צפייה בגרסה מלאה : שיחת סיכום שירות צבאי ועוד כמה שאלות.
RaceForHappines
05-11-2019, 23:35
אהלן.
עוד מעט אני משתחרר(עוד 10 חודשים) ורציתי לשאול אתכם:
1-בשיחת סיכום שירות אצל מפקד האישי וגם מפקד הגף,אם אני אומר ששנאתי לשרת פה והיה לי חרא יכולים איכשהו להתנקם בי בתעודת ההערכה שהם כותבים עליי אחרי זה?
2-אם היה לכם מפקד שהבנתם איכשהו שהוא מרכל וצוחק עליכם מאחורי הגב הייתם מביאים לו מתנת שחרור? או פשוט לבוא ביום השחרור לעשות את הראיון וללכת?
3-יש את התעודת הערכה ששולחים לדואר אחרי 10 ימים שהמפקד כותב,האם הוא יכול להתנקם בי ולכתוב דברים רעים למרות שלפי החוק חייב לכתוב דברים טובים?
תודה רבה ולילה טוב.
Delirious1989
05-11-2019, 23:47
1. שיחת סיכום? מה זה החרא הזה מה נהיה מצהל? אחי תשחרר, תגיד וואלה היה סבבה ותמשיך בחיים שלך, אל תחפש לריב עם אף אחד.
2. בא לך תביא לו משהו, לא בא לך, אל תביא לו כלום, בכל מקרה הוא מהר מאוד ישכח ממך ותאמין או לא, גם אתה תשכח ממנו יום אחד.
3. השתחררתי לפני כמעט 7 שנים מהמערך הטכני של חיל האוויר, הייתי חייל מצטיין, לא קיבלתי שום מכתב המלצה או קשקוש דומה וזה ממש לא חסר לי. ביום שתחזור מהבסיס עם כל הניירת הזאת סביר להניח שתניח הכל באיזו מגירה, לכמה שנים טובות.
שורה תחתונה, מה אתה חושב על השטויות האלה בכלל, אף אחד לא סופר אותך או את הדעה שלך. תשקיע אנרגיה בלחשוב על העתיד שלך, הצבא זה רק תחנת ביניים. תאמין לי החיים הקשים מתחילים אחרי הצבא.
Sent from my S60 using Tapatalk
RaceForHappines
05-11-2019, 23:53
1. שיחת סיכום? מה זה החרא הזה מה נהיה מצהל? אחי תשחרר, תגיד וואלה היה סבבה ותמשיך בחיים שלך, אל תחפש לריב עם אף אחד.
2. בא לך תביא לו משהו, לא בא לך, אל תביא לו כלום, בכל מקרה הוא מהר מאוד ישכח ממך ותאמין או לא, גם אתה תשכח ממנו יום אחד.
3. השתחררתי לפני כמעט 7 שנים מהמערך הטכני של חיל האוויר, הייתי חייל מצטיין, לא קיבלתי שום מכתב המלצה או קשקוש דומה וזה ממש לא חסר לי. ביום שתחזור מהבסיס עם כל הניירת הזאת סביר להניח שתניח הכל באיזו מגירה, לכמה שנים טובות.
שורה תחתונה, מה אתה חושב על השטויות האלה בכלל, אף אחד לא סופר אותך או את הדעה שלך. תשקיע אנרגיה בלחשוב על העתיד שלך, הצבא זה רק תחנת ביניים. תאמין לי החיים הקשים מתחילים אחרי הצבא.
תודה רבה על התגובה,אני פשוט אשתחרר וזהו.
רוצה כבר להתחיל את החיים האמיתיים.
matanbar26
06-11-2019, 08:42
תעודת הערכה מצה"ל זה נייר טואלט.
לשאלה הספציפית, אם בא לך להגיד שהיה לך חרא,תגיד.
אבל לאף אחד לא יהיה אכפת, לכולם חרא, גם למפקד שלך.
אם יש לך ביקורת קונקרטית (למשל: יש עובש במגורים וכבר שנה אנחנו מתלוננים) זה אפשר להגיד.
סתם להגיד היה לי חרא, לא שווה את המאמץ.
RaceForHappines
06-11-2019, 08:58
תעודת הערכה מצה"ל זה נייר טואלט.
לשאלה הספציפית, אם בא לך להגיד שהיה לך חרא,תגיד.
אבל לאף אחד לא יהיה אכפת, לכולם חרא, גם למפקד שלך.
אם יש לך ביקורת קונקרטית (למשל: יש עובש במגורים וכבר שנה אנחנו מתלוננים) זה אפשר להגיד.
סתם להגיד היה לי חרא, לא שווה את המאמץ.
תודה רבה גבר.
כמו שכולם אמרו מעליי, אל תתרגש ואל תחפש ריבים. התעודה באמת לא שווה כלום, תסיים יפה ואל תשרוף גשרים ותתחיל לחשוב כבר על הנחיתה באזרחות.
בהצלחה.
לך היום למפקד שלך ותספר לו שרע לך ולמה רע לך ואיך לדעתך הוא יכול לעזור שיהיה לך יותר טוב,
אתה לא משתחרר מחר, 10 חודשים זה הרבה זמן, אולי הוא יקשיב לך וישפר לך את ההרגשה עד לשחרור, ואולי לא.
בהצלחה
RaceForHappines
06-11-2019, 13:28
כמו שכולם אמרו מעליי, אל תתרגש ואל תחפש ריבים. התעודה באמת לא שווה כלום, תסיים יפה ואל תשרוף גשרים ותתחיל לחשוב כבר על הנחיתה באזרחות.
בהצלחה.
תודה רבה.
לך היום למפקד שלך ותספר לו שרע לך ולמה רע לך ואיך לדעתך הוא יכול לעזור שיהיה לך יותר טוב,
אתה לא משתחרר מחר, 10 חודשים זה הרבה זמן, אולי הוא יקשיב לך וישפר לך את ההרגשה עד לשחרור, ואולי לא.
בהצלחה
אני שונא את המפקד שלי כי הוא מרכל עליי הרבה מאחורי הגב,אבל מה לעשות ככה זה בטייסת שלנו.
תודה.
moonshield
06-11-2019, 16:02
מה איכפת לך שהוא מרכל עליך עם חברים שלו? אתה לא עושה את אותו הדבר עם החברים שלך?
RaceForHappines
06-11-2019, 17:29
מה איכפת לך שהוא מרכל עליך עם חברים שלו? אתה לא עושה את אותו הדבר עם החברים שלך?
לא,אני לא עושה את זה כי לא משעמם לי ויש לי דברים לעשות.
כמו שציינו לפני, אל תיקח ללב והכי חשוב אל תשרוף גשרים.
בניגוד לדעת האחרים, לפני כשנתיים התראיינתי לתפקיד כאזרח עובד צה"ל (למרות שאם היית שואל אותי אם אי פעם אהיה באיזושהי מסגרת צבאית אחרי השירות הצבאי התשובה היתה חד משמעית שאין מצב), אם כי לבסוף לא המשכתי בתהליך.
אבל השנים עברו, ותעודת ההערכה אכן היתה משהו שבחנו.
מה שאני אומר זה שאתה לא יודע מה החיים יזמנו לך, ולכן הכי חכם ונבון יהיה לסיים את השירות ברוח טובה מול כל הגורמים, גם אם אתה לא ממש אוהב או מתחבר למפקד שלך זה לא אומר שאתה לא יכול לשמור על יחסים בסיסיים ויציבים מולו עד השחרור. זה רק ידרוש ממך בגרות, שתמיד עזור לך בהמשך הדרך.
תהיה בטוח שבאזרחות, אתה תעבוד לפעמים עם אנשים יותר מאתגרים ממנו....אז קח את זה כשיעור לחיים ותנסה ללמוד ולהשתפשף על החוויה בצורה נבונה שיכולה לעזור לך לעתיד.
RaceForHappines
10-11-2019, 10:08
כמו שציינו לפני, אל תיקח ללב והכי חשוב אל תשרוף גשרים.
בניגוד לדעת האחרים, לפני כשנתיים התראיינתי לתפקיד כאזרח עובד צה"ל (למרות שאם היית שואל אותי אם אי פעם אהיה באיזושהי מסגרת צבאית אחרי השירות הצבאי התשובה היתה חד משמעית שאין מצב), אם כי לבסוף לא המשכתי בתהליך.
אבל השנים עברו, ותעודת ההערכה אכן היתה משהו שבחנו.
מה שאני אומר זה שאתה לא יודע מה החיים יזמנו לך, ולכן הכי חכם ונבון יהיה לסיים את השירות ברוח טובה מול כל הגורמים, גם אם אתה לא ממש אוהב או מתחבר למפקד שלך זה לא אומר שאתה לא יכול לשמור על יחסים בסיסיים ויציבים מולו עד השחרור. זה רק ידרוש ממך בגרות, שתמיד עזור לך בהמשך הדרך.
תהיה בטוח שבאזרחות, אתה תעבוד לפעמים עם אנשים יותר מאתגרים ממנו....אז קח את זה כשיעור לחיים ותנסה ללמוד ולהשתפשף על החוויה בצורה נבונה שיכולה לעזור לך לעתיד.
קודם לכל תודה רבה על התגובה.
אני שומר על קשר יציב איתו,פשוט הכל אינטרסים ואני לא רוצה שאחרי זה פתאום יופיע לי בתעודת הערכה שהוא כותב עליי דברים רעים כנקמה,למרות שלא היו לי בעיות בכלל(לא דוחות מצ,לא תלונות ובלי בעיות משמעת).
וכן גם השאלה,האם לבוא ביום השחרור ולא להביא לו מתנה אחרי שאני מכיר אותו כבר שנתיים ו8 חודשים והוא היה המפקד האישי שלי,למרות שהוא נחש לא קטן.
חד משמעית לא!
מתנה?
מה אתה? בגן?
Delirious1989
10-11-2019, 16:50
קודם לכל תודה רבה על התגובה.
אני שומר על קשר יציב איתו,פשוט הכל אינטרסים ואני לא רוצה שאחרי זה פתאום יופיע לי בתעודת הערכה שהוא כותב עליי דברים רעים כנקמה,למרות שלא היו לי בעיות בכלל(לא דוחות מצ,לא תלונות ובלי בעיות משמעת).
וכן גם השאלה,האם לבוא ביום השחרור ולא להביא לו מתנה אחרי שאני מכיר אותו כבר שנתיים ו8 חודשים והוא היה המפקד האישי שלי,למרות שהוא נחש לא קטן.היה לי מפקד בצבא, בן זונה גדול. איחלתי לו דברים לא נעימים בכלל.
אבל כשהשתחררתי הלכתי לאיזה חנות מזכרות והבאתי לו משהו שהיה נראה לי מתאים לו למשרד. בשביל לסיים בטוב. מ'כפת לי, אז השקעתי 100 שקל.
כשאנחנו נזכרים בתקופה שהיתה בעברנו, אנחנו נוטים לזכור את הדברים הטובים ולהגיד אחח איזו תקופה זו היתה, המח שלנו לרוב משמיט את הפרטים הפחות נעימים.
תסיים בטוב ככה שיהיו לך אולי עוד כמה זכרונות טובים.
לסיין בטוב כן.
אבל למה להביא מתנה?
מתנה מביאים כי מתכוונים לא כדי לצאת ידי חובה.
(מה זה? טיפ במסעדה?)
Delirious1989
10-11-2019, 18:52
למה? כי ככה נהוג במערך הטכני. בדרך כלל גם המפקד מעניק איזה מזכרת צנועה לחייל המשוחרר.
NAOR2207
10-11-2019, 19:19
זה נשמע כמו שירשור - "למנהל שלי יש אירוע - כמה כסף להביא מתנה?"
ברוך הבא לעולם החברתי המרובד
אם אתה יכול לעמוד בזה כלכלית - תשקיע כמקובל.
(באינטרנט יש היום מחשבונים לגובה מתנה. (איזה אירוע? בריתה? באיזה אולם? מתי? וכ'ו) לא יאמן)
JohnnyDough
10-11-2019, 20:25
היתה לי בצבא חיילת נחבאת אל הכלים ששובצה בתפקיד פקידותי שלא הלם את כישוריה ושנינו קיטרנו אחד לשני כל הזמן על כמה שרע לנו.
כשעברתי לתפקיד אחר, היא הביאה לי במתנה טופס ממוסגר (אחד הטפסים שהיא היתה אחראית עליהם) עם הקדשה חביבה. שמרתי לנוסטלגיה.
היא השתחררה, אני השתחררתי ולא היה לנו שום קשר אבל אחת לכמה שנים הייתי נתקל בטופס הממוסגר ונזכר בה. לפני כעשור נזכרתי בה שוב ואיתרתי אותה בפייסבוק. החלפנו כמה מילים על החברים מהצבא, על התואר השני שהיא עשתה בטכניון ועל המחלה שלה. כמה חודשים אח"כ היא נפטרה מלוקמיה.
מאז כבר עבר עוד עשור ואני נשארתי עם טופס ממוסגר וזכרון.
אם מקובל אצלכם להביא מתנה למפקד אז תביא מתנה למפקד. מספיק טופס במסגרת עם כמה מילים. יכול להיות שהוא יזרוק אותו לפח שניה אחרי שתצא מהחדר אבל יכול להיות שלא.
RaceForHappines
10-11-2019, 22:55
למה? כי ככה נהוג במערך הטכני. בדרך כלל גם המפקד מעניק איזה מזכרת צנועה לחייל המשוחרר.
(באינטרנט יש היום מחשבונים לגובה מתנה. (איזה אירוע? בריתה? באיזה אולם? מתי? וכ'ו) לא יאמן)
היתה לי בצבא חיילת נחבאת אל הכלים ששובצה בתפקיד פקידותי שלא הלם את כישוריה ושנינו קיטרנו אחד לשני כל הזמן על כמה שרע לנו.
כשעברתי לתפקיד אחר, היא הביאה לי במתנה טופס ממוסגר (אחד הטפסים שהיא היתה אחראית עליהם) עם הקדשה חביבה. שמרתי לנוסטלגיה.
היא השתחררה, אני השתחררתי ולא היה לנו שום קשר אבל אחת לכמה שנים הייתי נתקל בטופס הממוסגר ונזכר בה. לפני כעשור נזכרתי בה שוב ואיתרתי אותה בפייסבוק. החלפנו כמה מילים על החברים מהצבא, על התואר השני שהיא עשתה בטכניון ועל המחלה שלה. כמה חודשים אח"כ היא נפטרה מלוקמיה.
מאז כבר עבר עוד עשור ואני נשארתי עם טופס ממוסגר וזכרון.
אם מקובל אצלכם להביא מתנה למפקד אז תביא מתנה למפקד. מספיק טופס במסגרת עם כמה מילים. יכול להיות שהוא יזרוק אותו לפח שניה אחרי שתצא מהחדר אבל יכול להיות שלא.
תודה
RaceForHappines
10-11-2019, 22:56
חד משמעית לא!
מתנה?
מה אתה? בגן?
היה לי מפקד בצבא, בן זונה גדול. איחלתי לו דברים לא נעימים בכלל.
אבל כשהשתחררתי הלכתי לאיזה חנות מזכרות והבאתי לו משהו שהיה נראה לי מתאים לו למשרד. בשביל לסיים בטוב. מ'כפת לי, אז השקעתי 100 שקל.
כשאנחנו נזכרים בתקופה שהיתה בעברנו, אנחנו נוטים לזכור את הדברים הטובים ולהגיד אחח איזו תקופה זו היתה, המח שלנו לרוב משמיט את הפרטים הפחות נעימים.
תסיים בטוב ככה שיהיו לך אולי עוד כמה זכרונות טובים.
לסיין בטוב כן.
אבל למה להביא מתנה?
מתנה מביאים כי מתכוונים לא כדי לצאת ידי חובה.
(מה זה? טיפ במסעדה?)
תודה.
מקווה שעוד 10 חודשים שאני אשתחרר אני אעשה החלטה שאני ארגיש שהיא נכונה וזהו.
ואני מקווה שתתן לעצמך להרגע קצת, ותתחיל ליהנות מהחיים, ולא להעסיק את עצמך בדברים שבינינו, הם זוטות.
אולי אם תפסיק להיות כל הזמן במירוץ לעבר האושר,
תהיה סוף-סוף מאושר....
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft