מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : שמן בישול

בןהלאמשחיז
17-12-2019, 20:21
עשיתי רבע חיפוש לא מצאתי, ואם יש אז אפשר לאחד ואם לא אז סבבה גם.

האם יש לכם פיתרון היכן לשפוך את השמן אחרי הטיגון של השניצלים?

כן את השמן מנוע אני יודע שופכים לעץ ליד הבית. ואם תבכו על איכות הסביבה הקניון בדובאי שיש בו אתר סקי במדבר מזהם יותר מכל 4ליטר שמן מנוע.

את השמן בישול אין לי כח לשפוך לעץ ליד הבית, וכבר שפכתי בגינה, אבל אני מתכנן יום אחד לשים שם קצת דשא.

ובכיור הוא כבר סתם לי אותו.

יש למישהוא פיתרון???

אם מישהוא רוצה לבוא לאסוף ממני כל פעם 200CC שמן בישול גם הולך (רק שיביא איתו בירות, הוויסקי עלי)

Delirious1989
17-12-2019, 20:24
לא יודע, אני תמיד הורדתי באסלה. לא שמעתי תלונות מאף חולדה.

Sent from my S60 using Tapatalk

ayalzo
17-12-2019, 21:34
מה הקשר זיהום של מישהו בצד השני של העולם, שעליו אין לך שום שליטה, לנזק שאתה מעולל לאדמה (והמים שתחתיה) שאנחנו חיים עליה?

ayalzo
17-12-2019, 21:35
לא יודע, אני תמיד הורדתי באסלה. לא שמעתי תלונות מאף חולדה.

הנזק מגיע בדמות סתימות בצנרת אחרי הרבה זמן.

Delirious1989
17-12-2019, 21:40
הנזק מגיע בדמות סתימות בצנרת אחרי הרבה זמן.שמן סותם צנרת? רגע אני רץ לגוגל

shaig
17-12-2019, 21:57
אל תאכל מטוגן זה לא בריא

ayalzo
17-12-2019, 22:01
לא נעים להודות אבל אני לא עושה שניצלים בבית בגלל הטינופת. לא רק השמן שצריך לזרוק (אני גם שופך לביוב, למרות הנזק), אלא גם ההשפרצות על כל המטבח.

Jack_R1
17-12-2019, 23:28
שמן מנוע שופכים כמעט בכל תחנת דלק או מוסך. לא מזהם את הסביבה, לא עולה כסף, לא יודע למה לעזזל לא לעשות את זה ולהתעקש לזהם את הסביבה ולהזיק לעץ המסכן.
לעומת זאת, 200CC שמן בישול אני לא רואה בעיה לשפוך על העץ המדובר, עד כמה שאני מבין זה גם לא מזיק - הוא לא מכיל מתכות כבדות (בתקווה שאתה לא אוכל כאלה) או חומרים מסוכנים, מקסימום - קצת שומן טרנס.

פותח השרשור, סדרי העדיפויות שלך לא משהו.

moonshield
18-12-2019, 00:41
אני מערבב עם סבון ומים רותחים ואז שופך לאסלה. זה ימנע סתימות, לגבי הסביבה, אני לא חושב שזה משנה משהו...

בןהלאמשחיז
18-12-2019, 01:12
שמן מנוע שופכים כמעט בכל תחנת דלק או מוסך. לא מזהם את הסביבה, לא עולה כסף, לא יודע למה לעזזל לא לעשות את זה ולהתעקש לזהם את הסביבה ולהזיק לעץ המסכן.

לגבי השמן מנוע - אני לא מוכן לשנע שמן לא בבקבוק אטום מהמפעל. זה תמיד נוזל.

לא נעים להודות אבל אני לא עושה שניצלים בבית בגלל הטינופת. לא רק השמן שצריך לזרוק (אני גם שופך לביוב, למרות הנזק), אלא גם ההשפרצות על כל המטבח.

שניצלים זה טעים - ויש כזה דבר שנקרא מנקה. ואם אין מנקה אז לא נורא - בסוף המטבח הוא לא חדר ניתוח.

מאחר ומים רותחים וסבון ועוד כל מיני עצות כאלה כבד עלי. וגם הבנתי לפי JACKR1 ששמן לא מכיל מתכות כבדות אז הוא לא מזיק לגינה, אז יש לי פיתרון ואני פשוט יעשה מה שעשינו ב67 ויישפוך את השמן לגינה. פשוט כל פעם בנקודה אחרת.

וייסלחו לי כל המצוטטים פשוט אני לא יודע לצטט כמה בהודעה אחת.

lokimonster
18-12-2019, 08:27
שמעתי ששמן מנוע עושה נפלאות בפאלפל (במבטא אמריקאי זה נשמע הכי טוב).

600 ירושלמי
18-12-2019, 10:43
אם השמן עדיין חם והאשה בבית אני מציע לשפוך אותו עליה. גם פחות מזהם את הסביבה וגם אולי יחנך אותה.

רק יש לשים לב לא לשפוך עליה את הכל כי אז היא תפצע קשה ולא תוכל לנקות את הבלאגן.

כל טיגון לשפוך קצת. אפשר גם קצת על הילדים, זה מיישר אותם.

חחח
18-12-2019, 13:21
עשיתי רבע חיפוש לא מצאתי, ואם יש אז אפשר לאחד ואם לא אז סבבה גם.

האם יש לכם פיתרון היכן לשפוך את השמן אחרי הטיגון של השניצלים?

כן את השמן מנוע אני יודע שופכים לעץ ליד הבית. ואם תבכו על איכות הסביבה הקניון בדובאי שיש בו אתר סקי במדבר מזהם יותר מכל 4ליטר שמן מנוע.

את השמן בישול אין לי כח לשפוך לעץ ליד הבית, וכבר שפכתי בגינה, אבל אני מתכנן יום אחד לשים שם קצת דשא.

ובכיור הוא כבר סתם לי אותו.

יש למישהוא פיתרון???

אם מישהוא רוצה לבוא לאסוף ממני כל פעם 200CC שמן בישול גם הולך (רק שיביא איתו בירות, הוויסקי עלי)

אם לא איכפת לך מהסביבה ואתה גר בשכירות, תשפוך לאסלה.

אם איכפת לך מהסביבה - תזרוק לפח.

אם ממש איכפת לך מהסביבה ואתה רוצה שיזל לך על האופנוע בדרך למסעדה הקרובה, שים אותו במשמנת אוטומטית ואת השאריות תזרוק במיכל פינוי של המסעדה.

אבל הכי פשוט והגיוני, לקנות רכב דיזל.
ולבנות בבית מערכת ביו-דיזל.

בןהלאמשחיז
18-12-2019, 14:34
אם לא איכפת לך מהסביבה ואתה גר בשכירות, תשפוך לאסלה.

אם איכפת לך מהסביבה - תזרוק לפח.

אם ממש איכפת לך מהסביבה ואתה רוצה שיזל לך על האופנוע בדרך למסעדה הקרובה, שים אותו במשמנת אוטומטית ואת השאריות תזרוק במיכל פינוי של המסעדה.

אבל הכי פשוט והגיוני, לקנות רכב דיזל.
ולבנות בבית מערכת ביו-דיזל.

מה ההבדל בין הפח לאסלה?
אין לי משמנת אוטומטית, האופנוע שהיה לו משמנת אוטומטית TT600 ז"צל הוא ז"ל.
ורכב דיזל עושה רעש של טרקטור. ולא נראה לי שאני מטגן מספיק שניצלים בשביל ביו-דיזל.

ayalzo
18-12-2019, 15:36
שמן בישול? איך זה פוגע בסביבה? (לא מקנטר, באמת שואל).

חחח
18-12-2019, 15:50
מה ההבדל בין הפח לאסלה?
אין לי משמנת אוטומטית, האופנוע שהיה לו משמנת אוטומטית TT600 ז"צל הוא ז"ל.
ורכב דיזל עושה רעש של טרקטור. ולא נראה לי שאני מטגן מספיק שניצלים בשביל ביו-דיזל.

אז עכשיו הוא זצלז"ל?
או פשוט ז"ל?

וזה שאתה לא מטגן מספיק שניצלים נשמע לי כמו סתם תירוץ, תקנה דיפ-פראייר ותתחיל לטגן הכל. מה הבעיה?
ואפשר גם לקנות דיזל שעושה רעש של מונית, לא חייב של טרקטור.

נשמע לי שאתה שאתה סתם מנסה להתחמק מלהקים מפעל של ביו-דיזל בחצר...

וכמעט שכחתי,
באסלה שוטפים ידיים ובפח עושים קקי, הבדל קטן אך מהותי :biggrin:
וגם בדר"כ רק אחד מהם מחובר לביוב.

שמן בישול? איך זה פוגע בסביבה? (לא מקנטר, באמת שואל).

לא ישירות.
פוגע בפעילות של המט"שים ממה שאני זוכר.

בןהלאמשחיז
18-12-2019, 15:55
בגלל שהיה חשוב להכניס לדיון את עניין הכשרות, אז האופנוע הפך להיות מסתם פגר מת = ז"ל
לזכר צדיק לברכה.
בכל זאת לא כל יום יש אופנוע שצריך בקושי מנוע וגלגלים בשביל לסוע בשטח.

israel
18-12-2019, 17:45
אז ככה,אני מטגן הרבה יותר מ200cc שמן,אני משער כליטר בשבוע, לפעמים כשיש אורחים בשבת אז אפילו יותר, אני שופך לתוך הכיור כבר שנים, ולעולם לא נסתם, כנראה שהסתימות אצלך מדברים אחרים.
מה שכן כשאני שופך כמות גדולה אני מדליק את המים החמים בברז על הכי חם לכמה דקות, יכול להיות שבגלל זה לא נסתם הכיור, זה ממיס את השמן, בנוסף כל מוצאי שבת אני שופך את המים הרותחים שנשארו במיחם לכיורים במטבח שינקה קצת את הצנרת.
ממליץ לך לשפוך בכיור ואחת לשבוע לשפוך קומקום מים רותחים לכיור,תראה שזה לא סותם כלום.
עוד פתרון שאפשר לעשות, זה לשמור גלון של חומר ניקוי ריק או בקבוק של שמן ריק ואחרי שהשמן מתקרר מהטיגון למלא בבקבוק וכשמלא לסגור את הפקק ולזרוק לפח.

levil
19-12-2019, 19:31
https://www.youtube.com/watch?v=ERttjRmZjm0

שעיר בגב"ב
21-12-2019, 14:26
שמן בישול בכיור סותם ביובים. במגע עם מים הוא
נהיה צמיגי ואפילו מתקשה כמו סבון (תנחשו ממה עושים סבון?).
אני שופך שמן בישול בגינה הגדולה ליד הבית, כל הזמן באזור אחר. כמות גדולה חונקת שורשים.

YaronNahum
21-12-2019, 18:42
אפשר להוסיף כמות גדולה של סבון כלים לשמן ואז מים. השילוב מייצר תחליב (אמולסיה בלעז) אותו אפשר לשפוך בכיור ללא חשש סתימות.

Sent from...

Khc
25-12-2019, 12:04
השמן שלא נשאר בצנרת שלכם, ומגיע עד השפ"דן, מסונן ונמכר לחברה ישראלית שעושה ממנו נרות ריחניים או סתם נרות לבנים ומוכרת לשוק בחזרה.

אבל שמן בצנרת יוצר בעיות לא ברמת הדירה, אלא ברמת התשתית העירונית:

"מאז שנת 2013 התגלו במספר מקרים גושי פאטברג גדולים במיוחד במערכת הביוב של מטרופולין*לונדון. אחד מהם שקל על פי הערכה 15*טון, אחר היה בגודל של*מטוס*בואינג 747, ובספטמבר 2017 התגלה בצנרת הביוב של מזרח לונדון גוש באורך של כ-230*מטרים*ובמשקל של יותר מ-140 טון..."

https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%90%D7%98%D7%91%D7%A8%D7%92

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

600 ירושלמי
25-12-2019, 13:01
השמן שלא נשאר בצנרת שלכם, ומגיע עד השפ"דן, מסונן ונמכר לחברה ישראלית שעושה ממנו נרות ריחניים או סתם נרות לבנים ומוכרת לשוק בחזרה.

אבל שמן בצנרת יוצר בעיות לא ברמת הדירה, אלא ברמת התשתית העירונית:

"מאז שנת 2013 התגלו במספר מקרים גושי פאטברג גדולים במיוחד במערכת הביוב של מטרופולין*לונדון. אחד מהם שקל על פי הערכה 15*טון, אחר היה בגודל של*מטוס*בואינג 747, ובספטמבר 2017 התגלה בצנרת הביוב של מזרח לונדון גוש באורך של כ-230*מטרים*ובמשקל של יותר מ-140 טון..."

https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%90%D7%98%D7%91%D7%A8%D7%92

"פאטברג (Fatberg) הוא כינוי לגוש קרוש ומוצק של שומן (https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F), מגבונים לחים (https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%95%D7%9F_%D7%9C%D7%97), מגבונים סניטריים, חיתולים (https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%9C), קונדומים (https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%95%D7%9D) ופריטים דומים"

אני משער שאחוז השמן מטיגון שניצלים בפאטברג הוא מינורי. חיתולים ומגבונים במערכת הביוב הם קצת יותר בעייתיים.

Khc
25-12-2019, 13:03
חיתולים ומגבונים לא מתפוררים ואכן יוצרים סתימות קשות, גם בארץ. (ישנן עיריות שמשקיעות בהסברה לתושבים להימנע מלהשליך לאסלה...)
אבל שמן נדבק לשמן ויוצר גושים חוסמים בפני עצמם, עם או בלי מגבונים ושאר אטרקציות שמורידים באסלה.

שעיר בגב"ב
27-12-2019, 13:06
יצא לי לראות במו עיניי הממושקפות
גוש שמן כזה ששלח בדואר מהיר את כל תכולת הביוב אל דירת הקרקע של השכנים.

אם לא היינו חברים טובים אז הייתי אומר שמדובר במחזה יפהפה:boogie:

נ.ב. היום אחרי שנה הם כבר מסוגלים לצחוק על זה.