צפייה בגרסה מלאה : גרמניה פותחת במלחמה כנגד רעש אופנועים
אביעד אברהמי
20-05-2020, 11:11
אגזוזים פתוחים - אאוט! בגרמניה מעלים הילוך במלחמה כנגד רעש אופנועים, כולל הגבלת רעש ל-80dB ואיסור רכיבה בימי שבתון; הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%92%d7%a8%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%94-%d7%a4%d7%95%d7%aa%d7%97%d7%aa-%d7%91%d7%9e%d7%9c%d7%97%d7%9e%d7%94-%d7%9b%d7%a0%d7%92%d7%93-%d7%a8%d7%a2%d7%a9-%d7%90%d7%95%d7%a4%d7%a0%d7%95%d7%a2%d7%99%d7%9d/
על הפנים.
הם לא יכולים להתעסק בפליטים שלהם במקום?
חבל שהאתר מופיע בכרום כלא בטוח...8320
Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Dresdner
20-05-2020, 12:28
הצעות זה יפה האישור שלהם זה כבר סיפור אחר.
אני רק אומר שכבר 20 שנה כל כמה זמן יש הצעה לגביית כסף על שימוש באוטובאן וגם בדיוק עכשיו יש הצעה כזאת.
הגבלת תנועה בסופי שבוע תחסל את האופנוענות הגרמנית וכל יצרני האופנועים ירגישו את זה, בתקופת קורונה? לא נראה לי אבל נראה בקרוב
אני חושב שהצעת החוק הזאת היא פופוליסטית לגמרי שהסיכויי שלה לעבור את מבחן הפרלמנט דיי נמוך.
ואם בסופו של דבר הצעת החוק תעבור ובית המשפט החוקתי יגבה את החוק - לא רואה את עצמי נשאר בגרמניה.
זה ביזיון אפילו שמעלים דבר כזה...
ג'וקר
אתה צריך למחוק עוגיות, ועדיף בכלל לנקות הסטוריה.
האתר הוא אותו אתר.
ובלי קשר, היה שרשור שבו רשמתי שמי שנוסע עם אגזוזים פתוחים נוהג כלפי הסביבה בבריונות. כמובן שקיבלתי הרבה אש ובצדק. הרי זה בסופו של דבר אתר של אופנוענים (סליחה שושני, אתר של "רוכבי דו"ג ;) ), אם אמירה כזאת היתה עוברת בשתיקה כנראה שמשהו לא תקין,
אבל....
כידוע ישראל מאוד אוהבת לאמץ תהליכים אירופאים (כל עוד הם לא באים להקל במשהו), ולכן, אם יום אחד התקנות הנ"ל ינדדו גם אלינו אני לא אצליח להתאפק, וממש כמו ילד הכי קקה ומפגר, אקום ואצביע ואגיד:
"אתם רואים? בכללכם!".
(לא צריך לכעוס, זה פוסט הומוריסטי. למרות שאני באמת נגד אגזוזים פתוחים).
אבל כל הקטע זה הוורום וורום :(
בכ"מ הטכנולוגיה הזאת קיימת וחבל לא להשתמש בה
עוזר כשרוצים לא להעיר את השכנים בבוקר/לילה כמו דושים (באדאם טסס) וגם מגניב
https://www.youtube.com/watch?v=glHqPy3_2mw
matanbar26
20-05-2020, 14:37
מקווה שישראל במקרה הזה תקדים את האירופאים ואולי אפילו תוציא מחוץ לחוק את האגזוזים האלה.
נמאס כבר מילדים בני 16 שחושבים שזה מגניב.
Dresdner
20-05-2020, 15:00
מקווה שישראל במקרה הזה תקדים את האירופאים ואולי אפילו תוציא מחוץ לחוק את האגזוזים האלה.
נמאס כבר מילדים בני 16 שחושבים שזה מגניב.כבר היום אגזוז בלי תקן אינו חוקי בישראל ובגרמניה, זה הכל עניין של אכיפה.
matanbar26
20-05-2020, 15:43
כבר היום אגזוז בלי תקן אינו חוקי בישראל ובגרמניה, זה הכל עניין של אכיפה.
מבחינתי גם אגזוז עם תקן שעושה רעש בלתי סביר צריך להוציא מחוץ לחוק.
מבחינתי גם אגזוז עם תקן שעושה רעש בלתי סביר צריך להוציא מחוץ לחוק.
אז זהו, שהם רוצים ללכת רחוק מאוד עם הנושא... פשוט איסור גורף על כל הרוכבים לרכוב בשבת וראשון.
זו אחת ההצעות הכי פופוליסטיות ששמעתי EVER.
יש גם מכוניות שמוציאות רעש לא סביר וגם שואבי אבק... אם עד היום יסתדרו עם הרעשים האלה - הם יכולים להמשיך להסתדר.
צריך רק לאכוף בנושא מפלטים שאין להם תקן אירופאי ופה הסאגה הזאת צריכה להסתיים. מה פה ועד לאסור רכיבות בשבת וראשון זה פופוליסטי ושייך למשטרים יותר אפלים.
mudale222
20-05-2020, 17:27
חחחח איזה מין חוצפה זאת???
אני מדבר כמובן על מניעת נסיעה בשבת ראשון, כל השאר תקין.
למה מי הוא שיחליט דבר כזה? מה זה איראן? מי הוא שיגביל את חופש התנועה של האוכלוסיה בצורה כזאת?
אם הדבר הזה יתקדם שם - מרי אזרחי אלים נשמע לי דבר הוגן וסביר. כן, כולל להעלים את המדה פאקה.
The history of liberty is a history of resistance.
שיהיה לכולם בהצלחה.. לפעמים אני שמח שאני חי במדינה כל כך שכונה שבחיים אפילו לא יחשבו להעביר חוק כזה.
לפעמים אני שמח שאני חי במדינה כל כך שכונה שבחיים אפילו לא יחשבו להעביר חוק כזה.
ומה בדיוק עשו בקורונה ? העבירו "חוק" (החלטת ממשלה) לאסור רכיבה (ולא רק ביום ראשון)..
זה לא מוריד כמובן מרמת ה"הזייה" של הרעיון החדש בגרמניה..
mudale222
20-05-2020, 17:55
זה לא היה איסור רכיבה, זה היה איסור יציאה - וזה היה לכולם, כולל רכבים וכולל ברגל וזה היה זמני בלבד אם אישור מוגבל כל פעם רק לשבוע.
וכן זה מאוד הרגיז אותי אבל לסבול משהו חד פעמי ומאוד זמני שנעשה בכמעט כל העולם לרגל מגפה זה משהו אחר לחלוטין.
הגבלת חופש התנועה לפלח מסויים באוכלוסיה על בסיס קבוע זה משהו אחר לגמרי.
matanbar26
20-05-2020, 18:14
כמובן שהגבלת נסיעה היא מגוחכת לחלוטין.
וגם ברור שלא תעבור, כי אחרת יצטרכו להגביל הרבה דברים אחרים.
אבל כמו שאמרתי, את האגזוזים המרעישים (תקן או בלי תקן)צריך להוציא מחוץ לחוק (לפחות בכביש ציבורי).
prorider
20-05-2020, 18:18
מישהו עצבני על השכן שלו? :biggrin:
TundraOG
20-05-2020, 19:00
שיתחילו לאכוף גם בארץ. אולי אז מישהו יעשה משהו לגבי הבן אלף עם הג'יקסר שנותן ניתוקים הלוך וחזור בסיבובים באישון לילה בשכונה שלי.
Dresdner
20-05-2020, 19:09
ישראל תמיד מעתיקה מהאיחוד אבל בדרך כלל משהוא משתבש בחוקים שהם עוברים לעברית ככה שיותר הייתי דואג בישראל.
בגרמניה יש עשרות הצעות חוק מבית היוצר של הירוקים ורובם לא מתקבלות, אפילו להצעת החוק הזאת אין אפילו תאריך דיון בממשלה ככה שעוד שבוע כבר זה ישכח, דבר טוב אחד מכל זה זה הצצה לעולם המעוות שבו הירוקים בשילטון.
כלי עם אגזוז רועש אמור להיכשל בטסט. לא נכשל? בעיה של הרשויות שאמורות לפקח על מכוני הרישוי.
המצחיק שדווקא האנשים שעומדים מאחורי החוקים הכי מגוחכים ומרושעים נקראים ובטוחים עד לשד עצמותיהם החיוורות שהם באמת ליברלים.
מישהו עצבני על השכן שלו? :biggrin:
הסאונד בגרמניה זה נושא רגיש ואולי אפילו יותר מבישראל...
600 ירושלמי
21-05-2020, 13:41
כלי עם אגזוז רועש אמור להיכשל בטסט. לא נכשל? בעיה של הרשויות שאמורות לפקח על מכוני הרישוי.
כי בישראל הנאורה והתמימה אף אחד לא חושב על להרכיב את המשתיק (בדר"כ בורג אחד) או להחליף את הדוד (בדר"כ 2 ברגים) לפני הטסט.
כי בישראל הנאורה והתמימה אף אחד לא חושב על להרכיב את המשתיק (בדר"כ בורג אחד) או להחליף את הדוד (בדר"כ 2 ברגים) לפני הטסט.
עברתי טסט עם Arrow רועש במיוחד. אף אחד לא מדד או חשב לבדוק כמה הוא מרעיש.
600 ירושלמי
21-05-2020, 15:08
סבבה, אבל אם מישהו לא עובר הוא חוסר למחרת עם הדוד המקורי שזרוק לו במחסן, עובר טסט ושם חזרה את הדוד הפתוח והרועש.
מכאן שאתה לא יכול להפיל את פתרון הבעיה על המכונים והרשויות, כפי שעשית בהודעה הקודמת, זה מה שניסיתי לטעון.
NAOR2207
21-05-2020, 16:13
חבל שהאתר מופיע בכרום כלא בטוח...8320
Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
דובר על זה בעבר כשהאתר נפרץ ונגנבו כל הסיסמאות של היוזרים (ולא. אין קשר לזה שהאתר לא עובד ssl/tls)
זה עוף אבל מה שמצחיק הוא שכבר מ 2017 גוגל "מכריחה" לעבוד עם תעודות.
עכשיו. אני לא מומחה גדול אבל בדיוק לפני שבוע הנפקתי תעודה בעזרת Lets Encrypt . בחיני חינם. (שרת IIS אבל מה זה משנה)
אז אני מניח שהרציונל של המנהלים הוא
א. ממילא כולם בפיססבוק.
ב. אין כאן שום מידע רגיש
ג. מי שגולש פה הוא מספיק טכני להבין את המשמעויות של להמשיך לגלוש באתר הזה (שזה - לא כזה אישיו) ולראיה - אני
ד. כל התשובות נכונות
ו. שווארמה
סבבה, אבל אם מישהו לא עובר הוא חוסר למחרת עם הדוד המקורי שזרוק לו במחסן, עובר טסט ושם חזרה את הדוד הפתוח והרועש.
מכאן שאתה לא יכול להפיל את פתרון הבעיה על המכונים והרשויות, כפי שעשית בהודעה הקודמת, זה מה שניסיתי לטעון.
לא רק המוסכים גם המשטרה שלא באמת נמצאת בכבישים ואחרון חביב הרוכב שחייב שישמעו אותו .
כל האגזוזים הפתוחים רועשים אבל יש מציקים וכאלה שלא. מי שמעיר את השכונה בכל פעם שהוא מתקרב או יוצא מהבית (בעברי, אבל ככה קיבלתי את הכלי) צריך לשלם. מי שרוכב בערבה על 10,000 סל"ד ושובר עננים מהרעש שיבושם לו.
בשבוע הבא יש לי טסט, אדווח אם בודקים.
זה מאוד תלוי במכון ובבוחן.
תיאורטית אני מכיר אנשים שנכשלו באופנוע על משתיק.
אפילו אני כמעט נכשלתי פעם עם xt500, שכשמוציאים את המשתיק מאחור, עושה מעט יותר רעש (ועדיין פחות מאשר אופנוע שטח סטוק). המזל היה שהמשתיק היה אצלי בתיק, עם הבורג הרכבה שלו.
2 Strokes
22-05-2020, 15:47
לא מסכים עם זה בכלל.
למה?
אופנועים בעלי 4 צילינדרים (כן כן, גם 250 החדשים) יוציאו לפחות 90db בנסיעה על סל"ד גבוהה. אופנועי ספורט עם קראנק וטלטל חזקים וכבדים גם יוציאו יותר. לדעתי יש אופנועים שמוציאים גם 120db בקלות (כל ה-1200+ למיניהם).
הבעיה בתקנה הזו היא כך:
א. לא יהיה יותר שוק של אופנועי 400 ומטה, שכוללים 2 צילינדרים או יותר.
ב. לא יהיו יותר אופנועי 1000+ שכוללים 4 צילינדרים.
ג. לא יהיו, כנראה, אופנועים של של יותר מ-10k סל"ד (לא מדויק אבל זה מצריך חישוב).
ד. מעטפת המנוע תהיה גדולה יותר וכבדה כדי לבלום רעשים, דבר שלמעשה יכביד על הכלי ולהערכתי יתן לו לפחות עוד 30 קילו.
בקיצור זו תקנה שתהרוג את הנסיעה באופנועים ובייחוד אופנועי ספורט, הארלי ומיוחדים.
לדעתי את התקנה הזו צריך לאכוף בלבד לפי חוק הרעש (בשעות הצהריים, בשעות הלילה המאחורות ובמועדים מיוחדים) ובתוך ערים בלבד. במקומות כמו, כבישים ראשיים, דרכי עפר המיועדות לנסיעות ועוד מקומות אין לאכוף זאת כי זה לא תקין כלפי האזרח.
נ.ב
יש לשים לב כי, כיום, מוטו ג'י פי מוגבל ל 115db ותקנות רעש לאופנועי עם רישיון (יורו 4) מגבילות ל-80-77db אבל בתנאים מחמירים.
התקנה מתבססת על יורו 3.
התקנה אומרת כך: אופנוע צריך לנסוע ב-50 קמ"ש במצערת מלאה ובכך מודדים את רעשו לאחר מכן עולים עד ל-2 הילוכים, נשארים על המהירות הרצויה עם סטיה של 1 קמ"ש ומודדים את הרעש בכל הילוך - עושים ממוצע ורואים את רעש האגזוז. זאת אומרת שיש אופנועים כמו 400cc שיסעו בהילוך שני ויש כאלו שיסעו בהילוך ראשון - בתקנות יורו 4 פשוט נתנו לנו את הגיר הרצוי לכל אופנוע שממנו מתחילים בנוסף יש לשים נהג של 75 קילוגרם עם ציוד מדידה של 5 קילוגרם.
זה טוב ויפה אבל כל זה מודד את רעש האגזוז... פליטת האגזוז. המנוע עצמו מפיק רעש עצום שאותו המצלמות יתפסו, זה דיי לא פייר כי האופנוע יכול לעמוד בתקן אבל המנוע עדיין יוציא רעש ש"יצטלם".
ישראל תמיד מעתיקה מהאיחוד אבל בדרך כלל משהוא משתבש בחוקים שהם עוברים לעברית ככה שיותר הייתי דואג בישראל.
בגרמניה יש עשרות הצעות חוק מבית היוצר של הירוקים ורובם לא מתקבלות, אפילו להצעת החוק הזאת אין אפילו תאריך דיון בממשלה ככה שעוד שבוע כבר זה ישכח, דבר טוב אחד מכל זה זה הצצה לעולם המעוות שבו הירוקים בשילטון.
לגבי זה... ישראל לא מעתיקה.
בישראל יש חוק אימוץ תקנים. אם התקן הוא מתאים לארץ ישראל וחוקותיה הוא מאומץ, עובר שינויים המתאימים לאותם צרכים ונכנס לחוק כלשהו (אם צריך כמובן).
תשימו לב לנושא הזה כי הוא חשוב, מאוד!
יש המון תקנים מאומצים מארה"ב, יש כאלו מאירופה, יש בודדים מאוסטרליה... ויש גם כאלו שמשולבים (מארה"ב ואירופה לתקן אחיד והוא ישראלי) - מדובר על כל תקן שהוא ולא רק בנושא הנ"ל.
Sent from my MI CC 9 using Tapatalk
Dresdner
22-05-2020, 18:22
לא מסכים עם זה בכלל.
למה?
אופנועים בעלי 4 צילינדרים (כן כן, גם 250 החדשים) יוציאו לפחות 90db בנסיעה על סל"ד גבוהה. אופנועי ספורט עם קראנק וטלטל חזקים וכבדים גם יוציאו יותר. לדעתי יש אופנועים שמוציאים גם 120db בקלות (כל ה-1200+ למיניהם).
הבעיה בתקנה הזו היא כך:
א. לא יהיה יותר שוק של אופנועי 400 ומטה, שכוללים 2 צילינדרים או יותר.
ב. לא יהיו יותר אופנועי 1000+ שכוללים 4 צילינדרים.
ג. לא יהיו, כנראה, אופנועים של של יותר מ-10k סל"ד (לא מדויק אבל זה מצריך חישוב).
ד. מעטפת המנוע תהיה גדולה יותר וכבדה כדי לבלום רעשים, דבר שלמעשה יכביד על הכלי ולהערכתי יתן לו לפחות עוד 30 קילו.
בקיצור זו תקנה שתהרוג את הנסיעה באופנועים ובייחוד אופנועי ספורט, הארלי ומיוחדים.
לדעתי את התקנה הזו צריך לאכוף בלבד לפי חוק הרעש (בשעות הצהריים, בשעות הלילה המאחורות ובמועדים מיוחדים) ובתוך ערים בלבד. במקומות כמו, כבישים ראשיים, דרכי עפר המיועדות לנסיעות ועוד מקומות אין לאכוף זאת כי זה לא תקין כלפי האזרח.
נ.ב
יש לשים לב כי, כיום, מוטו ג'י פי מוגבל ל 115db ותקנות רעש לאופנועי עם רישיון (יורו 4) מגבילות ל-80-77db אבל בתנאים מחמירים.
התקנה מתבססת על יורו 3.
התקנה אומרת כך: אופנוע צריך לנסוע ב-50 קמ"ש במצערת מלאה ובכך מודדים את רעשו לאחר מכן עולים עד ל-2 הילוכים, נשארים על המהירות הרצויה עם סטיה של 1 קמ"ש ומודדים את הרעש בכל הילוך - עושים ממוצע ורואים את רעש האגזוז. זאת אומרת שיש אופנועים כמו 400cc שיסעו בהילוך שני ויש כאלו שיסעו בהילוך ראשון - בתקנות יורו 4 פשוט נתנו לנו את הגיר הרצוי לכל אופנוע שממנו מתחילים בנוסף יש לשים נהג של 75 קילוגרם עם ציוד מדידה של 5 קילוגרם.
זה טוב ויפה אבל כל זה מודד את רעש האגזוז... פליטת האגזוז. המנוע עצמו מפיק רעש עצום שאותו המצלמות יתפסו, זה דיי לא פייר כי האופנוע יכול לעמוד בתקן אבל המנוע עדיין יוציא רעש ש"יצטלם".
לגבי זה... ישראל לא מעתיקה.
בישראל יש חוק אימוץ תקנים. אם התקן הוא מתאים לארץ ישראל וחוקותיה הוא מאומץ, עובר שינויים המתאימים לאותם צרכים ונכנס לחוק כלשהו (אם צריך כמובן).
תשימו לב לנושא הזה כי הוא חשוב, מאוד!
יש המון תקנים מאומצים מארה"ב, יש כאלו מאירופה, יש בודדים מאוסטרליה... ויש גם כאלו שמשולבים (מארה"ב ואירופה לתקן אחיד והוא ישראלי) - מדובר על כל תקן שהוא ולא רק בנושא הנ"ל.
120 דציבלים זה קונצרט רוק או המראה של מטוס סילון, אין מצב שאופנוע אחד יכול להוציא רעש ברמה כזאת, 90 דציבלים בסל"ד גבוה זה הגיוני אבל אתה לא אמור לחצות את העיר ב12000 סל"ד, מחוץ לעיר אין לזה חשיבות לכן תקן היורו 4 בודק רעש ב50 קמ"ש שהוא עומד מתחת ל80 דצבלים, יש פרק שלם על איזה הילוך, איזה סל"ד ומרחק מיקרופונים אבל זה לא מעניין כרגע.
לאמץ או לעתיק זה אותו הדבר, הבעיה היא שהרבה פעמים ישראל מאמצת רק חלק ממקשה אחת של חוקים באירופה ואז דברים מתחילים להשתבש.
שיתחילו לאכוף גם בארץ. אולי אז מישהו יעשה משהו לגבי הבן אלף עם הג'יקסר שנותן ניתוקים הלוך וחזור בסיבובים באישון לילה בשכונה שלי.
אני לא חושב שצריך להעמיס על המשטרה עבודה נוספת, פשוט צריך לספק RPG להמונים....
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/71zRk%2B-abBL._AC_SX425_.jpg
Dresdner
24-05-2020, 12:24
איגוד יצרני האופנועים הגרמני בדק את נושא ה80 דציבלים ומצא שזה בלתי אפשרי מבחינה טכנית.
תקנות היורו 4 קובעות כבר היום 80 דציבלים בבדיקה מאד מסויימת אבל הירוקים רוצים 80 דציבלים מקסימום כלומר שניה לפני מנתק ההצתה המנוע לא יעבור 80 דציבלים.
אז זה כבר ירד מהפרק.
איסור רכיבה בסופי שבוע דורש אישור האיחוד האירופי והכלה על כל האיחוד, סיכוי אפסי שזה יקרה כי זה מדרון חלקלק שרק יעזור למתנגדי האיחוד לחסל את המיזם הכושל הזה שנקרא האיחוד האירופי.
אז נשארנו עם אכיפת תקנות הרעש הקימות שזה מבחינתי לגיטימי ודרוש.
Dresdner
29-05-2020, 00:28
בזמן שהגרמנים יודעים רק לדבר והצעת החוק המדוברת ירדה מהפרק המדינה שהביאה לנו את היטלר ימח שמו החליטה היום לאסור רכיבת אופנועים שהרעש בעמידה שלהם בסל"ד סרק באיזור ה4000 סל"ד עולה על 95 דציבלים בכמה כבישים בחבל טירול.
95 דציבלים נשמעים הרבה אבל בבדיקה הזאת ישנם אופנועים שעוברים את ה95 דציבלים והם בעלי תקן יורו 4 ו5 כמו במוו 1000rr, הארלי סטריט בוב, מולטי 1260 ועוד.
הנתון של רעש בעמידה כבר נמסר ע"י היצרנים לרשיות ככה שאין צורך לעשות בדיקה בשטח, מספיק שהאופנוע ברשימה של השוטר ואתם תקבלו 200 יורו קנס.
מכוניות ומשאיות לא מקבלות את ההגבלה הזאת.
Dresdner
29-05-2020, 00:55
ההגבלה תיהיה רק בתקופת הקיץ וכרגע לניסוי ב2020
בכבישים הבאים
https://gis.tirol.gv.at/rodata/vk/fahrverbote_reutte_Motorrad.pdf
בזמן שהגרמנים יודעים רק לדבר והצעת החוק המדוברת ירדה מהפרק המדינה שהביאה לנו את היטלר ימח שמו החליטה היום לאסור רכיבת אופנועים שהרעש בעמידה שלהם בסל"ד סרק באיזור ה4000 סל"ד עולה על 95 דציבלים בכמה כבישים בחבל טירול.
95 דציבלים נשמעים הרבה אבל בבדיקה הזאת ישנם אופנועים שעוברים את ה95 דציבלים והם בעלי תקן יורו 4 ו5 כמו במוו 1000rr, הארלי סטריט בוב, מולטי 1260 ועוד.
הנתון של רעש בעמידה כבר נמסר ע"י היצרנים לרשיות ככה שאין צורך לעשות בדיקה בשטח, מספיק שהאופנוע ברשימה של השוטר ואתם תקבלו 200 יורו קנס.
מכוניות ומשאיות לא מקבלות את ההגבלה הזאת.
נראה לי שנצטרך להספיק לעשות כמה שיותר טיולים... התחלקו על כל השכל.
נראה לי שנצטרך להספיק לעשות כמה שיותר טיולים... התחלקו על כל השכל.
בהתחלה חשבתי בדיוק אותו דבר. אבל מתישהו מישהו צריך להגיד שאופנוע זה לא ממיר דלק לרעש. תופעה של ״יש לי רעש מגניב יותר״ הייתה גם ברכבים. 95 דב זה באמת המון.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dresdner
29-05-2020, 21:09
בהתחלה חשבתי בדיוק אותו דבר. אבל מתישהו מישהו צריך להגיד שאופנוע זה לא ממיר דלק לרעש. תופעה של ״יש לי רעש מגניב יותר״ הייתה גם ברכבים. 95 דב זה באמת המון.
Sent from my iPhone using Tapatalkמדובר גם על אופנועים בעלי תקן יורו 5 שעוברים את ה95 דציבלים לא על מתלהבים עם אגזוז אלי אקספרס
מדובר גם על אופנועים בעלי תקן יורו 5 שעוברים את ה95 דציבלים לא על מתלהבים עם אגזוז אלי אקספרס
לפי דעתי זה ממש אפליה שרוכב אחד יכול להיכנס והרוכב אחר לא... כמו שאמרת זה לא עניין של אגזוז מעלי אקפרס. מדובר פה על אופנועים הכי חוקיים לכביש ועדיין לא מורשים להיכנס לאזורים מסויימים. והכי מצחיק שאותם שלא מורשים להיכנס משלמים אותו דבר אגרות למיניהם כמו שאר הרוכבים שמורשים להיכנס.
הבעיה שזה לא שאלה של רעש, זה עניין של פגיעה בחופש העיסוק וזה יותר חמור.
Dresdner
29-05-2020, 21:58
רק כדי לחדד את האבסורד, XR900 עובר שם אבל XR1000 לא, שניהם במצב סטוק.
מדובר גם על אופנועים בעלי תקן יורו 5 שעוברים את ה95 דציבלים לא על מתלהבים עם אגזוז אלי אקספרס
מסכים איתך שזה קצת עקום מבחינת החוק והתקן. אבל - מדובר בניסוי.
רק כדי לחדד את האבסורד, XR900 עובר שם אבל XR1000 לא, שניהם במצב סטוק.
לא הבנתי מה ״האבסורד״. קטן - עובר, יותר גדול - לא עובר. אני פספסתי משהו?
זה אכן אבסורד כי רוכב XR900 ו-XR1000 משלמים מיסים ואגרות מלאות ואין סיבה שזה יכול להיכנס וזה לא.
או שיחילו איסור גורף על כל האופנועים והמכוניות או שפשוט יעזבו אותנו למנוחה. זו הצעת חוק פופוליסטית של פקידים משועממים.
Dresdner
30-05-2020, 02:30
Sent from my iPhone using Tapatalkהאבסורד ששני אנשים נכנסים לסוכנות ויוצאים עם שני דגמים חדשים שעומדים בכל התקנים הקיימים ואחד אינו יכול לעבור בכביש שלשני מותר.
מבחינת רעש ברחוב לא יהיה הבדל, תקן היורו בודק במצב fly by שהוא המצב האמיתי, לא זכור באלפים רוכבים שעומדים ליד האופנוע שלהם בנוטרל ופותחים מצערת ל4000 סל"ד סתם ככה.
אכיפת המהירות בכבישים האלו תבטיח שקט יותר מהשטות הזאת.
כרגע זה נראה כמו ניסוי של עונה אחת אבל לא מובן מה הקריטריונים של הצלחה או הכישלון של זה או יותר נכון איך ימדדו את ההצלחה.
אגב באלפים יש הרבה רכבי ספורט שמרעישים הרבה יותר מכל אופנוע ממוצא.
האבסורד ששני אנשים נכנסים לסוכנות ויוצאים עם שני דגמים חדשים שעומדים בכל התקנים הקיימים ואחד אינו יכול לעבור בכביש שלשני מותר.
מבחינת רעש ברחוב לא יהיה הבדל, תקן היורו בודק במצב fly by שהוא המצב האמיתי, לא זכור באלפים רוכבים שעומדים ליד האופנוע שלהם בנוטרל ופותחים מצערת ל4000 סל"ד סתם ככה.
אכיפת המהירות בכבישים האלו תבטיח שקט יותר מהשטות הזאת.
כרגע זה נראה כמו ניסוי של עונה אחת אבל לא מובן מה הקריטריונים של הצלחה או הכישלון של זה או יותר נכון איך ימדדו את ההצלחה.
אגב באלפים יש הרבה רכבי ספורט שמרעישים הרבה יותר מכל אופנוע ממוצא.
נראה לי שאין קריטריונים ופשוט אומרים לנו 'ניסוי' כדי לא למשוך אש יותר מידיי...
2 Strokes
30-05-2020, 13:26
בקיצור 90 דציבל בסל"ד גבוה זה לא חלום וגם 100 דציבל בסל"ד גבוה זה לא חלום.
לצערי הגרמנים מטפחים את הכלים החשמליים לעתיד "טוב יותר", רק שהם לא אומרים לאזרח הקטן שבטריה זה אחד הגורמים הכי מזהמים שיש לכדור הארץ.
וגם הכוח שיש לערבים עם נפט לא מוסיף לרצון הגרמני להטיב עימנו...
בקיצור, אופנועים עם מנוע בעירה זה משהו שכנראה ישאר רק באינדוניזיה
אתה צריך להחליט על איזה קונספירציה אתה הולך - או ערבים עם נפט או סוללה מזהמת לעתיד טוב יותר.
100 דב זה המון. מעל 70 במשך זמן זה כבר מזיק לשמיעה.
נראה לי שאין קריטריונים ופשוט אומרים לנו 'ניסוי' כדי לא למשוך אש יותר מידיי...
לא מומחה לחוק אורופאי. הייתי אומר שסיבה היא משפטית. מצב בו אתה קונה רכב/אופנוע תקני ואז לא יכול לנסוע למדינה שאישרה אותו תקן נראה לא הגיוני.
לא מומחה לחוק אורופאי. הייתי אומר שסיבה היא משפטית. מצב בו אתה קונה רכב/אופנוע תקני ואז לא יכול לנסוע למדינה שאישרה אותו תקן נראה לא הגיוני.
נראה לי הפקידים התבלבלו קצת... אי אפשר לרקוד על 2 חתונות.
Dresdner
31-05-2020, 00:27
אתה צריך להחליט על איזה קונספירציה אתה הולך - או ערבים עם נפט או סוללה מזהמת לעתיד טוב יותר.
100 דב זה המון. מעל 70 במשך זמן זה כבר מזיק לשמיעה.
Sent from my iPhone using Tapatalkזה הכל שאלה של איפה המיקרופון עומד, כמו שאמרתי בFly by לפי יורו 5 מדובר על 80 דציבלים.
הבדיקה בעמידה עם מיקרופון מטר מהאגזוז כמובן יתן יותר רעש אבל עד היום לא ראיתי אוזן מטר מאגזוז ברחוב ככה שסוג המדידה הזה לא ראליסטי ומפתיע שבכלל עושים בדיקה לא רלונטית כזאת.
Dresdner
31-05-2020, 00:42
בקיצור 90 דציבל בסל"ד גבוה זה לא חלום וגם 100 דציבל בסל"ד גבוה זה לא חלום.
לצערי הגרמנים מטפחים את הכלים החשמליים לעתיד "טוב יותר", רק שהם לא אומרים לאזרח הקטן שבטריה זה אחד הגורמים הכי מזהמים שיש לכדור הארץ.
בקיצור, אופנועים עם מנוע בעירה זה משהו שכנראה ישאר רק באינדוניזיה
מה שקורה בגרמניה זה ירי לכל כיוון בלי תוכנית אחת מוסכמת, יש הרבה צביעות בגרמניה.
אפילו עם הקורונה הם עבדו על העולם, הציגו את זה כאילו כולם בסגר חבל על הזמן ובמציאות כולם היו אחד על השני בסופר ובגלל שסגרו את ביתי ספר הרחובות הפכו להיות קייטנה עם הילדים משחקים והמבוגרים עומדים בצד ושותים בירה, בנוסף הפקקים של הבוקר בדרך לעבודה היו רק טיפה יותר קצרים, הרוב עבדו.
גם באנרגיה ירוקה הם עובדים על העולם, מדברים כל היום על פנלים סולארים ובמקביל כורתים יערות בשביל לכרות פחם, גרמניה היא המדינה שעושה הכי הרבה שימוש בפחם מכל אירופה.
אופנועים עם מנוע בעירה פנימית עוד ימשיכו הרבה זמן בגרמניה אבל הם יגרמו לכולם לחשוב שכולם רוכבים כאן על כלים חשמליים
YaronNahum
01-06-2020, 10:50
רק להזכיר , דציבל עובד על סולם לוגריתמי. כלומר עליה של 3db בעוצמה (בערך) משמעותה רעש כפול.
Sent from...
רק להזכיר , דציבל עובד על סולם לוגריתמי. כלומר עליה של 3db בעוצמה (בערך) משמעותה רעש כפול.
Sent from...
כמעט נכון. Bell זה לוגרותמי. dB זה עשירית מ-"B" לכן 10dB (כלומר 1B) זה פי 2.
Dresdner
01-06-2020, 23:27
עם האוזן בתוך האגזוז כן, על המדרכה אם עובר מולטי סטראדה או וי סטרום 1000 שההבדל בינהם לפי מדידה בסל"ד סרק הוא 4 db זה ממש לא יהיה כפול שתיים ברעש, ותקן היורו 5 מוכיח בדיוק את זה
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft