מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : מתלבט בין WR250R ו701 אנדורו בתור אופנוע כניסה לשטח

mich
11-11-2019, 00:09
שלום לכולם!

יש לי כרגע אופנוע כביש שאני אוהב מאד, אבל החלטתי שאני להכנס לתחום השטח. עשיתי את "חווית רכיבה בשטח" של פרוריידינג ועפתי על זה. לפני זה אף פעם לא רכבתי בשטח.
אני רוצה אופנוע דו"ש עם יכולות שטח אמיתיות שאוכל לסוע למשל לבן שמן ולעשות שבילים שם, ואולי לעוד מקומות בארץ. פשוט לגלות שבילים ומקומות. לעלות לאיזו גבעה, להתרשם מהנוף, ולחזור לרכיבה :)

אז ההתלבטות שלי היא כזאת:
WR250R - נשמע שהוא מעולה למתחילים ובאופן כללי מומלץ על ידי כולם בתור דו"ש סולידי. הפחד שלי הוא שברכיבה על כביש שאני כן צריך לעשות ורוצה מדי פעם הוא יהיה לי חלש ואיטי מדי. למשל יוצא לי לעתים רחוקות למדי אפילו לסוע לחיפה. זה לא היה כיף על האופנוע הקודם שלי (דיוק 390, למרות שהצלחתי) ובטח יהיה עוד פחות כיף עליו.

701 אנדורו - פה ההתלבטות היא הפוכה. הוא כביכול שילוב מנצח בין כביש לשטח. יש לי רשיון A אז אני יכול אפילו לקחת את גרסת ה74 כ"ס ובכביש יהיה לי אחלה (אבל גם מוכן לקחת את הA1 בשביל שיהיה נשלט יותר בשטח). הפחד הוא שהוא יהיה לי כבד ומסורבל מדי לדברים שאני רוצה לעשות בשטח, ושהוא בעצם לא כלי טוב ללמוד עליו את רזי רכיבת השטח.

מה דעתכם?

danielk
11-11-2019, 00:36
קטנוע ליום יום, אופנוע אנדורו אמיתי לשטח, ולחיפה קח רכבת.

או, שתתפשר על דו שימושי.

עקומת הלמידה על האופנוע החזק יותר, הגבוה יותר, והכבד יותר, תהיה ארוכה יותר, קשה יותר, יקרה יותר, ולרוב גם כואבת יותר.

לא הייתי ממליץ לאף אחד להתחיל את צעדיו הראשונים בשטח על כלי כזה גדול וחזק, אלא אם כן השאיפה היא טיולי שבילים רגועים. אם אתה חפץ בלמידת רזי רכיבת האנדורו, תתחיל בקטן.

Ami
11-11-2019, 09:17
WRR מעולה לשטח וסינגלים זורמים אבל מאוד לא נוח בכביש (למרות שרכבתי עליו למצפה רמון לפני שבועיים
)
701 גם לא נוח בכביש אבל לפחות מהיר יותר ועם כוח זמין.
לא מכיר את האמינות של 701. יכול ולהעיד ש WRR אמינה מאוד עם עלות תחזוקה ממש נמוכה

Shasha127
11-11-2019, 11:24
יש בניהם סביבות ה10 קילוגרם הבדל סה"כ אבל 40 כח סוס הפרש
ה701 טוב יותר בהכל מבחינה מכנית וטכנולוגית אבל לרוכב מתחיל יש לו חיסרון גדול וזה שהוא חזק מאוד וזה יעשה לך צרות בשטח בתור רוכב מתחיל בשטח, זה מתכון להתבאס ולהפסיק עם זה עוד לפני שהתחלת וחבל
אם אתה מתכנן לעשות טיולים ארוכים ורחוקים באופן קבוע, הנטיה היא לכיוון ה701
אם כמו שהבנתי אותך אתה מתכנן גם לטייל אבל גם לרכב בשטח טכני וללמוד להפעיל את האופנוע שם (אם אהבת את הקורס שהיית בו סביר להניח שזו המטרה) תתחיל עם WR250R משומש טוב ותקין ומשם תשדרג לפי קצב ההתקדמות והתחושה - אולי בהמשך תחליט שאתה בכלל רוצה לעבור מדו"ש לאופנוע אנדורו מקצועי, ואולי להיפך תחליט שאתה רוצה דו"ש יותר גדול למרחקים יותר גדולים
הWR250R יהיה התחלה מצויינת

the striker
11-11-2019, 13:59
תנסה אולי לחשוב בכיוון של הדרוזי, נראה לי שהוא יוצא בין שני האופנועים שמנית.

mich
11-11-2019, 15:27
חשבתי גם עליו, הבעיה היא שאין אותו בעופר אבניר לרכיבת מבחן :(

Ami
11-11-2019, 15:30
היה לי גם דרוזי. חזק יותר מ WRR אבל לא נוח באותה מידה. לעומת זאת בשטח ה WRR טוב יותר. שניהם אמינים מאוד

mich
11-11-2019, 16:39
מה יותר נוח בWRR מאשר הדרוזי?
וגם איך באה לידי ביטוי היכולת הטובה יותר שלו בשטח?

danielk
11-11-2019, 18:39
תנסה אולי לחשוב בכיוון של הדרוזי, נראה לי שהוא יוצא בין שני האופנועים שמנית.

בזמנו (לא שמשהו השתנה באופנועים הללו) העדפתי את הwr על פני הdrz.
מודרניות (נראות, הזרקת דלק, 6 הילוכים, משקל קל יותר)
וגם עלות ביטוח זולה יותר
וגם לא הרגשתי פער כל כך גדול בכוח\התנהגות שהצדיק את הדרוזי.

Ami
12-11-2019, 14:47
מה יותר נוח בWRR מאשר הדרוזי?
וגם איך באה לידי ביטוי היכולת הטובה יותר שלו בשטח?

התכוונתי ששניהם לא נוחים בכביש. בשטח WRR עושה כמעט הכל. מניסיון.

mich
12-11-2019, 16:26
תודה לכולם! עזרתם לי להתכוונן. נראה שבאמת ה WRR הוא הכיוון, וגם תכלס הוא נראה אחלה, שזה לא מזיק :)
אני כבר מכין את עצמי מנטלית לעבור מהמפלצת כביש שיש לי היום (דיוק 790) לאופנוע פצפון עם שלישי מהכוח שלו.
אבל אני מקווה וחושב שבטווח הארוך זה יהיה הרבה יותר כיף לי!

roi_84
12-11-2019, 17:44
רוכב ביום יום על WR250R בכביש, עם יחס העברה קצת יותר קצר מהמקורי.
אני והוא לא סובלים במיוחד, אבל לא נוסעים בדיוק מהר גם, אבל היי זה בטוח יותר מהר מפחית.
בשטח הוא אחלה, באמת יכול לעשות הכול, אז הוא אולי קצת יותר איטי ושמן אבל זה רק גורם לך לשפר את הטכניקה שלך.
יכול להיכנס לערוץ יוטיוב שלי לראות קצת תוכן על האופנוע והחיים איתו (ואם אתה כבר שם פרגן בלייק והרשמה לערוץ :boogie: )

https://www.youtube.com/user/RoiAlooshMoto/

Touro
14-11-2019, 12:14
Wr250r בכביש מהיר זוועה, אני אישית סבלתי כל פעם שיצאתי מהעיר

mich
15-11-2019, 18:48
אז יצא לי כבר פעמיים לרכב על WR, ויש קטע כזה שמרגיש לי מאד מסורבל להעביר הילוך. כאילו שהרגלית הילוכים רחוקה/גבוהה מדי. זה מציק.
זה משהו נפוץ באופנועי דו"ש/אנדורו? כי לא מצאתי אף אחד מתלונן על זה במרשתת.
לעומת זאת ב701 זה הרגיל יותר נוח.

אז אני בין הדרוזי לWRR. מקווה שייצא לי לנסות לרכבת על איזה DRZ אחד.

ayalzo
15-11-2019, 19:35
ייתכן וסתם כיוון רגלית (בשטח רוכבים עם מגף די מאסיבי), אבל גם ייתכן חופש ברגלית.

danielk
16-11-2019, 14:32
אז יצא לי כבר פעמיים לרכב על WR, ויש קטע כזה שמרגיש לי מאד מסורבל להעביר הילוך. כאילו שהרגלית הילוכים רחוקה/גבוהה מדי. זה מציק.
זה משהו נפוץ באופנועי דו"ש/אנדורו? כי לא מצאתי אף אחד מתלונן על זה במרשתת.
לעומת זאת ב701 זה הרגיל יותר נוח.

אז אני בין הדרוזי לWRR. מקווה שייצא לי לנסות לרכבת על איזה DRZ אחד.

רגליות ניתנות לכיוון.

nikko
18-11-2019, 20:57
אני הלכתי על ה CRF450L, כמובן בארץ יש את הגרסה האירופיית המרוסנת, אז למתחיל זה סבבה, אפשר אחרי זמן מה לקנות מחשב מנוע אחר ולשחרר את מלוא הכוח, בכלי הזה אתה מקבל דו"ש עם יכולות שטח מעולות והוא יותר קל מה701, כמו כן האמינות של הונדה

Shasha127
18-11-2019, 21:00
אני הלכתי על ה CRF450L, כמובן בארץ יש את הגרסה האירופיית המרוסנת, אז למתחיל זה סבבה, אפשר אחרי זמן מה לקנות מחשב מנוע אחר ולשחרר את מלוא הכוח, בכלי הזה אתה מקבל דו"ש עם יכולות שטח מעולות והוא יותר קל מה701, כמו כן האמינות של הונדה
זה לא דו"ש וזה לא אופנוע אינדורו
לגביי האמינות בוא נקווה שהמציאות לא תטפח לך על השכם, אבל אתה נשמע מרוצה אז כל השאר לא רלוונטי (אמיתי), רק רכיבות טובות ותתחדש בתור הקונה היחיד של הדגם הזה בארץ :)

MinorScale
19-11-2019, 09:24
זה לא דו"ש וזה לא אופנוע אינדורו
לגביי האמינות בוא נקווה שהמציאות לא תטפח לך על השכם, אבל אתה נשמע מרוצה אז כל השאר לא רלוונטי (אמיתי), רק רכיבות טובות ותתחדש בתור הקונה היחיד של הדגם הזה בארץ :)
מישהו הלך לישון עצבני אתמול.. למה כל האנטיות הזאת?

Shasha127
19-11-2019, 17:54
מישהו הלך לישון עצבני אתמול.. למה כל האנטיות הזאת?
אין פה שום אנטיות ושום עצבים, דווקא להיפך

רון לבו
19-11-2019, 18:15
מאחד שעשה מעבר מ wr250 ל husqvarna 701 ..
אני יכל להגיד לך שבכביש מהיר לי אישית היה זוועה באמת עם ה wr ,וכרגע עם ההוסקוורנה אני מרגיש מלך בכביש גם במהירויות גבוהות ..
בשטח ברור שיהיה לך קשה אם אתה מתחיל עם ההוסקוורנה לפי דעתי ,הוא מאוד מאודד חזק לשטח.. עם ה wr נהנתי מאוד בשטח ,הוא מספיק לדעתי לטיולים סבבה וגם ארוכים..

(אני מדבר על ההוסקוורנה הלא מוגבל, עם 75 כח..)
לא יודע מה ההבדל עם המוגבל והלא מוגבל , בכח כמובן.. אבל הייתי ממליץ לך לקחת את המוגבל לA1 ותהנה איש יקר

NAM
04-01-2021, 22:32
מה כזה גרוע בו? שהוא חלש?

zx2r
05-01-2021, 11:19
מה כזה גרוע בו? שהוא חלש?
אם אתה מתכוון ל WR, הוא לא גרוע אלא ביחס לכלים חזקים ומקצועיים ממנו.