צפייה בגרסה מלאה : כלי חדש לרוכב חדש
היי לכולם , אני לא צעיר אבל אני רוכב חדש דנדנש (שבוע מהטסט), אני מחפש כלי ראשון שיהיה רגוע נוח ובטוח לנסיעות מהבית לעבודה וכו, ממש לא מתכוון להשתגע וקטנועים לא באים בחשבון (אם כבר משבר גיל הארבעים אז עד הסוף), די אהבתי את ה nc750dct וחושב לרכוש אחד חדש , מה דעתכם/ המלצתכם על הבחירה
TundraOG
24-01-2020, 09:37
בחירה מצויינת. אני רוכב על דגם ה-700 של ה-NC וחייב לאמר שהוא פשוט אופנוע מעולה שעושה הכל-מהכל כל עוד לא מחפשים לטוס נמוך.
זה בקלות יכול להיות האופנוע האחרון שתקנה, הם מגיעים בלי בעיה למאות אלפי ק"מ (כמה חבר'ה מברזיל בקבוצה העולמית של ה-NC מראים מעל 400 אלף ק"מ על מנוע מקורי).
אם אתה שוקל את הגרסא האוטומטית אז בכלל - כל היתרונות של קטנוע, כל הכיף והחוויה של אופנוע לכל דבר.
בנוסף יש גם אחלה קהילה לאופנוע!
קח לך NC ולא תתחרט, זה בטוח.
היי לכולם , אני לא צעיר אבל אני רוכב חדש דנדנש (שבוע מהטסט), אני מחפש כלי ראשון שיהיה רגוע נוח ובטוח לנסיעות מהבית לעבודה וכו, ממש לא מתכוון להשתגע וקטנועים לא באים בחשבון (אם כבר משבר גיל הארבעים אז עד הסוף), די אהבתי את ה nc750dct וחושב לרכוש אחד חדש , מה דעתכם/ המלצתכם על הבחירה
למה DCT?
אתה לא מצליח לתפעל ידית קלאץ' ורגלית הילוכים?
"קטנועים לא באים בחשבון" - אבל אופנוע אוטומט כן?
TundraOG
24-01-2020, 12:31
למה DCT?
אתה לא מצליח לתפעל ידית קלאץ' ורגלית הילוכים?
"קטנועים לא באים בחשבון" - אבל אופנוע אוטומט כן?
יש לא מעט אנשים שרוצים את קלות התפעול של הקטנוע אבל את תנוחת הרכיבה וה"פוזה" של אופנוע לכל דבר. אין שום דבר רע בזה, במיוחד שהתיבה ב-NC היא בעלת מספר מצבים שעובדים בצורה מאוד מדוייקת.
בנוסף, להרבה רוכבים צעירים ממליצים "להתחיל מקטנוע, ללמוד את הכביש במקום להתרכז בהילוכים ורק אז לעבור לאופנוע". אני לא רואה סיבה למה אותה גישה לא יכולה להיות תקפה גם לגבי אופנוע אוטומטי.
יש לא מעט אנשים שרוצים את קלות התפעול של הקטנוע אבל את תנוחת הרכיבה וה"פוזה" של אופנוע לכל דבר. אין שום דבר רע בזה, במיוחד שהתיבה ב-NC היא בעלת מספר מצבים שעובדים בצורה מאוד מדוייקת.
בנוסף, להרבה רוכבים צעירים ממליצים "להתחיל מקטנוע, ללמוד את הכביש במקום להתרכז בהילוכים ורק אז לעבור לאופנוע". אני לא רואה סיבה למה אותה גישה לא יכולה להיות תקפה גם לגבי אופנוע אוטומטי.
מה יש "להתרכז בהילוכים"?
ראשון למטה, השאר למעלה.
בןהלאמשחיז
24-01-2020, 16:31
מה יש "להתרכז בהילוכים"?
ראשון למטה, השאר למעלה.
קשה לאנשים בימנו אנו לבצע פעולות נהיגה שאינן כוללות וויז/סמס/דיבור/איפור.
הילוכים להסתכל על הכביש ובאופן כללי לנהוג זה יותר מדי. אז כן הוא רוצה אופנוע בלי אופנוע.
לא מבין לא מובן.
ננסי זה יופי של אופנוע להתחיל איתו. החסרונות הם שהוא משעמם והכי דומה לקטנוע. אם אתה מדבר על משבר גיל ה-40 ומדגיש שאתה לא רוצה קטנוע אז תמשיך לחפש משהו אחר. אולי ויסטרום 650 או f750gs.
באופנוע, בשונה מאוטו, לידני יש רק חסרונות. חלק מהשליטה בכלי תלויה בהילוך שאתה נמצא בו. ככלי ראשון לא הייתי מתחיל עם אוטומט.
אה, וברוך הבא למועדון.
moonshield
24-01-2020, 17:22
באופנוע, בשונה מאוטו, לידני יש רק חסרונות. חלק מהשליטה בכלי תלויה בהילוך שאתה נמצא בו. ככלי ראשון לא הייתי מתחיל עם אוטומט.
אה, וברוך הבא למועדון.
אני מניח שהתכוונת שיש רק יתרונות לידני. לדעתי זה רלוונטי גם לרכב, אבל בהיקף צר יותר.
מעבר לזה, מסכים ש nc זה אחלה בחירה לכלי ראשון, אם יש רישיון בלתי מוגבל כמובן.
אני מניח שהתכוונת שיש רק יתרונות לידני. לדעתי זה רלוונטי גם לרכב, אבל בהיקף צר יותר.
מעבר לזה, מסכים ש nc זה אחלה בחירה לכלי ראשון, אם יש רישיון בלתי מוגבל כמובן.
התכוונתי שלאוטומט באופונע יש רק חסרונות.
בדגמים החדשים אפשר לקבל גם ננסי מוגבל A1.
Metronome_
24-01-2020, 19:34
אחרי עשרות שנים עם גיר ידני ברכב ואופנועים.
אפס ניסיון עם קטנועים.
לא עלה בדעתי מעולם לוותר על השליטה שהגיר הידני, בעיקר הקלאץ, מאפשר.
ואז, אחרי שהתדרדרות המוסרית החלה עם רכב בעל גיר רובוטי דו מצמדי, והתפעלות מהרהיטות והזריזות. רכבתי על אפריקה DCT.
אחרי כמה דקות של מציאת התכנות המתאים, מתוך ארבע אפשרויות, הבנתי שזה בעיקר יתרונות.
ב99 אחוז מהמצבים זה נוח יותר, מדויק יותר וחלק יותר. וב-1 אחוז יש מנופי הילוכים/שליטה ידנית.
בקיצור, יש זמן הסתגלות קצר, אבל צריך לזכור שזה לא וריאטור, זה גיר ידני לכל דבר, ורק התפעול שלו רובוטי. צריך לנסות לפרק זמן מסוים אבל מאמין שיש רבים שיאמצו בשמחה.
על החדש או הקודם?
בחדש המערכת מתחשבת גם בזווית הטיה ואומרים שהיא עובדת נהדר
Metronome_
24-01-2020, 20:36
אכן מדבר על החדש.
לא מכיר את הגרסאות קודמות, לא הייתי מוכן לשמוע על זה עד לאחרונה, שמרנות...
אני חזרתי לאופנוע בעיקר בשביל לבחוש בעצמי בהילוכים. אחרת רוב היתרונות הם של קטנוע (ולא חסרים היום קטנועים שיודעים גם לתת בראש).
alexsupreme
25-01-2020, 01:49
ממה שראיתי תמיד אפשר לקנות רגלית הילוכים לאופנועי DCT. הדבר היחיד ששונה הוא המחסור בקלאץ.
הרכיבה על DCT בזמן תנועה דומה מאוד לרכיבה עם quickshifter דו כיווני.
למעט ווילי ורכיבת שטח רצינית, למה אתם באמת צריכים את הקלאץ'?
אני אוהב את השליטה בחיבור בין המנוע לגלגל ואת הקליק כשהתיבה מחליקה להילוך הנכון, אבל בכנות? 99% מהזמן אני רוכב בדיוק כמו שרכבתי עם DCT במצב ידני.
מצד אחד אופנוע אוטומטי זה עדיין אופנוע ולא קטנוע, למרות שלא ניסיתי, אבל עדיין חלק מהחוייה והשליטה באופנוע הוא הגיר הידני.
ברגע שמתרגלים זה הולך באוטומט בלי לחשוב על זה, גם אין כמעט את הבלאגן של הקלאץ' כמו ברכב בפקקים
יש המון כלים טובים וידידותיים לרוכבים חדשים-סדרת ה X של הונדה וה NC, ויסטרום, SV650, mt07, טרייסר 700 ועוד.
matanbar26
25-01-2020, 17:02
ויכוח קבוע בין שמרנות לחדשנות.
יש כאלה שרוכשים דו גלגלי בשביל הפרקטיות ולא בגלל אהבה לתחום.
ובפרקטיות אוטומטי לוקח ידני.
TundraOG
25-01-2020, 17:23
ממה שראיתי תמיד אפשר לקנות רגלית הילוכים לאופנועי DCT. הדבר היחיד ששונה הוא המחסור בקלאץ.
הרכיבה על DCT בזמן תנועה דומה מאוד לרכיבה עם quickshifter דו כיווני.
למעט ווילי ורכיבת שטח רצינית, למה אתם באמת צריכים את הקלאץ'?
אני אוהב את השליטה בחיבור בין המנוע לגלגל ואת הקליק כשהתיבה מחליקה להילוך הנכון, אבל בכנות? 99% מהזמן אני רוכב בדיוק כמו שרכבתי עם DCT במצב ידני.
אישית אני אוהב את רמת השליטה שיש לי בתנועה צפופה עם קלאץ', ובזה שאני שולט כמה כח מועבר לגלגל האחורי בעוד אופן חוץ מהמצערת.
ויכוח קבוע בין שמרנות לחדשנות.
יש כאלה שרוכשים דו גלגלי בשביל הפרקטיות ולא בגלל אהבה לתחום.
ובפרקטיות אוטומטי לוקח ידני.
לא חושב ששמרנות, אפשר לקנות אופנוע עם מכלולי קצה, שלל אביזרים, אלקטרוניקות ובקרות ועדיין עם גיר ידני ומקסימום עם קוויקשיפטר וקלאץ' מחליק...
matanbar26
25-01-2020, 17:47
לא חושב ששמרנות, אפשר לקנות אופנוע עם מכלולי קצה, שלל אביזרים, אלקטרוניקות ובקרות ועדיין עם גיר ידני ומקסימום עם קוויקשיפטר וקלאץ' מחליק...
שמרנות הכוונה בחשיבה שרק אופנוע ידני זה אופנוע "אמיתי" ורק מי שרוכב על אופנוע ידני הוא רוכב "אמיתי".
שמרנות הכוונה בחשיבה שרק אופנוע ידני זה אופנוע "אמיתי" ורק מי שרוכב על אופנוע ידני הוא רוכב "אמיתי".
מסכים איתך בזה, תכף שושני יגיע...
מי שרוצה פרקטיקה קונה קטנוע, או nc (רוכב/רכבתי על שניהם) אז בואו נשים פרקטיקה בצד בסדר? אופנוע תמיד יהיה פחות פרקטי מקטנוע. מי שקונה אופנוע קונה בשביל ה"דבר מה" הנוסף.
אישית,
אחרי שמתתי כל יום מבפנים על קטנועים במשך כמה שנים, היה ברור לי שכשאני חוזר לאופנוע אני חוזר לידני. אני רוכב כל יום בפקקים (nc), ולא מצטער שלא הלכתי על הdct. (ודווקא כשקניתי היו כמה nc dct שהיו ממש מציאה).
matanbar26
25-01-2020, 18:22
מי שרוצה פרקטיקה קונה קטנוע, או nc (רוכב/רכבתי על שניהם) אז בואו נשים פרקטיקה בצד בסדר? אופנוע תמיד יהיה פחות פרקטי מקטנוע. מי שקונה אופנוע קונה בשביל ה"דבר מה" הנוסף.
אישית,
אחרי שמתתי כל יום מבפנים על קטנועים במשך כמה שנים, היה ברור לי שכשאני חוזר לאופנוע אני חוזר לידני. אני רוכב כל יום בפקקים (nc), ולא מצטער שלא הלכתי על הdct. (ודווקא כשקניתי היו כמה nc dct שהיו ממש מציאה).
שמרנים גם נוטים לראות דברים השחור או לבן.
אופנוע-כיף.
קטנוע-פרקטי.
אז לא, יש אפור באמצע, אולי לא הרבה אבל הוא בהחלט קיים.
שמרנים גם נוטים לראות דברים השחור או לבן.
אופנוע-כיף.
קטנוע-פרקטי.
אז לא, יש אפור באמצע, אולי לא הרבה אבל הוא בהחלט קיים.
רק חסר שתחליף את ה"שמרנים" ב"חשוכים", וזה יהיה משפט תל-אביבי מושלם.
אז וואלה.
אפשר להינות מקטנוע, ועוד איך. אני מאוד נהניתי בחודש שרכבתי על X9 500, בזמן שהחלפתי לבנדיט 1200 מנוע.
פה ושם נהנתי גם מיוסאנג GT250, שהיה גם כן "כלי גישור", אחרי היציאה מהשיקום ועד שאחליט איזה אופנוע אני רוצה. מראש הגדרתי אותו כ"קטנוע עם הילוכים", ועל כל דקה שנהנתי ממנו - היה רבע שעה של סבל.
למה?
כי לא הייתה לו אף אחת מהמעלות ה"אופנועיות", חרף היותו כלי עם טנק בין הרגליים, קלאץ' ורגלית הילוכים.
היו לו חרא מתלים.
היו לו חרא ברקסים.
הוא היה צפוף ברגליים.
והכי גרוע - הוא אילץ אותי להישאר בימני, כי השתדלתי לא לעבור את ה-110 (האופנוע היה של ידידה, והיה לי אינטרס מובהק להחזיר אותו תקין בדיוק כמו שקבלתי אותו).
כשנמאס לי מהשטויות, קניתי את הדוקאטי. בוא נגיד, שב-4.5 שנים שאני רוכב עליו - לא התגעגעתי ליוסאנג אפילו דקה.
דווקא ל-X9, שאיתו היה סיפור די דומה, יש לי רגשות חמים יותר. כי אותו X9 חרף היותו נבלה היה נאמן מאוד לייעוד שלו - להיות קטנוע שיכול לספק גם קצת הנאה, בלי לאבד מהשימושיות (קרי - אפשר לדחוף די הרבה בירות מתחת למושב).
היוסאנג היה סתם אופנוע גרוע, שעשה את העבודה בשינוע התחת שלי מא' לב'.
למה המגילה הזאת?
לא כל אופנוע הוא כיף, אלא אם אתה מוצא בו כיף בכוח.
לא כל קטנוע הוא פרקטי (כך למשל, יש קטנועים שלא מסוגלים להכיל אפילו 10 בקבוקי בירה מתחת למושב. שלא נדבר על זה שה-X9 אכל יותר דלק מהיוסאנג באותו שיוט 110, והטיפול ב-X9 היה מסובך ויקר פי כמה).
ועם זאת, עבור המכונה ה"ממוצעת" כללי האצבע עובדים יופי. תחריג את בני הכלאים המוזרים (TMAX, INTEGRA, NC) - ותקבל תמונה יחסית ברורה. אופנועים וקטנועים פונים לקהלים שונים עם סדרי עדיפויות שונים והעדפות שונות, ומכאן מגיעים ההבדלים במבנה ובביצועים שלהם - ולא סתם האופנוע הממוצע מנסה לדבר אליך במונחים של "כיף", בעוד שהקטנוע הממוצע מנסה לדבר אליך במונחים של "פרקטיות".
matanbar26
26-01-2020, 08:19
רק חסר שתחליף את ה"שמרנים" ב"חשוכים", וזה יהיה משפט תל-אביבי מושלם.
אז וואלה.
אפשר להינות מקטנוע, ועוד איך. אני מאוד נהניתי בחודש שרכבתי על X9 500, בזמן שהחלפתי לבנדיט 1200 מנוע.
פה ושם נהנתי גם מיוסאנג GT250, שהיה גם כן "כלי גישור", אחרי היציאה מהשיקום ועד שאחליט איזה אופנוע אני רוצה. מראש הגדרתי אותו כ"קטנוע עם הילוכים", ועל כל דקה שנהנתי ממנו - היה רבע שעה של סבל.
למה?
כי לא הייתה לו אף אחת מהמעלות ה"אופנועיות", חרף היותו כלי עם טנק בין הרגליים, קלאץ' ורגלית הילוכים.
היו לו חרא מתלים.
היו לו חרא ברקסים.
הוא היה צפוף ברגליים.
והכי גרוע - הוא אילץ אותי להישאר בימני, כי השתדלתי לא לעבור את ה-110 (האופנוע היה של ידידה, והיה לי אינטרס מובהק להחזיר אותו תקין בדיוק כמו שקבלתי אותו).
כשנמאס לי מהשטויות, קניתי את הדוקאטי. בוא נגיד, שב-4.5 שנים שאני רוכב עליו - לא התגעגעתי ליוסאנג אפילו דקה.
דווקא ל-X9, שאיתו היה סיפור די דומה, יש לי רגשות חמים יותר. כי אותו X9 חרף היותו נבלה היה נאמן מאוד לייעוד שלו - להיות קטנוע שיכול לספק גם קצת הנאה, בלי לאבד מהשימושיות (קרי - אפשר לדחוף די הרבה בירות מתחת למושב).
היוסאנג היה סתם אופנוע גרוע, שעשה את העבודה בשינוע התחת שלי מא' לב'.
למה המגילה הזאת?
לא כל אופנוע הוא כיף, אלא אם אתה מוצא בו כיף בכוח.
לא כל קטנוע הוא פרקטי (כך למשל, יש קטנועים שלא מסוגלים להכיל אפילו 10 בקבוקי בירה מתחת למושב. שלא נדבר על זה שה-X9 אכל יותר דלק מהיוסאנג באותו שיוט 110, והטיפול ב-X9 היה מסובך ויקר פי כמה).
ועם זאת, עבור המכונה ה"ממוצעת" כללי האצבע עובדים יופי. תחריג את בני הכלאים המוזרים (TMAX, INTEGRA, NC) - ותקבל תמונה יחסית ברורה. אופנועים וקטנועים פונים לקהלים שונים עם סדרי עדיפויות שונים והעדפות שונות, ומכאן מגיעים ההבדלים במבנה ובביצועים שלהם - ולא סתם האופנוע הממוצע מנסה לדבר אליך במונחים של "כיף", בעוד שהקטנוע הממוצע מנסה לדבר אליך במונחים של "פרקטיות".
כמו שרשמתי, יש אפור באמצע, לא הרבה אבל הוא קיים.
לראות את הדברים בצורה דוגמטית כזאת נובעת משמרנות.
בדרך כלל זה גם נובע מתפיסה נוסטלגית על מה זה אופנוע.
אפשר לסכם את זה בשאלה-האם לא ניתן להנות על אופנוע בגלל שהוא אוטומטי? האם זה הופך אותו לפחות אופנוע?
יופי של הסבר. בפעם הבאה שתחשוב להחליף את המולטי באופנוע תקציב 300 סמ"ק תקרא את זה ותחשוב שוב.
רכבתי על הקטנועים הכי כיפיים שיש. טימקס, במוו, srv (חרא קטנוע אבל כשמושכים בגז, בקו ישר, הוא פותח).
זה פשוט לא זה (בשבילי).
כותב מהנסיון האישי והתחושות האישיות שלי בלבד. הגיוני מאוד שאחרים ירגישו אחרת.
lokimonster
26-01-2020, 10:26
צ'מע
נתחיל ממה שקל הNC אופנוע נהדר למתחילים הוא צפוי חזק ונוח למדי ועם זאת לא מאיים.
אני לא רכבתי על הגרסה האוטומטית אבל נראה לי שהיא גם תתין מענה מצויין.
אז למי הוא לא יתאים - לאלו שכבר שכבו עם שחקנית פורנו ויצטרכו לחזור לאישה הטובה שמחכה להם בבית בדמות הNC (יפה אמינה אפילו נותנת אבל לא יודעת ......).
יופי של הסבר. בפעם הבאה שתחשוב להחליף את המולטי באופנוע תקציב 300 סמ"ק תקרא את זה ותחשוב שוב.
לא שוכח את זה לרגע.
המחשבות על מעבר ל-300 לא מגיעות ממקום של חיפוש אחר הנאה, אלא ממקום של רצון להקדיש יותר זמן למשפחה ולחסוך מצלצלין לטובת משכנתא עתידית.
מעבר לזה, היוסאנג הוא דוגמא קיצונית לאופנוע גרוע, כמוהו היה ה-CBF250 שעליו רכבתי ביוון. יצא לי לרכב גם על דיוק 200, GPX250, Z300, כל סדרת ה-500 של הונדה - ואלה כבר ממש לא היו כלים גרועים, כל אחד בדרכו שלו.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft