מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : התלבטות בין כמה אופנועים 125

david100140011
24-12-2019, 19:39
אהלן, אני מחפש אופנוע 125 לנסיעות בין עירוניות של בערך 13000 קמ בשנה.
הכי חשוב לי האמינות מחיר הטיפולים ומרווח טיפולים גדול, המהירות פחות מעניינת אותי.
אני מתלבט בין כמה דגמים, אשמח לשמוע ביקורת על הדגמים האלו.
Ninja 125
GSX-R125
keeway RKF 125
roadwin 125

תודה

Delirious1989
24-12-2019, 19:47
13000 קמ בשנה אני עושה על ה650 שלי בלחץ, בטוח שאתה מעוניין לעבור את העינוי הזה? לא כדאי לשדרג לA1?

אם אתה מתעקש על 125, הייתי מוותר על הkeeway והroadwin.
לך על היפנים נינג'ה ימאהה או סוזוקי.

Sent from my S60 using Tapatalk

TundraOG
24-12-2019, 19:49
חייב לשאול - למה דווקא 125? לא עדיף להגדיל את הרשיון ולקחת 250 או נפח גדול יותר? יתמודד יותר טוב עם הנסיעות משמעותית.

אם אתה נעול על 125 - הנינג'ה הוא היחיד עם מרווח טיפולים של 12 אלף ככל שידוע לי, ויושב על קצה ההספק של הקטגוריה. לרשיון A2 - הוא ההמלצה הראשונה.

david100140011
24-12-2019, 20:18
13000 קמ בשנה אני עושה על ה650 שלי בלחץ, בטוח שאתה מעוניין לעבור את העינוי הזה? לא כדאי לשדרג לA1?

אם אתה מתעקש על 125, הייתי מוותר על הkeeway והroadwin.
לך על היפנים נינג'ה ימאהה או סוזוקי.

זה אופנוע ראשון שלי, לא מחפש מהיריות ודברים כאלו, רק להגיע ממקום למקום (חשוב לי אופנוע שנראה טוב וכמובן הילוכים).
אני כרגע חושב רק על a2, הנסיעות היחידות שלי הן על כביש 4 עם כל הפקקים אני מאמין שאני לא אגיע ליותר מ60-70.

artyomSVG
24-12-2019, 21:22
אהלן, אני מחפש אופנוע 125 לנסיעות בין עירוניות של בערך 13000 קמ בשנה.
הכי חשוב לי האמינות מחיר הטיפולים ומרווח טיפולים גדול, המהירות פחות מעניינת אותי.
אני מתלבט בין כמה דגמים, אשמח לשמוע ביקורת על הדגמים האלו.
Ninja 125
GSX-R125
keeway RKF 125
roadwin 125

תודהאחי לא רוצה לבאס אותך אבל תחפש תראה שגם אני שאלתי את אותה השאלה ליפני כמה חודשים...ובעזרת כמה חבר'ה כאן הבנתי שכדאי באמת לשדרג לאיי 1 ולא לעבור את הסבל הזה על 125...והינה מחר בשעה טובה טסט איי1 זה הרבה עדיף תאמין לי מנסיון וממה ששמעתי מכל מי שפניתי אליו בשאלה הזאת....

מצטער..

Nasty.

david100140011
24-12-2019, 21:33
אחי לא רוצה לבאס אותך אבל תחפש תראה שגם אני שאלתי את אותה השאלה ליפני כמה חודשים...ובעזרת כמה חבר'ה כאן הבנתי שכדאי באמת לשדרג לאיי 1 ולא לעבור את הסבל הזה על 125...והינה מחר בשעה טובה טסט איי1 זה הרבה עדיף תאמין לי מנסיון וממה ששמעתי מכל מי שפניתי אליו בשאלה הזאת....

מצטער..

Nasty.

קראתי באינרטנט הרבה שאמרו בדיוק כמוך, אבל כרגע אני לא חושב לעשות מעל a2.
מה הבעיה העיקרית באופנועי 125? שהם מקרטעים במהירויות גבוהות ולא מאיצים טוב?
למה צריך יותר אם אני נוסע לרוב על 60-70?
שיהיה בהצלחה מחר בטסט.

TundraOG
24-12-2019, 21:39
לא עניין של לקרטע ולא להאיץ טוב. בכביש מהיר, אתה בדרך כלל תימצא את עצמך על קצה גבול היכולת של האופנוע. אפשרי? בטח, אבל לא מומלץ. אין לך רזרבת עקיפה, אם משהו קורה - זה רק לחמוק או בלמים.
מנוע בנפח 250 יתאמץ פחות בבין עירוני, ישייט בנוחות (!) על 100-110 קמ"ש עם רזרבה לעקיפה כשצריך. עלות הביטוחים ל-125 ו-250 היא זהה. מנוע עם נפח גדול יותר ישרוד יותר ק"מ, סטטיסטית. במידה ותרצה לשדרג לכלי חזק יותר ויש לך A1 אתה תמיד יכול לעלות ל-400-500 ולסגור פינה, אם אתה על 125 אתה תצטרך לעבור את כל התהליך של הוצאת טפסים, משרד הרישוי וטסטים ושיעורים שוב. אף אחד לא מבטיח לך שתעבור בטסט הראשון, ומה אם תיכשל ותיאלץ לקחת עוד אחד? ועוד אחד? והנה אתה מוציא A2 קליל שנגרר כבר לכמה אלפים שיכלת לבזבז על A1.

אם אתה מעל 18 - רק A1, אל תעשה טעויות.

artyomSVG
24-12-2019, 21:40
קראתי באינרטנט הרבה שאמרו בדיוק כמוך, אבל כרגע אני לא חושב לעשות מעל a2.
מה הבעיה העיקרית באופנועי 125? שהם מקרטעים במהירויות גבוהות ולא מאיצים טוב?
למה צריך יותר אם אני נוסע לרוב על 60-70?
שיהיה בהצלחה מחר בטסט.תודה!!!

לא רק מקרטע ישנם הרבה סיבות למה פשוט לא כדי ומיותר גם ההרגשה כאילו אתה יושב על אופניים (מנסיון) הוצאות שלא שוות את זה בכלל תאמין לי אם אתה לא רוצה לעלות שלב ברשיון תקח לך איזה ג'וירייד 125 שעושה את העבודה פצצה חזק אמין זול...ובהכל! זול
באמת גבר אומר לך את זה כי עברתי כבר את אותו המקרה כמו שלך
Nasty.

artyomSVG
24-12-2019, 21:42
לא עניין של לקרטע ולא להאיץ טוב. בכביש מהיר, אתה בדרך כלל תימצא את עצמך על קצה גבול היכולת של האופנוע. אפשרי? בטח, אבל לא מומלץ. אין לך רזרבת עקיפה, אם משהו קורה - זה רק לחמוק או בלמים.
מנוע בנפח 250 יתאמץ פחות בבין עירוני, ישייט בנוחות (!) על 100-110 קמ"ש עם רזרבה לעקיפה כשצריך. עלות הביטוחים ל-125 ו-250 היא זהה. מנוע עם נפח גדול יותר ישרוד יותר ק"מ, סטטיסטית. במידה ותרצה לשדרג לכלי חזק יותר ויש לך A1 אתה תמיד יכול לעלות ל-400-500 ולסגור פינה, אם אתה על 125 אתה תצטרך לעבור את כל התהליך של הוצאת טפסים, משרד הרישוי וטסטים ושיעורים שוב. אף אחד לא מבטיח לך שתעבור בטסט הראשון, ומה אם תיכשל ותיאלץ לקחת עוד אחד? ועוד אחד? והנה אתה מוציא A2 קליל שנגרר כבר לכמה אלפים שיכלת לבזבז על A1.

אם אתה מעל 18 - רק A1, אל תעשה טעויות.תקשיב לבחור כאן...מבין עניין ואת אותו הסיפור הוא עבר איתי
נדמה לי.... חחח[emoji23] (הסברים)

Nasty.

david100140011
24-12-2019, 21:58

אם אתה מעל 18 - רק A1, אל תעשה טעויות.

כבר עשיתי כמה שיעורים ויש לי טסט עוד שבוע וחצי (רק מבחן שליטה), אם אני אבטל עכשיו אני אפסיד מעל 1000 שקל.
בכל מקרה אני לא מתכוון לעלות על כביש מהיר, אני נוסע רק דרך כבישים של 70-90 ו99 אחוז מהפעמים בפקק (שעתיים בפקקים כל בוקר כל כיוון בגלל זה עובר לאופנוע)
יש לי גם רכב אז אם אני אצטרך לנסוע למקום שמצריך נסיע בכביש מהיר אני אקח את האוטו.

artyomSVG
24-12-2019, 22:06
כבר עשיתי כמה שיעורים ויש לי טסט עוד שבוע וחצי (רק מבחן שליטה), אם אני אבטל עכשיו אני אפסיד מעל 1000 שקל.
בכל מקרה אני לא מתכוון לעלות על כביש מהיר, אני נוסע רק דרך כבישים של 70-90 ו99 אחוז מהפעמים בפקק (שעתיים בפקקים כל בוקר כל כיוון בגלל זה עובר לאופנוע)
יש לי גם רכב אז אם אני אצטרך לנסוע למקום שמצריך נסיע בכביש מהיר אני אקח את האוטו.אז אין בעיה אל תשבור תראש תקח בשביל התחלה יד 2 קטנוע וכן אחי קטנוע ולא אופנוע תנסה תראה מה הולך איך הולך ...אחר כך ישעמם לך וימאס עלייך קטנוע תעבור לאופנוע ותתחיל להכין את עצמך לאיי1 [emoji6]

בין עירוני/עירוני +פקקים =קטנוע 125 וראש שקט מהר מאוד תוציא מהלקסיקון שלך את המילה "פקקים"

שוב החלטה בסופו של דבר היא שלך ואתה המילה האחרונה לעצמך אבל באמת מכל הלב מאחל לך להקשיב לחברים עם נסיון ובמיוחד כאלה שעברו את אותו התהליך כמו שלך

Nasty.

david100140011
24-12-2019, 22:15
אז אין בעיה אל תשבור תראש תקח בשביל התחלה יד 2 קטנוע וכן אחי קטנוע ולא אופנוע תנסה תראה מה הולך איך הולך ...אחר כך ישעמם לך וימאס עלייך קטנוע תעבור לאופנוע ותתחיל להכין את עצמך לאיי1 [emoji6]

בין עירוני/עירוני +פקקים =קטנוע 125 וראש שקט מהר מאוד תוציא מהלקסיקון שלך את המילה "פקקים"

שוב החלטה בסופו של דבר היא שלך ואתה המילה האחרונה לעצמך אבל באמת מכל הלב מאחל לך להקשיב לחברים עם נסיון ובמיוחד כאלה שעברו את אותו התהליך כמו שלך

Nasty.

קטנוע מרגיש לי פשוט מידי וגם אני רוצה הילוכים, אין לי בעיה להוציא 15-20 אלף על אופנוע כמו נינגה 125 השאלה אם הוא יעשה את העבודה לצרכים שלי ויהיה אמין.

artyomSVG
24-12-2019, 22:22
קטנוע מרגיש לי פשוט מידי וגם אני רוצה הילוכים, אין לי בעיה להוציא 15-20 אלף על אופנוע כמו נינגה 125 השאלה אם הוא יעשה את העבודה לצרכים שלי ויהיה אמין.בדיוק!
בקצרה קצת על המקרה שלי

אני עשיתי איי2 כיוון שהייתי צריך כלי תחבורה דחוף מכיוון שאת הרכב נאלצתי להביא לאישתי...קבוע
גם אני בבוקר נוסע לעבודה בפקקים. אם פעם לקח לי בערך חצי שעה ארבעים דקות כל בוקר וכל ערב הלוך וחזור אז היום זה לא קח בזכות הקטנוע 125 עשר דקות לפה עשר דקות לשם ובבין עירוני (כביש 4)
לאחר כחודש בערך הבנתי שזה יותר מידי פשוט בשבילי ויותר מידי קליל מה שנקרא...
לכן שאלתי כאן חברים מה ממליצים בשבילי הכוונה איי2 אופנוע ...התשובה זה בדיוק מה שעכשיו רשמנו לך כאן..
לכן אחרי ששברתי תראש וניסיתי בכל זאת לשכנע את עצמי כן לקחת אופנוע 125 ולא קטנוע אמרתי נלך נשב נראה באולמות תצוגה...ישבתי על כמה וכמה אופנועים קיי טי אמ ימאהה קוואה סוזוקי..אין אחי הכל הרגשה של אופניים והיעוץ הכי "חם" שקיבלתי חוץ מכאן זה באולמות ימאהה אמרו את אותו הדבר שהחבר'ה אמרו כאן...

Отправлено с моего SM-N950F через Tapatalk

david100140011
24-12-2019, 22:36
בדיוק!
בקצרה קצת על המקרה שלי

אני עשיתי איי2 כיוון שהייתי צריך כלי תחבורה דחוף מכיוון שאת הרכב נאלצתי להביא לאישתי...קבוע
גם אני בבוקר נוסע לעבודה בפקקים. אם פעם לקח לי בערך חצי שעה ארבעים דקות כל בוקר וכל ערב הלוך וחזור אז היום זה לא קח בזכות הקטנוע 125 עשר דקות לפה עשר דקות לשם ובבין עירוני (כביש 4)
לאחר כחודש בערך הבנתי שזה יותר מידי פשוט בשבילי ויותר מידי קליל מה שנקרא...
לכן שאלתי כאן חברים מה ממליצים בשבילי הכוונה איי2 אופנוע ...התשובה זה בדיוק מה שעכשיו רשמנו לך כאן..
לכן אחרי ששברתי תראש וניסיתי בכל זאת לשכנע את עצמי כן לקחת אופנוע 125 ולא קטנוע אמרתי נלך נשב נראה באולמות תצוגה...ישבתי על כמה וכמה אופנועים קיי טי אמ ימאהה קוואה סוזוקי..אין אחי הכל הרגשה של אופניים והיעוץ הכי "חם" שקיבלתי חוץ מכאן זה באולמות ימאהה אמרו את אותו הדבר שהחבר'ה אמרו כאן...

׀žׁ‚׀¿ׁ€׀°׀²׀»׀µ׀½׀¾ ׁ ׀¼׀¾׀µ׀³׀¾ SM-N950F ׁ‡׀µׁ€׀µ׀· Tapatalk

אני אעשה נסיעת מבחן על האופנוע אולי אני ארגיש אחרת, אני מאמין לכל מה שרשמתם פה ויש סיכוי גדול שאני עושה טעות אבל אני לא רואה את עצמי עושה כרגע מעל a2 גם בגלל הכסף וגם בגלל הזמן.

artyomSVG
24-12-2019, 22:48
אני אעשה נסיעת מבחן על האופנוע אולי אני ארגיש אחרת, אני מאמין לכל מה שרשמתם פה ויש סיכוי גדול שאני עושה טעות אבל אני לא רואה את עצמי עושה כרגע מעל a2 גם בגלל הכסף וגם בגלל הזמן.כן אחי תלך תנסה תשב קצת תרגיש ובסוף כבר תחליט ושוב גם עכשיו כאן אף אחד לא אומר לך ממש ברגע זה עזוב הכל ולך על איי2

Nasty.

JohnnyDough
25-12-2019, 10:05
הGSX-R125 והR125 החדש (ימאהה) צריכים להיות טיפה עדיפים על על הנינג'ה ועדיפים בהרבה מהרואודווין והקיווי. יש גם 125 לKTM שצריך להיות בשורה הראשונה אבל לא הייתי קונה אותו לקילומטראז' כזה.
אני הייתי באותו מצב בדיוק - עשיתי מבחן שליטה, קיבלתי A2 והלכתי לשבת על אופנועים בסוכנויות. התוצאה היתה שאחרי כמה ימים חזרתי למורה לעשות A1 כי מבחן השליטה בA2 לא מכין אותך לכלים כאלה וזה היה נראה לי לא אחראי לעלות על הכביש עם כלי כזה במצב שבו הייתי.
ואגב, הסיכוי שיתנו לך לעשות נסיעת מבחן אחרי שרק עברת מבחן שליטה בA2 הוא נמוך.

artyomSVG
25-12-2019, 11:19
הGSX-R125 והR125 החדש (ימאהה) צריכים להיות טיפה עדיפים על על הנינג'ה ועדיפים בהרבה מהרואודווין והקיווי. יש גם 125 לKTM שצריך להיות בשורה הראשונה אבל לא הייתי קונה אותו לקילומטראז' כזה.
אני הייתי באותו מצב בדיוק - עשיתי מבחן שליטה, קיבלתי A2 והלכתי לשבת על אופנועים בסוכנויות. התוצאה היתה שאחרי כמה ימים חזרתי למורה לעשות A1 כי מבחן השליטה בA2 לא מכין אותך לכלים כאלה וזה היה נראה לי לא אחראי לעלות על הכביש עם כלי כזה במצב שבו הייתי.
ואגב, הסיכוי שיתנו לך לעשות נסיעת מבחן אחרי שרק עברת מבחן שליטה בA2 הוא נמוך.מסכים בהחלט אחד לאחד מה שקרה איתי רק עם פרקי זמן טיפה יותר ארוכים!
כל מילה בסלע!

Nasty.

moonshield
25-12-2019, 12:45
דבר נוסף שלא התייחסו אליו, בנפח 125 סמ"ק עדיף לך לקנות קטנוע ע"פ אופנוע בגלל שקטנועים בנפח הזה לרוב יותר סחירים מאופנועים. מי שבד''כ קונה אופנוע בנפח 125 סמ"ק הוא ילד שלא יכול לקנות נפח גבוה יותר, בעוד קטנועים בנפח הזה נקנים ע"י מגוון אנשים גדול יותר. אמנם סחירות היא פרמטר משני בקניית אופנוע, אבל כנראה שימאס לך מהר ותרצה לעלות בנפח, ויהיה לך יותר קל 'להעיף' קטנוע מאופנוע.

KKatkov
25-12-2019, 15:36
האופנוע הכי מגניב שיש היום בקטגוריה הוא לאפריליה טואונו 125, לדעתי האישית.
ואני מצטרף להמלצות לשדרג ל-A1. יש כבר כמה שרשורים שבהם פורטו הנימוקים למה זה עדיף.
תחשוב על זה כך:
העלויות בערך אותן עלויות (ביטוח, טיפולים).
הפער במחירי הכלים לא גדול, ואם אתה מסתכל על משומשים - אפשר להגיד שהוא לא קיים, כי יש המון אופנועי A1 בני שנה-שנתיים במחירי רצפה.
אופנועי A1 פחות "נקרעים" בניסעה בין עירונית מתונה. 90-110 קמ"ש זאת מהירות הגיונית לאופנועי 250, אופנוע 125 בתנאים האלה כבר צובר בלאי אינטנסיבי.
ההנחה שלך שלא תעבור את ה-70 קמ"ש נראת לי לא מבוססת. פה ושם, תרצה לקפוץ עם האופנוע לסידורים בשעה פחות עמוסה, או אולי אפילו לצאת לטיול בשבת. על אופנוע 125 זאת קריעה, וזה על גבול הלא בטיחותי. את החוויה הזאת הייתי יכול להקביל את זה לנסיעה בסוזוקי אלטו על האוטובאן הגרמני - רק שהנהגים שמקיפים אותך הם ישראלים חמי מזג, שעוקפים אותך מכל כיוון. על אופנוע 200-250 זה כבר נסבל.

במקומך, הייתי עולה ל-A1 ומחפש אופנוע בנפח 200-250 סמ"ק, במידה ואתה בטוח שהרוב המכריע של הנסיעות יהיו בשעות עומס.
אפילו אומר שכנראה הייתי הולך על דגם ספציפי - ק.ט.מ דיוק 200 משומש עם ק"מ אפסי - שהוא אופנוע נפלא לתנאים עירוניים, וזול מאוד לקניה כמשומש.

david100140011
25-12-2019, 16:15
האופנוע הכי מגניב שיש היום בקטגוריה הוא לאפריליה טואונו 125, לדעתי האישית.
ואני מצטרף להמלצות לשדרג ל-A1. יש כבר כמה שרשורים שבהם פורטו הנימוקים למה זה עדיף.
תחשוב על זה כך:
העלויות בערך אותן עלויות (ביטוח, טיפולים).
הפער במחירי הכלים לא גדול, ואם אתה מסתכל על משומשים - אפשר להגיד שהוא לא קיים, כי יש המון אופנועי A1 בני שנה-שנתיים במחירי רצפה.
אופנועי A1 פחות "נקרעים" בניסעה בין עירונית מתונה. 90-110 קמ"ש זאת מהירות הגיונית לאופנועי 250, אופנוע 125 בתנאים האלה כבר צובר בלאי אינטנסיבי.
ההנחה שלך שלא תעבור את ה-70 קמ"ש נראת לי לא מבוססת. פה ושם, תרצה לקפוץ עם האופנוע לסידורים בשעה פחות עמוסה, או אולי אפילו לצאת לטיול בשבת. על אופנוע 125 זאת קריעה, וזה על גבול הלא בטיחותי. את החוויה הזאת הייתי יכול להקביל את זה לנסיעה בסוזוקי אלטו על האוטובאן הגרמני - רק שהנהגים שמקיפים אותך הם ישראלים חמי מזג, שעוקפים אותך מכל כיוון. על אופנוע 200-250 זה כבר נסבל.

במקומך, הייתי עולה ל-A1 ומחפש אופנוע בנפח 200-250 סמ"ק, במידה ואתה בטוח שהרוב המכריע של הנסיעות יהיו בשעות עומס.
אפילו אומר שכנראה הייתי הולך על דגם ספציפי - ק.ט.מ דיוק 200 משומש עם ק"מ אפסי - שהוא אופנוע נפלא לתנאים עירוניים, וזול מאוד לקניה כמשומש.

הנסיעות יהיו 99 אחוז בשעות העומס, בסופש אני עם הרכב.
האופנוע שציינת לא בתקציב שלי, אני מחפש חדש בגלל התשלומים הנוחים.
אני כמעט סגור על הנינגה 125, איך קוואסקי מבחינת אמינות ומחירי חלפים וטיפולים? (לא במוסך היבואן).

Delirious1989
25-12-2019, 17:00
הנסיעות יהיו 99 אחוז בשעות העומס, בסופש אני עם הרכב.
האופנוע שציינת לא בתקציב שלי, אני מחפש חדש בגלל התשלומים הנוחים.
אני כמעט סגור על הנינגה 125, איך קוואסקי מבחינת אמינות ומחירי חלפים וטיפולים? (לא במוסך היבואן).טעות על גבי טעות על גבי טעות

אם אין לך כוונה להקשיב לעצות של מנוסים ממך, עשה טובה ותחסוך מאיתנו את הזמן שאנחנו משקיעים כדי לענות לך.
לקנות כלי חדש מסוכנות רק בכדי לנסוע בפקקים ודווקא בסופשים להשאיר אותו בחנייה?
פעם ראשונה שאני שומע כזה דבר, בדרך כלל זה הפוך.
- אם הפקקים חונקים אותך, קח איזה קטנוע משומש שלא ייווצרו לך אליו שום סנטימנטים ושברגע הנכון תוכל להפטר ממנו בלי לחשוב פעמיים והכאב בכיס לא יהיה חזק מדי.
- אם ברצונך להכנס לעולם הדו גלגלי ולהתחיל את הדרך מלמטה באיזי, לגמרי סבבה גם על 125 למרות שעדיף 250, אבל כלי ראשון בוודאי שלא קונים חדש.

david100140011
25-12-2019, 17:54
טעות על גבי טעות על גבי טעות

אם אין לך כוונה להקשיב לעצות של מנוסים ממך, עשה טובה ותחסוך מאיתנו את הזמן שאנחנו משקיעים כדי לענות לך.
לקנות כלי חדש מסוכנות רק בכדי לנסוע בפקקים ודווקא בסופשים להשאיר אותו בחנייה?
פעם ראשונה שאני שומע כזה דבר, בדרך כלל זה הפוך.
- אם הפקקים חונקים אותך, קח איזה קטנוע משומש שלא ייווצרו לך אליו שום סנטימנטים ושברגע הנכון תוכל להפטר ממנו בלי לחשוב פעמיים והכאב בכיס לא יהיה חזק מדי.
- אם ברצונך להכנס לעולם הדו גלגלי ולהתחיל את הדרך מלמטה באיזי, לגמרי סבבה גם על 125 למרות שעדיף 250, אבל כלי ראשון בוודאי שלא קונים חדש.

אחי תאמין לי שאני מעריך את התגובות שלכם ואני יודע שיש מצב שאני עושה טעות, כרגע אני מתכוון לעשות רק a2 גם בגלל שכבר שילמתי על שיעורים ועל טסט.
לא מתחבר לקטנועים בכלל, את האופנועים שאני רוצה בקושי יש ביד 2 ואת הנינגה 125 אין בכלל כי היא חדשה.
אני עובר לאופנוע בעיקר בגלל הפקקים אבל לא רק בגלל זה, תמיד אהבתי אופנועים אבל בגלל שזה מסוכן לא התחלתי עם זה. אבל עם פקקים של שעתיים כל כיוון נגמרה לי הסבלנות, אני רוצה להתחיל עם כלי הילוכים ושנראה ספורטיבי.
איזה אופציות טובות יש יד שנייה? ועד כמה קמ לקנות?

KKatkov
26-12-2019, 15:14
אחי תאמין לי שאני מעריך את התגובות שלכם ואני יודע שיש מצב שאני עושה טעות, כרגע אני מתכוון לעשות רק a2 גם בגלל שכבר שילמתי על שיעורים ועל טסט.
לא מתחבר לקטנועים בכלל, את האופנועים שאני רוצה בקושי יש ביד 2 ואת הנינגה 125 אין בכלל כי היא חדשה.
אני עובר לאופנוע בעיקר בגלל הפקקים אבל לא רק בגלל זה, תמיד אהבתי אופנועים אבל בגלל שזה מסוכן לא התחלתי עם זה. אבל עם פקקים של שעתיים כל כיוון נגמרה לי הסבלנות, אני רוצה להתחיל עם כלי הילוכים ושנראה ספורטיבי.
איזה אופציות טובות יש יד שנייה? ועד כמה קמ לקנות?

אופנועי 125 יד שניה - זה שוק בעייתי.
לרוב אלה כלים שנרכבים ע"י צעירים חסרי ניסיון, נקרעים ולא מתוחזקים כהלכה.
אפילו כלים עם קילומטראז' נמוך יכולים להספיק לצבור בלאי משמעותי.
אתה לא הגדרת מה התקציב שלך, אבל אם אתה שוקל חדש - אני מניח שהוא סביב ה-20K.
כדי לשטוף את העיניים, שולח לך לינק לאופנוע שמצא חן בעיני:
https://www.yad2.co.il/s/c/l89tf7

david100140011
26-12-2019, 15:58
אופנועי 125 יד שניה - זה שוק בעייתי.
לרוב אלה כלים שנרכבים ע"י צעירים חסרי ניסיון, נקרעים ולא מתוחזקים כהלכה.
אפילו כלים עם קילומטראז' נמוך יכולים להספיק לצבור בלאי משמעותי.
אתה לא הגדרת מה התקציב שלך, אבל אם אתה שוקל חדש - אני מניח שהוא סביב ה-20K.
כדי לשטוף את העיניים, שולח לך לינק לאופנוע שמצא חן בעיני:
https://www.yad2.co.il/s/c/l89tf7

איך האחזקה של אפריליה לעומת סוזוקי או קוואסקי?

KKatkov
27-12-2019, 11:37
איך האחזקה של אפריליה לעומת סוזוקי או קוואסקי?

לא יודע.
מניח שבנפחים האלה הפערים זניחים.

artyomSVG
27-12-2019, 12:06
איך האחזקה של אפריליה לעומת סוזוקי או קוואסקי?אני מאמין אפריליה יותר יקר...יש כמה חבר'ה עם קטנועים האמת 300 סמק של אפריליה וכן יש תלונות על מחירים כי זה גם איטלקי...

Nasty.

KKatkov
29-12-2019, 12:15
אני מאמין אפריליה יותר יקר...יש כמה חבר'ה עם קטנועים האמת 300 סמק של אפריליה וכן יש תלונות על מחירים כי זה גם איטלקי...

Nasty.

ממה שיצא לי לראות עד עכשיו, הכי יקר בטיפולים - זה מה שקונים במטרו.
והם דווקא לא מוכרים איטלקי (חוץ מבטא).

מצמץ
06-01-2020, 11:00
צ'מע - מניסיון עם 125 לא רואה בעיה לגבי כביש 4 למעט המקטע דרומה מראשון שבו יש רוחות בשעות הערב ותצפה לרכב בנתיב הימני. יחד עם זאת, אכן יהיה נכון יותר לשדרג ל A1 כמו שממליצים לך שיהיה מתאים יותר לתנאי הדרך ויפתח בפניך עולם רחב יותר של אפשרויות.

לגבי הטיעון הכספי... הוא קצת שגוי מאחר שהפסד על ירידת הערך מהכלי יהיה הרבה יותר מאלפיה ובכלל, אפשר לחשוב שהזמן שאתה על כלי במגרש לא נחשב? אפילו רכיבה על קטנוע במגרש מקדמת.

השאלה היחידה היא אכן העלות הנוספת של שיעורים וזמן ל A1 אבל שוב, ביחס להפסד מירידת הערך...

lokimonster
07-01-2020, 11:32
העשר סנט שלי.

כלי 125 זה נחמד להתחלה אבל כפי שצינו מעליי ככלי תחבורה לבין עירוני זה לא מומלץ.
אני מסכים שעדיף קטנוע שלדעתי בשוטף יתן תמורה טובה יותר ( אבל אין לו בכלל מה לחפש על כביש מהיר).

לגבי יצרן אין כמו היפנים אבל הם עולים לפי ערך היין וכרוכב מתחיל בכלל לא כדאי לרכוש חדש מה גם שאני מהמר שאתה מהר מאוד תרצה להחליף אותו.

בניגוד לחבריי כן הייתי חושב על קוריאני או סיני שעולים חצי אפילו כחדשים ואני מעריך שיתנו תמורה סבירה למחיר ( יש המון בלוחות שמחכים לגואל מה שאומר יכולת להתמקח).

אמינות - לא כולם יסכימו איתי אבל בעיניי אין תחליף להגמוניה היפנית כאמור המחיר בהתאם.

ronen_sch
07-01-2020, 14:38
כל מה שנאמר נכון
אני מסכים עם לוקי, שווה ללך אולי ללכת על קוריאני חדש.
בכל מקרה אחרי שנה או שתפרוש או שתגדיל.
כך שיש לך אחריות.
יש לך אחריות של היבואן , RKF125 , אם אתה גר במרכז אז יש יש קיוואי.
יש גם אחרים, כך אתה מקבל כלי חדש ב 15000 , פחות כאב ראש בקניה.

האופנוע הוא גם הנאה וגם הנעה, תתחיל תלמד תטעה , ותגדל ל A1....
אל תשכח ציוד בטיחות

david100140011
07-01-2020, 18:42
תודה על התגובות, כנראה שבוע הבא אני אלך לראות את כל האופנועים.
לגבי ציוד אני קונה את הטוב ביותר, וגם קניתי את הוסט המתנפח.

ofer
14-01-2020, 16:58
אני גם יזרוק כמה מיליים. כמובן שזאת רק דעתי ככה שתתיחס לזה איך שנוח לך.

A1 או A2 - תעשה מה שנוח לך רק קח בחשבון שימעס לך מהר מהA2 (אין מה לעשות, 125 סמק זה מעט מידי כדי להרגיש בנוח על כביש מהיר והוא חלש באופן כללי)
אם כבר A2 אז לא הייתי משקיע יותר מידי. כי רוב הסיכוי שתחליף אותו אחרי זמן לא רב וחבל על הכסף.

לגבי ציוד מיגון. אז לדעתי כמובן לא לוותר על כלום (אני רוכב על 125 עם 4 הילוכים ואני תמיד עם מעיל ככפות נעלים ממוגנות וכמובן קסדה איכותית).
אבל יש עוד משהו ששווה להשקע בוא. אין לציוד הזה בלאי, הוא עובר איתך בין האופנועים, הוא הולך ומשתפר עם הזמן, לא צריך לסחוב אותו והכי כיף הוא גם משפר לך את הרכיבה סביר להניח יותר מכל שיפור מכאני אחר לאופנוע.
וזה קורס רכיבה מתקדמת. אני ממליץ מניסיון על אופנוען מאומן אבל הבנתי שיש עוד כמה מקומות טובים בשוק.

ובהצלחה

david100140011
15-01-2020, 23:51
אני גם יזרוק כמה מיליים. כמובן שזאת רק דעתי ככה שתתיחס לזה איך שנוח לך.

A1 או A2 - תעשה מה שנוח לך רק קח בחשבון שימעס לך מהר מהA2 (אין מה לעשות, 125 סמק זה מעט מידי כדי להרגיש בנוח על כביש מהיר והוא חלש באופן כללי)
אם כבר A2 אז לא הייתי משקיע יותר מידי. כי רוב הסיכוי שתחליף אותו אחרי זמן לא רב וחבל על הכסף.

לגבי ציוד מיגון. אז לדעתי כמובן לא לוותר על כלום (אני רוכב על 125 עם 4 הילוכים ואני תמיד עם מעיל ככפות נעלים ממוגנות וכמובן קסדה איכותית).
אבל יש עוד משהו ששווה להשקע בוא. אין לציוד הזה בלאי, הוא עובר איתך בין האופנועים, הוא הולך ומשתפר עם הזמן, לא צריך לסחוב אותו והכי כיף הוא גם משפר לך את הרכיבה סביר להניח יותר מכל שיפור מכאני אחר לאופנוע.
וזה קורס רכיבה מתקדמת. אני ממליץ מניסיון על אופנוען מאומן אבל הבנתי שיש עוד כמה מקומות טובים בשוק.

ובהצלחה

תודה,
ציוד אני קונה את הכי טוב כולל ווסט מתנפח וגם מגני בירכיים.
אני מתכוון לעשות קורס רכיבה מתקמדת באופנוען מאומן שמעתי עליהם רק דברים טובים.