צפייה בגרסה מלאה : קטנוע מתחמם באמצע החלפת נוזל קירור
ניסתי להחליף היום נוזל קירור בקטנוע ניזקתי את כל המים טוב טוב הזזתי את האופנוע למטה לצד ימין שכל שאריות המים יצאו ושפכתי מים מזוקקים לרדיאטור כדי לשטוף תמערכת ופתחתי את הפקק כדי שיצאו בועות אוויר חיכתי כמה דקות כלום המנוע כבר הגיע לטמרטורת עבודה והמים היו כמה בועות שהמים יורדים אחרי זה הוספתי עוד ופתאום אני רואה בצד 3 פסים של חום שזה אומר הקטנוע חם על יתר המידה חיכיתי כמה דק הוספתי עוד מים עכשיו לא רק שהם לא ירדו הם התחילו לצאת החוצה כיאלו משהוא דוחף אותם אז בדקתי עם במיכל עיבוי ואני רואה שירד בו חצי מהכמות אז הפסקתי ניקזתי את המים סגרתי שמתי נוזל קירור חדש כמה שאני יכול ושוב בועות לא יצאו רק המים עוד פעם התחילו לצאת מהפתח של הרדיאטור אז סגרתי ככה בידיעה שאולי יש בועות אוויר בפנים מחר אני נוסע למוסך מישהו יודע מה זה ולמה זה גרם להתחממות ואם זה יכול לגרום לזנק?
יש בדרך כלל בורג ניקוז. הסתכלת בספר קטנוע?
mudale222
30-12-2019, 20:42
תשתמש בסימני פיסוק\ניקוד\רווחים בין השורות. קשה לקרוא ככה.
ממליץ לתת לו לעבוד איזה 2-3 דקות ואח"כ לכבות ולשים יד (בזהירות!) על הרדיאטור ולבדוק אם יש חום שווה לאורך כל הרדיאטור.
אם לא, יש לך כנראה סתימה.
תכל'ס במחשבה שנייה ואחרי ההודעה למעלה - כנראה לא ניקזת אוויר טוב.
תשתמש בסימני פיסוק\ניקוד\רווחים בין השורות. קשה לקרוא ככה.
ממליץ לתת לו לעבוד איזה 2-3 דקות ואח"כ לכבות ולשים יד (בזהירות!) על הרדיאטור ולבדוק אם יש חום שווה לאורך כל הרדיאטור.
אם לא, יש לך כנראה סתימה.
תכל'ס במחשבה שנייה ואחרי ההודעה למעלה - כנראה לא ניקזת אוויר טוב.
זהו שלא הצלחתי לנקז אוויר הנוזל פשוט יוצא מהפתח של הרדיאטור. ועוד משהו למה זה הראה לי שהחום מנוע עלה 3 פסים בדאון טאון זה יכול לגרום לנזק? כיבתי תקטנוע ישר ועכשיו נסעתי החום לא עלה אבל מה שכן נוזל קירור נוזל מהפקק של הרדיאטור קיצר באלגן
יש לדאון טאון בורג ניקוז.
ממליץ לך לחפש את הספר רכב(האמריקאי) שלך ולעבוד לפיו.
אתה בסוף תעשה נזק.
יש לדאון טאון בורג ניקוז.
ממליץ לך לחפש את הספר רכב(האמריקאי) שלך ולעבוד לפיו.
אתה בסוף תעשה נזק.
מה הקשר בורג ניקוז?? ידוע שיש בורג ככה ניקזתי את המים זה לא הייתה השאלה שלי
איפה היה הבורג ניקוז שלך?
איפה היה הבורג ניקוז שלך?
למטה איפה שהמשאבת מים אבל איך זה קשור
בורג ניקוז של הנוזל קירור? בטח שזה זה גם בספר רכב רשום וגם שפתחתי יצא לי משם המים... אז איזה בורג עוד יש?
זה הבורג ניקוז, נכון, אבל יש בורג שמוציא אוויר מהמערכת.
איזה קימקו זה?
דאון טאון 300 והPeople GT 300i זה אותו דגם מנוע, יש עוד בורג של ניקוז אוויר אני בינתיים לא מצליח למצוא תמונה ברורה שלו.
הניקוז אוויר נמצא על הצינור שמגיע או חוזר מהמנוע אני לא בטוח, בעיקרון הצינור הכי גבוהה של הנוזל קירור שמגיע למערכת, יש לו בורג ניקוז אוויר שלו.
https://youtu.be/KuiSGx3G3Rg?t=1640
יש לי דאון טאון 350.. מה איפה שהטרמוסטט?
אתה אומר שבגלל זה לא יצא לי האוןיר אז??
בדיוק.
אני מול ספר של דאון טאון 300, אני חושב שהמנוע זהה עד דומה.
7967
אתה ממלא את הרדיאטור עד הסוף, סוגר את הבורג איפה שהמשאבת מים,פותח את הבורג איפה שהטרמוסטט עד שמתחילים לצאת ממנו מים.
מתניע את הקטנוע ומוודא שהמים מתחילים לרדת ולגהק את האוויר.
האמת שקימקו פה באמת פישלו, יש הסבר איך לפרק את המנוע אבל אין הסבר מפורש איך להחליף נוזל קירור כמו שצריך.
אחרי שמילאת מים כמו שצריך ושהקטנוע הגיע לטמפ עבודה, אני אוהב לפתוח את הבורג שעל הטרמוסטט שוב פעם כדי לוודא שבאמת כל האוויר יצא(אחרי שאתה מכבה את הקטנוע כמובן).
יש פורום של קימקו באנגלית, יש מצב שיש גם ל350.
https://www.kymcoforum.com/index.php?board=36.0
אתה בעצם ניקזת את הנקודה הכי נמוכה, המנוע שלך רץ בלי מים, מזלך שתפסת את זה בזמן ושלא כזה חם היום בחוץ.
אתה ממלא את הרדיאטור עד הסוף, סוגר את הבורג איפה שהמשאבת מים,פותח את הבורג איפה שהטרמוסטט עד שמתחילים לצאת ממנו מים.
האמת שקימקו פה באמת פישלו, יש הסבר איך לפרק את המנוע אבל אין הסבר מפורש איך להחליף נוזל קירור כמו שצריך.
אחרי שמילאת מים כמו שצריך ושהקטנוע הגיע לטמפ עבודה, אני אוהב לפתוח את הבורג שעל הטרמוסטט שוב פעם כדי לוודא שבאמת כל האוויר יצא(אחרי שאתה מכבה את הקטנוע כמובן).
אתה בעצם ניקזת את הנקודה הכי נמוכה, המנוע שלך רץ בלי מים, מזלך שתפסת את זה בזמן ושלא כזה חם היום בחוץ.
אבל אם הבורג איפה שהטרמוסטט יהיה פתוח אני ישים נוזל קירור ואז זה פשוט יצא משם... לא? יעני בשביל שיצא האוויר מהמערכת..
https://www.manualslib.com/manual/1636965/Kymco-Downtown-350i.html?page=292#manual לזה התכוונת הבורג הכסוף הזה?
כן, לא הברגים שמחזיקים את הטרמוסטט.
בתכלס היית אמור לפתוח גם את הבורג של הטרמוסטט כדי לרוקן את כל הנוזל מהמערכת.
אתה אמור לפתוח אותו לקצת זמן עד שמתחילים לצאת משם מים ואז לסגור.
כן, לא הברגים שמחזיקים את הטרמוסטט.
בתכלס היית אמור לפתוח גם את הבורג של הטרמוסטט כדי לרוקן את כל הנוזל מהמערכת.
אתה אמור לפתוח אותו לקצת זמן עד שמתחילים לצאת משם מים ואז לסגור.
ואז לסגור אותו והאוויר יתנקז גם אם הבורג סגור?
האוויר לא יתנקז אם הבורג סגור.
בוא נתחיל מההתחלה.
1. תפתח את הבורג איפה שהמשאבת מים, ואת הפקק של הרדיאטור, ואת הבורג של הטרמוסטט.
תרוקן את הכול.
2. תסגור את הבורג איפה שהמשאבת מים, ואיפה שהטרמוסטט ותתחיל למלא מים ברדיאטור.
3. אחרי שמילאת עד הסוף ואם אתה יכול, תתן ניעור קטן לקטנוע שכל הבועות אוויר יעלו לאיפה שהטרמוסטט, תתן גם כמה לחיצות לצינורות כדי להזיז את האוויר שכלוא.
4. תפתח קצת את הבורג שעל הטרמוסטט ותחכה שיצאו משם מים בזרם רציף.
ואז תשלים ברדיאטור.
5. תתניע את הקטנוע, תוך כדי זה תמלא את הרדיאטור ותתן לחיצות לצינורות כדי להמשיך ולנקז. אחרי שהקטנוע הגיע לטמפ עבודה תבדוק שכל הצינורות חמים.
6. תכבה את הקטנוע, עכשיו אתה גם יכול לפתוח את הבורג שעל הטרמוסטט שוב כדי לוודא שבאמת כל האוויר יצא אבל אתה לא חייב.
תשלים ברדיאטור.
זהו.
תשטוף כל מקום שנגע בו נוזל הקירור.
בוא נתחיל מההתחלה.
תרוקן את הכול.
3. אחרי שמילאת עד הסוף ואם אתה יכול, תתן ניעור קטן לקטנוע שכל הבועות אוויר יעלו לאיפה שהטרמוסטט, תתן גם כמה לחיצות לצינורות כדי להזיז את האוויר שכלוא.
ואז תשלים ברדיאטור.
5. תתניע את הקטנוע, תוך כדי זה תמלא את הרדיאטור ותתן לחיצות לצינורות כדי להמשיך ולנקז. אחרי שהקטנוע הגיע לטמפ עבודה תבדוק שכל הצינורות חמים.
6. תכבה את הקטנוע, עכשיו אתה גם יכול לפתוח את הבורג שעל הטרמוסטט שוב כדי לוודא שבאמת כל האוויר יצא אבל אתה לא חייב.
תשלים ברדיאטור.
זהו.
סבבה אז למה בעצם הראה לי שהמנוע חם יותר מידי זה החשש שלי
כי המנוע שלך עבד בלי נוזל קירור.
תשמע, הסברתי לך בפירוט מה אתה צריך לעשות, אם אתה לא מצליח להבין זה בסדר!, אבל תשתמש במישהו שיודע מה הוא עושה כי מנועים כאלו הם לא זולים.
כי המנוע שלך עבד בלי נוזל קירור.
תשמע, הסברתי לך בפירוט מה אתה צריך לעשות, אם אתה לא מצליח להבין זה בסדר!, אבל תשתמש במישהו שיודע מה הוא עושה כי מנועים כאלו הם לא זולים.
למה לא מצליח להבין הבנתי גם לפני זה עשיתי ככה פשוט לא פתחתי את הבורג של הטרמוסטט כי בספר לא היה רשום את זה פשוט נבהלתי למה הקטנוע התחמם ככה חשבתי זהו הלך לי מנוע אז אתה אומר אין נזק?
אי אפשר לדעת אם יש נזק או אין.
תתניע,תבדוק, אם כיבית אותו בזמן קצר כנראה שאין נזק.
אי אפשר לדעת אם יש נזק או אין.
תתניע,תבדוק, אם כיבית אותו בזמן קצר כנראה שאין נזק.
סבבה ועוד משהו כנראכ סגרתי את הבורג איפה שהמשאבת מים חזק מידי והספייסר התעקם ומטפטף לי משם בכמויות בנסיעה פשוט להחליף את הספייסר? וכמה בערך יקחו על דבר כזה במוסך יש לך מושג?
טוב, הגיע הזמן להגיד לך את זה.
תגרור את הכלי למוסך.
טוב, הגיע הזמן להגיד לך את זה.
תגרור את הכלי למוסך.
יגרור אני כבר יגרור אין לי כח להתעסק בזה אבל צריך להחליף רק שייבה וזה יפסיק לא?
mudale222
31-12-2019, 00:36
אחרי כל זה.... אני במקומך הייתי כבר מסיים את העבודה.
לנקז אוויר הבנת איך.
הנזילה - זה לא מדע טילים, תנקה ותבדוק טוב טוב מאיפה מטפטף, אם זה רק השייבה אז תחליף אותה בכמה שקלים. אם הידקת כל כך חזק שהרסת את ההברגה והבורג מסתובב חופשי, אז בדר"כ מספיק מברז וכמה דקות עבודה. אם סדקת שם משהו אז צריך לאטום וזה כבר יכול להיות יותר סיפור.
הוא הרס את ההברגה.
אם היה מועך את השיבה הדליפה הייתה מגיעה אחרי כמה זמן.
הוא הרס את ההברגה.
אם היה מועך את השיבה הדליפה הייתה מגיעה אחרי כמה זמן.
ומה עושים עם ההברגה הרוסה?
mudale222
31-12-2019, 02:16
תלוי.
אם התבריגים רק נהרסו אבל יש בשר אפשר לקחת מברז וזה פשוט מחדש את ההברגות או מקסימום מברז במידה אחת יותר גדולה (אם זה לא איזור בעייתי).
אם איזור בעייתי\אין מקום, אז הליקויל\תותב, אבל זה כבר יותר סרט (ודי בטוח שרק במוסך).
אין ממש מקום שם לשינוי תבריג, כנראה יחליפו לו את כל החלק, אני מניח שהחלק הזה עולה 200 שקל, תצפה ל 500 שקל במוסך +-.
mudale222
31-12-2019, 02:27
כל הזין. האמת לא סכום נוראי.
ממליץ על ידיות מומנט לפעם הבאה (אם תהיה).
כוס אחתוק איזה באלגן יותר לא נוגע בקטנוע זה נראה קל אבל כל טעות קטנה עושה נזק יקר יאללה איזה באסה.שמן ופילטרים אני עושע לבד חשבתי זה גם קל אבל מסתבר שלא
גם בשמן ופילטרים אתה יכול לגרום הרבה נזק.
אבל,
אם לא תטעה, לא תלמד.
(לחילופין, ואני ממליץ את זה לכל החברים שלי, למצוא בעל מקצוע ולעשות איתו את כל הדברים האלה בפעם הראשונה).
600 ירושלמי
31-12-2019, 14:50
כוס אחתוק איזה באלגן יותר לא נוגע בקטנוע זה נראה קל אבל כל טעות קטנה עושה נזק יקר יאללה איזה באסה.שמן ופילטרים אני עושע לבד חשבתי זה גם קל אבל מסתבר שלא
אם לא תטעה, לא תלמד.
מחזק את אייל. אמנם, יש אנשים שמומלץ שלא יתקרבו לכלי עבודה בשום אופן, רוב האנשים הללו יודעים את זה והעולם חי איתם בשלום.
עם זאת, אם יש גישה ורצון- תנשום עמוק. ותלמד את הדברים לאט לאט.
עוד לא עשית שום נזק, ממה אתה נלחץ?
לגלות לך "סוד"? כל מי שלמד לעבוד ולטפל בבית עשה נזק בשלב כזה או אחר. מי שרוצה לדעת וללמוד לטפל לבד מבין את זה, יודע שלפעמים לומדים מטעויות, וכפי שההוא מעללי ציין- אם אתה לא בטוח, תושיב לידך מישהו שמבין כשאתה עושה דברים כאלה.
שבוע אחרי שלמדתי לחרב הברגות עדינות, למדתי להשתיל הליקויל ;)
מאיפה אתה בארץ?
אולי מישהו מהחברים פה יסכים לקחת אותך פרויקט פרח.
שאלה אחרונה אחי רשמת בסוף שאתה אוהב לפתוח בסוף את הבורג של הטרמוסטט כדי לבדוק שבאמת כל האוויר יצא. זאת אומרת שאם אני יפתח את הבורג ואם יוצאים ישר מים בזרם ישר בלי בועות זה אומר שכל האוויר יצא?
שאלה אחרונה אחי רשמת בסוף שאתה אוהב לפתוח בסוף את הבורג של הטרמוסטט כדי לבדוק שבאמת כל האוויר יצא. זאת אומרת שאם אני יפתח את הבורג ואם יוצאים ישר מים בזרם ישר בלי בועות זה אומר שכל האוויר יצא?
כן. המטרה היא לא להוציא את כל האויר עד הבועה האחרונה מהמערכת - זה לא מערכת בלימה - אבל לוודא שאין חללים גדולים שמים לא הגיעו אליהם ולא מילאו אותם.
כן. המטרה היא לא להוציא את כל האויר עד הבועה האחרונה מהמערכת - זה לא מערכת בלימה - אבל לוודא שאין חללים גדולים שמים לא הגיעו אליהם ולא מילאו אותם.
סבבב ועוד שאלה . נגיד אני פותח את הפקק של הרדיאטור אז פשוט להוסיף עד הסוף ? ובלי להוציא אוויר או משהו כן פשוט לפתוח לשפןך נוזל ולסגור כן?
כן, ענו לך בשרשור אחר שלך.
בוא נתחיל מההתחלה.
תרוקן את הכול.
ואז תשלים ברדיאטור.
תשלים ברדיאטור.
זהו.
עדכון עשיתי מה שאמרת לי עם הבורג ניקוז אןןיר כדי באמת לבדוק אם איו אוויר כלוא .פתחתי אןתו ואת הפקק של הרדיאטור ויצא זרם מים חזק אחיד בלי בועות זאת אומרת שהאוויר יצא כבר. דבר שני אחריזה השלמתי ברדיאטור והתנעתי את הקטנוע הקטנוע לא גיהק את המים הןא פשוט דחף את המים למעלה . מה זה אומר? יכול להיות כי הרדיאטור מלא כבר בגלל זה?
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft