התחברות

צפייה בגרסה מלאה : איך לעלות על אופנוע לאנשים קלי משקל

shmuel
09-03-2020, 22:48
שלום לכולם החלטתי לקנות crf 250 אחרי הרבה התלבטויות מאוד רציתי אופנוע כביש פול פיריניג אבל קראתי בהרבה שירשורים שעדיף בתור התחלה לעלות על אופנוע דו שימושי גבוהה כל הכביש .
הלכתי לראות את האופנוע ובעוד באותו היום לקחתי אותו לבדיקה והחלטתי לרכוש אותו .
הגובה שלי 168 שוקל 68 .
הבעיה שלי היא כזאת שאני עולה על האופנוע אז בזמן ההנפה של הרגל היא נתקעת בתיק זנב ואני מאבד שליטה .
שירדתי מהאופנוע שוב הרגל שלי נתקעה ואיבדתי שליטה והאופנוע נפל מזל שלא קרה לו כלום ואני נכנסתי לחרדה .
מה שמוזר שביום שקניתי את האופנוע לא הרגשתי כלום אישתי אומרת שהייתי באופוריה ולא הזיז לי כלום .
הורדתי את התיק זנב וקניתי נעליים עם סוליה גבוהה והמצב השתפר .
אני בחרדה נוראית כל פעם שאני עולה על האופנוע כל תזוזה מפחידה אותי אפילו שהכל בסדר .
מה אתם אומרים ?
יש איזה דרך לעלות ולרדת ? טכניקה ? אולי להיעזר בגק ? אולי להטות את האופנוע ?

mudale222
10-03-2020, 01:46
שמע.. אין יותר מדי מה להסתבך עם העניין.
לך לאופנוע תמצא מאיזה צד הכי קל לך לעלות ולרדת ממנו ופשוט תעלה ותרד ממנו 100 פעמים רצוף.
אחרי שתעשה את זה שעה בלי ליפול אני בטוח שלא תפחד מזה יותר.

assaf7419
10-03-2020, 08:03
אתה נמצא בחרדה בגלל שהאופנוע נפל וזה טבעי וכל תזוזה אתה חושב שקורה משהו .
אני חדש יחסית אבל תסמוך על מה שאני אומר תעלה על האופנוע מהצד של הגק שזה הצד השמאלי תסובב את הכידון קצת ימינה ותלחץ על הבלם הקדמי ככה האופנוע לא יזוז לך ותשאיר את הגק למטה .
ככה יהיה לך יציבות .
תלך עם האופנוע למקום פתוח ותעשה את זה 50 פעמים וקח איתך מישהו שרק ישגיח .
אחרי שעלית על האופנוע תטה את הכידון ימינה ותרגיש את המשקל על רגל שמאל ולאחר מכן תטה שמאלה ותרגיש את המשקל על רגל ימין.
אותו דבר בירידה כידון קצת ימינה בלם קידמי לחוץ מוריד ג'ק .
הכי חשוב תהיה רגוע בהצלחה

lokimonster
10-03-2020, 10:22
אני פשוט עולה ויורד מהאופנוע כשהוא יושב על ג'ק הצד.

KKatkov
10-03-2020, 10:41
אם הג'ק צד באופנוע שלך מאסיבי וחזק - אתה יכול לשים רגל על הרגלית כשהאופנוע על הג'ק, ולהניף את עצמך.
יצא לי לראות אנשים בגובה של 1ץ65 ומטה שעלו ככה על אדוונצ'רים גדולים וכבדים סטייל ק.ט.מ 990 או סופר-טנרה 750.
על ג'ק עדין כמו שיש באופנועי אינדורו לא הייתי מסתכן לעלות ככה מתוך פחד לשבור את הג'ק.
כעיקרון, גם בלי הג'ק - אתה תתרגל לאט לאט, תפתח עוד קצת גמישות והבעיה תעלם...

shmuel
15-03-2020, 23:12
תודה רבה אסף7419 אני עושה בדיוק מה שכתבת וברוך השם הכל בסדר
תודה רבה לכולכם

assaf7419
16-03-2020, 08:57
יופי אני שמח מבטיח לך שתוך חודש אתה גם תחזיר את התיק זנב שהורדת

relz
16-03-2020, 12:26
אם הג'ק צד באופנוע שלך מאסיבי וחזק - אתה יכול לשים רגל על הרגלית כשהאופנוע על הג'ק, ולהניף את עצמך.
יצא לי לראות אנשים בגובה של 1ץ65 ומטה שעלו ככה על אדוונצ'רים גדולים וכבדים סטייל ק.ט.מ 990 או סופר-טנרה 750.
על ג'ק עדין כמו שיש באופנועי אינדורו לא הייתי מסתכן לעלות ככה מתוך פחד לשבור את הג'ק.
כעיקרון, גם בלי הג'ק - אתה תתרגל לאט לאט, תפתח עוד קצת גמישות והבעיה תעלם...

אני התאמנתי דווקא לעלות על האופנוע מהצד שמול הג'ק, זה דורש מעט שיווי משקל ומרכז כובד מעל האופנוע, אבל ברגע שמתרגלי ם זה יציב לגמרי.
אני עושה את זה בכל פעם שהאופנוע עמוס בציוד וקשה באמת להניף את הרגל, וככה אין חשש שאני מעמיס יותר מדי משקל על רגלית הצד. להפך אני מקל עליו.

*אבל* זה דורש מעט תרגול...