התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מצערת אופנוע

NOAM515
20-09-2019, 19:40
היי, מתנצלת מראש אם השאלה נשמעת מעט טיפשית.
אני רוכבת מתחילה על קטנוע, 125 קמ"ש, דגם סטנדרטי לנסיעה בעיר. לא מזמן עשיתי תאונה לא קלה בכלל בה עפתי מהכלי אל הכביש.
הנסיבות היו בדיוק אבל בדיוק מה שפחדתי שיקרה - נבהלתי מגורם בדרך והיד שלי באופן אוטומטי הזיזה את המצערת. תוך פחות משנייה עפתי במהירות גבוהה וכל מה שהיה לעשות באותו רגע זה רק לצמצם את פוטנציאל הפגיעות הצפויות.
כאמור, זה היה הפחד שלי מהרגע הראשון. אני מרגישה מאד חסרת שליטה עם הקלות בה אפשר להזיז את המצערת.
שאלה לי - האם קיימת אפשרות כזאת לקפיץ קשיח יותר בידית הגז על מנת שהזזת הידית תהיה קשה יותר? מבינה שזה לא הכי יעיל לנסיעה ארוכה מכיוון וידרוש מאמץ, אבל אני מבצעת רק נסיעות עירוניות וכרגע לא רואה איך אני עולה שוב על קטנוע אי פעם מהפחד.
תודה על כל תשובה,

נעם

Delirious1989
20-09-2019, 20:06
אחד הדברים הראשונים שהמורה נהיגה שלי לימד אותי עוד לפני שעליתי על הכלי במגרש הוא שבמצבי לחץ על הכביש הנטייה שלנו היא לכווץ את הידיים ולאחוז במשהו. כלומר, אם היד שלך אוחזת במצערת במלואה, במצב קיצון האינסטינקט של הגוף יהיה לתפוס אותה וכנראה לתת בגז, במקום ללחוץ ברקס.

לכן, יד ימין לעולם לא אוחזת במצערת במלואה אלא תמיד תמיד 2 אצבעות על מנוף הבלם.
ככה, גם במצב קיצון היד תסובב מעט את המצערת, אבל גם תלחץ על הברקס ובדרך כלל הברקס מנצח.

Sent from my S60 using Tapatalk

matanbar26
20-09-2019, 21:05
אני חושב שקורס רכיבה יהיה יותר יעיל משינוי טכני כזה.
מה גם שאני בספק אם זה בכלל קיים וגם אם כן זה בטח לא חוקי (ניתן לשנות דברים בודדים בכלי רכב בישראל, ואת מדברת על שינוי מהותי בהתנהגות והתפעול של הכלי בכביש).

mudale222
20-09-2019, 22:21
אפשר לעשות את השינוי הזה אבל זה לא יעזור בכלום.
כל עוד ניתן להזיז אותה בכוח סביר (וכן צריך לנסוע איכשהוא, אי אפשר להפוך את זה לאבן)ת וכל עוד את נועלת את המצערת בחירום, אז בחירום את בטוח גם תנעלי אותה.

MinorScale
21-09-2019, 00:37
אפשר לעשות את השינוי הזה אבל זה לא יעזור בכלום.
כל עוד ניתן להזיז אותה בכוח סביר (וכן צריך לנסוע איכשהוא, אי אפשר להפוך את זה לאבן)ת וכל עוד את נועלת את המצערת בחירום, אז בחירום את בטוח גם תנעלי אותה.
1+
הדרך היא עבודה פסיכולוגית וטכנית

xiLike2Doitx
21-09-2019, 17:05
Trigger Fingers
2 אצבעות תמיד על המנופים
וקורס רכיבה