התחברות

צפייה בגרסה מלאה : המלצות משטרה חדשות - נגמרת חגיגת השוליים

kanter.m
21-11-2019, 09:38
לפי דברי נציג המועדון האופנועים הישראלי המשטרה כנראה תפסיק עם ההבנה שאפשר לרכב בשול הימני בזמן פקק וגודש תנועה קשה. בגלל תאונות הולכות ונשנות של רוכבים בשול במהירות גבוה המשטרה תתחיל לחלק דוחות. מנסים במועדון למנוע את הגזרה.
בשול סעו לאט ובזהירות.

israel
21-11-2019, 10:27
לצערי הרב רוכבים נוסעים בשול במהירויות תלת ספרתיות, מסכנים בעיקר את עצמם ורוכבים אחרים וגם את כלל ציבור הנהגים, אני בעצמי מוצא את עצמי לא פעם מופתע מעקיפה פתאומית ומהירה במיוחד של דו"ג כשאני רוכב בשול, ולא אני לא רוכב על 20 קמ"ש בשול, אני רוכב בקצב זריז אבל הגיוני.
תכלס עם כל הכבוד לנו הרוכבים אני יכול להבין את המשטרה בנושא, באסה לנו, אכלנו אותה בגלל כמה מטומטמים..

lokimonster
21-11-2019, 10:49
אני רק מקווה שבבדיקה הסטיסטית הבאה משטרת ישראל תבדוק כמה רוכבים יפגעו בין המכוניות - ברור שהמסקנה תהיה לא לאפשר חלוקת נתיב או זגזוג בין כלי רכב.

ואז יעשו סטיטסטיקה ויגלו שהמון רוכבים נדרסו על ידי כלי רכב שלא שמרו מרחק או ולא מעט רוכבים יכנסו ברכב שלפניהם ואז שוב יעשו סטיטסטיקה ויגלו שאופנוע זה מסוכן אז יעלו את הפרמייה.

לדעתי לא לאפשר לרוכבים לרכוב בשוליי הכביש זו החלטה מטומטמת שרק תעלה את מניין הנפגעים.

NAOR2207
21-11-2019, 11:06
בדרך כלל מבזבזים תקציבים בסוף שנה ...

חתול
21-11-2019, 11:21
לצערי הרב רוכבים נוסעים בשול במהירויות תלת ספרתיות, מסכנים בעיקר את עצמם ורוכבים אחרים וגם את כלל ציבור הנהגים, אני בעצמי מוצא את עצמי לא פעם מופתע מעקיפה פתאומית ומהירה במיוחד של דו"ג כשאני רוכב בשול, ולא אני לא רוכב על 20 קמ"ש בשול, אני רוכב בקצב זריז אבל הגיוני.
תכלס עם כל הכבוד לנו הרוכבים אני יכול להבין את המשטרה בנושא, באסה לנו, אכלנו אותה בגלל כמה מטומטמים..

לי יש גיקסס 750 ואני עף עליו בלא מעט חצילים לשעה. בשוליים מצד שני אני כמוך, זריז אך הגיוני ומוכן להפתעות.
ואז בא לי טימקס בהפתעה וחותך אותי בתוך השוליים.
קרה לי לא מעט.
היה לי בעבר הממש רחוק אפילו תקל עם טי ערס כזה וכתבתי עליו כאן בפורום בגלגולו הקודם.

נכון שאסור להכליל ואני מכיר כמה חבר'ה מעולים שרוכבים על טימקס.

אך כמו שכתבת כמה מטומטמים בדגש על השוליים הרסו לכל השאר.

השושנים
21-11-2019, 11:53
שופכים את המים עם התינוק, אין פתרון נקודתי לבעיית תאונות הדרכים ואין גם פתרון לבעיית הפקקים. הכל מתחיל ונגמר בתרבות נהיגה
וכאן לצערי אין שום תרבות ובוודאי לא תרבות נהיגה.

המשטרה מצידה חייבת להיראות כמי שעושה מאמץ מול 60 ומשהו הרוגי הדו"ג השנה והמסר ברור, "מי שלא יודע להתנהג כמו שצריך וליהנות
מהמתנה שקיבל, לא יקבל עוד הטובות ומתנות" . זכינו בזה ביושר.

הטעות של המשטרה שנובעת מהרבה מצוקות, שלא מתבצעת אכיפה בררנית ונכונה במטרה לחנך את משתתפי הכביש, בדגש על מסכנות חיים.
ברגע שהמשטרה תבצע אכיפה יעילה ונכונה על העבירות הנכונות המשמעת בכביש תגבר ותרד כמות עבירות התנועה ואיתה כמות הנפגעים.

רק הידברות הדדית בין הרוכבים למדינה ובסברה תוביל לתוצאות.

lokimonster
21-11-2019, 12:06
המדינה לא מסוגלת להדבר עם עצמה אחת כמה וכמה מי בכלל יקשיב למה שיש לרוכבים לומר שגם כך הלגיטימציה שלהם מוגבלת בעייני הציבור.

NAOR2207
21-11-2019, 12:35
אז...
זה לא קשור לכסף? סופי?

ofirus
21-11-2019, 12:45
יותר קל למשטרה לשים מצלמה טקטית על הגדר ולתת דוחות לכולם על השול,
מאשר להציב שוטר שיתחיל לברור מי נוסע מהר בשול ומסכן את כולם וזכאי לדוח ומי לא,
אלו שנוהגים רגוע בשול הפסידו ועכשיו אם יסעו שם יקבלו דוח בגלל כמה טיפשים חבל.

alexsupreme
21-11-2019, 13:02
זה כסף קל.
יש פה איזה מגמה של להעיף את השכבות החלשות מהכביש.

גודל הקנסות עלה משמעותית.
נכנסו קנסות חדשים עם הנתיבים החדשים והמדינה מכניסה כ10 מליון כל חודש רק מהקנסות.
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3732395,00.html

סמוטריץ' הולך להכניס אגרת גודש בתקציב הקרוב.
הוא הולך לנסות לייפות את זה עם הקלות במס קניה לרכבים בטיחותיים אבל זה בולשיט.
אנחנו עדיין נשלם על כל ק"מ נסיעה מהשנה הבאה.
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3772893,00.html

עושים כל מה שביכולתם לדחוס את השכבות החלשות לרכבות.

mudale222
21-11-2019, 13:08
ה' יקום דמי.. סיוט אם זה יעבור...
12 ק"מ לפני תל אביב כבר מתחילים הפקקים..
עכשיו לנסוע את כולם בין מכוניות שמזגזגות כמו משוגעות בלי לאותת עם נהגים חצי משוגעים שיושבים שם שעה... טירוף

השושנים
21-11-2019, 13:24
זה כסף קל.
יש פה איזה מגמה של להעיף את השכבות החלשות מהכביש.

גודל הקנסות עלה משמעותית.
נכנסו קנסות חדשים עם הנתיבים החדשים והמדינה מכניסה כ10 מליון כל חודש רק מהקנסות.
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3732395,00.html

סמוטריץ' הולך להכניס אגרת גודש בתקציב הקרוב.
הוא הולך לנסות לייפות את זה עם הקלות במס קניה לרכבים בטיחותיים אבל זה בולשיט.
אנחנו עדיין נשלם על כל ק"מ נסיעה מהשנה הבאה.
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3772893,00.html

עושים כל מה שביכולתם לדחוס את השכבות החלשות לרכבות.

קנסות זה לא בהכרך רע, אם כל מי שנוסע בקרבת בית ספר ידע שברגע שהוא עובר את המהירות 30 בקמ"ש אחד הוא מקבל אוטומטית דו"ח
אני מבטיח לך שאף אחד לא יעבור את המהירות הזאת. (זה אגב עטובד בכל העולם).

כשנהג שמתנחל בנתיב השמאלי ומאלץ את כל השאר לבצע עקיפות מימין מעכב את התנועה ידע שממתין לו דו"ח שמן כולם יסעו בימין.

וכן נהיגה על הזברות בשוליים בצורה פרועה רכיבה מסוכנת ואפילו אגזוז רועש מדי יאלצו את המבצע לשלוף ארנק, תראה איזה אירופה
תהיה פה.

uriar
21-11-2019, 16:42
מעבירים את התאונות מהשוליים למרכז הכביש. במקום לחסום נתיב אחד כל תאונה תחסום שלושה. בשורש הבעיה, רמת חינוך נמוכה ובריונות על הכביש, אף אחד לא רוצה לטפל - לא נורא, הרוכבים יעשירו עוד קצת את קופת הקנסות על הדרך.

YaronNahum
21-11-2019, 16:52
בדרך כלל מבזבזים תקציבים בסוף שנה ...

השנה כבר לא נשאר תקציב. בגלל התקציב הדו שנתי , וזה שאין ממשלה כמעט שנה , הגירעון גדול

lokimonster
21-11-2019, 17:25
אירופה אנחנו לעולם לא נהיה.
אולי רק פחות עשירים ועם המון פקקים.
לחילופין נהפוך מדינת העשירון העליון עם קיטוב ענק בין מעמד עליון למעמד תחתון

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

JohnnyDough
21-11-2019, 18:52
אם המשטרה תבחר לשנות מדיניות אז היא תוציא על זה הודעה ואפשר יהיה להתייחס לתוכן בהתאם.
עד אז, זה ספין ואני בכלל לא בטוח שקהל היעד של הספין הזה חשוף לפוסטים בפייסבוק של מועדון האופנועים הישראלי.

Dresdner
21-11-2019, 19:07
אני רק מקווה שבבדיקה הסטיסטית הבאה משטרת ישראל תבדוק כמה רוכבים יפגעו בין המכוניות - ברור שהמסקנה תהיה לא לאפשר חלוקת נתיב או זגזוג בין כלי רכב.

ואז יעשו סטיטסטיקה ויגלו שהמון רוכבים נדרסו על ידי כלי רכב שלא שמרו מרחק או ולא מעט רוכבים יכנסו ברכב שלפניהם ואז שוב יעשו סטיטסטיקה ויגלו שאופנוע זה מסוכן אז יעלו את הפרמייה.

לדעתי לא לאפשר לרוכבים לרכוב בשוליי הכביש זו החלטה מטומטמת שרק תעלה את מניין הנפגעים.

מבחינת המשטרה סופרים רק הרוגים והמספר ירד כי בין המכוניות אי אפשר לרכב מהר גם אם רוצים ככה שרוב התאונות יהיו קלות, קצת סימנים ושיפשופים והכי גרוע יד שבורה

KKatkov
21-11-2019, 19:11
אני לא תופס מאליקו אלג'ים בחור שיעשה "ספינים" שכאלה.
מה שכן, דווקא שינוי כזה דורש (מבחינתי לפחות) יציאה המונית לרחובות עד כדי שיתוק של המדינה.
אסביר:
הרכיבה שלי לעבודה הינה כ-45 ק"מ לכיוון, מתוכם כ-30 ק"מ של פקק עומד או זוחל.
אין באפשרותי לשנות את שעות הרכיבה, משום שתנאי המשרה הן שעליי להתייצב בשעה 8 בבוקר במרכז ת"א, ואני מסיים את יום העבודה באיזור 5-6 בערב.
יש לי בבית ילד בן 10 חודשים. האופנוע - זה מה שמאפשר לי להגיע לעבודה, לחזור ממנה בשעה הגיונית ולבלות עם הילד.
מן הסתם, אני רוכב בצורה זהירה (הכל יחסי, כמובן) וזוכר שעליי לחזור שלם, כי מחכים לי בבית.
במידה ולא אוכל להשתמש בשוליים, הנסיעה שלי תהפוך לסיוט. מעבר לתוספת הזמן (עבורי ועבור נהגים אחרים, שאפריע להם בתנועה בין הנתיבים) - הסיכויים שלי לחזור שלם לביתי יפחתו משמעותית.

אז כן, זה משהו להילחם עליו. לא רק על ה"נוחות" של השול, אלא על היכולת שלי להמשיך להגיע לעבודה על גבי האופנוע (שאין לו שום חלופה סבירה) ולחזור לביתי בשלום.

עברה לי מחשבה בראש...
בוא נגיד שיש לך מדשאה רחבת ידיים בפארק. אתה לא רוצה שידרכו על הדשא, ושם שלט שאוסר זאת.
אלא מה? המדשאה היא בדיוק בין הקופות שבכניסה לפארק לאטרקציה הראשית שבו.
מה יעשו אנשים?
חלק גדול מהם, ירצה לחתוך דרך המדשאה.
אתה יכול לשים שומר.
את יכול לשים מצלמות.
אתה יכול להנפיק קנסות.
אתה יכול לשפוט את האנשים האלה, ולשים אותם בכלא.
יש הרבה דברים שאפשר לעשות, כדי לנסות למנוע את ההתנהגות ההגיונית והכביד על אנשים באיומים של ענישה כזאת או אחרת.

או ש...
אפשר לתת במה להיגיון הבריא. אם ה"אדם הנורמטיבי"- שזה הרוב המכריע של המבקרים - שואף לעבור דווקא מהמדשאה - אז זה אומר שזאת דרך הגיונית.
אז תשקיע קצת, ותבנה שביל הליכה במרכז במדשאה. זה יהיה הרבה יותר זול מהמצלמות, מהשומרים, מהשוטרים, מהשופטים ומהסוהרים.
זה יגדיל את האמון של אותו "אזרח נורמטיבי" במערכת.
זה ימנע מלחמות מיותרות בין הממסד לאזרח.

עם המשל הזה, הייתי רוצה לגשת למקבלי ההחלטות במתנ"א.
ולבקש מהם לאפשר את המשך הרכיבה על השול, מה גם שלרוב רוכב אופנוע שיאבד שליטה בשוליים - יפגע רק בעצמו, ולא בעצמו וביושבי הרכב (כמו שקורה בתאונות בתוך התנועה).
ובנוסף, הייתי מעלה רעיון... אולי במקום להילחם בתחנות רוח, ולמנוע מאופנועים מלעלות על ה"זברות" - לצייר על כל זברה וזברה "נתיב מעבר" ברוחב של אופנוע, שיאפשר לרוכבים מעבר בטיחותי משול לשול, בלי הסיכון הכרוך בהשתלבות בתנועה וירידה חוזרת לשול?
זה ממש יכול להיות אותו שביל בפארק... שיעשה טוב לכולם.

חתול
21-11-2019, 19:54
אני לא תופס מאליקו אלג'ים בחור שיעשה "ספינים" שכאלה.
מה שכן, דווקא שינוי כזה דורש (מבחינתי לפחות) יציאה המונית לרחובות עד כדי שיתוק של המדינה.
אסביר:
הרכיבה שלי לעבודה הינה כ-45 ק"מ לכיוון, מתוכם כ-30 ק"מ של פקק עומד או זוחל.
אין באפשרותי לשנות את שעות הרכיבה, משום שתנאי המשרה הן שעליי להתייצב בשעה 8 בבוקר במרכז ת"א, ואני מסיים את יום העבודה באיזור 5-6 בערב.
יש לי בבית ילד בן 10 חודשים. האופנוע - זה מה שמאפשר לי להגיע לעבודה, לחזור ממנה בשעה הגיונית ולבלות עם הילד.
מן הסתם, אני רוכב בצורה זהירה (הכל יחסי, כמובן) וזוכר שעליי לחזור שלם, כי מחכים לי בבית.
במידה ולא אוכל להשתמש בשוליים, הנסיעה שלי תהפוך לסיוט. מעבר לתוספת הזמן (עבורי ועבור נהגים אחרים, שאפריע להם בתנועה בין הנתיבים) - הסיכויים שלי לחזור שלם לביתי יפחתו משמעותית.

אז כן, זה משהו להילחם עליו. לא רק על ה"נוחות" של השול, אלא על היכולת שלי להמשיך להגיע לעבודה על גבי האופנוע (שאין לו שום חלופה סבירה) ולחזור לביתי בשלום.

עברה לי מחשבה בראש...
בוא נגיד שיש לך מדשאה רחבת ידיים בפארק. אתה לא רוצה שידרכו על הדשא, ושם שלט שאוסר זאת.
אלא מה? המדשאה היא בדיוק בין הקופות שבכניסה לפארק לאטרקציה הראשית שבו.
מה יעשו אנשים?
חלק גדול מהם, ירצה לחתוך דרך המדשאה.
אתה יכול לשים שומר.
את יכול לשים מצלמות.
אתה יכול להנפיק קנסות.
אתה יכול לשפוט את האנשים האלה, ולשים אותם בכלא.
יש הרבה דברים שאפשר לעשות, כדי לנסות למנוע את ההתנהגות ההגיונית והכביד על אנשים באיומים של ענישה כזאת או אחרת.

או ש...
אפשר לתת במה להיגיון הבריא. אם ה"אדם הנורמטיבי"- שזה הרוב המכריע של המבקרים - שואף לעבור דווקא מהמדשאה - אז זה אומר שזאת דרך הגיונית.
אז תשקיע קצת, ותבנה שביל הליכה במרכז במדשאה. זה יהיה הרבה יותר זול מהמצלמות, מהשומרים, מהשוטרים, מהשופטים ומהסוהרים.
זה יגדיל את האמון של אותו "אזרח נורמטיבי" במערכת.
זה ימנע מלחמות מיותרות בין הממסד לאזרח.

עם המשל הזה, הייתי רוצה לגשת למקבלי ההחלטות במתנ"א.
ולבקש מהם לאפשר את המשך הרכיבה על השול, מה גם שלרוב רוכב אופנוע שיאבד שליטה בשוליים - יפגע רק בעצמו, ולא בעצמו וביושבי הרכב (כמו שקורה בתאונות בתוך התנועה).
ובנוסף, הייתי מעלה רעיון... אולי במקום להילחם בתחנות רוח, ולמנוע מאופנועים מלעלות על ה"זברות" - לצייר על כל זברה וזברה "נתיב מעבר" ברוחב של אופנוע, שיאפשר לרוכבים מעבר בטיחותי משול לשול, בלי הסיכון הכרוך בהשתלבות בתנועה וירידה חוזרת לשול?
זה ממש יכול להיות אותו שביל בפארק... שיעשה טוב לכולם.

אולי צריך לארגן שיירת מחאה כמו בימי המחאה על מחירי הביטוח. ניסע רק על הנתיב... בלי שוליים...

JohnnyDough
21-11-2019, 20:12
המשטרה היא בסה"כ כלי שעושה את מה שאומרים לו.
אם יהיה צורך למחות אז הגורמים הרלוונטים הם אלו הנבחרים. מי שמחזיק בסמכויות הם הרשות המבצעת באמצעות תקנון תקנות ו/או הרשות המחוקקת באמצעות חקיקה.

KKatkov
21-11-2019, 20:29
המשטרה היא בסה"כ כלי שעושה את מה שאומרים לו.
אם יהיה צורך למחות אז הגורמים הרלוונטים הם אלו הנבחרים. מי שמחזיק בסמכויות הם הרשות המבצעת באמצעות תקנון תקנות ו/או הרשות המחוקקת באמצעות חקיקה.

אני שמח שהיית קשוב וערני בשיעורי האזרחות.
אם זאת, יש מצב "דה-יורה" ויש מצב "דה-פאקטו".
דה-פאקטו (יעני, במציאות) - אנחנו רוכבים בשוליים עקב הבנות של מועדון האופנועים עם מתנ"א.
ה"כלי שעושה מה שאומרים לו" החליט להעלים עין מעבירה מסויימת, שאינה מסוכנת ויש יגידו שאף תורמת לבטיחות.
עכשיו, אחרי עשור, אותו "כלי" החליט להפוך את ההחלטה.

1122
21-11-2019, 20:30
אולי צריך לארגן שיירת מחאה כמו בימי המחאה על מחירי הביטוח. ניסע רק על הנתיב... בלי שוליים...

כן ממש. גם לא בעוד 20 שנה. הקהילה בארץ רק יודעת לדבר בקבוצות בפייסבוק ולפתוח "דפי מחאה" כול חצי שנה מחדש.
יותר מצחיק זה העובדה שעל כול שטות כמעט יכולים להוציא אירוע מהיום למחר ולארגן 200-300 איש כמו כלום, ושזה נוגע לדברים החשובים באמת, כמו שאמרתי, מדברים רק בקבוצות בפייסבוק.

זה תוצאה של מדיניות כושלת + העובדה שכול טמבל בן 18 קונה 07 כאופנוע ראשון. 63 הרוגים והיד עוד נטויה.

ees
21-11-2019, 20:47
זה תוצאה של מדיניות כושלת + העובדה שכול טמבל בן 18 קונה 07 כאופנוע ראשון. 63 הרוגים והיד עוד נטויה.
היו גם הרוגים בני 40+.
מעבר לזה שההחלטה עצמה דבילית (לדעתי), אם יש בכלל "קהילת דו גלגלי", ניתנה לנו זכות שלא מגיעה לכל נהג וכל מי שאי פעם נסע באיילון ראה את הרוכבים (שזה בעצם בהכללה אותנו) לוקחים את הזכות הזו ומשתינים עליה בצורה של מהירות מופרזת ונהיגה לא זהירה.
אז דבר ראשון ניקח אחריות על עצמנו: כנראה (שקצת) מגיע לנו.

1122
21-11-2019, 20:59
היו גם הרוגים בני 40+.
מעבר לזה שההחלטה עצמה דבילית (לדעתי), אם יש בכלל "קהילת דו גלגלי", ניתנה לנו זכות שלא מגיעה לכל נהג וכל מי שאי פעם נסע באיילון ראה את הרוכבים (שזה בעצם בהכללה אותנו) לוקחים את הזכות הזו ומשתינים עליה בצורה של מהירות מופרזת ונהיגה לא זהירה.
אז דבר ראשון ניקח אחריות על עצמנו: כנראה (שקצת) מגיע לנו.

ממתי גיל מעיד על משהו בידיוק? ועוד בתחום הזה?

זה שיש הרוגים בני 40 50 ו60 הדבר ידוע ואין צורך להגיד אותו. נו אז מה? הגיל שלהם מעיד על משהו?
הגיל מעיד על איך בן אדם מתמגן (אם בכלל) וכמה חמומי מוח הם עם יד ימין?
הכלי רכב הזה מושך המון פחי אשפה לצערי. וזה לא משנה הם אם רוכבים על גוירייד 200 או על R1 וכמה שנות ותק יש להם.
הכול מסתכם בדבר אחד - מנטליות. 99% מהתאונות אפשר למנוע, בין אם זה ב"אשמתך" או "באשמתו/אשמתה".
ועם איך שאנשים מתנהגים עם האופנועים שלהם - אני מופתע שזה מסתכם רק ב63 לעת עתה. לילה טוב.

lokimonster
21-11-2019, 21:27
קקטוב אתה גאון רק שבמדינת ישראל הזרג הציבורי לא מעניין אותו האזרח.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

JohnnyDough
21-11-2019, 21:28
אני שמח שהיית קשוב וערני בשיעורי האזרחות.
אם זאת, יש מצב "דה-יורה" ויש מצב "דה-פאקטו".
דה-פאקטו (יעני, במציאות) - אנחנו רוכבים בשוליים עקב הבנות של מועדון האופנועים עם מתנ"א.
ה"כלי שעושה מה שאומרים לו" החליט להעלים עין מעבירה מסויימת, שאינה מסוכנת ויש יגידו שאף תורמת לבטיחות.
עכשיו, אחרי עשור, אותו "כלי" החליט להפוך את ההחלטה.
ואני שמח שאתה לא ישנת בשיעורי הלטינית.
גם אם זה נוח לגורמים הפוליטיים להעלים עין, לא למשטרה ולא למועדון האופנועים יש סמכות לקבוע דברים כאלה והתוצאה של ההבנות האלה היא חרטא חוקית ומשפטית וקקפוניה (חוזרת על עצמה) על "עונשים קולקטיביים" ברמה של כיתה ג', משל משטרת ישראל גילתה אתמול בבוקר, בתדהמה, שהיא משרתת את אזרחי מדינת ישראל ולא את הכבשים באיי פארו.
אני חוזר על מה שרשמתי מקודם: עד שהמשטרה לא מוציאה הודעה רשמית בעניין, מדובר בספין. במידה והמשטרה תוציא הודעה כזו אז הגורם שאליו צריך להפנות את הלחצים הוא פוליטי ולא פקידותי.

ees
21-11-2019, 23:29
ממתי גיל מעיד על משהו בידיוק? ועוד בתחום הזה?

זה שיש הרוגים בני 40 50 ו60 הדבר ידוע ואין צורך להגיד אותו. נו אז מה? הגיל שלהם מעיד על משהו?

הכל בסדר? ההודעה שלך נשמעת קצת "עצבנית" (?)

אתה כתבת: "זה תוצאה של מדיניות כושלת + העובדה שכול טמבל בן 18 קונה 07 כאופנוע ראשון."
יש בעיה כללית של תרבות נהיגה, גם של הפחיות וגם של הדו גלגלי.
מבין שניהם, יותר ההתנהגות שלנו (וסליחה על ההכללה והתעלמות מאחוזי האשם) היא מה שמדאיגה.

400SM
22-11-2019, 00:29
מה זה החרא הזה??????????!!!!!!!!!!! באתי במיוחד ששמעתי!
מי המטומטם שחושב שלזגזג בין מכוניות לחוצות בפקק, שרק עוברות מנתיב לנתיב זה יותר בטיחותי?!
יש התארגנות שלנו בנושא?!??? איך אפשר לקחת בזה חלק? חייבים לעשות עם זה משהו! זה גזר דין מוות במקרה הטוב ולהיות נכה/צמח לכל החיים במקרה הרע!

johnny drama
22-11-2019, 04:59
לי יש גיקסס 750 ואני עף עליו בלא מעט חצילים לשעה. בשוליים מצד שני אני כמוך, זריז אך הגיוני ומוכן להפתעות.
ואז בא לי טימקס בהפתעה וחותך אותי בתוך השוליים.
קרה לי לא מעט.
היה לי בעבר הממש רחוק אפילו תקל עם טי ערס כזה וכתבתי עליו כאן בפורום בגלגולו הקודם.

נכון שאסור להכליל ואני מכיר כמה חבר'ה מעולים שרוכבים על טימקס.

אך כמו שכתבת כמה מטומטמים בדגש על השוליים הרסו לכל השאר.

קרה לי גם עם ג'יקסערס.
חארות יש בכל הצדדים אין מה לעשות.

חתול
22-11-2019, 06:48
קרה לי גם עם ג'יקסערס.
חארות יש בכל הצדדים אין מה לעשות.

נכון.

רק שלמרבה הצער תראה יותר ערסים על טימקס מאשר על גיקסס.

ושוב, יש גם אחלא חבר'ה על טימקס.

Mortar
22-11-2019, 06:59
חייב להגיד שכל מי שאומר ש"הבאנו את זה על עצמנו" או כל קשקוש אחר... הוא פשוט דמגוג בשקל או נשמע כמו דובר של המשטרה במקרה הגרוע.

כן, חד משמעית, גם אחרוני הרוכבים וגם לא מעט מחברי הפורום פה, רכבו בשוליים ולפעמים גם הגזימו, לפעמים גם נסעו טיפה מהר מדי, לפעמים נסעו שם גם כשהתנועה זרמה, וכו'...
אז מה ?
האם אנחנו רוכבים תמיד מושלם ? לא.

כמה עבירות תנועה אנשים מבצעים על בסיס יומי ? כל משתמשי הדרך כולם כולל כולם ? כן, כמעט כל רוכב בעיר יבצע איזו עבירונת בכל יום לפחות, אף אחד פה לא קדוש.
אז גם אותו TMAX מופרע וכל שטות אחרת שבא לכם לזרוק וכל סטריאוטיפ, השליח, הערס, הערבי, בלה בלה בלה... כן, אז גם הם הגזימו בשוליים ועקפו אתכם על המילימטר, אולי גם עשו תאונה, אולי גם נהרגו...
אז ? אתם חושבים שאותם אנשים שרוכבים על הקצה, לא רוכבים על הקצה תמיד 24/7 ? מה נראה לכם, שרק כשהם מגיעים לשוליים באיילון בלילה של ירח מלא הם הופכים לחיות אדם על הכביש ? ממש לא.

אנשים שרוכבים מסוכן וגרוע, רוכבים מסוכן וגרוע נקודה.
זו בעיה של מודעות וחינוך והתנהגות.
מבזק חדשות: העובדה שמתאפשר להם להיות נהגים גרועים על הכביש אומר שהם גם יהיו נהגים גרועים ומסוכנים לכולם על השוליים!

אז בגלל כמה תפוחים רקובים, לא מבטלים לאנשים את חופש התנועה, איפה שאנשים זזים, יש תאונות, גם במדרגות בבית שלכם יש תאונות, גם אנשים שיושבים על כיסא הם מסוגלים ליפול על הראש לאחור, אז בטח שאיפה שדו גלגלי יסעו, יהיו תאונות.

אין פה איזו מכת תאונות המונית בשוליים... בטוח שיש גם בשוליים מקרים לא נעימים ועצובים, אבל זה הכביש, תזרקו עכשיו בחזרה את כל הרוכבים בחזרה לפקק ולזגזגים בין הרכבים, תקבלו את התאונות שם, SAME SHIT.

החלטה גרועה מאוד מבחינת המשטרה, לדעתי עוד דרך לגזור קופון על הרוכבים ולזיין אזרחים.

חתול
22-11-2019, 07:40
חייב להגיד שכל מי שאומר ש"הבאנו את זה על עצמנו" או כל קשקוש אחר... הוא פשוט דמגוג בשקל או נשמע כמו דובר של המשטרה במקרה הגרוע.

כן, חד משמעית, גם אחרוני הרוכבים וגם לא מעט מחברי הפורום פה, רכבו בשוליים ולפעמים גם הגזימו, לפעמים גם נסעו טיפה מהר מדי, לפעמים נסעו שם גם כשהתנועה זרמה, וכו'...
אז מה ?

כמה עבירות תנועה אנשים מבצעים על בסיס יומי ? כל משתמשי הדרך כולם כולל כולם ? כן, כמעט כל רוכב בעיר יבצע איזו עבירונת בכל יום לפחות, אף אחד פה לא קדוש.
אז גם אותו TMAX מופרע וכל שטות אחרת שבא לכם לזרוק וכל סטריאוטיפ, השליח, הערס, הערבי, בלה בלה בלה... כן, אז גם הם הגזימו בשוליים ועקפו אתכם על המילימטר, אולי גם עשו תאונה, אולי גם נהרגו...
אז ? אתם חושבים שאותם אנשים שרוכבים על הקצה, לא רוכבים על הקצה תמיד 24/7 ? מה נראה לכם, שרק כשהם מגיעים לשוליים באיילון בלילה של ירח מלא הם הופכים לחיות אדם על הכביש ? ממש לא.

מבזק חדשות: העובדה שמתאפשר להם להיות נהגים גרועים על הכביש אומר שהם גם יהיו נהגים גרועים ומסוכנים לכולם על השוליים!

אז בגלל כמה תפוחים רקובים, לא מבטלים לאנשים את חופש התנועה, איפה שאנשים זזים, יש תאונות, גם במדרגות בבית שלכם יש תאונות, גם אנשים שיושבים על כיסא הם מסוגלים ליפול על הראש לאחור, אז בטח שאיפה שדו גלגלי יסעו, יהיו תאונות.

אין פה איזו מכת תאונות המונית בשוליים... בטוח שיש גם בשוליים מקרים לא נעימים ועצובים, אבל זה הכביש, תזרקו עכשיו בחזרה את כל הרוכבים בחזרה לפקק ולזגזגים בין הרכבים, תקבלו את התאונות שם, SAME SHIT.

החלטה גרועה מאוד מבחינת המשטרה, לדעתי עוד דרך לגזור קופון על הרוכבים ולזיין אזרחים.

מסכים עם רוב מה שכתבת כאן.

NAOR2207
22-11-2019, 08:34
אני מסרב להכיר בתירוץ המופלץ מהתחת להחלטה הזו.
אותו תירוץ שכולכם מתפלבלים בו כאילו הוא אקסיומה.

החלטה זו של אגף התנועה מגיעה לאחר סדרת תאונות קטלניות שבהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי בתקופה האחרונה, כששנת 2019 תהיה שנת שיא שלילי במספר ההרוגים בתאונות אופנועים וקטנועים. יחד עם זאת, לפי הנתונים שבידינו, אין עלייה בכמות ההרוגים בזמן רכיבה על השול, בטח שלא ביחס לשאר התאונות הקטלניות.

http://fullgaz.co.il/סופית-מתחילה-אכיפת-משטרה-על-השוליים

NAOR2207
22-11-2019, 08:42
ובנוסף, שאלת ה cui bono שלי ("אז אין שאלה של כסף לקראת סוף שנה?") מקבלת תוקף לאחר החלטה נוספת -

https://twitter.com/sharonidan/status/1197602879357497345

פרסום ראשון משטרת התנועה תתחיל באכיפה משמעותית לראשונה, ממחר כנגד אופניים חש׳, קורקינטים, ורכב דו גלגלי...

lokimonster
22-11-2019, 09:02
אנחנו יכולים לצעוק ולהתפלפל ברשתות.
להפגין ולפעול בסופו של יום המחוקק ואגף האכיפה יצטרכו לתת הסברים למה יש עלייה בנפגעים מקרב הרוכבים.

אז מי מתנדב ראשון.

בעצם תעצרו שכחתי שבישראל אף אחד לא ייתן את הדין על המחדלים חוץ ממשלם המסים.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

NAOR2207
22-11-2019, 09:06
עזוב נפגעים, מה עם מכה קלה במראה? (של הרכב, כשאתה רוכב בין רכבים). זה לא גורם מעכב בדרך לעבודה הקפיטליסטית?

אבל בתכל'ס לי זה לא באמת משנה - בכביש 4 אין שוליים.

dice
22-11-2019, 09:45
אחרי שקוראים את המסמך הרישמי הזה מבינים כמה פופוליסטי המהלך של להוריד אותנו מהשולhttp://cloud.tapatalk.com/s/5dd783b68e607/2_06caeb58-19e7-e811-80e7-00155d0aeea3_11_10870.pdf

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

4x4
22-11-2019, 10:10
איזה חמודים אתם... מעלים פה דעות, סטטיסטיקות, סטראוטיפים.. הביטחון של רוכבי האופנועים עומד למול עיניה של המדינה/משטרה????
תתעוררו!!!
לא הבנתם שהמדינה רוצה עוד כסף ממצלמות טקטיות?

Delirious1989
22-11-2019, 11:12
אם המשטרה תבחר לשנות מדיניות אז היא תוציא על זה הודעה ואפשר יהיה להתייחס לתוכן בהתאם.
עד אז, זה ספין ואני בכלל לא בטוח שקהל היעד של הספין הזה חשוף לפוסטים בפייסבוק של מועדון האופנועים הישראלי.הלוואי ואתה צודק, תמשיך לרכב על השול ותעדכן אם קיבלת דוחות.
אני בינתיים מתכוון לתרגל את חושי העכביש שלי ולרכב בתוך מערבולת הרכבים על הכבישים.

Sent from my S60 using Tapatalk

mudale222
22-11-2019, 12:15
יש כמה דרכי התמודדות.
אפשר לנסוע בשול השמאלי, לא סביר שהשוטרים יעמדו שם. לדעתי גם יותר בטוח.
אפשר להוציא משתיק מהאגזוז לשים אורות גבוהים ואורות מצוקה ואולי לעשות איזה מתג עם חיווט לצופר שיצפצף צפצפוף קצר באינטרוולים של שנייה ולהפעיל אותו בפקקים כשרוכבים בין הרכבים.
אפשר גם לנסוע על הימני ופשוט לקחת בחשבון עוד כמה דו"חות של 250 בשנה (תלוי כמה אתם מבלים על השוליים וכמה הם באמת יחפשו).

moonshield
22-11-2019, 12:24
יש כמה דרכי התמודדות.
אפשר להוציא משתיק מהאגזוז לשים אורות גבוהים ואורות מצוקה ואולי לעשות איזה מתג עם חיווט לצופר שיצפצף צפצפוף קצר באינטרוולים של שנייה ולהפעיל אותו בפקקים כשרוכבים בין הרכבים.
אפשר גם לנסוע על הימני ופשוט לקחת בחשבון עוד כמה דו"חות של 250 בשנה (תלוי כמה אתם מבלים על השוליים וכמה הם באמת יחפשו).

לרכוב מעבר לקו השמאלי אכן כנראה בטוח יותר אבל זה לא שול זה קו הפרדה רצוף. נכון שיש סיכוי נמוך בהרבה ששוטר יחכה לך שם, אבל אם ירצו אתה תקבל דוח על עקיפה בקו לבן וזה לא 250 ש"ח.
המהלך של המשטרה הוא פופוליסטי עם אג'נדה כלכלית, אין כאן שום מחשבה על בטחון הרוכבים.
אורות אזהרה, עירנות שיא ואצבע קלה על הצופר יהיו האופציה המועדפת לדעתי.

400SM
22-11-2019, 12:39
שלחתי פניה למייל האדום של YNET בנושא. שיבקשו תגובה של משרד התחבורה/אגף התנועה בנושא.
ממליץ לכם לעושת אותו דבר. כמה שיהיו יותר פניות בנושא יש סיכוי יותר גבוה שיתייחסו לזה.

Dresdner
22-11-2019, 12:47
יש כמה דרכי התמודדות.
אפשר גם לנסוע על הימני ופשוט לקחת בחשבון עוד כמה דו"חות של 250 בשנה (תלוי כמה אתם מבלים על השוליים וכמה הם באמת יחפשו).המיצג האור קולי שאתה מציע זה כמו לסמן על עצמך מטרה במטווח.

Dresdner
22-11-2019, 12:59

אז מה ?

החלטה גרועה מאוד מבחינת המשטרה, לדעתי עוד דרך לגזור קופון על הרוכבים ולזיין אזרחים.חשבת אולי שהרבה נהגי רכב התלוננו שרוכבי אופנוע הפחידו אותם שעברו לידם מצד ימין על השול ב100 קמ"ש וגרמו להם לסטות שמאלה (רפלקס טבעי)?
כבר מזמן רוכבי האופנועים לא רואים עצמם כחלק ממשתמשי הדרך.

כמו ילדים קטנים שהמשטרה היא האמא, בדקתם גבולות בשנים האחרונות ועכשיו גיליתם איפה זה הגבול.
התרבות הישראלית בנויה על הצבא לכן עונש קולקטיבי (שנהוג בצבא) כנראה הכלי היעיל בתרבות כזאת.

זה צעד מאד פופוליסטי מצד המשטרה, זה נכון אבל זה אף פעם לא היה גוף חכם במיוחד. כמו שאומרים באנגלית it is what it is

Red Ross
22-11-2019, 13:03
שלחתי פניה למייל האדום של YNET בנושא. שיבקשו תגובה של משרד התחבורה/אגף התנועה בנושא.
ממליץ לכם לעושת אותו דבר. כמה שיהיו יותר פניות בנושא יש סיכוי יותר גבוה שיתייחסו לזה.

:thumbsup: בנוסף כדאי לשלוח גם לחברת החדשות של קשת, לסדרת הכתבות שהם עושים בנושא הפקקים "לא זזים".

NAOR2207
22-11-2019, 14:23
חשבת אולי שהרבה נהגי רכב התלוננו שרוכבי אופנוע הפחידו אותם שעברו לידם מצד ימין על השול ב100 קמ"ש וגרמו להם לסטות שמאלה (רפלקס טבעי)?
כבר מזמן רוכבי האופנועים לא רואים עצמם כחלק ממשתמשי הדרך.

כמו ילדים קטנים שהמשטרה היא האמא, בדקתם גבולות בשנים האחרונות ועכשיו גיליתם איפה זה הגבול.
התרבות הישראלית בנויה על הצבא לכן עונש קולקטיבי (שנהוג בצבא) כנראה הכלי היעיל בתרבות כזאת.

זה צעד מאד פופוליסטי מצד המשטרה, זה נכון אבל זה אף פעם לא היה גוף חכם במיוחד. כמו שאומרים באנגלית it is what it is

קשקשן.
כבר הוכח בדיון שאין שום קשר בין התנהגות הרוכבים להחלטה הזו. שום קשר.
אבל אתה בשלך. ולא רק אתה אלא עוד מוכי שטוקהולם.

שוב. אין שום קשר בין מה שהמשטרה בוחרת לאכוף (לתקופות מוגבלות) צ'רי פיקינג סטייל - למציאות.

Dresdner
22-11-2019, 14:42
קשקשן.
כבר הוכח בדיון שאין שום קשר בין התנהגות הרוכבים להחלטה הזו. שום קשר.
אבל אתה בשלך. ולא רק אתה אלא עוד מוכי שטוקהולם.

שוב. אין שום קשר בין מה שהמשטרה בוחרת לאכוף (לתקופות מוגבלות) צ'רי פיקינג סטייל - למציאות.אתם רוצים להאמין במה שקל לכם להאמין.
בשביל להעשיר את קופת המדינה בוחרים בעבירות שלא דורשות מאמץ כמו מהירות בכבישים רחבים ופתוחים או חניות במקומות שאין חניה (זאת הפרה החולבת של העיריות).
איך שאני רואה את זה המצב הגיע לנקודת רתיחה, הכתובת הייתה על הקיר וכולם ידעו את זה.

מה שמצחיק זה שאתם אותם רוצים לערב את התקשורת כאילו זאת זכותכם החוקית, מה שיקרה זה שברגע שהתקשורת תכנס לזה ידפקו אותכם עוד יותר כי אין לכם בסיס לדרוש רכיבה בשוליים כחוק.

NAOR2207
22-11-2019, 15:05
וואטאבר.

אני נמוך מצח. חיי בלבנט. ומנסה להבין את המשוואה הבאה -
יש עלייה במספר תאונות הדרכים -> אין עליה במספר התאונות על השוליים -> מעתה אסור לרכוב בשוליים

Dresdner
22-11-2019, 15:29
וואטאבר.

אני נמוך מצח. חיי בלבנט. ומנסה להבין את המשוואה הבאה -
יש עלייה במספר תאונות הדרכים -> אין עליה במספר התאונות על השוליים -> מעתה אסור לרכוב בשוליים
חכמים ממני אמרו שהמשמעת מתחילה מדברים קטנים.
זה אומנם פופוליסטים לחפש בעין מה נראה כמו ג'ונגל ואז להחליט לטפל בו אבל זה עבד לרודי ג'וליאני שאמר שאם יטפלו בפשיעה הקטנה תיהיה ירידה גם בפשיעה היותר רצינית כמו רצח.

בישראל הסטיסטיקות שוות לתחת ובנוסף מסתכלים רק על הרוגים, מה שאומר שאם מחר ימציאו בועה מתנפחת שתציל ב100 אחוז ממוות המדינה לפי ההגיון שלה תגיד שאין תאונות יותר.

בוודאות זה מהלך מסריח מצד המשטרה אבל מצד שני הרוכבים עשו כל מה שביכולתם שיקפ ו עליהם.

NAOR2207
22-11-2019, 15:47
הרוכבים עשו כל מה שביכולתם שיקפ ו עליהם.

אתה מתעקש שקיימת סיבה ותוצאה. אקציה וריאקציה. שיש קורלציה (יצא לי חרוז) בין "התנהגות" הרוכבים (מה זה בכלל? איך זה בא לידי ביטוי? דוחות? דוחות על ביריונות? ) ובין ההחלטה המטופשת מרושעת הזו.

נו. לפחות מיקדתי את הבעיה.

Delirious1989
22-11-2019, 17:44
באחד השבועות האחרונים נהרגו ארבעה רוכבים בשבוע אחד, ולפחות אחד מהם נהרג על השוליים.
למרות שלא ראיתי אף אחד מדבר על זה, לדעתי התאונה הזו עשויה להיות הסיבה או התירוץ של המשטרה לבטל את הסכם רכיבת השוליים.

ayalzo
22-11-2019, 17:45
יום ראשון,
7 בבוקר יש התארגנות לרכיבת מחאה, יציאה ממחלף הסירה (תחנת הדלק שבשדרטת אבא אבן),
ומהסונול של שד' בן צבי (ליד בית פנורמה, תל אביב).
אתם יכולים להמשיך לקשקש על המקלדת, ואתם יכולים ללכת להפגין.
אין לי קשר, או מושג מי המארגנים. נתקלתי בפרסום במקרה.
https://m.facebook.com/groups/1706962452880967?view=permalink&id=2556329281277609&anchor_composer=false

1122
22-11-2019, 18:10
באחד השבועות האחרונים נהרגו ארבעה רוכבים בשבוע אחד, ולפחות אחד מהם נהרג על השוליים.
למרות שלא ראיתי אף אחד מדבר על זה, לדעתי התאונה הזו עשויה להיות הסיבה או התירוץ של המשטרה לבטל את הסכם רכיבת השוליים.

מאז אותו שבוע נהרגו / מתו עוד 10 רוכבים. ראית על זה איזה כתבה מיוחדת? לא. כי אנשים מתים גם בבית חולים מפציעות ולא בהכרח באותו הרגע של התאונה.
רק שתיגמר השנה ויגיע 1 בינואר 2020 יעשו איזה כתבה וידברו על זה בחדשות יום או יומיים על העלייה באחוזים ובלה בלה בלה.... כי ככה זה מדינה שכול כותרות החדשות בה פופליסטיות.

קידוזו
22-11-2019, 18:41
שופכים את המים עם התינוק, אין פתרון נקודתי לבעיית תאונות הדרכים ואין גם פתרון לבעיית הפקקים. הכל מתחיל ונגמר בתרבות נהיגה
וכאן לצערי אין שום תרבות ובוודאי לא תרבות נהיגה.

חזרתי מטיולון עם האישה.
בדרך חזרה על כביש 7 (דו מסלולי, שוליים רחבים, גדר הפרדה) תאונה עם רכב הפוך ועוד אחד על צידו. לא פעם ראשונה.
הפכו את כביש הערבה לדו מסלולי ורוצים לשפוך על כביש הבקעה מליארדים כי הכביש מסוכן.
מכבידים בקנסות על התנהגות שלאו דווקא גורמת לתאונות.
מוותרים על הנוכחות והאכיפה ובמיוחד על עבירות של נראות כמו שמירה על הימין או מעבר נתיבים ללא איתות.

בסכומים שהמדינה מוציאה על שיפור "כבישים מסוכנים" ואכיפת עבירות שוליות היה צריך לחנך את העם.
מי שזוכר את קמפיין חגורות הבטיחות יודע שזה אפשרי.

lokimonster
22-11-2019, 19:35
להבנתי הדלה הטיעון שלנו צריך להיות על בסיס של מניעת חיכוך עם כלי הרכב.
תאונות חזית אחור או צד וכו' שיגרמו עם דגש על תנועה צפופה.

אחד הדברים שהשוליים מאפשרים זה מרחק ביטחון מכלי תחבורה על הכביש.

יש לנו כרוכבים שליטה על מה שנעשה מלפנינו.
תנועה בתוך הפ'קקים פותחת עוד 3 חזיתות שעליהן השליטה שלנו מוגבלת עם דגש על מה שנעשה מאחורינו.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

kaz
22-11-2019, 20:04
הגזמת. בלי לינק, בלי הוראות ממסופרות מה עושים, בלי תבנית לדוגמא, בלי סד"ג זמן.. מעל אנרגיית האקטיבציה שלי, אני מוכן מקסימום להתלונן בפורום :headbang:

חתול
22-11-2019, 21:33
יום ראשון,
7 בבוקר יש התארגנות לרכיבת מחאה, יציאה ממחלף הסירה (תחנת הדלק שבשדרטת אבא אבן),
ומהסונול של שד' בן צבי (ליד בית פנורמה, תל אביב).
אתם יכולים להמשיך לקשקש על המקלדת, ואתם יכולים ללכת להפגין.
אין לי קשר, או מושג מי המארגנים. נתקלתי בפרסום במקרה.
https://m.facebook.com/groups/1706962452880967?view=permalink&id=2556329281277609&anchor_composer=false

הקישור הוסר. יש לך אחר?

נעם 1
22-11-2019, 22:26
לרכוב מעבר לקו השמאלי אכן כנראה בטוח יותר אבל זה לא שול זה קו הפרדה רצוף. נכון שיש סיכוי נמוך בהרבה ששוטר יחכה לך שם, אבל אם ירצו אתה תקבל דוח על עקיפה בקו לבן וזה לא 250 ש"ח.

רכיבה בשול השמאלי בכביש דו מסלולי אינה עקיפה על בקו לבן. אפילו שעל האספלט מסומן קו רציף ולעיתים אפילו שניים. העברה זהה לזאת שעשיו מתכננים לאכוף ובגינה זוכים ב- 250 ש"ח ללא נקודות.
אם השוטר רוצה מאד, הוא יכול להוסיף לך עבירה של נהיגה בחוסר זהירות אבל בשום אופן לא עקיפה באזור אסור או חציה של קו לבן.

איללכא...ורכבו בזהירות

FoxLight
22-11-2019, 23:30
אני הולך להפגנה
https://t.me/joinchat/JzFynFfNqr2sdUqprIVd6A?fbclid=IwAR3e1r0EzaOLQLfXCX sSSCI4WiRxr-PZI-DyMuiGQCGr5g2e23Ed_mEPzt4

moonshield
23-11-2019, 00:51
רכיבה בשול השמאלי בכביש דו מסלולי אינה עקיפה על בקו לבן. אפילו שעל האספלט מסומן קו רציף ולעיתים אפילו שניים. העברה זהה לזאת שעשיו מתכננים לאכוף ובגינה זוכים ב- 250 ש"ח ללא נקודות.
אם השוטר רוצה מאד, הוא יכול להוסיף לך עבירה של נהיגה בחוסר זהירות אבל בשום אופן לא עקיפה באזור אסור או חציה של קו לבן.

איללכא...ורכבו בזהירותתודה על המידע!

Mמהר
23-11-2019, 00:54
קציני משטרה מראים עבודה ותפוקה לפי נתונים סטטיסטיים. הגזירה הנוכחית היא דרך נוספת להגדיל את התפוקה ולהראות עבודה לטובת קידום עתידי. שום תועלת ציבורית לא קשורה, תועלתנות אישית של קציני משטרה אטומים ואינטרסנטים.

קידוזו
23-11-2019, 01:18
אני יודע מיחידת המתנדבים הרכובה של משטרת התנועה שמחפשים עבירות איכותיות ולאו דווקא תפוקה.
אם יש לך מידע שמאשר או מוכיח ששוטרי תנועה צריכים להביא תפוקות אשמח לקרוא.

uriar
23-11-2019, 04:11

איללכא...ורכבו בזהירות500 שקל + נקודות. ממקור ראשון וטרי.

AsafA
23-11-2019, 07:33
אני יודע מיחידת המתנדבים הרכובה של משטרת התנועה שמחפשים עבירות איכותיות ולאו דווקא תפוקה.
אם יש לך מידע שמאשר או מוכיח ששוטרי תנועה צריכים להביא תפוקות אשמח לקרוא.
ראה נא סעיפים 3 ו-4 7879

7880

erel
23-11-2019, 08:54

איללכא...ורכבו בזהירותלא מדוייק כ"כ.. קיבלתי פעמיים דוח. פעם אחת 250 שח בלי נקודות ובפעם השניה 500 +6 נקודות.

https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=http%3A%2F%2Ffullgaz%2Eco%2Eil%2Fforums% 2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D16724&share_tid=16724&share_fid=68434&share_type=t&link_source=app

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

שעיר בגב"ב
23-11-2019, 11:45
למה להתאמץ ולהעניש רק את הנהגים המסוכנים כשאפשר להעשיר את קופת המדינה בקלות?
אף אחד לא מתעניין בחיי האזרחים במדינה האכזרית הזאת.
אף אחד לא יעז למקד מאמץ בכבישי צפון הנגב הפרוע ולהסתכן בהתעסקות עם הבדואים, או להתמקד בעבירות אור אדום ושאר עבירות מסוכנות באמת. לשוטרים לא נעים להתעסק עם עבריינים, הרבה יותר פשוט וזול ובריא לפנסיה ללכת על הקל והפשוט.
האזרחים לא שווים פה כלום והם לא מעניינים אף אחד. שלום הציבור והסדר הציבורי? חרטא ברטא.

אני יכול להעיד על עצמי שלעולם לא עובר את ה60 קמ"ש בשול. מה הבעיה לעזוב אותי בשקט ולעצור את מי שנוסע בפראות בשול? כי זה יותר פשוט ולא דורש מאמץ. השוטר בשטח לא צריך להכנס להגדרות של נהיגה לא אחראית וכו', נסיעה בשול קלה להוכחה והופ נכנס כסף לקופה.
וסתם כי בא לי להכליל: אנחנו עם דפוק.

חתול
23-11-2019, 13:48
למה להתאמץ ולהעניש רק את הנהגים המסוכנים כשאפשר להעשיר את קופת המדינה בקלות?
אף אחד לא מתעניין בחיי האזרחים במדינה האכזרית הזאת.
אף אחד לא יעז למקד מאמץ בכבישי צפון הנגב הפרוע ולהסתכן בהתעסקות עם הבדואים, או להתמקד בעבירות אור אדום ושאר עבירות מסוכנות באמת. לשוטרים לא נעים להתעסק עם עבריינים, הרבה יותר פשוט וזול ובריא לפנסיה ללכת על הקל והפשוט.
האזרחים לא שווים פה כלום והם לא מעניינים אף אחד. שלום הציבור והסדר הציבורי? חרטא ברטא.

אני יכול להעיד על עצמי שלעולם לא עובר את ה60 קמ"ש בשול. מה הבעיה לעזוב אותי בשקט ולעצור את מי שנוסע בפראות בשול? כי זה יותר פשוט ולא דורש מאמץ. השוטר בשטח לא צריך להכנס להגדרות של נהיגה לא אחראית וכו', נסיעה בשול קלה להוכחה והופ נכנס כסף לקופה.
וסתם כי בא לי להכליל: אנחנו עם דפוק.

יש מצב שבכלל לא תראה שוטר.

כנראה ההסבר האמיתי, שכבר הוזכר כאן, הוא שהמצלמות הטקטיות על הזברות התחילו לתת להם תפוקה של מאות דוחות בכל יום.
על הדרך הם ראו שהם יכולים לקבל עוד כמה אלפים על רכיבה על השול, שעד כה היתה במסגרת ההבנות.
אז קדימה הסתער...

ayalzo
23-11-2019, 13:53

איללכא...ורכבו בזהירות

סימוכין?
עד כמה שאני יודע העבירה היא חציית קו לבן או נסיעה משמאל לקו לבן.

Oznik
23-11-2019, 21:33
סימוכין?
עד כמה שאני יודע העבירה היא חציית קו לבן או נסיעה משמאל לקו לבן.

יכול להעיד שקיבלתי דו"ח 250 ש"ח לפני חודשיים על נסיעה בשול השמאלי, השוטר היה מספיק נחמד לא לתת 500 ש"ח עם נקודות.

מאז לא מתקרב לשול הזה, ומעכשיו גם לא לשול השני...

Delirious1989
23-11-2019, 21:36
אז מה המסקנות לקראת תחילת שבוע חדש? אתם מתכוונים באמת להמנע מרכיבה על השול?

mudale222
23-11-2019, 21:43
נראה לפי ההתפתחויות. כרגע זה רק דיבורים ואיזה המסמך. מה יקרה בפועל יכול להיות סיפור אחר.
אם הם באמת יאכפו אז עוד באותו יום כולנו נדע... שלא נדע. זה באמת סיוט.

400SM
23-11-2019, 21:51
https://www.ynet.co.il/wheels/article/H1MtOTU2r
פרסום ראשון. כמובן שלא ביקשו תגובה של אף גוף כזה או אחר בנושא.
ביזיון פשוט ביזיון! משאירים אותנו לחסד עליון. אלפי כלים דו גלגליים עכשיו יזגזגו בין מכוניות בפקק תנועה זה פשוט טירוף!

Delirious1989
23-11-2019, 21:57
ציתות מהכתבה
"מיקוד האכיפה יתבצע נגד רוכבים שישתוללו, יסכנו, יסעו מהר, יזגזגו על השול. אין שום דבר גורף".
אולי יש סיכוי שאם נרכב על השול על 40 קמש זה עוד יעבור בשקט.
*

FriendlyR
23-11-2019, 22:18
יש התארגנות להפגנה?
אין לי פייסבוק כך שאני אשמח אם יעדכנו פה על משהו בנושא.

matanbar26
23-11-2019, 22:43
7882

ees
23-11-2019, 22:52
נראה לי שכדאי לפתוח שרשור חדש על מחר

Shasha127
23-11-2019, 23:35
כמות המראות שהולכות להשבר באיילון וגהה... איזה מצב מגעיל לכולם

matanbar26
24-11-2019, 00:15
חפשו בפייסבוק "מחאת האופנועים 2019"
לא יודע איך אופנועים יכולים למחאות על משהו, אופנוענים אולי יכולים.
אין לי שום קשר לקבוצה, פשוט קפץ לי בפייסבוק.

חתול
24-11-2019, 06:14
חפשו בפייסבוק "מחאת האופנועים 2019"
לא יודע איך אופנועים יכולים למחאות על משהו, אופנוענים אולי יכולים.
אין לי שום קשר לקבוצה, פשוט קפץ לי בפייסבוק.

האופנוע שלי לפעמים מוחה בהחלט, אך אנחנו תמיד חברים טובים.

נפשו של אופנוען מורכבת היא.

erez59
24-11-2019, 07:20
אם הבטיחות, בראש מעייני מקבלי ההחלטות, אולי יותר פשוט לבמפר את השוליים...

Delirious1989
24-11-2019, 09:12
בוקר טוב
אז הנסיעה לעבודה עברה בשלום, חלקה על הכביש חלקה על השוליים.
לא נתקלתי בניידות, אמנם המצלמה הטקטית שלהם עדיין מכוונת כלפי נהגים שאוחזים בטלפון.

השושנים
24-11-2019, 09:40
הודעה בגלגל"צ על פקקים בגלל מחאת האופנועים...

חתול
24-11-2019, 09:41
בוקר טוב
אז הנסיעה לעבודה עברה בשלום, חלקה על הכביש חלקה על השוליים.
לא נתקלתי בניידות, אמנם המצלמה הטקטית שלהם עדיין מכוונת כלפי נהגים שאוחזים בטלפון.

יש מצלמות טקטיות שמכוונות לזברות. אם הן תוכנתו כעת גם לשוליים אז רק בעוד זמן מה תדע אם קיבלת דוח.

ושתמיד תגיע בריא ושלם לכל מקום. זה העיקר.

ofirus
24-11-2019, 09:46
בגלל שהם לא מפיקים דוחות ממצלמות המהירות הם חייבים הכנסות ממקור אחר ,אחד מהם יהיה מצלמות טקטיות על השול כי זה קל,
מה פתאום שיאכפו נהיגה מסוכנת שם כבר צריך להציב שוטר וזה עולה כסף,שימו לב גם לטקטיקה במחיר הקנס 250 ש"ח ללא נקודות, בכדי שלאזרח לא ישתלם לערער.

matanbar26
24-11-2019, 09:46
יש מצלמות טקטיות שמכוונות לזברות. אם הן תוכנתו כעת גם לשוליים אז רק בעוד זמן מה תדע אם קיבלת דוח.

ושתמיד תגיע בריא ושלם לכל מקום. זה העיקר.

כדי לכוון אותו לשוליים צריך להעמיד אותן במקום מסויים שמצלם את השוליים.
כרגע הן נמצאות או ב"בשול" השמאלי בשביל לתפוס נהגים עם פלאפון או ממש ליד ה"זברות" כדי לתפוס רוכבים שעולים על "הזברות".
אז אלא ממש הזיזו את המצלמות האלו לשוליים הימניים ולא ליד "זברות" לא הייתי דואג.

Delirious1989
24-11-2019, 09:48

ושתמיד תגיע בריא ושלם לכל מקום. זה העיקר.אז זהו שהיתה להם אפשרות להעביר אותה לנקודה שתתפוס רוכבים על השול, ובכל זאת השאירו אותה באותה נקודה, על גשר מעל הכביש כנגד כיוון התנועה.

בעצם אחרי שחשבתי על זה, איך אני יודע שהם לא הציבו עוד אחת במקום שעוד לא ראיתי?
אני לא יודע. כמו שאמרת, נחכה לראות אם יגיע דוח.

השושנים
24-11-2019, 10:01
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5630748,00.html

ofirus
24-11-2019, 10:10
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5630748,00.html

מעודכן כולל וידאו
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5630720,00.html#autoplay

matanbar26
24-11-2019, 10:13
7884

uriar
24-11-2019, 10:23
סערה בכוס תה. עוד אף רוכב לא קיבל דוח וכבר מפגינים. לדעתי זה צריך להיות להיפך.

lokimonster
24-11-2019, 10:35
בכתבה הם מדברים על להשתחל בעוד שצריך להבהיר שהסיכון הוא בעצם חוסר השליטה על הנעשה מאחורינו ובמידה רבה מצדדינו והסיכוי הגבוהה להמחץ בין הרכב שמלפנים וזה שמאחורינו.

המוטיב של ה"השתחלות" נשמע רע וגם החוקיות שלו מוטלת בספק.

השול מספק לנו ביטחון שבו יש לנו שליטה רבה יותר על הנעשה מסביבנו ופחות חיכוך עם כלי הרכב.

ronen_sch
24-11-2019, 11:08
הפתרון אולי לסגור את השול השמאלי לרכיבת דו"ג בלבד, כמו שסגרו נתיבים עברו תחבורה ציבורית במקומת אחרים בארץ על חשבון השול.

ayalzo
24-11-2019, 11:11
אני קיבלתי כבר מכמה מקורות (ברמות מהימנות משתנות, אבל מקורות שונים) שכל הבלאגן נובע מאי הבנה של ההוראות.
כשמראש דובר על אכיפה בררנית.

אין לי מושג אם זה באמת כך מלכתחילה או בעקבות הרעש, וגם לא אם זה מידע אמין (חלק ממנו הגיע עוד לפני הדיבור על רכיבת מחאה), אז עשו עם זה כרצונכם.

השושנים
24-11-2019, 11:32
המסר שצרכים להעביר לכולם שהאופנועים הם לא הבעיה הם הפתרון,
שיקול דעתו של השוטר הייתה שם תמיד, גם בהבנות האחרונות מה שאומר שמעכשיו כל רוכב אחראי לעצמו!

KKatkov
24-11-2019, 11:43
7884

לא יצא לי לראות רוכב שלא עובר את ה-50 בשול.
הרגועים והאחראיים ביותר רוכבים על 60-70.
השאר צפונה.

zoharrad
24-11-2019, 11:59
אני רוכב בשול עד 35-40 קמ"ש. אם התנועה מעל למהירות הזו אני חוזר לנתיב.
לדעתי, מעל למהירות של 35-40 קמ"ש זה כבר לא נחשב פקק שמצדיק נסיעה בשול, ואני מעדיף להיות בנתיב.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Dresdner
24-11-2019, 12:09
לדעתי, מעל למהירות של 35-40 קמ"ש זה כבר לא נחשב פקק שמצדיק נסיעה בשול, ואני מעדיף להיות בנתיב.

וככה זה צריך להיות.
זה מה שאני עושה בכל מדינות אירופה שביקרתי בהן רק ששם נהוג לעבור באמצע ונהגים מפנים מקום, עד היום למרות שבחלק המדינות כל השתחלות בין מכוניות או רכיבה בשול לא חוקית אף שוטר לא נתן לי דו"ח.

KKatkov
24-11-2019, 12:13

לא יצא לי לראות אותך רוכב :)

ארז
24-11-2019, 12:34
הי,
שמעתי שמדברים על רכיבות מחאה, האם תוכנן או מתוכנן משהו ?
תודה
ארז

artyomSVG
24-11-2019, 13:02
אני היום על הבוקר כביש 4 השעה 8:30 עמוס עד הביצים.
תפסתי רוכב על הארלי עם אגזוזים מינימום של אף 16 פשוט נסעתי אחריו כל הפקק ...
נהגים רק מלשמוע אותו היו זזים לצדדים ומפנים את הדרך...
אבל עד היום בשעות האלה רק בשוליים.
פשוט זה עניין של זמן במיוחד למי שרוכב על 125 עד שיתחילו האסונות...

Отправлено с моего SM-N950F через Tapatalk

שעיר בגב"ב
24-11-2019, 18:28
אני קיבלתי כבר מכמה מקורות (ברמות מהימנות משתנות, אבל מקורות שונים) שכל הבלאגן נובע מאי הבנה של ההוראות.
כשמראש דובר על אכיפה בררנית.

אין לי מושג אם זה באמת כך מלכתחילה או בעקבות הרעש, וגם לא אם זה מידע אמין (חלק ממנו הגיע עוד לפני הדיבור על רכיבת מחאה), אז עשו עם זה כרצונכם.

אם מדובר על אכיפה בררנית אז אני
מברך על כך.
מי שנוסע מעל 60 קמ"ש בשול
הוא כפוי טובה.
כל מי שעיניים בראשו ומבין ורואה את מצב
הפקקים ואומללות הנהגים מבין שקיבלנו מתנה מדהימה.
אמרתי זאת לא מעט פעמים, בפעמים בהן הרגשתי
שממש מסכנים אותי בכביש זה הגיע מצד רוכבי דו"ג אחרים, גם בשוליים.
אין לי בעיה שמי שרוכב בפראות בשול שיקבל
שטרונגול כחול.

מצמץ
25-11-2019, 09:36

Time and place...

השושנים
25-11-2019, 10:24
הרהורים:

אני שונא לרכוב על השוליים, שונא בגלל שכל הג'אנק שעף מהכביש מצטבר שם, זבל שהושאר ע"י אלה שנתקעו שם, כתמי שמן שלא נספגו,
מסמרים וחלקי מתכת, אלה הסיבות העיקריות סיבה נוספת זה הגורם האנושי, כשאני שם אני לא צפוי אני מפתיע מי שנלחץ בכביש וזקוק לעזרת
השוליים מתרכז בבעיה שלו הוא לא מחפש אותי מימין הוא נכנס פנימה בלי חשבון ואני מפסיד, תמיד אני מפסיד למסה הגדולה ממני.

התמזל מזלי ואני גר בירושלים, האיילון בכלל ות"א בפרט הם הסיוט הכי גדול שלי, האוטוסטרדה לגיהינום, נמנע ככל האפשר למשהות שם, במושב
לצים לא אשב. בירושלים יש פחות מקומות שיש בהם פקק עומד וכשאין ברירה אני מדליק 4 מהבהבים יורד לשול הימני ורוכב לאט וזהיר בצד עד
להזדמנות הראשונה לחזור לכביש. ככה גם בכל מקום שהנסיבות מחייבות אותי, למזלי אין כמעט אכיפה במקומות האלה כמו באיילון.

אלה שמשתמשים בשול כנתיב המראה מסלול מירוץ או כביש של האבא החורג שלהם, מרגיזים אותי, מצידי שמשטרת התנועה תיירט אותם וירדו
מהכביש, זה היה ויהיה תמיד, בעוד חודש כשהכל ישכח המצב יחזור לקדמותו.

אני אמשיך להתנהג כמו שעשיתי עד עכשיו, לא מהפחד ממשטרת התנועה, לא בגלל הקנס אלה רק בגלל שככה יותר בטוח ואני מקווה שאשרוד
עוד קצת את הכביש והתנועה.

כשאני מבצע עבירת תנועה אני יודע שיש סיכוי שאתפס, שאשלם ביוקר, אבל אני לא אפנה אצבע מאשימה לאף אחד חוץ מעצמי, אם הייתי מספיק
טיפש/גבר לעשות עבירה אדע לקבל בהבנה את הקנס הנלווה אליה נקודה.

ההישג היחידי של המחאה האחרונה הוא שהעברנו סוג של מסר לכלל אוכלוסיה, מסר שאנחנו פה ויש לנו צרכים מיוחדים, אנחנו הפתרון לפקקים
אנחנו לא הסיבה להם. פרסום כזה מחלחל ואולי יביא לסוג של הבנה ודו קיום. זה הכל.

KKatkov
25-11-2019, 15:26
כשאני מבצע עבירת תנועה אני יודע שיש סיכוי שאתפס, שאשלם ביוקר, אבל אני לא אפנה אצבע מאשימה לאף אחד חוץ מעצמי, אם הייתי מספיק
טיפש/גבר לעשות עבירה אדע לקבל בהבנה את הקנס הנלווה אליה נקודה.

סינדרום שטוקהולם במיטבו.

אתה מגדיר את עצמך רוכב מנוסה, אחראי ושקול.
אם אתה מבצע עבירת תנועה - כנראה שיש בה היגיון והיא אינה מסכנת איש. אז למה זאת עבירה? רק כי יש איזה חוק יבש שנכתב בחדר ישיבות של כנסת ישראל ע"י אנשים שמעולם לא עלו אופנוע?
למה אתה בסדר עם זה, שאתה תצטרך לתרום את חלקיך בסגירת הגירעון התקציבי, במידה ושוטר יראה אותך מבצע את אותה פעולה הגיונית ולא מסוכנת לשאר שמתמשי הדרך?
למה לא מפריע לך, שאותו שוטר (שמשכורתו וציודו משולמת מהמיסים שלי ושלך) מבלה את המשמרת בסגירת החור בתקציב, ולא בטיפול נקודתי באותם נהגים/רוכבים שעקב התנהגותם האלימה והמזלזלת, הכביש נראה כמו שדה קרב?

ayalzo
25-11-2019, 15:32
שושנים,
אל תמהר להתיימר להבין את לב הציבור.
נכון, היו כמה מקומות בהם הוזכר שהאופנועים חוסכים מקום על הכביש,
אבל גם היו הרבה רינונים (גם במדיה, וגם מהרבה אנשים סביבי), שבעיניהם "הרוכבים הם חוצפנים חסרי סבלנות ותרבות, ושיעמדו בסבלנות בפקק כמו כולם".
ואת נושא הסכנה בין המכוניות קשה להסביר למי שמשוכנע אחרת ושבכלל "כל האופנוענים האלה הם מתאבדים שמסכנים את עצמם ואת סביבתם".

השושנים
26-11-2019, 10:00
סינדרום שטוקהולם במיטבו.

אתה מגדיר את עצמך רוכב מנוסה, אחראי ושקול. נגיד...
אם אתה מבצע עבירת תנועה - כנראה שיש בה היגיון והיא אינה מסכנת איש. אז למה זאת עבירה? רק כי יש איזה חוק יבש שנכתב בחדר ישיבות של כנסת ישראל ע"י אנשים שמעולם לא עלו אופנוע? אין הגיון, החוקים נכתבו על מנת שלא יהיה שיקול דעת, ככה טבעם של החוקים.
למה אתה בסדר עם זה, שאתה תצטרך לתרום את חלקיך בסגירת הגירעון התקציבי, במידה ושוטר יראה אותך מבצע את אותה פעולה הגיונית ולא מסוכנת לשאר שמתמשי הדרך?
למה לא מפריע לך, שאותו שוטר (שמשכורתו וציודו משולמת מהמיסים שלי ושלך) מבלה את המשמרת בסגירת החור בתקציב, ולא בטיפול נקודתי באותם נהגים/רוכבים שעקב התנהגותם האלימה והמזלזלת, הכביש נראה כמו שדה קרב?

למעט השוטרים שעוד אוכפים את עבירות התנועה, אין שום אינטרס כלכלי חוץ מאשר לעשות את העבודה שלהם, יש טובים יותר ויש טובים פחות כמו בכל מקום.

שושנים,
אל תמהר להתיימר להבין את לב הציבור.
נכון, היו כמה מקומות בהם הוזכר שהאופנועים חוסכים מקום על הכביש,
אבל גם היו הרבה רינונים (גם במדיה, וגם מהרבה אנשים סביבי), שבעיניהם "הרוכבים הם חוצפנים חסרי סבלנות ותרבות, ושיעמדו בסבלנות בפקק כמו כולם".
ואת נושא הסכנה בין המכוניות קשה להסביר למי שמשוכנע אחרת ושבכלל "כל האופנוענים האלה הם מתאבדים שמסכנים את עצמם ואת סביבתם".

זכינו בזה בכבוד, בכל מה שיש לציבור להגיד עלינו, וכן כל מי שרוכב על דו"ג נראה ציבור אחד בעיני האחרים, ויש הרבה הכללות. קשה להם להבין מהכיוון שלהם
את מה שאנחנו כרוכבים מבינים מהצד שלנו, אבל עכשיו עוררנו מודעות סוג של שיח על האופנועים המהות והצרכים שלהם, שזה כבר טוב, הינה מתחילים לדבר
על נסיעות דו"ג בנת"צ. למה? כי עשינו כותרות!

ayalzo
26-11-2019, 10:05
זה היה גם לפני.

Delirious1989
26-11-2019, 10:40
למעט השוטרים שעוד אוכפים את עבירות התנועה, אין שום אינטרס כלכלי חוץ מאשר לעשות את העבודה שלהם, יש טובים יותר ויש טובים פחות כמו בכל מקום.

זכינו בזה בכבוד, בכל מה שיש לציבור להגיד עלינו, וכן כל מי שרוכב על דו"ג נראה ציבור אחד בעיני האחרים, ויש הרבה הכללות. קשה להם להבין מהכיוון שלהם
את מה שאנחנו כרוכבים מבינים מהצד שלנו, אבל עכשיו עוררנו מודעות סוג של שיח על האופנועים המהות והצרכים שלהם, שזה כבר טוב, הינה מתחילים לדבר
על נסיעות דו"ג בנת"צ. למה? כי עשינו כותרות!לא הייתי אומר שעשינו כותרות, כל מכריי יודעים שאני רוכב אופנוע ואף לא אחד פנה אלי בשאלה על מה המהומה שם באיילון.
להזכירכם, הנכים חסמו כבישים במשך חודשים ואף אחד לא התרגש, האתיופים שרפו חצי מדינה במשך שבועיים ואף אחד לא התרגש, קשה לי להאמין שמישהו התרגש מכמה אופנוענים שחסמו כביש אחד לחצי שעה.

נראה לי שהסיפור הזה התנפח קצת יותר מדי, בקשר לנתיבי נת"צ, אולי זה סתם צירוף מקרים.