צפייה בגרסה מלאה : ארפכשד ( KTM אדוונצ'ר 1090) בארץ הקודש
7911
בתום מסע תלאות בין רשויות הממשל הציוני תוך הפגנת שיאי ריסון עצמי החלטתי לעזוב. הרי מתישהו זה יקרה.
הבוקר התבשרתי שארפכשד יגיע בצהרים. ביטלתי פגישה בדקה ה-90 מול לקוח סובלני וההונדה NC750X נלקחה לשוק הבשר. רואים את הארגז שלה מבצבץ משמאל בתמונה.
עכשיו מחכה לי מפלצת עם צמיגים חדשים והסקרנות הורגת אותי. בודק פתיחת מזוודות, לחץ אוויר, דלק. מצב נסיעה מקופנג לגשם.
מניע בניסיון הראשון ומגרגר לי כתום צורם. צריך לתדלק ואחר כך לכביש לבית גוברין. בודקים תפוחים מול תפוחים.
מוותר על אטמים ומוסיקה כדי להקשיב לכל רחש ועד לכביש הראשי אני מבין שמדובר בחיה שונה לחלוטין. ב- 100 קמ"ש מקבל רעשי רוח שנורא מפריעים ומחכה לעצירה להרים את מגן הרוח. המיכל בלי עין הרע שותה 17 ליטר. כפול מההונדה. בעצירה בתחנה מרגיש משמעותית יותר גבוה והצמיגים דנדשים ואני נשבע לעצמי לרכב לאט.
מגיע ליער חרובית המגן במצב גבוה והרוח ממשיכה להציק באוזניים. עדין לא מחובר לכלי למבחן בלמים. בודק את האחורי והקידמי ואחר כך 3 עצירות מאזור 80 קמ"ש הראשונה מתונה והאחרונה להפעלת ABS. נותן כמה מכות גז כדי להבין איך המצערת מגיבה בכל המהלך. מרוצה, מעביר למצב Street וממשיך הלאה.
7912
7914
המצערת משדרת תחושה מדוייקת ושונה לחלוטין. עד 5,000 סל"ד שום שד לא יוצא מהבקבוק והכל בסדר. הגיר חלק ומקסים אין מילה אחרת. בקלאץ' לא הרגשתי הבדל. הבולמים (במפרים ובלימות) מעולים. ממשיך בדרכי ורעשי הרוח מציקים מאוד. כל כך מציק שאני מנסה להתכופף, לשבת מאחור ולבדוק אם השארתי פתח בקסדה. חושש שמא קיבלתי לקרדה. אולי בגלל זה הדגם יוצר רק שנתיים?
באזור שריגים מתחילים פיתולים מתונים ואני במוד שיוט. ההיגוי לא מרשים וקצת כבד. הקידמי גדול יותר אבל ציפיתי (בגלל יוטיוב) למשהו קליל ולוקח זמן להיכנס לפניה ובמיוחד לשנות כיוון. בסה"כ דומה להתנהגות של ההונדה. אני משייט בפיתולים בקצב מתון (סיבוב לוזית ב-100) ולוחץ קצת ביציאות לקבל תחושה ואז לוחץ עוד והופה. השד השתחרר ואני משתנק קלות בקסדה. אין מנתק הצתה ב ,5000 סל"ד ואפרכשד בועט. לא משנה באיזה מהירות או סל"ד תמיד נשאר עוד כוח. כיף הקטע הכוחני הזה.
עצרתי לקפה סיגריה וסיכום ביניים. בניגוד ל Z1000 המנוע לא "דורש" ממך להאיץ וחי בשלום עם מהירות חוקית וסל"ד שיוט. כשצריך הוא מספק כוח ויש עוד-במיוחד בתאוצות שבין 80 -150 ואת זה חיפשתי, פחות מהירות סופית.
בדרך חזרה החלטתי לנסות אטמים. וואלאק, הבדל של שמים וארץ. הרעשים נעלמו והמהירות עלתה בהתאם. למרות החששות המנוע חם אבל לא לוהט. המושב סביר והישיבה גבוהה מעל כולם. תנוחת ישיבה עדיין לא התלבשה עלי וניסיתי כמה פוזות. כנראה שיסתדר עם הזמן. משם הארכתי ובסה"כ צברתי כשעתיים (בערך 15 ליטר לק"מ) ונשאר 80% במיכל לפי השעון. זהו בגדול. התכנון ללמוד את הכלי במשך מספר חודשים ואז לעבור לצמיגי שטח.
ארכז בשרשור חוויות, עלויות, פאדיחות ותשבוחות.
NAOR2207
17-12-2019, 22:16
תהנה
פשוט בהמה נאה
(קישקשת בפוסט אחר משהו על ע . עזוב אותך משטויות. אל תתן לזה חיים)
תודה.
לטעמי בלי המזוודות הכלי מכוער. עם המזוודות הוא סבבה. קשה לי עם כל הכתום הזה :)
Shasha127
17-12-2019, 23:27
מברוק, תעשה סיבוב בלי המזוודות כולל ארגז אחורי, מחכה לך הפתעה.
moonshield
18-12-2019, 00:23
תתחדש! הכלי נראה פגז (מסכים לגבי כל הכתום הזה [emoji6])
רכיבות בטוחות וטובות!
הפלג הצפוני
18-12-2019, 08:13
תנסה גם שבילים ואם תתחבר,המזוודות יישארו חדשות בבית.
lokimonster
18-12-2019, 08:41
תתחדש מדהם ויפה.
אני מאמין שתמצא משקף חליפי ברשת שיאטום לך את רעשי הרוח.
אז שבת קפה עם הל ועץ ריח עליי.
Guccii800
18-12-2019, 09:49
תתחדש, בלי מזוודות הכלי מתנהג אחרת וניתן להגיע איתו למהירויות פליליות ללא שום נדנודים בפרונט, גם אצלי רעשי הרוח היו בלתי נסבלים ברמה כזאת שהיתי חוזר הביתה עם כאבי ראש וצלצולים באוזניים, קנייה של ספויילר תוספת למשקף תפתור לך את הבעיה, פתרון נוסף שאני אישית העדפתי אותו (יש לי גם את הספויילר) הוא החלפת המשקף למשקף נמוך כמו של דגם ה R (לא חייבים להשקיע, אני קניתי מאיביי משהו סיני שעלה כמה עשרות שקלים ועושה את העבודה מצויין), אני רוכב עם משקף נמוך וחווית הרכיבה השתנתה פלאים ללא כל מערבולות הרוח בקסדה.
רכיבות טובות, בטוח שתהנה ממנו.
מצ"ב תמונה של המשקף המדובר
תתחדש על ה
ארפכשד, זה תת-דגם חדש של האוסטרים?
:biggrin::smoke:
ניסיתי היום בדרכים בין עירוניות את מגן הרוח של גירסת הראלי.
הרבה פחות מערבולות רוח בראש אבל יותר רוח בחזה.
בנוסף יש "מנהרת רוח" בין קצה המיכל לבולמים הקדמיים. אני חושב שכוונת המשורר היתה ליצור מסך אוויר. ב NC עם המגן של GIVI היו לי מערבולות חזקות כשהייתי מאחורי רכבים אבל בכביש פתוח שום דבר עד 170. לא תמיד הקפדתי על אטמים וגם אם כן זה היה בגלל האגזוז. בפועל מיגון הרוח של האוסטרים הוא קקמייקה.
7921
מברוק, תעשה סיבוב בלי המזוודות כולל ארגז אחורי, מחכה לך הפתעה.
עכשיו הורדתי את המזוודות צד. אחרי שארפכשד נגח בקיר ושבר אבן כורכר בלי למצמץ. ואין להם ידית אפילו...חה.
תתחדש! הכלי נראה פגז (מסכים לגבי כל הכתום הזה [emoji6])
רכיבות בטוחות וטובות!
תודות.
תנסה גם שבילים ואם תתחבר,המזוודות יישארו חדשות בבית.
מבטיח לנסות.
תתחדש מדהם ויפה.
אני מאמין שתמצא משקף חליפי ברשת שיאטום לך את רעשי הרוח.
אני מקווה. עכשיו צריך לחפור את כל השרשור באתר ה ADV....ייאוש.
אז שבת קפה עם הל ועץ ריח עליי.
שבת הזאת לא אבל בהמשך...
תתחדש, בלי מזוודות הכלי מתנהג אחרת וניתן להגיע איתו למהירויות פליליות ללא שום נדנודים בפרונט, גם אצלי רעשי הרוח היו בלתי נסבלים ברמה כזאת שהיתי חוזר הביתה עם כאבי ראש וצלצולים באוזניים, קנייה של ספויילר תוספת למשקף תפתור לך את הבעיה, פתרון נוסף שאני אישית העדפתי אותו (יש לי גם את הספויילר) הוא החלפת המשקף למשקף נמוך כמו של דגם ה R (לא חייבים להשקיע, אני קניתי מאיביי משהו סיני שעלה כמה עשרות שקלים ועושה את העבודה מצויין), אני רוכב עם משקף נמוך וחווית הרכיבה השתנתה פלאים ללא כל מערבולות הרוח בקסדה.
רכיבות טובות, בטוח שתהנה ממנו.
מצ"ב תמונה של המשקף המדובר
אם יש לך קישור לספוילר זה יעזור.
עכשיו אני עם מגן הרוח של ה R -אמנם משפר אבל לא מבטל.
אני רוצה להסביר.
אין לי זרמי אוויר או מערבולות שמזיזות את הראש מצד לצד. יש רעשי רוח חזקים. בדקתי עם היד, הרוב מגיע מעל המגן וקצת בצד.
תתחדש על ה
ארפכשד, זה תת-דגם חדש של האוסטרים?
:biggrin::smoke:
התלבש עליו השם ואני לא מתווכח. קצת חייזרי, מיתי וכוחני.
lokimonster
18-12-2019, 20:29
שבת הזאת לא אבל בהמשך...
סבבה תקבל עץ משומש והל בלי קפה.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
בפועל מיגון הרוח של האוסטרים הוא קקמייקה.
7921
חלמתי על רוכב 1290 אדוונצ'ר (גרסת כביש - לא R) שרוכב ליידי על 250 עם קסדת אדוונצ'ר (כזאת עם מצחיה). כשעצרנו (בחלום) שאלתי אותו איך הוא מצליח לרכוב בכזאת נינוחות עם קסדה כזאת במהירות שכזאת והתשובה היתה שהמיגון רוח מושלם. מהימים שהשתמשתי בקסדת שטח על דו''ש בלי מיגון רוח, אני זוכר ששרירי הצוואר היו עובדים שעות נוספות מעל 120. תחשוב כמה המשקף צריך להיות מושלם כדי לאפשר את הסיטואציה.
חלמתי על רוכב 1290 אדוונצ'ר (גרסת כביש - לא R) שרוכב ליידי על 250 עם קסדת אדוונצ'ר (כזאת עם מצחיה). כשעצרנו (בחלום) שאלתי אותו איך הוא מצליח לרכוב בכזאת נינוחות עם קסדה כזאת במהירות שכזאת והתשובה היתה שהמיגון רוח מושלם. מהימים שהשתמשתי בקסדת שטח על דו''ש בלי מיגון רוח, אני זוכר ששרירי הצוואר היו עובדים שעות נוספות מעל 120. תחשוב כמה המשקף צריך להיות מושלם כדי לאפשר את הסיטואציה.
זה לא הייתי אני.
ממה שקראתי פה ושם לדגמי האדוונצ'ר של המתחרים אין בעיות עם המגן רוח. זו גם אחת הסיבות שלא הלכתי על הKTM 790. הגעתי ל-200 אבל אני בסה"כ רוצה לשייט ב -140 בנינוחות. מעבר להנאה זה גם עניין של בטיחות וכלכלת אנרגיה ברכיבות ארוכות. אני יכול לפתח שרירי צוואר עם נייקד אבל לא מתאים. הייתי בחנות לאביזרי אופנועים והציעו מגן שנראה כמו המגן רוח של הווספות של השליחים הבאמת זקנים. מקווה שהספוילר יסדר את זה. יכול להיות שה GIVI היה כל כך מעולה שיצר ציפיות לא ריאליות?
Guccii800
19-12-2019, 13:28
אם יש לך קישור לספוילר זה יעזור.
זה מה שאני קניתי, יש כמובן המון סוגים.
https://www.ebay.com/itm/Adjustable-Clip-On-Windshield-Extension-Spoiler-Wind-Deflector-For-Motorcycle/223223831526?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
לא הכי יפה ומרגיש כבד על המשקף אבל עשה את העבודה
זה מה שאני קניתי, יש כמובן המון סוגים.
https://www.ebay.com/itm/Adjustable-Clip-On-Windshield-Extension-Spoiler-Wind-Deflector-For-Motorcycle/223223831526?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
לא הכי יפה ומרגיש כבד על המשקף אבל עשה את העבודה
תודה- הוזמן. יגיע תוך 3 שבועות.
הזמנתי את העבה כי הדבר שמפחיד אותי הוא שמגן רוח יסדק ויהפוך לגליוטינה במהירות גבוהה.
שוב נברתי שעות ביוטיוב ופורומים ויש אינסוף תלונות ופתרונות מגעילים למדי :)
אחד מעדיף מגן ענק השני רוח בפנים בלי מערבולות וכל אחד בגובה זווית רכיבה ומהירויות שונות. תכל'ס אין קונסנזוס על כלום.
האופטימום כרגע הוא מגן ראלי על מצב נמוך.
בינתיים רכבתי קצת עם הקטנה שהפעם צייצה מאחור כצפוי ולא פיהקה בכלל.
יש עדיין רוח ישירה אבל הרבה פחות רעש. הבדלים קטנים ברעש בין 100 ל 180.
חברים עם GS ואפריקה טווין מדווחים שאין בעיה.
נסעתי לרמת הגולן בשישי אחה"צ דרך 6. ממחלף עירון תנועה עומדת עד לאמצע ואדי מילק. היה קל לזגזג כל עוד היו מרווחים אבל עמדתי נטו בגלל עבודות בדרך ותרבות נהיגה של מפגרים בני כל העדות כחצי שעה. בגלל האכזבה החלטתי לסרב לוויז ולנסות להגיע לירידות של פוריה בדרך אחרת. זה נגמר בסיבוב מיותר דרך זרזיר ונעילת אחורי (רח' ראשיד). התכנית בגדול היתה להכיר את האופנוע בסיבובים לאחר שהציפוי נשחק.
ברחוב שמקשר לכביש העוקף בטבריה יש ירידה יחסית תלולה והכביש חלק האחורי שוב ננעל וזה קרה שוב קצת לפני צומת אריק. לא משהו דרמתי ולא נזרק לצדדים אבל להפעיל ABS בבלימה לא הכי חזקה, התפלאתי. העליה לקצרין דרך יהודיה היתה מאוד מהנה. המתלים והכוח לעומת ה NC שמוציא מפניות של 110 ~ הם חוויה.
הקטע עם מגן הרוח עדיין מפריע והבנתי שמעבר לרוח אצטרך לעצור מדי שעה - חצי שעה לנקות ממשקף הקסדה מעופפים. משקף מלוכלך לא בא לי טוב. בדרך חזרה עשיתי את דרך אלון עם מעט מאוד תנועה. ניסיתי להיזכר היכן הפניה שקקטוב הזכיר פעם ולא הצלחתי. שמתי לב שהוסיפו חצאיות בחלק התחתון של מעקה הבטיחות. המפלץ בלע את העליה התלולה ב 160 כמו כלום ובכלל התחושה שאין קץ לעוצמה. יותר עקיפות אבל בטוחות בהרבה.
בתוך הסיבוב יציבות נשמרת גם בבורות וגבשושיות בצורה טובה. סדרות של פניות צריך לעבוד קשה עד שהאופנוע עובר צד. לא ירדתי מאוד נמוך אבל התחושה שאפשר הרבה יותר מהר. עשיתי גם שביל כורכר יחסית טוב ועבר בלי שום בעיה. הישיבה נוחה אבל התנוחה עדיין לא ברורה לי לגמרי ואני מנסה להבין מה האופנוע רוצה ממני. השמש מתחילה לרדת והגבעות מסביב נצבעות בכתום. הכביש ריק וחוץ ושני עדרי כבשים ופס חשוד כסולר היה הרבה מקום ללחוץ. הפסקה בתצפית וקשקשתי עם צמד אופנוענים פלסטינים. התלוננו שאצלהם הציוד והדרג'את (אופנועים) יותר יקרים בגלל המע"מ והמכס. היו מאוד סקרניים ושאלו המון שאלות. גם מספר הפעמים שנופפו לי לשלום עלה משמעותית כי KTM כנראה עושה רושם של גבר גבר. אותי הוא פחות מרשים במראה. מהיכולות שאני ממשיך לגלות אני די מרוצה.
7928
וזה משהו שאישתי מצאה ושלחה לי היום :).
עצירה בפונדק כושי בגלל סופת חול. קטעים.
7929
איך הקלאץ' ההידראולי יחסית לזה של ה-NC?
כשהוא מניע וקר (צ'וק אלק') יותר קשה לתמרן אותו במהירות זחילה בלי קפיצות ושיהוקים. נדמה לי שההילוכים עוברים פחות חלק מהיום הראשון ואולי בגלל שהסל"ד קצת יותר גבוה. לגבי יתר השימוש, לא רואה הבדל לחיוב או שלילה.
חברים עם GS ואפריקה טווין מדווחים שאין בעיה.
אני עם GS כבר חצי שנה, ומיגון הרוח הוא אחת הבעיות הכואבות (תרתי משמע).
בוגבה 1.82, עם מושב המכוון למצב הגבוה מבין השניים, הרגשתי מערבולות רוח ונדנודי קסדה (שזה הכי מעצבן ואפילו מסוכן)על המשקף המקורי, בכל גובה אפשרי בטווח.
החלפתי למשקף ענק של וונדרלך + שתי תושבות חיזוק + ספוילר (בעלות של של 2000+ שקלקלים) ועדיין לא מצליח למצוא קונסטלציה שתאפשר זרימה חלקה סביב הקסדה ללא מערבולות מחד, ומאידך עדיין לאפשר אוורור נורמלי לקסדה, וזו קצת מתסכל. אני מאוד רוצה להאמין שטרם מציתי את כל אפשריות הכיוונון והקומבינציות.
יכול להיות שאמצא את עצמי עם משקף ראלי קצרצר בסופו של דבר, אך גם לאופנוע שהשימוש הבלעדי שלו זה טיולי כביש ארוכים, לא נשמע להיט.
בוגבה 1.82, עם מושב המכוון למצב הגבוה מבין השניים, הרגשתי מערבולות רוח ונדנודי קסדה (שזה הכי מעצבן ואפילו מסוכן)על המשקף המקורי, בכל גובה אפשרי בטווח.
החלפתי למשקף ענק של וונדרלך + שתי תושבות חיזוק + ספוילר (בעלות של של 2000+ שקלקלים) ועדיין לא מצליח למצוא קונסטלציה שתאפשר זרימה חלקה סביב הקסדה ללא מערבולות מחד, ומאידך עדיין לאפשר אוורור נורמלי לקסדה, וזו קצת מתסכל. אני מאוד רוצה להאמין שטרם מציתי את כל אפשריות הכיוונון והקומבינציות.
יכול להיות שאמצא את עצמי עם משקף ראלי קצרצר בסופו של דבר, אך גם לאופנוע שהשימוש הבלעדי שלו זה טיולי כביש ארוכים, לא נשמע להיט.
יש מצב שהבעיה היא בקסדה ולא במיגון.
Dresdner
22-12-2019, 13:27
יכול להיות שאמצא את עצמי עם משקף ראלי קצרצר בסופו של דבר, אך גם לאופנוע שהשימוש הבלעדי שלו זה טיולי כביש ארוכים, לא נשמע להיט.כמעט לכל אופנוע שהיה לי קיצרתי את המשקף, מבחינתי המשקף צריך לעזור עם הרוח לכיוון החזה אבל הראש צריך להיות בזרימת אוויר נקיה.
טיול אחרון שעשיתי בכלל הורדתי את כל המשקף ונהנתי מכל רגע.
יש מצב שהבעיה היא בקסדה ולא במיגון.
הכיוון הזה נשלל. רוכב עם NXR שעל ה- ZZR1400 תפקדה ללא דופי, ובנוסף כאשר אני עומד על הרגליות ויוצא מטווח המשקף, אני מרגיש זרימה חלקה נטולת נדנודים או וברציות.
כמעט לכל אופנוע שהיה לי קיצרתי את המשקף, מבחינתי המשקף צריך לעזור עם הרוח לכיוון החזה אבל הראש צריך להיות בזרימת אוויר נקיה.
טיול אחרון שעשיתי בכלל הורדתי את כל המשקף ונהנתי מכל רגע.
כנראה שהכיוון הוא משקף קצר.
כשהוא מניע וקר (צ'וק אלק') יותר קשה לתמרן אותו במהירות זחילה בלי קפיצות ושיהוקים. נדמה לי שההילוכים עוברים פחות חלק מהיום הראשון ואולי בגלל שהסל"ד קצת יותר גבוה. לגבי יתר השימוש, לא רואה הבדל לחיוב או שלילה.
מעניין. אני מניח שהקלאץ' של magura, אולי צריך לרענן דם?
לא מצליח להבין איך זה שמישהו מתלונן על בעיות רוח אומרים לו תקצר את המשקף.
הרי המטרה היא להיכנס מתחת למשקף, מתחת לרוח, אז מה ייתן פה הקיצור משקף?
Dresdner
22-12-2019, 15:40
לא מצליח להבין איך זה שמישהו מתלונן על בעיות רוח אומרים לו תקצר את המשקף.
הרי המטרה היא להיכנס מתחת למשקף, מתחת לרוח, אז מה ייתן פה הקיצור משקף?כי הוא מתלונן על מערבולות שהמשקף מייצר לא על הרוח עצמה.
פעם רכבתי על אופנוע שהמשקף המקורי שלו גרם למיקרו רעידות בקסדה שהקפיצו לי את כדורי העניים בתוך הגולגולות וראיתי מטושטש מ130 קמ"ש ומעלה.
להיות מתחת למשקף זה מבחינתי הכי גרוע שיש, אתה לא מקבל אוויר לפתחי האיוורור של הקסדה ואתה רואה חלק מהכביש דרך משקף שאין לו וישרים.
הרעיון של משקף זה היכולת לרכב מהר מבלי שהאוויר לוחץ על פלג גוף עליון, המשקף הוא לא בשביל הראש כי בשביל זה יש לנו משקף בקסדה
lokimonster
22-12-2019, 19:04
כי הוא מתלונן על מערבולות שהמשקף מייצר לא על הרוח עצמה.
פעם רכבתי על אופנוע שהמשקף המקורי שלו גרם למיקרו רעידות בקסדה שהקפיצו לי את כדורי העניים בתוך הגולגולות וראיתי מטושטש מ130 קמ"ש ומעלה.
להיות מתחת למשקף זה מבחינתי הכי גרוע שיש, אתה לא מקבל אוויר לפתחי האיוורור של הקסדה ואתה רואה חלק מהכביש דרך משקף שאין לו וישרים.
הרעיון של משקף זה היכולת לרכב מהר מבלי שהאוויר לוחץ על פלג גוף עליון, המשקף הוא לא בשביל הראש כי בשביל זה יש לנו משקף בקסדהבבאנדיט וגם בgtr היו לי משקפים גבוהים כאשר בgtr היה מתכוון חשמלית.
אני יכול להעיד וגם asafa יכול חהעיד שניתן היה לרכוב בקצב סופר מהיר בגב זקוף ללא מערבולות.
הכל עניין של כיוון ותיכנון.
אכן בחורף כשצריך סילוק אדים המשקף עשוי להפריע.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
להבנתי יש כאן עניינים קשורים ולכן יוצרים בלבול מילולי.
1- מערבולות רוח שנגרמות בגלל הואקום שבועת האוויר יוצרת- buffeting.
2- רעשי רוח בקסדה.
3- רוח בראש ובחזה (אוויר נקי).
בעיה מס' 1 לעיתים בלתי נסבלת בגלל נדנוד מהיר של הראש עד לסכנה בטיחותית. לרוב לא קשורה לקסדה אלא לואקום שמושך לבועה שהרוכב נמצא בה זרמי אוויר מהצדדים ומלמטה. ניתן לבדוק ברכיבה את הכיוון או מקור הזרם ולפעמים הוספת כנפונים מקדימה עוזרת להזרים אוויר למקום אחר בבועה בצורה מתונה יותר.
בעיה מס' 2 יכולה להיות קסדה אבל היא נובעת (כך נראה לי) מממגן רוח שמנקז את האוויר הדחוס לחלק העליון של הקסדה. ברכיבה בלי אטמים והנזק לאזניים מובטח.
בעיה מס' 3 היא בעצם הפתרון של בעיות 1-2. הורדת מגן הרוח למצב נמוך או קיצורו מונעת רעשים ומערבולות. היא בעיה כי המגן לא מספק הגנה מפני גשם, קור, מעופפים ועצמים שעלולים להוציא לך עין גם דרך משקף הקסדה. זה קצת כמו להפוך את הכלי לנייקד לעומת אדוונצ'ר עם מגן רוח מתפקד.
באופנועי שטח וספורט הבעיות לא מהותיות. בשטח אין מהירות שמייצרת הפרעות רוח ובספורט זה חלק מהחבילה. התנוחה מתאימה לשכיבה על המיכל לקטעים קצרים ומהירים ולרוב מדובר ברוכבי סולו. אופנועי ספורט-טורינג \ אדוונצ'ר משווקים ומתוכננים לגמוע מרחקים- כולל באוטוסטרדות. מדובר בכלים יקרים שמיועדים לקהל יעד מבוגר שלעיתים מתנהל עם מורכב ומזוודות באזור ה 120-140 קמ"ש.
אלפי לקוחות אדוונצ'ר רוכשים פתרונות אפטרמרקט מחברות שתקציב מחלקת המו"פ שלהם לא מתקרב לאחוז ממחלקת המו"פ של KTM. פשוט הזוי שהרוכבים לא בדיוק מתלוננים או מקימים מהומות. מזכיר את תסמונת האישה המוכה- הכלי שלי הכי גדול אז הפאדיחות מתקבלות בהבנה. מדובר בכשל הנדסי כה נפוץ ומטופש שמתקבל בסלחנות תמוהה. אחרי שעות של קריאה נראה שהבעיה שכיחה בכל דגמי האדוונצ'ר (790-1090-1190-1290). בעיה כי מגן רוח נועד...להגן על הרוכב מפני הרוח.
https://www.youtube.com/watch?v=hFIaptiWQew
https://www.youtube.com/watch?v=z9OsCsM0abg
Dresdner
23-12-2019, 09:38
להבנתי יש כאן עניינים קשורים ולכן יוצרים בלבול מילולי.
1- מערבולות רוח שנגרמות בגלל הואקום שבועת האוויר יוצרת- buffeting.
2- רעשי רוח בקסדה.
3- רוח בראש ובחזה (אוויר נקי).
בעיה מס' 1 לעיתים בלתי נסבלת בגלל נדנוד מהיר של הראש עד לסכנה בטיחותית. לרוב לא קשורה לקסדה אלא לואקום שמושך לבועה שהרוכב נמצא בה זרמי אוויר מהצדדים ומלמטה. ניתן לבדוק ברכיבה את הכיוון או מקור הזרם ולפעמים הוספת כנפונים מקדימה עוזרת להזרים אוויר למקום אחר בבועה בצורה מתונה יותר.
בעיה מס' 2 יכולה להיות קסדה אבל היא נובעת (כך נראה לי) מממגן רוח שמנקז את האוויר הדחוס לחלק העליון של הקסדה. ברכיבה בלי אטמים והנזק לאזניים מובטח.
בעיה מס' 3 היא בעצם הפתרון של בעיות 1-2. הורדת מגן הרוח למצב נמוך או קיצורו מונעת רעשים ומערבולות. היא בעיה כי המגן לא מספק הגנה מפני גשם, קור, מעופפים ועצמים שעלולים להוציא לך עין גם דרך משקף הקסדה. זה קצת כמו להפוך את הכלי לנייקד לעומת אדוונצ'ר עם מגן רוח מתפקד.
באופנועי שטח וספורט הבעיות לא מהותיות. בשטח אין מהירות שמייצרת הפרעות רוח ובספורט זה חלק מהחבילה. התנוחה מתאימה לשכיבה על המיכל לקטעים קצרים ומהירים ולרוב מדובר ברוכבי סולו. אופנועי ספורט-טורינג \ אדוונצ'ר משווקים ומתוכננים לגמוע מרחקים- כולל באוטוסטרדות. מדובר בכלים יקרים שמיועדים לקהל יעד מבוגר שלעיתים מתנהל עם מורכב ומזוודות באזור ה 120-140 קמ"ש.
אלפי לקוחות אדוונצ'ר רוכשים פתרונות אפטרמרקט מחברות שתקציב מחלקת המו"פ שלהם לא מתקרב לאחוז ממחלקת המו"פ של KTM. פשוט הזוי שהרוכבים לא בדיוק מתלוננים או מקימים מהומות. מזכיר את תסמונת האישה המוכה- הכלי שלי הכי גדול אז הפאדיחות מתקבלות בהבנה. מדובר בכשל הנדסי כה נפוץ ומטופש שמתקבל בסלחנות תמוהה. אחרי שעות של קריאה נראה שהבעיה שכיחה בכל דגמי האדוונצ'ר (790-1090-1190-1290). בעיה כי מגן רוח נועד...להגן על הרוכב מפני הרוח.
https://www.youtube.com/watch?v=hFIaptiWQew
https://www.youtube.com/watch?v=z9OsCsM0abgזה עניין של ציפיות, מי שמצפה שאופנוע יהיה כמו רכב קבריולט בדרך כלל התאכזב מכל מגן רוח.
תראה את האמריקאים, כמעט בכל פורום לא משנה איזה אופנוע, לאמריקאים תמיד יש מגן רוח ענקי ומגוחך אבל זה הציפיות שלהם מרכיבה על אופנוע.
בנוסף אין כאן מדע מדוייק ויש כאן המון משתנים, המשקף בקטמ כנראה התאים לרוכב המפעל שהוא בגובה מסוימם אם מעיל מסויים וקסדה מסויימת.
בכל פורום יש מי שמתלונן על מגן הרוח
זה עניין של ציפיות, מי שמצפה שאופנוע יהיה כמו רכב קבריולט בדרך כלל התאכזב מכל מגן רוח.
תראה את האמריקאים, כמעט בכל פורום לא משנה איזה אופנוע, לאמריקאים תמיד יש מגן רוח ענקי ומגוחך אבל זה הציפיות שלהם מרכיבה על אופנוע.
בנוסף אין כאן מדע מדוייק ויש כאן המון משתנים, המשקף בקטמ כנראה התאים לרוכב המפעל שהוא בגובה מסוימם אם מעיל מסויים וקסדה מסויימת.
בכל פורום יש מי שמתלונן על מגן הרוח
הסרטונים הם רק דוגמא והסבר כללי לסוגיה.
אם הדגם נמכר עם מגן רוח הוא אמור לעשות את העבודה בדיוק כמו מושב, פנס או מיכל דלק. זו התוצאה או הפונקציונליות הבסיסית שקובעת אם מדובר בכשל ואני לא מערבב טעם אישי. אם צבע לא מגן על הברזל או מתקלף או דוהה זה לא קשור אם אני מחבב את הגוון. האמריקאים עם הקסטומים וההארלי אמנם מקטרים אבל זה שהם שואפים ליותר הגנה (ופחות חרקים מעוכים) עדיין לא אומר שהמגן רוח עובד בצורה טובה.
האבסורד בעיני ש-KTM ושאר היצרניות מחזיקות מפעלים, מסלולים, נהגי מבחן, עשרות מהנדסים ומעצבים ומוציאות בידיעה חלק פגום ברמה ההנדסית כשחברות עם הרבה פחות אמצעים מצליחות לספק מגני רוח טובים יותר. גם אם לא ימנעו רוח לגמרי הם לרוב עדיפים בעיני נמוכים, גבוהים שמנים ורזים. זה מה שדפוק בעניין, בעיני. אם אי אפשר היה לספק מגן רוח טוב יותר ניחא אבל אפשר ולא רק לחובבי הניתוק המקסימלי.
המשתנים דווקא מצומצמים. מרחק וגובה רוכב בתנוחה הטבעית * + מבט מעל המשקף או מבעד למשקף. מהירות הרכיבה היא פקטור משני ** כי העניין הוא הכוונת הזרימה ביעילות. אם המכניקה עובדת, היא תספק הגנה בספיקה (מהירות רכיבה שהותאמה לאופנוע) הרלוונטית. זה בדיוק כמו שיפועי ניקוז של מים. כשהמישורים מוטים בצורה יעילה מי הגשם יזרמו ישירות למרזב. אם יש גשם חזק ובלתי צפוי זה תופעה חריגה (רוכב בצניחה חופשית מהרקולס) אם כמות המשקעים שכיחה ויש הצפות מדובר בכשל.
* מרחק וגובה מקצה המשקף נותנים זווית. נראה שהמעצבים מעדיפים מגן רוח שמשתלב עם הסימטריה שבין זווית המזלג המיכל וכו' ולאו דווקא יעיל.
** משוואת ברנולי (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%90%D7%AA_%D7%91%D7%A8% D7%A0%D7%95%D7%9C%D7%99)
הסבר של יצרן מגן רוח חלופי.
https://calsci.com/motorcycleinfo/Fairing.html
שדרת הערבולים של פון קרמן (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%93%D7%A8%D7%AA_%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%91% D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D_%D7%A9%D7%9C_%D7%A4%D7%95% D7%9F_%D7%A7%D7%A8%D7%9E%D7%9F)
Dresdner
24-12-2019, 00:41
ועובדה שאין מגן רוח שכל הרוכבים יהיו מרוצים ממנו, אין מצב שזה יקרה כי גובה הרוכבים שונה , הקסדות שונות ועוד.
על הנייר זה נראה קל וגם במנהרת הרוח עם העשן הלבן שנראה זורם לו בצורה חלקה אבל המציאות שונה.
בקטמ SMT שהיה לי גם היו תלונות בפורומים ומבחינתי הוא עשה עבודה מעולה.
* מרחק וגובה מקצה המשקף נותנים זווית. נראה שהמעצבים מעדיפים מגן רוח שמשתלב עם הסימטריה שבין זווית המזלג המיכל וכו' ולאו דווקא יעיל.
תשמע, אם ההנחה הרווחת שהמשקף הוא תמיד חרא לא משנה על איזה כלי אתה רוכב, למה להשקיע במשהו שבאמת יעבוד אבל יראה מכוער?
מי שמנהל את הפרויקט יעדיף שהמשקף יראה טוב במקום שיעבוד אבל יהיה מכוער.
ואז בתוספת 59.99 תקבל משקף אמיתי.
Dresdner
24-12-2019, 01:40
תשמע, אם ההנחה הרווחת שהמשקף הוא תמיד חרא לא משנה על איזה כלי אתה רוכב, למה להשקיע במשהו שבאמת יעבוד אבל יראה מכוער?
ואז בתוספת 59.99 תקבל משקף אמיתי.גם בתחום הafter market הם לא מצליחים לייצר משקף שמתאים לכולם שזה ההוכחה שגם שמנסים לייצר משקף ללא שיקולים של יופי (כי יש הרבה שנראים גועל נפש) עדיין זה לא זה.
תמיד התייחסתי ל-KTM בתערובת של הערצה וסלידה, כן אני מאלה ששמים את אמונם המלא בתוצרת היפנית כזו או אחרת,
רכבתי על הבימר, אבל מעבר לכך אני שם את מבטחי בתוצרת המזרחית. אני יודע שאולי אני טועה, ברור לי שיוכיחו לי עכשיו
באותות ומופתים את גודל טעותי יתנו דוגמאות ויבאו ציטוטים, סבבה עופו על זה לא יעזור לכם.
אבל הבעיה של המשקף והגנת הרוח בדגמים האלה אינה בעיה אישית אם כ-ו-ל-ם מציינים אותה, אז אולי מישהו בחברה צריך
להתעורר להבין מה הרוכבים שלהם רוצים וצריכים, ייצא בכבודו ממצב הקפיצות האנאלית וייתן להם מה שהם מבקשים?
הגישה של "אנחנו מבינים יותר ממך מה אתה צריך" מבאסת.
מצד שני יש את הרוכבים, ואני מכיר את רוב הסוגים, אופנוע זה לא כורסא נוחה בסלון שצופים בנוף שמוקרן על מסך בטלוויזיה
XXX אינטש.
אופנוע זה מכלול פשרות שמטרתם לתת לך את ההנאה הטובה ביותר למה שאתה אוהב, אז אם המחיר לרכישה
הוא קצת רוח בפנים LET IT BE...או תשפר/תחליף אופנוע.
הגישה שלי נסה כמה שיותר קח את מה שהרגיש לך הכי נכון, משם רק כביש פתוח חברה טובה והרבה גז.
lokimonster
24-12-2019, 10:41
ומה אם היצרן פשוט רוצה להרוויח?
נשים משקף שיתאים להימלר אבל לא לגבלס.
אז כל הגבלסים הקטנים ירכשו משקף מתאים.
על הדרך נוסיף ידיות מתחממות שיתאימו ללני ריפנשטאהל וכדי שתגיע לרצפה גם קיט הנמכה.
את הכיסא נעשה מחודד כדי שיתאים להיטלר אבל נמכור גם גרסת תיור כדי שהוא יוכל לטייל עם אווה בראון.
אני מניח שיש גם מחשבה כלכלית מאחורי השיקולים של האוסטרים.
ושושנים אני מסכים איתך הירוהיטו מג'נון ואם יהיה פגם בתיכנון היה עושה חרקירי.
זה נכון עד לסוף שנות ה90 היום כולם זיפת.
Dresdner
24-12-2019, 11:00
ומה אם היצרן פשוט רוצה להרוויח?
נשים משקף שיתאים להימלר אבל לא לגבלס.
אז כל הגבלסים הקטנים ירכשו משקף מתאים.
על הדרך נוסיף ידיות מתחממות שיתאימו ללני ריפנשטאהל וכדי שתגיע לרצפה גם קיט הנמכה.
את הכיסא נעשה מחודד כדי שיתאים להיטלר אבל נמכור גם גרסת תיור כדי שהוא יוכל לטייל עם אווה בראון.
אני מניח שיש גם מחשבה כלכלית מאחורי השיקולים של האוסטרים.
ושושנים אני מסכים איתך הירוהיטו מג'נון ואם יהיה פגם בתיכנון היה עושה חרקירי.
זה נכון עד לסוף שנות ה90 היום כולם זיפת.נו באמת, אתה יודע כמה טעויות בארגונומיה בסיסית יש באופנועים יפנים?
אי אפשר להתאים אופנוע לכל האנשים אפילו יצרנים שהוסיפו משקף מתכוון חשמלית מהכידון מקבל ביקורות שליליות מחלק מהרוכבים
נו באמת, אתה יודע כמה טעויות בארגונומיה בסיסית יש באופנועים יפנים?
אי אפשר להתאים אופנוע לכל האנשים אפילו יצרנים שהוסיפו משקף מתכוון חשמלית מהכידון מקבל ביקורות שליליות מחלק מהרוכבים
פעם האדם ידע להסתגל ולשרוד, היום הוא מחליף או מתלונן.
משהו על ברזל ופלדה....
lokimonster
24-12-2019, 11:10
מתלונן מי מתלונן?
אני אף פעם לא מתלונן.
מודה לאל שחרא ולא יותר גרוע.
תודה לאל פחות טוב מאתמול יותר טוב ממחר.
מתלונן מי מתלונן?
אני אף פעם לא מתלונן.
מודה לאל שחרא ולא יותר גרוע.
תודה לאל פחות טוב מאתמול יותר טוב ממחר.
על ראש הגנב בוערת הכיפה....דיברתי באופן כללי על האנושות....
Dresdner
24-12-2019, 12:26
על ראש הגנב בוערת הכיפה....דיברתי באופן כללי על האנושות....כבר הסכמנו בשירשור אחר שהוא לא באמת אופנוען
כבר הסכמנו בשירשור אחר שהוא לא באמת אופנוען
הוא אופנוען בשבי...
lokimonster
24-12-2019, 14:15
שבי לא שבי.
יש לו 2 גלגלים הוא אפילו עם הילוכים
הוא יודע לחצות את הפקקים ביעילות
לקחת אותי לכל מקום בזריזות
ואם נופלים נפצעים
זה אופנוע לכל דבר
האמת הגרסה האוטומטית עושה לי עיינים.
ועובדה שאין מגן רוח שכל הרוכבים יהיו מרוצים ממנו, אין מצב שזה יקרה כי גובה הרוכבים שונה , הקסדות שונות ועוד.
על הנייר זה נראה קל וגם במנהרת הרוח עם העשן הלבן שנראה זורם לו בצורה חלקה אבל המציאות שונה.
בקטמ SMT שהיה לי גם היו תלונות בפורומים ומבחינתי הוא עשה עבודה מעולה.
הבנתי שמנהרות רוח פחות מועילות לפיתוח מגן רוח ומשמשות בעיקר להפחתת גרר. יש גם עניין של רוחות צד ולחצים שלאו דווקא משפיעים על תוצאות גרר.
אני לא טוען שגודל אחד יספק לכולם הגנה מירבית אלא שאפשר לעשות מגן יעיל יותר אולי מתכוון (גובה +זווית) שישפר את המצב לכולם. גובה הרוכב + מרחק ממגן הרוח הם המשתנים העיקריים.
ואז בתוספת 59.99 תקבל משקף אמיתי.
נראה שזה הסיפור. המפתיע שאוכלוסיית הרוכבים עם כל הדאווין של לדפוק את המערכת מקבלים את הכשל די בהכנעה.
איפו התקופות שצרכנים עלו על בריקדות ושרפו את המועדון?
פעם האדם ידע להסתגל ולשרוד, היום הוא מחליף או מתלונן.
משהו על ברזל ופלדה....
דמיין אוהל מושקע ויקר לטיולי מזג אוויר קיצוני שדולף בטפטוף קל. זה שהאוהל הממותג שוקל 122 גרם, מורכב ב- 3 שניות והופך לערסל אלקטרוני שטוען מצבר נייד זה נחמד ומרשים אבל אם הוא דולף זה די באסה. כאן יש מגן שלא מגן. זה הסיפור.
כבר הסכמנו בשירשור אחר שהוא לא באמת אופנוען
אובג'קשיין!
רכבתי מאחורי מפלצת הלוקי כשהוא מורכב עם ה NC בעליה למצוקי דרגות. אמנם מגרש ביתי וזה אבל רוכב שיודע את המלאכה.
חנוכה שמח חם ומאיר לכולם.
שבי לא שבי....האמת הגרסה האוטומטית עושה לי עיינים.
אני מנסה לסנגר עליך אבל יש גבול.
lokimonster
24-12-2019, 14:48
אני מנסה לסנגר עליך אבל יש גבול.
נו טוב
אוטמטי זה כבר טוזטוז אפילו VESPA PX150 עדיפה.
תבחר משמתאים לך רק שלא תגמור כמו מוטי בננה בציריך.
Dresdner
24-12-2019, 16:07
היום הסתכלתי שוב בלוחות, עדיין נשארו כמה 1090 חדשים (אפס קילומטר) ב10000 יורו (38500 ש"ח) אין ספק שגם עם המשקף הלא משהוא זה מפתה, אם רק חברה אחרת הייתה נותנת את השירות עליו אז אולי הייתי מצליח לשכוח כמה היצרן הזה מפשל.
Guccii800
24-12-2019, 18:44
נו טוב
אוטמטי זה כבר טוזטוז אפילו VESPA PX150 עדיפה.
יש לי 200, מעוניין?
lokimonster
24-12-2019, 19:45
האמת כן
הייתה לי px150 אישתי הכריחה אותי למכור
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
היום הסתכלתי שוב בלוחות, עדיין נשארו כמה 1090 חדשים (אפס קילומטר) ב10000 יורו (38500 ש"ח) אין ספק שגם עם המשקף הלא משהוא זה מפתה, אם רק חברה אחרת הייתה נותנת את השירות עליו אז אולי הייתי מצליח לשכוח כמה היצרן הזה מפשל.
קח סיבוב תרגיש אותו לפני. תראה אם בכלל מתאים לך מבחינת תנוחת רכיבה כי עבורי היא שונה מכל מה שניסיתי. שווה לבדוק במחיר כזה. המשקף הנמוך (של דגם הראלי) יספק לך אוויר נקי. אין בו את כל האלקטרוניקה המיותרת (בעיני) של האחים הגדולים וכוח הוא מספק כמו גדול. האביזרים (עבורי זה חשוב) יקרים והאופנוע מגיע ערום אבל את זה אתה בטח יודע. וגם מעניין אותי לשמוע על ההתרשמות שלך.
Dresdner
25-12-2019, 01:42
קח סיבוב תרגיש אותו לפני. תראה אם בכלל מתאים לך מבחינת תנוחת רכיבה כי עבורי היא שונה מכל מה שניסיתי. שווה לבדוק במחיר כזה. המשקף הנמוך (של דגם הראלי) יספק לך אוויר נקי. אין בו את כל האלקטרוניקה המיותרת (בעיני) של האחים הגדולים וכוח הוא מספק כמו גדול. האביזרים (עבורי זה חשוב) יקרים והאופנוע מגיע ערום אבל את זה אתה בטח יודע. וגם מעניין אותי לשמוע על ההתרשמות שלך.ישבתי עליו מזמן ככה שאני לא ממש זוכר אבל זה לא נראה כלכך שונה מהSMT חוץ מה19 אינץ מקדימה.
לגבי משקף אם צריך מעביר אותו תחת מסור והכל מסתדר.
רכיבת מבחן לא תיהיה אפשרית כי אין יותר אופנועי מבחן לדגם הזה, הם נמכרו לפני שנה, מה שיש עכשיו זה שאריות ממחסן קטמ גרמניה.
תבחר משמתאים לך רק שלא תגמור כמו מוטי בננה בציריך.
?????
Guccii800
25-12-2019, 12:46
האמת כן
הייתה לי px150 אישתי הכריחה אותי למכור
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
האמת שאותי אישתי הכריחה להשאיר את הווספה בסלון ולא להוציא אותה החוצה
?????
מבצע סבתא. דה בסט טרי אין דה פורסט.
- קלאסיקה, קאלט, הסרט הישראלי הטוב בכל הזמנים. סיפור אמיתי, קירבה משפחתית, כל מילה אמת.
https://www.youtube.com/watch?v=4xE8FY1moWQ
?????
שוש, תלך מהר לעמוד בפינה !!!! ... תדפוק ת'ראס בקיר עד שיתחיל לדמם, אז תחזור ותודה שאתה בור.
lokimonster
25-12-2019, 16:24
האמת שאותי אישתי הכריחה להשאיר את הווספה בסלון ולא להוציא אותה החוצהנשים אנחנו עפר לרגליהן.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
שוש, תלך מהר לעמוד בפינה !!!! ... תדפוק ת'ראס בקיר עד שיתחיל לדמם, אז תחזור ותודה שאתה בור.
אם חוסר ידע בסרטי בורקס, זמרים ישראלים מכוכב נופל ושמות מאותגרי חיים מהאח הגדול, הם מדד, אז אני בור ועם הארץ.....
אבל זה לא בורקס!
עכשיו תתנצל לפני שאני מדביק אותך לדלת של הנגריה ומחזק עם חבילה מסמרי עשר!!!
בורקס!
רן, חבל. אתה רק מחמיר את המצב...
#לאמפחד
מצטער אבל אם זה לא סרט שזכה בפרס דקל הזהב של מועדון הסרט הטוב הונגריה, או פרס אליאסף רוזנברג למציאת אגו עצמי, אני לא רואה, מבחנתי כל תכניות הראליטי המבוימות, המירוץ לחיריון, שף הפח, ושאר זבל הטמטום לא בפליי ליסט שלי. וכן אני יודע שיש סרטי קאלט שכולם מדקלמים בעלפה אני עושה את זה עם גבעת חלפון להגנתי יאמר שכשהו יצא לאקרנים ראיתי אותו בקולנוע עדן...
#לאמפחד
מצטער אבל אם זה לא סרט שזכה בפרס דקל הזהב של מועדון הסרט הטוב הונגריה, או פרס אליאסף רוזנברג למציאת אגו עצמי, אני לא רואה, מבחנתי כל תכניות הראליטי המבוימות, המירוץ לחיריון, שף הפח, ושאר זבל הטמטום לא בפליי ליסט שלי. וכן אני יודע שיש סרטי קאלט שכולם מדקלמים בעלפה אני עושה את זה עם גבעת חלפון להגנתי יאמר שכשהו יצא לאקרנים ראיתי אותו בקולנוע עדן...
אחשלו, גם אני לא צופה בשום דבר מהרעות החולות שהזכרת.
מבצע סבתא זה דקל פלטינה מצופה באבנים טובות מפלסטינה. זה הקולנוע שהרצל חלם שיעשו כאן.
מכיוון שאי אפשר לרכב מפציר בך לסור עוד היום לחנות השכרת קלטות הוידיאו הקרובה למקום מגוריך ולהצטייד בקלטת.
צפה לשעה קלה עם הג'ינג'ית ותמשיכו לצחוק במשך שבוע.
אם נמשיל לז'אנרים באופנועים, זה סרט נייקד. הכל ישר בפנים מרגש ומצחיק. הכי שפוי והזוי.
גנבתי היום שעתיים אחה"צ בתקווה לנצל שמש חורפית לפני גל הגשמים הבא. אין לי 10 שעות על הכלי ועדיין לא התחברנו, חבל.
יצאתי לתרגל אימוני אדוונצי'ר בסיסיים מסרטוני הדרכה באינטרנט. התכנית השתנתה די מהר ואחרי הפניה ליער חרובית שהתיישבה לי באמצע ההילוך המשכתי לצומת האלה ומשם לסיבוב בנס הרים. היה קר. היתה קצת רוח מסביב ובתוך הקסדה רוח מהצווארון ורוח בכפפות. מצאתי את עצמי רוכב אחרי שיירות מכוניות בלי רצון לעקוף כי ב -80 יש פחות רוח. לא עצרתי בקפה ודי מהר ירדתי מההר למתקן האימונים ביער חרובית. הצמיגים לדעתי מספקים פחות אחיזה מה Conti Road Attack3. מצד שני אני משתמש הרבה יותר באחורי. מצאתי גם תנוחת ישיבה די קרובה לרצוי מבחינת זוויות מרפקים כתפים כידון קרוב מאוד למיכל.
התכנית המקורית לחרובית היתה אימון סיבובי פרסה עם כידון נעול בישיבה ובעמידה ובנוסף עצירה מלאה והמשך נסיעה תוך העברת משקל קדימה. התאכזבתי שלא הצלחתי להתקרב לרמת השליטה שהיתה לי ב NC. אולי זה התנוחה השונה, הגובה, אולי הסל"ד (1,600 בניוטרל) והקלאץ' שאזור ההפרדה שלו מאוד קצר. כמעט נפלתי פעמיים. כבד החרא הזה. תרגול בעמידה היה יותר טוב. הצלחתי לעצור ולהמשיך לרכב בלי בעיה גם כשנכבה אבל עם הקלאץ' עדיין לא היה חלק. בדרך חזרה יצאתי מהצומת ועד לגשר, לפני הנקודה שה NC גמגמם באזור ה 170 הגעתי ל 200 כעוד יש כוח והנורה האדומה להעברת הילוכים מהבהבת לאורך כל התאוצה. בהמה זה כיף ללא ספק. אני גם מתחיל לחבב את המראה.
lokimonster
29-12-2019, 20:33
אוי ואבוי אם הייתה רושם שאתה מרגיש בבית על הכלי.
הספק גובה ומשקל אחרים ועם דגש על מרכז כובד שונה.
הnc כלי למתחילים הכתום כלי שרצוי לעבור אליו אחרי אופנוע אחר.
אין לי ספק שתהנה ממנו אבל סבלנות.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
...
הספק גובה ומשקל אחרים ועם דגש על מרכז כובד שונה..
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
בגובה המושב יש הבדל קטן ויבש הוא יותר קל :)
תנוחת הישיבה, מרכז הכובד והכוח שונים לחלוטין.
עד האביב מקווה להתחבר ולהיכנס לשטח. בקרוב נעבור קורס.
אם יש המלצות על קורס שטח שמתאים לאדוונצ'רים - אופנוען מאומן או פרו-רייד \ אחר אשמח לשמוע.
moonshield
30-12-2019, 00:09
אני יודע שלפרוריידינג יש קורס לאדוונצ'רים, אני מניח שגם לאופנוען מאומן יש משהו דומה.
אחשלו, גם אני לא צופה בשום דבר מהרעות החולות שהזכרת.
מבצע סבתא זה דקל פלטינה מצופה באבנים טובות מפלסטינה. זה הקולנוע שהרצל חלם שיעשו כאן.
מכיוון שאי אפשר לרכב מפציר בך לסור עוד היום לחנות השכרת קלטות הוידיאו הקרובה למקום מגוריך ולהצטייד בקלטת.
צפה לשעה קלה עם הג'ינג'ית ותמשיכו לצחוק במשך שבוע.
אם נמשיל לז'אנרים באופנועים, זה סרט נייקד. הכל ישר בפנים מרגש ומצחיק. הכי שפוי והזוי.
בנוסף לחלום על א"י ולזקן מפואר, הרצל גם היה אורח קבוע בבתי הזונות של אירופה חובב שמלות ובגד באשתו וילדיו על בסיס קבוע.
ההיסטוריה בחרה להחשיך את הצד ההולל, השיכור והפדופילי שלו ולהאדיר דברים אחרים, לקחת ממנו דוגמה? לא בטוח.
אגב גם מותו לא היה אפוף תהילה והוא מת ממחלת מין...
אני יודע שלפרוריידינג יש קורס לאדוונצ'רים, אני מניח שגם לאופנוען מאומן יש משהו דומה.
הבחור הזה מוציא טיולי אדוונצ'ר והדרכות בחינם אחלה דבר לרכיבות ראשונות לפני הדרכה מסודרת.
בחור חביב ונחמד רכבתי איתו פעם.
https://www.facebook.com/gilad.koriat?fref=hovercard&hc_location=chat
בנוסף לחלום על א"י ולזקן מפואר, הרצל גם היה אורח קבוע בבתי הזונות של אירופה חובב שמלות ובגד באשתו וילדיו על בסיס קבוע.
ההיסטוריה בחרה להחשיך את הצד ההולל, השיכור והפדופילי שלו ולהאדיר דברים אחרים, לקחת ממנו דוגמה? לא בטוח.
רשום שהוא מת מטרשת עורקים, מאיפה המידע שהוא פדופיל+ מת ממחלת מין?
מכיר את הסיפורים על הרצל אבל מכיר גם את החזון. אתה תראה ותודה.
הבחור הזה מוציא טיולי אדוונצ'ר והדרכות בחינם אחלה דבר לרכיבות ראשונות לפני הדרכה מסודרת.
בחור חביב ונחמד רכבתי איתו פעם.
https://www.facebook.com/gilad.koriat?fref=hovercard&hc_location=chat
חבר שרוכב איתו המליץ גם. עוד שבועיים אקח את הבהמה לקורס אדוונצ'ר עם מאומן. חייבים לי אימונים והשלמות מפעם שעברה.
אדווח איך היה.
~~~~~~~~~~~~
בזהריים אזה גברת נחמה לרופא הכתומים מחולון בתקווה למצוא מזור לשאלותיה בעניין הבהמה שבשטח. שם הדוקטור בדק הבהמה והמצמד ההידראולי בעין וברכיבה ונמסר לה, לנחמה, שלמעשה טרם התרגלה וכך פועלים בהידראולים. בכובד ראש נאמר לה שהמצמד אמנם מפריד במהלך קזצר וכדאי שתנוח דעתה כי העניין מתוכנן כך ותקין. נחמה שיערה שבוודאי הלך רוח שובבי נח על דעת המהנדזים האוסדרים- הלוא זיזמת הפרסום שלהם "מוכן לתחרות" ואין בעל בהמה שלא יידע זאת ומכיוון שכיוונו אל ליבות הרוכבים במהרה, קיזצרו המהלך.
בנוסף תהתה נחמה בקולה הנעים אם כיוון מגן הידיים בצד המצערת שסביבו התפתלו כבלים שונים מונח בצורה נכונה. הדוקטור אישר את התקלה, סידר את המגן למנח המדוייק ולאחר מכן המליץ להשוות את זווית המצמד לזווית המצערת. טיפזה גברת נחמה על הבהמה ויחד פנו במהירות לכיוון הכפר הרחוק למרגלות ההרים קרוב לגבולות היער ההוא. בעודה בדרך ארבע המובילה לערי הפלישתים אש-דוד ואש-קלון הבחינה להפתעתה שהשינוי בזווית מגן הידיים השפיע רבות על הרוח.
אלזו, לא רק הוללות שדים ורוחות יושפות בקזדה אלא עזמת זרימת האוויר פחתה. שיערה במורד גבה אמנם המשיך להתבדר במשבים סוררים אך בקסדת האבירים המוזרה ובכתפיה החסונות הורגשה הרוח פחות. אולי יישמע הדבר מוזר אך נשבעה לעצמה שהתמורה הורגשה. כשהגיעה לביתה קשרה את הבהמה ויצאה שוב לגרד ולטפוח על גבה השחור בחביבות תוך שהיא מרוקנת כוזית ויזקי. "רואה חביבתי? הרופא כלל לא מפחיד". וכך נסתיים לו פרק נוזף בעלילות ארפכשד.
~~~~~~~~~~~~~;
Guccii800
30-12-2019, 23:03
גנבתי היום שעתיים אחה"צ בתקווה לנצל שמש חורפית לפני גל הגשמים הבא. אין לי 10 שעות על הכלי ועדיין לא התחברנו, חבל.
יצאתי לתרגל אימוני אדוונצי'ר בסיסיים מסרטוני הדרכה באינטרנט. התכנית השתנתה די מהר ואחרי הפניה ליער חרובית שהתיישבה לי באמצע ההילוך המשכתי לצומת האלה ומשם לסיבוב בנס הרים. היה קר. היתה קצת רוח מסביב ובתוך הקסדה רוח מהצווארון ורוח בכפפות. מצאתי את עצמי רוכב אחרי שיירות מכוניות בלי רצון לעקוף כי ב -80 יש פחות רוח. לא עצרתי בקפה ודי מהר ירדתי מההר למתקן האימונים ביער חרובית. הצמיגים לדעתי מספקים פחות אחיזה מה Conti Road Attack3. מצד שני אני משתמש הרבה יותר באחורי. מצאתי גם תנוחת ישיבה די קרובה לרצוי מבחינת זוויות מרפקים כתפים כידון קרוב מאוד למיכל.
התכנית המקורית לחרובית היתה אימון סיבובי פרסה עם כידון נעול בישיבה ובעמידה ובנוסף עצירה מלאה והמשך נסיעה תוך העברת משקל קדימה. התאכזבתי שלא הצלחתי להתקרב לרמת השליטה שהיתה לי ב NC. אולי זה התנוחה השונה, הגובה, אולי הסל"ד (1,600 בניוטרל) והקלאץ' שאזור ההפרדה שלו מאוד קצר. כמעט נפלתי פעמיים. כבד החרא הזה. תרגול בעמידה היה יותר טוב. הצלחתי לעצור ולהמשיך לרכב בלי בעיה גם כשנכבה אבל עם הקלאץ' עדיין לא היה חלק. בדרך חזרה יצאתי מהצומת ועד לגשר, לפני הנקודה שה NC גמגמם באזור ה 170 הגעתי ל 200 כעוד יש כוח והנורה האדומה להעברת הילוכים מהבהבת לאורך כל התאוצה. בהמה זה כיף ללא ספק. אני גם מתחיל לחבב את המראה.
מהכתיבה שלך נראה שאתה לא מתחבר לכלי וזה מבאס לקרוא, גם לי בהתחלה היו הרבה תלונות ובעיות עם מערבולות רוח בקסדה ועוד רעות חולות, היום אני יכול להגיד שזה האופנוע הכי טוב והכי מהנה שהיה לי, המלצה שלי, אל תחפש בעיות, אין צורך לחפש תנוחה כזאת או אחרת, שחרר את המחשבה תן גז ותאמין לי שתהנה כמו שלא נהנת, לרכב ב 80 קמ"ש בלי רצון לעקוף זה ממש עלבון לכתום.
דווקא נראה שכיוונים קלים בידיות ומגני ידיים השפיעו גם על תנוחת הרכיבה ועל הרוח. בגלל שאני משווה אננס למנגו לא שמתי לב שהיד נשלחת קדימה רק בגלל שהזווית של ידית הבלם בצד המצערת היתה עקומה מדי. שמח שקניתי אותו ובטוח שאצליח להתחבר.
רשום שהוא מת מטרשת עורקים, מאיפה המידע שהוא פדופיל+ מת ממחלת מין?
זה משהו ידוע בחיפוש מהיר מצאתי את זה אבל לא חפרתי לעומק:
https://rotter.net/forum/scoops1/498898.shtml
שוחחתי עם אדם נוסף מ KTM שלא ידע לעזור עם דגם מגן רוח מומלץ. אני יודע שהבעיה תסתדר, השאלה תוך כמה זמן ובאיזה מחיר. היום הבהמה בילתה שעתיים על אספלט בדרך לפגישה בעוטף עזה. כביש 6 דרום על 160 בהלוך ו 232 על קצת פחות בחזור. מכיוון שהדרך מפותלת השינוי בכיוון הרוח הקלה מורגש היטב. ברוח גבית הרכיבה כמעט הפכה לסבבה. הרבה שדות שמים פתוחים וכחולים שמש. היה יפה וירוק.
ב KTM עשו ארגז אחורי שלא מכיל תיק לפטופ. בארגז הצדדי הוא דווקא נכנס...כן, חלם. יש ארגזי צד רחבים וחציית הגשר הצר למקום החניה צפופה מדי. מטעמי ביטחון בשעות המנוחה הבהמה עומדת על משטח דשא משופע קלות. נדרשים ארבע זיגזגים של רוורס קדימה כדי למקם אותה. מסרבל ודי מתיש. צריך להשתמש בכל הכוח פלוס תנופת נדנודים כדי לשכנע אותה לזוז 10 ס"מ. זה גרם לי להבין שחילוץ עצמי משיפועים עם דרדרת בשטח כמעט בלתי אפשרי.
זה אומר שרכיבת סולו בשטח מדרגת קושי 3 ומעלה אצטרך פרטנר ולא לפנטז על טיולים ספונטניים לירושלים (?) ללא אספלט.
צריכת דלק עומדת על 1-16. איפסתי TRIP שוב לקבל מדידה חדשה ולבחון צריכה כשאני לוחץ פחות.
lokimonster
31-12-2019, 19:24
זה משהו ידוע בחיפוש מהיר מצאתי את זה אבל לא חפרתי לעומק:
https://rotter.net/forum/scoops1/498898.shtmlאני גם שמעתי שהרצל מת מסיפיליס ואהב מאוד בורדלים.
לגבי פדופיליה לא שמעתי על זה למרות שבזמנים המדוברים לא מעט מהעובדות לא נדרשו להציג תעודת זהות כך שזה גם לא תלוש מהמציאות.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
אני גם שמעתי שהרצל מת מסיפיליס ואהב מאוד בורדלים.
לגבי פדופיליה לא שמעתי על זה למרות שבזמנים המדוברים לא מעט מהעובדות לא נדרשו להציג תעודת זהות כך שזה גם לא תלוש מהמציאות
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
כלי תקשורת נוהגים לשחוט פרות קדושות ולנתץ מיתוסים בציונות והיהדות. ככל שמעמד הסמל גבוה ואצילי יותר מתגבר חיכוך הידיים של התקשורתאים. חלקם תתי אדם ולרוב מדובר ברכלנים קטנים ומגעילים למדי. ניתוץ הסמלים מעניק קרדיט והשתייכות לברנז'ה ולמחנה הנכון. זה שנהנה לדווח על הישראלי המכוער.
הרצל חי במקום ובתקופה שבה ביקור בבית זונות היה תופעה שכיחה. עד לשנות ה-70 ואפילו 80 הזנות היתה אמנם בשוליים אבל בנורמה. רווקים צעירים ומבוגרים נשואים פקדו את הבורדלים בנסיעות, בבילוי ובשעת הצורך. אבות לקחו ילדים שהגיעו לגיל מצוות לדעת אישה. גם מחלות מין היו נפוצות מאוד. זנות נחשבה לתחום עיסוק נחות גם בתקופתו אבל היוותה חלק מהמרקם של כל עיר אירופאית.
בניגוד לרושם שניסו ליצור כל מיני עיתונאים והיסטוריונים חדשים ליצור הוא לא היה זנאי שטוף זימה. הרצל היה אדם רציני הגון וישר שקיבל חינוך טוב במובן השפוי של המילה. איש תרבות עם מילה ועקרונות. גבר עם קלאסה. אין תקשורתאי אחד בימינו שמתקרב לסוליות נעליו- בטח לא כזה שעבר לפוליטיקה מעשית, העמיד חזון הוביל תנועה פלגנית ותוססת והביא להקמת מדינה. גבר גבר.
Guccii800
01-01-2020, 16:12
שוחחתי עם אדם נוסף מ KTM שלא ידע לעזור עם דגם מגן רוח מומלץ. אני יודע שהבעיה תסתדר, השאלה תוך כמה זמן ובאיזה מחיר. היום הבהמה בילתה שעתיים על אספלט בדרך לפגישה בעוטף עזה. כביש 6 דרום על 160 בהלוך ו 232 על קצת פחות בחזור. מכיוון שהדרך מפותלת השינוי בכיוון הרוח הקלה מורגש היטב. ברוח גבית הרכיבה כמעט הפכה לסבבה. הרבה שדות שמים פתוחים וכחולים שמש. היה יפה וירוק.
ב KTM עשו ארגז אחורי שלא מכיל תיק לפטופ. בארגז הצדדי הוא דווקא נכנס...כן, חלם. יש ארגזי צד רחבים וחציית הגשר הצר למקום החניה צפופה מדי. מטעמי ביטחון בשעות המנוחה הבהמה עומדת על משטח דשא משופע קלות. נדרשים ארבע זיגזגים של רוורס קדימה כדי למקם אותה. מסרבל ודי מתיש. צריך להשתמש בכל הכוח פלוס תנופת נדנודים כדי לשכנע אותה לזוז 10 ס"מ. זה גרם לי להבין שחילוץ עצמי משיפועים עם דרדרת בשטח כמעט בלתי אפשרי.
זה אומר שרכיבת סולו בשטח מדרגת קושי 3 ומעלה אצטרך פרטנר ולא לפנטז על טיולים ספונטניים לירושלים (?) ללא אספלט.
צריכת דלק עומדת על 1-16. איפסתי TRIP שוב לקבל מדידה חדשה ולבחון צריכה כשאני לוחץ פחות.
אם אתה מגיע לאיזור ב"ש אתה מוזמן לקחת לנסות את הספויילר למשקף
אם אתה מגיע לאיזור ב"ש אתה מוזמן לקחת לנסות את הספויילר למשקף
תודה. הספוילר שהמלצת עליו אמור להגיע בימים הקרובים -לדעתי מחר מחרתיים. אם לא יסתדר אשמח לקפוץ.
Guccii800
02-01-2020, 08:04
תודה. הספוילר שהמלצת עליו אמור להגיע בימים הקרובים -לדעתי מחר מחרתיים. אם לא יסתדר אשמח לקפוץ.
אתה אופטימי, אחרי הבלאק פריידי הדואר לא מתפקד יותר מהרגיל, לי תקועות המון חבילות.
באותו יום שהזמנתי את המגן גם הזמנתי כיסוי גדול יותר שהגיע עכשיו דרך צ'יטה. הייתי בטוח שזה המגן :)
Nelson-Rigg MC-904-05-XX Deluxe All-Season Motorcycle Cover (Black, XX-Large)
40$ אמזון:
https://www.amazon.com/dp/B000GU7I72/ref=twister_B07MX5M6M7?_encoding=UTF8&psc=1
הקודם בקושי התלבש בלי המזוודות צד. הנלסון יושב טוב יותר ומכסה גם את הגלגלים. מקווה שיקבל את המזוודות בהבנה.
אין סיכוי להחזיר לתיק נשיאה כי מגיע מקופל לגודל של קיפוד. מבחינתי סבבה, גדול כמו פיל קומפקטי וזול.
7969
7970
7971
lokimonster
02-01-2020, 21:28
יש להם קטע כזה לתת תיק נשיאה שמענה אותך כשאתה רוצה לקפל את הכיסויי.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
moonshield
02-01-2020, 21:39
גם על השק נשיאה הגדול של ברוש וויתרתי.
the striker
05-01-2020, 11:24
צריך לדעת איך לקפל, לא סתם לגלגל
צריך לדעת איך לקפל, לא סתם לגלגל
לדעתי יש להם מכונת גלגול או שהם מעסיקים מתאבקי סומו. אין מצב שבין אנוש ממוצע מצליח לייצר מהכיסוי הגדול הזה בלוק פלסטיק יצוק וקומפקטי בידיים.
לדעתי יש להם מכונת גלגול או שהם מעסיקים מתאבקי סומו. אין מצב שבין אנוש ממוצע מצליח לייצר מהכיסוי הגדול הזה בלוק פלסטיק יצוק וקומפקטי בידיים.
כיסוי רטוב לח בחיים לא יתקפל למצב התחלה, בשביל זה צריך ארגז טוב ומכיל.
בקיץ המצב משתפר ועדיין לקפל את הכיסוי זה סוג של אומנות.
אצלי האופנוע מכוסה כשאני לא ברכיבה והכיסוי איתי תמיד, בשביל זה יש ארגז/ים
הנעתי בחשש מה לאחר מספר ימים שארפכשד עמד בודד מסתתר בגשם. על הצג מהבהב לי SERVICE. אני בדרך לפגישה קצת מאחר ותוהה אם להתקשר ולברר לפני או אחרי. דוחף את האטמים עמוק לתוך האזניים עמוס במודל 3 שכבות נגד קור ויוצא לנסיעה מנהלתית מהנה. כן, התגעגעתי.
הרוח אותה רוח אני קצת יותר מהיר ועטוף לעייפה. בשיחת טלפון משנה את הגדרות הטיפול וממשיך לבית. אחרי שעה קלה הגברת הראשונה עולה לראשונה על ארפכשד כשהיא משביעה אותי לרכב רגוע. אני מבטיח נודר ו...מקיים. רוכב נגד כיוון הרוח בדרך עם פחות תנועה וסבבה לנו. מגיעים ואני מחנה בעליה עם תכנון יציאה בגלל המשקל. חבורת מוסכניקים משתתקת ובוחנת את ארפכשד בעיניים נוטפות זימה. יש כאן סיפור של מקדם דאווין גבוה. הקטע שהוא לא יפה בעיני בניגוד לדגם בלבן כסוף שנראה כמו סוס אבירים אמיתי. בדרך חזרה אני בסולו ולוחץ חזק. מרגיש יותר מחובר ובוטח. התאוצה מאפשרת לי להידחק ולעקוף בתוך הקו הלבן בכל רווח קטן שמתפנה. מחכה לקורס שטח ומקווה שיהיה מעניין כמו הראשון.
כיסוי רטוב לח בחיים לא יתקפל למצב התחלה, בשביל זה צריך ארגז טוב ומכיל.
בקיץ המצב משתפר ועדיין לקפל את הכיסוי זה סוג של אומנות.
אצלי האופנוע מכוסה כשאני לא ברכיבה והכיסוי איתי תמיד, בשביל זה יש ארגז/ים
הארגז האחורי קטן. מכיל מנעול חלפ"ס ונשאר מקום לקסדה אחת - בלי המעיל.
Guccii800
07-01-2020, 15:09
הקטע שהוא לא יפה בעיני בניגוד לדגם בלבן כסוף שנראה כמו סוס אבירים אמיתי.
מניח שאתה מתכוון ל 1290T, זה בודאות יהיה האופנוע הבא שלי, מעבר לזה שהוא מדהים בלבן (לי יש סטיה עם אופנועים לבנים), הוא עם עוד תוספות כולל מיכל מוגדל שמוסיף לו ללוק.
מניח שאתה מתכוון ל 1290T, זה בודאות יהיה האופנוע הבא שלי, מעבר לזה שהוא מדהים בלבן (לי יש סטיה עם אופנועים לבנים), הוא עם עוד תוספות כולל מיכל מוגדל שמוסיף לו ללוק.
נראה מצויין בלבן. לא מבין למה לא בשאר הדגמים.
מגן הרוח עדיין לא הגיע. מעקב אחרי חבילה ב ebay מסמן שהגיע לנקודת החלוקה.
לא קיבלתי שום הודעה מאף חברת שילוח...זה בדואר?
קורס הרכיבה בשישי כנראה יידחה בגלל הגשם. באסה.
מישהו דיבר על יפה?
https://cdnmedia.endeavorsuite.com/images/catalogs/20665/products/detail/d645e474-a79e-4789-aae1-9f35a8ce4e2a.jpg
https://www.cycleworld.com/resizer/KgSQywZbrkoHXRgowrvokWUgQkk=/760x570/arc-anglerfish-arc2-prod-bonnier.s3.amazonaws.com/public/DMS52FS6SAHGK7JSORDIAIKHIU.jpg
Guccii800
08-01-2020, 13:21
מישהו דיבר על יפה?
https://cdnmedia.endeavorsuite.com/images/catalogs/20665/products/detail/d645e474-a79e-4789-aae1-9f35a8ce4e2a.jpg
בדוקאטי אתה משלם המון על היופי, מה שלא תשלם בקניה ישחילו לך אחר כך, אין ספק שהמולטי הזה מדהים.
מישהו דיבר על יפה?
מרשים בהחלט. עדיף מהאדום.
עם ההפוגה בגשמים תכננתי לצאת לסיבוב קצר במטרה לצבור שעות. הילדה היתה חולה אתמול וחשבתי על נסיעה חופשית ללא התמקדות בלימוד אלא סתם מוד שיוט וחזרה תוך שעה. קצת חששתי ממצב הכבישים או מה יגידו העננים שכיסו את השמים. קצר וזהו, בקטנה.
בכיוון בית גוברין האספלט היה מצוחצח והטבע מבריק וירוק. היו רכבי שטח שהעמיסו בוץ ופה ושם אבל התנאים היו טובים מלבד האצבעות שקפאו לי. היה די קריר. בתחנת דלק התחממתי עם קפוצ'ינו בחברת החתולים שחלקו קוראסון שוקולד. התחנה היתה די שוממת. אף אופנוען לא עבר. חשבתי לעשות עוד סיבוב לכיוון אמציה ומשם הבית. לבשתי חלפ"ס נגד הרוח והתחלתי בטקס המייגע -אטמים מעיל תחתון מעיל רכיבה מכנסיים קסדה כפפות דיבורית מוסיקה כדי לגלות שהמפתח בכלל בגי'נס ושוב חלילה. בקיצור אחרי שהייתי ארוז כבר לא היה לי כוח וויתרתי על הוויז.
בכיכר פניתי לכיוון הברור ואז הבנתי שאני בדרך לתרקומיא. יאללה ססאמו, יפה פה ואני ממשיך. לפני המחסום בשולי השדה עומדת HONDA CBX 500 שחורה לצד הדרך. מאט לראות מה העניין ומחליט לדווח במחסום. במחסום לא עצרו אותי אז נתתי גז. נראה איך נרגיש לכיוון חברון ומקסימום אחורה פנה. מאז הסדיר לא הייתי באזור מלבד פעם אחת בטיול שטח עד לים המלח בשלג עם פיק-אפ אמריקאי קשוח.
באדורה נכנסתי כדי לעצור כי הנוף מקסים וגם כדי להתאפס על כיוונים בוויז ולהיזכר אם שירתתי כאן או בנקודה אחרת. סיגריה ומחפש קליטה בוויז. פעמים שאלו אותי מי אני. שאלתי את השומר אם הוא רוצה לדווח למשטרה על ה HONDA ואמר שאין אם מי לדבר. טיפסתי לקצה היישוב לאוויר פסגות. יש קליטה ומרחוק מבחין בעזה אשקלון אשדוד ועד ת"א. לפי הסביבה זכרתי שישבנו יותר גבוה, כנראה ביישוב תלם.
7987
תכננתי להגיע ל-60 ומשם דרומה. עברנו שם בטיול לכביש 10 עם אסף ואני זוכר בגדול את הדרך. בטיפוס ל -60 העננים מנמיכים ומשחירים ובגלל שהשמש שוקעת ושטחים ונהגים וכאלה אני מוותר על מוסיקה ועוקף בצרורות. המנוע לא נגמר גם שממול מרצדס ספורט עוקפת על פס הפרדה רצוף (בדיוק כמוני) לשמחתי ארפכשד מאיץ גם בקצה הסקאלה. אחרי הפניה לחברון הכביש מתרוקן והתחיל להיות מואי כיף. פה ושם בורות ובהמשך משאית מהמחצבות כנראה שהשאירה שובל של בוץ לבן אבל הפיתולים שחולפים במהירות והשמש שבוקעת ממערב ממלאים אותי בעליצות והמהירות עולה. ברגע מסויים שמתי לב שאפרכשד ואני התקרבנו וההערכה והחיבה מתגברים. כמה דקות אחרי דהריה אפשר לעצור ולנשום קצת מהנוף. השמש יורדת ממש נמוך ומסביב שקט של יום כיפור. תענוג.
7988
7989
מכוון את הוויז שוב לכיוון בית גוברין דרך 3253 שטרם רכבתי בו והוזכר כאן בעבר ע"י הכנופיה הירושלמית. כביש צר עם פיתולים מתונים, נוף מדהים ובאזניים מתערבב האגזוז עם אפריל של סגול כהה. אני לוחץ לסירוגין כדי להינות מדי פעם גם מהנוף. הבולמים והבלמים מעולים וגם תיקונים מאוחרים עמוק לתוך הפניה מתקבלים באדישות. רושם לפני, אפכרשד אולי בריון אבל בטוח. ב 358 אני רואה על הסקאלה 210 אבל בגלל הארגז והדמעות אני מחליט שהמהירות מספיקה לי ואין טעם להתעמק כמה הוא סוגר באמת. השמש ירדה ובתצוגה נשאר פס בודד של דלק עם עוד 60 ק"מ שאמורים להספיק. התחלתי לקרוא את המנואל אבל לא זכרתי מתי מתחיל להבהב הצימאון במקום תצוגת טווח שנותר. זה קורה באזור בית גוברין אז אני מוותר ועולה על 6 ובגלל ספק קל יורד ל 117 קמ"ש. משייט עד לצומת מסמיה בחושך. כמעט ממלא בטעות סולר :) בגלל ההתעסקות עם פקק מיכל הדלק והמילוי המסורבל. לשמחתי המשאבה מחורבנת ואני מגלה בזמן ועובר ל 95. תזכור, צהוב לא טוב. רק ירוק.
חוזר מרוצה עם החבר החדש שעשיתי לי תוך שעות ומקבל טלפון על טיול למחר. חושב איך יהיה להזדקן עם ארפכשד עד לנכדים ועוד אחרי.
התחברתי לצד הנשי שלי ועכשיו אני גבר עם טייץ. כן, לא מצחיק אבל קר וזה עוזר כי בבוקר בדרך לירושלים קפאתי. נפגשים עם ש. א. י. הג'ינג'ית ודרור עם המולטיסראדה 950 החתיך והמתחרה המקביל של ארפכשד. קפה ויורדים לים המלח ומצוקי דרגות. בדרך א פותח מבערים ואני מסקרנות אחריו. הכתום רעד במהירות גבוהה אבל עמד בקצב, הפעם. בהמשך מילאתי אוויר ואולי הבעיה בארגז האחורי. העליה של סדום ערד היתה חוויה מלמדת ומהנה ביותר. בגלל שהמרחקים בין הפניות מתקצרים הודות לתאוצה צריך לתכנן את הפניה הרבה לפני ואם מדובר בסדרת פניות ברצף על אחת כמה וכמה. בלימת המנוע יחסית ל NC חלשה ודורשת להגיע עם סל"ד גבוה בהילוך נמוך. פחות טבעי וכסאח אבל מרגיש נכון יותר. הכוח, היציבות בפניות ותחושת הביטחון מהבולמים והבלמים מספקים מאוד. אי אפשר לרכב רגוע בכבישים כאלה, פשוט כיף מדי וזה עניין של זמן עד לקנסות שלילה שלא לדבר על תאונות. חייב לעבור עם ארפכשד לשטח או מסלול. קטע בעייתי. אחר כך נפגשנו עם ניר וערן מהפורום וקיבלנו תעודות ותיעוד בטקס הסיום. טיול ז'אנגלר.
7990
כשאגדל אני רוצה להיות קידוזו.
אדוונצ'ר רציני. אופנוען אמיתי.
יש לי הערכה מיוחדת לאנשים שקונים אופנוע חדש(או חדש להם) ולא מפחדים לרדת איתו לשטח.
מחכה לרשמים שלך.
כשאגדל אני רוצה להיות קידוזו.
אדוונצ'ר רציני. אופנוען אמיתי.
אתה מסתלבט עלי?
אתה יודע כמה דברים עברתי רק כדי לצאת מגניב ובסוף זאת התודה שאני מקבל?
אין אדוונצ'ר בלי מדבריות דרקונים קרחונים ותמרות עשן אבל עובד על זה...סבלנות.
יש לי הערכה מיוחדת לאנשים שקונים אופנוע חדש(או חדש להם) ולא מפחדים לרדת איתו לשטח.
מחכה לרשמים שלך.
הקורס אמור להיות בשישי אם הגשמים יירגעו. כנראה שיהיה מצחיק.
התחברתי לצד הנשי שלי ועכשיו אני גבר עם טייץ. כן, לא מצחיק אבל קר וזה עוזר כי בבוקר בדרך לירושלים קפאתי. נפגשים עם ש. א. י. הג'ינג'ית ודרור עם המולטיסראדה 950 החתיך והמתחרה המקביל של ארפכשד. קפה ויורדים לים המלח ומצוקי דרגות. בדרך א פותח מבערים ואני מסקרנות אחריו. הכתום רעד במהירות גבוהה אבל עמד בקצב, הפעם. בהמשך מילאתי אוויר ואולי הבעיה בארגז האחורי. העליה של סדום ערד היתה חוויה מלמדת ומהנה ביותר. בגלל שהמרחקים בין הפניות מתקצרים הודות לתאוצה צריך לתכנן את הפניה הרבה לפני ואם מדובר בסדרת פניות ברצף על אחת כמה וכמה. בלימת המנוע יחסית ל NC חלשה ודורשת להגיע עם סל"ד גבוה בהילוך נמוך. פחות טבעי וכסאח אבל מרגיש נכון יותר. הכוח, היציבות בפניות ותחושת הביטחון מהבולמים והבלמים מספקים מאוד. אי אפשר לרכב רגוע בכבישים כאלה, פשוט כיף מדי וזה עניין של זמן עד לקנסות שלילה שלא לדבר על תאונות. חייב לעבור עם ארפכשד לשטח או מסלול. קטע בעייתי. אחר כך נפגשנו עם ניר וערן מהפורום וקיבלנו תעודות ותיעוד בטקס הסיום. טיול ז'אנגלר.
7990
ברחת לי בדרך חזרה מג'וברין... (בשמאלה בכיכר עאזקה~גפן-תירוש) טוב, נתקעתי מאחורי פחיות מטיילות וממש לא היה בא לי לשנות את ההרגל שלי שלא עוקף בקו הפרדה רצוף (מה גם היו מידי פעם קוליסי בוץ מרכבי שטח, עם הצמיג האחורי שלי שכבר בגששים לא מסתכן)
ברחת לי בדרך חזרה מג'וברין... (בשמאלה בכיכר עאזקה~גפן-תירוש) טוב, נתקעתי מאחורי פחיות מטיילות וממש לא היה בא לי לשנות את ההרגל שלי שלא עוקף בקו הפרדה רצוף (מה גם היו מידי פעם קוליסי בוץ מרכבי שטח, עם הצמיג האחורי שלי שכבר בגששים לא מסתכן)
יצאתי דרך הכביש לבית ניר ורכבתי שם ממש לאט בעמידה. בטוח שלא התבלבלת עם רוכב אחר?
https://www.youtube.com/watch?v=2QSnANGBubk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3a HgscxrTehWhbrybWHf0p4fbnGDn5YEZc_rwQ8gObDYeYa4WtTq E_GU0
אחד הערוצים שאני עוכב אחריהם. לבחור יש קילומטראז' מכובד ביותר בשטח.
היום הגיע הספוליר שיושב על מגן הרוח.
8026
8027
עזבתי הכל והתחלתי להתעסק בהוראות שתירגם הסיני שמעולם לא ראה מנואל טכני מימיו כשאני מעריך שהענין לא ייגמר בקלות . אחרי שלוש פעמים של פירוק והרכבה כשהשמש כבר מנמיכה הגעתי לשליטה מרשימה וניגשתי למגן הרוח של ארפכשד. המגן אמור להתהדק עם ברגים ללא ראש. אני מנסה בידיים מנסה עם פלייר, לא טוב. ב 160 חתיכת פלסטיק עבה לכיוון הצוואר זה דרך בטוחה להשתתף בהלוויה שלך בלי ראש. עצרתי כדי לחשוב. אם למישהו עם רקע טכני יש רעיונות, זה הזמן.
8028
8029
moonshield
15-01-2020, 21:11
לברגים האלו (בלי הראש) אתה צריך מפתח אלן מתאים.
אני מניח שהמפתחות שקיבלת עם הספויילר אמורים להתאים למשימה (אלא אם הסיני החליט לעשות לך קטע).
תודה. מחר אבדוק.
פעם ראשונה שאני מתעסק עם אופנוע וכלים.
כנראה שיהיו עוד שאלות קיטבג.
Dresdner
15-01-2020, 22:41
3 ברגים הרכבת הפוך, הקטע החלול צריך להיות כלפיך כדי שתוכל לסגור עם מפתח אלן, כך בחשבון שזה ישאיר סימן ברור על המשקף אם תחליט לא להשתמש בזה
כן יצאתי חומוס....על הבוקר סידרתי את העניין ומהודק כהלכה.
לדגם הספוילר הזה יש כיוון גובה וזווית. חששתי מבורג האבטחה (שקובע את הזווית) כי נוטה להשתחרר אז הוספתי אזיקון כדי למנוע נזק.
קינפגתי לגובה של 70% וזווית של כמעט 90 מע' ויצאתי לרכיבת מבחן.
.
8030
.
בדרך מזרח עד 170 היה סבבה. קיבל ציון טוב (מסתבר שבהונדה הייתי עם מעולה). אין רוח בפנים והחזה והבועה מתחילה ממש בקצה הקסדה.
לכיוון מזרח באזור 140 המגן התעייף מהרוח המערבית וקיבל זווית נוחה יותר. מסקנה...העסק צריך שיפור בטיחותי.
מכיוון שהחלפתי למגן הרוח מדגם ה R המקוצר ועליו הורחב הספוילר אני רואה 2 אפשרויות עיקריות.
1- חזרה למגן הארוך המקורי וכיוון הספוילר לזווית קהה יותר יפחית את הלחץ על צירי הכיוון.
2- חיזוק באפוקסי של כל הצירים לאחר קנפוג הזווית. זה אומר שאפשר יהיה להסיר את המגן אבל לא לכוון בעתיד (ולא מפריע לי.)
3- אפשרות שלישית- חזרה לדגם המקורי + אפוקסי.
דעתכם?
Dresdner
16-01-2020, 18:38
נראה שעדיף לקנות את הספוילרים מחברה ידועה כמו MRA הם יושבים כמו שצריך ולא זזים בלי שום בעית בטיחות (תקן גרמני)
הבטחתי ולכן אקיים. חזרתי מקורס רכיבת אוודנצ'רים של אופנוען מאומן. שמונה וחצי בבוקר אחרי רכיבה קצרה ומהנה עם הספוילר אני בכיכר שוממת מחוץ למודיעין מחפש את השביל הנכון למחנה. כמו בכל אגדה יש שלושה וכל אחד פונה לכיוון אחר. השביל הראשון הופך לאקסטרימי וטלפון נוסף מעלה אותי לדרך הנכונה. מסביב יפה ובסה"כ די נקי. גבעות ירוקות יער קק"ל מצוי וחורש ים תיכוני. עד תשע קפה המדריכים בתצוגת תכלית קצת קשקושים חצי שעה הסבר ועולים על הכלים. היו עוד 3-2 עצירות הדרכה במהלך היום והרוב תוך כדי תרגול. מסלול האימון כולל בור או מעבר ואדי די תלול שגם ג'יפים מוגבהים יתקשו לצלוח, מעבר צר ליד חריץ עמוק, שדה עם הרבה אבנים, ירידה תלולה וקצרה עליה מתונה עם דרדרת וכל השאר די פרווה. מתרגלים, עוצרים מקבלים הנחיות וחוזר חלילה. המדריכים בסיבובים צועקים הנחיות מדי פעם. כל אחת מההנחיות פשוטה לכשעצמה אבל די מאתגר ליישם יחד להתאים את ההנחיות לסיטואציות השונות. המדריך היה מעולה (אלי) והחומר מתומצת ומודגם כהלכה. החברה מקצוענים.
8031
הבסיס - מבט סיבוב גז די דומה להדרכות הכביש, אבל היציבה הפוכה. יושבים או עומדים מבחוץ, מנגד הטיית האופנוע. אני מבקש לכוון זווית הכידון כדי להגיע לידיים משוחררות וזה עוזר. בעמידה הכיוון התברר כסיוט ואחרי חצי שעה של בירכיים רועדות ממאמץ החזרתי חזרה. בתרגול היציאה מהסיבוב האצתי בארפכשד שזרק את האחורי וסיפק רמז למה שאולי בעתיד יגיע ואז הגיע מרפי. בפניה חדה שמאלה הגעתי מהר מדי, ברח הקידמי המשכתי באיבוד שליטה לעבר חריצים שהעיפו את היד מהכידון ואיכשהו מספר מטרים מחוץ לשביל החזרתי שליטה. מנטלית התכוננתי ליפול. ברור לי שאפול, זה שטח וזה חלק מהחבילה. בחור עם DR650 איבד שליטה וחטף קצת ברגל בשדה עם האבנים. בהמשך או בסיום הקורס יש טיול מסכם והתחיל לטפטף. בסה"כ חצי מהרוכבים נפלו, כולל 3 חברה עם GS דנדשים כל אחד במעבר בוץ אחר. כל הדרמה כאמור התרחשה במהירויות נמוכות של 10-20 קמ"ש. אף אחד לא נפצע ולא נגרם שום נזק. ברח לי האופנוע על קטע חלקלק בעליה אבל היה לי זמן לתקן ולא נלחצתי. שיא האקסטרים היה שלולית בעומק ברך, מעברי בוץ ומדרגת סלע די תלולה בגובה מטר באמצע ירידה מתונה.
8032
8034
בדרך חזרה טפטף אבל ב -150- 140 עם הספוילר כמעט ולא נרטבתי והטיפות המעטות החליקו מהמשקף. צפיתי בהרבה סרטוני הדרכת שטח ביוטיוב והיו לי ציפיות. מצד שני במהלך 6 שעות ברור שאי אפשר להוציא אף אחד לפריז דקאר. הקורס הוא בסיס יסודי וטוב שממנו אפשר לתרגל ולהשתפר. נראה שאני צריך לכוון את הכידון והידיות לזווית טובה יותר וכמובן צמיגי שטח. במיוחד ביום רטוב. הקורס עצמו מומלץ מבחינת עלות תועלת והנאה. נשאר רק למצוא אנשים ודרכים שמתאימים לרמת הרכיבה שלי ורמת האחיזה של הצמיגים כדי לתרגל ולהתאמן. זה הכיוון בגדול. בינתיים האגזוז עדיין חם אז ניתן לגשם לעשות את שלו.
8033
Shasha127
17-01-2020, 17:49
קח בחשבון שלחוות את הפעם הראשונה עם כלי כזה בשטח על צמיגים כמו שלך במזג אויר כזה זה קשוח ולא מעודד. כשמזג האויר יתייבש תוכל להכנס יותר לשטח עם יותר אחיזה שתספק גם יותר בטחון. סרטוני הדרכה ביוטיוב הם מקור מעולה ואם תשתמש בהם כמו שצריך (תכנס לשעה שעתיים של אימון בשטח כל פעם שיש לך זמן ובו במקום תפתח את הסרטון הרלוונטי ותתרגל לאורך זמן), השיפור מובטח. הקורסים האלה הם דיי בסיסיים כמו שהבנת, וכדי באמת להשתפר וללמוד לרכב צריך יותר שעות על המושב בשטח, ורצוי עם סרטונים לתרגל טכניקה על המקום ולשפר מה שצריך.
נראה שעדיף לקנות את הספוילרים מחברה ידועה כמו MRA הם יושבים כמו שצריך ולא זזים בלי שום בעית בטיחות (תקן גרמני)
עוד בזמנו הוספתי לעגלת קניות.
MRA CUPOLINO TOURING TRASPARENTE KTM ADVENTURE 1050 2017-2018
MRA CUPOLINO VARIO-TOURING FUME KTM ADVENTURE 1050 2017-2018
קודם אבדוק איך מסתדר הסיני (60 ש"ח) עם חיזוק אפוקסי ואם יהיה ספק אקנה ספוילר או את אחד ממגיני הרוח שלהם.
קח בחשבון שלחוות את הפעם הראשונה עם כלי כזה בשטח על צמיגים כמו שלך במזג אויר כזה זה קשוח ולא מעודד. כשמזג האויר יתייבש תוכל להכנס יותר לשטח עם יותר אחיזה שתספק גם יותר בטחון. סרטוני הדרכה ביוטיוב הם מקור מעולה ואם תשתמש בהם כמו שצריך (תכנס לשעה שעתיים של אימון בשטח כל פעם שיש לך זמן ובו במקום תפתח את הסרטון הרלוונטי ותתרגל לאורך זמן), השיפור מובטח. הקורסים האלה הם דיי בסיסיים כמו שהבנת, וכדי באמת להשתפר וללמוד לרכב צריך יותר שעות על המושב בשטח, ורצוי עם סרטונים לתרגל טכניקה על המקום ולשפר מה שצריך.
לטענתם (ולהתרשמותי) דווקא האדמה והכורכר מהודקים יותר מאשר בקיץ כשהכל יבש וסיפקו יותר אחיזה. הקטעים החלקלקים היו בוץ (שלוליות אדמה אדומה צמוד לשדות) וסלעים\אבנים שנרטבו בגשם ורק בשלב הטיול. בשלב התרגול עצמו לא היתה לאף אחד בעיה של אחיזה בגלל רטיבות. מוותר על סט נוסף של צמיגי שטח מלאים ובהמשך כשאלה יישחקו אתקין 30-70 או מקסימום 50-50. בכל זאת, רוב השימוש יהיה כביש. זאת אומרת שהאחיזה תשתפר אבל כנראה שלא בצורה דרמטית. בעמידה אני צריך לכופף את הבירכיים ומעבר לתלת ראשי שסבל הפיקות מתחקככות במיכל. כנראה שאצטרך מגיני בירכיים ומגפי שטח. העתיד תלוי בכמות הטיולים עם האישה ובכמה אכנס לשטח.
NAOR2207
18-01-2020, 20:13
יש לי אופני ספתות. מהכבדות האלו עם כידון רחב וישיבה זקופה.
אני גר על פארק חיריה. אז יצאתי לטייל. הגעתי למקום שצריך לחצות שדה. בקטנה.
כבר במטרים הראשונים הבוץ נכנס בין הצמיג (קוביות) לכנף אבל זיבי נחזור אחורה. ואז הגלגל נתקע.
יצא שעשיתי מסע פילים עם האופניים על הגב משקל רטוב (של בוץ) . בגילי המתקדם.
לא טוב בוץ. תתרחק.
יש לי אופני ספתות. מהכבדות האלו עם כידון רחב וישיבה זקופה.
אני גר על פארק חיריה. אז יצאתי לטייל. הגעתי למקום שצריך לחצות שדה. בקטנה.
כבר במטרים הראשונים הבוץ נכנס בין הצמיג (קוביות) לכנף אבל זיבי נחזור אחורה. ואז הגלגל נתקע.
יצא שעשיתי מסע פילים עם האופניים על הגב משקל רטוב (של בוץ) . בגילי המתקדם.
לא טוב בוץ. תתרחק.
מעולם לא קרה עם הג'יפ ואין סיכוי שבעולם שאצא עם ארפכשד לשטח בשביל הבוץ (סטגדיש!)המשחק בבוץ בעיני מוגבל אך ורק לכלי הארדקור.
הנקודה שאם נתקלים בקטע קצר מהשביל שצריך לעבור כדאי לדעת מה עושים -ומה העומק. שרירי הארבע ראשי שלי ושל חבר שעשה את הקורס (ויסטרום 650) גמורים. המאמץ הגופני לא מבוטל בכלל.
הפלג הצפוני
24-01-2020, 11:02
בוץ זה בסדר רק אם יש לך קוביות [לא שוקולדות] בשני הצמיגים וגם אז מה שנראה חשוד מומלץ לתת הרבה גז ולשמור על קו ישר ככל הניתן.
בוץ זה בסדר רק אם יש לך קוביות [לא שוקולדות] בשני הצמיגים וגם אז מה שנראה חשוד מומלץ לתת הרבה גז ולשמור על קו ישר ככל הניתן.
נכנסתי לאחת הבוציואדות עם הרבה גז בישר וקיבלתי נזיפה בלי הסבר. לא מומחה אבל נראה לי שבבוץ בעומק של 15 ס"מ ~ כשמתחת יש אחיזה אפשר להיכנס במהירות מתונה ולתת למשקל האופנוע להשקיע את האחורי עד למגע עם האחיזה. מסקנה- עדיף להיות שני.
לפני כמה שנים הזדקנתי והחלטתי שאם רואים משהו טוב קונים ספיירים למקרה הצורך. חיפשתי אז פתרון למשהו שכבר שכחתי ובשיטוט באינטרנט מצאתי את ה JB WELD שבזמנו לא יובא לארץ. אז קניתי כמה... שיהיה.
https://www.jbweld.com/product/j-b-weld-twin-tube
מאז מרפי דאג שדברים לא יישברו ובקושי השתמשתי בהם. בדיקת מגן רוח חלופי של 1190 טרם מסתדר בגלל תיאום וכאלה אז כשיצאה השמש החלטתי שיום טוב לחזק את הספוילר הסיני. ציר אחד אחראי על הגובה שלא זז וציר אחד אחראי על זווית. לשניהם יש פין שנועל את השנתות ובתוכו פין ביטחון. כשבאתי לפרק גיליתי שהפין עם הביטחון בציר הזווית חסר בשני הצדדים. האזיקון כנראה החזיק את העניין.
מן פה לשם חיש קל עירבבתי פירקתי את הציר דחפתי את הפין הכנסתי הידקתי מרחתי ניגבתי ואחרי זה עוד קצת ליתר ביטחון ועוד קצת גם מהצד השני כי לא יראו זה כמעט אותו גוון וגם הברגים החלידו אז החלטתי שעדיף לכסות ועדיין נשארה לי חצי מהכמות שעירבבתי. בקיצור הסיני הוסיף עוד 15 ק"ג אפוקסי לייתר ביטחון ומתייבש עד מחר לנסיעת מבחן.
8056
8057
וואי וואיי עדיף תמיד לקנות משהו איכותי ולא קומבינות על זבל סיני....
אופנוע של מיליון דולר עם שייק של עזה?
Dresdner
28-01-2020, 10:34
אופנוע של מיליון דולר עם שייק של עזה?על זה נאמר, אפשר להוציא את הזאב מהיער אבל לא את היער מהזאב.
lokimonster
28-01-2020, 12:24
אופנוע של מיליון דולר עם שייק של עזה?
שיק של עזה עובד
אני בעד
על זה נאמר, אפשר להוציא את הזאב מהיער אבל לא את היער מהזאב.
למה אתם רעים למה?
רציתי לבדוק איך הספוילר עובד לאורך זמן על המגן הקצר. בכל פעם שאני מתקרב למהירות המניאק מתכופף. חיזקתי כפי שכתבתי לפני, כדי להבין ואחר כך אבדוק על מגן גבוה יותר. בסוף בסוף יהיה ספוילר בצבע תואם שישתלב באלגנטיות עם גוון התחתונים גרביים ומיכל דלק. מעבר לכך, פגם קטן מעצים יופי מושלם.
תכל'ס הרכבתי את המזוודות ורכבתי עליו במוד מנהלי ללא בחינה ולמידת התנהגות מלבד בדיקה ב 170 של הספוילר רוב הזמן הייתי בשיוט באזור ה 140 על כביש 4 והיה בסדר.
לחיים חברים!
הציונות קיבלה היום מתנה בסדר גודל היסטורי.
מתנה חסרת משמעות לחלוטין בעיני כי הסיכוי שיצא מזה משהו הוא אפסי, אבל היי, כל סיבה ל"לחיים" היא סיבה טובה. 🍷
mudale222
28-01-2020, 23:41
אני יגיד לך בדיוק מה יצא מזה... ואני מוכן להתחייב על זה.
גלים של פיגועים. עוד פעם. בתור ירושלמי זה כבר סטנדרט.
קורה איזה שטות כלשהיא ואז חצי שנה של כיף עם דקירות וכו'... עד הפעם הבאה.
NAOR2207
29-01-2020, 00:11
גם לי יש שיערות בתחת אבל אני לא חושף אותן בפניכם
(גילוי נאות אני מאד עצוב בעבודה מוקף בזומבים נון בינארים מטרוסקסואלים)
גם לי יש שיערות בתחת אבל אני לא חושף אותן בפניכם
(גילוי נאות אני מאד עצוב בעבודה מוקף בזומבים נון בינארים מטרוסקסואלים)
למה כבודו התכוון ואיך ציונות קשורה לישבנו?
לחיים חברים!
הציונות קיבלה היום מתנה בסדר גודל היסטורי.
אם "השמאל" היה מציע את ההצעה הזאת הוא היה חוטף ביקורת ובוץ מפה ועד פתח תקווה....
NAOR2207
29-01-2020, 08:49
למה כבודו התכוון ואיך ציונות קשורה לישבנו?
משפט עברי קדום אומר שדיעות הן כמו שיערות בתחת - לכולם יש.
אם "השמאל" היה מציע את ההצעה הזאת הוא היה חוטף ביקורת ובוץ מפה ועד פתח תקווה....
משפט עברי קדום אומר שדיעות הן כמו שיערות בתחת - לכולם יש.
את השרשור הזה נשאיר לארפכשד.
בכלל לא נכנס להטחת דיעות ורוח פוליטית (כי זה לא המקום ואף אחד לא מקשיב בכל מקרה).
שמחתי שהציונות שכולנו מוקירים עוד מימי גן חיה על עיקריה וחזונה שקרם עור וגידים כנגד כל הסיכויים הורידה 50 ק"ג מיותרים וקיבלה תוספת של 60 כ"ס.
מי שרוצה להמשיך- מוזמן לכאן. (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/21139)
ויתרתי על יציאה מאוחר מאוד בלילה כי פאקינג קפוא והצטרפתי לאנשים הגיוניים ששותים קפה בתשע ולא לפני הזריחה. ארבעה עם אפריקה ואנוכי עם אפרכשד. לא היו הרבה הזדמנויות ללחוץ חוץ מקטע קצר בדרך אלון. התרשמתי שוב מהיציבות בתיקוני כידון ובלימה בתוך פניה. בגדול זה כלי שלא חי טוב בסל"ד נמוך וגם אני מאבד ריכוז די מהר בזחילה בקצב של מכוניות.
8065
8066
8067
8068
טיפטף מדי פעם וקצת רוח חזקה. הצפון גדוש בחבורות רוכבים. אחה"צ כשירדתי מהמושב וצעדתי לכיוון הבית תפסתי את עצמי מביט לאחור על אפרכשד בהערכה רבה. פשוט מפלץ.
lokimonster
01-02-2020, 18:45
Possy!
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200201/adf6e84433c8da7e85ed1a84b23a3eed.jpg
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
אובג'יקשיין! אף חתול שפוי לא יוצא בחמש בבוקר לירושלים ועוד ברכיבה. מעבר לכך, אני מפציר בך להפסיק עם נסיונות הסביח ולהתחשב קצת בזולת.
lokimonster
01-02-2020, 20:06
יורשי העצר עם גנטיקה בגדאדית ומסלאווית לפיכך הם ויתרו על הגפילטעפיש של אביהם לטובת קובה טאביט שלרם לחמה ג'ין וכמובן סביח של שבת בבוקר.
אבל כמובן שאתה מוזמן להצטרף תשאל את נער הפלא האוכל אצלנו יותר טוב מהקפב.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
האוכל אולי עירקי אבל ההזמנות הפתוחות הכלליות והלא מחייבות נשמעות כמו פולנית עתיקה. זה כמו להגיד מנשמע בלי שבאמת מתכוונים לשמוע. עזוב נו.
lokimonster
02-02-2020, 21:09
האוכל אולי עירקי אבל ההזמנות הפתוחות הכלליות והלא מחייבות נשמעות כמו פולנית עתיקה. זה כמו להגיד מנשמע בלי שבאמת מתכוונים לשמוע. עזוב נו.אתה מעליב את אבותיי מהונגריה.
השומרים העבריים הראשונים חופרי הבאר חורשי התלם מקימיי אם המושבות באשר היא תהיה.
המהדרין ייטו ויטעמו
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
Guccii800
03-02-2020, 16:23
ויתרתי על יציאה מאוחר מאוד בלילה כי פאקינג קפוא והצטרפתי לאנשים הגיוניים ששותים קפה בתשע ולא לפני הזריחה. ארבעה עם אפריקה ואנוכי עם אפרכשד. לא היו הרבה הזדמנויות ללחוץ חוץ מקטע קצר בדרך אלון. התרשמתי שוב מהיציבות בתיקוני כידון ובלימה בתוך פניה. בגדול זה כלי שלא חי טוב בסל"ד נמוך וגם אני מאבד ריכוז די מהר בזחילה בקצב של מכוניות.
8065
8066
8067
8068
טיפטף מדי פעם וקצת רוח חזקה. הצפון גדוש בחבורות רוכבים. אחה"צ כשירדתי מהמושב וצעדתי לכיוון הבית תפסתי את עצמי מביט לאחור על אפרכשד בהערכה רבה. פשוט מפלץ.
נראה טוב, בכיף הייתי מצטרף אלכם (ערן אל תעלב, נהנתי מאוד גם בסיבוב באיזור ים המלח)
נראה טוב, בכיף הייתי מצטרף אלכם (ערן אל תעלב, נהנתי מאוד גם בסיבוב באיזור ים המלח)
הכל קרה נורא מהר דרך קישור בווצאפ...לכן לא יכלתי לעדכן ולהזמין.
אין, צריך פה שרשור טיולים.
1- לא נעלב.. למה להעלב?.. יש לי איזושהי חזקה עליך?, התחייבות בכתב? :cheers2:
2- עם היקיצה הטבעית שלך ב 4~5 בבוקר, יתאים לך בול הרכיבות שלהם לראות זריחות בכביש 90.. לי הרבה פחות - צריך להגיע אליהם למזרח י-ם/מעלה אדומים לפני היציאה מהשרון, וגם ככה עד שאני מתארגנת (כמו כוסית) אז אצטרך לקום ב 2 בלילה..
lokimonster
06-02-2020, 15:23
2- עם היקיצה הטבעית שלך ב 4~5 בבוקר, יתאים לך בול הרכיבות שלהם לראות זריחות בכביש 90.. לי הרבה פחות - צריך להגיע אליהם למזרח י-ם/מעלה אדומים לפני היציאה מהשרון, וגם ככה עד שאני מתארגנת (כמו כוסית) אז אצטרך לקום ב 2 בלילה..
תזהר משושנים ההוא בכלל התחיל לחפש רוכבים שיודעים לרכוב.
שלא יקח אותך בתור הביאצ' שלו
Guccii800
06-02-2020, 15:48
לנקות את האופנוע מהטל של הלילה זה לא נחשב להתארגן
אוווצ'....
מדובר באנשים מאוד בעייתיים כי גם אני מתארגן חיש קל.
גרוסו מודו, כשעה. לך תבוא לציון הקדושה לפני הזריחה כשהוובוס בגודל של קבוקים מהקור ועוד לדחות קפה סיגריה רק אחרי 40 דקות רכיבה.
מן פה לשם נסעתי לבדוק את הסטאפ עם מגן הרוח המקורי והספוילר. מרכיב את הסיני מעלה למצב גבוה ויוצא ל-4 למהירות שיוט. לא טוב, המשקף תקוע מול העיניים. קצת פחות רוח מקדימה ובראש, קצת יותר בצד. ביבנה מוריד את המגן לנמוך. משום מה נראה לי שהמצב הנמוך של המקורי זהה לגובה של ה R המקוצר במצב גבוה. יש הרבה רוח מהים ואני לא בטוח אם יש שיפור. לקראת הבית אני בקטע עם רוח גבית והיה סבבה גם ב 170. אחרי המבול נבדוק שוב. חושב כבר על השלב הבא. ללכת על ספוילר ממותג או להתפלל ש- GIVI מייצרים את המגן עם הספוילר שהיה ב NC גם לכתום שלי.
8075
פחח, זה לא כלול בכלל בהתארגנות שלפני היציאה לרכיבה... הכלי נקי מתוקתק ומוכן כבר ערב לפני חביבי, וטל של הלילה??!?!?.. מה זה, אתה ממש חושב שהגרמני עומד לו ככה בחוץ חשוף לכיפת השמיים?. לא ולא, הוא עומד בחנייה מקורה מכוסה.
טל של לילה זה על פחית הליסינג שעומדת מוקצאת מחמת מיאוס בחוץ
מדובר באנשים מאוד בעייתיים כי גם אני מתארגן חיש קל.
גרוסו מודו, כשעה. לך תבוא לציון הקדושה לפני הזריחה כשהוובוס בגודל של קבוקים מהקור ועוד לדחות קפה סיגריה רק אחרי 40 דקות רכיבה.
מן פה לשם נסעתי לבדוק את הסטאפ עם מגן הרוח המקורי והספוילר. מרכיב את הסיני מעלה למצב גבוה ויוצא ל-4 למהירות שיוט. לא טוב, המשקף תקוע מול העיניים. קצת פחות רוח מקדימה ובראש, קצת יותר בצד. ביבנה מוריד את המגן לנמוך. משום מה נראה לי שהמצב הנמוך של המקורי זהה לגובה של ה R המקוצר בגבוה. יש הרבה רוח מהים ואני לא בטוח אם יש שיפור. לקראת הבית אני בקטע עם רוח גבית והיה סבבה גם ב 170. אחרי המבול נבדוק שוב. חושב כבר על השלב הבא. ללכת על ספוילר ממותג או להתפלל ש- GIVI מייצרים את המגן עם הספוילר שהיה ב NC גם לכתום שלי.
8075
לך תסביר עכשיו לאשתי ולכל אלו שחושבים שכמה שאתה יותר גבוה יותר טוב בחיים... וואלה כמה סמטוחה על מיגון רוח !!!!
מזלי שאני מטר- 70 אחרי 8 שעות שינה ועם עקבים על גרמני מהונדס לנאצים שנולדו לפחות מטר-80+ :smoke:
סמטוחה אינדיד אבל הכל יבוא על מקומו בשלום. או בכוח.
NAOR2207
11-02-2020, 22:47
אוקיי. (ותסלח לי אם אני לא קוהרנטי שוט או כמה של ג'יימסון וזה אבל ...)
למה לעזזל אַרְפַּכְשָׁד ??
חיפשתי משום מה אור כשדים בגוגל והגעתי לערך הזה בוויקי.
מה לעזזל עבר לך בראש?
תודה
https://www.youtube.com/watch?v=NLOIIjARZ3E
עבר תנ"ך בראש כי הספר מרתק אותי. כך יצא ארפכשד.
השם קפץ בתור משהו מיתי וראשוני שהולם את האופנוע. שום דבר מעבר.
https://www.mechon-mamre.org/i/t/t0110.htm
לפני כמה שנים הגעתי מסקרנות להופעה של אור כשדים בבארבי והיה רע אבל לתפארת. החבר שהיה איתי דומע מצחוק כשהוא נזכר בתגובות שלי. אחת החוויות הצורמות והמיותרות שעברתי למרות שעזבתי באמצע ואני לא מגזים. הסולן זייף בצרחות מיותרות והסאונד שהיה טוב רק הגביר את תחושת המקדחה הסינית באוזן. גרוע ברמה מגוחכת.
NAOR2207
13-02-2020, 04:47
אוקיי אז אתה גדול בתנך
ועכשיו תספר לי על זרובל (http://fullgaz.co.il/forums/search.php?searchid=2600525)
אספר על ארפכשד לכבוד השבת. מעשה בבנות מלך שסעדו אתמול עם המלכה והמלך צהריים ונשאלו כדלהלן:
יש הופעה באילת של שירי אריס סאן- יש מקום אחד, מאחורי.
מי בעניין?
השעה ארבע עברה, ההופעה בשמונה וחצי אין כרטיסים ואין מלון.
מיד פתחו בנות המלך במאבק איתנים, צרחו, שרטו והיכו אחת את אחותה עד זוב דם והכל כדי לזכות בחוויה המאלפת. גם לא בערך.
בתכל'ס ייבשו אותי כי צריך לחשוב ויש להן תכניות וזה נורא רחוק וקר. כמה פעמים תשמעו הצעה דומה, פוסטמות?
בארבע ורבע הפור נופל הודעתי בפולנית ויצאתי לעשן סיגריה עלוב ומושפל.
הקטנה החליטה לעשות איתי חסד ולחלץ אותי מהבושה. בארבע וחצי היה לי מלון סביר (280 ש"ח) ש"ח וצמד כרטיסים ( 520 ש"ח).
ארזנו קל ומהר ובחמש בערך עמדנו בפקק בואך באר שבע. בכרטיסי למופע רשום באותיות קידוש - לא לאחר. הוויז אומר שמונה וחצי והשמש שוקעת.
במצפה היה קר וחשוך, תדלקתי והקטנה שמה עוד שכבת מכנסיים. החושך והקור הורידו את המהירות ל 120. בכביש הערבה חזרתי לכיוון ה 140. הוויז אמר 20:10. הקטנה לא מצייצת רק מעירה מדי פעם בדיבורית, בעיקר בעקיפות. חיפשתי משטרה בוויז די הרבה כדי לא להרוס והדרך הלוך עברה עברה בסדר.
הגענו למלון, פרקנו מזוודות בחושך באין חניה ונפגשנו עם חברים שחיכו לי עם בירה לפני הדלת ב 20:29. לא גמרתי סיגריה ונכנסו. התחיל טוב מאוד.
אורי בראונר כנרות מ Boom Pam שיחק אותה באריס סאנית מדוברת.
https://www.youtube.com/watch?v=DHFEyoBkh2Y
אחר כך קצת התחרבש ממזרחית ולסיום ברי סחרוב. קינחתי בבירה ונסענו לחפש משהו לאכול כי אני לא מכיר והיו כמה מקומות סגורים.
מצאנו מסעדת המבורגרים שפתוחה עד מאוחר וקינחתי בבירה. זה כבר היה מוגזם כי היינו עייפים. במלון הצלחתי לקמבן אישור מהפקידה להחנות מול הפנים שלה נעלתי קידמי ולישון.
למחרת עושה לקטנה סיור לכיוון טאבה ועוצרים בדרך חזרה במועדון צלילה לאכול משהו. 12:00 בערך יוצאים באותה דרך חזרה. הפעם רואים את הנוף. קצת יותר רוח. מתדלק פעם שניה ביוטבתה. בערבה אני על 115 למעלה קצת יותר. למעלה המדבר יפה גם מתחת לשמים אפורים. עצרתי בנאות סמדר להראות לקטנה את המקום רק לאחר שהדגמתי את יכולות הסירטאקי. סיגריה ויוצאים שוב.
אפרכשד עם הספוילר והמגן המקורי עוצר את הרוח במידה סבירה. בהמה טובה, לא מרגיש את המשקל ומאיץ חזק כשצריך. שמתי לב שאני רוכב שונה, נופל לסיבובים טיפה מאוחר יותר וחייב לציין שתחושת הביטחון גבוהה מאוד. במצפה עוצרים לרענן ישבנים וקפה כי קריר ונספיק להגיע עם אור אחרון. המושב בסדר אבל פחות נוח מההונדה. בדבירה עוד עצירת תדלוק וקצת לפני החושך על שיוט ב- 140 וזהו, בבית.
8089
8090
8091
8092
mudale222
14-02-2020, 20:16
עבודה יפה.
אתה שייך למיעוט הנבחר שאשכרה רוכב ולא רק נוסע 5K בשנה לקניון ופעם בשנה למצדה.
התחזית אתמול ביאסה לסופשבוע והייתי קצת חם על נסיעה ורמת הגולן בכלל. אורז ליום אחד, שם בארגז האחורי, לובש טייץ מתפדח עם האישה ונפרד בצהריים. התכנון הכללי לכיוון הבקעה. פוסל את 6 וגם לא אלון אלא חם נינוח ורגוע. גם פחות סיכוי לגשם. עד לירושלים מתקרר ובירידות כדי לצלוח קצת לוחץ, נזהר ממכמונות. היתה אחת שזכרתי על קיומה וניידת שהפתיעה.
בכביש 90 הטמפ' עולה והמוסיקה מנגנת באזניים. הנוף מסביב מקסים. השמש מאירה את ההרים של ירדן באפור לבן והגבעות בירוק בוהק. התנועה דלילה מאוד ואני מוצא את עצמי משייט של 100 בפסטורליה אמיתית.
8101
רק מצב הדלק דורש התייחסות ואני גם בעצם רעב. בהמשך הדרך ניידת עצרה רכב של ערבי בשול רחב. מתקרב לשוטר עם M-16 שקצת נדרך עוצר ומדומם ממרחק. הבחור עם זקן מרשים למדי נרגע מברר ואומר שיש תחנה בקרוב. אפכשד שותה ה -15 ל' שלו, אני תוקע סביח משובח. השמש זורחת בעוז, ארץ אחרת. יוצא משם במוד אחר וקצב יותר גבוה כי רוצה להגיע באור בשביל הנוף. ממרחק עדר חוצה את הכביש לפני רכב הסעות, מבחין בכלב בולם עוד לפני שהוא מחליט לחצות את הכביש ונהג הרכב בולם בחדות. עבר בשלום. הנער לא מוטרד מהכמעט דרמה. שבע מהנוף אני מאיץ בארפכשד עד לעליות של מבוא חמה. הנוף למעלה מדהים השמש נמוכה ויש זמן לסיגריה.
8102
8103
משם הטמפ' צונחות ובאור שהולך ומתמעט אני דוהר בכביש הפתוח והדי ישר כארבעים דקות על 160 עד לפלג הצפוני של המשפחה. למחרת בצהריים יוצא כשהתכנון לבדוק את הכביש שעולה מהבקעה לפצאל שטרם רכבתי עליו. בדרך מוותר על שבילים ופינות חמד שקסמו לימאוד אבל קו העננים המאיים והשעה הכריעו. מאות משפחות ערביות ואני לא מגזים פיקנקו בכל שיפולי הגבעות מימין ומשמאל. לא נשארה גבעה מיותמת אחו או חורשה. הנוף פשוט יפה מדי להשאר בבית.
הוויז מכוון לבית דרך ירושלים ובפניה הלא נכונה ימינה אני על כביש 57 ומתבשר שאני בדרך לשכם ומכורה ועוד כמה יישובים יהודיים. זכרתי שדרך אלון חוצה מדרום לצפון והוויז הסכים. ממשיך בדרך למרות אין רכבים עם לוחיות ישראליות ואני מוריד קצב. בפעם האחרונה שנהגתי בכביש הזה עברו עשורים וזכרתי במקום מבנים וחושות דלילות ובינתיים אני מקבל הרבה מבטים לא סימפטיים. באזור חלת איל פולה חבורת צוציקים מנופפת לי לשלום אני מוריד יד מהמצערת מנופף חזרה ובזווית העין מבחין בשניים מתכופפים ובום - חטפתי אבן. פגיעה חלשה ומרחוק אבל המניאק פגע. אני מאט ומנופף באיום שוקל אם להסתובב ולתלוש לו את האוזן ומוותר. רק ילד שינק שנאה מתרבות אנטישמית יזרוק אבן על זר שנופף לו לשלום. מתבאס עד לעמקי נשמתי. עשורים שהדרתי את יהודה ושומרון ומאז שחזרתי לרכב לא היה שום אירוע "בטחוני" או תחושה מאיימת והמאעפן הקטן הזה הרס. נותן גז ליתר ביטחון גם בגלל השעה בשאיפה לעצירת סיגריה בתצפית הקבועה.
8104
8105
עוצר בסמוך בחור ערבי באוטו ספורט משופר ופותח חלון. דתי הוא לא. אחרי רגע הוא מתקשר, מדבר באופן שקט מדי ומקפיד לא להסתכל לכיווני. אני מסיים סיגריה בנחת וברור לי שאני נעלם עוד דקה לכיוון בלתי צפוי. כנראה בגלל האבן, אולי בגלל שהיו ממש מעט רכבים ישראלים אבל החלטתי לחזור אחורה לצומת ומשם לרדת לבקעה דרך פצאל ומשם לירושלים. בסיבוב הראשון אני נתקבל בערבי עוקף שיירה של 5-6 רכבים על קו לבן ומשאיר לי מעט מאוד מקום. אצבע משולשת וממשיך. הכביש של פצאל מתברר כמסלול המראה עם סיבובים מתונים ואספלט שברובו טוב. אני חוגג לי את הירידה "לישראל" ויורד נמוך מהרגיל ונתקל תוך 5 דקות בעוד 3 עוקפים ערבים על קו לבן, כולם בעומק סיבוב. בפעם השלישית מבין שאין ברירה, מוריד קצב ומספר לעצמי על המזרח התיכון. למטה לפני הצומת אני עוצר להשתין ולדווח הגעה. רגע אחרי עוצר 20 מ' ממני רכב מסחרי (מספר ערבי) עם חלונות כהים. יורד הנהג, נכנס בדלת של המושב האחורי ומגניב אלי מבט. וואלה? יוצא ברנש אחר נכנס למושב ליד הנהג וממתין. מאחורה יש תזוזות אבל אני כבר על האופנוע ומשתלב לכביש צמוד ל- 2 רכבים ישראלים. האמת, מבואס. דפקו לי אזור שאהבתי והיו לי תכניות לטייל בו עוד, גם בשטח. משם ועד הבית שייטתי די מהר בגלל העננים שהתקרבו והחושך. זה בדיוק מה שחיפשתי. כלי שמשייט ב 6,000 סל"ד על 160- בעליה. בתחנת הדלק פוגש מכר מהעבר. שנינו בני אותו גיל. הוא עם המשפחה באוטו לאיזה ארוחה מתפלא שאני מגיע מהגולן. אז כן, שיחקתי אותה בסיבוב ארוך על מפלצת טורינג שלא מפחדת משבילים ולא מכבישי אספלט מפותלים אבל בכל זאת, משהו השתנה.
lokimonster
21-02-2020, 23:15
יש מקומות שלא נכנסים לבד
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
NAOR2207
22-02-2020, 19:33
באותו היום אני עשיתי את אלון בדרך לצפון.
הדרך לא עוברת בין כפרים וילדים, אבל אכן גם אני הרגשתי שמשהו השתנה.
משהו באווירה. באנרגיות. הייטיב הטיבי לתאר "אנחנו אדוני הארץ"
לא נהיניתי
התעוררתי בשמונה להתארגנות של קבוצת אדוונצ'רים לרכיבה באזור בתרונות רוחמה. הייתי שם ביום הבחירות מורכב עם האישה לראשונה בשבילים ולרוב מדובר בכורכר די טוב וכבר התארגנתי. ברגע האחרון החלטתי שאפילו קצת בוץ במעבר אחד או שניים לא מתאים לי. המשקל, הצמיגים, החשש מרוכבים אחרים-לא טוב. אחר כך הירושלמים שדווקא עלו עם יעד לא רע בכלל, ביטלו. נשארתי עם הקפה ביד והתרמוס מוכן בארגז עד שבקבוצת ווצאפ של הכתומים מישהו זרק רעיון והצטרפתי.
8139
נפגשנו בצומת ראם קפה סיגריה ונבחר יעד מבטיח - אזור יתיר דרך שקף. כבר ביציאה מהתחנה הבנתי שיהיה שונה. פעם ראשונה שאני רוכב עם חבורה בקצב כזה. שני החברים המנוסים עם ה 1290 הדגימו שוב ושוב איך 160 כ"ס נשמעים, נראים, מתפרצים (כולל ווילי בלי קלאץ') אבל ארפכשד לא התרגש יותר מדי. את הקטעים המפותלים עברה הבהמה הגסה בדאיה אדישה כמעט ללא שימוש בבלמים. מתחבר אליו כל רכיבה בצעד קטן.
8140
עד לעצירה בתחנה של חורה הקצב ישב בול על התנאים. אחר כך על 6 בדרך חזרה נזכרתי למה כשהייתי צעיר נמנעתי מלרכב בחבורה. לא היה שום דבר קיצוני או מסוכן אבל לגהץ את הדרך על 170 עם נגיעות של 190 ומעלה נראה לי מוגזם. ב -200 הפרונט קצת התנדנד ונזכרתי שיש לי מאחורה ארגז שהיצרן המליץ לא לעבור איתו את ה 150. 160 נראה לי בסדר ויש הבדל. ואכן אני מגיע לנקודה שמעסיקה אותי לאחרונה - חווית המהירות.
8141
בסופו של דבר המוח הוא מעבד על ודי מהר יתרגל לכל מהירות, גם ל -300 קמ"ש. הטכניקה החיבור והשליטה יותר מעניינים עבורי. לגלות את הקו הנכון בפניה חדשה, המהירות האפשרית, ההטיה, נקודת הבלימה והעוצמה - זה מה שעושה לי כיף. 200 בישורת לא מעניין אותי באמת. הכוח של אפרכשד גורם לכך שלמרות שאני מנסה להישאר במהירות שתאפשר לי לבלום במקרה שאגלה עדר כבשים מאחורי שיא הפניה אני רוכב מהר מדי לטעמי. יופי של כלי לאספלט מבחינת התנהגות ותחושות אבל מחכה כבר להחליף צמיגים ולבלות יותר בשטח. מרגיש לי נכון יותר.
lokimonster
07-03-2020, 17:29
מכיר את בעיית ה300 קמ"ש (לא שהגעתי לשם).
לכן רכשתי אין שיא.
כעת לכל היותר ברירת קנס.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
אחר כך הירושלמים שדווקא עלו עם יעד לא רע בכלל, ביטלו. נשארתי עם הקפה ביד והתרמוס מוכן בארגז עד שבקבוצת ווצאפ של הכתומים מישהו זרק רעיון והצטרפתי.
.
דבר עם י' שהחליט שמשחקי השף עדיף....
lokimonster
08-03-2020, 08:52
י' שם בדוי אוהב לצאת בשעות הבוקר המוקדמות.
בין השעות 9:00 לעשר י' הופך למיני רושפלד ועובר למטבח כדי להאכיל את גוזליו.
הפעם היה סביח עיראקי מובחר מגולגל בתוך לחוח תימני שעל הכל ניצח אשכנזי
אם זה לא מתכון לקורונה אז מה כן?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200308/010667efc0151f073af5662825e6d36b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200308/1c78d2016b4d61bda052b2dc7589005f.jpg
NAOR2207
09-03-2020, 00:01
8140
איזה יופי של תמונה.
לי אין מושג על המהירויות הדימיוניות (שלא לדבר על הסוסים) אבל תמונה כזו של נוף ואני בהחלט שם
בבקשה תמשיך
איזה יופי של תמונה.
לי אין מושג על המהירויות הדימיוניות (שלא לדבר על הסוסים) אבל תמונה כזו של נוף ואני בהחלט שם
בבקשה תמשיך
אזור סנסנה יתיר. יפה שם וברוב האזור אפשר בהחלט להנות מרכיבה רגועה ועצירות ממושכות.
Guccii800
09-03-2020, 10:14
אזור סנסנה יתיר. יפה שם וברוב האזור אפשר בהחלט להנות מרכיבה רגועה ועצירות ממושכות.
המסלול הרגיל שלי- כל שבת
את קורס אומנות הרכיבה של אופנוען מאומן שהתחלתי לפני יותר משנה לא סיימתי בגלל נסיבות משפחתיות. הייתי די טירון עם ה NC לא רציתי להגיע בגשם והיה קר. היום השלמתי את החצי האחרון עם ארפכשד. הקורסים שלהם הם בין המרשימים והאפקטיביים (את המתחרים אני לא מכיר מספיק) ביותר שעברתי. התיאוריה והתרגול במינון הנכון, ההמחשות לכוחות המעורבים, לתנוחת הישיבה, השלבים שעליהם נבנות המיומנויות בהדרגה והצוות שעובד כמו חמור רק כדי שתזכור את העקרון. אין בולשיט אין מריחת זמן ואין מעגלי שיתוף וחיבוקים. הכל לעניין, תמציתי ופרקטי. גם האדמיניסטרציה והיחס ללקוח מעולים. אין לי קשר עם אף אחד מהחבורה.
8153
אני מתאמן די הרבה בטיולים ברכיבה זורמת (כמעט) ללא בלמים במטרה לשפר את ההיגוי והתזמון בכניסה לפניות. היום למעשה היתה הפעם ראשונה שהיתה לי הזדמנות לתרגל עם ארפכשד שימוש אינטנסיבי בבלמים באופן רציף. גם במהירות מקס' של 60 קמ"ש ~ אפשר לשתול את הקידמי ולגרום לאחורי לקפץ מצד לצד. למי שלא מכיר, מדובר במסלול שמסומן בקונוסים כך שניתן לתרגל אותה פניה כדי להגיע לבלימה חזקה וחלקה עם יציאה מוקדמת בגז חזק. בזכות התרגול העצמי גם השיפור מהקורס לפני שנה ניכר. צריך עדיין לשפר נקודות בתנוחה ובאחיזה ואולי אוסיף מגביהים לכידון. להתאמן בסביבה נייטרלית עם הדרכה זה כיף גדול מבחינתי. חבל שאין מסלול לשחק בהשכבות בלימות ותאוצות ב 50 קמ"ש על שמתאים לכלים קלים וחלשים יותר. בתכל'ס זה אותם כוחות, עקרונות, מיומנות ואותו פאן. מזכיר את הקשר ההדוק שבין קארטינג 2 פעימות מול מכוניות F1. מבחינת הבלמים, במשך 3 שעות אכלתי יותר בשר מהרפידות מאשר 3 חודשים... יש הרבה כוח בלימה וגם מספיק תחושה כדי לדייק. עוד 2 סשנים של אימונים יגיעו בהמשך. בתמונה, גידי מרביץ תורה.
8154
בימים האחרונים אני שומע חבורה של כלים עוברת באזור בסל"ד גבוה. זה משפיע וגם הפספוס עם חברים שיצאו לסיבוב קצר מדי. בקיצור החלטתי או הבנתי שהיום זה היום האחרון לצאת לרכב מבלי להפוך לעבריין נמלט. העמסתי את הארגזים עברתי דרך חנויות ובית מרקחת ומילאתי כל מיני דברים שלא קניתי מעולם (בשר קפוא מעובד בכשרות כלשהי) לצד דברים שאני קונה בכמויות קצת חריגות. הורדתי אצל חבר בסדר 3 קילו חומוס ויצאתי בלי האטמים בתקווה שלא ללחוץ לכיוון כללי- הרים וירוק. קצת אחרי חרובית יש סדרת פניות אהובה שדרשה ממני לעקוף נהגת מהירה בצורה לא הכי מתחשבת ולפני עמק האלה יש 2 סיבובים ממש כיפיים אז עקפתי משאית מימין ביציאה מהכיכר. זה דווקא נעשה בזהירות אבל החרמנות לגז כבר היתה שם, נוכחת. בדרך לבר בהר עמד בשמים יסעור שתרגל נחיתה או חילוץ וחבורות של אופנוענים יורדות במהירויות מטורפות כשאני מאחורי טרנזיט לבן עם עשן שחור. תרגלתי סבלנות ואכלתי עשן עד שנכנעתי. קצת גז, רק עד שנגיע.
8186
המסעדה היתה סגורה הקיוסק פתוח והמרפסת ריקה. קפה הרים סיגריה בשמש, נכנסתי לכמעט שלווה אסייתית והרווחתי חצי שעה של תענוג. יאללה, בחמש מתחיל העוצר וכמה הזוי שזה נשמע אני נפרד לפני שמיציתי. בפרוטוקל לפני הכפפות והקסדה רחצה באלכוג'ל. בוחן רוכבת ודיוק 790 שחור דנדש. הכלי חמוד וגם היא. יוצא מהחניה לתור יחסית איטי של רכבים ואיתי חבורה של נייקדים קטנים שלא זיהיתי. הרוכבים עם חליפות עור והכלים צווחניים בהרבה ירוק ושחור. המוביל מתקרב ועוקף מיד אחרי את השיירה ואחריו כל הכנופיה. הכביש פתוח ושפת הרכיבה שלו אומרת תחרות. יש לו יתרון במשקל והיגוי ואצלי כנראה שיותר כוח רק שלא מדובר במגרש הביתי שלי. זוכר את השיפועים והעקמומיות ברוב הסיבובים וגם את הפניה החדה ימינה-לשמחתי. אנחנו משחקים בלי לסכן ולהסתכן אבל די מהר ואני תופס את עצמי עם חיוך גדול בקסדה. המוביל נשאר לבדו בפער של כמה שניות מאחורי עד הכיכר בואך בית שמש. ארפכשד בריון, לא חוכמה גדולה. בדרך חזרה תידלקתי כשאני תוהה מתי המיכל הזה בכלל ייגמר. משלים שהכיף נגמר לעת עתה.
זמנים קשים דורשים אנשים רכים. התנדבתי לשתי עמותות סיוע בשינוע לנזקקים. בבוקר קיבלתי קריאה ראשונה לאיסוף מבית שמש ופיזור במושב באזור השפלה. רכבתי עם המזוודות למלא אוויר בקידמי שהרגיש רך (היה על 32 במקום 34) קינחתי במקלחת ג'ל, התקנתי כפפות קסדה מוסיקה וויז ושמתי פעמי לכביש 44 בין נחשון ל 38. בדרך שקלתי שוב לעבור לדו"ש קטן יותר לשטח כי יותר פאן ופחות קטלני. מתוך סקרנות העברתי את אפרכשד ממצב Street למצב Sport. עברנו את הירח דבש- מה כבר יכול לקרות. לא קרה שום דבר מפחיד כי המצערת הדרגתית אבל כשלוחצים מרגישים בהחלט. רק כשלוחצים. למה זה טוב? כשנמצאים בשישי ומחליטים לעקוף מאוחר מדי. בכל מקרה התחושה ברכיבה היום היתה שונה. אולי בגלל שינוי הטמפ' אולי בגלל הרוח והארגזים ואולי בלל ששכחתי שוב את האטמים. מחכה שיתקרר ואחה"צ נעשה לו פעם ראשונה שטיפה ידנית אסלית.
לא הבנתי,
אתה משנע נזקקים על האופנוע?
הוא כתב שינוע לנזקקים. אני התרשמתי שהוא נזקק לאופנוע דו"ש קטן.
לא הבנתי,
אתה משנע נזקקים על האופנוע?
ככתוב: התנדבתי לשתי עמותות סיוע בשינוע לנזקקים.
היה קצת באסה לגלות שהגעתי לוילה חדשה ולא קטנה במיוחד אבל מי אני שאתווכח עם אישה שבעלה בסגר ולא עונה לטלפון וילדיה הגדולים בכלל לא יודעים שמישהו צריך לשנע להם את החבילה או את כתובת הבית ולא בטוח ששמעתי תודה. אבל איך אומרים באיגוד המשנעים הרכובים הגלקטי: "הטריידאוף משתלם". מי שמחפש להשתעשעשע בשינועים מוזמן לפנות בפרטי.
<span style="color: rgb(51, 51, 51); text-align: right; background-color: rgb(250, 250, 250);">
https://www.youtube.com/watch?v=F9MU2i4q_zE
אתמול בפעם השניה בחיי שטפתי אופנוע. אחרי שסגרתי את שקע ה USB חפפתי לארפכשד את מגן הרוח וגירדתי מאחורי האזניים וקירצפתי את אזור האגזוז. הימרתי על נוזל כלים כי זה מה שזכרתי. במקום לייבש באוויר הפתוח כיאה לאדוונצ'ר נטול עכבות העברתי סמרטוט ובסוף נעמדתי לבחון את התוצאה. הנעתי רק כדי לוודא שהמים לא חירבשו משהו בחשמל ואז החלטתי שעל היזבאק. יש שעתיים וחצי לחושך והם גם יכולות להכין סעודת שישי. היה מדהים. הכבישים שוממים האביב טיפה מעבר לשיאו ועדיין יפה. עדיין במצב ספורט ולחצתי כהוגן כי אם כבר הפרי האסור וכו'. בחצי שעה אכלתי 3 פסים במד הדלק. שמית וויז במקרה של משטרה אבל כלום. לא ראיתי אופנוען אחד גם בתחנה של בית גוברין. החלטתי על מזרחה והתגנבתי לשמורה מהצד של הדוקרנים. בהמשך טיפסתי על שביל חסום במעלה התל לנקודת תצפית כדי לראות קצת מרחבים ולשמוע צרצרים. שהיתי במקום בתחושה סוריאליסטית של סוף העולם, במיוחד ברגעים שגם כביש 38 השתתק.
8208
תמונה מצוינת.
דבר אחד.
התרמוס שלך שווה לתחת. יש לי כזה בדיוק, החלפתי זיכוי לחג שקרכלשהו בארקוסטיל כי חשבתי שהתרמוס שלהם שווה משהו.
עשה לעצמך טובה ומצא משהו איכותי.
אין כמו לחטוף כוויות בלשון מקפה אחרי לילה שלם של עבודה....
תמונה מצוינת.
דבר אחד.
התרמוס שלך שווה לתחת. יש לי כזה בדיוק, החלפתי זיכוי לחג שקרכלשהו בארקוסטיל כי חשבתי שהתרמוס שלהם שווה משהו.
עשה לעצמך טובה ומצא משהו איכותי.
אין כמו לחטוף כוויות בלשון מקפה אחרי לילה שלם של עבודה....
מנהלת רכש אחראית לתרמוסים, לא אני.
אותה מנהלת הועילה לסור עימדי לאותו מקום באותה שעה נהנתה ואף דיווחה על כך מול עדים.
בצהריים התקיימה הכשרה של השומר החדש בשפלה הדרומית. היינו בערך 10 רוכבי אדוונצ'רים כשרובם מכירים מחבורת רכיבה. היינו מספר כתומים GS אפריקה וטנרה. לאחר תדרוך שכלל דגשים של עשה ואל תעשה עלינו על הכלים. המוביל רכב על צרצר והבטיח לשאלתי הקיטבגית התחשבות ושבילים לבנים. נכנסנו לדרך צדדית די יבשה ומשם בשבילים סבירים עד שעצרנו לפני שער בקר: "נמשיך מכאן עד לשם ומי שירצה לעצור יכול לחכות כי נחזור באותה דרך".
מיד אחרי השער הקידמי אפרכשד פגש מרבץ קקי פרות חלקלק וערמומי ויכל לו. אחר כך השביל הצטמצם לשני קוליסים וקצת עשביה ואבנים ואחר כך יותר אבנים ועשביה וכן הלאה. בכל הקטעים היבשים לא היתה בעיה אבל העשב הלח שנמחץ די חלקלק והחלטתי לפני הטיפוס העיקרי שאני עוצר. לא איבדתי שליטה או פחדתי - פשוט נראה לי פחות מתאים בימי קורונה ולאור הניסיון שאין לי כדבר הנכון לעשות. בכל זאת, רכיבה ראשונה בשטח מלבד הקורס.
משם דילגנו דרך הכביש בדרך לאמציה לשביל עפר מקסים שמתצפת על שטחי מרעה נרחבים. רכבתי מס' 2 -3 רוב הזמן ובאחת העליות התלולות והאיטיות שמעתי מנוע אימתני מתקרב במהירות מחרידה משמאל. מסוק שהתאמן באזור כמעט גילח לי את האוזן. קיבלנו תצוגת יכולות קצרה ומרשימה מבחורינו המצויינים. אחר כך ביררנו עם מטיילים מקומיים את מעשיהם ושתינו קפה. סיימנו את השביל בירידה עם דרדרת קלה ועצרנו בכביש הראשי לפרידה. מבחינתי, שילוב מצויין של ציונות ופרקטיקת רכיבה. ניסיתי להתנדב למתמיד לפני שנים. ככה עדיף.
צריך ללמוד איך לשחק עם הכיוונים של הכידון והידיות ואף פעם לא התאמתי אותם לבד. משפיע מאוד על תנוחת העמידה.
אין לי מושג כמה אני "כשיר" לשטח למרות שלא עיכבתי אף אחד. האמת שחסר לי פידבק.
אני משער שצמיגי 50-50 או 70 כביש 30 שטח יחזקו את הביטחון העצמי ואולי גם את התנהגות הקידמי.
קשה להסביר במלל דרגת עבירות בשטח ונראה שקיים צורך בסולם גלובלי מוסכם ומקובל.
הגבול בין שטח שארפכשד מרגיש בו בבית לבין דרך שמאתגרת אותו די מבלבל. בוץ לא טוב. זה כל מה שברור לי כרגע.
לא מעלה תמונות הפעם.
נפגשנו בבית גוברין.
ד' קטן קומה עם טנרה עמוס שפצורים ואבק שנראה כאילו יצא מדקאר.
ח' עם ויסטרום ישן צמיגי כביש וגובה מרשים.
אנוכי עם צמיגי כביש ומעט שעות שינה.
קפה סיגריה קשקושי היכרות, מטעינים מסלולים לאופרוד. ד. המנוסה בתא השטח ובעל ניסיון עשיר ברכיבת שטח מסביר שבשישי היה קטע אחד עם בוץ שיהיה עבורנו בעייתי. כזכור המטרה שלי היא להתנסות בשטח ולצבור ניסיון. בוץ עושה לי פחות נעים בגב. מסכמים שנחליט בהמשך. נכנסים לשביל לבן שעביר לכל רכב, קצת אספלט שבור. ד. מהיר בהרבה ואני מאבד איתו קשר עין ולמרות שח' איטי אני מאט קצת כדי לא לשבור את השרשרת לחלוטין. הנוף יפהפה אבל הקצב מהיר לי. ק"מ לפני חיבור מחודש לאספלט בדרך מפותלת עם עשביה ח' שרכב 50-100 מ' מאחורי לא נראה במראות. גם לא אחרי 3 דקות. אני מפרסס בשביל הצר כמו סמיטריילר ומוצא אותו עומד ליד הויסטרום עם ג'ק אמצע. ננעל לי ההגה הוא אומר. ד. מגיע הכידון מרגיש חופשי ומאושר ומנגנון הנעילה לא אמור לנעול כלום גם אם נשבר. ד' מציע לח' שמדובר בתחושה מדומיינת ויוצאים שוב. אני מפרסס ורוכב אחרי ח' שפתאום מסובב את הכידון לשדה ומאיץ עד להתמרחות לא אלגנטית בשיחים. הוא בסדר, קצת מרגש. מרימים את האופנוע, יש נזקים בפלסטיקה וידית ההילוכים. האופנוע עם מיגונים. ד' מגיע ועושים חושבים. מזמינים גרר (3 שעות) ובינתיים ח' זוחל עם רגליים על הקרקע עד לכביש בראשון. מקווה שהגרר ייקח אותו חזרה למרכז למרות שנשבע שאסור לו. באזור אמציה אין כל כך תחבורה ציבורית. נפרדים לשלום וממשיכים עד לעצירת קפה.
.
8215
.
8216
.
8217
.
8218
.
8219
.
לכאורה הכל נחמד וכרגיל אבל מלשות, אני וארכפשד כבר לא סחבקים. כי כשאתה רואה מול העיניים מקרוב תאונה- גם אם במהירות ריצה מהירה זה מחדד את ההבדל בין היצור האנושי למכונות הרכיבה. להם לא כואב בגוף ולא בכיס. הביטחון העצמי שלי ששטח שגם ככה לא היה משו ירד לרמות של אדם שפוי. לא מבוהל ולא כלום. פשוט המודעות לחשש והסכנות עולה. במיוחד מהבוץ בהמשך. מסכמים שמגיעים לאזור הבוצי ומחליטים. ד' ממשיך להיות מהיר עבורי ומתרחק מאות מטרים על הטנרה המסוקס שלא סופר חצץ וחריצים. אני מתעקש לרכוב במעטפת הנוחות שלי ובכביש כורכר בינוני היא בערך 40 קמ"ש. מתאמן בתנוחת עמידה שלא תרוקן את האנרגיה אבל גם בלי להישען על הכידון. עם המגיני בירכיים אני חצי נשען חצי חובק את המיכל וזה מסתדר. הדרך מתחילה להיות יותר ויותר חצצית ופחות נתיבים כבושים ונקיים ולפני עליה נעצרים. ד אומר שאחרי העליה יורדים לעמק ויש שם בוץ ונראה אם יבש. בעליה יש אבנים וחריצים עמוקים ואני לא יכול לתכנן מסלול עד למעלה. מציע שהוא יעלה ואני בעקבותיו. ד' חוצה את החריץ באמצע העליה וממשיך בדרדרת קלה והרבה גבשושיות עד לפסגה ונעצר. אני מתנשף ומקפיד על מבט 4-5 שניות קדימה משנה משקל לפני ההיגוי קצת גז במקום שמפחיד ולמעלה.
ארפכשד עם צמיגי כביש משדר רוב הזמן שהכל קטן עליו. אני ממשיך להתאמן בעמידה נוחה ומבט רחוק ולאחר שהקפנו את כל תא השטח שאת חלקו אני מכיר מטיולים רגליים ועל ג'יפ חזרנו לח' שעדיין חיכה. הגרר העמיס את הויסטרום אני העמסתי את ח' (100 ק"ג) שלא דגדג לאפרכשד יותר מדי ודרך שש חזרנו צפונה.
NAOR2207
12-04-2020, 15:56
לאאכו יא סנובים מי צריך אותכם
יש עוד אלף כמוכם
(לא התקבלתי למועדון. השבוע. אמרו תבוא מחר בעוד יומיים)
קידוזו,
כל תקופת הdr650 הוא שימש ביומיום כקומיוטר, ובסופשים כאופנוע שטח (שטח שטח, כולל סינגלים ומעלות והכל, לא חוכמה כשהוא שוקל"רק" 160 קילו).
המסקנה שהגעתי אליה היא שאי אפשר לרכוב בשטח עם צמיגי כביש. נקודה.
על אחורי עוד אפשר להתפשר, מקסימוםזורקים תחת או נעצרים. קדמי- חייבים משהו עם אחיזה.
בתחילה רכבתי עם mitas e-09 שמוגדרים כ70-30, והתפשרתי בכביש (בדיאר זה לא באמת מפריע, למעט בלאי מוגבר של צמיגים בכביש, ושבשלב מסוים מתחילים "גלים" בשחיקה).
בהמשך, כשאופי הרכיבות השתנה עברתי לסט שטח וסט 50-50 (אין טעם בצמיגי כביש לאופנוע כזה, ותמיד יהיה איזה שביל שקורץ בדרך הביתה, או בדרך לצפון/דרום)
כמובן, שאם אתה עושה טיולי כביש, תצטרך צמיגים עם ביצועי כביש, אבל השורה התחתונה של החפירה היא, שלרכב עם צמיגי כביש בשטח, פשוט הורס את החוויה, מכניס פחדים (שמובילים להרגלי רכיבה גרועים), וכמו שראית- גורם נזקים.
ו-
אני לא יכול לערוך, אבל אם תחליט ללכת על צמיגי 50/50, תתרחק מדנלופ d605, ומ- mitas e-07. שניהם היו פח אשפה.
לאאכו יא סנובים מי צריך אותכם
יש עוד אלף כמוכם
(לא התקבלתי למועדון. השבוע. אמרו תבוא מחר בעוד יומיים)
הסבלנות מהשטן...לקח לי כמעט שנה אבל לך יש פרוטקציה :)
ו-
אני לא יכול לערוך, אבל אם תחליט ללכת על צמיגי 50/50, תתרחק מדנלופ d605, ומ- mitas e-07. שניהם היו פח אשפה.
התכנון הוא לגמור את הצמיגים הקיימים ולעבור למשהו בסגנון 30- שטח 70 - כביש. נראה לי ש 50\50 יבאס אותי באספלט. כמובן שאם ממש אכנס לעניין אז אולי ה 790 KTM או אפריקה משומש או טנרה 700 או בכלל ה 690 אנדורו. אני טועם, לא יודע עדיין לאן זה יילך. מה שלא ציינתי שהאופנוע מקרקש בשטח כהוגן מהשרשרת ובכלל מרגיש כמו רכבת קיטור על 400 קמ"ש שזה אולי נחמד.
NAOR2207
12-04-2020, 18:54
קידו אני אלחש לך בשקט ושאף אחד לא ישמע כי זה סוד ואני ממש מחבב אותך . אבל אל תגלה לאחרים. אותם אני לא סובל.
אידנהו k60
lokimonster
12-04-2020, 19:06
קידו אני אלחש לך בשקט ושאף אחד לא ישמע כי זה סוד ואני ממש מחבב אותך . אבל אל תגלה לאחרים. אותם אני לא סובל.
אידנהו k60הוא מתודלק טוב
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
NAOR2207
12-04-2020, 19:20
הוא מתודלק טוב
יותר מ 24 שעות של water fasting and still counting המטרה חמסה ימים אם לא שבעה.
עכשיו אתה תאכל ת'כובע!
ותתן לי ביקורת אחת על הצמיג הזה, ובמיוחד של פילים כמו ארפשכד.
עפים עליו בכל העולם! וגם אני עף עליו.
תפור טיילור מייד לקידו שלנו
lokimonster
12-04-2020, 19:35
עכשיו אתה תאכל ת'כובע!
תפור טיילור מייד לקידו שלנולא מכיר תצמיג
אבל סומך על המילה שלך
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
עכשיו אתה תאכל ת'כובע!
תפור טיילור מייד לקידו שלנו
אחשלו חמישה ימי צום בשילוב אלכוהול לא נשמע לי אחראי.
אצל זייתוני יש די הרבה צמיגים כאלה. לאיזה התכוונת?
http://zeituni-oren.zapages.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99-heidenau
NAOR2207
12-04-2020, 21:19
אחשלו חמישה ימי צום בשילוב אלכוהול לא נשמע לי אחראי.
לא איש יקר. כתבתי שהגוף הקיא. והרגשתי ריסט מטורף. (הקיא כמה פעמים כמה שלוקים של מים)
סתם בשביל הקטע, כשאני סקפטי לחלוטין השתנתי על סטיק לבדיקת קיטונים כמו בדיקת הריון והייתי בטוח שיצא לבן (שלילי)
יצא כמעט שחור. אמרתי יאללה. בשוונג. אומרים שה36 הראשונות הכי קשות.
water prolong fasting - גגל
אצל זייתוני יש די הרבה צמיגים כאלה. לאיזה התכוונת?
http://zeituni-oren.zapages.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99-heidenau
אבל כתבתי. למה לא מקשיבים לי? k60
יודע מה? אל תקשיב לי. תגגל. שוב.
אבל כתבתי. למה לא מקשיבים לי? k60
יודע מה? אל תקשיב לי. תגגל. שוב.
כנס לקישור.
CTRL+F5
הקלד k60
Enter -יעלו ויבואו 14 תוצאות
עכשיו תשאל את נאור לאיזה דגם התכוון בדיוק.
NAOR2207
12-04-2020, 21:47
אני משפשף את העיינים בתמיהה
אולי ההבדלים הם במידות?
מה פיספסתי? הזיקנה לא עושה לי טוב
(אבל באמת אל תסמוך עלי ותחפש חוות דעת)
הראשון ששמעתי שמדבר על הצמיג בירכנאו הזה, היה פלג, לפני כמה שנים טובות.
בכל מקאה:
https://www.youtube.com/watch?v=N_2y9LSxbvQ
NAOR2207
12-04-2020, 22:36
הראשון ששמעתי שמדבר על הצמיג בירכנאו הזה, היה פלג, לפני כמה שנים טובות.
בכל מקאה:
הזילזול שלך רק מעיד על הרמה שלך והנומך שלך. וגם על ה"ניסיון" ה"רב" שלך.
אין כמו להביא סירטון וידאו של מישהו אחר.
את האידנהו הראשון רכשתי בדרך לא דרך ושושו ממישהו שהיו קוטלים אותו אם היה מתפרסם כי שוק הצמיגים מסריח עד הג'אנט.
אני מניח שלא שמעת על ניסיונות היבוא של מיצו. אולי של עוז?
את השני מהסוכנות ברחוב הרכבת. (לא זוכר, מטרו?)
אם לא הייתי רב עם קיריל הייתי קונה את השלישי מזיתוני, שאגב התייעץ עם פלג (שבין היתר דיבר איתי בעניין) אם לייבא אותם.
אז בוא תרגיע בבקשה.
NAOR2207
12-04-2020, 23:51
בקיצור קידו. זה מכוון אליך.
אתה יכול להקשיב לאייל שהיה לו פעם מזמן dr650 לאיזה חודשיים והידע שלו מסתכם בסירטון בטיוב של מישהו שמקריא מדף המסרים של כל יצרן כ "השוואה"
ואתה יכול לחפש (בתקווה שאתה יודע אנגלית) חוות דעת של אנשים שאשכרה רכבו על הצמיג הזה, עם ניסיון של מאות אלפי קילומטרים, על בהמות כבדות כמו GS ,
ומספרים על אורך חיים פסיכי לצד אחיזה פנומינאלית ברטוב ובדשדש
בחירה שלך.
אתה קראת את הדברים שלי לא נכון. אין לי שום דבר נגד הבירכנאו, ככה קראתי לצמיג הזה מתוך חיבה. וזה עוד מהימים שפלג רק התחיל לדבר עליהם (סה"כ ציון עובדה, וקרדיט לפלג, שאותו אני מכיר, לדעתי הרבה לפני שפולגז הוקם).
והסרטון הוא בלי קשר, כי הבחור (המעצבן), מכניס הרבה אינפורמציה לסרטונים שלו.
נכון, הוא בעל אינטרס (יש להם חנות), אבל לאדם שלא מבין דבר בצמיגי דואלספורט יש רווח מסרטון כזה.
לגבי הדיאר- הכנסתי דיסקליימר שזה לא אותו סגנון. רכבתיגם המון"שטח" עם אופנועי כביש. ואני חוזר על השורה התחתונה-
גם אם רוכבים רק בשבילי כורכר (שהם לדעתי השטח הכי גרוע שיש), אי אפשר לרכוב עם צמיגים שלא לוקחים סיבוב!
NAOR2207
13-04-2020, 11:58
וקרדיט לפלג, שאותו אני מכיר, לדעתי הרבה לפני שפולגז הוקם
פשש ... אתה חבר של פלג מ 2002 בערך ..
ריספקט! אני מקנא בך. ללא ציניות
חבר זה הגדרה מרחיקת לכת. הצטלבו דרכינו. באופן חיובי סה"כ. יותר באזור 2003, אבל לך תזכור.
הגדולה רצתה להגיע למדרשת בן גוריון ובגלל שאין תחב"צ היא הציעה לי דיל שלא יכולתי לסרב לו. מזוודות הועמסו, תדריך הועבר ולראשונה חוותה רכיבה הגונה עד כמה שאפשר לקרוא לשעה וחצי "רכיבה הגונה". הכי חשוב שנהנינו. מציין שוב לשבח את חווית ההרכבה באפרכשד ששוב הפתיעה אותי. מעבר להבדל בתאוצות ההתנהגות הדינמית פשוט למופת. גם המושב מרווח ואפשר בהחלט לפנטז על רכיבות זוגיות במשך ימים. אחרי שעה שעתיים צריך מנוחה קצרה לישבן אבל עד אז נוח. באזור יש רוחות חזקות אחה"צ ובלילה ולדעתי זה היה משפיע גם בלי הארגזים הריקים. כשיצאתי לדרך חזרה שמתי לב שמישהו מהזאטוטים ברחוב (כנראה) החנה בגאון את הכלי שלו ליד ארפכשד. אני לא מאלה שנפלט להם איזה מאמי אבל התמלאתי אושר בלתי מוסבר.
.
8256
.
היום יצאתי למשמרת נוספת באזור הנגב המערבי. ד' עם טנרה, הצנום עם KTM 690 ואנוכי עם צמיגי כביש ומאה קילו יותר. בגדול שבילים ופרדסים וריחות פריחה. היו שני קטעים של חול שגרמו לי להחסיר פעימה ולהוריד רגליים. הסיפור היה תל שקף. את העליה המזרחית (https://www.google.com/maps/place/%D7%AA%D7%9C+%D7%A9%D7%A7%D7%A3%E2%80%AD/@31.558749,34.713942,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipMpJ683QCbFm0WO-wCa9S1-_GxlJpir-4HozyiJ!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercont ent.com%2Fp%2FAF1QipMpJ683QCbFm0WO-wCa9S1-_GxlJpir-4HozyiJ%3Dw203-h152-k-no!7i4608!8i3456!4m12!1m6!3m5!1s0x15028fc471faaf21 :0x2726622e901c8af3!2z16rXnCDXqden16M!8m2!3d31.558 749!4d34.713942!3m4!1s0x15028fc471faaf21:0x2726622 e901c8af3!8m2!3d31.558749!4d34.713942!5m1!1e4) שנראית מלמטה קצת תלולה אפרכשד טיפס בלי בעיה. הירידה ממערב מתחילה תלול יותר עם דרדרת של אבנים גדולות מדרגה קטנה עם חול מגורגר שמעבירה מהקוליס הימני לשמאלי. התחלתי בקצב מתון שומר על מהירות נמוכה עם הקידמי והאחורי וקצת לפני המדרגונת הקדמי התחיל לאבד את זה. בלמתי במתינות עד לעמידה וירדתי את המעבר לקוליס השמאלי על קצות האצבעות ומשם לעמידה וגלישה עד למטה. הכי לא אלגנטי אבל זה מה יש. אחר כך קפה ושיחה מעניינת ועוד קצת נינוח פריחה והשמש ירדה. בדרך חזרה בין המכמונות כמה פיתולים שקרצו וקצת לחצתי אבל בגדול יש משהו אחרי רכיבת שטח שדווקא מרגיע את הקוף. אגב מדדתי את ה 690 הידוע לשמצה והסמן הקיצון של שטח - קצת כביש עבורי ולא קיבלתי סחרחורת מהגובה.
8257
ברביעי הגעתי להניע והרגשתי שידית הקלאץ' רכה כמו חמאה בשמש. למחרת החליפו במוסך את משאבת הקלאץ'. הסכומים מפחידים אבל עדיין באחריות. אתמול צירפתי את הקטנה למצוקי דרגות. בעליות לירושלים ניסיתי בקטע מסויים להאיץ וכשהגעתי ל 130 הרגשתי את המנוע נחנק. מאוד מזכיר התנהגות של קרבורטור סתום של פעם (גם לי היתה רנו 4.). ירדתי לכביש צדדי וניסיתי להעלות סל"ד- עלה. עשיתי סיבוב לראות מה חדש עם ארפכשד צפרתי , הבהבתי רחרחתי ולבסוף כיביתי את המנוע והתקשרתי לבעל המוסך.
בהמשך הדרך הלוך לא הבעיה נעלמה ותוך זמן קצר גיליתי שלא יתנו לי להיכנס בשער ושהמנחת נחסם בצורה די החלטית. בדקתי רגלית וחשבתי לדלג מעל המכשול אבל לא התאים. קורונה שבת וכאלה. גנבנו שעה מעל הים המוות בשמש הרוח רק חבל שלא היה באמת שקט. המון טיילים ותיירי מדבר הזיזו לי את הגבינה.
בדרך חזרה בעליות לעיר הקודש שוב גמגומים מעל 130 ואחר שוב השתחרר.
בקבוצת הווצאפ המומחים הסכימו שמדובר בבעיית דלק- משאבה או פילטר. היום נסעתי להחזיר את הגדולה מהדרום אבל באוטו. בדרך שיירות של אדוונצ'רים וטורינג והתבאסתי כמו ילד עם צעצוע שבור. קצת מגוחך ומצחיק. במדרשה ישבתי עם חברים וותיקים וניסיתי להם למה חזרתי לרכב. לא הבינו וזה מובן. למה אתה אוהב X? בגלל תחושה של Y ויש גם Z ולפעמים אני במוד X ומשתנק מעונג בקסדה.
כן, ולמה אתה אוהב את מה ש Y עושה לך?
זה לא הכי חכם, לאהוב.
Dresdner
03-05-2020, 10:24
נו...KTM....איזה בעסה.
מי כמוני יודע כמה בעסה קטמ יכול לעשות, אתה כותב את זה בפורום ומנסה להזהיר אנשים אבל אופנוענים זה עם עקשן
the striker
03-05-2020, 10:51
פשוט עדר כתום
lokimonster
03-05-2020, 11:11
חביבי זה הקורונה
משיחות בפורומים אני הראשון שהצליח להתקע עם הונדה NC
טוב כמעט נתקעתי.
בסוף היא הניע וטסנו לאפס תקלה במוסך ככל הנראה מצבר שבדרך לעולם שכולו טוב.
ממליץ לך בחום לוותר על הכתום ולחזור ליפני אין עליהם ( אפילו קוואקקי עדיף).
mudale222
03-05-2020, 18:30
ktm
kniti, tikanti, macharti
blat
מה באמת הפיץ' של יפני לא אמין? למה מישהו קונה קוואסאקי ולא סוזוקי או ימאהה נגיד?
אני מתייחס בחשדנות לדיעות העדר בכל תחום ויש הרבה כאלה.
צרפתיות הם חרא של אוטו
קורולה לא מתקלקלת
ב.מ.וו הכי אמינים \הכי יקר לתחזוקה
התייעצתי עם עם מומחים ומשתמשים די אמינים ( Assaf רכב על ב מ וו) והמסקנה והניסיון שלי שהתמונה שהעדר מצייר לא תמיד משקפת את המציאות.
אני מקבל את ההנחה שאופנוע יפני יותר זול להחזקה גם בגלל כמות המכירות אבל אין שום גוף מחקר או מאגר מידע שמעיד שהם יותר אמינים. בחו"ל יש נתונים לגבי מכוניות, בארץ לא. בטח שלא באופנועים.
אני גם לא טיפוס שיעריץ דגם או מותג ויילחם לניקוי שמו בגין העוול שנעשה לו. פשוט חי בשלום עם ההחלטה לקנות KTM בידיעה שהתחזוקה יקרה יותר. יש גם את הצד של היבואן \ תאגיד והיחס שלו ועוד משתנים שבהחלט משחקים כאן. על הונדה אין לי מילה אחת רעה להגיד וגם לא על ה KTM.
אם אני מבסוט מכך שבתוך שבוע ביליתי פעמיים במוסך? ממש לא. אם זה יגיע לרמה של יום מוסך בחודש לא אשאר עם הכלי הזה - או כל כלי אחר. בינתיים אני עובד על הקשר עם ארפכשד ומתקרב לליבו האוסטרי בצעדים מכובדים ובדיוק לפי התכנית. עד עכשיו אני מתרשם שמדובר בכלי מכובד בכל אספקט, כולל אמינות.
אז מה היה לנו? הבעיה אובחנה די מהר בקרב הקהילה שעוזרת מניסיונה. ישבתי ליד הליפט לחזות בפלא מפורק ומורכב. מסתבר שבמשאבת הדלק יושבים שני פילטרים שהיו סתומים והוחלפו לחדשים. למה נסתמו? כי הדלק בארץ\ בתחנות\ בתחנה מסויימת ביום נתון- לא תמיד טוב. יכול להיות מאגר מלוכלך, משאית מלוכלכת, סוף המאגר בתחנה ואלף ואחת סיבות. בכל מקרה, מנהל התחנה הקבועה לא היה שם היום אבל אתפוס איתו שיחה.
כך זה נראה:
8280
.
8281
אמנם נשרף לי היום אבל הקטע בדרך הביתה מצוייד בתירוץ ה"הגיוני" שצריך לבדוק את האופנוע בסל"ד גבוה תחת מאמץ היה משעשע למדי. אחר כך שטפו במים ושמפון ועשו מסז' שמן בשרשרת וארפכשד נראה ומרגיש דנדש. בכביש הכניסה ליישוב הגעתי ל 160 תוך 500 מ' בערך :) זה גיבור חזק שעושה לי מאוד שמח.
במאמר מוסגר דיברתי עם איש שסיפר שהמשטרה עומדת להכניס לשימוש נרחב דבורה חדשה שיכולה להינעל על הממהרים מקצה הגלקסיה. זה קצת יותר מעסיק אותי לגבי המשך הזוגיות עם הכתום.
Dresdner
03-05-2020, 19:21
אני מתייחס בחשדנות לדיעות העדר בכל תחום ויש הרבה כאלה.
צרפתיות הם חרא של אוטו
קורולה לא מתקלקלת
ב.מ.וו הכי אמינים \הכי יקר לתחזוקה
התייעצתי עם עם מומחים ומשתמשים די אמינים ( Assaf רכב על ב מ וו) והמסקנה והניסיון שלי שהתמונה שהעדר מצייר לא תמיד משקפת את המציאות.
אני מקבל את ההנחה שאופנוע יפני יותר זול להחזקה גם בגלל כמות המכירות אבל אין שום גוף מחקר או מאגר מידע שמעיד שהם יותר אמינים. בחו"ל יש נתונים לגבי מכוניות, בארץ לא. בטח שלא באופנועים.
אני גם לא טיפוס שיעריץ דגם או מותג ויילחם לניקוי שמו בגין העוול שנעשה לו. פשוט חי בשלום עם ההחלטה לקנות KTM בידיעה שהתחזוקה יקרה יותר. יש גם את הצד של היבואן \ תאגיד והיחס שלו ועוד משתנים שבהחלט משחקים כאן. על הונדה אין לי מילה אחת רעה להגיד וגם לא על ה KTM.
אם אני מבסוט מכך שבתוך שבוע ביליתי פעמיים במוסך? ממש לא. אם זה יגיע לרמה של יום מוסך בחודש לא אשאר עם הכלי הזה - או כל כלי אחר. בינתיים אני עובד על הקשר עם ארפכשד ומתקרב לליבו האוסטרי בצעדים מכובדים ובדיוק לפי התכנית. עד עכשיו אני מתרשם שמדובר בכלי מכובד בכל אספקט, כולל אמינות.
אז מה היה לנו? הבעיה אובחנה די מהר בקרב הקהילה שעוזרת מניסיונה. ישבתי ליד הליפט לחזות בפלא מפורק ומורכב. מסתבר שבמשאבת הדלק יושבים שני פילטרים שהיו סתומים והוחלפו לחדשים. למה נסתמו? כי הדלק בארץ\ בתחנות\ בתחנה מסויימת ביום נתון- לא תמיד טוב. יכול להיות מאגר מלוכלך, משאית מלוכלכת, סוף המאגר בתחנה ואלף ואחת סיבות. בכל מקרה, מנהל התחנה הקבועה לא היה שם היום אבל אתפוס איתו שיחה.
כך זה נראה:
8280
.
8281
אמנם נשרף לי היום אבל הקטע בדרך הביתה מצוייד בתירוץ ה"הגיוני" שצריך לבדוק את האופנוע בסל"ד גבוה תחת מאמץ היה משעשע למדי. אחר כך שטפו במים ושמפון ועשו מסז' שמן בשרשרת וארפכשד נראה ומרגיש דנדש. בכביש הכניסה ליישוב הגעתי ל 160 תוך 500 מ' בערך :) זה גיבור חזק שעושה לי מאוד שמח.
במאמר מוסגר דיברתי עם איש שסיפר שהמשטרה עומדת להכניס לשימוש נרחב דבורה חדשה שיכולה להינעל על הממהרים מקצה הגלקסיה. זה קצת יותר מעסיק אותי לגבי המשך הזוגיות עם הכתום.גם אני לא מאמין לעדר, למדתי על בשרי לא להתקרב למותג הזה, הבעיה המרכזית היא הסתרת בעיות וחוסר לקיחת אחריות
נו, אז תעדיף כלי חרא עם מותג שנוהג בשקיפות על פני כלי טוב שמסתירים בו את הבעיות?
אין לזה באמת סוף כשאין נתונים ואל תשכח שמעבר ליצרן יש משמעות אדירה לדילרים עצמם והמוסכים ומרכיב ההנאה.
יש כאלה שמנסים להוכיח שהב.מ.וו והאפריקות הם עגלות סופר שהם לא בדיוק העיפרון הכי מחודד אבל לצידם תמצא רוכבי KTM שרק משדרגים את האדוונצ'רים.
מעבר לשאלה של עומק כיסים אף אחד לא היה נשאר עם כלי שעושה בעיות ובטח שלא ממשיך לקנות מדי שנה את אותו כלי. כלי במוסך זה יום עבודה, זה אין טיולים זה דרעק שאף אחד לא רוצה לחוות. אני מסכים שהיצרן זייף במקרה שלך בענק אבל יש צד נוסף למטבע וגם כמובן את אלת המזל. קנית ב.מ.וו ולפי השמועות (לא בדקתי) גם הם לא בדיוק לקחו אחריות על עניין החישוקים שקרסו.
Dresdner
03-05-2020, 21:28
נו, אז תעדיף כלי חרא עם מותג שנוהג בשקיפות על פני כלי טוב שמסתירים בו את הבעיות?
אין לזה באמת סוף כשאין נתונים ואל תשכח שמעבר ליצרן יש משמעות אדירה לדילרים עצמם והמוסכים ומרכיב ההנאה.
יש כאלה שמנסים להוכיח שהב.מ.וו והאפריקות הם עגלות סופר שהם לא בדיוק העיפרון הכי מחודד אבל לצידם תמצא רוכבי KTM שרק משדרגים את האדוונצ'רים.
מעבר לשאלה של עומק כיסים אף אחד לא היה נשאר עם כלי שעושה בעיות ובטח שלא ממשיך לקנות מדי שנה את אותו כלי. כלי במוסך זה יום עבודה, זה אין טיולים זה דרעק שאף אחד לא רוצה לחוות. אני מסכים שהיצרן זייף במקרה שלך בענק אבל יש צד נוסף למטבע וגם כמובן את אלת המזל. קנית ב.מ.וו ולפי השמועות (לא בדקתי) גם הם לא בדיוק לקחו אחריות על עניין החישוקים שקרסו.עם הזמן למדתי לקרוא פורומים כמו ניאו במטריקס, פורומים של קטמ מלאים בזוועות בממוצע יותר מפורומים אחרים, גם בפורומים של מוטו גוצי ראיתי הרבה פחות ואני מדבר על אופנועים של גג 3 שנים אחורה אלו שיותר מזה כבר אי אפשר להשוות כי זה מאד תלוי גם ברוכב וכמה התעלל בכלי.
לא יודע אם אתה זוכר אבל למרות מה שהיה לי כמעט וקניתי את ה1090 אבל הפורם שלהם עשה לי פלאש באק שלא יכולתי להתעלם ממנו.
האופנוע (1090) למרות שכבר לא מיוצר יותר לפי דעתי עדיין בין הטובים בקטגוריה אבל יש לי דרישות מינימום לאמינות והם באמת מינימום וקטמ לא עומדים בהם.
מה שקרה בבמוו באמת מוזר כי לפחות בגרמניה אנשים קיבלו אופנוע חדש על פחות ובכלל השירות אם כי קר ומנוכר (כל סוכנות מטפלת באלפי רוכבים) עדיין נחשב בין הטובים בתעשייה, נראה איך זה יעבוד בשבילי.
NAOR2207
03-05-2020, 21:39
פעם היה לי חלום. אדוונצ'ר 690R.
כוח סוס מטורף (בהשוואה לקטגוריה) ומכלולים שהם שיא הטכנולוגיה.
ואז שמעתי סיפורים מבעלים (לשעבר) וראיתי וולוגים בטיוב ...
איך אומרים? ניגעלתי עד לשד עצומתי
כמה ק''מ עבר הפילטר דלק
מה שהוא :number1: אמר.
כמה ק''מ עבר הפילטר דלק
25,000
וטוב שאתה שואל כי יש כאן עוד משהו שאפשר להבין אם מסתכלים מהכיוון השני.
פילטר סתום (לא משאבה תקולה וגם זה קורה) מעיד שהפילטר...-עובד. זאת תקלה הנדסית אם הפילטר היה מעביר את הג'יפה למנוע.
חזרתי עכשיו מדרינק אצל חבר ברכיבה קצרה ואלימה. לא יודע כמה זמן אשאר עם הכלי הזה, בטוח שלא אשכח את הפאן.
עם הזמן למדתי לקרוא פורומים כמו ניאו במטריקס, פורומים של קטמ מלאים בזוועות בממוצע יותר מפורומים אחרים, גם בפורומים של מוטו גוצי ראיתי הרבה פחות ואני מדבר על אופנועים של גג 3 שנים אחורה אלו שיותר מזה כבר אי אפשר להשוות כי זה מאד תלוי גם ברוכב וכמה התעלל בכלי.
לא יודע אם אתה זוכר אבל למרות מה שהיה לי כמעט וקניתי את ה1090 אבל הפורם שלהם עשה לי פלאש באק שלא יכולתי להתעלם ממנו.
האופנוע (1090) למרות שכבר לא מיוצר יותר לפי דעתי עדיין בין הטובים בקטגוריה אבל יש לי דרישות מינימום לאמינות והם באמת מינימום וקטמ לא עומדים בהם.
מה שקרה בבמוו באמת מוזר כי לפחות בגרמניה אנשים קיבלו אופנוע חדש על פחות ובכלל השירות אם כי קר ומנוכר (כל סוכנות מטפלת באלפי רוכבים) עדיין נחשב בין הטובים בתעשייה, נראה איך זה יעבוד בשבילי.
אני מאמין להתרשמות שלך אבל פורומים לא משקפים בהכרח את המציאות. מה שצריך זה לחייב ולתגמל (בחקיקה) את המוסכים והדילרים להעביר מידע על בעיות וטיפולים שגרתיים בכל דגם, בכל שנתון ובכל מקום למאגר נתוני ציבורי. משם אפשר היה לגזור מדדים כמו עלות תחזוקה, בעיות נפוצות, שכיחות תקלות וכו'. אנחנו בלבנט כבר אבודים בגלל היעדר מודעות צרכנית אבל לא מבין למה זה עדיין לא קרה באיחוד האירופאי או בארה"ב ששם אנשים יודעים להעניש תאגידים שמזלזלים בלקוחות.
... 25,000
וטוב שאתה שואל כי יש כאן עוד משהו שאפשר להבין אם מסתכלים מהכיוון השני.
פילטר סתום (לא משאבה תקולה וגם זה קורה) מעיד שהפילטר...
זה פחות או יותר הזמן הנכון להחליף פילטר באופנוע. ב-f700gs החליפו משאבת דלק במסגרת האחריות סביב הק''מ הזה (מחלה מוכרת). שם הפילטר הוא חלק מהמשאבה ולא מיועד להחלפה בכלל אבל לפי דיוויחים בפורומים ניתן להחליפו בפילטר של חברה אחרת ולשמור על המשאבה.
באופנוע הנוכחי החלפתי שבוע שעבר אחרי 36,000 במסגרת טיפול שגרתי - הוא לא היה סתום אבל בהחלט היה מלוכלך.
אני לא איש טכני אבל נראה לי שבגלל המיכל הקטן (שלא משאיר מקום לג'יפה לשקוע) והסל"ד הגבוה ביחס לרכב - המשאבה והפילטר עובדים הרבה יותר קשה. אם ברכב אפשר להחליף כל 100 באופנוע זה צריך להיות רבע מזה.
Dresdner
04-05-2020, 09:55
אני מאמין להתרשמות שלך אבל פורומים לא משקפים בהכרח את המציאות. מה שצריך זה לחייב ולתגמל (בחקיקה) את המוסכים והדילרים להעביר מידע על בעיות וטיפולים שגרתיים בכל דגם, בכל שנתון ובכל מקום למאגר נתוני ציבורי. משם אפשר היה לגזור מדדים כמו עלות תחזוקה, בעיות נפוצות, שכיחות תקלות וכו'. אנחנו בלבנט כבר אבודים בגלל היעדר מודעות צרכנית אבל לא מבין למה זה עדיין לא קרה באיחוד האירופאי או בארה"ב ששם אנשים יודעים להעניש תאגידים שמזלזלים בלקוחות.יש משהוא דומה בגרמניה למכוניות, דו"ח שנתי שמסתמך על המוסכים, לא יודע איך הם משיגים את הנתונים.
באופנועים יש מגזין שעושה מבחני דרכים של 50000 ק"מ שבסופם מפרקים את האופנוע ומודדים כל חלק כדי לראות את הבלאי, במוטו גוצי TT הם הצליחו גם לעלות על הנזילה מהדרייב שאפט.
lokimonster
04-05-2020, 10:18
הפורומים הם אומנם לא מדע מדוייק אבל בהחלט יכולים להוות מדד מסויים לאמינות ושירות.
אם אדם אחד מתלונן זה משהו נקודתי
כשזה הופך לדיון עם המון אנשים שמתלוננים ומספרים את החוויה השלילית שלהם אז כנראה שיש שם משהו מעבר לסתם תקלה ספורדית או שירות לקוי.
בקוואסקי הבעיה היא לא באופנועים אלה דווקא ביבואן, עלות הטיפולים השוטפים יורדת לכשליש כשמזמנים מראש חלקים
ומגיעים רק לטיפול שוטף, ברוב האופנועים החדשים אפילו שנתיים מעל תקופת האחריות הבעיות הם מינוריות ובטלות בשישים,
שמעתי גם הרבה על כך שהיבואן לא עומד בתנאי האחריות, אבל לא על כך אני מתלונן.
ב-KTM יש בעיות ידועות, היבואן לא מתכחש לתקופת האחריות אבל אם תוך תקופת האחריות יש כל כך הרבה בלגן מי ערב שבסופה
זה לא ימשיך ויהיה יקר מאד.
אין ספק שהיצרנים האירופאים עשו דרך יפה בנושאי האמינות, אבל עדיין ישנם הרבה יותר מדי נפילות אל מול המתחרים מהמזרח.
אף אחד לא חף מטעיות ואני מודע לאופוזיציה האשכנזית ולשוחרי ה-"נשמה" "ייחודיות" אנטי עממיות ותרבות העדר.
בסופו של יום ואחרי הכל מי שעומד במוסך מול מכונאי עם מברג נוטף שמן זה הבעלים שצריך לעשות חשבון עם עצמו למה אופנוע צעיר
מבלה יותר מדי זמן במוסך מאשר בעליו הזקן בקופת חולים.
אבל זה רק אני ואני דפוק.
lokimonster
04-05-2020, 12:03
בקוואסקי הבעיה היא לא באופנועים אלה דווקא ביבואן, עלות הטיפולים השוטפים יורדת לכשליש כשמזמנים מראש חלקים
ומגיעים רק לטיפול שוטף, ברוב האופנועים החדשים אפילו שנתיים מעל תקופת האחריות הבעיות הם מינוריות ובטלות בשישים,
ב-KTM יש בעיות ידועות, היבואן לא מתכחש לתקופת האחריות אבל אם תוך תקופת האחריות יש כל כך הרבה בלגן מי ערב שבסופה
אין ספק שהיצרנים האירופאים עשו דרך יפה בנושאי האמינות, אבל עדיין ישנם הרבה יותר מדי נפילות אל מול המתחרים מהמזרח.
אף אחד לא חף מטעיות ואני מודע לאופוזיציה האשכנזית ולשוחרי ה-"נשמה" "ייחודיות" אנטי עממיות ותרבות העדר.
בסופו של יום ואחרי הכל מי שעומד במוסך מול מכונאי עם מברג נוטף שמן זה הבעלים שצריך לעשות חשבון עם עצמו למה אופנוע צעיר
אבל זה רק אני ואני דפוק.
הכל נכון :number1:
אני חושב ש- KKatkov הסביר שהם מניאקים, בונים מנועים שאי אפשר לתקן משהו בלי לשלוף הכל.
הונדה, אגב, היחידים שבנו בעקביות מנועי אופנועים עם שסתומים הידראוליים, אם כי לדעתי הם כבר לא משתמשים בזה למעט בצ'ופרים שלהם :/
הפורומים הם אומנם לא מדע מדוייק אבל בהחלט יכולים להוות מדד מסויים לאמינות ושירות.
אם אדם אחד מתלונן זה משהו נקודתי
כשזה הופך לדיון עם המון אנשים שמתלוננים ומספרים את החוויה השלילית שלהם אז כנראה שיש שם משהו מעבר לסתם תקלה ספורדית או שירות לקוי.
כן, אבל מצד שני מדובר בבעיית ניקוז. כי אלה שסובלים משירות ואמינות מגיעים להתלונן. לכל אלה שמבסוטים אין סיבה להגיע לשם ולכן קשה לדעת מה חלקם בחגיגה.
יש משהוא דומה בגרמניה למכוניות, דו"ח שנתי שמסתמך על המוסכים, לא יודע איך הם משיגים את הנתונים.
באופנועים יש מגזין שעושה מבחני דרכים של 50000 ק"מ שבסופם מפרקים את האופנוע ומודדים כל חלק כדי לראות את הבלאי, במוטו גוצי TT הם הצליחו גם לעלות על הנזילה מהדרייב שאפט.
כיוונתי לנתוני הרכב שנאספים בגרמניה. מגזינים ורוב ערוצי היוטיוב מדווחים אמת שמתאימה להם. כמה מגזינים יקטלו אופנוע גרוע ויסתכנו בהזמנה להשקה בטנריף או במרוקו?
זה פחות או יותר הזמן הנכון להחליף פילטר באופנוע. ב-f700gs החליפו משאבת דלק במסגרת האחריות סביב הק''מ הזה (מחלה מוכרת). שם הפילטר הוא חלק מהמשאבה ולא מיועד להחלפה בכלל אבל לפי דיוויחים בפורומים ניתן להחליפו בפילטר של חברה אחרת ולשמור על המשאבה.
באופנוע הנוכחי החלפתי שבוע שעבר אחרי 36,000 במסגרת טיפול שגרתי - הוא לא היה סתום אבל בהחלט היה מלוכלך.
אני לא איש טכני אבל נראה לי שבגלל המיכל הקטן (שלא משאיר מקום לג'יפה לשקוע) והסל"ד הגבוה ביחס לרכב - המשאבה והפילטר עובדים הרבה יותר קשה. אם ברכב אפשר להחליף כל 100 באופנוע זה צריך להיות רבע מזה.
אני גם לא טכנולוג גדול אבל ברור לי שאפשר לפתור את הצטברות הלכלוך עם פילטרים פשוטים, גסים וזולים יותר. פועלת אצלי משאבה טבולה בחצר שנסתמת כל אביב מהתפרצות של אצה חוטית. אם הייתי ממש סובל מהעניין והיתה לי קצת יותר סבלנות הייתי עוטף אותה בעוד שכבה של רשת דקיקה והייתי פותר את הבעיה. כרגע זה ניקיון ידני של רבע שעה בשנה אז אני מתעצל. למהנדסים של היצרנים זה שטויות והחליטו שלא צריך להתאמץ.
אבל זה רק אני ואני דפוק.
כנראה שהיפנים יותר אמינים אבל מי יודע למדוד עד כמה. סובארו לדוגמא סבלה ממוניטין גרוע שנים אחרי שהוציאו דגמים שהפכו לסמל אמינות. יותר מכך אותם הדגמים שנחשבים עד היום לאמינים סבלו ממחלות כרוניות. בטנדר DL המיתולוגי החלפתי המון ציריות ובאזור ה 200,000 גם מנוע. כן, החלקים והטיפול זולים אבל זה הדגם שנחשב סמל לאמינות. כדי להוסיף מיונז לוווסאבי- היו לי 2 צרפתיות ברצף שעשו 250,000 ק"מ בלי כשהתקלות היחידות היו בחיישני קירבה והמתזים. הטיפולים היו יחסית יקרים. רק להחליף מנורה, חצי שעה עם שני יועצי כנף. רוצה לומר יונית, אנא עארף. אולי תמצא אותי על ורסיס או אנדורו יפני. ימים יגידו.
לא ידעתי שיש דבר כזה פילטר דלק.
יצא לך להחליף ב-NC? לדעתי לא ברשימת הטיפולים השוטפים בכלל..
Dresdner
04-05-2020, 20:19
אני חושב ש- KKatkov הסביר שהם מניאקים, בונים מנועים שאי אפשר לתקן משהו בלי לשלוף הכל.
הונדה, אגב, היחידים שבנו בעקביות מנועי אופנועים עם שסתומים הידראוליים, אם כי לדעתי הם כבר לא משתמשים בזה למעט בצ'ופרים שלהם :/שסתומים הידראולים זה הארלי דווידסון מאז ומתמיד.
רק תיקון קטן, בשני המקרים השסתומים הם מכניים אבל הlifters הם הדראוליים
Kaz . בטוח שיש פילטר דלק בNC וכנראה זה לא ברשימת הטיפולים של אף יצרן. דלק מלוכלך? זבש"ך.
בזד/ורסיס 1000 החלפת פילטר אמורה להתבצע כל 24 לפי הוראות יצרן. קיט פילטר בארץ עולה בסביבות 700 שח בפרטיליה 170 ש"ח. בטיפול 24 ממילא מפרקים מיכל דלק כדי להחליף פלגים כך שההחלפה של הפילטר מוסיפה בערך עוד 20 דקות לטיפול.
Kaz . בטוח שיש פילטר דלק בNC וכנראה זה לא ברשימת הטיפולים של אף יצרן. דלק מלוכלך? זבש"ך.
קיים ולדברי המכונאי שלי אפילו חשוב להחלפה, גם בגלל איכות הדלק בארץ וגם בגלל כמות האבק שמסתובבת באוויר,
כמות הטינופת שיוצאת משם אדירה בכל קנה מידה. דבר שעלול לגרום לפגיעה במשאבת הדלק היקרה.
בזד/ורסיס 1000 החלפת פילטר אמורה להתבצע כל 24 לפי הוראות יצרן. קיט פילטר בארץ עולה בסביבות 700 שח בפרטיליה 170 ש"ח. בטיפול 24 ממילא מפרקים מיכל דלק כדי להחליף פלגים כך שההחלפה של הפילטר מוסיפה בערך עוד 20 דקות לטיפול.
האמת פרוק המשאבה מצריך פירוק משני של משאבת הדלק, קיט ההחלפה כולל גם אטמים חדשי
שבחום הישראלי טוב לרענן בעם בכמה שנים, א' ידידי ואנוכי צוברים קילומטראז' גבוה יחסית ולכן
החלפת הפילטרים מתבצעת פעם בשלוש ארבע שנים רוכב שצובר פחות ק"מ יכול לעשות זאת כל
כמה שנים על פי שיקול דעת.
pakapaka
05-05-2020, 11:58
אבל זה רק אני ואני דפוק.
מצטער אבל מניסיוני, לא שותף לסטיגמה ש ל KTM בעיות ידועות. אדוונצ'ר קט"מ שלישי שלי (1290) ללא כל בעיות מיוחדות והנאה צרופה נטו.
רכישת אופנוע אינה השקעה נבונה או בטוחה.. התמורה שאני מצפה לקבל מהאופנוע זה הפאן פקטור שלו. לא רוצה כלי משעמם בעל אמינות גבוהה..
מצטער אבל מניסיוני, לא שותף לסטיגמה ש ל KTM בעיות ידועות. אדוונצ'ר קט"מ שלישי שלי (1290) ללא כל בעיות מיוחדות והנאה צרופה נטו.
רכישת אופנוע אינה השקעה נבונה או בטוחה.. התמורה שאני מצפה לקבל מהאופנוע זה הפאן פקטור שלו. לא רוצה כלי משעמם בעל אמינות גבוהה..
ובאיזה עולם הורסיס 1000 משעמם?
Dresdner
05-05-2020, 13:13
רכישת אופנוע אינה השקעה נבונה או בטוחה.. התמורה שאני מצפה לקבל מהאופנוע זה הפאן פקטור שלו. לא רוצה כלי משעמם בעל אמינות גבוהה..גם אני חושב בדיוק כמוך, יש לאירופאים ולאמריקאים (אני גם חובב הארלי) ערך מוסף שחסר בחלק מהאופנועים תוצרת יפן.
אבל מכוון שאני לא רוכב רק ליד הבית ויוצא גם לטיולים של שבוע בדרכים אני לא יכול להרשות לעצמי להיתקע באמצע שום מקום.
הקטמ SMT בהחלט אופנוע רגיש ופעמיים בזמן שהיה ברשותי סיים על גרר וכל זה ב25000 קילומטרים הראשונים בחייו.
יצא לי גם לפשפש בתוכו ונראה שהיו הרבה פשרות כדי לתת את ה"ready to race" שהם מדברים עליו.
בנוסף לזה היו כמה בעיות חוזרות ונשנות שהם התעקשו לא להוציא ריקול.
סטיסטית אצלך קטמ אמינים ואני מאחל לך שזה ימשיך ככה כי האופנועים עצמם מעולים
the striker
06-05-2020, 08:30
פקהפקה, אם אתה מחליף כל שנה/שנתיים אופנוע, הסיכוי שלך להיפגע מאי אמינות נמוך מאוד.
זה לחלוטין לא אומר ש-KTM אמינים, מה גם שלפי הרשתות החברתיות, לכאורה ישנן המון בעיות ומחלות ידועות, לאורך השנים לאנשי הקטום.
רק בריאות
להחליף את כל המשאבה בגלל פילטר? הזיה, נשמע כמו משהו ש-BMW יעשו..
שסתומים הידראולים זה הארלי דווידסון מאז ומתמיד.
רק תיקון קטן, בשני המקרים השסתומים הם מכניים אבל הlifters הם הדראוליים
הבעיה שאתה מקבל גם את שאר ההארלי :p
תמיד אומרים lifters, אני עד היום לא יודע מה ההבדל.. כביכול השסתומים מקבלים התנגדות מקפיצים מצד אחד, וה-lifters מאזנים אותם מצד שני?
Dresdner
06-05-2020, 13:15
להחליף את כל המשאבה בגלל פילטר? הזיה, נשמע כמו משהו ש-BMW יעשו..
הבעיה שאתה מקבל גם את שאר ההארלי :p
תמיד אומרים lifters, אני עד היום לא יודע מה ההבדל.. כביכול השסתומים מקבלים התנגדות מקפיצים מצד אחד, וה-lifters מאזנים אותם מצד שני?
יש לך שם שסתומים רגילים עם קפיץ אבל במקום גל זיזים שמסתובב עם שרשרת טיימינג יש מוטות (ליפטרים) שזזים בעזרת כח הידראולי ומוזיזים נדנדים שדוחפים את השסתומים פנימה (החזרה כמובן עם הקפיץ)
pakapaka
06-05-2020, 13:57
פקהפקה, אם אתה מחליף כל שנה/שנתיים אופנוע, הסיכוי שלך להיפגע מאי אמינות נמוך מאוד.
זה לחלוטין לא אומר ש-KTM אמינים, מה גם שלפי הרשתות החברתיות, לכאורה ישנן המון בעיות ומחלות ידועות, לאורך השנים לאנשי הקטום.
רק בריאות
סליחה, אבל איך שדובר על סתימת דלק (בכלל עקב פילטר מלוכלך..), ישר קפצו פה עם חוסר אמינות. סטיגמה או לא?..ובל נשכח שרוב רוכבי האדוונצ'ר מבלים בעיקר על הכביש. הקטומים עובדים בתנאי קשים יותר ומבלים בממוצע יותר מאחרים בשטח, בעיקר כי הם יכולים..וזה כמובן מגיע עם תג מחיר תחזוקתי שבעיניי ומניסיוני הוא הגיוני.
the striker
07-05-2020, 08:05
טיעון מעניין ולגטימי
יש לך שם שסתומים רגילים עם קפיץ אבל במקום גל זיזים שמסתובב עם שרשרת טיימינג יש מוטות (ליפטרים) שזזים בעזרת כח הידראולי ומוזיזים נדנדים שדוחפים את השסתומים פנימה (החזרה כמובן עם הקפיץ)
להונדה היו ליפטרים הידראוליים במנועי 4 בשורה משנות ה-80, למה הרגרסיות האלה :/
https://www.youtube.com/watch?v=Wsmiqj5Na6o
נגמרו לי הסיגריות בשלוש בערך. כבר מאוחר, נלך לישון מחר בבוקר לא נורא.
הבוקר הגיע ואם כבר רוכב להביא סיגריות אפשר לשתות שם קפה. אם אני כבר בתחנה רכוב אז למה לא לתקוע נסיעה. צריך לעשות משלוחה למשהו ברמת הגולן אז יאללה. הפעם בהלוך נסעתי על שש ושבעים שאני לא מסמפט ועשיתי שתי טעויות שסיכנו אותי. קצת לחצתי אז במחניים תדלקתי וקשקשתי עם בחור שעבר מאדוונצ'ר 1290 כתום לדוקאטי פינגאלה. טען שהחום מהמנוע הרג אותו. אחר כך עצרתי גם בגשר הישן בבנות יעקב וגיליתי חרדים בסוג של אקסטרים.
8289
,
8291
,
8290
יצאתי לדרך חזרה בלי להחליט על נתיב ונזכרתי בכביש 888 האהוב. היה כיף גדול למרות שהרגשתי כאילו שהמתלים הוקשחו. היה חם מדי והמשכתי דרומה.
בחרתי בכביש המערבי של הכנרת צלחתי את טבריה ושללתי את פוריה. רציתי מאוד קולה קרה ותכננתי לעצור בבקעה. אממה, הבקעה עדיין יפה וקצת לפני הפניה לכוכב הירדן הבחנתי בשלט די מאוחר והצלחתי לבלום. קצת שביל עפר עם סלע שפוצץ קרטר לא מזמן והותיר שביל שחור לאורך הדרך ומצאתי פינת חמד ברמה גלקטית. סוף סוף בריזה.
8292
.
8293
.
8294
היו גם מושבניקיות וקיבוצניקיות בלבוש מאוורר מאוד ושלווה אמיתית. לא נשארו הרבה מקומות שאפשר לנשום בהם לרווחה. רציתי להישאר שם עוד שעה ויותר אבל יש ארוחת ערב.
משם חשבתי לחתוך דרך שבילי שדות לכיוון התבור עפולה אבל כשהגעתי לצומת המדוברת הבנתי ש- 3 ק"מ זה יותר מדי. ירדתי לכיוון העמק ומשם לבית שאן עפולה. השמש בעיניים שמנסות לזהות בוויז מלכודות מהירות והיו כאלה. נהג בלנדרובר עם חלונות שחורים לא משנה מאיזה עדה ניסה להוכיח שהוא גבר גבר ועקף אותי על 160 חצי ק"מ לפני הניידת. הוא האט, התלבט אם לברוח ולבסוף עצר כשהשוטר כבר מניע ויוצא לדרך. במגידו ילד לא משנה מאיזה עידה דפק ווילי עד למכמונת בטי שירט עם שרוולים מקופלים. עוד מישהו עם אאודי התעקש לעקוף אותי 200 מי' לפני הפניה של אום אל פאחם. אני צופה את ההתנהגות גם לפני המודל, קל. הפיתולים של ואדי ערה נפלו במקטע שלא היו מכוניות והיה נחמד ומהיר. משם חזרה לשש מתבונן על הוויז על השעון ומיכל הדלק שהלך והתרוקן. 6,000 סל"ד על 160 וחזרתי עם פס אחרון במיכל. לא יודע כמה ק"מ גמעתי אבל באזור ה 500 להערכתי. מחר בלי נדר מעלה עקרבים כי צריך.
Tribalmistyc2
09-05-2020, 08:55
המשאבות ברכב או באופנוע עובדות במהירות קבועה בלי קשר לסל"ד.
מה שמשתנה הוא זמן הפתיחה של המזרקים.
Tribalmistyc2
09-05-2020, 09:01
אתה מדבר על push rods
הם זזים מכוח גל הזיזים.
בין כל מוט כזה לבין השסתום יש ליפטר.
המטרה של הליפטר ההידראולי היא שמירה על מרווחי שסתומים בלי הצורך בכיוון תקופתי.
Tribalmistyc2, למה הרגרסיה? זה כמו לחזור לקרבורטורים או משהו.. הבנתי שיש גם שסתומים נבזיים שאי אפשר סתם לכוון, צריך לדחוף שם shims (שייבות?).. טירוף.
קידוזו, למה לא השלמת מניין?
Dresdner
09-05-2020, 13:14
המשאבות ברכב או באופנוע עובדות במהירות קבועה בלי קשר לסל"ד.
מה שמשתנה הוא זמן הפתיחה של המזרקים.המשאבה עובדת כדי להגיע ללחץ מסויים שחייב להישמר כל הזמן לכן סל"ד גבוה יגרום למשאבה לעבוד יותר זמן כדי לספק את הלחץ הנכון.
פחות או יותר כמו מקרר, המדחס התאמץ יותר שהדלת פתוחה למרות שהוא לא יעבוד מהר יותר אלה לאורך יותר זמן.
Dresdner
09-05-2020, 13:17
אתה מדבר על push rods
הם זזים מכוח גל הזיזים.
בין כל מוט כזה לבין השסתום יש ליפטר.
המטרה של הליפטר ההידראולי היא שמירה על מרווחי שסתומים בלי הצורך בכיוון תקופתי.שזה מה שכתבתי רק במילים אחרות.
אגב גל הזיזים היחיד לא יושב בראש המנוע אלה בקראנק
Tribalmistyc2
09-05-2020, 14:12
Tribalmistyc2, למה הרגרסיה? זה כמו לחזור לקרבורטורים או משהו.. הבנתי שיש גם שסתומים נבזיים שאי אפשר סתם לכוון, צריך לדחוף שם shims (שייבות?).. טירוף.
בדיוק ההפך.
חסכון בתחזוקה או לפחות ברעיון.
במנועים עם גלי זיזים כפולים (DOHC) תמצא שימסים.
השיטה הזו מיועדת למנועים שעובדים מהר.
בשונה ממנועים עם שסתומים שמתכווננים בשיטת הברגים שלרוב תמצא בגל זיזים עליון יחיד (SOHC).
המשאבה עובדת כדי להגיע ללחץ מסויים שחייב להישמר כל הזמן לכן סל"ד גבוה יגרום למשאבה לעבוד יותר זמן כדי לספק את הלחץ הנכון.
פחות או יותר כמו מקרר, המדחס התאמץ יותר שהדלת פתוחה למרות שהוא לא יעבוד מהר יותר אלה לאורך יותר זמן.
אין לי ספק שאתה פשוט לא בוחר את המלים הנכונות להסבר.
משאבה עובדת קבוע ללא מנוחה בלי קשר לאף משתנה אחר.
היא לא מפסיקה כשמגיעה ללחץ סף.
כשמגיעים ללחץ סף שסתום by pass נפתח והדלק נופל חזרה למיכל.
שזה מה שכתבתי רק במילים אחרות.
אגב גל הזיזים היחיד לא יושב בראש המנוע אלה בקראנק
היתרון בשיטה הזו הוא שלא צריך לתזמן את המנוע מחדש כשרוצים להוריד את הראש.
Dresdner
09-05-2020, 15:35
בדיוק ההפך.
חסכון בתחזוקה או לפחות ברעיון.
במנועים עם גלי זיזים כפולים (DOHC) תמצא שימסים.
השיטה הזו מיועדת למנועים שעובדים מהר.
בשונה ממנועים עם שסתומים שמתכווננים בשיטת הברגים שלרוב תמצא בגל זיזים עליון יחיד (SOHC).
אין לי ספק שאתה פשוט לא בוחר את המלים הנכונות להסבר.
משאבה עובדת קבוע ללא מנוחה בלי קשר לאף משתנה אחר.
היא לא מפסיקה כשמגיעה ללחץ סף.
כשמגיעים ללחץ סף שסתום by pass נפתח והדלק נופל חזרה למיכל.
היתרון בשיטה הזו הוא שלא צריך לתזמן את המנוע מחדש כשרוצים להוריד את הראש.צודק, שהמשאבה מגיע ללחץ הדרוש שסתום המעקף נפתח וההתנגדות על המשאבה יורדת בצורה משמעותית, לא בדקתי אבל אני מניח שניתן לראות את זה בצריכת הזרם, ההתנגדות שהמשאבה עובדת יקבע את אורך חייה לכן למשל שהפילטר סתום למחצה זה יקצר את חיי המשאבה.
היה פגז. (http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/21320-%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8-%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D?p=16507 3&viewfull=1#post165073)
למרות שהבטיחו גשם ורוח קבענו בתשע ורבע. בשמונה וחצי (לפי התכנית) אני רואה שהתחנה ביד בנימין סגורה. באסה, מפרסס ודופק ספרינט לפז צומת ראם. המשאבות תקולות. מקבלות אשראי לא מוציאות דלק. באסה. מדלג לדלק מעבר לכביש מתדלק ומודיע לניר שאאחר בכמה דקות. 170-160 עם הרבה רוח, באסה. מגיע באיחור של 5 דקות מקשקשים קצת עם הקפה שציפיתי לו מעל שעה ויוצאים דרומה. ניר מוביל ביד רמה על הגז ולי הרוח מפריעה ו 140 עוד נסבל. אחרי רבע שעה מתחיל טפטוף שהופך למבול. אני עוצר ללבוש את חליפת הסערה שדחסתי מבעוד מועד וניר נעלם בחיפוש אחר גזיה. אחרי עשר דקות אנחנו נפגשים וחותכים לכיוון המפעלים בואך הפניה למעלה עקרבים. הגשם הפסיק, נשארנו עם הרוח.
הבירור האינטרנטי לא מספק תשובה אם הדרך שאמורה להיות חסומה ממשיכה ויורדת עד לכביש הערבה. אני מוריד קצב כי נורא יפה וגם כי הכביש צר מפותל משובש אבנים שיחים בורות והפתעות. החסימה מתבררת כתלולית עפר נמוכה ומתונה שכל אופנוע יעבור בקלות. הוויז מראה סימני בלבול כי הדרך חסומה. אני ממשיך בזהירות כי נהייה תלול מימין ומשובש ולא כדאי לפגוש רכב במהירות לא מתאימה והרוח מזיזה אותנו למרות המהירות המתונה. הסרפנטינות מרהיבות. תלולות, צרות עם ישורות קצרות והרבה נוף בעין. לא מכיר שום דרך דומה בארץ או בחו"ל.
8295
.
8296
.
8297
.
8298
.
8299
למטה יש מסלול רגלי ובחניון די הרבה רכבים ואני אופטימי. המעבר של נחל צין יחסית פשוט ומשם ממשיכים על הדרך הסלולה ומגיעים לכביש הערבה. כאן שימשי וחם ואנחנו עוצרים לשעה ארוכה ומתפנקים בקפה ומים. יש זמן, תענוג. ניר זכר את המסלול שהעליתי טוב ממני, לי רק היה ברור שצריך לעלות חזרה איכשהו אז עלינו דרך 25 (צומת הערבה) שהתברר כלונה פארק לא פחות מערד סדום. הסל"ד עלה בהתאם ותוך שתי פניות נכנסתי עמוק לזון. מתכנן פניה נופל גז, מתכנן נופל גז. כל כך התענגתי ששקלתי לפרסס רק כדי לטפס חזרה אבל המשכנו דרך 258 שלא הכרתי. ניר שוב מוביל ושואט קדימה ברוח כשכמעט בכל הפניות אבק מפעלים. בערד עצרנו לאוויר וחתכנו ב80 לכיוון יער יתיר לקפה ונוף בקק"ליה כשהאריות נותרו מאחור.
8300
.
8301
הכיוון שלי היה בית גוברין צפונה ובהמשך ניר היה אמור להתפצל דרומה. ערן שהצטייד בתירוץ לבוקר רצה להיפגש בבית גוברין וביקש שאקח את הזמן. חתכנו דרך 317 (שטחים ללא כפרים) הגבוהה והחשופה לרוח המומנטום ונפרדנו בחיבור ל 3253 האהוב ומשם ל 358 הידוע בכינוי כביש הכיכרות או מסלול ההמראה למעבורות חלל. הורדתי קצב והגברתי מוסיקה.
8302
יד אחת על המושכות, תנוחות בוקר מנונמנם חצי משקף פתוח למרות הדבורים ומסביב שדות חיטה ושיממון מוטורי. ניר מתקשר ומודיע שיצטרף לבית גוברין, הבטחתי לשמור על קצב איטי כי התבקש מכל הבחינות. גם לא רציתי שירכב בשגעת. זה לא עזר. לפני שקף כבר הופיע במראות מהבהב ומהיר. עד לבית גוברין הדרך פשוט זרמה מעצמה. שנינו לא אכלנו כל היום וכבר אחה"צ. פתחנו שולחן תקעתי בורקס שעבר חיטוי במיקרו וערן הגיע. אחרי מנוחה ארוכה נפרדו דרכנו. דרך בית ניר התחשק לי סגנון אחר. משהו אחרי יום רכיבה ארוך מחבר אותך למושב בצורה הרבה יותר נכונה. נתקעתי על 120 בישורות ובסיבובים. לא יורד ולא עולה, ככה התאים. אחרי חצי שעה בכביש די ריק הורדתי רגלית צד בסיפוק גדול. גשם רוח שמש חם וקר מהר איטי זורם קפה הרבה וכיף.
Guccii800
09-05-2020, 20:40
היה יום מהנה מאוד למרות הגשם מזג האויר היה מצויין וכמובן גם החברה היתה מצויינת, אין על הנוף המדברי, צריך לעשות את זה שוב, מסלול קצת שונה דרך החולות הצבעוניים וכמובן קפה בעזוז
היום השני לחמסין הראשון. יוצא באיזי לאשתאול אחרי קפה ארוך ובחוץ רוח וחם. בדרך המון רוכבי אופניים ומעט רכבים. לבשתי מוד שיוט ומוסיקה. באזור אוריה אני מבחין בענן שריפה ומתפלל שמכבי האש כבר שם. התחנה שבה קבענו באשתאול על 38 מה שמאלץ אותי לפרסס פעמיים ו-3 ק"מ נוספים. מתדלק ומגיע ניר ורוכב נוסף די טרי עם ורסיס שרכש לפני שבועיים. מן פה לשם הצטרפו עוד שניים ומקשקשים על אופנועים.
עלינו לבר בהר דרך בית שמש (כוסומו הוויז) וחוץ מקטעי הסיבובים רכבנו בקצב איטי כי הבחור נעלם מדי פעם במראות ואין לי חשק לרגשות אשמה. בעצירה אני משבח את התעקשותו לרכב בקצב שמתאים לו. בקפה בר בהר יש סצינה וכמה עשרות כלים אבל לא מפוצץ. קפה קר קשקושי אופנועים ויורדים לצומת האלה ומשם לבית גוברין. אנחנו עדיין איטיים ומד הדלק ללא תזוזה. בבית גוברין אני נפרד לשלום וממשיך בדרך הקיצור לבית ניר. לוחץ חזק כי פאדיחה לחזור עם מיכל מלא ונזהר מהחצץ שנמצא באופן קבוע בשתי פניות. מבית ניר אני עובר לאימון רגליות. זאת אומרת, אין לי מושג מה נכון לעשות עם הרגליות בסיבובים על אספלט אז אני משייט מהיר ביד אחת הכי רפוי שיש ומנסה להבין איך משפיע הלחץ על הרגלית החיצונית או הפנימית בפניה. היתה רוח די חזקה ולא הבנתי הרבה. בעיקר הרגיש לי לא טבעי.
עכשיו מצאתי את זה:
https://www.youtube.com/watch?v=PPIss3OjMCM
באופן כללי, התחושה בכל רכיבה מהאופנוע קצת שונה וזה קרה לי עם כל האופנועים שהיו לי. לאחרונה מרגיש משהו מוזר מקדימה אולי הבלמים או הבולמים. הדבר הטוב שקרה היום הוא הסרת הספק המועט שעוד נשאר לגבי החום שעולה מהמנוע. נורא פחדתי בגלל המוניטין אבל שום דבר חריג. מתכנן השבוע להתקין מגביהי כידון וקצת סקרן לגבי התחושה.
התחושה של הנדנוד מקדימה זה לא מהאופנוע זה מהרוח הערה.
הנכבדות הסכימו אז סגרנו טיול זוגות בקצב רגוע מאוד. ממש כמו בני תמותה בפחנועיות.
חתכנו צפונה את השרון, משם לבנימינה, אליקים ונכנסנו לחפש את החדרים שבהם התגוררנו בקיבוץ רמת השופט. לא מפתיע שהרסו אותם. ירדנו דרך ג'וערה שפעם היה התחליף לסדום ערד והאזור עדיין ירוק ומקסים. קפה במשמר העמק ומשם לעליות הנהדרות של נשר עוספיה, המבורגר מאעפן עם נוף מדהים בדלית אל כרמל וחזרה על 6 העמוס ב 140-130 עם די הרבה רוח. יום הרכיבה הכי ארוך בארץ הקודש מאז שבעלה חזר לגיל 15. העידה שנהנתה וזה טוב. קצב רגוע, מינון עצירות גבוה וחברה טובה. זה עובד.
8336
בעקבות סופהשבוע שעבר, ביום רביעי קיבלתי אישור לארגן טיול רכיבה זוגי לאנשנירוצה. זה גם היה היום האחרון לטסט. מתקשר מברר משלם ממתין שעה עד שיחזרו מהפסקת צהריים כנכס למסלול ו....-לא עובר. למה? כי האור דרך בפנס לא תקין. נדלק ומיד נכבה. המוסך לא עונה בטלפון, חוזר הביתה מבואס. מברר בקבוצה של הכתומים ומסתבר שבברירת המחדל מופעל מנגנון בשם DRL שאמור לחסוך בחיי הנורה או המצבר. כשהחיישן מזהה אור חזק הוא מוותר על הפקודה שהעברת ומחליט עצמונית לא לספק אור. את הערב ביליתי בבוקינג ומסתבר שהדרום תפוס נעול ומשוריין. החלטתי להצפין ומצאתי מועמדים. בבוקר העברתי להנהלה את ההחלטה, ביקשתי שתוודא חניה בטוחה לאופונוע ורכבתי מלא ביטחון עצמי לטסט. עבר מהר מהצפוי. הבטחתי לעדכן ואכן לא בדקו רמת רעש.
בהתארגנות והעמסת המזוודות שוחחתי עם מנהלת מלון הבוטיק שהבטיחה שהאופנוע יחנה מאוד קרוב לחלון והחדר בקומת הרחוב. בצהריים יצאנו לכיוון בת גלים על כביש 6 ובאמצע מתברר פקק. אני זוחל בשול הימני עד שנישברתי והחלטתי לעבור לכביש 2. שם באמת היה פתוח בערך לחצי ק"מ ומשם עמידה במקום. חתכתי בעידנא דריתחא למתחם של חבצלת השרון. נשתה משהו הפקק ישתחרר ונמשיך באוויר הפתוח. הוויז סיפר שהפקק נמשך עד קיסריה. עברו שעתיים הפקק בשלו אז יצאנו לדרך כי נשברתי. הפעם הייתי מעוצבן על הוויז וחתכתי דרך 4 ומשם הגענו באזור שש למלונצ'יק. מעמיד את ארפכשד לפריקת מזוודות והחלון של החדר באמת קרוב.
.
8342
.
עושים סיבוב בחוף של בת גלים המוזרה. מסביב תערובת של בנייני רכבת וילות, רוסים, ערבים, זקנים, אתלטים והיפסטרים והעיקר ים די נקי ובריזה טובה.
.
8343
משם מקלחות, תלבושת ייצוגית בכפכפי אצבע ולמסעדה איטלקית שהתבררה כמוצלחת באופן מעורר השתאות. פשוט שוס.
.
.
https://eataliano.rest.co.il/
.
8344
הרבה בירה וכל מיני שמחים במיוחד וגם עייפים מדדים חזרה לחדר, פותחים חלון לבריזה ופוצחים בשינה באזור חצות. מדי פעם אנשים חולפים העלים מטילים צללים על המיטה ובאחת וחצי אני שומע קולות שיחה נמוכים שגורמים לי לזנק מהמיטה לחלון. ארפכשד כזכור, נעול פעמיים ומכוסה נגד עין הרע.
8345
.
בחוץ צעיר שנראה ולבוש לא חכם פוסע ומפציר בחרש לחברו שמגיע עם סולם לחבוש כובע והם נעצרים ממש לפני דלת המלון. אני מבושם כהלכה כמו שאומרים ולא בטוח שמה שאני רואה קורה. הסולם מוצב והברנש השני עומד לטפס כשאני שואל בקול רם במיוחד מהחלון:
"כן חברים, מה בדיוק אתם עושים כאן?"
בלי הכובע פולט מיד את התשובה הבאה:
הכל בסדר חבר שלי גר כאן ואין לו מפתח.
אני לא יודע למה אבל התשובה נשמעה לי הגיוני למשך 2 דקות רצופות ואז החלטתי שהם לא גדולים מדי וזה בסדר לצאת מהמלון החוצה. מתלבש ויוצא לגלות שהדלת של המלון לא נפתחת -בגלל הסולם שההוא נמצא עליו. אני דופק על הדלת פעם ופעמיים ללא מענה. יוצא מהמלון ומבחין בברנשים מסתלקים. אחד מהם אוחז 2 שקיות ניילון שחורות מגולגלות בקפידה והשני עם הסולם. הם הבחינו בי והמשיכו עד לפינת הרחוב, הסתובבו ונעלמו בחשיכה.
ניסיתי להסביר לעצמי מה ראיתי ומחליט להדליק סיגריה ולהתקשר למנהלת המלון. לא ענתה אז שלחתי SMS. אמרה שבמצלמות לא רואים כלום. הסברתי שזה קרה לפני מספר דקות שתבדוק בארכיון. הבטיחה לבדוק והודתה לי. בינתיים הברנש בלי הכובע חוזר מהסימטא, נכנס לאיזה טיוטה עם גג שמש מזנק במהירות לעבר הכיכר ונעלם. אני משנן את המספר ושוכח אותו מייד. טוב....נגמור סיגריה. בינתיים אני מבין שאף אחד לא יבוא לגנוב אופונוע עם סולם ומצד שני, יש מצלמות ומה בדיוק קרה כאן.
ואז הברנש עם הטיוטא חוזר לכיכר, בוחן אם אני עדיין יושב שם וממשיך במהירות הלאה. הדלקתי עוד סיגריה וחיכיתי שישוב. ואכן כעבור 15 דקות הברנש עושה את הכיכר באיטיות מנסה להבחין אם אני עדיין שם וממשיך הלאה. באותו רגע לא יודע איך ולמה, אבל הפכתי לבלש. עברתי לספסל קרוב יותר לכיכר במקום שקשה להבחין בו בנהיגה וחיכיתי. לא קרה כלום עד שתיים וחצי ונגמרו לי הסיגריות אז חזרתי למיטה. כן, גם אני בניתי על פתרון התעלומה.
בבוקר אפרכשד עדיין עמד שם. אכלנו ויצאנו לראש הנקרה משם לכביש שמוביל למערת קשת. אמנם האספלט לא משהו אבל אחד הכבישים היפים בארץ. עצרנו בפארק אדמית וחשבתי לנוח בבית קברות מוסלמי עם ספסל שרואה את כל החוף אבל לא נעים אז המשכתי לחפש כי עמוס מבקרים והיתה פניה סלולה שהבטיחה תצפית אז נכנסתי. בקצה העליה המאוד תלולה יש פניה ימינה ועצרתי כדי לבחון את המקום כשהקידמי של ארפכשד החליט להחליק והתחלנו דרדר אחורה. הפעלתי מיד לחץ על הכידון והמקסימה שנבהלה כהוגן ירדה וטיפסתי לנקודת החן שאכן קיימה. ספסל, נוף אין אחד אחד מושלם.
.
8346
.
משם המשכנו באיטיות וקצת התבאסתי על החלק המערבי של כביש הצפון שעדיין לא התאושש מהמלחמה האחרונה. גבשושיות וגלים ולא מתאים לרכיבה מהירה. המשכנו עד לכביש המעולה בכל פרמטר של צוק מנרה ומרגליות שבטוח אשוב אליו, ירדנו לעמק ומשם לסעודה משפחתית ברמת הגולן.
8347
.
כנראה שרכבנו יותר מדי והתחיל אצלי כאב מציק במרפק גם הישבן התלונן והייתי עייף. קצת יין ואנשים שכיף לפגוש והכל עובר.
.
בבוקר קפצנו לדרום הרמה לביקור משפחה אחרת וחזרנו דרך הבקעה. הרוח החזקה מאוד הציקה, במיוחד לאישה והקפדתי על מנוחה כל 45 דקות בערך. הישבן עד לקפה קפה בצומת אלמוג שוב דאב לשנינו. אני חושד שהתנוחה הראשונית שבה מתיישבים קשורה לעניין. במרפסת, על קפה קר התבוננתי בפני הנהגים שחלפו לכיוון ירושלים והגעתי למסקנה שכולם מחורפנים, עצבניים וחסרי סבלנות. עמישראל אחרי סגר ולא יכול לטוס, וערב חג, וגשר לשישיבת, וגם ככה לחוץ- פשוט מייאש.
.
8348
בדרך חזרה התחיל להתקרר לעומת הבקעה החמה. ניסיתי לגוון ולהקפיד על תנוחה אחרת ומשם עד הבית אכן המצב השתפר. צריך לבדוק את הבולם מקדימה. משהו מרגיש לי מוזר ובכלל גם הקלאצ' ואפילו האגזוז מרגישים בכל נסיעה קצת שונה.
אחרי 6 חודשים ו 10,000 ק"מ שרובם טיולים נדלקה נורת service כתזכורת ל 30,000 ק"מ. יום שני נקבע לארפכשד טיפול במוסך חדש. (שום בעיה עם הקודם). התחשק לרכב חזק ולאמץ כל בורג במכונה המשובחת כמו ילד שמקשקש על קיר כי הוא יודע שעומדים לצבוע אותו בקרוב.
זה מה שעשיתי אתמול באזור בר בהר.
8358
זה קצת יותר מורכב האמת. כי חלק גדול מהזמן שאני רוכב אני מתאמן ובודק דברים. מתי להיכנס לפניה, כמה נמוך, trail braking, מעבר חלק בין הבלימה לתאוצה, רכינה קדימה- אחורה, פקודות היגוי חלקות או מהירות, לחץ על רגליות, רכיבה בלי ברקסים, רכיבה במקטע שלם במהירות אחידה ועוד. חוקר את הכלי והשליטה בו כמו ילד שלומד צעצוע. מדי פעם, אני יוצא לסיבוב שבו אני מנסה ליישם את מה שלמדתי. אף פעם לא מתקרב ל 100% מהיכולת שלי או האומץ ובטח לא של הכלי אבל המטרה היא תצוגת יכולות, לעצמי.
אם זה עובד? כן. סיבובים שפעם נראו מהר ב X קמ"ש קורים הרבה יותר מהר. אני מדווח לעצמי על הצלחות ודברים ששכחתי ליישם ויש עוד הרבה כאלה. את ההנאה, השיפור והעיסוק בפרטים שאולי נשמע מוזר אני זוקף לקורס רכיבה מתקדמת. אני ממליץ לכל מי ששוקל או מתחבט לעבור אותו כי למרות שקל לרכב על אופנוע לאחר ניסיון והכל ברור מאליו יש תורת רכיבה שמאפשרת להתאמן ולהשתפר. עבורי השיקול העיקרי היה בטיחות אבל זה פשוט פאן.
.
אמש ישנתי שעתיים ויצאתי בחושך לבירה. אסף איחר בשלוש דקות, השושנים גער בו והיה איש צוות נוסף על CBR ליטר ועוד RR. רכבנו מהר כשהשמש עלתה על ים המלח ומאחורי בני תשחורת עם אאודי משופרת עד למנוחת פרוסטטה במלונות. לאחר מכן, הווסאח בערד סדום שהיה מהנה ומרגש.
.
8359
המשכנו לאחר עצירה לאזור יער יתיר המקסים ומשם למסלול ההמראה הידוע בכינוי 358 לכיוון בית גוברין. ראיתי על השעון 215 לקטע קצר ובלי רוח זה היה סביר. הכוח המפלצתי של ה CBR הרשים בהחלט (מי צריך כזה- שאלה אחרת). עברנו בדרך ליד התאונה עם ההרוג וסיימנו במפגש השופוני בבית גוברין שהיה עמוס לעייפה בכלים ספורטיביים ופגשנו חברים נוספים מהפורום. טיול עשיר במראות וחוויות. כיף.
8360
lokimonster
06-06-2020, 15:34
נשמע סוף
אני רכבתי על המעשנה במהירות ממוצעת של 40 קלוריות לדקה
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
חשבתי שהסתבחת. משענת משאירים וחוזרים בצהריים.
lokimonster
07-06-2020, 09:32
לא
יש דברים שמצריכים טיפול.
סגירה ומעבר לתנור
שינוי טמפרטורה
עיטוף בפיתה דרוזית משומנת בשמן זית מושרה בשום.
מילוי בבשר טחון גס שומן כבש ( טוב לא נתפלצן קבאב הום מייד).
הכל על טהרת הבשר וללא תוספות מיותרות כמו אורז או צ"יפס.
בקיצור יצאנו שבעים אך מרוצים.
במקום לשבת על קפה אסלי ביער יתיר אחרי 200 ק"מ של פיתולים אתה הופך לאט ובטוח לרות סירקיס.
בסוף תגמור על trike עם מעשנת.
lokimonster
07-06-2020, 14:33
לMASTEROZ יש בחנות מעשנת ניידת שאפשר לקחת איתנו ליער יתיר על האופנוע.
לשבת על קפה אנטריקוט מעושן ועל רות סירקיס גם יחד.
הבטחתי לעדכן. הטיפול הגדול של 30,000 ק"מ (ללא החלפת דיסקיות) עלה באזור ה- 3,500 ש"ח כולל מע"מ. החברה בכל המוסכים עד כה (בלי שמות) באמת אחלה אבל יש גם פאדיחות מרגיזות שקשה לי לקבל. בגזרת השדרוגים התקנתי לאחר המתנה של חודשים מגביהים לכידון של 20 מ"מ כי לא הצלחתי לרכב בתנוחת רכיבה נכונה. המטרה באספלט במוד שיוט היא לרכב בכפיפה גוו קלה קדימה כשהידיים פחות ישרות וגבוהות ויותר רפויות. במוד קרבי, אני רוכן קדימה ולא יודע איך זה ירגיש. בשטח, הכידון יעזור ליציבה פחות כפופה במצב עמידה. האמת, לא הרגשתי בהבדל משמעותי ברכיבה חזרה אולי בגלל התנועה הכבדה, נבדוק בהמשך. הטיפול הגדול של ה NC ב -48,000 עלה בערך שליש פחות. ההפרש הוערך מראש וזה עדיין לא הופך את התחביב לזול. לפי הספר טיפול קטן כל 15,000 אבל שמנים ופילטר בעצת מומחים כדאי שאחליף לפני. בקיצור, עונת הטיולים נפתחת.
הכלי באחריות? אם לא, תטפל בעצמך [emoji846]
Sent from my GM1913 using Tapatalk
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft