התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שואי (שהייתה לי ואהבתי) או hjc rpha10ּ שקראתי עליה דברים טובים?

sweet bamba
05-10-2015, 10:28
Shoei raid II.
מאוד אהבתי, הייתה לי נוחה. קסדת הפרימיום הראשונה שחוויתי.

אחרי כמה שנים טובות של שימוש הגיע הזמן להחליף אותה, ועברתי לפני 10 חודשים בערך לשארק speed r.
יושבת טוב על הראש, אבל חתיכת צעצוע. כל נגיעה הכי קטנה פוצעת אותה, חלק המנגנון של המשקף נשבר לי השבוע, וגם לפני זה המנגנון לא באמת עבד סבבה - מעל 60 (!) קמ"ש המשקף נטרק לבד. לפעמים פחות. מציק ברמות קשות.

אז לא עוד.
יכול לקנות בארץ, יכול להיעזר בקרוב משפחה שמבקר בחו"ל הרבה.

ה hjc rpha ישבה על הראש שלי. הרגישה סבבה, אבל אני מודה - נראית ומרגישה מצועצעצת לעומת השואי. מצד שני, זולה יותר, מגיעה עם כל מני פיצ'רים ומשקף נוסף.

דעות? המלצות?

תקציב גגגגגגגג - 2700 ש"ח - בארץ או בחו"ל.

VFR800.

תודה לעוזרים!

Mמהר
05-10-2015, 10:35
תבדוק את ה XLITE 802R מדדתי אותה אחרי ש הrpha לא הצליחה להכיל את אפי העצום.
נוחה שקטה קלה ולא נוטה להישבר כמו השארק.
מגיעה עם PIN LOCK ומשקף כהה.

matan27
05-10-2015, 11:22
שואי בחו"ל- אין שאלה בכלל.

Rf1200/nxr - זה אותו דגם בשמות שונים אירופה ארה"ב. תראה איזה מידה אתה ותתחדש. ישאר לך עודף, תקנה עוד משקף.
בארץ היא עולה בערך 3.5 אלף.

Paz
05-10-2015, 11:27
יש הרבה ביקורות טובות על ה hjc ועוד דגמי ביניים מחברות אחרות שהם תמורה טובה לכסף , אבל אם אתה מרוצה מהשואי אז למה לא לקנות שוב? או לנסות גם אראי?

sweet bamba
05-10-2015, 11:35
לא אהבתי את איך שהאראי ישבה על הראש שלי. השואי אחלה לגמרי, אבל אם יש חברות טובות אחרות, שאולי אחת מהן תתאים לי יותר - למה לא לנסות?

איפה אפשר למדוד את האקסלייט?
לפי מה אני יודע איזו מהגירסאות של שואי נכונה לשימוש שלי? חשבתי על ה gt air אבל הבנתי שהיא מיועדת יותר לנייקדים, לא?

Mמהר
05-10-2015, 11:38
יש xlite בכלבוטקס

matan27
05-10-2015, 12:05
לא אהבתי את איך שהאראי ישבה על הראש שלי. השואי אחלה לגמרי, אבל אם יש חברות טובות אחרות, שאולי אחת מהן תתאים לי יותר - למה לא לנסות?

איפה אפשר למדוד את האקסלייט?
לפי מה אני יודע איזו מהגירסאות של שואי נכונה לשימוש שלי? חשבתי על ה gt air אבל הבנתי שהיא מיועדת יותר לנייקדים, לא?

אני לא הייתי ממליץ על הgt air. כבדה, מגושמת וחוץ מהמשקף שמש המובנה היא נחותה בהכל. הnxr/1200 ,היורשת של ה1100 היא קסדה מעולה.
קלה מאוד, שקטה, מאווררת מעוצבת יפה לטעמי, שדה ראיה גדול מאוד עם כל תקני הבטיחות שיש- כמובן עם האקסטרות של האמינות וכושר ההישרדות של שואי
זאת הקסדה שהייתי הולך עליה. מעליה יש את הx12 והדגמים החדשים יותר שבנויים לרכיבה ספורטיבית..מתחתיה הקווסט הוותיקה.

sweet bamba
05-10-2015, 12:15
יש את האקספיריט הזו במחיר זול ממש יחסית:
http://www.motoin.de/Helmets/Integral-Helmets/Shoei-X-SPIRIT-II-Marquez::26486.html

או NXR כזו:
www.motoin.de/Helmets/Integral-Helmets/Shoei-NXR-Indy-Marquez-inte::37230.html

האסקפיריט נחשבת לקסדת הדגל, לא?
1200 ש"ח הבדל רק בשביל לקבל את הרפליקה של מרקז?!
www.motoin.de/Helmets/Integral-Helmets/Shoei-NXR-Marquez-Black-Ant-integral-helmet::35501.html

Yigal
05-10-2015, 13:03
האקספיריט היא קסדת סופר ספורט ובנוייה לרכיבה בתנוחה ספורט, המחליפה של הx12.
הnxr בין טורינג לספורט, קסדת כביש אמיתית בלי שטויות כמו משקף שמש פנימי (כל הקסדות של שואי בנויות ככה שניתן להכניס משקפיים בנוחות) , בגרמניה תוכל להשיג כמה צבעים של הnxr בסביבות 1500 שקל לאחר זיכוי מעמ.

sweet bamba
05-10-2015, 13:22
אחרי זיכוי מע"מ ה-nxr עולה 2100, מה אני מפספס?

Tartaruga
05-10-2015, 13:58
Qwest המחליפה של הרייד, קסדת טורינג.
NXR המחליפה של הXR1100, קסדת ספורט טורינג.
Xspirit2 המחליפה של הX spirit הראשונה, קסדת סופר ספורט.
יש מחליפה לX SPIRIT 2, והיא הX SPIRIT 3.
אם השואי הייתה נוחה לך, לך על שואי.

Yigal
05-10-2015, 14:33
אחרי זיכוי מע"מ ה-nxr עולה 2100, מה אני מפספס?

http://www.motoin.de/Helmets/Integral-Helmets/SHOEI-NXR-Permutation::31736.html , זאת לדוגמא כנראה צבע לא פופולרי.

sweet bamba
05-10-2015, 14:38
במה בא לידי ביטוי שהיא בנויה לרכיבת סופר ספורט?
קראתי כמה וכמה ביקורות. הייתה אחת השוואתית - gt air, nxr, x-spirit ii.
ה-nxr ניצחה לא מעט בגלל המחיר, אבל הבוחן רכב על אופנוע נייקד.

הבנתי (גם מחבר שמחזיק כזו) שהאוורור בה הכי טוב מבין ה-3. טוענים שהיא מאוד נוחה, מאוד עמידה ובאופן כללי מאוד מאוד מוצלחת.
מתלבט לגמרי. בשביל 200 שקלים, לא שווה על פניו ללכת על קסדת הדגל?

אגב, ה-x-spirit נחשפה ב-2009. Nxr - רק ב-2013. היא עשויה מחומר אחר ולכן הכי קלה מבין השלוש בליין, אבל לא יודע על משהו אחר ואם מבחינת מיגון היא טובה יותר או פחות.
אקספיריט מקום ראשון בשארפ, 5 כוכבים. Nxr - ארבעה ו-gt air שכנראה יצאה מהמשחק - שלושה.

chase
05-10-2015, 15:11
מדדת את כל הקסדות?

sweet bamba
05-10-2015, 15:12
לא, נוסע למדוד מחרתיים.

chase
05-10-2015, 15:16
אז 200 ש"ח וכוכבים זה לא מה שצריך לשנות לך, קודם תמצא קסדה שמתאימה בדיוק לראש שלך. כשיהיו לך כמה כאלה ברשימה, אז תתלבט באיזו לבחור.

sweet bamba
05-10-2015, 15:21
נכון, אבל מנקודת הנחה שלא אחווה הבדל מבחינת הנוחות, האם ללכת על קסדת הדגל שכביכול פונה לסופרספורט או את הקצת זולה יותר, קצת פחות בטוחה (למרות שזה די זניח, לוקח את המבחן בערבון מוגבל)?

מן הסתם אם אחת תהיה נוחה והשנייה לא תהיה דילמה בכלל.

chase
05-10-2015, 15:28
כל אחד וכיסו, אם אין לך בעיה לשים עוד 200 ש"ח כדי לקבל משהו יותר טוב מבחינת תוספות, לך על זה. אבל, אם קסדה של 1800 ש"ח בלי תוספות מתאימה לך וקסדה שהיא ספינת הדגל עם ציפוי זהב שעולה 1900 ש"ח לא מתאימה לך, אתה מבין שאותם 100 ש"ח לא יתנו לך כלום אם הקסדה תעוף לך מהראש בגלל חוסר התאמה.

השושנים
05-10-2015, 15:46
קניתי שואי קוואסט אני מקווה שכתבתי נכון ואני מחייך כל הזמן. - רן

bluesummers
05-10-2015, 16:33
אצטרף להמלצות על הnxr, אני אישית קונה קסדות שאני בחול, קניתי בארצות הברית (שם נקראית rf1200) ב450 דולר צביעה מט.

בעבר היה לי את ה xr1100, וזהו, ככה שמעבר למדידת מלא קסדות (עבדתי בחברה שמתעסקת בקסדות) רכיבה אמיתי רכבתי רק עם 2 קסדות שואי, אני מאוד אוהב את הקסדה, גם כל הבפנים שלה פריק לגמרי, ואחרי 3 נקיונות החומר עדיין מרגיש חדש.

sweet bamba
05-10-2015, 16:36
ממליץ על ה nxr ככלל, או לעומת האקספיריט? אם לעומת, אשמח לדעת מה השיקול מאחורי זה.

לא ממהר לזרוק סכום כזה, אבל אם היא טובה יותר וההפרש לא היסטרי, אעדיף את קסדת הדגל.

strelok89
05-10-2015, 16:46
שוברט s2

sweet bamba
05-10-2015, 16:51
למה?
הבנתי שהיא ממש רועשת, לא?

Yigal
05-10-2015, 16:55
ההבדל הוא נוחות ושימוש, האקספיריט 2 נועדה לרכיבת מסלול, זה בא על חשבון רעש ונוחות היא עובדת במיטבה כשאתה רוכן לרכיבה ספורטיבית.
הnxr נועדה לתווך בין הטורינג לספורט, ככזאת, היא יותר נוחה, שקטה ועדיין ספורטיבית, כולל הפינלוק.

ההפרש במחיר הוא לא 100-200 , הדגם שאתה הבאת לx-s2 יקר ב700 שקל מהדגם שאני הבאתי לnxr
ההבדל הוא בדיוק כמו ההבדל בין האופנוע שלך vfr800 , לבין cbr600rr או cbr1000rr.

ספורטיבי-תיור מול ספורט נטו.

bluesummers
05-10-2015, 17:15
ממליץ על ה nxr ככלל, או לעומת האקספיריט? אם לעומת, אשמח לדעת מה השיקול מאחורי זה.

לא ממהר לזרוק סכום כזה, אבל אם היא טובה יותר וההפרש לא היסטרי, אעדיף את קסדת הדגל.

ככלל, לא ניסיתי את הX-Spirit בעיקר בגלל שיקולי ייעוד, אני רוכב נייקד, חיפשתי קסדה שבנויה למשימה

sweet bamba
05-10-2015, 18:45
תודה רבה לכולם!

כמובן שאם למישהו יש משהו להוסיף, אני בטח לא אתנגד :)

ככה"נ אלך על ה-nxr.

נעם 1
05-10-2015, 20:30
למה?
הבנתי שהיא ממש רועשת, לא?

יש קסדות רועשות ויש קסדות רועשות יותר. אין קסדות שקטות.
רעש רוח שנוצר סביב הקסדה במהירות בין עירונית לא גבוהה במיוחד עומד על כ- 100 דציבל. המשרד לבטיחות וגהות מגדיר סביבה של 85 דציבל ומעלה כמפגע שדורש שיש להגן מפניו.

איללכא...ובחירה נעימה

sweet bamba
05-10-2015, 20:38
הערה במקום. לקחתי בחשבון. תודה!
יודע שיש הרבה שרוכבים עם אטמי אוזניים, אבל אני לא בטוח שההשתקה של הרעשים מסביב לא תביא למצב שהומדעות שלי לסיכונים תרד מדי.

Ami
05-10-2015, 21:47
רכבתי עם שואי קווסט במשך כשנתיים והייתי מרוצה. עד שרניתי את ה rpha. שקטה יותר ומאווררת הרבה יותר

netanel
05-10-2015, 23:49
תודה רבה לכולם!

כמובן שאם למישהו יש משהו להוסיף, אני בטח לא אתנגד :)

ככה"נ אלך על ה-nxr.

עד לפני כמה חודשים, עבדתי במפיץ של אבניר, שמכר גם קסדות של שואי (במסגרת גילוי נאות).
אני רוכב היום עם שואי קווסט (רשמתי כאן לא מזמן את רשמי מagv k4, וmolan n86)

לפני כמה חודשים יצא לי להתנסות לרכיבה קצרה עם nxr, והיא לטעמי קסדה מעולה.
הגימור שלה מצויין, קסדה קלה, שקטה מאוד, נוחה מאוד, וshell קטן למדי (בטח בהשוואה לקווסט/xr1100), מה שבכלל הופך אותה לקומפקטית
נורא ותורם עוד יותר לנוחות שלה.
כל הלקוחות שיצא לי למכור להם, היו מרוצים מאוד עם הקסדה הזו.

מעבר לכך, כמו שנאמר לעיל, הדגם החדש ביותר של שואי, מתאים לאופנועי ספורט תיור בעיקר, אבל לדעתי האישית גם לאופנועים זקופים היא יכולה להתאים מאוד.
המחיר שלה בארץ לידיעתי נע באיזור 3100, יש מצב שאפשר אולי להשיג אותה מעט פחות (לא אפרסם כאן פרטים מטעמים מובנים), אם אתה מעוניין, דבר איתי בפרטי.

Biker boyz
06-10-2015, 00:08
אני רוכב כבר כמעט שנה וחצי עם ראפה 10 אחרי שלל קסדות של agv, נולאן, x lite ואני יכול להגיד לך שהקסדה פשוט מעולה מבחינת אוורור, מבחינת הריפודים גם אחרי שלוש כביסות לא התבלו ועדין נראים כמו חדשים אחרי כביסה ומרגישים ככה. שקטה בזמן הנסיעה גם מעל 200 חצילים, הבעיה היחידה שנתקלתי בה זה שאני מעל 180 ואני לא נכנס לחופה של המגן רוח הראש שלי נזרק טיפה אחורה ובכנות אני לא חושב שיש קסדה שבמהירות כזאת זה לא יקרה לה, אז לא הייתי מחשיב את זה בתור חיסרון.
גילוי נאות, האמת אני החלטתי שהקסדה הבאה שלי תהיה שואי או אראי כי ברצוני להתנסות באמת בקסדת פרימיום מהטופ ולראות האם באמת יש שוני גדול כל כך בין מה שרכבתי עד היום לחברות האלה.

Mמהר
06-10-2015, 00:33
אני רוכב כבר כמעט שנה וחצי עם ראפה 10 אחרי שלל קסדות של agv, נולאן, x lite ואני יכול להגיד לך שהקסדה פשוט מעולה מבחינת אוורור, מבחינת הריפודים גם אחרי שלוש כביסות לא התבלו ועדין נראים כמו חדשים אחרי כביסה ומרגישים ככה. שקטה בזמן הנסיעה גם מעל 200 חצילים, הבעיה היחידה שנתקלתי בה זה שאני מעל 180 ואני לא נכנס לחופה של המגן רוח הראש שלי נזרק טיפה אחורה ובכנות אני לא חושב שיש קסדה שבמהירות כזאת זה לא יקרה לה, אז לא הייתי מחשיב את זה בתור חיסרון.
גילוי נאות, האמת אני החלטתי שהקסדה הבאה שלי תהיה שואי או אראי כי ברצוני להתנסות באמת בקסדת פרימיום מהטופ ולראות האם באמת יש שוני גדול כל כך בין מה שרכבתי עד היום לחברות האלה.

אין הרבה הבדל.
(לא יכול להעיד על agv)

רונן
06-10-2015, 09:19
gt air שכנראה יצאה מהמשחק - שלושה.

אני יותר משנה עם GT-Air, אם אתה צריך משקפיים לרכיבה, משקף שמש מובנה הוא חובה!
היא אמנם לא מאוד מאווררת וקלה, אבל עדיין איכותית כמו ששואי יודעים לעשות.
אם אין לך צורך במשקפיים - לך על אחרות.

alexsupreme
06-10-2015, 10:01

בתקציב שלה, אני לא חושב שיש משהו שמתקרב ל-RPHA. הייתה לי בחירה בינה לבין ה-QWEST והתוספות של המשקף הנוסף ו-pinlock ניצחו מבחינתי.
עד שרכבתי איתה הייתי חובב מושבע של משקף נשלף אבל אני חייב להודות שנסיעה עם משקף כהה ייעודי היא פשוט חוויה שונה חלוטין.
גם בחום של קרוב ל-40 הפנים לא מתחממות, האף לא נשרף ואני לא נצלה בקסדה.

חוץ מזה, היא מאווררת מאד, תעלות האוויר העליונות די גרועות ומנגנון הפתיחה די על הפנים אבל זה החסרון היחיד שאני יכול לחשוב עליו.
היא עברה איתי כבר כמעט שנתיים ואם יקרה לה משהו, סביר מאוד להניח שאני אקנה עוד אחת בדיוק כזו.

sweet bamba
06-10-2015, 10:23
אין לי צורך במשקפיים, הולך על אחרות :-)

הייתה לי ראפה 10 על הראש, הרגישה מצועצעת יחסית לשואי. בעיקר המנגנון. למרות זאת שוקל אותה, אבל כשהמחירים זהים אני לא רואה למה ללכת על hjc, עם כל הכבוד לה.

פינלוק מגיע כסטנדרט גם בשואי ולכן לא עושה הבדל. משקף כהה זה אחלה, אבל אני יוצא לעבודה בצהריים וחוזר בלילה - לא הולך לקחת איתי שני משקפים ולהחליף ביניהם כל הזמן.

iec
06-10-2015, 10:42
דבר ראשון...רק שואי. כל השאר צעצועים. (אראי גם סבבה)

אחרי הרבה דגמי שואי במרוצת השנים, קניתי לפני חודשיים מגרמניה את השואי nxr. זו ללא ספק השואי הכי טובה שהייתה לי בזכות אוירודימיות מעולה מעטפת קטנה ומשקל של 1260 גרם.
אני רוכב על נייקד וההבדל בין הקסדה הקודמת שלי ,שואי gt-air , ניכר באופן משמעותי. את השיחות אני שומע הרבהההה יותר טוב בדיבורית ואין בעיה לסובב את הראש לאן שאני רוצה גם במהירויות לא חוקיות בעליל...מה שלא יכלתי לעשות עם הקסדות הקודמות שלי.
עלתה לי 399 יורו ולאחר החזר המס יצא 357 יורו...תכפיל ב-4.2 ויוצא 1500 ש"ח.

sweet bamba
06-10-2015, 10:53
בצביעה חלקה?
למיטב זיכרוני היה לך cbr1000rr, גם איתו ה gt air הייתה ממש רועשת? (היא לא אופציה, אבל תמיד טוב להחכים עוד קצת).

Paz
06-10-2015, 10:59

אחרי הרבה דגמי שואי במרוצת השנים, קניתי לפני חודשיים מגרמניה את השואי nxr. זו ללא ספק השואי הכי טובה שהייתה לי בזכות אוירודימיות מעולה מעטפת קטנה ומשקל של 1260 גרם.
אני רוכב על נייקד וההבדל בין הקסדה הקודמת שלי ,שואי gt-air , ניכר באופן משמעותי. את השיחות אני שומע הרבהההה יותר טוב בדיבורית ואין בעיה לסובב את הראש לאן שאני רוצה גם במהירויות לא חוקיות בעליל...מה שלא יכלתי לעשות עם הקסדות הקודמות שלי.

שוברט מצועצעת?

matan27
06-10-2015, 12:27
שוברט מצועצעת?

תתפלא לשמוע-כן.

יהללו וישבחו אותה, אבל מהניסיון שלי עם שוברט (c3) האיכות הרכבה לא טובה. חלקים מתפרקים ולא עמידים. הפלסטיקה והמעטפת מרגישה זולה
ולא עמידה. ובמבחן התוצאה היא לא עמידה. הכונס אוויר התפרק אחרי זמן קצר.

הרצועות שסוגרות את האבטחה נפרמות.

ואם תנסה חלילה לחבר לה דיבורית היא תאבד את כל הצורה שלה.

מנגנון המשקף שמש (כמו בgt) גם כן מצועצע וקל מדיי, עד לרמה שהוא נפתח לחצי מעצמו.

יצא לי להחליף ולגוון המון קסדות במרוצת השנים. כל פעם חזרתי לשואי- היום במקביל לשואי אני מחזיק גם agv ax8 קארבון, קסדה מדהימה
ביופיפה, אבל אחרי חצי שנה של שימוש אני רואה שהיא מתחילה לצבור בלאי, וחלקים מתחילים "לאבד את זה"..אני בספק אם היא תשרוד כמו הrf1100
שיש לי כבר שלוש שנים, והיא מרגישה כאילו היום הוצאתי אותה מהקופסה.

Mמהר
06-10-2015, 12:30
הc3 באמת גרועה.

רונן
06-10-2015, 12:58
לפי מישל דור, שוברט טובה רק בתור עציץ... http://micdor.com/p/4347

Paz
06-10-2015, 13:24
תתפלא לשמוע-כן.

יהללו וישבחו אותה, אבל מהניסיון שלי עם שוברט (c3) האיכות הרכבה לא טובה. חלקים מתפרקים ולא עמידים. הפלסטיקה והמעטפת מרגישה זולה
ולא עמידה. ובמבחן התוצאה היא לא עמידה. הכונס אוויר התפרק אחרי זמן קצר.

הרצועות שסוגרות את האבטחה נפרמות.

ואם תנסה חלילה לחבר לה דיבורית היא תאבד את כל הצורה שלה.

מנגנון המשקף שמש (כמו בgt) גם כן מצועצע וקל מדיי, עד לרמה שהוא נפתח לחצי מעצמו.

יצא לי להחליף ולגוון המון קסדות במרוצת השנים. כל פעם חזרתי לשואי- היום במקביל לשואי אני מחזיק גם agv ax8 קארבון, קסדה מדהימה
ביופיפה, אבל אחרי חצי שנה של שימוש אני רואה שהיא מתחילה לצבור בלאי, וחלקים מתחילים "לאבד את זה"..אני בספק אם היא תשרוד כמו הrf1100
שיש לי כבר שלוש שנים, והיא מרגישה כאילו היום הוצאתי אותה מהקופסה.

טוב לדעת...
אני עם ה arai rebel ומרוצה מאוד, מרגישה איכותית מאוד.

כלבוטקס
07-10-2015, 07:52

דבר ראשון, לא רק שואי.
זה כמו שתכתוב רק הונדה :o (לא כולם מתחברים ואוהבים) והנה אתה על דוקאטי :cool:
יש לא מעט מותגים טובים במחירים זולים מעט שעושים עבודה לא פחות טובה ואפילו יותר.
אני אישית מכיר כמה שוויתרו על השואי לטובת מותגים אחרים ומרוצים הרבה יותר.
אני מכיר אפילו אחד אישית שרוכב עם שואי הכי יקרה מהסיבה שהיא היחידה שיושבת לו על הראש טוב.
מבסוט ממנה ? הוא לא אבל זה מה שיש לו.
בסופו של יום העדיפות היא תמיד תהיה לקסדה הנוחה עבורך.

strelok89
09-10-2015, 14:53
דובר על שוברט s2
ותשווה שואי מולטיטק לסי3 מי עדיפה?

הנאוטק מול הסי3 פרו

עכשיו האס2 מצויינת ושוב להשוות תפוזים לתפוזים