מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : דילמה - TDM900 מול וראדרו 1000, במי לבחור?

TundraOG
26-08-2019, 21:42
היי חברים.
אז היום רכבתי בפעם הראשונה על אדוונצ'ר, ספציפית - טרייסר 700. רכבתי על המון סגנונות בחיים שלי, נייקדים, ספורט-תיור, קרוזרים, סופרמוטו, קטנועים, ועכשיו גם אדוונצ'ר. במילה אחת - וואו. אני 1.88 והרגיש לי בדיוק בגובה הנכון, ישיבה זקופה ללא שום מאמץ, נוח ומהנה.

אני כרגע בחיפושים אחר הסוס הבא, ובתקציב שלי (אזור ה-15) נכנסים 2 כלים שמעניינים אותי - ימאהה TDM900 והונדה וראדרו 1000. ההונדה כבד משמעותית מהימאהה, אבל יש יותר מהם למכירה. שניהם מנועי טווין, אם כי בתצורה שונה. ויסטרום 1000 ירד מהפרק, גם כי אני לא מתחבר אליו ויזואלית (בכלל), וגם כי בניגוד אליו, צריכת הדלק של ה-2 בכותרת די זהה ל-500 שלי, מה שמאוד משמעותי לטווח הארוך.
אני מחפש אופנוע לטווח ארוך. לא אוהב להחליף אופנועים. נוסע 15-18 אלף ק"מ בשנה, ואני מניח שזה יעלה כשאעבור לאופנוע תיור. חשובה לי מאוד הנוחות בטיולים ארוכים, יכולת הרכבה טובה ומרווחת (במילים פשוטות, שלא משנה אם אני מרכיב בחורה קלילה או חבר בגובה זהה, המנוע לא יתאמץ ולא יהיה צפוף. האופנוע זה הרכב שלי לכל דבר).
ולראדרו משנת 2004 יש ABS, יתרון עצום מבחינתי. מישהו יודע מה לגבי ה-TDM? לא מצאתי נתונים לגביו. אני לא מהמתגרזנים, רוכב בשיוט 120-140, טיולי סופ"ש רגועים בקצב נמוך מזה, על סל"ד בינוני-נמוך. חשובה לי זווית צידוד גדולה בכידון.

אשמח לחוות דעת לכאן ולכאן.

Guccii800
27-08-2019, 06:01
אני אישית לא חסיד של מטרו ותמחור חלקי החילוף שלהם ולכן הייתי הולך על הוראדרו, גם מבחינת נראות לדעתי הוראדרו לוקח את הימאהה.

א הזקן
27-08-2019, 08:13
לא היה לי וראדרו, אבל מישיבה עליו הוא מרגיש גדול ומסורבל יותר מה-TDM.
היה לי TDM 900 לפני לא מעט שנים. קניתי אותו בן 4 ומכרתי לאחר קצת מעל 3 שנים של שימוש. אחד האופנועים היותר כיפיים שהיו לי. הוא ה"X המיתולוגי" שלי. אמינות גבוהה, מומנט טוב בסל"ד יחסית נמוך, אפשר לכוון את המתלים כך שירגיש קשוח וספורטיבי או כמו סיטרואן שמגהץ את הכביש. כמובן שיום הוא הרבה יותר ישן, כך שאין לי מושג איך יתנהג.
אגב מטרו לעומת מאיר: הניסיון שלי בחיפה הפוך לחלוטין, גם מבחינת יחס וגם מבחינת מחיר.

KKatkov
27-08-2019, 08:18
כמובן שלא תקשיב לי. בכל זאת:
1. תעלה תקציב ושנתון. תפסיק לקנות אופנועים בני 15! אם הכסף שעומד לרשותך מאפשר לך לקנות אופנוע ב"תחתית השוק" - אז לך על דגם אחר.
2. הואראדרו הוא בהמה, לדעתי ה-TDM הרבה יותר מוצלח כ"אופנוע לכל מטרה". בעיניי הוא גם יפה הרבה יותר.
3. דווקא ויסטרום 1000 מוצלח יותר משניהם. האמת, גם ה-650 היה מספיק לך.
4. אם אתה עקשן, ואתה בכל זאת רוצה נבלת ליטר בת 15 - קנה בנדיט 1200 שמור. הוא נוח, חזק, אמין מאוד ופשוט לאחזקה. רק אל תתפשר על המצב - ק"מ מתועד, טיפולים וכו'.

lokimonster
27-08-2019, 08:42
מצטרף לGUCCII800 בכל הנוגע למטרו והמראה.
מאידך:
יצא לי לרכוב על שתי הכלים.
הTDM בעל אופי קליל יותר ועם מנוע נמרץ יותר לעומת הווארדרו שיש בו משהו עייף ובוגר יותר.

אני מניח שבין השתיים הייתי הולך על הווארדרו.

אגב חבר מוכר TDM 900 צריך קצת TLC
אם זה מעניין אותך הטלפון 054-2121444 שמו אלון.

השושנים
27-08-2019, 08:47
מאידך:
הTDM בעל אופי קליל יותר ועם מנוע נמרץ יותר לעומת הווארדרו שיש בו משהו עייף ובוגר יותר.

ניסיתי לעניין אותו מתוך היכרות עם האופנוע והמצב מפחיד אותו היד.

TundraOG
27-08-2019, 08:53
לגבי בנדיט - מהרבה סיבות, לא בשבילי. כל מרובע צילינדרים שניסיתי נתן לי את אותה ההרגשה - חלק מדיי. מה גם שהבנדיט הוא נייקד/ספורט תיור (תלוי בדגם), מה שפחות מדבר אליי. שלא לדבר על זה שצריכת הדלק שלו גבוהה משמעותית מהאופנועים שציינתי. ובאופי הרכיבה שלי, שכולל שיוט על 120-140 וטיולי סופ"ש רגועים, אני באמת אהנה איתו? אני רוכב בסל"ד בינוני בעיקר, הבנדיט לא יגמגם עקב היותו בעל קרבורטורים? לפחות ממה שהבנתי, במנועים בעלי 4 צילינדרים עם קרבורטורים צריך למשוך את האופנוע לא מעט.

לגבי ויסטרום 650 - גם בתקציב כפול משלי בקושי יש כלים שלא נושקים ל-100 אלף. זה טוב ונחמד ואני מניח שיש להם עוד לא מעט ק"מ לפני שישבקו חיים אבל שוב, אני לא סובל להחליף אופנועים ואופנוע גדול יותר שנרכב בסל"ד נמוך יותר ישרת אותי לאורך זמן רב יותר.

ואגב - לא מדובר בתחתית השוק! ה-TDM נמכרים גם במחירים ארבע-ספרתיים, לכן עם התקציב שלי אני יכול לרכוש אחד שמור. לגבי הוראדרו - צצה עסקה טובה מאוד בתקציב שלי שמאוד עניינה אותי ולכן גם הוא על הפרק.

lokimonster
27-08-2019, 09:17
קצת סדר.

באנדיט הוא כלי בעל מומנט בשרני שיודע לעבוד גם ב1000 סל"ד ללא שיהוקים וגימגומים.
אצלי הבאנדיט זה אקס מיתולוגי ובהחלט אחד האופנועים הכי טובים שהיו לי אם הכי טוב.

הוא היה בעל נוחות סבירה, משקל סביר (מבחינתי), לא גדול מדי.
הוא לא מצטיין בכלום אבל יודע לעשות הכול טוב.
אין בעייה לשיט בכל מהירות שתבחר ובכל הילוך שתחפוץ והכלי פשוט יגלוש על גלי המומנט.

את המחיר אכן משלמים בדלק וייתכן שתחזוקה קצת יותר יקרה מהכלים שציינת למעלה.

בעיניי הבאנדיט כלי אולטימטיבי.

KKatkov
27-08-2019, 09:28
לגבי בנדיט - מהרבה סיבות, לא בשבילי. כל מרובע צילינדרים שניסיתי נתן לי את אותה ההרגשה - חלק מדיי. מה גם שהבנדיט הוא נייקד/ספורט תיור (תלוי בדגם), מה שפחות מדבר אליי. שלא לדבר על זה שצריכת הדלק שלו גבוהה משמעותית מהאופנועים שציינתי. ובאופי הרכיבה שלי, שכולל שיוט על 120-140 וטיולי סופ"ש רגועים, אני באמת אהנה איתו? אני רוכב בסל"ד בינוני בעיקר, הבנדיט לא יגמגם עקב היותו בעל קרבורטורים? לפחות ממה שהבנתי, במנועים בעלי 4 צילינדרים עם קרבורטורים צריך למשוך את האופנוע לא מעט.

לגבי ויסטרום 650 - גם בתקציב כפול משלי בקושי יש כלים שלא נושקים ל-100 אלף. זה טוב ונחמד ואני מניח שיש להם עוד לא מעט ק"מ לפני שישבקו חיים אבל שוב, אני לא סובל להחליף אופנועים ואופנוע גדול יותר שנרכב בסל"ד נמוך יותר ישרת אותי לאורך זמן רב יותר.

ואגב - לא מדובר בתחתית השוק! ה-TDM נמכרים גם במחירים ארבע-ספרתיים, לכן עם התקציב שלי אני יכול לרכוש אחד שמור. לגבי הוראדרו - צצה עסקה טובה מאוד בתקציב שלי שמאוד עניינה אותי ולכן גם הוא על הפרק.

1. מאיפה הנתונים על ה"צריכה הגרועה" בבנדיט? ב-4 שנים שהיה אצלי אחד כזה, הצריכה לרוב הייתה 1/17-1/18 כל עוד יד ימין לא משתוללת (קרי - שיוט 140).
לגבי "ספורט-תיור/נייקד"... מה אכפת לך איך זה מוגדר, כל עוד זה נוח? אתה רוכב על הגדרה או על אופנוע?
לגבי "למשוך את האופנוע" - הצחקת אותי. בנדיט זאת נושאת מטוסים. מ-2500 סל"ד ועד ל-9000 יש לך פשוט רמה שטוחה של כוח.
גמגומים - רק אם הקרבורטור לא מכוון. אם הוא מכוון כמו שצריך, ולא התעסקו ב"שיפורים" (בעיקר - פוד פילטרס) אז הוא הרבה יותר חלק בתגובה לגז מרוב מערכות ההזרקה.
כמה חלק? תעשה כיכר בהילוך שלישי, בסל"ד סרק כמעט, בלי לגעת בקלאץ' ותבין.

2. 100 אלף זה לא מעט, אבל גם לא הרבה. כשאתה מדבר על אופנוע בן 15, זה פרמטר משני (ולא מהימן). אם נטען שאופנוע בן 15 נסע 50 אלף, אז אני רוצה לראות הוכחות...
מדי פעם עולים ויסטרומים עם ק"מ נמוך ויד נמוכה. גם אם זה מעל התקציב, הרבה פעמים עדיף להוסיף עוד כמה אלפים שיחזירו את עצמם בשנה הראשונה...

3. למצוא TDM מהשנתון האחרון (2008-9 נדמה לי) עם ק"מ לא גבוה, יד נמוכה ומטופל טיפ-טופ... בהצלחה בחיפושים. יש אולי כמה בודדים כאלה בארץ, יכול לקחת גם שנתיים כדי שאחד מהם יעלה ללוח (ואז הוא יכול להיות "מעל התקציב", כמו הויסטרומים).

erani99
27-08-2019, 09:31
מאידך:

מצטרף להמלצה על ה TDM.. כלי טוב ופרקטי במחיר בדיחה, וספציפית זה של אלון יתן לך הרבה יותר תמורה לכסף.

TundraOG
27-08-2019, 10:06
1. מאיפה הנתונים על ה"צריכה הגרועה" בבנדיט? ב-4 שנים שהיה אצלי אחד כזה, הצריכה לרוב הייתה 1/17-1/18 כל עוד יד ימין לא משתוללת (קרי - שיוט 140).
לגבי "ספורט-תיור/נייקד"... מה אכפת לך איך זה מוגדר, כל עוד זה נוח? אתה רוכב על הגדרה או על אופנוע?
לגבי "למשוך את האופנוע" - הצחקת אותי. בנדיט זאת נושאת מטוסים. מ-2500 סל"ד ועד ל-9000 יש לך פשוט רמה שטוחה של כוח.
גמגומים - רק אם הקרבורטור לא מכוון. אם הוא מכוון כמו שצריך, ולא התעסקו ב"שיפורים" (בעיקר - פוד פילטרס) אז הוא הרבה יותר חלק בתגובה לגז מרוב מערכות ההזרקה.
כמה חלק? תעשה כיכר בהילוך שלישי, בסל"ד סרק כמעט, בלי לגעת בקלאץ' ותבין.

2. 100 אלף זה לא מעט, אבל גם לא הרבה. כשאתה מדבר על אופנוע בן 15, זה פרמטר משני (ולא מהימן). אם נטען שאופנוע בן 15 נסע 50 אלף, אז אני רוצה לראות הוכחות...
מדי פעם עולים ויסטרומים עם ק"מ נמוך ויד נמוכה. גם אם זה מעל התקציב, הרבה פעמים עדיף להוסיף עוד כמה אלפים שיחזירו את עצמם בשנה הראשונה...

3. למצוא TDM מהשנתון האחרון (2008-9 נדמה לי) עם ק"מ לא גבוה, יד נמוכה ומטופל טיפ-טופ... בהצלחה בחיפושים. יש אולי כמה בודדים כאלה בארץ, יכול לקחת גם שנתיים כדי שאחד מהם יעלה ללוח (ואז הוא יכול להיות "מעל התקציב", כמו הויסטרומים).

אוקיי, אשאל אותך דבר כזה - אתה כאחד שרכב גם על עז וגם על בנדיט, כמה גדול ההבדל בנוחות? העז צפופה ברגליים וצפופה בהרכבה, גם של מורכבת קלילה.

lokimonster
27-08-2019, 11:10
מרשה לעצמי לענות לך
היה לי GS500 ולאחריו באנדיט.

ההבדל בנוחות ובמרווח גדול.
הGS נראה כמו "ילד בן 12" ליד הבאנדיט.
7636
בתמונה הGS והבאנדיט אחד ליד השני

השושנים
27-08-2019, 11:17
מבלי ללחוץ אם תתגבר על מחסום הפחד,ממליץ לך לבדוק שוב את נושא ה-TDM שהצעתי לך גם מבחינת הכלי וגם מבחינת הנפשות הפועלות בסיפור,
יש לי הרגשה שלא תפסיד להפך!

מבטיח לתת לך את כל העזרה שתצטרך.

TundraOG
27-08-2019, 11:55
מבלי ללחוץ אם תתגבר על מחסום הפחד,ממליץ לך לבדוק שוב את נושא ה-TDM שהצעתי לך גם מבחינת הכלי וגם מבחינת הנפשות הפועלות בסיפור,
יש לי הרגשה שלא תפסיד להפך!

מבטיח לתת לך את כל העזרה שתצטרך.

שוב, תודה על ההמלצה. אבל "יד תשיעית, דורש קצת TLC" מזכיר לי יותר מדיי את האופנוע הראשון שלי, וגם זכור לי איך זה למכור אופנוע כזה לאחר מכן...איאלץ לוותר.

לוקי - אהבתי את ההשוואה. בדקתי ב-cycle ergo והוא נראה זקוף יחסית בגרסאת הנייקד, ושפוף יחסית בגרסאת הפיירינג. הוא אופציה מעניינת, ללא ספק. מה מרווחי הטיפולים שלו? בדגש על מרווחי כיוון השסתומים.

KKatkov
27-08-2019, 12:16
אוקיי, אשאל אותך דבר כזה - אתה כאחד שרכב גם על עז וגם על בנדיט, כמה גדול ההבדל בנוחות? העז צפופה ברגליים וצפופה בהרכבה, גם של מורכבת קלילה.

הבנדיט הוא מכונת שיוט שיכולה לגמוע מאות קילומטרים ביום ולהשאיר אותך רענן. אין בכלל מה להשוות בינו לבין ה-GS, תרכב - תבין.
עשיתי איתו 50 אלף ק"מ בשנה. עברתי מדיוורז'ן 400 (שנוח בהרבה מה-GS) והבנדיט היה שדרוג עצום.
ניתן בקלות להתאים את התנוחה להעדפות שלך בהחלפת כידון או התקנת משקף גבוה.
בהרכבה יש המון מקום, מורכב גבוה היה שמח לרגליות נמוכות יותר.
האופנוע יציב כמו קטר בקו ישר ובהטיה מהירה. דורש כוח מסויים כדי להכניס אותו לפניה. המתלים בסיסיים, מספקים נוחות טובה כל עוד הסלילה בסדר ובמהירויות שפויות. בקצב גבוה על אספלט משובש מתקשים להתמודד.
לא נועד לרכיבה ספורטיבית. המגזימים (אההמ) מסיימים בתוך מעקה.

וכמובן - אמליץ לך להשקיע יותר ולקנות את ה-GSF1250 (הדור הבא, מקורר נוזל ומוזרק). הסיכויים שלך למצוא אופנוע שרוב חייו עוד מלפניו שווים הרבה יותר מה-10 אלף שקל הפרש במחיר הקניה.

lokimonster
27-08-2019, 12:55
הדגם שהיה אצלי היה 1200S מודל 2001
מרווח הטיפולים כל 6000 קטן כל 12000 גדול.
ואם אני זוכר נכון כל 24 שסתומים אבל אל תתפוס אותי במילה.

בגדול זה כלי שאצל רוכב רגוע לא מתאמץ ועובד רוב הזמן על סל"ד נמוך ( צריך מדי פעם לתת לו לחיצה בריאה כדי לנקות את ראש המנוע רשום אפילו בהוראות יצרן) כך שהמנוע נשמר ויכול לעבור המון

KKatkov
27-08-2019, 13:37
שוב, תודה על ההמלצה. אבל "יד תשיעית, דורש קצת TLC" מזכיר לי יותר מדיי את האופנוע הראשון שלי, וגם זכור לי איך זה למכור אופנוע כזה לאחר מכן...איאלץ לוותר.

לוקי - אהבתי את ההשוואה. בדקתי ב-cycle ergo והוא נראה זקוף יחסית בגרסאת הנייקד, ושפוף יחסית בגרסאת הפיירינג. הוא אופציה מעניינת, ללא ספק. מה מרווחי הטיפולים שלו? בדגש על מרווחי כיוון השסתומים.

לפי הספר 12, בפועל בשימוש רגוע - 30-40 אלף.
כיוון עם ברגים, אין צורך לפרק קאמשאפטים או להתאים שימים. 3-4 שעות של עבודה בכיף עם בירה בצד.

TundraOG
27-08-2019, 15:54
בכנות? סיקרנתם אותי. גם בנושא אופן כיוון השסתומים, וגם אופי המנוע בכללי.

אשאל שאלה אחרת - כמה מהכח של המנוע משומש ביומיום? נניח בפקק, בתנועה עירונית וכו'. אני משתדל שלא להביא את האופנוע שלי לקצה גבול היכולת שלו, כדי לשמור עליו, אבל רוצה כח "שמיש בעולם האמיתי", ולא שכל פתיחת מצערת תסתיים בהחלפת תחתונים בתחנת הדלק הקרובה.
ובנוגע לפקקים - איך הוא בתנועה עירונית צפופה? עם העז אני נדחף למקומות שגדולנועים לא מעזים. רכבתי היום בעיר ותיארתי איך יהיה להתנייד בתנועה כזו עם וראדרו במשקל רבע טון וקצת נחרדתי.

rider
27-08-2019, 18:38
הייתי בלבט דומה לפני כשנתיים ולבסוף בחרתי בוראדרו והוא עדיין אצלי.
הוא אכן בהמה כמו שכתבו ולעיתיים קשה איתו בתוך העיר, אבל מחוץ לעיר הוא נהדר.
היינו ביחד באילת ובצפון רמה"ג והנסיעה ללא התרגשות מצידו.
אם יש צורך בהרחבה על הדגם אשמח להרחיב.

TundraOG
27-08-2019, 19:02
הייתי בלבט דומה לפני כשנתיים ולבסוף בחרתי בוראדרו והוא עדיין אצלי.
הוא אכן בהמה כמו שכתבו ולעיתיים קשה איתו בתוך העיר, אבל מחוץ לעיר הוא נהדר.
היינו ביחד באילת ובצפון רמה"ג והנסיעה ללא התרגשות מצידו.
אם יש צורך בהרחבה על הדגם אשמח להרחיב.

תודה על המידע! אשמח לדעת:
1. מה מהירות השיוט הנוחה שלו? אני מניח שלבקש ממנו לשייט על 140 זו לא בקשה מוגזמת
2. מה תדירות הטיפולים שלו? מקום אחד אומר כל 12, מקום אחר כל 6. ומה תדירות כיוון השסתומים?
3. האם יש מחלות נפוצות לכלי? איך אתה מסכם את איכות הבניה והמכלולים?
4. במידה ולא מורכבים ארגזי צד, כמה קשה להתנייד איתו בעיר ונניח בין רכבים בפקק?
5. מבחינת עלויות אחזקה - ביד ימין מתונה, לכמה ק"מ אפשר לצפות מסט צמיגים, שרשרת/גלג"ש וכו'?
6. עד כמה הוא מגושם כשהכביש מתחיל להתפתל? אני לא הולך לרכב עליו כמו ולנטינו רוסי, אבל איך הוא מתמודד עם קצב קצת יותר מהיר בהרים?
7. מה זמינות החלפים שלו בארץ?

rider
27-08-2019, 19:49
1. מה מהירות השיוט הנוחה שלו? אני מניח שלבקש ממנו לשייט על 140 זו לא בקשה מוגזמת

140-150 זה סבבה לגמרי, אפשר גם קצת יותר אבל זה כבר יעייף אותך (אמחנו באותו גובה)

2. מה תדירות הטיפולים שלו? מקום אחד אומר כל 12, מקום אחר כל 6. ומה תדירות כיוון השסתומים?

6 קטן ו 12 לגדול. כיוון שסתומים, שאלתי את המכונאי כשהייתי על 120K ולא היה צריך. אבדוק בטיפול הבא 132K

3. האם יש מחלות נפוצות לכלי? איך אתה מסכם את איכות הבניה והמכלולים?

אכתוב על מה שלי היה איתו (האופנוע בן 13):
נשרף מחבר חשמל, כנראה נכנסו מים והוא קיצר
כשהמצבר חלש הוא מתקשה לזהות את המפתח המקורי וצריך קצת לשחק עם זה ובכלל מערכת HISS (לזיהוי מפתח מקורי) קצת מעצבנת
חיסרון קטן ומעצבן - הוא נפל לי בין הרגליים בעמידה במקום (יצאתי אהבל והורדתי אותו מג'ק אמצע והג'ק צד היה פתוח) בשל המשקל רגלית הרוכב פשוט נשברה

4. במידה ולא מורכבים ארגזי צד, כמה קשה להתנייד איתו בעיר ונניח בין רכבים בפקק?

עם ארגזים אין מה לדבר
בלי ארגזים זה קשה כשממש צפוף, זה האופנוע הייחיד שהיה לי שפשוט ויתרתי כמה פעמים להגיע לראשית הרמזור ופשוט חיכיתי מאחורי רכבים

5. מבחינת עלויות אחזקה - ביד ימין מתונה, לכמה ק"מ אפשר לצפות מסט צמיגים, שרשרת/גלג"ש וכו'?

יד מתונה - צמיגים 17-25K קידמי ואחורי!! המשקל על הפרונט הוא עצום. גלגל"ש לא זכור לי אם החלפתי או לא אבל יש לו מומנט של בהמה אז לא להיות חיובי מידי עם זמן החיים של השרשרת

6. עד כמה הוא מגושם כשהכביש מתחיל להתפתל? אני לא הולך לרכב עליו כמו ולנטינו רוסי, אבל איך הוא מתמודד עם קצב קצת יותר מהיר בהרים?

לא רוכב עם מגרזנים, אבל הוא ממש בסדר עם כל פעילויות הכביש

7. מה זמינות החלפים שלו בארץ?

לא יצא לי לדבר עם מאיר - הונדה בכלל

lokimonster
27-08-2019, 20:46
140 על כביש שש לטעמי זה לא נעים.
אני כיום רוכב על nc750 ובאמת מרגיש לא הכי נוח כשהכביש פתוח בגלל קצב הרכיבה.

אומנם הכביש מוגבל אבל כלי רכב שועטים קדימה בקצב הזה ויותר ולכן שם (לטעמי לפחות) עדיף כלי שידע לשייט על 160 וצפונה.
לא בשביל לנוע בקצב הזה כמו שיהיו לך מספיק עתודות כוח להאיץ לקצב הזה שנדרש.

לדעתי לכביש 6 דווקה הtdm ייתן לך יותר מהווראדרו שהוא באמת כלי נהדר אבל אם באמת השיוט שלו סביב ה140 עם קצת עתודות כח אז לרכיבה יומית הייתי מחפש משהוא זריז יותר.

שוב לתפיסתי אני מעדיף להיות יותר מהיר מקצב התנועה.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

TundraOG
27-08-2019, 21:27
ריידר - תודה רבה על התגובה המפורטת! בהחלט נשמע כמו משהו שיכול להתאים לי.

לוקי - האמת שאני אף פעם לא רוכב על כביש 6, אבל כאחד שרוכב לא מעט על כביש 4 ואיילון, שיוט של 130-140 זה יותר ממספיק לי ובכנות העז לרוב נשארת על 115-120, גם כי זה אזור השיוט הנינוח שלה וגם כי בכנות זה מספיק. לפעמים אם ממהרים הקצב עולה ל-140 אבל זה פחות מהנה על העז לאורך זמן. על 160 וצפונה אין מה לדבר, מהירויות כאלה מפחידות אותי (כן, רכבתי על כלים גדולים ומהירים מהעז שיותר מתאימים למהירויות האלה), והרשיון יקר לי. שיוט של 140 על 4-5 אלף סל"ד עם רזרבת כח ומומנט של ליטר בהחלט יותר ממספיקים לי.

lokimonster
27-08-2019, 22:01
כביש 4 כביש 1 ושות' הווארדרו יספיק בהחלט.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

Guccii800
28-08-2019, 07:15
140 על כביש שש לטעמי זה לא נעים.
אני כיום רוכב על nc750 ובאמת מרגיש לא הכי נוח כשהכביש פתוח בגלל קצב הרכיבה.

אומנם הכביש מוגבל אבל כלי רכב שועטים קדימה בקצב הזה ויותר ולכן שם (לטעמי לפחות) עדיף כלי שידע לשייט על 160 וצפונה.
לא בשביל לנוע בקצב הזה כמו שיהיו לך מספיק עתודות כוח להאיץ לקצב הזה שנדרש.

לדעתי לכביש 6 דווקה הtdm ייתן לך יותר מהווראדרו שהוא באמת כלי נהדר אבל אם באמת השיוט שלו סביב ה140 עם קצת עתודות כח אז לרכיבה יומית הייתי מחפש משהוא זריז יותר.

שוב לתפיסתי אני מעדיף להיות יותר מהיר מקצב התנועה.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

לפני הרבה שנים לחבר היה וראדרו, מהירות השיוט שלו הרבה יותר פלילית מ 140, אין לו בעיה גם בשיוט של 170 וצפונה.

השושנים
28-08-2019, 07:49
רכבתי על שלושתם על הבנדיט הכי פחות אבל...

ה-TDM- זורם זריז נהדר בכבשים טכניים וטיולים מרגיש צר ומהודק אידיאלי מבניהם במקומות צפופים פקקים וחניות איטיות.
חסרונות-הרגיש לי קצת גבוה, קשה למצוא אחד במצב טוב הגיל עושה את שלו מראה לא מקובל. לא מכיר את נושא זמינות חלקים.

ההונדה-במהירות איטית מרגיש מסורבל, לא נוח בתנועה צפופה חנייה מצריכה תכנון ומחשבה, טוחן צמיגים, משקל משקל משקל. לא אופנוע מתחילים!
יתרונות מחזיק שם של אופנוע אמין (בכפוף לגיל ולרמת ההחזקה שעבר) קטר רכבת מחוץ לעיר וברכיבה ארוכה, יודע לכסות מרחקים
בנוחות, נראה טוב גם עם ארגזי מטען מחיר בהתחשב במצב כי תיקונים יקרים, מפתיע לטובה בכביש טכני לרוכב שיודע מה הוא עושה.

בנדיט- (לוקי אני עדין אוהב אותך) מזדקן מהר קרבורטורים מצרכים יד אמן לכיוון נכון (מי שלא מאמין לי שיבדוק) מנוע אמנם מחזיק לעד אבל
אופנוע זה לא רק מנוע. יתרונות חזק (מדי?) רכיבה של פעם, נעים לרכיבה ארוכה יודע גם לתת, נקי מבקרות, מצריך משמעת ברזל.
טיפולים של 4 בשורה!

* כל האופנועים הנזכרים הם אופנועים מזדקנים, בקניית אופנוע כזה מקבלים חבילה נוספת סמויה התלויה במזל, ההוצאות גבוהות, ולא ניתן
לשפוט אותם בכלים של היום. המכונאים לא ממש אוהבים להתעסק איתם ויש בעיה בזמינות חלקים.

כל אופנוע צריך לבדוק היטב לגופו, לפעמים עדיף לקנות אופנוע יותר זול ובהפרש לעשות יישור קו אמתי ונכון לתמורה מלאה מאשר לשלם מקסימום
ולהישאר ללא תקציב .

אם תרצה לשמוע יותר צור קשר.

TundraOG
28-08-2019, 13:21
שושני - תודה על הפירוט! אני חושב שהבנדיט ירד סופית מהפרק.
המשקל של הוראדרו הוא הדבר היחיד שמעט מרתיע, אבל איכשהו הצלחתי להשתחל עם VN900 בפקקים עירוניים אחרי קצת הסתגלות אז אני מאמין שגם אליו אני אתרגל, במידה והוא יהיה זה שאבחר. אם יצוץ TDM אטראקטיבי - לדעתי הוא יתאים לי יותר, גם מבחינת הכח וגם מבחינת הגודל/משקל.

אופציה שהייתה כרעש רקע אבל עדיין נשקלת - ורסיס 650. אני מבין שלמנועים האלה יש מוניטין של "מיטה חולה", על הנייר - נשמע אופנוע נעים. מה אתם אומרים, שווה בכלל בדיקה? או שלהתרחק?

השושנים
28-08-2019, 13:38
שושני - תודה על הפירוט! אני חושב שהבנדיט ירד סופית מהפרק.
המשקל של הוראדרו הוא הדבר היחיד שמעט מרתיע, אבל איכשהו הצלחתי להשתחל עם VN900 בפקקים עירוניים אחרי קצת הסתגלות אז אני מאמין שגם אליו אני אתרגל,
זה בכלל לא דומה, ב-VN אתה יושב נמוך ומתקן בקלות עם הרגלים בהונדה אתה גבוה והמשקל מפיל אותך.
במידה והוא יהיה זה שאבחר. אם יצוץ TDM אטראקטיבי - לדעתי הוא יתאים לי יותר, גם מבחינת הכח וגם מבחינת הגודל/משקל.

אופציה שהייתה כרעש רקע אבל עדיין נשקלת - ורסיס 650. אני מבין שלמנועים האלה יש מוניטין של "מיטה חולה", על הנייר - נשמע אופנוע נעים. מה אתם אומרים, שווה בכלל בדיקה? או שלהתרחק?
בורסיסים 650 הישנים יש סכנה לצניחת שסתום אף אחד לא יודע למה ומתי, תוקן בדגמים המאוחרים.

mudale222
28-08-2019, 14:20
2011-2014 650 er6n\er6f\versys מומלץ מאוד לא לקנות בגלל בעיית השסתומים.
תוקן בכל הדגמים מ2015 בהחלפה לשסתומים אחרים.

KKatkov
28-08-2019, 14:30
בנדיט- (לוקי אני עדין אוהב אותך) מזדקן מהר קרבורטורים מצרכים יד אמן לכיוון נכון (מי שלא מאמין לי שיבדוק) מנוע אמנם מחזיק לעד אבל
אופנוע זה לא רק מנוע. יתרונות חזק (מדי?) רכיבה של פעם, נעים לרכיבה ארוכה יודע גם לתת, נקי מבקרות, מצריך משמעת ברזל.
טיפולים של 4 בשורה!

יאללה, בוא נפתח את זה.
מזדקן מהר? WTF? מה מזדקן בדיוק?
יד אמן לקרבורטורים? הנה, אני לא סתם בודק אותך - אני חולק עליך בהפגנתיות. הקרבורטורים בבנדיט שלי כוונו פעמיים על פני 100 אלף ק"מ - פעם ראשונה אחרי הקניה במוסך, פעם שניה (אחרי עוד 70 אלף קילומטר) אני שיפצתי וכיוונתי אותם באופן יזום אחרי שחלפתי מנוע. דווקא זה אחד הקרבורטורים שלא נוטים לצאת מכיוון, להתרגש ממזג אוויר וכיוצ'"ב. אפס תחזוקה בשוטף.

חזק מדי? 100 כ"ס (על הנייר בקראנק, בפועל בגלגל) חלקים, נעימים ונשלטים ללא התפרצויות. עליתי מדיוורז'ן 400, והמנוע סיפק לי בעיקר הנאה.
טיפולים של 4 בשורה? מה זה בכלל? ומה לגביי הואראדרו - טיפולים של וי-טווין, משמע - 2 ראשי מנוע לפרק, 2 שרשראות טיימינג, ועדיין 16 שסתומים לכוון? ועוד עם פירוק של כל האופנוע (שכנהוג בהונדות היקרות, בנוי צפוף, דחוס ולא נגיש)?
איך בכלל בראש של אנשים מספר הצילינדרים מתקשר לעלות תחזוקה, מה - הם משפצים מנוע כל טיפול גדול?

לפות"ש: אני גם בדעה שה-TDM הוא הפשרה המושלמת בשבילך. רק אני בספק שתצליח למצוא אחד במצב מושלם במחיר שאתה מעוניין לשלם, כי אין הרבה כלים כאלה בשוק. במקומך, לא הייתי מתפשר על אחד שהוא פחות ממושלם, כי זה פשוט לא משתלם.
אגב, בכלל לקנות אופנוע "סטנדרטי" מתחת לשנת 2013-2014 זה לא משתלם. פער במחירים לא מצדיק את תוספת השנים והקילומטרים.

נ.ב. אחרון - לגבי הורסיס:
נכון, היו לא מעט כלים עם שסתומים דפוקים. ובכל זאת, רוב הכלים ה"דפוקים" כבר עברו החלפת מנוע או נמכרו לחלקים. אני לא חושב שורסיס עם 60-70 אלף ק"מ ומעלה יכול עדיין לשאת את הסרטן הזה בתוכו, הוא היה כבר שופך מנוע (לרוב - זה קרה בין 20 ל-40 אלף ק"מ).
כך שאם אתה רואה ורסיס עם 60-70-80 אלף, סביר להניח שהסתומים בו תקינים... ודווקא בגלל הסיפור הזה, במחירים של הורסיסים הישנים ברצפה, ולי זאת נראת האופציה הזולה ביותר לרכישת אופנוע כביש עם יכולות סבירות, שייתן תמורה מלאה למעט כסף שמבקשים עליו.

השושנים
28-08-2019, 15:19
יאללה, בוא נפתח את זה.

בוא..
מזדקן מהר? WTF? מה מזדקן בדיוק?

מעט מאד מכונאים חדשים מבינים בקרבורטורים והם הופכים לנדירים ביותר, ככל שהזמן חולף יש גם פחות מכשירים לכיוון, הפלסטיקה מתייבשת וכל מחלות הזיקנה קופצות לבקר .
יד אמן לקרבורטורים? הנה, אני לא סתם בודק אותך - אני חולק עליך בהפגנתיות. אחלה אני מת על זה! הקרבורטורים בבנדיט שלי כוונו פעמיים על פני 100 אלף ק"מ - פעם ראשונה אחרי הקניה במוסך, פעם שניה (אחרי עוד 70 אלף קילומטר) אני שיפצתי וכיוונתי אותם באופן יזום אחרי שחלפתי מנוע. דווקא זה אחד הקרבורטורים שלא נוטים לצאת מכיוון, להתרגש ממזג אוויר וכיוצ'"ב. אפס תחזוקה בשוטף. איך כיוונת? לפי האוזן בערך, עם דינו מד ואקום? מאיפה חלקים? דיאפרגמות נקרעות ונפגמות בדקת מחיר?

חזק מדי? 100 כ"ס (על הנייר בקראנק, בפועל בגלגל) חלקים, נעימים ונשלטים ללא התפרצויות. עליתי מדיוורז'ן 400, והמנוע סיפק לי בעיקר הנאה. בשביל זה בדיוק הוספתי סימן שאלה, לך זה היה בסדר, זה תופס לכל אחד? אגב גם הידע שלך שווה כסף וחוסך לך מוסכים האם גם לאחרים זה נכון??
טיפולים של 4 בשורה? מה זה בכלל? ומה לגביי הואראדרו - טיפולים של וי-טווין, משמע - 2 ראשי מנוע לפרק, 2 שרשראות טיימינג, ועדיין 16 שסתומים לכוון? ועוד עם פירוק של כל האופנוע (שכנהוג בהונדות היקרות, בנוי צפוף, דחוס ולא נגיש)? שאל כל מוסכניק לאיזה מנוע יש את הטיפול הכי יקר.
איך בכלל בראש של אנשים מספר הצילינדרים מתקשר לעלות תחזוקה, מה -

לפות"ש: אני גם בדעה שה-TDM הוא הפשרה המושלמת בשבילך. רק אני בספק שתצליח למצוא אחד במצב מושלם במחיר שאתה מעוניין לשלם, כי אין הרבה כלים כאלה בשוק. במקומך, לא הייתי מתפשר על אחד שהוא פחות ממושלם, כי זה פשוט לא משתלם.
אגב, בכלל לקנות אופנוע "סטנדרטי" מתחת לשנת 2013-2014 זה לא משתלם. פער במחירים לא מצדיק את תוספת השנים והקילומטרים.

נ.ב. אחרון - לגבי הורסיס:
נכון, היו לא מעט כלים עם שסתומים דפוקים. ובכל זאת, רוב הכלים ה"דפוקים" כבר עברו החלפת מנוע או נמכרו לחלקים. אני לא חושב שורסיס עם 60-70 אלף ק"מ ומעלה יכול עדיין לשאת את הסרטן הזה בתוכו, הוא היה כבר שופך מנוע (לרוב - זה קרה בין 20 ל-40 אלף ק"מ).
כך שאם אתה רואה ורסיס עם 60-70-80 אלף, סביר להניח שהסתומים בו תקינים... ודווקא בגלל הסיפור הזה, במחירים של הורסיסים הישנים ברצפה, ולי זאת נראת האופציה הזולה ביותר לרכישת אופנוע כביש עם יכולות סבירות, שייתן תמורה מלאה למעט כסף שמבקשים עליו.

ענית על גבי הגוף, ותזכורת אחרונה מה שנכון לך עם כל הידע שלך והיכולת שלפעמים אני מקנא בה מאד, לא נכון לכל אחד ועל אחת כמה וכמה לשואל.

lokimonster
28-08-2019, 15:21
Kkatkov
רן שבוי באיזה אנטי לבאנדיט.

את שלי מכרתי עם 100 וקצת אלף קילומטר לפני כ3 שנים אחרי 60000 קילומטר ו6 שנות שירות במהלכן למעט בלאי שוטף לא היו בעיות למעט בעית חשמל קטנה שנגרמה בגלל התעייפות האיזולירבנד שחיברו מתקנים של האזעקה.
העניין תוקן ללא עלות במיסטרמוטו למרות השקעה של כמה שעות באיתור.
מוט מראה ימני כמדומני שנשבר בעת רכיבה ייתכן וויברצויות.
סדק בפלסטיק זנב בגלל טיפשות שלי.
קילוף מדבקה באחד הצדדים.
מנורה קדמית כמדומני פעם אחת.
גומיות של מכסה הפלאג הוחלפו.

מעבר לזה תחזוקה מונעת ותו לא.

הקפטן הקשיש לטעמי הגזים באמרה הזדקנות מהירה הכלי עבד כמו שעון

מה שהפריע לו זה צליל מנוע מחוספס שמאפיין את הבאנדיט.

שסתומים עשיתי פעמיים וקרבורטורים לא זכור לי מתי אם בכלל.

לטעמי הבאנדיט אופנוע מצויין הכי טוב שהיה לי.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

השושנים
28-08-2019, 15:31
Kkatkov
רן שבוי באיזה אנטי לבאנדיט.

את שלי מכרתי עם 100 וקצת אלף קילומטר לפני כ3 שנים אחרי 60000 קילומטר ו6 שנות שירות במהלכן למעט בלאי שוטף לא היו בעיות למעט בעית חשמל קטנה שנגרמה בגלל התעייפות האיזולירבנד שחיברו מתקנים של האזעקה.
העניין תוקן ללא עלות במיסטרמוטו למרות השקעה של כמה שעות באיתור.
מוט מראה ימני כמדומני שנשבר בעת רכיבה ייתכן וויברצויות.
סדק בפלסטיק זנב בגלל טיפשות שלי.
קילוף מדבקה באחד הצדדים.
מנורה קדמית כמדומני פעם אחת.
גומיות של מכסה הפלאג הוחלפו.

מעבר לזה תחזוקה מונעת ותו לא.

הקפטן הקשיש לטעמי הגזים באמרה הזדקנות מהירה הכלי עבד כמו שעון

מה שהפריע לו זה צליל מנוע מחוספס שמאפיין את הבאנדיט.

שסתומים עשיתי פעמיים וקרבורטורים לא זכור לי מתי אם בכלל.

לטעמי הבאנדיט אופנוע מצויין הכי טוב שהיה לי.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

הפוך גוטה, אתה היית כל כך מאוהב ורגיל שלמדת להתגבר או להתעלם מהבעיות, הקלאצ' הגיב "דביק" המנוע זייף ולא עבד סדיר (עגול)
המון קירקושים וקישקושים לא מזוהים, תחושה ספוגית מהבולמים ובלימה לא אחידה, וזה במעט שרכבתי עליו. אגב אמרתי לך את זה מיד
כשירדתי ממנו. אומרים שאורח לרגע רואה כל פגע.

KKatkov
28-08-2019, 16:46
ענית על גבי הגוף, ותזכורת אחרונה מה שנכון לך עם כל הידע שלך והיכולת שלפעמים אני מקנא בה מאד, לא נכון לכל אחד ועל אחת כמה וכמה לשואל.

1. סלח לי, האמירה שלך לגבי הפלאסטיקה זאת שטות. לא מתייבשת ולא נעליים. אל תפיל את האופנוע, היא לא תסדק. אם כבר פלסטאיקה עדינה, זה בדוקאטי.
"מחלות זקנה קופצות לבקר" זאת אמירה כללית ומעורפלת, כי כרגע - לא הצלחת למנות שום בעיית זקנה ספציפית שמאפיינת את הבנדיט.
2. קרבורטורים מסנכרנים עם מד ואקום (גם ב-GS500 אגב, או כל אופנוע עם יותר מצילינדר אחד). העלות לא גבוה, וזאת הותאה חד פעמית.
כיוון ברגי תערובת נעשה לפי שמיעה ותגובה לגז. ושוב - בהינתן אופנוע תקין, זאת לא פעולה שצריך לחזור עליה באופן שוטף.
לגבי הדיאפרגמות - אתה קצת מעליב אותי. לא רק שהתעניינתי, אלא החלפתי את כל ה-4+מניפולדים+גומיות איירבוקס+כל אטם שהיה בקרב' באופן יזום.
אזכיר שוב, שאנחנו מדברים על שנת 2014 בערך, ואופנוע מודל 2001 עם 160 אלף ק"מ על השעון הלא מקורי. בפועל אני מניח, שהאופנוע היה עם רבע מיליון ק"מ לפחות.
את העלות אני לא זוכר, אבל קל לבדוק - https://www.partzilla.com/catalog/suzuki/motorcycle/2001/bandit-gsf1200s/carburetor.
הופה... 21 דולר ליחידה. מה אני אגיד לך, יקר בטירוף.

3. אני לא רוכב מוכשר במיוחד. מה שהיה לי בסדר אחרי שנה על דיוורז'ן 400, יהיה בסדר ל-80% מהרוכבים שיש להם ניסיון דומה.

4. אין לי מה לשאול "מוסכניקים". לא נראה לי שטמבל ממוצע שמטפל בג'וימקסים ומפחד לגעת בדוקאטי אפילו במסגרת החלפת צמיגים יכול להעשיר אותי במשהו. את הידע שלי אני שואב בין היתר ממכונאים טובים - ומשיחות איתם מצטיירת תמונה מאוד פשוטה: אופנוע זול לאחזקה זה קודם כל אופנוע שלא מתקלקל מעבר לבלאי טבעי וטיפולים שוטפים, עם קשר מועט לתצורת המנוע שלו. ככל שהאופנוע מרבה להפתיע אותך בבלת"מים, ככה הוא נהיה יקר יותר לאחזקה.
אנסה להסביר את עצמי עם דוגמא:
עדיף לך אחת ל-40 אלף לכוון שסתומים ב-4 בשורה, מאשר אחת ל-40 אלף להחליף סלילים בקטנוע 250. זה אותו כסף, רק לא היית צריך גרר.
היוצאים מן הכלל אלה כלים עם חלקים יקרים במיוחד (למשל - דוקאטי או טימקס) או כלים עם רגישויות שדורשות לבצע עבודות מורכבות בתדירות גבוהה (כמו כיווני שסתומים בטואונו 1000).

השושנים
28-08-2019, 21:52
שוב זה אתה, הרוכב הממוצע לא יודע לעשות שום דבר ממה שאתה עשית ולכן יוצא למיקור חוץ,
בדיוק המכונאים שדיברת עליהם, אז חוץ מעבודה חובבנית שתעשה, הוא גם ישלם הרבה על החלקים
ועל העבודה.

כשאתה מכונאי טוב ויושב על מקורות אספקה וידע, הכל נראה אחרת, הבעיה שכולם זה לא אתה!

Eran_k
29-08-2019, 21:43
לי היה TDM900 שנת 2002 עם למעלה מ 160000 ק"מ, אופנוע סופר נוח,בזמנו הגיע עם מכלולי פרימיום (יחסית) שלדת אלומיניום קלה וקשיחה,ברקסים קדמיים מ ע ו ל י ם (Blue dot כמו ב R6 נדמה לי), מנוע מתוחכם (חמישה שסתומים לצילינדר,צילינדרים עם ציפוי קרמי ועוד)החזקתי בו כשנתיים ולא היו שום תקלות - כן עשיתי יישור קו כשקניתי (מיסבי היגוי,החלפת שמן ומחזירי שמן במזלג,מיסיבי גלגלים,והחלפת נוזלים. האופנוע קל לרכיבה ובעל יכולות מפתיעות.אני עוד רואה את האופנוע שלי בדרכים פה ושם - still going strong והבעלים מרוצה מאד.
בארץ נמכרו מעט כאלה אבל בחו"ל הוא היה/עדיין מאד פופולרי ויש לו קהילת מעריצים נאמנה ופורום גדול ופעיל עם המון מידע - יש שם אנשים שנשבעים שלא יחליפו את ה TDM שלהם.
יש לו מעט חסרונות: הזרקה דור ראשון טיפה מחוספסת (מורגש בעיקר בהילוכים נמוכים בסל"ד נמוך - אבל יש כמה טיפים לשפר את זה), הפלסטיקה קצת עדינה ואם נשברת יקר להחליפה וכמובן עניין המראה - שאני באופן אישי אהבתי אבל לא כולם מתחברים.

KKatkov
29-08-2019, 21:58
לי היה TDM900 שנת 2002 עם למעלה מ 160000 ק"מ, אופנוע סופר נוח,בזמנו הגיע עם מכלולי פרימיום (יחסית) שלדת אלומיניום קלה וקשיחה,ברקסים קדמיים מ ע ו ל י ם (Blue dot כמו ב R6 נדמה לי), מנוע מתוחכם (חמישה שסתומים לצילינדר,צילינדרים עם ציפוי קרמי ועוד)החזקתי בו כשנתיים ולא היו שום תקלות - כן עשיתי יישור קו כשקניתי (מיסבי היגוי,החלפת שמן ומחזירי שמן במזלג,מיסיבי גלגלים,והחלפת נוזלים. האופנוע קל לרכיבה ובעל יכולות מפתיעות.אני עוד רואה את האופנוע שלי בדרכים פה ושם - still going strong והבעלים מרוצה מאד.
בארץ נמכרו מעט כאלה אבל בחו"ל הוא היה/עדיין מאד פופולרי ויש לו קהילת מעריצים נאמנה ופורום גדול ופעיל עם המון מידע - יש שם אנשים שנשבעים שלא יחליפו את ה TDM שלהם.
יש לו מעט חסרונות: הזרקה דור ראשון טיפה מחוספסת (מורגש בעיקר בהילוכים נמוכים בסל"ד נמוך - אבל יש כמה טיפים לשפר את זה), הפלסטיקה קצת עדינה ואם נשברת יקר להחליפה וכמובן עניין המראה - שאני באופן אישי אהבתי אבל לא כולם מתחברים.

אני רכבתי על ה-850 (דגם קרבורטור). בהשוואה לבנדיט שלי אז הוא הרגיש כמו KLE500 מחוזק - קצת חלש, משעמם, חסר אופי. בקיצור, לא דגדג לי בשום מקום.
שמעתי שה-900 הרבה יותר מגניב, וחוץ מזה - הטעם וסגנון הרכיבה שלי השתנו מאז, ויכול להיות שהיום הייתי מתחבר אליו יותר.
אגב, אותו בחור עם ה-850 אכל מרורים עם האופנוע ובילה לא מעט במוסך - כולל שיפוץ מנוע לדעתי. לזכותו של האופנוע יאמר, שרק בן-אדם מאוד נאיבי (כמו אותו חבר) יכל להאמין שה-5 ספרות במד זה באמת הק"מ האמיתי של האופנוע...

Eran_k
29-08-2019, 22:11
ה 850 וה900 אופנועים שונים מאד, שלדה אחרת,קרבורטורים לעומת הזרקה ועוד..