מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : תאונה שאפשר היה לחמוק ממנה - מסקנות

crazyclown
06-09-2019, 00:56
שלום לחברי הפורום הנכבד,

קפץ לי בפייסבוק , תאונה מאתמול אחר הצהריים בכביש 4.

לדעתי, אם הרוכב היה לומד לרכב נכון בקורס רכיבה מתקדמת, יכל לצאת מהמצב שנקלע אליו ללא בעיה.

תשפטו בעצמכם -> https://www.facebook.com/568855026497356/posts/2376503195732521?sfns=mo

סעו בזהירות ושימרו על עצמכם, תמיד יש מישהו שמחכה לנו בבית.

(אני לא יודע איך להדביק את הוידאו בתוך הפוסט, לכן מופיע בקישור הנ״ל)

MinorScale
06-09-2019, 01:04
למה צריך קורס רכיבה מתקדמת בשביל להזיז את הראש שמאלה ולראות שהגיפ עובר אלייך נתיב?

crazyclown
06-09-2019, 01:11
למה צריך קורס רכיבה מתקדמת בשביל להזיז את הראש שמאלה ולראות שהגיפ עובר אלייך נתיב?

מכיוון שבקורס הרוכב היה לומד לא להיבהל ולהגיב בהתאם. מהצד זה נראה פשוט, אבל בזמן אמת האינטואיציה לרוב במצב כזה עובדת אחרת מהשכל הישר וגורמת לבנאדם לקפוא.
בקורס לומדים את דרך המחשבה הנכונה בזמן רכיבה על אופנוע וכשמאמצים את החומרים הנלמדים בקורס לחיי היום יום, ניתן לבסוף לצאת ממצבים לא נעימים כמו שנראה בסרטון, לרוב אפילו להימנע מלהיכנס למצבים כאלה.

NAOR2207
06-09-2019, 05:18
לפי הקטנוע, הארגז והמכנס הקצר מדובר בשליח.
הוא רוכב בשול הימני. חוזר לנתיב הימני. מוריד את המבט לרגל שמאל וכשהוא מרים חזרה פתאום גדל לו ג'יפ בנתיב.
אולי אפילו הוא עצר בשול בשל תקלה כלשהי וכשהוא חזר להשתלב בתנועה הוא העיף מבט שמאלה למטה שוב לבדוק.
אני בטוח שבסילבוס של קורס רכיבה יש פרק העוסק בדיוק בסנריו הנ"ל.

ayalzo
06-09-2019, 08:41
לגבי קורס,
אם לא הולכים באופן קבוע לאימוני המשך, או מתרגלים עצמאית במגרש, הסיכוי להגיע ל"זכרון שרירים" ותגובה נכונין במקרה חירום הוא נמוך.
רוב האנשים לא עושים את זה, ולכן הקורס תורם בעיקר להרגלי רכיבה נכונים,ולאו דווקא לשיפור התגובה האינסטנקטיבית במקרה חירום.

xlib
06-09-2019, 12:26
האינסטנקטיבית במקרה חירום.

זה מקרה חירום?? רכב החליף נתיב לאט. בחור על הקטנוע לא ראה מה יש לפניו? צריך קורס לזה?

מסכים לגבי ״זה שליח״. לא מפתיע בכלל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

poiuyt
06-09-2019, 12:48
סתם חוסר צומת לב מצד הקטנוע. היה לו מספיק זמן או לבלום, או פקודת הגוי בכדון ולברוח ימינה, והכל היה נמנע.

mudale222
06-09-2019, 13:30
אם היה לו ABS כמעט בטוח שזה היה נמנע. הוא נועל גלגלים ומתרסק לפני שהרכב נוגע בו.
הוא התעסק במשהו ורואים את הראש שלו יורד שנייה לפני התאונה, זה נורמלי ויכול לקרות לכל אחד, הנעילה הייתה יכולה להימנע אם היה לו כלי נורמלי.

Tribalmistyc2
06-09-2019, 13:34

דווקא לשליחים שנמצאים כל היום על הכביש יש המון ניסיון בקריאה והתחמקות ממצבים מגוונים.

johnny drama
06-09-2019, 13:57
ואף מילה על נהג הרכב הטיפש שלא הסתכל במראה ? או שהמראה שלו מכוונת בכלל לדלת שלו והוא לא רואה שום דבר.
רוכב זבליה, יכל למנוע את זה בקלות בלי בעיה.
שליח ? אל תתעסקו בהכללות דבילי ומיותר יש גם רוכבים שהם לא שליחים שהם כאלה ויותר גרועים.

xlib
06-09-2019, 14:01
ואף מילה על נהג הרכב הטיפש שלא הסתכל במראה ? או שהמראה שלו מכוונת בכלל לדלת שלו והוא לא רואה שום דבר.

נהג הרכב היה בסדר גמור - עובדה שקטנוע נכנס בו מאחורה.

xlib
06-09-2019, 14:04
דווקא לשליחים שנמצאים כל היום על הכביש יש המון ניסיון בקריאה והתחמקות ממצבים מגוונים.

יש יותר מדי זילזול בחוקי תנועה ונהגים/רוכבים אחרים. זה יוצר אותם ״מצבים מגוונים״.

Tribalmistyc2
06-09-2019, 14:06
יש יותר מדי זילזול בחוקי תנועה ונהגים/רוכבים אחרים. זה יוצר אותם ״מצבים מגוונים״.

מסכים אבל אין מקום להכללה שאתה עושה.

בכ"מ.
לניסיון זה רק תורם וקשה להפתיע שליח מנוסה.

NAOR2207
06-09-2019, 14:13
רוכב זבליה, יכל למנוע את זה בקלות בלי בעיה.
שליח ? אל תתעסקו בהכללות דבילי ומיותר יש גם רוכבים שהם לא שליחים שהם כאלה ויותר גרועים.

כשכתבתי "שליח" התכוונתי שאני מופתע. שליחים הם שועלי כביש בדרך כלל.
גם אני הייתי שליח (פעם. בחיים אחרים) וגם אתה.
לגבי הג'יפ. אולי הוא לא ראה. השליח רוכב די על הקו הצהוב. וגם אם הנהג בן של אלף - זה לא ישכך את הכאבים בכף הרגל של השליח

ותביט שוב בסירטון. הרוכב מוריד מבט למטה וכשהוא מרים בחזרה יש לו ג'יפ מול הפרצוף
היה צריך לחתוך ימינה. זה הכל

xlib
06-09-2019, 14:24
מסכים.
אבל לניסיון זה רק תורם וקשה להפתיע שליח מנוסה.
קשה? הוא יפתיע אותך פעמיים לפני זה.

johnny drama
06-09-2019, 14:37
כשכתבתי "שליח" התכוונתי שאני מופתע. שליחים הם שועלי כביש בדרך כלל.
גם אני הייתי שליח (פעם. בחיים אחרים) וגם אתה.
לגבי הג'יפ. אולי הוא לא ראה. השליח רוכב די על הקו הצהוב. וגם אם הנהג בן של אלף - זה לא ישכך את הכאבים בכף הרגל של השליח

ותביט שוב בסירטון. הרוכב מוריד מבט למטה וכשהוא מרים בחזרה יש לו ג'יפ מול הפרצוף
היה צריך לחתוך ימינה. זה הכל

תקרא שוב את התגובה שלי , לא אמרתי אחרת.
XLIB ,אם באמת אתה אומר שהנהג בסדר גמור , הזיה.
שניהם אשמים שניהם דבילים.

Oznik
06-09-2019, 16:40
מלבד להשתמש באיתות (קשה להאמין שזה היה משפיע כי אותו שליח ממש לא מרוכז) נהג הרכב לא עשה שום דבר שגוי, הוא גם לא עבר נתיב באופן מהיר מדי והשאיר מספיק זמן תגובה לרוכב.

הרוכב עשה מספר שגיאות בסיסיות:

1. רוכב שלא על מרכז הנתיב, או שאתה על השוליים או שאתה על הנתיב. בקרה הזה הנתיב לא פקוק לכן הוא אמור לנסוע על הנתיב.
2. לא מרוכז במה שקורה מלפניו, מסתכל למטה ולא משנה מה הסיבה, זה הדבר הכי הגיוני שיקרה כשאתה רוכב ומשמאלך יש פקק - ברור שרכבים יכנסו וינסו לעקוף את הפקק מימין.
3. התחמקות - ברור שרוכב מיומן היה מתחיל בתמרון התחמקות וקורא את השטח נכון.וגם אם אתה לא מיומן, אז למה לא לרכוב לאט יותר באזורים כאלו?

והכי חשוב, שכולנו כרוכבים חושבים שרואים אותנו, וזאת טעות ענקית. יש מצב טוב שהנהג הסתכל והקטנוע היה בשטח מת והרשה לעצמו לעבור נתיב.
כדי למנוע מצבים כאלו, לדאוג שאתה לא ממוקם בשטח מת של רכבים סביבך (עד כמה שניתן), לא לעקוף מימין כי רוב הנהגים לא מוכנים ולא ערים לעקיפות מימין כמו שהם הורגלו לעקיפות משמאל.

יכול להיות שמבחינה חוקית הרוכב "צודק", בכל אופן חכם הוא ממש לא וזה ההבדל בין להימנע מתאונה טיפשית שכזו לבין להיות מעורב באחת.

ayalzo
06-09-2019, 19:44
זה מקרה חירום?? רכב החליף נתיב לאט. בחור על הקטנוע לא ראה מה יש לפניו? צריך קורס לזה?

מצב חירום זה להגיב אינסטנקטיבית כשאתה מופתע.
די ברור שהוא היה מופתע. הסיבה שהוא היה מופתע היא אכן שהוא היה עסוק בדברים אחרים.
בשביל לדעת שזה לא טוב, באמת לא צריך קורס.

שעיר בגב"ב
07-09-2019, 09:17
האשמה כולה על הרוכב.
מבחינת הג'יפ הוא עבר ימינה לנתיב פנוי.
יכול להיות שהיה צריך להסתכל יותר ויכול להיות שלא.
הרוכב התעסק בשטויות והרגיש כמו רבים
מאיתנו שהכביש של אבא שלו וחטף כאפה.

שעיר בגב"ב
07-09-2019, 09:19
דרך אגב עד היום (23 שנות רכיבה) היחידים שבאמת סיכנו אותי בכביש היו רוכבים אחרים.
אבל יש הרבה גמלים שלא רואים את הדבשת של עצמם.

Oznik
07-09-2019, 10:51
דרך אגב עד היום (23 שנות רכיבה) היחידים שבאמת סיכנו אותי בכביש היו רוכבים אחרים.
אבל יש הרבה גמלים שלא רואים את הדבשת של עצמם.

10+

mudale222
07-09-2019, 15:36
האשמה כולה על הרוכב.
מבחינת הג'יפ הוא עבר ימינה לנתיב פנוי.
יכול להיות שהיה צריך להסתכל יותר ויכול להיות שלא.
הרוכב התעסק בשטויות והרגיש כמו רבים
מאיתנו שהכביש של אבא שלו וחטף כאפה.

אתה צוחק?
הוא עבר מנתיב פקוק במהירות של 20 קמ"ש לנתיב שבו הרוכב נסע על 60-80 קמ"ש.
הוסיף חטא על פשע ולא אותת וכמעט בטוח שגם לא הסתכל במראות.
אם הייתה שם משאית במקום הקטנוע הייתה מפרקת לו את הצורה.
יותר מזה הוא אפילו לא נכנס לפניו, פשוט נכנס בו.

שעיר בגב"ב
07-09-2019, 16:30
נהג הרכב לא בסדר אז מה? זה מפתיע מישהו? יכול להיות שהסתכל בראי וראה נתיב פנוי בגלל שהרוכב מגיע מהשול.
העובדה היא שזה ממש מוזר, כולנו כאן רואים את הרכב נכנס לנתיב הימני חוץ מהרוכב שמזלזל בחייו שלו.

Vision
07-09-2019, 16:41
הנהג עבר נתיב בלי לתת זכות קדימה לא מבין איך טוענים פה שהוא היה בסדר, לא משנה כמה לאט הוא עבר את הנתיב, הוא היה צריך לאותת ימינה ולהמתין שהאופנוע יעבור

אבל זאת המציאות בכבישים נהגים עושים טעויות כאלה כל הזמן והיא לא תשתנה, אז מי שרוכב צריך להתאים את עצמו למציאות הזאת, אם הרוכב היה מת מה זה כבר מעניין מי אשם

במיוחד במצב כזה שהנתיב השמאלי עומד והימני זורם, מספיק טיפה ניסיון על הכביש כדי לדעת שזה מצב מועד לפורענות ואיזה שהוא נהג חמום מוח וחסר סבלנות יחליט שנשבר לו ה*** ויחתוך לימני

ayalzo
07-09-2019, 17:02
הוא לא היה בסדר, אבל בהחלט סיכוי טוב שהקטנוע היה בשטח המת (ובד"כ מי שלא רוכב, לא מסובב את הראש לכיוון הזה לפני מעבר נתיב.

xlib
07-09-2019, 17:24
הנהג עבר נתיב בלי לתת זכות קדימה לא מבין איך טוענים פה שהוא היה בסדר, לא משנה כמה לאט הוא עבר את הנתיב, הוא היה צריך לאותת ימינה ולהמתין שהאופנוע יעבור

החומר שאתה מעשן חזק מדיי. נהג לא אותת - אסון איום ונורא. אף אחד לא נוהג כמו שאתה מתאר פה. זכות קדימה לקטנוע בשוליים? אתה באמת מצפה לזה?

אפילו מבחינת החוק זה לא עובד ככה. העברה היחידה שנהג עשה - לא איתת.

יתרה מזאת - ככל הנראה רוכב יצטרך לפצות נזק לרכב.

mudale222
07-09-2019, 17:57
החומר שאתה מעשן חזק מדיי. נהג לא אותת - אסון איום ונורא. אף אחד לא נוהג כמו שאתה מתאר פה. זכות קדימה לקטנוע בשוליים? אתה באמת מצפה לזה?

אפילו מבחינת החוק זה לא עובד ככה. העברה היחידה שנהג עשה - לא איתת.

יתרה מזאת - ככל הנראה רוכב יצטרך לפצות נזק לרכב.

קשקוש גמור.
הרוכב אומנם כנראה הגיע מאזור השוליים (גם זה לא בטוח כי בסרטון הוא רק על הכביש), אבל הוא 5 שניות נוסע בתוך הנתיב לפני ההתנגשות.
נהג הרכב לא אותת ולא הסתכל ואין שום סיכוי שהקטנוע יפצה אותו בשום דבר.
הערת אגב, שמתי לב שבמספר רב של פוסטים שאתה פשוט ממציא וכותב דברים הזויים.
אפילו בפייסבוק שרוב האנשים שונאים רוכבים - 99% מהתגובות נגד הנהג.

xlib
07-09-2019, 18:12
.
נהג הרכב לא אותת ולא הסתכל ואין שום סיכוי שהקטנוע יפצה אותו בשום דבר.

חוק לא עובד ככה. עבירה אחת זה לא רישיון לעברה אחרת. לרוכב היה סיכוי למנוע תאונה, הוא לא עשה זאת והוא ישלם.
ברוב משפטי תעבורה מי שפגע מאחור - אשם בדיוק מסיבה זאת.

אפילו בפייסבוק שרוב האנשים שונאים רוכבים - 99% מהתגובות נגד הנהג.

מזל שבית המשפט זה לא תחרות בפופולריות.

1122
07-09-2019, 18:15
לא ידעתי שצריך קורס רכיבה מתקדמת בשביל להיות מודע שמכונית משמאלך עוברת נתיב... טוב לדעת שיש מי שדואג לפרנסה לאותם אנשים כאן

NAOR2207
07-09-2019, 18:16
ברוב משפטי תעבורה מי שפגע מאחור - אשם בדיוק מסיבה זאת.

הרכב פגע בו מהצד אבל אל תתן לעובדות לבלבל אותך
תמשיך להספים את הפורום עם "דעות" לא פחות מהזויות
זה טוב לטראפיק

Vision
07-09-2019, 18:22
. זכות קדימה לקטנוע בשוליים? אתה באמת מצפה לזה?

תריץ שוב את הסרטון, הרוכב לא היה בשוליים, גם לא על הקו. היה פשוט בחלק הימני של הנתיב. מכאן שהנהג חייב לו זכות קדימה

אני גם חושב שהרוכב אשם כאן, אבל להגיד שהנהג היה בסדר זה פשוט לא נכון. הנהג הזה התנהג בצורה מסוכנת. כמו המון נהגים אחרים(אולי כמו רוב הנהגים אפילו)

אני מסכים שסיכוי טוב שהרוכב היה בשטח מת של הנהג, אבל זה לא מסיר אחריות מהנהג

אבל יש פה הרבה אשמה על הרוכב לדעתי. מי שמחליט לרכב בארץ על דו גלגלי צריך לקבל ולהסתגל למציאות בכבישים, לא להיות צודק או לנסות לשנות אותה כי זה לא יוביל לשום מקום.

המציאות היא שהרוכב היה צריך להיות דרוך, זהיר במיוחד ומוכן לרכב שיתפרץ לו לנתיב , במיוחד במצב הזה שהנתיב שלו זורם והנתיב השמאלי לא זז. אבל להגיד שהנהג בסדר? ממש לא

xlib
07-09-2019, 19:23
היה פשוט בחלק הימני של הנתיב. מכאן שהנהג חייב לו זכות קדימה

זכות קדימה לא לוקחים אלא נותנים. אם (לדעתך) נהג חייב לך זכות קדימה, זה לא נותן לך התר להתנגש בו.

אני גם חושב שהרוכב אשם כאן, אבל להגיד שהנהג היה בסדר זה פשוט לא נכון. הנהג הזה התנהג בצורה מסוכנת. כמו המון נהגים אחרים(אולי כמו רוב הנהגים אפילו)

נכון. נהג היה ״לא בסדר״, אבל רוכב אשם בתאונה.

שעיר בגב"ב
07-09-2019, 19:29
הסתכלתי שוב ושוב בסרטון, מהרגע שהרוכב חוזר מהשול ועד שהרכב נכנס לנתיב עוברות כ3 שניות.
מבחינתי סיכוי די סביר שנהג הרכב הביט במראה
וראה נתיב נקי ושהרוכב היה בשטח מת.

גם אם הנהג היה בן זונה כמו נהגים רבים (ורוכבים רבים) האשמה העיקרית היא על הרוכב שזלזל בחיים שלו בזמן שהתנועה צפופה.
כולנו יודעים שבפקק אנחנו כולנו עצבניים יותר והחובה שלנו הרוכבים לשמור על עצמנו.

אף אחד לא יצליח לשכנע אותי שהרוכב אינו האשם העיקרי בסיפור.
אולי לא היחיד אבל בהחלט העיקרי.
יאללה ביי

juppie902
08-09-2019, 14:33
אתה צוחק?
הוא עבר מנתיב פקוק במהירות של 20 קמ"ש לנתיב שבו הרוכב נסע על 60-80 קמ"ש.
הוסיף חטא על פשע ולא אותת וכמעט בטוח שגם לא הסתכל במראות.
אם הייתה שם משאית במקום הקטנוע הייתה מפרקת לו את הצורה.
יותר מזה הוא אפילו לא נכנס לפניו, פשוט נכנס בו.

שם איתך כסף מזומן שאם זאת היתה משאית דוהרת בנתיב פנוי ב90 קמ"ש ורכב בא מנתיב פקוק של פוני-שמאלה בלי לאותת ו/או להסתכל,
והיתה נגמרת שם משפחה שלמה ברכב (כמו הרבה לאחרונה), היו:
א. מאשימים את הנהג משאית, כמה קל, הוא נכנס מאחור אז הוא אשם, השאר לא מעניין, בנוסף, הוא כנראה בן דוד (או רוסי אבל שוב זה לא מעניין, הוא אשם נכון?)
ב. כמובן מאסר על הנהג, כי בישראל לומדים רק בענישה.
ג. עוד תקנות תעבורה, מצלמות, הגבלות מהירות, ענישה קשה יותר, שוטר אישי לכל נהג משאית או אוטובוס שיסתכל עליך שאתה לא נוגע בטלפון תוך כדי נהיגה וילווה אותך עד לדלת של השירותים. כי בישראל לומדים רק בענישה.