צפייה בגרסה מלאה : אחריות על אופנוע חדש
היי,
אני מתעניין בקניית אופנוע חדש ממטרו, כשקיבלתי את ההצעת מחיר הם דרשו די הרבה על אגזוז פול סיסטם, כשאמרתי שאני אקנה משהו ואחר הסוכן טען שכדי לכבד את אחרות היצרן חייב לשים רק אגזוז של אקרופוביץ ולהתקין אצלם.
מישהו יודע אם הדבר נכון?
תןדה
Delirious1989
15-11-2019, 18:57
כשלקוח מבקש להפעיל אחריות היבואן רק מחפש את הסעיף הקטן ביותר בכדי להתנער מהאחריות ולסחוט מהלקוח המסכן עוד כמה אלפים.
לא שמעתי על מקרה כזה, לא חוויתי כזה מקרה בעצמי, אבל ב99.9% אני סבור שלא תקבל אחריות אם תתקין אגזוז שונה במקום שהוא לא מטרו.
Sent from my S60 using Tapatalk
כשלקוח מבקש להפעיל אחריות היבואן רק מחפש את הסעיף הקטן ביותר בכדי להתנער מהאחריות ולסחוט מהלקוח המסכן עוד כמה אלפים.
לא שמעתי על מקרה כזה, לא חוויתי כזה מקרה בעצמי, אבל ב99.9% אני סבור שלא תקבל אחריות אם תתקין אגזוז שונה במקום שהוא לא מטרו.
Sent from my S60 using Tapatalk
דווקא מכיר מספר מקרים בהם יבואן שאינו מטרו העניק אחריות לאגזוז "לא מקורי" כל זמן כמובן שהאגזוז אינו הגורם.
מכיר יבואן שאף הגדיל לעשות וסיפק אחריות מלאה למרות שהיה כמעט ברור שהאגזוז גרם לבעיה במנוע.
לגבי השאלה של פותח השרשור, מן הנסיון שלי, אם אחריות חשובה לך קנה אופנוע מיבואן אחר.
מאוד רוצה את האופנוע הספציפי הזה (MT10), סתם נראה לי מוזר שאגזוז ( כמובן שלא איזה חיקוי סיני) פוגע באחריות.
matanbar26
15-11-2019, 23:21
מאוד רוצה את האופנוע הספציפי הזה (MT10), סתם נראה לי מוזר שאגזוז ( כמובן שלא איזה חיקוי סיני) פוגע באחריות.
זה לא האגזוז, זה בצע הכסף.
אם היה מדובר במוצר שהם לא מוכרים בעצמם,זה עוד סביר.
אבל אם הם בעצמם מוכרים את האגזוז הזה, אין סיבה בעולם שהאחריות תיפגע מזה.
חוץ מבצע כסף כמובן.
תנסה את הגיקסס 1000 בעופר אבניר יש סיכוי שתידלק עליו.
מבחינת אמינות ושירות לי יש נסיון מעולה איתם.
זה לא האגזוז, זה בצע הכסף.
אם היה מדובר במוצר שהם לא מוכרים בעצמם,זה עוד סביר.
אבל אם הם בעצמם מוכרים את האגזוז הזה, אין סיבה בעולם שהאחריות תיפגע מזה.
חוץ מבצע כסף כמובן.
עם זה אני לגמרי מסכים, מילא המחיר עוד היה הגיוני אבל לדרוש 12,000 בשביל אגזוז ומיד פייפ נראה לי קצת מוגזם.
600 ירושלמי
16-11-2019, 14:58
ואם אתה קונה את האגזוז לא במטרו, ונותן למוסך מורשה שלהם להתקין... מה גזר הדין במקרה כזה?
הרי בשביל האחריות אתה תצטרך מוסך מורשה, אז תיגש לאותו אחד שהולך לטפל בך בשלוש שנים הקרובות ותברר אצלו כמה יעלה לך להתקין את האגזוז שרכשת בעצמך.
עם זה אני לגמרי מסכים, מילא המחיר עוד היה הגיוני אבל לדרוש 12,000 בשביל אגזוז ומיד פייפ נראה לי קצת מוגזם.
בכל המוצרים שיש בהם עניין של תחזוקה או התקנה, יבואנים הולכים לפי כלל ״עשית לבד - אין אחריות״. ניסית לקנות מכונת כביסה ב-10 שנים אחרונות?
Sent from my iPhone using Tapatalk
רק אני חושב שבמקום לזרוק כסף על אגזוז שלא תורם כלום (אלא אם לעצבן את השכנים שבתורם עלולים גם להתנכל לאופנוע, זאת תרומה),
כדאי לזרוק אותם על (עוד) קורס רכיבה, או ציוד מיגון?
(לא מעביר ביקורת, רק דיעה אישית)
matanbar26
16-11-2019, 20:15
בכל המוצרים שיש בהם עניין של תחזוקה או התקנה, יבואנים הולכים לפי כלל ״עשית לבד - אין אחריות״. ניסית לקנות מכונת כביסה ב-10 שנים אחרונות?
אתה מדבר על התקנה?
מסכים איתך, רק הבדל מינורי, זה לא עולה כסף.
רק אני חושב שבמקום לזרוק כסף על אגזוז שלא תורם כלום
גם אני חושב ככה, אבל זאת לא היתה השאלה.
רק אני חושב שבמקום לזרוק כסף על אגזוז שלא תורם כלום (אלא אם לעצבן את השכנים שבתורם עלולים גם להתנכל לאופנוע, זאת תרומה),
יש ציוד, קורס רכיבה עשיתי אבל זה לא מונע לעשות עוד..
אני ממש לא מנסה לעצבן אף אחד אלא להנות בכיף, לא חייב לעשות רעש ולא הבנתי את העניין שצץ לאחרונה עם הרעש? למה אנשים חייבים למשוך את הסלד עד לרמת הרעש המעצבן?
אבל כל אחד והכיף שלו
ואם אתה קונה את האגזוז לא במטרו, ונותן למוסך מורשה שלהם להתקין... מה גזר הדין במקרה כזה?
הרי בשביל האחריות אתה תצטרך מוסך מורשה, אז תיגש לאותו אחד שהולך לטפל בך בשלוש שנים הקרובות ותברר אצלו כמה יעלה לך להתקין את האגזוז שרכשת בעצמך.
על זה היו דעות חלוקות, מוסך אחד אמר רק אקרופוביץ מאושר ע״י ימאהה (למרות שבחול יש המון כלים עם המון אגזוזים שונים) ומוסך אחד אמר שאין בעיה רק להתקין אצלהם..
בגלל זה אני קצת מפחד, מעדיף תשובה חד משמעית.. לפה או לפה
יש ציוד, קורס רכיבה עשיתי אבל זה לא מונע לעשות עוד..
אני ממש לא מנסה לעצבן אף אחד אלא להנות בכיף
תהנה. פשוט הבדל היחיד שאגזוז עושה - זה רעש מנוע.
matanbar26
16-11-2019, 21:42
על זה היו דעות חלוקות, מוסך אחד אמר רק אקרופוביץ מאושר ע״י ימאהה (למרות שבחול יש המון כלים עם המון אגזוזים שונים) ומוסך אחד אמר שאין בעיה רק להתקין אצלהם..
בגלל זה אני קצת מפחד, מעדיף תשובה חד משמעית.. לפה או לפה
תשובה חד משמעית קיבלת ממטרו.
אתה שואל אם זאת דרישה חוקית? אולי כן ואולי לא, אבל זאת כבר שאלה משפטית.
נכון לעכשיו התשובה היא פשוטה:
תתקין אגזוז אחר, איבדת את האחריות.
אם זה היה יבואן אחר, עוד היה על מה לדבר.. אבל כשזה מטרו, גם שהכלי מקורי לחלוטין הם עושים בעיות ומחפשים איך לברוח מהאחריות, קל וחומר שאם עשית התקנת חלילה לא אצלם...
רק להבהרה, שני המוסכים היו של מטרו רק סניפים שונים.
בגלל זה הבלבול..
kanter.m
17-11-2019, 16:41
מסכים עם ayalzo (http://fullgaz.co.il/forums/member.php/2177-ayalzo)
ב-100%. כל מילה זהב!
טוב לטובת השואלים הבאים אם יהיו, אחריות על ימאהה/קוואסקי נשמרת במקרה של קנייה והתקנת אגזוז אקרופוביץ ע״י מוסך מורשה של מטרו.
תהנו
אני חושב שאפשר לראות בדרישה של מטרו תנאי לגיטימי.
התקנה שבוצעה באופן שלומיאלי עלולה לפגוע במנוע (אוויר, מים, לחות, מרק פטישים) והם לא צריכים לשאת באחריות.
וכן, הם חושבים איך להוציא מאיתנו כמה שיותר כסף.
כולם צודקים.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft