צפייה בגרסה מלאה : R1 ישן האם כדאי לקנות? שנת 2001?
cdanielc293
11-10-2019, 00:19
שלום חברים ראיתי במקרה R1 שקפץ לי פתאום ומאוד התעניינתי בו הבעיה והפחד שלי זה שהוא שנת 2001 יד 07 וקילומטר 118
כמעט 20 שנה על הכביש האם ובמידה והוא שמור כדאי לקנות אותו? או שכדאי להתרחק? האופנוע אמור להיות אמין בסף הכול, אני מעלה תמונות של האופנוע אם מישהו מכיר במקרה, האם שווה לקחת לבדיקה אותו וללכת להסתכל אליו בכלל? או להתרחק מימנו? אשמח להמלצות חברים, לגבי בדיקה האם לגשת עד לספטן האופנוע בעיר אחרת לגמרי ומרוחקת, ומה לגבי התיישנות האופנוע איך זה משפיע אלי לגבי טסטים ביטוחים ועוד? תודה מראש!
כמה לדעתכם האופנוע שווה?
מוסיף תמונות, יש לי בנוסף סירטון שהבחור שלח לי
777477757773777677777778
matanbar26
11-10-2019, 08:29
אבסולוטית, מבחינת מספר ידיים וק"מ זה סביר לאופנוע שנמצא כמעט 20 שנה על הכביש.
מעשית, אין לך מושג אם אחד מה-7 ידיים לא התגרזן איתו וגם אם לא עדיין מדובר בכלי כמעט בן 20 מה שאומר שתצטרך (כנראה ) יישור קו מסויים וגם לקחת בחשבון תקלות של בלאי.
אתה מתכנן לטפל לבד? יש לך ידע טכני מסויים? כי בכלים בני 20 שנה (בטח מהקטגורייה של הR1) יהיו לך תקלות ולא תרצה ללכת למוסך כל יומיים.
לגבי טסטים וכו', רכב מוגדר מיושן לאחר 19 שנה ואז:
"בעליו של רכב מיושן חייב בתשלום אגרה, בקבלת אישור מוסך על תקינות רכבו ובביצוע בדיקה לרכבו במכון רישוי פעמיים בשנה." (ציטוט מאתר התחבורה).
כלומר בשנת 2020 מקסימום 2021 הכלי כבר מוגדר כמיושן.
cdanielc293
11-10-2019, 10:25
אבסולוטית, מבחינת מספר ידיים וק"מ זה סביר לאופנוע שנמצא כמעט 20 שנה על הכביש.
מעשית, אין לך מושג אם אחד מה-7 ידיים לא התגרזן איתו וגם אם לא עדיין מדובר בכלי כמעט בן 20 מה שאומר שתצטרך (כנראה ) יישור קו מסויים וגם לקחת בחשבון תקלות של בלאי.
אתה מתכנן לטפל לבד? יש לך ידע טכני מסויים? כי בכלים בני 20 שנה (בטח מהקטגורייה של הR1) יהיו לך תקלות ולא תרצה ללכת למוסך כל יומיים.
לגבי טסטים וכו', רכב מוגדר מיושן לאחר 19 שנה ואז:
"בעליו של רכב מיושן חייב בתשלום אגרה, בקבלת אישור מוסך על תקינות רכבו ובביצוע בדיקה לרכבו במכון רישוי פעמיים בשנה." (ציטוט מאתר התחבורה).
כלומר בשנת 2020 מקסימום 2021 הכלי כבר מוגדר כמיושן.
יש לי ידע תכני אבל לא באופנועים, יש לי חברים שמטפלים לבד שיכולו לעזור לי ואני בטוח שאם אני יראה סירטונים של טיפולים באופנוע הזה אצליח לעשות לבד, השאלה במידה והולך מנוע מה הטווח מחירים של להביא מנוע חדש או משומש, ובנוסף איפה אני מוצא חלקים לטיפולים של האופנוע הזה זה גם חשוב עלות החלקים לדעת כמה ההוצאה תהיה בעתיד
השאלה אם האופנוע תקין האם שווה לדעתך לקחת אותו הבחור דורש 20 אלף על האופנוע
matanbar26
11-10-2019, 12:49
זה לא עניין של "דעה".
א. אין לי מושג מה המצב המכני שלו, וזה תוכל לדעת רק בבדיקה.
ב. אין לי מושג לגבי עלות החלפת מנוע, בהערכה גסה -50% מהשווי של הכלי, כנראה יותר.
דעתי בנושא רכישת כלים ישנים היא קבועה:
אם אין לך את הידע הטכני לטפל לבד ואין לך "ג'וק" ספציפית לאופנוע הזה רכישת כלי בן 20 שנה היא מסוכנת.
עדיף לחסוך עוד כמה חודשים, לעלות בשנתונים, כנראה שזה ייכאב פחות בכיס.
זאת דעתי לפחות.
cdanielc293
11-10-2019, 14:10
זה לא עניין של "דעה".
א. אין לי מושג מה המצב המכני שלו, וזה תוכל לדעת רק בבדיקה.
ב. אין לי מושג לגבי עלות החלפת מנוע, בהערכה גסה -50% מהשווי של הכלי, כנראה יותר.
דעתי בנושא רכישת כלים ישנים היא קבועה:
אם אין לך את הידע הטכני לטפל לבד ואין לך "ג'וק" ספציפית לאופנוע הזה רכישת כלי בן 20 שנה היא מסוכנת.
עדיף לחסוך עוד כמה חודשים, לעלות בשנתונים, כנראה שזה ייכאב פחות בכיס.
זאת דעתי לפחות.
הבנתי אוקי תודה, אני ירד מהנושא הזה :)
mudale222
11-10-2019, 15:13
לא הייתי נוגע בו גם עם צינור כיבוי.
נקודה נוספת לקחת בחשבון: "כלי רכב מיושן" הוא זה שגילו הוא 19 שנה ומעלה (עד 30 שנה. מעבר לכך זהו רכב אספנות). וכלי רכב מיושן, עושה טסט כל 6 חודשים. טירחה לא קטנה. ה-R1 הזה עובר לסטטוס "מיושן" בעוד שנה בערך.
Supergegs
11-10-2019, 20:19
נקודה נוספת לקחת בחשבון: "כלי רכב מיושן" הוא זה שגילו הוא 19 שנה ומעלה (עד 30 שנה. מעבר לכך זהו רכב אספנות). וכלי רכב מיושן, עושה טסט כל 6 חודשים. טירחה לא קטנה. ה-R1 הזה עובר לסטטוס "מיושן" בעוד שנה בערך.
ואישור בלמים בנוסף לטסט, עוד 100 ש״ח לבדיקת מוסך של 2 דקות.
שעיר בגב"ב
11-10-2019, 20:55
בקשר לטסט פעמיים בשנה לרכב מיושן,
זו הדאגה האחרונה שלך. טסט לאופנוע מיושן זה שטויות.
התיק האמיתי זה היום יום. אחזקה של רכב ישן זו עבודה אין סופית, תמיד יש מה לתקן ולהחליף!
אני מחזיק אופנוע בן 22. אופנוע שפי מאה יותר פשוט מאופנוע ספורטיבי ועדיין תמיד יש משהו, והאופנוע שלי באמת מתוחזק טיפ טופ.
אני מבין דבר או שניים במכונאות (בזכות האופנוע הנ"ל) ויכול להגיד לך שהכל כולל הכל אני עושה לבד.
אם אין לך ידע טכני שמאפשר לך לעשות את כל הטיפולים לבד, אז אתה זקוק לארנק כבד.
אין לך את שניהם? קפוץ 10 שנים קדימה לפחות!
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft