צפייה בגרסה מלאה : פוצץ העסק עם ה-NC700, אשמח לעוד המלצות בבחירה.
TundraOG
16-12-2019, 12:07
הבוקר הייתי בחיפה להסתכל על NC700X. כל המנוע מכוסה שמן והבחור טען שהשתחרר צינור בשישי והוא לא הספיק לשטוף. כן, ואני אופרה וינפרי. לחצתי לו את היד בטענה שראיתי כל מה שהייתי צריך, ויצאתי לדרך.
עכשיו אני שוקל את הצעדים שלי הלאה ואשמח לעזרה. כרגע כידוע אני רוכב על העז שלי, GS500 חביב שבכל מה שקשור לאמינותו יש לי ראש שקט, לכן אני ממש לא ממהר ללחוץ על ההדק ולקנות נבלה.
הבחירות שלי נעשות בעיקר משיקולים של עלויות אחזקה, אמינות ואם אפשר - קצת לנפש. לא אכנס יותר מדיי לפרטים אבל כרגע אני בשנת חופש מהתואר ובקיץ מתכוון לעבור ללמוד במקום אחר. תמהיל הנסיעות - מנהלתי ב-95 אחוז. 35 ק"מ הלוך, 35 ק"מ חזור. הדגש הוא על מרווח טיפולים גדול (החל משמן מנוע ועד למרווחי שסתומים), קלות יחסית לאחזקה עצמית, צריכת דלק נמוכה (העז עושה 1 ל-20 בממוצע, גם בזה אני רוצה לחסוך). צריך שיהיה נוח ל-1.90 שלי ולא צפוף להחריד בהרכבה (על העז סביר, תלוי במורכבת). יכולת לשים ארגז מבלי שזה יהיה פשע נגד האנושות. ABS והזרקת דלק - עדיפות גבוהה. יכולת השתחלות בפקקים ברמה סבירה עד טובה (העז - כמו קטנוע)
לא מחפש יומרות ספורטיביות, לא צריך הספק תלת ספרתי (כנראה שה-NC כבר אומר מספיק בנוגע לכיוון החשיבה). מנוע שעובד בסל"ד נמוך ככל האפשר. אם זורקים את הלב לבפנים - 4 בשורה לא ממש מדבר אליי, פנסים עגולים ומושבים שטוחים זה הכיוון, בזה כמובן אפשר להתפשר, רק שעם רובוטריקים סיימתי בערך בכיתה ד'.
התקציב - כ-20 אלף שקלים. מעדיף פחות ולא יותר. את העז קניתי בקצת יותר מחצי מזה ולמרות שעברה יישור קו וחלקים הוחלפו, אני חושב של-20 לא הגעתי. לא רוצה לתקן נבלות ישנות, רק להניע ולנסוע. נפח - מעל 500, אחרת הייתי רוכב על העז עד שהמנוע יחזיר את נשמתו למגרש הגרוטאות הגדול בשמיים, משפץ וממשיך לרכב
אז מה יש לנו? ורסיס וחבריו שחולקים את מנוע החתול בשק ירדו מהפרק. ויסטרום - כיוון מעניין, הקילומטראז' קצת מדאיג אותי בתקציב אבל מעבר לזה הם נראים מתאימים סה"כ ועם רקורד אמינות נפלא, מה גם שאני מעדיף לזרוק עוד 10 שקלים לדלק מ-1500 לחלק פה ושם שנשבר.
נייקדים - סביר להניח שעברו חיים לא קלים, לא האידיאל להרכבה, וגם - רכבתי עד כה רק על נייקדים,. רוצה לטעום כיוון אחר.
קרוזר דוגמאת אינטרודר 800 או VN800/900 - מבחינת עלויות אחזקה שוטפת דווקא הופתעתי לטובה, אבל מהירות השיוט נמוכה מהעז ובכל פעם שרכבתי על אחד, בארץ או בחו"ל, נשאר אותו טעם לוואי - מגניב, לא בשבילי. מה גם שזה די משליך את יכולת ההשתחלות מהחלון.
אדוונצ'רים ישנים דוגמאת TDM, וראדרו וכו' - גם אם האופנוע במצב טוב, מיסב פה, בולם שם ואנחנו מתחילים לצבור סכומים לא רעים.
אני מפספס משהו? ויסטרום וזהו? לחכות לעוד NC בתקווה? "עזוב אותך, מובי רוצחעת"?
חפש אולי NC750X משנתון נמוך (2014 נראה לי הכי נמוך),
ביד 2 הם מפורסמים בסביבות 25-29, אולי יש אפשרות ללחוץ.
לחלופין - דבר עם big boys toys, אולי יהיה להם עסקה מעניינת בשבילך..
TundraOG
16-12-2019, 12:21
חפש אולי NC750X משנתון נמוך (2014 נראה לי הכי נמוך),
ביד 2 הם מפורסמים בסביבות 25-29, אולי יש אפשרות ללחוץ.
לחלופין - דבר עם big boys toys, אולי יהיה להם עסקה מעניינת בשבילך..
מצחיק שאתה אומר לגבי ביג בויז. יצא לי לדבר עם שי כמה פעמים, אפילו הוא חיפש NC ובסוף לקח ויסטרום לאחר שהתייאש. הציע לי את של בן דוד שלו ב-29 אבל זה כבר ממש לא בתקציב.
יש בחוץ שוק של קונים, המון המון אופנועים למכירה לא נדיר למצוא אופנועים מתחת למחירון בהרבה.
NC 750 לא כלי שנמכר בקלות ובטרייד חותכים אותם חזק, לכן חפש אחד כזה שמנסה למכור בוא עם כסף
מזומן וצא עם האופנוע.
ביד 2 יש כרגע 750 למכירה ב-22
הונדה NC750Xדו שימושי
2013שנה
3יד
650סמ"ק
22,000 ₪
לחצו לפרטים
TundraOG
16-12-2019, 12:33
שושנים, הלינק שלך לא עובד והיחיד ביד 2 במחיר הנקוב הוא אינטגרה תועה שאיבד את הדרך למדור הקטנועים.
lokimonster
16-12-2019, 12:35
אין לך סיבה להתייאש.
על פניו הNC תפור עליך.
מבחינת תקציב ( לא נכנס לך לכיס פשוט לדעתי) לפעמים שווה למתוח קצת את היד ולהוסיף כמה שקלים לכלי שמור וחדש יותר.
אני לא יודע לגבי מצב השוק של הNC אני כן יכול לומר שיש לא מעט מהם וזה לטובתך כקונה.
מצחיק שאתה אומר לגבי ביג בויז. יצא לי לדבר עם שי כמה פעמים, אפילו הוא חיפש NC ובסוף לקח ויסטרום לאחר שהתייאש. הציע לי את של בן דוד שלו ב-29 אבל זה כבר ממש לא בתקציב.
מעולם לא קניתי שם, אני רק עוקב אחריהם דרך הפייסבוק מידי פעם, וגם חברים שקנו שם.
ההתרשמות של כולם שלא מנסים לדחוף לך כלים שאתה לא צריך, ימצאו לך כלי שיתאים.
20 אש"ח זה קצת נמוך ל-750, ו-700 אין כרגע למכירה (יש עם ק"מ מעל 100, שלכלי כזה זה לא הרבה, ותוכל להתמקח למחיר טוב), אבל אני מאמין שתוכל להגיע עם חלק מה-750 למחיר קרוב ל-22. למשל: https://www.yad2.co.il/s/c/hgdjh1
https://www.yad2.co.il/vehicles/motorcycles/honda-nc750x?manufacturer=115&model=2776
TundraOG
16-12-2019, 13:22
שושני, הלינק שלך שולח אותי לדף שבו נמצאים כל ה-750, לא לאחד ספציפי.
לוקי -לא מתייאש. אם יהיה כלי שתפור עליי ב-22 זה לא הדיל ברייקר. למדתי כבר מהעז שסבלנות זה שם המשחק וראיתי לא מעט נבלות לפני שמצאתי אחת שאפשר לקרוא לה אופנוע, לא מצטער על זה לרגע.
דודי - 100 אלף זה מוצא אחרון, וה-750 ששלחת הוא עם תמונה אחת וגם מחיפה. אני אשדודי, אז אני לא ממהר לעשות את הנסיעה הזו. ממודעה אפשר לראות הרבה לגבי הכלי, ואני בוחר פה בפינצטה.
אדבר עם שי מביג בויז, על הדרך אעשה סיבוב על ה-750.
שושני, הלינק שלך שולח אותי לדף שבו נמצאים כל ה-750, לא לאחד ספציפי.
לוקי -לא מתייאש. אם יהיה כלי שתפור עליי ב-22 זה לא הדיל ברייקר. למדתי כבר מהעז שסבלנות זה שם המשחק וראיתי לא מעט נבלות לפני שמצאתי אחת שאפשר לקרוא לה אופנוע, לא מצטער על זה לרגע.
דודי - 100 אלף זה מוצא אחרון, וה-750 ששלחת הוא עם תמונה אחת וגם מחיפה. אני אשדודי, אז אני לא ממהר לעשות את הנסיעה הזו. ממודעה אפשר לראות הרבה לגבי הכלי, ואני בוחר פה בפינצטה.
אדבר עם שי מביג בויז, על הדרך אעשה סיבוב על ה-750.
סבבה עכשיו תחפש את אלה שעד 25000 לא מצליח לשלוח את היחידי
עכשיו כסיימת עם העז אולי תתחיל לחשוב על גמל (טנרה 660)
מה עם ויסטרום 250 בן שנה?
ייכנס לך בתקציב. אמור להיות אמין וזול לתחזוקה. בהמשך כשתסיים את התואר ויתפנה לך כסף תחזור לרכוב על כלי חזק יותר
TundraOG
16-12-2019, 15:15
מה עם ויסטרום 250 בן שנה?
ייכנס לך בתקציב. אמור להיות אמין וזול לתחזוקה. בהמשך כשתסיים את התואר ויתפנה לך כסף תחזור לרכוב על כלי חזק יותר
כמו שרשמתי - אם זה לא לעלות בנפח, אני מעדיף לרכב על העז עד שתתפגר, לעשות אוברול ולהמשיך. יעלה לי פחות מויסטרום 250, זה בטוח. בתקציב שרשמתי אני לא רק עושה לה אוברול אלא גם צביעה באבקה כולל השלדה, ונותן לדמיון שלי להתפרע קצת.
TundraOG
16-12-2019, 15:17
דאבל פוסט, בגרסאת הטלפון לא ניתן לערוך
קובי - גמל גם לא ממש בתקציב. יכולות השטח שלו בהחלט יפתחו לי עוד עולם, אבל מה שיש אפילו קרוב לתקציב אלה כלים שנושקים למאה אלף ואני לא יודע כמה עוד מנוע סינגל גדול יכול להפיק, בהתחשב בזה שאני מתכנן לתפור עוד 80 אלף עליו לפחות
לאור הגובה שלך - טנרה 660.
אם אתה רוצה, אקשר אותך עם בחור שמוכר אחד שראיתי ולא קניתי (לא כי האופנוע לא טוב, נהפוך הוא).
אומנם המחיר שבו הוא מוכן לשחרר מעל התקציב שלך, אבל לא בהרבה.
קבלתי גם אופציה לויסטרום 2012 מיד ראשונה ועם ק"מ מצחיק, אבל זה כבר עובר את התקציב שלך משמעותית.
אם הכלים האלה מעניינים אותך, אתה מוזמן לשלוח לי ה"פ ואחלוק איתך את אנשי הקשר.
הרצון שלך לחסוך בקניה ולרכוש אופנוע מתחת ל-20 יהיה עייף כמעט בוודאות, אלא אם תלך על ורסיס ותתפלל שלא תחטוף את בעיית השסתומים (כאופציה, תחליף אותם יזום. עניין של 2000-3000 שקל להערכתי). כל אופנוע שיש לו רקורד אמינות מכובד עולה יותר בשוק היד שניה, כי זה מעלה אוטומאטית את הביקוש לדגם (ע"ע קורולה).
עריכה:
אני אחזור ואדגיש את הנקודה שלי, למקרה שהיא לא ברורה מספיק.
אין טעם לרכוש ב-18 אופנוע 2008 עם 100 אלף ק"מ, כשב-28 אפשר לרכוש אופנוע 2015 עם 40 אלף.
זה פשוט לא חכם. 1500 שקל לשנה על הכביש - זה כל-כך זול יחסית לבלאים שאתה נמנע מהם.
כשמדובר בדגם נדיר ומיוחד, אפשר להבין קניה של מודל ישן במצב טוב.
אבל באופנועים כמו טנרה, ורסיס או ויסטרום? סלח לי, לא מצליח להבין את ההיגיון.
TundraOG
16-12-2019, 16:41
קטקוב - תודה על ההצעה לגבי הטנרה, כרגע נוותר. עם ורסיס וכל סיפור השסתומים גם לא רוצה להתעסק, מה גם שמספיק לי לראות את טיב התוצרת של קוואסאקי תאילנד במבט חטוף בוולקן של אבא שלי, אופנוע בן פחות מ-3 שנים שאת רוב זמנו מבלה מכוסה ורחוק מהים ומתחרה עם העז בת ה-17 שלי בנקודות החלודה.
המטרה פה היא לא להתחיל לשרוף כסף, אלא לעלות בנפח לקבלת יותר מומנט עם שמירה על עלויות אחזקה זהות או פחותות. אני מבין שאין לי את התקציב הגבוהה בעולם ואם לא יהיה מנוס אז אתגמש מעלה ואקנה 750x ובזה אסגור את הפינה, מטרת השרשור היא לחפש אלטרנטיבות ל-NC שיעשו את העבודה, וכפי שאני מתחיל לראות הדעה הרווחת היא להמשיך לחפש, וכך אעשה.
מה גם שככל הנראה מחר אני עושה נסיעת מבחן אצל ביג בויז, נראה אולי בכלל כל העסק לא מתאים לי ומשם נחשב מסלול מחדש.
קטקוב - תודה על ההצעה לגבי הטנרה, כרגע נוותר. עם ורסיס וכל סיפור השסתומים גם לא רוצה להתעסק, מה גם שמספיק לי לראות את טיב התוצרת של קוואסאקי תאילנד במבט חטוף בוולקן של אבא שלי, אופנוע בן פחות מ-3 שנים שאת רוב זמנו מבלה מכוסה ורחוק מהים ומתחרה עם העז בת ה-17 שלי בנקודות החלודה.
המטרה פה היא לא להתחיל לשרוף כסף, אלא לעלות בנפח לקבלת יותר מומנט עם שמירה על עלויות אחזקה זהות או פחותות. אני מבין שאין לי את התקציב הגבוהה בעולם ואם לא יהיה מנוס אז אתגמש מעלה ואקנה 750x ובזה אסגור את הפינה, מטרת השרשור היא לחפש אלטרנטיבות ל-NC שיעשו את העבודה, וכפי שאני מתחיל לראות הדעה הרווחת היא להמשיך לחפש, וכך אעשה.
מה גם שככל הנראה מחר אני עושה נסיעת מבחן אצל ביג בויז, נראה אולי בכלל כל העסק לא מתאים לי ומשם נחשב מסלול מחדש.
לא מסכים עם ההגדרה "לשרוף כסף".
אתה רוצה לקבל יותר אופנוע (יותר נוחות/כוח/בטיחות/יכולת). זה עולה עוד כסף וזה הגיוני.
"לשרוף כסף" זה לרכוש ואראדרו בן 12 ולהתחיל ליישר עליו קו.
לקנות טנרה 2014 - זה לרכוש אופנוע צעיר משלך בעשור, עם מעטפת יכולות שהעז לא חלמה עליה בתוספת כסף הגיונית למדי.
אם המטרה היא לחסוך כסף - אז יש לך 2 אופציות:
לקנות 250/300 בן שנתיים, ולחסוך בעלויות הבלת"מ ובהשבתות.
להישאר עם ה-GS, כל עוד הוא לא עושה הרבה בעיות. שווי השוק שלו נמוך, ואם האופנוע לא גורם לך להוצאות מיותרות, עושה את העבודה ואתה לא לחוץ להשתדרג - למה להחליף?
פעם אחרונה שבדקתי, סוזוקי sv נמכרו יותר בזול (משמעותית) מהnc.
אופנוע פשוט וזול (וגם פחות משעמם).
עם המראה תצטרך להתמודד.
עם הארגונומיה- זה כבר אישי. יתכן ויש פתרונות למי שלא נוח לו (מושב, הנמכת רגליות, הרמת כידון או ווטאבר). לי הוא דווקא הרגיש סבבה. אבל אני י קומפקטי.
TundraOG
16-12-2019, 17:14
פעם אחרונה שבדקתי, סוזוקי sv נמכרו יותר בזול (משמעותית) מהnc.
אופנוע פשוט וזול (וגם פחות משעמם).
עם המראה תצטרך להתמודד.
עם הארגונומיה- זה כבר אישי. יתכן ויש פתרונות למי שלא נוח לו (מושב, הנמכת רגליות, הרמת כידון או ווטאבר). לי הוא דווקא הרגיש סבבה. אבל אני י קומפקטי.
ה-SV גם נשקל כאופציה לא רעה, אבל לפי המצב של רובם הם לא עברו חיים קלים, מה גם שהארגונומיה זהה לזו של העז וכל העסק קצת צפוף לי (לבד - זה בסדר, בהרכבה - אחרי 150 ק"מ באמת מתחילה קצת קלסטרופיביה, גם עם עצירות).
קטקוב - אני רוצה להחליף מ-2 סיבות, גם כי האופנוע לא עושה בעיות ויישרתי קו לפני תקופה אז הרבה יותר קל למכור אותו כך, וגם כי בכנות? מיציתי. אני כבר 3.5 שנים וקרוב ל-60 אלף ק"מ עם העז. חום, קור, גשם. עושים סיבוב פה וסיבוב שם על כלים של חברים ומתחילים לראות שזה לא נגמר כאן. בשיעורים לרשיון ללא הגבלה רכבתי נניח על טרייסר 700 שארגונומית הרגיש כמו כפפה אבל לא התחברתי עם המנוע, בייחוד בסל"ד גבוהה, ומצד שני על אותו וואנאבי-SV בשם יוסאנג קומט 650 בשיעורים המוקדמים לא הפסקתי לחייך ברגע שהגז נפתח. בנפח - אני לא יורד. עם חישוב ממוצע, אני אעשה 20-25 אלף ק"מ בשנה, למשך עוד שנתיים שלוש.אני מניח שבטיפול נכון העז תגיע גם ל-160 וגם ל-180 אלף ק"מ, אבל שוב, מיציתי.
https://www.yad2.co.il/s/c/t3we2s
גם וי-טווין, גם אמין, גם לא יקר לקניה.
מעט ישן ומשעמם לטעמי.
לפחות זה הונדה יפה (לטעמי). אחד מהמעטים.
וזאת קניה חכמה (כנראה, לא בדקתי את האופנוע הספציפי) אחרי שתוריד עוד 3-4 אלף שקל. האופנוע עומד למכירה כבר חודשיים לפחות, הם בטח מתים להעיף אותו.
https://www.yad2.co.il/s/c/ik5vb6
TundraOG
16-12-2019, 17:31
https://www.yad2.co.il/s/c/t3we2s
גם וי-טווין, גם אמין, גם לא יקר לקניה.
מעט ישן ומשעמם לטעמי.
לפחות זה הונדה יפה (לטעמי). אחד מהמעטים.
וזאת קניה חכמה (כנראה, לא בדקתי את האופנוע הספציפי) אחרי שתוריד עוד 3-4 אלף שקל. האופנוע עומד למכירה כבר חודשיים לפחות, הם בטח מתים להעיף אותו.
https://www.yad2.co.il/s/c/ik5vb6
מעניין. בדקתי קצת, מרווחי טיפולים של 12 אלף, צריכת דלק זהה לעז, אומרים שגם מגיע כסטנדרט עם ABS, שזה מעולה. הוא בהחלט יכול להיות פרטנר טוב לתקופת הלימודים וגם מעבר.
אשקול את האופציה.
אופנוע נהדר אבל מעט מוסכים מטפלים בו והתיקונים שלו יקרים ומצריכים הזמנת חלקים מראש.
אופנוע נהדר אבל מעט מוסכים מטפלים בו והתיקונים שלו יקרים ומצריכים הזמנת חלקים מראש.
מה זה, MV?
פות"ש יקר, קח - אופנוע בשבילך:
https://www.yad2.co.il/s/c/1kzh9m
TundraOG
19-12-2019, 16:37
ישבתי על אחד, מרכז כובד *מאוד* גבוהה והוא לא בדיוק קליל. על פניו המנוע כנראה יחזיק שנים על גבי שנים אם ארכב עליו כמו על העז, רק עלויות האחזקה מדאיגות אותי, שלא לדבר על צריכת דלק של קטר...
ישבתי על אחד, מרכז כובד *מאוד* גבוהה והוא לא בדיוק קליל. על פניו המנוע כנראה יחזיק שנים על גבי שנים אם ארכב עליו כמו על העז, רק עלויות האחזקה מדאיגות אותי, שלא לדבר על צריכת דלק של קטר...
אתה 1.90 אמרת, מה אכפת לך איפה מרכז הכובד? אתה מגיע לקרקע עם 2 רגליים מלאות...
חוץ מזה - בזמנו גם ישבתי על אחד. אני נמוך ממך משמעותית, והאופנוע לא הרגיש מאיים בצורה חריגה.
לגבי המנוע, הוא יחזיק שנים על גבי שנים גם אם לא תרכב כמו על העז. יש איזה קנדי שכבר סגר 300 אלף מייל בלי לפתוח מנוע.
צריכת דלק? זה תלוי יד ימין. מנסיוני, 1/19-1/20 זאת צריכה נורמאלית לאופנוע ליטר בשיוט על איזור ה-130. חוץ מזה - דלק זה כסף קטן יחסית לשאר ההוצאות.
ההבדל בין 1/18 ל-1/25 נשמע משמעותי, אבל הוא יסתכם לך לרוב ב-100 שקלים בחודש.
מבחינת עלויות אחזקה, אי אפשר לדעת איזה בלאים ותקלות יהיו לך. פחות תקלות - פחות הוצאות.
שוב בא לך NC - קנה NC.
אני פשוט לא מסוגל להבין בן אדם שבא לו NC.
בעיניי, עדיף כבר קטנוע.
lokimonster
19-12-2019, 17:18
לגבי הNC אם בכל זאת תרצה לשייט בקצב מעל 130 קמ"ש הצריכת דלק שלו בהחלט לא תהיה נמוכה (אפילו גבוהה).
קח, מצאתי לך עוד אופציית תפרנים מעניינת.
אם גם זה לא בכיוון - שכנעת אותי, קנה NC :)
https://www.yad2.co.il/s/c/zkmwr9
TundraOG
19-12-2019, 18:27
לגבי הNC אם בכל זאת תרצה לשייט בקצב מעל 130 קמ"ש הצריכת דלק שלו בהחלט לא תהיה נמוכה (אפילו גבוהה).
עד כדי כך? אני ראיתי את השרשור שלך, לא זוכר את הנתון אבל זה מוזר כי במקורות זרים אומרים שהוא מאוד, מאוד חסכוני, וזה מה שקרץ לי בו. אם זה לא העניין, אולי צריך לחשב מסלול מחדש.
קטקוב - יש הבדל בין רוצה לצריך. הצורך שלי הוא לא לפתוח תיבת פנדורה כלכלית שתפגע בי במהלך הלימודים, ועם זאת לקבל אופנוע שיוכל לשמש גם כ-commuter וגם כאחד שיסחוב טיולים עם דייטים מזדמנים בסופי שבוע. אם הייתי הולך עם הרצון הייתי מחכה ל-2020 ולוקח מימון על בונוויל, ומשאיר את ההגיון בסוכנות. העז היא אחלה בקטע הזה, רק שצפוף לי וקצת ישן לי.
השאלה כמה גדול ההבדל בעלויות האחזקה בין הסטרום לאנסי. כי גם נניח בצמיגים אני מעדיף אופנוע שמסוגל לתת לי לפחות 25-30 אלף ק"מ על סט, כמו העז, ושלא צריך לכוון שסתומים כל טיפול שני.
עד כדי כך? אני ראיתי את השרשור שלך, לא זוכר את הנתון אבל זה מוזר כי במקורות זרים אומרים שהוא מאוד, מאוד חסכוני, וזה מה שקרץ לי בו. אם זה לא העניין, אולי צריך לחשב מסלול מחדש.
קטקוב - יש הבדל בין רוצה לצריך. הצורך שלי הוא לא לפתוח תיבת פנדורה כלכלית שתפגע בי במהלך הלימודים, ועם זאת לקבל אופנוע שיוכל לשמש גם כ-commuter וגם כאחד שיסחוב טיולים עם דייטים מזדמנים בסופי שבוע. אם הייתי הולך עם הרצון הייתי מחכה ל-2020 ולוקח מימון על בונוויל, ומשאיר את ההגיון בסוכנות. העז היא אחלה בקטע הזה, רק שצפוף לי וקצת ישן לי.
השאלה כמה גדול ההבדל בעלויות האחזקה בין הסטרום לאנסי. כי גם נניח בצמיגים אני מעדיף אופנוע שמסוגל לתת לי לפחות 25-30 אלף ק"מ על סט, כמו העז, ושלא צריך לכוון שסתומים כל טיפול שני.
שסתומים בויסטרום מכוונים פעם אחת לקצה הגבוה של הטווח, ואז לא נוגעים בהם 100 אלף ק"מ. או שמכוונים "בערך לאמצע" ולא נוגעים 40-60 אלף.
כך לפחות מדווחים בפורומים בחו"ל.
מבחינת צמיגים, אני יכול להמליץ לך על דוקאטי מולטיסטראדה. סט אנג'ל GT מחזיק קרוב ל-40 אלף ק"מ, כך שזה חסכוני מאוד :rotfl:
עכשיו אהיה רציני לשניה.
הכי כלכלי בשבילך זה להשאר עם ה-GS.
כל הדיון הזה כאן, נובע כנראה מדגדוג שיש לך להתקדם, ואין בזה שום דבר פסול.
אני בטוח שכל אחד מהאופנועים ששלחתי לך יהיה אמין לא פחות (וכנראה יותר) מ-GS בן 15, וכל אחד מהם ידע (בקטע אחר) לספק לך חווית רכיבה שלא הכרת.
המחירים שלהם נמוכים - אובייקטיבית, זה לא הרבה כסף. אף אחד מהם לא דורש ממך לחתום משכנתא.
אם גם ההוצאה הזאת מרגישה לך כבדה ומאיימת... אז בחייאת, סעיף א'. תשאר עם ה-GS עוד שנתיים או כמה שנשאר לך ללימודים, ואת הכסף שהתכוונת להשכיב בהחלפת אופנוע שמור לתיקונים של ה-GS (במידה ותדרש למשהו לא צפוי).
כשתתחיל להרוויח כסף אמיתי, ובמידה ולא תביא ילדים עד אז - תחליף לאופנוע שבאמת ימצא חן בעינך, ולא לאוסף פשרות כמו עכשיו. להיות בעלים של האופנוע החלומות שלך זאת חוויה שכל חובב אופנועים מושבע חייב לעצמו לפחות פעם בחיים.
סליחה אם פלשתי קצת יותר מדי לעניינים האישיים שלך, זה היה רק כדי לסייע לך בענייני אופנועים :)
יש כאן כמה חזירי גז שמצליחים איכשהו להוציא צריחת דלק מהnc.
אני בנסיעה משולבת של בינעירוני ועירוני עושה בממוצע 1/28-30. כשהכביש פתוח אני נוסע סביב ה-130-140
לא מכיר אף אופנוע בנפחים האלה שאפילו מתקרב לנתונים האלה.
בוא נגיד שהג'י עז בשימוש שלוקי מדבר עליו, כנראה יצרוך הרבה יותר.
TundraOG
19-12-2019, 20:35
אני בנסיעה משולבת של בינעירוני ועירוני עושה בממוצע 1/28-30. כשהכביש פתוח אני נוסע סביב ה-130-140
על זה בדיוק דיברתי. זו צריכת דלק מעולה שבדיוק מתאימה למה שקראתי. אגב, העז בשימוש כמו שלוקי דיבר על האנסי לא רק שתצרוך קרוב ל-1 ל-17, היא גם תשתה שמן כמו מנוע 2 פעימות. אחת הסיבות שאני לא רוכב מעל 115-120 בכביש מהיר (והאמת, שאני שמח שזה מגביל אותי כי בכל זאת הקופיקו עוד חי ובועט בגיל שלי).
קטקוב - הבנתי והפנמתי. אני חושב שננסה להתגמש מעלה עם התקציב, ואם לא יופיע בקרוב 700 נחמד נלך על 750 שיתפור לי את הפינה. באמת שאופנועים נוסח הויסטרום 1000 הם כל כך אוברקיל למה שאני צריך שזה פשוט מיותר. אני נהנה לרכב על אופנוע שאני יודע שהקצה שלו נמוך מקצה היכולת שלי, מה גם שלדעתי ל-95 אחוז מהמקרים גם העז עוד מצליחה להוציא ממני משפטים נוסח "כן, זה מהיר מספיק" ואעז ואומר, אפילו לרגש.
אבל קודם נחכה שיתפנה הכלי אצל ביג בויז, לקנות אופנוע בלי נסיעת מבחן ועוד אחד כה שנוי במחלוקת...פחות.
lokimonster
19-12-2019, 22:18
עשיתי טבלת מעקב על צריכת הדלק
יום ראשון אני (מקווה שאזכור) אשלח לך נתונים.
בגדול ניתן לראות 27 קילומטר לליטר.
רכבתי עם אישתי שתחייה ותמשיך לרדות בי על בין 90 ל110 קמ"ש מירושלים לבאר שבע (ירידות כמובן שקצת יותר) הקו המנחה היה ליטוף של הגז.
בפועל ברכיבה רגילה הצריכה הממוצעת שלי יותר בכיוון של 23 קילומטר לליטר פלוס מינוס.
רכיבה בקצב של מעל 130 מצריכה יותר מאמץ מהכלי וכפועל יוצא צריכת הדלק תעלה
אני רוכב בעיקר באזור ההר אין בעייה לרוץ על 150 על השעון (לפי פורומים זרים בחו"ל) אבל אז באופן טבעי הצריכה עולה.
על סמך מה שתיארת את עצמך זה כלי בול בשבילך.
אם אתה כן חוטא ורוצה לרוץ מעבר ל130 תדע שהצריכה שלו לא כזאת חסכונית.
קקטוב צודק שיש בnc משהו קטנועי כי זה אכן כלי ליוממות comuter והכל מכוון לרציונאל ופחות להנאה.
לגביי
אני חזרזיר גזים לא קטן וחסרות לי המפלצות שהיו לי דוגמת הבאנדיט 1200 זצ"ל והgtr תהיה נשמתו צרורה בכיסו של מנכ" ל מטרו.
אז לשאלה האם אני הnc משרת את המטרה
חד משמעי כן.
האם אני נהנה ממנו ככלי תחבורה - אין כמוהו.
ככלי לפאן זה תלוי במוד שלי ניתן להפיק איתו אדרנלין בכביש טכני.
אם אני ארכוש עוד פעם nc אני מניח שם יוסיפו לו 30 סוסונים בקונסטלציה דומה אני בהחלט אחשוב על זה.
לבנתיים לוטש עיינים על הטנרה 700.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
סתם בשביל הקוריוז, ככה נראה כיוון שסתומים של גולדווינג (רמז - המכסה פונה לכיוון הנכון) -
https://www.youtube.com/watch?v=U8oMFAGDIO4
ככה הוא נראה כשמורידים לו את קישוטי החלל (נשאר עם פחות מ-500 פאונד לטענת הפלסטיקאי המבצע) -
7924
צריכת דלק יותר קרובה ל -1/10 (aka "עוד 100 ש"ח לחודש"), אבל, daing.
הוא נראה כ"כ טוב שאסור לגבות ממך יותר מ-25% מדמי הביטוח :Bananezorro:
סתם בשביל הקוריוז, ככה נראה כיוון שסתומים של גולדווינג (רמז - המכסה פונה לכיוון הנכון) -
https://www.youtube.com/watch?v=U8oMFAGDIO4
ככה הוא נראה כשמורידים לו את קישוטי החלל (נשאר עם פחות מ-500 פאונד לטענת הפלסטיקאי המבצע) -
7924
צריכת דלק יותר קרובה ל -1/10 (aka "עוד 100 ש"ח לחודש"), אבל, daing.
הוא נראה כ"כ טוב שאסור לגבות ממך יותר מ-25% מדמי הביטוח :Bananezorro:
לא בטוח שהבנתי מה הקשר לשרשור אבל... היי.. וואוו! לא ידעתי שלכרובי היה גולדווינג!
חזיר גז על ה NC מתייצב לעדות.
צריכת הדלק של הכלי הזה אניגמטית למדי אם מתבוננים על הפרמטר היבש של ליטר לק"מ וזה לא רק הכלי שהיה אצלי.
באופן אישי, אני מסתכל בעיקר על שעות מנוע ואופי נהיגה ולא רק על נסועה.
השיא החסכוני היה ביום שעברנו מגרמניה לאלפים. קצת יותר מ- 200 ק"מ אם אני זוכר נכון. מישור, עמוס עם 200 ק"ג כולל דלק זוג וציוד ואחרי שעתיים וחצי רכיבה רגועה נטו על 80 קמ"ש מד הדלק נשאר באזור ה 75% ! נניח שגמע 4 זה עדיין יותר מ 1- 30 ליטר. לא הכרתי נתון כזה והייתי בטוח שההבדל בגלל שהכלי חדש.
למחרת עם רוכב בודד + דלק ללא ציוד אחרי 4 שעות רכיבה בהרים ואגזים אם שליש מהזמן הייתי קרוב למנתק הצתה, 400 ק"מ, הלכו 3 מיכלי דלק. קרוב למוד והצריכה של ה NC שהיה לי בארץ. בממוצע 3-4 שעות מנוע ברכיבה שגרתית עד לתדלוק של 7-9 ליטר. ברכיבה בלחץ מתדלק מתחת לשעתיים וגם אסף שרדפתי אחריו לכביש 10 התפלא על הצימאון.
ההסבר הלא מבוסס שלי שהמנוע כוייל לתת עבודה בסל"ד נמוך (מנתק הצתה מוקדם) ולכן כשהוא נדרש לספק סוסים הוא פחות יעיל ואפילו בזבזני. אני גם לא בדיוק מהקטנים הדקיקים ובתאוצות אני בטוח שזה משפיע המון על צריכה. בתכל'ס הממוצע שנבדק מספר פעמים לפי מחשב האופנוע עמד על 23 ק"מ לליטר. היה גם אגזוז בלי משתיק שאולי גם טרם את חלקו.
עכשיו אני על "בהמה שתיינית" וב- 4 שעות רכיבה לא תמיד רגועה הצריכה לכיוון 1-16. זה עדיין הפרש גדול אבל אם אשאר בגבול ה 3000 סל"ד אני בטוח ידגדג את ה -20. רוצה לומר שבשורה התחתונה אם רוכבים חזק צריך להיפרד מנתוני היצרן. רוכב שגומע כל יום 100 ק"מ וחלק על השול ב -50 קמ"ש בשעות העומס ייהנה מצריכת דלק שונה יחסית לטמבל (זה אני) שמתרגש עם האופנוע 5-6 שעות בסופי שבוע. זה גם לא שאלה רק של נפח כי מנוע גדול (וחזק) יותר ישייט ב 160 בסל"ד נמוך יחסית למנוע ביניים. ל- NC מעל 160 כבר אין הרבה אוויר. זה באמת אחלה כלי לקומיוטינג ואולי הטוב ביותר בזכות תא האחסון הנוחות האמינות וכמובן החיסכון ברכיבות מנהלתיות. כל הזמן לגלגתי עליו שזה אופנוע של זקנים אבל זה בעצם כלי לצעירים עם שכל.
TundraOG
20-12-2019, 11:57
חזיר גז על ה NC מתייצב לעדות.
צריכת הדלק של הכלי הזה אניגמטית למדי אם מתבוננים על הפרמטר היבש של ליטר לק"מ וזה לא רק הכלי שהיה אצלי.
באופן אישי, אני מסתכל בעיקר על שעות מנוע ואופי נהיגה ולא רק על נסועה.
השיא החסכוני היה ביום שעברנו מגרמניה לאלפים. קצת יותר מ- 200 ק"מ אם אני זוכר נכון. מישור, עמוס עם 200 ק"ג כולל דלק זוג וציוד ואחרי שעתיים וחצי רכיבה רגועה נטו על 80 קמ"ש מד הדלק נשאר באזור ה 75% ! נניח שגמע 4 זה עדיין יותר מ 1- 30 ליטר. לא הכרתי נתון כזה והייתי בטוח שההבדל בגלל שהכלי חדש.
למחרת עם רוכב בודד + דלק ללא ציוד אחרי 4 שעות רכיבה בהרים ואגזים אם שליש מהזמן הייתי קרוב למנתק הצתה, 400 ק"מ, הלכו 3 מיכלי דלק. קרוב למוד והצריכה של ה NC שהיה לי בארץ. בממוצע 3-4 שעות מנוע ברכיבה שגרתית עד לתדלוק של 7-9 ליטר. ברכיבה בלחץ מתדלק מתחת לשעתיים וגם אסף שרדפתי אחריו לכביש 10 התפלא על הצימאון.
ההסבר הלא מבוסס שלי שהמנוע כוייל לתת עבודה בסל"ד נמוך (מנתק הצתה מוקדם) ולכן כשהוא נדרש לספק סוסים הוא פחות יעיל ואפילו בזבזני. אני גם לא בדיוק מהקטנים הדקיקים ובתאוצות אני בטוח שזה משפיע המון על צריכה. בתכל'ס הממוצע שנבדק מספר פעמים לפי מחשב האופנוע עמד על 23 ק"מ לליטר. היה גם אגזוז בלי משתיק שאולי גם טרם את חלקו.
עכשיו אני על "בהמה שתיינית" וב- 4 שעות רכיבה לא תמיד רגועה הצריכה לכיוון 1-16. זה עדיין הפרש גדול אבל אם אשאר בגבול ה 3000 סל"ד אני בטוח ידגדג את ה -20. רוצה לומר שבשורה התחתונה אם רוכבים חזק צריך להיפרד מנתוני היצרן. רוכב שגומע כל יום 100 ק"מ וחלק על השול ב -50 קמ"ש בשעות העומס ייהנה מצריכת דלק שונה יחסית לטמבל (זה אני) שמתרגש עם האופנוע 5-6 שעות בסופי שבוע. זה גם לא שאלה רק של נפח כי מנוע גדול (וחזק) יותר ישייט ב 160 בסל"ד נמוך יחסית למנוע ביניים. ל- NC מעל 160 כבר אין הרבה אוויר. זה באמת אחלה כלי לקומיוטינג ואולי הטוב ביותר בזכות תא האחסון הנוחות האמינות וכמובן החיסכון ברכיבות מנהלתיות. כל הזמן לגלגתי עליו שזה אופנוע של זקנים אבל זה בעצם כלי לצעירים עם שכל.
תודה על המידע. זה שוב מאשר לי שאני בכיוון הנכון. יותר מ-130-140 שיוט אני לא צריך, לרוב גם פחות, העיקר רזרבת עקיפה זריזה (יחסית) ל-160 ולא צריך מעבר.
נראה לי שאני וה-NC נסתדר יופי. גם ככה העז לא רואה סל"ד גבוהה מ-7000 אלא אם במקרים חריגים, אז אני חושב שהטווח האופטימלי בו עובד ה-NC תפור עליי.
קח רק בחשבון שיש הבדל בין ה750 וה700.
ה700 האגיש לי הרבה יותר עצלן
Yanivus8
20-12-2019, 22:30
קראתי שאמרת שאתה לא רוצה 500.. אבל אם חשוב לך עניין התקציב ועלויות האחזקה שווה לך גם לקח בחשבון cbx, הוא יפתיע אותך מבחינת ביצועים, עובד על סלד בינוני והוא די מרווח...
Sent from my MI 6 using Tapatalk
TundraOG
20-12-2019, 23:13
קראתי שאמרת שאתה לא רוצה 500.. אבל אם חשוב לך עניין התקציב ועלויות האחזקה שווה לך גם לקח בחשבון cbx, הוא יפתיע אותך מבחינת ביצועים, עובד על סלד בינוני והוא די מרווח...
Sent from my MI 6 using Tapatalk
אגיד את זה בצורה אחרת - לא עשיתי 3 טסטים לרשיון ללא הגבלה כדי להישאר על 500. עניין התקציב והעלויות חד משמעית משחק פה תפקיד לא קטן, אבל כמו שאומרים אצל האמריקאים - There's no replacement for displacement. די, מיציתי.
נראה אולי לביג בויז על הדרך יש גם כלי במחיר נחמד. אחרי חושבים - אני מעדיף להשקיע עוד 2000-3000 (או קצת יותר אם צריך) באופנוע חדש ולא לחכות שמשהו יתקלקל בעז (מה גם שאין לי שום כוונה להגיע להחלפת צמיגים) ולהשקיע עוד כסף באופנוע שלא יחזיר את ההשקעה מעבר למה שהוא שווה כרגע. רק אצטרך להתרגל לכל המראה העתידני הזה, עד היום לא היה לי אופנוע שלא היה לו פנס עגול.
מה שבטוח - הוא יקבל טאצ' עיצובי שיהפוך אותו לקצת יותר פאנק-רוק לטעמי :)
Dresdner
21-12-2019, 19:37
ישבתי על אחד, מרכז כובד *מאוד* גבוהה והוא לא בדיוק קליל. על פניו המנוע כנראה יחזיק שנים על גבי שנים אם ארכב עליו כמו על העז, רק עלויות האחזקה מדאיגות אותי, שלא לדבר על צריכת דלק של קטר...קח בחשבון שהקלאץ ההידראולי שם ממש לא רך ודי קפיצי, זה מורגש ברכיבה בתנועה צפופה בנוסף זה מנוע שצריך סל"ד גבוה כדי לזוז, אם תרכב עליו כמו הארלי הוא לא יזוז לכן רכיבה עליו צריכה להיות כמו על סקרימר כדי להיות בתחום היעיל.
חוץ מהנ"ל שזה יותר אופי האופנוע מאשר בעיות, המנוע מצופה הנקסיל מחזיק הרבה מאד קילומטרים מבלי שצריכת השמן משתנה.
TundraOG
22-12-2019, 01:30
קח בחשבון שהקלאץ ההידראולי שם ממש לא רך ודי קפיצי, זה מורגש ברכיבה בתנועה צפופה בנוסף זה מנוע שצריך סל"ד גבוה כדי לזוז, אם תרכב עליו כמו הארלי הוא לא יזוז לכן רכיבה עליו צריכה להיות כמו על סקרימר כדי להיות בתחום היעיל.
חוץ מהנ"ל שזה יותר אופי האופנוע מאשר בעיות, המנוע מצופה הנקסיל מחזיק הרבה מאד קילומטרים מבלי שצריכת השמן משתנה.
תודה על שני הסנט. הויסטרום 1000 גם ככה ירד מהפרק משלל סיבות.
רצה גם המחשבה להגיד פאק איט על כל ההגיון ולקנות אינטרודר 800 מהדגמים הישנים עם הצמיג הדקיק, אבל כרגע ההגיון עוד לצידי ואני עוד מכוון ל-NC.
תודה על שני הסנט. הויסטרום 1000 גם ככה ירד מהפרק משלל סיבות.
רצה גם המחשבה להגיד פאק איט על כל ההגיון ולקנות אינטרודר 800 מהדגמים הישנים עם הצמיג הדקיק, אבל כרגע ההגיון עוד לצידי ואני עוד מכוון ל-NC.
במה NC יותר טוב מאופנוע 500?
זה שרשום לו על הדופן "700"?
lokimonster
22-12-2019, 13:23
באופי ( או חוסר אופי תלוי את מי שואלים) של המנוע.
בקונספט של תא המטען מלפנים.
ובכלל ברעיון הכללי שלו.
תגדיר אותו כקטנוע ידני (ההפך מטילמקס)
פתאום זה הכה בי, יש מוטגוצים למכירה במחירים למות, של שוק ביום שישי לפני סגירה...
לפי הדרישות שלך יש לך שם כמה מציאות לא רעות בכלל.
מה עם הגלדיוס של פלג באה בחשבון?
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/20960-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%92%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%95%D7%A1
TundraOG
22-12-2019, 14:51
במה NC יותר טוב מאופנוע 500?
זה שרשום לו על הדופן "700"?
יותר מומנט לסחיבת ציוד ומורכבת.
סל"ד עבודה נמוך משמעותית.
תצורת מנוע של 270 מעלות בקראנק בניגוד ל-180 ב-500 (שאגב, זו תצורת המנוע האהובה עליי).
מנוע מצופה בשכבה נגד שחיקה בבוכנות (לא זוכר בדיוק את התהליך אבל קראתי לגבי זה).
מנוע שעושה רבע מיליון ק"מ בלי תקלה אחת (פורומים זרים).
תא אחסון מקדימה לקסדת טרמפיסטית/מורכבת.
גודל פיזי (לא הבדל ענק, אבל ראיתי את שניהם מקרוב וה-700/750 נראה הרבה יותר מרשים, ה-500 פשוט צועק אופנוע תקציב).
שלא לדבר על זה שהמנוע ממוקם כך שיהיה קל להחריד לעבוד גם על כיוון שסתומים, ולא צריך לפרק מיכל ופלסטיקה בשביל זה. למישהו שעובד באחזקה עצמית - זה ביג דיל.
TundraOG
22-12-2019, 15:04
פתאום זה הכה בי, יש מוטגוצים למכירה במחירים למות, של שוק ביום שישי לפני סגירה...
לפי הדרישות שלך יש לך שם כמה מציאות לא רעות בכלל.
איפה? כל מה שאני רואה בלוחות בפייסבוק/יד2 אלה כלים או ב-40 פלוס או כלים שנוצרו לפני שנולדתי. מה גם שעוד לא יצא לי לראות מוטוגוצי אחד (!) בלי הזעות שמן כלשהן, גם כשבטעות נתקלתי בקבוצה שלהם באחד הטיולים שלי.
ולגבי גלדיוס - פחות קולע לדרישות שלי. אפשר לעשות איתו את מה שאפשר לעשות עם העז, אבל תיור בזוג עם ציוד זו לא הנקודה החזקה שלו. מה שאני (בתכלס) מחפש נכון לעכשיו זה אוטו דו גלגלי שיתן לי מקסימום נוחות ומינימום כאב ראש מבחינת תיקונים וטיפולים, ושלא יהיה קטנוע (כי בכנות שאעשה רשיון לרכב לפני שאעבור לאחד).
TundraOG
23-12-2019, 14:46
למה כל יבואן עושה בעיות כשאני רוצה רכיבת מבחן על אופנוע? באבניר שאלו אותי אינספור פעמים אם אני רוצה לקנות את הכלי כשרציתי בזמנו על DR650, עכשיו בהונדה הם אמרו לי שהכלי החדש שונה מהישנים ואם אני רוצה לעשות רכיבת מבחן על משומש במידה ואני מעוניין בכלי ניתן לעשות ביטוח...אמרתי בשני המקרים שקודם אני רוצה להרגיש את הכלי לראות אם מתאים לי כל העסק...אני מבין שהם רוצים למכור אבל חשבתי שאפשר פשוט לקבוע רכיבת מבחן ולהתרשם מהכלי מבלי להתחיל לשמוע את כל המסביב...
למה כל יבואן עושה בעיות כשאני רוצה רכיבת מבחן על אופנוע? באבניר שאלו אותי אינספור פעמים אם ...
אבל חשבתי שאפשר פשוט לקבוע רכיבת מבחן ולהתרשם מהכלי מבלי להתחיל לשמוע את כל המסביב...
אני מבין שזה מתסכל ... אבל תגיד, אתה באמת לא מבין?
TundraOG
23-12-2019, 15:49
אני מבין שזה מתסכל ... אבל תגיד, אתה באמת לא מבין?
אני מבין, המטרה שלהם היא למכור. פשוט בכנות תמיד הנחתי שרכיבת מבחן זה לבוא, לחתום על טופס נזקים (שברת שילמת) ולצאת לחצי שעה סיבוב בלי לספר עכשיו את כל הסיפור מסביב. אז מה אם אני רוצה לקנות משומש? ולא רוצה לקנות מהסוכנות? למה לא יכולים לתת לי נסיעת מבחן?
אני פשוט אמרתי שאני מתעניין בnc, ושרוב הסיכויים שאקנה אחד עם שנה שנתיים על הכביש, עם או בלי טרייד על הקטנוע שהיה לי.
הם אולי הניחו שאקנה מהטרייד שלהם, אבל אותי לא מעניין מה הם הניחו. הם לא הציקו בשאלות, והיו מאוד שירותיים.
בסופו של דבר, קניתי אופנוע יד ראשונה אפס קילומטר מאחת מסוכנויות המשנה שלהם, אבל זה היה חצי שנה מאוחר יותר ובלי קשר לסניף שבו עשיתי נסיעת מבחן (שבח).
. אז מה אם אני רוצה לקנות משומש? ולא רוצה לקנות מהסוכנות? למה לא יכולים לתת לי נסיעת מבחן?
אני אענה על שאלה ״למה?״. רכיבת מבחן עלה כסף. הכסף הזה מגיע מרווח במכירות.
לכן רכיבת מבחן מיועדת קודם כל ללקוח פוטנציאלי. אתה רוצה לקנות יד שניה? אין שום בעיה, אבל בשביל הסוכנות אין כאן רווח.
Sent from my iPhone using Tapatalk
matanbar26
23-12-2019, 16:31
אני מבין, המטרה שלהם היא למכור. פשוט בכנות תמיד הנחתי שרכיבת מבחן זה לבוא, לחתום על טופס נזקים (שברת שילמת) ולצאת לחצי שעה סיבוב בלי לספר עכשיו את כל הסיפור מסביב. אז מה אם אני רוצה לקנות משומש? ולא רוצה לקנות מהסוכנות? למה לא יכולים לתת לי נסיעת מבחן?
למה שייתנו לך?
כאילו אם תתעקש ייתנו אבל המקבילה של מה שאתה עושה זה ללכת לחנות נעליים ולהגיד מראש שבאת למדוד מידות רק בשביל שתוכל להזמין באינטרנט.
אתה תקבל עזרה, אבל אל תצפה ליותר מידי שירותיות.
בסופו של דבר הכל עניין של רווח והפסד, ומבחינתם אתה הפסד בטוח.
לא במאה אחוז.
עוד לקוח שרוכב על המותג שהם מייבאים מכניס להם כסף בדרכים עקיפות. הרבה פחות, זה נכון.
אוסיף עוד שני סנט לשיחה על רכיבות המבחן.
באופן קבוע, לקוחות פוטנציאליים מרסקים אופנועי מבחן. לא ברור לי איך, אבל זה קורה לא מעט.
מקרה כזה מביא ליבואן הרבה כאב ראש (לפרק זמן מסויים, אין כלי מבחן להעמיד לרשותם של קונים רציניים), והפסד כספי מסויים (היבואן הרי לא מבטח את כלי המבחן בביטוח מקיף, ובד"כ אין אפשרות לקבל מהרוכב את מלוא מחיר האופנוע במידה ורוסק טוטל-לוס).
לכן היבואן עושה ניהול סיכונים, ונותן רכיבת מבחן רק כשהוא מאמין שבזה הוא מקבל לקוח פוטנציאלי - עכשיו או בעתיד הנראה הקרוב (עוד X שנים לא נחשב, למי שנזכר בפרסומת של פורשה).
TundraOG
23-12-2019, 17:16
אוקיי, החכמתי, תודה חברים. יאללה, ממשיכים בחיפושים.
ואגב אם מישהו רואה NC700x או שומע על מישהו שמוכר, אל תתביישו לשלוח הודעה פרטית :)
matanbar26
23-12-2019, 17:20
לא במאה אחוז.
עוד לקוח שרוכב על המותג שהם מייבאים מכניס להם כסף בדרכים עקיפות. הרבה פחות, זה נכון.
סכום כסף זניח.
ואגב, אולי היבואן מרוויח (שוב, סכום מאוד זניח) אבל לאיש המכירות בסוכנות אין שום אינטרס לעזור לך, הוא מרוויח עמלה ממכירה.
lokimonster
23-12-2019, 17:30
לגבי רכיבות מבחן
הכלל שלי אם אין לי כסף לשלם אני לא רוכב.
ממליץ לך ולמעשה לכל אחד לאמץ אותו.
מבחינת היבואנים אני בהחלט מבין את חוסר הנכונות להוציא כלים לרכיבת מבחן.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
TundraOG
23-12-2019, 17:31
סכום כסף זניח.
ואגב, אולי היבואן מרוויח (שוב, סכום מאוד זניח) אבל לאיש המכירות בסוכנות אין שום אינטרס לעזור לך, הוא מרוויח עמלה ממכירה.
שבנקודה הזו דווקא מאוד תלוי אם אתה מכיר את המוכר באופן אישי או לא. לא אזרוק שמות, אבל אני יכול להגיד שמוכר שהכרתי לפני הנסיון לרכיבת מבחן היה הרבה יותר פתוח לקראתי ולא שאל שאלות אלא להפך גם היה יום שפשוט לא יכלתי לבוא שהוא אמר "תבוא, יש אחד בסוכנות, בוא קח סיבוב מתי שבא לך". כל הבאסה שהאופנוע נודד בין סוכנויות.
Dresdner
24-12-2019, 02:14
בארצות הברית ואירופה מבקשים רכיבת מבחן ומקבלים בלי שום בעיות או שאלות, יותר מזה, במוו נתנו הנחה של 50 יורו (שלחו שובר בדואר) אם הגיע לרכב על הבמוו GS, מכוון שבאותה תקופה (2006) רציתי קסדה של במוו אז הגעתי לרכיבת מבחן, ירדתי מהאופנוע והלכתי לקנות את הקסדה, מראש אמרתי למוכר שאני הגעתי בשביל לממש את ההנחה, לא הוזיז לו.
ההבדל בין ישראל לשאר העולם המערבי זה שבמדינות אחרות הבינו שמותג צריך לתחזק, גם אם לא קנית היום אז אולי תקנה בעוד שנתיים או אולי תמליץ לחבר שלך לקנות או תכתוב בפורום כמה נהנת מהאופנוע, הכל בסוף חוזר.
השוק הישראלי קטן מדי ואופנועים יקרים מדי בשביל גישה הזאת. יבואנים לא אידיוטים ולא ״לא רוצים לתחזק מותג״. זה פשוט לא רווחי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dresdner
24-12-2019, 09:33
השוק הישראלי קטן מדי ואופנועים יקרים מדי בשביל גישה הזאת. יבואנים לא אידיוטים ולא ״לא רוצים לתחזק מותג״. זה פשוט לא רווחי.
Sent from my iPhone using Tapatalkבטווח הרחוק זה רווחי בכל שוק במיוחד בשוק קטן עם תחרות גדולה שבו אתה חייב לתת ערך מוסף, יבואן שנחשב לטוב בתפיסה הכללית מוכר יותר בסופו של דבר בלי קשר ישיר למוצרים שהוא מוכר, אופנוע המבחן קיים גם ככה רק צריך לשחרר אותו יותר בקלות.
גם ידידנו שפתח את השירשור אולי היה רוכב על אופנוע המבחן והיה מתלהב כל כך שהיה אומר פאק איט אני לוקח הלוואה וקונה אחד, מתוך 100 רכיבות מבחן כנראה כמה שלא תכננו לקנות היו קונים.
lokimonster
24-12-2019, 09:41
בישראל הקהל שבויי.
באירופה ישנם כלכך הרבה דילרים ואפשרויות רכישה רבות ולכן שווה גם למותג וגם לדילר לתת הצעות מחיר ללקוחות ולנסות לשמר אותם.
בגדול כאן אתה מוגבל ל4 יבואנים גדולים שמחזיקים אצלם יותר ממותג נחשב אחד ועוד כמה קטנים כך שתחרות ממשית אין כאן.
בישראל הקהל שבויי.
באירופה ישנם כלכך הרבה דילרים
אתה מבלבל בין חם ורך. באירופה (וארה"ב) יש יצרנים. הם בסיס לתחרות, ערך המותג וכדומה.
Dresdner
24-12-2019, 10:09
בישראל הקהל שבויי.
באירופה ישנם כלכך הרבה דילרים ואפשרויות רכישה רבות ולכן שווה גם למותג וגם לדילר לתת הצעות מחיר ללקוחות ולנסות לשמר אותם.
בגדול כאן אתה מוגבל ל4 יבואנים גדולים שמחזיקים אצלם יותר ממותג נחשב אחד ועוד כמה קטנים כך שתחרות ממשית אין כאן.יש הרבה אבל רובם רחוקים ממך מאות קילומטרים ככה שיוצא שיש בכל עיר וסביבת אחד מכל אחד ואין ממש תחרות, להיפך היצרנים דואגים לחסל תחרות בין דילרים, עד לפני כמה זמן היה באיזור דרזדן 2 דילרים קטנים של KTM אחד מהם פתח סניף 2 קומות חדש וגדול וקטמ לקחו את הזיכיון לדילר השני ככה שעכשיו יש רק אחד.
lokimonster
24-12-2019, 10:30
ועדיין פה בארץ הקודש אתה סגור מאחורי גבולות שגם אם תחצה אותם אז תהיה סגור מאחורי בירוקרטיה שגם אם תחצה אותה תמצא כל מני מס שקר שגם אם תשלם אותו אז יתווסף לו מחיר הובלה וטיסה שגם תשלם אותו יתווסף איזה מס נוסף שגם אם תשלם אותו אז היבואן (בין אם בצדק או לא) לא ירצה להכיר בך.
ואז אתה חושב אם בכלל כדאי לך או פשוט להסתדר עם מה שיש.
בקיצור בניכר יש יותר בחירה פה לא ממש.
Dresdner
24-12-2019, 12:04
ועדיין פה בארץ הקודש אתה סגור מאחורי גבולות שגם אם תחצה אותם אז תהיה סגור מאחורי בירוקרטיה שגם אם תחצה אותה תמצא כל מני מס שקר שגם אם תשלם אותו אז יתווסף לו מחיר הובלה וטיסה שגם תשלם אותו יתווסף איזה מס נוסף שגם אם תשלם אותו אז היבואן (בין אם בצדק או לא) לא ירצה להכיר בך.
ואז אתה חושב אם בכלל כדאי לך או פשוט להסתדר עם מה שיש.
בקיצור בניכר יש יותר בחירה פה לא ממש.בוא אני יספר לך על בחור שאני לא מכיר אישית, משה שחם מכולבוטקס, בחור חכם שבמודע או לא במודע ישם על העסק שלו את מה שאני מדבר עליו.
משה שהיה מאד פעיל ברשת בשנים הראשונות של העסק שלו (משה איפה אתה?)עשה דברים שכביכול הלכו נגד ההגיון, הוא הציע לא פעם לרוכב להזמין מחו"ל, הוא הציע עזרה חינם לרוכבים שלא קנו ממנו את המוצר ועוד דברים שאין בהם רווח מידי, לכאורה דברים שמבזבזים מזמנו ללא תמורה אבל זה חזר אליו בבומרנג במובן הטוב של המילה, הוא הרגיל אנשים לעבור קודם אצלו לפני שבודקים במקום אחר.
אם נקח את עופר אבניר לדוגמא, אדם שמגיע לרכיבת מבחן גם מבלי כוונה לקנות חדש ומקבל יחס מעולה בסבירות גבוה יקנה באביזריון או ישתמש בשירותי המוסך לאחר מכן ככה שאותו אופנוע מבחן יכול להביא כסף בדלת הצדדית אם יודעים למנף את זה נכון.
הבעיה בישראל שבחלק מהמקומות רואים רק מטר קדימה, איש המכירות עובד על עמלות ומעניין אותו המכירה היום ועכשיו, המוסך או היבואן עצמו (המעסיק שלו) לא מעניינים אותו בכלל.
matanbar26
24-12-2019, 12:15
איש המכירות עובד על עמלות ומעניין אותו המכירה היום ועכשיו, המוסך או היבואן עצמו (המעסיק שלו) לא מעניינים אותו בכלל.
כי למה שיעניין איש מכירות משהו חוץ מהעמלה שלו?
בסופו של דבר הוא לא מרוויח אם לקוח יבוא למוסך או ייקנה מעיל ב1,500₪.
שמתגמלים איש מכירות על מכירות בלבד לא יעניין אותו שום דבר אחר.
וזה נכון לכל תחום.
Dresdner
24-12-2019, 12:25
כי למה שיעניין איש מכירות משהו חוץ מהעמלה שלו?
בסופו של דבר הוא לא מרוויח אם לקוח יבוא למוסך או ייקנה מעיל ב1,500₪.
שמתגמלים איש מכירות על מכירות בלבד לא יעניין אותו שום דבר אחר.
וזה נכון לכל תחום.זה נכון רק בתחום שבו אנשי מכירות מתחלפים בתדירות גבוהה, במקומות שאיש מכירות (חכם) רואה עבודה לטווח ארוך הוא משקיע גם ביעדים ארוכי טווח, למרות זאת יש שיטות לגרום לאנשי מכירות להסתכל יותר רחוק אבל זה כבר בידי המעסיק.
גם בחו"ל עובדים חלקית על עמלות ועדיין לקיחת כלי לסיבוב לא מלווה בשאלות מטרידות ואפשר להגיד בלי בעיה שכרגע אתה לא מתכוון לקנות.
דוגמא שלך מאשרת כל משאמרתי:
משה שהיה מאד פעיל ברשת בשנים הראשונות של העסק שלו
לא עולה לעסק אפילו אגורה.
הוא הציע לא פעם לרוכב להזמין מחו"ל
גם - אין עלות לעסק.
הוא הציע עזרה חינם לרוכבים שלא קנו ממנו את המוצר
עדיין - אין עלות
לכאורה דברים שמבזבזים מזמנו
זמן שלו כבר שולם - עסק מקבל אותו מ-8 עד-18 בכל מקרה.
אם נקח את עופר אבניר לדוגמא, אדם שמגיע לרכיבת מבחן גם מבלי כוונה לקנות חדש ומקבל יחס מעולה בסבירות גבוה יקנה באביזריון או ישתמש בשירותי המוסך לאחר מכן ככה שאותו אופנוע מבחן יכול להביא כסף בדלת הצדדית אם יודעים למנף את זה נכון.
ועכשיו יש עלות מיידית לעסק, ועלות הזאת די גבוהה. האם היא מוצדקת - יבואן חושב שלא וקשה להתווכח עם זה
TundraOG
24-12-2019, 13:07
אוקיי, בחזרה לנושא!
נסעתי הבוקר לתל אביב לראות NC שקיבלתי עליו המלצה דרך הפייסבוק. בחור נחמד, מוכר עקב ענייני משפחה, רואים שלא באמת רוצה להפרד מהכלי. אופנוע יבש (מנוע, צינורות וכו'), צריך שטיפה טובה אבל בגדול כל המכלולים נראים ומרגישים מעולה.
ואז, הסיבוב. תגיד לי בבקשה, באיזה יקום זה אופנוע אנמי? הוא מושך כמו קטר, מגיע בשלישי למאה בשניות, ים מומנט.נבאמת שבהתחלה בתנועה איטית עוד היו לי ספקות לגביו, עד שיצאתי לאבן גבירול ויצא לי לפתוח אותו קצת יותר. כמו זהבה ושלושת הדובים - לא חלש מדיי, לא חזק מדי, ב-ו-ל. סגרנו על מחיר, והעברת בעלות שתתבצע לאחר הסערה של הסופ"ש. אם לא יופיע בפתאומיות כלי אחר שיותר יקרוץ לי (שאני בספק שיקרה), צפו לאשכול התחדשות בקרוב :)
lokimonster
24-12-2019, 13:30
בהצלחה.
אתה עובר מGS500 לNC ברור שירגיש לך חזק.
אתה פועל נכון וצומח בהדרגה.
מבטיח לך שאם תעלה על 4 בשורה אפילו 600 סמ"ק נNC פתאום ירגיש לך כמו טוזטוז.
TundraOG
24-12-2019, 13:35
בהצלחה.
אתה עובר מGS500 לNC ברור שירגיש לך חזק.
אתה פועל נכון וצומח בהדרגה.
מבטיח לך שאם תעלה על 4 בשורה אפילו 600 סמ"ק נNC פתאום ירגיש לך כמו טוזטוז.
עשיתי בזמנו סיבוב על CBR650 של חבר. הייתי בהילוך רביעי על 130 וזה לא הזיז לו, אני זוכר רק מחשבה אחת מהרכיבה - "כמה מהר אני בדיוק צריך לרכב על הדבר הזה בשביל להינות?" .
אבל היי, אני רוכב מסיבות אחרות שאינן מהירות ול"דרים בייק" שלי יש סה"כ 80 סוסים אז אני וה-NC נסתדר יופי.
עשיתי בזמנו סיבוב על CBR650 של חבר. הייתי בהילוך רביעי על 130 וזה לא הזיז לו, אני זוכר רק מחשבה אחת מהרכיבה - "כמה מהר אני בדיוק צריך לרכב על הדבר הזה בשביל להינות?" .
אבל היי, אני רוכב מסיבות אחרות שאינן מהירות ול"דרים בייק" שלי יש סה"כ 80 סוסים אז אני וה-NC נסתדר יופי.
לא נהנים מ-CBR650. הוא משעמם גם ב-170, לזה הוא נועד - להיות משעמם.
רוצה אופנוע כיפי, חפש לך איטלקי.
כשתתחדש תפתח שרשור מסודר ותקבל מברוק. עד אס, שיהיה בהצלחה.
אה, האופנוע אנמי, עזוב. אני הגעתי אליו מנסיון של דושים קטנים/בינוניים, וכמה קטנועים- tmax, c-600, srv850, לא ממפלצות ארבע בשורה, ועדיין אני יודע להודות שהוא חלש. לא חלש (הוא כן טרקטור) אלא..... אנמי.
ואחרי כל זה,
הוא מתאים לי ולצרכים שלי כמו כפפה ליד. בדיעבד, לא הייתי קונה משהו אחר.
TundraOG
24-12-2019, 14:18
לא נהנים מ-CBR650. הוא משעמם גם ב-170, לזה הוא נועד - להיות משעמם.
רוצה אופנוע כיפי, חפש לך איטלקי.
מחכה בסבלנות לבריטי שלי, עד אז נרכב על הפשרות :)
Dresdner
24-12-2019, 15:16
דוגמא שלך מאשרת כל משאמרתי:
לא עולה לעסק אפילו אגורה.
גם - אין עלות לעסק.
עדיין - אין עלות
זמן שלו כבר שולם - עסק מקבל אותו מ-8 עד-18 בכל מקרה.
ועכשיו יש עלות מיידית לעסק, ועלות הזאת די גבוהה. האם היא מוצדקת - יבואן חושב שלא וקשה להתווכח עם זה
תחזוק נוכחות ברשת ו"ביזבוז" זמן על לקוחות בחנות שלא מתכוונים לקנות באותו הרגע זה עולה, שעות עבודה זה כסף!
אופנוע הדגמות כבר קיים, להיות יותר שירותיים ולחלק אותו ביד נדיבה יותר תעלה קצת יותר ברגע שירצו למכור אותו עם קצת יותר קילומטרז ממה שהיה אם לא היו נדיבים.
האמת לפני 20 שנה לא נתקלתי בבעיות באבניר ומטרו, הגעתי, אמרתי שאני מתלבט בין כמה אופנועים, עשיתי רכיבת מבחן ואמרתי שאני יחשוב על זה, אף אחד מהשניים לא לחץ או חקר אותי לפניי או אחרי רכיבת המבחן.
Dresdner
24-12-2019, 15:23
כשתתחדש תפתח שרשור מסודר ותקבל מברוק. עד אס, שיהיה בהצלחה.
אה, האופנוע אנמי, עזוב. אני הגעתי אליו מנסיון של דושים קטנים/בינוניים, וכמה קטנועים- tmax, c-600, srv850, לא ממפלצות ארבע בשורה, ועדיין אני יודע להודות שהוא חלש. לא חלש (הוא כן טרקטור) אלא..... אנמי.
ואחרי כל זה,
הוא מתאים לי ולצרכים שלי כמו כפפה ליד. בדיעבד, לא הייתי קונה משהו אחר.וכאן ההבדל (לא תמיד) בין יפנים לאירופאים, בעוד שהאירופאים מנסים כל הזמן לעלות את המומנט היפנים מנסים לעלות את כח הסוס.
הטריומף סקרמבלר שרכבתי עליו לאחרונה מראה את זה, 90 כח סוס עם 11.4 קג"מ בתחום סל"ד רחב, כל מי שירכב עליו גם אם יגיע מליטר יפני עתיר כוחות סוס יגיד שהאופנוע חזק מאד.
תחזוק נוכחות ברשת ו"ביזבוז" זמן על לקוחות בחנות שלא מתכוונים לקנות באותו הרגע זה עולה, שעות עבודה זה כסף!
אופנוע הדגמות כבר קיים, להיות יותר שירותיים ולחלק אותו ביד נדיבה יותר תעלה קצת יותר ברגע שירצו למכור אותו עם קצת יותר קילומטרז ממה שהיה אם לא היו נדיבים.
בחר שאל "למה זה קורה?". אני (ועוד כמה) ענו "למה".
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft