צפייה בגרסה מלאה : השקה עולמית: הונדה CRF1100L אפריקה טווין
אביעד אברהמי
12-11-2019, 12:28
בהונדה תוקפים חזיתית את קטגוריית האדוונצ'רים הגדולים: האפריקה טווין 1100 החדש הוא האופנוע היפני הטכנולוגי ביותר שיש, והוא אחד הכלים הטכנולוגיים בעולם, חוץ מזה ששיפרו בו כל דבר אפשרי והוא מציע יכולות כביש ושטח גבוהות מאוד; השקה עולמית מסרדיניה.
http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%a9%d7%a7%d7%94-%d7%a2%d7%95%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%aa-%d7%94%d7%95%d7%a0%d7%93%d7%94-crf1100l-%d7%90%d7%a4%d7%a8%d7%99%d7%a7%d7%94-%d7%98%d7%95%d7%95%d7%99%d7%9f/
http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2019/11/Honda-CRF1100L-Africa-Twin-Launch-PH-1200x801.jpg
the striker
12-11-2019, 12:35
מעולה, יאללה גבירותיי, נפילה במחיר של הדגם הקודם.
זה גם ככה נראה לי משוכלל מדי.
בחיאת שושנים, אני מה זה מתלבט לגבי הדגם הקודם וכל ענייני המיחשוב, אני טיפוס שמחזיק אופנועים שנים, השאלה אם המיחשובים והמערכות המשוכללות לא מהוות סיכון מבחינת קילקולים.
lokimonster
12-11-2019, 12:46
קראתי התלהבתי והצטננתי.
יש חשמל בכל דבר
הכל ממוחשב.
חיישנים ממשקים והכל בכלי שאולי ירד גם לשטח.
מבט אחד קדימה לכלי אחרי תקופת שירות וקילומטרים.
החלפת בולם תצריך מחשב
למעשה הכל מחובר וממוחשב
אני לא יודע אם זה רק אני אבל אני רוצה את האפריקה (או כל אופנוע אחר) עם מצערת עם כבלים.
מעצורי דיסק ללא חיישנים.
מד סל"ד ומד מהירות
מוכן לקבל גם מד דלק.
שעון זמן יכול להיות נחמד.
מצמד הידאולי לא חובה.
מערכת תאורה רואייה.
מפתח כי גם כך אנו הולכים עם צרור כמו של אב בית - למנעול לארגז למנעול דיסק לבית לשער לחניית המשרד ולמשרד עצמו כך שעוד מפתח כבר לא ישנה הרבה.
בקצב הזה גם המנוע יהפוך לחשמלי.
מעולה, יאללה גבירותיי, נפילה במחיר של הדגם הקודם.
זה גם ככה נראה לי משוכלל מדי.
בחיאת שושנים, אני מה זה מתלבט לגבי הדגם הקודם וכל ענייני המיחשוב, אני טיפוס שמחזיק אופנועים שנים, השאלה אם המיחשובים והמערכות המשוכללות לא מהוות סיכון מבחינת קילקולים.
כטכנופוב השליפה הברורה מהבטן היא בטח, אבל העובדות מדברות אחרת, אם נבין שברגע שהאופנועים כבר לא נבנים לכל החיים
ויש להם תאריך תפוגה הכל מקבל משמעות אחרת, פעם המחשביים הניידים היו מתרסקים על ימין ועל שמאל היום קריסת מערכת
היא נדירה, העובדה שהטכנולוגיה שורדת אבל לא חפה מטעיות ותקלות, ואי אפשר לברוח מפניה.
כל מה שהיה שייך לפני שנתיים שלוש לאופנועי היוקרה/נישה נמצא היום גם באופנועים הסדרתיים הפשוטים, כלל המערכות השתכללו
והמחירים ירדו, אי אפשר היום לברוח מהטכנולוגיה, האם חיפושית קלסית אמינה יותר מהחיפושית החדשה? לא בהכרך את הישנה פשוט
לאדם הממוצע לתקן אבל החסרונות שלה גוברים על יתרון זה ככה זה באופנועים.
הבימר שלי (המפלץ) היה חף מכל אלקטרוניקה הורסיס מפוצץ ממנה, הורסיס נותן יותר מהכל.
לא זה מה שיעצור אותך, האפריקה אופנוע נהדר אל תהסס ושים לב לפנצ'רים שזו המחלה אצלו.
lokimonster
12-11-2019, 13:53
זה וויכוח שיחזור על עצמו.
ככלי חדש הכל טוב.
ככלי משומש אחרי שירות ממושך העניינים יהיו לטובת המכניקה הפשוטה.
אז למי שיש את הפרוטה לרכוש חדש הוא בהחלט יהנה.
התפרנים יצטרכו לנסוע באוטובוס.
matanbar26
12-11-2019, 14:27
מחשב על שני גלגלים.
רק מלקרוא את הכתבה התעייפתי.
זה מה שאמרו פעם על הזרקת דלק.
Dresdner
12-11-2019, 18:56
זה וויכוח שיחזור על עצמו.
ככלי חדש הכל טוב.
ככלי משומש אחרי שירות ממושך העניינים יהיו לטובת המכניקה הפשוטה.
אז למי שיש את הפרוטה לרכוש חדש הוא בהחלט יהנה.
התפרנים יצטרכו לנסוע באוטובוס.
בדיוק מה שקרה לי עם לנדרובר משומש, זה אשכרה לקנות שאריות שעשירים זרקו.
הלנדרובר הבא יהיה רק בליסינג.
הערה לגבי הטכנולוגיה.
לדעתי הבלתי מלומדת כל החיישנים והבקרים למינהם, המוח הצג וכל מה שמחבר ביניהם יכולים להתאים לכל הדגמים -כולל כולם.
דווקא בתחום הזה אין מודולריות.
הדבר העיקרי שאמור להיות שונה בין הדגמים הוא החיישנים ופרמטרים בתוכנה- סיבוב X, זווית Y, מהירות X וכו'... שטויות מבחינת כוח עיבוד, נפח זיכרון. אז הביאו לרוכבי האופנועים "בשורה טכנולוגית"... צג (מסך) ומחשב (מוח) ודורשים על הקידמה הדי מיושנת אלפי דולרים נוספים.
אין תיקוני גירסה ואין יכולת לתכנת, אין GPS, אין יכולת להעתיק הגדרות מכלי לכלי, גם לא חיבור לנייד או מערכת שמע.
המשתמש יכול רק לברור מצבים. אבסורד...מדובר ביצרניות שמוכרות עשרות ואלפי כלים בשנה.
אני בעד הזרקת דלק ובקרת אחיזה ובקרת ווילי ו ABS אבל אני לא רואה סיבה להתנהלות או לתמחור של "הטכנולוגיה" במיוחד כשהיעילות שלה לאורך זמן מפוקפקת. אם חיישני "קשיות המושב האקטיבי" או משהו במערכת הטיז-קונטרול יתקלקל- המערכת תציף לך את המידע ללא הרף במקרה הטוב או שתשבית לך את הסטרטר עד לתיקון "ההכרחי".
פיצ'ר או פינצ'ר?
אם מתמחרים טכנולוגיה בסכום כזה, אני מצפה ליכולות שישרתו אותי טוב במשך עשור לפחות. זה לא המצב.
עם ישראל חי!
אנחנו יכולים לאהוב או לשנוא את הטכנולוגיה, אנחנו יכולים לחלום על מוצר א' וידחפו לנו מוצב ב'.
העובדות של מציאות מצבעות על כך שזה מה שהולך להיות פה עד המנוע החשמלי, ואני מדבר על עשור.
למה?
כי הרבה יותר קל וזול לדחוף טכנולוגיה מלשפר מכאנית ולתכנן מנוע "חדש". אף יצרן לא ירצה להיתפס פחות
טכנולוגי מהמתחרה, ואם X נתן צג צבעוני אז אני אתן צג צבעוני מזמר.
להילחם בטכנולוגיה בשביל להרגיע את הפחד של לוקי זה מיותר כי לוקי הוא לא היעד והוא לא המטרה, הכוונה
של היצרנים של הכלים המודרניים לפגוע במעגל המשתמשים החדש, הבן של לוקי זה שלא מפחד מהטכנולוגיה
כי הוא נולד איתה ביד.
חישן מקולקל הוא סיפור מפחיד רק פה בארץ, כי הוא עולה הרבה ואתה נתון לחסדי היצרן באירופה זה פחות מפחיד
תקלת מחשב רכב שמצריכה החלפה של המחשב כולו היא נדירה, ורוב התקלות נתונות לפתרון קל יחסית.
וכן ניתן לתכנת את המחשב אם יש לך את הכלים לכך ובשוק מסתובבות המון תכנות פרוצות לשיפור/שינוי.
כן, הרכבים שלנו הופכים למתוחכמים יותר מאיתנו, הם כלי רכב משוכללים שמצרכים יותר ידע וניסיון, זה טוב ויש בזה
גם קצת קושי לאדם הממוצע לטפל ברכב שלו לבד.
מי שמתגעגע לטכנולוגיה הפשוטה שיעבור לרכבי האספנות, כי רק שם ימצא בפתרון שהוא מחפש, אבל זה יגיע עם תג
מחיר.
לפני חמישים שנה נסעו והגיעו כמעט לכל מקום, גם לפני מאה שנה וגם היום הדרך רק השתנתה.
בןהלאמשחיז
13-11-2019, 08:52
יש טכנולוגיה שבעייני היא BS אחד גדול - כגון בולמים סמי חשמליים אקטיבים שניתן לשנות בלחיצת כפתור (הוריי הוריי)
ויש טכנולוגיה מצילת חיים - ABS TRC
המסך הצבעוני הגדול שם רק כדי להראות לך את המצבים אז דווקא איתו אין לי בעיה.
ובסוף - גם בפיאט 500 משנת 2010 יש את כל הבקרות והחישמולים שהיו לפני כן רק במכוניות יוקרה.
אז אולי עוד כמה שנים גם הדיאלים הזול יהיה מפוצץ בבבקרות.
אני לא מאמין שאני מגן על הטכנולוגיה אבל, לא מדובר רק הבולמים אלה בכל מערכת המתלים למה זה חשוב כי הבולם הוא רק חלק אחד
במערכת והמתלים הם הקשר של הרוכב עם הכביש, עכשיו קח רוכב שקשת השימושים שלו באופנוע הוא רב והאופנוע משמש אותו
לא רק בית עבודה בית, אלה מסלול-טיול-הרכבה-שימוש יומי ותפטור אותו ממשחק של כל כמה דקות בכיווני הבולמים ע"י טכנולוגיה שמבינה
"בעצמה" מה צריך ותראה כמה זה שימושי לו. אגב יש מערכת שמתעדכנת על פי סגנון הרכיבה וסוג הכביש, אז אתה בעצם 100% מכוון
היטב לדרך ולא רק על פי עצלנות הרוכב.
lokimonster
13-11-2019, 09:50
קראתם ללוקי -
אז כמה דוגמאות מעולמו הצר של הלוקי:
לוקי משמש במשרד באופן לא פורמלי כמנהל רכב ( ככה זה בשירות המדינה - שמו אחראית שלא יודעת שלרכב יש 5 גלגלים).
לוקי בתמורה קיבל שיטרואן ג'מפי ( קיבל גם סאוונה אבל היא גדולה מדי לחניון במשרד אז הסתפק ב ג'מפי).
לוקי וחבריו גמעו בתוך שנה 140K בעבודה ברחביי הארץ.
בוקר אחד מגיע הנהג ( לוקי לא נהג אבל הוא נוהג בעצמו ומשחרר את הנהג למי שבאמת זקוק לו) ואומר הרכב לא מניע.
לוקי בודק והרכב כן מניע.
כך במשך כמה זמן והנהג נשבע שהוא לא גילגל כלום.
ויום בהיר אחד גם ללוקי הרכב לא מניע.
מדריך את האחראית רכב ואומר תשמעו או ריליי או קודן או סטרטר או אוטמט סטרטר בספק עם מצבר.
מגיע ללובינסקי בירושלים ומפקיד את הרכב - שבועיים ולובינסקי לא מוצא כלום.
לבסוף הוחלף סטארטר, מצבר ואלטרנטור וכעת לפני שתקפצו ותאמרו בזבוז כספי משלם המסים ( אתם צודקים אבל לא במקרה הזה) הרכב עדיין באחריות.
האמת שגם לוקי לא מבין מה הקשר כי לא הופיעה נורת טעינה מצבר היה חזק אבל לאף אחד לא היה מושג למה הרכב לא מניע.
וכעת הוא מניע.
קידוזו
קוואסאקי GTR 2008 נורת ABS נדלקה וכבתה לסירוגין לוקי ערך ניסוי מהיר וזה העלה שבעת שימוש בבלם האחורי התקלה מופיעה.
לוקי מאושר יש לו את מערכת הדיאגנסטיקה של קוואסאקי KDS (למכירה למי שצריך בפרטי).
חיבור מהיר איפוס והתקלה חזרה.
החשדות שחיישן אחורי תקול אושרו והוזמן אחר כבוד חיישן.
מחיר 700 שקל במטרו - הוחלף החיישן והבעייה חזרה.
כנראה צמה.
בכל מקרה לחיישן מבנה יחודי שמתאים לGTR דגם 2008-2009 למודלים הבאים יש מבנה אחר.
החיישנים לא תואמים לדגמים אחרים זה חלק טיפש שתפקידו לקרוא חורים (בשפה פשוטה).
הלאה תיאום מצערות מי איי פעם עשה?
יש כלכך הרבה סיבוך ב"פשטות" הטכנולוגית. והיצרנים מצידם מרוויחים החל מהתלות שלנו בייצור חלקים ( אי אפשר כבר לייצר לבד) דרך מותם המוקדם של כלי הרכב.
ירוק זה לא (למעט הדולר) ידידותי למשתמש אולי לזה שיכול להרשות לעצמו לרכוש חדש.
התפרנים ידחקו לצד כי רובם ישארו תלויים במוסכים ( שושנים ראה ערך טורטן שלא ידע להתקדם עם השנים ונשאר עם ידע יקר מפז על מכוניות אספנות לעומת הצביק שלנו שאין רכב שהוא לא יוכל לעבוד עליו במוסך שלו ואחת כמה וכמה כאלו שיש להם ידע מכני אבל אלקטרוניקה ומחשבים לא).
נ.ב הזמנתי OBD ל500 לאיפוס תקלות.
היום מחלקת הדיאגנוסטיקה היא המחלקה החשובה ביותר במוסך.
NAOR2207
13-11-2019, 10:19
טנרה אהובתי
היום מחלקת הדיאגנוסטיקה היא המחלקה החשובה ביותר במוסך.
כמו שלוקי כתב, בהרבה פעמים ה"דיאגנוסיטיקה" שנחשבת לקטע מגניב מתבררת כקקמייקה.
יש תקלה, אין סיבה- או שלא רואים תקלה -או שמופיעה סיבה אבל היא לא הבעיה האמיתית.
מזכיר את המחשבים עד WIN XP ...חלק ניכר מהזמן אתה עסוק בלהבין למה קיבלת
BSoD.
יש מלא לוגים בשרת שמקבילים לתועלת של אותה דיאגנוסטיקה- כמה פעמים הם עזרו למישהו להבין כיצד לפתור תקלה?
הטענה שלי שאותו חיישן ABS לצורך העניין יכול לשמש קלנועית וגם מפלצת מסלולים.
בסה"כ חישוב שמבוסס על קריאת חורים בסל"ד. כנ"ל חיישן לחץ אוויר וחום מנוע ואלף חיישנים אחרים. אפשר לעשות תכנון וייצור אחיד אמין וזול.
אז למוסכניקים ה"מתקדמים" שיודעים לקרוא את הבעיה ולאפס אותה, בראבו. בעיני זה לא באמת שיפר את תחזוקת כלי הרכב, רק סיבך.
ופחות עניין של טכנופוביה, פשוט נראה לי שבכל הקשור לכלי רכב זה חלק ניכר מהמחשוב לא הגיע לרמת כדאיות (עלות\יעילות) ומדובר בטריק שיווקי זול- ומאעפן.
אם זה לא יעבוד לי עוד 5-7 שנים זה מאעפן. כל עוד זה לא צמיג או שרשרת שנועדו להחלפה כל חלק צריך לשמש אותי במשך שנים.
... אם זה לא יעבוד לי עוד 5-7 שנים זה מאעפן. כל עוד זה לא צמיג או שרשרת שנועדו להחלפה כל חלק צריך לשמש אותי במשך שנים.
העלת נקודה מעניינת. למה להחליף סט שרשרת וגלגל''ש פעם בשנה שנתיים זה בסדר ולהחליף חיישן a.b.s פעם בעשר שנים זה לא בסדר?!
עלות של צמיג אחורי שמוחלף כל 8 (או 4 או 20 או 40 במקרה של קקטוב) היא 1200-1400 ש''ח ועם זה אין לנו בעיה. שרשרת פעם ב-20/30 בסכום דומה זה גם בסדר. אבל חיישן ב-700 או 2000, פעם באף פעם, זה לא בסדר. מעניין. בואו נחשוב על התרומה של החיישן במשך 10 שנים, כמה מצבי חירום אולי הוא חסך לנו... בשביל זה שאולי הוא יתקלקל עוד 10 שנים נוותר עליו מראש?
כפי שבטח הבנתם אני בעד אלקטרוניקה וכמה שיותר יותר טוב. לדעתי מערכות מתקדמות עם חיישנים שמתחשבים בזוית הטיה /תאוצה זה דבר מדהים. ההתערבות שלהן כל כך מדויקת ומהנה. לא רואה את עצמי חוזר לאופנוע טיפש.
בגלל ההבדל. יש חיישנים שמחזיקים 5 וגם 10 שנים ואין צמיג \שרשרת שיחזיקו פרק הזמן הזה.
אני גם בעד אלקטרוניקה. הבעיה שלא תמיד היא משתלמת (בשלה ואמינה) לעומת המחיר.
אנסה אוד דגמא. חלונות חשמליים היו מתקלקלים ביפניות והאירופאיות (באמריקאיות פחות) וגבו עליהם הרבה עד שהגיעו לרמה שהמנגנון אמין והפך לסטנדרטי. כיום אני לא רוצה רכב עם ידית להרמת חלון אבל פעם ראיתי בזה יתרון.
lokimonster
15-11-2019, 07:19
למה צמיג ושרשרת כן וחיישן לא.
הבעייה זו לא החלפת החיישן ובטח אם זוא יהפך לחלק שמחליפים בשוטף כמו אלטרנטור או כל חלק טץאחר.
הבעייה היא התעיפות המערכת כולה שאחרי עשור (בערך אולי יותר) המערכות אלקטרוניקה קורסות.
חיישנים צמות לוחות השד יודע מה וכאמור העלויות הופכות את זה ללא כדאי לתיקון.
אם העלויות היו סבירות זה כבר עניין אחר.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
השוק השתנה. רכבים מתוכננים להחזיק 10 עד 15 שנה. 10/8 שנים של שקט ואחר כך המצב מתדרדר בהדרגה.
העלת נקודה מעניינת. למה להחליף סט שרשרת וגלגל''ש פעם בשנה שנתיים זה בסדר ולהחליף חיישן a.b.s פעם בעשר שנים זה לא בסדר?!
עלות של צמיג אחורי שמוחלף כל 8 (או 4 או 20 או 40 במקרה של קקטוב) היא 1200-1400 ש''ח ועם זה אין לנו בעיה. שרשרת פעם ב-20/30 בסכום דומה זה גם בסדר. אבל חיישן ב-700 או 2000, פעם באף פעם, זה לא בסדר. מעניין. בואו נחשוב על התרומה של החיישן במשך 10 שנים, כמה מצבי חירום אולי הוא חסך לנו... בשביל זה שאולי הוא יתקלקל עוד 10 שנים נוותר עליו מראש?
כפי שבטח הבנתם אני בעד אלקטרוניקה וכמה שיותר יותר טוב. לדעתי מערכות מתקדמות עם חיישנים שמתחשבים בזוית הטיה /תאוצה זה דבר מדהים. ההתערבות שלהן כל כך מדויקת ומהנה. לא רואה את עצמי חוזר לאופנוע טיפש.
נורא פשוט.
כי צמיג/שרשרת/דיסקים זה בלאי טבעי וידוע שקל לבחון ולהתכונן להחלפתו מבעוד מועד.
לעומת זאת, החלפה של חיישן (או אטם ראש מנוע, או גלגל שיניים בגיר) זאת תקלה. היא אינה צפויה, עלותה לא נכנסה בשום תחשיב אחזקה, ובמקרה של חיישן - היא יכולה להגיע ללא התרעה מוקדמת באמצע נסיעה.
נורא פשוט.
כי צמיג/שרשרת/דיסקים זה בלאי טבעי וידוע שקל לבחון ולהתכונן להחלפתו מבעוד מועד.
לעומת זאת, החלפה של חיישן (או אטם ראש מנוע, או גלגל שיניים בגיר) זאת תקלה. היא אינה צפויה, עלותה לא נכנסה בשום תחשיב אחזקה, ובמקרה של חיישן - היא יכולה להגיע ללא התרעה מוקדמת באמצע נסיעה.
נכון. ועדיין זו לא סיבה לוותר על המערכת או לחשוש ממנה בגלל שאולי בעוד X שנים היא תפסיק לעבוד באופן לא צפוי. בשורה התחתונה האלקטרוניקה היום די אמינה ויציבה.
lokimonster
15-11-2019, 13:09
נכון. ועדיין זו לא סיבה לוותר על המערכת או לחשוש ממנה בגלל שאולי בעוד X שנים היא תפסיק לעבוד באופן לא צפוי. בשורה התחתונה האלקטרוניקה היום די אמינה ויציבה.זהו שרבים מאיתנו בייחוד במציאות הישראלית נאלצים לרכוש רכב ישן.
למעשה אם בעבר היינו קונים גרוטאה בת 20 ויודעים שיש חלפים או לכל היותר מייצרים משהו היום כפי שציינת אחרי עשור ומחצה כבר אין עם מי לדבר.
בפועל כלי תחבורה עשויים להפוך בהדרגה למשהו שרק בעלי אמצעים ירשו לעצמם.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
בדיוק הפוך.
בכסף (או בערך הריאלי שלו) שבו פעם יכולת לקנות נבלה שהיתה מבלה פעם בחודש במוסך, אתה יכול לקנות היום רכב לא כל כך ישן. שלא לדבר על כך שמנועים היום שורדים את רוב תקופת החיים של הרכב (למעט כאלו שעוברים טראומה). פעם דבר כזה היה פנטזיה, ואוברול מנוע היה עניין שבשגרה.
שעיר בגב"ב
15-11-2019, 22:46
עניינים של מכניקה קל להבין.
צמיגים גמורים? ברור שצריך להחליף ויודעים
פחות או יותר מה המחיר. כך גם עם שרשרת.
גיר לא תקין? נו אז ברור שהתקלה בגיר.
מנוע מגמגם? יש סדר פעולות די ברור שצריך לעשות.
העניין של המחיר הוא לא האישו כאן. אתה מבין מה צריך לתקן או להחליף ותעשה לעצמך את החישוב אם זה שווה לך או לא.
האלקטרוניקה מסבכת מאוד את אבחון התקלות.
הכל יותר מסובך. עכשיו לא רק שיש לנו את התקלות הרגילות, תוסיפו לזה את המרדף אחרי החיישן הרלוונטי או איזו תקלת מחשב כזו או אחרת שאף אחד מאיתנו לא באמת מבין מה ולמה.
אם אתה בן אדם עם כסף אז הכל טוב ויפה, אבל רובנו רוכבים על כלים משומשים שגם ככה נכנסים למוסך פעם ב... במקרה הטוב, או כמה פעמים ב... במקרים הפחות טובים.
עכשיו נוסיף עוד את כל האלקטרוניקה הזאת שגם היא בתורה אמורה להכזיב (או אולי לאכזב?) ולרוב תהיה קשה יותר לאבחון ויקרה לתיקון.
רובנו מפסידים פה בגדול.
lokimonster
15-11-2019, 23:17
עניינים של מכניקה קל להבין.
צמיגים גמורים? ברור שצריך להחליף ויודעים
פחות או יותר מה המחיר. כך גם עם שרשרת.
גיר לא תקין? נו אז ברור שהתקלה בגיר.
מנוע מגמגם? יש סדר פעולות די ברור שצריך לעשות.
העניין של המחיר הוא לא האישו כאן. אתה מבין מה צריך לתקן או להחליף ותעשה לעצמך את החישוב אם זה שווה לך או לא.
האלקטרוניקה מסבכת מאוד את אבחון התקלות.
הכל יותר מסובך. עכשיו לא רק שיש לנו את התקלות הרגילות, תוסיפו לזה את המרדף אחרי החיישן הרלוונטי או איזו תקלת מחשב כזו או אחרת שאף אחד מאיתנו לא באמת מבין מה ולמה.
אם אתה בן אדם עם כסף אז הכל טוב ויפה, אבל רובנו רוכבים על כלים משומשים שגם ככה נכנסים למוסך פעם ב... במקרה הטוב, או כמה פעמים ב... במקרים הפחות טובים.
עכשיו נוסיף עוד את כל האלקטרוניקה הזאת שגם היא בתורה אמורה להכזיב (או אולי לאכזב?) ולרוב תהיה קשה יותר לאבחון ויקרה לתיקון.
רובנו מפסידים פה בגדול.לפטי לא יכלת לנסח יותר טוב מזה.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
שעיר בגב"ב
15-11-2019, 23:20
יכולתי אבל אז זה היה יוצא קצר יותר:smoke:
אתה צודק אבל גם טועה.
עניין של כלי עבודה שונים (או נוספים).
מי שקונה אופנוע ישן (ואייקוני) ימצא בד"כ ברשת קהילה חמה ומנוסה, עם פתרון קיים לרוב הבעיות.
השינוי העיקרי הוא אצלנו בראש (אני יודע שבשרשור אחר כתבתי דברים שנראה שמתנגשים, אבל הם לא, כי בסופו של דבר, אבחון תקלות עדיין יותר קל ככה).
שעיר בגב"ב
16-11-2019, 19:13
מהנסיון האישי שלי, מערכות החשמל
לא מזדקנות טוב.
נכון שכל המערכות מזדקנות ומתקלקלות ותקלות כאלה ואחרות, אבל חשמל זה מרגיז ומציק לאבחון.
חוטים יבשים וקונקטורים עייפים הם אבן נגף של ממש. אבות כל הטומאה. ממש גיס חמישי!
וזה בעסה של ממש להתעסק עם מערכת חשמל עייפה. עכשיו תוסיפו לספגטי המעצבן הזה עוד אי אילו חיישנים עם עוד קונקטורים ושלל חוטים ומחשב פה ומחשב שם עם מגעים עייפים ומאובקים ופתאום קם אדם בבוקר ומרגיש שכוסאומו העולם אין מצב שזה שני פלוסים!!
בדיוק הפוך.
בכסף (או בערך הריאלי שלו) שבו פעם יכולת לקנות נבלה שהיתה מבלה פעם בחודש במוסך, אתה יכול לקנות היום רכב לא כל כך ישן. שלא לדבר על כך שמנועים היום שורדים את רוב תקופת החיים של הרכב (למעט כאלו שעוברים טראומה). פעם דבר כזה היה פנטזיה, ואוברול מנוע היה עניין שבשגרה.
נכון.
נכון, היום רוב הבעיות הם לא המנועים אלא המערכות שמסביב וזה מחזיר אותי לעניין המודולוריות.
הבעיה העיקרית היא שהיצרנים מפתחים תוכנה מוחות חיישנים וצגים נפרדים לכל דגם כשאין באמת צורך.
בצילום התפתח בשנים האחרונות נתח שוק שעדיין לא בשל יחסית (טכנולוגית) ומכאן הרלוונטיות להשוואה.
Sony כובשת את נתח השוק החשוב של מצלמות שמשלבות סטילס עם וידיאו בעזרת דגמים שמבוססים על מערכות ופיצ'רים קיימים שמשותפים למספר דגמים.
צלמים שעבדו עשורים עם Canon או Nikon קונים גוף של Sony בחצי מחיר (!) ולפעמים מוותרים על מצלמה נוספת לוידיאו.
ב Sony משתמשים במייצבי זום, צ'יפים, חיישנים ועד גריפים לאחיזה שמתאימים למספר דגמים כשהפער בין היקר לגבוה יותר מ- 300%.
אותה גישה תוזיל אופנועים ולשפר את האמינות בכלים "עתירי טכנולוגיה".
איך אנשים עזבו מותג שקשור למיתוג ודאווין מקצועי?
הם הבינו שהיצרנים מנסה למכור להם 3 מצלמות שונות במקום לחשוב עליהם. זה כל הסיפור.
the striker
17-11-2019, 10:34
בקיצור, כרגע אשאר עם הד"ר. למרות שהאפריקה הקודם קורץ ומפתה, מקווה שאצליח לעמוד בפיתוי.
lokimonster
17-11-2019, 11:52
בסיכומו של דבר ( לפחות בעיניי)
פעם רכב חותך מגמגם יורק אש מחברים אקדח הצתה מכוונים לגל ארכובה מקדמים מאחרים הצתה.
מקסימום עוברים על הכבלים מהדיסטרבוטור אל הפלאגים ( הצתה אלקטרונית בסיסית).
מכוונים או מנקים קרבורטור או מחברים שעון לחץ לחליל של ההזרקה.
מחליפים פלטינות למי שזוכר או מייבשים את המקום.
רצועה אחת או שתיים עוברת בפשטות בין הגלגלות
חימום הרכב מורכב מברז פשוט ומדפים מכניים
מזגן בקר פשוט און אוף
אין סלונואיד וברזים חשמליים אבל כמעט הכל ניתן לתיקון
נכון תיאורתית קצת יותר מסובך
בפועל אמין וטוב וכל אחד עם קצת ידע בסיסי ידע לפתור את התקלה באמצעים פשוטים..
מחכים לפעימה האלקטרומגנטית.
נכון.
נכון, היום רוב הבעיות הם לא המנועים אלא המערכות שמסביב וזה מחזיר אותי לעניין המודולוריות.
הבעיה העיקרית היא שהיצרנים מפתחים תוכנה מוחות חיישנים וצגים נפרדים לכל דגם כשאין באמת צורך.
בצילום התפתח בשנים האחרונות נתח שוק שעדיין לא בשל יחסית (טכנולוגית) ומכאן הרלוונטיות להשוואה.
Sony כובשת את נתח השוק החשוב של מצלמות שמשלבות סטילס עם וידיאו בעזרת דגמים שמבוססים על מערכות ופיצ'רים קיימים שמשותפים למספר דגמים.
צלמים שעבדו עשורים עם Canon או Nikon קונים גוף של Sony בחצי מחיר (!) ולפעמים מוותרים על מצלמה נוספת לוידיאו.
ב Sony משתמשים במייצבי זום, צ'יפים, חיישנים ועד גריפים לאחיזה שמתאימים למספר דגמים כשהפער בין היקר לגבוה יותר מ- 300%.
אותה גישה תוזיל אופנועים ולשפר את האמינות בכלים "עתירי טכנולוגיה".
איך אנשים עזבו מותג שקשור למיתוג ודאווין מקצועי?
הם הבינו שהיצרנים מנסה למכור להם 3 מצלמות שונות במקום לחשוב עליהם. זה כל הסיפור.
ממש לא הבנתי את הפואנטה שלך. האם אפשר להחליף צ'יפ במצלמה של סוני לאחד מדגם יותר נחשב (המקבילה שלי להחלפת המחשב באופנוע)?
בימינו כל יצרני כלי הרכב יש פלטפורמות משותפות שעליהם הם מבססים מספר דגמים. כמו: פולקסווגן, סקודה, סיאט... מעולם הרכב וקטמ, הוסקוורנה מעולם האופנועים.
ישנם חלקים שאפשר לקחת מכלי אחד לשני, לא הכל ונראה לי שבפחיות הרבה יותר. חיישנים מסויימים הם חלק מאותם חלקים.
הפלג הצפוני
17-11-2019, 19:27
אפשר לחילופין לקנות את נקמת הטרקטור אוראל באותו מחיר וגם לקבל סירה והוא חף מאלקטרוניקה מתקדמת.
הבעיה שהוא זז לאט מדי.
ממש לא הבנתי את הפואנטה שלך. האם אפשר להחליף צ'יפ במצלמה של סוני לאחד מדגם יותר נחשב (המקבילה שלי להחלפת המחשב באופנוע)?
בימינו כל יצרני כלי הרכב יש פלטפורמות משותפות שעליהם הם מבססים מספר דגמים. כמו: פולקסווגן, סקודה, סיאט... מעולם הרכב וקטמ, הוסקוורנה מעולם האופנועים.
ישנם חלקים שאפשר לקחת מכלי אחד לשני, לא הכל ונראה לי שבפחיות הרבה יותר. חיישנים מסויימים הם חלק מאותם חלקים.
הפואנטה שמפתחים חלק או תוכנה שמתאימים למספר דגמים ואז מקבלים:
כלים יותר זולים
חלקים יותר אמינים
חלפים יותר זמינים זולים ואמינים
באמת צריך 15 סוגים שונים של לוח שעונים \ מאותתים \ פנסים שלא לדבר על אפשרויות בתוכנה?
lokimonster
21-11-2019, 09:01
הפואנטה שמפתחים חלק או תוכנה שמתאימים למספר דגמים ואז מקבלים:
כלים יותר זולים
חלקים יותר אמינים
חלפים יותר זמינים זולים ואמינים
באמת צריך 15 סוגים שונים של לוח שעונים \ מאותתים \ פנסים שלא לדבר על אפשרויות בתוכנה?
ישנם המון משתנים כמו מבנה המכונה עיצוב גודל וכמובן הספק שקרוב לוודאי ישנו את מבנה החלק.
אפילו אורך של החוט שמחבר מהחיישן אל המחשב או בקוטר שלו יכול לשגע את המחשב.
הכל מבוסס על קריאת פולסים חשמליים וכל דבר יכול לשגע את המערכת.
חבר החליף ב(ס)שיטרואן מתגי חלונות ונזקק למחשב ולקח זמן עד שהבינו שהמתגים החדשים הם הבעייה.
בפיאט 500 שלי יש קריאת תקלה שמקורה בנורה לא מתאימה.
אלקטרוניקה בעייני זו רעה חולה לפחות בכלי רכב משומשים.
ישנם המון משתנים כמו מבנה המכונה עיצוב גודל וכמובן הספק שקרוב לוודאי ישנו את מבנה החלק.
הנקודה שמדובר לרוב באותם משתנים בדיוק. סל"ד, כמות לחץ, משקל, נפח, אורך, מצב מצערת, טמפ'...כל הכלים עובדים עם אותם נתונים.
אפילו אורך של החוט שמחבר מהחיישן אל המחשב או בקוטר שלו יכול לשגע את המחשב.
הכל מבוסס על קריאת פולסים חשמליים וכל דבר יכול לשגע את המערכת.
חבר החליף ב(ס)שיטרואן מתגי חלונות ונזקק למחשב ולקח זמן עד שהבינו שהמתגים החדשים הם הבעייה.
בפיאט 500 שלי יש קריאת תקלה שמקורה בנורה לא מתאימה.
אלקטרוניקה בעייני זו רעה חולה לפחות בכלי רכב משומשים.
במקום לפתח חיישנים או מוח שיתבחבשו מכבלים באורכים שונים שיעברו למשהו אמין ואחיד, שיעברו לכבל אופטי שיעברו לאיתות דגלים מצידי.
אם מצב גשם מתבטא בחיתוך של 30% מכוח המנוע ודיליי בתגובת המצערת אז אותו מנגנון בדיוק יכול לשרת קטנוע ועד מירוץ סיבולת חוצה יבשות.
נראה לי שחפרתי מספיק בנושא.
lokimonster
24-11-2019, 10:53
נחפור על כוס קפה עם הל בשבת לפנות בוקר
Dresdner
24-11-2019, 12:13
נחפור על כוס קפה עם הל בשבת לפנות בוקר
לא יודע למה אבל ככה אני מדמיין אותכם נפגשים לקפה :biggrin:
7885
lokimonster
24-11-2019, 12:24
רק עם פחות שיער
רק עם פחות שיער
על הראש ויותר שיער על הפנים
אני לא אחראי על העיצוב.
https://www.youtube.com/watch?v=QHobI76tp1E
רכיבת מבחן לי ול-א' על שני הדגמים האוטומט והרגיל ביום שישי.....
lokimonster
26-11-2019, 11:00
רכיבת מבחן לי ול-א' על שני הדגמים האוטומט והרגיל ביום שישי.....
ומה אני עז
ומה אני עז
לא חשבתי שתרצה...
ומה אני עז
מקווה מאוד שתקנו. צריך עוד כמה עם קוביות בצמיגים :)
lokimonster
28-11-2019, 15:44
עיזות אני שם במעשנה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191128/9fcfaf2ed6fa6da6479d3791e7f4cfa4.jpg
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
לא השארת שומן. יתייבש, חראם.
אז יצאנו שוב א' ואני לבדוק אופנועים זרים, ההבטחה הייתה 2 אפריקות לשעה+ אחד אדוונצ'ר ואחד רגיל
אוטומט בפועל קיבלנו אחד רגיל ו-CBR500 דרדלה.
אז על האוטומט ויתרנו כי רצינו להתחשב גם באחרים א' יצא חמוש ב-CBR אדום כפרצופו של רץ מרתון בישורות
האחרונה אחרי כל הרצים ואני על האפריקה השחורה (בלי קשר לבלאק פריידיי).
אז איך היה?
אחרי שהתגברנו על האכזבה הראשונה התיישבתי והרגשתי בבית, לא טרחתי ללמוד את הכיוונים אות שלל האפשרויות
של הכפתורים רק את ההכרחיים ביותר. הרגשתי בבית כבר בהתחלה.
הזינוק מחייב יד נדיבה בגז בניגוד לורסיס שצריך רמז קל, אבל מיד אחרי הזינוק איסוף המהירות והכוח ניכרים מאוד
ומצאתי את עצמי לא פעם במהירות החוקית בכביש 6 בהילוך 2 או שלישי ללא דרמה או צרחות מיותרות.
גיהוץ המהמורות בכביש והאחיזה נהדרים והכידון רגיש מעט הכידון של הורסיס, כביש נס הרים לא מהווה אתגר עבורו
ומעבר לשינוי ברוחב הכיסא מהדגם הקודם האופנוע עצמו מרגיש קליל יותר וזריז יותר עם רזרבות של כוח מתפרץ.
הילוך 4 הספיק לביצוע על המשימות בכביש בעוד ההליכים הגבוהים ממנו כבר הצריכו בחירת קו מדויקת והטיה גדולה
יותר.
אל מול הורסיס מדובר ביריב ראוי אולם ההבדלים בצורת המנוע ניכרים ואישית אני מעדיף את ה-4 בשורה בגלל זמינות
הכוח בכל הילוך והמומנט הבשרני שמתקבל מהאופנוע.
מי שאינו מתכוון לרדת לשטח ומחפש אופנוע כביש בלבד הורסיס החדש והאלקטרוני עדיף עליו ולדעתי גם זול יותר.
מי שרוצה לרדת לשטח מדובר בכלי נהדר שטוב לדעתי מהיאמהה סופר טנרה או לפחות משתווה אליו. לפחות בתחושות.
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/77416712_10157627852648548_1049399684533059584_o.j pg?_nc_cat=111&_nc_ohc=DshLpkV-MrEAQljy6Svfk43575Zs_DcE4-Wx39mltiOXXAqsIFwnFCTyQ&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&oh=190bd35ec062feee63a8a8d7d7b1a29c&oe=5E898AA9
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/78840845_10157627852953548_4006492385885290496_o.j pg?_nc_cat=105&_nc_ohc=o59rXijMQz8AQnARmgFM1w2meyZ26fguQ5rzGqv788 sbluaE_FhekfzdA&_nc_ht=scontent.fsdv3-1.fna&oh=c445645eeeecb21c268125ae94774bf3&oe=5E47974C
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft