צפייה בגרסה מלאה : מצלר משיקה צמיג חדש - SPORTEC M9 RR
אביעד אברהמי
26-02-2020, 12:44
מותג הצמיגים מצלר (מותג של חברת פירלי המייצר צמיגים בטכנולוגיה זהה לחברת האם) משיק צמיג ספורט יום-יומי חדש המיועד לאופנועי ספורט ונייקדים - לתנאי אספלט משתנים, וליבש ולרטוב; הפרטים, המידות והמחירים - בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%9e%d7%a6%d7%9c%d7%a8-%d7%9e%d7%a9%d7%99%d7%a7%d7%94-%d7%a6%d7%9e%d7%99%d7%92-%d7%97%d7%93%d7%a9-sportec-m9-rr/
http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2020/02/Metzeler-Sportec-M9-RR-004.jpg
מחירים מטורפים לצמיגים בארץ בלי קשר למחיר הראלי, תעשו לעצמכם טובה תביאו לבד מחו"ל ושירקבו הצמיגים אצל הקרטל בארץ.
lokimonster
27-02-2020, 09:23
מחירים מטורפים לצמיגים בארץ בלי קשר למחיר הראלי, תעשו לעצמכם טובה תביאו לבד מחו"ל ושירקבו הצמיגים אצל הקרטל בארץ.
זה כי הרגולטור דואג לאקולוגיה ולא לשלום הציבור ומעדיף שנשתמש בצמיג עד שיצאו ממנו הברזלים.
זה כי הרגולטור דואג לאקולוגיה ולא לשלום הציבור ומעדיף שנשתמש בצמיג עד שיצאו ממנו הברזלים.
רגולטור יש גם בחו"ל. מיסים יש גם בחו"ל. עלויות ייבוא יש גם בחו"ל.
ועדיין, המחיר הוא פחות מחצי מהארץ.
אז לא נראה לי שזה דווקא הרגולטור חזיר.
ישנם בארץ מספר קרטלים בנושאי יבוא אבזרים לאופנוע, חלקם ע"י היבואנים וחלקם ע"י מספר מצומצם
של אנשי עסקים שעובדים בשיטת המאפיה.
בעבר היה ניסיון של קבוצת רכישה שטורפד בחלקו ע"י הגורמים האלה, כרגע מתגבשת קבוצת מאבק
ע"י רוכב שתורם הרבה מזמנו הפרטי לטובת הרוכבים בחינם!
גלעד קוריאט
https://www.facebook.com/gilad.koriat?fref=search&__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARCQnU4Y1ol9lHghICZcaADAHZKW16rMSHF1oL25peNUh_ _8XVofpU0kNj-9lzYDuAKa_Ow8nrXTBrzL
https://www.facebook.com/groups/motozon/
הבחור מוציא הדרכות רכיבת שטח בסיסיות וטיולי אדוונצ'ר בחינם הקים אתר לטובת הרוכבים שרוצים לרכוש מחו"ל, ועושה הרבה.
מי שרוצה להילחם במחירי הצמיגים ואני מדבר על מלחמה ממש שמצריכה זמן ויכולת, ניתן לפנות לרשויות:
תחרות חופשית: https://www.gov.il/he/departments/competition
ניתן לקרוא גם כאן: https://www.gov.il/he/departments/general/mergerexamples
מה אומר החוק? : https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/083_001.htm
בקיצור מי שרוצה לתת בראש יש רשימה מסודרת של בתי עסק שאנחנו לקוחות שבויים שלהם:
דרך נוספת למי שאוהב יותר פרסום:
אלה תכניות הכלכלה בערוצי הטלוויזיה ועוד.
רוב הסיכויים שמי שהגיע בקריאה עד כאן ייאנח, יעבור לשרשור הבא וימשיך לשלם מס מאפיה!
lokimonster
28-02-2020, 08:22
רגולטור יש גם בחו"ל. מיסים יש גם בחו"ל. עלויות ייבוא יש גם בחו"ל.
ועדיין, המחיר הוא פחות מחצי מהארץ.
אז לא נראה לי שזה דווקא הרגולטור חזיר.אתה מתייחס למס
אני מתייחס לתנאים שמאפשרים ליבואנים לשלוט בשוק.
זה מתחיל בצורך של אכיפת תקנים
דרך כל הנושא של עמילות מכס עצירת חבילות והכשלת יזמים קטנים שמתחרים בחברות הגדולות.
המס הוא לא הבעייה אנו משלמים אותו כמעט בכל מקרה..
הבעייה זה פעריי תיווך.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
חיפשתי קצת מידע בנושא. כשאין מידע על מוצר צריכה פופולרי או שקיפות זה מריח לא טוב. נראה שהניחוח עולה מאנשים משרד התחבורה ואיגוד לשכת המסחר. אם משתלם לטוס לחו"ל ולהביא בידיים צמיג בעלות דומה ברור שיש כאן כשל. להערכתי למחוקק לא תהייה ברירה והלחץ לאפשר לצרכנים יבוא אישי בסופו של יום יפרוץ את החסמים.
חיפשתי קצת מידע בנושא. כשאין מידע על מוצר צריכה פופולרי או שקיפות זה מריח לא טוב. נראה שהניחוח עולה מאנשים משרד התחבורה ואיגוד לשכת המסחר. אם משתלם לטוס לחו"ל ולהביא בידיים צמיג בעלות דומה ברור שיש כאן כשל. להערכתי למחוקק לא תהייה ברירה והלחץ לאפשר לצרכנים יבוא אישי בסופו של יום יפרוץ את החסמים.
הקטע הוא להזיז את התחת ולפעול, ככבוצה כיחידים כאלה שיש להם מהלכים בתחום או בעלי ידע,
תלונות רשמיות על תאגיד כובל, תלונות רשמיות ועתירות לבתי משפט ע"י משפטנים, לעורר עניין במדיה
החברתית רעש כן הרבה רעש....
אולי באמת כדאי כבר לשים סוף לדברים?
בןהלאמשחיז
29-02-2020, 11:01
הקטע הוא להזיז את התחת ולפעול, ככבוצה כיחידים כאלה שיש להם מהלכים בתחום או בעלי ידע,
תלונות רשמיות על תאגיד כובל, תלונות רשמיות ועתירות לבתי משפט ע"י משפטנים, לעורר עניין במדיה
החברתית רעש כן הרבה רעש....
אולי באמת כדאי כבר לשים סוף לדברים?
יותר קל להגיע לירח מאשר להביא צמיג ביבוא מקביל מסודר.
להביא זוג במזוודה פעם בשנתיים יותר פשוט.
יותר קל להגיע לירח מאשר להביא צמיג ביבוא מקביל מסודר.
להביא זוג במזוודה פעם בשנתיים יותר פשוט.
כי אתה מסתכל על האינטרס המצומצם שלך, האינטרס הכללי הוא להוריד מחירים ולקנות בארץ בלי סיבוך.
חיפשתי קצת מידע בנושא. כשאין מידע על מוצר צריכה פופולרי או שקיפות זה מריח לא טוב.
אפשר לדעת מה בדיוק לא מצאת? כדי לייבא בצורה מסחרית אתה צריך אישור של מכון התקנים ולשלם מיסים של ייבוא מסחרי. חנות (מבנה) דורש ארנונה, חשמל, מים וביטוח + עמידה בחוקי עזר מקומיים.
נראה שהניחוח עולה מאנשים משרד התחבורה ואיגוד לשכת המסחר.
נראה לי שאין לך מושג ירוק איך ייבוא (או עסק באופן כללי) עובד.
אם משתלם לטוס לחו"ל ולהביא בידיים צמיג בעלות דומה ברור שיש כאן כשל.
זה משתלם רק אם הזמן שלך בא בחינם.
להערכתי למחוקק לא תהייה ברירה והלחץ לאפשר לצרכנים יבוא אישי בסופו של יום יפרוץ את החסמים.
כמעט לכל חלקי רכב מותר ייבוא אישי. משום מה אנשים לא אוהבים להחזיק מחסן של חלקי חילוף בבית.
בעבר היה ניסיון של קבוצת רכישה שטורפד בחלקו ע"י הגורמים האלה, כרגע מתגבשת קבוצת מאבק
ע"י רוכב שתורם הרבה מזמנו הפרטי לטובת הרוכבים בחינם!
כאשר אדם עושה משהו בחינם, קוראים לזה ״הובי״. בדרך כלל עושים את זה עם חברים. עכשיו שים לב - אני לא חייב להיות חבר של בעל סופר כדי לקנות אוכל. כמו כן, אני לא מחפש להיות חבר של מוסכניק. או אינסטלטור.
לכן גם הניסיון ״המאבק״ הזה יכשל באותה צורה בדיוק: אנשים רוצים צמיג, לא חברים.
כאשר אדם עושה משהו בחינם, קוראים לזה ״הובי״. בדרך כלל עושים את זה עם חברים. עכשיו שים לב - אני לא חייב להיות חבר של בעל סופר כדי לקנות אוכל. כמו כן, אני לא מחפש להיות חבר של מוסכניק. או אינסטלטור.
לכן גם הניסיון ״המאבק״ הזה יכשל באותה צורה בדיוק: אנשים רוצים צמיג, לא חברים.
הבחור עושה עכשיו את כל מה שכולם מפנטזים לעשות, לא העלתי אותו כדוגמה לחבר אלה כדוגמה לרוכב שעושה למען הכלל. אז, אם מישהו לא יכול או מצליח לעשות בעצמו לפחות לעזור לגלעד במאבק של כולם.
הבחור עושה עכשיו את כל מה שכולם מפנטזים לעשות.
בואו נדייק. בחור עוסק ברכיבת שטח ואדוונצר, וזה אחלה דבר למי שאוהב.
כדוגמה לרוכב שעושה למען הכלל. אז, אם מישהו לא יכול או מצליח לעשות בעצמו לפחות לעזור לגלעד במאבק של כולם.
התנהלות מסוג זה שמורה לפוליטיקה או הובי. או חברים. כאשר מדובר בצרכנות - זה לא ילך.
אולי אני טועה, ובחור מבקש לשנות דבר מה בחקיקה, וזה אכן פוליטי - בהצלחה לו. באמת. לא שמעתי עליו מעולם - אולי במקום רכיבת שטח צריך לעבוד קצת על פרסום רעיונות?
בןהלאמשחיז
29-02-2020, 19:28
כי אתה מסתכל על האינטרס המצומצם שלך, האינטרס הכללי הוא להוריד מחירים ולקנות בארץ בלי סיבוך.
עד כמה שאני זוכר אני הולך למכולת לבד, לא עם החשבון בנק שלך וכנ"ל ההפך. מאחר ואתה עובד מדינה (זה או אחר) אז אתה חושב "על הכלל" (הכיס שלי שמממן את המשכורת שלך)
אז האינטרס שלי ושלי לבד ולא מעניין אותי אף אחד אחר (כי אף אחד אחר לא חולק איתי חשבון בנק) זה שיהיה לי צמיג זול, אבל לא זול על חשבון זה שאני אפשוט רגל ואז גם לא אוכל ללכת למכולת.
אז מאחר והמחוקק הנחמד שלנו החליט שבשביל לייבא צמיגים צריך מליון ואחד דברים, אבל בשביל צמיג בייבוא מזוודה צריך כרטיס ליוון/קפריסין/בולגריה ב100אירו עם וויז ושות' פלוס חופש פלוס צמיג אני הבנתי במה אני בוחר.
כשאתה תקום תוציא את האף שלך מהעבודה עם הקביעות שלך ותייבא צמיגים אני מבטיח לך שגם אם הצמיג של פירלי אצל היבואן יעלה 2500 ואצלך 2400 אני אבוא אליך, אבל מאחר ואתה טוב בלתת עצות ויותר טוב בלהשאר עובד מדינה אני חושב שאני אשאר בלהביא צמיג לבד, ואני אשאיר אותך לבכות יחד עם סטלין על טובת הכלל.
עד כמה שאני זוכר אני הולך למכולת לבד, לא עם החשבון בנק שלך וכנ"ל ההפך. מאחר ואתה עובד מדינה (זה או אחר) אז אתה חושב "על הכלל" (הכיס שלי שמממן את המשכורת שלך)
אז האינטרס שלי ושלי לבד ולא מעניין אותי אף אחד אחר (כי אף אחד אחר לא חולק איתי חשבון בנק) זה שיהיה לי צמיג זול, אבל לא זול על חשבון זה שאני אפשוט רגל ואז גם לא אוכל ללכת למכולת.
אז מאחר והמחוקק הנחמד שלנו החליט שבשביל לייבא צמיגים צריך מליון ואחד דברים, אבל בשביל צמיג בייבוא מזוודה צריך כרטיס ליוון/קפריסין/בולגריה ב100אירו עם וויז ושות' פלוס חופש פלוס צמיג אני הבנתי במה אני בוחר.
כשאתה תקום תוציא את האף שלך מהעבודה עם הקביעות שלך ותייבא צמיגים אני מבטיח לך שגם אם הצמיג של פירלי אצל היבואן יעלה 2500 ואצלך 2400 אני אבוא אליך, אבל מאחר ואתה טוב בלתת עצות ויותר טוב בלהשאר עובד מדינה אני חושב שאני אשאר בלהביא צמיג לבד, ואני אשאיר אותך לבכות יחד עם סטלין על טובת הכלל.
ידידי היקר
אני משרת את המדינה מעל 35 שנים, עשיתי למענה ולמענך הרבה מעבר למה שאתה יודע, נלחמתי, נפצעתי ועשיתי לילות כימים
בשביל שלך יהיה קצת יותר בטוח, את ריח הדם ואבדן חברים אני מכיר מיד ראשונה, אז אל תספר לי על מלחמות העצמאים...אגב
אשתי עצמאית ומרוויחה לא רע.
הרווח העצום והמחיר שבשמיים הוא כי בתרבות הישראלית הוא אם אין לך 100% רווח לא שווה למכור, תבדוק אותי!
היבואנים כאן חזירים, הקרטל כאן עובד שעות נוספות, וכל מי שמנסה להוריד מחירים חוטף!
אין שום קשר למיסים או רגולציה צמיג שעולה 120 אירו בחו"ל עולה בארץ פי ארבע כי היבואן והמוכרים רוצים להרוויח
צמיג נוסף על כל צמיג שהם ומכרים, הם לא מאפשרים תחרות כי זה פוגע להם במכירות וזה לא חוקי!
כן יש יחידי סגולה בקרב הרוכבים שעדיין מנסים להילחם אני מצדיע להם.
הם לא מאפשרים תחרות כי זה פוגע להם במכירות וזה לא חוקי!
תן לי להבין - שוטר מתלונן על מעשה לא חוקי בפורום?
אין שום קשר למיסים או רגולציה צמיג שעולה 120 אירו בחו"ל עולה בארץ פי ארבע כי היבואן והמוכרים רוצים להרוויח
צמיג נוסף על כל צמיג שהם ומכרים, הם לא מאפשרים תחרות כי זה פוגע להם במכירות וזה לא חוקי!
ידידי היקר
אתה מגזים בפרעות. צמיז ספציפי הזה עולה בחו״ל כ-1200שח. בארץ זה 1800 שזה לא בדיוק פי 4 ולא רווח של 100%.
אין צורך בלחימה והצדעה - אנחנו לא בקרב. שים אקדח בצד - זה שוק. פה לא נלחמים - פה סוחרים.
בןהלאמשחיז
01-03-2020, 00:05
ידידי היקר
אני משרת את המדינה מעל 35 שנים, עשיתי למענה ולמענך הרבה מעבר למה שאתה יודע, נלחמתי, נפצעתי ועשיתי לילות כימים
בשביל שלך יהיה קצת יותר בטוח, את ריח הדם ואבדן חברים אני מכיר מיד ראשונה, אז אל תספר לי על מלחמות העצמאים...אגב
אשתי עצמאית ומרוויחה לא רע.
הרווח העצום והמחיר שבשמיים הוא כי בתרבות הישראלית הוא אם אין לך 100% רווח לא שווה למכור, תבדוק אותי!
היבואנים כאן חזירים, הקרטל כאן עובד שעות נוספות, וכל מי שמנסה להוריד מחירים חוטף!
אם אתה כל כך אוהב לשרת ומבסוט מזה שמצדיעים לך ולהקרבה שלך אז אולי תתאבד ותביא לנו צמיגי ספורט לישראל במחירי חו"ל? סתם דוגמא
פירלי קורסה 3 ב290יורו קדמי + אחורי במקום 2400ש"ח? אני מבטיח לקנות ממך.
לא עשיתי איתך תחרות על ריח דם ניסיתי להסביר לך שלייבא צמיגים לארץ בייבוא מקביל גובל בהתאבדות וזה בהחלט מעשה לא שפוי. אז במקום להצדיע ולהריח דם וללחום מלחמות אולי תייבא לנו צמיגים? ואל תחכה לאחרים שיעשו עבורך את המלאכה.
אני מבין ששניכם מהתחום ואתם לא מייצגים את האופנוענים אלה את עצמכם.
בןהלאמשחיז
01-03-2020, 09:35
לא מהתחום. התחום היחיד שאני מכיר זה נוסע ממלא דלק ומשלם ערמות של כסף על תחזוקה שוטפת.
לא רוצה לייצג אף אחד (אחרת הייתי הולך להיות עוכר דין)
וכל מה שניסיתי להסביר לך - זה שיש קושי מטורף בלייבא צמיגים בייבוא מקביל.
אתה צודק ב-100%. אני מייצג את עצמי בלבד. כנ"ל בחור שהבאת כדוגמא - גם הוא מייצג את עצמו בלבד. מה כל כך מפתיע?
אתה צודק ב-100%. אני מייצג את עצמי בלבד. כנ"ל בחור שהבאת כדוגמא - גם הוא מייצג את עצמו בלבד. מה כל כך מפתיע?
ידידי היקר
אתה מגזים בפרעות. צמיז ספציפי הזה עולה בחו״ל כ-1200שח. בארץ זה 1800 שזה לא בדיוק פי 4 ולא רווח של 100%.
תוריד עוד קצת. סט כזה הגיע אלי למלון בברלין תמורת קצת פחות מ-1000 ש"ח כולל מיסים מקומיים.8126
אוקי, ייבוא מקביל- קשה.
מה לגבי ייבוא אישי? מה מונע ממני להזמין צמיג מאמאזון (בהנחה ויש לו את כל התקנים הנדרשים)?
אוקי, ייבוא מקביל- קשה.
מה לגבי ייבוא אישי? מה מונע ממני להזמין צמיג מאמאזון (בהנחה ויש לו את כל התקנים הנדרשים)?
גם בייבוא אישי של ״פריטי בטיחות״ אתה מחוייב לעמוד בתקנים. הגיוני, לא? חשיבה לטובת הכלל, זוכר?
Sent from my iPhone using Tapatalk
600 ירושלמי
01-03-2020, 21:22
אוקי, ייבוא מקביל- קשה.
מניח שמשלוח ל2 צמיגים יעלה הון תועפות.
גם בייבוא אישי של ״פריטי בטיחות״ אתה מחוייב לעמוד בתקנים. הגיוני, לא? חשיבה לטובת הכלל, זוכר?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Xlib.
או שאתה לא הבנת למה אני מתכוון, או שאני לא הסברתי את עצמי.
ירוששמאות כנראה צודק.
moonshield
01-03-2020, 23:21
אוקי, ייבוא מקביל- קשה.
מה לגבי ייבוא אישי? מה מונע ממני להזמין צמיג מאמאזון (בהנחה ויש לו את כל התקנים הנדרשים)?Michelin 87-92802 Tire Road 5 Front 120/70 Zr17 (58W) Radial Tl https://www.amazon.com/dp/B07KXZ4ZZR/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_wvbxEbACQN6KD
מחיר כולל משלוח 685₪ (לא המשכתי כדי לראות אם יש מיסים).
מחיר בארץ בסביבות 900₪ כולל התקנה (החלפתי לפני כמה חודשים בריינו סט ב 2000₪ והקדמי עלה קצת פחות מהאחורי).
אם היה לי זמן ואנרגיות, אולי הייתי מנסה. בפועל, אני מעדיף לקפוץ שניה לבעל מקצוע שיודע את העבודה טוב ממני ועושה אותה משמעותית מהר ממני, ולסיים עם זה כמה שיותר מהר, כי אם זה יהיה תלוי רק בי יש סיכוי סביר מאוד שהצמיגים ישבו כמה חודשים בבית עד שיותקנו.
Xlib.
או שאתה לא הבנת למה אני מתכוון, או שאני לא הסברתי את עצמי.
ירוששמאות כנראה צודק.
כנראה לא הבנתי. רציתי להגיד שלייבא צמיג אישי זה אותה בירוקרטיה (מעבר לעלויות) כי זה מוגדר "פריט בטיחות"
ומה הבעיה עם זה? מגישים בקשה מראש ומביאים.
לא מבין את הטיעונים והנימה שעלו כאן.
יש כאן מוצר צריכה המוני בטיחותי (וחלק ניכר מהדגמים) עם אישורי תקינה מהאיחוד ואחותו שנמכרים בהרבה יותר מחו"ל.
כל אחד מכיר נתונים- אביא את שלי:
צמד צמיגים + התקנה כחוק עלה לי בארץ כ- 2600 ש"ח נמכר בחו"ל בפחות מ 1,000 ש"ח.
https://www.revzilla.com/motorcycle/continental-road-attack-3-tires
גם אם נעמיס עבור העבודה עוד 250 ש"ח נקבל פער גדול מ-100%.
הבאתי תוצאה ראשונה שקפצה לי בלי לחפור יותר מדי אחרי הזול ביותר. זה אותו הרבה שהזכרתי למעלה.
לגבי הגישה. אף אחד לא הכריח אף רוכב להצטרף למאבק צרכני או לפתח רצון טבעי להוזיל עלויות (או לתקן עוול)- וזה בסדר. מצד שני להניח שהיבואן, המפיץ או הרגולטור (אותו אחד שאנחנו מעסיקים כדי שיהיה כאן בסדר) פועלים כראוי, לשלם הרבה יותר -או להביא צמיג במזוודה וללעוג למי שמנסה לשנות את המצב זו התנהגות ילידית אגוצנטרית.
.
זה בדיוק מה שהביא לכך שהיבואן, הסוחר או הרגולטור או כולם יחדיו- מממיינים את הרוכבים בלי וזלין במשך שנים ארוכות.
.
כאן נעוץ ההבדל בין ציבור בעל מודעות צרכנית גבוהה לפריטים שחושבים ופועלים רק למען עצמם (זה גם קשור להתפשטות קורונה וחוסן לאומי אבל זה לדיון אחר). זה לא דיון על עלות לחם כוסמין ממחמצת בת 90 של מאפיית בותיקנה שעולה פי 10 מלחם אחיד. אני רחוק ממתלונני המילקי ומאוד בעד שוק חופשי. אבל אין כאן שוק חופשי שמתאזן על בסיס היצע וביקוש אלא ההיפך. יש כאן סימפטומים של חסמים וכשל שוק. אנשים שחוזרים מחו"ל עם צמיגים במזוודה כמו פעם שהיו חוזרים עם נייקי מחו"ל לפני הרגולציה לגבי קניות באינטרנט.
התמודדתי מול תאגידים וחבשתי כל מיני כובעים. אני יודע איך נראה כשל שוק מקרוב- ובמספר תחומים. לפעמים זה רגולטור מהממשל שתיקן תקנה (* כי ככה) ואחר כך לך תוציא את האבן מהבאר. לפעמים זה תאגיד או מספר תאגידים שחונקים תחרות באיומים. מעדיף תמיד את הראשון כי הוא ניתן לתיקון יחסית בקלות. כך זה נראה במקרה של הצמיגים. בכל מקרה המצב הנוכחי רע לרוכב רע לציבור ורע למדינה וצריך לצמצם את העיוות הזה.
* ככה עפ"י קישון:
1- תמורת פיתוח, יוזמה, ראשוניות.
2- קשרים אישיים, שוחד וטובות הנאה.
3- לוביזם, שיקולים פוליטיים.
לא מבין את הטיעונים והנימה שעלו כאן.
אני אתרגם לך: "יקר פה וזה בסה".
גם אם נעמיס עבור העבודה עוד 250 ש"ח נקבל פער גדול מ-100%.
בדקת באותה הזדמנות גם מחירי דלק בארה"ב? אוכל? נדלן? אה, אני מבין - "יקר פה וזה בסה"
וללעוג למי שמנסה לשנות את המצב זו התנהגות ילידית אגוצנטרית.
ציטוט מתוך קלסיקה רוסית "אין כל חטא לצחוק על משהו שנראה מצחיק". אבל אתה מבוגר. אתה אחראי. אתה כובעים. זה לא בשבילך.
ני רחוק ממתלונני המילקי ומאוד בעד שוק חופשי.
ואני אגיד שבדומה ל מתלונני מילקי לא הבאת שום טענה לגבי כשל שוק חוץ מ ... "יקר פה וזה בסה".
התמודדתי מול תאגידים וחבשתי כל מיני כובעים
נו באמת.
בןהלאמשחיז
08-03-2020, 09:47
אפ אחד לא ניסה ללעוג על שושנים, סה"כ הוא חושב שכל אחד צריך להיאבק במחירים וכל אחד צריך לרתום את עצמו לטובת הכלל.
אני חושב שאם הייתי יכול לרתום את עצמי לטובת הכלל ועל הדרך להרוויח מזה, אולי הייתי חושב לעשות זאת.
מאחר והיבואנים של צמיגים/חלפים/כלי רכב הם סוג של קרטל בחסות הרגולציה אני מוותר על זה ואמשיך להביא צמיגים במזוודה (קרטון במקרה שלי)
זוג צמיגים שעה לי 290יורו רצו ממני בישראל 2400ש"ח. אני בטוח שמי שמכר לי את הצמיג הרוויח יופי טופי, עלות ההובלה היא זניחה, ואין כשרות. ככה שלכאורה יש מקום להרוויח ביבוא מקביל של צמיגים, עד שאתה נתקל בתקנות לייבוא. ואז אתה מוותר.
אני חושב שאם הייתי יכול לרתום את עצמי לטובת הכלל ועל הדרך להרוויח מזה, אולי הייתי חושב לעשות זאת.
וואלה אם הייתי חושב שאני יכול לרתום עצמי לטובת הכלל אפילו בלי להרוויח הייתי נכנס לזה. אני פשוט גרוע בדברים האלה. בקושי לטובתי אני מצליח להרתם.
בןהלאמשחיז
08-03-2020, 10:38
וואלה אם הייתי חושב שאני יכול לרתום עצמי לטובת הכלל אפילו בלי להרוויח הייתי נכנס לזה. אני פשוט גרוע בדברים האלה. בקושי לטובתי אני מצליח להרתם.
אני לא חושב שיש משהוא רע בלהרוויח על חשבון הכלל כל עוד זה סביר במידה זו או אחרת. אני חושב שאם היה בא מישהוא ומייבא צמיגים לארץ במחיר שפוי נגיד עם בחול עולה 290יורו ופה הוא היה מוכר ב350יורו לא הייתי בוכה. אלא ההפך מבסוט.
אני אתרגם לך: "יקר פה וזה בסה".
בדקת באותה הזדמנות גם מחירי דלק בארה"ב? אוכל? נדלן? אה, אני מבין - "יקר פה וזה בסה"
ציטוט מתוך קלסיקה רוסית "אין כל חטא לצחוק על משהו שנראה מצחיק". אבל אתה מבוגר. אתה אחראי. אתה כובעים. זה לא בשבילך.
ואני אגיד שבדומה ל מתלונני מילקי לא הבאת שום טענה לגבי כשל שוק חוץ מ ... "יקר פה וזה בסה".
נו באמת.
הבנו אתה סוחר
הבנו אתה סוחר
תודה, שב. אני מהנדס ASIC.
אני לא חושב שיש משהוא רע בלהרוויח על חשבון הכלל כל עוד זה סביר במידה זו או אחרת. אני חושב שאם היה בא מישהוא ומייבא צמיגים לארץ במחיר שפוי נגיד עם בחול עולה 290יורו ופה הוא היה מוכר ב350יורו לא הייתי בוכה. אלא ההפך מבסוט.
עונה לתגובה שלך אבל בעצם לכל מי שהתנגד למאבק צרכני צודק במהלך הדורות :)
האלטרנטיבה הצרכנית היא לתמוך במאבק. נשמע מחייב ומאבק בכלל מילה גדולה אבל בימינו זה לרוב מסתכם ברישום לעמותה \ עצומה \ קבוצה כלשהי. מי שממש בעניין אולי יתרום סכום סמלי או ישקיע כמה שעות בנסיעות ניירת ופטפטת בחברת אכפתיים אחרים. אם מלחמות היהודים לא הרגו את היוזמה הדברים מתגלגלים לתקשורת וההד הציבורי בסופו של דבר (כנראה לאחר שנים) גורם לרגולטור להתקפל והשפיות חוזרת לחיינו. אף אחד כאן לא דוגל בקומוניזם או מציע לחלוק ארנקים.
כמובן שאפשר לא להסכים אבל אני לא מבין את ההיגיון להשקיע בבלימת היוזמה. בביטול הצורך לשינוי, בקבלת עיוותים כגזירה משמיים שלא צריך להילחם בה.
שוב, לא אתה ולא לדיון במחירי הצמיגים אלא באופן כללי.
תמיד יהיו את האנשים שלא רק יושבים על הגדר אלא גם משקיעים מזמנם בשכנוע אחרים שעדיף לסבול קוצי תלתלית בתחת מלפרוץ אותה למען כולם, -כולל עצמם. מלחמות היהודים סירסו הרבה יזמויות נכונות וזה לא משנה אם מדובר באגו או פוזיציה אחרת. זה פשוט הזוי כי על כל יוזמה בריאה ושפויה יהיו יהודים שיבואו באיפכא מסתברא לאיפכא המקורית. בסה"כ שנינו וכנראה רבבות רוצים צמיגים בעלות שפויה ונשמח לשלם לעסק ציוני מקומי עוד 30% לעומת מחירי חו"ל. אז יש כאלה שחושבים שזה טוב ורוצים להשתתף.
כמה רע יכול לצמוח מהעניין?
מסכים לחלוטין עם הדברים של קידוזו.
https://www.youtube.com/watch?v=3NaQxUEfxt0
מסכים לחלוטין עם הדברים של קידוזו.
ווא-הווי!
ומה הבעיה עם זה? מגישים בקשה מראש ומביאים.
ניסיתי, עם אישור מקדים ממשרד הדגכ. denied. עדיין צריך לשלם 450 ש"ח למישהו מהטכניון, או 800 ש"ח למישהו מאריאל, כדי שלכאורה יבוא לבדוק את הצמיג. מישהו במכס התפנק בצמיג מיטאס.
כמובן שאפשר לא להסכים אבל אני לא מבין את ההיגיון להשקיע בבלימת היוזמה. בביטול הצורך לשינוי, בקבלת עיוותים כגזירה משמיים שלא צריך להילחם בה.
שוב, לא אתה ולא לדיון במחירי הצמיגים אלא באופן כללי.
<השערות שלי>
- אנשים מרגישים שהם חייבים להיות בעלי עמדה לצד כזה או אחר, לא יודע למה, אפקט מוגבר אצלנו היהודונים.
- יש עולים מהגוש שהביאו איתם את הרפלקס של שינוי זה הרס, זה folly. תפיל את פוטין, יבוא מישהו יותר גרוע. אנחנו נושמים - אל תיגע. הכל היה זהב עד שבאת עם המהפיכות שלך, והקגב מסתכלים ורושמים, עכשיו אני בפנקס שלהם בגללך.
- גורם לך להיראות רע אם המאבק הצליח. קיבלת דברים כגזירה, ואנשים אחרים פורצים סכרים בשבילך, מתחיל לשמוט לך את הקרקע. אם היית נאבק בבתי הזיקוק לפני 20 שנה, היית חוסך לילדים שלך כך וכך. עכשיו מישהו אחר פשוט בא ועושה את זה, מה זה אומר עליך?
</השערות שלי>
בןהלאמשחיז
09-03-2020, 20:54
ניסיתי, עם אישור מקדים ממשרד הדגכ. denied. עדיין צריך לשלם 450 ש"ח למישהו מהטכניון, או 800 ש"ח למישהו מאריאל, כדי שלכאורה יבוא לבדוק את הצמיג. מישהו במכס התפנק בצמיג מיטאס.
<השערות שלי>
- אנשים מרגישים שהם חייבים להיות בעלי עמדה לצד כזה או אחר, לא יודע למה, אפקט מוגבר אצלנו היהודונים.
- יש עולים מהגוש שהביאו איתם את הרפלקס של שינוי זה הרס, זה folly. תפיל את פוטין, יבוא מישהו יותר גרוע. אנחנו נושמים - אל תיגע. הכל היה זהב עד שבאת עם המהפיכות שלך, והקגב מסתכלים ורושמים, עכשיו אני בפנקס שלהם בגללך.
- גורם לך להיראות רע אם המאבק הצליח. קיבלת דברים כגזירה, ואנשים אחרים פורצים סכרים בשבילך, מתחיל לשמוט לך את הקרקע. אם היית נאבק בבתי הזיקוק לפני 20 שנה, היית חוסך לילדים שלך כך וכך. עכשיו מישהו אחר פשוט בא ועושה את זה, מה זה אומר עליך?
</השערות שלי>
תמיד יהיה יותר גרוע, אף פעם לא יותר טוב. זה לא קשור לעולים מברית המועצות זה קשור לנו היהודים.
הלך לנין בא סטלין, הלך סטלין בא....
ואין לי שום קשר עם מדינות רוסיה, לא בעבר או בהווה ומקווה גם לא בעתיד.
מה שכן אין כאן עיניין של לשנות או לא. בא אדון שושנים שאוהב להקריב את עצמו לטובת הכלל וחושב שכולם צריכים להתאבד גם בשביל הכלל, שכשלעצמו זה מושג די אמורפי שמעולם לא אהבתי. כי אני לא אוהב להשתייך לכלל, אני אוהב להשתייך לעצמי - כזה אני.
דיון הצמיגים ומחירי היבואן שגורמים לשוקו בננה אצל הגזלן להיות זולים הוא השאלה.
לייבא קונטיינר צמיגים בלי לפשוט רגל או לטוס ב30יורו + קורונה ליוון ולהביא זוג חדש דנדש ובזול,
זה היה כל הוויכוח.
אני חושב שכל אחד מתגייס בשביל עצמו, ההתקבצות היא בשביל האפקט + כיבוד.
אגב, אני בעד שכולם יביאו במזוודה, זה המסלול הכי מהיר לשינוי. ברגע שמספיק אנשים יתחילו לרדת בנתב"ג עם צמיגים, יכול לקרות מה שקרה עם הקסדות -
מצליח1 מבין שאנשים מביאים במזוודה ולא משלמים מע"מ -->
מחליט לחתוך את מצליח2 הטמא, שגם ככה אף פעם לא בא לבדוק מדבקות-->
כל הבנימניאקים שבגללם הוא נדרש לאדפטציה יכולים להתחיל להזמין צמיגים במקום להביא במזוודה -->
יותר כסף למצליח1
win-win, god bless the blue team
אז בסה"כ עניין של חינוך - חבר לא נותן לחבר לקנות צמיגים בארץ.
וואלה איך פרסום לצמיג חדש הביא אותכם (שוב) לוויכוח של יבואני הגומי החזירים והמלחמה בהם?... וכמו אותו וויכוח על מחירי הביטוח - תלמדו ממגזרים שכווווולם נרתמים למאבק (חרדים למשל), לא כל אחד חושב קודם על התחעת שלו !!! (לגבי הצמיגים - הייתי שם אז עם עוז בקבוצתית, הבאתי מחו"ל כמה סטים, זוג לשושנים לוימקס שלו ד"א, הייתי שותף לייבוא במזוודה של צמיג של חבר מספרד.. תביאו במזוודה ותפסיקו לZיין תמח, עד שלא תחליטו להתאגד כמו שצריך)
מישהו כבר ניסה את הצמיג? ... איך הוא אם כן?
אני חושב שכל אחד מתגייס בשביל עצמו, ההתקבצות היא בשביל האפקט + כיבוד.
אגב, אני בעד שכולם יביאו במזוודה, זה המסלול הכי מהיר לשינוי. ברגע שמספיק אנשים יתחילו לרדת בנתב"ג עם צמיגים, יכול לקרות מה שקרה עם הקסדות -
אני כנראה פיספסתי וגם לא קניתי קסדה בשנתיים האחרונות, אבל מה קרה ליבואני הקסדות בארץ?
ליבואנים לא קרה כלום. פשוט היתה רפורמה מאוד גדולה בכל הקשור ליבוא אישי של חלקים ואביזרים הקשורים בתחבורה. בין היתר, אם לקסדה שלך יש תקן, לא צריך להמציא אישורים מהטכניון.
אני לוקח כאן סיכון כי לא קראתי את הנוהל החדש בנושא צמיגים, אבל יש מצב שחלק מהמקרים שהוצגו כאן הם פשוט שית מצליח של חברות השילוח (אני מכיר את זה מתחום חלקי החילוף לג'יפים), בהם הם מבקשים ממך עמלות שונות ומשונות ומיסי עננים על דברים שאו לא סווגו נכון, או סתם כדי להוציא ממך עוד כמה שקלים על "עמילות".
במקרים שאני מכיר, ברגע שאומרים להם שהפריט אמור להיות מסווג כ-x , ולכן לא נדרש מה שהם מבקשים הם מתקפלים.
חפשו בג'יפולוג שרשור של בועז אברהמי על נהלי הייבוא החדשים.
יש את הוטפיסטון וספורטישופ... המחירים שם ממש נמוכים ביחס לארץ, וממש קרובים למחירי חו"ל.
גילוי נאות - לא יצא לי עדיין לרכוש מהם, אז לא יכול לחוות את הדעת אם הצמיגים טריים מספיק ו/או השירות והזמינות כנדרש.
וואלה איך פרסום לצמיג חדש הביא אותכם (שוב) לוויכוח של יבואני הגומי החזירים והמלחמה בהם?... וכמו אותו וויכוח על מחירי הביטוח - תלמדו ממגזרים שכווווולם נרתמים למאבק (חרדים למשל), לא כל אחד חושב קודם על התחעת שלו !!! (לגבי הצמיגים - הייתי שם אז עם עוז בקבוצתית, הבאתי מחו"ל כמה סטים, זוג לשושנים לוימקס שלו ד"א, הייתי שותף לייבוא במזוודה של צמיג של חבר מספרד.. תביאו במזוודה ותפסיקו לZיין תמח, עד שלא תחליטו להתאגד כמו שצריך)
מישהו כבר ניסה את הצמיג? ... איך הוא אם כן?
למה חזירים? נותנים להם, אז הם לוקחים.
ayalzo - מכתב מהמכס, לא מחברת שילוח, אחרי ששלחתי להם את אישור הייבוא. זה היה לפני משהו כמו 3 חודשים, החבוב ממהמכון באריאל (אחד מאלה שמוסמכים "לבדוק" צמיגים שדיברתי איתם), כששאלתי לגבי הצעות ייעול - למשל אם אפשר שכמה אנשים יזמינו מאותו אתר, בהזמנות נפרדות, ולשלם לו סכום קבוצתי על השחרור- רמז משהו על זה שהולכות להיכנס תקנות חדשות לגבי ייבוא צמיגים.
דוגמא ומופת צרכני: תנובה הפסידה בייצוגית על מחיר הקוטג׳ ותפצה את הצרכנים בעשרות מיליוני שקלים
קישור (https://www.themarker.com/news/1.8668069)
אני הייתי מצטרף לחתימה לתביעה ייצוגית על מחירי הצמיגים בארץ (כמה יבואנים יש בכלל 2\3). אני גם תמיד חשבתי שמחירי המצברים לא פורפורציונלים, אני קונה מצבר שהוא שליש או רבע מהגודל של מצבר רכב ומשלם פי שתיים, יש גבול להבדל במחיר כתוצאה משוק יותר קטן. בשאר החלפים נראה לי שדי טוחנים את כל בעלי כלי הרכב במדינה.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft