התחברות

צפייה בגרסה מלאה : גיקסר בלי ABS

JeffSeidd
28-09-2019, 13:55
חשבתי ללכת לראות GSXR 750 בלי ABS.
אבל אני חושש מבלימה חזקה בין אם זה סיטואציה של בלימת חירום לבין טעות אנוש בבלמים.
יש לי שנה וחצי ניסיון עם נינגה 300 (כן זה צעצוע) וקצת עם MT07
עכשיו הגיקסר עצמו די מציאה והרכיבה בו די מפחידה אותי את האמת.
אך לא עוזב אותי המחשבה שהכלי בלי ABS ואני יתחרט על כך שלא קניתי כלי עם מערכות ששומרות על האופנוע והרוכב או שאני יגמור איתו על האספלט.
מה אתם אומרים?

mudale222
28-09-2019, 14:09
שתחכה ותקנה כלי עם ABS.

alexsupreme
28-09-2019, 19:01
יש כאלה שלא מפחדים להחליק בבלימה גרועה ויש כאלה שכן.
אני אישית שונא לרכב בפחד מהידיעה שאם אני בולם מעט חזק מדי, אני אמצא את עצמי מרוח על הכביש. התחושה מוגברת יותר בעת גשם.
אז אני נהנה לרכב בידיעה שיש שם מערכת שתמנע את הטעות אנוש, למרות שלמעט פעם אחת לא יצא לי להזדקק לה.

ABS על אופנועים נהיה נפוץ יחסית לאחרונה ורוכבים רכבו עשרות שנים בלעדיו.
אני מבין רוכבים שזה לא משנה להם, אבל אני לא אחד מהם. :)

Dresdner
28-09-2019, 20:44
הבעיה עם אופנוע בלי ABS זה השוק, אנשים רוצים את המערכת הזאת באופנוע שלהם.

מבחינת הקניה עצמה כמו שנכתב דור שלם רכב בלי ורובנו עדיין כאן, אם זאת עסקה טובה מבחינת מחיר ומצב האופנוע אני אולי הייתי מתפתה לקנות אופנוע כזה.

xlib
29-09-2019, 10:37
האם מישהו היום היה קונה רכב בלי ABS או בלי כרית אוויר?

מבחינת הקניה עצמה כמו שנכתב דור שלם רכב בלי ורובנו עדיין כאן
לתופעה הזאת יש שם: "survivor bias".

AsafA
29-09-2019, 10:58
וחלק מאלו שאינם היו יכולים להיות כאן...

פות''ש אני מציע שתמשיך הלאה לכלי הבא. לדעתי סופרספורט ללא a.b.s בידים לא מקצועיות יפגום משמעותית בהנאה או יגדיל את הסיכון.

Dresdner
29-09-2019, 11:02

לתופעה הזאת יש שם: "survivor bias".בהעדר סטיסטיקה שבדקה את זה זה לא זה

xlib
29-09-2019, 11:07
בהעדר סטיסטיקה שבדקה את זה זה לא זה
העדר סטטיסטיקה על ABS?

YaronNahum
29-09-2019, 12:40

לתופעה הזאת יש שם: "survivor bias".גם אם משהו היה רוצה , הוא לא יכול. יש חובת התקנה של abs הרכבים משנות התשעים (נדמה לי 95, אבל לא בטוח על השנה המדויקת) כנל חובה כרית אוויר אחת גם כמה שנים אחרי.

Sent from...

השושנים
29-09-2019, 12:51
תקשיב אם האופנוע הזה מפחיד אותך, אז המוח משדר מסר ללב שלך ואומר לך,"עזוב ראבק זה לא מתאים עדיין"

אפשהו באמצע שנות התשעים מכרתי R750 אחרי שלושה חודשים כשהבנתי שזה או אני או הוא, הכלי היה גדול
עלי בכמה מספרים, היום כמה עשורים אחרי זה והמון ק"מ בארץ ובחו"ל, אני עדיין פה לספר על זה.

כRובי
29-09-2019, 13:01
אבל אני חושש מבלימה חזקה בין אם זה סיטואציה של בלימת חירום לבין טעות אנוש בבלמים.
אך לא עוזב אותי המחשבה שהכלי בלי ABS ואני יתחרט על כך שלא קניתי כלי עם מערכות ששומרות על האופנוע והרוכב או שאני יגמור איתו על האספלט.
מה אתם אומרים?

תבדוק אם הוא לא יבוא אישי. אם כן, זו הסיבה ל"מציאה" שהוא. (כלי יבוא אישי נמכרים מתחת למחיר המחירון. יש בפתיח של מחירון לוי יצחק הגדרה מדויקת בכמה אחוזים מתחת הוא צריך להמכר). אופנועי סופרספורט עם ABS ובלעדיו, נמכרים בד"כ באזור המחירון פשוט כי אין הרבה. אם הוא "מציאה", צריכה להיות לכך סיבה.

Dresdner
29-09-2019, 16:26
העדר סטטיסטיקה על ABS?סטיסטיקה על ירידה משמעותית בתאונות מאז כניסת הABS, כזאת שמראה קורלציה לABS.

יש סטיסטיקה שמראה ירידה בתאונות כל שנה בגרמניה אבל זה כנראה בגלל עליית גיל הרוכבים שהם שקולים יותר ובעלי נסיון

mudale222
29-09-2019, 17:45
יש המון המון מחקרים חד משמעיים בנושא, גוגל:
https://www.google.com/search?q=abs+accidents+corolletion+statistics&oq=abs+accidents+corolletion+statistics&aqs=chrome..69i57.12807j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

הנה סתם - התוצאה השנייה:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24884403

RESULTS:

The effectiveness of motorcycle ABS in reducing injury crashes ranged from 24% (95% confidence interval [CI], 12-36) in Italy to 29% (95% CI, 20-38) in Spain, and 34% (95% CI, 16-52) in Sweden. The reductions in severe and fatal crashes were even greater, at 34% (95% CI, 24-44) in Spain and 42% (95% CI, 23-61) in Sweden. The overall reductions of crashes involving ABS-equipped scooters (at least 250 cc) were 27% (95% CI, 12-42) in Italy and 22% (95% CI, 2-42) in Spain. ABS on scooters with at least a 250 cc engine reduced severe and fatal crashes by 31% (95% CI, 12-50), based on Spanish data alone.

אני בטוח שמחקר וחיפוש (שממש אין לי כוח ולא מתכוון לעשות) בשאר הקישורים יביא תוצאות תומכות לאותו כיוון.

Dresdner
29-09-2019, 18:02
יש המון המון מחקרים חד משמעיים בנושא, גוגל:
https://www.google.com/search?q=abs+accidents+corolletion+statistics&oq=abs+accidents+corolletion+statistics&aqs=chrome..69i57.12807j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

הנה סתם - התוצאה השנייה:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24884403

RESULTS:

The effectiveness of motorcycle ABS in reducing injury crashes ranged from 24% (95% confidence interval [CI], 12-36) in Italy to 29% (95% CI, 20-38) in Spain, and 34% (95% CI, 16-52) in Sweden. The reductions in severe and fatal crashes were even greater, at 34% (95% CI, 24-44) in Spain and 42% (95% CI, 23-61) in Sweden. The overall reductions of crashes involving ABS-equipped scooters (at least 250 cc) were 27% (95% CI, 12-42) in Italy and 22% (95% CI, 2-42) in Spain. ABS on scooters with at least a 250 cc engine reduced severe and fatal crashes by 31% (95% CI, 12-50), based on Spanish data alone.

אני בטוח שמחקר וחיפוש (שממש אין לי כוח ולא מתכוון לעשות) בשאר הקישורים יביא תוצאות תומכות לאותו כיוון.איך בדיוק אפשר לעשות קורלציה לABS? זה שהם כותבים scientific fact לא הופך את זה לנכון, ומה עם העובדה שבישראל יש עליה למיטב זיכרוני?

xlib
29-09-2019, 18:26
איך בדיוק אפשר לעשות קורלציה לABS? זה שהם כותבים scientific fact לא הופך את זה לנכון, ומה עם העובדה שבישראל יש עליה למיטב זיכרוני?

למה שלא תשכיל את עצמך ותגלה לבד ״איך אפשר״? מבטיח לך - זה לא מסובך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dresdner
29-09-2019, 18:39
למה שלא תשכיל את עצמך ותגלה לבד ״איך אפשר״? מבטיח לך - זה לא מסובך.

בדקתי אבל הסטיסטיקה מראה טרנד ירידה בתאונות דרכים עם אופנוע בגרמניה כבר מ2005, להזכירך ב2005 ועוד שנים רבות לאחר חוץ מבמוו לא היו אופנועים עם ABS.
אין ויכוח שזאת מערכת מצילה חיים אבל קשה להוכיח את זה בסטיסטיקה.

אגב בחיפושי מצעתי גם מחקר של חברת ביטוח שטוען שציוד מגן הוא בעל השפע שולית על הרוכב ואינו יכול להציל אותו ממוות המחקר הוא מ2019 אבל לא מוזכר עם כריות האוויר נלקחו בחשבון.
עוד מצעתי שמייחסים את הירידה בתאונות הדרכים למודעות הרוכבים שעושים קורסי רכיבה וקוראים על טכניקות רכיבה באינטרנט, בקיצור לוקחים את התחביב יותר ברצינות מבעבר.

KKatkov
30-09-2019, 13:12

לתופעה הזאת יש שם: "survivor bias".

שלום.
לעצמי - כן, בכיף.
אלפא ספיידר משנות ה-70'. באדום, בבקשה.

רכב חדש ללא ABS וכריות אוויר אתה לא יכול לקנות, כי המדינה לא מאפשרת. כך שברור לגמרי שאף אחד לא קונה.

ולפות"ש. אני כנראה חלק מאותו דור שדרזדנר מדבר עליו.
אני רוכב על דוקאטי ללא ABS, צובר כ-20 אלף ק"מ בשנה - ועדיין חי כדי לספר על זה בפורום.

AsafA
30-09-2019, 13:40
... אני רוכב על דוקאטי ללא ABS, צובר כ-20 אלף ק"מ בשנה - ועדיין חי כדי לספר על זה בפורום.

אבל אתה לא דוגמא טובה במקרה הזה.
אתה רוכב רגוע שעושה 1 ל_24, שמוציא מהשרשרת 60K ק''מ. אתה רוכב מנוסה ושקול.

על סופרספורט הסגנון קצת שונה והחשיבות של מערכת אי בי אס הרבה יותר גבוהה. במיוחד לרוכב צעיר שעובר מאופנוע חלש לג'קסר 750.

Dresdner
30-09-2019, 14:51

על סופרספורט הסגנון קצת שונה והחשיבות של מערכת אי בי אס הרבה יותר גבוהה. במיוחד לרוכב צעיר שעובר מאופנוע חלש לג'קסר 750.
אני כמובן מעדיף ABS וגם בקרת משיכה אבל אם מחר מישהוא מציעה לי את אופנוע החלומות שלי במחיר טוב אבל אין לו ABS אני לוקח בלי לחשוב פעמיים.

לי לא נראה שזה המקרה כאן

xlib
30-09-2019, 18:04
שלום.
לעצמי - כן, בכיף.
אלפא ספיידר משנות ה-70'. באדום, בבקשה.
.

אחלה דבר, אבל זה לא רכב - זה פריט אספנות.

ולפות"ש. אני כנראה חלק מאותו דור שדרזדנר מדבר עליו..

וזה בדיוק מקרה קלאסי של survivor bias. נכון, אתה חי ויכול לספר. מתים לא הולכים להתווכח.

השושנים
30-09-2019, 18:23
מה אתם אומרים?

תקשיב אם האופנוע הזה מפחיד אותך, אז המוח משדר מסר ללב שלך ואומר לך,"עזוב ראבק זה לא מתאים עדיין"

אפשהו באמצע שנות התשעים מכרתי R750 אחרי שלושה חודשים כשהבנתי שזה או אני או הוא, הכלי היה גדול
עלי בכמה מספרים, היום כמה עשורים אחרי זה והמון ק"מ בארץ ובחו"ל, אני עדיין פה לספר על זה.

עוד מישהו רוצה להמליץ לו לקנות?

KKatkov
30-09-2019, 18:28

רכבתי בעברי על סופרספורטים של חברים. ג'יקסר, R1, VFR ומה לא.
באף אחד מהם לא היה ABS, ואני אז הייתי משמעותית צעיר יותר ושקול פחות.
הנקודה שלי היא שמה שעובד - עובד.
לפני עשור אף רוכב לא חשב בכלל לפסול אופנוע על היעדר ABS.
כמו שהיה אפשר לרכב לפני עשור, אפשר גם היום. שום דבר לא השתנה מהותית.

מי שרוצה את הערך המוסף של הטכנולוגיה - סבבה. אבל כשמתחילים לדבר על קניית אופנוע ללא ABS כמעט כמו על ניסיון התאבדות - זה פשוט מגוכך.

Dresdner
30-09-2019, 19:55
אבל כשמתחילים לדבר על קניית אופנוע ללא ABS כמעט כמו על ניסיון התאבדות - זה פשוט מגוכך.

ניסוח מדוייק.

אחרי שxlib שלח אותי לחקור על תאונות דרכים ועל הקשר לABS (שלא נמצא) מצאתי שרוב התאונות הקטלניות בגרמניה הם באשמת הרוכב (מעניין איך בישראל) ככה שאפשר לומר שאם לא תרכב מעל היכולות שלך אתה בטוח עשרות מונים יותר אם היה או לא היה לך ABS.

ושוב אני מזכיר שאני בעד ABS בקרת משיכה וכריות אוויר לאופנוע אבל צריך לשים דברים בפופורציות.

xlib
30-09-2019, 20:30
ניסוח מדוייק.

אחרי שxlib שלח אותי לחקור על תאונות דרכים ועל הקשר לABS (שלא נמצא) .

באו נראה. כל גוף מומחה שנוגע בדבר - יצרנים, חברות ביטוח, ארגוני בטיחות בדרכים למיניהם חושבים ש-ABS תורם לבטיחות.
אבל אם אתה מחפש מחקר בנוסח ״לקחנו 2 מדינות זהות לגמרי, באחד יש abs ובשני אין, חיכינו 5 שנים ואז ...״ - אז ברור שלא תמצא. ניסויים על בני אדם זה מסובך.

Dresdner
30-09-2019, 20:51
באו נראה. כל גוף מומחה שנוגע בדבר - יצרנים, חברות ביטוח, ארגוני בטיחות בדרכים למיניהם חושבים ש-ABS תורם לבטיחות.
אבל אם אתה מחפש מחקר בנוסח ״לקחנו 2 מדינות זהות לגמרי, באחד יש abs ובשני אין, חיכינו 5 שנים ואז ...״ - אז ברור שלא תמצא. ניסויים על בני אדם זה מסובך.

Sent from my iPhone using Tapatalkולא אמרתי שלא תורם לבטיחות, רק אומר שזה עוד פרמטר במעטפת הבטיחות ופרמטר שמאד קשה לנטר מבחינה סטיסטית לכן חברות הביטוח נתנו רק הנחה קטנה על הABS.

לפי הסטיסטיקה רכיבה הגנתית עדיפה בהרבה מכל אביזר אחר, מי שהולך לרכב חזק בכביש, ABS או לא, הסטיסטיקה מראה שהוא בסיכון גבוה ואת זה רואים שחור על גבי לבן בכמות התאונות העצמיות

קידוזו
01-10-2019, 01:48
ולא אמרתי שלא תורם לבטיחות, רק אומר שזה עוד פרמטר במעטפת הבטיחות ופרמטר שמאד קשה לנטר מבחינה סטיסטית לכן חברות הביטוח נתנו רק הנחה קטנה על הABS.

לפי הסטיסטיקה רכיבה הגנתית עדיפה בהרבה מכל אביזר אחר, מי שהולך לרכב חזק בכביש, ABS או לא, הסטיסטיקה מראה שהוא בסיכון גבוה ואת זה רואים שחור על גבי לבן בכמות התאונות העצמיות

א. לא הייתי ממליץ לפות"ש על אופנוע שמפחיד אותו עם ובלי ABS.
ב. ABS יעזור רק במצב חירום שדורש בלימה חזקה. לא כל מצב חירום דורש בלימה ולא כל נעילת גלגל היא מקרה חירום. מאז שחזרתי לרכב ננעל לי ABS פעמיים בכניסה לכיכרות על אספלט חלקלק במהירות יחסית נמוכה. לא משהו מסכן חיים או סיטואציה שלא הייתי מתגבר עליה ללא ABS. אני רוצה ABS בבלימות חזקות במצבי חירום אבל לא בטוח שמערכת ABS תמנע תאונה או תשפר באופן מאוד משמעותי (30%) את מרחק הבלימה.
ג. גם בלי סטטיסטיקה (שנראית לי בעייתית מאוד) ברור לי שהפרמטר הכי משמעותי מבחינה בטיחותית הוא כמות וסוג מצבי החירום. מצבי החירום ברכיבה עירונית דורשים ABS. מחוץ לעיר מערכת בקרת החלקה שוות ערך ואולי יותר.

KKatkov
01-10-2019, 09:19
לפי הסטיסטיקה רכיבה הגנתית עדיפה בהרבה מכל אביזר אחר

מסכם את כל הדיון מבחינתי.

xlib
01-10-2019, 09:33
מסכם את כל הדיון מבחינתי.

גם תופעה הזאת יש שם: “false dilemma”. מדהים, השרשור הזה נהיה אוסף של דוגמאות בדמגוגיה. אשמור כדוגמה לילדים.

לגופו של עינין - אופנועים בלי abs הלכו בדרך רכבות קיטור (נראה מגניב, שייך למוזאון). נכון, אפשר עדיין לקנות כזה, אבל אין לזה שום סיבה.

Dresdner
01-10-2019, 09:49
גם תופעה הזאת יש שם: “false dilemma”. מדהים, השרשור הזה נהיה אוסף של דוגמאות בדמגוגיה. אשמור כדוגמה לילדים.

לגופו של עינין - אופנועים בלי abs הלכו בדרך רכבות קיטור (נראה מגניב, שייך למוזאון). נכון, אפשר עדיין לקנות כזה, אבל אין לזה שום סיבה.

Sent from my iPhone using Tapatalkענית בדמגוגיה בעצמך, ABS זאת תוספת אין קשר לרכבת קיטור, תקליטים, ווקמן או כל מכשיר ישן אחר.
מה תגיד עכשיו על בלימה אוטונומית? אין בכל רכב נכון להיום

xlib
01-10-2019, 10:22
מה תגיד עכשיו על בלימה אוטונומית? אין בכל רכב נכון להיום

עדיין אין.
מה שפעם היה תוספת פרימיום נהיה מפרט חובה. חגורות? כריות אוויר?

KKatkov
01-10-2019, 10:32

תשמור, תשמור. עבדת קשה כדי לייצר את הדוגמאות האלה :)
אם כבר לכל דבר יש שם - איך נקרא התרגיל האהוב עליך, לזרוק לאוויר חצאי אמיתות ורכבות קיטור - ואז לקרוא לאחרים דמגוגים?

לגופו של עניין (אם זה עדיין מעניין מישהו):
מערכת בטיחות מספר 1 נקראת "אסטרטגיית רכיבה ורכיבה הגנתית".
מערכת בטיחות מספר מספר 2 נקראת "תפעול נכון של האופנוע תוך הבנת תכונותיו הדינאמיות".
כאשר המערכות האלה כבויות, שום ABS, TCS, EBS, בלהבלהS לא יוכל למנוע תאונה.
כאשר המערכות האלה מכויילות ופועלות כראוי, ניתן לרכב ברמת בטיחות סבירה עד גבוהה גם ללא עזרים אלקטרוניים.
העזרם האלקטרוניים תפקידם לסייע למערכות הראשיות במצבים מאוד ספציפיים, כל מערכת ותפקידה שלה. אף אחת מהן לא מהווה תחליף, אפילו חלקי, למערכות הראשיות.

xlib
01-10-2019, 11:01
לגופו של עניין (אם זה עדיין מעניין מישהו):
מערכת בטיחות מספר 1 נקראת "אסטרטגיית רכיבה ורכיבה הגנתית".
מערכת בטיחות מספר מספר 2 נקראת "תפעול נכון של האופנוע תוך הבנת תכונותיו הדינאמיות".

כל זה כמובן נכון. אבל השאלה הייתה ״אני רוכב מתחיל, האם אופנוע הנ״ל מתאים לי?״. התשובה היא ״כנראה לא, ולא רק בגלל abs”.
ובלי קשר, לרוכב ספציפי, לדעתי (!) אופנוע בלי abs טוב רק כרכב אספנות.

השושנים
01-10-2019, 11:06
נחמד אבל לא כל כך מדויק, מערכת נעילת הגלגל נכנסת לעבודה כשהאינסטינקט משתלט על הגוף, כשאתה לא בפוקס מלא, או כשנגמר הידע או היכולת לצאת מבעיה, הקטע שהמערכת יודעת לבצע את מה שהרוכב המיומן ביותר לא מסוגל לעשות, התקדמנו בטכנולוגיות התקדמנו ביכולות הטכנולוגיה השיגה את היכולת האנושית, מטוסים טסים היום ללא טייס הטייס שם בשביל לעשות דברים אחרים, פעם לא מזמן הרוכב היה מכוון את ההצתה מידית בכידון, או מניע את האופנוע בבעיטה, היום לא. בקיצור טוב שיש את המערכות האלה ללא קשר למיומנות הרוכב שבמקרה שלנו הוא מעיד על עצמו כרוכב מתחיל שהאופנוע מפחיד אותו.

shembar1
02-10-2019, 15:58
אני בלי קשר הייתי ממליץ לך לחכות קצת עם המעבר לג'קסר.
למרות שיש לך קצת ניסיון לדעתי הייתי עובר עוד שלב לפני מעבר לאופנוע הזה.
100 כ"ס זה לא צחוק ואולי תשאר קצת עם הMT07 לפני שאתה קופץ..

KKatkov
02-10-2019, 16:10
נחמד אבל לא כל כך מדויק, מערכת נעילת הגלגל נכנסת לעבודה כשהאינסטינקט משתלט על הגוף, כשאתה לא בפוקס מלא, או כשנגמר הידע או היכולת לצאת מבעיה, הקטע שהמערכת יודעת לבצע את מה שהרוכב המיומן ביותר לא מסוגל לעשות, התקדמנו בטכנולוגיות התקדמנו ביכולות הטכנולוגיה השיגה את היכולת האנושית, מטוסים טסים היום ללא טייס הטייס שם בשביל לעשות דברים אחרים, פעם לא מזמן הרוכב היה מכוון את ההצתה מידית בכידון, או מניע את האופנוע בבעיטה, היום לא. בקיצור טוב שיש את המערכות האלה ללא קשר למיומנות הרוכב שבמקרה שלנו הוא מעיד על עצמו כרוכב מתחיל שהאופנוע מפחיד אותו.

אם ננתח את זה, לרוכב מתחיל שהאופנוע מפחיד אותו אין מה לחפש על גבי ג'יקסר.
מצד שני... אם זה אופנוע חלומותיו, והוא רוצה לרכב למכולת השכונתית להביא חלב דווקא עם ג'יקסר - למה לא? לא מחייב שאחרי שהוא ירכוש את האופנוע, הוא יסע להתפוצץ איתו בנס הרים.

השושנים
02-10-2019, 16:15
אם ננתח את זה, לרוכב מתחיל שהאופנוע מפחיד אותו אין מה לחפש על גבי ג'יקסר.
מצד שני... אם זה אופנוע חלומותיו, והוא רוצה לרכב למכולת השכונתית להביא חלב דווקא עם ג'יקסר - למה לא? לא מחייב שאחרי שהוא ירכוש את האופנוע, הוא יסע להתפוצץ איתו בנס הרים.

בדיוק מהסיבה שלא מעלים טייס פייפר מיד על F16 אלה לאחר אימונים מפרכים סימולטורים וקורס ארוך וזה עוד לאחר סינון התאמה שמתאים לאחוז קטן
מאוכלוסיה, באופנועי ספורט סופר ספורט והיפר ספורט כל ממזר מלך, ואם יש לך כסף תתפוצץ בכייף...

KKatkov
02-10-2019, 16:47
בדיוק מהסיבה שלא מעלים טייס פייפר מיד על F16 אלה לאחר אימונים מפרכים סימולטורים וקורס ארוך וזה עוד לאחר סינון התאמה שמתאים לאחוז קטן
מאוכלוסיה, באופנועי ספורט סופר ספורט והיפר ספורט כל ממזר מלך, ואם יש לך כסף תתפוצץ בכייף...

בוא לא נגזים. זה בסך הכל אופנוע. קלאץ', הילוכים, ברקס, ברקס.
בשביל להתנייד עם סופרפורט לא צריך שום כישורים של טייס קרב... חוץ אולי מהיעדר בעיות גב והיכרות קרובה עם מסאז'יסט.

relz
03-10-2019, 11:16
היה לי ג'יקסר 1000 K8 בלי ABS ו TCS למשך שנתיים והתניידתי אתו ביום יום ללא שום בעיות מיוחדות. אמנם נדמה שיש לי קצת יותר נסיון רכיבה (קורסים, מסלולים וכו') מפות"ש, אבל זה בהחלט אפשרי לרכב גם בעידן הזה בלי ABS, אם יודעים מה עושים ומכבדים את הכח הרב של האופנוע ואת חוקי הפיזיקה...

לצורך העניין גם היום אני רוכב על אפריקה טווין ללא ABS ו TCS, לא בכוונה אלא סתם כי זה מה שקניתי במקרה...
אחרי הג'יקסר, זה מרגיש כמו גור חתולים קטן וחביב, אז אין הפתעות של עודף כח, וזריקות הזנב התכופות יחסית דווקא מתקבלות בברכה עם חיוך בקסדה :biggrin:

Guccii800
10-10-2019, 08:35
שנתיים על האיבוסה שהוא קצת יותר חזק מהג'יקסר ולא הרגשתי שום צורך ב ABS.

xlib
10-10-2019, 08:39
שנתיים על האיבוסה שהוא קצת יותר חזק מהג'יקסר ולא הרגשתי שום צורך ב ABS.

והינה עוד חוכמולוג שלא מצליח להבין שאם אתה ״מרגיש צורך״ אז יש מצב שלא תצליח יותר לכתוב שטויות בפורום.

Guccii800
10-10-2019, 13:01
והינה עוד חוכמולוג שלא מצליח להבין שאם אתה ״מרגיש צורך״ אז יש מצב שלא תצליח יותר לכתוב שטויות בפורום.

אתה טועה ומטעה!
עם ותק של 34 שנות רכיבה, רק בשש שנים האחרונות רוכב עם ABS ויכול להגיד שכמות נעילות הגלגלים שהיו לי היא ממש קטנה וממש לא היתה נעילה שהיא בלתי נשלטת, מאז שרוכב עם ABS, המערכת מן הסתם נכנסה כמה פעמים לעבודה, אני מניח שבגללל שהיא מכויילת להכנס לעבודה יחסית מוקדם ובאותם עצירות שהיא כן נכנסה זה לא אומר שאם היא לא היתה אז הגלגלים היו ננעלים ובטח לא נעילה בצורה לא נשלטת.
אין ספק שהערכת חשובה ואפילו מצילה חיים אבל אם אתה לא יודע לשלוט על האופנוע ונכנס להסטריה מכל נעילת גלגל קטנה, לא בטוח שאופנוע זה בשבילך.
מי שמכיר אותי יודע שאני רוכב חזק ודי אגרסיבי, למרות זאת, לא מחפש לעשות פסים בשביל הצילום או למען שיוף הסליידריםך (מזמן כבר אין חליפה), רוצה לקוות שאוכל לצאת ממצבים שמאוד משתדל לא להכנס אליהם.

AsafA
10-10-2019, 13:07
מקרה מהבוקר - עקיפה מהירה ומטופשת של רכבים בפקק. לפתע אחד הרכבים יצא מהתור. בלימה חזקה על כביש יבש והאי בי אס הקדמי נכנס לפעולה. עם אי בי אס הכל טוב ולא קרה כלום. בלי אי בי אס התוצאה כבר היתה תלויה ברוכב. נכון שזה מצב שלא היה צריך להגיע אליו מלכתחילה אבל זו דוגמא טובה לכמה שמערכות בטיחות הופכות את הכלים המודרניים לבטוחים יותר. במיוחד בכלים עם כח שיש יותר פיתוי לנצל את הכח גם איפה שלא צריך.

600 ירושלמי
10-10-2019, 13:08
אם אתה לא יודע לשלוט על האופנוע ונכנס להסטריה מכל נעילת גלגל קטנה, לא בטוח שאופנוע זה בשבילך.

כל השרשור הזה מלא ב*יוני שכל וויכוחי סתם.
עד שבא המשפט המצוטט וסיכם הכל במילים נוקבות ומדוייקות!:thumbsup:

השושנים
10-10-2019, 13:10

לא אהבתי את הסגנון

xlib
10-10-2019, 13:16
אבל אם אתה לא יודע לשלוט על האופנוע ונכנס להסטריה מכל נעילת גלגל קטנה, לא בטוח שאופנוע זה בשבילך.
איך לא חשבתי על זה קודם?

מי שמכיר אותי יודע שאני רוכב חזק ודי אגרסיבי, למרות זאת, ...
נו בטח. רוכב אגרסיבי, שולט הנעילת גלגלים ... צ'ק נוריס, זה אתה?

רוצה לקוות שאוכל לצאת ממצבים שמאוד משתדל לא להכנס אליהם.
כמו שאמר מישהו יותר חכם ממי "תקווה זה לא אסרטרטגיה".

ees
10-10-2019, 13:45
זה בדרך להפוך לשרשור של "למי יש יותר גדול"?
אם אתה רוכב שעושה שטויות, ABS זה לא מה שיציל אותך מחברה קדישא.
אפשר לקחת דברים בפרופרוציה. לרוכב ממוצע (אם יש דבר כזה), מערכת ABS תעזור לו בטיחותית. כמה? לא יודע. יכול להיות 1%, יכול להיות 50%.
קניתי מעיל עם כרית אויר. יכול להיות ש20 שנה הוא לא יצטרך להתנפח לי ויכול להיות שבנסיעה קצרה לסופר אצטרף לסטטיסטיקה.
אופנוע זה כלי רכב בעל סיכונים גדולים יותר לנהג מאשר רכב. אם אתה יכול לשפר את הבטיחות שלך בX אחוזים (קורס רכיבה, שיקול והגיון, מעיל מתנפח) תעשה זאת.

Guccii800
10-10-2019, 15:04
איך לא חשבתי על זה קודם?

נו בטח. רוכב אגרסיבי, שולט הנעילת גלגלים ... צ'ק נוריס, זה אתה?

עד כמה שזכור לי, רשמתי שלא מחפש את כל שטויות השיופים ופוזות הצילומים, לא מחפש שום תמונה עם ברך על הכביש וממש לא עושה שום פסים.
כמו שאמר מישהו יותר חכם ממי "תקווה זה לא אסרטרטגיה".
תרכב עם אופנוע עם ABS ועוד 1000 מערכות בטיחות ועדיין תוכל להכנס למצבים שלא רצית להגיע אליהם ולא תוכל לצאת מהם.

מקווה בשבילך שאתה לא חושב ש ABS זאת פוליסה לרכיבה בטוחה ללא תאונות.

אני לא מכיר אותך ואתה לא מכיר אותי, מציע לעצור כאן את הויכוח בינינו, וכמו שרשמתי, מקווה שרכיבה עם ABS לא גורמת לך לרכב עם עיניים עצומות.