צפייה בגרסה מלאה : רכיבת התנסות KTM 790 ADV- s
ירדתי לבירת הנגב לבדוק כלי שאני לוטש אליו עיניים כבר כמה זמן. חיפשתי דו"ש שמסוגל לספק כלי זוגי לטיולים רגועים עם יכולות שטח (בסולו) קצת מעבר לשבילים. גירסת ה -R פחות רלוונטית עבורי כי 99% מהזמן אבלה באספלט. נקודה למחשבה- אין ביטוח מקיף על הכלי ואם נפל, שילמת. בכל מקרה, הבעלים ירון אירח יפה והיה מאוד לבבי.
אתמול צפיתי במספר סרטונים שהציפו בעיות בדגם החדש -ויש כאלה. נזילות שמן, לכלוכים במיכל הדלק וברגים שלא הוברגו כהלכה. בנוסף ראיתי שיצאו כבר ארגזי צד ועוד תוספות. בקיצור הגעתי אחרי שעשיתי קצת שיעורי בית כשאני יודע שאפגוש מספר דברים לראשונה.
תנוחת ישיבה
מאוד מזכירה את ה NCX מבחינת, גובה זוויות במפרקים ותנוחת אדוונצ'ר זקופה. המושב קשיח ובאופן מפתיע היה לי די נוח. רגלית ההילוכים קצרה מדי וצריך להצמיד את המגף כדי למצוא אותה, מתרגלים. הרגליות עבות עם ציפוי פלסטיק ניתן להסרה. מצב עמידה נוח אבל הבירכיים צריכות לחפש את המיכל הצר. בסה"כ אחרי חצי שעה מבחינת ארגונומיה ונוחות עבר בסדר.
בקרות בלימה וכוח
פחות מכיר את באר שבע ויצאתי במצב גשם (הכי מסורס) מהעיר העתיקה. בהמשך לקראת הכביש הפתוח החלפתי למצב כביש. ההבדל מורגש והכלי מגיב אחרת. אחרי היכרות קצרה בחנתי מהירות ותאוצה. הכוח די מסחרר והקוויקשיפטר עובד מצויין. גם בלי הקוויקשיפטר ההילוכים עוברים חלק עם הקלאץ'. היחס בערך 100 כ"ס על 200 ק"ג וזה טוב. בדרך בחזרה עברתי כיכרות וביציאה חזקה האחורי קיבל ריסון מהמחשב. מאוד אהבתי את הדרך העדינה שבה הכוח ירד עד חזרה לאחיזה מלאה ומשם חזרה לתאוצה. עניין של פחות משניה. בחנתי מספר פעמים את הבלמים עם ה ABS והקידמי פשוט מדהים. האופנוע תמיד הקדים את נקודת העצירה המשוערת. האחורי בסדר ופחות חשוב לי לכביש.
אופי רכיבה
תוך פחות מרבע שעה הרגשתי בבית והזדחלתי ללא חשש בין טורי מכוניות. המנוע לא גמיש וסלחן כמו ה NCX750 וצריך לרכב בהילוך הנכון. כשעולים מעל 130 מקבלים לפנים רוח חזקה מדי. ב 170 הרכיבה הופכת ללא נעימה בעליל. לא טוב מבחינתי למרות שאפשר להחליף מגן רוח. בסיבובים הוא נופל קצת לאט לפניות ושם דווקא ציפיתי לזריזות. מניח שיחסיתי לכלי עם קידמי בקוטר 21 הוא נחשב זריז. הבולמים עשו את שלהם וחוץ ממדרגות בכניסה לרחוב ההולנדי לא היתה לי הזדמנות להבחין בפעולתם, כנראה שעשו טוב. כשחזרתי הכלי כבר היה חם והמאוורר עבד ברמזורים. החום היה סביר בהחלט ומבחינתי מדובר בהפתעה כי ציפיתי לחביתה. התחושה באופן כללי שמדובר בכלי בעל אופי שונה לגמרי. אני מנסה להבין אם אני אוהב את זה.
סיכום
חוויה מעשירה בסה"כ, רק לקחת בחשבון שמדובר בניסיון מוגבל ומיושן ובטעם אישי.
אם הייתי צעיר ב -15 שנה כנראה שהייתי קונה בלי למצמץ. בינתיים חושבים.
לגבי מיגון רוח, יש לו שני מצבים, בדקת שהיה במצב הגבוה? (עוד 2 ס"מ)
הזכרת כי שכחתי לציין שהמושב היה במצב הנמוך.
לא זוכר לגבי מצב המגן. בכל מקרה לא עשה רושם טוב מלכתחילה בגלל שנראה דק וגמיש.
דו"ש שמסוגל לספק כלי זוגי לטיולים רגועים עם יכולות שטח (בסולו) קצת מעבר לשבילים.....ו מה אתה אומר על מקום לזוג על הכלי?
אם הייתי צעיר ב -15 שנה אפשר לדעת בן כמה אתה?:smoke:
Dresdner
11-09-2019, 09:37
לגבי מיגון הרוח מנסיון אישי אם היה לך בעיה עם זה ברכיבת המבחן (בעיה מאד אינדיבידואלית) הסיכוי לפתור את זה אחר כך עם תוספות או משקפים ארוכים יותר לא יעזור, זה מקור לאכזבה, תמשיך לחפש הלאה.
Guccii800
11-09-2019, 10:43
לגבי מיגון הרוח מנסיון אישי אם היה לך בעיה עם זה ברכיבת המבחן (בעיה מאד אינדיבידואלית) הסיכוי לפתור את זה אחר כך עם תוספות או משקפים ארוכים יותר לא יעזור, זה מקור לאכזבה, תמשיך לחפש הלאה.
ממש לא נכון, אני עם 1190 וסבלתי מאוד ממיגון הרוח של האופנוע עד כדי כך שהייתי חוזר מרכיבה עם כאבי ראש וצלצולים באוזניים, קניתי גם ספויילר למשקף וגם משקף נמוך של דגם R, כל אחד מהפ פתר את הבעיה, היום אני רוכב עם המשקף הקצר של דגם ה R ומבחינתי הפתרון מושלם.
Dresdner
11-09-2019, 10:54
ממש לא נכון, אני עם 1190 וסבלתי מאוד ממיגון הרוח של האופנוע עד כדי כך שהייתי חוזר מרכיבה עם כאבי ראש וצלצולים באוזניים, קניתי גם ספויילר למשקף וגם משקף נמוך של דגם R, כל אחד מהפ פתר את הבעיה, היום אני רוכב עם המשקף הקצר של דגם ה R ומבחינתי הפתרון מושלם.כמו שרשמתי, זה מנסיון אישי ואני גם רואה את זה בפורומים שאנשים קונים משקף אחרי משקף כדי לסדר את הבעיה ורובם מתאכזבים, כנ"ל גם לגבי ארגונומיה שאנשים מגבהים כידונים, מנמיכים רגליות וכו, חלק גדול בסוף מתאכזב ומחליט לחיות עם זה או למכור את האופנוע.
כמובן לא אצל כולם וכמו שכתבתי זה אינבידואלי אבל משהוא שלקחת בחשבון שלא בטוח שתוכל לפתור אחרי הקניה
תחושת בטן שלי שאתה מחפש קצת משהו שאין או נמצא אצלך בחלום. רוב האדוונצ'רים המודרניים משתמשים בהרבה ארסנל
שלא בהכרך מתאים לרוכב שטח רך וכזה לא מחפש הרפתקאות מהסוג שעושים עליהם סרטים.
ה-YAMAHA 700 החדש מנגן בדיוק על הכינור הזה אבל...
שטח זו מילה מורכבת שכל אחד ואחת נותן/ת לו פרוש אחר.
אדוונצ'ר - מושג שנמתח במתכוון ע"י היצרנים להגדיל קופה.
לכן פילוח הצרכים האמתיים שלך צריך להיות מדויק בפינצטה אחרת תמצא את עצמך או עם כלי שהוא אובר קייל או עם כלי
דרדלה שלא מתאים.
ה-YAMAHA סופר טרנה תתן לך פתרון דומה לורסיס עם יכולת כביש סבירה פחות טובה מהורסיס ויכולת שטח טובה ממנו
לכאלה שמוכנים להתפשר קצת על יכולת כביש ונוחות אל מול יכולת שטח אמיתית.
....ו מה אתה אומר על מקום לזוג על הכלי?
אפשר לדעת בן כמה אתה?:smoke:
יש מספיק מקום, נראה מרווח ויש מגרעת גובה.
50 ושלוש כבר 5 שנים.
זהו, שהמגן רוח הוא הדבר שהכי הטריד אותי. עד כדי פליאה, אגב. כי מי הטמבל שירכב כפוף על המיכל רק כדי להגיד שהגיע ל -200?
תחושת בטן שלי שאתה מחפש קצת משהו שאין או נמצא אצלך בחלום. רוב האדוונצ'רים המודרניים משתמשים בהרבה ארסנל
שלא בהכרך מתאים לרוכב שטח רך וכזה לא מחפש הרפתקאות מהסוג שעושים עליהם סרטים.
ה-YAMAHA 700 החדש מנגן בדיוק על הכינור הזה אבל...
שטח זו מילה מורכבת שכל אחד ואחת נותן/ת לו פרוש אחר.
אדוונצ'ר - מושג שנמתח במתכוון ע"י היצרנים להגדיל קופה.
לכן פילוח הצרכים האמתיים שלך צריך להיות מדויק בפינצטה אחרת תמצא את עצמך או עם כלי שהוא אובר קייל או עם כלי
דרדלה שלא מתאים.
ה-YAMAHA סופר טרנה תתן לך פתרון דומה לורסיס עם יכולת כביש סבירה פחות טובה מהורסיס ויכולת שטח טובה ממנו
לכאלה שמוכנים להתפשר קצת על יכולת כביש ונוחות אל מול יכולת שטח אמיתית.
אני לא יודע אם חולם זה המונח הנכון כי חלמתי על אופנוע ועוד כמה דברים והיה ברור לי שיתגשמו. אני מחפש אופנוע לזוג שאפשר לטייל איתו בשטח. לא יודע עד כמה קרבי כי לא ניסיתי. אבל אם אוהב את זה, שיהיה כלי שאפשר לרכב מאילת עד הבית בלי אספלט. אם ללמוד ווילי החלקות זנב וטיפוס שבילים למה לא? נראה כיף. אני גם מחפש יותר כוח כי המנוע קצת חלש לי כבר. מבחינת כוח ה- 790 מספיק לי וגם ה 1050\1100\ \ 950 (יד 2) ייכנסו לתמונה אם מגן הרוח יעיל. לא סגור על כלום עדיין, מלבד זה שאני רוצה להחליף כלי... נראה.
ראיתי אמיצים נכנסים עם מפלצות BMW לשבילים ולמדבר גם בזוגות, מדובר רק בשבילי טנקים וכד', ראיתי יחידי סגולה
מבצעים דברים מדהימים איתם גם בשטח לא קל, לבד. זה אפשרי אבל מצריך כיסים עמוקים, בייצי פלדה והדחקה בנושא
השפיצים הקורסים.
(ניתן להחליף את האותיות גם ב-KTM - בהנחה שאתה מאמין להם)
אגב אחוז הפציעות בקרב המתחילים בשטח גבוה וזמן ההחלמה עולה במקביל לגיל.
עדיין ממליץ לך לבדוק את הסופר טנרה, עדיף על מה שבדקת בכל מובן.
ראה מפרט בהודעה הבאה:
מנוע
סוג
4 פעימות 1199 סמ"ק
צילינדרים
2
נפח
1200
קירור
נוזל
כוח
110@7250
מומנט
11.6/6000
הצתה
אלקטרונית חשמלית
דלק
הזרקת דלק ממוחשבת
הילוכים
6
שילדה
מתלה קידמי
טלסקופי
מתלה אחורי
Monoshock, adjustable
בלם קדמי
דיסק הדרואלי כפול 310 מ"מ
בלם אחורי
דיסק הדראולי 282 מ"מ
צמיג קדמי
110/80 R
צמיג אחורי
150/70 R
שלדה
Steel tube Backbone
מימדים
גובה מושב
845-870
בסיס גלגלים
1540
משקל רטוב
255
קיבולת מיכל דלק
23 ליטר
אורך
2250
רוחב
980
גובה
1410
אתה רציני?
255 ק''ג לפני תוספות? הבנאדם רוצה לרכב בשטח.
<font color="#333333">
https://www.youtube.com/watch?v=4KxKXV-T_LU"ירדתי לבירת הנגב לבדוק כלי שאני לוטש אליו עיניים כבר כמה זמן.
חיפשתי דו"ש שמסוגל לספק כלי זוגי לטיולים רגועים עם יכולות שטח (בסולו) קצת מעבר לשבילים.
גירסת ה -R פחות רלוונטית עבורי כי 99% מהזמן אבלה באספלט."
הוא מחפש רכיבות בזוג ברגוע וגם יכולת שטח לבד, כשאתה נכנס לכורכר בזוג עם משקל אתה צריך כוח מנוע אחרת אתה נופל.
כניסה לשבילים במנוע בינוני בזוג היא מתכון לצרות.
כל מנוע 800 ומעלה אתה משלם מחיר במשקל.
הוא לא מחפש כלי שטח מקצועי, הבימר 800 צפוף לזוג גבוה ולא מזמין למתחילים.
הכי ידידותי זה היאמאהה מבין האדוונצ'רים שנותנים את מה שהוא מחפש, עברתי את כל הדגמים אין חיה כזו שאתה לא משלם מחיר מוגזם.
הכי מתקרב לדרישות זה הטנרה. וכן יצטרך הדרכה מסודרת ולימוד רכיבה מקצועי בשטח.
וואלה התלהבתי:
https://www.youtube.com/watch?v=jihcX6xz4HM
Guccii800
12-09-2019, 09:27
הסופר טנרה הוא אופנוע בינוני בכל פרמטר אפשרי ביחס למתחרים שלו (האמת הוא לא בדיוק יכול להתחרות בהם)
הסופר טנרה הוא אופנוע בינוני בכל פרמטר אפשרי ביחס למתחרים שלו (האמת הוא לא בדיוק יכול להתחרות בהם)
באר הסבר נמק והבא דוגמאות
Dresdner
12-09-2019, 10:27
באר הסבר נמק והבא דוגמאותתקרא את כל המבחנים, הדבר היחיד שהוא מצטיין בו זה רכיבה בזוג (וגל הנע שלא נוזל [emoji846])
בכל השאר כמו שנאמר הוא בינוני.
תקרא את כל המבחנים, הדבר היחיד שהוא מצטיין בו זה רכיבה בזוג (וגל הנע שלא נוזל [emoji846])
בכל השאר כמו שנאמר הוא בינוני.
סבבה עכשיו אני לוקח את זה צעד קדימה והופך את הלימון ללימונדה.
פותח השרשור מבקש למצוא התאמה לדרישות ספציפיות, הוא לא לוחם מדבר, לא צ'אק נוריס, ולא עכבר שדה.
הסיכוי שהוא יעשה את הדברים שראינו בסרטון קלושים אבל זה החלום שהוא רוצה להגשים.
אכן קיימים כלים הרבה יותר מתאימים לרכיבת השטח הקשה יותר, כן יש מובלי זוגות הרבה יותר מתאימים.
אבל במיקס שמבקש פותח השרשור אני מאתגר אתכם למצוא אחד יותר מתאים.
הוא בינוני? סבבה אני רואה מחיר רכישה סביר.
מצטיין ברכיבה זוגית? סבבה זאת הייתה דרישת יסוד.
מסוגל לעשות כל מה שראינו בסרטון? סבבה מאתגר את הרוכב החדש בלי לסכן יותר מדיי.
כבד? מה לדעתכם תחליף טוב יותר לדרישות?
בקיצור להערכתי זה יהיה האופנוע שנותן הכי תמורה למחיר והכי יענה על הדרישות.
Dresdner
12-09-2019, 11:07
סבבה עכשיו אני לוקח את זה צעד קדימה והופך את הלימון ללימונדה.
פותח השרשור מבקש למצוא התאמה לדרישות ספציפיות, הוא לא לוחם מדבר, לא צ'אק נוריס, ולא עכבר שדה.
הסיכוי שהוא יעשה את הדברים שראינו בסרטון קלושים אבל זה החלום שהוא רוצה להגשים.
אכן קיימים כלים הרבה יותר מתאימים לרכיבת השטח הקשה יותר, כן יש מובלי זוגות הרבה יותר מתאימים.
אבל במיקס שמבקש פותח השרשור אני מאתגר אתכם למצוא אחד יותר מתאים.
הוא בינוני? סבבה אני רואה מחיר רכישה סביר.
מצטיין ברכיבה זוגית? סבבה זאת הייתה דרישת יסוד.
מסוגל לעשות כל מה שראינו בסרטון? סבבה מאתגר את הרוכב החדש בלי לסכן יותר מדיי.
כבד? מה לדעתכם תחליף טוב יותר לדרישות?
בקיצור להערכתי זה יהיה האופנוע שנותן הכי תמורה למחיר והכי יענה על הדרישות.ברגע שמוטו גוצי יגמרו לשחק עם הנזילה מגל ההנע אין ספק שהV85 TT הוא האופנוע למשימה, טוב בשטח קל והכי חשוב נותן ביטחון לרוכב בשטח שהוא יציב ולא עומד ליפול כל שניה, טוב בזוג, מושך מנמוך מה שאומר שהוא טוב ברכיבה איטית (טוב לעיר ולשטח), נוחות וארגונומיה מהטובים שיש היום לעולם האופנועים להציע.
אם ירצה יוכל להשכיב אותו "עד האוזן" בקלות.
יש כמובן כמה מינוסים כמו משקל עצמי גבוה שמורגש (רק) בחניה וחום מנוע ברכיבה בתנועה צפופה (לא ברמה פסיכית)
אני רק לא בטוח שהיחס ללקוח פה יהיה כמו אצלך במקרה שיתגלו בעיות נוספות, חשבתי על האופנוע הזה בינתיים מדובר בהימור
גבוה מדי, תן לו עוד שנתיים שלוש לרוץ ואז נחשוב שוב.
שושני, כולי הערכה לנסיון רב השנים שלך.
אבל הבנאדם כתב בפירוש יכולת שטח (בסולו) גם מעבר לשבילים.
עכשיו,
עם הסופר טנרה אתה צריך להיות עילוי ועם טונות של נסיון כדי לרדת משביל, ושם אתה גם נתקל במגבלות הכלי.
עם אופנוע של פחות ממאתיים קילו זה אפשרי גם לבני תמותה (וגם אז, אתה שופך על זה גלונין של דם וזיעה).
אני רכבתי קבוע על אופנוע של 160 קילו וכאן אתה כבר מדבר על אופנועים שגם רוכב בינוני ולא מיומן (אני) צולח די בקלות תאי שטח שאינם בהכרח שביל.
שושני, כולי הערכה לנסיון רב השנים שלך.
אבל הבנאדם כתב בפירוש יכולת שטח (בסולו) גם מעבר לשבילים.
עכשיו,
עם הסופר טנרה אתה צריך להיות עילוי ועם טונות של נסיון כדי לרדת משביל, ושם אתה גם נתקל במגבלות הכלי.
עם אופנוע של פחות ממאתיים קילו זה אפשרי גם לבני תמותה (וגם אז, אתה שופך על זה גלונין של דם וזיעה).
אני רכבתי קבוע על אופנוע של 160 קילו וכאן אתה כבר מדבר על אופנועים שגם רוכב בינוני ולא מיומן (אני) צולח די בקלות תאי שטח שאינם בהכרח שביל.
זה בדיוק מה שכתבתי שים לב לאחוזים שהוא מבקש לנסיעות בזוג ולשטח אופנוע יותר קל בפרוש ידרוש מנוע בינוני שייתן לו פחות מדי בכביש שזה
החלק הארי שלו, אין מנוע גדול וחזק שייתן לו גם כביש בשתיים וגם משקל קל לשטח.
מתוך היכרות עם הבחור ורכיבה משותפת איתו, אני גם מכיר את רמת הרכיבה שלו שהיא טובה ולכן לא היססתי להציע לו את היאמהה.
תראה מה הוא כותב:
"ירדתי לבירת הנגב לבדוק כלי שאני לוטש אליו עיניים כבר כמה זמן. חיפשתי דו"ש שמסוגל לספק כלי זוגי לטיולים רגועים עם יכולות שטח (בסולו) קצת מעבר לשבילים. גירסת ה -R פחות רלוונטית עבורי כי 99% מהזמן אבלה באספלט. נקודה למחשבה"
נו,
והכמעט מאה כ"ס של ה790 לא יספיקו לטיול בזוג? הגרסה שאינה r חזקה כמעט פי 2 מהnc שלו, ושוקלת הרבה פחות.
אנסה לעשות סדר (בעיקר לעצמי).
ברור לכולנו שבסגמנט האוודנצ'רים מאפייני שטח מגיעים על חשבון כביש \ טורינג וההיפך.
עבורי, הסמנים הקיצוניים בקבוצה, מהצד של השטח הם הR KTM ואולי גם הטנרה החדש.
באמצע יש את האפריקה טווין, ה GS 800 (משומשים) שמאוד רלוונטיים. גם איתם בטוח שאתנסה ברכיבת שטח מעבר לשבילים והם מספיק חזקים ומרווחים.
מהצד של הטורינג ופחות שטח יש המון דגמים- מויסטרום, טרייסר, NCX ועד ה GS 1200 הסופר טנרה ששושני מציע ועוד. איתם בטוח שיהיה פחות כיף בשטח אם בכלל. בקבוצה הזאת אני פוזל לכיוון של הוורסיס בגלל שאני מעדיף 4 צילינדר.
ככה הדגמים יושבים אצלי. לא נדלקתי על אף אחד מהם לצערי הרב.
נו,
והכמעט מאה כ"ס של ה790 לא יספיקו לטיול בזוג? הגרסה שאינה r חזקה כמעט פי 2 מהnc שלו, ושוקלת הרבה פחות.
אבל את זה הוא כבר פסל...
"אופי רכיבה תוך פחות מרבע שעה הרגשתי בבית והזדחלתי ללא חשש בין טורי מכוניות. המנוע לא גמיש וסלחן כמו ה NCX750 וצריך לרכב בהילוך הנכון. כשעולים מעל 130 מקבלים לפנים רוח חזקה מדי. ב 170 הרכיבה הופכת ללא נעימה בעליל. לא טוב מבחינתי למרות שאפשר להחליף מגן רוח. בסיבובים הוא נופל קצת לאט לפניות ושם דווקא ציפיתי לזריזות. מניח שיחסיתי לכלי עם קידמי בקוטר 21 הוא נחשב זריז. הבולמים עשו את שלהם וחוץ ממדרגות בכניסה לרחוב ההולנדי לא היתה לי הזדמנות להבחין בפעולתם, כנראה שעשו טוב. כשחזרתי הכלי כבר היה חם והמאוורר עבד ברמזורים. החום היה סביר בהחלט ומבחינתי מדובר בהפתעה כי ציפיתי לחביתה. התחושה באופן כללי שמדובר בכלי בעל אופי שונה לגמרי. אני מנסה להבין אם אני אוהב את זה.
סיכום
חוויה מעשירה בסה"כ, רק לקחת בחשבון שמדובר בניסיון מוגבל ומיושן ובטעם אישי.
אם הייתי צעיר ב -15 שנה כנראה שהייתי קונה בלי למצמץ. בינתיים חושבים.
אנסה לעשות סדר (בעיקר לעצמי).
ברור לכולנו שבסגמנט האוודנצ'רים מאפייני שטח מגיעים על חשבון כביש \ טורינג וההיפך.
עבורי, הסמנים הקיצוניים בקבוצה, מהצד של השטח הם הR KTM ואולי גם הטנרה החדש.
באמצע יש את האפריקה טווין, ה GS 800 (משומשים) שמאוד רלוונטיים. גם איתם בטוח שאתנסה ברכיבת שטח מעבר לשבילים והם מספיק חזקים ומרווחים.
מהצד של הטורינג ופחות שטח יש המון דגמים- מויסטרום, טרייסר, NCX ועד ה GS 1200 הסופר טנרה ששושני מציע ועוד. איתם בטוח שיהיה פחות כיף בשטח אם בכלל. בקבוצה הזאת אני פוזל לכיוון של הוורסיס בגלל שאני מעדיף 4 צילינדר.
ככה הדגמים יושבים אצלי. לא נדלקתי על אף אחד מהם לצערי הרב.
האפריקה הישן (1000) נהדר אבל מתיש תהיה חייב רכיבה ארוכה בכדי להבין אם אתה מתחבר למנוע החקלאי. לבדוק את החדש 1100.
(למרות הגדלת הנפח הוא מגרד רק את ה-100 כ"ס מלמעלה.)
הבימר 800 לא מהנה ברכיבת זוג ולא נעים במיוחד בכביש, קצת גבוה ודורש פרק הסתגלות משמעותי.
הויסטרום דומה יותר לכלי כביש ושטח מוגבל מאד, שלא עונה על הדרישה שלטח אתגרי וכבר עדיף ורסיס.
הטרייסר מעצבן ולא באמת שטח.
הטנרה 700 מעניין אבל אף אחד לא בדק איך הוא בשתיים להערכתי הצנועה יהיה פחות ממה שאתה רוכב עכשיו.
לך תרכוב על ה-1200 ואז תחליט.
Dresdner
13-09-2019, 08:31
נראה שאתה מחפש את הדבר הזה שאי אפשר להגדיר אותו, הדבר הזה שגורם לך להחנות את האופנוע ובזמן שאתה מתרחק ממנו אתה חייב להסתכל לאחור ולהגיד וואו זה שלי, בקיצור משהוא מארץ המגף, כמו מולטיסטרדה 950
היום עשיתי נסיעת מבחן קצרה על הטנרה 700. המנוע נהדר וגמיש, תיבת ההילוכים קלה ומדויקת והמצמד קל ונעים. בולם הזעזועים הקדמי הרגיש לי נוקשה מעט וקופצני אך אולי מדובר בכיוונון. תנוחת הישיבה נוחה אך לא בטוח אם גם בשניים לאורך זמן. מכסה מיכל הדלק נראה כאילו נלקח מצעצוע, לוח המכוונים הוא בושה - לא ברור, רזולוציה של מקינטוש רועד ומרצד. מראות הצד מקבלות ציון עובר, כפתורי השליטה נראים דקים ומרגישים כך. ירדתי מהאופנוע ברגשות מעורבים. מצד אחד מכלולים טובים ומצד שני נראה שימאהה חסכו פה ושם ברוח התקופה. האמת ציפיתי ליותר בוודאי במחיר כזה. כאן אני מתחבר לאשכול ולמה שאמר דרזנר, לפעמים צריך להסתפק במה שיש לנו וזאת לא פשרה, זה מספיק טוב בשבילנו.
היום עשיתי נסיעת מבחן קצרה על הטנרה 700. המנוע נהדר וגמיש, תיבת ההילוכים קלה ומדויקת והמצמד קל ונעים. בולם הזעזועים הקדמי הרגיש לי נוקשה מעט וקופצני אך אולי מדובר בכיוונון. תנוחת הישיבה נוחה אך לא בטוח אם גם בשניים לאורך זמן. מכסה מיכל הדלק נראה כאילו נלקח מצעצוע, לוח המכוונים הוא בושה - לא ברור, רזולוציה של מקינטוש רועד ומרצד. מראות הצד מקבלות ציון עובר, כפתורי השליטה נראים דקים ומרגישים כך. ירדתי מהאופנוע ברגשות מעורבים. מצד אחד מכלולים טובים ומצד שני נראה שימאהה חסכו פה ושם ברוח התקופה. האמת ציפיתי ליותר בוודאי במחיר כזה. כאן אני מתחבר לאשכול ולמה שאמר דרזנר, לפעמים צריך להסתפק במה שיש לנו וזאת לא פשרה, זה מספיק טוב בשבילנו.
ואם להמשיך ברוח הדברים, מעולם לא היה שפע דו"ג כזה שנותן פילוח לייזר כל כך מדויק לצרכים הכי אזוטריים של כל הרוכב.
כך שאם פלוני יבחר כיוון אחד בלבד לא תהיה לו שום בעיה למצוא את הכלי המושלם.
חלק מהדגמים הצליחו לייצר אפילו לשני צרכים ומצליחים לעשות חלוקת עבודה באחוזים משתנים, שעדיין פוגעת אצל חלק מהרוכבים.
אבל ברגע שהרוכב מחפש מפרט ספציפי מושלם ולא מוכן להתפשר בשום תחום הבחירה נעשית בלתי אפשרית.
במדינה מתוקנת היה ניתן להחזיק כמה אופנועים, ואז סופ"ש אחד היה מוקדש לרכיבה זוגית בכביש, ואת הסופ"ש השני מבלים באווירת
מילואים של אבק בוץ ושטח.
אבל לא כך הסיפור הלא נגמר שלנו פה.
תרשו לי להחזיר אתכם לרגע כמה שנים אחורה, במלחמת העולם השנייה נלחמו רוב מדינות העימות כשבשורותיהם אופנועי לחימה פרימיטיביים
שצלחו את רוב החזיתות עם משקל עודף בתנאים לא תנאים.
עד סוף שנות השמונים זוכה המירוץ הקשה ביותר בשטח רכב על אופנוע פרימיטיבי ביחס להיום ועדיין הציג הישג מרשים.
אז מה השתנה בעצם?
השוני הוא בדרך החשיבה של הרוכב וחוסר היכולת של הרוכב המודרני להשלים אם חסרונות שמגיעים ברכיבה על אופנוע
רשימת הדרישות הולכת וגדלה ולמצוא אופנוע שיענה על כולם הופך למשימה בלתי אפשרית.
אם יוותר פותח השרשור על דרישה אחת בלבד, או רק יצמצם כמה אחרות ההחלטה לפתע תהיה פשטה.
תמונת מחווה לכלי שהתחיל את הכל, האבא והאימא של האדוונצ'ר:
http://www.motor-cycle-world-traveller.de/a04zoom.jpg
ואם להמשיך ברוח הדברים, מעולם לא היה שפע דו"ג כזה שנותן פילוח לייזר כל כך מדויק לצרכים הכי אזוטריים של כל רוכב....
באופנועי ספורט ונייקד היצרנים מחזיקים מספר נפחים. באדוונצ'רים התחילו מלמעלה עם 1200 כבדים ויקרים ועכשיו מתחילים לראות תיקון לכיוון השני -ועדיין חסרים דגמי ביניים. נראה לי שקהל היעד של האדונצ'רים והטורינג הגדולים אמיד יותר ונוהג להרכיב יותר מכל קבוצה אחרת, רק שהאדוונצ'רים רוצים קצת שטח. כנראה שהיצרנים הבינו שקיים ביקוש באיחור ולכן גם אין הרבה כלי טורינג ב 700 סמ"ק. בעצם יש...רק שבטעות קוראים להם אדוונצ'ר :)
באופנועי ספורט ונייקד היצרנים מחזיקים מספר נפחים. באדוונצ'רים התחילו מלמעלה עם 1200 כבדים ויקרים ועכשיו מתחילים לראות תיקון לכיוון השני -ועדיין חסרים דגמי ביניים. נראה לי שקהל היעד של האדונצ'רים והטורינג הגדולים אמיד יותר ונוהג להרכיב יותר מכל קבוצה אחרת, רק שהאדוונצ'רים רוצים קצת שטח. כנראה שהיצרנים הבינו שקיים ביקוש באיחור ולכן גם אין הרבה כלי טורינג ב 700 סמ"ק. בעצם יש...רק שבטעות קוראים להם אדוונצ'ר :)
אתה טועה, האדוונצ'ר התחיל בקטן והשמין עד מפלצתיות ונוצר חסך באופנוע דו"ש פשוט שיודע גם וגם, אבל בגלל האטרקטיביות של השם אדוונצ'ר
עכשיו הם מיצרים שוב את הדו"ש הפשוט וקוראים לו הרפתקה. הקטע שצריך לחסוך אז לוקחים חלקים קיימים ומלבישים עליהם מעטפת.
זוכר DR BIG כמה נכון?
ה DR BIG היה אדוונצ'ר יותר מדו"ש -רק שבניינטיז לא קראו להם כך. לכן טענתי בשרשור משכיב -משכיבן שהחלוקה לקטגוריות מנותקת מהמציאות ומשרתת בעיקר את היצרנים.
בכל מקרה, נסכים לפחות שלאחר שנים, היצרניות הבינו שצריך מענה לכלי "אדוונצ'ר" בתקציב, מנוע ומשקל רזים יותר.
אוסיף עוד משהו שראיתי בטיול באלפים וכתבתי עליו. פגשנו מאות כלים מאוד חזקים עם מורכבים וארגזים מלאי ציוד וכולם ללא יוצא מהכלל רכבו כחוק. זה אומר רכיבה במהירות של 80-90. אין לי הסבר מניח את הדעת מלבד שלאנשים יש נטיה לרצות יותר וליצרניות סיבה טובה למכור להם אוברקיל במחיר (וכנראה רווח) גבוה יותר. הרי לרוב הרוכבים אין צורך תפעולי ב 140 כ"ס + כלי גבוה במשקל של 250 ק"ג עם יכולות שטח. אם רוצים יציבות ביחס למשקל הארגזים יש טורינג.
לכן, ה 790 מתקרב מאוד למה שחיפשתי מבחינת נוחות יכולת שטח וכוח. הבעיה עם מגן הרוח שווה בדיקה נוספת.
NAOR2207
16-09-2019, 19:16
אתה טועה, האדוונצ'ר התחיל בקטן והשמין עד מפלצתיות ונוצר חסך באופנוע דו"ש פשוט שיודע גם וגם, אבל בגלל האטרקטיביות של השם אדוונצ'ר
עכשיו הם מיצרים שוב את הדו"ש הפשוט וקוראים לו הרפתקה. הקטע שצריך לחסוך אז לוקחים חלקים קיימים ומלבישים עליהם מעטפת.
זוכר DR BIG כמה נכון?
התחיל בקטן? בוא.
האדוונצ'ר התחיל מדקאר של סוף השמונים.
ומה היה שם אתה זוכר? הביג מבחינתך זה דו"ש? גם הטוארג? וגם האלפנט לשיטתך? (וכמובן הסופר טנרה)
בוא. כן?
שחף עם תובנות מרכיבת התרשמות בגרוסגלוקנר.
נראה לי שאבדוק שוב...
https://www.youtube.com/watch?v=G50WukbzbcQ
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft