התחברות

צפייה בגרסה מלאה : טיפול לדיוק 250

whiterabbit
22-10-2019, 15:01
אהלן
אני צריך לעשות טיפול 15K לדיוק 250
כמובן שהמחירים של המוסכים בארץ זה שחיטה.. לצורך העניין במוסכים המורשים של KTM זה 1300 שקל ואפילו 1400... במוסך לא של KTM אמרו לי 900.. זה מתחיל לעצבן כל פעם לשלם סתם מלא כסף..
בכל מקרה, הסתכלתי בספר רכב ונראה שמה שצריך לעשות בטיפול הזה זה - שמן, פלאג, פילטר שמן, פילטר אוויר. (כתוב גם שכל שנתיים צריך להחליף נוזל בלמים..)

יש לי אפשרות להזמין את החלקים מאתר אנגלי (למישהו באירופה שיביא לי), המחירים נראים זולים מאוד, לדעתי בלי השמן זה יסתכם במאה ומשהו שקל..
ומפה יש שתי אופציות -
1. לבוא עם החלקים למוסך ושהם יעשו את הטיפול, מניח שייקחו שעתיים עבודה על הטיפול
2. אבא שלי אמר שלדעתו אפשר לעשות לבד בבית, אני אישית אין לי שום נסיון בעניין, לאבא שלי יש נסיון עם מכוניות. מהנסיון שלכם, עד כמה זה מסובך? הבנתי שבשביל פלאג צריך ידית מומנת וכלי מיוחד בשביל להוציא/להכניס אותו? ובלי קשר האם חובה ג'ק מרוצים בשביל לעשות את הטיפול הזה?

תודה..

MinorScale
22-10-2019, 16:09
אהלן
אני צריך לעשות טיפול 15K לדיוק 250
כמובן שהמחירים של המוסכים בארץ זה שחיטה.. לצורך העניין במוסכים המורשים של KTM זה 1300 שקל ואפילו 1400... במוסך לא של KTM אמרו לי 900.. זה מתחיל לעצבן כל פעם לשלם סתם מלא כסף..
בכל מקרה, הסתכלתי בספר רכב ונראה שמה שצריך לעשות בטיפול הזה זה - שמן, פלאג, פילטר שמן, פילטר אוויר. (כתוב גם שכל שנתיים צריך להחליף נוזל בלמים..)

יש לי אפשרות להזמין את החלקים מאתר אנגלי (למישהו באירופה שיביא לי), המחירים נראים זולים מאוד, לדעתי בלי השמן זה יסתכם במאה ומשהו שקל..
ומפה יש שתי אופציות -
1. לבוא עם החלקים למוסך ושהם יעשו את הטיפול, מניח שייקחו שעתיים עבודה על הטיפול
2. אבא שלי אמר שלדעתו אפשר לעשות לבד בבית, אני אישית אין לי שום נסיון בעניין, לאבא שלי יש נסיון עם מכוניות. מהנסיון שלכם, עד כמה זה מסובך? הבנתי שבשביל פלאג צריך ידית מומנת וכלי מיוחד בשביל להוציא/להכניס אותו? ובלי קשר האם חובה ג'ק מרוצים בשביל לעשות את הטיפול הזה?

תודה..
אם מדברים בחלקים לא מקוריים אבל טובים:
שמן - ליטר קסטרול power1 סנטטי מלא אפשר למצוא ב50 שקל
פלאג עולה 40 שקל
פילטר שמן 20 שקל
פילטר אוויר 100-200
נוזל בלמים - 40 שקל לבקבוק

לא יודע כמה ליטרים של שמן ונוזל תצטרך אבל אם נחשב לפי 2 בקבוקים לשמן ו2 לנוזל
יוצא לך בערך 400 רק חלקים לא מקוריים (לא בהכרח רע) וזה כמובן עלול לעלות לכיוון 700 מקורי ונוזלים יקרים
עבודה לדעתי לוקח בערך שעתיים שלוש למישהו מנוסה ותעלה 150-200
תשמע.. אם אין לך רצון וזמן, תביא להם הכל קנוי וככה תוכל לדעת אודות איכות החלקים שיושבים לך באופנוע.
תראה בעקרון מה שטוב במוסך זה שהוא יכול לזהות בעיות שמישהו מתחיל לא בהכרח יכול לראות, אם מדובר במוסך טוב אז הוא גם יעשה בדיקה במקומות שעלולים לסבול מבעיות, מהניסיון שלהם עם הכלים האלה, משהו שקשה לעשות לבד.

אם תבחר לעשות לבד אז כן כדאי ידית מומנט, לחסר ניסיון במיוחד.
הכל אפשר לעשות על רגלית צד.
אמור לקחת לך כמה שעות טובות הטיפול אז תעשה בשעות בוקר-צהריים מוקדמות כדי לא להתקע עם אופנוע מפורק בחושך, פעמים ראשונות שמטפליפ באופנוע הסיכוי שדברים עלולים להשתבש בדרך גבוהה מהממוצע.

600 ירושלמי
22-10-2019, 17:48
עבודה לדעתי לוקח בערך שעתיים שלוש למישהו מנוסה ותעלה 150-200
...

אמור לקחת לך כמה שעות טובות
הטיפול אמור לקחת מקסימום שעה. אני לא יודע איך הגישה לפלאג בדיוק אבל במקסימום צריך להוריד מיכל. ענייין של 10 דקות לפרק ולהרכיב.
עם זאת- בקשר למחיר שרשמת- אף מוסך לא עובד בתעריפים כאלה. שעת מוסך נעה סביב ה200 ש"ח.
עם זאת 2- אין כ"כ קשר בפועל בין כמה זמן לוקח לעשות את הטיפול לבין כמה שעות עבודה המוסך גובה. זה מוגדר מראש כחלק מעלות הטיפול. לכל טיפול יש הגדרת זמן.

שעיר בגב"ב
22-10-2019, 19:07
להבא תזמין מראש מחו"ל עולה גרושים:
לאופנוע שלי 2 פלגים+פילטר שמן וכל האורינגים והאטמים הנלווים עולים כ60₪. עם משלוח נגיד 100 בהגזמה.
פילטר אוויר יעלה לך כ50₪.
עם שמן ונוזל בלמים (לא מחו"ל) אתה
בהגזמה על 300₪

חוץ מהחלפת נוזל הבלמים כל השאר משחק ילדים, בקש מחבר שמבין שילווה אותך בפעם הראשונה ובהגזמה ייקח לך שעתיים עבודה לפעם הראשונה.
תעבוד מסודר עדיף עם ספר רכב ותראה סרטוניםביוטיוב קודם לכן והופ חסכת 1000₪

נ.ב. מזכרוני החלפת נוזל בלמים במוסך עולה כ100₪ לכל צד, אז 200₪ על בטיחות פעם בשנתיים זה סביר בהחלט.

1122
22-10-2019, 20:28
להבא תזמין מראש מחו"ל עולה גרושים:
לאופנוע שלי 2 פלגים+פילטר שמן וכל האורינגים והאטמים הנלווים עולים כ60₪. עם משלוח נגיד 100 בהגזמה.
פילטר אוויר יעלה לך כ50₪.
עם שמן ונוזל בלמים (לא מחו"ל) אתה
בהגזמה על 300₪

חוץ מהחלפת נוזל הבלמים כל השאר משחק ילדים, בקש מחבר שמבין שילווה אותך בפעם הראשונה ובהגזמה ייקח לך שעתיים עבודה לפעם הראשונה.
תעבוד מסודר עדיף עם ספר רכב ותראה סרטוניםביוטיוב קודם לכן והופ חסכת 1000₪

נ.ב. מזכרוני החלפת נוזל בלמים במוסך עולה כ100₪ לכל צד, אז 200₪ על בטיחות פעם בשנתיים זה סביר בהחלט.

תגובה כול כך מפגרת, אין מאיפה להתחיל....

danielk
22-10-2019, 20:59
"יש סיפור נחמד- אתה בטח מכיר אותו.

מסופר על מישהו שנכנס למוסך עם רכב תקול.

בעל המוסך מסתכל, מסתכל, מסתכל

ובסוף נותן איזה קטנה עם פטיש

והמנוע מניע.

בעל הרכב שואל כמה מגיע לו,

אז הוא אומר 10,000 ש"ח.

מה 10,000 ש"ח בעל הרכב שואל..

כולה נתת מכה קטנה עם הפטיש.

אז בעל המוסך עונה לו-

אתה משלם שקל על המכה עם הפטיש

ו-9,999 ש"ח על לדעת איפה לדפוק את הפטיש...

וזו האמנות האמיתית"

שעיר בגב"ב
22-10-2019, 23:18
אתה סתם מוותר לעצמך.

MinorScale
22-10-2019, 23:28

והמנוע מניע.

אז הוא אומר 10,000 ש"ח.

אז בעל המוסך עונה לו-

וזו האמנות האמיתית"

בשביל להחליף פילטר שמן לא צריך לדעת איפה להכות עם הפטיש, אנלוגיה מיותרת

שעיר בגב"ב
22-10-2019, 23:31

והמנוע מניע.

אז הוא אומר 10,000 ש"ח.

אז בעל המוסך עונה לו-

וזו האמנות האמיתית"

לא מסכים.
הבחור לא דיבר על תקלה שהוא לא יודע איך לאבחן (דבר שאכן מצריך נסיון והבנה).
מדבר על טיפול פשוט של החלפת שמן ופילטרים ומבט על רפידות הברקסים.
יש מי שלא מעוניין להתעסק עם הצד הטכני ושעבורו טיפול במוסך הוא שקט נפשי ונוחות, ויש כאלה שמתרעמים על המחירים.
עבור מי שמתלונן על מחיר הטיפולים
קיימת האופציה של עבודה עצמית.
בשביל זה חייבים להתחיל ממשהו. ככה לומדים.
ברור שלפות"ש אין שום נסיון, אז שלא יתעסק עם בלמים ושאר דברים מורכבים.
להחליף שמן ופילטרים? אין סיבה שלא לעשות לבד.

mudale222
23-10-2019, 01:16
טיפול ב300 שקל שרק מחליפים דברים להכי זול זה ההגדרה לטיפול חאפרי.
עם חלקים איכותיים כנראה זה יהיה כפול או יותר.
ויש עוד מלא דברים שמוסך עושה חוץ מהחלפה של מתכלים כמו מתיחה ושימון שרשרת,חיזוק כל הברגים, תיאום מצערות, בדיקת כל הצנרות, זיהוי נזילות,
בעיות במיסבים, שימון וגירוז של כל מיני,בדיקה של צמיגים ורפידות וכו'
אני בעד לטפל בבית, אבל לא כמו חאפר אלא כמו שצריך.
עם ידיות מומנט ולעשות לפי הספר רכב את כל מה שצריך ולא רק להחליף להכי זול שיש.
וכן טיפול כזה בחיים לא ייקח שעה בבית אלא יותר לכיוון 4+ שעות (תלוי איזה אופנוע).

ayalzo
23-10-2019, 06:38
סה"כ מאוד מקדם את הדיון.

אני גם חושב שאין שום סיבה שלא לטפל בבית. בצמוד לספר רכב, ולחבר שיודע לעבוד.

אני כן חושב שבלי נסיון, אפילו בהחלפת שמן, יש סיכוי גדול לנזק (כל האופנועים המשומשים שקניתי היו עם הברגות טחונות בפילטר שמן ובבורג ניקוז. יצא לי גם לראות אנשים שהצליחו, אלוהים יודע איך, להכניס פילטר הפוך).
לגבי עלויות של חלקי חילוף,
אף אחד לא אמר לקנות חליפי זול (למרות שפילטרי שמן של הייפלו הם חליפיים, וזולים ולא פחות טובים. והיי- בכל המוסכים, גם המורשים, שמים אותם). בקניה בחול אפשר בהחלט לקנות חלקים זולים ברבע מחיר מבארץ.

שעיר בגב"ב
23-10-2019, 07:04
ממש מצטער שזה מה שאני משלם.
חאפר? האופנוע שלי בן 23 ונוסע כמו חדש.
אצלי 11 שנים ומטופל פרפקט.

אפשר לטפל בבית, לבד, וברמה יותר גבוהה מכל מוסך.
לא בגלל שהמוסכים הם חאפרים ואני לא מזלזל במקצועיות של אף אחד.
אבל כן, טיפול בבית יכול להיות פי כמה יותר איכותי, כי אין את הלחץ של הזמן שווה כסף של המוסך.

הבן אדם מתלונן על מחירי המוסכים אז אני אומר לו שיש אופציה.
זו הבחירה שלו האם לעשות עבודה חאפרית או מקצועית.

לפני 3 שנים בניתי את המנוע מחדש בבית. קפצתי למים העמוקים ומה אגיד לכם? עברו 3 שנים ועובד מעולה!
עלה חמישית או שישית מחיר ממה שהיו לוקחים במוסך.

אפשר לעבוד בבית עם ספר רכב וידית מומנט.
כתבתי מה שכתבתי כדי שידע שאפשר אחרת ולא צריך לפחד. בטח שלא מפאקינג החלפת שמן!

NAOR2207
23-10-2019, 07:45
ויש עוד מלא דברים שמוסך עושה חוץ מהחלפה של מתכלים כמו מתיחה ושימון שרשרת,חיזוק כל הברגים, תיאום מצערות, בדיקת כל הצנרות, זיהוי נזילות,
בעיות במיסבים, שימון וגירוז של כל מיני,בדיקה של צמיגים ורפידות וכו'

כן. אני זוכר שקראתי על זה איפה שהוא ... רגע תן לי להיזכר ... סיפרי מדע בידיוני..
אה נזכרתי. ספר רכב.
mileage may vary

שעיר בגב"ב
23-10-2019, 08:10
בדיוק!
ואם אני לא טועה פותח השרשור אמר כתב שבדק בספר רכב.

אז ממליץ לנשום עמוק, להרגע. לא להתעקש עם הקש של הטרופית איפה שמסומנת הנקודה של הקש. חבל על השפיץ של הקשית.

אם הייתי כבול למוסכים לא הייתי יכול להחזיק אופנוע בארץ.

ואין בדבריי אף לא זלזול ברמת המכונאים, אלא שטיפול עצמאי, בטח שבדברים האלמנטריים יכול להיות איכותי בהרבה. לא בגלל רמת המכונאים אלא בגלל נטייה של רבים מהם לקצר תהליכים דווקא בגלל שזה לא הכלי האישי שלהם ובגלל התור שמצטבר אצלם במוסך.

xlib
23-10-2019, 08:42
האופנוע שלי בן 23 ונוסע כמו חדש.
מישהו פה הזכיר מדע בדיוני?

אפשר לטפל בבית, לבד, וברמה יותר גבוהה מכל מוסך.
בטח שאפשר. רק אז הבית שלך הופך למוסך. יש כאלה שאוהבים את זה, יש אלה שלא.

אבל כן, טיפול בבית יכול להיות פי כמה יותר איכותי, כי אין את הלחץ של הזמן שווה כסף של המוסך.
מצטער, אבל זמן שלי גם שווה כסף. מוסכניק שהחליף 1000 פילטרים יעשה את זה ב-5 דקות, ואני אצטרך שעה כי מה לעשות, יש לי רק אופנוע אחד שטיפול בו פעם בחצי שנה גג.

הבן אדם מתלונן על מחירי המוסכים אז אני אומר לו שיש אופציה.
זו הבחירה שלו האם לעשות עבודה חאפרית או מקצועית.

"מקצועית" זה יהיה בפעם עשירית. אולי.

לפני 3 שנים בניתי את המנוע מחדש בבית.
כל הכבוד.

עלה חמישית או שישית מחיר ממה שהיו לוקחים במוסך.
רק אם הזמן שלך בא בחינם.

אפשר לעבוד בבית עם ספר רכב וידית מומנט.
כתבתי מה שכתבתי כדי שידע שאפשר אחרת ולא צריך לפחד. בטח שלא מפאקינג החלפת שמן!
הכל אפשר, רק צריך לקחת בחשבון ש-:
* דברים הכי פשוטים כושלים כשלא יודעים, בעיקר בפעם ראשון.
* שמן ישן לא שופכים לביוב - איכות הסביבה זה לא מילה גסה.

שעיר בגב"ב
23-10-2019, 09:03
בחירה שלך ובחירה שלי.
טיפול בסיסי של החלפת שמן ופילטרים זה הזמן שלוקח לנסוע למוסך.
אבל תמשיכו לצטט אותי ולהתנגח על שטויות.
מי שטוב לו לטפל במוסכים הכל סבבה, אני לא מיסיונר.
לי מעולה לטפל לבד, יש כאלה (הרוב המוחלט) שלא מתאים להם. הכל טוב אחים שלי.

יאלחה ביי יש לי זמן וחשק לטייל.

נ.ב. אל תלמד אותי על איכות סביבה, אני במקרה מתעסק בזה ומחנך לזה.
מפנה את השמן המשומש למוסך קרוב.

MinorScale
23-10-2019, 09:15
טיפול בסיסי של החלפת שמן ופילטרים זה הזמן שלוקח לנסוע למוסך.
תכלס.
ממתי לשרוף יום עבודה במוסך על פילטרים עדיף מבחינת זמן על שעה שעתיים בשישי בבוקר לטפל במכונה שלך?
לא זמן ולא כסף הרווחת כאן.

whiterabbit
23-10-2019, 12:57
תודה לכולם
נחמד לראות את הויכוח שיצרתי חחח
נתתם לי חומר למחשבה.
בעיקר נראה לי שהחלפת הפלאג עלולה להיות מעצבנת והנוזל בלמים.
אולי בטיפול הזה אני אלך למוסך אבל בטיפול הבא, שבו לא צריך פלאג ולא בלמים, אני אנסה לבד. נראה לי יותר הגיוני מלנסות את הטיפול המלא לבד בפעם הראשונה

MinorScale
23-10-2019, 13:22
תודה לכולם
נחמד לראות את הויכוח שיצרתי חחח
נתתם לי חומר למחשבה.
בעיקר נראה לי שהחלפת הפלאג עלולה להיות מעצבנת והנוזל בלמים.
אולי בטיפול הזה אני אלך למוסך אבל בטיפול הבא, שבו לא צריך פלאג ולא בלמים, אני אנסה לבד. נראה לי יותר הגיוני מלנסות את הטיפול המלא לבד בפעם הראשונה
בלמים אתה יכול לעשות בלי שום קשר במוסך
לגבי הפלאג זה לא בלאגן גדול
רק כדאי מאוד לעבוד עם מוט מומנט, אל תתפשר על זה

KKatkov
23-10-2019, 22:13
בלמים אתה יכול לעשות בלי שום קשר במוסך
לגבי הפלאג זה לא בלאגן גדול
רק כדאי מאוד לעבוד עם מוט מומנט, אל תתפשר על זה

מה נדבקתם ל"מוט מומנט"?
זה לא מה שיעשה את העבודה שלך איכותית. אולי זה ימנע ממך להרוס הברגה בהידוק יתר, וגם זה לא בטוח.

ממרומי נסיוני (עשור של טיפולים שוטפים, שיפוץ, השמשה לאחר תאונות ומה לא) אני מציע להיזהר כאשר אתה ממליץ למישהו חסר ניסיון וידע טכני לטפל לבד באופנוע.
אופנוע מודרני זאת מכונה עדינה ורגישה. טיפול בה הוא מקצוע שדורש הרבה ידע וניסיון (מהסוג שאפשר לצבור רק תוך כדי עבודה). כל טעות עולה הרבה כסף, כך שאם אתה מרבה לטעות - הטיפול העצמאי אינו משתלם בעליל.

לי בזמנו זה היה חשוב. הוצאתי הרבה זמן והרבה כסף, כדי להפוך להיות מכונאי טוב - והיום אני נהנה מהפירות, כי אני מטפל עצמאית בדוקאטי שלי (שעבר 124 אלף ק"מ, מתוכם מעל 80 אצלי ומתפקד נהדר) ובאופנוע שטח.
אבל הדרך לשם הייתה רצופה בשעות רבות של עבודה, פרוייקטי שיפוץ לא משתלמים, נסיעות לעבודה באוטובוס עקב טעות שבוצעה בטיפול במהלך הסופ"ש... זה לא מתאים לכל אחד.
אין דבר יותר מסוכן מלהגיד ש"לעשות טיפול זה פשוט". נכון שהפעולה פשוטה מאוד, אבל מספיק שתטחן הברגה - ונשארת עם אופנוע מושבת, שיילך בבושת פנים על גרר למוסך, כי למכונאי חצר הממוצע אין את הכלים והמיומנות כדי לתקן הברגה של בורג ריקון. ומה אם זאת הברגה של פלאג? הבחור יקלל את היום שבו הוא לקח ראצ'ט לידיים.

לכן אני אומר: מי שרוצה - שיגש לזה בצורה מקצועית. ללמוד את הטיאוריה, להתאמן על איזה קטנוע ב-200 שקל, לרכוש כלים טובים ובכל עבודה שמתבצעת פעם ראשונה - להיעזר במישהו מנוסה. מי שלא יכול לגשת לזה ככה- עדיף שישלם למוסך. יש הצדקה ל-250-280 שקל שמוסך לוקח לשעת עבודה.

MinorScale
23-10-2019, 22:55
מה נדבקתם ל"מוט מומנט"?
זה לא מה שיעשה את העבודה שלך איכותית. אולי זה ימנע ממך להרוס הברגה בהידוק יתר, וגם זה לא בטוח.

ממרומי נסיוני (עשור של טיפולים שוטפים, שיפוץ, השמשה לאחר תאונות ומה לא) אני מציע להיזהר כאשר אתה ממליץ למישהו חסר ניסיון וידע טכני לטפל לבד באופנוע.
אופנוע מודרני זאת מכונה עדינה ורגישה. טיפול בה הוא מקצוע שדורש הרבה ידע וניסיון (מהסוג שאפשר לצבור רק תוך כדי עבודה). כל טעות עולה הרבה כסף, כך שאם אתה מרבה לטעות - הטיפול העצמאי אינו משתלם בעליל.

לי בזמנו זה היה חשוב. הוצאתי הרבה זמן והרבה כסף, כדי להפוך להיות מכונאי טוב - והיום אני נהנה מהפירות, כי אני מטפל עצמאית בדוקאטי שלי (שעבר 124 אלף ק"מ, מתוכם מעל 80 אצלי ומתפקד נהדר) ובאופנוע שטח.
אבל הדרך לשם הייתה רצופה בשעות רבות של עבודה, פרוייקטי שיפוץ לא משתלמים, נסיעות לעבודה באוטובוס עקב טעות שבוצעה בטיפול במהלך הסופ"ש... זה לא מתאים לכל אחד.
אין דבר יותר מסוכן מלהגיד ש"לעשות טיפול זה פשוט". נכון שהפעולה פשוטה מאוד, אבל מספיק שתטחן הברגה - ונשארת עם אופנוע מושבת, שיילך בבושת פנים על גרר למוסך, כי למכונאי חצר הממוצע אין את הכלים והמיומנות כדי לתקן הברגה של בורג ריקון. ומה אם זאת הברגה של פלאג? הבחור יקלל את היום שבו הוא לקח ראצ'ט לידיים.

לכן אני אומר: מי שרוצה - שיגש לזה בצורה מקצועית. ללמוד את הטיאוריה, להתאמן על איזה קטנוע ב-200 שקל, לרכוש כלים טובים ובכל עבודה שמתבצעת פעם ראשונה - להיעזר במישהו מנוסה. מי שלא יכול לגשת לזה ככה- עדיף שישלם למוסך. יש הצדקה ל-250-280 שקל שמוסך לוקח לשעת עבודה.
אתה מציע לו ללכת לקנות קטנוע בשביל ללמוד איך לפתוח 4 ברגים, להוציא ולהכניס פילטר (רק לא הפוך, מצויין בכל סירטון ובכל ספר רכב נורמלי), לסגור את הברגים (עם ההה-מוט מומנט הזה שכל כך חשוב כדי לא לאכול הברגה, בדיוק כמו שאמרת) ולשפוך שמן לתוך חור?
מה אני אגיד לך
מילא הוא לא היה יודע איך לסובב מברג והאופנוע שעומד לו בחצר הוא S1000RR
כולה דיוק 250
אם יש אופנועים להתאמן עליהם בתיקון זה אחד מהם.
תמיד אפשר לפחד מכל דבר ולהזמין איש מקצוע בשביל להחליף נורה בבית, מי שכזה לא היה מעלה את הנושא של לטפל לבד בכלל.

mudale222
24-10-2019, 12:54
אתה מציע לו ללכת לקנות קטנוע בשביל ללמוד איך לפתוח 4 ברגים, להוציא ולהכניס פילטר (רק לא הפוך, מצויין בכל סירטון ובכל ספר רכב נורמלי), לסגור את הברגים (עם ההה-מוט מומנט הזה שכל כך חשוב כדי לא לאכול הברגה, בדיוק כמו שאמרת) ולשפוך שמן לתוך חור?
מה אני אגיד לך
כולה דיוק 250
תמיד אפשר לפחד מכל דבר ולהזמין איש מקצוע בשביל להחליף נורה בבית, מי שכזה לא היה מעלה את הנושא של לטפל לבד בכלל.

אני מסכים עם קקטוב ב200%.
הכי קל זה לזלזל "יאללה תשפוך שמן לחור, מה הבעיה בכלל??"
כל מי שטיפל מספיק יודע שיש הפתעות בדרך ויש עקומת לימוד והיא לא תמיד קלה.
יש לי חבר שטיפל איתי כמה פעמים, שאלתי אותו למה אתה לא מטפל לבד יותר, התשובה:
"כי בטיפול לבד אני צריך תמיד פעמיים. פעם אחת לשבור, פעם שנייה להצליח". אפילו שזה טיפה מוגזם יש בזה מן אמת.
גם אחרי כל הטיפולים והדברים שעשיתי אני עדיין נזהר מאוד בכל טיפול. אם צריך להחליף פלאגים זה כבר ממש בחרדת קודש :biggrin-new:
תמיד משיג ספר רכב אם זה כלי שאני לא מכיר, רואה כמה שיותר סרטונים ביוטיוב לפני וכו'.
קל מאוד לקלקל.

matanbar26
24-10-2019, 13:00
מה אני אגיד לך
כולה דיוק 250

הוא מציע לו ללמוד מה הוא עושה לפני שהוא עושה נזק לכלי התחבורה העיקרי שלו.

MinorScale
24-10-2019, 13:12
הוא מציע לו ללמוד מה הוא עושה לפני שהוא עושה נזק לכלי התחבורה העיקרי שלו.
אשמח לשמוע איזה נזק ניתן לעשות בהחלפת שמן.
אני מדבר כמובן חוץ מלהכניס פילטר הפוך (לא קשה במיוחד לזכור זאת), לסגור חזק או חלש מידי (עבור זה יש מוט מומנט) ולשפוך מעט או הרבה מידי שמן (קוראים בספר רכב כמה ושופכים).

בלי לבלבל את המוח, תתנו דוגמה הגיונית.

mudale222
24-10-2019, 13:19
בוא אני אתן לך דוג' שקרתה לי עם חבר פעם ראשונה שהוא טיפל.
הבורג לריקון שמן נמצא הפוך מתחת לקטנוע, והוא הפך בטעות את הכיוונים וכשניסה לפתוח הוא בעצם רק הידק יותר.
אין לו שמץ של מושג במומנטים וגם אם היה לו לא היה ממש עוזר, גם ידית מומנט לא הייתה עוזרת כלום.
אם לא הייתי עוצר אותו, תוך כמה שניות ההברגה הייתה הולכת פייפאל, ואז הליכויל\תותב וסיפורים מההפטרות.
מעבר לזה בטיפול הנוכחי יש לו גם פלאג ופילטר אוויר להחליף שזה אומר כל מיני פירוקים והרכבות שמהוות פוטנציה לצרות נוספות.
עוד דוג סתם, חבר שלי בא אליי להחליף שמן, בורג ריקון לא נפתח, לא עם ראצ'ט רבע ולא ראצ'ט 3\8 ולא עם חצי. אם הוא לא אצלי הוא תקוע הוא ממשיך לנסות וכנראה חורש את הבורג. הבאתי אימפקט חשמלי, תוך 2 שניות נפתח. ויש עוד מלא בעיות כאלה ואחרות שיכולות לצוץ.

matanbar26
24-10-2019, 13:29
אשמח לשמוע איזה נזק ניתן לעשות בהחלפת שמן.
אני מדבר כמובן חוץ מלהכניס פילטר הפוך (לא קשה במיוחד לזכור זאת), לסגור חזק או חלש מידי (עבור זה יש מוט מומנט) ולשפוך מעט או הרבה מידי שמן (קוראים בספר רכב כמה ושופכים).

בלי לבלבל את המוח, תתנו דוגמה הגיונית.

אתה מדבר על משהו ספציפי כמו החלפת שמן.
סבבה, אז בהחלפת שמן (כנראה) שלא תהיה לו בעיה (למרות שגם זה לא בטוח בכלל).
מה שנשמע לך פשוט לחסר ניסיון עלול להיות מורכב יותר.
ובכלל, לדברים פשוטים יש נטייה להפוך למורכבים יותר (בדיוק כמו בדוגמאות שרשמו מעליי).
הוא רוצה ללמוד לטפל לבד? אז המינימום זה שיהיה מישהו לידו שיודע מה הוא עושה ועדיפות שזה לא יהיה כלי התחבורה העיקרי שלו, בטח אם זה הפעמים הראשונות שהוא מטפל לבד.

600 ירושלמי
24-10-2019, 13:32
א. שימו שלט: "זהירות , כאן חופרים!".

ב. כל מי שכתב שהוא לא ממליץ לשלוח את הבחור אל הלא נודע שישים לב שהוא בעצמו כותב שלקח לו זמן ללמוד והוא עשה טעויות בדרך.
כמו כולנו. ככה לומדים. שיתחיל מקטן. יעשה טעות? אז ילמד. מה קרה?
ג. מודלה- את החברים שלך שלא יודעים לאיזה כיוון לסובב בורג תשאיר מחוץ לדיון. הדיון יוצא מנקודת הנחה שמי שמטפל לבד החזיק פעם בחייו מברג.:cheers2:

ד. פרופורציות. להחליף שמן, שני פילטרים ופלאג במנוע קטן ונגיש יחד עם עזרת אדם שעשה זאת במכוניות (כך נכתב)- לא צריך לשם כך לא תואר ולא תעודת הסמכה.
מקסימום ספר רכב וגישה לאינטרנט.

mudale222
24-10-2019, 14:13
חחחחחחח
שלא יבינו אותי לא נכון. אני 100% בעד לטפל לבד.
רק שישו את זה כמו שצריך עם קצת הכנה טובה וכלים נורמלים ומישהו שיעזור.

MinorScale
24-10-2019, 14:15
בוא אני אתן לך דוג' שקרתה לי עם חבר פעם ראשונה שהוא טיפל.
הבורג לריקון שמן נמצא הפוך מתחת לקטנוע, והוא הפך בטעות את הכיוונים וכשניסה לפתוח הוא בעצם רק הידק יותר.
אין לו שמץ של מושג במומנטים וגם אם היה לו לא היה ממש עוזר, גם ידית מומנט לא הייתה עוזרת כלום.
אם לא הייתי עוצר אותו, תוך כמה שניות ההברגה הייתה הולכת פייפאל, ואז הליכויל\תותב וסיפורים מההפטרות.
מעבר לזה בטיפול הנוכחי יש לו גם פלאג ופילטר אוויר להחליף שזה אומר כל מיני פירוקים והרכבות שמהוות פוטנציה לצרות נוספות.
עוד דוג סתם, חבר שלי בא אליי להחליף שמן, בורג ריקון לא נפתח, לא עם ראצ'ט רבע ולא ראצ'ט 3\8 ולא עם חצי. אם הוא לא אצלי הוא תקוע הוא ממשיך לנסות וכנראה חורש את הבורג. הבאתי אימפקט חשמלי, תוך 2 שניות נפתח. ויש עוד מלא בעיות כאלה ואחרות שיכולות לצוץ.
אנחנו מדברים על אנשים שיש להם הבנה מינימלית איך לסובב בורג ואיך לקשור שרוכים.
סך הכל אני אומר שא' זה לא פרקטי ההצעה ההזויה הזאת לחפש קטנוע בשביל להתאמן עליו בהחלפת שמן.
ב' גם באוניברסיטה כשאומרים לך ש"קורס x הוא קל רצח", זה לא אומר שאתה פשוט ניגש למבחן בלי ללמוד,
ברור שאתה יושב וקורא בספר רכב, רואה לפחות 2 סרטוני יוטיוב של החלפה באופנוע מהדגם שלך, שואל חבר עם ניסיון או מבקש ממנו להיות נוכח או אפילו לוקח את החלקים למוסכניק לשלם לו על העבודה להגיד שבאת ללמוד ולהידבק לו לתחת עד שהוא מסיים.

mudale222
24-10-2019, 14:22
:thumbsup:

KKatkov
24-10-2019, 14:58
מה אני אגיד לך
כולה דיוק 250

יודע מה, כן.
לא יזיק לקנות קטנוע ב-200 שקל כדי ללמוד לסגור 4 ברגים... אם זה מה שיגרום לאחד הברגים האלה לא להחרש על "פרודקשן".
מר זה-כזה-פשוט. אני מת לראות מכונה שאתה תחזקת במשך שנה-שנתיים. בא נראה כמה ריג'קטים אני מוצא...

אני כרגע חי בדיסונס קוגניטיבי. מצד אחד, האופנוע הפרטי שלי (סוג של בוטיק איטלקי) לא נכנס למוסכים. כנ"ל רוב הכלים של החברים הקרובים שלי.
מצד שני, אם הייתי מחפש אופנוע, ורואה כלי ש"טופל בבית" - סביר שהייתי בורח ממנו כמו מאש.
למה?
כי אני יודע יותר מדי טוב כמה דברים יכולים ללכת עקום. ואני בטוח שרובם גם ילכו עקום, כי למכונאי-חצר הישראלי הממוצע אין את הידע, החוש הטכני, הכלים והרצון ללמוד כדי להוציא עבודה באיכות טובה. ולכן, רוב הכלים שטופלו "עצמאית" מעידים רק על תפרנות קיצונית של הבעלים, ומהווים סרטן על שני גלגלים.

שעיר בגב"ב
24-10-2019, 15:41
פותח השרשור אני חוזר בי.
אל תנסה לטפל לבד, לך רק לבעלי מקצוע.
אל תנסה ללמוד לבד, אל תשקיע את מיטב כספך בכלים איכותיים. אל תכלה את זמנך בקריאת חומר טכני ואל תצפה בסרטונים טכניים באינטרנט.
אל תנסה להבין איך עובד קרבורטור או מערכת הזרקה ואל לך להבין מהם שסתומים וכיצד מכוונים אותם.
אל תעלה בדעתך אפילו להבריג פלאג מתושבתו ובטח שלא להבריגו למקומו. אתה יכול לשבור בורג, לפגוע בתבריג. אתה יכול רחמנא ליצלן להזדקק לשירות מכונאי מוסמך שיצילך מהבור העמוק אליו הכנסת את עצמך בטיפשותך. אתה יכול להקלע לאסון שנקרא (תחזיק חזק או מומלץ אפילו שתשב) "השבתת האופנוע לתקופה".

אני אומר לך זאת מנסיון, הייתי במקום הנוראי הזה שנקרא "סליחה טעות, טועים, טעינו". פעם אפילו נאלצתי לנסוע לעבודה באוטובוס במשך שבוע שלם כי ניסיתי לשלוף חזק מדי צינור קירור זקן ורקוב מתושבתו.

תשלם את המחיר הגבוה שדורשים ממך אנשי המקצוע עתירי הנסיון.
הם למדו להחליף שמן, ואפילו פלאג הם יודעים להבריג. רובם כל כך מנוסים ועתירי נסיון כך שהיד שלהם יותר מדוייקת מכל מד מומנט.

פשוט לא יאומן מה נהיה פה בפורום הזה.
פעם היו מייעצים ומעודדים לעבודה עצמית.
אני אישית למדתי המון מרבים כאן בפורום שליוו אותי צעד צעד כשניגשתי לעבוד על חלק/מערכת לראשונה.

את האוברול למנוע לא הייתי מצליח לבצע בלי עזרתם המסורה של אנשים שלא הכירו אותי, כמו סטרלוק וארז, ואביעד וחברים טובים נוספים שהיכרתי כאן בפורום.

הבן אדם רוצה לבצע החלפת שמן ופילטרים ואשכרה מפחידים אותו בסיפורי אימה על שכר לימוד.

MinorScale
24-10-2019, 17:01
יודע מה, כן.
לא יזיק לקנות קטנוע ב-200 שקל כדי ללמוד לסגור 4 ברגים... אם זה מה שיגרום לאחד הברגים האלה לא להחרש על "פרודקשן".
מר זה-כזה-פשוט. אני מת לראות מכונה שאתה תחזקת במשך שנה-שנתיים. בא נראה כמה ריג'קטים אני מוצא...

אני כרגע חי בדיסונס קוגניטיבי. מצד אחד, האופנוע הפרטי שלי (סוג של בוטיק איטלקי) לא נכנס למוסכים. כנ"ל רוב הכלים של החברים הקרובים שלי.
מצד שני, אם הייתי מחפש אופנוע, ורואה כלי ש"טופל בבית" - סביר שהייתי בורח ממנו כמו מאש.
למה?
כי אני יודע יותר מדי טוב כמה דברים יכולים ללכת עקום. ואני בטוח שרובם גם ילכו עקום, כי למכונאי-חצר הישראלי הממוצע אין את הידע, החוש הטכני, הכלים והרצון ללמוד כדי להוציא עבודה באיכות טובה. ולכן, רוב הכלים שטופלו "עצמאית" מעידים רק על תפרנות קיצונית של הבעלים, ומהווים סרטן על שני גלגלים.
ובהמשך למה ששעיר אמר, אני דווקא לא חוזר בי.
הזלזול שלך בישראלי הממוצע הביאה אותך לחשוב שלהחזיק רצ׳ט צריך חוש טכני מפותח במיוחד.
אז לא, לא צריך.
מפחידים את הילד לפתוח בורג ומצד שני שוכחים את הזוועות במוסכים בהם סוגרים "בעדינות" את בורג הניקוז עם פטיש אוויר, מוסיפים שמן קנולה לגיר ומקנחים ב- "אח שלי שומע נפל לו הקרבורטור לגנרטור בזמן העבודה, זה עוד אלפיים לפני מע"מ".

whiterabbit
24-10-2019, 17:03
יש פה דיעות לשני הצדדים וזה בסדר
בשביל מישהו שמטפל קבוע בבית להחליף שמן זה מאוד טריוויאלי, מצד שני למישהו שבחיים לא עשה את זה זה פחות
זה טוב שיש את שני הצדדים. הצד ש"נגד" פשוט רוצה להבהיר שאני לא אצפה שזה ייקח לי חצי שעה ושהכל ילך חלק בהכרח, זה בסדר, אני גם לא חשבתי ככה.
אני בעקרון עד היום הלכתי תמיד למוסך (היה לי קטנוע 7 שנים, ועכשיו אני עם הדיוק, שנה וחצי)
אני כן חושב שזה טוב להבין קצת במכונאות, בכללי, ויחד עם זה שהמחירים מופקעים (המחיר של העבודה עוד סביר, אבל נשמע לי לחלוטין מחיר מנופח 1400 שקל. למרות שבמוסך "סתם" יעני לא של קטמ, אמרו לי 900), חשבתי אולי לנסות לעשות את זה לבד. אבא שלי הציע לעזור, הוא שנים מטפל ברכבים לבד בבית טיפולים פשוטים
אין שום ספק שאני יודע להבריג בורג לכיוון הנכון.. :)
בכל מקרה - אני אסתכל קצת ביוטיוב על סרטונים איך מחליפים פלאג ושמן וכו' ואחליט אם בא לי או לא.
כנראה שהפעם אני כן אלך בסוף למוסך אבל אולי פעם הבאה אני אתארגן על זה קצת מראש עם החלקים והכל, אולי אפילו אמצא מישהו שמוכן לעזור לי

תודה לכולם על התשובות :)

Tribalmistyc2
24-10-2019, 17:05
אם אתה מהמרכז אתה מוזמן להגיע אליי ואדריך אותך.
ללא תשלום.

whiterabbit
24-10-2019, 17:05
ובהמשך למה ששעיר אמר, אני דווקא לא חוזר בי.
הזלזול שלך בישראלי הממוצע הביאה אותך לחשוב שלהחזיק רצ׳ט צריך חוש טכני מפותח במיוחד.
אז לא, לא צריך.
מפחידים את הילד לפתוח בורג ומצד שני שוכחים את הזוועות במוסכים בהם סוגרים "בעדינות" את בורג הניקוז עם פטיש אוויר, מוסיפים שמן קנולה לגיר ומקנחים ב- "אח שלי שומע נפל לו הקרבורטור לגנרטור בזמן העבודה, זה עוד אלפיים לפני מע"מ".

בגלל מוסכים חאפרים כאלה אני חשבתי שזה רעיון טוב ללכת למוסכים של ק.ט.מ... רואים שם שאלה חברה רציניים ולא חאפרים, אבל הם כולם לוקחים מחירים של 1300-1400 שקל לטיפול "גדול"
זה פשוט מעצבן. זה סתם מחיר מנופח
גם אין הבדל כמעט בין הטיפול ה"גדול" לקטן. כולה הבדל של פלאג, שבשביל מישהו מנוסה במוסך זה 10 דקות עבודה..

ayalzo
24-10-2019, 17:33
ארנב לבן,
נראה שבהחלט סיננת היטב את המוץ מהתבן.

שעיר בגב"ב
24-10-2019, 17:42
[QUOTE=ayalzo;155526]ארנב לבן,
נראה שבהחלט סיננת היטב את המוץ מהתבן.[/QUOTE

יפה אמרת, ויפה אמר
הארנב:thumbsup:

whiterabbit
24-10-2019, 17:46
אם אתה מהמרכז אתה מוזמן להגיע אליי ואדריך אותך.
ללא תשלום.

תודה! אני מתל אביב. אם אני אחליט לעשות לבד, אשלח לך הודעה

MinorScale
24-10-2019, 17:49
ארנב לבן,
נראה שבהחלט סיננת היטב את המוץ מהתבן.
מסכים.
בכל מקרה לא חסר אנשים שיעזרו לך פה תמורת כוס לובריקנט למוח (קפה), ממני אתה רחוק לצערי.

KKatkov
24-10-2019, 20:33
פותח השרשור אני חוזר בי.
אל תנסה לטפל לבד, לך רק לבעלי מקצוע.
אל תנסה ללמוד לבד, אל תשקיע את מיטב כספך בכלים איכותיים. אל תכלה את זמנך בקריאת חומר טכני ואל תצפה בסרטונים טכניים באינטרנט.
אל תנסה להבין איך עובד קרבורטור או מערכת הזרקה ואל לך להבין מהם שסתומים וכיצד מכוונים אותם.
אל תעלה בדעתך אפילו להבריג פלאג מתושבתו ובטח שלא להבריגו למקומו. אתה יכול לשבור בורג, לפגוע בתבריג. אתה יכול רחמנא ליצלן להזדקק לשירות מכונאי מוסמך שיצילך מהבור העמוק אליו הכנסת את עצמך בטיפשותך. אתה יכול להקלע לאסון שנקרא (תחזיק חזק או מומלץ אפילו שתשב) "השבתת האופנוע לתקופה".

אני אומר לך זאת מנסיון, הייתי במקום הנוראי הזה שנקרא "סליחה טעות, טועים, טעינו". פעם אפילו נאלצתי לנסוע לעבודה באוטובוס במשך שבוע שלם כי ניסיתי לשלוף חזק מדי צינור קירור זקן ורקוב מתושבתו.

תשלם את המחיר הגבוה שדורשים ממך אנשי המקצוע עתירי הנסיון.
הם למדו להחליף שמן, ואפילו פלאג הם יודעים להבריג. רובם כל כך מנוסים ועתירי נסיון כך שהיד שלהם יותר מדוייקת מכל מד מומנט.

פשוט לא יאומן מה נהיה פה בפורום הזה.
פעם היו מייעצים ומעודדים לעבודה עצמית.
אני אישית למדתי המון מרבים כאן בפורום שליוו אותי צעד צעד כשניגשתי לעבוד על חלק/מערכת לראשונה.

את האוברול למנוע לא הייתי מצליח לבצע בלי עזרתם המסורה של אנשים שלא הכירו אותי, כמו סטרלוק וארז, ואביעד וחברים טובים נוספים שהיכרתי כאן בפורום.

הבן אדם רוצה לבצע החלפת שמן ופילטרים ואשכרה מפחידים אותו בסיפורי אימה על שכר לימוד.

אולי פשוט נהייתי זקן?
פעם, הטיפול העצמאי היה עבורי חלק מהרומנטיקה.
היום זה עוד אחד מהדברים שאני צריך לעשות, כדי להגיע לעבודה.

פעם, טיפלתי תחת כיפת השמיים, על מדרכה ליד הבית של ההורים.
היום אני מטפל בסדנה מסודרת אצל חבר, ומחשבות שאולי אצטרך שוב לעבוד על המדרכה מתישהו זה סיוט מבחינתי.

פעם הייתי הראשון לעודד אנשים להעיז ולדחוף ידיים למכונה.
היום? אני זהיר יותר. מי שרוצה לגשת לזה בצורה רצינית - אשמח לסייע לו. מי שמתייחס לזה כעניין של "מה בכך", אמליץ לו לחשוב פעמיים ולבדוק האם הוא מבין למה הוא נכנס.
אני לא נגד טיפול עצמאי, נהפוך הוא. אני בעד לתת לאחזקת המכונה את הכבוד הראוי, ולהגיע לעבודה עם רקע תיאורטי מתאים וכלים מתאימים.

zx2r
24-10-2019, 22:15
בגלל מוסכים חאפרים כאלה אני חשבתי שזה רעיון טוב ללכת למוסכים של ק.ט.מ... רואים שם שאלה חברה רציניים ולא חאפרים, אבל הם כולם לוקחים מחירים של 1300-1400 שקל לטיפול "גדול"
זה פשוט מעצבן. זה סתם מחיר מנופח
גם אין הבדל כמעט בין הטיפול ה"גדול" לקטן. כולה הבדל של פלאג, שבשביל מישהו מנוסה במוסך זה 10 דקות עבודה..

הפלאג הזה מעצבן ברמות שזה או לעבוד בספייס קטן מאוד עם זוויות סיבוב קטנות מבלי לפרק מיכל או לפרק מיכל ולהוציא בסבבה.
יש עוד עיניין ושקול זאת לפני: אם הכלי באחריות ואתה מטפל לבד האחריות מוסרת מהכלי.

danielk
25-10-2019, 11:21
בואו נסכם את השרשור הזו בשאלה:

כמה ממכם היו קונים אופנוע שטופל בבית?

danielk
25-10-2019, 11:31
מצ"ב הוראות יצרן לטיפול גדול בכלי המדובר, שעלותו כ1,400 ש"ח לצרכן.

כיוון שסתומים
ניקוי רשת סינון
החלפת שמן מנוע
החלפת פילטר שמן
החלפת מצת
החלפת פילטר אויר
טיפול מגעי מצבר
בדיקת תיאום וכיוון EFI
חיזוק ברגים כללי
בדיקת חיזוק בנדים-מניפול וצינורות מים
בדיקת חופש מיסב היגוי
בדיקת מצב שרשרת וגג"ש
מתיחה ושימון שרשרת
בדיקת כבל מצמד מצמד
בדיקת מצערת יד
בדיקת אורות ומתגים כללי
החלפת שמן טלסקופיים (פעם בשנתיים)
בדוק לחץ משאבת הזרקה
בדיקת נוזל בלם
בדיקת רפידות בלם
בדיקת לחץ אויר (PSI)
בדיקת גלגלים+צמיגים,חישוקים,שפיצים
בדיקת נוזל קירור

זמן תקן לעבודה הנ"ל הוא 120 דקות.

אז הכל טוב ונחמד שהמוסכים גנבים כי אתה יכול לפתוח לבד 4 ברגים ולהוריד שמן כי זה כולה ראצ'ט מי ישמע... אבל זה לא באמת ככה.

אתה יכול להיות חסר ידע, ולהצליח להחליף שמן לבד, אל תכנס למוסך בחיים. גם עם הפלאג תסתדר.
אבל מה עם דברים קצת יותר מורכבים? כמו כיוון שסתומים?
מה עם מוסך שישים לב שהמיסבי היגוי לא תקינים ואולי יציל אותך מתאונה מיותרת?

MinorScale
25-10-2019, 11:59

כיוון שסתומים
ניקוי רשת סינון
החלפת שמן מנוע
החלפת פילטר שמן
החלפת מצת
החלפת פילטר אויר
טיפול מגעי מצבר
בדיקת תיאום וכיוון EFI
חיזוק ברגים כללי
בדיקת חופש מיסב היגוי
בדיקת מצב שרשרת וגג"ש
מתיחה ושימון שרשרת
בדיקת כבל מצמד מצמד
בדיקת מצערת יד
בדיקת אורות ומתגים כללי
בדוק לחץ משאבת הזרקה
בדיקת נוזל בלם
בדיקת רפידות בלם
בדיקת לחץ אויר (PSI)
בדיקת נוזל קירור

אז הכל טוב ונחמד שהמוסכים גנבים כי אתה יכול לפתוח לבד 4 ברגים ולהוריד שמן כי זה כולה ראצ'ט מי ישמע... אבל זה לא באמת ככה.

אתה יכול להיות חסר ידע, ולהצליח להחליף שמן לבד, אל תכנס למוסך בחיים. גם עם הפלאג תסתדר.
חצי מהדברים האלה לא יבדקו

danielk
25-10-2019, 12:03
חצי מהדברים האלה לא יבדקו

אז אתה אומר לא רק גנבים, גם רמאים.

MinorScale
25-10-2019, 12:13
לא אמרתי גנבים ולא אמרתי רמאים אף פעם.
ספר רכב זאת המלצה אבל בפועל אין מספיק זמן באמת לעבור בורג בורג, אחרת טיפול היה אורך פי 2 זמן משמע הלקוח לא היה חוזר לאותו מוסך וכוחות השוק היו עושים את שלהם.
הבדיקת נוזל בלם למשל תהיה לחיצה על הברקס במקרה הטוב.
כיוון שסתומים אכן לא משהו שהייתי ממליץ לעשות לבד בהתחלה, אבל כיוון שפותח הפוסט לא ציין זאת כאחת הדרישות בטיפול לא הייתה התייחסות לזה.

NAOR2207
25-10-2019, 12:33

אני יכול לומר בוודאות שבמקרה אחד לפחות, במוסך היבואן, פירמה אחרת מזו שאתה עובד בה, עם שירות ויחס ללקוח מעולים ומהוללים (ללא ציניות)
בטיפול לא בדקו כיוון שסתומים.
איך אני יודע? מכסה השסתומים היה "עם הפלומבה" מפס היצור. ולא רק אני קבעתי את זה. הייתי במוסך ששילמתי לו במיוחד בשביל זה.

למען ההגינות אומר שפשוט לא היה צריך. הכלי היה עם פחות מ 10K. וגם המוסך השני התנגד לבצע את העבודה כי הוא רצה לחסוך לי כסף.

אבל בקבלה היה כתוב במפורש - "בדיקה וכיוון שסתומים"

אז בוא.
נא לא להתייפיף. גם מוסכים גדולים ומרכזיים פוסחים על הרשימה הארוכה שציינת.
אתה כמובן תתכחש ותאמר שזה סטנדרט אצלכם.
וזה בסדר. אני לא מתווכח. שכל אחד יבין ויאמין במה שבא לו.

Tribalmistyc2
25-10-2019, 13:30
..
יש הבדל בין בדיקת מרווחי שסתומים לבין כיוון - אלה לא אותן הפעולות ולא בכל טיפול "גדול" יש צורך בכיוון.
אתה מבלבל בין check ל adjustment.

בדיקת תיאום וכיוון EFI זה קשקוש שנועד לחלוב מהלקוח כסף כמו בדיקת לחץ במשאבת ההזרקה.
אין מה לסנכרן במערכת ה"EFI" ומשאבת דלק סטנדרטית מהונדסת לתת את אותו הלחץ במשך רוב חיי האופנוע.
במה שנוגע למנועי סינגל מוזרקים לכל היותר אפשר לנקות את המצערת.

כמו כן אין צורך להגיע למוסך בשביל חיזוק הברגים או הבנדים,מתגים,לחצי אוויר,בדיקת מפלס נוזל הבלם,מציאת חופש במיסבי ההיגוי וטיפול במגעי המצבר.
אלה שם בשביל להצדיק את הסכום המופקע.

בשביל שמיסבי היגוי יגרמו לתאונה מיותרת הם צריכים להיות במצב כל כך גרוע שאתה לא תוכל לסובב את הכידון.
לא צריך ללכת למוסך בשביל להבין שאי אפשר להשתמש באופנוע כאשר הכידון לא זז.

מזל שיש מלאכים ששומרים עלינו.

danielk
25-10-2019, 14:56
תקנו אוץי אם הבנתי אתכם לא נכון, יש ספר הוראות יצרן לטיפול, שמשמש את המוסכים בארץ נטו לנפח את החשבון, בפועל הם גובים ממכם כספים על דברים שלא מבוצעים.

אם זה לא גניבה ורמאות, אז אני לא יודע מה כן.

אני לא סניגור של אף מוסך, ולא מתייפף בשם אף אחד, אל תשים לי מילים בפה.
אני מזמין עבודה במוסך ומקבל חשבונית, בדיוק כמוך, עם קצת יותר הנחה.
ואם אתה אומר שהם מרמים וגונבים לקוח פרטי, פעם, פעמיים בשנה כשיש טיפול... אז אתה בעצם בא ואומר לי בפנים שגונבים ומרמים אותי על בסיס יומי. ואיזו אלטרנטיבה יש לי? אין לי. כי גם במוסכים אחרים, גונבים ומרמים.

ובקיצור, המקצוע מכונאי / מוסכניק / בעל מוסך, זה מקצוע של גנבים רמאים.

שעיר בגב"ב
25-10-2019, 15:21

אני אומר שאת כל הרשימה שנתת כח אחד יכול לבצע. השאלה היא האם אתה מעוניין או לא מעוניין לעשות בעצמך.
אם התשובה לכך היא לא אז אתה בקבוצת הרוב והכל טוב ויפה ואין לי שום בעיה עם זה.

אם אתה לא רוצה לשלם הון למוסכים, וכן, מחירי הטיפולים הם יקרים מאוד! אז יש לך את האופציה.
אף אחד לא מתחיל מכיוון מרווח שסתומים (למרות שבפועל זה לא כזה מסובך) או בהחלפת מיסבי היגוי.
להבנתי כל המצדדים בטיפול עצמי המליצו על למידה הדרגתית.
להתחיל מהדברים הפשוטים, לצבור נסיון וביטחון גם לטיפולים המורכבים יותר.
המליצו על עבודה בצמוד לספר רכב (שמפרט ומנחה צעד צעד) ועם כלים טובים וכן גם בצפיה בסרטונים ברשת שמאוד עוזרים ומלמדים.
כולנו גם מכירים את הקורסים השונים למכונאות אופנועים שמאוד מאוד משתלמים.

המלצה לטיפול עצמי אינה אומרת שמזלזלים באיכות המכונאים בארץ (הרוב המוחלט שאני מכיר הם ממש מקצועיים) אלא רק יוצאת כנגד המחירים הגבוהים (לדעת רבים) והקטנת הראש אצל חלקם שנובעת לרוב (לדעתי) מלחץ של זמן.

מי שבוחר לבד בוחר גם איך לבצע את העבודה.
לפעמים לא מצליחים ואז זאת לא בושה ללכת למכונאי מומחה ולשלם על הידע והנסיון. זה קורה וזה בסדר.
אבל זה גם בסדר לטפל לבד, זה נהוג בכל העולם לא רק פה בקרב הילידים הקמצנים.
מה כל כך נורא ברצון לדעת וללמוד? וממתי זאת בושה לטעות בדרך ולבקש עזרת מומחים?

NAOR2207
25-10-2019, 15:47
תקנו אוץי אם הבנתי אתכם לא נכון, יש ספר הוראות יצרן לטיפול, שמשמש את המוסכים בארץ נטו לנפח את החשבון, בפועל הם גובים ממכם כספים על דברים שלא מבוצעים.

אני לא סניגור של אף מוסך, ולא מתייפף בשם אף אחד, אל תשים לי מילים בפה.
אני מזמין עבודה במוסך ומקבל חשבונית, בדיוק כמוך, עם קצת יותר הנחה.
ואם אתה אומר שהם מרמים וגונבים לקוח פרטי, פעם, פעמיים בשנה כשיש טיפול... אז אתה בעצם בא ואומר לי בפנים שגונבים ומרמים אותי על בסיס יומי. ואיזו אלטרנטיבה יש לי? אין לי. כי גם במוסכים אחרים, גונבים ומרמים.

ובקיצור, המקצוע מכונאי / מוסכניק / בעל מוסך, זה מקצוע של גנבים רמאים.

אני מתנצל. (מודגש בהודעה שלך) פעלתי מתוך דיעה קדומה.
מה שאני אומר הוא שיש כאלו שעוברים על הצ'ק ליסט. מול הלקוח. כשואו. או כי הוא לקוח VPI.
מהניסיון המועט שלי - מוסכים (וגם מורשים וגם בעלי מוניטין מצויין) עושים את המינימום ואפילו פחות. (כמו לנקות גריז ישן ולשים חדש)
אבל זה רק הניסיון המועט שלי.
ועם הניסיון הזה אני לא מתלהם/מתרעם עם שמות תואר כמו גנבים ורמאים. למדתי לחיות עם זה.
טכנאי מזגנים שמחליף לך צנרת - מחליף גם גומיות ומנקה את התושבות? (סתם דוגמה. אני לא מבין במזגנים)
ככה זה.

danielk
25-10-2019, 16:30
את תרבות החפיף אני מכיר, מעטים אלו שניתן לסמוך עליהם בכל תחום שהוא, על אחת כמה וכמה שמדובר בכסף.

xlib
26-10-2019, 16:47

אז אתה באמת לא יודע. זה נקרא ״שירות״. לדוגמא, אני לא רוצה לדעת איזה ברגים לחזק ואלו גומיות להחליף. לא רוצה להתלכלך בשמן ולא רוצה מפתח מומנט בבית.
אז כן, אני אשלם עוד 200 שח למוסך שמוכן לקבל אותי ב-6 בערב ולעשות כל משצריך.

קטקוב סיכם עניין די נכון.

Sent from my iPhone using Tapatalk

שעיר בגב"ב
26-10-2019, 19:25
מה הקשר?
הרוב המוחלט של הרוכבים והנהגים הולכים למוסך כי לא בא להם להתעסק ולהתלכלך ושאר סיבות.
הכל טוב.
אף אחד לא אומר שלא לטפל במוסכים.

כולה מוכנים לעזור למי שרוצה לטפל לבד.
אין מה לנסות לשכנע אף אחד לצד זה או אחר.

לחלק זה ממש אחלה לטפל לבד והם משתדלים לעשות עבודה טובה ואיכותית.
אני מכיר גם כאלה שעושים עבודה מצ'וקמקת בבית. חבל אבל בחירה שלהם.

מעריך שלפחות 90% מטפלים במוסך. נו אז מה?
איך נהייתה מזה מלחמה?

נ.ב. היחיד שדעתו לא לגיטימית בשרשור הזה זה הפוץ שסתם ניסה להעליב אותי.
השני ב13 השנים שאני חבר פה בפורום שהתווסף לרשימת ההתעלמות שלי.

Tribalmistyc2
26-10-2019, 19:30
נ.ב. היחיד שדעתו לא לגיטימית בשרשור הזה זה הפוץ שסתם ניסה להעליב אותי.
השני ב13 השנים שאני חבר פה בפורום שהתווסף לרשימת ההתעלמות שלי.

לא חושב שיש טעם להתייחס ל "פוץ" שעשה טובה כשהקליד את הניק שלו ומטריל כאן אחת לכמה חודשים.

שעיר בגב"ב
26-10-2019, 19:37
אתה צודק אחי.
לפחות לא אשחית עוד את זמני בקריאת פניני חכמתו.

כיף אמיתי שנמצאים כאן רבים שכיף אמיתי ללמוד מהם:cheers2:

Tilbalisti
27-10-2019, 00:25
להחליף פלאג לוקח דקה.
ולא יודע איך מישהו פה הגיע ל40 שקל?
אני קניתי 3 פלאגים ביחד ב12 שקל.

600 ירושלמי
27-10-2019, 09:39
להחליף פלאג לוקח דקה.

להחליף פלאג לא לוקח דקה. יש פירוקים שצריך לעשות לפני (מינימום להוריד מיכל בכלי הזה).
גם להחליך רינגים לוקח דקה, אבל כמה זמן לוקח להגיע אליהם?

אני קניתי 3 פלאגים ביחד ב12 שקל.

אין חיה כזו. אין פלאג ב4 שקל.

Tribalmistyc2
27-10-2019, 09:41
יש פלאגים מזויפים שיכולים להיות מאוד מסוכנים למנוע.

Tilbalisti
27-10-2019, 09:48
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F39 2474961668

אני לא יודע אצלי במובי לפחות. אתה פותח את המכסה שמתחת לרגליים.(2 ברגים)
מוריד כובע פלאג ומוריד פלאג..
יש אופנועים שיותר מסובך
ואמממ. אני מקווה שהפלאג הזה לא יפוצץ לי את המנוע

Tribalmistyc2
27-10-2019, 09:51
לא הייתי שם מצת של איזה יצרן סיני עלום
פלאג צריך להיות מדויק מבחינת הרמת חום ועמיד מבחינת סיבולת.
אם הוא יתפרק לתוך המנוע או אם הוא לא יפנה את החום מספיק מהר או מהר מידי זה פוגע בניצולת של המנוע או יכול לגרום לחימום ייתר.

600 ירושלמי
27-10-2019, 10:06
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F39 2474961668
אני מקווה שהפלאג הזה לא יפוצץ לי את המנוע

גם אני מקווה בשבילך.
אין אפילו שם יצרן, ואין מק"ט. זה מעיד על כמה חיקוי סיני זול זה.

בדברים כאלה אל תחסוך. לא שפלאג אחר יגרום למנוע לעבוד חזק יותר אבל פלאג של חברה מוכרת סביר שלא תתפרק לו האלקטרודה לתוך הצילינדר. ועוד הם הגדילו לעשות ועשו 3 אלקטרודות כדי להגדיל את הסיכוי שדבר כזה יקרה.

*וואלה, לא ידעתי שיש פאגים כאלה זולים.

whiterabbit
27-10-2019, 10:51
כמו שכבר אמרו לפני, אף אחד לא באמת עושה את כל זה
אבל, בוא תסביר לי למה יש הבדל של 500 שקל בין טיפול גדול לקטן.. זמן העבודה הוא אותו זמן (אוקיי, פלוס אולי עוד 10-15 דקות), ובחלקים מדובר על פלאג שעולה 40 שקל.. איפה 500 שקל?

כיוון שסתומים
ניקוי רשת סינון
החלפת שמן מנוע
החלפת פילטר שמן
החלפת מצת
החלפת פילטר אויר
טיפול מגעי מצבר
בדיקת תיאום וכיוון EFI
חיזוק ברגים כללי
בדיקת חופש מיסב היגוי
בדיקת מצב שרשרת וגג"ש
מתיחה ושימון שרשרת
בדיקת כבל מצמד מצמד
בדיקת מצערת יד
בדיקת אורות ומתגים כללי
בדוק לחץ משאבת הזרקה
בדיקת נוזל בלם
בדיקת רפידות בלם
בדיקת לחץ אויר (PSI)
בדיקת נוזל קירור

mudale222
27-10-2019, 13:23

אני לא יודע אצלי במובי לפחות. אתה פותח את המכסה שמתחת לרגליים.(2 ברגים)
מוריד כובע פלאג ומוריד פלאג..
יש אופנועים שיותר מסובך
ואמממ. אני מקווה שהפלאג הזה לא יפוצץ לי את המנוע

ברוב האופנועים זה איזה חצי שעה, צריך לפרק פיירינג צד, לפרק מיכל דלק ואז תיבת אוויר\פילטר אוויר ורק אז אתה מגיע לפלאגים שגם אז די קשה להגיע אליהם כי הם בזווית תחת.
הפלאגים האלה שהזמנת זה טמטום טהור. תזמין פלאגים נורמליים ותחליף לפני שיקרה לך איזה אסון כלכלי קטן.

MinorScale
27-10-2019, 13:41
לי לקח איזה שעה בפעם הראשונה.
פלאג הזמנתי פה:
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B00BRBJLYM?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title
לא יודע ב-100% על טיבו לטווח ארוך ולכן לא יכול להמליץ בפה מלא.
מודה שבפילטר שמן חסכתי והזמנתי מעלי אקספרס תמורות גרושים, לא קיבלתי אותם עדיין בשביל לתת דעה אבל מסקרן

Tribalmistyc2
27-10-2019, 13:51
להלן דברים שלא חוסכים בהם - צמיגים,בלמים,מיסבים,שמנים,נוזלי קירור,מסננים,מצתים ומזרקים.
כל אלה יאריכו את החיים שלכם ואת של הכלי.
לא קונים אותם בעלי אקספרס מתוצרת סין או מיצרן עלום שם כלשהו.
אך ורק מקוריים או מקבילים שמאושרים על ידי היצרן (לא רלוונטי לכל הרשימה).

matanbar26
27-10-2019, 14:12
בואו נסכם את השרשור הזו בשאלה:

כמה ממכם היו קונים אופנוע שטופל בבית?

התגובות האחרונות רק עונות על השאלה הזאת:

.
מודה שבפילטר שמן חסכתי והזמנתי מעלי אקספרס תמורות גרושים, לא קיבלתי אותם עדיין בשביל לתת דעה אבל מסקרן

אני מקווה שהפלאג הזה לא יפוצץ לי את המנוע

MinorScale
27-10-2019, 14:39
התגובות האחרונות רק עונות על השאלה הזאת:
הפילטר עוד לא הורכב, כרגע יש באופנוע פילטר k&n איכותי. כשיגיע הפילטר אבחן אותו ורק אם יראה איכותי ארכיב אותו.

Tribalmistyc2
27-10-2019, 14:40
כשיגיע הפילטר אבחן אותו ורק אם יראה איכותי ארכיב אותו.
אני מקווה שיש לך מיקרוסקופ טוב ושאתה יודע להשתמש בו.

MinorScale
27-10-2019, 14:43
אני מקווה שיש לך מיקרוסקופ טוב ושאתה יודע להשתמש בו.
ככה אתה בודק את הפילטר שמרכיבים לך במוסך?

Tribalmistyc2
27-10-2019, 14:45
ככה אתה בודק את הפילטר שמרכיבים לך במוסך?
לא אני רק מגיב ככה כשאני קורא דברים נאורים.

MinorScale
27-10-2019, 15:03
הפילטרים לא בטוח שיכנסו לתוך האופנוע שכן יש 2 פילטרים של hiflo שמחכים ראשונים בתור, אפשר להרגיע את הפאניקה.
הוזמן נטו בשביל לבחון את האיכות.
גם ככה מחליף שמן כל אלף ככה שהפילטר לא יגיע למצב של סתימה.
עדיף להחליף לפילטר סביר כל אלף ולא להיות עם פילטר איכותי 10 אלף, זאת דעתי.

Tribalmistyc2
27-10-2019, 15:48
אף אחד לא בפניקה ואני מתנצל על העקיצה.
בלתי אפשרי לדעת את האיכות של מסנן האוויר שהנחתי שאתה מדבר עליו על סמך ראיה דרך עין אנושית.

מסנן אוויר חליפי זול מעלי כלשהו זה זבל.
איכות המסננים המקוריים היא שמיים וארץ ביחס אליהם ולכן הם ישמרו על המנוע הרבה יותר טוב ואין טעם בכלל לקנות מסנן סיני.

MinorScale
27-10-2019, 15:57
אף אחד לא בפניקה ואני מתנצל על העקיצה.
בלתי אפשרי לדעת את האיכות של מסנן האוויר שהנחתי שאתה מדבר עליו על סמך ראיה דרך עין אנושית.

מסנן אוויר חליפי זול מעלי כלשהו זה זבל.
איכות המסננים המקוריים היא שמיים וארץ ביחס אליהם ולכן הם ישמרו על המנוע הרבה יותר טוב ואין טעם בכלל לקנות מסנן סיני.
יכול להיות שעשיתי טעות של מתחילים שהזמנתי אותם, הרבה ביקורות טובות וחברה שלא מתביישת בשם שלה קרצו לי ללחוץ buy now.
אשקול בחיוב המנעות מהפילטר שכן יש לי גישה לפילטרים מוכרים בהפרש לא ניכר.

שעיר בגב"ב
27-10-2019, 18:45
להלן דברים שלא חוסכים בהם - צמיגים,בלמים,מיסבים,שמנים,נוזלי קירור,מסננים,מצתים ומזרקים.
כל אלה יאריכו את החיים שלכם ואת של הכלי.
לא קונים אותם בעלי אקספרס מתוצרת סין או מיצרן עלום שם כלשהו.
אך ורק מקוריים או מקבילים שמאושרים על ידי היצרן (לא רלוונטי לכל הרשימה).

צודק בהחלט!
בלי קשר לזה שגם ככה בהזמנה מחו"ל כל אלה זולים
למדי (מקוריים או תחליפי איכותי).

danielk
27-10-2019, 22:37
בקיצור: (ובלי זלזול, אלו דברים שעולים מהשרשור)
מזמינים מעלי אקספרס פלאג ב4 שקל (ללא שם או מותג, משהו סיני)
מזמינים מעלי אקספרס פילטר אוויר סיני עלום שם.
מרכיבים את הכל לאופנוע עם חוסר ניסיון \ אובר ביטחון עצמי במה שעושים.

ומתפללים שלא נשמע "בום"

העיקר, נחסוך היום כמה מאות שקלים על טיפול, שאגב עושים פעם בשנה, ונשחק עם הבטיחות שלנו על שני גלגלים.
אותי זה מדאיג.

אבל אם יש דבר אחד שהתחזק אצלי מאז שהשרשור הזה נפתח,
לא קונים אופנוע שטופל במדרכה. אין היסטוריית טיפולים ממוסך? מתחילים סיפורים של "החלפתי לבד עם דוד שלי הוא היה מכונאי צמ"ה"? תודה רבה ולהתראות.
אני לא לוקח את הסיכון.
אתם הייתם קונים אופנוע שטופל ע"י מישהו חסר ניסיון בחלפים עלומי שם?
שהרכיב פלאג ב4 שקל מעלי אקספרס?
ששם פילטר אוויר שמצא באיביי במבצע חמש בעשר?
שסגר ברגים עם שוודי?

אני לא.

Tilbalisti
27-10-2019, 22:42
צודק דניאל אני גם לא אקנה ממישהו שטיפל לבד. (תלוי בכלי) כרגע אני בכלל נוסע על מובי ב2000 שקל אז לא אכפת לי בכלל שלא עשו לו טיפולים.
נסיעות ביום ראשון בית-תחנה מרכזית.
יום חמישי חוזר מהבסיס תחנה מרכזית- בית.
אבל בכל זאת אני מעדיף לטפל לבד...
בכל מקרה כמעט אף אחד לא בודק איפה טופל

Tribalmistyc2
27-10-2019, 23:06
אפשר לתת בדיוק את הדוגמה ההפוכה על מוסכי "מדרכה" וגם על אלה שמטפלים לבד.
הכללה למטרת לצאת צודק.

MinorScale
28-10-2019, 00:24

ומתפללים שלא נשמע "בום"

העיקר, נחסוך היום כמה מאות שקלים על טיפול, שאגב עושים פעם בשנה, ונשחק עם הבטיחות שלנו על שני גלגלים.
אותי זה מדאיג.

לא קונים אופנוע שטופל במדרכה. אין היסטוריית טיפולים ממוסך? מתחילים סיפורים של "החלפתי לבד עם דוד שלי הוא היה מכונאי צמ"ה"? תודה רבה ולהתראות.
אני לא לוקח את הסיכון.
שסגר ברגים עם שוודי?

אני לא.
שאלה פשוטה אשאל את המוכר,
אתה יודע איזה חלקי חילוף יושבים לך באופנוע?
אם לא, כנראה שנתת יד חופשית למוסכניק לשים מה בא לו והתפללת בלילה טוב טוב שאלה חלקים שאשכרה מתאימים, שהם באמת הוחלפו ויש להם סטנדרט כלשהו.
את כל סיפורי הזוועות על חלקים סיניים שמעתי רק בתיאוריה, בפרקטיקה הסינים מייצרים חלקים ל90% מהתעשיה, לא הכל איכותי אבל אפשר למצוא.
יאמר לזכותם של הסינים שהם לא מבקשים יותר ממה שהחלק שלהם באמת עולה, כלומר חלק שלא נמכר במחיר נמוך מידי כנראה לא יהיה בעל איכות נמוכה.

mudale222
28-10-2019, 02:02
אני מסכים עם דניאל. אני מתחייב לך ששום מוסך מורשה לא היה שם לך בחיים שום פלאג שעולה 4 שקל.
גם לא פילטר אוויר בלי שם של חברה עליו.
אולי היה שם לך חלפים זולים ולא איכותים מי יודע מה, אבל לפחות שעומדים בסטנדרט כל שהוא.

the striker
28-10-2019, 10:05
יותר מדי תימנים בפורום

KKatkov
30-10-2019, 18:05

ומתפללים שלא נשמע "בום"

אותי זה מדאיג.

אני לא לוקח את הסיכון.
שסגר ברגים עם שוודי?

אני לא.

בעסה לך, אתה מפספס אחלה דוקאטי :) רק כי היסטוריית טיפולים במוסך לא קיימת ב-80 ומשהו אלף ק"מ האחרונים...
בעצם, הוא כבר לא למכירה, עברה השגעת. 125 אלף ק"מ וסיכוי טוב שהוא מסוגל לעשות את אותה כמות לפני שנצטרך לפתוח מנוע... אין סיבה למכור אופנוע כ"כ טוב בגרושים.

אבל כן, טילבליסטי בהחלט מראה למה גם אני בד"כ לא אקנה אופנוע שטופל בבית. אלא אם המוכר הוא מהמעגל שלי, ואז - אין מה לצפות לפלאגים ב-4 שקל ופילטרים עלומי שם. נהפוך הוא, במקרה כזה - יספרו לך בדיוק מה הבלאים ומתי כוונו שסתומים פעם אחרונה :)

Tilbalisti
30-10-2019, 18:14
[emoji26][emoji26][emoji26]