צפייה בגרסה מלאה : התלבטות לגבי אופנוע דוש (לבעלי DRZ / אופנועי דו"ש)
שלום
היה לי WR-R שננהנתי ממנו עד שנגנב
ועכשיו אני מתלבט אם לקנות DRZ 2106 ומעלה
אני מחפש אופנוע יותר לשבילים וטיולי שטח
אבל גם שאוכל לנסוע איתנו נסיעות ארוכות לדגומה לצפון הארץ(מתא)
בכתבה הזו לינק ראיתי ציטוט שביאס אותי
"
וכמו שהחיוך נמרח על הפנים בעיר, כך הוא דעך לאיטו כשיצאתי לכביש בינעירוני. יחסית לסינגל אמנם מדובר במנוע שעובד לא רע בסל"ד גבוה, אבל על מחסור בהילוך שישי קשה לכפר. מעל ל-110 קמ"ש כבר ממש לא נעים. גם הגודל הפיזי לא משרה יותר מדי בטחון, המושב לא בדיוק מפנק, ויש גם מיכל דלק קטן למדי כשחושבים על זה. אם אתם יודעים לעשות אחד ועוד אחד ועוד אחד, בטח הבנתם כבר שהוא לא ממש בעניין של רכיבות בינעירוניות ארוכות.
השאלה שלי מה אתם, בעלי הDRZ חושבים על זה
והאם יש אופנוע אחר בתחום שאולי יהיה לי כאופציה?
תודה!
Metronome_
30-06-2019, 19:49
בתוספת 20 קג אתה מגיע לdr650.
יותר נעים בבינעירוני, יותר קשה וכבד בשטח.
מאחר והיה לך כבר wrr, אתה יכול לדמיין את הדרוזי באמצע ביניהם מבחינת נוחות/שטח/בינעירוני. לא מדויק אבל מספיק טוב.
תחליט לפי הצפי שלך להרכב השימושים, אם מדובר בטיול פעמיים בשנה לצפון, לך על הדרוזי.
אם אתה מתכנן נסיעה בינעירונית על בסיס יומי, גם הdr650 לא יספק אותך.
לא היה לי דרוזי אבל 5 שנים על XT600 ובהחלט הילוך שישי חסר אבל יחד עם זאת הכל עיניין של התפשרות והתאמה למצב.
אפשר לשחק קצת עם יחסי העברה הסופיים - אין לי מושג איך זה יתבטא בדרוזי, בשלי לא נגעתי, העדפתי לשמור על יחס מקורי ולשייט ברגוע על איזור ה 100 עם גיחות למעבר לצורכי עקיפות, בצורה הזאת הסיכוי לקבל דו"ח על מהירות כמעט ולא קיים. אז תגיע "לאט" יותר... מישהו רודף אחרייך? גם ככה העיניין הוא להנות והוא יפצה המון על הבינעירוני כשתיכנס איתו לשטח.
כיסא תמיד אפשר לקחת לרפד, מיכל דלק אפשר להחליף למוגדל או להתנייד עם ג'ריקן\מיכל יעודי, תיכנון נכון של המסלול ביחס לטווח נסיעה של מיכל מלא עם נק' ציון של תחנות דלק (שיש כמעט בכל מקום אלא אם כן אתה יורד למדבר) ואז אין צורך גם במיכל מוגדל\ג'ריקן.
חזרתי בשבוע שעבר עם WRR מהכנרת אחרי רכיבת שטח ארוכה. לא כיף אבל נסבל
600 ירושלמי
01-07-2019, 08:00
אני חושב שהכל תלוי בפירוש לך להגדרה הבאה:
אני מחפש אופנוע יותר לשבילים וטיולי שטח
אם זה טיולי שבילים פתוחים עם פק"ל קפה ואופציה למורכבת- אז כפי שכתבו פה- אולי תנסה לפזול ל650.
אם זה שטח קצת יותר רציני ה650 פחות יאהב את זה.
רכיבות ארוכות בכביש עם סינגל 400 זה אפשרי בל לא כיף (דעתי). כשאין ברירה זה יכול להיות על גבול הנחמד לפעמים אבל לא יותר מזה. זה מתיש, מעייף ומשעמם.
ה650 הרבה יותר מתחבר לכביש הפתוח מאשר אחיו הקטן.
NAOR2207
01-07-2019, 08:58
לא היה לי דרוזי אבל 5 שנים על XT600 ובהחלט הילוך שישי חסר אבל יחד עם זאת הכל עיניין של התפשרות והתאמה למצב.
אפשר לשחק קצת עם יחסי העברה הסופיים - אין לי מושג איך זה יתבטא בדרוזי, בשלי לא נגעתי, העדפתי לשמור על יחס מקורי ולשייט ברגוע על איזור ה 100 עם גיחות למעבר לצורכי עקיפות, בצורה הזאת הסיכוי לקבל דו"ח על מהירות כמעט ולא קיים. אז תגיע "לאט" יותר... מישהו רודף אחרייך? גם ככה העיניין הוא להנות והוא יפצה המון על הבינעירוני כשתיכנס איתו לשטח.
כיסא תמיד אפשר לקחת לרפד, מיכל דלק אפשר להחליף למוגדל או להתנייד עם ג'ריקן\מיכל יעודי, תיכנון נכון של המסלול ביחס לטווח נסיעה של מיכל מלא עם נק' ציון של תחנות דלק (שיש כמעט בכל מקום אלא אם כן אתה יורד למדבר) ואז אין צורך גם במיכל מוגדל\ג'ריקן.
בשנות התשעים אפילו הנבלות האלו הבריקו. כמעט אף רכב ברמזור לא היה מספיק חזק בהאצה.
אז עוד לא הפליצו את המילה "אדוונצ'ר" . האופנועים הללו (דו"שים בינוניים) היו האדוונצ'ר, ובמחסור בכלים מקצועיים אנשים עשו איתם כמעט הכל בשטח.
לדידי, היום "לשייט ברגוע" כהגדרתך זה להביט כל הזמן במראות. לא כיף.
אין כאן פתרונות קסם. יש את הספקטרום שדיברתי עליו
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/16139-%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%AA%D7%99-honda-nc750x-%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%AA-%D7%98%D7%95%D7%95%D7%97?p=144996&viewfull=1#post144996
אלא אם פותש יפזול לכלי חזק פי 2 - הקטום 690R והמשובטים שלו.
הוא קל (יחסית) ומספיק חזק לזרום בכביש 6
פות"ש לא דיבר על אמינות או עלויות אחזקה, לכן הצעתי את הכלי הזה.
אם ה WRR נגנב
ה DRZ יעלם
אופנוע עדיין מאוד גניב
DRZ נהדר... יש תקופת הסתגלות אבל הוא יכול לעשות בשטח דברים נפלאים. (כמובן ביחס לדו"ש)
ולנסוע בכביש לא כיף גדול אבל ראיתי 140 על השעון כשאני מתקופף(מלשון קוף) והרוח גבית.
אם לא בשטח קשה דהיינו שבילים... ה 650 עדיף בהרבה בכביש. היה לי KLR למי שזוכר. אני מאמין שזה אופנוע דומה ל DR
הklr הרבה יותר נוח בכביש מה650, והרבה פחות טוב בשטח מה650.
פות"ש - מה שאתה מחפש נקרא ק.ט.מ 690 אנדורו.
קח בחשבון, שמדובר במכונה מקצועית, וככזאת - היא רגישה לאחזקה הרבה מעבר למקובל בגזרת הדו"שים המתונים.
xiLike2Doitx
17-07-2019, 15:00
לא יודע איך זה לא עלה כבר, אבל טנרה 700 חביבי.
_DownLoaD_
10-08-2019, 21:38
כמו שאמרו, האנדורו 690 של קט"מ הוא דו"ש מעולה שנוטה יותר לאופנוע אנדורו (אמנם לא מקצועי כמו זה שכתב מעליי לפי מאמרים באינטרנט).
יש לך גם את האסקי 701.
הדרוזי וה WRR חופפים (פשוט הזרודי חזק יותר בנמוכים ובמהירות סגירה) - לכן לא תרגיש שינוי כלשהוא במידה ותקנה כזה.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft