צפייה בגרסה מלאה : בוחן פתע
בוחן פתע. כשהמורה נכנסת עם טפסים, מלאים בשאלות שונות שמטרתן לבדוק - מי סתם יושב על הכיסא, ומי לומד ויודע מה הוא עושה.
את התוצאות היא יודעת מראש - מי שלא למד כנראה ייכשל, ומתוך כל אלה אולי כמה כן יצליחו לעבור בעזרת מזל ואולי גם אינטואיציה.
והתלמידים? לא לכולם אכפת. בודדים רוצים להצטיין ולעבור כל מבחן, והשאר? לא חושבים על העתיד יותר מדי, הרי זה בסה"כ עוד מבחן ואני פה רק כדי להעביר את הזמן.
ופתאום בום. הרכב מלפנים בבלימת חירום. המחשבה עוצרת והרפלקסים משתלטים. נשאר רק לקוות שאנחנו מקצועיים, כי כשלון במבחן הזה עלול להיות הסוף לחיים.
600 ירושלמי
24-09-2019, 17:51
אם זה מבחן במתמתיקה- אז מי שלא למד כלום אין לו שום סיכוי.
אם זה מבחן בספרות- יש מצב שמי שמעופף ולא מקשיב למורה יש לו סיכוי להיות הכי פורה ויצירתי.
אם זה מבחן בתוצאות המציאות ברכיבה בכביש הישראלי- אין ערובה למי שעשה קורס להצליח יותר ממי שקשוב ומחובר יותר לכלי שלו בעזרת אינסטינקטים טבעיים ונסיון.
What's your point?
בןהלאמשחיז
24-09-2019, 18:08
תהיה בטלפון עם הדיבורית כנראה תכשל.
מרוכז בכביש גם עם אפס ניסיון יהיה קשה להפתיע אותך
באופן לא מפתיע התגובה שלך סרקסטית ומוקצנת. אין ערובה להצלחה גם למי שלמד מתמטיקה, אך הסיכוי גדול יותר מאשר אם אותו אדם לא היה לומד.
אם מכשול הפתיע אותך ממרחק של 20 מטר ואתה יכול לתת פקודת היגוי חדה ולהתחמק ממנו בתוך 19.5 מטר במקום ב20.5 אז ניצלת.
הערובה שלך הולכת מרגע שהכנסת הילוך ראשון ביציאה מהחנייה, אבל הסיכויים שלך טובים יותר אם אתה מחובר לכלי.
My point is that its always better to be good at what you're doing. Professional if possible.
בקיצור עם קורס עדיף מבלי קורס.
תהיה בטלפון עם הדיבורית כנראה תכשל.
מרוכז בכביש גם עם אפס ניסיון יהיה קשה להפתיע אותך
קשה עד מאוד, מנסיון, אבל לא בלתי אפשרי.
.
ופתאום בום. הרכב מלפנים בבלימת חירום. המחשבה עוצרת והרפלקסים משתלטים. נשאר רק לקוות שאנחנו מקצועיים, כי כשלון במבחן הזה עלול להיות הסוף לחיים.
אבל אתה שמרת מרחק, נכון? או שחשבת ״אני עברתי קורס ויכול לעצור בזמן אפס״?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אבל אתה שמרת מרחק, נכון? או שחשבת ״אני עברתי קורס ויכול לעצור בזמן אפס״?
זו סתם דוגמא קלילה וחרוזית. יש סכנות שאי אפשר לצפות מראש או לשמור מהן מרחק.
ואתן את הדוגמא הכי קרובה לתאונה שהייתה לי, רכב שנסע מולי מעל 100 מטר ברחוב צר דו סטרי, בשעת לילה, כשאני על קטנוע עם 3 פנסים, החליט לפנות שמאלה לחנייה ולחתוך אותי כשאני כבר כמעט חולף על פניו. אני חותם על כישורי הרכיבה שהצילו אותי עם פקודת היגוי הזויה ועלייה על המדרכה. לא היה שום דבר שאפשר לעשות כמניעה.
זו סתם דוגמא קלילה לא היה שום דבר שאפשר לעשות כמניעה.
לשמור על הצד הימני של הנתיב, להוריד מהירות ולהסתכל מה עושה רכב ממול.
ברחוב מהירות מותרת 50, אז 100 מטר זה לפחות 2 שניות - מספיק כדי לעצור.
לשמור על הצד הימני של הנתיב, להוריד מהירות ולהסתכל מה עושה רכב ממול.
ברחוב מהירות מותרת 50, אז 100 מטר זה לפחות 2 שניות - מספיק כדי לעצור.
אני לא בטוח כמה הבנת את הסיטואציה. מדובר בנסיעה ממושכת כשאני נוסע ממול הרכב הפוגע ושומר על קשר עין לפחות 10 שניות. ברגע האחרון הוא החליט לסטות מול הפנים שלי. מקרה קיצון לחלוטין.
7722
תקרא לזה איך שאתה רוצה. הייתי שליח פיצה בגיל 16 ואני שליח פיצה היום בגיל 28, עם הרבה ק"מ על הכביש. זו ההפתעה הכי גדולה שקיבלתי ובחיי שפגשתי הרבה משוגעים בכביש.
הנהג הזה אמר לי שאני משוגע שנסעתי מהר ואני בכלל רכוב על BLITZ חשמלי שלא יכול להאיץ בעליה. פשוט לא הגיוני שהוא לא ראה אותי, אפילו אם היה עסוק בטלפון.
lokimonster
25-09-2019, 07:56
צר לי אני דיסקט עם הפרעות קשב.
מה שלמדתי למדתי לבד.
הבנתי דבר אחד שנכנס לי טוב לדרייבר וזה אני לא בודק מה הוא לא עשה בסדר אני בודק איפה אני יכול להשתפר שחמור כזה לא יפתיע אותי.
מבחינתי האשמה כולה עליי וכמו שאני אומר:
it wasn't over until the game over.
כמובן שהמטרה להמשיך לשחק.
אני לא בטוח כמה הבנת את הסיטואציה.
למה? הבנתי בדיוק את מה שציירת פה. לכן כתבתי "צד ימין, להוריד מהירות, לראות לאן רכב מולך נוסע".
הייתי שליח פיצה בגיל 16 ואני שליח פיצה היום בגיל 28, עם הרבה ק"מ על הכביש.
ואם רכבת כמו כל שליח מצוי - לא פלא שזה קרה. תוריד מהירות, שמור מרחק.
הנהג הזה אמר לי שאני משוגע שנסעתי מהר
כי זה כנראה נכון.
למה? הבנתי בדיוק את מה שציירת פה. לכן כתבתי "צד ימין, להוריד מהירות, לראות לאן רכב מולך נוסע".
ואם רכבת כמו כל שליח מצוי - לא פלא שזה קרה. תוריד מהירות, שמור מרחק.
כי זה כנראה נכון.
דעתי האישית (ודעה היא כמובן כמו חור תחת. לכל אחד יש אחד):
ההערות האלו לא שוות כלום אם לא היית שם. וגם לא תורמות כלום (ההערה על השליח).
אגב, לפי שיטתך, כל פעם שרכב חולף מולך, אתה מאט לכדי כמעט עצירה ונצמד ימינה.
בוא.....
יש הרבה מה ללמוד מהמקרה, אבל מה שאתה עושה זה סתם להתנגח.
matanbar26
25-09-2019, 11:30
יש הרבה מה ללמוד מהמקרה, אבל מה שאתה עושה זה סתם להתנגח.
נראה שזאת המטרה שלו בהרבה מהשרשורים שהוא מגיב.
קורס רכיבה זה דבר טוב . בואו נסכים עם זה.
לאלו שמוכשרים ברכיבה זה יכול לשפר ולעזור
לאלו שפחות מוכשרים זה ללא ספק יקנה הרגלים חדשים וטובים יותר.
כמובן שהכל נמצא בראש ויד ימין.. כאשר לוקחים סיכונים או לא מרוכזים הצרות דופקות בדלת.
הטיפ שלי לכל מי שרוכב זה המבט.... האופנוע נוסע לאן שהעניים שלנו מסתכלות. אם מגיעה סכנה ואתה מסתכל לסכנה בעיניים הסיכוי שלך לצאת מזה כמעט ולא קיים. צריך להפנות מבט לחפש את נקודת המילוט. בחירום הברקס הוא האויב שלנו (בבלימה כמעט ואין היגוי).
בכל מקרה כדאי ללכת למגרש או קורס ולהתאמן. להכיר את המגבלות שלך ושם להשתדל להיות כל הזמן.
alexsupreme
28-09-2019, 00:38
אני לא בטוח כמה הבנת את הסיטואציה. מדובר בנסיעה ממושכת כשאני נוסע ממול הרכב הפוגע ושומר על קשר עין לפחות 10 שניות. ברגע האחרון הוא החליט לסטות מול הפנים שלי. מקרה קיצון לחלוטין.
7722
תקרא לזה איך שאתה רוצה. הייתי שליח פיצה בגיל 16 ואני שליח פיצה היום בגיל 28, עם הרבה ק"מ על הכביש. זו ההפתעה הכי גדולה שקיבלתי ובחיי שפגשתי הרבה משוגעים בכביש.
הנהג הזה אמר לי שאני משוגע שנסעתי מהר ואני בכלל רכוב על BLITZ חשמלי שלא יכול להאיץ בעליה. פשוט לא הגיוני שהוא לא ראה אותי, אפילו אם היה עסוק בטלפון.
בתור מישהו שנתקל במצבים האלה כמעט כל הזמן עם נסיונות חניה נואשים במרכז, צפירה קצרה בדרך כלל גורמת לנהגים לעירנות זמנית, גם אם שום דבר לא קרה עדיין.
זה לא חייב להיות מהלך מעצבן, מספיק מעט תשומת לב בשביל למנוע תאונה שאני בטוח שאין לנהג שום כוונה לבצע.
7722
עניין של פרספקטיבה, במובן האופטי של המילה. למיטב זיכרוני, התופעה נקראת looming ולא מעט בעלי חיים נעזרים בה לציד.
בקיצור. אופנוע הוא אירוע צר מאד בשדה הראייה של נהג וככזה הוא יוצר מספר קשיים לנהג עד לרמה שהמוח לא רואה את האופנוע, מעריך אותו כעצם נייח או שוגה בהערת המהירות שלו. בלא מעט מקרים זהו ההסבר ל: "לא ראיתי אותך" "הגחת משום מקום".
אז בהחלט ייתכן שהנהג לא ראה אותך.
איללכא...ורכיבות טובות
יותר מזה. עיניים של בני אדם לא רואים הכל בו זמנים. במקום זה עיניים זזות ימינה-שמאלה ומוח מרכיב תמונה שלמה.
אם אופנוע זז מספיק מהר, הוא באמת לא היה שם בזמן שעיניים של נהג הסתכלו שמאלה.
לכן ממליצים להוריד מהירות או אפילו לתת צפירה כדי לתת לנהג סיכוי לראות.
moonshield
28-09-2019, 12:51
כבר כתבתי כאן מתישהו שאני דוגל בשיטה ההודית:
לצפור בכל סיטואציה שבה אני לא בטוח שהסביבה לא מבחינה בי. אם לפני עקיפה, במעבר בין נתיבים, לפני צמתים בעייתיים ברחובות עם חניה חוצה (כמו בדוגמא) או בכל סיטואציה אחרת שאני רוצה לוודא שהאיש בפחית שם לב אלי. כמובן שלא מדובר בצפירה חזקה/ארוכה/ביריונית, אלא צפצוף או שניים קטנים כדי לגרום לנהג לעזוב שניה את הטלפון.
https://i.postimg.cc/6pgvTqZv/71500224-10218742925338177-841339825058480128-n.jpg (https://postimg.cc/TKjw4RCd)
נו ו-? עברו על החוק - קיבלו קנס. אלק ״מחרשה קצת משוחררת״.
הכל כך פשוט?
השאלה:על מה שוטר מסתמך כשהוא מחליט ש "האופנוע משמיע רעש חזק מאוד" חוץ מהאוזן שלו?
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft