מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : לומד נהיגת אופנוע באמצע החיים

willy
08-06-2015, 08:52
החלטתי ללמוד נהיגה על אופנוע a2. בלי שום ניסיון קודם, בקושי על אופניים.

2 שיעורים ראשונים היו ממש גרועים עד שהשתלטתי על הקטנוע. עכשיו עברתי שיעור שמיני וההרגשה שלי הרבה יותר טובה, סללום וישורת בסדר (עוד לא טוב), שמיניות "כמעט", אבל המורה טוען שאני מפעיל הרבה יותר מדי כוח וככה לא יעבירו אותי טסט. להוכחה הוא מראה לי את כפות ידי המסוקסות והאדומות בסוף השיעור.
חוץ מפקטור הזמן, איזה טיפים יש כדי לשפר את הביצועים שלי?

raphael me
08-06-2015, 09:55
המורה שלך נתן לך את אחד הטיפים החשובים ביותר. שחרר!
אם תפעיל על הכידון יותר מדי כוח אתה לא תצליח לכוון את האופנוע. הרעיון הוא להניח את הידיים על הכידון ולא ללחוץ אותו. כך אתה יכול להזיז את הכידון מבלי להשתמש ביותר מדי כוח.
בשמיניות, במקום להסתכל קדימה לכיוון האף של הקטנוע תסתכל למרכז המעגל אותו אתה עושה. זה קשה ולא אינטואטיבי בהתחלה, אבל ברגע שתרכוש את המיומנות אתה תראה שהאופנוע פונה לבד (תכלס זה הגוף שלך שפונה לאיפה שאתה מסתכל).
את הישורת אני עברתי בדרך קצת עקומה אבל עובדת (אני בטוח שיש כאן אנשים שיסבירו לך יותר טוב), נתתי מכת גז קלה בתחילת הישורת ועוד כמה תיקונים לאורך הדרך. עקרונית מה שמחזיק אותך ואת הקטנוע ישרים זה המהירות. אתה צריך להגיע לנקודה הספציפית בה אתה לא מהיר מידי (יפסלו אותך) ולא איטי מדי (אתה תיפול).

לסיום אני לא יודע אצל מי אתה לומד וזה גם לא כל כך משנה. תהיה קרציה למורה תשאל, תקרא, תבקש כל הזמן. למורים (ממש לא לכולם) יש נטייה לשבת על הספסל בצד ולחכות שתסיים את השיעור. אם תדרוש את תשומת הלב ייתכן שתקבל אותה ואז באמת תשתפר.

בהצלחה!

rain man
08-06-2015, 10:16
לא יודע בן כמה אתה אבל הצעה שלי זה שלא תעשה את הטעות שלי ותעשה רשיון ל A1
אם אתה בתוך העינין של הדו אז A2 לא יספק את הסחורה ותאלץ לעשות שוב טסט
(סתם כך לידיעה כללית (:rolleyes: )

willy
08-06-2015, 10:16
תודה על התשובה!

מקבל את שיטת הקרציה, אכן ככל שהקיץ מגיע המורה יושב יותר זמן בצליה ופחות בין התלמידים.

מקבל את הטיפים להשאיר את האצבעות פתוחות בכוח עד שזה יבוא בטבעיות, ונסתכל בשמיניות על העיגול ולא על הצמיג והקוים.

Jonathan
08-06-2015, 13:42
היה פעם שיר של איזה להקה שדיברה על לימוד בהתכתבות של נושאים פרקטיים ותוצאתם....
תקח את זה באיזי תלמד לעבור טסט ואז אחרי שיש רישיון תלמד לרכב...

נשמע עצוב אבל חוששני שעם השנים אתה לומד יותר ויותר שדרישת המינימום של משרד התחבורה נמוכה מדרישת המינימום להשרדות על כבישי הארץ.

נזכרתי....
"בן דוד שלי רצה לשחות
כדי לצוף קבוע
למד שחיה בהתכתבות
אצל מציל ידוע.

כשנכנס סוף סוף לים,
תוך שניות הוא נעלם.
שניים קפצו אליו מיד
טובעים השניים מן האחד. "

רכיבה לא לומדים בהתכתבות בטח למי שחדש לחלוטין בתחום.

yonatan.s.
08-06-2015, 16:12
מה זה אמצע החיים? מתוך 120 שנה? ..בן כמה אתה?

גיZמו
08-06-2015, 20:50
לא הבנתי את הקטע עם הלהסתכל לאמצע העיגול..
אני חושב שיותר נכון להסתכל על ה x שהוא החיבור של שני העיגולים, האמצע של השמיניה.

R86
08-06-2015, 22:31
הכי בפשטות,תסתכל לאן שאתה רוצה להגיע.
זה עובד גם במובן השלילי.

גיZמו
08-06-2015, 23:10
כן, אני יודע את זה ומשתמש בזה בערך.. כל יום.
אבל כשאתה עושה שמיניות אתה לא מסתכל לאמצע ה ע י ג ו ל אלא ל נ ק ו ד ת ה ח י ב ו ר של העיגולים.
קודם כל כי יש שני עיגולים. אז לאיזה מהאמצעים אתה מסתכל?
אתה מסתכל לתוך העיגול שבו אתה רוכב? לתוך האמצע של העיגול השני?

אם אתה רוצה לעשות את השמיניות כמו שצריך אתה צריך ״לדרוס״ את נקודת החיבור של שני העיגולים.
משם כל מה שאתה צריך לעשות זה לנסות לחזור לאותה נקודה בדרך הכי קצרה.
תעשה את זה 6 פעמים והצלחת לעשות את השמיניות.

willy
09-06-2015, 12:57
חברים, תודה רבה על העצות!

לשאלה אני כבר בגיל 40+ וצריך לעשות וי על עוד כמה דברים (לשכב עם תאומות יפניות כבר ויתרתי).
עם רישיון b כבר הגעתי לירח מבחינת קילומטראז מצטבר ואני כבר בדרך חזרה. קצת נסועה על m113.

אין לי טענות למורה - הוא הביא ממצב של חוסר שליטה מוחלט, לנסיעה סבירה עליו תוך מספר שיעורים סביר. אבל מצד שני אני מרגיש קצת עייפות מהעצות שהוא נותן לי שהם די חוזרים על עצמם.

כרגע חוץ מתרגול נוסף שברור לי שאני צריך אני אוסף טיפים שיכולים לקצר את זמן הלימוד הנדרש עד למעבר טסט. עיקר הבעיה שנשארה לי היא בניית יחסי אימון עם הקטנוע - היות שאני מפעיל יותר מדי כוח על הכידון.

ולסיום: השבוע הצטרפו למגרש חבורת אופנועני משטרה מבית ספר לשוטרים מתחילים. היה די משעשע להסתובב בינהם

Paz
09-06-2015, 15:26
ווילי ברור שבגיל 18 קל יותר ללמוד אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם אם זה החלום שלך.
תיקח את זה בקלות, כולנו עברנו את זה וגם נכשלנו בכמה טסטים בדרך לרישיונות הנכספים.
מהר מאוד זה יהיה מאחוריך.

בהצלחה!

uriar
10-06-2015, 14:43
קח הכח באיזי - בסוף תדע ולרכב מספיק בכדי לעבור טסט. אז יהיה הזמן להתחיל לשאול שאלות...

willy
21-06-2015, 11:07
אני מרגיש שאני כמעט שם - אבל אני עדיין מרגיש את הכמעט...

אודה להסתכלות בסרטון המצורף ולקבל עצות לגבי חסר הקואורדינציה עם החולצה הכחולה. המורה המצולם הוא דרור.

עיקר ההערה שלו היא שאני מתנגד לאופנוע בסיבוב בגלל פחד מנפילה - ולכן העפיצות של השמיניות לא משהו - וכן זה סתם מעייף אותי להיאבק בו.

http://youtu.be/Df5IUKw-zQA

willy
09-07-2015, 10:12
הגיע הזמן לעדכן, בשביל הדורות הבאים, מה שעבד בשבילי:
לתרגל ושוב שוב
כדי לשפר את הפניות - לתרגל את הסיבוב של האופנוע מסביב לנקודה (לצייר רק עיגולים) כמובן לשני הכיוונים. להתרגל להפנות את המבט להמשך הפניה ולא על הכידון. כשזה זורם להתחיל לתרגל שמיניות במשולב עם העיגולים. בסוף שמיניות נטו.
לא להאט את האופנוע יותר מדי כדי להיכנס למסגרת בכח, לתת לאופנוע להסתובב לבד ומשיעור לשיעור הרדיוסים קטנים
היד החיצונית דומיננטית - היד הפנימית רפויה
להתכופף קצת קדימה כדי שיהיה יותר חופש בידיים

nihrider
09-07-2015, 11:55
על איזה כלי אתה לומד?

willy
09-07-2015, 13:18
http://cars.walla.co.il/item/2633833

למדתי על דיאלים S1

shaig
09-07-2015, 13:42
הצעה שלי זה שלא תעשה את הטעות שלי ותעשה רשיון ל A1
מה שהוא אמר.

למישהו יש לינק לסרטון עצות של פנגס?

R86
09-07-2015, 15:49
מה שהוא אמר.

למישהו יש לינק לסרטון עצות של פנגס?

https://youtu.be/bomTfBVe1Ys

GilS
09-07-2015, 16:11
הכי פשוט לשאול מחבר אופניים חשמליים ולתרגל עד שתהיה מושלם

nihrider
09-07-2015, 23:27
http://cars.walla.co.il/item/2633833

למדתי על דיאלים s1

ציטוט מהכתבה:
"כשממשיכים להחזיק את המצערת מוברגת עד לעצר ועם מעט סבלנות, ה-s1 יגיע על כביש מישורי ל-115 קמ"ש על לוח המחוונים (105 קמ"ש לפי ה-gps) "

למה לכתוב את שניהם, רק אחד מהם נכון.
אני לא מבין את הקטע הזה

ItayK
10-07-2015, 05:30
מה זה אמצע החיים? מתוך 120 שנה? ..בן כמה אתה?

יש אסקולה שלמה שאומרת שהמשפט הוא ״עד מאה כעשרים שנה״

Sent from my iPhone