מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : צמיגות שמן - עם מה ללכת? NC700X

TundraOG
24-01-2020, 10:31
היי חברים.
לאחרונה החלפתי שמן לאופנוע לראשונה לשמן סינטטי מלא של איפון בצמיגות 10w-30. הספר מציין רק 10w-30 ודרך חבר שעובד עם היבואן של איפון הצלחתי להשיג.
הונדה בארץ ממליצים 10w-40. החבר, שגם רכב/בנה/עבד על לא מעט אופנועים אומר שאך ורק 10w-30 כי זו הצמיגות שהספר ממליץ.
אני מעדיף כמובן ללכת עם הספר ולא עם המלצת מכונאי כזה או אחר. השאלה שלי היא האם יש בעיה כלשהי להשתמש בשמן בצמיגות זו בארץ? (עקב האקלים).

Tribalmistyc2
24-01-2020, 11:52
לך עם היצרן.
אין כאן אף משתמש שמחזיק או בעל גישה למעבדה שיכולה לענות לך על השאלה.
כי גם אם תשים 40 לא תראה נזק בלתי הפיך אז לא באמת אפשר לדעת.
לעניות דעתי ההבדל בין 30 ל 40,בזמן שהדרגה הקרה זהה לא משמעותי ממילא.

TundraOG
25-01-2020, 21:51
השאלה היא האם שמן 10w30 לא יהיה דליל מדיי לקיץ הישראלי, בייחוד בהתחשב בזה שאני גר בדרום?

lokimonster
26-01-2020, 09:50
בגדול אם אתה גר בשפלה המלצות היצרן טובות ולדעתי אין סיבה לחרוג מהן.

אם הנסועה שלך היא מספיק גבוהה ואתה גר באזורים בהם משרע הטמפרטורות רחב אז אולי שווה לשים צמיגות שונה בין הקיץ לחורף.

אישית ( ואני גר בירושלים) אני משתמש בצמיגות שמומלצת על ידי היצרן ולא חושב שצריך יותר.

JohnnyDough
26-01-2020, 10:16
בשני אופנועים שהיו לי ובמכונית שיש לי, המוסכים מטעם היבואן הכניסו שמן בצמיגות גבוהה יותר (10 נוספים ורק בחום).
כל הקריאות שעשיתי בעניין (בכלל זה אצל יצרני השמנים) טענו שזה בסה"כ נכון לעשות ככה ושזה לא פוגם בביצועים של השמן גם כהטמפ' נמוכה יותר.

אני מסכים שבתנאים ברוב האיזורים המאוכלסים בארץ, אין לזה ממש משמעות אבל אם אתה גר באיזור שבו הטמפ' בקיץ הן יותר סביב ה40 מאשר סביב ה30 אז זה כנראה יהיה רצוי.

Dresdner
26-01-2020, 11:12
בשני אופנועים שהיו לי ובמכונית שיש לי, המוסכים מטעם היבואן הכניסו שמן בצמיגות גבוהה יותר (10 נוספים ורק בחום).
כל הקריאות שעשיתי בעניין (בכלל זה אצל יצרני השמנים) טענו שזה בסה"כ נכון לעשות ככה ושזה לא פוגם בביצועים של השמן גם כהטמפ' נמוכה יותר.

אני מסכים שבתנאים ברוב האיזורים המאוכלסים בארץ, אין לזה ממש משמעות אבל אם אתה גר באיזור שבו הטמפ' בקיץ הן יותר סביב ה40 מאשר סביב ה30 אז זה כנראה יהיה רצוי.

המספר הגבוה מציין את צמיגות השמן בטמפרטורת העבודה של המנוע, השאלה היא אם טמפרטורת העבודה של המנוע משתנה שבחוץ 30 או 40 מעלות, אני מניח שבמנוע מקורר נוזל שינוי זניח אם בכלל.
שהיצרן שם צמיגות 30 אני מניח שהמעברים של השמן במנוע צרים או\ו תפוקת משאבת השמן נמוכה, אישית בגלל הצמיגות השונה מרוב האופנועים הייתי משתמש ב30

Dresdner
26-01-2020, 18:12
המספר הגבוה מציין את צמיגות השמן בטמפרטורת העבודה של המנוע, השאלה היא אם טמפרטורת העבודה של המנוע משתנה שבחוץ 30 או 40 מעלות, אני מניח שבמנוע מקורר נוזל שינוי זניח אם בכלל.
שהיצרן שם צמיגות 30 אני מניח שהמעברים של השמן במנוע צרים או\ו תפוקת משאבת השמן נמוכה, אישית בגלל הצמיגות השונה מרוב האופנועים הייתי משתמש ב30

מתקן את עצמי, יש הבדל בין קיץ לחורף בטמפרטורת השמן (להבדיל מתא הבעירה) הוא נוטה להתחמם קצת יותר, למרות זאת לפי מה שראיתי הבדל קטן אבל יותר מידי מידע סותר שמגדיר "הבדל קטן"

JohnnyDough
26-01-2020, 22:31
בתוך המנוע נוצר גרדיאנט טמפרטורות שתלוי גם בטמפ' הסביבה וקובע את טמפ' הקיצון של השמן. השאלות שאתה מעלה הן שאלות שגם אני שאלתי אבל אין לי כלים לבדוק את זה בעצמי...

מה שכן, בהנתן שרוב הכלים שמגיעים לארץ הם מייצור שמיועד לשוק האירופאי, שלא מכיר טמפ' כאלה בשגרה, זה לא בלתי סביר שההמלצות שרשומות במדריך מתאימות לאקלים קר יותר. בנוסף, הגרפים המקובלים, שמתארים את ההתאמה הכללית של דרגות הצמיגות לטמפ' החיצונית, מסיימים את ההתאמה של צמיגות 30 באיזור ה30-35 מעלות ושל 40 באיזור ה40-45 מעלות. זה המקור למה שרשמתי בהודעה הקודמת (ולמרות זאת, בדיוק 790 שלי, היצרן ממליץ על צמיגות של 50 באירופה והמוסך הכניס 60 בטיפול - בתוצרת הספציפית הזו, לא נראה לי ששימון יתר זה רע :nocomment:)

Dresdner
27-01-2020, 10:21
בתוך המנוע נוצר גרדיאנט טמפרטורות שתלוי גם בטמפ' הסביבה וקובע את טמפ' הקיצון של השמן. השאלות שאתה מעלה הן שאלות שגם אני שאלתי אבל אין לי כלים לבדוק את זה בעצמי...

מה שכן, בהנתן שרוב הכלים שמגיעים לארץ הם מייצור שמיועד לשוק האירופאי, שלא מכיר טמפ' כאלה בשגרה, זה לא בלתי סביר שההמלצות שרשומות במדריך מתאימות לאקלים קר יותר. בנוסף, הגרפים המקובלים, שמתארים את ההתאמה הכללית של דרגות הצמיגות לטמפ' החיצונית, מסיימים את ההתאמה של צמיגות 30 באיזור ה30-35 מעלות ושל 40 באיזור ה40-45 מעלות. זה המקור למה שרשמתי בהודעה הקודמת (ולמרות זאת, בדיוק 790 שלי, היצרן ממליץ על צמיגות של 50 באירופה והמוסך הכניס 60 בטיפול - בתוצרת הספציפית הזו, לא נראה לי ששימון יתר זה רע :nocomment:)זה לא נכון להגיד שאירופה קרה יותר מישראל, קרואטיה, חלק מאיטליה, ספרד, פורטוגל וחלק מצרפת מקבלות 40 מעלות בקיץ כמו בישראל.

העלאת צמיגות היא בדרך כלל כדי להתמודד עם הדילול שקורה בשמן בגלל חום גבוה, סוג של פיצוי כדי לקבל בסוף את אותה צמיגות בטמפרטורת עבודה.

למרות הנ"ל נוכחתי לראות שבשנים האחרונות חלק מהיצרנים עברו להמלצת צמיגות אחת בלבד לכל העולם.

JohnnyDough
27-01-2020, 10:56
אתה מדבר בעיקר על חריגות ולא ממוצעים. יש מעט מקומות בדרום ספרד, לא על החוף, שבהם יש טמפ' ממוצעות שמזכירות קצת את באר שבע בקיץ. זה בשוליים של השוליים ויתכן שהם גם מקבלים הנחיות חריגות.

בדקתי בעבר פורומים אוסטרליים וגם שם ניכרת נטיה של מוסכים לשימוש בשמן סמיך יותר ממה שמופיע במדריכים.

Dresdner
27-01-2020, 22:24
אתה מדבר בעיקר על חריגות ולא ממוצעים. יש מעט מקומות בדרום ספרד, לא על החוף, שבהם יש טמפ' ממוצעות שמזכירות קצת את באר שבע בקיץ. זה בשוליים של השוליים ויתכן שהם גם מקבלים הנחיות חריגות.

בדקתי בעבר פורומים אוסטרליים וגם שם ניכרת נטיה של מוסכים לשימוש בשמן סמיך יותר ממה שמופיע במדריכים.יש מספיק ימים חמים באירופה שבהם כביכול השמן לא בצמיגות הרצויה, שנה שעברה במרכז אירופה היו שבועות של 30-35 מעלות ושבדקתי עם תל אביב זה היה זהה.

במוטו גוצי שהיה לי יש המלצה רק לצמיגות אחת וזה מה שמוסכים שמים בכל העולם

JohnnyDough
27-01-2020, 23:31
רשמתי למעלה שאין לזה משמעות ברוב האיזורים המאוכלסים בארץ ותל אביב בהחלט נופלת בקטגוריה הזו. הטמפ' בתל אביב לא מגיעות לרמה שבה זה נחוץ.
למי שגר בדרום/מזרח אז זה רלוונטי יותר אבל ישראל קטנה, אנשים מטיילים, אופנועים עוברים ידיים והגדלת הצמיגות היא הגיונית וסבירה.

ayalzo
28-01-2020, 10:43
דרזנר, אתה באופן קבוע מכניס לכל דיון שישראל לא חמה יותר מחלקים באירופה....
אז בוא,
נכון שבשנים האחרונות היו כמה גלי חום לא נעימים (שמדמים יום קייצי ממוצע בגוש דן), שגרמו לכל אירופה להפסיק לתפקד, אבל בין זה לבין להגיד שהאקלים אפילו מתקרב ללהיות דומה.....
וזה לפני שדיברנו על מה שקורה בשמש ישירה ולא בצל.
אתה מכיר באירופה בעיות של התבשלות סליליםבdrz למשל? כי בארץ זאת היתה מחלה.

רוצה להשוות ליוון? יאללה נזרום.

לפי הגדרות כל יצרני הרכב, התנאים בישראל נחשבים תנאים קשים.
.

ayalzo
28-01-2020, 10:46
ועוד הערה ספציפית לnc. מיצרן שממליץ על לחץ אוויר אחיד בלי תלות לכמה רוכבים או ציוד (שהוא גם כמעט הלחץ אוויר המקסימלי של הצמיג), הייתי מתייחס בביקורתיות להמלצות.

Dresdner
28-01-2020, 18:40
דרזנר, אתה באופן קבוע מכניס לכל דיון שישראל לא חמה יותר מחלקים באירופה....
אז בוא,
נכון שבשנים האחרונות היו כמה גלי חום לא נעימים (שמדמים יום קייצי ממוצע בגוש דן), שגרמו לכל אירופה להפסיק לתפקד, אבל בין זה לבין להגיד שהאקלים אפילו מתקרב ללהיות דומה.....
וזה לפני שדיברנו על מה שקורה בשמש ישירה ולא בצל.
אתה מכיר באירופה בעיות של התבשלות סליליםבdrz למשל? כי בארץ זאת היתה מחלה.

רוצה להשוות ליוון? יאללה נזרום.

לפי הגדרות כל יצרני הרכב, התנאים בישראל נחשבים תנאים קשים.
.

מדינת ישראל היא לא היחידה שיושבת למרגלות הים התיכון וזה עוד לפני שדיברנו על ארצות הברית, לישראלים יש מין מחשבה כזאת שישראל זה המקום הכי חם בעולם לרוב זאת השליה של הלחות אבל איך שבא לכם.
התנאים הקשים בישראל שאני יכול להסכים איתם זה התנועה הכבדה (stop and go) הבלאי למנוע הוא מואץ ולרוב יותר משפיע על רכבים.
אני מסכים גם על נזקי השמש אבל אלו לא קשורים למנוע.

ayalzo
28-01-2020, 20:26
עזוב שהיא ליד הים. זה והאפיק הפרסי דווקא משמשים גורם ממתן, אחרת היינו רואים כאן טמפרטורות גבוהות בהרבה.
אבל, היא פשוט נמצאת דרומית יותר. לכן בקיץ רואה יותר שמש. ולכן גם בקיץ השמש יותר "חזקה".

וכמובן של קווי הרוחב השפעה מסוימת בלבד, חשוב מכך הוא השפעות מטאורולוגיות אחרות. אירופה מושפעת הרבה יותר מאוויר קר שמגיע מצפון ואנחנו מאוויר חם שמגיע מדרום ומזרח ועוד, ועוד, ועוד....
שורה תחתונה, אירופה- אקלים ממוזג.
ישראל אקלים ים תיכוני עם השפעות משווניות ואחרות.

וכן,
בארה"ב ושאר העולם יש מקומות חמים. מניח שבזכות זה יצרנים מוציאים טבלות דרגות שמנים. אחרת היינו צריכים לנחש.

Dresdner
28-01-2020, 21:32
עזוב שהיא ליד הים. זה והאפיק הפרסי דווקא משמשים גורם ממתן, אחרת היינו רואים כאן טמפרטורות גבוהות בהרבה.
אבל, היא פשוט נמצאת דרומית יותר. לכן בקיץ רואה יותר שמש. ולכן גם בקיץ השמש יותר "חזקה".

וכמובן של קווי הרוחב השפעה מסוימת בלבד, חשוב מכך הוא השפעות מטאורולוגיות אחרות. אירופה מושפעת הרבה יותר מאוויר קר שמגיע מצפון ואנחנו מאוויר חם שמגיע מדרום ומזרח ועוד, ועוד, ועוד....
שורה תחתונה, אירופה- אקלים ממוזג.
ישראל אקלים ים תיכוני עם השפעות משווניות ואחרות.

וכן,
בארה"ב ושאר העולם יש מקומות חמים. מניח שבזכות זה יצרנים מוציאים טבלות דרגות שמנים. אחרת היינו צריכים לנחש.הטבלאות מתחילות להעלם מספרי הרכב ולמשל במוטו גוצי יש דרישה לשמן בצמיגות אחת לכולם והם לא היחידים.
גם לגבי לחץ הצמיגים שהזכרת, הרבה יצרנים ממליצים היום לשים באחורי את המקסימום או קרוב למקסימום, מכוון שזה לא רק יצרן אחד אני בטוח שהם יודעים משהוא שאנחנו לא אז בו לא נזלזל בהם

ayalzo
28-01-2020, 22:37
מכיוון שיצרנים אחרים כן מקפידים על להפריד בין המלצות על לחצי ניפוח למשקלים שונים,
ומכיוון שיצרני הצמיגים נותנים לחץ ניפוח כתלות במשקל על הצמיג, אני כן אזלזל ביצרן שכותב לחץ אחד מקסימלי.
וזה לא בגלל שהוא טיפש, זה בגלל שהוא מונע מכל מיני שיקולים שמגדילים מכירות וחסכים כאב ראש. למשל, כשהם מוכרים אופנוע שמשווק כחסכוני ועושה 1:30 הם צריכים לדאוג שהצריכה תהיה באמת כזאת. ומה יותר חוסך דלק מלפוצץ את הצמיג באוויר? (אגב, אני עושה 1:30 גם עם לחץ נמוך מהמלצת היצרן לאופנוע הזה).

כמובן שאני לא אומר את זה מידיעה אלא מניחוש. (למעט הנושא של טבלאות לחץ אוויר בהתאם למשקל על הצמיג. את זה ראיתי בעיניים שלי. בתקופה האחרונה קשה לי למצוא דוגמאות ברשת).

Dresdner
29-01-2020, 02:00
מכיוון שיצרנים אחרים כן מקפידים על להפריד בין המלצות על לחצי ניפוח למשקלים שונים,
ומכיוון שיצרני הצמיגים נותנים לחץ ניפוח כתלות במשקל על הצמיג, אני כן אזלזל ביצרן שכותב לחץ אחד מקסימלי.
וזה לא בגלל שהוא טיפש, זה בגלל שהוא מונע מכל מיני שיקולים שמגדילים מכירות וחסכים כאב ראש. למשל, כשהם מוכרים אופנוע שמשווק כחסכוני ועושה 1:30 הם צריכים לדאוג שהצריכה תהיה באמת כזאת. ומה יותר חוסך דלק מלפוצץ את הצמיג באוויר? (אגב, אני עושה 1:30 גם עם לחץ נמוך מהמלצת היצרן לאופנוע הזה).

כמובן שאני לא אומר את זה מידיעה אלא מניחוש. (למעט הנושא של טבלאות לחץ אוויר בהתאם למשקל על הצמיג. את זה ראיתי בעיניים שלי. בתקופה האחרונה קשה לי למצוא דוגמאות ברשת).תתחיל לבדוק, כולם כולל היצרנים של הצמיגים רק מעלים כל שנה את המלצת לחץ האוויר.
פעם היה רוב ל36 psi באחורי היום אנחנו כבר ב40-42 שזה כבר הסוף של המקסימום המותר

TundraOG
29-01-2020, 09:49

כמובן שאני לא אומר את זה מידיעה אלא מניחוש. (למעט הנושא של טבלאות לחץ אוויר בהתאם למשקל על הצמיג. את זה ראיתי בעיניים שלי. בתקופה האחרונה קשה לי למצוא דוגמאות ברשת).

אשאל אותך בסוגיית צריכת הדלק - באיזו מהירות ובאיזה סל"ד אתה נוסע? אני רוכב על 120-130 וצריכת הדלק שלי היא באזור ה-1 ל-22 לרוב.

ayalzo
29-01-2020, 10:44
אצלי חצי מהנסיעה היא ב60-80 (עומסי תנועה), וכשהכביש נפתח עולה ל120-130.
אבל!
גם כשאני בנסיעה ארוכה בבינעירוני פתוח הצריכה לא יורדת למספרים שציינת.
אולי זה קשור לנפח מנוע השונה (שלי 750) אז שווה לברר. אם אתה מחפש השוואות בפורומים בחול, קח בחשבון שבחלק מהשווקים (ארה"ב למשל), ה750 נקרא 700 לפחות עד הדגמים האחרונים, שם הם סוף סוף השכילו לשנות לו את השם (נדמה לי סביב ה2017-18 אבל אל תתפוס אותי במילה).

מצד שני יש כאן את לוקי וקידוזו שמציגים צריכות גבוהות יותר לפרקים.

ayalzo
29-01-2020, 10:45
עריכה- ב130 אני ב4,000 סל"ד.

TundraOG
29-01-2020, 11:16
אצלי חצי מהנסיעה היא ב60-80 (עומסי תנועה), וכשהכביש נפתח עולה ל120-130.
אבל!
גם כשאני בנסיעה ארוכה בבינעירוני פתוח הצריכה לא יורדת למספרים שציינת.
אולי זה קשור לנפח מנוע השונה (שלי 750) אז שווה לברר. אם אתה מחפש השוואות בפורומים בחול, קח בחשבון שבחלק מהשווקים (ארה"ב למשל), ה750 נקרא 700 לפחות עד הדגמים האחרונים, שם הם סוף סוף השכילו לשנות לו את השם (נדמה לי סביב ה2017-18 אבל אל תתפוס אותי במילה).

מצד שני יש כאן את לוקי וקידוזו שמציגים צריכות גבוהות יותר לפרקים.

הדגם האמריקאי הוא לא 700? הייתי בטוח שכן. משום מה חשבתי שהם דחפו את המנועים שנשארו להם לשוק האמריקאי בפלסטיקה של הדגם החדש.

אני גם נמצא בסל"ד זהה על 130. בעיר אני מודה שאני מושך את ההילוכים לא מעט לפעמים, למרות שמעביר בדר"כ לפני 5000 סל"ד. יש מקרים בהם אני גולש בין כיכרות על שני ב-20 וקצת קמ"ש, מאיץ ל-80, מאט.

בטיול בו נשארתי על 95-100 בשישי האופנוע הראה צריכה של 1 ל-25-26. מעל זה לא יצא לי לראות וכל הנוזלים/פילטרים/שסתומים סודרו ממש בשבועות האחרונים. מוזר.

אבדוק את מצב לחץ האוויר בתמיגים

KKatkov
29-01-2020, 14:22
שנקל בנושא הצריכה - מעבר למהירות, יש עוד המון פרמטרים שמשפיעים.
מי שרוכב חלק, מתוכנן בגז אחיד וללא בלימות - יראה צריכה טובה יותר.
זה:

יש מקרים בהם אני גולש בין כיכרות על שני ב-20 וקצת קמ"ש, מאיץ ל-80, מאט.
קלאסי כדי לקבל צריכה גרועה.

ayalzo
29-01-2020, 15:28
הדגם האמריקאי הוא לא 700? הייתי בטוח שכן. משום מה חשבתי שהם דחפו את המנועים שנשארו להם לשוק האמריקאי בפלסטיקה של הדגם החדש.

י
ייתכן ואתה צודק ואני טעיתי.הסתכלתי עכשיו בכמה כתבות בהן מצוין באופנועי 2016 שהם עדיין עם המנוע הישן.