מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : הDNA הסיני של בנאלי מציג עוד חיקוי

Dresdner
19-01-2020, 14:13
קצת מאכזב שהסינים שילמו בשביל השם בנאלי ומאז עושים הכל כדי להרוס אותו, כנראה הDNA הסיני חזק מכל דבר.
הסינים (חברת Qianjiang) השאירו מחסן ומשרד באיטליה אבל כנראה זרקו את המעצבים הכלכך מוכשרים של בנאלי.
לפי מגזין מוטורד הגרמני באיטליה מגיעים כלים חצי מורכבים ששם מקבלים כמה חלקים שמותאמים לשוק האירופי כמו בלמים ובולמים, כלומר שאר העולם מקבל כלים עם מכלולים סינים מלאים.

לדעתי הלונצ'ינו נראה יחסית מקורי ויפה ושראיתי אותו בפעם הראשונה חשבתי שזאת הדרך הנכונה לבנאלי החדשה אבל הם מתעקשים לעשות מה שהם יודעים הכי טוב שזה להעתיק

קבלו את הכפיל של הBMW RT
8036

עריכה:
להגיד "בנאלי מציגה" זה לא כלכך נכון מצדי, הדגם בתמונה עדיין לא הוצג רשמית

matanbar26
19-01-2020, 14:29
יש שם צ'קלקה.

Dresdner
19-01-2020, 14:34
יש שם צ'קלקה.

גם במקור
8037

matanbar26
19-01-2020, 14:35
יפה, שומרים על אותו קו.

Dresdner
19-01-2020, 14:43
עוד חיקוי נתפס ברשת :cool:
8039

matanbar26
19-01-2020, 15:11
ובנימה רצינית:
הסינים ידועים ב"לקיחת השראה" ממוצרים ודגמים קיימים ולא רק בעולם הרכב.
תראה מה קורה בעולם הטכנולוגי ומוצרי הצריכה.
הם בכלל לא מתעסקים בענייני זכויות יוצרים או פטנטים.

Dresdner
19-01-2020, 15:36
ובנימה רצינית:
הסינים ידועים ב"לקיחת השראה" ממוצרים ודגמים קיימים ולא רק בעולם הרכב.
תראה מה קורה בעולם הטכנולוגי ומוצרי הצריכה.
הם בכלל לא מתעסקים בענייני זכויות יוצרים או פטנטים.

זה ידוע, אבל אז נשאלת השאלה למה לקנות מותג איטלקי כדי להמשיך לעשות אותו הדבר?
בהיי טק חברות לפעמים קונות חברות אחרות ומחסלות אותם כי הם רצו את הפטנט או זכויות היוצרים, החברה שקנתה את בנאלי מייצרת אופנועים תחת המותג בנאלי אבל ללא
כל זכר למנועי הטריפל או העיצוב המזוהה עם החברה

השושנים
19-01-2020, 16:18
במלחמת העולם השנייה ננטש ג'יפ צבאי אמריקאי על אחד מאיי יפן, הג'יפ נאסף בשלמותו וההנחיה הייתה "תבנו בדיוק כזה"
החברה שחתומה על הג'יפ הזה היא טויוטה! והיא מייצרת עד היום.

כן הסינים מעתקים ומעתקים הכל, הכל מיוצר שם בקלות בזול וכמעט ללא מגבלות, זה גם מה שנותן שם לתעשייה את הבעיטה
קדימה, הם לא מתעסקים בזוטות הם מייצרים טועים מייצרים שוב ומשתפרים. המוצרים הסיניים שלפני עשרים שנה היו זבל,
עשר שנים אחר כך הם מיישרים קו עם הגדולים והיום הם בחזית, הם עושים היום למערב את מה שיפן עשתה בסוף המלחמה.

הזכויות על השם נקנו בכדי "ליצור עבר" למוצר חדש ואחר, כי טוב שם טוב משמן...להגיד שבנאלי הייתה הכי טובה בתוצרת
האיטלקית לא יהיה נכון ממש. אז עכשיו הסינים מעתקים את הדגם נותנים לו שם שקר ובעוד שנתיים שלוש אם המוצר ישרוד
הוא כבר יעמוד בשם עצמו.

ותקי הכביש והפורום יזכרו איך דוקאטי ומוטוגוצי היום שם נרדף לתקלות, אבל הם שרדו, הפחות טובים נסגרו, כך היה גם עם
האנגליים למיניהם שהיום שוב מתחדשים בדגמים כאלה ואחרים. השוק צמא לחידושים ודברים נוספים.

עכשיו נישאר להם רק להוכיח את עצמם מכנית זה לא סוד שבפיקוח נאות ועם חומרי גלם טובים הם מיצרים לחברות הטובות בעולם
וכשהם יחליטו הם ייצרו גם בעצמם לעצמם....

matanbar26
19-01-2020, 16:37
זה ידוע, אבל אז נשאלת השאלה למה לקנות מותג איטלקי כדי להמשיך לעשות אותו הדבר?
בהיי טק חברות לפעמים קונות חברות אחרות ומחסלות אותם כי הם רצו את הפטנט או זכויות היוצרים, החברה שקנתה את בנאלי מייצרת אופנועים תחת המותג בנאלי אבל ללא
כל זכר למנועי הטריפל או העיצוב המזוהה עם החברה

כי לקנות כלי מחברת cfmoto למשל (חברה סינית שהתחילה שיווק בארץ) ייתפס לרוכש הממוצע כהתפשרות וחיקוי זול.
לעומת זאת השם בנאלי הוא שם מוכר בעולם הדו גלגלי מה שיתרום בוודאות למכירות.

lokimonster
19-01-2020, 16:50
חייב לומר שלמאבטח אצלנו יש בנלי TRK500 הכלי לגמרי מרשים.
ועל פניו הבחור מרוצה ממנו.
יש כל מני דברים בגימור שמסגירים את המוצא אבל בקטנה.
בגדול בשנה שיצא לי לראות אותו לא ראיתי חלודות והוא מעולם לא קיטר על בעיות.

Dresdner
19-01-2020, 17:12
במלחמת העולם השנייה ננטש ג'יפ צבאי אמריקאי על אחד מאיי יפן, הג'יפ נאסף בשלמותו וההנחיה הייתה "תבנו בדיוק כזה"
החברה שחתומה על הג'יפ הזה היא טויוטה! והיא מייצרת עד היום.

כן הסינים מעתקים ומעתקים הכל, הכל מיוצר שם בקלות בזול וכמעט ללא מגבלות, זה גם מה שנותן שם לתעשייה את הבעיטה
קדימה, הם לא מתעסקים בזוטות הם מייצרים טועים מייצרים שוב ומשתפרים. המוצרים הסיניים שלפני עשרים שנה היו זבל,
עשר שנים אחר כך הם מיישרים קו עם הגדולים והיום הם בחזית, הם עושים היום למערב את מה שיפן עשתה בסוף המלחמה.

הזכויות על השם נקנו בכדי "ליצור עבר" למוצר חדש ואחר, כי טוב שם טוב משמן...להגיד שבנאלי הייתה הכי טובה בתוצרת
האיטלקית לא יהיה נכון ממש. אז עכשיו הסינים מעתקים את הדגם נותנים לו שם שקר ובעוד שנתיים שלוש אם המוצר ישרוד
הוא כבר יעמוד בשם עצמו.

ותקי הכביש והפורום יזכרו איך דוקאטי ומוטוגוצי היום שם נרדף לתקלות, אבל הם שרדו, הפחות טובים נסגרו, כך היה גם עם
האנגליים למיניהם שהיום שוב מתחדשים בדגמים כאלה ואחרים. השוק צמא לחידושים ודברים נוספים.

עכשיו נישאר להם רק להוכיח את עצמם מכנית זה לא סוד שבפיקוח נאות ועם חומרי גלם טובים הם מיצרים לחברות הטובות בעולם
וכשהם יחליטו הם ייצרו גם בעצמם לעצמם....שוק האופנועים שונה, מדובר בכלי פנאי והחוקים שונים.

השושנים
19-01-2020, 17:15
שוק האופנועים שונה, מדובר בכלי פנאי והחוקים שונים.

למה?

מה הסיבה לקנות אופנוע נורטון או BSA אם זה לא היצרן המקורי?

למה לסלוח לדוקאטי על אלפי האזיקונים שבזבזנו?

מי מסתתר אחרי המותג טריאונף?

למה ג'אווה לא מתרוממת?

והאם דאצ'יה הרומניה היא באמת דלתה 88?

Dresdner
19-01-2020, 17:39
למה?

מה הסיבה לקנות אופנוע נורטון או BSA אם זה לא היצרן המקורי?

למה לסלוח לדוקאטי על אלפי האזיקונים שבזבזנו?

מי מסתתר אחרי המותג טריאונף?

למה ג'אווה לא מתרוממת?

והאם דאצ'יה הרומניה היא באמת דלתה 88?דאצ'יה זאת דוגמא מעולה, באלפים הצרפתים יש הרבה כפריים שלא יכולים להרשות רכב 4x4 שהוא כמעט חובה שם בחורף אז כמות הדאסטרים שם גדולה.

זה ההבדל בין צורך לכלי רכב שיתן עבודה לבין כלי רכב כתחביב.

לכן את אותו ג'יפ שטויוטה העתיקו היו צריכים לעבודה.

Dresdner
19-01-2020, 17:45
כי לקנות כלי מחברת cfmoto למשל (חברה סינית שהתחילה שיווק בארץ) ייתפס לרוכש הממוצע כהתפשרות וחיקוי זול.
לעומת זאת השם בנאלי הוא שם מוכר בעולם הדו גלגלי מה שיתרום בוודאות למכירות.אולי בישראל, אני לא רואה את האירופים עושים קשר בין בנאלי של פעם לזאת של היום, כנראה כתוצאה מזה שהמגזינים לא נותנים להם לשכוח.

האופנועים של CF MOTO זה סיפור אחר, הם לא קנו מותג אלה מיתגו מחדש את עצמם, גם בנושא העתקות הם בדרך הנכונה כי הדגמים האחרונים לא מועתקים, הקריצה בעיצוב לאופנועי KTM בחלק מהדגמים הוא בגלל שהעיצוב נעשה ע"י אותה חברה לכן לא נחשב להעתקה, לפי דעתי CF MOTO בדרך הנכונה אבל ימים יגידו

Dresdner
19-01-2020, 17:50
עיצוב מקורי עם צביעה יחודית, סינים מחוץ לקופסא
CFMOTO

גילוי נאות אני לא עובד אצל כרובי.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200119/9a357a2724532f076b08f3e6a68758c6.jpg

ואגב, בהצלחה לבנלי, אין לי שום דבר נגד האופנועים שלהם ואישית אוהב את הליאונצ'ינו רק גישת המארקטינג שלהם מעלות בי תהיות שחלקתי אותם איתכם.

חחח
19-01-2020, 18:31
עיצוב מקורי עם צביעה יחודית, סינים מחוץ לקופסא
CFMOTO

גילוי נאות אני לא עובד אצל כרובי.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200119/9a357a2724532f076b08f3e6a68758c6.jpg

ואגב, בהצלחה לבנלי, אין לי שום דבר נגד האופנועים שלהם ואישית אוהב את הליאונצ'ינו רק גישת המארקטינג שלהם מעלות בי תהיות שחלקתי אותם איתכם.

אם לא היית רושם שזה CFMOTO, הייתי חושב שזה הוסקווארנה...
לא יודע עד כמה זה מקורי.

אבל בהחלט נראה מעניין.

Dresdner
19-01-2020, 18:57
אם לא היית רושם שזה CFMOTO, הייתי חושב שזה הוסקווארנה...
לא יודע עד כמה זה מקורי.

אבל בהחלט נראה מעניין.ולאיזה דגם של הסקוורנה זה דומה?
אם כבר משחקים משחק אסוציאציות אז לפי דעתי הוא יותר קרוב לנאו רטרו של הונדה

חחח
19-01-2020, 19:21
ולאיזה דגם של הסקוורנה זה דומה?
אם כבר משחקים משחק אסוציאציות אז לפי דעתי הוא יותר קרוב לנאו רטרו של הונדה

לא מזכיר לי דגם מסוייים,
אבל בקווים שלו ובצבעים הייתי יכול לחשוב שזה בן כלאיים מוזר של הנורדן קונספט והוויטפילן 701.

למרות שגם מזכיר קצת את ההונדה.

עשו עבודה טובה :)

FoxLight
19-01-2020, 19:24
אם הם לא היו מעתיקים זה לא היה זול.
חוץ מזה שהם באיחור לעומת המתחרים ככה שזה דיי הוגן לשני הצדדים.

lokimonster
19-01-2020, 19:36
בתור אחד שנהג פעם ביוטאנג שזה אוטובוס סיני ואחרי 50אלף קילומטר החלו חלקים לנשור (לא מתכוון על הבודי של מרכבים) היה לי קושי לקבל את הסינים אבל מחברים יש המון שיפור ובכ400 אלף שקל פחות ממרצדס סקניה או דאף אתה רוכש יוטאנג או גולדן דראגון תיירותי עם נורות לד שכל אופנוען היה מת להתקין.

נ. ב

ליוטאנג היה מנוע קאמינס כלל לא רע.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

Dresdner
19-01-2020, 21:29
לא מזכיר לי דגם מסוייים,
אבל בקווים שלו ובצבעים הייתי יכול לחשוב שזה בן כלאיים מוזר של הנורדן קונספט והוויטפילן 701.

למרות שגם מזכיר קצת את ההונדה.

עשו עבודה טובה :)למיטב ידיעתי האב טיפוס של CFMOTO שוחרר לעיתונות לפני הנורדן ככה שלכל היותר הכלים פותחו במקביל.
בכל מקרה יש קשר עסקי בין CFMOTO לKTM

קידוזו
19-01-2020, 23:25
אין לי ניסיון עם אופנועים סינים ולא בטוח שפגשתי אחד. אני יודע שבתחומים רבים (לדוגמא CNC ) הסינים מעמידים מכונות ברבע מחיר ממכונות קצה יפניות איטלקיות ושוויצריות. חלקן עובדות, לחלק אין מנואל לרובן אין תמיכה. בחלק מהמקרים האנשים שייצרו אותן לא באמת מבינים למה נועדו לשמש וזו לא אגדה. מוזר כשמדובר בעסקאות של מאות אלפי ש"ח אבל זה עובד להם. חלק קונים ונופלים חלק מצליחים לתפעל, אין אף גוף שמנטר את התופעה או הכדאיות- כולל הרשעות להגנת הצרחן. במילים אחרות אין אף מנגנון שיתקן את השוק מכשלים. פשוט כאוס והימור.

לי באופן אישי יש סלידה מניתוק האחריות והקשר בין הלקוח והיצרן וזה חלק מה- DNA של התאגידים. היצרנים הסינים לקחו את המחלה התאגידית צעד אחד קדימה וגונבים לא רק ידע ותכניות אלא גם מסתתרים מאחורי מותגים שלא קיימים. הסינים יודעים לייצר הכל ובכל איכות אבל הם מתוגמלים ומכוונים למסות ייצור ללא שירות ואחריות. הסוחרים המערביים מכוונים לרווח ומגיבים בהצפת השוק בזול והרבה. יוצא שההיצע שהתחלק פעם למוצרים נחותים וזולים מוצרי ביניים ומוצרי פרימיום, מאבד את מוצרי הביניים ונשארנו עם פרימיום וזבל שעולה עכשיו כמו מוצר ביניים.

לדוגמא כבלים של מטענים לניידים. פעם היה שוק ביניים היום יש מקורי 100 ש"ח או זבל שעלה פעם 10 ש"ח ועכשיו 50. גם הספוילר שקניתי מאותו סרט. מצאתי רק יקר ובזול שום דבר באמצע. שלחתי לסוחר באיביי הודעה שהברגים לא נסגרים והמנואל חסר (כי אני אהבל במכונאות). הוא לא הבין מילה או התבונן בתמונות ולא ממש אכפת לו. מיד הציע להחזיר 50% מהתשלום רק שלא אדרג אותו שלילי. זה לא מעניין אותי לדרג אותו שלילי או לקבל חזרה 30 ש"ח כי הבעיה שהתלוננתי עליה לא היתה בעיה במוצר. הפואנטה שהוא נמכר ב- 60 ש"ח וגם ב -30 הסוחר (יד שלישית במקרה הטוב) הרוויח. היצרן לא הפסיד שקל ממוצר פגום, הסוחר לא נפגע ומי שמשלם את המחיר של הזוועה הסינית בהיבטי בטיחות, תפעול, הנאה, זמן הוא אנחנו.

JohnnyDough
20-01-2020, 00:26
אחד הדברים שגיליתי לאחרונה זה שאפשר למצוא באמאזון ארה"ב סוחרים שמוכרים לך את אותם המוצרים הסיניים הזולים, אחרי שהם העבירו אותם ביקורת איכות (בדקו בעצמם וסיננו נפלים) עם מנואל ושירות סביר בעבור פרמיה לא מאוד גבוהה.
אבל השירות של אמאזון זה בערך כמו שאתה מתאר... הם יחזירו לך את כל הכסף ולא יטרחו לבדוק מול מחסן של החברה שלהם למה חבילה תקועה.

uriar
20-01-2020, 00:58
כל הקשור הזה מבוסס על איזה תמונה ממוחשבת שפות"ש אפילו לא טרח להזכיר את המקור שלו. תשמרו את האנרגיה לכשהדגם ירד מפס היצור.

Dresdner
20-01-2020, 09:16
כל הקשור הזה מבוסס על איזה תמונה ממוחשבת שפות"ש אפילו לא טרח להזכיר את המקור שלו. תשמרו את האנרגיה לכשהדגם ירד מפס היצור.ככה אתה מכיר אותי? אבל עזוב את הדגם הזה (שמגיע ממקור אמין) יש להם עוד כמה כמו הTRK וה502c שנראים כמו דוקאטי.
כל הכוונה היא להתעסק בשאלה למה לקחת מותג ידוע אם אתה מתכוון גם ככה לעשות העתקים.

uriar
20-01-2020, 09:21
ככה אתה מכיר אותי? אבל עזוב את הדגם הזה (שמגיע ממקור אמין) יש להם עוד כמה כמו הTRK וה502c שנראים כמו דוקאטי.
כל הכוונה היא להתעסק בשאלה למה לקחת מותג ידוע אם אתה מתכוון גם ככה לעשות העתקים.כי אין קשר בין הדברים. המותג עוזר במכירות, מותג אירופאי וותיק יותר קל לעיכול, לחלק מהלקוחות, ממותג סיני עלום. כל השאר זה השיטה הסינית בלי קשר לשם.

Dresdner
20-01-2020, 09:27
כי אין קשר בין הדברים. המותג עוזר במכירות, מותג אירופאי וותיק יותר קל לעיכול, לחלק מהלקוחות, ממותג סיני עלום. כל השאר זה השיטה הסינית בלי קשר לשם.לדעתי המותג עוזר במכירות אם היו ממשיכים את דרכו לפחות בשפת העיצוב בדיוק כמו שאינדיאן עושים, לאינדיאן של היום אין שום קשר לזאת של פעם אבל הקונים לא מבדילים, לעומת זאת בבנלי בגלל חוסר מקוריות אין ספק במה מדובר, תוסיף לזה שלבנלי אף פעם לא היה רשת סוכנים בכל אירופה ויש לך מהלך מיותר ותמוה

כRובי
20-01-2020, 17:59
ואולי המעתיק ממעתיק, פטור? :)
CFMOTO מייצרים כבר כמה שנים את ה-650TK-G (שלא משווק באירופה ולכן גם לא בארץ). הוא האופנוע הרשמי של ממשלת סין ולכן רואים אותו אצל שוטרים, תהלוכות, מצעדי צבא / משטרה וכו'... אם כבר חיפשת מי קיבל השראה מהבימר :). ואולי בנלי בכלל מעתיקים את CFMOTO ולכן אי אפשר להאשים אותם בהעתקה מב.מ.וו?

(עריכה: התמונה של האופנוע השחור לא קשורה ואני לא מוצא איך להסיר אותה :) )

8044

8045

Dresdner
20-01-2020, 20:27
ואולי המעתיק ממעתיק, פטור? :)
CFMOTO מייצרים כבר כמה שנים את ה-650TK-G (שלא משווק באירופה ולכן גם לא בארץ). הוא האופנוע הרשמי של ממשלת סין ולכן רואים אותו אצל שוטרים, תהלוכות, מצעדי צבא / משטרה וכו'... אם כבר חיפשת מי קיבל השראה מהבימר :). ואולי בנלי בכלל מעתיקים את CFMOTO ולכן אי אפשר להאשים אותם בהעתקה מב.מ.וו?

(עריכה: התמונה של האופנוע השחור לא קשורה ואני לא מוצא איך להסיר אותה :) )

8044

8045

דווקא ב2006 בתערוכת INTERMOT הם הציגו עיצוב מקורי אבל מזעזע אז כנראה לא הייתה ברירה אלה להעתיק

8046

8047

לגבי הסרת תמונת, צריך בתחתית העמוד להקליק "ניהול קבצים" ולהסיר את התמונה :)

Dresdner
20-01-2020, 20:38
אם הם לא היו מעתיקים זה לא היה זול.
חוץ מזה שהם באיחור לעומת המתחרים ככה שזה דיי הוגן לשני הצדדים.

זה הקטע כאן, היו להם ואולי עדיין יש את מעצבי המוצר הטובים ביותר שהביאו לעולם יצירות מעניינות ויחודיות, אז אם יש למה לא להשתמש.
לפי פירסומים שונים הלאונצ'ינו עוצב באירופה ורואים את זה

היו ימים בבנלי
8048

8049

Dresdner
20-01-2020, 20:55
כל הקשור הזה מבוסס על איזה תמונה ממוחשבת שפות"ש אפילו לא טרח להזכיר את המקור שלו. תשמרו את האנרגיה לכשהדגם ירד מפס היצור.

קטע קטע, דווח כבר בפול גז ב2018
https://fullgaz.co.il/%d7%90%d7%95%d7%a4%d7%a0%d7%95%d7%a2-%d7%aa%d7%99%d7%95%d7%a8-%d7%92%d7%93%d7%95%d7%9c-%d7%9c%d7%91%d7%a0%d7%9c%d7%99/

uriar
20-01-2020, 21:58
קטע קטע, דווח כבר בפול גז ב2018
https://fullgaz.co.il/%d7%90%d7%95%d7%a4%d7%a0%d7%95%d7%a2-%d7%aa%d7%99%d7%95%d7%a8-%d7%92%d7%93%d7%95%d7%9c-%d7%9c%d7%91%d7%a0%d7%9c%d7%99/לא מקור אמין... אבל ברצינות? זו עדיין סקיצה ממוחשבת, בוא תחכה למוצר הסופי. אני לא אומר שהוא לא יהיה אחד לאחד כמו הבימר, רק חכה שהוא יהיה באמת קיים לפני שאתה פותח שרשור עליו.

Dresdner
20-01-2020, 22:56
לא מקור אמין... אבל ברצינות? זו עדיין סקיצה ממוחשבת, בוא תחכה למוצר הסופי. אני לא אומר שהוא לא יהיה אחד לאחד כמו הבימר, רק חכה שהוא יהיה באמת קיים לפני שאתה פותח שרשור עליו.

אומנם לא חד אבל התמונה של האופנוע שלפי מקורות יוצג השנה, מישהוא יודע סינית?
8050