צפייה בגרסה מלאה : מקצה שיפורים לnc750x dct
Lord byron
10-03-2020, 13:52
בכמה שנים האחרונות רכבתי רק על אדוונצ'רים מכל המינים, צילינדר אחד ומרובי צילינדרים.
הכל מורדרו שמן ויסטרום 650 אנמי ומוטה כביש לסופר טנרה שהיה סופר מוטו עם דרייב שאפט ואהבתי הנצחית.
היום יום שלי עובד על למעלה מ200 קילומטר על האופנוע.
קניתי לאחרונה nc750, אוטומט בעיקר בגלל שאני מחפש לקצץ בצריכת הדלק. אני גם ככה לא חזיר גז ו100, 110 זה מס0יק בשבילי.
אני לא סובל אבל גם לא נהנה מסביבת המחייה שלי עליו.
אני מחפש להחליף בולם אחורי, ולשים שמן כבד יותר וקפיצים קשיחים יותר בקדמי כי זה לרכב על מרגרינה במשקל שלי (120).
אני חושב גם להחליף את המושב, עם יד על הלב דיאר650 וטנרה 660 הענישו את התחת שלי פחות.
שאלות המיליון דולר
איזה יבואנים של בולמים יש בארץ חוץ מאוהלינס?
מס / היתכנות של ייבוא של בולם חדש מחו"ל?
מישהו שמרפד מושבים בארץ?
lokimonster
10-03-2020, 13:58
לגבי רפד פנה למאריו באום.
עובד עם חומרים איכותיים ויודע לבנות מושבים ברמה גבוהה לפי דרישת הלקוח.
הוא אומנם לא זול אבל יש לו עבודה איכותית
ממליץ להציץ בפורומים של nc700.
אחורי - אני השתמשתי בבולם של אפריליה RSV מאיביי. אני לא כבד אז לא היה צריך להחליף קפיץ, שזה נזק של עוד $100 מחברות כמו KTech.
קדמי - לא עשיתי, אבל אוהבים שם את ה-RaceTech gold valve cartridge emulators שעובדים עם המזלגות הקיימים (130$), ויש גם Ricor Intimators שנחשבים קצת יותר מתקדמים (180$).
אחרי זה יש לך כבר קיטים של חברות כמו Andreani, לא כל מי ששם היה מבסוט וזה צפונה מ-500$.
בגדול זה תהליך יותר מורכב מאשר הבולם האחורי (פרק, שים, כוון), כי גם עם האמולטורים צריך לפעמים לקדוח/להרחיב חורי שמן, זו כנראה משימה למישהו כמו אביתר.
לגבי מושב - לפני שהחלטתי להחליף את ה-NC, סימנתי מושב רוכב משומש באיביי בפחות מ-75$ שרציתי לקנות ולעשות קצת ניסויים - להצר/ להגביה אותו קצת עם ג'ל מאמזון, לנסות לגרום לזה לעבוד. רפדים לוקחים סכומים מביכים, אם אתה לא על תקציב אז יש גם מושבים מוכנים של Corbin, Sargent, Seat Concepts ובטח עוד.
רק לא להשתמש בטעות בבולם של אפריליה srv (הקטנוע). גם כשהוא חדש מהמפעל, הוא לא מרסן. אפילו לא קצת.
Lord byron
10-03-2020, 16:55
קנית חדש או משומש את הבולם?
משומש. החברה היא sachs, יש הבדלים בין שנתונים שונים, שלי שנת 2016 עם בלונצ'יק נפרד. ל-RSV יש את 3 הכוונונים (preload, compression damping, rebound damping), גם הבולם של האפריליה טואונו נחשב מתאים ל-NC.
kanter.m
11-03-2020, 10:04
מעניין אם השידרוגים האלה עדיפים על קניית אופנוע שמתאים לצרכים של הרוכב. (היה לי NC, החלפתי לF750GS)
ריפוד מחדש לNC עשיתי אצל ששון מת"א. 350 ש"ח והישבן שלך מסודר.
TundraOG
11-03-2020, 11:22
מעניין אם השידרוגים האלה עדיפים על קניית אופנוע שמתאים לצרכים של הרוכב. (היה לי NC, החלפתי לF750GS)
350 גם לרוכב וגם למורכב? שני המושבים?
kanter.m
11-03-2020, 12:00
אני עשיתי רק לרוכב. והמחיר תלוי במצב רוח שלו
אפשר לשאול כמה זמן אתה עם כל אחד? איך צריכת הדלק, החום מהמנוע יחסית ל-NC?
יש דברים קטנים עם הבימרים, כמו ABS שמשחרר כשאתה עולה על מהמורה (ככה לפחות הבנתי לגבי ה-F800), מיסבי היגוי שנגמרים, כל מיני ריקולים, שנותן לי תחושה שה-NC יותר מהימן. בלי ריקולים מ-2012, כשלוחצים על הבלם הוא בולם וזה..
אני מחליף גם כן, אבל איכשהו התחושה שהאמינות של NC היא בליגה משל עצמה. 218 ק"ג של דברים שעובדים כהלכה, אולי האופנוע הכי אמין בעשור האחרון?
lokimonster
11-03-2020, 12:52
מפורומים בחו"ל גם לNC יש קצת הפתעות
לדוגמה בולם אחורי שנגמר יחסית מהר יצא לי לקרוא על לוח שעונים ששבת.
ברגים שהחלידו (היה לא מזמן בקבוצת וואטס אפ של הונדה NC)
אבל כן בגדול זה נחשב כלי בעל אמינות טובה.
ברגים מחלידים ראיתי גם ב-F800. יש איזה best practice מניעתי, או פשוט מרססים WD כשרואים חלודה?
mudale222
11-03-2020, 19:00
מה אכפת לכם שיש על הברגים חלודה?
lokimonster
11-03-2020, 22:33
אם אני לא טועה זה היה האום של ציר בגלגל האחורי או משהו דומה (לא זוכר בדיוק כן זוכר שזה משהו שהייתי מחליף אם זה היה אצלי) .
בעקרון אין בעייה להחליף ובכל זאת לא מדובר בבורג של פיירינג אלא בורג עם (לפחות בעייני) חשיבות שלא אמור להחליד אחרי כמה שנים.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
אצלי הnc הוא 2018 (שנת ייצור 2017). אחרי החורף הופיעו מעט ג'ינג'ים על כל מיני חלקים שמצופים. (מנוף קלאץ', טלסקופים וכו...). מעיד בעיקר על זה שזהו טופנוע תקציב. מניח שזה קשור לעובדה שהאופנוע מכוסה בכיסוי ולא חונה בחניון סגור, פלוס העובדה שהוא שכב בבונדד באשדוד ליד הים איזה שנה, פלוס העובדה שבשני החורפים שהוא אצלי הצלחתי איכשהו לרכב בכל אחד ואחד מימי הגשם....
מנוף קלאץ'- הכוונה לתחתון כמובן.
TundraOG
12-03-2020, 01:40
מוזר. ה-700 שלי שנת 2012 עם קרוב ל-87 אלף ק"מ ולמרות שהפלסטיקה הייתה צריכה קצת אהבה כי הוא עמד בחוץ בלי כיסוי, חלודה אין כמעט ובכלל. (ממש נקודות על מנוף הקלאץ' של המנוע, וקצת על המשולש התחתון כי נראה לי שחוץ ממני אף אחד לא ניקה שם).
אני כבר חודשיים וחצי עם האופנוע ורוכב בגשם כבד ומנקה אחת לשבוע-שבועיים בערך. לא רואה שום שינוי מבחינת הגימור. מרגיש איכותי לגמרי בלי נקודות חלודה.
והבולם האחורי מרגיש בסדר. מעט נוקשה אבל לגמרי נסבל.
אז אני מניח שהג'ינג'ים שלי פשוט לא יגדלו יותר ;)
kanter.m
13-03-2020, 13:51
אפשר לשאול כמה זמן אתה עם כל אחד? איך צריכת הדלק, החום מהמנוע יחסית ל-NC?
יש דברים קטנים עם הבימרים, כמו ABS שמשחרר כשאתה עולה על מהמורה (ככה לפחות הבנתי לגבי ה-F800), מיסבי היגוי שנגמרים, כל מיני ריקולים, שנותן לי תחושה שה-NC יותר מהימן. בלי ריקולים מ-2012, כשלוחצים על הבלם הוא בולם וזה..
אני מחליף גם כן, אבל איכשהו התחושה שהאמינות של NC היא בליגה משל עצמה. 218 ק"ג של דברים שעובדים כהלכה, אולי האופנוע הכי אמין בעשור האחרון?
עם הNC הייתי כמעט שנתיים. הבימר בינתיים רק שנה, מתוכנן לעוד שנה עד גמר האחריות. עשיתי 22 אלף ק"מ. צריכת דלק לא ניתן להשוות 30 ק"מ לליטר לעומת 21 בBMW, אבל מה קשור הדלק כשיש לך חיוך מאוזן לאוזן? בינתיים הכל עובד בלי תקלות...טפו טפו. לחום מהמנוע לא שמתי לב אז כנראה לא כזה גרוע כמו בNC שהיה הורג לי את רגל ימין. הABS בהטיה הציל אותי כמה פעמים בכיכרות שנוזל מהם המים כשמשקים את העציצים. אגב מחירי הטיפולים(לעומת הונדה וסוזוקי) הכי זולים .
מגניב. איכשהו קיבלתי את הרושם שבמו מוכרים שיק של יוקרה ואמינות, ובפועל צצים דברים שלא צצים באופנועים פושטים מיפן. שמח שאתה נהנה :)
kanter.m
15-03-2020, 17:10
מגניב. איכשהו קיבלתי את הרושם שבמו מוכרים שיק של יוקרה ואמינות, ובפועל צצים דברים שלא צצים באופנועים פושטים מיפן. שמח שאתה נהנה :)
לא הבנתי מה בידיוק צץ בבימר, חוץ מהכריות לחיים בARAI הכל פיקס
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft