מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : פתיחת האגזוז המקורי

OneBiker
22-07-2019, 15:23
המטרה היא להשיג קצת יותר רעש, בלי להוציא סכומים אדירים.
חשבתי שאפשר ביחד עם עזרה של חבר תותח שמומחה בריתוכים של אופנועים לפתוח את האגזוז המקורי, ועל ידי הסרה של תוכן הדוד להשיג בעצם רעש יותר חזק.
לאופנוע אין ממיר, הוא יושב בעצם בתוך הדוד עצמו, אז אם נסיר ממנו חלקים בעצם אמור להתקבל רעש נכון?
מישהו פעם התנסה במשהו כזה? והצליח לשפר את הסאונד?

Tribalmistyc2
22-07-2019, 15:25
קח מקדחה ותעשה בו חורים זה קצר יותר ויוסיף רעש.

matanbar26
22-07-2019, 15:37
"לשפר את הסאונד"- מתי זה הפך לביטוי מקביל ל:"רעש בלי נסבל שמפריע לכל הסביבה חוץ ממי שרוכב על הכלי"?

OneBiker
22-07-2019, 15:53
"לשפר את הסאונד"- מתי זה הפך לביטוי מקביל ל:"רעש בלי נסבל שמפריע לכל הסביבה חוץ ממי שרוכב על הכלי"?
אל תגזים גבר, אני לא מחפש לריב עם השכנים סך הכל קצת יותר רעש בס מהמקורי.
זה חלק מהחוויה ברכיבה על דוג, אנשים מבוגרים פחות אוהבים ואין לי בעיה עם זה אני מכבד.

OneBiker
22-07-2019, 15:55
קח מקדחה ותעשה בו חורים זה קצר יותר ויוסיף רעש.
לא כל כך הבנתי אם אתה ציני או לא אבל זה נראה לי שיטה שאני פחות מעדיף.
אשמח שאנשים מבינים או בעלי ניסיון יענו, סך הכל שאלה פשוטה.

lokimonster
22-07-2019, 16:41
שיתקנו אותי המומחים אבל:

באופנוע מודרני הדבר "המיותר" הזה שנקרא אגזוז הוא יצירה הנדסית בעלת מטרות רבות.
השתקת רעשים
סילוק גזים רעילים
סילוק חום
התוויה של הספק
לפעמים קומפרסיה ועוד.

כמובן שזה שונה מאופנוע לאופנוע אבל עדיף לרכוש אגזוז יעודי מאשר להתקע עם 2 אגזוים מקוריים כשהאחד חסר שימוש.

OneBiker
22-07-2019, 16:56
שיתקנו אותי המומחים אבל:

באופנוע מודרני הדבר "המיותר" הזה שנקרא אגזוז הוא יצירה הנדסית בעלת מטרות רבות.
השתקת רעשים
סילוק גזים רעילים
סילוק חום
התוויה של הספק
לפעמים קומפרסיה ועוד.

כמובן שזה שונה מאופנוע לאופנוע אבל עדיף לרכוש אגזוז יעודי מאשר להתקע עם 2 אגזוים מקוריים כשהאחד חסר שימוש.
תודה על התגובה אבל זה לא ממש עוזר...
מן הסתם שאגזוז זה דבר מאוד חיוני, לגבי השתקת רעשים שרשמת זה הנקודה שאני רוצה להפחית.
הרי ברכישת אגזוז אחר (סליפ און אפטרמרקט) אני עושה אותו דבר בעצם כמו עם המקורי.
הסרה של המסננים מתוך הדוד.
אז למה לשרוף אלפיים שקל אם אפשר לפתוח את המקורי ולהוציא ממנו מסננים?
אם אפשרי כמובן במציאות כמו בתיאוריה שזאת השאלה שלי באשכול הזה.

lokimonster
22-07-2019, 17:12
כי למיטב ידיעתי אגזוז מחברה מוכרת עובר תיכנון ומספק את התוצר המבוקש בלי לפגוע באופנוע.

בהצלחה עם הפירוק.

xlib
22-07-2019, 17:13
בתאוריה אין הבדל בין תאוריה ומעשה. למעשה - יש.

mudale222
22-07-2019, 17:16
תבדוק אם האגזוז עם ברגים או ממוסמר. אם הוא עם ברגים אז מילא.. אבל אם הוא ממוסמר זה כבר באמת כאב ראש.
אגב, אנשים באמת קודחים את האגזוזים בשביל לקבל יותר רעש.
אותו הטמטום עם פחות מאמץ.

erani99
22-07-2019, 17:19
מן הסתם שאגזוז זה דבר מאוד חיוני, לגבי השתקת רעשים שרשמת זה הנקודה שאני רוצה להפחית.
אתה ציינת שזה דבר חיוני, אז למה מה שפותח והונדס בדיוק לכלי ע"י בעלי מקצוע ייעודיים לתחום, יוכל פלוני אלמוני וחבר שילו "תותח בריתוכים" בחצר/סדנא/מחסן לעשות שינויים וזה לא ייפגע בעבודת המנוע זיהום האויר ובעור התוף של האוכלוסייה מסביב?...
ולשרוף אלפי שקלים על אפטרמרקט אכן מיותר, כמו מה שציינתי למעלה גם לפגוע במפלט קיים, ובסוף תמצא את עצמך קרח מפה ומפה, ועדיין תצטרך להוציא אלפי שקלים על אפטרמרקט ייעודי לכלי.
לא עוזר?.. מה לעשות - פורום פתוח שכל אחד יכול להגיב ולהציע/להע/איר.
למה יהודי לא מז**ן ברחוב?, כן - שלא ייתנו לו הצעות.
בהצלחה

kanter.m
22-07-2019, 17:55

זה בכלל לא מדויק, כמו שכבר ציינו, אגזוז סליפאון מחברה מוכרת עובר תכנון, וגם התאמת צליל יותר עמוק. מה שאתה רוצה לעשות זה מה שקורה באגזוזים כאילו מקוריים ב300 ש"ח מ-EBAY. ודוד פתוח עם צמר סלעים שנשרף אחרי חודש. מה שתקבל מריקון הדוד המקורי הוא צליל "צרחני" ולא נעים-ניסיתי בעצמי, קדחתי עם מקדח ארוך דרך החור החיצוני וניערתי החוצה את התוכן. בנוסף אם האופנוע משנתון האחרון-2017 ומעלה לא תעבור טסט בחיים ואז בכל מקרה תצטרך לקנות אגזוז מקורי שיעלה כמו אקרופוביץ מקורי!

OneBiker
22-07-2019, 18:50
זה בכלל לא מדויק, כמו שכבר ציינו, אגזוז סליפאון מחברה מוכרת עובר תכנון, וגם התאמת צליל יותר עמוק. מה שאתה רוצה לעשות זה מה שקורה באגזוזים כאילו מקוריים ב300 ש"ח מ-EBAY. ודוד פתוח עם צמר סלעים שנשרף אחרי חודש. מה שתקבל מריקון הדוד המקורי הוא צליל "צרחני" ולא נעים-ניסיתי בעצמי, קדחתי עם מקדח ארוך דרך החור החיצוני וניערתי החוצה את התוכן. בנוסף אם האופנוע משנתון האחרון-2017 ומעלה לא תעבור טסט בחיים ואז בכל מקרה תצטרך לקנות אגזוז מקורי שיעלה כמו אקרופוביץ מקורי!
או תודה סוף סוף תגובה עניינית לאשכול...
אז כנראה שאפתח אותו ואעשה ניסיון, אם אכן יתקבל רעש קצת יותר טוב-מעולה, אם יתקבל רעש "צרחני" אז אחליף כבר לסליפ און פתוח.
והאופנוע שנת 2014, רק למה זה רלוונטי לא הבנתי?
בגלל תקנות יורו 4 וכדומה?

OneBiker
22-07-2019, 18:54
אתה ציינת שזה דבר חיוני, אז למה מה שפותח והונדס בדיוק לכלי ע"י בעלי מקצוע ייעודיים לתחום, יוכל פלוני אלמוני וחבר שילו "תותח בריתוכים" בחצר/סדנא/מחסן לעשות שינויים וזה לא ייפגע בעבודת המנוע זיהום האויר ובעור התוף של האוכלוסייה מסביב?...
ולשרוף אלפי שקלים על אפטרמרקט אכן מיותר, כמו מה שציינתי למעלה גם לפגוע במפלט קיים, ובסוף תמצא את עצמך קרח מפה ומפה, ועדיין תצטרך להוציא אלפי שקלים על אפטרמרקט ייעודי לכלי.
לא עוזר?.. מה לעשות - פורום פתוח שכל אחד יכול להגיב ולהציע/להע/איר.
למה יהודי לא מז**ן ברחוב?, כן - שלא ייתנו לו הצעות.
בהצלחה
כמה בלבולי מוח...
זיהום אוויר? תעשה לי טובה...
היום 80 אחוז מהאופנוענים רוכבים עם אגזוז לא מקורי/מיד פייפ/זרימה חופשית וכדומה.
בודדים שבאמת קונים פול סיסטם עם דוד שמתאים לתקנות יורו 4.
והשאר משאירים אגזוז מקורי.
כאילו ישפיע עוד אגזוז, יאללה נקסט.
לגבי הרעש ציינתי כבר, אני לא מחפש להעיר את השכונה אני מחפש רעש בס קצת יותר טוב מהמקורי.

OneBiker
22-07-2019, 18:58
תבדוק אם האגזוז עם ברגים או ממוסמר. אם הוא עם ברגים אז מילא.. אבל אם הוא ממוסמר זה כבר באמת כאב ראש.
אגב, אנשים באמת קודחים את האגזוזים בשביל לקבל יותר רעש.
אותו הטמטום עם פחות מאמץ.
ברגים פשוטים באמת עבודה קלה לפתוח אותו.
השאלה ממה הוא מורכב בפנים ומה אני יכול להוציא בשביל לשפר קצת סאונד?
אם אתה מבין בזה קצת אשמח שתעזור.
מעדיף לא לקדוח סתם חורים

OneBiker
22-07-2019, 19:40
קיצר לא חשוב מצאתי את הפיתרון המושלם בשבילי בסרטון ביוטיוב.
https://youtu.be/N6FFyH2UvKI
יכולים לצפות ולהשכיל טיפה
תודה ואפשר לנעול את האשכול.

matanbar26
22-07-2019, 20:18
לא ממש מבין את הכעס שלך.
אתה שואל שאלה בפורום ציבורי, ציפית שכולם יענו לך לפי מה שאתה רוצה?
כולם אומרים לך שזה רעיון גרוע (מעבר לרעש וזיהום אוויר) ואתה מתעקש לעשות ניסויים.
רוצה "לשפר את הסאונד"? לך תקנה פול סיסטם/סליפ און/מיד פייפ וזהו.
לעשות ניסויים, קידוחים, הלחמות זה מתכון בטוח לפאשלות והריסה של האגזוז.
אלא אם אתה יודע מה אתה עושה, מה שלא נשמע מהשרשור הזה.

Dresdner
22-07-2019, 21:29
שורה תחתונה, טרם שמעתי אגזוז מקורי שהתעסקו איתו שנשמע טוב, רובם נשמעים כמו מנוע דיזל או מנוע גמור.
אם אין לך את האמצעים השאר את האגזוז כמו שהוא.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

diesel
23-07-2019, 01:17
שורה תחתונה, טרם שמעתי אגזוז מקורי שהתעסקו איתו שנשמע טוב, רובם נשמעים כמו מנוע דיזל או מנוע גמור.
אם אין לך את האמצעים השאר את האגזוז כמו שהוא.

מישהו קרא לי?

השושנים
23-07-2019, 08:21
פעם בכמה זמן מתעורר לו רוכב בדרך כלל צעיר ובראשית הדרך ומחפש פתרון קסם להפוך את הכלי שלו למשהו אחר בקלות
ובלי השקעה, זה נחמד מרענן ואפילו מפתח יכולת אלתור אבל...

אז באים זקני השבט ושופכים עליו מים קרים, סטירה מצלצלת בפניו הילד הנבוך והוא נישאר מבולבל ולא מצליח להבין מה רוצים הגדולים.

התופעה מתחזקת במיוחד בחודשים יולי אוגוסט אחרי שמיצינו את כל משחקי המחשב והטלוויזיה ואחרי צפייה בסרט מהיר ועצבני 69.

קשה לקבל שלפעמים ההיגיון הבריא שלנו עובד בניגוד לכללי הפיזיקה, כימיה, הנדסה ותורת החומרים.

תוסיפו על זה שהישראלי מלך הקומבינה האלתור והחפיפניקיות הניזון משמועות, פייק ניוז וידע בע"מ, בטוח שהוא הכי טוב ויודע יותר מכולם,
ותקבלו אופנועים נכים, שמרעישים כמו מסור שרשרת וגם מתקדמים ככה.

אין דבר יותר מגוחך מאופנוע 125 עם רעש של מכסחת דשא עובר ברחוב במהירות 60 קמ"ש בקושי ופוזה של שופוני מלך העולם אני.

אני מציע להעביר הצעת חוק שכל מי שהאופנוע שלו מרעיש ולא מתנהג בהתאם, לדחוף לו את האגזוז ל......אוזן!

lokimonster
23-07-2019, 08:49
רן

למרות שהילד כאן לא מפגין הרבה מחשבה או הגיון אבל אני עוד זוכר את ימי הTS50W העליזים שהיינו מורידים את המשתיק בשביל לקבל עוד 0.7 קמ"ש בעליה.
כמובן שגם הסאונד היה מגניב במקום הזמזום השקט של המשתיק.

אז נכון שהיום אנחנו התבגרנו והפנמנו כמה דברים.

אבל אם הילד רוצה לנסות תפדל אולי יצליח ואם לא אז ימכור כלי בזכרון דברים ללא טסט יש כמה דברים קטנים לסדר נוסע פצצה.

600 ירושלמי
23-07-2019, 09:10
אני לא מבין מה אתם רוצים ממנו.
שאלה לגיטימית לגמרי.
onebiker, אל תתייחס אליהם.
חבר שלי, שדוד שלו גם תותח בריתוכים של אופנועים עשה את זה ועכשיו האופנוע נשמע פצצצצצצצצצצצה!!!!!!!!

מה שאתה עושה זה ככה:
מפרק את האגזוז כולל הסעפת (משמע מהמנוע).
כשהסעת בחוץ תדחוף מהחור לתוך המנוע קצת שבבים של מסגרייה.
על הסעפת תקדח 2 חורים קטנים (קוטר של 1.5 מ"מ). במרווחים של 4.3 ס"מ אחד מהשני.

את הדוד עצמו תפרק כמו הבחור מהסרטון שהעלית. הרי הוא צודק- אין שום משמעות לחלקים שהיצרן תכנן, הם שם סתם בשביל להרגיז ואפשר לזרוק אותם.
בקש מהחבר התותח שיקדח לך שני חורים בקוטר 8 מ"מ~ על הדוד אבל שירתך לך אותם עם הברגות. תבריג להם ברגים עם פרפריות ומצדם השני שירתך פלחים ממתכת, כך תוכל לסובב את הברגים ובעצם לשלוט בדרך זרימת האויר -> משמע תוכל לכוון את הצליל לפי המצב רוח כל יום מחדש!!!!!

אני אומר לך- זה רעש פצצתי!!!!!
והחופש הגדול שולתתתתתתתתתתתת!!!!!!

Tribalmistyc2
23-07-2019, 09:18
https://www.youtube.com/watch?v=eUnUm-jzmJY
נודר שתקבל טקירה

600 ירושלמי
23-07-2019, 09:51
למרות שהילד כאן לא מפגין הרבה מחשבה או הגיון אבל אני עוד זוכר את ימי הTS50W העליזים שהיינו מורידים את המשתיק בשביל לקבל עוד 0.7 קמ"ש בעליה.

לא מכיר אותך ולא יודע בן כמה אתה אבל כשTSים הסתובבו ברחובות לא היה לך אינטרנט, לא היה לך פורום, לא היה לך את מי לשאול וממי להשכיל.
המידע היה עובר מאהבל אחד שניסה לאהבל הבא שינסה. כן- זו הייתה צורת העברת המידע בימינו.
יש מצב שאם 20 איש עם נסיון של 20-30 שנה היו אומרים לך שאתה אהבל היית מפנים.

*כשאני כותב לך אהבל אני מתכוון גם לעצמי. גם אני הייתי שם. נא לא לייחס לשורות אלו נסיון העלבה :)

NAOR2207
23-07-2019, 10:33
במקום להיות שה פועה בעדר ולספר בדיחות קרש ברמה של FXP - למה שלא תענו לעניין?
מישהו השקיע כמה דקות בלנמק את התשובה שהוא נותן? (ולא, "מדענים קבעו" זה לא הסבר)

התשובה שלי - אני לא יודע. מעולם לא פירקתי אגזוז.
אבל לפני שהייתי רץ לקדוח חורים, הייתי מנסה להבין איך זה בנוי.

למשל פה

https://www.youtube.com/watch?v=vPet-q6F5jA

או פה

https://www.bennetts.co.uk/bikesocial/news-and-views/features/product/inside-yoshimura-how-motorcycle-exhausts-are-made

לא התעמקתי בקישורים שהבאתי,אין לי זמן.
הגננת קוראת לי לקחת את השוקו והלחמניה

עריכה: לא ראיתי את התגובה הזו

צדיק בסדום

ayalzo
23-07-2019, 11:46
רוב מי שענה לך (גם אלו ששכחו מזמן מה זה להיות צעיר ולהנות מהחיים), כנראה הרבה יותר משכילים מיוצר הסרטון. אז אל תזלזל בהם ובעצות שלהם.
עם זאת, הפתרון שהוא מציע (לא פיזית, אלא מבחינת הרעיון שמאחוריו) הגיע כפתרון "סטוק" מהחברה בחלק מהדושים הישנים (למשל xt של סוף שנות התשעים).

אני בכל זאת חייב להוסיף הערה אחת כדי שלא תתאכזב:
ברוב הסרטונים האלו, הסאונד שאתה שומע (במיוחד אם אתה עם רמקולים), הוא הרבה יותר עמוק ורווי באסים מאשר במציאות, ובמיוחד אם הסאונד מוקלט כשהאופנוע מונע בחלל סגור (כמעט כל אופנוע נשמע פצצה כשאתה מניע אותו במקום שהוא יחסית קטן וסגור).

600 ירושלמי
23-07-2019, 12:16
במקום להיות שה פועה בעדר ולספר בדיחות קרש ברמה של FXP - למה שלא תענו לעניין?
מישהו השקיע כמה דקות בלנמק את התשובה שהוא נותן? (ולא, "מדענים קבעו" זה לא הסבר)

התשובה שלי - אני לא יודע. מעולם לא פירקתי אגזוז.

אם הוא יוציא את הצינור המדובר מהאגזוז הוא יקבל את הרעש שהוא רוצה.
מה שקורה בדר"כ כשמפרקים חלקים מהדוד זה שהוא לא עובד מבחינה אופטימלית כמו שהמהנדסים שחתומים עליו תכננו אותו, משמע זרימת הגזים החוצה וחזרה היא לא בנתיב המתוכנן הנדסית ואז לאחר זמן מה (זה יכול להיות 500 ק"מ ויכול להיות 10000 ק"מ) הוא מתחיל להתפרק מבפנים. כשהוא מתחיל להתפרק הוא ממשיך להתפרק.
בשלב הזה הוא שווה בד"כ את משקלו בברזל.

מספיק מפורט?

השושנים
23-07-2019, 12:24
רן

כמובן שגם הסאונד היה מגניב במקום הזמזום השקט של המשתיק.

אז נכון שהיום אנחנו התבגרנו והפנמנו כמה דברים.

אבל אם הילד רוצה לנסות תפדל אולי יצליח ואם לא אז ימכור כלי בזכרון דברים ללא טסט יש כמה דברים קטנים לסדר נוסע פצצה.

לך בכל מקרה היה צריך להרביץ כשעוד היית קטן, פספסנו ואנחנו משלמים מחיר...

lokimonster
23-07-2019, 12:58
לך בכל מקרה היה צריך להרביץ כשעוד היית קטן, פספסנו ואנחנו משלמים מחיר...

ניסו חלק גם הצליחו אחרים הלכו למיון לשפוץ של הלסת והאף.
אבל זה כבר לפורום סאדו מאזו

AsafA
23-07-2019, 13:27
אני לא מבין מה אתם רוצים ממנו.
שאלה לגיטימית לגמרי.
onebiker, אל תתייחס אליהם.
חבר שלי, שדוד שלו גם תותח בריתוכים של אופנועים עשה את זה ועכשיו האופנוע נשמע פצצצצצצצצצצצה!!!!!!!!

מה שאתה עושה זה ככה:
מפרק את האגזוז כולל הסעפת (משמע מהמנוע).
כשהסעת בחוץ תדחוף מהחור לתוך המנוע קצת שבבים של מסגרייה.
על הסעפת תקדח 2 חורים קטנים (קוטר של 1.5 מ"מ). במרווחים של 4.3 ס"מ אחד מהשני.

את הדוד עצמו תפרק כמו הבחור מהסרטון שהעלית. הרי הוא צודק- אין שום משמעות לחלקים שהיצרן תכנן, הם שם סתם בשביל להרגיז ואפשר לזרוק אותם.
בקש מהחבר התותח שיקדח לך שני חורים בקוטר 8 מ"מ~ על הדוד אבל שירתך לך אותם עם הברגות. תבריג להם ברגים עם פרפריות ומצדם השני שירתך פלחים ממתכת, כך תוכל לסובב את הברגים ובעצם לשלוט בדרך זרימת האויר -> משמע תוכל לכוון את הצליל לפי המצב רוח כל יום מחדש!!!!!

אני אומר לך- זה רעש פצצתי!!!!!
והחופש הגדול שולתתתתתתתתתתתת!!!!!!
העלית כאן רעיון - בורג פרפרי נשמע אש.

תצחקו כמה שאתם רוצים אבל יש אגזוזים שנשמעים מעולה בלי משתיק - למשל אקרופוביק יורו 3 (משתיק נשלף) על xr1000r. בסל''ד נמוך הוא שקט אבל כשנותנים גז האופנוע מנגן.

השושנים
23-07-2019, 13:51
העלית כאן רעיון - בורג פרפרי נשמע אש.

תצחקו כמה שאתם רוצים אבל יש אגזוזים שנשמעים מעולה בלי משתיק - למשל אקרופוביק יורו 3 (משתיק נשלף) על xr1000r. בסל''ד נמוך הוא שקט אבל כשנותנים גז האופנוע מנגן.

בוא נעשה סדר, אגזוז מבית טוב שעולה על אופנוע לצורך שיפור ביצועיי המנוע והעבודה נעשית על פי הספר על דינו בצורה מקצועית כולל
תיאום במחשב ומפת הצתה מסודרת יכול לתרום ולשפר ביצועים בקצת, אגזוז אקרופיץ פול סיסטם שמוצע כאופציה לורסיס 1000 נותן צליל בס
למנוע שוקל קצת פחות אולם לא נותן תוספת סמ"ק. נשאלת השאלה האם בשביל המחיר המופרז זה שווה, וזה כבר עניינו של כל אחד כל עוד הוא לא
עובר על תקנות הרעש ומודע שניתן להוריד אותו מהכביש.

פותח השרשור (שכנראה נבהל מהתגובות ונעלם) מבקש לפתוח אגזוז מקורי ולהוריד ממנו את התוכן, מה שיהפוך אותו לחצוצרה מרעישה ויגרור
אחריו שאר רעות חולות. שזה משהו אחר לגמרי.

כל מנוע מגיע מכוון לממוצע משוכלל הכולל את תקנות הרעש הזיהום ומגבלות היצרן, בטיפול נכון ניתן לבצע טיונייג למנוע ולקבל יותר סוסים, אבל
פה נדרשת יד מומחה וציוד שלא נמצא בכל מוסך, ולפעמים ההשקעה לא שווה את התמורה.

הצד השלישי שבעניין הוא נושא המטרד שהמשחקים האלה יוצרים בחיי היום יום וגם על כך יש לתת את הדעת

NAOR2207
23-07-2019, 13:51
אם הוא יוציא את הצינור המדובר מהאגזוז הוא יקבל את הרעש שהוא רוצה.
מה שקורה בדר"כ כשמפרקים חלקים מהדוד זה שהוא לא עובד מבחינה אופטימלית כמו שהמהנדסים שחתומים עליו תכננו אותו, משמע זרימת הגזים החוצה וחזרה היא לא בנתיב המתוכנן הנדסית ואז לאחר זמן מה (זה יכול להיות 500 ק"מ ויכול להיות 10000 ק"מ) הוא מתחיל להתפרק מבפנים. כשהוא מתחיל להתפרק הוא ממשיך להתפרק.
בשלב הזה הוא שווה בד"כ את משקלו בברזל.

מספיק מפורט?

זה נפלא כשאתה מקצין. אף אחד לא דיבר על "להוציא את הצינור המדובר מהאגזוז"
אני עשיתי את זה ב RV50 שהיה לי. יותר נכון קניתי אותו ככה ולא היה לי כסף למשתיק (סטודנט)
אז יצא לי לאלתר משהו מפחיות בירה.
(אגב, המופע הפירוטכני בלילה של גיצים של שמן שרוף - פיצוץ!)

לעניין.
כמו שיש פילטר אוויר שהוא קצת יותר "נושם" אפשר "לאוורר" את הקונסטלציה . לא חייבים לשפוך את המשתיק ביחד עם המים.

גילוי נאות: כותב שורות אלו אינו מהנדס אקוסטיקה.
אפילו לא טכנאי

600 ירושלמי
23-07-2019, 14:08
זה נפלא כשאתה מקצין. אף אחד לא דיבר על "להוציא את הצינור המדובר מהאגזוז"

אני אפילו לא קרוב עדיין ללהקצין.
ראיתי רק כמה נקודות מהסרטון, לא באמת יש לי סבלנות לראות 8 דקות רציפות של האהבל הזה, אבל לפי מה שראיתי אז הצינור המוצג ב2:05 מועף מהאגזוז ובמקומו הוא שם את היצירה שהוא בנה שכוללת רק את החלק החיצוני, בלי כל הצינור הפנימי.
אז אם הוא מבטל את כל החלק הפנימי של הצינור הזה זה שווה ערך ל"להוציא את הצינור המדובר מהאגזוז".

מ.ש.ל

גילוי נאות: כותב שורות אלו אינו מהנדס אקוסטיקה.
אפילו לא טכנאי. רק עבד קצת כמכונאי.

NAOR2207
23-07-2019, 14:15
אוקיי, אני לא ראיתי את הסירטון.
מודה ועוזב

FoxLight
23-07-2019, 16:46
לא ממש מבין את הכעס שלך.
אתה שואל שאלה בפורום ציבורי, ציפית שכולם יענו לך לפי מה שאתה רוצה?
כולם אומרים לך שזה רעיון גרוע (מעבר לרעש וזיהום אוויר) ואתה מתעקש לעשות ניסויים.
רוצה "לשפר את הסאונד"? לך תקנה פול סיסטם/סליפ און/מיד פייפ וזהו.
לעשות ניסויים, קידוחים, הלחמות זה מתכון בטוח לפאשלות והריסה של האגזוז.
אלא אם אתה יודע מה אתה עושה, מה שלא נשמע מהשרשור הזה.

דווקא פול סיסטם מזהם יותר כי זה מוריד את הממיר הקטליטי שאני לא בעד.
פותח האשכול אגזוז סליפ און עם משתיק גם מעלה את העוצמת קול בעוד איזה 2-3 דציבלים

FoxLight
23-07-2019, 16:58
אם לאגזוז המקורי יש גם משתיק אתה יכול לקדוח בו כמה חורים אם אפשר להוציא אותו בכלל
אבל בלי להגזים כי אז זה יהיה חזק מידי

the striker
24-07-2019, 09:40
הכל אני יכול בחופש הגדול

השושנים
24-07-2019, 12:18
הכל אני יכול בחופש הגדול
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/17051-%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%AA%D7%99-%D7%91CRF250

OneBiker
24-07-2019, 20:31
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/17051-%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%AA%D7%99-%D7%91CRF250
מה הבעיה עם זה בידיוק?
אם לנסות לצחוק על חבר'ה צעירים מעלה לך את האגו אז תהנה אבא
בינתיים זה לא אני שחושב שהוא משורר בכל פוסט שהוא מעלה
פתטי.
במקום לנסות לעזור וללמד ולהעביר את הידע לחבר'ה צעירים, נותנים להם עקיצות בפורומים.

Tribalmistyc2
24-07-2019, 21:30
הבעירה של המנוע נשענת על לחצים בשביל להיווצר בצורה אופטימלית בכל קשת הסל"ד.
הסעפת והדוד משפיעים על הלחצים האלו ולכן שינויים שעושים לפי העין יכולים להשפיע לרעה על הכוח וגם ליצור נזק.
יצרני אופנועים בונים תוך עמידה בתקינה והמנוע עשוי להיות מתוכנן בצורה שהוא צריך להיות "חנוק" על מנת להוציא את המיטב,לכן שינויי קומבינה כמו שאתה רוצה לעשות אינם מומלצים ולא נעשים בתנאיי חניה - דורשים מכשור מדידה יקר בשביל להתבצע כמו שצריך.

השושנים
24-07-2019, 21:47
מה הבעיה עם זה בידיוק?
אם לנסות לצחוק על חבר'ה צעירים מעלה לך את האגו אז תהנה אבא
בינתיים זה לא אני שחושב שהוא משורר בכל פוסט שהוא מעלה
פתטי.
במקום לנסות לעזור וללמד ולהעביר את הידע לחבר'ה צעירים, נותנים להם עקיצות בפורומים.

ניסיתי אתה לא מקשיב, אגב אתה לא חייב לקרוא כל מה שאני כותב יש כפתור התעלם....

השושנים
24-07-2019, 21:59
פעם בכמה זמן מתעורר לו רוכב בדרך כלל צעיר ובראשית הדרך ומחפש פתרון קסם להפוך את הכלי שלו למשהו אחר בקלות
ובלי השקעה, זה נחמד מרענן ואפילו מפתח יכולת אלתור אבל...

אז באים זקני השבט ושופכים עליו מים קרים, סטירה מצלצלת בפניו הילד הנבוך והוא נישאר מבולבל ולא מצליח להבין מה רוצים הגדולים.

התופעה מתחזקת במיוחד בחודשים יולי אוגוסט אחרי שמיצינו את כל משחקי המחשב והטלוויזיה ואחרי צפייה בסרט מהיר ועצבני 69.

קשה לקבל שלפעמים ההיגיון הבריא שלנו עובד בניגוד לכללי הפיזיקה, כימיה, הנדסה ותורת החומרים.

תוסיפו על זה שהישראלי מלך הקומבינה האלתור והחפיפניקיות הניזון משמועות, פייק ניוז וידע בע"מ, בטוח שהוא הכי טוב ויודע יותר מכולם,
ותקבלו אופנועים נכים, שמרעישים כמו מסור שרשרת וגם מתקדמים ככה.

אין דבר יותר מגוחך מאופנוע 125 עם רעש של מכסחת דשא עובר ברחוב במהירות 60 קמ"ש בקושי ופוזה של שופוני מלך העולם אני.

אני מציע להעביר הצעת חוק שכל מי שהאופנוע שלו מרעיש ולא מתנהג בהתאם, לדחוף לו את האגזוז ל......אוזן!

בוא נעשה סדר, אגזוז מבית טוב שעולה על אופנוע לצורך שיפור ביצועיי המנוע והעבודה נעשית על פי הספר על דינו בצורה מקצועית כולל
תיאום במחשב ומפת הצתה מסודרת יכול לתרום ולשפר ביצועים בקצת, אגזוז אקרופיץ פול סיסטם שמוצע כאופציה לורסיס 1000 נותן צליל בס
למנוע שוקל קצת פחות אולם לא נותן תוספת סמ"ק. נשאלת השאלה האם בשביל המחיר המופרז זה שווה, וזה כבר עניינו של כל אחד כל עוד הוא לא

פותח השרשור (שכנראה נבהל מהתגובות ונעלם) מבקש לפתוח אגזוז מקורי ולהוריד ממנו את התוכן, מה שיהפוך אותו לחצוצרה מרעישה ויגרור

כל מנוע מגיע מכוון לממוצע משוכלל הכולל את תקנות הרעש הזיהום ומגבלות היצרן, בטיפול נכון ניתן לבצע טיונייג למנוע ולקבל יותר סוסים, אבל

הצד השלישי שבעניין הוא נושא המטרד שהמשחקים האלה יוצרים בחיי היום יום וגם על כך יש לתת את הדעת

עזרתי לך לראות את ההסבר מעבר לפתטיות.

ziki
25-07-2019, 12:31
הסליף און זה רק לרעש! בתוך הסעפת ישנם דברים חיוניים לשלמות המנוע. במידה ומחליפים סליפאון מדובר רק ברעש שעולה אלפי שקלים.הרעש שהאופנוע מייצר מכעיס את הסביבה. עושה כאבי ראש ברכיבה ארוכה. ומבליט אותנו עוד יותר כשמסתובב שוטר משעומם.
מה הרווחנו ? רעש!! דאווין על השכנים?
לפותח השירשור. מקדחה על האגזוז תעשה את האפקט המתאים. (לא ממליץ כי זה עושה רעש). האם עושה נזק תחליט בעצמך,תראה את הסרטון השני.
https://www.youtube.com/watch?v=dkC12ExZop8

https://www.youtube.com/watch?v=KdWyDOvLzuE

OneBiker
25-07-2019, 13:52

תעבור לאשכול הבא סבא

600 ירושלמי
25-07-2019, 14:36
תעבור לאשכול הבא סבא

:rotfl::rotfl::rotfl:

yyt
25-07-2019, 17:55
אני חייב לציין שגם אני נגד רעש מוגזם ואם יש מערכת "מעט רועשת מהתקנים המחמירים" עדיין אפשר באיזור עירוני להרגע עם הגז במיוחד בלילה.
תאכלס, קצת תובנות.. אולי הבחור יהיה יום אחד מהנדס מערכות פלטה...
קצת רקע, מדובר ב oldschool מערכת ללא ממיר או מערכות לשיפור בורות בסלד נמוך.
מערכת YOSHIMURA מיועדת לאופנוע הספציפי לא משופר (לא ממש חשוב איזה למען הדיון) לכביש, 1-4.
תאכלס הצנרת נקייה ממכשולים לגזים בדרך החוצה.. זרימה חופשית לחלוטין:dance:
הדוד ממש צינור חלול והעיבוי בקוטר מכיל חומר סופג רעש המוחזק עם רשת נירוסטה (אישית הייתי בטוח שיהיה יותר מתוחכם!).
7540
החלק המחבר בין רביעיית הצינורות לאחד נראה המהונדס יחסית למניעת - back pressure.
7541
ועוד חלק קטן המתחבר בפתח יציאה האחורי שמיועד להקטין את הרעש.. (db).
7542
זהו החלק שצריך הכי לעניין את השירשור, אני מניח שמשחק אם האורך / חורים בחלק זה ישנה את הסאונד.
חומר למחשבה.

השושנים
25-07-2019, 18:39
תעבור לאשכול הבא סבא[/QUOTE]

דרכם של צעירים היא שהם לא רוצים ללמוד ולהקשיב לזקנים וזה בסדר.

היתרון שלי עליך, שאני בגיל שלך כבר הייתי (יש מצב שכשאתה נולדת אני כבר הייתי חבר פורום)
אתה לגיל שלי לא בטוח שתגיע.

אם אתה חושב שהגיל יפסח עליך ותישאר תמיד צעיר אז מחכה לך הפתעה מאד לא נעימה.

הכתיבה הפתטית שלי אכן יותר מורכבת מרמת ההקלדה של החברה הצעירים בחבורה. ויש בה מעט
מאוד אימוג'ים.

ההבדל בינינו שאני עשיתי צעד או שתיים בתחום (תבדוק כלום לא סודי) עברתי ק"מ או שתיים בארץ
ובחו"ל, אבל מעולם לא זלזלתי באיש.

אגב חלק גדול מהידע שלי גם ברכיבה וגם במכונאות זכיתי לקבל בגיל 13 מאדם מבוגר ותמהני העניין
שאני ידעתי לכבד לשתוק להקשיב וללמוד ואז כשנכנסתי למגרש של הגדולים אפילו הם הקשיבו לי ואני הייתי הצעיר
בחבורה.

אתה מגיע למגרש שלנו וכבר יש בך הצורך להיכנס בוותיקים שזה מעשה ...

אז לך ותחורר את האגזוז שלך ידידי, שים גם מדבקת לחץ ושמעתי אם תוריד את עצר ידית הגז תקבל עוד סוס.

ModChiP
25-07-2019, 18:44
אני חושב שכל העניין הזה קצת מוגזם, למה כל החלפה של אגזוז צריך לעבור בדיינו?

OneBiker
26-07-2019, 02:26
תעבור לאשכול הבא סבא

היתרון שלי עליך, שאני בגיל שלך כבר הייתי (יש מצב שכשאתה נולדת אני כבר הייתי חבר פורום)

הכתיבה הפתטית שלי אכן יותר מורכבת מרמת ההקלדה של החברה הצעירים בחבורה. ויש בה מעט
מאוד אימוג'ים.

ההבדל בינינו שאני עשיתי צעד או שתיים בתחום (תבדוק כלום לא סודי) עברתי ק"מ או שתיים בארץ

אגב חלק גדול מהידע שלי גם ברכיבה וגם במכונאות זכיתי לקבל בגיל 13 מאדם מבוגר ותמהני העניין
שאני ידעתי לכבד לשתוק להקשיב וללמוד ואז כשנכנסתי למגרש של הגדולים אפילו הם הקשיבו לי ואני הייתי הצעיר
בחבורה.

אז לך ותחורר את האגזוז שלך ידידי, שים גם מדבקת לחץ ושמעתי אם תוריד את עצר ידית הגז תקבל עוד סוס.[/QUOTE]

פה הטעות שלך, מטרת האשכול הייתה ללמוד ולהקשיב.
תקרא את התגובה מעליך ותבין.
הבחור עונה בידיוק למה ששאלתי והתייעצתי כאן בפורום בלי כל מיני התנשאויות ועקיצות.
וגם הוסיף תמונות ורשם ברור, ככה הבנתי יותר איך בנוי האגזוז, למה הוא מיועד, איך אפשר לשפר סאונד בלי לפגוע בו וכו'.
נכון שאני צעיר יחסית (22) אבל המטרה היא ללמוד.

OneBiker
26-07-2019, 02:30
אני חושב שכל העניין הזה קצת מוגזם, למה כל החלפה של אגזוז צריך לעבור בדיינו?
יחסי אוויר-דלק
אגזוז זרימה חופשית משמע יותר אוויר יוצא פחות נכנס
אז גם צריך להכניס יותר אוויר ע"י החלפת פילטר אוויר לאחד פתוח יותר
וכל זה צריך להיות מנוהל נכון ע"י המחשב

Tribalmistyc2
26-07-2019, 13:28
כל המטרה של מערכת פליטה כזו שמתאימה היא להאיץ מילוי ופינוי.
משמע שיותר תערובת נכנסת לצילינדר.
מעין גדישה.

lygav
26-07-2019, 14:24

תעבור לאשכול הבא סבא[/QUOTE]

אתה מקבל הסבר מנומק ומנוסח בצורה יפה, קלה להבנה, ונעימה לקריאה וזאת התגובה שאתה מצליח להוציא?
אתה יודע מה ההיפך לסבא? זה ילד.
אני מעדיף כל היום לתקשר עם "סבים" שיודעים משהו על החיים, יודעים לנסח את זה, ואכפת להם מספיק כדי לעשות את זה,
מאשר עם "ילדים" שלא רק שלא יודעים יותר מידי, גם עם גישה כזאת לא ילמדו.
אלו תגובות שמזהמות את הפורום, והורסות.
אולי תנסה את הגישה הזאת ב FXP..

erel
26-07-2019, 14:25
תעבור לאשכול הבא סבא

מאוד אימוג'ים.

בחבורה.

אז לך ותחורר את האגזוז שלך ידידי, שים גם מדבקת לחץ ושמעתי אם תוריד את עצר ידית הגז תקבל עוד סוס.[/QUOTE]שמע אתה מתיש.. הידע והניסיון הגדול שלך, לא רלבנטיים לשאלה. רוצה לחנך? תהיה מורה או מדריך איפשהו.
אם בתור צעיר כיבדת מבוגרים, היום אתה די מתנשא ולועג לצעירים.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

ModChiP
26-07-2019, 16:39
יחסי אוויר-דלק
אגזוז זרימה חופשית משמע יותר אוויר יוצא פחות נכנס
אז גם צריך להכניס יותר אוויר ע"י החלפת פילטר אוויר לאחד פתוח יותר
וכל זה צריך להיות מנוהל נכון ע"י המחשב

גם במכוניות כל החלפת אגזוז מצריכה ביקור בדיינו?
אני לא בטוח

Dresdner
26-07-2019, 20:49
אני לא בטוח
בגדול המערכת יודעת לקזז את השינוי אבל יש לזה גבול ותלוי כמה אתה משנה את חלקי המנוע מהמקור.

הדבר הנכון לעשות זה על כל שינוי כמו אגזוז פתוח פילטר פתוח גלי זיזים חמים סעפת וכו זה טיוניג למערכת ניהול המנוע.
לא חובה רק בחלק מהמקרים אבל הדבר הנכון לעשות

OneBiker
27-07-2019, 18:53
אני לא בטוח
ברוב המקרים מי שעושה שינוי גדול במערכת הפליטה בין אם זה רכב או אופנוע ולא צרב תוכנה מתאימה (מה שאתה קורא לו ביקור בדיינו), סך הכל השיג רעש ולא מנצל את היתרונות של מערכת פליטה משופרת.
ניתן לזהות את זה כשיש בק-פיירים שיכולים להשמע מגניב אבל זה תופעה לא טובה שנגרמת מיחסי אוויר-דלק לא נכונים.

Dresdner
27-07-2019, 19:24
ברוב המקרים מי שעושה שינוי גדול במערכת הפליטה בין אם זה רכב או אופנוע ולא צרב תוכנה מתאימה (מה שאתה קורא לו ביקור בדיינו), סך הכל השיג רעש ולא מנצל את היתרונות של מערכת פליטה משופרת.
ניתן לזהות את זה כשיש בק-פיירים שיכולים להשמע מגניב אבל זה תופעה לא טובה שנגרמת מיחסי אוויר-דלק לא נכונים.לא בהכרח, הבק פיירים מהסעפת בחלקם מוגברים ומורגשים בגלל מערכת הSAS או AIS (אותה מערכת שם שונה) שמחליפים רק אגזוז צריך גם לבטל את המערכת הזאת ושום נזק לא יקרה למנוע אם כי טיוניג יוכל להשיג מנוע חלק יותר