מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : מפתח נתקע בסוויץ'

OneBiker
11-01-2020, 15:15
שלום חברים, לאחרונה המפתח עושה לי בעיות אני מכניס לסוויץ ובקושי מצליח לסובב אותו, צריך להפעיל כוח ואני מפחד לשבור אותו.
גם במיכל דלק נורא קשה עד בלתי אפשרי לפתוח, ניסיתי גם עם המפתח ספייר ובקושי זז.
מה לעשות?
לא יודע אם הבעיה במפתחות או בסוויץ עצמו כי לא הגיוני שבשניהם זה ככה תקוע...
תכף בלי דלק מפחד להיתקע

ayalzo
11-01-2020, 15:53
דבר ראשון, לא לסובב בכוח. תמיד תסובב תוך נדנוד המפתח (wiggle).
שנית,
קח עפרון עופרת רגיל. שפשף אותו טוב טוב על המפתח ובנוסף, שפשף על משהו מחוספס (שיצור לך אבקה). את האבקה הזאת תחדיר לתוך המנעולים בכל דרך שתמצא.

זהו "שימון יבש" בין הטובים שקיימים. יש גם ספריי יעודי לזה, אבל הפטנט עם העפרון לא עולה כסף.
כמובן שניתן להציף את הסוויצ' בwd40 או דומיו, אבל הנ"ל טוב בעיקר לניקוי ראשוני ונקיון מחלודה. פחות כפתרון לאורך זמן.

באופנועים ישנים (ואצלי משום מה בעיקר בסוזוקים) הפינים הקטנים שבסוויץ' נשחקים ואז צריך לכשכש במפתח כדי לפתוח.

כמובן שגם שחיקה של המפתח עצמו גורמת לזה, אבל אמרת שגם במפתח השני זה ככה. העובדה שזה גם במנעול של הטנק, גורמת לחשד שמדובר בטינופת שהשתקעה שם בעקבות הגשמים.
את המנעול של הטנק אל תציף בwd40 כשהוא על המיכל, אלא בצד, כדי שלא ינזל חמר למיכל.

OneBiker
11-01-2020, 19:24
דבר ראשון, לא לסובב בכוח. תמיד תסובב תוך נדנוד המפתח (wiggle).
שנית,
קח עפרון עופרת רגיל. שפשף אותו טוב טוב על המפתח ובנוסף, שפשף על משהו מחוספס (שיצור לך אבקה). את האבקה הזאת תחדיר לתוך המנעולים בכל דרך שתמצא.

זהו "שימון יבש" בין הטובים שקיימים. יש גם ספריי יעודי לזה, אבל הפטנט עם העפרון לא עולה כסף.
כמובן שניתן להציף את הסוויצ' בwd40 או דומיו, אבל הנ"ל טוב בעיקר לניקוי ראשוני ונקיון מחלודה. פחות כפתרון לאורך זמן.

באופנועים ישנים (ואצלי משום מה בעיקר בסוזוקים) הפינים הקטנים שבסוויץ' נשחקים ואז צריך לכשכש במפתח כדי לפתוח.

כמובן שגם שחיקה של המפתח עצמו גורמת לזה, אבל אמרת שגם במפתח השני זה ככה. העובדה שזה גם במנעול של הטנק, גורמת לחשד שמדובר בטינופת שהשתקעה שם בעקבות הגשמים.
את המנעול של הטנק אל תציף בwd40 כשהוא על המיכל, אלא בצד, כדי שלא ינזל חמר למיכל.
אוקיי תודה על התגובה אנסה מחר בבוקר ואעדכן.

mudale222
12-01-2020, 00:00
קרה לי לא מזמן, זה כנראה בגלל הגשם שיוצר חלודה.
שיטת העיפרון ולחץ אוויר לא עשו כלום.
wd עבד לאיזה שבוע. בסוף ריססתי ספריי קרבורטורים לפרק את התחת שבפנים ואחרי חצי שעה שמתי ספריי סיליקון.
טפו טפו עובד כבר איזה חודשיים יפה.

ModChiP
12-01-2020, 13:15
יש אבקת גרפיט בחצי דולר באיביי.

mudale222
12-01-2020, 17:44
ע"פ כמה סרטונים שראיתי ביוטיוב אנשים מנסים את זה וזה רק תוקע להם יותר את המפתח.
זה גם הוריד לי מלנסות את שיטת העיפרון עוד פעם.

ModChiP
12-01-2020, 19:20
אני משתמש באבקת גרפית לכל המנעולים שיש לי.
תענוג