מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : עצה מבעלי ניסיון לגבי סוג אופנוע

Maimoni
26-08-2019, 20:38
שלום,

מתלבט כבר כמה זמן לגבי סוג האופנוע שכדאי לי לקנות (רישיון A).

השימוש באופנוע מתחלק לשניים
1. בשנה הקרובה נסיעות של כ 30 ק"מ ביום בכביש בין עירוני בעיקר.
2. בעוד שנה טווח הנסיעה קופץ ל 120 ק"מ ביום בעיקר בכביש 6.
תקציב: כ 40K
עלויות אחזקה / ביטוחים - כמובן כמה שפחות
בעל יכולת לגמוע כ 28 אלף ק"מ החל מהשנה הבאה בלי למות או לצבור בלאי גדול.

הלב אומר לקנות אופנוע ספורט הראש אומר לקנות אדוונצ'ר או נייקד.
האם ללכת על משהו בנפח של 700-900 או לקחת ליטר (ומעלה) מראש?
מהקריאה שביצעתי יש את ה MT-10 שאומנם חורג מהתקציב (אולי אתפשר על מימון יד שנייה או משהו כזה) אבל לפי הביקורות הוא נותן מענה להכל - גם ספורטיבי יחסית וגם ניתן לשים עליו ארגזים בעתיד, לא יודע לגבי אחזקה..

אשמח לקבל עוד המלצות מהניסיון שלכם.
ונושא נוסף שאשמח לשים עליו את הדעת הוא - קנייה מסוכנות ולא מאדם פרטי - יתרונות / חסרונות.

Guccii800
27-08-2019, 05:59
30 ק"מ ביום זה כלום וכל אופנוע בכל תצורה יעשה את זה בלי שום מאמץ גם לאופנוע וגם לרוכב, 120 ק"מ ביום אני הייתי הולך על אדוונצ'ר, למרות ששנים הייתי על נייקד ואין שום בעיה עם תנוחת הרכיבה וחוסר מיגון הרוח,לגבי נפח מנוע, אני מאז ומתמיד הייתי חסיד של בהמות בעלי נפחים גדולים, אוהב את הכוח הזמין ויותר חשוב מזה, את המומנט הגבוה, הכי קרוב לאוטומט, אם לא רוכבים ספורטיבי, בכל הילוך ובכל מהירות יש הרבה כוח זמין ולא צריך לשחק יותר מידי עם ההילוכים או להיות על הטווח הגבוה של הסל"ד כמו בנפחים קטנים.

קידוזו
28-08-2019, 14:13
מגן רוח לנסיעות ארוכות מאוד מומלץ. זה לא רק הרוח והגשם אלא כל מיני מעופפים, אבנים קטנות או גדולות ובגדול פחות מאמץ- יותר ריכוז.
לגבי ניסוח השאלה, גם אני מחפש כלי אבל הפסקתי לחפש את הסמ"ק ומסתכל יותר על המומנט וכוחות סוס. כלי עם 50 כוחות סוס ומעלה יענה על הדרישות בלי למצמץ.

Maimoni
28-08-2019, 20:56
אין ספק שמגן רוח מקל ומשפר את הנסיעה.
פשוט קצת קשה לי להחליט על סוג הכלי, יש כאלה שהמליצו על הוי סטורם או הורסיס אבל הנפח שלהם מעט מרתיע אותי.
יש את ה nc750x שעליו עדיין לא יצא לי לנסוע אבל נשמע שהוא יכול להיות אחלה אופציה..
מצד שני אני עדיין רוצה לנהוג על משהו יותר ספורטיבי ולכן קשה לי ללכת בלב שלם על אדוונצ'ר - מפחד לקנות ולהתבאס לכן אני רוצה לשמוע את עוד עצות ואופציות שאולי אפשר לשקול.

Guccii800
29-08-2019, 12:48
אין ספק שמגן רוח מקל ומשפר את הנסיעה.
פשוט קצת קשה לי להחליט על סוג הכלי, יש כאלה שהמליצו על הוי סטורם או הורסיס אבל הנפח שלהם מעט מרתיע אותי.
יש את ה nc750x שעליו עדיין לא יצא לי לנסוע אבל נשמע שהוא יכול להיות אחלה אופציה..
מצד שני אני עדיין רוצה לנהוג על משהו יותר ספורטיבי ולכן קשה לי ללכת בלב שלם על אדוונצ'ר - מפחד לקנות ולהתבאס לכן אני רוצה לשמוע את עוד עצות ואופציות שאולי אפשר לשקול.

יש אדוונצ'רים שמתנהגים בצורה ספורטיבית יותר מהרבה אופנועים ספורטיביים אחרים, אם קורצת לך התנהגות ספורטיבית תוציא את ה NC מכל משוואה.

0x80
29-08-2019, 14:05
לגבי MT10, אחלה בהמה, אבל תקח בחשבון את המיכל דלק 17 ליטר.
תהיה חייב לעצור הרבה בתחנות דלק (במיוחד עם תתגרזן כל הדרך ).

אם בא לך על 4 בשורה, ממליץ לבדוק את ורסיס 1000 יש לו מיכל 21 ליטר
מיגון רוח והוא יודע לתת בראש. כל שאר הנייקדים "יסבלו" ממיכל קטן יחסית
לפרופיל השימוש שלך.

lokimonster
29-08-2019, 14:30
אני רוכב על NC750X מזה כחצי שנה.

כלי נהדר ליוממות.

חסכוני ונח להחזקה.

לגבי ספורטיבי לא ממש בלקסיקון שלו.
וגם בכביש שש הוא יסבול מוצר נשימה מסויים

Maimoni
29-08-2019, 15:15
תודה על התגובה - כנראה שה NC לא יתאים לשימוש שלי ולא ייתן מענה למה שאני מחפש מאופנוע.

זה משאיר אותי עם הויסטורמים למיניהם (650/ 1000) שמבחינת עלויות אחזקה ה 650 עדיף אבל לאורך זמן אולי הליטר ייתר מענה של ראש שקט יותר??
או הורסיס שאני צריך להחליט אם אני מצליח להתחבר למראה שלו..

ולגבי הנייקדים - אין אף נייקד שיש לו מיכל / תצרוכת דלק מספיק גדולה שייתן מענה לנסיעות ארוכות?? (בהתחשב בשיוט של 120)..

AsafA
29-08-2019, 22:32
הוורסיס 1000 אופנוע כביש מעולה. גם אני לא התחברתי למראה שלו אז הלכתי על האב הרוחני שלו (שנראה כמו הנכד) שממנו קיבל הוורסיס את השלדה והמנוע - ה-Z1000sx.

החסרון הכי גדול של הוורסיס 1000 זה המראה. מכל שאר הבחינות הוא אחלה אופנוע.

קידוזו
30-08-2019, 02:36
הוורסיס 1000 אופנוע כביש מעולה. גם אני לא התחברתי למראה שלו אז הלכתי על האב הרוחני שלו (שנראה כמו הנכד) שממנו קיבל הוורסיס את השלדה והמנוע - ה-Z1000sx.

גם אצלי....הוא לא מכוער. אבל יש משהו בעיצוב והלוואי שהייתי יודע להגדיר שפשוט עושה לו עוול. ה NC גם לא מייק בראנט אבל אין בו משהו שמפריע לי.

Dudsan
30-08-2019, 12:36
אני עושה 160קמ כל יום בעיקר על 6.
רוכב על gsxs1000 והוא מושלם חוץ מפרמטר אחד... אני צריך לתדלק כמעט כל יום.

Maimoni
30-08-2019, 16:58
אני עושה 160קמ כל יום בעיקר על 6.
רוכב על gsxs1000 והוא מושלם חוץ מפרמטר אחד... אני צריך לתדלק כמעט כל יום.

העניין שאני לא רוצה לתדלק כל יומיים לכן הנסיעה תיהיה רגועה אבל גם צריך לחפש אופנוע שהמיכל גדול עד כמה שניתן.
במידה רוכבים רגוע, הבדל צריכת הדלק בין אופנוע ליטר לפחות הוא משמעותי עדיין?

Dudsan
30-08-2019, 21:16
העניין שאני לא רוצה לתדלק כל יומיים לכן הנסיעה תיהיה רגועה אבל גם צריך לחפש אופנוע שהמיכל גדול עד כמה שניתן.
במידה רוכבים רגוע, הבדל צריכת הדלק בין אופנוע ליטר לפחות הוא משמעותי עדיין?

לפני ה GSXS 1000 היה לי MT09 ו Z800 וגם את שניהם הייתי ממלא כל יומיים...

אגב , רכיבה רגועה זה כל יומיים... רכיבה פחות רגועה תביא אותך לכל יום.

TundraOG
30-08-2019, 22:54
ויסטרום יעשה את העבודה. במידה ואתה הולך להישאר עם האופנוע לאורך שנים רבות - קח את הליטר. בטיפול ראוי, ראיתי גם כאלו שגומעים 400 אלף מייל (!) על מנוע מקורי וממשיכים לנסוע. ה-650 גם לא פראייר - בקלות יגיע ל-200 אלף ק"מ וצפונה במידה ואתה לא תקרע אותו.

עוד אופציה שהייתי שוקל - טרייסר 700. רכבתי על אחד והוא פשוט וואו. מרווח טיפולים של 10 אלף, מנוע מאוד חי ופאנצ'י, בסל"ד נמוך לגמרי מתון ונשלט, ושואג בגבוהה. תענוג של אופנוע.

OneBiker
31-08-2019, 03:02
לפני ה GSXS 1000 היה לי MT09 ו Z800 וגם את שניהם הייתי ממלא כל יומיים...

אגב , רכיבה רגועה זה כל יומיים... רכיבה פחות רגועה תביא אותך לכל יום.
איך כל יום תדלוק?
זה אומר יותר מ250 קמ כל יום
שזה אומר 7 אלף קמ בחודש נשמע לי קצת מופרך...
גם כל יומיים לתדלק זה מוגזם בעיניי.
לפות"ש- לפי דעתי הכי יתאים לך Sv650
מצד אחד יש קצת ספורטיביות ופאן כשיודעים לנצל את המנוע המצויין שלו ומצד שני גם מתון ומתאים לנסיעות יומיומות והתניידות קלה.
בנוסף בתקציב תוכל להביא חדש ולחסוך כאבי ראש של כלי יד 2 וכמובן להשתדרג בקלות אם וכאשר עוד שנה תרצה להחליף כלי.

erel
31-08-2019, 12:58
הייתי שוקל ברצינות את הטרייסרים.
07 נותן מענה מעל הראש לשימוש שלך ומשאיר עוד ספיירים לכיף.
09 כבר בהמה הרבה יותר רצינית וספורטיבית.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Maimoni
31-08-2019, 14:44
תודה על ההתייחסויות !

לגבי sv650, אכן כלי נחמד רכבתי עליו מעט אבל חייב להגיד שהיה חסר לי שם קצת כח..

לגבי משפחת ה MT אז מכל הקריאות שביצעתי בהחלט מהללים אותם, התחברתי מאוד ל 10 אבל לצערי אני לא רואה איך אחד כזה מתכנס לתקציב שלי.

אלך לעשות נסיעת מבחן על ה 09, וצריך להבין את שגרת הטיפולים שלו, האם ניתן לבצע חלק לבד? ואת צריכת הדלק שלו.

erel
31-08-2019, 17:27
צריכת דלק של 09 היא באזור ה 19 קמ לליטר אם אתה מאוד רגוע.

טיפולים כל10 אלף קמ. מניח שאת הפשוטים אפשר לעשות לבד.. האופנוע ערום והרוב נגיש בקלות.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

xlib
31-08-2019, 19:58
לגבי משפחת ה MT אז מכל הקריאות שביצעתי בהחלט מהללים אותם, התחברתי מאוד ל 10 אבל לצערי אני לא רואה איך אחד כזה מתכנס לתקציב שלי..
10 בכביש ציבורי זה כמו ז**ן באורך מטר - מאוד מרשים ולא ממש שימושי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Maimoni
31-08-2019, 20:06

מאיזו בחינה לא שימושי?
האם האמרה הזו תקפה גם לאופנועי הספורט והסופר ספורט?

AsafA
31-08-2019, 20:07

קשקשן

xlib
31-08-2019, 20:47
מאיזו בחינה לא שימושי?
האם האמרה הזו תקפה גם לאופנועי הספורט והסופר ספורט?
מבחינת ניצול יכולות האופנוע. באותה מידה אתה לא נוסע לסופר עם סמיטרילר.

Maimoni
31-08-2019, 21:01
מבחינת ניצול יכולות האופנוע. באותה מידה אתה לא נוסע לסופר עם סמיטרילר.

אם זו הייתה הכוונה אז זה ברור.
אבל מצד שני, נכון שיש את השימוש היום יומי אבל יש גם לפעמים את החשק לצאת לאיזה טיול או משהו כזה ולכן כל כך קשה לי להחליט על אדוונצ'ר כמו הויסטורם / הורסיס ולא ללכת על משהו ספורטיבי יותר

xlib
31-08-2019, 21:56
אם אתה לא רוכב במסלול, וממש (אבל ממש) טוב בזה - אין לך מה לעשות עם 10. זה אופנוע סופרספורט בלי פרינג.
בנוסף - יקר ב-50% מ-09 שגם אופנוע לא חלש בכלל.

Dudsan
03-09-2019, 15:39
תודה על ההתייחסויות !

לגבי sv650, אכן כלי נחמד רכבתי עליו מעט אבל חייב להגיד שהיה חסר לי שם קצת כח..

לגבי משפחת ה MT אז מכל הקריאות שביצעתי בהחלט מהללים אותם, התחברתי מאוד ל 10 אבל לצערי אני לא רואה איך אחד כזה מתכנס לתקציב שלי.

אלך לעשות נסיעת מבחן על ה 09, וצריך להבין את שגרת הטיפולים שלו, האם ניתן לבצע חלק לבד? ואת צריכת הדלק שלו.

היה לי 09. ויש כמה דברים שחשוב שתדע:
1. הישיבה עליו מאוד זקופה (כמו סופרמוטו) וברכיבות על כביש מהיר זה פשוט סבל (במיוחד מעל 120-130), אתה תרגיש כמו מפרש. היום אני רוכב עם GSXS1000 והישיבה בו היא רכונה קדימה וההבדל עצום.
2. הבולם האחורי פשוט נוראי... ורכיבה ספורטיבית איתו יכולה להגמר לא טוב בעזרתו ובעזרת כביש טיפה טיפה משובש.

Maimoni
05-09-2019, 21:01

אתה יכול לעזור לי ולפרט קצת על עלויות אחזקה של ה z1000sx?
כל כמה זמן טיפולים ועלויות שלהם?
איך הוא בנסיעות ארוכות בכביש 6 מבחינת נוחות והגנה מרוח אם יצא לך לנסוע שם?
כמה עולה טסט וביטוחים?
מהי צריכת הדלק שלו בנסיעות ארוכות ורגועות ?

AsafA
06-09-2019, 14:25
אופנוע מאד מהנה לרכיבה.
נוח מאד לשיוט בקצב ספוטיבי.
מיגון רוח יעיל מאד (מתכוונן ל-3 מצבים)
הדגם שנמכר מסוף שנת 2017 מגיע עם כל האלקטרוניקה הקיימת כולל abs לפניה, אנטי ווילי, בקרת אחיזה.

לגבי עלויות
חובה זה חובה (לפי נתוני הרוכב) יש הנחה על 3 מערכות בטיחות
מקיף 4600
דלק 12 עד 14 ק''מ לליטר
צמיג אחורי כל 8
טיפול קטן כל 6 (רק בדיקה) וגדול כל 12 (אני מחליף שמן ופילטר גם בטיפול 6)