צפייה בגרסה מלאה : קאג'יבה עושה קאמבק – עם אופנוע חשמלי
אביעד אברהמי
03-02-2020, 16:41
המותג האיטלקי הוותיק קאג'יבה, שבבעלות MV אגוסטה, יעשה בקרוב קאמבק עם ליין כלים... חשמליים! הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%a7%d7%90%d7%92%d7%99%d7%91%d7%94-%d7%a2%d7%95%d7%a9%d7%94-%d7%a7%d7%90%d7%9e%d7%91%d7%a7-%d7%a2%d7%9d-%d7%90%d7%95%d7%a4%d7%a0%d7%95%d7%a2-%d7%97%d7%a9%d7%9e%d7%9c%d7%99/
alexsupreme
03-02-2020, 18:46
אופנוע שכולו מערכת חשמל איטלקית?
זה יהיה משעשע.
אופנוע שכולו מערכת חשמל איטלקית?
זה יהיה משעשע.
בול....חשמל ואיטליה....יהיה שמח הקיצר, קצר!
* מוקמת כרגע עמותה שלא תאפשר לקרוא לכלי חשמלי, אופנוע. ניתן להצטרף כאן:
fuckelectricmotorcycle@gmail.com
Dresdner
04-02-2020, 20:29
אין מה לדאוג לגבי מערכת החשמל, MV לא מוכרת מספיק כלים כדי להחזיק עוד קו של כלים לכן יש לצפות שסין בתמונה.
TundraOG
04-02-2020, 20:44
לא מבין את האנטי כלפי חשמלי. זה פשוט להחריד לאחזקה, כל המומנט מסל"ד אפסי. ברגע שיעשו טווחי סוללה מספיקים לטיולים ארוכים בכביש מהיר עם זמני טעינה טובים כדי להטעין בטיול, אני בפנים.
(כותב הודעה זו רוכב על "האופנוע הקטנועי בעולם")
MinorScale
04-02-2020, 20:52
זה כל כך משעשע לראות אותך מונע משנאה עד כדי פתיחת תיבת דואר יעודית.. אין דברים טובים יותר להתעסקים בהם?
matanbar26
04-02-2020, 21:27
תמשיך להילחם בקדמה.
ייקח 10 שנים או 30 שנה, אבל עוד בימינו (לפחות של חלקנו) אנחנו נחזה במותו של מנוע הבעירה הפנימית.
Dresdner
04-02-2020, 22:26
ברגע שיעשו טווחי סוללה מספיקים לטיולים ארוכים
פחות או יותר מסכם את כל עניין האופנוע החשמלי, לצערינו תא הדלק שהוא הטכנולוגיה שתחליף את הליטיום לא מתאים לאופנועים.
NAOR2207
04-02-2020, 23:21
יהיו קקנועים?
(מישהו בכלל זוכר?)
זה כל כך משעשע לראות אותך מונע משנאה עד כדי פתיחת תיבת דואר יעודית.. אין דברים טובים יותר להתעסקים בהם?
לא מבין את האנטי כלפי חשמלי. זה פשוט להחריד לאחזקה, כל המומנט מסל"ד אפסי. ברגע שיעשו טווחי סוללה מספיקים לטיולים ארוכים בכביש מהיר עם זמני טעינה טובים כדי להטעין בטיול, אני בפנים.
תמשיך להילחם בקדמה.
ייקח 10 שנים או 30 שנה, אבל עוד בימינו (לפחות של חלקנו) אנחנו נחזה במותו של מנוע הבעירה הפנימית.
פחות או יותר מסכם את כל עניין האופנוע החשמלי, לצערינו תא הדלק שהוא הטכנולוגיה שתחליף את הליטיום לא מתאים לאופנועים.
ה-פ-ו-ך (לגמרי הפוך)
שינאה זו מילה גסה, אני מתעב, לא סובל, נהיה לי רע מכלי חשמלי לא בגלל מה שהוא, אלה בגלל האהבה שלי למנועים מכניים, כן כל מה שלכם
נראה חסרון, אצלי זה יתרון אדיר, כן אני אוהב את המכניקה הבסיסית על כל חסרונותיה כן אני אוהב את הריח את החום, את הנשמה. בעיניי זה פלא.
בעיניי לגלות תקלה מכנית ולדעת לפתור אותה זה פלא וככל שהמנוע ישן יותר זה יותר טוב, כי זה קסם בעיניי, שלפני יותר ממאה שנה היו כאלה
שהצליחו מכלום לייצר את הדבר המופלא הזה, כן אני מתחבר לקדמוניות, למאפיין האופנוע כי כשאתה רוכב על בימר את רוכב על מנוע בוקסר, כשאתה
על דוקאטי יש לך מנגנון דזמו וייללה מקפיאת דם מהמנוע שאופייני רק להם, אתה רוכב על הארלי יש לך מנוע וי ענק שפועם באטיות מרשימה.
איזה כלי (כלי כי זה לא אופנוע) כלי חשמלי ייתן לך את האופי והשוני?
למנוע אמיתי יש המון חסרונות, המון, אבל יש לו אופי אמתי והוא מה שמפריד ומבדיל בין אופנוע לאופנוע.
דור ה-Z (זין) מקדש את היעילות והחיסכון בשם משחקי המחשב האינטרנט המהיר ותרבות האינסטנט פאק איייט.
תנו לי מנוע ישן נוזל ועם הרבה אופי כי זה מה שאני אוהב. אתם תשבו לכם באיזה בועה ותתלהבו ממנוע מכונת הכביסה שלכם.
ה-פ-ו-ך (לגמרי הפוך)
שינאה זו מילה גסה, אני מתעב, לא סובל, נהיה לי רע מכלי חשמלי לא בגלל מה שהוא, אלה בגלל האהבה שלי למנועים מכניים, כן כל מה שלכם
נראה חסרון, אצלי זה יתרון אדיר, כן אני אוהב את המכניקה הבסיסית על כל חסרונותיה כן אני אוהב את הריח את החום, את הנשמה. בעיניי זה פלא.
בעיניי לגלות תקלה מכנית ולדעת לפתור אותה זה פלא וככל שהמנוע ישן יותר זה יותר טוב, כי זה קסם בעיניי, שלפני יותר ממאה שנה היו כאלה
שהצליחו מכלום לייצר את הדבר המופלא הזה, כן אני מתחבר לקדמוניות, למאפיין האופנוע כי כשאתה רוכב על בימר את רוכב על מנוע בוקסר, כשאתה
על דוקאטי יש לך מנגנון דזמו וייללה מקפיאת דם מהמנוע שאופייני רק להם, אתה רוכב על הארלי יש לך מנוע וי ענק שפועם באטיות מרשימה.
למנוע אמיתי יש המון חסרונות, המון, אבל יש לו אופי אמתי והוא מה שמפריד ומבדיל בין אופנוע לאופנוע.
דור ה-Z (זין) מקדש את היעילות והחיסכון בשם משחקי המחשב האינטרנט המהיר ותרבות האינסטנט פאק איייט.
תנו לי מנוע ישן נוזל ועם הרבה אופי כי זה מה שאני אוהב. אתם תשבו לכם באיזה בועה ותתלהבו ממנוע מכונת הכביסה שלכם.
:thumbsup:
:cheers2:
:headbang:
ואימרו "אמן"!
matanbar26
05-02-2020, 10:53
ה-פ-ו-ך (לגמרי הפוך)
נוסטלגיה הוא מונח שמשמעותו געגועים והתרפקות על העבר, על פי רוב תוך אידיאליזציה שלו" (ויקיפדיה).
מתאר בול את המצב.
נוסטלגיה הוא מונח שמשמעותו געגועים והתרפקות על העבר, על פי רוב תוך אידיאליזציה שלו" (ויקיפדיה).
מתאר בול את המצב.
אתה מפספס המון רק בגלל הרצון להראות מעודכן,מודרני היפ.
אגב אני גם אוהב קטרי קיטור ולדעתי הם הכלים המכנים הכי יפים שתמצא מבחינה הנדסית.
אני אוהב שעוני כרונוגרף ולא שעונים דיגיטליים כי השעה פחות מעניינת אותי מול המכניקה היפה.
אני אוהב את השעונים המכניים באופנוע ולא שעוני התצוגה הדיגיטליים למה? ככה!
ישן מפני חדש תוציאו?
מתאר בול את המצב.
אתה מפספס.
גם קטנוע הוא פשוט לאחזקה, מזנק היטב מהמקום (לרוב, יותר טוב מאופנועים) ובנפחים הנכונים, הוא זול לאחזקה, הוא יעיל מאוד (יש מקום איחסון מתחת למושב) והוא מספיק לטיולים ארוכים בכביש המהיר. אפילו אפשר להטעין (לתדלק) אותו בכל תחנה לאורך הדרך. אז עד שיגיע כלי חשמלי שטוב מהנוכחיים, למה אתה לא עובר לקטנוע כבר עכשיו?
matanbar26
05-02-2020, 14:51
אתה מפספס המון רק בגלל הרצון להראות מעודכן,מודרני היפ.
אגב אני גם אוהב קטרי קיטור ולדעתי הם הכלים המכנים הכי יפים שתמצא מבחינה הנדסית.
אני אוהב שעוני כרונוגרף ולא שעונים דיגיטליים כי השעה פחות מעניינת אותי מול המכניקה היפה.
אני אוהב את השעונים המכניים באופנוע ולא שעוני התצוגה הדיגיטליים למה? ככה!
ישן מפני חדש תוציאו?
להיפך, אתה זה שמפספס.
אתה כל כך אנטי קדמה שאתה לא רואה את היתרונות בה.
אני מעריך את הדברים הישנים, אבל אני לא נתפס עליהם.
אגב, ההיסטוריה מעידה שזה לא באמת עוזר להלחם בקדמה, היא תגיע בכל מקרה.
בשלב מסוים גם אלו שנלחמים בה יצטרכו לבחור אם להשאר לגמרי מאחור ומבודדים או להתקדם עם כולם.
lokimonster
05-02-2020, 15:01
להיפך, אתה זה שמפספס.
אתה כל כך אנטי קדמה שאתה לא רואה את היתרונות בה.
אני מעריך את הדברים הישנים, אבל אני לא נתפס עליהם.
אגב, ההיסטוריה מעידה שזה לא באמת עוזר להלחם בקדמה, היא תגיע בכל מקרה.
בשלב מסוים גם אלו שנלחמים בה יצטרכו לבחור אם להשאר לגמרי מאחור ומבודדים או להתקדם עם כולם.
ספר לי מה היתרונות של הקדמה??
כמובן בהקשר לכלי רכב מונעי חשמל.
TundraOG
05-02-2020, 15:41
ה-פ-ו-ך (לגמרי הפוך)
מבין אותך במובן כלשהו. ה-NC לדוגמא מפתיע אותי ברמת קלות התפעול ובמידה מסויימת חסר לי האספקט הזה של יחסים הדדיים עם האופנוע כמו שיש לי עם העז, מה שיותר מרגיש כמו סוס ורוכבו ולא "אדם ומכונה", וכבר מתחיל לפנטז על המחשבה להעמיד איזה אופנוע אספנות בנוסף להונדה, עם קיק סטארטר והכל.
מצד שני - ליומיום וככלי רכב יחידי ועיקרי, אי אפשר שלא לשבח את הכלים המודרניים. בלי ריחות של דלק/שמן, מניע ומגיע לכל נקודה ונהנה מהדרך. בזה - גם החשמלי יצטיין עד מאוד.
ספר לי מה היתרונות של הקדמה??
כמובן בהקשר לכלי רכב מונעי חשמל.
עלות תחזוקה (דלק וטיפולים)
ביצועים
סביבה (עשן ורעש)
תג חדשנות
אממה, איך שאני רואה את העתיד בתור נביא מתלמד- עד שהאופנוע החשמלי יציג את היתרונות הרכבים האוטונומיים והחקיקה הנאורה שתסדיר את התקנות ב 2045 יאסרו את קיומו של האופנוע בדרך ציבורית על כל נגזרותיו. אנחנו הדור שראה כלים שחצו את ה-100 כ"ס וה-200, את ה ABS וה TC וה WAZE ונראה גם את חיסול הרכיבה על האופנוע, לתמיד. באלבומי ההולגרמות שנראה עם הנינים והנכדים מישהו יציין שפעם סבאל'ה רכב על כאלה וכולם יצקצקו בסלידה.
https://www.youtube.com/watch?v=JjFtDkFkuP4
lokimonster
05-02-2020, 16:38
אז לשאלה:
מחיר זירו הוא.........
מחיר סוללות הוא ...........
כמה שנים הזירו ימשיך לנסוע עד שכבר לא יהיה שווה לתחזק אותו בהשוואה לרכב אמיתי ( היום עם האלקטרוניקה גם אלו מסיימים את חייהם יותר מוקדם).
סביבה:
רעש אין ויכוח שקט
סביבה גרט
חומצות מצברים ושות
חלקי אלקרוניקה נחשבים מזהמים לא קטנים למיטב ידיעתי
כדי לטעון את המצברים צריך ספק כח והספק כח כן מזהם
יעילות של המצברים כמחסן אנרגיה בהשוואה ליעילות של מנוע בעירה פנימית ( מנוע מייצר אנרגיה מצבר משמר אנרגייה ומווסת אותה - א הזקן איפה אתה אני צריך מישהו עם יותר שכל ממני).
תג חדשנות אין בו כל ערך מוסף למער תרבות הPC והשופוני.
אני עדיין שואל מה היתרון של החשמלי כרגע ואני לא בטוח שהוא באמת קיים.
matanbar26
05-02-2020, 16:54
שאלה תיאורטית:
אם נגיד יפתרו את כל הבעיות שציינת, האם תחליף לחשמלי?
לא, כי הטענה שלכם היא בכלל רגשית (לפחות של חלק ממכם), נובעת מנוסטלגיה והתרפקות על העבר.
אני עדיין שואל מה היתרון של החשמלי כרגע ואני לא בטוח שהוא באמת קיים.
לא אוהב חשמליים, לא הולך לקנות בעתיד נראה לעין, אבל יכול לענות.
הם משמעותית יותר זולים בתנאים מסוימים. אם כל הנסיעות שלך קצרות, יש שקע בחניה ואתה לא משלם על מיחזור.
Sent from my iPhone using Tapatalk
TundraOG
05-02-2020, 17:00
עלות תחזוקה (דלק וטיפולים)
ביצועים
סביבה (עשן ורעש)
תג חדשנות
אממה, איך שאני רואה את העתיד בתור נביא מתלמד- עד שהאופנוע החשמלי יציג את היתרונות הרכבים האוטונומיים והחקיקה הנאורה שתסדיר את התקנות ב 2045 יאסרו את קיומו של האופנוע בדרך ציבורית על כל נגזרותיו. אנחנו הדור שראה כלים שחצו את ה-100 כ"ס וה-200, את ה ABS וה TC וה WAZE ונראה גם את חיסול הרכיבה על האופנוע, לתמיד. באלבומי ההולגרמות שנראה עם הנינים והנכדים מישהו יציין שפעם סבאל'ה רכב על כאלה וכולם יצקצקו בסלידה.
אני דווקא חושב שזה ילך בכיוון אחר. חשמלי? ללא ספק. יצרנים כמו ב.מ.וו והונדה מפתחים שלל קונספטים כגון אופנועים עם איזון עצמי, אוטונומיים וכו'. אני חושב שבדומה לבקרות שיש לכלים היום, יהיו בקרות דוגמאת Crash Control או Stability Control שיתקשרו עם הרכבים האוטונומיים ויאפשרו לרוכב שליטה מסויימת על הכלי וחוויה אופנוענית, אך יתערבו במידה והרוכב מבצע מהלך כלשהו שיכול לסכן אותו או את אלו החולקים עמו את הכביש. תחשבו על עולם בו רכבים זזים מהמסלול שלכם, בו תמיד יש מקום לעבור בפקק וברמזור לא צריך להוריד רגליים כי האופנוע מייצב את עצמו. זו לפחות המחשבה שלי.
שאלה תיאורטית:
אם נגיד יפתרו את כל הבעיות שציינת, האם תחליף לחשמלי?
כן. מאותה סיבה שאני לא רוכב על סוס ולא יורה חצים בצבא ומדליק אור במקום נרות.
זה לא קשור להובי - שם כן תראה אנשים שיורים חצים מסוס.
כן. מאותה סיבה שאני לא רוכב על סוס ולא יורה חצים בצבא ומדליק אור במקום נרות.
זה לא קשור להובי - שם כן תראה אנשים שיורים חצים מסוס.
השימוש בקמינים בנסיקה ואין שמץ קידמה בקופסת ברזל ששורפת עץ.
אני דווקא חושב שזה ילך בכיוון אחר. חשמלי? ללא ספק. יצרנים כמו ב.מ.וו והונדה מפתחים שלל קונספטים כגון אופנועים עם איזון עצמי, אוטונומיים וכו'. אני חושב שבדומה לבקרות שיש לכלים היום, יהיו בקרות דוגמאת Crash Control או Stability Control שיתקשרו עם הרכבים האוטונומיים ויאפשרו לרוכב שליטה מסויימת על הכלי וחוויה אופנוענית, אך יתערבו במידה והרוכב מבצע מהלך כלשהו שיכול לסכן אותו או את אלו החולקים עמו את הכביש. תחשבו על עולם בו רכבים זזים מהמסלול שלכם, בו תמיד יש מקום לעבור בפקק וברמזור לא צריך להוריד רגליים כי האופנוע מייצב את עצמו. זו לפחות המחשבה שלי.
לדעתי אין מצב שזה יקרה. כשהרוב יהיו רכבים אוטונומיים זה אומר אקולוגיה שונה או אקו-סיסטם תחבורתי שבו כל מה שהכרנו ככביש ישתנה. מרוחב ומספר הנתיבים ועד לשיטת התמרורים והרמזורים. אני מניח שיהיו דרגות אוטונומיות לכל אזור בנפרד וברמה 10 מתוך 10 אף בן אנוש לא יאחז בהגה או בכידון. סביר שרמה 10 תתפשט ממרכזי ערים (צורך עיקרי) לפרברים ומשם לדרכים המקשרות ומשם לדרכים הכפריות ועד לחניה הפרטית. התקינה תסדיר שיתוף מידע, עקרונות התנהגות וציות. ציות זה שם המשחק. בקיצור, תן גז כל עוד אפשר.
לא כל רגש או תחושה היא התרפקות נוסטלגית מגונה. בעשור האחרונה עובדים חזק על פיתוח בריכות לגלישת גלים.
הרעיון די מבאס בעיני למרות שחלקן מייצרות "גל מושלם".
עם כל הכבוד למושלם הזמין והבטוח, יש הבדל גדול בין התדר והאיכויות הייחודיות שבים והאוקיינוס והשוני בין אינסוף הגלים הטבעיים לבין בריכה שמחוללת גלים בלחיצת כפתור.
matanbar26
05-02-2020, 18:16
לא כל רגש או תחושה היא התרפקות נוסטלגית מגונה.
יש הבדל בין להעריך את העבר לבין להיתקע בו.
השירשור הזה היה שווה רק בשביל להיזכר בשיר הזה
השימוש בקמינים בנסיקה ואין שמץ קידמה בקופסת ברזל ששורפת עץ.
לא הבנתי את הנקודה. לא ראיתי אף קמין בחיפה, אפילו בבתים פרטיים. ואלה שכן ראיתי בארץ לא שורפים עץ.
lokimonster
05-02-2020, 20:58
השירשור הזה היה שווה רק בשביל להיזכר בשיר הזהלגמריי.
נכון כחובב הגה כידון שליטה ונשים אני לא סובל את המחשבה על הקטע האוטונומי ואני מקלל כל פעם שאני נוהג בקורולה ההברידית את ההגה עם התיקונים שלו.
לשמחתי יש לי גם את הnc שהוא חלבי אומנם אבל תכלס אני נהנה ממנו ברוב הפעמים ואת הפיאט 500 1409s שלי שהיא פשוט פנינה אמיתית בכל הקשור להנאה מנהיגה.
מתחייב שתחנה אצלי בחנייה איזו חייה מזהמת מסוג אלקמינו או טנדר אמריקאי אחר.
ברגע שהילדים יצאו או שחס וכרפס נזכה בירושה קטנה.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
יש הבדל בין להעריך את העבר לבין להיתקע בו.
אין דרך להתקע בעבר, גם אם רוצים. חלפים, טיפולים, ביטוחים, רגולציה ...
matanbar26
05-02-2020, 23:22
תתפלא.
נכון, זה אולי לא לנצח אבל אפשר להמשיך לחיות בעבר הרבה זמן.
תראה את האיימיש.
lokimonster
05-02-2020, 23:41
אולי לא ניתקע בעבר אבל נראה שהעתיד יהיה עגום ומשעמם
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
Dresdner
06-02-2020, 00:09
לגמריי.
ואני מקלל כל פעם שאני נוהג בקורולה ההברידית את ההגה עם התיקונים שלו.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
גם אצלי אבל במקום להתלונן כנס לתפריטים ונתק את זה.
לאהוב משהו טוב זה לא אומר להתקע בעבר, חובבי הרכב הקלאסי מחזיקים רכב מהעבר ונוסעים ברכב מודרני, אני למשל לא משתמש במקרר קרח אלה במקרר דיגיטלי, כי זה נעים ונוח אבל.... כשזה נוגע להנאות שלי לדברים שעושים לי טוב, אני מעדיף מסעדת פועלים טובה שמבשלת על פטיליה מאשר מקדונלד, אני מעדיף כלי עבודה איכותיים של פעם מאזר זבל סיני שרק נראה מצויין, אופנוע בשבילי הוא לא כלי נוחות יעיל, להפך הוא הדבר הכי לא הגיוני שקיים. מנוע חשמלי נותן אולי את התמורה לכסף ואולי שינוע יעיל מנקודה לנקודה ואולי יש בו גם סוג של ריגוש אחר אבל זה לא מה שאני מחפש באופנוע.
מילת מפתח כאן ״לאהוב״ ולמה בדיוק היא מתייחסת. אני אוהב לצלם, אבל אני לא ״אוהב״ מצלמה שלי.
ואני אוהב רכיבה, אבל לא כל כך חשוב לי מקור אנרגיה.
הובי זה לא אומר ״להיתקע בעבר״. רוצה לדעת מה כן - תסתכל על כל חרדי מצוי. או אמיש.
lokimonster
06-02-2020, 09:10
גם אצלי אבל במקום להתלונן כנס לתפריטים ונתק את זה.
מכיר גם מכיר את הכפתור הקטן בצד ימין של ההגה.
עדיין אוטו זיפת אבל מכפ'ת לי אישתי משתמשת בו לי יש פיאט 500 רוצחע'ת שמספקת הנאה וריגוש בכל נסיעה ולגמרי מחזירה אותי לשנת 1990 לאינוצ'נטי שהייתה לי.
אני מודה שאני לוטש עניים לעבר סמוראי או ג'ימיני אבל יש לי קושי אמיתי להפרד מהפיאט האדומה.
moonshield
06-02-2020, 10:49
מכיר גם מכיר את הכפתור הקטן בצד ימין של ההגה.
עדיין אוטו זיפת אבל מכפ'ת לי אישתי משתמשת בו לי יש פיאט 500 רוצחע'ת שמספקת הנאה וריגוש בכל נסיעה ולגמרי מחזירה אותי לשנת 1990 לאינוצ'נטי שהייתה לי.
אני מודה שאני לוטש עניים לעבר סמוראי או ג'ימיני אבל יש לי קושי אמיתי להפרד מהפיאט האדומה.מסכים איתך לגבי הדרעק הזה שנקרא 'תיקוני נתיב', והדבר הראשון שעשיתי ברכב של אשתי (יונדאי טוסון) היה לנטרל את הקשקוש הזה. מעבר לזה הנסיעה עליו נעימה אבל ניטרלית בדיוק כמו כל שאר הרכבים האוטומטיים שמסתובבים (אולי חוץ מהגולף של אמא שלי שנוסע פגז). לחווית נהיגה/רכיבה יש לי אופנוע לשימוש יומיומי וגרוטאה ידנית ישנה ועתיקה (שאפילו החלונות האחוריים בה נפתחים עם מנואלה, הילדים עפים על זה) שמזכירה לי כל פעם מחדש כמה כיף זה רכב ידני, אפילו עם כל הקרקושים מהפלסטיקה הנשברת או מהדלתות החורקות, או מההגבלת מהירות/סל"ד כדי שלא תמות באמצע הכביש.
לא הבנתי את הנקודה. לא ראיתי אף קמין בחיפה, אפילו בבתים פרטיים. ואלה שכן ראיתי בארץ לא שורפים עץ.
מכיר באופן אישי עשרות בתים עם קמינים ורובם מתחת לגובה 500. אצלנו יש 40 מתוך 300 בתי אב (שפלה). נסה להשיג עץ להסקה בשיא העונה תבין...
גם אצלנו יש הרבה קמינים. 90% מהם זה עניין של פוזה נטו. איזה חלום שהיה להם על בית פרטי עם קמין, או שסתם ראו שלהוא יש אז גם הם חייבים.
וכל הרחוב מריח כמו מדורה.
אה,
ואחר כך עוד יש להם את העזות מצח ללכת להפגין נגד הקמת תחנת כוח על גז במרחק עשר קילומטר מכאן..
אה,
ואחר כך עוד יש להם את העזות מצח ללכת להפגין נגד הקמת תחנת כוח על גז במרחק עשר קילומטר מכאן..
נו, זה דווקא הגיוני - אמרת בעצמך שקמין זה לפוזה. אם היו צריכים להדליק אותם כמו מזגן - היו מפגינים בעד מחנת כח ברחוב!
Dresdner
07-02-2020, 13:31
גם אצלנו יש הרבה קמינים. 90% מהם זה עניין של פוזה נטו. איזה חלום שהיה להם על בית פרטי עם קמין, או שסתם ראו שלהוא יש אז גם הם חייבים.
אה,
ואחר כך עוד יש להם את העזות מצח ללכת להפגין נגד הקמת תחנת כוח על גז במרחק עשר קילומטר מכאן..בדיוק המצב בגרמניה, קמין זה עניין אופנתי.
ברחוב שלי כולם עם חימום ריצפתי על גז אבל תקעו קמין במרכז הסלון ושמגיעים אורחים הם מדליקים אותו ואחר כך הם הולכים להפגנת Friday for future
NAOR2207
07-02-2020, 15:11
אז גרטה על שיפוד? מישהו?
ניפגש בחתוליה באצ"ל כי רחוק עזרא ובניו רחוק
איזה שעון מודרני או רכב מודרני עושה את זה? 8083
רכב מודרני שמחירו דומה למחירה של יצירת האומנות הזאת כשהיא הוצגה.
אה,
גם כאן יש עניין עם מתנגדי קמינים והרוב מחממים עם קמין על בסיס יומי. פוזה? אולי למישהו שאכפת לו. זה די שונה מכל חימום אחר וחוויתי את כולם.
NAOR2207
10-02-2020, 21:54
סיגה דיזיין
כמו מומו דיזיין (מכיר?) אבל בסינית
https://www.youtube.com/watch?v=NXmK5gIZGHA
מישהו פעם הציע לי סיבוב על MG קופה אספנות. התפלאתי אבל לקחתי.
8086
האמת בהתחלה זה כיף גדול. העוצמה למרות הגיל מרשימה למדי. מרגישים כל גרגר חצץ על הכביש ויושבים נמוך מאוד ברגליים ישרות. הכל מקסים, המראות המכוונים וההגה. אחרי חצי שעה מתרגלים להגה הלא הדראולי ולבלם שלא בולם ולמבטים והקסם מתחיל להתפוגג. זה משהו מבחינתי שיעניק סיפוק לזמן קצר וזהו. לא הייתי רוצה רכב כזה לשימוש יומיומי למרות אלמנט הוואו.
פה הטעות שלך לא עושים השוואה לרכב מודרני, בשונות השבעים לא היו מזגנים ברכבים היום קשה לי לדמיין את עצמי נוהג ללא מזגן
גולף GTI רכב הקסם של תחילת שנות השמונים לא ייתן שום פייט מול כל רכב חברה מודרני, אבל את כמות הפאן למי שאוהב את זה אי
אפשר למדוד.
את חוויית הרכיבה המושלמת שלי קיבלתי דווקא על חיפושית VW באחה משופרת ונהגתי גם על רכבים אקזוטיים מאד.
ברגע שאתה לוקח פרארי ומנסה לעבור איתה פס האטה את מבין שהיונדאי ליסינג עדיפה אז מה?
lokimonster
11-02-2020, 10:56
מרגישים כל גרגר חצץ על הכביש הכל מקסים, המראות המכוונים וההגה. אחרי חצי שעה מתרגלים להגה,
נשמע קצת כמו הפיאט 500 שלי.
לא באמת נוחה אבל המנוע והאופי שווים את כל ההנאה.
אולי כן אפשר להשוות הנאה. אם אתה אוהב לשבת נמוך ברכב ספורט קל וחזק עם הנעה אחורית אז משווים את ה- MG של פעם לדגמים של BMW או טיוטה (לא זוכר אותיות) ורואים מה מהנה יותר. גם התאריך והדאווין הם חלק מההנאה, רק שהחלק הזה יתאדה (אצלי) די מהר. חשבתי פעם לייבא ווגוניר ישן מארה"ב כי מעבר למראה הרכב פצצה אבל מאז המחירים עלו "קצת".
lokimonster
12-02-2020, 13:00
פעם כדי לנהוג היית צריך להיות נהג
כדי להאיץ טוב יותר הייתה צריך לדעת לעבוד נכון עם הגיר
את ההגה היה צריך להחזיק ולהתמודד עם החופשים
הייתה צריך להבין את העקרונות הפיזיקליים של הרכב.
אם הייתה נרדם הייתה עף מהצוק.
היום יש DSG שמאיץ יותר טוב מכל נהג
את הגה אפשר לעזוב הוא יכוון את עצמו
הESP ESR E TIZI ישמרו עליך שלא תאבד אחיזה
בקרוב אפילו תוכל להרדם על ההגה.
וכמובן הכלי רכב דומים זה לזה.
אין אופי אין ריח (למעט פלסטיק חדש) אין עשן או סאונד ובקרוב גם לא יהייה נהג.
:omfg:
ESP ESR E TIZI
משפחת בתחת, רק הנאה אחורית.
matanbar26
12-02-2020, 13:21
.
ובקרוב גם לא יהייה נהג.
:omfg:
שזה מעולה כי הרוב המוחלט של תאונות דרכים זה בגלל הגורם האנושי.
lokimonster
12-02-2020, 17:06
שזה מעולה כי הרוב המוחלט של תאונות דרכים זה בגלל הגורם האנושי.מבחינתי (אף אחד לא חייב לקבל את זה)
אני מןכן לשלם את המחיר שבסיכון של תאונה.
בכלל להזכיר שזה פורום של רוכבים ואני מניח שרובנו פה נחרדים מעצם המחשבה שיקחו לנו את השליטה מהידיים.
ולבסוף (יותר במקרה של אוטובוס אוטונומי) מה יקרה שהוא יקצר או המחשב יחטוף וירוס.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
אם מתייחסים לרכב על אמצעי תעבורה מנק' לנק' אין ספק שרכב אוטונומי ללא נהג ובפיקוח מחשב הוא הפתרון הנכון ונותן מענה לרוב הדברים הכי חשובים היום במציאות התעבורתית הקיימת.
אבל כיוון שכרוכב אופנוע אני רוכב בדיוק מהסיבות ההפוכות ו-90% מהק"מ שאני נמצא על הכביש הם לא לתכלית אלה לפאן טהור. אני אוהב לרכוב ואני אוהב לנהוג לצאת ממרחב
הבטיחות והביטחון לנקודות שמרגשות אותי, ספורט אקסטרים הוא פחות בטוח מספורט ועדיין הוא ספורט פעיל.
אני לא מחפש יעילות חסכנות או ביטחון של 100% בכל רכיבה יש סיכון וכל אחד עושה את הערכת הסיכונים שלו ומתמודד איתה בהתאם.
הפעלת המכונה שלי כרוכה ביכולת נהיגה ושליטה ואני נהנה לעשות זאת ואני לא מוכן לוותר על זה לגמדים, כך גם הבררנות שלי לגבי המנוע, הצמיגים, וכוחות הסוס.
lokimonster
12-02-2020, 19:23
וויתרתי על 2/3 מכוחות הסוס
יותר מחצי מההמומנט
כמעט חצי מהנפח.
אבל יש גבול כמה נמוך אפשר לרדת
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft