צפייה בגרסה מלאה : השקה מקומית: ימאהה טנרה 700
אביעד אברהמי
25-08-2019, 15:18
ימאהה טנרה 700 בהשקה מקומית; חיכינו לאופנוע הזה זמן רב, עכשיו הוא כאן, והרושם החיובי מאוד שלנו מההשקה העולמית מתחזק מאוד כאן בהרי ירושלים; הווידאו בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%a9%d7%a7%d7%94-%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%99%d7%aa-%d7%99%d7%9e%d7%90%d7%94%d7%94-%d7%98%d7%a0%d7%a8%d7%94-700/
https://www.youtube.com/watch?v=cUyrt0lpvIU
NAOR2207
25-08-2019, 17:04
שיגיע כבר ללוחות יד2
נחנקנו כבר יאמאהה. נחנקנו.
כתבה יפה ואמינה. כמו תמיד.
במגזין אחר נכתב בטעות שהוא מגיע עם טיובלס. כאן לא.
גם זום על התמונה מראה שהצמיג עם שפיצים רגילים ופנימית. חבל.
אחלה סקירה. ה KTM 790 החדש והמשוכלל יותר עולה 80 במבצע ומכיוון שמדובר באותו סגמנט (כביש שטח כביש) התמחור נראה על פניו בעייתי.
Dresdner
26-08-2019, 20:54
אחלה סקירה. ה KTM 790 החדש והמשוכלל יותר עולה 80 במבצע ומכיוון שמדובר באותו סגמנט (כביש שטח כביש) התמחור נראה על פניו בעייתי.לקטמ יש 2 בעיות, 1. מכוער 2. אמינות
ובאמינות אני מתכוון לתפיסה של הציבור על מה אמין ומה לא, אני בטוח שאם תשאל את כל חבריך הרוכבים, מי יותר אמין התשובה תיהיה הימאהה וזה למרות ששניהם דגמים חדשים שעדיין לא הוכיחו עצמם במבחן הזמן.
לקטמ יש 2 בעיות, 1. מכוער 2. אמינות
ובאמינות אני מתכוון לתפיסה של הציבור על מה אמין ומה לא, אני בטוח שאם תשאל את כל חבריך הרוכבים, מי יותר אמין התשובה תיהיה הימאהה וזה למרות ששניהם דגמים חדשים שעדיין לא הוכיחו עצמם במבחן הזמן.
בהסתכלות מקבילה על שוק הרכב הישראלי, אם השילוש הצרפתי (פיג'ו סיטרואן רנו) מוכרים יותר רכבים מסובארו והונדה(שהם שמות נרדפים לאמינות) ובכלל בראש הטבלה נמצאים רכבים קוראינים, אז לדעתי נפל פה דבר, וזה גם מחלחל לשוק האופנועים הישראלי, ק.ט.מ כבר 3 שנים מובילה את טבלת המכירות.
תחזור עשור אחורה ותספר לעצמך שק.ט.מ מובילה את טבלת המכירות? שאנשים עושים פראורדר לרכב מקוריאה? או רחמנצא ליצלן מצרפת?
הסיבה היא שרוב המכוניות נמכרות בליסינג.
Dresdner
26-08-2019, 23:44
בהסתכלות מקבילה על שוק הרכב הישראלי, אם השילוש הצרפתי (פיג'ו סיטרואן רנו) מוכרים יותר רכבים מסובארו והונדה(שהם שמות נרדפים לאמינות) ובכלל בראש הטבלה נמצאים רכבים קוראינים, אז לדעתי נפל פה דבר, וזה גם מחלחל לשוק האופנועים הישראלי, ק.ט.מ כבר 3 שנים מובילה את טבלת המכירות.
תחזור עשור אחורה ותספר לעצמך שק.ט.מ מובילה את טבלת המכירות? שאנשים עושים פראורדר לרכב מקוריאה? או רחמנצא ליצלן מצרפת?לי זכור שהסובארו DL הציפה את השוק ומאוחר יותר המזדה 3 אבל אז הגיע הליסינג ושינה את המספרים
MinorScale
26-08-2019, 23:50
תחזור עשור אחורה ותספר לעצמך שק.ט.מ מובילה את טבלת המכירות? שאנשים עושים פראורדר לרכב מקוריאה? או רחמנצא ליצלן מצרפת?
אני לא חושב שזה נכון להשוות את ktm למכוניות הצרפתיות והקוריאניות
העיניין הוא שקיה מוכיחה את עצמה כל פעם עם אמינות טובה.
פג׳ו, רנו וסיטרואן משתפרות בכל שנה בין השאר על ידי שיתופי פעולה עם קונצרנים מיפן וגרמניה.
אפילו מותג כמו דצ׳יה שרק נכנס לא מזמן התקבל יפה על ידי השוק הישראלי שמפחד משינויים.
בוא לא נשכח כפי שאמר אייל שהשוק גם נשלט על ידי רכבי ליסינג שמטעים את הטבלה הסופית.
לגבי ktm.. המזל היחיד שלהם זה שהם יודעים ליצור אופנועים מהנים ושיש להם fanbase יחסית גדול בארץ (מה שמזכיר קצת את אלה ששבויים למותג Apple בכל מחיר), האמינות של ktm שנויה במחלקות וזה כנראה לא סתם, כדי לשנות את התפיסה הזאת צריך אשכרה שהאופנועים ישתפרו בנושא הזה כמו שהצרפתיות השתפרו.
הלכתי לראות את האופנוע בסוכנות בת"א. בעודי ממשש את איבריו של הכלי ניגש אלי איש מכירות אדיב שידע להפוך בכישרון כל חיסרון שלו ליתרון. לשאלתי מדוע האופנוע הדי ספרטני הזה יקר באופן כללי, השיב שזה בגלל שיש 129% מס. אני לא יודע לומר מה נכלל בחשבון הזה והאם הוא נכון, אבל לגופו של עניין האופנוע הזה יקר מדי.
הלכתי לראות את האופנוע בסוכנות בת"א. בעודי ממשש את איבריו של הכלי ניגש אלי איש מכירות אדיב שידע להפוך בכישרון כל חיסרון שלו ליתרון. לשאלתי מדוע האופנוע הדי ספרטני הזה יקר באופן כללי, השיב שזה בגלל שיש 129% מס. אני לא יודע לומר מה נכלל בחשבון הזה והאם הוא נכון, אבל לגופו של עניין האופנוע הזה יקר מדי.
הוא לא יכול להגיד לך "צ'מע, כי כל המתלהבים יקנו גם במחיר הזה, בסוף השנה נמכור את מה שישאר במבצע ושנה הבאה נוריד את המחיר ב-5-7K"...
ואגב, גם 70 זה לא כזה יקר לאופנוע הזה.
כל שוק הרכב עבר שינוי מהותי, יש היום הרבה מאד מכוניות בלי אבא, ציי רכב חברה, רכב השכרה וליסינג, שעלות הטיפולים לא חלה על הנהג.
אני בטוח שאם היינו חוזרים כמה עשורים אחורה כשרכבים היו בבעלות פרטית, המצב היה שונה מהותית.
הוא לא יכול להגיד לך "צ'מע, כי כל המתלהבים יקנו גם במחיר הזה, בסוף השנה נמכור את מה שישאר במבצע ושנה הבאה נוריד את המחיר ב-5-7K"...
ואגב, גם 70 זה לא כזה יקר לאופנוע הזה.
יקר יקר, אם תזכור שלא מדובר באופנוע קצה אלה אופנוע דו"ש בתחפושת.
תנסה להשוות אות ל-XT600 הישן או DR650 בלי יחסי הציבור והרעש ותבין שמדובר באופנוע
פשוט, קל, מודרני, שיודע לרדת לשטח (שננטש לאחרונה ועושה קם באק) ועושה עוול למושג אדוונצ'ר,
אגב אם תתעקש לזווד אותו כראוי לשמו תגלה שהוא מגיע למחיר של גדולים וטובים ממנו!
יקר יקר, אם תזכור שלא מדובר באופנוע קצה אלה אופנוע דו"ש בתחפושת.
תנסה להשוות אות ל-XT600 הישן או DR650 בלי יחסי הציבור והרעש ותבין שמדובר באופנוע
פשוט, קל, מודרני, שיודע לרדת לשטח (שננטש לאחרונה ועושה קם באק) ועושה עוול למושג אדוונצ'ר,
אגב אם תתעקש לזווד אותו כראוי לשמו תגלה שהוא מגיע למחיר של גדולים וטובים ממנו!
השוואה לא הוגנת בעליל.
ה-DR650 הוא אופנוע פרימיטיבי מאוד, ולכן הוא זול.
הטנרה 700 החדש מקביל לטנרה 750 של שנות ה-90, וזאת ליגה אחרת לגבמרי (גם מבחינת מחיר).
השוואה לא הוגנת בעליל.
ה-DR650 הוא אופנוע פרימיטיבי מאוד, ולכן הוא זול.
הטנרה 700 החדש מקביל לטנרה 750 של שנות ה-90, וזאת ליגה אחרת לגבמרי (גם מבחינת מחיר).
בוא נשים את זה על השולחן:
מנוע נלקח מהמדף שילדה בתיקונים קלים, גמדי המחשב הוצאו לפנסיה מוקדמת.
בעצם קיבלנו אופנוע קליל מנוע שילדה ועזרים לשטח, הורד את תקנות היורו וההתקדמות הטכנולוגית,
ובעצם יש לך אופנוע דו"ש שיודע לרדת לשטח מה שנעשה בעבר על ידי ה-XT וה-DR ואני מדבר על הקונספט.
האדוונצ'רים גדלו לממדיי תפלצת פסטה שמצריך את הרוכב להיות בעל קוד גנטי של צ'אק נוריס או שוונצגר כשהיה צעיר.
וירדו מפרק השטח, הצרצרים היעודים לשטח מתפרקים על הכביש ובשימוש יום יומי, אז חזרנו למנועים בינוניים שיודעים
כביש ושטח בלי להתפשר המון, המצאנו את הדו"ש מחדש...אבל בשביל להיות אטרקטיביים ב-2019 נקרא לו בשם המוכר
ביותר בקטגוריה נעורר ציפייה של שנים, נרים גל של יחסי ציבור, ויהיה תור של קונים שמתים לעשות גם את זה וגם את זה
ולהרגיש היפ. אבל דחפנו להם דו"ש רגיל בלי להתבלבל.
אגב זה לא עושה את האופנוע גרוע, להפך זה עושה אותו ערמומי...
NAOR2207
27-08-2019, 10:32
שושני סבאל'ה תציץ שניה במפרט ואולי תבין
נאור ידידי הנאור
אם זה הולך כמו ברווז, מגעגע כמו ברווז, ואוכל כמו ברווז, זה לא כבד אווז...
..... אבל דחפנו להם דו"ש רגיל בלי להתבלבל.
אשכרה! :number1:
מעניין - אם לוקחים MT07/טרייסר יד שנייה שמים לו מזלג קדמי / בולמים ארוכים (גם מאחור) ואיזו מסיכת/מגן רוח קדמי אדוונצ'רי וגלגלי שטח 18/21... מעניין בטוטל כמה יעלה.
וזה רק אני, או שזה מנוע שמגיע ל 12 אלף סל"ד ?!?! (לפי התמונה בסקירה של מסך לוח השעונים שלו)
Dresdner
27-08-2019, 11:54
אשכרה! :number1:
מעניין - אם לוקחים MT07/טרייסר יד שנייה שמים לו מזלג קדמי / בולמים ארוכים (גם מאחור) ואיזו מסיכת/מגן רוח קדמי אדוונצ'רי וגלגלי שטח 18/21... מעניין בטוטל כמה יעלה.
וזה רק אני, או שזה מנוע שמגיע ל 12 אלף סל"ד ?!?! (לפי התמונה בסקירה של מסך לוח השעונים שלו)יעלה הרבה, מזלג הפוך זה באיזור ה1500 יורו, בולם אחורי באיזור ה700 יורו, גינטים כנראה עוד 1000 יורו ועוד.. זה רק רשימה חלקית, מה שכן בסוף יצא לך אופנוע עם מכלולים טובים יותר מטנרה סטנדרטי.
בעצם קיבלנו אופנוע קליל מנוע שילדה ועזרים לשטח, הורד את תקנות היורו וההתקדמות הטכנולוגית,
ובעצם יש לך אופנוע דו"ש שיודע לרדת לשטח מה שנעשה בעבר על ידי ה-XT וה-DR ואני מדבר על הקונספט.
האדוונצ'רים גדלו לממדיי תפלצת פסטה שמצריך את הרוכב להיות בעל קוד גנטי של צ'אק נוריס או שוונצגר כשהיה צעיר.
וירדו מפרק השטח, הצרצרים היעודים לשטח מתפרקים על הכביש ובשימוש יום יומי, אז חזרנו למנועים בינוניים שיודעים
כביש ושטח בלי להתפשר המון, המצאנו את הדו"ש מחדש...אבל בשביל להיות אטרקטיביים ב-2019 נקרא לו בשם המוכר
ביותר בקטגוריה נעורר ציפייה של שנים, נרים גל של יחסי ציבור, ויהיה תור של קונים שמתים לעשות גם את זה וגם את זה
אתה מעלה טענות כאילו זה אופנוע של 100 אלף שקל. זה לא.
30 אלף שקל מפרידים בינו לבין ה-KTM790R (שהוא המקבילה האמיתית, לא הדגם כביש). אותם סכומים מפרידים בין הטנרה לאדוונצ'רים פול סייז כמו המולטיסטראדה 950, האפריקה טווין או הסופר-טנרה.
MT-07 עולה 55 אלף שקל. זה מחיר טוב, ועל זה אין ויכוח (אני חושב כך, לפחות).
בנית שלדה חדשה.
בנית עבודת גוף חדשה (ועם יותר פלסטיקה).
שמת בולמים טובים עם כיוונונים מלאים.
זה שווה עוד 15K? לא בטוח, אבל עוד 10 בוודאות.
אתה נצמד למילה דו"ש, כאילו שזו מקבילה ל"אופנוע בשקל תשעים". אבל רגע, בוא נראה איזה דו"שים מודרניים יש בשוק?
ק.ט.מ 690/האסקה 701 - עם מנוע סינגל רגיש ופחות יכולת כביש. עולים בערך אותו דבר.
SWM SUPERDUAL X - עם מנוע של אופנוע אינדורו מקצועי, שלא צפוי לחצות את רף ה-100 אלף ללא שיפוץ, וכנ"ל - יפסיד בכביש.
ב.מ.וו G650GS - לא משווק יותר בארץ, לא יודע האם מיוצר. כששווק - עלה בערך אותו דבר.
ב.מ.וו F750GS - פחות טוב בשטח, ויקר יותר.
הונדה CB500X - אפילו לא מצחיק. מתלים מעפנים, יכולות שטח בסיסיות ביותר, מנוע חלש. אה, רגע... אפילו הוא עולה יותר מ-50K!
אז בוא נשווה תפוחים לתפוחים. אל תשווה אופנוע עם בולמים טובים וכיוונונים מלאים, מנוע טווין בריא עם 70+ כ"ס ועבודת גוף מושקעת ויפה - ל-DR650. זאת פשוט השוואה לא הוגנת.
ברגע שאתה משווה לכלים מקבילים של יצרנים אחרים, אפשר לראות שהטנרה מתוצחר בצורה הגיונית.
ברור שיש רזרבות לחתוך את המחיר, אבל זה צעד לא חכם עבור מטרו כרגע. מבחינתם, זה פשוט לוותר על רווחים.
המחיר ירד (במבצע זמני או בעדכון מחירון) בסוף השנה או שנה הבאה.
הכל נכון אבל מחיר ראלי לתמורה צריך להיות באיזור המחיר של ה-07 + -
הכל נכון אבל מחיר ראלי לתמורה צריך להיות באיזור המחיר של ה-07 + -
איך - אם מה שאמרתי נכון?!
עזוב...
זה לא יקרה. זה לא המצב בחו"ל, וזה לא יהיה המצב בארץ.
יקר לך, אל תקנה. יש מספק כאלה שיקנו :)
מעולם לא אמרתי דבר כזה!
30 אלף שקל מפרידים בינו לבין ה-KTM790R (שהוא המקבילה האמיתית, לא הדגם כביש). אותם סכומים מפרידים בין הטנרה לאדוונצ'רים פול סייז כמו המולטיסטראדה 950, האפריקה טווין או הסופר-טנרה.
הם לא באותה הליגה, זאת בדיוק הטענה שלי!
MT-07 עולה 55 אלף שקל. זה מחיר טוב, ועל זה אין ויכוח (אני חושב כך, לפחות).
בנית שלדה חדשה.
בנית עבודת גוף חדשה (ועם יותר פלסטיקה).
שמת בולמים טובים עם כיוונונים מלאים.
זה שווה עוד 15K? לא בטוח, אבל עוד 10 בוודאות.
לא בהכרך אבל אני זורם...
אתה נצמד למילה דו"ש, כאילו שזו מקבילה ל"אופנוע בשקל תשעים". אבל רגע, בוא נראה איזה דו"שים מודרניים יש בשוק?
דו"ש כשמו כן הוא דו שימושי טוב בכביש ובשטח מבלי להרגיש שהפסדת הרבה לאפה ולא פה. זה לא אדוונצ'ר מחייב.
ק.ט.מ 690/האסקה 701 - עם מנוע סינגל רגיש ופחות יכולת כביש. עולים בערך אותו דבר.
SWM SUPERDUAL X - עם מנוע של אופנוע אינדורו מקצועי, שלא צפוי לחצות את רף ה-100 אלף ללא שיפוץ, וכנ"ל - יפסיד בכביש.
ב.מ.וו G650GS - לא משווק יותר בארץ, לא יודע האם מיוצר. כששווק - עלה בערך אותו דבר.
ב.מ.וו F750GS - פחות טוב בשטח, ויקר יותר.
הונדה CB500X - אפילו לא מצחיק. מתלים מעפנים, יכולות שטח בסיסיות ביותר, מנוע חלש. אה, רגע... אפילו הוא עולה יותר מ-50K!
התמחור בארץ מעוות רק על פי ביקוש וסחירות.
אז בוא נשווה תפוחים לתפוחים. אל תשווה אופנוע עם בולמים טובים וכיוונונים מלאים, מנוע טווין בריא עם 70+ כ"ס ועבודת גוף מושקעת ויפה - ל-DR650. זאת פשוט השוואה לא הוגנת.
מה שאמרתי שהיצרן מוכר קונספט ישן (דו"ש) במעטפת מטעה!
ברגע שאתה משווה לכלים מקבילים של יצרנים אחרים, אפשר לראות שהטנרה מתוצחר בצורה הגיונית.
ברור שיש רזרבות לחתוך את המחיר, אבל זה צעד לא חכם עבור מטרו כרגע. מבחינתם, זה פשוט לוותר על רווחים.
סבבה אבל בפועל אתה מקבל פחות בשביל שם...
NAOR2207
27-08-2019, 13:57
נאור ידידי הנאור
אם זה הולך כמו ברווז, מגעגע כמו ברווז, ואוכל כמו ברווז, זה לא כבד אווז...
זה שמאלץ.
אז כמו שאמרו - אל תקנה.
תציץ באתר המתחרה, תראה מה כתבו שם ..
..... מה שכן בסוף יצא לך אופנוע עם מכלולים טובים יותר מטנרה סטנדרטי.
זה בערך מה שהתכוונתי - לא רק להוציא משהו מקביל על אותה פלטפורמה של 07, אלא תפור לצורך האישי ויותר טוב אפילו. סתם זרקתי ספקולציה
Dresdner
27-08-2019, 14:26
זה בערך מה שהתכוונתי - לא רק להוציא משהו מקביל על אותה פלטפורמה של 07, אלא תפור לצורך האישי ויותר טוב אפילו. סתם זרקתי ספקולציההשאלה אם השילדה של הטרייסר מספקת, לטנרה יש שילדה חדשה
השאלה אם השילדה של הטרייסר מספקת, לטנרה יש שילדה חדשה
נכון, פה קבור הכלב (ליכולות משופרות לשטח)
הadventure790r עולה 90 אש"ח (על הכביש) הטנרה 71, איפה בדיוק ספרת פה 30 אש"ח?
בוא באמת נשווה תפוחים לתפוחים.
אל תשווה אופנוע עם שפע טכנולוגיה, החזק בקטגוריה, הקל בקטגוריה, המאובזר יותר, לאופנוע בסיסי. (לא גורע מאיכותו כאופנוע, אבל בסיסי בהחלט לעומת האלקטרוניקה והאבזור ב790, וגם בהשוואה לנתוני הספק משקל וכו')
זה פשוט השוואה לא הוגנת.
Dresdner
27-08-2019, 19:13
מהנסיון שלי מי שאומר שזה יקר לא היה קונה גם אם היו מורידים לו 30 אחוז מהמחיר.
ברגע שאין למשהוא ערך בעיני הקונה כל מחיר הוא יקר
זה שמאלץ.
אז כמו שאמרו - אל תקנה.
תציץ באתר המתחרה, תראה מה כתבו שם ..
להזכירך קניתי ורסיס 1000 חדש בתוספת לא ממש גבוהה מהמחיר הזה שנשווה?
NAOR2207
28-08-2019, 08:16
להזכירך קניתי ורסיס 1000 חדש בתוספת לא ממש גבוהה מהמחיר הזה שנשווה?
מבלי לפגוע, או להסיט את הדיון, או אד הומינם - אתה אומר הרבה פעמים דברים מעורפלים ולא קשורים. לרוב מחוסר ידע.
כשזה נאמר - גם אני לא התעמקתי במפרט של הטנרה.
אבל.
להשוות את ה DR לטנרה? ברצינות? ? (אגב קבל ניוזפלאש! הוא לא מת ה DR. מוכרים אותו גם היום)
להשוות את המכלולים של הDR למכלולים של הטנרה?
אם כבר אז כמו שכתבו כאן - תפוחים לתפוחים
תשווה את הטנרות של פעם לטנרות של היום. (לא הסופר טנרות של פעם)
ועכשיו כשאני חושב על זה... אחרי שרכבתי כמה פעמים עם חבר טוב של הצ'יף שהיה על הטנרה של פעם
אני עוד יותר רוצה את החדש!
המחיר גבוה. לי.
אבל יש לי אורך רוח
(התעלמתי במופגן מההשוואה של הוורציץ שלך אליו. זה כבר לא מגוחך. זה גרוטסקי)
מבלי לפגוע, או להסיט את הדיון, או אד הומינם - אתה אומר הרבה פעמים דברים מעורפלים ולא קשורים. לרוב מחוסר ידע.
כשזה נאמר - גם אני לא התעמקתי במפרט של הטנרה.
אבל.
להשוות את ה DR לטנרה? ברצינות? ? (אגב קבל ניוזפלאש! הוא לא מת ה DR. מוכרים אותו גם היום)
להשוות את המכלולים של הDR למכלולים של הטנרה?
אם כבר אז כמו שכתבו כאן - תפוחים לתפוחים
תשווה את הטנרות של פעם לטנרות של היום. (לא הסופר טנרות של פעם)
ועכשיו כשאני חושב על זה... אחרי שרכבתי כמה פעמים עם חבר טוב של הצ'יף שהיה על הטנרה של פעם
אני עוד יותר רוצה את החדש!
המחיר גבוה. לי.
אבל יש לי אורך רוח
(התעלמתי במופגן מההשוואה של הוורציץ שלך אליו. זה כבר לא מגוחך. זה גרוטסקי)
שוב אתה מבין את מה שאתה רוצה להבין, לא השוותי בין האופנועים השוותי בקונספט, של אופנוע עם מנוע בינוני
מעל 350 ופחות מאלף שיודע לרדת לשטח ונוסע סביר בכביש הקונספט שנקרא דו"ש בשנות התישעים ונזנח.
עכשיו עוטפים את הקונספט בשם אדוונצ'ר....זה הכל!
עכשיו כשאתה שאלת עם יקר לי אני הזכרתי לך שקניתי אופנוע יקר יותר (אבל לא בהרבה)-עד כאן הסברתי עצמי?
נאור
הפלג הצפוני
28-08-2019, 13:26
דו"ש ששוקל יבש פחות מ 200 קילו וכולל מזלג הפוך,75 כ"ס ואחורי 18 זה ליגה אחרת.
אני מבסוט.
NAOR2207
28-08-2019, 14:21
נאור
אז מדוע אתה לא אומר את זה (מה שלא יהיה שאתה אומר שאני לא מבין) על הדגם הנוכחי?? (660z)
לעניות דעתי - בדגם הנוכחי ברח לימאהה הוינדוס וויסטה
והדגם הזה? בול בפוני! בכל קנה מידה.
ובשביל שדברי הצדיק המופתי הצפוני לא יבלעו בקשקשת אני אצטט -
דו"ש ששוקל יבש פחות מ 200 קילו וכולל מזלג הפוך,75 כ"ס ואחורי 18 זה ליגה אחרת.
אני מבסוט.
בוא באמת נשווה תפוחים לתפוחים.
אל תשווה אופנוע עם שפע טכנולוגיה, החזק בקטגוריה, הקל בקטגוריה, המאובזר יותר, לאופנוע בסיסי. (לא גורע מאיכותו כאופנוע, אבל בסיסי בהחלט לעומת האלקטרוניקה והאבזור ב790, וגם בהשוואה לנתוני הספק משקל וכו')
זה פשוט השוואה לא הוגנת.
ה-790R עולה 100 אלף פלוס מינוס. אני צודק? אם כן, זה 30 אלף שקל יותר מהטנרה, כמו שאמרתי.
הדגם הרגיל עולה 86K - שזה 16K מעל הטנרה. הוא אומנם מציע אלקטרוניקה (שאני אישית, לא רוצה גם אם היא בחינם) ומאידך מגיע עם מתלים ללא כיוונון.
אתה יודע מה?
אם נניח שאני בשוק לאופנוע כזה, ואני לי כסף ל-790R - סביר שהייתי מדלג על ה-790 ה"רגיל", קונה טנרה וב-16 אלף שקל עודף מצייד אותו בכל טוב (מיגונים, ארגזים, מערכת פליטה ומה לא).
ה-790R עולה 100 אלף פלוס מינוס. אני צודק? אם כן, זה 30 אלף שקל יותר מהטנרה, כמו שאמרתי.
הדגם הרגיל עולה 86K - שזה 16K מעל הטנרה. הוא אומנם מציע אלקטרוניקה (שאני אישית, לא רוצה גם אם היא בחינם) ומאידך מגיע עם מתלים ללא כיוונון.
אתה יודע מה?
אם נניח שאני בשוק לאופנוע כזה, ואני לי כסף ל-790R - סביר שהייתי מדלג על ה-790 ה"רגיל", קונה טנרה וב-16 אלף שקל עודף מצייד אותו בכל טוב (מיגונים, ארגזים, מערכת פליטה ומה לא).
הוא לא עולה 100.
הוא עולה 90.
והדגם הרגיל עולה 80.
אין פה 30.
יש פה 19 הבדל מהR, ו9 הבדל מהרגיל.
נניח שאתה בשוק לאופנוע כזה, למה לדלג על ה790 הרגיל?
יכולות כביש חד משמעי טובות יותר. מסכים? והרי איפה יבלה אצל רוב האנשים "שבשוק לאופנוע כזה" אם לא בכביש?
אגב, תעשה את החשבון שב790 אתה מקבל מגן גחון+ידיים+מיגון צד.
עכשיו פתאום אתה יורד מהפרש של 9 אלף שקל אפילו (כי אתה הרי רוצה למגן אותו כפי שאמרת), ופתאום הדברים נשמעים אחרת לגמרי מאשר "30 אלף שקל" שאתה מציג.
פתאום מה שמפריד בינהם זה כמה אלפים בודדים בסה"כ.
הפלג הצפוני
28-08-2019, 18:28
כל ההשוואות האלה מיותרות ולמה זה?
כי ממילא לא תוכל למצה את הכלי,אלא אם קוראים לך פטרהנסל.
החבילה הנוכחית מצויינת גם ככה.
אביעד אברהמי
28-08-2019, 20:47
רק לעשות סדר בעניין המחירים:
ימאהה טנרה 700 עולה 69,985 ש"ח על הכביש כולל כל האגרות.
ק.ט.מ 790 אדוונצ'ר עולה (במזומן) 79,900 ש"ח לפני אגרות, כלומר 80,200 ש"ח על הכביש. 10,200 ש"ח הפרש.
ק.ט.מ 790 אדוונצ'ר R עולה (במזומן) 89,900 ש"ח לפני אגרות, כלומר 90,200 ש"ח על הכביש. 20,200 ש"ח הפרש.
עכשיו תמשיכו את הדיון :)
אביעד אברהמי
28-08-2019, 21:37
יכולות כביש חד משמעי טובות יותר. מסכים?
על סמך מה החלטת את זה?
כי זה לחלוטין לא נכון.
על סמך מה החלטת את זה?
כי זה לחלוטין לא נכון.
בתור מי שרכב על שלושת הכלים המדוברים - איך אתה רואה את יחסי הכוחות בינהם בכביש ובשטח?
זה יועיל לדיון הרבה יותר מהדעה שלי, שמסתמכת על מילים של אנשים אחרים ולא על ניסיון אישי :)
אביעד אברהמי
28-08-2019, 22:24
בתור מי שרכב על שלושת הכלים המדוברים - איך אתה רואה את יחסי הכוחות בינהם בכביש ובשטח?
זה יועיל לדיון הרבה יותר מהדעה שלי, שמסתמכת על מילים של אנשים אחרים ולא על ניסיון אישי :)
עדיין לא רכבתי על ה-790 אדוונצ'ר R. לוקח אותו מחר לסופ"ש.
ההשוואה בין הטנרה 700 לבין ה-790 אדוונצ'ר הרגיל אינה נכונה, למרות שמבחינת נתונים יבשים (מהלך מתלה, מרווח גחון וכו') הם קרובים. הטנרה משמעותית טוב מה-790 הרגיל בשטח (אני בטוח למדי של-R יכולות שטח גבוהות, אבל הגרסה הרגילה לא), ובכביש הם דומים למדי, למעט יתרון ההספק של ה-790. מאידך, המנוע של הטנרה 700 (ושל ה-MT-07) סופר-גמיש ומלא שמחת חיים, כך שבפועל ההבדל לא משמעותי ברכיבה היומיומית. אני מניח שבמהירות הסופית יהיה יתרון של לפחות 30-20 קמ"ש ל-790.
וכמובן עניין האלקטרוניקה. לטנרה יש ABS שניתן לניתוק ופנסי LED. ל-790 יש גם בקרת אחיזה, מצבי ניהול מנוע, ABS להטיה שכולל גם מצב אנדורו (ABS על הקדמי בלבד) וניתוק, וכן מסך TFT. יש גם הכנה לקוויקשיפטר בתוספת תשלום. על האלקטרוניקה הזו גם משלמים.
בכל אופן, אני חושב שצריך להשוות את הטנרה 700 ל-790 אדוונצ'ר R, מפני ששניהם אדוונצ'רים עם יכולות שטח אמיתיות (שוב, רק מחר אדע לגבי הק.ט.מ, אבל אני מניח שהוא כזה), ולא ל-790 אדוונצ'ר הרגיל.
עדיין לא רכבתי על ה-790 אדוונצ'ר R. לוקח אותו מחר לסופ"ש.
ההשוואה בין הטנרה 700 לבין ה-790 אדוונצ'ר הרגיל אינה נכונה, למרות שמבחינת נתונים יבשים (מהלך מתלה, מרווח גחון וכו') הם קרובים. הטנרה משמעותית טוב מה-790 הרגיל בשטח (אני בטוח למדי של-R יכולות שטח גבוהות, אבל הגרסה הרגילה לא), ובכביש הם דומים למדי, למעט יתרון ההספק של ה-790. מאידך, המנוע של הטנרה 700 (ושל ה-MT-07) סופר-גמיש ומלא שמחת חיים, כך שבפועל ההבדל לא משמעותי ברכיבה היומיומית. אני מניח שבמהירות הסופית יהיה יתרון של לפחות 30-20 קמ"ש ל-790.
וכמובן עניין האלקטרוניקה. לטנרה יש ABS שניתן לניתוק ופנסי LED. ל-790 יש גם בקרת אחיזה, מצבי ניהול מנוע, ABS להטיה שכולל גם מצב אנדורו (ABS על הקדמי בלבד) וניתוק, וכן מסך TFT. יש גם הכנה לקוויקשיפטר בתוספת תשלום. על האלקטרוניקה הזו גם משלמים.
בכל אופן, אני חושב שצריך להשוות את הטנרה 700 ל-790 אדוונצ'ר R, מפני ששניהם אדוונצ'רים עם יכולות שטח אמיתיות (שוב, רק מחר אדע לגבי הק.ט.מ, אבל אני מניח שהוא כזה), ולא ל-790 אדוונצ'ר הרגיל.
אחלה סקירה.
אני חושב שזה דווקא לגיטימי לשים את שלושתם יחד - ברור שלכל אחד יהיו יתרונות וחסרונות, וזה מה שמעניין - לראות את שלושת הדרכים השונות לייצר איזון בין יכולות כביש, שטח ומחיר האופנוע.
אם תוציא מבחן השוואתי כזה, אני מבקש להצטרף :)
יעלה ויבוא ההונדה Crf 850 Africa
כמה זמן זה ייקח?
הונדה - לכו תדעו
the striker
29-08-2019, 09:05
מה באמת קורה עם השמועה על האפריקה טווין 800, מישהו יודע ?
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft