צפייה בגרסה מלאה : נוסטלגיה: ב.מ.וו C1 - הקטנוע עם הגג
אביעד אברהמי
24-04-2020, 13:16
היום בפינת הנוסטלגיה: ה-C1 - הניסיון של ב.מ.וו בתחילת שנות ה-2000 לייצר קטנוע בטיחותי, עם גג, עם חגורות בטיחות, ועם מגב לשמשה הקדמית; והייתה גם גרסה חשמלית; הסיפור והתמונות בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%a0%d7%95%d7%a1%d7%98%d7%9c%d7%92%d7%99%d7%94-%d7%91-%d7%9e-%d7%95%d7%95-c1-%d7%94%d7%a7%d7%98%d7%a0%d7%95%d7%a2-%d7%a2%d7%9d-%d7%94%d7%92%d7%92/
http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2020/04/BMW-C1-001-1024x768.jpg
matanbar26
24-04-2020, 13:52
זוכר שראיתי אותם על הכביש בצעירותי, תמיד תהיתי מה קרה להם.
אני דווקא חושב שכקונספט זה אחלה ואולי היום השוק הרבה יותר פתוח לכזה פתרון.
יש לי פטיש לקטנועים מיוחדים.
היה בבעלותי בנלי דאסק 400 סמ"ק, קטנוע קל משקל ואפילו ספורטיבי, שנראה כמו קטנוע 125 סמ"ק אבל משיכה בידית הגז והוא יוצא מהמקום כמו סוס שנתנו לו קטנה בבנדורות.
ה-C1 של BMW תמיד סיקרן אותי, בעיקר בגלל שהוא שונה עם המון פיצ'רים שאני מת עליהם (מגב בקטנוע ריבונו של עולם!).
אני חושב שהרעיון עצמו יחזור בגרסת 3 גלגלים, עם חופה יותר נדיבה ופתרונות להגנה על הרוכב.
זה כלי פרקטי, המון מקום לאחסון, פוטנציאל התאמה לכל עונות השנה. מקווה שלא אמרו את המילה האחרונה.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Dresdner
25-04-2020, 00:02
יש לי פטיש לקטנועים מיוחדים.
היה בבעלותי בנלי דאסק 400 סמ"ק, קטנוע קל משקל ואפילו ספורטיבי, שנראה כמו קטנוע 125 סמ"ק אבל משיכה בידית הגז והוא יוצא מהמקום כמו סוס שנתנו לו קטנה בבנדורות.
ה-C1 של BMW תמיד סיקרן אותי, בעיקר בגלל שהוא שונה עם המון פיצ'רים שאני מת עליהם (מגב בקטנוע ריבונו של עולם!).
אני חושב שהרעיון עצמו יחזור בגרסת 3 גלגלים, עם חופה יותר נדיבה ופתרונות להגנה על הרוכב.
זה כלי פרקטי, המון מקום לאחסון, פוטנציאל התאמה לכל עונות השנה. מקווה שלא אמרו את המילה האחרונה.
Sent from my SM-G965F using Tapatalkהיום הייתי בבמוו וראיתי בתצוגה את הקטנוע החשמלי שלהם עם תג מחיר של 17000 יורו שזה מחיר של GS1250, השתגעו!
בבמוו יש מסורת של קונספטים טובים שנקברו בגלל מארקטינג שגוי.
יש את C1, scraver 650, r1200C ובטוח עוד ששכחתי, כולם כשלונות מבחינת מכירות ולאו דווקא אופנועים גרועים
matanbar26
25-04-2020, 09:00
היום הייתי בבמוו וראיתי בתצוגה את הקטנוע החשמלי שלהם עם תג מחיר של 17000 יורו שזה מחיר של GS1250, השתגעו!
יש את C1, scraver 650, r1200C ובטוח עוד ששכחתי, כולם כשלונות מבחינת מכירות ולאו דווקא אופנועים גרועים
יש עוד יצרנים שיכולים לעשות משהו עם הקונספט הזה אולי אפילו בשילוב תלת גלגלי.
חשמלי? אולי בעתיד אבל לא כרגע.
לדעתי יש לכלי הזה שוק היום (אבל עם התאמות מסוימות).
לא בא להתווכח עם מהנדסים גרמניים בנושא בטיחות אבל....
להיות קשור לכסא בקטנוע בלי האפשרות להיות מסוגל לעצור נפילה שלו, נשמע לי כמו דבר מטופש.
על אחת כמה וכמה אם אתה רוכב נמוך (שחייב להוריד תחת מהכסא בהרבה מצבים כדי להגיע לרצפה).
היום הייתי בבמוו וראיתי בתצוגה את הקטנוע החשמלי שלהם עם תג מחיר של 17000 יורו שזה מחיר של GS1250, השתגעו!
יש את C1, scraver 650, r1200C ובטוח עוד ששכחתי, כולם כשלונות מבחינת מכירות ולאו דווקא אופנועים גרועיםיש כאן בעיה של הבווארים בתמחור מוצרים, אולי בגלל חוסר יעילות בשרשרת האספקה (עלויות חומרים? ירידה במכירות שפוגעת ברווחיות בגגל תקורות קבועות/עולות?), אולי מהנדסים ומעצבים שעם השנים התנתקו מקהל היעד שלהם והצרכים המשתנים.
אם בשיווק עסקינן, לדעתי עקב אכילס של BMW.
אני מוכן להמר שמחלקת המחקר והשיווק יושבת בגרמניה ולצערי האירופאים ברובם לא יודעים לעשות שיווק ולמכור חוויה.
אם יעבירו את מחלקת המחקר והשיווק לארה"ב, סביר להניח שיצליחו תוך כמה שנים להחזיר את הריגוש שכה חסר ב-BMW.
השאלה היא למה ברכבים הם כן מצליחים ליצור שיווק מאוד מוצלח, ראו ערך עזיבתו של מנכ"ל מרצדס והסרטון ש-BMW הכינו לו...
https://m.youtube.com/watch?v=9rx7-ec0p0A
להיות קשור לכסא בקטנוע בלי האפשרות להיות מסוגל לעצור נפילה שלו, נשמע לי כמו דבר מטופש.
על אחת כמה וכמה אם אתה רוכב נמוך (שחייב להוריד תחת מהכסא בהרבה מצבים כדי להגיע לרצפה).ואם במקרה של תאונה, סט כריות אוויר נפתח מכל הכיוונים ומגן על הרוכב בצורה כמעט אבסולוטית?
הרעיון טוב, אך יעבוד הרבה יותר טוב בקטנוע 3 גלגלים (שבו לא תצטרך להוריד את הרגליים [emoji6])
זה עבר בראש, אבל אז מה? בכל החלקה אני אצטרך להתמודד עם החלפת כל כריות האוויר? ברכב זה עולה הון.
זה עבר בראש, אבל אז מה? בכל החלקה אני אצטרך להתמודד עם החלפת כל כריות האוויר? ברכב זה עולה הון.החלפה של כל כריות האוויר נשמע כמו טרייד אוף לא רע בכדי לרכב ללא קסדה ולשמור על חיי הרוכב.
אני בטוח ב-100% שגם ב-BMW שזה יעלה הון, אבל זה שווה לקהל היעד אליו הם מכוונים.
matanbar26
25-04-2020, 15:08
זה עבר בראש, אבל אז מה? בכל החלקה אני אצטרך להתמודד עם החלפת כל כריות האוויר? ברכב זה עולה הון.
לא, כי להיות בבית חולים תקופה ארוכה/בית קברות לנצח נצחים זה טרייד אוף הרבה יותר , למי אכפת מעלות כספית אם זה יכול להציל לך את החיים/להפוך פציעה קשה לקלה?
אבל אם כבר אנחנו בעניינים כספיים, בטח שכלי כזה יוכל לקבל סבסוד בביטוח.
אני לא מזלזל, חו"ח בשלמות הגוף והנפש, אבל קרו לי מקרים של פשוט נפילה או החלקה, שהאפשרות לנטוש את הקטנוע (או פשוט לא להיות מחובר אליו) הצילו אותי מחבטה. שלא לדבר על מקרים שבהם היכולת לעמוד היא מה שיציל את הקטנוע מנפילה.
מה שרשמתם על שימוש של זה בתלת גלגלי, בהחלט עושה יותר הגיון.
matanbar26
25-04-2020, 17:32
אני לא מזלזל, חו"ח בשלמות הגוף והנפש, אבל קרו לי מקרים של פשוט נפילה או החלקה, שהאפשרות לנטוש את הקטנוע (או פשוט לא להיות מחובר אליו) הצילו אותי מחבטה. שלא לדבר על מקרים שבהם היכולת לעמוד היא מה שיציל את הקטנוע מנפילה.
מה שרשמתם על שימוש של זה בתלת גלגלי, בהחלט עושה יותר הגיון.
קח את הקונספט הזה, שים אותו על תלת גלגלי 300-400 סמ"ק (ולא 125 בשום פנים ואופן) ויש לך פוטנציאל ללהיט מכירות.
זאת לפחות דעתי.
mudale222
26-04-2020, 18:29
אפשר אולי לשים כריות אוויר זולות ורב שימושיות. לדוג' הכריות אוויר שיש במעילים המתנפחים לא דורשים החלפה יקרה כל פעם אלא רק מילוי של הגז.
(כל עוד זה לא תאונה קטלנית).
Dresdner
26-04-2020, 23:17
על אחת כמה וכמה אם אתה רוכב נמוך (שחייב להוריד תחת מהכסא בהרבה מצבים כדי להגיע לרצפה).
לפי הבדיקות שעשו אין הבדל בין זה לסמארט פור טו, הרגליים נשארות חופשיות ויש יחסית יכולת תנועה לא רעה בכלל וכמובן יציל אותך ממעקה הבטיחות.
לאופנוע אין כמעט או אם בכלל בטיחות פסיבית
NAOR2207
26-04-2020, 23:34
ושום מילה על הקטנוע של המוסטאש?
צ צ צ
הדור שלא ידע את
Dresdner
26-04-2020, 23:41
ושום מילה על הקטנוע של המוסטאש?
צ צ צ
הדור שלא ידע את
כי זה לא היה אותו קונספט, האדיבה של בנאלי בעצם הציעה מיגון מפני גשם\שמש ואפשרות לפתוח את הגג, לא היה שם שום דבר שקשור לבטיחות ולכן למיטב זיכרוני הייתה חובת קסדה.
אם בנוסטלגיה עסקינן אז עד היום אני זוכר איך מוטי מור קרה לזה "פלופ" ומשם היה תענוג של שירשור בפורום 8
NAOR2207
26-04-2020, 23:57
אז קשת התהפכות? זה כל הסיפור?
Dresdner
27-04-2020, 13:57
בC1 השילדה היא כלוב הגנה שלם, השילדה נבנת בשביל לספוג אנרגיה ולהגן על הרוכב מכל הכיוונים למרות שבספק אם עולה עליך סמי טריילר תשאר בחיים, זה לא עניין פשוט לעשות ועוד להצליח במבחן ריסוק
8259
matanbar26
27-04-2020, 14:55
אני מניח שזה עדיף מאשר להיזרק מהכלי על הכביש ב-100 קמ"ש.
בC1 השילדה היא כלוב הגנה שלם, השילדה נבנת בשביל לספוג אנרגיה ולהגן על הרוכב מכל הכיוונים למרות שבספק אם עולה עליך סמי טריילר תשאר בחיים, זה לא עניין פשוט לעשות ועוד להצליח במבחן ריסוק
8259איזה תמונה יפייפיה של השלדה. לא ידעתי שהיא בנויה כמכלול אחד.
ברור שההגנה על הרוכב בעת תאונה, לא משתווה להגנה על הנוסעים ברכב, אם כי אף מכונית לא תגן על נוסעים מפגיעה של סמי טריילר :-)
אני חושב שאם היו מוסיפים קורת צד שנפתחת הצידה (לא דלת! רק קורה מעוגלת טיפה כלפי חוץ), ההגנה על הרוכב הייתה ברמה גבוהה אף יותר שכן החולשה במבנה הנוכחי היא ההגנה מהצדדים.
הרבה פוטנציאל לכלי תחבורה שיכול לעשות שינוי בתחום הדו גלגלי. מקווה שיאומץ ע"י חברה שיודעת לתמחר את מוצריה באופן סביר יותר בכדי שיהיה נגיש.
NAOR2207
27-04-2020, 16:38
אני מניח שזה עדיף מאשר להיזרק מהכלי על הכביש ב-100 קמ"ש.
בשביל האנקדוטה.
באפריקה ארבעה אנשים ניצודו ע"י שבט קניבלים. שניים ניצלו ושניים ניצלו.
בשנות התשעים רכב התגלגל למדרון בעליה לסטף. מי שלא היה/תה חגור עף מהרכב וסבל משברים.
מי שחגר ניצלה.
עניין של פרספקטיבה
matanbar26
27-04-2020, 19:12
בשביל האנקדוטה.
בשנות התשעים רכב התגלגל למדרון בעליה לסטף. מי שלא היה/תה חגור עף מהרכב וסבל משברים.
מי שחגר ניצלה.
עניין של פרספקטיבה
הכל עניין של פרספקטיבה בחיים.
אבל אין לי ספק שברוב התאונות של דו גלגלי הנזק הגופני לרוכב היה פוחת משמעותית עם כלי מהסוג הזה.
אני גם בטוח שהיו פחות הרוגים.
אני גם בטוח שהיו פחות הרוגים.
אין סיכוי. רוב מכריע של הרוגים - רוכבי אופנוע. הם לא קהל יעד של הדבר הזה, לא משנה מה המחיר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
matanbar26
29-04-2020, 08:55
אין סיכוי. רוב מכריע של הרוגים - רוכבי אופנוע. הם לא קהל יעד של הדבר הזה, לא משנה מה המחיר.
הכוונה היא שאם בתאונה מסוימת מישהו נהרג, בכלי כזה יש סיכוי שהוא היה ניצל.
לא דיברתי על קהל יעד (אני גם די בטוח שלא כל הרוכבים שנהרגו השנה או בכלל רוכבים על סופר ספורט בנס הרים).
הכוונה היא שאם בתאונה מסוימת מישהו נהרג, בכלי כזה יש סיכוי שהוא היה ניצל.
אני מבין מה הכוונה. פשוט מקרה שאתה מתאר די נדיר. הדבר הזה הוא קטנוע שלא מאיץ מהר במיוחד. מי שרוצה כזה כבר רוכב על קטנוע (או בכלל באוטו). סיכוי לתאונה על קטנוע אם אתה לא מאיץ מהר מדי - כבר מאוד נמוך.
מצד שני - אחד שרוצה MT09 לא יקח כזה גם בחינם.
לכן דברים האלה לא מצליחים - מצד אחד אין כאן הגיון הנדסי, ומצד שני אין להם מסורת כמו לגולדווינג או הארלי.
סיכוי לתאונה על קטנוע אם אתה לא מאיץ מהר מדי - כבר מאוד נמוך.
אתה כנראה לא מסתובב יותר מדי בגוש דן
YaronNahum
29-04-2020, 09:51
בשביל האנקדוטה.
מי שחגר ניצלה.
עניין של פרספקטיבהבשביל עוד אנקדוטה,
בשנת 88 , בתור חייל סדיר ירדתי עם טרמפ על הבוקר מהחרמון ,המוצב הישראלי (הטרמפ אמור היה לקחת אותי להרצליה) כאשר מקדימה נהג ונוסע חגורים. אני במושב האחורי לא חגור כמובן (לא הייתה חובה אז ) בירידות עוד לפני מחסום מורשים , הנהג איבד שליטה על הרכב והתדרדר לתהום.
אני עפתי מהרכב אחרי שני גילגולים עם מעט חבלות יבשות.
הנהג והנוסע המשיכו את כל הדרך למטה , דרך ארוכה. שניהם היו פצועים קשה , בלי הכרה , פונו במסוק לרמבם. למיטב ידיעתי , אחד נשאר נכה .
לכל דבר בחיים יש יתרונות ויש חסרונות.
Sent from...
matanbar26
29-04-2020, 10:24
אני מבין מה הכוונה. פשוט מקרה שאתה מתאר די נדיר. הדבר הזה הוא קטנוע שלא מאיץ מהר במיוחד. מי שרוצה כזה כבר רוכב על קטנוע (או בכלל באוטו). סיכוי לתאונה על קטנוע אם אתה לא מאיץ מהר מדי - כבר מאוד נמוך.
מצד שני - אחד שרוצה MT09 לא יקח כזה גם בחינם.
לכן דברים האלה לא מצליחים - מצד אחד אין כאן הגיון הנדסי, ומצד שני אין להם מסורת כמו לגולדווינג או הארלי.
אני מתאר מקרה נדיר?
באמת?
אין הרוגים על קטנועים?
אין הרוגים בכבישים עירוניים?
כל הרוכבים שנהרגו בשנת 2019 רכבו על R1 בנס הרים?
NAOR2207
29-04-2020, 11:22
למרות שאני עף על עצמי כאילו אני טייס - אני לא.
ועדיין. אני כבר עם מעיל. קסדה. מגינים גם בברכיים וגם בקרסוליים. וכפפות.
אז מה רע בלנטוש? (אגב כבר עשיתי את זה. כשניסיתי להשתלט על הפישטייל בסיבוב. הבימר עף לפני וגילח לי את הדרך. אני לא צוחק. הוא גילח תמרור שהייתי אמור להחצות ממנו)
יום העצמאות אז ישנם סיפורי גבורה של טייסים שהנחיתו מטוס בלי כנף
ישנם סיפורים טראגים על מוות בעת נטישה בגלל מכה מהחופה (או שזה בכלל מהסרט טופגאן?)
אני אומר אין על לנטוש.
עדיף לנטוש מלהיות טייס ירדני ניצלה בכלוב של דעאש
אני מתאר מקרה נדיר?
באמת?
כן. באמת. ראה סטטיסטיקה ישראלית ועולמית.
אין הרוגים על קטנועים?
יש. יש אפילו ליד קטנועים! לא מזמן בחור נדרס ליד קטנוע כשעצר בשול.
ויש הבדל בין ״יש״ ו-״יש מספיק כדי להצדיק פיתוח״
אין הרוגים בכבישים עירוניים?
לא. מה קשר?
כל הרוכבים שנהרגו בשנת 2019 רכבו על R1 בנס הרים?
לא. אחד אפילו הצליח לפגוש רכבת.
תשאל את עצמך - היית קונה כזה?
matanbar26
29-04-2020, 12:04
לא. מה קשר?
תראה, "מהיכרות" איתך בפורום אני יודע שזה ויכוח מיותר ואין סיכוי שנסכים, אז אני אעצור פה.
דבר אחרון שאגיד, שלדעתי יש לקונספט הזה (ההתאמות ושינויים מסויימים) שוק.
matanbar26
29-04-2020, 12:05
לא. מה קשר?
תראה, "מהיכרות" איתך בפורום אני יודע שזה ויכוח מיותר ואין סיכוי שנסכים, אז אני אעצור פה.
ולשאלתך, הייתי שוקל לקנות כלי כזה אם היה אחד כזה מוצלח.
+1 כל מילה מדויקת (שני חלקי ההודעה).
+1 כל מילה מדויקת (שני חלקי ההודעה). מצטרף
מצטרף
אם כולם אומרים כנראה שזה נכון...
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft