מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : תביעת "מוסך" (מורכב)!!

Drflotz
20-10-2019, 23:02
אז ככה, אשמח לקבל פה יעוץ
לא מזמן קניתי אופנוע אספנות
עשיתי לו בדיקת קניה לפני במוסך רשמי
בהתחלה רציתי לתקן אצלו, אבל יצאתי חומוס וחיפשתי משהו יותר זול במוסך פרטי
אני ואותו בן אדם שתיקן לי את האופנוע ה"תחברנו"
כל פעם דיברנו על עלות תיקון שהיא גג X
הוספתי צמיגים, מה שידעתי שיעלה את הסכום בעוד 1K+ -
בסוף שהוא אמר שהאופנוע מוכן, הוא הציג לי מחיר X+5K
כרגע האופנוע אצלו בבית, הוא לא מוכן לרדת מהמחיר שהוא דורש
כמובן את האופנוע אני לא יכול לקחת או לגנוב מהבית
מה קורה במצב של תביעה? מה עושים במצב כזה?
דיי נדקפתי ואין לי מושג מה לעשות, מעבר לזה שאני לא יודע עם הוא תיקן כמו שצריך את הדברים
מה הייתם עושים?

Delirious1989
20-10-2019, 23:06
נשמע שאתה ואותו בן אדם שתיקן לך את האופנוע באמת התחברתם, הכוונה שהוא התחבר לך מאחורה.
אם לא סיכמתם שום דבר בכתב, אין לך הרבה מה לעשות. שלם לו את הx+5 וקח את הכלי למוסך אמיתי שיבדוק מה עשה ומה לא עשה.

Sent from my S60 using Tapatalk

matanbar26
20-10-2019, 23:11
א.תבקש פירוט של מה שנעשה, תשלם לו "ותשחרר" את הכלי.
ב. לך למוסך (אמיתי ולא בבית של מישהו) ותבקש לבדוק שאכן הדברים נעשו ומה העלויות האמיתיות.
אם תגלה שהדברים לא נעשו כפי שהוא רשם או שהעלויות הם מוגזמות תוכל לתבוע אותו.
אם הכל נעשה תקין וזאת העלות האמיתית, אז למדת שיעור לחיים דרך הכיס.

decktor
20-10-2019, 23:26
דיסקליימר: אל תיקח את זה בתור עצה משפטית רשמית, אני לא מומחה בשום צורה.
אם אני לא טועה זה לא חוקי להפעיל מוסך "מדרכה".
האופנוע שלך ברשיון נכון? אם הוא מחזיק אותו אצלו בלי רשות שלך זאת גניבה לכל דבר ואתה יכול ללכת להתלונן במשטרה.

matanbar26
21-10-2019, 00:26
דיסקליימר: אל תיקח את זה בתור עצה משפטית רשמית, אני לא מומחה בשום צורה.
אם אני לא טועה זה לא חוקי להפעיל מוסך "מדרכה".
האופנוע שלך ברשיון נכון? אם הוא מחזיק אותו אצלו בלי רשות שלך זאת גניבה לכל דבר ואתה יכול ללכת להתלונן במשטרה.

אני לא יודע אם זאת גניבה.
לטענת המוסך (נניח וזה מוסך אמיתי) הוא טיפל בכלי ודורש תשלום.
זה לא בלי רשות, בעל הכלי שם את הכלי אצלו לצורך זה.
זה סכסוך משפטי/אזרחי שהמשטרה בדרך כלל לא מתעסקת בו (כמו למשל שוכרים שמפסיקים לשלם שכירות).
מצד שני גם אני לא עורך דין ויכול להיות שאני טועה.

xlib
21-10-2019, 08:28
קודם כל, כמו שרשמו כבר כאן: שים הכל בכתב. דרישות שלך, פירוט תיקונים וכו.
דבר שני - לך ליעוץ לעורך דין אמיתי, זה לא יקר והרבה יותר מועיל מחירטוטים בפורום.

Sent from my iPhone using Tapatalk

matanbar26
21-10-2019, 11:00
יכול גם לחפש בפייסבוק "שאל עורך דין", תוכל לקבל תשובות קצת יותר מקצועיות בחינם, לפחות להבין כיוון כללי של מה אתה צריך לעשות.

xlib
21-10-2019, 12:19
תוכל לקבל תשובות קצת יותר מקצועיות בחינם, לפחות להבין כיוון כללי של מה אתה צריך לעשות.

רעיון גרוע. זה הזמן לעו״ד *אמיתי*, לא מפורום פייסבוק או אח של שכן. זה כיוון כללי.
תשובה ״משפטית״: מדובר בהפרת חוזה (הסכם בעל״פ נחשב לחוזה). לא היה כאן הפרת חוק ולכן משטרה לא תתערב.

matanbar26
21-10-2019, 13:22
רעיון גרוע. זה הזמן לעו״ד *אמיתי*, לא מפורום פייסבוק או אח של שכן. זה כיוון כללי.
תשובה ״משפטית״: מדובר בהפרת חוזה (הסכם בעל״פ נחשב לחוזה). לא היה כאן הפרת חוק ולכן משטרה לא תתערב.

אני מניח שאתה לא מכיר את הקבוצה.
מדובר בקבוצה שרק לעורכי דין מותר לענות, נכון זה לא ייעוץ משפטי מלא, אבל זה בחינם וייתן לו כיוון כללי של מה צריך ומה לא צריך לעשות.
כמובן שלא מדובר בתחליף לעורך דין בשכר, אבל זה בהמשך.

xlib
21-10-2019, 13:27
אני מניח שאתה לא מכיר את הקבוצה.
מדובר בקבוצה שרק לעורכי דין מותר לענות, נכון זה לא ייעוץ משפטי מלא, אבל זה בחינם וייתן לו כיוון כללי של מה צריך ומה לא צריך לעשות.
אני כן מכיר. נכון, לא תשמע שם שטויות של ממש.

בחור כן צריך יעוץ משפטי מלא. הוא צריך לטבוע, ועו״ד שיכין מסמכי טביעה.

decktor
21-10-2019, 13:36
גם אני ממליץ להתייעץ שם, יש שם הרבה עורכי דין שאוהבים לעזור.
שוב: אני לא עורך דין אבל ממה שידוע לי אתה טועה, הפעלת מוסך לא חוקי היא עבירה על החוק בניגוד למה שאתה אומר שלא הייתה פה עבירה.
גם אם נניח שזה מוסך רשמי, יש חוק לכמה מעבר למה שסוכם מראש מותר להוסיף לחשבון בלי להודיע ללקוח מראש.

matanbar26
21-10-2019, 13:41
אני כן מכיר. נכון, לא תשמע שם שטויות של ממש.

זה לא חייב להיות תביעה.
אפשר לשלוח מכתב מעורך דין, התראה לפני תביעה.
לטעון שהוא מחזיק בכלי ללא רשות ושבוצעו תיקונים ללא אישור.
אלו תשובות שאפשר לקבל, בחינם, בקבוצות מהסוג שציינתי.
כמובן ששליחת מכתבים וכו' זה כבר בתשלום, אבל ייתכן שעורך דין יגיד לו בדיוק מה שאמרנו לו פה:
תבקש תיעוד, תשלם, תבדוק מה בוצע וכו'.
בכל מקרה, צריך פה עורך דין ולא אותנו.

xlib
21-10-2019, 13:42
שוב: אני לא עורך דין אבל ממה שידוע לי אתה טועה, הפעלת מוסך לא חוקי היא עבירה על החוק בניגוד למה שאתה אומר

נכון, זאת עברה. בעל עסק כזה צפוי לקנס וצוו סגירה. איך זה יעזור?

matanbar26
21-10-2019, 13:43
גם אני ממליץ להתייעץ שם, יש שם הרבה עורכי דין שאוהבים לעזור.
שוב: אני לא עורך דין אבל ממה שידוע לי אתה טועה, הפעלת מוסך לא חוקי היא עבירה על החוק בניגוד למה שאתה אומר שלא הייתה פה עבירה.
גם אם נניח שזה מוסך רשמי, יש חוק לכמה מעבר למה שסוכם מראש מותר להוסיף לחשבון בלי להודיע ללקוח מראש.

יש הפרדה בין עבירה פלילית לסכסוך אזרחי.
אם בעל המוסך עבר על החוק, אפשר להתלונן במשטרה.
המשטרה לא תטפל במקרים של:"סיכמנו על x והוא גבה y" זה סכסוך אזרחי.
אולי יש גבול, אבל בעל המוסך תמיד יכול לטעון שסוכם לבצע הכל.
בגלל זה המשטרה לא תטפל בזה.
אלא אם מדובר בדפוס חוזר של בעל המוסך ואז יכול להיות שמדובר במקרה של הונאה ומרמה.

xlib
21-10-2019, 13:44
זה לא חייב להיות תביעה.
אפשר לשלוח מכתב מעורך דין, התראה לפני תביעה.

כמובן.

בכל מקרה, צריך פה עורך דין ולא אותנו.

זה.

decktor
21-10-2019, 13:48
יש הפרדה בין עבירה פלילית לסכסוך אזרחי.

לפי מה שידוע לי זאת עבירה פלילית עם עונש מאסר:

אלה דינם מאסר שנה וחצי או קנס כאמור בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין (https://he.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%94%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%A9% D7%99%D7%9F#סעיף_61):
(1)
מי שנתן שירות רכב בלא רישיון או שלא בהתאם לתנאי רישיון, בניגוד להוראות סעיף 3(א) (https://he.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%99_ %D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%9D_%D7%95% D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%AA_%D7%91%D 7%A2%D7%A0%D7%A3_%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91#סעיף_3);
(2)
מי שעסק במקצוע בענף הרכב בלא רישיון או שלא בהתאם לתנאי רישיון, בניגוד להוראות סעיף 4(א) (https://he.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%99_ %D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%9D_%D7%95% D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%AA_%D7%91%D 7%A2%D7%A0%D7%A3_%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91#סעיף_4);

matanbar26
21-10-2019, 14:04
לפי מה שידוע לי זאת עבירה פלילית עם עונש מאסר:

לא הבנת.
המשטרה יכולה לטפל בעבירה פלילית (ניהול מוסך ללא רישיון) אבל היא לא תטפל בסכסוך האזרחי (עלויות הטיפול ומה בוצע).
אלו שני דברים שונים.

decktor
21-10-2019, 14:14
הדיסקליימר הקבוע: אני לא עורך דין, שפותח השרשור ילך ליעוץ מקצועי.

עכשיו שסיכמנו שהפעולה עצמה לא חוקית, זה שהוא לא קיבל עליה תשלום לא אומר שהוא יכול להשאיר אצלו את האופנוע בתור בן ערובה, בגלל זה אני אומר שאפשר לדווח על זה בתור גניבה.
אחרי זה ה"מוסכניק" יכול לנסות לתבוע את הכסף שלדעתו מגיע לו אבל אין לו זכות להשאיר אצלו את האופנוע.

ees
21-10-2019, 14:23
דקטור,
מה קורה במוסך רגיל שיש לך השגות לגבי הטיפול/מחיר ואתה רוצה להוציא את הכלי מהמוסך?

decktor
21-10-2019, 14:30
מוסך רגיל לא קשור פה, להם יש רשיון לעסוק בזה וחוקים ברורים מה מותר מה אסור.

ayalzo
21-10-2019, 14:31
פונים לאיגוד המוסכים בשלב ראשון.

ees
21-10-2019, 14:35
מוסך רגיל לא קשור פה, להם יש רשיון לעסוק בזה וחוקים ברורים מה מותר מה אסור.
עדיין שואל. אני מבין שזה לא המקרה של הבחור.

matanbar26
21-10-2019, 14:36
הדיסקליימר הקבוע: אני לא עורך דין, שפותח השרשור ילך ליעוץ מקצועי.

עכשיו שסיכמנו שהפעולה עצמה לא חוקית, זה שהוא לא קיבל עליה תשלום לא אומר שהוא יכול להשאיר אצלו את האופנוע בתור בן ערובה, בגלל זה אני אומר שאפשר לדווח על זה בתור גניבה.
אחרי זה ה"מוסכניק" יכול לנסות לתבוע את הכסף שלדעתו מגיע לו אבל אין לו זכות להשאיר אצלו את האופנוע.

אני לא חושב שאתה צודק.
הלכתי למוסך לא מורשה, בוצע תיקון שלא הסכמתי עליו ואז הלכתי להתלונן במשטרה שגנבו לי את האופנוע?
אני בספק אם המשטרה תתייחס לזה כגניבה.
בסופו של דבר, הוא לא גנב אותו.
המשטרה לא תתעסק בזה (בדיוק כמו במקרים של דיירים שלא מפנים דירה שהם משכירים).
יותר מזה, לדעתי תלונה במשטרה רק תסתבך את כל העניין.
אבל זאת דעתי בלבד.

xlib
21-10-2019, 14:39
זה יותר פשוט - משטרה לא תקבל תלונה כזאת. סכסוך על רכוש או חוזה זה לא גנבה.

decktor
21-10-2019, 14:52
לדיירים שמשכירים דירה ולא מפנים יש הגנה חוקית.
לפי מיטב ידיעתי זה שנתתי למישהו את הרכב שלי לתקופת זמן מוגבלת לא אומרת שיש לו הגנה חוקית להחזיק אותו כשאני מבקש אותו בחזרה.

zx2r
21-10-2019, 16:06
סיכמתם על עלויות של הכול כולל הכול כלומר עבודה וחלקים או רק עבודה? כי יכול להיות ששם הבילבול. לפי הפוסט הקודם שהעלת נשמע שהיתה עליו הרבה עבודה אז אם אתה יכול לפרט על מה סיכמתם זה יהיה נחמד ויוכל לעזור לנו פה להבין יותר טוב את העיניין.
מניסיוני יש מצבים שהעבודה עצמה לוקחת הרבה יותר ממה שתוכנן, יש מצבים שבעלי מוסכים סופגים את זה ויש מצבים שלא אז פירוט בנושא נדרש.

שלום חברים
אני לפני קניה של GN250 שנת 88 שדורש טיפול
יש להחליף בולם קדמי+ברקסים+בולם אחורי

במנוע עליון יש נדנדים שצריך לבדוק
קלאץ שכנראה צריך להחליף
סט גלגלי שיינים ושרשרת
טעינת יתר מהמבצר
טלסקופים
מסיבי היגוי

וכדו'... מחפש מוסך פרטי שיעשה לי את זה
אם יש כאן צדקים בסדום, אני מהמרכז, אשמח לקבל הצעת מחיר + -

קידוזו
21-10-2019, 17:21

לא הייתי מנסח את זה טוב יותר.
עלות עורך דין במקרה הזה כנראה שתעלה יותר. נסה לקבל בכתב דו"ח או חשבונית מפורטת של מה שבוצע שלם וקח את האופנוע. אם אחר כך יתברר ששיקר, תבע אותו. לא שיקר, שילמת יותר, אבל כנראה פחות משכר עו"ד ובינתיים (חודשים כנראה) האופנוע אצלך.

Biker boyz
21-10-2019, 23:18
תתקשר אליי מחר אם אתה מעוניין בעזרה
054-5543493
עו"ד.

Ecliptica
23-10-2019, 04:32
סיכמתם על עלויות של הכול כולל הכול כלומר עבודה וחלקים או רק עבודה? כי יכול להיות ששם הבילבול. לפי הפוסט הקודם שהעלת נשמע שהיתה עליו הרבה עבודה אז אם אתה יכול לפרט על מה סיכמתם זה יהיה נחמד ויוכל לעזור לנו פה להבין יותר טוב את העיניין.
מניסיוני יש מצבים שהעבודה עצמה לוקחת הרבה יותר ממה שתוכנן, יש מצבים שבעלי מוסכים סופגים את זה ויש מצבים שלא אז פירוט בנושא נדרש.

5 אלף ש"ח לכל מה שמפורט שם זה מחיר הגיוני... לפחות בארץ ישראל.

zx2r
24-10-2019, 17:51
נחכה שפותש יגיב ונראה מה באמת עשו וכמה עלה

decktor
24-10-2019, 17:58

הוא לא אמר שזה עלה 5,000.
הוא אמר שהם סגרו על מחיר ועכשיו דורשים ממנו 5,000 יותר מהמחיר.

Drflotz
26-10-2019, 20:15
בדיוק
כל השיחות שלנו דיברנו על 3-4K, שבסוף הוספתי צמיגים וידעתי שזה עוד 1.2K, כיוונתי לגג 5-6K וזה גם מה שהוא ידע כל השיחה
הצעתי לו פשרה לשלם סכום מסוים מהתיקון ולהוריד כמה דברים, כמובן שפתאום התחיל לא לענות להודעות, והאופנוע שלי אצלו ואין לי מושג מה הוא עושה לו כרגע
יש לאן לפנות חוץ מבית משפט שיחזירו לי את האופנוע? שום צו שיכול להחזיר לי את האופנוע?

matanbar26
26-10-2019, 20:56
בדיוק
כל השיחות שלנו דיברנו על 3-4K, שבסוף הוספתי צמיגים וידעתי שזה עוד 1.2K, כיוונתי לגג 5-6K וזה גם מה שהוא ידע כל השיחה
הצעתי לו פשרה לשלם סכום מסוים מהתיקון ולהוריד כמה דברים, כמובן שפתאום התחיל לא לענות להודעות, והאופנוע שלי אצלו ואין לי מושג מה הוא עושה לו כרגע
יש לאן לפנות חוץ מבית משפט שיחזירו לי את האופנוע? שום צו שיכול להחזיר לי את האופנוע?

אני חושב, האמת שבשלב הזה אני בטוח, שאתה צריך להתייעץ עם עורך דין.

Drflotz
26-10-2019, 22:06
7802

אגב, הנה המחיר שהוא שם לי
יש לציין שאת הגלגלי שיינים+שרשרת אני הבאתי, בנוסף לטלסקופים שאני הבאתי.

decktor
27-10-2019, 00:06
אני לא יודע מה בדרך כלל המחירים של רוב הדברים ברשימה אבל הדברים שאני כן יודע נשמעים מחיר סביר או טיפה יקר בשביל מוסך רשמי.
יתקנו אותי אולי בעלי יותר ידע אבל לי נדמה ש"מוסך מדרכה" אמור לגבות הרבה פחות.
שוב, תפנה לעורך דין, אני לא מומחה אבל אם בן אדם מחזיק את האופנוע שלך בניגוד לרצונך ולא מוכן אפילו לענות לך לטלפון לי זה נשמע כמו גניבת אופנוע.

zx2r
27-10-2019, 01:32
אני לא יודע מה בדרך כלל המחירים של רוב הדברים ברשימה אבל הדברים שאני כן יודע נשמעים מחיר סביר או טיפה יקר בשביל מוסך רשמי.
יתקנו אותי אולי בעלי יותר ידע אבל לי נדמה ש"מוסך מדרכה" אמור לגבות הרבה פחות.
שוב, תפנה לעורך דין, אני לא מומחה אבל אם בן אדם מחזיק את האופנוע שלך בניגוד לרצונך ולא מוכן אפילו לענות לך לטלפון לי זה נשמע כמו גניבת אופנוע.
יותר על הרף היקר, החלפת סט גגש - שעה גג עבודה, בולמים ומייסבים תומחרו כעבודות נפרדות למרות ששניהם באותו איזור אז לרוב מקזזים על העבודה.
אם הבן אדם מכונאי מקצועי הייתי מצפה למחירים כאלו, לא שכל אחד היה מסכים לשלם אותם כן?

Drflotz
27-10-2019, 11:58
בדיוק בגלל זה, אולי הסכמנו על טיפול מסוים וכל עוד הטיפולים האלה לא יעברו את ה-4K
אבל פתאום לבוא ולדחוף לי מחירים כאלה במוסך מדרכה?
היום בערב אני מגיש תלונה למשטרה

matanbar26
27-10-2019, 12:45
היום בערב אני מגיש תלונה למשטרה

אתה מבזבז את הזמן שלך וחבל.
משטרה לא מתעסקת בסיכסוכים אזרחיים.
מקסימום בעל המוסך ייטען שהתחייבת לשלם x וכרגע אתה לא מוכן לשלם.
מפה המשטרה תגיד לך "לך לבית משפט".
תפסיק לבזבז זמן, ותלך להתייעץ עם עורך דין.

Dresdner
27-10-2019, 15:04
אתה מבזבז את הזמן שלך וחבל.
משטרה לא מתעסקת בסיכסוכים אזרחיים.
מקסימום בעל המוסך ייטען שהתחייבת לשלם x וכרגע אתה לא מוכן לשלם.
מפה המשטרה תגיד לך "לך לבית משפט".
תפסיק לבזבז זמן, ותלך להתייעץ עם עורך דין.

אם היה מדובר במוסך אז על פי חוק מותר למוסך להחזיק ברכב:

האם למוסך יש זכות לעכב את שחרור המכונית?
למוסך זכות לעכב תחת ידו את המכונית ו/או החלקים שהורכבו על ידו בצורת פיקדון לתשלום מלא של החשבון ולתשלום דמי אכסון, וזאת עד לתשלום החשבון כאמור, וזאת בהתאם לחוק חוזה הקבלנות.

במקרה הזה לא מדובר במוסך אלה באדם פרטי לכן אין לו את הזכות להחזיק רכוש שלא שלו לכן תלונה בגין גניבה יכולה לטפוס אבל מסכים עם הקביעה שעדיף קודם לדבר עם עורך דין או לפחות יעוץ לא רישמי מעורך דין שהוא חבר של חבר כדי לחסוך עלויות.

matanbar26
27-10-2019, 15:14
אם היה מדובר במוסך אז על פי חוק מותר למוסך להחזיק ברכב:

האם למוסך יש זכות לעכב את שחרור המכונית?
למוסך זכות לעכב תחת ידו את המכונית ו/או החלקים שהורכבו על ידו בצורת פיקדון לתשלום מלא של החשבון ולתשלום דמי אכסון, וזאת עד לתשלום החשבון כאמור, וזאת בהתאם לחוק חוזה הקבלנות.

במקרה הזה לא מדובר במוסך אלה באדם פרטי לכן אין לו את הזכות להחזיק רכוש שלא שלו לכן תלונה בגין גניבה יכולה לטפוס אבל מסכים עם הקביעה שעדיף קודם לדבר עם עורך דין או לפחות יעוץ לא רישמי מעורך דין שהוא חבר של חבר כדי לחסוך עלויות.

שוב, זאת בעיה משפטית וכל מה שאנחנו רושמים פה זה במקרה הטוב אלו עצות ובמקרה הרע אלו דעות.
סתם שאלה, אם המשטרה תתערב ותחליט שזאת גניבה, מה מונע ממנה להחזיק את הכלי כראיות למשפט?

העצה היחידה שנשארה לי לתת לפות"ש: לך לעורך דין, כבר עשית טעות עם בחירת ה"מוסך" והניסיון לחסוך.
לך, תדבר עם עורך דין, תקבל מידע וייעוץ אמיתי.

Dresdner
27-10-2019, 15:46
שוב, זאת בעיה משפטית וכל מה שאנחנו רושמים פה זה במקרה הטוב אלו עצות ובמקרה הרע אלו דעות.
סתם שאלה, אם המשטרה תתערב ותחליט שזאת גניבה, מה מונע ממנה להחזיק את הכלי כראיות למשפט?

העצה היחידה שנשארה לי לתת לפות"ש: לך לעורך דין, כבר עשית טעות עם בחירת ה"מוסך" והניסיון לחסוך.
לך, תדבר עם עורך דין, תקבל מידע וייעוץ אמיתי.

המשטרה תחזיק באופנוע, ע"ע אביעד אברהמי והKTM הגנוב גם שם יכלת לטעון שזה סיכסוך אזרחי כי האופנוע לא היה בחזקת הגנב אלה אצל מישהוא שקנה אותו וסירב לשחרר.
עדיף שהמשטרה תחזיק באופנוע מאשר מי שמחזיק בו עכשיו מחשש לנזק, להמתין הוא יצטרך להמתין בשני המקרים עד שגלגלי הצדק יעבדו

ziki
27-10-2019, 15:46
תראה את זה ככה. דפקו אותך אבל לא בהרבה.המחירים קצת גבוהים אבל לא משהו יוצא דופן.
אם קיבלת אופנוע חלומי בתמורה הרווחת. אם עדיין טרנטה בעסה לך.
לדעתי צריך לשלם על העבודה שבוצעה ולשחרר את השבוי.
אם תאמר לנו את השם של המוסך\מוסכניק \ילד\מטפל במדרכה עם קובע צמר . נוכל כולנו לדעת לא להכנס לשם.
זה יהיה מספק מבחינת העונש.
תהנה מהאופנוע. ונתראה בשבתות.

matanbar26
27-10-2019, 16:07
המשטרה תחזיק באופנוע, ע"ע אביעד אברהמי והKTM הגנוב גם שם יכלת לטעון שזה סיכסוך אזרחי כי האופנוע לא היה בחזקת הגנב אלה אצל מישהוא שקנה אותו וסירב לשחרר.
עדיף שהמשטרה תחזיק באופנוע מאשר מי שמחזיק בו עכשיו מחשש לנזק, להמתין הוא יצטרך להמתין בשני המקרים עד שגלגלי הצדק יעבדו

מקרה שונה כי האופנוע דווח כגנוב מלכתחילה.
פה מדובר במקרה שהכלי ניתן לו ברשות.

Dresdner
27-10-2019, 16:14
מקרה שונה כי האופנוע דווח כגנוב מלכתחילה.
פה מדובר במקרה שהכלי ניתן לו ברשות.

רק למוסך מותר להחזיק כלי רכב כפיקדון לחוב לכן הוא מחזיק רכוש שלא שלו וזה יכול להיחשב כגניבה, העיצה שלי אליו זה לנסות לקבל יעוץ לא רישמי של עורך דין דרך מכרים רק כדי להבין אם תלונה על גניבה לא תתהפך עליו כתלונת שווא ומשם להמשיך.
להגיד לך לעורך דין כל אחד יכול אבל זה עולה כסף וכאן אין אפשרות לתביעות קטנות כי הם לא מתעסקים בהשבת רכוש.

matanbar26
27-10-2019, 16:22
רק למוסך מותר להחזיק כלי רכב כפיקדון לחוב לכן הוא מחזיק רכוש שלא שלו וזה יכול להיחשב כגניבה, העיצה שלי אליו זה לנסות לקבל יעוץ לא רישמי של עורך דין דרך מכרים רק כדי להבין אם תלונה על גניבה לא תתהפך עליו כתלונת שווא ומשם להמשיך.
להגיד לך לעורך דין כל אחד יכול אבל זה עולה כסף וכאן אין אפשרות לתביעות קטנות כי הם לא מתעסקים בהשבת רכוש.

אני מלכתחילה הצעתי לו לפרסם פנייה בקבוצת הפייסבוק "שאל עו"ד" כי שם לפחות הוא היה יכול לקבל ייעוץ ראשוני וחינמי.
הוא יכול גם להתקשר לעורכי דין, חלקם ייתנו לו ייעוץ ראשוני דרך הטלפון בחינם (מניסיון).
היה פה בחור שהציע לסייע לו (מניח שלא בחינם אבל לפחות טלפונית, לתת כיוון).
לדעתי, הגשת תלונה במשטרה רק תחמיר את המצב, אבל ייתכן ואני טועה, ובדיוק בשביל זה צריך עורך דין.

Dresdner
27-10-2019, 16:24
אני מלכתחילה הצעתי לו לפרסם פנייה בקבוצת הפייסבוק "שאל עו"ד" כי שם לפחות הוא היה יכול לקבל ייעוץ ראשוני וחינמי.
הוא יכול גם להתקשר לעורכי דין, חלקם ייתנו לו ייעוץ ראשוני דרך הטלפון בחינם (מניסיון).
היה פה בחור שהציע לסייע לו (מניח שלא בחינם אבל לפחות טלפונית, לתת כיוון).
לדעתי, הגשת תלונה במשטרה רק תחמיר את המצב, אבל ייתכן ואני טועה, ובדיוק בשביל זה צריך עורך דין.

יפה, בשביל זה אנחנו כאן, והוא קיבל אחלה עצות כאן שנתנו לו כיוון.

xlib
27-10-2019, 18:08

היית בגרמניה יותר מדי זמן. משטרה לא עוסקת בזה והיא לא מוקד לשמירת רכוש במחלוקת. את זה נאמר כאן מספר פעמים.

xlib
27-10-2019, 18:14
רק למוסך מותר להחזיק כלי רכב כפיקדון לחוב

פעם ראשונה שאני שומע כזה דבר. לא הצלחתי למצוא שום חוק שמונע ממני להחזיק רכב שלך כפקדון.

Dresdner
27-10-2019, 18:56
פעם ראשונה שאני שומע כזה דבר. לא הצלחתי למצוא שום חוק שמונע ממני להחזיק רכב שלך כפקדון.גם אין חוק שאני לא יכול להטיל מימי ברכב שלך בזמן ששנינו נוסעים לים.

עצם זה שיש חוק שאומר שלמוסך מותר זה אומר שזה היוצא דופן.
אני מאמין שבחוק הקבלנות יש עוד עסקים מוחרגים.

xlib
27-10-2019, 19:03
גם אין חוק שאני לא יכול להטיל מימי ברכב שלך בזמן ששנינו נוסעים לים.
נכון, אין ולכן לא אוכל להתלונן עלך למשטרה. ובדיוק כמו במקרה כאן, חוק מאפשר לתבוע ממך עלות הנזק. בהליך אזרחי.

Dresdner
27-10-2019, 19:16
נכון, אין ולכן לא אוכל להתלונן עלך למשטרה. ובדיוק כמו במקרה כאן, חוק מאפשר לתבוע ממך עלות הנזק. בהליך אזרחי.אין חוק על כל דבר (וזאת הייתה כוונת הדוגמא) אבל יש חוק שאומר שלמוסך מותר מה שאומר שלאדם פרטי לא אחרת לא היה חוק כזה

decktor
27-10-2019, 20:05
להחזיק אופנוע של אדם אחר ללא רשותו זאת גניבה.
לאף אחד אסור להחזיק רכוש של אדם אחר ללא רשות אלא אם כן יש היתר מפורש בחוק.

matanbar26
27-10-2019, 20:09
שוב, זה התפלספות משפטית.
ייטען בעל המוסך שניתנה לו הרשות להחזיק בכלי עד לקבלת תשלום.
מישהו יכול להוכיח אחרת?

decktor
27-10-2019, 20:14
בעל האופנוע רוצה אותו בחזרה, אין לו רשות יותר.
זה לא מוסך אז החוק שמרשה את זה למוסכים לא תקף.
מה עוד שזאת פעולה לא חוקית שהוא דורש עליה תשלום ועוד מחזיק רכוש של אדם אחר.
אם מישהו חייב לי כסף מותר לי לתבוע אותו, אסור לי לגנוב את הרכוש שלו.

matanbar26
27-10-2019, 20:17
הבעיה שאתם מתייחסים לכלי כ"גנוב".
אני בספק אם מישהו במשטרה יחשוב ככה.
יותר הגיוני, שברגע שהוא ייספר את הסיפור הזה למשטרה יגידו לו שהם לא מתעסקים בזה.
הכלי לא נגנב מהבעלים שלו, הוא ניתן ברשות לצורך ביצוע העבודה וכרגע יש סכסוך על גובה התשלום.
האם המשטרה בכלל תתעסק בעובדה שאין למוסך רישיון? אני בספק גדול.
מה גם שאני חושב שתלונה במשטרה לא תעזור לפיתרון הבעיה, אלא רק תחמיר אותה.
גם למה לעצור שם? אפשר ללכת למע"מ ומס הכנסה להתלונן עליו, הרי אני בספק אם המוסך מדווח על הכנסות בצורה תקינה או בכלל.
האם כל זה יחזיר לו את הכלי? כנראה שלא.

xlib
27-10-2019, 20:26
הבעיה שאתם מתייחסים לכלי כ"גנוב".
אני בספק אם מישהו במשטרה יחשוב ככה.

מעשית זה תלוי בשוטר. נכון, זה סיכסוך על רכוש. מצד שני, בשונה מרכוש אחר, בעלות על רכב די חד משמעית.
משטרה יכולה להטיל על בעל מוסך אחריות לתבוע.

Drflotz
27-10-2019, 21:56
מחר קבענו להיפגש
בכל מקרה כבר כל המסמכים הוגשו למס הכנסה, רשות המוסכים וכמובן תלונה במשטרה שנמצאת בהשהייה ותביעה לפני ששילמתי את האגרה
בשביל נוכל כזה לא אכפת לי לרדת למקומות הכי נמוכים
והכלי הוא GN250

decktor
27-10-2019, 23:00
אישית לא הייתי יורד לרמה של להרוס אותו ככה, רק הייתי מתלונן על הרכוש שלי שהוא לא מוכן להחזיר אבל זאת כמובן בחירה שלך.
התייעצת עם עו"ד?

the striker
28-10-2019, 09:51
המוסכניק יכול לטעון לקיזוז, האופנוע תמורת הכסף שפותח השירשור לכאורה חייב לו.

Dresdner
28-10-2019, 17:16
המוסכניק יכול לטעון לקיזוז, האופנוע תמורת הכסף שפותח השירשור לכאורה חייב לו.

כל זה נכון אם זה מוסך מוכר

Drflotz
29-10-2019, 01:52
הסיפור כנראה נגמר
6300 במקום 9XXX
מקווה שהאופנוע תקין

Biker boyz
29-10-2019, 01:59
כל זה נכון אם זה מוסך מוכר

אתה טועה ומטעה, מפנה אותך לחוק המיטלטלין סעיף 11 ולחוק חוזה הקבלנות סעיף 5, כמו כן ישנם סתירות בדברייך בחוק החוזים שכן בין פות"ש למוסך "נייד" נכרת הסכם ומכאן קמה "למוסכניק" זכות עיכבון עד למועד קבלת התשלום, לעניין ההגדרה של מהו קבלן היא רחבה מאוד ונדונה בפסיקה ואי אפשר לשלול זאת שביהמ"ש לא יפסול זאת שמבצע העבודה יוגדר כקבלן שנשכר לשם ביצוע העבודה ומכח זה קמה לו זכות עיכבון על האופנוע עד לתשלום העבודה.
בעניין זכות העיכבון שקמה למוסך, סעיף החוק נכתב במפורש על מנת ליתן אפקט התרעתי וחוקי כנגד בעל הרכב שלמוסך יש את הזכות להחזיק ברכבו בתור "בן ערובה" עד לתשלום התמורה בעד ביצוע העבודה, אולם זכות זו קמה גם לאדם אחר שביצע עבודה עבור המזמין לבל ירדוף אחרי שכרו.
לעניין הגשת התלונה במשטרה, ישנה בעייתיות מסיומת בנושא שכן מדובר בסכסוך אזרחי שהמשטרה לא תשוש להתערב בו והגשת התלונה תשמש בתור אפקט התרעתי ולא ביצועי כנגד מחזיק הכלי.

פות"ש אני מאוד שמח.
מקווה שהכל הסתדר על הצד הטוב וההתייעצות עימי עזרה לך, תעדכן אותי מחר.

Dresdner
29-10-2019, 02:12
אתה טועה ומטעה, מפנה אותך לחוק המיטלטלין סעיף 11 ולחוק חוזה הקבלנות סעיף 5, כמו כן ישנם סתירות בדברייך בחוק החוזים שכן בין פות"ש למוסך "נייד" נכרת הסכם ומכאן קמה "למוסכניק" זכות עיכבון עד למועד קבלת התשלום, לעניין ההגדרה של מהו קבלן היא רחבה מאוד ונדונה בפסיקה ואי אפשר לשלול זאת שביהמ"ש לא יפסול זאת שמבצע העבודה יוגדר כקבלן שנשכר לשם ביצוע העבודה ומכח זה קמה לו זכות עיכבון על האופנוע עד לתשלום העבודה.
בעניין זכות העיכבון שקמה למוסך, סעיף החוק נכתב במפורש בשביל על מנת ליתן אפקט התרעתי וחוקי כנגד בעל הרכב שלמוסך יש את הזכות להחזיק ברכבו בתור "בן ערובה" עד לתשלום התמורה בעד ביצוע העבודה, אולם זכות זו קמה גם לאדם אחר שביצע עבודה עבור המזמין לבל ירדוף אחרי שכרו.
לעניין הגשת התלונה במשטרה, ישנה בעייתיות מסיומת בנושא שכן מדובר בסכסוך אזרחי שהמשטרה לא תשוש להתערב בו והגשת התלונה תשמש בתור אפקט התרעתי ולא ביצועי כנגד מחזיק הכלי.חבל שהתאמצת כלכך כי כנראה לא הבנת מה שכתבתי.
אתה מסתמך על זה שזה מוסך נייד, מוסך בית, מוסך תיזינבי, מדברי פותח השירשור נראה שזה לא מוסך בכלל אלה אדם פרטי שמתקן בבית שזאת עברה על החוק בפני עצמה, לא נפתח כרטיס כמו שמחוייב על פי חוק במוסך לכל רכב שנכנס לתיקון לכן אין שום הוכחה לחוזה אפילו שבעל פה.
חוק הקבלנות לא טופס כאן, אז איפה אני טועה ומטעה?

zx2r
29-10-2019, 07:59
הסיפור כנראה נגמר
6300 במקום 9XXX
מקווה שהאופנוע תקין
שמח שהסתדר, עדכן

matanbar26
29-10-2019, 08:22
הסיפור כנראה נגמר
6300 במקום 9XXX
מקווה שהאופנוע תקין

אם אתה שואל אותי, אני הייתי מבקש פירוט מלא על מה נעשה ומה הוחלף והולך עם זה למוסך אמיתי שיבדקו ש:
א. הכל נעשה כפי שנרשם.
ב. שהכלי עצמו תקין.

Biker boyz
29-10-2019, 14:35
חבל שהתאמצת כלכך כי כנראה לא הבנת מה שכתבתי.
אתה מסתמך על זה שזה מוסך נייד, מוסך בית, מוסך תיזינבי, מדברי פותח השירשור נראה שזה לא מוסך בכלל אלה אדם פרטי שמתקן בבית שזאת עברה על החוק בפני עצמה, לא נפתח כרטיס כמו שמחוייב על פי חוק במוסך לכל רכב שנכנס לתיקון לכן אין שום הוכחה לחוזה אפילו שבעל פה.
חוק הקבלנות לא טופס כאן, אז איפה אני טועה ומטעה?

לא התאמצתי, זה העבודה שלי.
הנחתך שגויה, גם אם מדובר באדם פרטי שמתקן בעצמו, פסיקת ביה"ש בעניין חוק הקבלנות מרחיבה זאת מאוד וככל הנראה תאשר את זכות העיכבון של האדם הפרטי על האופנוע של פות"ש וזאת בלי להתייחס בכלל לחוק המיטלטלין שמעניק אישרור נפרד.

לעניין זה שמדובר פה בהפרת החוק, מדובר בנושא אחר שככל הנראה לא יבשיל לכדי כתב אישום וכל זה בכל מקרה לא עוזר לפות"ש שהאופנוע שלו עדין יהיה מוחזק אצל האדם הפרטי שניתן יהיה לקבלו רק בעזרת צו ביהמ"ש ולא בעשיית דין עצמי.

וזה בלי שנזכיר שככל הנראה מדובר באדם שהוא מוסכניק בהכשרתו וככל הנראה עובד במוסך ולוקח עבודות מהצד ולכן פות"ש פנה אליו ככל הנראה, אז אם כבר העבירה הרלוונטית פה זה דיווח למס הכנסה על העלמת הכנסות ואי הוצאות קבלות במידה והוא לא עוסק פטור/מורשה/ חברה בע"מ.

Dresdner
29-10-2019, 14:41
לא התאמצתי, זה העבודה שלי.
הנחתך שגויה, גם אם מדובר באדם פרטי שמתקן בעצמו, פסיקת ביה"ש בעניין חוק הקבלנות מרחיבה זאת מאוד וככל הנראה תאשר את זכות העיכבון של האדם הפרטי על האופנוע של פות"ש וזאת בלי להתייחס בכלל לחוק המיטלטלין שמעניק אישרור נפרד.

לעניין זה שמדובר פה בהפרת החוק, מדובר בנושא אחר שככל הנראה לא יבשיל לכדי כתב אישום וכל זה בכל מקרה לא עוזר לפות"ש שהאופנוע שלו עדין יהיה מוחזק אצל האדם הפרטי שניתן יהיה לקבלו רק בעזרת צו ביהמ"ש ולא בעשיית דין עצמי.

וזה בלי שנזכיר שככל הנראה מדובר באדם שהוא מוסכניק בהכשרתו וככל הנראה עובד במוסך ולוקח עבודות מהצד ולכן פות"ש פנה אליו ככל הנראה, אז אם כבר העבירה הרלוונטית פה זה דיווח למס הכנסה על העלמת הכנסות ואי הוצאות קבלות במידה והוא לא עוסק פטור/מורשה/ חברה בע"מ.

מדבריך עולה שבית המשפט מכיר בעסק לא חוקי שלא רשום בשום מקום?

600 ירושלמי
29-10-2019, 14:46
מדבריך עולה שבית המשפט מכיר בעסק לא חוקי שלא רשום בשום מקום?
מדבריו עולה שהוא חי בישראל ומכיר את המציאות.
עוד מדבריו עולה שהוא בקיא בנושא ומכיר את החוק.

כתבת כמה פעמים בשרשור הזה שהעצה שלך זה לפנות לעו"ד לייעוץ. והנה- הפלא ופלא, העו"ד ייעץ לו. אז עכשיו אתה מתווכח עם העו"ד?

גישתך מובנת ומקובלת, אפילו הגיונית מאוד. רק חבל שאינה עולה בקנה אחד עם המציאות הישראלית.

Dresdner
29-10-2019, 15:35
מדבריו עולה שהוא חי בישראל ומכיר את המציאות.
עוד מדבריו עולה שהוא בקיא בנושא ומכיר את החוק.

כתבת כמה פעמים בשרשור הזה שהעצה שלך זה לפנות לעו"ד לייעוץ. והנה- הפלא ופלא, העו"ד ייעץ לו. אז עכשיו אתה מתווכח עם העו"ד?

גישתך מובנת ומקובלת, אפילו הגיונית מאוד. רק חבל שאינה עולה בקנה אחד עם המציאות הישראלית.

לכן סימן השאלה בסוף המשפט, שאלתי אותו אם הבנתי נכון ובית המשפט יכיל את חוקי הקבלנות על אדם פרטי בעל עסק לא חוקי ולא רשום, לי זה נשמע הזוי אבל בו נחכה לראות מה תשובתו

Biker boyz
30-10-2019, 16:01
לכן סימן השאלה בסוף המשפט, שאלתי אותו אם הבנתי נכון ובית המשפט יכיל את חוקי הקבלנות על אדם פרטי בעל עסק לא חוקי ולא רשום, לי זה נשמע הזוי אבל בו נחכה לראות מה תשובתו

שאני אתמנה לשופט בעתיד הרחוק אשלח לך פסק דין אם יהיה בפתחי תיק בנושא ויהיה לך יותר ברור.

לגבי שאלתך, הכל תלוי בנסיבות המקרה ויש להבין שחוק חוזה קבלנות הוא הוא חוק דיספוזיטיבי, דהיינו חוק שניתן להתנות עליו אם ישנו סעיף חוק אחר הוא גובר על חוק הקבלנות.
לכן להערכתי הכנה לאדם פרטי שהוזמן ממנו עבודה יהיה זכות עיכבון מכח החוק הנ"ל ויותר סביר מכח חוק החוזים/מיטלטלין/מכר/שומרים ו/או מכח החלטת ביהמ"ש.

לעובדים עם השכל הישר זה נשמע טיפה לא הגיוני, אבל לא בעיני ביהמ"ש שיעדיף לתת הכרעה מושכלת ולא ליתן לאדם הרואה עצמו נפגע בתור היותו מזמין העבודה לעשות לעצמו דין ודיין.

zx2r
30-10-2019, 20:57
שאני אתמנה לשופט בעתיד הרחוק אשלח לך פסק דין אם יהיה בפתחי תיק בנושא ויהיה לך יותר ברור.

לגבי שאלתך, הכל תלוי בנסיבות המקרה ויש להבין שחוק חוזה קבלנות הוא הוא חוק דיספוזיטיבי, דהיינו חוק שניתן להתנות עליו אם ישנו סעיף חוק אחר הוא גובר על חוק הקבלנות.
לכן להערכתי הכנה לאדם פרטי שהוזמן ממנו עבודה יהיה זכות עיכבון מכח החוק הנ"ל ויותר סביר מכח חוק החוזים/מיטלטלין/מכר/שומרים ו/או מכח החלטת ביהמ"ש.

לעובדים עם השכל הישר זה נשמע טיפה לא הגיוני, אבל לא בעיני ביהמ"ש שיעדיף לתת הכרעה מושכלת ולא ליתן לאדם הרואה עצמו נפגע בתור היותו מזמין העבודה לעשות לעצמו דין ודיין.
כלומר (ותקן אותי אם הבנתי לא נכון), במידה ואני מבצע העבודה ועשיתי חוזה אל מול מזמין העבודה, במידה ולא שולם לי הכסף אזי מזמין העבודה אינו רשאי לקבל את העבודה\מוצר וקיימת לי הזכות "לעכב" את מסירת המוצר\עבודה עד ביצוע התשלום?

זה דיי תומך קצת במשהו שתהיתי לגביו כשעבדתי בחברה שעסקה בייבוא והפצה של מוצרים, על כל חשבונית הודפס משפט שאמר שכל עוד לא נפרע התשלום בעד המוצר המוצר עדיין שייך לחברה וקיימת לה זכות בעלות עליו עד לפירעון המלא. תהיתי לגבי אותו הנושא כאשר אתה אדם פרטי\עצמאי..

Biker boyz
31-10-2019, 01:07
כלומר (ותקן אותי אם הבנתי לא נכון), במידה ואני מבצע העבודה ועשיתי חוזה אל מול מזמין העבודה, במידה ולא שולם לי הכסף אזי מזמין העבודה אינו רשאי לקבל את העבודה\מוצר וקיימת לי הזכות "לעכב" את מסירת המוצר\עבודה עד ביצוע התשלום?

זה דיי תומך קצת במשהו שתהיתי לגביו כשעבדתי בחברה שעסקה בייבוא והפצה של מוצרים, על כל חשבונית הודפס משפט שאמר שכל עוד לא נפרע התשלום בעד המוצר המוצר עדיין שייך לחברה וקיימת לה זכות בעלות עליו עד לפירעון המלא. תהיתי לגבי אותו הנושא כאשר אתה אדם פרטי\עצמאי..

הבנת נכון.

רק צריך לשים לב שאתה מוגדר במקומות הרלוונטיים בתור הישות המשפטית שהנך (עוסק מורשה/פטור/חברה בע"מ ועוד), מדווח על הכנסות ומוציא חשבוניות בהתאם.
בתור אדם פרטי, זה טיפה יותר מורכב והייתי ממליץ על חוזה חתום בין הצדדים עם ההתניות הנדרשות לכך כדי למנוע סיטואציות בעייתיות בעתיד.

zx2r
31-10-2019, 08:27
הבנת נכון.

רק צריך לשים לב שאתה מוגדר במקומות הרלוונטיים בתור הישות המשפטית שהנך (עוסק מורשה/פטור/חברה בע"מ ועוד), מדווח על הכנסות ומוציא חשבוניות בהתאם.
בתור אדם פרטי, זה טיפה יותר מורכב והייתי ממליץ על חוזה חתום בין הצדדים עם ההתניות הנדרשות לכך כדי למנוע סיטואציות בעייתיות בעתיד.
תודה רבה! :cheers2: