מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : מחפש מקומות לינה/חאנים/קמפינג ליד כביש 10

NAOR2207
07-10-2019, 15:23
לקראת פתיחת כביש 10 בסוכות אני מעוניין לא לקרוע את עצמי והאופנוע ביום אחד אלא לישון בשטח ללילה.

ישנם כל מיני מקומות החל ממלונות מפנקים במצפה רמון, חאנים עם חשמל ומים
ועד קמפינג בהר כרכום -
https://www.parks.org.il/%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%AA%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D/

1) עד כמה הקמפיניגים בשטח נגישים? רוכב על דו"ש ישן. לא מעוניין ברכיבת אנדורו/טרייל מאתגרת
2) חאנים זולים באיזור ?

תובנות אחרות/נוספות ?

תודה.

ayalzo
07-10-2019, 16:36
לחניון בהר כרכום אין בעיה להכנס.

ayalzo
07-10-2019, 16:36
יש לך באזור גם את בורות לוץ, אבל הוא כנראה יהיה עמוס.

NAOR2207
07-10-2019, 16:57
יש לך באזור גם את בורות לוץ, אבל הוא כנראה יהיה עמוס.

שזה דיל ברייקר. אם כבר לישון בשטח אז בלי ילדים ערסים מנוזלים.
הר כרכום נגיש אתה אומר ... תודה!

שאול ה
10-10-2019, 13:29
בקצה הצפוני של כביש 10, בסמוך לעזוז נמצא חאן בארותיים.
אמנם בתשלום, אבל אופציה.
08-6555788

השושנים
10-10-2019, 13:40
יש כמה מקומות מסודרים, אבל אם תעמיס אוהל שק"ש צבאי ובקבוק יין טוב אפשר בשקט למצוא פינה נחמדה ולחרופ רק תודיע לחיילים
שאתה שלא יהפכו אותך למטרת קרטון.

NAOR2207
10-10-2019, 14:57
יש כמה מקומות מסודרים, אבל אם תעמיס אוהל שק"ש צבאי ובקבוק יין טוב אפשר בשקט למצוא פינה נחמדה ולחרופ רק תודיע לחיילים
שאתה שלא יהפכו אותך למטרת קרטון.

בדימיון אני מגיע להר כרכום, קושר את הסוס, מדליק מדורה,
יושב מולה עם בקבוק וויסקי, כובע בוקרים ומגפיים עם דורבנים ומדליק מרלבורו מכפיס עץ

בפועל אני מנסה לשכנע חבר עם פח שזה יכול להיות מאגניב לנסוע לשם לאיזה יום

וברצינות.
הפעם האחרונה שהייתי בהר חריף זה עם פז'ו 505 בתחילת שנות התשעים.
עד כמה זה ריאלי להגיע בשטח לאיזה חניון כמו בקישור https://www.parks.org.il/%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%AA%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D/
בהתחשב בכך שאני עם dr650 (נניח) עמוס באוהלים, כלבי גז (לקפה) מיטות גרמניות ומיזרנים ?
ואף אחד לא התייחס לאוכלוסיה המקומית.

השושנים
10-10-2019, 15:06
נכנסתי לחניון כזה למנוחה ללא שינה, נראה נחמד היו שם כמה אוהלים של אוהבי טבע, לא יודע להגיד לך
כמה זה בטוח לבד אבל החיילים בטח יודעים.

NAOR2207
10-10-2019, 15:12
אני אחדד.
מקומות כמו הר כרכום. באר עדה. מצוקי לוץ. אנא עארף כמו במפה.
ברור שהם לא לפרייבטים. אני מקווה.
כמה קשה זה? אינטרנט לא נותן הרבה מידע ולא בא לי להגיע שבור לאיזור בלי יכולת להתרפק ולנוח

(פלג אומר "סע! זה משחק ילדים")

השושנים
10-10-2019, 15:14
נכנסתי ברכיבה עם ציוד וג'ינג'ית על הורסיס שלא התלהב אבל עבד יופי, אתה מוכשר ממני בשטח לא תהיה לך שום בעיה.

NAOR2207
10-10-2019, 15:26
טוב. סליחה על החפירה ושאלות שמתאימות לפורום "לרוכב המתחיל"
תודה גם לשאול ה (ולאיילזו)

קידוזו
13-10-2019, 14:46
אני אחדד.
מקומות כמו הר כרכום. באר עדה. מצוקי לוץ. אנא עארף כמו במפה.
ברור שהם לא לפרייבטים. אני מקווה.
כמה קשה זה? אינטרנט לא נותן הרבה מידע ולא בא לי להגיע שבור לאיזור בלי יכולת להתרפק ולנוח

(פלג אומר "סע! זה משחק ילדים")

נכנסתי פעם עם ג'יפ להר כרכום (שטח אש שנפתח רק בחג). לא זוכר את החניון ולא נראה לי ששווה להיכנס עד לעומק השטח רק כדי לישון.
חאן שחרות שווה מאוד, במיוחד אם שאר האורחים חובבי טבע. ממליץ בחום. נסיעה קצרה בשביל כורכר בינוני שכל פרייבט עובר. חייבים לברר לפני כי אין הרבה אוהלים.
נאות סמדר לזוג גם סבבה לגמרי. אין בעיית עבירות, מיקום טוב ואפשר לשלב עם טיול רגלי עד למצוק אחה"צ (זהירות מנפלים).
בורות לוץ אין בעיית גישה לפרייבט אבל כפי שכתבו כנראה שיהיה עמוס למדי. גם לא תמיד נקי שם.
אם אתה במוד קרימינלי תיכנס לאיזה ואדי נוח 200 מ' או אחרי עיקול שהפקח (ויש) לא יראה ממנו אש בלילה ושלומית כבר תבנה סוכת שלום.
החדרים בעזוז וניצנה בעיני די סתמי ולא יכול להמליץ.

ayalzo
13-10-2019, 17:22
לא חייבים להיות קרימינלים.
מסתכלים במפה איפה לא שמורת טבע ומניחים ראש.
ניתן להכנס לאתר govmap.il, ולהוסיף שכבה של שמורות טבע (תחת קטגוריית תיירות ופנאי או משהו כזה). כנל לגבי שטחי אש.
באפליקציית off-road גם ניתן להוסיף שכבות.
כדאי לזכור שהצבא כן מצהיר על אימונים בחלק משטחי האש הגדולים בדרום גם בחוה"מ (מנסיוני, בד"כ אימונים ביבש, או שיש חסימות על הצירים המובילים, אבל לא הייתי לוקח אחריות על אף אחד).

NAOR2207
13-10-2019, 18:43
לא חייבים להיות קרימינלים.
מסתכלים במפה איפה לא שמורת טבע ומניחים ראש.
ניתן להכנס לאתר govmap.il, ולהוסיף שכבה של שמורות טבע (תחת קטגוריית תיירות ופנאי או משהו כזה). כנל לגבי שטחי אש.
באפליקציית off-road גם ניתן להוסיף שכבות.

אוה! בדיוק את זה רציתי לשאול אתכם
(למרות שכרגע זה לא רלוונטי. עבודה וזה. אולי חג שני)
אז קודם כל אין דבר כזה http://govmap.il
אבל מישהו מכיר משהו נוח לניווט? צריך מכשיר מיוחד ? GPS ? כמה עולה?
עם עמוד ענן הלכתי לאיבוד. כל כך הרבה סימונים ללא מקרא. האפליקציה היא כמו האתר הרגיל.
בקיצור אני בור לגמרי בנושא. (קבצי הניווט למשל. בינארים?)

תודה.

אגב. זוהי הודעת דובר צה"ל -

https://app.activetrail.com/S/eiwixadaetj.htm

ayalzo
13-10-2019, 19:32
צודק. (קטנוניסט).
https://www.govmap.gov.il/?c=220458.18,604168.62&z=0

שכבות->שכבות נוספות->תיירות, טבע, פנאי וספורט->צווי שמורות טבע.
או, לשטחי אש: שכבות-> שטחי אימונים.

NAOR2207
21-10-2019, 19:57
לסיכום.
הגענו חבר ואני ברכב שלו לשירת המדבר -
https://www.shirathamidbar.co.il/%d7%9e%d7%a8%d7%97%d7%91-%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%94/
חג, כמה משפחות עם ילדים מנוזלים שמשחקים כדורגל בין הרגלים העלו לי את הסעיף אז דיברתי קצת ביותר מדי אסרטיביות לעובד המקום (מבלי לדעת)
פנוקנו בסוויטה מרוחקת ומזרן עבה ומפנק יותר ממה שיש לי בבית,
השיחה עם העובד התארכה עד לשעות הקטנות של הלילה בנושאים של נשימות אש, ווים הוף, קיטו, סופר היומן ואפילו חייזרים
מקלחת קרה אה לה ווים הוף בארבע בבוקר וכבר הייתי רוחניק אדוק. רק בלי השרוואל.
הייתי בזון. הייתי בזן.
זה גרם לי להביט על כל המדבר הזה ולבלוע אותו. פתאום הבנתי על מה כל ההיפים הרוחניקים האלו מדברים.
התחלנו בניצנה וסיימנו ב12 כהילכתו.
זו הפעם הראשונה שלי (לאחר 25 שנים) בכביש 10 ובהחלט לא האחרונה.

קידוזו
21-10-2019, 21:35
סופר היומן זה סוג של ארכיבאי?
סתאאם. אפשר להינות מהמדבר גם בלי להיות רוחניק. אבל מניסיון, זה עוזר.
במחסום ליד עזוז (ניצנה) אמרו לנו שכביש 10 צפונה מחוץ לתחום.

NAOR2207
21-10-2019, 21:56
אפשר להינות מהמדבר גם בלי להיות רוחניק. אבל מניסיון, זה עוזר.

אנשים הביאו איתם את העיר לשקט.
מצאנו פינה שקטה לחלוטין עם צל. ונוף... שחבל"ז.
בעוד אני מתפעל את הגזיה עוצרים קרוב מדי לידנו שני אופנוענים ומזמינים את עצמם לקפה... תפאדל. עלאעייני ועלא מוחרקה.
התיישבו ולא הפסיקו לדבר. לא נתנו להשחיל מילה.
ועל מה? על חוויות אחרות שהם עברו במקום אחר ובזמן אחר ... (מטרו עושקים. זירו זה קקה וכ'ו)
וכל זה מול הנוף והשקט ...
עכשיו.
אנשים בקופסאות שסגרו חלונות ונסעו עם מזגן - אלו כבר אבודים.
אבל ראבק! אתה אופנוען. "אתה רוכב בתוך הנוף" כמו שאמר פירסיג. היה לך מספק זמן להיכנס לקצב הזה של המדבר. לאט. בהדרגה.
ומה אתה עושה? מביא איתך את תל הביב.
אלה לא אופנוענים אלה

נסענו מניצנה לכביש 12. לא מניצנה צפונה

השושנים
22-10-2019, 07:55
חופשי זה לגמרי לבד....

zx2r
22-10-2019, 18:01
לסיכום.
הגענו חבר ואני ברכב שלו לשירת המדבר -
https://www.shirathamidbar.co.il/%d7%9e%d7%a8%d7%97%d7%91-%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%94/
חג, כמה משפחות עם ילדים מנוזלים שמשחקים כדורגל בין הרגלים העלו לי את הסעיף אז דיברתי קצת ביותר מדי אסרטיביות לעובד המקום (מבלי לדעת)
פנוקנו בסוויטה מרוחקת ומזרן עבה ומפנק יותר ממה שיש לי בבית,
השיחה עם העובד התארכה עד לשעות הקטנות של הלילה בנושאים של נשימות אש, ווים הוף, קיטו, סופר היומן ואפילו חייזרים
מקלחת קרה אה לה ווים הוף בארבע בבוקר וכבר הייתי רוחניק אדוק. רק בלי השרוואל.
הייתי בזון. הייתי בזן.
זה גרם לי להביט על כל המדבר הזה ולבלוע אותו. פתאום הבנתי על מה כל ההיפים הרוחניקים האלו מדברים.
התחלנו בניצנה וסיימנו ב12 כהילכתו.
זו הפעם הראשונה שלי (לאחר 25 שנים) בכביש 10 ובהחלט לא האחרונה.
נתנו לכם להחנות ליד האוהל?

NAOR2207
22-10-2019, 18:56
למקומות רוחניקים כאלו עם שירותים אקולוגים וכיוצ"ב יש בעיה עם מנועי בעירה פנימית,
אז לא. (ולא רק בחאן הזה) . יש מריצה/עגלה/סידור אחר בשביל לסחוב את הכבודה לאוהל
שאלתי את גולן ספציפית לגבי אופנוע. אותה התשובה. המקסימום שהוא יהיה מוכן זה שאני אגיע מאחור לחושה שצמודה לגדר.
מצד שני ... זה חור בקצה העולם שאף כלב לא עובר שם.

במשך השיחה בערב נשמעו צרורות של מק"ח. נבהלנו ושאלנו "מה זה זה?" הוא אמר "אה זה שטויות בשיגרה. המיצרים יורים במסתננים"
אז גם הפינה הזו (של מסתננים שגונבים לך את האופנוע) סגורה

קידוזו
22-10-2019, 21:09
יש "להם" בעיה עם מנועי בעירה אבל להביא עד לטיז איל שלוך במקום שאין קליטה אפילו בפון של עבדאללה לבנים בטון וברזל בעשרות הובלות של משאית סולר שנוסעת 100 ק"מ לכיוון אחד ריקה זה בסדר....
לתפיסתי מי שמציק לאחרים בגלל שכבודו ירוק הוא צבוע. ירוק? לך על הסוף.
קנה אדמה ביבשת כלשהי, תבנה מסביבך בית, תצוד, תכרות תקשש רק אל תשתמש בשום דלק או אמצעי "מזהם סביבה".
זה לגבי ירוקות כאידיאולוגיה.
לגבי אנשים שמביאים איתם את תל הביב לנופש...זה הרוב לצערי. בערך יומיים שאצלי הזמזום שוקע. מדבר זה טוב.

NAOR2207
22-10-2019, 21:33
חששתני שקיבלת רושם מוטעה. לפחות לגבי שירת המדבר.
שום בטון ושום בטיח. רק חול וחולירה. אפילו הלבנים הספורות שמצאתי שם הן מוץ ותבן
מאידך החשמל שמזין את הראוטר שמברדקסט וויפי (הסיסמה שמורה במערכת) מגיע מחברת אשךמל, והמיים ממקורות.
אני מניח שהם דתיים לייט במובן הזה אבל לא רפורמים.
אני נייהינייתי

קידוזו
22-10-2019, 22:58
כתבנו בשליחות מדברית. אולי ממש בקרוב.

ayalzo
23-10-2019, 06:47
אם נכנסתם לנישה של להכנס בירוקים,
אז מי שבאמת אוהב טבע ורוצה לשמור עליו, יגור בעיר ויצא לטייל, ולא יקים ישוב חדש במקום שבו היה טבע בתולי....

NAOR2207
23-10-2019, 07:06
How Dare You
I Should Be At School

הפלג הצפוני
27-10-2019, 07:31
עברתי באיזור הזה מאות פעמים עוד לפני שהיו חאנים וצימרים ותמיד פרשתי השקש באיזה נחל מדושדש כדבעי,ליד קיר סלע שיסתיר אותי
מהשמש בבוקר.מעטות הפעמים שעשיתי הנחות ונרדמתי בחורשה כי הסיכוי להיעלמות האופנוע יותר גדול.

NAOR2207
27-10-2019, 09:22
עברתי באיזור הזה מאות פעמים עוד לפני שהיו חאנים וצימרים ותמיד פרשתי השקש באיזה נחל מדושדש כדבעי,ליד קיר סלע שיסתיר אותי
מהשמש בבוקר.מעטות הפעמים שעשיתי הנחות ונרדמתי בחורשה כי הסיכוי להיעלמות האופנוע יותר גדול.

נסענו שעות בנוחות המפנקת של מושבי הרכב. על הכביש. במהירות סבירה. בתוך המרחבים העצומים האלה. שעות!
באיזה שהוא שלב אמרתי לחבר - אתה יודע? יש לי חבר שמגיע לפה מחדנס בשטח. וחוזר.
זה פשוט בלתי נתפס מה שאתה עושה.