מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : האם זה לא בזבוז להשתמש באופנוע רק בסופ"שים?

forcty
28-07-2019, 11:33
שלום חברים,
מדי פעם אני רואה שאנשים כותבים פה פוסט או מגיבים ותוך כדי "זורקים" כי האופנוע משמש אותם רק בסופש (נוסעים ברכבת/אוטובוס/אופניים חשמליות לעבודה).
האם זה לא בזבוז לקנות אופנוע בעשרות אלפי ש"ח ועוד ביטוח, טיפולים ושאר "צרות" ולהשתמש בו רק בסופשים? חבר קנה אופנוע ב80 אש"ח וכל יום הוא נוסע מהבית לתחנת הרכבת (מרחק של אולי 1 ק"מ) מחנה בחניה שם ונוסע ברכבת לעבודה בתל אביב. רק בסופשים הוא קצת נוסע עליו.
זה לא שהוא עשיר גדול (מכר את הרכב שלו כדי לקנות את האופנוע ועכשיו הוא ללא רכב).
אני תמיד מקניט אותו וצוחק עליו, לא מבין למה הוא קנה אופנוע ונוסע ברכבת (הוא טוען שנסיעה בפקקים היא סיוט גם עם אופנוע ועדיף רכבת).
בגלל שאני רואה יותר ויותר אנשים שקונים ומשתמשים רק בסופ"ש אני מתחיל לחשוב אולי הוא לא כזה יוצא דופן.

מה דעתכם?

השושנים
28-07-2019, 11:35
כמה אתה מכון "לבזבז" על האושר שלך?

forcty
28-07-2019, 11:39
חחח ממה שאני מבין אתה אומר שזה האושר שלו וזו זכותו "לבזבז" כאוות נפשו כל עוד זה מה שמסב לו אושר? שזה לא ענין של כסף ואין דבר כזה "לבזבז"?

erani99
28-07-2019, 11:41
:number1: כל אחד והדודה שלו. פה זה אופנועים.
ותאמין או לא, אבל לא מעט כלים ל"רק סופ"שים.." עושים יותר ק"מ בסופ"שים מאשר אם היו משתמשים בהם מנהלתי במשך השבוע.

lokimonster
28-07-2019, 11:46
אם לתפיסתך הנאות הן בזבוז אז אתה צפוי למות עשיר ומתוסכל.

TundraOG
28-07-2019, 11:58
לכל אדם בסופו של יום יש אלף ואחת שיקולים לבחור בדרך ההתניידות שלו. אחד יכול לרכב על האופנוע דרך הפקקים בגשם ולהינות מזה, השני ישאיר את האופנוע בתחנת הרכבת ויבחר לנסוע ללא הלחץ שכרוך במעבר ג'ונגל התנועה בפקקי איילון.
אופנוע הוא כלי רכב, אך הוא גם בעל ערך רגשי ללא מעט אנשים, שרוכבים לא כדרך להגיע מהר יותר דרך הפקקים, אלא בשביל ההנאה שבדבר, ואם הרכיבה לא מסבה להם הנאה - הם יעדיפו להתנייד בדרך אחרת.
אעיד על עצמי לדוגמא, אני ברוב המקרים מתנייד ללימודים ברכבת. זה נוח יותר, רגוע יותר, וכן - הרבה יותר חסכוני כשמשווים עלות של כרטיס סמסטריאלי לעלויות האחזקה הכוללות דלק, טיפולים, בלאי של חלפים וכו'. לעיתים קופץ הקוף ואני לוקח את האופנוע ללימודים, כשובר שגרה, אבל הדבר לא מסב לי הנאה של ממש ואני מעדיף לשמור את אותם הקילומטרים באוכף לסופי שבוע מזדמנים והרפתקאות.
כל אחד עושה את הבחירה הנכונה לסדר היום שלו ולחיים שלו.

השושנים
28-07-2019, 13:04
חחח ממה שאני מבין אתה אומר שזה האושר שלו וזו זכותו "לבזבז" כאוות נפשו כל עוד זה מה שמסב לו אושר? שזה לא ענין של כסף ואין דבר כזה "לבזבז"?

100 בהבנת הנקרא. :thumbsup:

קובי
28-07-2019, 13:25
לי יש אופנוע רק לסופ"ש ואני מאוד נהנה ממנו. אני חושב שזה גם עניין של גיל, זמן פנוי ומשאבים.

Dresdner
28-07-2019, 18:00
ברוך הבא ל90 אחוז מהעולם המערבי

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

kanter.m
30-07-2019, 18:43
כשאני עולה על ה"סוס" שלי, אני שוכח מכל הבלגן שיש, ולא חסר. ובאמת לא יודע איך, אבל בחצי שנה הצלחתי לעשות 11 אלף ק"מ רק בסופי שבוע. לפעמים מרשה לעצמי לישון קצת בבוקר, אז במקום הסעה מקפיאה, מגיע עם חיוך לעבוד!

miki
31-07-2019, 13:38
שלום חברים,
מדי פעם אני רואה שאנשים כותבים פה פוסט או מגיבים ותוך כדי "זורקים" כי האופנוע משמש אותם רק בסופש (נוסעים ברכבת/אוטובוס/אופניים חשמליות לעבודה).
האם זה לא בזבוז לקנות אופנוע בעשרות אלפי ש"ח ועוד ביטוח, טיפולים ושאר "צרות" ולהשתמש בו רק בסופשים?
מה דעתכם?

ביום יום עומד לרשותי GTR1400 , אופנוע מענג לכל הדיעות (עומד למכירה בלוחות). רק שהחשק שלי לרכוב עליו ביום יום הולך ופוחת, ואני מתנהל בחיפושית אספנות נטולת מזגן עם חלונות צד מכוונים היטב כדי להתענג מהרוח הנושבת עלי - רכב חדש עם מזגן פחות קורץ לי - וכן אני יודע שאני עוף מוזר בקטעים המוטוריים .
לא יכול להסביר את התהליך, קדמה לו מכירת אופנוע נוסף XV1900 - אופנוע בנפח מנוע גדול מהגולדווינג שגם הוא היה ייחודי בנוף (נמכר לפני שבועיים).
כשאני מנסה להבין למה מרוכב אופנוע להוט שעשה מאות אלפי ק"מ על אופנועים מכל הסוגים בכל מזג אוויר ולו הסוער הגשום והמטורף ביותר, הפכתי לאחד שמתבונן באופנוע והקסדה וחושב ... ממממ ... לא ... לא בא לי לרכוב היום. אני חושב שההליך החל בעלויות המטורפות של אחזקת אופנוע בארץ , צורת הנהיגה הפראית של הנהגים, מכמונות המהירות ועייפות שלי ... הבנתי שבכסף שאני מוציא בתחביב אחד, אני יכול להעצים חחביבים אחרים (ואצלי השגעונות רבים מספור) ...
נכון להיום האופנוע משמש אותי לרכיבות של פעם - פעמיים בשבוע. כל שאר הימים הוא סגור בחנייה מקורה ואטומה... רכיבת שישבת ? מממ ... ממש לא , פשוט לא בא לי .

מה כן? בני הגדול ואני התחלנו לפזול לכיוון אופנועי שטח צנועי נפח ודלי הוצאות (עד 250CC ) . בגלל שאני גר במושב ברור לי שאופנוע כזה ינוצל כמעט על בסיס יומי לטיולים בשדות.
האם נקנה ? אולי ... צריך לעבור את המשוכה של הבוס בבית (רק נשואים יבינו זאת :frustrated: ) שפוחדת שאופנוע שטח יגרום לי להתרסקות.
מצד שני, הבוס טוענת שמעבר לסיכון , אופנוע שטח ישמש רק אותי כך שהכיוון הוא או אופנוע שטח או ג'יפון כגון סמוראי (אספנות בלבד ) או ג'ימני.

ולא, אין לי שום כוונה להשאר עם אופנוע לסופ"שים בלבד...

שושנים - לוקי - א - ערן ... מסיר בפניכם את הכובע על ההתמדה...

lokimonster
31-07-2019, 14:26
כולנו עוברים שינויים.

לגבי שטח - הגברת צודקת יש משהו משוחרר ואחר ברכיבת שבילים ושטח.
אמנם יש פחות משתנים בדמות בעלי חיים אנושיים אבל יותר סיכוי להחלקות ושברים.

לגבי האמת שמאז שעברתי ל NC רכיבות הסופ"שים פחתו אני כן יכול לומר שביום יום האופנוע לא פחות ממעולה ואני לא מעלה על הדעת שימוש בפיאט הטורפת שלי.

א' - שושנים - ערן - מסיר בפניכם את הכובע של מיקי על ההתמדה....

השושנים
31-07-2019, 17:06
שניכם מזדקנים

AsafA
31-07-2019, 19:11
מיקי, crf250rally יסגור לך יופי של פינה לרכיבה בשדות. ל-א' (שלך) עדיף drz400 או wr250r.

miki
01-08-2019, 07:21
כולנו עוברים שינויים. אכן, זה תהליך בלתי נמנע לאורך השנים...

לגבי שטח - הגברת צודקת יש משהו משוחרר ואחר ברכיבת שבילים ושטח. (קודם שהיא תשחרר ...:smoke: )
אמנם יש פחות משתנים בדמות בעלי חיים אנושיים אבל יותר סיכוי להחלקות ושברים. מוכן להתמודד עם קוליסים, בוץ ועוד משתנים כל עוד החיוך מרוח על הפנים.

שניכם מזדקנים חכה שתגיע לגילי

מיקי, crf250rally יסגור לך יופי של פינה לרכיבה בשדות. ל-א' (שלך) עדיף drz400 או wr250r כל עוד (א שלי ) בצבא לא יודע אם ירצה לרכוש אופנוע , אבל CRF וכן WR הן בהחלט אופציות שעלו. ושוב הכל תלוי בבוסית ... .
בעקבות הפוסט הזה בחנתי את ההוצאות שהוצאתי על התחביב ... וההוצאות הן עצומות... מבחינה כלכלית זה הדבר הכי לא כלכלי בשום פרמטר....
למרות זאת , בכל פעם שאני שומע אופנוע אני מסובב ראש, אופנועים מסויימים גורמים לי לרייר. מניח שזה משבר זמני כי מי שדבק בו החיידק מתקשה לעזוב את עולם האופנוענות. לא קיים אף כלי רכב (בתקציב של שכיר ) שמסוגל להקנות את מנת ההנאה שאופנוע גדול נפח מקנה לרוכב עליו, גם אם הרכיבה היא רק בסופ"ש...

erani99
01-08-2019, 09:30
מי שמזדקן רוכב יותר בדר"כ... בכל הטיולים רואים יותר מבוגרים מצעירים (פנויים יותר, בלי ילדים קטנים בבית ועם עוד כמה מרשרשין לכלי סופ"שים וטיולים)
ואין פה עניין של התמדה, יש צורך !!!! :boogie:

lokimonster
01-08-2019, 10:10
[QUOTE=miki;150153]בעקבות הפוסט הזה בחנתי את ההוצאות שהוצאתי על התחביב ... וההוצאות הן עצומות...

זה המחיר לאופנועי קצה שבנוסף הם ישנים או לא ממש נפוצים.
ולהזכירך שאצלך החלפת חלקים לא זולים.

erani99
01-08-2019, 10:25
הכל יחסי... תחשוב על רכב ספורט אקזוטי, נכון שהוא 4 גלגלים שאפשר לסוע עם כוזינה לידך ובגשם ולא להירטב (אבל מי נוסע בגשם עם פרארי/פורש קררה/למבורגיני..?), אבל הקנייה ההתחלתית עצומה ביחס לדו"ג שנותן את אותן יכולות ויותר הרי.. וזה לפני שמחשבים ביטוח לרכבים האלו וירידת ערך כמו של מניית סטארטאפ קיקיונית.
וכן, להחזיק דו"ג כבר מעל כרבע ליטר בארץ יקר (שוב, בהשוואה לפחית פשוטה), אבל מה נעשה שאנחנו מכורים?:tongue:

miki
01-08-2019, 11:22
[QUOTE=miki;150153]בעקבות הפוסט הזה בחנתי את ההוצאות שהוצאתי על התחביב ... וההוצאות הן עצומות...

זה המחיר לאופנועי קצה שבנוסף הם ישנים או לא ממש נפוצים. הבעייה באופנועי קצה כמו ה GTR זה שהם כמעט ולא סחירים (חדש או מיושן) כי הם פונים לפלח מאוד מסויים באוכלוסיית הרוכבים. ואז נוצר מצב בו גם אם אתה רוצה להשתנמך אתה צריך להמתין חודשים על חודשים כדי למכור, ובפשרה לא קטנה.
לא כל אחד מוכן להניח את עכוזו על אופנועים חזקים שיודעים לעבור 200 קמ"ש בלי למצמץ, לתת לך תאוצה מטורפת ולעלות לפאוור וילי גם בהילוך שני ואולי בשלישי (לא ניסיתי)...
ולהזכירך שאצלך החלפת חלקים לא זולים.

הכל יחסי... תחשוב על רכב ספורט אקזוטי, נכון שהוא 4 גלגלים שאפשר לסוע עם כוזינה לידך ובגשם ולא להירטב (אבל מי נוסע בגשם עם פרארי/פורש קררה/למבורגיני..?) - כיום גם אני לא רוכב בגשם, אתה יודע מה זה לנקות GTR מלכלוך ? לא תודה .. אין מצב... גשם ואפילו טפטוף קל השאירו אותו במוסך הסגור , אבל הקנייה ההתחלתית עצומה ביחס לדו"ג שנותן את אותן יכולות ויותר הרי.. וזה לפני שמחשבים ביטוח לרכבים האלו וירידת ערך כמו של מניית סטארטאפ קיקיונית. אבל ערן, גם האופנועים שלנו שהם נישה בפני עצמה סופגים ירידת ערך גדולה יחסית למחיר הקנייה.
וכן, להחזיק דו"ג כבר מעל כרבע ליטר בארץ יקר (שוב, בהשוואה לפחית פשוטה), אבל מה נעשה שאנחנו מכורים?:tongue:

גם אני מכור... אבל הפוסט הזה העלה בי תהיות ולקח לי זמן לענות עליו כי בדקתי קבלות (ולעולם אל תשאלו אותי ליד אשתי מה העלויות כי לא אענה, אני רוצה לחזור הביתה בשלום :rolleyes2:) ...
להחזיק אופנוע בנפחים גדולים זו מטלה לא קלה. כשסכמתי את כל הקבלות מהשנתיים האחרונות של האופנועים שהחזקתי חטפתי חאררה.
נכון, החזקתי שני אופנועים עצומים במקביל, כאשר ה XV עמד רוב הזמן , ולמען האמת לא היתה שום הצדקה להחזקתו בהיעדר רכיבה עליו...
הבוסית רוצה רק גולדווינג . . . גם אני... אבל אני לא מוכן \ יכול לשלם את המחירים המטורללים שרוצים על משומש... המחירון מדבר על X המוכרים רוצים כמעט פי 2 מהמחירון...
גולד מ 2007 עמד למעלה משנתיים למכירה מחיר התחלתי 130 , ירד ל 125 , אח"כ 105 ... נעלם כרגע מהלוחות .. מנסה לחשוב מי ישלם כאלו סכומים על אופנוע משומש בן 11 ...
לסיכום ... בסופו של יום כל עוד אנחנו בעלי משפחה, הרכיב הכלכלי נכנס למשוואה וכל אחד עושה את השיקול הכלכלי \רגשי אם שווה להחזיק אופנוע לסופ"ש בלבד.

Ami
01-08-2019, 12:00
בעקבות הפוסט הזה בחנתי את ההוצאות שהוצאתי על התחביב ... וההוצאות הן עצומות... מבחינה כלכלית זה הדבר הכי לא כלכלי בשום פרמטר....
למרות זאת , בכל פעם שאני שומע אופנוע אני מסובב ראש, אופנועים מסויימים גורמים לי לרייר. מניח שזה משבר זמני כי מי שדבק בו החיידק מתקשה לעזוב את עולם האופנוענות. לא קיים אף כלי רכב (בתקציב של שכיר ) שמסוגל להקנות את מנת ההנאה שאופנוע גדול נפח מקנה לרוכב עליו, גם אם הרכיבה היא רק בסופ"ש...
ההוצאות על אישתי גבוהות יותר וגם משתמש בעיקר בסופי שבוע. לא בזבוז?

AsafA
01-08-2019, 12:23
מי שמזדקן רוכב יותר בדר"כ... בכל הטיולים רואים יותר מבוגרים מצעירים (פנויים יותר, בלי ילדים קטנים בבית ועם עוד כמה מרשרשין לכלי סופ"שים וטיולים)
ואין פה עניין של התמדה, יש צורך !!!! :boogie:

גם אני חשבתי ככה עד שגיליתי שיש מלא קבוצות של צעירים. פשוט הם רוכבים ורוכבים ולא יושבים בקפה של הזקנים...

erani99
01-08-2019, 13:32
גם אני חשבתי ככה עד שגיליתי שיש מלא קבוצות של צעירים. פשוט הם רוכבים ורוכבים ולא יושבים בקפה של הזקנים...
ביחס למבוגרים יש פחות, מה גם לא נראה לי שיש להם זמן כל שישי/שבת לצאת רוב היום מהבית עם האשה על הכלי ולחזור אחה"צ מאוחרות/ערב.

lokimonster
01-08-2019, 13:37
אצלי הפשרה הייתה רכיבה בשעות שכולם ישנים.
חייב להודות שאני עייף.

אגב אין כמו הקפה של הזקנים שמוגש על ידי סטודנטית צעירה לסיעוד בליווי סלט טונה בלטרון.

החיבה לתחנה בבית גוברין לא מובנת לי קפה מגעיל (אפילו בארה"ב הקפה פחות נורא) עם בורקס דלוח על שולחנות בליווי שתן חתולים.

erani99
01-08-2019, 13:38
גם אני מכור... אבל הפוסט הזה העלה בי תהיות ולקח לי זמן לענות עליו כי בדקתי קבלות (ולעולם אל תשאלו אותי ליד אשתי מה העלויות כי לא אענה, אני רוצה לחזור הביתה בשלום :rolleyes2:) ...
להחזיק אופנוע בנפחים גדולים זו מטלה לא קלה. כשסכמתי את כל הקבלות מהשנתיים האחרונות של האופנועים שהחזקתי חטפתי חאררה.
נכון, החזקתי שני אופנועים עצומים במקביל, כאשר ה XV עמד רוב הזמן , ולמען האמת לא היתה שום הצדקה להחזקתו בהיעדר רכיבה עליו...
הבוסית רוצה רק גולדווינג . . . גם אני... אבל אני לא מוכן \ יכול לשלם את המחירים המטורללים שרוצים על משומש... המחירון מדבר על X המוכרים רוצים כמעט פי 2 מהמחירון...
גולד מ 2007 עמד למעלה משנתיים למכירה מחיר התחלתי 130 , ירד ל 125 , אח"כ 105 ... נעלם כרגע מהלוחות .. מנסה לחשוב מי ישלם כאלו סכומים על אופנוע משומש בן 11 ...
לסיכום ... בסופו של יום כל עוד אנחנו בעלי משפחה, הרכיב הכלכלי נכנס למשוואה וכל אחד עושה את השיקול הכלכלי \רגשי אם שווה להחזיק אופנוע לסופ"ש בלבד.
תרכוש גולווינג אספנות - תעשה ייבוא אישי לאחד 1989 מחו"ל במצב טוב, ההונדות הענקיות האלו אמינות מאוד (לא בדקתי, אבל ה 89' זה כבר 1400/1500 לא.. הדגם היותר טוב), או שתשב על הלוחות ותחכה לאחד שיצוץ ויתייבש עד למחיר סביל מבחינתך. יש לא מעט כאלו בארץ, נכון שהם עפים על עצמם (ראה ערך הארלי) אבל זה רק למראית עין, כי ברגע שהכלי עומד למכירה יותר מחודש/+ שווה להיפגש עם המוכר ותכל'ס על יד האופנוע כשאתה מגיע פיזית ומדבר עם המוכר, יש מצב שייתגמש.

ayalzo
01-08-2019, 17:44
אני אתייחס (ברשותך פות"ש), אך ורק לכותרת.
כן,
זה בזבוז נוראי להשתמש רק בסופש.

אז מי שיש לו אופנוע ששוכב כל השבוע, מוזמן ליצור איתי קשר, אני מוכן לרכב עליו במהלך השבוע.
רק להזדרז, כי רק החמישה הראשונים שיצרו איתי קשר יזכו.