צפייה בגרסה מלאה : מחשבות על החלפת אופנוע... בואו נחשוב ביחד.
שלא יהיה משעמם...
לאחרונה עוברות לי בראש מחשבות על צורך בשינוי בחיים.
הדוקאטי הזקן והאהוב הוא אופנוע מדהים, ואני יודע מראש שאת הכלים שיסבו לי אותה הנאה אפשר לספור על יד אחת - והם כולם יקרים, נדירים ומסובכים לאחזקה.
העיתוי בחיים הוא כזה, שכבר אין לי זמן מיותר לטפל באופנוע. יש ילד קטן בבית, עבודה מאוד אינטנסיבית וניסיון לחסוך כסף לטובת רכישת בית אי-שם בעתיד הלא נראה לעין.
במצב הזה, לנסוע 20 אלף ק"מ בשנה, שרובם המכריע על קו בית-עבודה בכביש ישר או בשוליים, על אקזוטיקה אטלקית מזדקנת זה מעשה לא היגיוני בעליל... גם אם היא מפגינה אמינות טובה סה"כ. אני לא מנצל את האופנוע הזה לייעוד שלו (טיולים מכל הסוגים, וככל שהכביש מפותל יותר - יותר טוב).
מרגיש לי נכון בשלב הזה לעבור לאופנוע פשוט, אמין וחדש כמה שיותר (אידיאלי בן שנתיים, הכי גרוע בן 5).
הדרישות פשוטות מאוד:
0 תקלות בלת"מ עד לקו ה-100 אלף ק"מ. אין לי זמן לנסוע בגרר. טיפולים פשוטים (בלי דזמו, רצועות, החלפת שרשראות/מותחני טיימינג או פירוק של המנוע מהשלדה בכיוון שסתומים. אני צריך להיות מסוגל לסגור טיפול קטן בשעה-שעה וחצי וטיפול גדול ב-4 שעות). ללא "פינות מיוחדות" באחזקה, כגון צמיגים במידות לא טיפוסיות.
צריכת דלק לא גרועה יותר מ-1/20, רצוי 1/25 - סגנון הרכיבה שלי חלק, זורם ולא מהיר במיוחד, כך שזאת לא צריכה להיות בעיה.
טנק גדול - טווח של 300 ק"מ למיכל לפחות.
מערכות עזר (ABS ושות') אינן נדרשות. יגיעו עם האופנוע, יגיעו. לא אז לא.
יכולת לשייט 130 בלי לקרוע את האופנוע ב-20 קילומטר לפני שהפקק מתחיל. יכולת לנסוע 50-70 על השול בהילוך גבוה בלי בעיטות ממערכת ההזרקה.
ישיבה גבוהה וזקופה, מרווח רגליים נאה. מיגון רוח יעיל. מושב נוח.
מתלים ארוכי מהלך. מרווח גחון סביר (לא מתכוון לחשוב האם המדרכה הזאת גבוהה מכדי לרדת אותה).
עדיפות לאופנוע שיגיע כבר משופצר (ארגז עליון, מגיני מנוע, ג'ק אמצע וכו'). אם לא יהיה - אאלץ להוסיף לפחות חלק מזה בעצמי, וזה צריך להתכנס לתקציב שהוגדר מטה.
יכולת שבילים יתרון. תהרגו אותי, לא מבין למה אני צריך אותה בכביש 5/איילון, אבל אני ידוע כאדם לא הגיוני.
שמירת ערך - יתרון. וכשאני אומר שמירת ערך, אני מתייחס קודם כל ליכולת של אופנוע עם 100 אלף ק"מ להימכר בזמן סביר (גם אם זה 30 אחוז פחות מהמחירון).
לא הונדה. אני עובר לאוטובוס של אפיקים לפני שאני קונה הונדה.
תקציב 25K אם אופציה לעלות ל-30K. יש לי יכולת לרכוש דוקאטי חדש ב-100K, לא לזה המהלך נועד.
האופנוע שעונה הכי טוב לדרישות זה הונדה CB500X, אבל הוא יורד מהפרק א' כי הוא הונדה וב' כי הם יקרים כמשומשים (יחסית לאיכות המכלולים של האופנוע). אותו כנ"ל לגבי ורסיס 650 - עונה לדרישות, אבל לא נוגע בו אפילו עם מקל. NC גם לא בא לי. בכלל. עדיף אוטובוס או פיאג'ו בוורלי 350.
לכן ה-baseline שנקבע הוא ורסיס 300, שעונה על כל הדרישות מהרשימה.
האלטרנטיבות שנבחנות:
טנרה 660 שנת 14-17. עלול להתגלות כזללן דלק. יש מחלה של דאמפרים בגג"ש האחורי ואום משתחרר בצד הקראנק (האחרון נפתר בקלות אחת ולתמיד). משום מה מבקשים עליהם סכומים לא הגיוניים, מניח שהמחירים גמישים מאוד לאור כמות הכלים בשוק ששוכבים חודשים כאבן שאין לה הופכין ביד2. יתרון - הוא עושה לי חשק (קצת יותר משאר הרשימה, לפחות).
DR650 שנת 16' ומעלה. חסרון עיקרי - לא מתאים למשימה כמו שהוא, ויש צורך לשפצר אותו בטנק מדברי, מיגון רוח וכו'. לזכותו עומדת פשטות מכאנית ואמינות, לחובתו - צריכת דלק לא מדהימה. המחירים ביד2 גבוהים והופכים את הרעיון לאידיוטי במיוחד.
MT-07 טרייסר. חסרון - לא בא להיות עוד אחד מעדר ה-MT. יתרון - כל השאר. המחירים (מודל 17' הראשונים) מעט מעל התקציב שהוגדר.
סוזוקי SV650. קודם כל, כדי לראות מי קרא עד לכאן. לאחר מכן - כי הוא יפה, חסכוני, אמין ולא יקר לקניה (בעיקר לאור ההצפה בשוק המשומשים שלהם). כל השאר חסרונות.
מוזמנים לזרוק רעיונות לכלים שפספסתי, ולחוות את דעתכם (עדיף מניסיון) על הכלים שמניתי למעלה.
כמו כן ניתן להזיל דמעה על מה שחיי המשפחה מעוללים אפילו לאופנוען השרוט ביותר.
V-STROM 650, עונה פחות או יותר על כל הבקשות שלך
lokimonster
25-11-2019, 22:01
אומנם רשמת לא הונדה אבל הnc750x עונה על ההגדרות שלך כמו כפפה ליד.
כמובן שהוא משעמם אבל פשוט בול למה שהגדרת.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
להתרשמותי מיד2, נראה לי שהקו הנכון מבחינת עלות \ תועלת \ נזלת עובר באזור ה-40.
מתחת יש כלים טובים שעברו יותר מדי ק"מ ומוסכים שונים.
(ותודה על הטיפים)
Dresdner
25-11-2019, 22:12
האום בקרנק בטנרה למיטב ידעתי כבר לא בעיה בדגמים האחרונים, היה להם מספיק שנים לפתור את זה כבר במפעל.
לגבי צריכת דלק מדובר על 18-20 ק"מ לליטר.
הטרייסר הקטן כנראה מה שמתאים לך, מנוע עם קצת "חיים" בתוכו בהשוואה לאחרים בסגמנט, התנהגות כביש טובה שעדיין תשאיר לך את היכולת קצת לפרוק בכביש מפותל
moonshield
25-11-2019, 22:15
V-STROM 650, עונה פחות או יותר על כל הבקשות שלךאם תצליח למתוח טיפה את התקציב,
מה שהוא אמר.
V-STROM 650, עונה פחות או יותר על כל הבקשות שלך
הרחק מחוץ לתקציב שהוגדר. על ויסטרום במצב שאני מוכן לשקול (2014 לכל הפחות, 40 אלף ק"מ לכל היותר) מבקשים קרוב ל-40.
אומנם רשמת לא הונדה אבל הnc750x עונה על ההגדרות שלך כמו כפפה ליד.
כמובן שהוא משעמם אבל פשוט בול למה שהגדרת.
לשלם 30K על NC750 שנת 2014-5? בשביל מה, אם אפשר ב-31K לרכוש ורסיס 300 חדש מהניילון, שהוא גם אופנוע טוב יותר בעיניי?
סלח לי, אני בטוח שגם הונדות לא משתבחות עם השנים. למרות שיש כאלה שיחלקו עלי. חוץ מזה, ה-NC מגעיל אותי.
להתרשמותי מיד2, נראה לי שהקו הנכון מבחינת עלות \ תועלת \ נזלת עובר באזור ה-40.
מתחת יש כלים טובים שעברו יותר מדי ק"מ ומוסכים שונים.
כאמור, ורסיס 300 חדש עולה עכשיו 31 (מחיר מבצע). 40 זה אם אני שם עליו את כל התוספות במחירי מטרו.
אני לא רואה סיבה לעשות את זה, ומעדיף לרכוש ב-25 אופנוע בן שנתיים, שמישהו כבר השכיב עליו את הכסף הזה.
אם תצליח למתוח טיפה את התקציב,
מה שהוא אמר.
אם אתחיל למתוח את התקציב, מהר מאוד אמצא את עצמי על מולטי 950 שנת 2017. לא אופציה.
האום בקרנק בטנרה למיטב ידעתי כבר לא בעיה בדגמים האחרונים, היה להם מספיק שנים לפתור את זה כבר במפעל.
לגבי צריכת דלק מדובר על 18-20 ק"מ לליטר.
הטרייסר הקטן כנראה מה שמתאים לך, מנוע עם קצת "חיים" בתוכו בהשוואה לאחרים בסגמנט, התנהגות כביש טובה שעדיין תשאיר לך את היכולת קצת לפרוק בכביש מפותל
18-20 לא בא בחשבון.
אם הדוקאטי מצליח לשבת על -1/20 בקיץ ו-1/18 בחורף ללא מאמץ מצידי, לא מקובל עלי שאופנוע עם חצי מנוע ועוד מקורר נוזל לא ישפר את הנתון הזה.
לא שזה באמת משנה - זה הכסף הקטן. הכסף הגדול הוא בחלקים שמזמינים (או לא) באיביי. עדיין, זה עניין של עיקרון. לא הגיוני שבמהלך שכל מטרתו לחסוך עלויות, אעבור לאופנוע פחות חסכוני.
Dresdner
25-11-2019, 22:32
18-20 לא בא בחשבון.
אם הדוקאטי מצליח לשבת על -1/20 בקיץ ו-1/18 בחורף ללא מאמץ מצידי, לא מקובל עלי שאופנוע עם חצי מנוע ועוד מקורר נוזל לא ישפר את הנתון הזה.
לא שזה באמת משנה - זה הכסף הקטן. הכסף הגדול הוא בחלקים שמזמינים (או לא) באיביי. עדיין, זה עניין של עיקרון. לא הגיוני שבמהלך שכל מטרתו לחסוך עלויות, אעבור לאופנוע פחות חסכוני.
אז אין לך הרבה ברירות, תצטרף למחנה של לוקי
אז אין לך הרבה ברירות, תצטרף למחנה של לוקי
התשובה ברוסית שלא עומדת בחוקי הפורום. בעברית יפה - לא יקרה.
אבל רגע...
בעצם אתה טוען שדוקאטי 1100 זה אחד האופנועים היותר-חסכוניים שיש? הבנתי נכון? :)
moonshield
25-11-2019, 22:49
הרחק מחוץ לתקציב שהוגדר. על ויסטרום במצב שאני מוכן לשקול (2014 לכל הפחות, 40 אלף ק"מ לכל היותר) מבקשים קרוב ל-40.
לשלם 30K על NC750 שנת 2014-5? בשביל מה, אם אפשר ב-31K לרכוש ורסיס 300 חדש מהניילון, שהוא גם אופנוע טוב יותר בעיניי?
סלח לי, אני בטוח שגם הונדות לא משתבחות עם השנים. למרות שיש כאלה שיחלקו עלי. חוץ מזה, ה-NC מגעיל אותי.
כאמור, ורסיס 300 חדש עולה עכשיו 31 (מחיר מבצע). 40 זה אם אני שם עליו את כל התוספות במחירי מטרו.
אני לא רואה סיבה לעשות את זה, ומעדיף לרכוש ב-25 אופנוע בן שנתיים, שמישהו כבר השכיב עליו את הכסף הזה.
אם אתחיל למתוח את התקציב, מהר מאוד אמצא את עצמי על מולטי 950 שנת 2017. לא אופציה.
מבין אותך. אבל אני לא בטוח שהורסיס 300 יתאים למשימה.
mudale222
25-11-2019, 22:54
איך "
ורסיס 650 - עונה לדרישות, אבל לא נוגע בו אפילו עם מקל" ושורה אח"כ הbaseline ורסיס 300? לא מובן לי..
מבין אותך. אבל אני לא בטוח שהורסיס 300 יתאים למשימה.
למה?
לפני מספר שבועות הרכבתי חבר על ה-Z300 שלו.
שיוט 125-130 בכביש 431 עבר בשלום, ללא תחושת חנק - וזה בהרכבה.
ה-Z אופנוע מגעיל (לטעמי), צפוף, מצועצע, לא נוח - אבל הורסיס אמור לשפר מהותית את הנקודות האלה.
לעבור מדוקטי נפח גבוה לוורסיס 300 צרחני מעל 70 80 קמ"ש זה לא כיף. ימאס לך מהר מאוד ניראה לי. טרייסר 700 יתאים לך הרבה יותר.
Dresdner
25-11-2019, 23:19
התשובה ברוסית שלא עומדת בחוקי הפורום. בעברית יפה - לא יקרה.
אבל רגע...
בעצם אתה טוען שדוקאטי 1100 זה אחד האופנועים היותר-חסכוניים שיש? הבנתי נכון? :)
כן, גם הביואל 1200 סמ"ק שהיה לי עשה 20 ק"מ לליטר שזה נתון מעולה ביחס לכח הסוס וגודל המנוע.
אופנועים יורו 2-3 קירור אוויר עם 2 שסתומים לצילנדר מראים צריכת דלק מעולה בדרך כלל.
moonshield
25-11-2019, 23:37
למה?
לפני מספר שבועות הרכבתי חבר על ה-Z300 שלו.
שיוט 125-130 בכביש 431 עבר בשלום, ללא תחושת חנק - וזה בהרכבה.
ה-Z אופנוע מגעיל (לטעמי), צפוף, מצועצע, לא נוח - אבל הורסיס אמור לשפר מהותית את הנקודות האלה.
למדתי על z300 את ה a1 ולא סבלתי אותו. מבערך 5000 סל"ד המנוע צורח כמו חזיר בדרך לשחיטה.
בנוסף, הסל''ד המועדף עליו הוא די גבוה ויש מצב שזה יעודד בלאי...
למדתי על z300 את ה a1 ולא סבלתי אותו. מבערך 5000 סל"ד המנוע צורח כמו חזיר בדרך לשחיטה.
בנוסף, הסל''ד המועדף עליו הוא די גבוה ויש מצב שזה יעודד בלאי...
המנועים האלה מאוד אמינים.
אני אישית לא הרגשתי שהמנוע "צורח" ב-Z ב-9K (שזה בערך 125 קמ"ש). הוא מסתובב מהר - וזהו.
מזכיר מאוד את סבא שלו, ה-GPX. היה לי לא מעט ניסיון איתם, ודווקא המנועים החזיקו לא רע יחסית לנפח. הקרבורטורים ומערכת החשמל היו הבעיה העיקרית (ואני מדבר על אופנועים בני 20, שהשעון שלהם נמצא מזמן בסיבוב השני).
כן, גם הביואל 1200 סמ"ק שהיה לי עשה 20 ק"מ לליטר שזה נתון מעולה ביחס לכח הסוס וגודל המנוע.
אופנועים יורו 2-3 קירור אוויר עם 2 שסתומים לצילנדר מראים צריכת דלק מעולה בדרך כלל.
כרגע, באופן זמני, אני מתנייד על MT-09 של חבר. רשמים יעלו בהמשך בשרשור נפרד, אם מצב-הרוח החופר לא יחלוף.
הטנק האחרון יצא 1/20 עגול. מצד אחד, יש הרבה רוכבי MT שיגידו שזה נתון מדהים. מצד שני, אני ציפיתי ליותר ממנוע מקורר נוזל שעונה לתקן יורו-שקר עדכני.
סגנון הרכיבה - 50% כביש מהיר על 130-140 עם עליות קלות מעל בעקיפות, 50% שוליים ותנועה עמוסה - על טווח של 60-110 קמ"ש.
כנהוג אצלי, השאיפה היא לרכב על מצב גז קבוע, פתיחות עדינות מאוד, מינימום ברקסים.
איך "
ורסיס 650 - עונה לדרישות, אבל לא נוגע בו אפילו עם מקל" ושורה אח"כ הbaseline ורסיס 300? לא מובן לי..
אופנועים שונים בעליל.
הורסיס 650 הוא חיקוי מגעיל וזול לדוקאטי שלי. אופנוע כביש מוגבה, עם תצורת המנוע המשעממת ביקום, עיצוב בשקל וחצי ורקורד אמינות מפוקפק.
גם אם להניח בצד את האנטי שיש לי לדגם, זה "סתם אופנוע". בערך כמו NC, רק שהוא אפילו לא הולך עד הסוף עם הקונספט של עצמו.
הורסיס 300 הוא עוף אחר לגמרי. זה הבן של ה-KLE המיטולוגי, אדוונצ'ר קטן עם יכולות לא מבוטלות. אול-ארואונדר אמיתי, אופנוע למי שרוצה לטייל בכביש ובשטח קל - גם אם התקציב שלו נמוך. יש בו את מה שצריך (ראה רשימה בהודעה הראשונה) ואין בו שום דבר שלא צריך (פרט ל-ABS. הגרסא ללא ABS לא מגיעה למחוזותינו, ובכל מקרה - גם עם ABS הוא זול מאוד לקניה).
אולי ההודעה הזאת נראת קצת מוזרה, אבל אי אפשר להבין את התמונה בלי להכיר אותי.
מה ש"הכי עושה לי את זה" באופנועים זה לא צירוף של קילוגרמים, ניוטון-מטרים, כוחות-סוס ותנוחת ישיבה. זה המונח החמקמק הזה שנקרא "אופי", וכאן מי שלא חובב איטלקיות - כבר מאבד אותי.
חלק מה"אופי" הזה זה נאמנות לאיזשהו קונספט שמצליח לדבר אלי. לורסיס 300 יש את זה - הוא "אדוונצ'ר לעניים". לטנרה 660 יש את זה - הוא נוצר "לחצות את סהרה, בהרכבה". הדוקאטי שלי כידוע זה "אופנוע ספורט על עקבים".
אפילו ל-NC יש את הנאמנות הזאת לקונספט - אותו קונספט שמכר בזמנו כמויות מסחריות של סוזוקי אלטו.
לורסיס 650 אין שום קונספט. זה סתם "אחד אופנוע 650".
אני לא קונה כזה.
רכבתי על הורסיס 300, התאים לי בול מבחינת גודל, אפילו עשה ווילי קטן בטעות כשזרקתי הילוך שלישי.
הרגיש לי רועד מידיי בנסיעה רגילה בעיר, לא יודע למה, אולי אופנוע ההדגמה היה תקול.
Dresdner
26-11-2019, 00:07
המנועים האלה מאוד אמינים.
אני אישית לא הרגשתי שהמנוע "צורח" ב-Z ב-9K (שזה בערך 125 קמ"ש). הוא מסתובב מהר - וזהו.
מזכיר מאוד את סבא שלו, ה-GPX. היה לי לא מעט ניסיון איתם, ודווקא המנועים החזיקו לא רע יחסית לנפח. הקרבורטורים ומערכת החשמל היו הבעיה העיקרית (ואני מדבר על אופנועים בני 20, שהשעון שלהם נמצא מזמן בסיבוב השני).
כרגע, באופן זמני, אני מתנייד על MT-09 של חבר. רשמים יעלו בהמשך בשרשור נפרד, אם מצב-הרוח החופר לא יחלוף.
הטנק האחרון יצא 1/20 עגול. מצד אחד, יש הרבה רוכבי MT שיגידו שזה נתון מדהים. מצד שני, אני ציפיתי ליותר ממנוע מקורר נוזל שעונה לתקן יורו-שקר עדכני.
סגנון הרכיבה - 50% כביש מהיר על 130-140 עם עליות קלות מעל בעקיפות, 50% שוליים ותנועה עמוסה - על טווח של 60-110 קמ"ש.
כנהוג אצלי, השאיפה היא לרכב על מצב גז קבוע, פתיחות עדינות מאוד, מינימום ברקסים.לי יש דווקא הרגשה שמקוררי האוויר צורכים פחות דלק
JohnnyDough
26-11-2019, 00:34
הכי דומה לCB500X שהוא לא הונדה זה כנראה הTRK502 ואתה תמצא כאלה בני שנה/שנתיים בתקציב שלך (אם אתה מוכן להתקרב לתוצרת סינטלקית לא לגמרי ברורה).
אם הורסיס 300 בא בחשבון אז יש גם את הG310GS ההינדואירופאי.
לגבי הSV650, יש לי מה להגיד אבל כבר אמרתי לך. ממליץ שתקח אותו לנסיעת מבחן לפני שאתה קונה כזה.
הכי דומה לCB500X שהוא לא הונדה זה כנראה הTRK502 ואתה תמצא כאלה בני שנה/שנתיים בתקציב שלך (אם אתה מוכן להתקרב לתוצרת סינטלקית לא לגמרי ברורה).
אם הורסיס 300 בא בחשבון אז יש גם את הG310GS ההינדואירופאי.
לגבי הSV650, יש לי מה להגיד אבל כבר אמרתי לך. ממליץ שתקח אותו לנסיעת מבחן לפני שאתה קונה כזה.
TRK502 נראה חמוד. ומה?
אמרתי - תנאי ראשון זה 0 בלת"מים עד 100 אלף קילומטר.
נראה לך שלקנות אופנוע סיני זאת הדרך הנכונה להשיג את המטרה? :)
*** זהירות ארוך נוסטלגי ומשתפך!
המון שנים אחורה ואנחנו בני כמעט 18 לפני טירונות בקיבוץ, לחבר אח יש דילמה, בקיבוץ הכיר אחת מתנדבת אירית, חייה על גבול
הפסיכוטיה, לא צפויה, מטורפת, חדה, בעלת אינסטינקטים של חיה טורפת ויפה עד כאב. הגרסה האירית לבטי בלו.
הם גרו ביחד במגורי המתנדבים את הצעקות ושבירת בקבוקי היין על הקירות, יכולנו לשמוע עד מגורי הגרעין, הדרמות, הבכי והסימנים
הכחולים על הגוף, היו חלק ניכר מהיום יום שלו ושלי. כלל ידוע בין חברים הוא שאתה לעולם לא נכנס בין בני זוג, החברה שלו היא החברה
שלך לטוב ולרע, והיה הרבה רע. ביחד יצאנו בלילות לחפש אותה במדבר, ביחד חזרנו בבוקר אוספים אותה חזרה לחדר. יחד כיבינו את
את ערמת הבגדים והמצעים שלו שבערה על הדשא ויחד ראיתי אותם מחובקים בתוך עצמם בערבי הגרעין לצלילי הגיטרה בעולם שלהם.
בבית חיכתה לו חברת ילדות, ילדת בית הבת של אבא, ציונים טובים משפחה מלוכדת, שקטה נוחה אוהבת ונאמנה, הכיר אותה בתיכון,
אהבה רכה נהדרת רחוקה מדרמות.
לילה קר מתישהו בשנת 85 אנחנו יחד על הבניין השלוד כשמסביב כולם רוצים להרוג אותנו, אנחנו בתוך לבנון בתורנות שמירה אני לצפון
הוא למזרח רגלים משולבות אחת בשנייה ומדברים והוא מנסה לבחור, זאת או זאת, מכלול היתרונות והחסרונות נפרס, הסיבות, התובנות
עד אחרון נימי הרגש מנותחים כמו שרק החברים הטובים ביותר יודעים לעשות ואין החלטה, "זאת תהרוג אותי בדרכה ועם השנייה אני אמות
לבד".
חלקינו יצאנו מלבנון חלק השארנו שם, טבעם של החיים שהם בועטים אותך למקומות אחרים, מנתקים אותך מרצון או מאונס מאחדים ומחברים
אותך עם אחרים, אנחנו רוצים לחשוב שיש לנו איזו שליטה עליהם זה בסדר זה טוב למנוחת הנפש.
אנחנו נפגשים מדי פעם יש לו אישה ושלושה ילדים מדהימים, קריירה נאה וכרס, ואני מחפש כל פעם מחדש את אותו הזיק , האור
שבער לו בעיניים, אז לפנות בוקר, כשחזרנו לקיבוץ הוא אני והיא.
אופנוע זו לא רשימת מכולת, זה חבר לחיים. החיים ארוכים והמצבים משתנים וצריך לדעת לבחור את החברים שלך. אי אפשר גם וגם צריך
לעשות בחירות לבחירות יש משמעות יש טעויות ועל טעויות משלמים ואנחנו אף פעם לא יודעים מה המחיר באמת.
התמונה בשביל שיחשבו שלא ירדתי מהפסים:
https://i.pinimg.com/originals/71/07/18/71071850b0d34dccc2b3e854599cd582.jpg
SV650 ציינת אותו בסוף, לי נראה שתפור לצרכים שלך.
אתה מציב פרמטריים לוגיים ואז סותר אותם עם תחושות לא רציונליות (sv יפה????).
לגבי ה300, זה שאתה לא שומע את המנוע צורח זה עניין של שמיעה. אם הוא מסתובב ב9000 סל"ד, הוא מסתובב מהר מדי לגמיאת קילומטרים עד 100,000.
אני בהחלט תומך בהחלטה של לא להתקרב לnc, כי הוא ישעמם אותך די מהר (וזה לפי החלק הראשון שכתבת).
ורסיס, ויסטרום, יעשו עבודה, ואפילו תוכל להכנס פה ושם לדרך קקל סלולה.
מעבר לזה- לא חושב שצריך לספר לך על הgsים של במוו.
מהרשימה שפרסמת נראה שאתה צריך NC. החסרון העיקרי שלו זה שהוא מרגיש כמו אופנוע בהרצה (המנתק מתערב מהר מידי) משאר הבחינות זה אופנוע לא רע. יש לו מכלולים סבירים. הוא נוח לשיוט רגוע ואמור להיות הכי זול לאחזקה שקיים. לכל אחד אחר הייתי מציע לוותר על ה-Nc אבל מההתרשמות שלי ממך נראה שהונדה חשבו עליך כשהם תכננו אותו.
אתה מציב פרמטריים לוגיים ואז סותר אותם עם תחושות לא רציונליות (sv יפה????).
לגבי ה300, זה שאתה לא שומע את המנוע צורח זה עניין של שמיעה. אם הוא מסתובב ב9000 סל"ד, הוא מסתובב מהר מדי לגמיאת קילומטרים עד 100,000.
אני בהחלט תומך בהחלטה של לא להתקרב לnc, כי הוא ישעמם אותך די מהר (וזה לפי החלק הראשון שכתבת).
ורסיס, ויסטרום, יעשו עבודה, ואפילו תוכל להכנס פה ושם לדרך קקל סלולה.
מעבר לזה- לא חושב שצריך לספר לך על הgsים של במוו.
ה-GS היחיד שבאמת עונה לדרישות וגם קורץ לי זה ה-G650GS (סינגל) והוא לא מיובא לארץ מ-2013.
הטווינים יקרים ואין סיכוי למצוא אופנוע 2014 ומעלה שנסע מעט מאוד בתקציב שהגדרתי.
מהרשימה שפרסמת נראה שאתה צריך NC. החסרון העיקרי שלו זה שהוא מרגיש כמו אופנוע בהרצה (המנתק מתערב מהר מידי) משאר הבחינות זה אופנוע לא רע. יש לו מכלולים סבירים. הוא נוח לשיוט רגוע ואמור להיות הכי זול לאחזקה שקיים. לכל אחד אחר הייתי מציע לוותר על ה-Nc אבל מההתרשמות שלי ממך נראה שהונדה חשבו עליך כשהם תכננו אותו.
משום שאני מטפל עצמאית, נושא מרווח הטיפולים פחות קריטי עבורי.
מעבר לזה, לא ברור לי איפה החסכון של ה-NC אל מול הורסיס 300 למשל (ואל תשכח, ה-NC עולה כפול!).
צריכת הדלק תהיה דומה, עלויות החלקים דומות. רק שה-NC הרבה יותר מכוער ו"קטנועי". יכולות השבילים של ה-NC זהות ליכולות השבילים של המולטי שלי (שבתורן זהן ליכולות של הבנדיט 1200 שהיה לפניו).
בקיצור, זה שאמרתי שבא לי לחסוך לא אומר שאני צריך NC.
moonshield
26-11-2019, 13:26
לגבי הבימרים, אולי אחד מאלו יכולים להתאים לך:
https://www.yad2.co.il/s/c/s39u54
https://www.yad2.co.il/s/c/844d4k
https://www.yad2.co.il/s/c/2t7njd
JohnnyDough
26-11-2019, 13:36
TRK502 נראה חמוד. ומה?
אמרתי - תנאי ראשון זה 0 בלת"מים עד 100 אלף קילומטר.
נראה לך שלקנות אופנוע סיני זאת הדרך הנכונה להשיג את המטרה? :)
בגלל זה רשמתי שמדובר בתוצרת סינטלקית לא לגמרי ברורה אבל אם אתה קונה כזה עם קילומטראז' נמוך ועוד כמה חודשים של אחריות, ההגעה ל100,000 ק"מ תהיה רחוקה יחסית ואם תקנה איזה טרייסר 700 שמתקרב לתקציב שלך אז הההגעה ל100,000 ק"מ אולי תהיה בלי בלת"מים אבל היא תגיע מהר מאוד.
צריך גם לשים את הקטע הסיני בפרופורציה. האופנועים האלה נמכרים כמה שנים בכל העולם והם נחשבים בסדר גמור. בימים שבהם ב.מ.וו מייצרת מנועים בסין, ק.ט.מ מעבירה את הייצור של ה790 לסין (אחרי שהקטנים יותר מגיעים מהודו) ולא מעט אופנועים "יפניים" מיוצרים בתאילנד, אני לא בטוח שיש מקום לפסילה גורפת.
כמובן שהפתרון היותר הגיוני הוא להוריד את הוטו מהונדה. אני מבין (ומכיר) את האנטי שיש לך אליהם אבל הוא לא מוצדק והדרישות שלך תפורות ל"DNA" של הונדה.
אתה לא באמת רוצה לקנות. הדרישות שלך לא עיקביות.
תקציב 25K אם אופציה לעלות ל-30K. יש לי יכולת לרכוש דוקאטי חדש ב-100K, לא לזה המהלך נועד.
עדיפות לאופנוע שיגיע כבר משופצר (ארגז עליון, מגיני מנוע, ג'ק אמצע וכו'). אם לא יהיה - אאלץ להוסיף לפחות חלק מזה בעצמי, וזה צריך להתכנס לתקציב שהוגדר מטה.
לא יודע מה נכנס ב-"וכו'", אבל ב-20 אלף אפילו CB500 לא נכנס. SV650 זה בערך 30.
שמירת ערך - יתרון. וכשאני אומר שמירת ערך, אני מתייחס קודם כל ליכולת של אופנוע עם 100 אלף ק"מ להימכר בזמן סביר (גם אם זה 30 אחוז פחות מהמחירון).
אתה רוצה אופנוע בן שנתיים+ ב-20 אלף שישמור ערך אחרי עוד 7 שנים (100 אלף קמ)?
כל השאר זה רשימה בנוסח "אני רוצה גבר יפה חכם ועשיר, ואם יבואו כל השלושה זה גם בסדר".
מה שמחזיר אותנו לזה שאופנוע זה לא רשימת מכולת.
אולי לך (ולי..)לא, אבל מצד שני זה גם לא הסיפור הרומנטי הכ"כ קיבוצניקי-סטייל הזה של שנות ה 80' שהבאת כמו השירים של מאיר אריאל הגדול ז"ל... זה פאקינג אופנוע - מתכות פלסטיק ואלקטרוניקה, מקסימום מחליפים.
הוא רוצה משהו פרקטי פשוט לתחזוקה וזול לאחזקה עם צריכת דלק מעולה/+ ו.. שלא יהיה כמו העדר.
טוב, אין בדיוק כזה דבר.
אזרוק פה עוד כלי, אם כי הונדה בהיימה ולא יודע אם הוא מצ'עמם מדי לו או זולל דלק - הוואראדרו 1000, כפי שראיתי בלוחות הם זולים בטירוף לכלי ליטר אדוונצ'ר-לייק
הייתי מחזיר את כבודו לבאנדיט, אבל... בעצם אין אבל. (חוץ משוב - צריכת הדלק שיורדת קצת מתחת לליטר ל 20)
כשאתה מנסה לתפור חליפת אופנוע שתתאים עד לתפר האחרון בדיוק, אתה מגלה :
1. אין לי מספיק תקציב להקדיש לו.
2. אין אופנוע כזה בנמצא.
3. נזכרתי בעוד כמה דברים...(חזור ל-2)
4. מצאתי אחד בדיוק מתאים אבל... (חזור ל-1)
אופנוע זה מכלול של פשרות, החופש היחידי שיש לרוכש זה לסדר אותם על פי סדר עדיפות.
ואין אופנוע מושלם חוץ מהאופנוע הבא שלך (חזור ל-2).
לגבי הבימרים, אולי אחד מאלו יכולים להתאים לך:
https://www.yad2.co.il/s/c/s39u54
https://www.yad2.co.il/s/c/844d4k
https://www.yad2.co.il/s/c/2t7njd
הראשון זה G310GS. דגם שלא מעניין אותי, מעדיף ורסיס.
השניים הנותרים - אחד עם 110 אלף ק"מ והשני עם 85 אלף ק"מ.
סליחה, אם אלה האופציות, עדיף להישאר עם הדוקאטי.
lokimonster
26-11-2019, 15:12
צר לי אבל הNC כמעט מושלם.
זול
אמין ( טוב יצטרך לעמוד במבחן המציאות האמפירית - בשבילך ירושלמי עוד מילה לא מובנת לבדוק באקדמיה).
יעיל - תא אכסון וזה....
יודע לזוז בקצב סביר ( לפי דרישתו והאמת שגם שלי על-אף הקיטורים שלי אבל זה כי אני אוהב לקטר).
יפה ( עניין של טעם האמת שמעולם לא הזיז לי איך האופנוע נראה)
נוח - למדיי סביר לרכיבות יום יומיות פרווריים.
טיולים - אפשר כל עוד לא רודפים אחרי Z1000 או וורסיס וגם אז סביר.
מרגש - לא עד בכלל לא
פשוט - יחסית פשוט בדגם שלי יש רק ABS הישנים אני חושב שגם ללא ABS.
זול - ניתן למצוא כלים זולים ולא שחוטים ורבים מהם גם מאובזרים בכל טוב.
לדעתי ( זו רק דעה אז לא לכעוס) קקטוב לא באמת רוצה להחליף את האופנוע הוא מונע מתרוצים רציונאליים שהם הכי נכונים שיש.
אבל הילד הרע לוחש לו באוזן השמאלית את מה שהרגש רוצה וזה לא רציונאלי.
מעולמי הצר אני מאוד אוהב את הנס-לי
ועדיין אני מביט על הנשים אחרות עם מנוע גדול יותר
חיי הנישואין מבעסים משהו.
אתה לא באמת רוצה לקנות. הדרישות שלך לא עיקביות.
לא יודע מה נכנס ב-"וכו'", אבל ב-20 אלף אפילו CB500 לא נכנס. SV650 זה בערך 30.
אתה רוצה אופנוע בן שנתיים+ ב-20 אלף שישמור ערך אחרי עוד 7 שנים (100 אלף קמ)?
כל השאר זה רשימה בנוסח "אני רוצה גבר יפה חכם ועשיר, ואם יבואו כל השלושה זה גם בסדר".
מה לא עקבי בדרישות שלי? שיש לי כסף, אבל לא לזה הוא נועד?
המספר 20 מגיע ממך, לא ממני. אני דברתי על 25 עם אופציה לעלות ל-30. ורסיס 300 בן שנה-שנתיים נכנס ללא בעיה.
טנרה 660 בן 3-4 או SV בן 3 נכנסים ברף ה-30 אחרי מיקוח.
לגבי האחרון... קודם כל, אני אמרתי במפורש למה אני מתכוון כשאני מדבר על "שמירת ערך". לא שהערך לא ירד, לא. כל מה שאני מבקש - זה שיהיה אפשר למכור את האופנוע אחרי 3-4 שנים ועוד 60-80 אלף קילומטר ב-30% פחות מהמחירון.
אני שמח בשבילך שאתה יודע מראש שהדרישות שלי לא אפשריות, אני יודע שהן ריאליות בהחלט. אעדכן אותך אחרי שאקנה, זה יקח זמן כי אני לא לחוץ.
רגע... הכלי הספציפי כבר נמכר. אבל הוא עונה לכל הדרישות.
https://www.yad2.co.il/s/c/5gmf4b
בטח שהוא כן... בוא נבחן את זה הגיונית.
רכב יכול להיות "רשימת מכולת"? אתה יודע שכן.
קטנוע יכול להיות רשימת מכולת? למה לא, בעצם? הרי זה כלי רכב שמביא אותך לעבודה ובחזרה.
אז מה קורה כשאתה בוחר להתנייד לעבודה וחזרה בקטנוע עם קלאץ' והילוכים? למה פתאום רשימת המכולת לא תופסת?
וסלח לי, אחרי הדוקאטי שלי - כל הכלים שנמנו הם קטנועים עם הילוכים. אולי פרט לטנרה.
אני רק שאלה,
עם כל העניין של החסכון וכו' ולאור העובדה שאתה מוכן לעבור מהדוקאטי לורסיס300,
אין משהו בקטגורית ה250 שיכול להתאים ובכך תחסוך גם בביטוח?
אני גם נמצא בתהליך קנייה שדורש ממני לשאת ולתת עם עצמי כמו ששושנים אמר לגבי מה אני רוצה, כמה עולה וחוזר חלילה.
התחלתי בכיוון של 250 ומהר מאוד התחלתי לעלות..
אני רק שאלה,
עם כל העניין של החסכון וכו' ולאור העובדה שאתה מוכן לעבור מהדוקאטי לורסיס300,
אין משהו בקטגורית ה250 שיכול להתאים ובכך תחסוך גם בביטוח?
אני גם נמצא בתהליך קנייה שדורש ממני לשאת ולתת עם עצמי כמו ששושנים אמר לגבי מה אני רוצה, כמה עולה וחוזר חלילה.
התחלתי בכיוון של 250 ומהר מאוד התחלתי לעלות..
משם זה התחיל (בדגש על הונדה CRF250 RALLY - ההונדה היחיד שאשכרה הייתי רוצה לעצמי).
הוחלט שזה להתכלב יותר מדי כי:
הפער במחיר הרכישה אפסי.
הביטוח זה רק 100 שקל בחודש. נחמד, אבל לא שווה את הסבל שיגרם לי בשיוט על 100-110 קמ"ש בחוצה שומרון (ולבעוט את האופנוע לרביעי בעליות, כדי לשמור על קצב התנועה). סביר להניח שעקב התוואי וחוסר המשמעת שלי האופנוע ייאלץ בכל זאת לעלות ל-130, כשהוא צורח על המנתק - ולזה יהיו השלכות על צריכת הדלק (שיכולה להיות גרועה יותר מכלים גדולים) ועל בלאי המנוע (במידה ואאלץ לשפץ מנוע אחרי שנתיים, רוב החסכון ירד לטימיון).
בקיצור, זה פתרון למי שנוסע בתוך גוש דן. על קו אריאל - תל אביב זאת התכלבות מיותרת.
צר לי אבל הNC כמעט מושלם.
זול
אמין ( טוב יצטרך לעמוד במבחן המציאות האמפירית - בשבילך ירושלמי עוד מילה לא מובנת לבדוק באקדמיה).
יעיל - תא אכסון וזה....
יודע לזוז בקצב סביר ( לפי דרישתו והאמת שגם שלי על-אף הקיטורים שלי אבל זה כי אני אוהב לקטר).
יפה ( עניין של טעם האמת שמעולם לא הזיז לי איך האופנוע נראה)
נוח - למדיי סביר לרכיבות יום יומיות פרווריים.
טיולים - אפשר כל עוד לא רודפים אחרי Z1000 או וורסיס וגם אז סביר.
מרגש - לא עד בכלל לא
פשוט - יחסית פשוט בדגם שלי יש רק ABS הישנים אני חושב שגם ללא ABS.
זול - ניתן למצוא כלים זולים ולא שחוטים ורבים מהם גם מאובזרים בכל טוב.
לדעתי ( זו רק דעה אז לא לכעוס) קקטוב לא באמת רוצה להחליף את האופנוע הוא מונע מתרוצים רציונאליים שהם הכי נכונים שיש.
אבל הילד הרע לוחש לו באוזן השמאלית את מה שהרגש רוצה וזה לא רציונאלי.
מעולמי הצר אני מאוד אוהב את הנס-לי
ועדיין אני מביט על הנשים אחרות עם מנוע גדול יותר
חיי הנישואין מבעסים משהו.
לוקי, אתה סוג של צודק. עד לנקודת מחיר הרכישה.
ה-NC הוא לא אופנוע זול לקניה. התקציב שלי מאפשר NC בן 5 שכבר נסע עשרות אלפי קילומטרים (סביר להניח שבאיזור ה-60).
זה כבר אופנוע ממש לא חדש. אז לקנות גם ישן וגם מעפן? אין בזה היגיון. לקנות חדש? גם בזה אין היגיון, כי באחזקה עצמאית הפער בעלויות בין NC ל-MT-07 טרייסר זניח, והשני הוא כל-כך אופנוע טוב יותר.
אבל יש משהו שבו אתה ממש צודק. לא רוצה למכור את הדוקאטי כדי לקנות איזה צ'יקמוק. לא בא לי על התהליך.
מצד שני, ככבר לא מתאים לי לבלות לעיתים תכופות בסדנה, כשאני מלטף את האופנוע, מסדר בלאים ומזמין חלקים לבלאים שצפויים לבוא.
עברתי כבר את התהליך הזה פעם אחת, כשמכרתי את ה-159 וקניתי פיאט 500L צעירה ממנה ב-8 שנים.
תאמין לי, שלקח לי הרבה זמן לאסוף את כל הרסיסים של הלב שלי בחזרה... אבל בדיעבד, אחרי שנה וחצי - אני יודע להגיד שזאת הייתה החלטה נכונה, וחבל שלא עשיתי את זה מוקדם יותר. אז עכשיו צריך לעבור את אותו התהליך עם האופנוע.
הנה, מצאתי. זוכר? נמכרה בסוף ב-22... 2000 שקל מעל המחירון.
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/14885-%D7%A0%D7%A4%D7%A8%D7%93-%D7%91%D7%A6%D7%A2%D7%A8-%D7%9E%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%90-159-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%A9%D7%94%D7%95-%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%94
XJ6 דור חדש עם פירינג ומשקף, אפשר לשים ארגז/מזוודות. אהבתי אותו, הוא ממש אמין וכיפי.
מישהו אמר סוזוקי ויסטורם 250?
(אמרת בלי הונדה)
יכולת לשייט 130 בלי לקרוע את האופנוע ב-20 קילומטר לפני שהפקק מתחיל. יכולת לנסוע 50-70 על השול בהילוך גבוה בלי בעיטות ממערכת ההזרקה..
ורסיס 300 יגיע ל-130 באיזור 9000 סלד. 130 זה לא בדיוק ״שיוט״. אחרי שתיסע עליו ככה 7 שנים יקנו אותו לפי משקל.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ורסיס 300 יגיע ל-130 באיזור 9000 סלד. 130 זה לא בדיוק ״שיוט״. אחרי שתיסע עליו ככה 7 שנים יקנו אותו לפי משקל.
רכבת? ניסית? או שאתה זורק את דעתך החשובה מאוד, אבל הלא-מבוססת?
התייחסתי לזה כבר בשרשור. רכבתי (בהרכבה) על Z300. הוא בהחלט שייט 125-130 בכביש המהיר, ואני מאמין שאחרי רבע מיליון קילומטר על מגוון אופנועים מכל הנפחים אני יודע להבדיל בין "שיוט" ל"קריעה".
יתרה מזאת, הסבא שלא, הלא הוא ה-GPX250 המיטולוגי, שייט 120 ללא בעיה מיוחדת (וסגר מעל 160). זה גם לא הפריע לו להחזיק קילומטרים רבים לפני שהיה צריך לשפץ מנוע - מעל 100 אלף בשימוש סביר.
Fazer 800
גילוי נאות: מוכר כזה :)
Fazer 800
רציתי להמליץ לו אבל אני רואה שזה לא עומד בכל הקריטריונים, אז התפשרתי על ה XJ6 אבל אכן הפייזר אחלה כלי, נהניתי ממנו מאוד וכמובן אמינות של יאמהה ללא פשרות.
Fazer 800
ראיתי את האופנוע שלך בלוח.
כלי מעולה, אבל כנראה לא מה שאני מחפש כרגע :)
TundraOG
26-11-2019, 19:01
כאחד שרכב על מספר Z300 - השיוט הנינוח שלו הוא 110, מעבר לזה הוא הרגיש לי מתאמץ ולא הייתי רוכב עליו במהירות גבוהה מזו לאורך זמן. מצד שני, המנוע כיפי מאוד, ובסל"ד גבוהה ובייחוד עם אגזוז אפטרמרקט הוא נוהם לא רע ואפילו מרגש.
רכבת? ניסית? או שאתה זורק את דעתך החשובה מאוד, אבל הלא-מבוססת?
התייחסתי לזה כבר בשרשור. רכבתי (בהרכבה) על Z300. הוא בהחלט שייט 125-130 בכביש המהיר, ואני מאמין שאחרי רבע מיליון קילומטר על מגוון אופנועים מכל הנפחים אני יודע להבדיל בין "שיוט" ל"קריעה".
יתרה מזאת, הסבא שלא, הלא הוא ה-GPX250 המיטולוגי, שייט 120 ללא בעיה מיוחדת (וסגר מעל 160). זה גם לא הפריע לו להחזיק קילומטרים רבים לפני שהיה צריך לשפץ מנוע - מעל 100 אלף בשימוש סביר.
אתה אמרת 9k.
9k זאת קריעה ולא שיוט. אז מה אם האגוז לא צורח.
אתה אמרת 9k.
9k זאת קריעה ולא שיוט. אז מה אם האגוז לא צורח.
לפי נתוני יצרן 145 זה מקסימום. ברור ש-130 זה קריעה. אבל מה אני מבין? כל ה- סלד ו- קמש זה מסובך מדי.
אני רכבתי על הנינג'ה 250 ועל הורסיס 300 והם כמעט זהים לצערי.
שניהם משייטים על 100-110 - הורסיס יותר רועש אבל יותר נוח.
אני ירדתי לגמרי ממנו כי הוא לא מהיר וכיף כמו הנינג'ה ולא נוח לשיוט במהירות סבירה. מן אופנוע לא כאן ולא שם.
כל הקטע של הנינג'ה 250 הוא שאף על פי כך שהוא חלש, הוא קטן וקל ונחמד לרכב עליו ל15-20 דקות בינעירוני.
לגרסא האיטלקית המגניבה של ה-NC קוראים אפריליה מאנה :biggrin:
75 כ"ס, הפראנק נפתח בכיוון הנכון, מרווחי טיפולים כל 10K, ראה עמ' 128 -
https://cdnmedia.endeavorsuite.com/images//organizations/05211b9c-b6c7-4840-8e84-2970c2318c24/APRILIA_Mana%20GT%20ABS.pdf
יש הילוכים אופציונליים בידית / רגלית אבל בלי קלאץ', לא בכבוד של כולם אבל ביקשת פרקטי :tongue:
היה אחד ביד2 ב-30K בצבע ירוק כהה יפה לפני כמה שבועות
מה עם שייבר כמעט חדש ב-25 עד 30. יש מציאות מידי פעם
חבר חזר לרכוב אחרי 20 שנה וקנה וורסיס 300 אז הוא ביקש ממני להביא לו אותו מעפולה למרכז. חזרתי דרך כבישים צדדים והיה נחמד אבל אני לא רואה איך עוברים לאופנוע כזה מדוקאטי וממשיכים לרכוב גם בשביל הכיף.
אני רכבתי על הנינג'ה 250 ועל הורסיס 300 והם כמעט זהים לצערי.
שניהם משייטים על 100-110 - הורסיס יותר רועש אבל יותר נוח.
אני ירדתי לגמרי ממנו כי הוא לא מהיר וכיף כמו הנינג'ה ולא נוח לשיוט במהירות סבירה. מן אופנוע לא כאן ולא שם.
כל הקטע של הנינג'ה 250 הוא שאף על פי כך שהוא חלש, הוא קטן וקל ונחמד לרכב עליו ל15-20 דקות בינעירוני.
גג"ש קדמי ניסית להחליף? בקצרה - 15 שיניים מקדימה שווים 500 סל"ד פחות במהירות נתונה בהילוך שישי. אפשר גם 16 אבל אז נדלקת נורת ABS (יש לזה מעקף - לבטל את חיישן הקלאץ').
שוב, הרושם שלי מה-Z300 שונה מאוד מהמתואר. אולי אני צריך עוד סיבוב.
חבר חזר לרכוב אחרי 20 שנה וקנה וורסיס 300 אז הוא ביקש ממני להביא לו אותו מעפולה למרכז. חזרתי דרך כבישים צדדים והיה נחמד אבל אני לא רואה איך עוברים לאופנוע כזה מדוקאטי וממשיכים לרכוב גם בשביל הכיף.
אני לא רוכב יותר בכביש בשביל הכיף, רק כדי להגיע לעבודה.
בשביל הכיף יש הסקווארנה 2 פעימות ואת המרחבים של השומרון.
שיבר בדקתי. ראיתי שניים. המון אופנוע לשקל, אבל לא פרקטי בשבילי - צידוד כידון גרוע, אין מיגון רוח, טנק קטן וצריכה גבוהה. גם מצב הבלאים בשני הכלים שראיתי (שניהם עם 20 ומשהו אלף ק"מ) הדליק לי נורות.
לפי נתוני יצרן 145 זה מקסימום. ברור ש-130 זה קריעה. אבל מה אני מבין? כל ה- סלד ו- קמש זה מסובך מדי.
גם אני לא יודע מה אתה מבין.
אני רק אציין שמהירות מירבית של ורסיס היא סביב ה-160, וגם זה בגלל הילוכים קצרים מדי.
נינג'ה 300 עם אותו מנוע ויחס העברה שונה מצליח להגיע לאיזור ה-180 על השעון, אם אני זוכר נכון מהמבחן ההשוואתי של פולגז מול ה-CBR500.
https://www.iol.co.za/motoring/bikes/tested-kawasakis-versys-x-300-gets-a-buzz-on-14322057
GPS tracking later revealed its true top speed as 145km/h, for a speedometer error of 5.5 percent, while f
מה עם XADV של הונדה למרות הונדה?
הקטנוע היחידי שאני יכול לסלוח לו, אולי....בעצם אני לא יודע....תאכלס...
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0187/1128/products/honda-xadv-deco-petita_1000x.jpg?v=1543231877
אני לא רוכב יותר בכביש בשביל הכיף, רק כדי להגיע לעבודה.
בשביל הכיף יש הסקווארנה 2 פעימות ואת המרחבים של השומרון.
זה משנה את התמונה. לך על הוורסיס. אחלה אופנוע בכלום כסף.
מה עם XADV של הונדה למרות הונדה?
הקטנוע היחידי שאני יכול לסלוח לו, אולי....בעצם אני לא יודע....תאכלס...
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0187/1128/products/honda-xadv-deco-petita_1000x.jpg?v=1543231877
אם כבר קטנועים - בוורלי 350 או וספה GTS.
הראשון אפילו פרקטי במידה.
אם כבר קטנועים - בוורלי 350 או וספה GTS.
הראשון אפילו פרקטי במידה.
אז איפה הירידה לשבילים?
אז איפה הירידה לשבילים?
לא קיימת. גם לא מרווח הגחון ולא הטנק הגדול. אפילו על קלאץ' התקמצנו, לכן אלה לא אופציות רצויות :)
אפשר גם זירו, זול יותר בתחזוקה ודלק.
אפשר גם זירו, זול יותר בתחזוקה ודלק.
1. זה לא אופנוע.
2. לא קונה קומקום ב-75 אלף שקל.
3. יצא לי כבר לרכב על זירו מהבית לת"א וחזרה על טעינה אחת. שייטתי 95-105 ואוטובוס של אפיקים עקף אותי. עם 250 אגיע מהר ובטוח יותר.
חבר שעבר השבוע מדו"ש הגיע עם קוואסקי Z1000 מודל 2010 לביקור.
אלה הכלים שאני הכי אוהב, מתחבר אליהם. יעני ספורט-טורינג.
האופנוע נראה כמעט חדש. התיישבתי ומיד התלהבתי. הרגשתי בבית עוד לפני שהעברתי לשני, קטע.
יש כוח ויש גמישות. הילוך שישי מתפקד ממהירות של 80 קמ"ש.
המנוע לא מרגיש בנוח עם שיוט ואולי זה עניין של מוד אבל לא יכלתי להפסיק להאיץ.
מרגיש קל משקל וקל להיגוי. תנוחת ישיבה נוחה. מגן רוח מתכוון בקלות.
כזה אסור לי לקנות אבל מה שהאופנוע הזה נותן ועוד ב- 30 אש"ח...וואו. פשוט וואו.
האופנוע נראה כמעט חדש. התיישבתי ומיד התלהבתי. הרגשתי בבית עוד לפני שהעברתי לשני, קטע.
עבור מי שלא צריך זמינות 99.99 מהאופנוע - קניה של אופנוע קצת ישן, אבל במצב מעולה זה צעד די הגיוני.
זה מה שהייתי עושה אם האופנוע היה עבורי כלי סופ"ש"ים.
רוכב על כזה. צריכת דלק לא משהו. נכון שהאופנוע מפתה אותך לפתוח גז אבל גם אם משתדלים מאוד לא רואים צריכה טובה יותר מ 1:15
רוכב על כזה. צריכת דלק לא משהו. נכון שהאופנוע מפתה אותך לפתוח גז אבל גם אם משתדלים מאוד לא רואים צריכה טובה יותר מ 1:15
שאלה כי לא בקיא בדגמים ואני חייב אופנוע עם מגן רוח טוב:
עד איזה שנה יש את המודל הזה והאם יש לו ממשיך \ דומה עם מגן רוח?
mudale222
29-11-2019, 03:58
זה אופנוע נייקד, איזה מיגון רוח אתה מצפה שיהיה לו? במקרה הטוב יש לו איזה משקפון קטן..
יש לך את הsx אם אתה רוצה את אותו אופנוע (בערך, ברוב השנים מנוע\ברקסים\בולם קדמי אותו דבר, רוב השאר שונה) עם מיגון רוח נורמלי.
YaronNahum
29-11-2019, 09:05
יש שני סוגים של שירשורי יעוץ ברשת. יש את אלו שמגדירים צרכים ופתוחים לשמוע הצעות ודגמים.
ויש את אלו שבעצם כבר סיימו את התהליך. משתפים אותנו בדיעבד ורק מחפשים חיזוק חיובי להחלטה שלהם.
נראה לי לאחר קריאה ארוכה שאנחנו במקרה השני.
אז תתחדש , ה ורסיס 300 בהחלט אופנוע טוב.
Sent from...
Tracer 700 מתאים ב 90% לצרכים
שלך כפי שתיארת.על ה 10%
הנותרים (להיות חלק מעדר)תצתרך להתפשר.
באמת שאייני מבין מה הטעם שלך להשתנמך ל וורסיס 300 ודומיו. יש לך ידי זהב ואתה יודע לטפל באיטלקיה וגם ככה כבר אכלת אותה עם ירידת הערך.תישאר איתה ותמשיך להנות.
יש סיבה הגיונית לקחת וורסיס 300 ולא הונדה 500?
יש סיבה הגיונית לקחת וורסיס 300 ולא הונדה 500?
ורסיס זול יותר?
moonshield
29-11-2019, 15:48
אני אתן לך את הדעה האישית שלי, ואחריזה את המסקנה.
אני אישית לא חושב שאופנוע 300 סמ"ק יתאים לצרכיך, נפח קטן מידי לנסועה היומיומית וירידה גדולה מידי בהספק של הכלי. אני חושב שלארץ הנפח האידאלי נע בין 500-1000 סמ"ק שיתאים להתנהלות יומיומית (גם בנסועה גבוהה יחסית) מחד ולטיולים פעם באף פעם.
דבר נוסף ספציפית לגבי הוורסיס, מדובר בדגם חדש יחסית, שנה-שנתיים על הכביש, שממש לא מין הנמנע שקוואסקי יוציאו לגימלאות בקרוב (לאור ה z400). מהצד השני הונדה 500 (או כל 500 חדיש אחר לצורך העניין) הוא דגם וותיק, מעט חזק יותר ועובד בסל''ד נמוך יותר בשיוט, שאין סיכוי נראה לעין שיוחלף בנפח אחר. אם אני זוכר נכון, יצא לך קצת לרכוב על שלושת ההונדות בנפח הזה כך שאתה יודע בדיוק מה אתה מקבל. הבנלי הוא גם אופציה טובה לדעתי.
הדבר הכי מומלץ לך ספציפית יהיה לשמור על האיטלקיה, אבל אם כל בלת''מ אומר להשבית אותה למעל שבוע, זה מאבד את התועלת. אחרת, הייתי במקומך הולך על 500.
משזה נאמר, בשורה התחתונה אני מסכים עם מה שנכתב כמה תגובות למעלה, נשמע שהחלטת כבר על הוורסיס 300, אז תתחדש!
רכבתי היום בעל כורחי על CBR 500 במסגרת 1+1 בבדיקת האפריקה טווין, מיותר לציין שירידה מנפח גדול
לדבר הפצפון הזה פשוט עושה עוול לשני הצדדים, מצערת הגז לא ירדה ממצב הסופי שלה בעוד המהירות
ותחושת המשיכה נשארה אי שם בסוכנות, ועל מנת לזכות במעט פאן המנוע חי לו אי שם בקצה האדום של הסל"ד.
לא בריא, לא מהנה, לא...
מעולם לא הייתי איטי יותר בנס הרים.
מוגש כחומר למחשבה.
600 ירושלמי
29-11-2019, 18:15
תן לי להבין משהו, בבקשה:
מצערת הגז לא ירדה ממצב הסופי שלה
המנוע חי לו אי שם בקצה האדום של הסל"ד.
מעולם לא הייתי איטי יותר בנס הרים.
רכבת בנס הרים על 500 שני צילינדר עם מצערת פתוחה עד הסוף במשך כל הרכיבה? ונוד הרגשת איטי?
אווו, שלום ולנטינו! שבת שלום.
יש סיבה שיש "עדר" לטרייסר 700. הוא פשוט מושלם למשימה שלך (שהיא בול כמו שלי). כלי חזק, כייפי ,סופר פרקטי ,עם עלויות אחזקה סבירות מאד ונוח ליום יום.
אתה צריך רק לחשוב על איזה צבע בא לך... בהצלחה.
תן לי להבין משהו, בבקשה:
רכבת בנס הרים על 500 שני צילינדר עם מצערת פתוחה עד הסוף במשך כל הרכיבה? ונוד הרגשת איטי?
אני מניח שהוא קצת הגזים. וכן, היה לי CBR500R במשך שנתיים.
תן לי להבין משהו, בבקשה:
נשבע לך שבעליות מבית שמש לי-ם יש אור כזה ליד הידית של הגז שמסמנת להחליף הילוך היא דלקה כל הזמן,
הייתי צריך להתרגל למבנה הפצפון והנמוך ולגלגל הקדמי מתחת לכף היד שלי, אבל התחושה הייתה מישהו גנב
לי חצי מנוע, אם אתה לא מאמין לי תשאל את א'.....
lokimonster
29-11-2019, 23:45
שינמוך זה עסק לא קל בתחום המנטלי.
כאחד שעבר מgtr1400 לnc759x מסיבות דומות לkakatov אני יכול להעיד שאני לא אחת מוצא את עצמי בבעסה גמורה עם דגש על רכיבה בין עירונית ארוכה או בקטעים שאתה מת לרוץ קדימה או ביציאות עם שושנים וא' שהם על 4 בשורה.
בפועל אם הnc היה כלי ראשון שלי לא הייתי צריך יותר אבל אחרי הפרי האסור יש לי תמיד טעם של עוד.
ממליץ לך בחום לחשוב שוב האם אכן אתה רוצה כלי פרקטי ולחשוב פעמיים על קטן נפח כמו הוורסיס 300
לך כבר על mt או כלי עם קצת יותר מנוע.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
יש סיבה שיש "עדר" לטרייסר 700. הוא פשוט מושלם למשימה שלך (שהיא בול כמו שלי). כלי חזק, כייפי ,סופר פרקטי ,עם עלויות אחזקה סבירות מאד ונוח ליום יום.
אתה צריך רק לחשוב על איזה צבע בא לך... בהצלחה.
לא יכולת לאמר זאת טוב יותר .
ובנוסף , ב130 הversys 300 מפמפם ב 9k
בעוד שה tracer 700 נח לו ב 5.5k
600 ירושלמי
30-11-2019, 08:04
נשבע לך שבעליות מבית שמש לי-ם יש אור כזה ליד הידית של הגז שמסמנת להחליף הילוך היא דלקה כל הזמן,
הייתי צריך להתרגל למבנה הפצפון והנמוך ולגלגל הקדמי מתחת לכף היד שלי, אבל התחושה הייתה מישהו גנב
לי חצי מנוע, אם אתה לא מאמין לי תשאל את א'.....
זה כבר עניין אחר. עכשיו הגדרת את זה בצורה הגיונית יותר.
ברור שזו תהיה התחושה שלך במעבר מהמפלץ שלך לקטן הזה, אתה לא רגיל לשחק עם ההילוכים כל הזמן, אתה רגיל ליכולת לפתוח מצערת בכל הילוך והאופנוע ישאג קדימה.
מי שרגיל לנפח גדול (בכביש!) לפי דעתי יסבול מנפחים קטנים, על אחת כמה וכמה מעבר ל300!
המשך שבת שלום.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft