צפייה בגרסה מלאה : בהמשך לשאלת המיגון: מקיף מלא או הזעקה האחרונה?
לכאורה ההחלטה נראית פשוטה, עדיף מקיף מעצם היותו ביטוח מפווקח שמכסה הכל.
אבל, ביטוח מקיף הוא שנתי ויקר = 5000 ש"ח עם מגבלות כמו קשירה כשהשמש שוקעת עם שרשרת לעצם קבוע.
לעומת: זעקה האחרונה ללא צורך בקשירות (למרות שבבית אני תמיד נועל את השרשרת קשורה לעמוד תאורה) בשנה הראשונה עולה אותו דבר, בטווח של מעל שנה יותר זול בגלל שהעלות הגדולה היא ברכישה של המערכת. חישוב של שנתיים יוצא 2650ש"ח לשנה, חישוב של 3 שנים יוצא 2100 ש"ח לשנה.
גר בבאר יעקב, עובד בכפר סבא.
מה אתם אומרים?
Delirious1989
06-11-2019, 10:38
לדעתי האישית, אם הדאגה היחידה שלך היא גניבה ואתה לגמרי בטוח שאתה חסין מהחלקות/תאונות, אז אין ספק לך על הזעקה האחרונה.
אני מפחד שמרפי מחכה לי בפינה וביום שאחליט לבטל את הביטוח המקיף, אני קובר את האופנוע בתוך מעקה בטיחות.
Sent from my S60 using Tapatalk
לדעתי לראש שקט לגמרי מקיף מלא או לפחות חלקי שמכסה גניבה ושריפה של הכלי.
לי יש את הזעקה האחרונה (לגיקסס 750) ויש בה עוד יתרון: אם האופנוע עובר למצב מאוזן כשהוא עדיין מונע הם מייד מתקשרים אליך ואם אתה לא עונה הם שולחים מד"א
לדעתי האישית, אם הדאגה היחידה שלך היא גניבה ואתה לגמרי בטוח שאתה חסין מהחלקות/תאונות, אז אין ספק לך על הזעקה האחרונה.
אין ספק? אני מקווה שאתה מבין ש-"הזעקה האחרונה" נותנים כיסוי יותר נמוך? עד 50% יותר נמוך? אולי זה מדבר יותר לאנשים שרוצים דווקא אופנוע שלהם ולא פיצוי. אבל להגיד שזה "אין ספק" יותר טוב - פשוט לא.
matanbar26
07-11-2019, 12:10
אין ספק? אני מקווה שאתה מבין ש-"הזעקה האחרונה" נותנים כיסוי יותר נמוך? עד 50% יותר נמוך? אולי זה מדבר יותר לאנשים שרוצים דווקא אופנוע שלהם ולא פיצוי. אבל להגיד שזה "אין ספק" יותר טוב - פשוט לא.
תדייק.
במקרה של נזק מעל 50% מהמחירון הם מפצים אותך ב90% מהמחירון.
במקרה של נזק מתחת ל50% מהמחירון אין פיצוי כלל.
תדייק.
במקרה של נזק מעל 50% מהמחירון הם מפצים אותך ב90% מהמחירון.
במקרה של נזק מתחת ל50% מהמחירון אין פיצוי כלל.
אז אני אדייק - "מ-9% עד 49% יותר נמוך". ככה יותר טוב?
Delirious1989
07-11-2019, 12:38
אין ספק? אני מקווה שאתה מבין ש-"הזעקה האחרונה" נותנים כיסוי יותר נמוך? עד 50% יותר נמוך? אולי זה מדבר יותר לאנשים שרוצים דווקא אופנוע שלהם ולא פיצוי. אבל להגיד שזה "אין ספק" יותר טוב - פשוט לא.אתה צודק, הגזמתי בהחלטיות שלי.
בסופו של דבר אין לי ניסיון לא עם זה ולא עם זה, יש לי ביטוח מקיף אבל אתה אף פעם לא יודע מה יקרה ביום שתצטרך להפעיל אותו, אילו תתי ספיעים והגבלות יצוצו פתאום.
מצד שני משהו בזעקה האחרונה מרגיש לי בטוח יותר, מישהו שומר על הכלי שלך.
moonshield
07-11-2019, 14:27
אתה צודק, הגזמתי בהחלטיות שלי.
בסופו של דבר אין לי ניסיון לא עם זה ולא עם זה, יש לי ביטוח מקיף אבל אתה אף פעם לא יודע מה יקרה ביום שתצטרך להפעיל אותו, אילו תתי ספיעים והגבלות יצוצו פתאום.
מצד שני משהו בזעקה האחרונה מרגיש לי בטוח יותר, מישהו שומר על הכלי שלך.
Sent from my S60 using Tapatalkתשמע, נגנב לי פעם קטנוע 50 סמ"ק שנמצא ע"י המשטרה בזמן שהבחור רוכב עליו. הנזק שנגרם לא הוריד את הערך ב 50% אבל היה סיוט לתיקון ועלה לא מעט בסופו של דבר. עם כל הערך הסנטימנטלי שיש לי לאופנוע שלי, אם מישהו גונב אותו, אני מעדיף לקבל כסף מהביטוח מאשר לנסות לשקם אותו.
הוחלט על ביטוח מקיף, קיבלתי הצעה יותר סבירה מביטוח ישיר.
תודה לכל העונים והעוזרים!
Delirious1989
07-11-2019, 15:42
הוחלט על ביטוח מקיף, קיבלתי הצעה יותר סבירה מביטוח ישיר.
תודה לכל העונים והעוזרים!חובת קשירה יש?
רק בחושך. - יש חובה להתקנת מערכת איתור
אפשר לדעת מה הכלי ומחיר ההצעה?
3900 למקיף
790 התקנת מערכת איתור +29₪ לחודש
CBR650R 2019
אצל מי? אני צריך לחדש בסוף החודש
הישיר הראשון
אל תשכחו שיש אלמנטים משוקללים כמו גיל, מצב משפחתי, ותק רשיון ורקע תאונות ושלילות.
בהקשר הזה אני ממוצב הכי טוב: בן 39 רווק 17 שנות ותק, ללא שלילות ללא תאונות.
3900 למקיף
790 התקנת מערכת איתור +29₪ לחודש
CBR650R 2019
המחיר הוא למקיף חלקי או מלא? (לפי המחיר נראה לי שחלקי?)
מחיר מלא: גניבה, שריפה, תאונה עצמית
מחיר מלא: גניבה, שריפה, תאונה עצמית
נשמע דיל טוב. אני כבר הרבה שנים מוותר על המקיף כי זה פשוט לא כלכלי לי. גם ככה מגניבות אני פחות דואג בגלל חנייה פרטית.
לגבי תאונות: העיקר שאצא עם כמה שפחות נזק פיזי. כל השאר זה באמת בונוס.
אם לא קורה כלום (ושלא יקרה) כמו כל ביטוח, מקיף זה בזבוז כסף.
אם חלילה קורה, עדיף שיהיה, בסופו של דבר, זה ניהול סיכונים.
אני לא כלכלן ולא איש ביטוח ולא עשיתי את החישוב בעצמי, לכן דברי בערבון,
אבל יש טענה הגורסת שאם יש לך כסף כדי להתגבר בעצמך(בלי לקחת הלוואות) על מקרה ביטוחי, בד"כ יותר משתלם לא לבטח.
חישובי העלות של חברות הביטוח הם כאלו שסטטיסטית הם מרויחים כסף. ולכן ככל שהסיכון גדול, כך גם הפרמיה.
אם הופכים את החץ במשוואה, מגיעים לטענה שהבאתי.
זה נכון מאוד, עובדתית חברות ביטוח לא מבטחות כלל כלים מסויימים, או מתמחרים את מחירי ביטוח בסכומים גבוהים מאוד על מנת לשקף את הסיכון. (בדו גלגלי אפשר לתת לדוגמא את הטי מקס, ברכבים אפשר לתת את מזדה ואאודי)
מצד שני, אם מישהו קונה כלי תחבורה ב50-60 אלף, הוא לא רוצה לגלות שיום אחד בבוקר הוא נעלם והוא צריך לקנות חדש מכספו, לפעמים לפני שסיים לשלם את האופנוע שנגנב.
אתה יכול לבטח אופנוע כל שנה המקיף במשך 3-4 שנים ויש מצב שהוא לא ייגנב בזמן הזה=הכסף הולך לפח.
מצד שני מספיק שייגנב פעם אחת ואתה תצטער שהוא לא היה מבוטח.
אבל יש טענה הגורסת שאם יש לך כסף כדי להתגבר בעצמך(בלי לקחת הלוואות) על מקרה ביטוחי, בד"כ יותר משתלם לא לבטח.
פה אתה צודק ב-100%. אם אופנוע עולה 60 אלף ופרימה 4 אז אחרי 15 תשלומים חברת ביטוח מרוויחה כל הדרך.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא הייתי רוצה לבטח, זה הרבה כסף עם מגבלות תנועה.
אתה מוכן לקחת את הסיכון שיגנבו לך את האופנוע?
פתגם יהודי אומר ״מה שאפשר לתקן בכסף זה לא בעיה - זה הוצאה״. אז סיכון - זה לרכב 120 בגשם. גנבת אופנוע זה הוצאה -:)
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא הייתי רוצה לבטח, זה הרבה כסף עם מגבלות תנועה.
מעולם לא ביטחתי אופנוע במקיף. רק חובה וצד ג' (כאמור, הוצאות שאני לא יכול/רוצה להסתבך איתן).
בעבר גנבו לי אופנוע אחד.
בחישוב של כל השנים (מ2003, אז התחלתי לרכוב) יצאתי ברווח גדול.
אם מכניסים לחישוב גם את כלי הרכב האחרים שלא ביטחתי, אני ברווח של עשרות (אם לא יותר) אלפי שקלים, וזה כולל את חישוב הנזקים שהיו לאורך השנים (פגיעות פח פה ושם).
אבל,
מי שסטטיסטית נופל על מקרה בו הוא לא ביטח ונגנב/הלך לו אופנוע ששוה 50 אלף, לא ימצא נחמה.....
ולכן אני לא ממליץ לכאן או לכאן, רק מציג עוד כיוון.
ועוד הערה-
אם אתה נוסע כחוק ובזהירות, סיכוי לא רע שאם תהיה תאונה, זה יהיה באשמת הצד השני. ואז אתה תובע אותו/את הביטוח שלו על הנזק.
כבר שמעתי על מקרים שמנסים לא פעם להפיל על הרוכב (למרות שזאת לא היייתה אשמתו) ״רשלנות תורמת״.
בנוסף יש מקרים שיש החלקות לא עלינו בעקבות מפגע בכביש או שמן.
כמו שכבר נאמר, אם לא עשית מקיף ולא נגרם נזק עצמי שריפה או גניבה, הרווח נקי.
האם שווה לקחת את הסיכון? אין לי תשובה על זה.
בתור אחד כמו רבים מחברי הפורום שעובדים קשה, קונים אופנוע עם מיסוי גבוה, ביטוח חובה גבוה והוצאות תחזוקה גבוהות, ביטוח מקיף שלא זול בפני עצמו הוא פריבילגיה יקרה.
matanbar26
09-11-2019, 12:52
כבר שמעתי על מקרים שמנסים לא פעם להפיל על הרוכב (למרות שזאת לא היייתה אשמתו) ״רשלנות תורמת״.
אין קשר בין רשלנות תורמת לביטוח מקיף שלך.
במקרה שנפסקת "רשלנות תורמת" מורידים לך מהפיצוי אחוז מסויים.
ומדובר במקרים בהם אתה תובע את הביטוח של הצד השני, לא שלך.
במקרה של תאונה עצמית, אין הפחתה כזאת כי התאונה היא...עצמית.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft