צפייה בגרסה מלאה : עזרה בבחירת כלי הבא - תורר ליטר
שלום,
לאחר 3 שנים ו70 אלף קילומטר עם ויסטרום 650, מתחיל לדגדג..
קופצות מחשבות על שדרוג ולאחרונה התבשלו התנאים, להלן לפי סדר החשיבות:
1. ביום יום הכלי משתמש לסידורים ונסיעה קצרה לעבודה במרכז. לכן צריך להיות נח להתנייד בפקקים\שולים.
2. פעם בשבוע יש נסיעה מנהלתית+ של 150 קילומטר מחוץ לעיר (לדוגמה חיפה וחזרה האותו הערב), וכאן ביש צורך ב:
נח ונעים לפחות כמו הויסטרום ב140.
שתיהיה אפשרות לשייט באותה נוחות ב160-180.
3. זריז וכיפי באימוני רכיבה (משתתף קבוע באימונים אצל מאומן)
4. אחת לחודש, חודשים יוצא לטיול עם האישה וציוד. טיולים מנהלתים++ בכבישים עקומית, ביקור משפחה רחוקה, נסיעות מנהלתיות במרכז הארץ(לא נכנס עם רכב לת"א). צריך להיות ורסטילי ועם מספיק כח ונוחות להנות בזוג וציוד. אני מאמין שהתדירות טיולים תעלה עם שידרוג הכלי.
5. נוחות באחזקה עצמית.
קילומטרז' שנתי צפוי: 10K-12K
תקציב: 50K (כולל ישור קו, זיווד ודיגום)
מועמדים:
לפני זה מילה עלי, 182ס"מ על 85 קילו. כל הכתוב מטה הוא מקריאה ולמידה מאחרים, כנראה שחלק מהחששות זה סטיגמות.
ורסיס 1000 - על פניו מושלם, אבל המשקל קצת מדאיג ליום יום ואימונים
cbf1000\בנדיט - מדליק וזול אבל קצת חלש ומיושן (בעיקר בולמים)?
ויסטרום 1000 - הבחירה ההגיונית, חושש מאותם בולמים ובלמים שמתפשרים בין שטח לכביש. הכיוון הוא 100% כביש.
קטומים 9XX ומעלה - יקרים והאמינות שמפחידה אותי ממש, SMT990 חלום רטוב.
טרייסר 900 - הרבה יותר מדליק ומהנה אבל פגיע אנושה בנוחות, במיוחד בזוג
ספורט תוררים FZ1, XJ6 ושות - ממש לא, נוחות, נוחות ושוב נוחות.
gs800\טנרה1200\ווארדרו ושאר הדושים בהמות - לשטח יש ג'יפ, האופנוע נשאר על האספלט
מה דעתכם?
בןהלאמשחיז
28-01-2020, 14:24
לעניות דעתי אתה צריך RSV
לעניות דעתי אתה צריך RSV
יותר בכיוון של מולטיסטרדה 1200 2010-212
Guccii800
28-01-2020, 16:12
יותר בכיוון של מולטיסטרדה 1200 2010-212
כשקראתי את הדרישות שלו גם לי המולטי קפץ מיד לראש למרות הסלידה שלי מהיבואן, אבל דוקאטי לא מתאים לתחזוקה עצמית, כל טעות קטנה עולה הרבה, אפילו רוב המוסכים לא מוכנים לגעת בדוקאטי.
דוקאטי ישן זה פתח לצרות מאוד מאוד יקרות.
לדעתי, טרייסר 900 וכל וכל שאר האופציות הם התפשרות על אופנועי תקציב, בתקציב של פותח השרשור והאופציות שנתן הייתי הולך על הוורסיס 1000.
למרות שנשלל הסופר טנרה, בתקציב הזה הייתי הולך עליו, קולבוייניק מושלם, זול יחסית כך שניתן לקנות שנתון גבוה ואם היה מספיק זריז למשטרה יהיה גם טוב לפות"ש.
Dresdner
28-01-2020, 18:44
מה לא נוח בטרייסר? לגבי מורכבת לא יודע אבל בסולו הוא נוח מאד, אם אתה אומר את זה מנסיון אז כמובן כל אחד ומה שנוח לו אבל אם זה רק מחבר של דוד של חבר אז אל תפסול את הטרייסר עדיין.
טרייסר הוזכר פעמים.
לא רכבתי ומכיר רק מחברים שמרוצים, והוא לגמרי כלי מגניב.
אבל, להבנתי הוא פחות נח בשיוט, האם זה בעיקר מיגון רוח?
לדגמים של הדור הראשון (מה שבתקציב) יש תופעת רעידות פרונט החל מ150-160, וזה עלול להיות ממש מבאס.
בכתום אשר כבר למצוא 1190 בתקציב והוא כבר מודרני ומתוחכם מסדרת ה990.
איפה שושנים?
ורסיס 1000. לגבי המשקל-זה דבר שמתרגלים אליו גם בתנועה עירונית צפופה (מניסיון של כלי ששוקל 260 ק"ג)
רק ורסיס 1000 בול לדרישות שלך ואז תגלה שהוא גם.....יותר!
אגב רכבתי על כולם.
המשקל לא מהווה שום דבר עם הניסיון שלך, אתה מוזמן לבוא ולגלות.
טרייסר הוזכר פעמים.
לא רכבתי ומכיר רק מחברים שמרוצים, והוא לגמרי כלי מגניב.
אבל, להבנתי הוא פחות נח בשיוט, האם זה בעיקר מיגון רוח?
לדגמים של הדור הראשון (מה שבתקציב) יש תופעת רעידות פרונט החל מ150-160, וזה עלול להיות ממש מבאס.
מיגון רוח ניתן לשפר, מניסיון של 15K עד כה על הטרייסר יש מושבים נוחים ממנו אבל גם את זה אין בעיה לשדרג, מצד המורכבת אין תלונות.
בעיר הוא מעולה בגלל שהוא לא רחב מדי והמשקל נמוך יחסית ולא מורגש בעיר.
מה לגבי הסופר טנרה וההונדה קרוס טורר?
אני גם חושב שהוורסיס 1000 יתאים לך.
מה לגבי הסופר טנרה וההונדה קרוס טורר?
סופר טנרה אופנוע נהדר עם יכולת שטח קצת מיושן אבל למי שעולה כיתה זה פחות משנה.
הקרוס טורר אופנוע לגבוהים עם מרכז כובד גבוה יחסית קל להפיל אותו במהירויות נמוכות ובעל משקל רב.
טרייסר אופנוע פעלולים עצבני ונושך הרבה פחות נוח מכל המתחרים, מנוע מרגיש עסוק, וצריך למצוא אחד שלא נקרע.
סופר טנרה אופנוע נהדר עם יכולת שטח קצת מיושן אבל למי שעולה כיתה זה פחות משנה.
הקרוס טורר אופנוע לגבוהים עם מרכז כובד גבוה יחסית קל להפיל אותו במהירויות נמוכות ובעל משקל רב.
טרייסר אופנוע פעלולים עצבני ונושך הרבה פחות נוח מכל המתחרים, מנוע מרגיש עסוק, וצריך למצוא אחד שלא נקרע.
אני ממש לא בא לגונן על הטרייסר כי אין צורך אבל אתה מגזים עם התיאור של המנוע, כשמתרגלים אליו ויודעים איך לרכב ולשלוט במצערת זה ממש לא ככה, יש לא מעט שרוכבים במפת הצתה A (אטרף) בלי בעיה ביומיום, לי הסטנדרט מספיק.
אני ממש לא בא לגונן על הטרייסר כי אין צורך אבל אתה מגזים עם התיאור של המנוע, כשמתרגלים אליו ויודעים איך לרכב ולשלוט במצערת זה ממש לא ככה, יש לא מעט שרוכבים במפת הצתה A (אטרף) בלי בעיה ביומיום, לי הסטנדרט מספיק.<br>
<br>
רכבתי על הטרייסר 3 פעמים:
1. רכיבת מבחן מול הורסיס סיבוב של שעתיים נס הרים בית שמש ואחותו-סולו. הורסיס ניצח בכל.
2. קרואטיה סלובניה כ-1800 ק"מ 14 יום בזוג מגוון אדיר של דרכים ועיירות.
3. יומיים בגרמניה לפני שהחלפתי לאפריקה בגלל...שהוא היה בלתי נסבל.
מסקנות:
1. ככלי חדש עם כמה מאות ק"מ לבד היה נוח לשעתיים אבל הורסיס היה טוב יותר
2. אפשר לעשות איתו הכל, אבל במחיר מסוים.
3. כלי שעשה 16000 ק"מ הרגיש שבור לחלוטין עד בלתי נסבל.
מתלי הורסיס עולים על המתלים של הטרייסר בכמה דרגות, הבלימה טובה יותר, המנוע חזק יותר והפלסטיקה איכותית יותר.
אין צורך לבחוש בהילוכים בורסיס כי המנוע גמיש וסלחן לא כך בטרייסר.
מנוע הורסיס מוציא 120 כ"ס 4-בשורה. הכי חזק בחבורה מעל 6000 סל"ד הוא מרגיש עצמתי וספורטיבי מתחת ניתן לרכוב איתו במוד
מנהלה כייף ולא מאיים בכלל כאילו יש לך 2 אופנועים.
בזוג הורסיס מרווח ביותר לא מתרשם מתוספת משקל סופג מהמורות בלי חשבון ואם תלחץ עליו תגלה שניתן לרכוב היטב בשתיים
הטרייסר ייסר אותך על התוספת במשקל ותשלם בריקוד סטפס על ההילוכים.
אני ממליץ לך לא להאמין לי ולאף אחד אחר לצורך העניין ולנסות את שניהם.
<br>
<br>
רכבתי על הטרייסר 3 פעמים:
1. רכיבת מבחן מול הורסיס סיבוב של שעתיים נס הרים בית שמש ואחותו-סולו. הורסיס ניצח בכל.
2. קרואטיה סלובניה כ-1800 ק"מ 14 יום בזוג מגוון אדיר של דרכים ועיירות.
3. יומיים בגרמניה לפני שהחלפתי לאפריקה בגלל...שהוא היה בלתי נסבל.
מסקנות:
1. ככלי חדש עם כמה מאות ק"מ לבד היה נוח לשעתיים אבל הורסיס היה טוב יותר
2. אפשר לעשות איתו הכל, אבל במחיר מסוים.
3. כלי שעשה 16000 ק"מ הרגיש שבור לחלוטין עד בלתי נסבל.
מתלי הורסיס עולים על המתלים של הטרייסר בכמה דרגות, הבלימה טובה יותר, המנוע חזק יותר והפלסטיקה איכותית יותר.
אין צורך לבחוש בהילוכים בורסיס כי המנוע גמיש וסלחן לא כך בטרייסר.
מנוע הורסיס מוציא 120 כ"ס 4-בשורה. הכי חזק בחבורה מעל 6000 סל"ד הוא מרגיש עצמתי וספורטיבי מתחת ניתן לרכוב איתו במוד
מנהלה כייף ולא מאיים בכלל כאילו יש לך 2 אופנועים.
בזוג הורסיס מרווח ביותר לא מתרשם מתוספת משקל סופג מהמורות בלי חשבון ואם תלחץ עליו תגלה שניתן לרכוב היטב בשתיים
הטרייסר ייסר אותך על התוספת במשקל ותשלם בריקוד סטפס על ההילוכים.
אני ממליץ לך לא להאמין לי ולאף אחד אחר לצורך העניין ולנסות את שניהם.
ברור שהוא צריך לנסות את שניהם, קח בחשבון שהורסיס הוא ליטר אמיתי ופול סייז, הטרייסר הוא 850 ומבחינת הגודל, הנוחות והבולמים הוא לא ברמה של הורסיס.
הבלמים מספיקים בעיניי, המנוע סופר גמיש ומהווה שילוב מושלם בין הפרקטיות של 2 צילינדר בנמוכים לאטרף של 4 צילינדר בגבוהים, יעיד ההילוך השלישי המטורף שלו, אפשר לא להעביר מ 30 עד 150 קמ"ש.
גם המנוע של הוורסיס/z1000 גמיש מאד.
יש לו ים כח בסלד נמוך והוא מקבל אופי אחר בערך מאמצע הסקלה. אין בעיה לעבור כיכרות בשלישי או לזנק בעליה על 1500 סלד. הילוך שישי הוא סוג של חצי אוטומט. מתפקד יפה מ-40 עד...
גם המנוע של הוורסיס/z1000 גמיש מאד.
יש לו ים כח בסלד נמוך והוא מקבל אופי אחר בערך מאמצע הסקלה. אין בעיה לעבור כיכרות בשלישי או לזנק בעליה על 1500 סלד. הילוך שישי הוא סוג של חצי אוטומט. מתפקד יפה מ-40 עד...
ברור שכן כי יש להם מומנטום של ליטר, הבחור מתלבט בעניין של המשקל וההתניידות בעיר. היה לי 4 צילינדר, אמנם 800 אבל לא פראייר והמנוע טריפל יותר מלהיב.
בשנקל:
כשבחנתי כלים לפני שנתיים בערך עליתי כמורכב מאחור על טרייסר. הרוכב היה גדול ממני והיה לי מספיק מקום ודי נוח. לא קניתי כי זה היה הכלי השני שבחנתי והכל היה נראה לי מוזר.
חבר עם טרייסר 9 או 10 מסתדר עם הגז בלי בעיה. אם אתה משדרג מויסטרום נראה שורסיס 1000 אחלה מועמד. לגבי המשקל חוץ מהקרוסטורר רוב המועמדים עם הבדלים של - 20-30 ק"ג וזה פחות משמעותי לעומת גובה מרכז כובד (וקיבולת מיכל) בעיני. יש לך כלי עם 75 כ"ס ואתה מחפש יותר אז דוקאטי ו KTM לא הייתי פוסל אמנם זה מפחיד אבל שמועות זה לא סטטיסטיקה.
איזה כיף לקרוא את התגובות שלכם.
למרות שאני מאד נוטה לורסיס, בהחלט אקשיב לכם ואקח גם את הטרייסר לסיבוב.
אופציאות מעניינות שקיבלו פחות התייחסות, קטום 1190 ומולטיסטרדה 1200.
וליתר דיוק, מולטי 2010-2 מול ורסיס 2013-4?
המולטי ממש מפתה, מפצלת שיודעת לעשות הכל ובסטייל
אלעד הירדני
29-01-2020, 20:58
לא יודע מה הגיל שלך.
קח בחשבון שורסיס 1000 זה אופנוע לזקנים ואילו טרייסר 900 הוא לצעירים חסרי מנוח.
מניסיון על הטרייסר ורכיבה קצרה על הורסיס - הטרייסר יודע לעשות הכל בהילוך שלישי וזה אפילו כיף להמנע מלעלות לרביעי כי הוא מאד "חי" בסביבה הזו.
לא יודע מה הגיל שלך.
מניסיון על הטרייסר ורכיבה קצרה על הורסיס - הטרייסר יודע לעשות הכל בהילוך שלישי וזה אפילו כיף להמנע מלעלות לרביעי כי הוא מאד "חי" בסביבה הזו.
"אופנוע של זקנים"...כן שמעתי את הביטוי הזה בהקשר לאופנוע, לא הצלחתי לפצח את הנוסחה.
הכביש רץ מתחת לגלגל הקדמי הצמיג מודד ק"מ ראשונים של גומי ולא מאבד לחץ כביש 375 פתוח
האוויר צלול ונוריס רץ לו בין סיבוב לסיבוב בשטף קצף, הרכיבה הופכת לאוטומטית המבט, לחיצה
על הכידון הפוך לכיוון הסיבוב ההטיה שלא נגמרת במקביל למשיכת הגז וההתרוממות, שמאל ימין,
ימין שמאל.
פעם מזמן כשמישהו רצה להתייעץ הוא פנה לזקנים, לחכמים אלה עם ניסיון החיים, שראו דבר או
שתיים ועדין זוכרים, לצ'יף הזקן ראש השבט. "מועצת החכמים" הסנהדרין ...
היום זקן נחשב איטי, מטרד, העולם שלו כבר לא רלוונטי, הוא מעכב, עוצר את ריצת הצעירים עד,
עד שהם הופכים בעצמם למבוגרים חסרי סבלנות, לזקנים נרגנים ומתים.
ילד שלא יודע לקבל "לא" יהפוך בהכרך למבוגר שלא יודע לקבל "לא" ומי שאין לו את הסבלנות
והיכולת להיכנס לנעל אחרת כצעיר לא יעשה זאת גם בבגרותו.
אף אחד לא יחמוק באמת משיני הזמן, אלה אם יתפוגג הרבה לפני, מסיבה עצובה כזאת או אחרת
וכמה מבוגר צריך להיות בשביל להיות "זקן".
אני מכיר כמה זקנים שילמדו את כל הצעירים דבר או שתיים בכביש/שטח הרפתקה...
כי אנחנו ביקרנו כבר בקצה השני של ה-200 קמ"ש ויותר, זה לא המצאה של דור ה...
את הארץ כבר חרשנו מצפון לדרום מערב עד למזרח, וגם בחו"ל, השארנו חותם.
זה היה יותר קשה, יותר מאתגר, עם אופנועים פחות מתקשרים שעושים עבור הרוכב את רוב
העבודה, להפסיד לאופנוע טוב יותר זה פחות כואב מלהפסיד לרוכב טוב יותר!
עצם העובדה שאנחנו עוד פה רק אומר שעשינו משהו בסדר לאורך הדרך הארוכה הזאת.
נכון אנחנו כבר לא בשיא הכושר, הגב כואב וזאת הסיבה שתנוחת עובר על אופנוע לא מתאימה לנו,
הפלטינות לוחצות, הראייה כבר לא משהו, האינסטינקטים שהצילו אותנו לא פעם נרדמים לפעמים,
וקצת יותר כואב הכל, קצת יותר קשה להרים רגל גבוה מעל המושב, או להחזיק 350 ק"ג בין הרגליים.
אבל הניצוץ שם, הידע התובנות, אולי התעייפנו מלבקר במוסכים, לרדוף אחרי חלקים, כן נוחות היא
כבר לא מילה גסה. וכן יש לנו איתנו מטען נוסף, אותו אנו מצרפים בגאווה ואהבה. אנחנו כבר לא לבד
זה לא "אני" האני הפך לאנחנו. גרושים קונים הארלי בסוכנות ע"י הרבנות, כי אולי הארלי יביא להם
פרק ב' או לפחות זיון.
כן התבססנו ואנחנו לא מתנצלים על זה, אנחנו יכולים להרשות לעצמינו את הטוב ביותר עבורנו. 120
כ"ס מסודרים בשורה, כיסאות נוחות, אמינות ידועה, והכל מריח חדש, כל גרם גומי שאני משאיר על
הכביש שלי מהרגע הראשון. אותם עצמות שישנו באוהלי סיירים, במדינות אויב, ישנות עכשיו בצימרים
ומלנות במדינות שרואים רק בגלויות ובסרטים, אבל על דבר אחד לא ותרתי לאורך כל הדרך, תמיד
היה איתי אופנוע, תמיד!
אופנוע של זקנים בתחת שלי!
לא יודע מה הגיל שלך.
מניסיון על הטרייסר ורכיבה קצרה על הורסיס - הטרייסר יודע לעשות הכל בהילוך שלישי וזה אפילו כיף להמנע מלעלות לרביעי כי הוא מאד "חי" בסביבה הזו.שמע, "אחי", שושנים ענה לך יפה.
צעיר כן, שבור(פיזית) ומחפש נוחות גם כן.
חיי בשביל הווילי בין הרמזולים בדרך למשרד, לא. שמח להרים בדרך לצפון, בהחלט. אבל הכיף האמיתי בא בלימודים ואימונים, אומנות השליטה בסוס מתכת. כי בחוץ משתדלים להישאר בחיים ולהנות בקצב יחסית רגוע.
בכל מקרה, אני מעריך את נקודת המבט שלך, היא אולי פחות דומה לשלי אבל אני בהחלט מסוקרן מהמנוע המגניב. לכן, תודה
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
שושני לא צריך לכעוס. אלעד סיכם את זה יפה. ועד כמה שאני זוכר, גם אתה כתבת פעם שה-09 מיועד לפעלולנים והוורסיס לרכיבה בזוג.
בעיני הוורסיס אופנוע יותר מגובש ואני מאמין שהוא גם יותר מהיר בכבישים מפותלים.
מכל מקום, על דבר אחד אני יכול להעיד, במקומות הנכונים, אלה שחייבים להכיר בהם כל פניה בעל פה, אתה יודע להוציא קצב מרשים מהוורסיס. אתה אולי זקן אבל אחלה גבר שבעולם!
אלעד הירדני
30-01-2020, 00:26
השושנים - אהבתי את תגובתך ואני מכבד אותה מאד. מבין מה שכתבת (גם אני לא ילד).
weref - קח את הטרייסר לנסיעת מבחן.
כשתגיע לשלישי עם טורים יפים אל תעביר לרביעי. פשוט תמשיך להאיץ.
התמורה המיידית יותר טובה מאשר מארבע בשורה, הצליל עמוק יותר והאופנוע חי לגמרי. איך שהוא שלושה צילינדרים לוקחים את הטוב מתצורה של שניים ושל ארבעה.
אוסיף עוד משהו לגבי הורסיס:
אתה הרי מטייל קבוע בסופ"ש עם בת הזוג. רק בשביל ההנאה של שניכם לך על הורסיס. מושב מאד נוח לשניים.
ה4 בשורה שלו חזק ומגרגר, עם מומנט גבוה, מי צריך יותר?
lokimonster
30-01-2020, 09:39
נתחיל בזה שיש דבר כזה אופנוע של זקנים.
וכן שושנה לזקנים יש הגיון והם בוחרים את מה שהגיוני.
וורסיס בעינך הגיוני אני עוד הקצנתי ורכשתי NC וא' בכלל פיתח חרדות מהרכיבה.
כשאנו עולים על האופנוע הכל נשכח והילד שבנו מתחיל לרקד ואנו חוזרים בזמן כמה עשרות שנים כל אחד מנקודת הגיל שלו.
גלוי נאות שושנה היא הזקנה שבחבורה בעז"ה בקרוב סבא.
אתה יודע שהילדות שלך נגמרה, כאשר שלולית נראית פתאום כמכשול ולא כהזדמנות.
מה זה פה, מחלקה גריאטרית?
חזרה לפורום פולגז.
מולטיסטרדה1200 2010 מול ורסיס 1000 2013-4
בעד נגד?
Dresdner
30-01-2020, 10:59
מה זה פה, מחלקה גריאטרית?
חזרה לפורום פולגז.
מולטיסטרדה1200 2010 מול ורסיס 1000 2013-4
בעד נגד?
תבדוק קודם עלות אחזקה של אחד מול השני, לא יודע לגבי הורסיס אבל על הדוקאטי אתה תשים 6000 ש"ח כל 30000 ק"מ על טיפול דזמו.
בנוסף איטלקי בין 10 מול יפני בין 6 זה די ברור על מי תוציא פחות כסף.
למרות הנ"ל אני בטוח שהקוואסקי הוא דרדלה לעומת המולטי שיתן חווית רכיבה עדיפה
Guccii800
30-01-2020, 11:14
איזה כיף לקרוא את התגובות שלכם.
למרות שאני מאד נוטה לורסיס, בהחלט אקשיב לכם ואקח גם את הטרייסר לסיבוב.
אופציאות מעניינות שקיבלו פחות התייחסות, קטום 1190 ומולטיסטרדה 1200.
וליתר דיוק, מולטי 2010-2 מול ורסיס 2013-4?
המולטי ממש מפתה, מפצלת שיודעת לעשות הכל ובסטייל
לטעמי הכתום הכי טוב אבל אני משוחד מכיוון שרוכב על כזה, הוא נוח, חזק וממש לא כבד ומסורבל אבל לשימוש יומיומי לא הייתי לוקח אותו בגלל שהוא פולט חום (לא רוכב בעיר אז לי ממש לא מפריע ויש עם כל מני פתרונות לזה), מעבר לחום יש גם את עלות האחזקה שגבוהה מאוד, למולטי אני כן נתתי התיחסות וגם שם עלות האחזקה מאוד מאוד גבוהה ובשילוב של יבואן חזיר, תאמין לי זה לא הכלי שתרצה לשימוש יומיומי או בכלל.
עוד כמה חודשים מגיע הויסטרום 1000 החדש, נראה לי השדרוג הכי טבעי, ביקורות ראשוניות חיוביות (חפש ברשת)
Dresdner
30-01-2020, 13:16
עוד כמה חודשים מגיע הויסטרום 1000 החדש, נראה לי השדרוג הכי טבעי, ביקורות ראשוניות חיוביות (חפש ברשת)לא בתקציב שלו.
ראיתי מספיק רוכבים בגילאי 50 ו60+ שרוכבים על הטרייסר, כנראה שאין בעיית נוחות כ"כ, אז גם "זקנים" יכולים...
אלעד הירדני
30-01-2020, 23:23
ראיתי מספיק רוכבים בגילאי 50 ו60+ שרוכבים על הטרייסר, כנראה שאין בעיית נוחות כ"כ, אז גם "זקנים" יכולים...
יש זקנים שאוהבים צעירות, ויש זקנים שמעדיפים זקנות כי חוששים מהתקף לב...
תבדוק קודם עלות אחזקה של אחד מול השני, לא יודע לגבי הורסיס אבל על הדוקאטי אתה תשים 6000 ש"ח כל 30000 ק"מ על טיפול דזמו.
בנוסף איטלקי בין 10 מול יפני בין 6 זה די ברור על מי תוציא פחות כסף.
למרות הנ"ל אני בטוח שהקוואסקי הוא דרדלה לעומת המולטי שיתן חווית רכיבה עדיפה
מסכים, הבחור הגדיר תקציב לרכישה אבל לא דיבר על תחזוקה וכמה הוא מוכן לשלם כל חודש, לפני כל מיני בלתמים, שיכולים גם לקרות ביפני בן 6, אבל ברור שיש יותר סיכוי שיקרו בכלי אירופאי שהוא ישן יותר ויקר יותר לתחזוקה.
אני מתחזק לבד כמה כלי תחבורה בבית.
על דלק אני מוכן לשלם, בתחזוקה רב החלקים יגיעו כרגיל מחול.
בלתמים לעומת זאת פחות מתקבלים, אם זה דברים קטנים נגיד, אבל זה כלי תחבורה עיקרי ולכן צריך להיות שמיש.
אם אראה אחד במצב טוב אולי אקח את הסיכון, כרגע זה ורסיס מול טרייסר - מתחיל לשבת על השוק
בלתמים לעומת זאת פחות מתקבלים, אם זה דברים קטנים נגיד, אבל זה כלי תחבורה עיקרי ולכן צריך להיות שמיש.
אם אראה אחד במצב טוב אולי אקח את הסיכון, כרגע זה ורסיס מול טרייסר - מתחיל לשבת על השוק
תעשה רכיבות מבחן, בהצלחה!
אני חייב להוסיף את ה2 סנט וכמו Gucci להמליץ על הKTM. בעבר היו לי MT07, Z1000 ו- CBR1000RR וכשחיפשתי אופנוע "אחר" ה1290 Super adventure עלה כאופציה הכי מפתה. מבחינת מחיר הוא היה זול יותר במשהו כמו 30 אלף מהבימר 1000XR אבל הביא לשולחן מכלולים מהשורה הראשונה, ביצועים מעולים ובעיקר אופי אחר.
קל מאוד למצוא KTMים 1090 או 1190 מלוקקים במחירים מאוד אטרקטיביים עם מכלולים והרגשה הרבה יותר מעניינת מהיפנים. בגזרת אמינות אני יכול להעיד שזה אופנוע שצריך להקדיש לו תשומת לב - לגרז, לנקות ולוודא, אבל - וזה חשוב מאוד - יש להם קהילה נרחבת ברשת וכמעט כל וידאו של תחזוקה או תיקונים אפשר למצוא ביוטיוב. מעבר לכך, הפלטפורמה המשותפת בין הAdventureים שלהם אומרת שאפשר למצוא הרבה חלפים ומידע די בפשטות. והיריעה עוד יותר נרחבת אם מדברים על מנוע הLC8 הותיק שעבר המון מקצי שיפור ותיקונים לאורך השנים. מעבר לכך, יש לי חברים בעלי מוסך ולטענתם הבלתי משוחדת (הם לא מוסך רשמי של KTM, או של אף אחד) מחירי החלפים של KTM ממש לא יקרים יותר ובהרבה מקרים הפתיעו אותם בעלות נמוכה למה שהם רגילים מהיפנים.
אבל בסופו של דבר, הכל עניין של הרגשה. האופנוע הזה מעלה לי חיוך על הפנים ואני נהנה לראות אותו בבוקר. ולפעמים זה כל מה שחשוב.
Dresdner
03-02-2020, 14:30
לא יודע לגבי המולטי אבל בדיאבל (מנוע זהה) זה לא עניין החלקים כלכך אלה הזמן והמורכבות, גם אני מטפל ומתקן לבד (לאחר זמן האחריות) אבל אחרי שראיתי במה זה כרוך זה הוריד לי את החשק להתעסק עם זה (הכוונה לטיפול הדזמו)
Guccii800
03-02-2020, 16:20
אני חייב להוסיף את ה2 סנט וכמו Gucci להמליץ על הKTM. בעבר היו לי MT07, Z1000 ו- CBR1000RR וכשחיפשתי אופנוע "אחר" ה1290 Super adventure עלה כאופציה הכי מפתה. מבחינת מחיר הוא היה זול יותר במשהו כמו 30 אלף מהבימר 1000XR אבל הביא לשולחן מכלולים מהשורה הראשונה, ביצועים מעולים ובעיקר אופי אחר.
קל מאוד למצוא KTMים 1090 או 1190 מלוקקים במחירים מאוד אטרקטיביים עם מכלולים והרגשה הרבה יותר מעניינת מהיפנים. בגזרת אמינות אני יכול להעיד שזה אופנוע שצריך להקדיש לו תשומת לב - לגרז, לנקות ולוודא, אבל - וזה חשוב מאוד - יש להם קהילה נרחבת ברשת וכמעט כל וידאו של תחזוקה או תיקונים אפשר למצוא ביוטיוב. מעבר לכך, הפלטפורמה המשותפת בין הAdventureים שלהם אומרת שאפשר למצוא הרבה חלפים ומידע די בפשטות. והיריעה עוד יותר נרחבת אם מדברים על מנוע הLC8 הותיק שעבר המון מקצי שיפור ותיקונים לאורך השנים. מעבר לכך, יש לי חברים בעלי מוסך ולטענתם הבלתי משוחדת (הם לא מוסך רשמי של KTM, או של אף אחד) מחירי החלפים של KTM ממש לא יקרים יותר ובהרבה מקרים הפתיעו אותם בעלות נמוכה למה שהם רגילים מהיפנים.
אבל בסופו של דבר, הכל עניין של הרגשה. האופנוע הזה מעלה לי חיוך על הפנים ואני נהנה לראות אותו בבוקר. ולפעמים זה כל מה שחשוב.
לא המלצתי עליו, רק אמרתי שלטעמי הוא האופציה הטובה ביותר (לא לשימוש יומיומי, בגלל החימום שלו ועלות אחזקה יקרה), אני שרוכב רק בשבתות ולא בעיר בפקקים נהנה ממנו כמו שלא נהנתי מאף אופנוע שהיה לי לפניו, גם הק"מ השנתי שאני עושה עליו הוא כפול ממה שעשיתי אי פעם ב 34 שנים שאני רוכב.
לא המלצתי עליו, רק אמרתי שלטעמי הוא האופציה הטובה ביותר (לא לשימוש יומיומי, בגלל החימום שלו ועלות אחזקה יקרה), אני שרוכב רק בשבתות ולא בעיר בפקקים נהנה ממנו כמו שלא נהנתי מאף אופנוע שהיה לי לפניו, גם הק"מ השנתי שאני עושה עליו הוא כפול ממה שעשיתי אי פעם ב 34 שנים שאני רוכב.
פה כנראה נמצא הגבול בין הכיף לפרקטיקה, בטח עם מחיר התחזוקה היקרים לאופנועים בארץ
Guccii800
03-02-2020, 16:53
פה כנראה נמצא הגבול בין הכיף לפרקטיקה, בטח עם מחיר התחזוקה היקרים לאופנועים בארץ
לפעמים לא ניתן לכמת הנאה לכסף, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו
לפעמים לא ניתן לכמת הנאה לכסף, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו
לא כולם יכולים להרשות לעצמם להחזיק כלי אירופאי פרימיום ביומיום כי לצערי גם להחזיק כלי יפני לא כזה קל, בטח למי שנוסע הרבה.
אצלך...כי יש שוק לאופנוע הזה אז כנראה מישהו חושב קצת אחרת.
* אין תגובה זו מהווה המלצה שלי על האופנוע.
אצלך...כי יש שוק לאופנוע הזה אז כנראה מישהו חושב קצת אחרת.
* אין תגובה זו מהווה המלצה שלי על האופנוע.
לגבי ה 1290? כלי מדהים, שמעתי מחבר כמה עולים לו טיפולים אצל היבואן...
לגבי ה 1290? כלי מדהים, שמעתי מחבר כמה עולים לו טיפולים אצל היבואן...
אם תבדוק תגלה שלא רק הכתום, אלא גם שאר הכלי פרימיום בסגמנט עולים סדר גודל זהה באחזקה, שבסופו של יום המצחיק הוא שזה זול יותר לתחזוקה מאשר קטנוערסים למינהם שהם פחות מ50% בנפח, ואתם קונים כמו לחמניות.
אם תבדוק תגלה שלא רק הכתום, אלא גם שאר הכלי פרימיום בסגמנט עולים סדר גודל זהה באחזקה, שבסופו של יום המצחיק הוא שזה זול יותר לתחזוקה מאשר קטנוערסים למינהם שהם פחות מ50% בנפח, ואתם קונים כמו לחמניות.
לא מעניין הקטנועים, התייחסתי לעלות של כלים יפנים מול האירופאים.
חששתי מאוד מעניין החום הידוע לשמצה בכתומים, לא יודע לגבי שאר הדגמים והשנתונים אבל ב- 1090 2018 אין בעיה.
מבחינת נוחות להתנהלות עירונית שאיננה טיולים די סבבה חוץ מהמזוודות המקוריות שהם מופת לעיצוב וטמטום.
האחורי קטן מדי והצדדיות רחבות מהכידון שגם ככה רחב.
יש מצב לקחת כלי שעומד בסוכנות לנסיעת מבחן?
אם לא, אז יש טעם לקחת כלי עדכני (לפעמים כמה דורות קדימה) מסוכנות מכירות?
יש מצב לקחת כלי שעומד בסוכנות לנסיעת מבחן?
אם לא, אז יש טעם לקחת כלי עדכני (לפעמים כמה דורות קדימה) מסוכנות מכירות?
הייתי לוקח דגם חדש מסוכנות לרכיבת מבחן, לגבי כלי משומש בסוכנות טרייד תבדוק עם הסוכנויות עצמן אם הם מבוטחים, בכל מקרה ממליץ לבדוק כמה טריידים באזור של שוקן כמו ביג בויז טויז של הונדה, מוטודיל, מורבייק ובטח ימליצו לך פה על עוד כמה..
ביום חמישי התפנה לי חצי יום, סוף סוף הזדמנות לעשות סיבוב בת"א.
בדרך עברתי ליד המגרש של מאומן, נכנסתי ולמזלי הפרלמנט היה נוכח. כמה דקות אחרי הגיע גם גידי.
שיתפתי אותם בלבטים שלי וקיבלתי כמה המלצות ודעות נוספות. חמוש, עשיתי את דרכי לרחוב הרצל - סיבוב טריידאינים.
ראיתי וניסיתי דגמים שונים, פגשתי ושוחחתי עם מוכרים רבים. לצערי, לאחר 4 שעות הסתובבויות, לא מצאתי אופנוע שיעמוד בדרישות שלי.
סוף היום התקרב וגם עייפתי, אבל אין לחץ לקנות.
אבל משהו דיגדג לי. החלטתי לחזור ולהעיף מבט שוב בחיה מעניינת שעמדה במוטוספורט.
crf1000 2016 מפוצץ שיפורים ושידרוגים, על הנייר כלי פצצה אבל בכלל לא היה על הכוונת.
ואז נזכרתי בעצתו של גידי - אפריקה יעשה כל מה שאתה מבקש וגם שטח.
ישבתי קצת עם דניאל, זרקנו קצת מספרים ופתאום העסק ניהיה מעניין.
הלכתי לישון על זה.
אחרי קצת מחקר ומחשבות, החלטתי שאני מוכן לנסות ותיאמתי עם דניאל פגישה ליום ראשון.
נסיעת מבחן קצרה, קצת ניירת והרבה שיחות טלפון עם פול - יצאתי עם אפריקה טוין - לעת עתה יקרא "החרגול".
כבר באותו הערב ציפתה לנו נסיעה לחיפה וחזרה למרכז. זו היית אחלה דרך להשוואת לויסטרום, פרט לנוחות המושב האפריקה טוב בכל פרמטר (לא מפתיע).
למרות זאת היה דבר אחד שהפריע לי, המתלים היו סופר קשיחים. ידעתי שהוא מגיע עם קפיצי hyperpro אבל לא יתכן שזה הופך אותו לקפוצני כל כך.
התוכנית למחרת (היום) הייתה לעלות לצפת, לבקר משפחה, הפעם הרכיבה תיהיה בזוג. קמים מוקדם, קופצים לקלפי ויאללה להוציא סט כלים.
מכוון את המתלים לפי הספר ומקווה שזה יהיה מספיק טוב. לחץ אויר, דלק ולדרך.
לונג סטורי שורט - אני לגמרי התלהבתי מהאפריקה, מתקפד מצויין בעיר ופקקים, שיוט מצויין ונח - גם במושב האחורי.
רצועת כח קצרה(8Krpm) אבל לינארית ובעלת מומנט בריא, פשוט כיף.
אני רוצה לנצל את המקום הזה להודות לדניאל ממוטורספורט. גם כשהעיסקה הייתה כבר סגורה הוא המשיך לעזור בשמחה רבה.
לקח לי כמה שעות לסגור את הביטוחים ועוד כל מיני סידורים. בזמן הזה אירחו אותי יפה, כל שאלה שעלתה קיבלה תשובה. דניאל אפילו הרים טלפונים בשביל לברר ולעזור לי.
נשמע ונראה פגז, תתחדש ורק רכיבות טובות!
חששתי מאוד מעניין החום הידוע לשמצה בכתומים, לא יודע לגבי שאר הדגמים והשנתונים אבל ב- 1090 2018 אין בעיה.
מבחינת נוחות להתנהלות עירונית שאיננה טיולים די סבבה חוץ מהמזוודות המקוריות שהם מופת לעיצוב וטמטום.
האחורי קטן מדי והצדדיות רחבות מהכידון שגם ככה רחב.
בדיוק,
אני גם עברתי ל-1090 ממש עכשיו, הארגזים יפים ומטופשים:
האחורי קטן, הימני בכלל מתאים לאחסון קופסת סיגריות וחבילת קונדומים למעצב של הארגזים (שלא יצא עוד אחד כזה).
תתחדש ! נראה חלום.
רכיבות בטוחות.
ביצעת טרייד ויסטרום לאפריקה?
ביום חמישי התפנה לי חצי יום, סוף סוף הזדמנות לעשות סיבוב בת"א.
בדרך עברתי ליד המגרש של מאומן, נכנסתי ולמזלי הפרלמנט היה נוכח. כמה דקות אחרי הגיע גם גידי.
שיתפתי אותם בלבטים שלי וקיבלתי כמה המלצות ודעות נוספות. חמוש, עשיתי את דרכי לרחוב הרצל - סיבוב טריידאינים.
ראיתי וניסיתי דגמים שונים, פגשתי ושוחחתי עם מוכרים רבים. לצערי, לאחר 4 שעות הסתובבויות, לא מצאתי אופנוע שיעמוד בדרישות שלי.
סוף היום התקרב וגם עייפתי, אבל אין לחץ לקנות.
אבל משהו דיגדג לי. החלטתי לחזור ולהעיף מבט שוב בחיה מעניינת שעמדה במוטוספורט.
crf1000 2016 מפוצץ שיפורים ושידרוגים, על הנייר כלי פצצה אבל בכלל לא היה על הכוונת.
ואז נזכרתי בעצתו של גידי - אפריקה יעשה כל מה שאתה מבקש וגם שטח.
ישבתי קצת עם דניאל, זרקנו קצת מספרים ופתאום העסק ניהיה מעניין.
הלכתי לישון על זה.
אחרי קצת מחקר ומחשבות, החלטתי שאני מוכן לנסות ותיאמתי עם דניאל פגישה ליום ראשון.
נסיעת מבחן קצרה, קצת ניירת והרבה שיחות טלפון עם פול - יצאתי עם אפריקה טוין - לעת עתה יקרא "החרגול".
כבר באותו הערב ציפתה לנו נסיעה לחיפה וחזרה למרכז. זו היית אחלה דרך להשוואת לויסטרום, פרט לנוחות המושב האפריקה טוב בכל פרמטר (לא מפתיע).
למרות זאת היה דבר אחד שהפריע לי, המתלים היו סופר קשיחים. ידעתי שהוא מגיע עם קפיצי hyperpro אבל לא יתכן שזה הופך אותו לקפוצני כל כך.
התוכנית למחרת (היום) הייתה לעלות לצפת, לבקר משפחה, הפעם הרכיבה תיהיה בזוג. קמים מוקדם, קופצים לקלפי ויאללה להוציא סט כלים.
מכוון את המתלים לפי הספר ומקווה שזה יהיה מספיק טוב. לחץ אויר, דלק ולדרך.
לונג סטורי שורט - אני לגמרי התלהבתי מהאפריקה, מתקפד מצויין בעיר ופקקים, שיוט מצויין ונח - גם במושב האחורי.
רצועת כח קצרה(8Krpm) אבל לינארית ובעלת מומנט בריא, פשוט כיף.
אני רוצה לנצל את המקום הזה להודות לדניאל ממוטורספורט. גם כשהעיסקה הייתה כבר סגורה הוא המשיך לעזור בשמחה רבה.
לקח לי כמה שעות לסגור את הביטוחים ועוד כל מיני סידורים. בזמן הזה אירחו אותי יפה, כל שאלה שעלתה קיבלה תשובה. דניאל אפילו הרים טלפונים בשביל לברר ולעזור לי.
מברוק.
כל מי שאני מכיר על אפריקה מרוצה לאללה. אחלה כלי.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft