מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : החיים על פי כריסי - שרשור התחדשות של Honda NC700X

TundraOG
03-01-2020, 22:33
אתחיל בלאמר תודה לכל מי שעזר והתמודד עם צרורות האשכולות השונים שלי לגבי מגוון דגמים, לבחור מחליף לעז הוותיקה שלי לא קל בכלל, אבל הגענו לשם בשעה טובה!

הסוסה הבאה עונה לשם כריסי, והיא הונדה NC700X שחורה ויפייפיה. בחירת הדגם הגיעה משלל סיבות, אבל בראש ובראשונה הייתה לי מחשבה אחת - אני לא רוצה לוותר על שום דבר שאני מכיר מהעז, רק לשפר.

תגידו מה שתרצו על GS500, זה אופנוע פשרה (!) מעולה. לא מהיר אבל מהיר מספיק, לא חזק אבל חזק מספיק, זול לאחזקה, אמין. עושה הכל מהכל בלי בעיה. לא רציתי ללכת לקיצון כלשהו ולאבד את החבילה המאוזנת שהייתה לי. מה שכן היה חסר לי זו נוחות בהרכבה למרחקים, מרווחי טיפולים גדולים יותר (רוכב לא מעט בשנה) וארגונומיה פחות צפופה לגובה שלי (1.88). אני לא מותרות, מותגים וכלי קצה לא מושכים אותי יותר מדיי, אז חיפשתי את ה-best bang for the buck, וכך הגענו ל-NC.

אספתי אותה היום בתל אביב לאחר שבוע וקצת של ציפיה ודחיה עקב תנאי מזג האוויר. הבעלים נפרד בצער עם נשיקה על "מיכל הדלק", ויצאתי לדרכי. על השעון - 83,350 ק"מ. לא הספקתי לעבור 5 ק"מ ועצרו אותי שוטרים בטענה שלא עצרתי במעבר חציה. עם החוק אני לא מתווכח, קיבלתי מתנת יומולדת נחמדה שאשלם אחר כך. על העז לא עצרו מעולם. מסקנה - אופנוע שחור מושך תשומת לב.

הביתה יצאנו לכיוון אזור השפלה. בעיר היא כמו קליע, המומנט מאוד נגיש וכיפי. אני לא יודע מי בהונדה החליט להחליף בין המקום של המאותתים והצופר, אבל יצא שכמה פעמים בעיר צפרתי לשווא. התרגלנו. לבלמים צריך להתרגל, בהחלט צריכים החלפת נוזל, אולי גם רפידות.

מחוץ לעיר השיוט על 130-135 מרגיש מעולה. מעל 140 בשישי היא לא רוצה לעלות. לא יודע אם זה בגלל הרוחות, השרשרת או משהו אחר, אבל צריך לבדוק את זה. בעלי ה-NC - זה רגיל?
נזכרתי בלוקי, לגמרי מבין את הרצון לעוד כמה סוסים באורווה, אם היו שם עוד 15 זה היה אופנוע מושלם, אבל לי זה מספיק לעת עתה. מיגון הרוח הגבוהה יוחלף למקורי, המערבולת מאוד מורגשת. מחכה לי המשקף המקורי וארגז במוסך של הבעלים הקודמים.

לקחתי את הבייבי-סיס בהרכבה לארוחת שישי. אמרה שמאוד נוח בהשוואה לעז, חסר הארגז לתחושת בטחון מאחור, נאמר לה שיטופל.

בגדול - אני מאוד מבסוט. ABS זה חדש. קירור מים זה חדש. הזרקת דלק זה חדש. מסך דיגיטלי זה חדש. הרבה מאוד "פעם ראשונה" על אותו הכלי. זה לא אופנוע מושלם, אבל הוא המושלם בשבילי למצב ולדרישות שלי, ואנחנו הולכים להינות מאוד ביחד.

תמונות יועלו בהקדם, כרגע בנייד.

83,400 ק"מ על השעון. שנה ראשונה באוכף חדש. הסאגה מתחילה.

עמיר
04-01-2020, 10:56
ת-ת-ח-ד-ש!
:thumbsup::cheers2:

מאחל לך הרבה נסיעות טובות!

TundraOG
04-01-2020, 12:59
7974
הגברת אחרי השטיפה הראשונה אתמול. בסך הכל העברתי צינור להוריד את כל האבק והג'יפה, שאר התכשירים בינתיים נותרו בתיק כי אין סיבה למרק אופנוע לפני רכיבה בגשם.
היום עברתי מעט על המכלולים. השמן הפתיע אותי לטובה, מלא ובצבע זהה לחדש למרות שעברו 11.5 אלף ק"מ מהטיפול האחרון. נוזלים - בסדר. השרשרת הייתה צריכה מתיחה כמו שחשבתי, ונקיון ושימון טוב, מצבה בסדר גמור וכך גם הגלג"שים. כבר בחניה הורגש הבדל בתגובה של האופנוע אחרי כיוון השרשרת, אני חושב שזה יפתור לי את סוגיית התאוצה מעל מהירות מסויימת, נחכה ונראה.

אה ועמיר - תודה רבה :)

lokimonster
04-01-2020, 13:13
תתחדש.

ותזכור שווילי זה דבילי.

רגע שרשור של nc אז תתעלם מהווילי.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

Delirious1989
04-01-2020, 13:42
מזל טוב ותתחדש, נראית טוב כריסי!
מה עשית עם העז? נמצא לה בית חדש?

נהניתי לקרוא, ושיקנאו בפייסבוק.

Sent from my S60 using Tapatalk

TundraOG
04-01-2020, 14:05
העז העונה לשם לייסי עוד אצלי. מכיוון שאופנוע הוא כלי התחבורה היחיד שלי (והיחיד שאני רשאי לנסוע עליו), אבא שלי הלווה לי את ההפרש שהייתי צריך בשביל לקנות את ה-NC ואז כשאמכור את העז, אחזיר לו. כרגע העז באופן חגיגי עומדת למכירה ואמנם אני קצת אופטימי לגבי המחיר, אשחרר בפחות.

אגב למי שתוהה - כריסי משתי סיבות, גם כי הדגם זה קרוסאובר אז כריסי, וגם כי אני מעריץ לא קטן של Against The Current אז כמעין מחווה, אותו דבר כמו לייסי.

https://www.youtube.com/watch?v=U58y6axpS-E

TundraOG
04-01-2020, 23:58
רכיבה ראשונה בגשם זלעפות.

היום בחזרה מהעבודה תפס אותי גשם כבד. אני הקדמתי תרופה למכה אתמול והתחדשתי בחליפת סערה של לרט.
על העז תמיד מאוד חששתי מהסיטואציות האלה, גם כי האופנוע קל יותר, גם בגלל היעדר ה-ABS וגם בגלל שהרוח הרבה יותר מורגשת שם.

אתם חושבים שלכריסי הגשם הזיז? התשובה היא לא. האופנוע יציב כמו טנק פנזר גרמני, תגובת המצערת מעולה בדיוק למצבים האלה, והפלא ופלא - אני יכול להשתמש בבלמים כאוות נפשי! בנוסף למערכת ה-ABS, כריסי היא מהדגמים שקיבלו מערכת בלימה משולבת, משמע גם אם אני לוחץ רק על הבלם הקדמי, האחורי מופעל מעט, וההפך.

אני לא אגיד שזו חוויה נעימה במיוחד, אבל הדבר היחיד שנרטב (נו, חוץ מהאופנוע) היו הגרביים שלי, מה שאומר שערדליים זו הרכישה הבאה. תא המטען נבדק כאשר כל הציוד, כולל הטלפון, בשקיות על מנת למנוע פאדיחות, וגיליתי שהוא באמת הרמטי כמו שמספרים. מחליפת הגשם אני מבסוט, ואני ומיגון הרוח הגבוהה נהיינו חברים ואתן לו צ'אנס נוסף.

אחרי 60 ק"מ מהתדלוק האחרון, ירד לי פס דלק אחד. מעניין מה נתוני הצריכה יראו, אני עוד מתרגל לאופנוע ונשאר בעיקר באזור ה-4000 סל"ד, ברכיבה הזו ניסיתי לרדת ל-3000 עד 2500, יקח זמן להתרגל לאופי אבל זה תהליך מהיר (כן, להשתמש במילה "מהיר" בשרשור על NC לא קורה הרבה). בינתיים - מבסוט מאוד מהלינאריות של המנוע, קלע בול בפוני ועם טיפונת חספוס להזכיר לך שהוא שם.

So far so good.

moonshield
05-01-2020, 00:03
תתחדש!!!
כריסי נראית אחלה אחרי המקלחת [emoji6]
בהצלחה במכירה של העז.
רכיבות בטוחות וטובות.

lokimonster
05-01-2020, 00:11
4000 סל"ד
זה כמו ts50w
סתם צוחק ts יותר מהיר.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

TundraOG
05-01-2020, 00:27
4000 סל"ד
זה כמו ts50w
סתם צוחק ts יותר מהיר.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

שאגב זה בדיוק מה שמפריד בין הבייק שלי לשלך בנפח - ts50w אחד. לא אתפלא אם גם בסוסים זה ההפרש.

moonshield - תודה!

קובי
05-01-2020, 15:12
תתחדש וסע בזהירות. האופנוע נראה מצוין. תמשיך לדווח

Paz
05-01-2020, 17:33
נשמע אחלה שידרוג, תתחדש ותהנה, רק רכיבות טובות!

TundraOG
05-01-2020, 22:43
למרק, למרק, למרק.

אחרי 48 שעות מהקניה פסק הגשם והשמיים התבהרו. הוריד כבר קפץ בנושא מהרגע שראיתי את האופנוע לראשונה והחלטתי שדי, צריך לנקות את האופנוע.
חזרתי הביתה, וכמעט בהתלהבות של ילד ירדתי למטה עם תיק התכשירים. קרוב לשעתיים של חומרים לאופנועי שטח, ווקסים וקצת WD40 על המכלולים - להלן ה"לפני" (ביום הקניה) וה"אחרי" (מהיום)

7979

עם המנוע אנחנו מתחילים להתיידד. הספקתי להעביר קרוב ל-180 ק"מ באוכף ביומיים האלה, ומתחילים להבין את האופנוע. ההילוך החמישי אומר תאיץ לאן שבא לך כדי לבחור מהירות שיוט, והשישי זה בשביל להישאר בשיוט הזה. לקחתי אותה למגרש בדרך הביתה להתיידד קצת. ההיגוי כבד בצורה מורגשת ביחס לעז, אפילו ביחס לטרייסר 700 עליו למדתי בשיעורי הנהיגה, עקב בסיס הגלגלים הארוך יותר. האופנוע קל לשליטה, צריך לכוון את הקלאץ' לטעמי מעט ולבדוק את לחץ האוויר בצמיגים.

83,560 ק"מ. ממשיכים.

קידוזו
05-01-2020, 22:47
כיף לשמוע ותתחדש. האופנוע נראה ממש טוב.
מה שאותי הרג ב NC היה מנתק ההצתה שהגיע כל כך מוקדם כשברור שעוד היה הרבה כוח. הגעתי כל כך הרבה פעמים ברכיבות במיוחד בקטעים שהייתי מאוד מרוכז למנתק שזה פשוט הפך לבדיחה. היפנים כנראה תכננו מנוע שיפעל באמינות מופלגת ולכן מונעים ממנו יזע ועמל. מאוד ממליץ על טיפול אצל ניר ברעננה (מורשה) ועוד יותר על צמיגי ContiRoad Attack3. הם פשוט נותנים אחיזה ברמה אחרת לגמרי, במיוחד בחמסין ובקור. לגבי הבלימה, אני לא זוכר שהקידמי הפעיל את האחורי ואולי כדאי לבדוק. אצלי המטען היה בתא המטען והכבל עבר דרך הגומיה למעמד הפון ועדיין היה אטום. אל תזלזל בכריסי ובהחלט, ווילי אפשר לנסות. אפילו אני הצלחתי- לנסות. לדעתי הם שמו גם מגבלת סל"ד נמוכה יותר בזיהוי דאבל קלאצ'. זה לא רק (שחסר) הכוח אלא גם מיקום משקל הישיבה ומרכז הכובד הנמוך. מברוק

TundraOG
06-01-2020, 05:52
אני מסכים. יצא לי פעם אחת עד כה להגיע למנתק והוא נכנס בצורה מאוד ברוטלית, כמעט צועקת. לפי תצורת המנוע, אני מנחש שהונדה בקלות יכלו ליצור פה מתחרה ל-07 של ימאהה שיסתכל לו בלבן שבעיניים, אבל המנוע מרגיש כמו 07 מוגבל ל-A1. כמו שלוקי אמר - עוד כמה סוסים והאופנוע הזה היה מושלם, אבל מצד שני אז לא היינו מקבלים את צריכת הדלק המעולה הזו.

אגב, ניר הוא דווקא הסיבה שהאופנוע הזה אצלי. הוא קישר אותי לבן דוד שלו, זה האופנוע שלו והוא טופל אצלו. אקח אותה השבוע לחבר טוב שהוא מכונאי בחסד שיעבור לי על המכלולים, החלפת נוזלים, שסתומים ועוד כמה דברים שמציקים לי.

כרגע הצמיגים שיש הם מישלין פיילוט פאוור רדיאל, ואין לי שום טענות אליהם. על העז יש לי את דגם הפיילוט סטריט והם שורדים המון, המון זמן ואף פעם לא עשו בעיות מבחינת אחיזה אז אשאר עם מישלין.

ולגבי הבלימה - קראתי שזה פיצ'ר שהיה רק בדגמי ה-700 בשנתונים 12/13, ואז ל-750 הבלימה היא "רגילה". ולגבי הווילי...נחכה ונראה, לא בוער לי לעשות שטויות :)

israel
06-01-2020, 09:45
תתחדש נראה פגז,שמור על עצמך ותהנה מהשדרוג,
לגבי הבלמים אם אני לא טועה בלימה בבלם האחורי משפיע גם קצת על הקידמי,אך בלימה בבלם הקידמי משפיע רק בקידמי.

erani99
06-01-2020, 14:01
תתחדש.
וחשוב מאוד לבדוק את האויר בצמיגים, לכוון את המנופים והרגליות למנחים שלך, הלחץ הנכון בצמיגים (מן הסתם..) ועם הכיוונים הנכונים אתה פשוט תרגיש שהכלי "אחר", בקטע טוב כן !!!

TundraOG
08-01-2020, 02:49
לדברים טובים מתרגלים מהר.

היום תדלקתי את האופנוע לאחר 219 ק"מ. חישוב צריכה זריז הראה צריכת דלק של 1 ל-21, ואני מודה שבחנתי את הגבולות של האופנוע וחייתי בתחום הגבוהה של הסל"ד. אחרי התרגלות למנוע, התחלתי להתייחס לאופנוע כמו שהוא - קרוזר בשלדת אדוונצ'ר, או כמו שאני קורא לזה - VN900 עם הילוך שישי. נראה מה הנתונים יראו בתדלוק הבא.

חוזר מטיול לילי עם הכלב, רואה את האופנועים, שם לב לעז המכוסה שלא רכבתי עליה מאז הקנייה. עולה למעלה, עולה על מיגון ויוצא לאוורר את העז באוויר הלילה העירוני.
באופן מיידי, הכל הרגיש לי מוזר. הרגליות גבוהות מדיי, הגז פתאום רגיש מדיי, רכינה קדימה. אין פה רע או טוב, פשוט שונה. צ'וק, המתנה ויוצאים לדרך.

בגדול - אני חושב שעשיתי את הצעד הנכון בשדרוג ובחירת הכלי הבא. פתאום 5000 סל"ד על העז נשמע אסטרונומי. המנוע, מצד שני, מרגיש יותר חי, יותר חלק ומזכיר קלות צליל של 4 בשורה בהאצה (אני יודע מה אמרתי). המהירות הסופית בכל הילוך גבוהה יותר בעז, אבל אני לא מרגיש בנוח למשוך את המנוע לשם. ההבדל הגדול שבלט לי הוא שבעז, אתה יושב מעל האופנוע, לא רואים באמת את לוח השעונים אלא אם אתה מסתכל מטה, יש רק כביש מולך. על כריסי זה שונה, תחושה שיש עוד נפח לפניך ואתה "בתוך" האופנוע. שוב, לא טוב או רע, רק שונה.

בסופ"ש מתכנן בתקווה לקפוץ לטיפול/יישור קו לפני טיול גדול ראשון לגולן. בגדול נותרו לי כמה מאות ק"מ עד הטיפול אבל אני מעדיף מוקדם מאשר מאוחר.

הפלג הצפוני
08-01-2020, 09:52
תתחדש בעיזה פזיזה.
יש לה אופי תיורי יותר מהקודמת.

dudybou
08-01-2020, 17:07
מעניין הקטע של המנתק,
אני כבר 3 שנים איתו ולא הגעתי למנתק אף פעם..
ואני לא חס עליו במיוחד. אבל גם לא רוצח אותו..

לגבי הבלימה - אתה בטוח שזה לא תוספת כלשהי של הבעלים הקודמים ? לא חושב שאצלי זה ככה.. (יש איך לבדוק את זה ?)

אני הייתי עם אנג'ל עד לפני חודש+ (כמה סטים החלפתי), ואז החלפתי קדמי ל-מישלין פיילוט רואד 5, ובקרוב גם אחורי תואם.
לא ממש מרגיש הבדל בינתיים, אבל לדברי המוסך שלי הם שידרוג לעומת האנג'ל (באחיזה ובאורך חיים). הזמן יאמת..

בכל אופן - תתחדש ! ורכיבות בטוחות.

TundraOG
08-01-2020, 17:24
מעניין הקטע של המנתק,
אני כבר 3 שנים איתו ולא הגעתי למנתק אף פעם..
ואני לא חס עליו במיוחד. אבל גם לא רוצח אותו..

לגבי הבלימה - אתה בטוח שזה לא תוספת כלשהי של הבעלים הקודמים ? לא חושב שאצלי זה ככה.. (יש איך לבדוק את זה ?)

אני הייתי עם אנג'ל עד לפני חודש+ (כמה סטים החלפתי), ואז החלפתי קדמי ל-מישלין פיילוט רואד 5, ובקרוב גם אחורי תואם.
לא ממש מרגיש הבדל בינתיים, אבל לדברי המוסך שלי הם שידרוג לעומת האנג'ל (באחיזה ובאורך חיים). הזמן יאמת..

בכל אופן - תתחדש ! ורכיבות בטוחות.

למנתק יצא לי להגיע פעם אחת בעיר בהאצה, ביום הראשון שלי עם האופנוע. מאז אני לא הגעתי אליו שלא ברצון (אופנוע ראשון עם מנתק הצתה, תנו להתלהב קצת).

כרגע כריסי נועלת מישלין פיילוט פאוור רדיאל, מרגישים לא רע בכלל אבל ממה שנראה לא נותרו להם עוד הרבה ק"מ. כשיגיע מועד ההחלפה אשאר עם מישלין, אם יש פיילוט סטריט רדיאלים לדגם הזה בארץ - אלך עליו. הייתי מאוד מבסוט מהצמיגים על העז, האחיזה טובה מאוד והם מספיקים לעשרות אלפי ק"מ בלי בעיה.

מה שכן, עם כל האהבה לתא המטען המעולה, חסר לי הארגז ואני מקווה לאסוף אותו מהמרכז בהקדם.

TundraOG
09-01-2020, 18:03
רומנטיקה מול קלאסיקה, וההגדרה של אופנוע משעמם.

מה מגדיר אופי של אופנוע? למה ניתן לקרוא אופנוע משעמם? אני חושב שכח סוס ותצורת מנוע לא משחקים פה תפקיד גדול, אלא שהדגש הוא דווקא על היחסים העדינים בין האופנוע ורוכבו.
ה-NC עושה הכל בצורה טובה. צריכת דלק טובה מאוד גם כשאני אגרסיבי על הגז, בולם בכל מזג אוויר בלי מחשבה, מניע בנגיעה ומחמם את עצמו לבד. זה שקט נפשי מצד אחד, אבל מצד שני יש משהו שחסר לי.
אני רגיל למנועים עם קירור אוויר וקרבורטורים. אני רגיל לכך שצריך לחמם מנוע באופן ידני, לבדוק שמן בקפידה כי בכל זאת מדינה חמה ומנוע מקורר אוויר. אני רגיל לתכנן מרווחי בלימה שבעתיים בגשם ולריח שמגיע עם אופנוע נטול ממיר קטליתי. חלק בי חושב שאולי ה-W800 יכל להתאים לי יותר, אבל אני יודע שזו רומנטיקה מרחוק.
אני מניח שלאחר הלימודים, במידה ולא ארכוש טריומף סביר להניח שאחזור למקוררי האוויר, דוגמאת האנפילד 650 המעולים (ראיתי מקרוב, נראה פצצה!) או איזה W800 מהדגמים החדשים עם בלמי הדיסק. ה-NC נוח בצורה מדהימה ולא מצריך שום מחשבה אבל בניכור הזה אולי גם מתבטא חוסר החיבור שלי עם הכלי. אולי הזמן יראה אחרת...

KKatkov
09-01-2020, 18:06

מה מגדיר אופי של אופנוע? למה ניתן לקרוא אופנוע משעמם? אני חושב שכח סוס ותצורת מנוע לא משחקים פה תפקיד גדול, אלא שהדגש הוא דווקא על היחסים העדינים בין האופנוע ורוכבו.
ה-NC עושה הכל בצורה טובה. צריכת דלק טובה מאוד גם כשאני אגרסיבי על הגז, בולם בכל מזג אוויר בלי מחשבה, מניע בנגיעה ומחמם את עצמו לבד. זה שקט נפשי מצד אחד, אבל מצד שני יש משהו שחסר לי.
אני רגיל למנועים עם קירור אוויר וקרבורטורים. אני רגיל לכך שצריך לחמם מנוע באופן ידני, לבדוק שמן בקפידה כי בכל זאת מדינה חמה ומנוע מקורר אוויר. אני רגיל לתכנן מרווחי בלימה שבעתיים בגשם ולריח שמגיע עם אופנוע נטול ממיר קטליתי. חלק בי חושב שאולי ה-W800 יכל להתאים לי יותר, אבל אני יודע שזו רומנטיקה מרחוק.
אני מניח שלאחר הלימודים, במידה ולא ארכוש טריומף סביר להניח שאחזור למקוררי האוויר, דוגמאת האנפילד 650 המעולים (ראיתי מקרוב, נראה פצצה!) או איזה W800 מהדגמים החדשים עם בלמי הדיסק. ה-NC נוח בצורה מדהימה ולא מצריך שום מחשבה אבל בניכור הזה אולי גם מתבטא חוסר החיבור שלי עם הכלי. אולי הזמן יראה אחרת...

בעצם... אתה רוצה דוקאטי או מוטו-גוצי.
האחרונים שמייצרים מקוררי אויר ראויים. מבין שניהם, דוקאטי מתפשרים פחות על השימושיות.
חבל שאתה לא מקשיב :)

TundraOG
09-01-2020, 18:29
האחרונים שמייצרים מקוררי אויר ראויים. מבין שניהם, דוקאטי מתפשרים פחות על השימושיות.

לאיטלקים לא מתקרב, לא מתחבר ממש. לטעמי (!) המנוע של הגוצי יושב בצורה מגושמת ואני לא מתחבר. דוקאטי גם לא בדיוק כוס התה שלי.
האופנוע הבא - "רטרו" בריטי/יפני/הודי. אני בשנים הקרובות צריך נטו אופנוע אמין וזול להחזקה ובזה ה-NC מושלם, אבל זה בהחלט לא האופנוע האחרון שלי.

עוד אחזור לפנס העגול (טכנית, כל עוד העז אצלי, גם לא עזבתי עדיין), וזה יגיע עם מושב שטוח ותיקי צד ואתמודד עם כל פשרה בדרך.

KKatkov
09-01-2020, 18:32
לאיטלקים לא מתקרב, לא מתחבר ממש. לטעמי (!) המנוע של הגוצי יושב בצורה מגושמת ואני לא מתחבר. דוקאטי גם לא בדיוק כוס התה שלי.
האופנוע הבא - "רטרו" בריטי/יפני/הודי. אני בשנים הקרובות צריך נטו אופנוע אמין וזול להחזקה ובזה ה-NC מושלם, אבל זה בהחלט לא האופנוע האחרון שלי.

עוד אחזור לפנס העגול (טכנית, כל עוד העז אצלי, גם לא עזבתי עדיין), וזה יגיע עם מושב שטוח ותיקי צד ואתמודד עם כל פשרה בדרך.

אמרתי לא מקשיב?
ב'סדר, יש לך עוד דרך ארוכה לעבור...

השושנים
10-01-2020, 07:51
...

אז פה אנחנו די דומים אבל אני כבר צעד אחד או שתיים לפניך בתהליך, אני רוכב מגיל 14 השנה אחגוג 55 תחשב...

במשך שנות חיי ליוו אותי המון אופנועים במקביל לחיים עצמם, כדרך הטבע חווית המון סוגים של מצב כלכלי שהשפיע
בפועל על היכולת שלי לרכוב.

החזקתי כלים במצב שבר, קיבלתי גרוטאות והפכתי אותן לאופנוע, הכרחתי חברים מתחום הרכב לתקן לי אופנועים שנראו
אבודים. והתקדמתי עם האבולוציה של האופנועים בישראל.

רכבתי על אופנועים אנגליים הפוכים, הילוכים בצד הבלם והבלם בצד ההילוכים , רכבתי על אופנועים שהראשון הכי למעלה
והחמישי למטה, רכבתי עם בורר הילוכים ביד, אוטומטים, גיר רציף הכל. רכבתי בארץ ורכבתי בחו"ל. תמיד רכבתי.

לכל אופנוע הקסם שלו, לכל אופנוע הנשמה שלו. אבל...(ת'אמת...הרי לא חשבת שזה לא יבוא) המהפך קרה לי במעבר
מה-BMW R100RS "המפלץ", לוי מקס ושם נפל לי הפטיש על הראש.

את הבימר שיפצתי ממצב עמידה למצב של כלי שנסע בכל הארץ, לא חף מתקלות אבל נסע, השקעתי הרבה כסף אבל
הוא זה שגרם לי להתאהב (מעבר לקטע המכני של השיפוץ, בעצם השיקום של כל אופנוע) ברכיבה עצמה, אגב הוא גם
גרם לג'ינג'ית לבוא ולהצטרף אלי להרפתקה. על הווספה היינו עושים "סידורים" על המפלץ טיולים. למזלי הוא נקנה ע"י
אספן נלהב שהבין איזה אוצר מסתתר שם, ואני עברתי לכלי מודרני ה-VMAX שהם 140 כ"ס של שכרון חושים, אבל...
(שוב האבל הזה) זה לא היה זה, אנסתי את האופנוע להיות מה שהוא לא, בעצם מה שאנחנו לא, זה לא היה כלי טיולים.

לשמחתי יכולתי לבצע כלכלית עיסקה שהביאה לי את הורסיס חדש מהסוכנות, כלי שתפור לי כמו כפפה ליד, בול זה
כלי בלי נשמה, יעיל אמין נטו טיולים (שגר ושכח) וכך בעצם עברתי מלהיות ריסטורר להיות פשוט חופשי ומאושר.

כל שלב בחיים היה טוב כשהיה והיה עוד צעד להתקדמות והתאים לתקופה, סופי הווספה הייתה מקסימה עם המון אופי,
הבימר היה לוחם קשיש, הוי מקס היה מעצמה גרעינית, והורסיס סתם סוס...אבל אני אוהב אותו.

סופי הוספה:
7983
7984
7985
7986

DavidSpi
10-01-2020, 08:44

שואל לדעתך, הבמו 9rt לא ראוי כמקורר אוויר?
אני מתחיל לחשוב על האופנוע הבא...

TundraOG
10-01-2020, 11:13
שושני, כרגיל יפה כתבת.
אני מעריך את ה-NC בימים כאלה, שיורד גשם זלעפות אבל יש לי ABS וצמיגים רחבים והגנה מעולה מהרוח ואני לא דואג כמעט בכלל לגבי הרכיבה (רוכב בזהירות, מן הסתם, אבל לא בפחד).
גם מהעז לא יותר מדיי התלהבתי כשקניתי. תמיד האופנועים שלי הם אופנועי פשרות - הראשון היה ה-250 היחיד שנכנס לי לתקציב, העז הייתה האופנוע הכי חזק לרשיון מוגבל שלא עלה מעל 40 אלף (שכחייל משוחרר - זה המון), וכריסי ה-NC פשוט תפורה לצרכים שלי.
כמו שלמדתי להתרגל וגם לאהוב עד מאוד את העז, אני מניח שזה יקרה גם עם ה-NC. אלמד לאהוב את השקט, יש בו משהו מרגיע.

Dresdner
10-01-2020, 13:33

למרות שלא שאלת אותי: מעולה! רכבתי על הURBAN אם המנוע הזה והמנוע מעולה עם ים מומנט שטוח, שאר האופנוע היה אכזבה מבחינה ארגונומית, אם הR9T נוח לך אז אתה תתלהב מהשאר

KKatkov
11-01-2020, 01:16

ראוי מאוד. קצת שכחתי מהבימרים, מודה ומתוודה.
הבוקסרים מקוררי האוויר לא מיוצרים כבר כמה שנים פרט לנינ-T, זאת כנראה הסיבה שהם החליקו לי מהרדאר.

FoxLight
11-01-2020, 18:43
עוד כמה סוסים וקצת יותר סל"ד יש ב NC750 אם אני לא טועה

TundraOG
11-01-2020, 19:03
טיול ראשון - אהבה ממבט שלישי.

יצאתי הבוקר לטיול לאחר שנדחו תכניות לעלות צפונה לעבר קצרין לסופ"ש. אינני נוהג לתכנן את הטיולים שלי, רק לכוון את הכידון לאחד מכיווני השמיים ולרכב לאן שהכביש יקח אותי.
מצאתי עצמי רוכב דרומה. על כביש 6 לא חסר לי כח. שיוט נינוח על 110-115 בימני, לא באמת רציתי לעלות מעל אבל היו רגעים שעליתי ל-125-130 לעקיפות וזה בקושי הזיז לה.
מצאתי את עצמי איכשהו בבאר שבע, ומשם דרומה דרך כביש צאלים (222) לעוטף עזה. מה שאני מאוד אוהב באופנוע הזה זו העובדה שאפשר להישאר בהילוך שישי גם על 90 וגם על 130 קמ"ש וזה ירגיש נינוח למדי בכל טווח המהירות הזה.
האופנוע פשוט נוח ולא מצריך מחשבה מעבר לרכיבה, נותן לך זמן לראות את כל מה שסביב, לרכב במהירות חוקית זו לגמרי לא בעיה ולא חיפשתי מעבר ל-90 קמ"ש של כבישי הדרום.

אז לאחר 270 ק"מ ביום אחד, צריכת דלק של 1 ל-25 והרבה חוויות, התחברתי סופית לאופנוע. אני רוכב בשביל החוויה, לא בשביל המהירות, לא בשביל לרדת נמוך כמו ולנטינו רוסי בפניות, בראש ובראשונה בשביל החוויה ותחושת החופש. וכמה יופי שהאופנוע הזה לא "מגרה" אותך מעבר, לא מדרבן אותך לשבור שיאי מהירות, פשוט תבחר הילוך, שים את הפלייליסט האהוב באוזניים ותהנה מהעולם שסביבך.

כריסי הולכת להישאר אצלי המון, המון זמן.

lokimonster
11-01-2020, 19:06
אתה תתפלא אבל דווקא בטכני אפשר להנות איתו ואפילו לרדת נמוך מאוד.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

lygav
11-01-2020, 19:57

מעניין איפה לדעתך יש שימושיות בסקרמבלר, או בכלל 797?

ayalzo
11-01-2020, 20:14
אגב, דיברת על הצורך לרדת לחמטשי בשביל האצות. לא יודע אם זה ככה ב700 אבל ב750 הוא מאיץ די יפה בשישי גם לאזור ה180.
ברור שהאצה בחמישי תהיה חזקה יותר, אבל בשישי היא גם יפה.

TundraOG
11-01-2020, 20:22
לוקי - זכור לי מהשרשורים שלך שהופתעת לטובה מנסלי שלך. האופנוע שלי גם, מאוד יציב ופעם אחת לא הרגשתי "ריקוד" משום חלק בפניה, אבל יקח לי זמן להגיע לרמת הבטחון שהייתה לי עם העז. ההיגוי פה אינו קשה, אבל בסיס גלגלים ארוך יותר בשילוב עם צמיגים גדולים יותר הופכים את ה-NC לפחות "flickable" מהעז.

ayalzo - דווקא היום בהאצות בכביש 6 נשארתי בהילוך שישי. כנראה שלקח זמן להתרגל למצערת הכבדה של ה-NC. עכשיו זה עובד יופי.

lokimonster
12-01-2020, 11:13
אני יורד אופנוע ספורט תיור גדול ממדים.
בסיס גלגלים של אוטובוס מפרקי משקל סופר טנקר מומנט של מרכבה סימן 3 והספק של F16.

בכביש טכני מצאתי את עצמי עובד קשה בהשווה להונדה שנראת כמו דוגמנית צמרת עם 100 קילו פחות.

בפועל על האופנוע הזה רמת השליטה והרכיבה שלי גבוהה יותר.

השושנים פעם ציין ( ובצדק כמה שאני שונא להודות בזה אבל נשים תמיד צודקות) שלפעמים הירידה היא לצורך עלייה וזה בהחלט מאפשר לי להתחדד ולשפר דברים ולו בגלל הקלות התפעולית והביטחון שהכלי משדר לי.

DavidSpi
12-01-2020, 11:25
מעניין איפה לדעתך יש שימושיות בסקרמבלר, או בכלל 797?
לא יודע לגבי 797, אני על 796, עשיתי עליו למעלה מ35000 קילומטר בשנה האחרונה. אני קורא לזה שימושי.
וקוסטה בכלל נוסע על מולטיסטראדה, אין יותר שימושי מזה.

lygav
12-01-2020, 12:33
לא יודע לגבי 797, אני על 796, עשיתי עליו למעלה מ35000 קילומטר בשנה האחרונה. אני קורא לזה שימושי.
וקוסטה בכלל נוסע על מולטיסטראדה, אין יותר שימושי מזה.

הדיבור היה על מקוררי אוויר (ראויים) שעדיין מיוצרים. לגוצי יש את ה v85 (בנוסף לעוד כמה פנינות).
לדוקאטי (בייצור כרגע) מונסטר 797, וסקראמבלר.. לא נראה לי השוואה הוגנת, אם מסתכלים רק על שימשיות.

TundraOG
21-01-2020, 02:21
ראש שקט, בהרבה מובנים.

שבועיים וחצי עברו מאז נקנתה כריסי. אלף ק"מ עברנו עד כה, בהם יותר מחצי מהרכיבות - בגשם. השמן הוחלף לסינטטי מלא של איפון בצמיגות 10w-30, בנוסף למצתי אירידום חדשים מבית NGK ומסננים טריים מהקופסא. נותר לי להחליף את נוזל הקירור והבלמים, כמו כן רפידות הבלם הקדמיות, ולכוון שסתומים.

היום הגעתי למסקנה שאני מאוד מתחבר לאדישות החלקית שיש לי בקשור לאופנוע הזה. בגלל שהאופנוע נקנה בראש ובראשונה עם ההגיון ולא עם הלב, איני דואג לו באותה רמה שדאגתי לעז. עם העז, הייתי ועודני פדנט. מנקה אחרי רכיבות בגשם, עובר על האופנוע עם WD40 לעיתים תכופות בחורף, שם לב ומתבאס לגבי כל שריטה. מנקה וממרק.
לא אומר שאינני פדנט עם ה-NC, אבל אני חושב שברמה שונה. קניתי משחה של פוליטרול לחידוש פלסטיקה (היא עברה חיים בחוץ ללא כיסוי, ולמרות מצבה הטוב ומצבור תכשירי הניקוי שלי, הצבע הדהוי בחלק מהפלסטיקה מפריע לי).

היחסים ביני לבין האופנוע החדש הביאו למצב שארכב 2 רחובות בגשם במקום ללכת כי אני רוצה להוציא אותה לסיבוב, או כשאני מגיע לצומת של הבית מצאתי עצמי לא פעם ולא פעמיים ממשיך ונוסע לכיוון הטיילת, ועושה עוד ועוד סיבובים בעיר. היום הייתה הפעם הראשונה שחיבקתי את "טנק הדלק" לאחר רכיבה (כן, זה מה שעושה לי טוב). זה פשוט אופנוע טוב, אופנוע פשוט שהוא פשוט אופנוע. זה יהיה האופנוע שאשיט למסע באירופה לאחר התואר, ואני בהחלט רואה אפשרות שאגיע לק"מ כה מגוכח עם האופנוע, שלא אוכל למכור אותו וגם לא ארצה, ויווצר מצב שהבריטי (שיבוא כשיבוא) יחלוק את החניה עם כריסי.

יש לי חלום לעבור מיליון ק"מ על אופנוע אחד. אני מתחיל לחשוב שמצאתי את האופנוע שאעשה את זה עליו.

84,300. פנסי הערפל שהזמנתי הגיעו בדואר, עוד מדבקות ואביזרים בדרך, סבל לארגז גם נמצא. לאט לאט נבנה פה מכונת תיור מאובזרת ומשומנת היטב.

קידוזו
21-01-2020, 02:51
זוגיות זה עניין של ציפיות. ברגע שהבנת שהצרכים מקבלים מענה מאופי הכלי נוצרת הערכה ומשם הקשר רק משתפר.
מהמר שתצא גירסת NCX משודרג תוך שנתיים.

TundraOG
21-01-2020, 03:00
זוגיות זה עניין של ציפיות. ברגע שהבנת שהצרכים מקבלים מענה מאופי הכלי נוצרת הערכה ומשם הקשר רק משתפר.
מהמר שתצא גירסת NCX משודרג תוך שנתיים.

מסכים ומסכים.
אני חושב שמה שהם עשו ב-500x זו בהחלט התכנית לדור הבא של ה-750, עם גלגל 19 אינץ' מקדימה ואולי אפילו כמה סוסים נוספים באורווה.

אבל זה לא מה שיגרום לי למכור את שלי. וגם עם ה-17 אינץ' מקדימה, עצם הקיום של מגן הגחון ומגני המנוע על האופנוע בהחלט אומר שאני הולך לחקור יערות ברגע שמזג האוויר ישתפר מעט.

lokimonster
21-01-2020, 10:19
צ'מע
כיף לראות שאתה מרוצה.
הNC כלי מצויין כל עוד לא מצפים שהוא יהיה מה שהוא לא.

Paz
21-01-2020, 13:27
ראש שקט, בהרבה מובנים.

שבועיים וחצי עברו מאז נקנתה כריסי. אלף ק"מ עברנו עד כה, בהם יותר מחצי מהרכיבות - בגשם. השמן הוחלף לסינטטי מלא של איפון בצמיגות 10w-30, בנוסף למצתי אירידום חדשים מבית NGK ומסננים טריים מהקופסא. נותר לי להחליף את נוזל הקירור והבלמים, כמו כן רפידות הבלם הקדמיות, ולכוון שסתומים.

היום הגעתי למסקנה שאני מאוד מתחבר לאדישות החלקית שיש לי בקשור לאופנוע הזה. בגלל שהאופנוע נקנה בראש ובראשונה עם ההגיון ולא עם הלב, איני דואג לו באותה רמה שדאגתי לעז. עם העז, הייתי ועודני פדנט. מנקה אחרי רכיבות בגשם, עובר על האופנוע עם WD40 לעיתים תכופות בחורף, שם לב ומתבאס לגבי כל שריטה. מנקה וממרק.
לא אומר שאינני פדנט עם ה-NC, אבל אני חושב שברמה שונה. קניתי משחה של פוליטרול לחידוש פלסטיקה (היא עברה חיים בחוץ ללא כיסוי, ולמרות מצבה הטוב ומצבור תכשירי הניקוי שלי, הצבע הדהוי בחלק מהפלסטיקה מפריע לי).

היחסים ביני לבין האופנוע החדש הביאו למצב שארכב 2 רחובות בגשם במקום ללכת כי אני רוצה להוציא אותה לסיבוב, או כשאני מגיע לצומת של הבית מצאתי עצמי לא פעם ולא פעמיים ממשיך ונוסע לכיוון הטיילת, ועושה עוד ועוד סיבובים בעיר. היום הייתה הפעם הראשונה שחיבקתי את "טנק הדלק" לאחר רכיבה (כן, זה מה שעושה לי טוב). זה פשוט אופנוע טוב, אופנוע פשוט שהוא פשוט אופנוע. זה יהיה האופנוע שאשיט למסע באירופה לאחר התואר, ואני בהחלט רואה אפשרות שאגיע לק"מ כה מגוכח עם האופנוע, שלא אוכל למכור אותו וגם לא ארצה, ויווצר מצב שהבריטי (שיבוא כשיבוא) יחלוק את החניה עם כריסי.

יש לי חלום לעבור מיליון ק"מ על אופנוע אחד. אני מתחיל לחשוב שמצאתי את האופנוע שאעשה את זה עליו.

84,300. פנסי הערפל שהזמנתי הגיעו בדואר, עוד מדבקות ואביזרים בדרך, סבל לארגז גם נמצא. לאט לאט נבנה פה מכונת תיור מאובזרת ומשומנת היטב.

כיף לקרוא את הפוסטים שלך, מתחבר לעניין הדאגה לכלי, גם אני מרגיש ככה עם הכלי הנוכחי, לא כי הוא לא מרגש או לא חשוב לי אבל הגעתי למסקנה המתבקשת שהכלי אמור לשרת אותנו ולא אנחנו אותו, בטח לא ברמה אובססיבית וקנאית.

TundraOG
21-01-2020, 14:42
כיף לקרוא את הפוסטים שלך, מתחבר לעניין הדאגה לכלי, גם אני מרגיש ככה עם הכלי הנוכחי, לא כי הוא לא מרגש או לא חשוב לי אבל הגעתי למסקנה המתבקשת שהכלי אמור לשרת אותנו ולא אנחנו אותו, בטח לא ברמה אובססיבית וקנאית.

בדיוק. בגלל זה אני חושב לגבי איך זה יהיה להיות בעלים של "אופנוע חלומות", בייחוד אחד חדש מהניילונים, לדאוג לגבי כל שריטה, לחשוב פעמיים לפני שאתה עושה משהו "הרפתקאני", להתבאס כל פעם שאתה נקלע לגשם/בוץ ולנקות באובססיביות...אני מתחיל להבין למה כל כך הרבה רוכבים מבוגרים המחזיקים באופנוע מדהים רוכבים עליו בסופי שבוע (היו לי מספר דיונים ארוכים על זה עם אבא שלי, שמוציא את ה-VN900 שלו לסיבוב פעם בירח מלא).

איך שתתייחס לכלי שלך, כך הוא יתייחס אליך בחזרה. זו המנטרה שאני דובק בה. ואופנוע שנקנה עם הייעוד להיות כלי רכב/אוטו על 2 גלגלים, יתפקד בדיוק כך.

אבל מספיק עם המלל. היום אני ביום חופשי והולך לנסות לחדש את הפלסטיקה ולהבריק קצת את האופנוע על הדרך :)

erani99
21-01-2020, 15:39
..
.
.
הולך לנסות לחדש את הפלסטיקה ולהבריק קצת את האופנוע על הדרך :)

שו האדה: "...
משחה של פוליטרול לחידוש פלסטיקה"
הסבר נמק והרחב, איפה נרכש. נשמע מעניין.

lokimonster
21-01-2020, 15:43

תזהר שהבימר לא יהפוך לשקוף מרוב משחות

TundraOG
21-01-2020, 16:20

קיבלתי המלצה לזה מחבר מכונאי. קניתי דרך זאפ מ"רוק פתרונות". יש להם גם סרטונים ובאחד הם חידשו קטנוע דהוי להחריד למצב שנראה חדש.
הסתקרנתי, קניתי ומרחתי. התוצאה מאוד מוצאת חן בעיניי, אעלה תמונה עוד מעט.

TundraOG
21-01-2020, 18:00
8051
8052

מבריק כאילו הרגע תלשו את הניילונים מהמושב

erani99
21-01-2020, 18:43
יפה :thumbsup:
פינק'תותו..
זה גם טוב לפיירינגים/משטחי פלסטיק צבועים? .. מעניין איך זה עובד, כי על פניו רוב הגדול של התכשירים האלו שעושים רסטורציה הם סוג של פוליש - מורידים שכבת צבע/כיסוי הלקה, וזה ממש לא להיט (לא מתכוון למשטחים שהיו מוזנחים שנים כן...)
לוקי - אני מתעניין בחומר, לא מעוניין לשפשף עוד את הגרמני יתר על המידה (כי הוא לא צריך, וכולה פעם ב.. ספריי/נוזל סיליקון של WURTH וקצת ווקס/STP/SUN OF A GUN)

lokimonster
21-01-2020, 18:44
אתה אולי מלך המשפשפים.
לא ראיתי אופנוע יותר משופשף משלך.
אתה משפשף עד להרפיה מלאה.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

ayalzo
21-01-2020, 18:48
אני מכיר הרבה משחות ותרסיסים שגורמים לאופנוע להראות ככה. השאלה אם זה מחזיק יותר משבוע.

TundraOG
21-01-2020, 19:19
אני מכיר הרבה משחות ותרסיסים שגורמים לאופנוע להראות ככה. השאלה אם זה מחזיק יותר משבוע.

נחכה ונראה. על פניו החבר ממליץ מאוד על המוצר ובינתיים אני מרוצה, אעדכן כמובן אחרי תקופה איך התוצאה נראת. עשיתי משהו דומה עם ווקס של מוטול ביום הקניה של האופנוע, וזה דהה תוך כמה ימים של רכיבה בגשם.

לוקי - שלא תלך רחוק עם הבדיחות, תקבל שפשפת.

lokimonster
21-01-2020, 19:22
ברוך השש
אחרי 17 שנות נישואים כל מה שנשאר זו השפשפת.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

erani99
22-01-2020, 11:22
אתה אולי מלך המשפשפים.
לא ראיתי אופנוע יותר משופשף משלך.
אתה משפשף עד להרפיה מלאה.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
אם הוא משופשף, איך הוא מבריק? ... אתה מצחיק אתה.
וזו אשליה אופטית חביבי, שלא יעבדו עליך.

השושנים
22-01-2020, 11:26
זה בסדר גמור, הפלסטיקים בארץ במיוחד בקיץ מצרכים רענון כל חודש אחרת הם מתייבשים הופכים לפריכים ומתפוררים.
החומרים הטובים מחזירים להם קצת נוזלים שומרים על הגמישות ונותנים מראה טוב.

חלק מהכייף זה לרכוב על אופנוע נקי ונראה חדש אחלה חשוב באמת להקפיד על מוצרים יעודים מבית טוב.

lokimonster
22-01-2020, 11:28
איך הוא מבריק:
מן הסתם חומרים שיצאים מהשפורפרת.

TundraOG
26-01-2020, 23:12
תיקונים, תיקונים ועוד תיקונים.

שלוש וחצי שבועות עם כריסי. עד כה נצברו 1200 ק"מ באוכף. היום נמשך פרוייקט יישור הקו - בוצע כיוון שסתומים, החלפת נוזל קירור ולקינוח החלפת רפידות בלם לקרמיות של SBS. מסתבר שבוכנה אחת מה-3 בקליפר הקדמי תקועה וחברי המכונאי עמל על זה עשרות דקות כדי לשחרר במעט אותה. כולי תקווה שזה ישתחרר תחת עומס כמו שהחבר מקווה ושלא נצטרך להחליף בוכנה ואטמים.

מסתבר שהבולם הקדמי רטוב בצד אחד, גם זה על הפרק, אולי על הדרך אחליף לשמן יותר צמיגי. הותקנו פנסי ערפל עם מפסק, נראה מדהים. מחר אשים סטריפים לבנים על הג'אנטים שהזמנתי, ואתקין את תושבות הארגז, בתקווה גם לאסוף את הארגז מרעננה בהמשך היום. לאט לאט נבנה פה אדוונצ'ר מדוגם. יישור הקו לא זול בלשון המעטה, אבל כדי לדגם אופנוע בן 8 שמתחיל להתקרב למאה אלף ק"מ, צריך להשקיע קצת זמן ואהבה, שלא לדבר על כסף.

חברה טובה קפצה השבוע לבקר והתרשמה מהאופנוע החדש. ציינה שמזכיר סופרמוטו מאחור ושהרבה יותר מתאים לי במימדים. שיחה משעשעת שהייתה לנו:

היא: "הוא ממש יפה, בתמונות הוא נראה יותר...איך לאמר, בוגר?"
אני: "זו הדרך שלך לאמר משעמם מבלי לאמר משעמם?"
היא: "....טוב, כן"

היות והגברת רוכבת על Z300 כשנה וחצי אך אינה בעלת רשיון ללא הגבלה (או גובה מספיק כדי להגיע בבטחה לקרקע), הרכבתי אותה. טענה כי מאוד נוח אבל שוב אותו הפידבק - העדר הארגז מוריד מהבטחון. פתיחת מצערת אגרסיבית בין רמזורים השאירה את שנינו צוחקים ברמזור הבא כמו ילדים קטנים. לאט לאט משכנע את הגברת לשקול CB500X, זה עובד. כיף שיש חברים שרוכבים.

אחרי האבזור הנוכחי, אעדכן בתמונות :) אמרתי כבר שאני אוהב את הבייק הזה?

erani99
27-01-2020, 17:39
רפידות קרמיות פחות טובות. לדעתי
נכון שזה לא כלי ספורטיבי, אבל עדיין.. כלי כבד ומספיק כדי שתפנק את עצמך ואותו עם רפידות SINTERED
רק מציע

קידוזו
27-01-2020, 18:07
וואלה, נראה דנדש.

TundraOG
15-02-2020, 13:38
אל מול גולן

את יום האהבה העברתי כרווק צעיר עם האהבה הגדולה - האופנוע. את הבוקר פתחנו השכם עם הזריחה בנסיעה מביתי בשפלה אל קריית שמונה, ליום הפתוח בתל חי.
על כביש 6 כריסי מבצעת את העבודה בצורה מעולה, שיוט שנע בין 130 לקצת יותר משאיר אותי בנתיב השמאלי לאורך כל הדרך, ולמעט עצירות קפה הדרך לגולן הייתה נטולת תקלות.

לאחר ששמעתי מה ששמעתי והתרשמתי מהמקום, יצאתי עם חבר טוב שלומד במכללה לכיוון קצרין לראות את הגורה החדשה שלו. דרכי הגולן בעונה זו פשוט מרהיבות, בהחלט ממליץ לכולם לפנות יום ולעשות גיחה צפונה, אירופה זה כאן. בדרך נתקלתי בבורות בכביש, ובמעבר מים בפניה, אחלה טירונות לשבילים ושטח הקל שאני מתכנן לאחר שיפוץ המזלג.

את העליות לקצרין עליתי בקצב גבוהה יותר משהעזתי אי פעם עם העז, ולא הרגשתי שום התנגדות מהאופנוע, גם בפניות אגרסיביות. אמנם לא אופנוע ספורט אבל כמו שלוקי אמר - אפשר לרדת נמוך ואף נמוך מאוד עם ה-NC. ממש אול-ראונדר מעולה.

רכיבה חזרה דרומה, עצירה אצל הזקן בזכרון לתה וקערת מרק, גיחה לתיור פאבים בתל אביב עם תיירים באנגלית שהביאה אותי לגלריית אומנות שכולה קוי מתאר נשיים באמצע מועדון, שיחות שגלשו למקומות הזויים והיכרות עם אנשים מאוד חמים, מצאתי את עצמי במעגל מדיטציה מאולתר על מדרכה בארבע בבוקר, לתפארת מדינת תל אביב. בהחלט סגר לי את ההתלבטות - הגולן הוא מקום נפלא, פסטורלי ושקט אבל אני בשנות העשרים לחיי ופאק איט, בא לי להינות מהם.

גיחה לכיוון אורנית להקפיץ חבר, פעם ראשונה שאני מרכיב גבר על ה-NC. מורגש ההבדל בכח, בייחוד בהאצות מסל"ד נמוך ברול-און, אבל לא מרגישים את המנוע מתאמץ עם המשקל או חוסר נוחות כלשהי מבחינת מקום. האופנוע מרווח למדי.

את היום סימנו בבית בדיוק בשעה בה קמתי בבוקר שלפניו - 6:00. באוכף ביליתי בסך הכל 580 ק"מ. צריכת הדלק נמדדה על 27 ק"מ לליטר, למרות השיוט המהיר. הגוף עייף, המושב - לא כזו מועקה כמו שטוענים. שוקל ברצינות להחליף ביום מן הימים את הבולם האחורי לחלופי של אוהלינס (יש ל-NC) כדי לשחק עם כיוון העומס, שכן לפעמים הוא מרגיש נוקשה מדיי.

בחודש וחצי - 2400 ק"מ. כריסי מוכיחה את עצמה כסוס עבודה נאמן, והארגז החדש סגר לי את הפינה בכל הקשור למקום האחסון, לרמה שאינני רוכב עם תיק גב יותר.

85,800 ק"מ. ממשיכים.

NAOR2207
15-02-2020, 16:59
לא תמונות לא קרה
נו מה אתה ילד?

TundraOG
16-02-2020, 01:33
צודק, מחילה.
להלן מצגת השקופיות הקצרה שלי.

כריסי אל מול גולן, שימו לב לארגז האופנתי מבית GIVI (סוף כל סוף אופנוע שארגז הולם אותו!)
8093
שעון נוכחות
8094
וכמובן פנסי הערפל (הסטריפים הלבנים ממדינת הקורונה שרדו קצת מעל כמה מאות ק"מ והתפגרו סופית
8095

קידוזו
16-02-2020, 16:06
נשמע טוב, כתוב אחלה.
מתכנן על הגולן ואולי לחרמון ממש בקרוב. זוכר מזמן מזמן שבעליות שם היה האספלט היה בוצי לגמרי.

ayalzo
16-02-2020, 18:20
אני הייתי שוקל להוציא את הפנסים החוצה.
נכון שהם יהיו יותר פגיעים, אבל כרגע בנפילה הם יכולים לפוצץ לך את הרדיאטור.

Delirious1989
16-02-2020, 22:14
תשמע עשית לי חשק לאחד כזה

TundraOG
16-02-2020, 23:35
תשמע עשית לי חשק לאחד כזה

אז בוא ותצטרף למשפחה!

ayalzo - אני רואה למה אתה מתכוון. אשקול את זה, למרות שיש ביניהם לרדיאטור מרווח, זו פשוט זווית הצילום שגורמת להם להיראות כך.

קידזורו - ממליץ בחום. רק אל תישאר אחרי החשכה, במהלך הצהריים הייתי לבוש בכל השכבות שאני לובש ברכיבות ליליות במישור החוף, וגם אז חדר קצת קור. אז תיערך בהתאם!
והכבישים כבר יבשים ברובם, לפחות עד קצרין.

TundraOG
17-05-2020, 10:53
מגפות ושאר ירקות.

אוטוטו כריסי אצלי חצי שנה. הזמן עובר מהר כשמרווח הטיפולים גדול. אני עוד מתרגל ומופתע מהעובדה הזו, שכן עם העז הייתי מבקר את המכונאי לעיתים תכופות בהרבה, הן בגלל מרווח טיפולים צמוד והן בשל תקלות כאלה או אחרות. כריסי מצליחה, למזלה, לשעמם לטובה באספקט הזה. זן ללא אחזקת האופנוע.

הצמיגים הוחלפו מפיילוט פאוור לפיילוט רואד 5, בעלי אורח חיים נינוח יותר, אורך חיים ארוך יותר ויכולת השכבה מוגבלת. מספר פעמים ברח לי הקדמי לשבריר שניה בפניה אגרסיבית על צמיג חם, ואני מתרגל לרכיבה תיורית יותר.

ביקרנו פעם אחת בשטח בינוני ומלא סלעים. לכריסי זה לא הפריע, רק הבטחון שלי הגביל את הקצב. עם 220 קילו וצמיגי כביש, ללמוד את רזי רכיבת השטח זה לא משהו שאני ממהר לעשות.

במשאבה, הגברת ממשיכה להראות בין 1 ל-20 ברכיבה מרובת האצות, ל-1 ל-27 בתיור בכביש מהיר. המושב האחורי מאוד מחליק, והזמנתי רשת מיוחדת נגד החלקה על מנת שהמורכבת לא תסבול לאורך רכיבות ארוכות. כשתגיע, ניתן פידבק בהתאם לביצועים.

הספקנו לשפץ את הבולם הקדמי, שהחל לנזול ברכיבה לגולן המצויינת לעיל. מעבר לכך, לא היו בלת"מים עד כה ואני מקווה שכך יישאר.

בתנועה גדושה, הסינרגיה ביני לאופנוע עובדת מעולה. התרגלתי לגודל המראות ולמגבלות האופנוע, לקצב הבלימה וההאצה ברול-און בכל הילוך. חזרנו לאותם צעדי ריקוד שהיו עם העז, רק עם רקדנית חדשה שלא צריכה לצרוח בסל"ד בינוני-גבוהה בשל אופי המנוע.

עודני איש של פנס עגול ומושב שטוח, אבל כל עוד לא מייבאים את הבריטים ארצה, אני מבסוט למדי מכריסי ולא צריך שום דבר מעבר לזה. שדרוגים לא יקרו כאן, למרות שאני משתעשע במחשבה לעבור לקרוזר מדי פעם, עד שאני רוכב על אחד והרצון נעלם.

88,900 ק"מ דרך קורונה, גשמים וטיולים מבוטלים. ממשיכים הלאה.

TundraOG
10-09-2020, 18:01
ארבעה חודשים נטולי עדכון, ואנוכי מטייל ומטייל ולא מוצא זמן לכתוב על החוויות.

אז מה פספסנו? בחג השבועות יצאנו ארבעתנו (אני וכריסי, והזקן שלי עם הוולקן שלו, המכונה בחיבה "איוון וולקנוביץ'", או "ואניה" בקצרה) למסע של שלושה ימים ו-1300 קילומטרים מסביב לישראל. ביום הראשון הדרמנו לאילת, בה מצאנו את החדר האחרון במחיר תלת-ספרתי, ביום השני עלינו דרך ים המלח לירושלים ובילינו את הלילה אצל הזקן בזכרון יעקב, וביום השלישי עלינו לחרמון וחזרנו הביתה, כל אחד לשלו.

כריסי הייתה פרטנרית נהדרת למסע. למושב - מתרגלים. מה שהפתיע לרעה הייתה דווקא הנוקשות של המצערת, שבכבישי הצפון גם באחיזה מאוד עדינה גרמה לי לעזוב את היד מהכידון ולנער אותה בחוזקה מדי פעם. מקום האחסון בתוספת הארגז האופנתי הספיק לכל הצידה, ובאילת למדנו איך זה מרגיש לרכב בבגד ים וחולצה - ממכר מהר, לא ממליץ בכלל.

בילינו בטיול לילי עם חבורת אופנועי ספורט/נייקד, חלקם כבדים וחלקם פחות. החשש ממהירות גבוהה לאורך זמן רב שפיתחתי עקב צריכת השמן של העז המיתולוגית עוד היה קיים, לפחות בהתחלה. הקצב - גבוהה מששיערתי. שיוט באזור ה-ton, קצת יותר, קצת פחות, במדבר, בלילה, בחושך מוחלט. בהתחלה רצות מחשבות נוסח "למה הצטרפתי לזה בכלל?", ואז...אז זה נהיה מעניין. ואז זה נהיה ממכר ומתחילים לעקוף. כריסי עמדה בגבורה במשימה ולא לגמה לו טיפה מהשמן. הופתעתי מאוד לטובה וניתן לאמר שגם קצב השיוט המנהלתי ראה קפיצה של כ-20 חצילים צפונה.

אנחנו מטיילים. המון. הספקנו לעשות טיול ארוך לכנרת בהרכבה - כריסי והמורכבת לא התלוננו כלל, היה נוח למדי. היינו בנקודות הכי צפוניות ודרומיות בארץ. כריסי מניעה בכל מצב, לא משהקת, לא מתלוננת. השבוע קיבלה מסנן שמן ושמן מנוע חדשים אחרי שתפרנו עוד 12 אלף ק"מ. אפשר אחרי כל הזמן והמרחק שביליתי באוכף לאמר שאני מבסוט מהבחירה שעשיתי. מעבר לטיפול, הכסף היחיד שמושקע באופנוע הזה הוא במשאבת הדלק - תענוג.

96,100 ק"מ - עוד מעט מסיימים הרצה.

קידוזו
10-09-2020, 20:19
מנוע שעוצב לעבוד רגוע וקונים אותו רוכבים רגועים ולא אתפלא אם יעבור 250,000 ק"מ בלי עניינים.
נשמע כיף, תעלה תמונות ותעדכן.

TundraOG
10-09-2020, 21:39
מנוע שעוצב לעבוד רגוע וקונים אותו רוכבים רגועים ולא אתפלא אם יעבור 250,000 ק"מ בלי עניינים.
נשמע כיף, תעלה תמונות ותעדכן.

בקבוצה העולמית של הדגם רצה תמונה מברזיל עם 440 אלף ק"מ על השעון, האגדה מספרת שהבעלים עובד בשליחויות והאופנוע עובד נונ-סטופ.

לי עצמי יצא לראות דגם עם 280 אלף ק"מ ביוטיוב, בחור יווני שחורש איתו את כל אירופה ומעדכן על התחזוקה. משיחה איתו נאמר לי שהמנוע מקורי, ומעבר לטיפולים כל 12 אלף האופנוע לא עושה בעיות.

אני לא בדיוק הרוכב הכי רגוע שעלה על הדגם הזה, אבל כשהמנתק מגיע ב-6500 סל"ד, המנוע שומר על עצמו לבד. גם אם מתחשק לי - אני לא באמת יכול "לקרוע" אותו.

מה שכן, הארגז הנוכחי קטן מהקודם שישב על העז ואין בו רצועות פנימיות, אז לקחת גיטרה לטיולים הפכה למשימה קצת יותר מאתגרת. (שלא לדבר על זה שצריך להוריד את הקומבינה בכל פעם שצריך לתדלק). אבל בכנות, שאלו יהיו הצרות שלי.

TundraOG
14-09-2020, 01:33
בתום ערב יום סידורים, יצאנו אני וכריסי לגיחה לתל אביב לבורגר עם ידידה. לקצב השיוט המהיר כבר התרגלנו, וכריסי מגרגרת לה ב-4500 סל"ד בהילוך שישי בכביש המהיר המוביל למרכז.
ריקוד זריז בין הרכבים, איסוף הבורגרים והלאה לבית של הידידה ליום ספא לאופנועים.

הידידה לא רוכבת מעל 115-120, מפחדת. כריסי ממושמעת, תופסת את הנתיב השמאלי בדרכנו להרצליה ומובילה את השיירה בניחותא. ואני? אני שר בקסדה בקולי קולות, מצב הרוח מעולה, מזג אוויר קיצי ונעים, רוח קלה, תענוג.

מגיעים להרצליה, ומתחילים למרק, ולמרק שוב. כריס לא באמת צריכה את זה, היא שם בשביל לארח חברה, אבל אם אנחנו כבר פה אז גם היא תתפנק קצת. מגיע לה. בתום סשן ההברקה הבורגרים, שכבר נספגו בכל המיצים הנכונים בזמן ההמתנה, עסיסיים כפליים. אני מבקש ומקבל אישור לעשות סיבוב אקראי על האופנוע של הידידה - זד300 ששמו זד (Zedd).

על זד כבר רכבתי, אבל תמיד כיף לגוון. המנוע הקטן מתעורר בגרגור חתולי-משהו, ומהחניה יוצאים אנו לרחוב, עוברים את הכיכר והמצערת נפתחת לרווחה. הסל"ד מזנק, השעון מראה 8, לא - 10, לא! 12 אלף סל"ד. מספרים שכריס לא הייתה חולמת עליהם. הזעטוט צורח בהילוך שני בעודנו טסים בין הרמזורים, ואני מזכיר לעצמי שוב ושוב כי לילדון אין ABS וכי זו שעתם של חתולי הקאמיקאזה הרצים אל הכביש בין רכבים, לכן עם כל הרצון להמשיך ולדחוף את הבוכנות הקטנות לקצה, הקצב מעט יורד.

לאחר סיבוב קצר בשכונה, אני מחזיר את הילדון לאמא שלו, ניגש לכריסי כמאוכזב ומסתכל על הקו האדום של מנתק ההצתה שמגיע קצת אחרי הספרה 6. "פלא שקוראים לך משעממת!" אומר בעודי טופח לה על הפנס. אבל הכל ניתן להשוואה, לכן החלטתי להוציא את כריס לאותו מסלול באותו קצב.

יציאה לרחוב, עוברים את אותה הכיכר. המצערת נפתחת לרווחה ואני עף קדימה. מהר ככל שמנתק ההצתה השמרן מרשה לי. הילוך שני, אבל היא לא צורחת. כריס מגרגרת לה קדימה בזריזות, וכל המומנט מושך אותך קדימה מאפס. צוחק בקסדה, "כמו שצריך, ילדה טובה". חוזר לחנייה לגברת עם הזד, ומבקש סליחה מהילדה. אין פה מקום להשוואה בכלל, זד הוא זד וכריסי היא...כריסי.

יוצאים דרומה דרך איילון אחרי חיבוק פרידה. כריס תופסת את הנתיב השמאלי ומשחקת בזיגזג בין הנהגים הרדומים שמדי פעם צצים להם בנתיב. היא אופנוע מהיר, רק צריך להבין איך לגרום לה להיות כזו - על ידי משחק בין ההילוך החמישי והשישי, ושמירה על הסל"ד בחלקו הגבוהה, בו נמצא כל הכח בכביש המהיר.

עד לה-גארדיה הגענו בשלום, ומשם הכביש היה חסום. דוממנו מנוע וניהלנו שיחה עם רוכב הדיאבל שחלק את תסכולנו וגם הוא לא הבין מה קורה. הכביש נפתח לאחר מספר דקות בפתאומיות ואני וכריס קיבלנו נתיב המראה פרטי, שחלקנו עם הדיאבל ושאר החברים שעמדו בראש הפקק. כיאה למסלול המראה, ניסינו וניסינו להמריא אך לצערנו הכפניים של הונדה שמצויירות בצידי האופנוע הן קוסמטיות בלבד ונאלצנו לטוס נמוך.

הגענו לאחר כחצי שעה הביתה, טפיחה קלה על המשקף ומילת חיבה אקראית. אנחנו מסתדרים בסדר גמור. רק תשאלו את כריסי - אם היו לה תלונות כלשהן עד עכשיו, ככל הנראה הייתי שומע אותן.

96,300 ק"מ. מעניין כמה נצבור בחודש הקרוב.

snirw
20-09-2020, 16:13
אתה כותב ממש יפה וכייף לקרוא את החוויות שלך!!!

AsafA
20-09-2020, 20:17

הכתיבה בלשון נקבה על אופנוע גורמת לי ל-"קצר" במוח ולא מאפשרת לי להתרכז בטקסט

NAOR2207
20-09-2020, 21:30
הכתיבה בלשון נקבה על אופנוע גורמת לי ל-"קצר" במוח ולא מאפשרת לי להתרכז בטקסט

תודה על השיתוף. אוהבים אותך אסף. פרוייד מתמוגג.
(האמת אתה צודק כשזו ג'אווה מחורבנת או ווספה קוזה מתפרקת קראתי להן בלי בושה ש^%#טות
לעומת זאת כשזה נבלה גיבור (https://www.doogigim.co.il/%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%92%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8/) ...)

קידוזו
20-09-2020, 21:39
תודה על השיתוף. אוהבים אותך אסף. פרוייד מתמוגג.
(האמת אתה צודק כשזו ג'אווה מחורבנת או ווספה קוזה מתפרקת קראתי להן בלי בושה ש^%#טות
לעומת זאת כשזה נבלה גיבור (https://www.doogigim.co.il/%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%92%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8/) ...)
נו, וזה יפה להראות מה אתה יודע במקומות אחרים? תכתוב גם כאן כי עוד אין לך אישור לפנסיה תקציבית.

TundraOG
21-09-2020, 00:11

תודה רבה על המחמאה!

ואסף - שאלו יהיו הדאגות שלך בחיים, חבר.

AsafA
21-09-2020, 08:53
תודה רבה על המחמאה!

אין קשר לדאגות - אופנוע בעברית הוא זכר וההתייחסות אליו בלשון נקבה נשמעת עילגת למרות שמקריאת הטקסטים שלך ברור שזה לא המצב. אני מניח שזה נשמע לך יותר סקסי לאהוב אישה (במקרה הטוב) או לרכוב על אישה/להחפיץ נשים (במקרה הרע). בשורה התחתונה אתה מספר על חוויות (מהנות) עם אופנוע (ונשמע אחלה בחור) אבל ההתייחסות בעברית צריכה להיות בלשון זכר.

ayalzo
21-09-2020, 09:23
וואו...
בטח ממש כיף איתך במסיבות. :p

the striker
21-09-2020, 09:54
אין קשר לדאגות - אופנוע בעברית הוא זכר וההתייחסות אליו בלשון נקבה נשמעת עילגת למרות שמקריאת הטקסטים שלך ברור שזה לא המצב. אני מניח שזה נשמע לך יותר סקסי לאהוב אישה (במקרה הטוב) או לרכוב על אישה/להחפיץ נשים (במקרה הרע). בשורה התחתונה אתה מספר על חוויות (מהנות) עם אופנוע (ונשמע אחלה בחור) אבל ההתייחסות בעברית צריכה להיות בלשון זכר.

איףףףףףףףףףף

השושנים
21-09-2020, 10:34
וואו...
בטח ממש כיף איתך במסיבות. :p

הוא אחלה, מעיד מיד ראשונה!

TundraOG
21-09-2020, 11:11

https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%94

NAOR2207
21-09-2020, 12:20
הוא אחלה, מעיד מיד ראשונה!

קבילה עדותך בעיניי.
מאידך אני בטוח שגם עליי אתה מעיד שאני אחלה אז ...

קידוזו
21-09-2020, 12:27
תודה רבה על המחמאה!

כיף לקרוא אותך.
כולנו יצורים רומנטיים ולכן מאנישים ציוד וכלים וזה בסדר. מצד שני במקרה הנדון אני חושש שה NC הוא זכר בן זכר. יותר נכון חמור בן אתון. סוחב בלי קפריזות ובלי מצבי רוח. וספה ולמברטה ברור שנקבות. מאזדה 3 נקבה אבל ג'יפ זכר.

TundraOG
21-09-2020, 12:40
כיף לקרוא אותך.
כולנו יצורים רומנטיים ולכן מאנישים ציוד וכלים וזה בסדר. מצד שני במקרה הנדון אני חושש שה NC הוא זכר בן זכר. יותר נכון חמור בן אתון. סוחב בלי קפריזות ובלי מצבי רוח. וספה ולמברטה ברור שנקבות. מאזדה 3 נקבה אבל ג'יפ זכר.
מילת המפתח במשפט היא "אני". זכותך לחשוב כך לגבי ה-NC, כדגם בכלל וכאופנוע הספציפי שלי בפרט.

למרות זאת, כאשר אני מספר סיפור, כנעשה בשרשור זה, זכותי לתת שם נקבי לאופנוע שלי. השם אינו פונה לאופנוע כאובייקט אלא לנפש ולאלמנט ה"חי" שאני מייחס לאופנוע, ואני מייחס לו נפש של נקבה. הפן החי של האופנוע שלי - נקבי. מן הסתם שכשאני הולך למוסך אני מדבר על האופנוע בלשון זכר. עם חברים שחולקים את השגעונות האלו לאופנועים - אני מדבר על האופנוע בתור הדמות "כריסי", שהיא נקבה, דמות שאינה קיימת אלא בדמיוני ובדמיונם של אלו השומעים על הסיפורים האלו.

lokimonster
21-09-2020, 12:56
קבילה עדותך בעיניי.

אומר לך שהוא אחלה מעדות ראשונה

ואוסיף ואומר שגם אתה אחלה

אז כשהוא אחלה ואתה אחלה וכולם אחלה גם חומוס אחלה.

קידוזו
21-09-2020, 13:03
מילת המפתח במשפט היא "אני". זכותך לחשוב כך לגבי ה-NC, כדגם בכלל וכאופנוע הספציפי שלי בפרט.

למרות זאת, כאשר אני מספר סיפור, כנעשה בשרשור זה, זכותי לתת שם נקבי לאופנוע שלי. השם אינו פונה לאופנוע כאובייקט אלא לנפש ולאלמנט ה"חי" שאני מייחס לאופנוע, ואני מייחס לו נפש של נקבה. הפן החי של האופנוע שלי - נקבי. מן הסתם שכשאני הולך למוסך אני מדבר על האופנוע בלשון זכר. עם חברים שחולקים את השגעונות האלו לאופנועים - אני מדבר על האופנוע בתור הדמות "כריסי", שהיא נקבה, דמות שאינה קיימת אלא בדמיוני ובדמיונם של אלו השומעים על הסיפורים האלו.
פסדר- קרא לו כריסי. רק אל תתפלא אם בסוף הוא ייצא לך חצי מוטוקרוס חצי גולדווינג ויצהיר שהוא בינארי.

TundraOG
21-09-2020, 14:28
פסדר- קרא לו כריסי. רק אל תתפלא אם בסוף הוא ייצא לך חצי מוטוקרוס חצי גולדווינג ויצהיר שהוא בינארי.

דווקא נשמע לא רע בכלל. במילים אחרות יהיה לי אפריקה טווין. זורם.

השושנים
21-09-2020, 14:31
קבילה עדותך בעיניי.

אפשר לפתוח את זה פה ולפרוט לגורמים אבל אתה באמת אחלה גם...למעט העלמות שלך....

NAOR2207
21-09-2020, 15:05
טונדרה כריסי לא תמיד עושה כיף
שקול להחליף

https://www.youtube.com/watch?v=hONtmFgh3IQ

אפשר לפתוח את זה פה ולפרוט לגורמים אבל אתה באמת אחלה גם...למעט העלמות שלך....

בגילי כבר קשה לי לזכור את העלמות שלי

TundraOG
21-09-2020, 15:35
טונדרה כריסי לא תמיד עושה כיף
שקול להחליף

https://www.youtube.com/watch?v=hONtmFgh3IQ

אם העז לא עשתה בעיות, אין שום סיב שכריס תעשה.
ושוקל להחליף בלי קשר.
הכל בבוא הזמן...

קידוזו
21-09-2020, 16:04

פעם, העלמות היו מברזל והלומים מפלדה!

NAOR2207
21-09-2020, 17:11
פעם, העלמות היו מברזל והלומים מפלדה!

באמצע הלילה קם. בודק שקשה.
אם קשה הכל טוב חוזר לישון.
קשה יש לא רק בלחם

TundraOG
21-09-2020, 17:18
באמצע הלילה קם. בודק שקשה.
אם קשה הכל טוב חוזר לישון.
קשה יש לא רק בלחם
וגם אותו אוכלים?

NAOR2207
21-09-2020, 17:45
וגם אותו אוכלים?
טו שה

TundraOG
23-09-2020, 10:57
דהירה בעקבות חופש רגעי

הסגר הטרי שהוטל עלינו הטיל מכה לא קלה על מצב הרוח. רוח ההרפתקאן הפנימית משתגעת, ומשום מה גדלו קוצים על כל כיסא וספה בבית.

ראשון, בוקר יפה ושמשי. מים עלו עד נפש. לוקח את אישור העבודה וצרור תירוצים קטן ויורד להוציא את הילדה לסיבוב. התחדשנו בדיבורית שהחליפה את האוזניות, ולרכיבת החוף הרגועה נבחר פלייליסט קאנטרי ישן שהתאים כמו כפפה למעשה - רדיפה אחר החופש.

כביש הטיילת ריק מאנשים, ונוצרת תחושה שלא מדובר בראש השנה אלא ביום כיפור. ג'וני קאש מזמר לו ברקע, קצב רגוע להפליא, מתענג על כל קרן שמש, כל חלקיק מרוח הים המלוחה, ולא ממהר לשום מקום.

קונטרסט. יום לאחר מכן, מסיים משמרת. שעת לילה מוקדמת. נבחר פלייליסט קצבי, יוצא לכביש, ורוכב. פשוט רוכב. מפספס ברצון את המחלף הביתה, וממשיך. המצערת פתוחה, שעון הסל"ד יושב לו על 4800-5000 בהילוך שישי, מתחת לזה - לא באמת מעניין אותי. רוכב 20 ק"מ לעיר השכנה, מסתובב וחוזר באותו קצב. בלי סיבה, רק בשביל החוויה.

חופש, גם הוא מצרך חיוני.

96,640 ק"מ.

קידוזו
23-09-2020, 18:15
דהירה בעקבות חופש רגעי

הסגר הטרי שהוטל עלינו הטיל מכה לא קלה על מצב הרוח. רוח ההרפתקאן הפנימית משתגעת, ומשום מה גדלו קוצים על כל כיסא וספה בבית.

ראשון, בוקר יפה ושמשי. מים עלו עד נפש. לוקח את אישור העבודה וצרור תירוצים קטן ויורד להוציא את הילדה לסיבוב. התחדשנו בדיבורית שהחליפה את האוזניות, ולרכיבת החוף הרגועה נבחר פלייליסט קאנטרי ישן שהתאים כמו כפפה למעשה - רדיפה אחר החופש.

כביש הטיילת ריק מאנשים, ונוצרת תחושה שלא מדובר בראש השנה אלא ביום כיפור. ג'וני קאש מזמר לו ברקע, קצב רגוע להפליא, מתענג על כל קרן שמש, כל חלקיק מרוח הים המלוחה, ולא ממהר לשום מקום.

קונטרסט. יום לאחר מכן, מסיים משמרת. שעת לילה מוקדמת. נבחר פלייליסט קצבי, יוצא לכביש, ורוכב. פשוט רוכב. מפספס ברצון את המחלף הביתה, וממשיך. המצערת פתוחה, שעון הסל"ד יושב לו על 4800-5000 בהילוך שישי, מתחת לזה - לא באמת מעניין אותי. רוכב 20 ק"מ לעיר השכנה, מסתובב וחוזר באותו קצב. בלי סיבה, רק בשביל החוויה.

חופש, גם הוא מצרך חיוני.

96,640 ק"מ.

הסיבה הכי טובה לרכב היא בלי סיבה.
:)

TundraOG
11-02-2021, 13:17
הבנה.

הגענו לרמה של הבנה ותקשורת, כריסי ואני. מבלי להחליף מילה, אנו משוחחים בכל רכיבה. אני מבין אותה והיא מבינה אותי. זו תחושה שמגיעה אחרי שרכבת עשרות אלפי קילומטרים באוכפו של האופנוע האהוב שלך, סינרגיה שכזו.

כשאני רוצה להוציא קצת מתח, היא תרגיש נוחה למדי להביא אותי למהירות גבוהה ולהישאר שם ככל שאחפוץ. כשארצה לראות קצת טבע, היא תיכנס ללא בעיה לשביל, היא יודעת שאני פחדן בשטח ולא מתכוון לבדוק גבולות כלשהם. כשאני מתגעגע לאופנוע אולד סקול, היא עושה בעיות עם ה-ABS, שאמנם מצריכות כמה מכות עדינות בשביל ליישר את הטבעת של החיישן בשביל לפתור את הבעיה, אבל המסר ברור - אל תיקח את האמינות שלי כמובנת מאליו.

החלום הבריטי הולך ונמוג. יותר ויותר ביקורות בשטח מתלוננות על איכותם של דגמי טריומף התאילנדים - ביניהם בעיות בגיר, שעונים שאינם אטומים, מערכות חשמל מבולגנות ומקצרות ושאר ירקות. אפריקות לא מדברות אליי, לא מתחבר לכלים עמוסי טכנולוגיה, ואין לי צורך בכל הכח הזה. לאט לאט, אני מגיע להבנה שוב ושוב שאני ככל הנראה רוכב על האופנוע שהכי מתאים לי כרוכב, כחבילה כוללת, ויש בהבנה הזו נחת מסויימת.

103,300 ק"מ. רשמית חוגגים 20 אלף ביחד. אפילו מצאתי את עצמי מביט לאחור יותר אחרי שאני מחנה את הכלי. התחברתי סופית למראה האדוונצ'ר. לחיי ה-NC.

קידוזו
11-02-2021, 19:26
100,000- לחיי מנוע ארוכים.