מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : הרוגי דו"ג וההשפעה על פעולות אכיפה של המשטרה.

השושנים
31-05-2020, 09:13
בשבתות האחרונות ישנה פעילות חריגה גלויה ונסתרת של משטרת ישראל בריכוזי אופנועים במקומות המוכרים לכל חובב דו"ג.

הפעילות זאת אינה מקרית, ובשיחות מסדרון יש לחץ שנובע מלמעלה בעקבות חלקם היחסי של נפגעי ת.ד מקרב רוכבי הדו"ג
על מספר ההרוגים הכללי בין נפגעי ת.ד בכלל.

כל מי שהתעסק קצת עם נתונים סטטיסטיקה וחסכון, מבין מיד כי לצורך הורדת הכמות ניגשים דבר ראשון לחלק העיקרי בנתונים
על מנת לקצץ בו. כיוון שאין פתרון קסם ואיש טרם הצליח לפתור את בעיית תאונות הדרכים, כרגיל ניגשים לבעיה בחנינות של פיל
ועדינות של קרנף על מנת לפתור את הבעיה.

מה שאומר שאם לא יהיה שינוי משמעותי אנחנו נפגוש הרבה מאד שוטרים בתקופה הקרובה. שפירושו הרבה מאד מפגשים לא נעימים
בין המשטרה לרוכבים.

תכף יקפצו כל הרוכבים ויוכיחו באותות ומופתים איך המשטרה אשמה בכל, שווה לתחת, מתעמרים סתם, עובדים לא נכון,
משקעים מאמצים במקומות הלא נכונים ובקיצור מיותרים לחלוטין. הכל סבבה ונכון אבל...

הם פה, יהיו פה ואם לא נדע להסתדר עם זה, אז גם נסבול וגם לא נפתור את הבעיה.

שימו לב בסופי השבוע לרכיבה שלכם, בעת מפגש תהיו נחמדים, תרכבו כחוק, ותעשו יחסי ציבור טובים אחרת נחטוף אותה בגזירות הגבלות
ובהריגת התחום לחלוטין, מי שלא הבין את המשמעות רואים בנו סרח עודף מיותר שניתן לוותר עליו ולהרוויח פחות הרוגים בסטטיסטיקה,
וכשאין פתרון אמתי הפתרון יהיה סופני או קשה מאד.

ayalzo
31-05-2020, 10:50
אני רק שאלה.
הפוסט נכתב ע"י שושני ונערך ע"י לוקי?
שוב פעם התחברת על חשבון של מישהו אחר? לפחות נצל את הבמה בשביל להפיץ רוע בשרשור של ההארלי ;)

lokimonster
31-05-2020, 11:37
רק הגייה לא מעבר

עורך גם את התגובה שלי:

לא ירדתי לסף דעתך בעניין הרוע?

ayalzo
31-05-2020, 14:49
רדנקיות עם שדיים נפולים.

lokimonster
31-05-2020, 15:02
צ'מע
יש דברים שהדרך היחידה לברוח מהם זה למות צעיר (אני לא אפרט כדי לא לגרום לשושנים חרדות) או פלסטיקאי טוב וגם זה מענה אסטטי בלבד.

השושנים
31-05-2020, 15:20
צ'מע
יש דברים שהדרך היחידה לברוח מהם זה למות צעיר (אני לא אפרט כדי לא לגרום לשושנים חרדות) או פלסטיקאי טוב וגם זה מענה אסטטי בלבד.

https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/527/985/04f.gif

600 ירושלמי
31-05-2020, 15:44
שושנים... את כל זה יכלת באותה מידה לכתוב בפורום גננים או מעצבות שיער. זה ייתן בערך אותו אפקט.
מבלי להכנס לעומקו של דיון על המשטרה המושחתת והעקומה שלנו, רוב הפורעי חוק (לדעתי ונסיוני, לא עשיתי מחקר בעניין) לא מסוג האנשים שיושבים וקוראים פוסטים כאלה בפורומים. וגם אם כן- זה מזיז להם כקליפת השום.

דעתי האישית- כשהמשטרה, המחוקק ומערכת בתי המשפט יתחילו להראות שרירים אמיתיים, רק ככה הקריאה לרכיבה רגועה ושקולה יותר תוכל להגיע לאוזניים הנכונות.
תאכלס- מבין השלושה- הזרוע המבצעת היא הכי פחות אשמה במצב, היא מבצעת. ואם יתנו לה את הכח לזיין את עברייני התנועה (ולא רק רוכבים- גם כל הזרגים בפחיות שמדברים בטלפון, לא שמעו על איתות בחייהם וכו'), כל אלו שנוסעים בלי רשיון,
כל אלה שמעתיקים את 'מיטב' התרבות הישראלית היישר אל הכביש... כשיינתן הכח להלחם בהם באמת אז אנשים יתחילו לפחד. כשהם ישמעו שזיינו את השכן שלהם בגלל שנסע כמו בן *ונה- הם יתחילו לחשוב פעמיים, כשהם יראו בחדשות 8 בערב ובוואינט שכל מי שמדבר בטלפון חוטף קנס בגובה משכורת חודשית- הם יניחו למכשיר המשוקץ. כשרוכבים יראו בשבת בנס הרים שבוע אחרי שבוע שהמשטרה מחלקת שם דוחות על חציית קוים לבנים, הם יורידו את היד מהמצערת.

בינתיים, פוסט בפולגז- בחייך, אתה משכנע את המשוכנעים. אני מאמין שרוב הקוראים פה הם *יחסית* רוכבים שקולים ומודעים.

ובנימה אחרת- וואלה, אני מעל 20 שנה רוכב, עד לפני 10 שנים המצב לא היה כזה. המצב בכבישים הן מצד הרוכבים והן מצד כל השאר מחפיר. מזעזע. מפחיד. פשוט כולם שמים ז*ן על כולם. משנה לשנה אני מפחד יותר לרכב בגלל תרבות הנהגים ומשנה לשנה אני מזדעזע יותר מאיך שהרוכבים רוכבים.
מה ניתן לעשות? אם אתה מאמין- להתפלל.
אם דארווין זו כוס התה שלך- תמתין בסבלנות.
אם אתה מצפה להגיון- שכח מזה.

אם אתה מצפה שנהגים ורוכבים אשכרה ישימו זין על חוקי התנועה- כנס באמאמא שלהם. לאט לאט זה יחלחל לעולם ואנשים יתחילו לפחד ולנהוג (תרתי משמע) בהתאם.
הרתעה, כן. ושוב- הכח להרתיע לא נמצא בידי השוטר החביב או הלא חביב שאנחנו פוגשים בכביש- הכח לזה צריך להנתן מלמעלה. מהרבה יותר למעלה.

קידוזו
31-05-2020, 18:07
שושנים... את כל זה יכלת באותה מידה לכתוב בפורום גננים או מעצבות שיער. זה ייתן בערך אותו אפקט.
מבלי להכנס לעומקו של דיון על המשטרה המושחתת והעקומה שלנו, רוב הפורעי חוק (לדעתי ונסיוני, לא עשיתי מחקר בעניין) לא מסוג האנשים שיושבים וקוראים פוסטים כאלה בפורומים. וגם אם כן- זה מזיז להם כקליפת השום.

דעתי האישית- כשהמשטרה, המחוקק ומערכת בתי המשפט יתחילו להראות שרירים אמיתיים, רק ככה הקריאה לרכיבה רגועה ושקולה יותר תוכל להגיע לאוזניים הנכונות.
תאכלס- מבין השלושה- הזרוע המבצעת היא הכי פחות אשמה במצב, היא מבצעת. ואם יתנו לה את הכח לזיין את עברייני התנועה (ולא רק רוכבים- גם כל הזרגים בפחיות שמדברים בטלפון, לא שמעו על איתות בחייהם וכו'), כל אלו שנוסעים בלי רשיון,
כל אלה שמעתיקים את 'מיטב' התרבות הישראלית היישר אל הכביש... כשיינתן הכח להלחם בהם באמת אז אנשים יתחילו לפחד. כשהם ישמעו שזיינו את השכן שלהם בגלל שנסע כמו בן *ונה- הם יתחילו לחשוב פעמיים, כשהם יראו בחדשות 8 בערב ובוואינט שכל מי שמדבר בטלפון חוטף קנס בגובה משכורת חודשית- הם יניחו למכשיר המשוקץ. כשרוכבים יראו בשבת בנס הרים שבוע אחרי שבוע שהמשטרה מחלקת שם דוחות על חציית קוים לבנים, הם יורידו את היד מהמצערת.

בינתיים, פוסט בפולגז- בחייך, אתה משכנע את המשוכנעים. אני מאמין שרוב הקוראים פה הם *יחסית* רוכבים שקולים ומודעים.

ובנימה אחרת- וואלה, אני מעל 20 שנה רוכב, עד לפני 10 שנים המצב לא היה כזה. המצב בכבישים הן מצד הרוכבים והן מצד כל השאר מחפיר. מזעזע. מפחיד. פשוט כולם שמים ז*ן על כולם. משנה לשנה אני מפחד יותר לרכב בגלל תרבות הנהגים ומשנה לשנה אני מזדעזע יותר מאיך שהרוכבים רוכבים.

אם אתה מצפה שנהגים ורוכבים אשכרה ישימו זין על חוקי התנועה- כנס באמאמא שלהם. לאט לאט זה יחלחל לעולם ואנשים יתחילו לפחד ולנהוג (תרתי משמע) בהתאם.
הרתעה, כן. ושוב- הכח להרתיע לא נמצא בידי השוטר החביב או הלא חביב שאנחנו פוגשים בכביש- הכח לזה צריך להנתן מלמעלה. מהרבה יותר למעלה.
מסכים עם כל מילה. האכיפה היא רק צד אחד אבל ההנחיות ופסקי הדין הם הבעיה הגדולה יותר. בשבת עצרנו להתאוורר בצומת הגושרים. נכנסת למתחם חבורה של ספורטיבים ונייקדים חצי מהם על מנתק ההצתה במהירות 5 קמ"ש. יופי, כולם רואים תינוקות בוכים. ישבנו ליד שני מבוגרים, התנצלתי והתביישתי. חוליגניות לשמה. כשהורידו את הקסדות ציפיתי לראות מאותגרי גיל אבל היום שם גם רוכבים מבוגרים. אם נעזוב לרגע את דבר החוק (כי זה לא העניין עצמו) בעיני יש הבדל עצום בין להתפרע, להבהיל, להטריד, לסכן ולבלגן את הנורמה ובין לרכב לא חוקי בעליל בלי כל המטרד, הנראות והסכנה לסביבה. זה לא שאנשים שמים ז*ן רק על החוק, הם זורקים על כל הסביבה. כאן ההבדל בין תרבות רכיבה לחרטבונה הרועשת והמביישת שהציבור הרחב מכיר בתור אופנוענות. הכי מביישים ומסוכנים הם הערסים מהמגזר השוודי הדרוזי והצ'רקסי ואת תרומתם לעקומה לאחר שגילו הרכיבה אפשר לראות בדוחות וגם בעין בלתי מזויינת. כדי לאזן, גם הג'יפאי המסוקס שהחנה באלכסון במפרץ חניה מסומן עצבן אותי והתבקש להעמיד את הרכש בצורה סבירה. על זה לא נותנים דו"ח- וגם לא על נתיב שמאלי ובדיוק בגלל זילות הנראות בעיני האוכפים והשופטים יש לנו ברדק.

Ami
31-05-2020, 18:09
מה שהיה הוא שיהיה

lygav
31-05-2020, 22:10

כמו בכל דיקטטורה התומכים הנלהבים תמיד אלה שמשום מה בטוחים שהם תמיד יהיו בצד הנכון של הרובה...
אין חוק כנגד תאונות דרכים.
וכבן אדם חופשי, במדינה חופשית, אני לא צריך כל הזמן לפחד. לצאת ולפחד שלא ארגיז את "השלטון" כדי שלא יהיה יותר גרוע. לחיות ולפחד, ולא לחיות.

שושנים אתה אומר את זה כ"כ בטבעיות ש"המשטרה דואגת ונלחצת מתאונות הדרכים...".
למה דווקא שהמשטרה תדאג? למה לא רלב"ד, מע"צ, שר תחבורה, שר בריאות...למה דווקא משטרה?
ולמה תמיד הפתרון הוא לזיין אותנו, יותר אכיפה, יותר לחנוק, להפחיד...ועדיף תעשו מה שאומרים כדי שרק לא יהיה יותר גרוע.

קידוזו
31-05-2020, 22:29
יש לך פתרון אחר לניהול התנהגות ציבורית במדינה מלבד אכיפה חוקים ובתי דין?
אין לי שום בעיה עם אכיפה נכונה שמשרתת את כולנו. אם יחזקאל עבר באדום בצומת מסוכן צריך שמישהו יתפוס כדי שיחזקאל ישלם.
יש לי בעיה עם היעדר אכיפה או אכיפה עקומה שגורמת לאנשים לזלזל בהכל- כולל הכל.

lygav
31-05-2020, 22:55
אתה שם לב איך אתה חוזר כל הזמן ל"אכיפה"? נדמה שאתה רואה את העולם דרך הלולאה שבשוט.
בשאלתך אתה מנסה לקבוע אקסיומה שיש בעיה, והבעיה היא האנשים, הציבור, ואם לא לנהל את ה"עדר" הזה זה יוצר בעיה.
זאת תבנית חשיבה של אדון שחייב לשלוט בעדר שלו, או של עבד שלא רואה עולם שבו יש לו זכות להגדרה עצמית.

ayalzo
01-06-2020, 00:07
כשההגדרה העצמית אומרת להכנס באשתי ובילדים שלי ולהרוג אותם, אז כן.
אני חושב ששוט הוא אמצעי לא רע בכלל.

lokimonster
01-06-2020, 06:12
בעקרון אכיפה וחינוך.
מאחר והחינוך בארץ לא ממש עובד על כולם צריך אכיפה.

רבים מאיתנו עושים ניהול סיכונים בו כל אחד בוחר על איזה חוק הוא עובר ןאיזה לא (לא מתייחס כרגע לפן הבטיחותי) אם זה מהירות מופרזת עד כמה היכן ומתי.

עקיפות פס לבן שוליים שמאליים ועוד כיד הדמיון.
וכמובן כל אחד רואה אחרת מה מסוכן ומה לא. ( פס לבן כגון בדרך עירונית בפקק יהיה מי שיאמר זה פחות נורא מפס לבן בכביש בין עירוני כדוגמה)

המשטרה תפקידה לאכוף כשהאמצעי אמור להרתיע.

אם להודות באמת עלי זה עבד ואני כיום על nc מפחד על הרשיון ולא על כלי עתיר כח (אחד הסיבות הן שהכלי חלש יחסית).

לצערי בארץ אני יכול להבין למה המשטרה פועלת כמו שהיא פועלת.

לצערי השיטור לא תמיד עובד בשיקול דעת והיכן שצריך וזה קצת מפספס את המטרה.

ובדומה לאבולוציה או שאתה נכחד או שאתה נתפס.
פשוט עניין של זמן

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

השושנים
01-06-2020, 06:57
כמו בכל דיקטטורה התומכים הנלהבים תמיד אלה שמשום מה בטוחים שהם תמיד יהיו בצד הנכון של הרובה...
וכבן אדם חופשי, במדינה חופשית, אני לא צריך כל הזמן לפחד. לצאת ולפחד שלא ארגיז את "השלטון" כדי שלא יהיה יותר גרוע. לחיות ולפחד, ולא לחיות.

אתה לא צריך להרגיז את השלטון, אתה צריך לציית לחוק יש הבדל, בלי פחד ולא ממקום רע.

שושנים אתה אומר את זה כ"כ בטבעיות ש"המשטרה דואגת ונלחצת מתאונות הדרכים...".
למה דווקא שהמשטרה תדאג? למה לא רלב"ד, מע"צ, שר תחבורה, שר בריאות...למה דווקא משטרה?

אמרת שיש לחץ מלמעלה-הכוונה מכיוון הממשלה כל מפקד את"ן רוצה להוכיח שהוא "הוריד" את כמות ההרוגים, כל מפכ"ל רוצה לרצות את השר.

ולמה תמיד הפתרון הוא לזיין אותנו, יותר אכיפה, יותר לחנוק, להפחיד...ועדיף תעשו מה שאומרים כדי שרק לא יהיה יותר גרוע.

אמרתי שזה "לחפש את האבדה תחת הפנס"-ובסך הכל הזהרתי שזה מה שהולך להיות בקרוב.

אמרתי שעל מנת שלא להעביר גם את השוטרים לצד השני פשוט להתנהל חכם, לברוח ממשטרה זה מטומטם ומעמיד את האופנוענים
שבסדר בצד הרע בעיניו של השוטר, ובפעם הבאה שהוא פוגע אופנוען "בסדר" היחס שלו יהיה לא טוב...זה הכל!

the striker
01-06-2020, 07:48
שיאכפו פלאפון, איתות ומעבר בין נתיבים אצל הפחיות ואז שיבואו אלינו. שיאכפו אלימות במגזר המיותר, כמו גם גניבות רכבים, אופנועים ובאפן כללי. שיאכפו ניצבים אשר מטרידים מינית שוטרות צעירות. אחכ נדבר, משטרה פח, עצלנית וטפשה. ואנחנו האזרחים שומרי החוק, סובלים ממנה.

סעו בזהירות.

xlib
01-06-2020, 08:49
שימו לב בסופי השבוע לרכיבה שלכם, ... , תרכבו כחוק

מתוך כל הפוסט הארוך - רק זה חלק היגיוני ומגובה בחוק. כל השאר - בריונות לשמה.

שימו לב בסופי השבוע לרכיבה שלכם, בעת מפגש תהיו נחמדים
או מה, אקבל דו"ח על "אי-נחמדות בעת המפגש"? לא מתכוון להעליב או להיות גס רוח לאף אחד, אבל "עצות" כאלה לא נשמעות טוב.

ובאופן כללי - איזה חוקים בדיוק משטרה הולכת לעכוף שלא עשה עד עכשיו? חוץ מפרה חולבת של "מהירות מופרזת"? חניה על מדרכה? רוב הרוכבים לא משתמשים בטלפון תוך כדי. לא ראיתי רוכב עובר באדום. רובם מצייתים לזכות קדימה.

בואו נראה תאונות קטלניות של מאי:
1. רכב פגע קטנוע שהיה לפניו.
2. רוכב איבד שליטה והתנגש באץ.
3. רוכב קטנוע התנגש ברכב מאחורה.
4. רוכב ללא רישיון התנגש ברכב מאחורה.
5. רוכב איבד שליטה
6. רוכב איבד שליטה
7. רכב פנה שמאלה וחסם נטיב נסיעה לאופנוע.

עכשיו - איזה מהתאונות עכיפה "מוגברת" על רוכבים היתה מונעת? תשובה - אף אחד. אולי #4.

600 ירושלמי
01-06-2020, 09:28
עכשיו - איזה מהתאונות עכיפה "מוגברת" על רוכבים היתה מונעת? תשובה - אף אחד. אולי #4.

לא.
מתוך כל אלה ש"מאבדים שליטה" ומתנגשים בעצים ועמודי תאורה בדר"כ זה בגלל שהם שיכורים/מסטולים ו/או מתעסקים עם הטלפון ו/או השתוללו.
ואני לא מדבר רק על הרשימה הספציפית הזו אלא על כל התאונות מהסוג הזה.

לכן אכיפה שיש מאחוריה הרתעה אמיתית אולי תגרום לאנשים להתרכז יותר בכביש. פשוט הגענו למצב שאף אחד לא מפחד מהמשטרה ומבתי המשפט ולכן כולם עושים מה שבזין שלהם.
נכון, לאף אחד לא נעים לקבל 1000 שקל על טלפון אבל זה נסבל.
כשהעונש יהיה גבוהה משמעותית אולי יפסיקו להכנס בעצים ועמודי תאורה כי יפחדו.
הישראלי מבין רק מהכיס.

xlib
01-06-2020, 09:36
לא.
מתוך כל אלה ש"מאבדים שליטה" ומתנגשים בעצים ועמודי תאורה בדר"כ זה בגלל שהם שיכורים/מסטולים ו/או מתעסקים עם הטלפון ו/או השתוללו.

OK, מקבל, למרות שהתעסקות בטלפון על אופנוע זה כבר מעמד ראוי לפרס דרווין.

לכן אכיפה שיש מאחוריה הרתעה אמיתית אולי תגרום לאנשים להתרכז יותר בכביש.

זה נכון, רק שלשים "פוקוס" של אכיפה על רוכבים עצמם לא יתרום הרבה לבטיחות. במקרה של רכיבה תחת השפעה - כן, למרות שחינוך יעבוד טוב יותר.

moonshield
01-06-2020, 11:22
OK, מקבל, למרות שהתעסקות בטלפון על אופנוע זה כבר מעמד ראוי לפרס דרווין.

זה נכון, רק שלשים "פוקוס" של אכיפה על רוכבים עצמם לא יתרום הרבה לבטיחות. במקרה של רכיבה תחת השפעה - כן, למרות שחינוך יעבוד טוב יותר.

מסכים איתך בעניין ההתעסקות הטלפון ברכיבה, ללא ספק מועמד ראוי לפרס דארווין. אמנם יש פחות כאלה על דו''גי מאשר ברכבים, ועדיין כמעט בכל רכיבה אני רואה רוכב כזה שמתעסק בטלפון תוך כדי רכיבה (רובם המוחלט קטנועים, ש'מקפידים' גם על רכיבה ממוגנת בטישרט וכפכפים).
לגבי האכיפה, קשה לי לראות איך אכיפת יתר לרוכבים תוריד את מספר תאונות הדרכים, בעיקר כשהרוב הנפגע הוא מתאונות עצמיות. אולי יעזור לתפוס את אלו שרוכבים בלי רישיון/ביטוח בתוקף.
באופן מפתיע, הדו''ח האחרון של הרלב''ד (או לשכת הסטטיסטיקה או כל שם שקר כלשהו אחר) מציע פתרונות יצירתיים ויעילים יותר בדמות עידוד רכיבה עם מיגון מלא, הגברת המודעות לקורסי רכיבה נכונה והורדת עלויות הביטוח כדי להעלות את מספר הרוכבים החוקיים (רכיבה עם ביטוח חובה). אלו, ביחד עם הגברת אכיפה כללית לעבירות בריונות כביש (שכוללות בין היתר אי איתות, אי מתן זכות קדימה ועקיפה מסוכנת) יתרמו יותר ל''יישור הסטטיסטיקה''.
מצד שני אלו דורשים נוכחות בפועל בכבישים ויותר 'עבודת שטח' אמיתית מצד השוטרים, וזה הרבה יותר קשה להם מאשר לאכוף עבירות שקל לתפוס ולהנפיק דוחות בסיטונאות.

xlib
01-06-2020, 12:47
באופן מפתיע, הדו''ח האחרון של הרלב''ד (או לשכת הסטטיסטיקה או כל שם שקר כלשהו אחר) מציע פתרונות יצירתיים ויעילים יותר ...
מצד שני אלו דורשים נוכחות בפועל בכבישים ויותר 'עבודת שטח' אמיתית מצד השוטרים, וזה הרבה יותר קשה להם מאשר לאכוף עבירות שקל לתפוס ולהנפיק דוחות בסיטונאות.

מדהים, אה? פתרונות של גוף ממשלתי שלא מתחילים בקנסות ואכיפה. ודרישות מהמשטרה לעסוק בדברים אמיתיים במקום "לחפש מתחת לפנס".

השושנים
01-06-2020, 16:47
https://www.ashdodnet.com/%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%a9%d7%93%d7%95%d7%93/%d7%a8%d7%95%d7%9b%d7%91-%d7%90%d7%95%d7%a4%d7%a0%d7%95%d7%a2-%d7%a9%d7%98%d7%97-%d7%a0%d7%a2%d7%a6%d7%a8-%d7%91%d7%9e%d7%94%d7%9c%d7%9a-%d7%94%d7%a9%d7%91%d7%aa-%d7%9c%d7%90%d7%97%d7%a8-%d7%9e%d7%a8%d7%93%d7%a3-%d7%91%d7%a1%d7%99%d7%95%d7%a2-%d7%9e%d7%a1%d7%95%d7%a7-443901

moonshield
01-06-2020, 20:55
מדהים, אה? פתרונות של גוף ממשלתי שלא מתחילים בקנסות ואכיפה. ודרישות מהמשטרה לעסוק בדברים אמיתיים במקום "לחפש מתחת לפנס".בארץ היהודים, מדהים כמו הורדת מיסים על הדלק.

השושנים
03-06-2020, 07:24
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5741384,00.html

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5741308,00.html

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5741256,00.html

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5741200,00.html

24 השעות האחרונות על הכבישים.

השושנים
04-06-2020, 12:14
והנה התגובה המשטרתית כפי שאמרתי...רכבו בזהירות.

http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/21595-%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%98%D7%A8%D7%94-%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%90%D7%9B%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%9B%D7%A0%D7%92%D7%93-%D7%93%D7%95-%D7%92%D7%9C%D7%92%D7%9C%D7%99

xlib
04-06-2020, 12:54

תרשו לי לצטט את הכתבה:
"להערכתנו ומניסיוננו, בפעילות האכיפה העירונית שוטרי סיור ושוטרי תנועה ימתינו לרוכבים במקומות שבהם ניתן לרשום דו"חות רבים במינימום מאמץ – על עבירות שקלות לאכיפה, ולא בהכרח על עבירות שמסכנות חיים ודורשות מאמץ ומשאבים באכיפה."

KKatkov
04-06-2020, 16:30

http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/21595-%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%98%D7%A8%D7%94-%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%90%D7%9B%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%9B%D7%A0%D7%92%D7%93-%D7%93%D7%95-%D7%92%D7%9C%D7%92%D7%9C%D7%99

שושני, אתה הסוכן הסמוי פה בפורום?

השושנים
04-06-2020, 18:30
תרשו לי לצטט את הכתבה:
"להערכתנו ומניסיוננו, בפעילות האכיפה העירונית שוטרי סיור ושוטרי תנועה ימתינו לרוכבים במקומות שבהם ניתן לרשום דו"חות רבים במינימום מאמץ – על עבירות שקלות לאכיפה, ולא בהכרח על עבירות שמסכנות חיים ודורשות מאמץ ומשאבים באכיפה."

עדינות של קרנף וחינניות של פיל....

שושני, אתה הסוכן הסמוי פה בפורום?

אני מביא את הלכי הרוח מהצד השני, צריך להבין שתמיד אנחנו הצד הרך והנפגע של המשוואה, כל מי שמלין על חברות הביטוח והמחירים
יכול להבין מה יהיה המהלך הבא כנגד רוכבי הדו"ג.

כל מי שאמור להוריד את המספרים של ההרוגים יודע מה הנתח השמן ביותר ממנו אפשר להתחיל, כיוון שאין פעולות קסם או משאבים
אמתיים לפעולה אז מה שהיה הוא שיהיה, לא צרכים להיות סוכני חרש בשביל זה.

הרלב"ד תמשיך לבזבז כספים ותקציב על פרסומות לעצמם שלא מעניינות ולא יעילות, במקום ללחוץ במקומות הנכונים היא גוף בלי שיניים
ובלי סמכות, אבל עם משכורות ומינויי מקורבים, לכן פרט לרעשי רקע לא יצא ממנה דבר.

שר התחבורה ימשיך לחשוב שהרפתקאות הענק והפרויקטים הלאומיים בהם ניתן לגזור סרט, הן הדבר האמתי לבוחריו וצבע הרכב והלשכה
שלו חשוב יותר מהצבע על האספלט.

המשטרה חושבת במספרים, היא לא יכולה לעשות הרבה פרט לאכיפה הפחדה העשייה שלה נמדדת כמותית ולא תוצאתית, הם יכולים לתת
לזמן מוגבל נוכחות מסיבית בכבישים, להפעיל אמצעים כאלה ואחרים ולפעול בכל הדרכים שאנחנו מכירים ושונאים. לא חכמים לא יעילים, אבל
הם עושים מה שהם יודעים.

היחידים שיכולים לעשות משהו הם הרוכבים עצמם, בעיקר חסרי האחריות, המתפרעים ואלה שההתרסקות כתובה להם על החולצה, המכוניות
והאופנים יהיו שם, האחריות עלינו, גם אם יש נהג מטומטם, נהגת דבילית, או רוכב ואופניים מפגר, הרוכב אחראי על המרחב שסביב האופנוע שלו
לא בגלל החוק, לא בגלל שום דבר אחר, רק בגלל שאלה הם החיים שלו והוא והוא בלבד אחראי עליהם!

600 ירושלמי
04-06-2020, 20:38
לא חידשת דבר אבל המשטרה (למרות שנמדדת כמותית) יכולה טיפ טיפה להוציא את הראש מהתחת ולבצע אכיפה קצת יותר איכותית ממה שהיא עושה מתוך איזור הנוחות שלה.
שיתחילו בלזיין כל מי שרוכב ונוהג עם טלפון באוזן. אם אני רואה לפחות 5 כאלה ביום אין מצב שהשוטרים לא רואים את זה.

שנינו ירושלמים, שנינו מודעים לכמות הבני דודים פה שרוכבים על קטנועים בלי טסט/רשיון/ביטוח.
לא לא בודקים את אלו? כי יותר נוח להעמיד את אופיר הרוש (אם הוא עדיין קיים) ושהוא יוריד מהכביש כל מי שהדוד שלו פתוח או שהגולה בידית שלו שבורה? יותר נוח להם. כמו שאמרת- עובדים כמותית.
שיעבדו איכותית והמצב ישתנה.

ayalzo
04-06-2020, 20:48
לא יודע מה קורה בירושלים, אבל אצלנו במרכז, כביש ארבע וכביש עשרים ועוד כבישים בפריפריה של גוש דן, עמוסים דרך קבע באופנוענים שזה בדיוק מה שהם עושים. רוכבים בין טורי המכוניות, דוחפים מבט (ומצלמה) לכל רכב ומורידים פלאפוניסטים. אין יום שאני לא רואה לפחות שני צמדים כאלו.
אגב, חצי מהזמן הם מסתכלים לתוך מכוניות ולא קדימה שלא בולמים/סוטים לפניהם. אני מניח שסטטיסטיקת התאונות שלהם לא משהו בעצמה.

קידוזו
05-06-2020, 00:00
לא יודע מה קורה בירושלים, אבל אצלנו במרכז, כביש ארבע וכביש עשרים ועוד כבישים בפריפריה של גוש דן, עמוסים דרך קבע באופנוענים שזה בדיוק מה שהם עושים. רוכבים בין טורי המכוניות, דוחפים מבט (ומצלמה) לכל רכב ומורידים פלאפוניסטים. אין יום שאני לא רואה לפחות שני צמדים כאלו.
אגב, חצי מהזמן הם מסתכלים לתוך מכוניות ולא קדימה שלא בולמים/סוטים לפניהם. אני מניח שסטטיסטיקת התאונות שלהם לא משהו בעצמה.
אבל זה בדיוק כמות ולא איכות. יש הבדל עצום מבחינת מודעות לסכנה בין לסמס למישהו כשאתה עומד או זוחל ב 5 קמ"ש לבין שימוש בטלפון בנסיעה בכביש מהיר. עכשיו נניח שתפסו את משה על עבירה איכותית (עקף בפס לבן עם משאית) אבל משה הביא עו"ד לדיני תנועה ויוצא ללא מאסר עם קנס של 1,000 ש"ח אם בכלל. מכיוון שמדובר בג'ונגל אני עדיין חושב שאכיפה מאסיבית עם קנסות כבדים של עבירות קטנות בעלות נראות גבוהה תביא את השינוי התודעתי. כל מי שמתנחל בנתיב השמאלי, נדבק מאחור, לא מאותת- אלפיה בלי משפט. אחרי חצי שנה ו 5000 קנסות כולם כאן יהפכו לאוסטרים, כולל הרוכבים. אני חי במקום עם בעיית כלבים. מביאים לוכד אבל מודיעים לכולם מראש אז אף אחד מחסרי האחריות לא מתרגש. אני בטוח שאותו שמוק שהכלב החופשי שלו מחרבן נובח ומפחיד ילדים ישלם פעמים 700 ש"ח על שחרור הכלב יתחיל להפנים שהזלזול בסביבה פחות משתלם.

השושנים
05-06-2020, 09:30
חברים אתם מפספסים את הנקודה, אידיוט שרכב מעבר למגבלות שלו ויישר את הסיבוב לוואדי יכול להאשים רק את עצמו.

דפוק שרוכב 90 קמ"ש בשול הימני ומתרסק לתוך רכב תקוע או רכב שירד לשוליים, אם נישאר בחיים שיוריד לעצמו פטיש 5 קילו
על האצבע השלמה.

מי שעוקף משאית מימין בצד המת של המראה, שינשק את הקרטר מלמטה.

מי שמחליק על פס של מיץ זבל וקורע את הגופייה האוורירית ומאבד את הכפכף והאצבעות, שיחפש מי ינענע אותו.

מי שנכנס לצומת כאילו היא שייכת לאבא החורג שלו וכל השאר הם רק העבדים ששרתו את סבא שלו בחצר המלך, שילך
כפרה על הביטוח, (אם יש לו).

מי שדורס במעבר חציה ילדה ובורח כי אין לו....שכל/ביטוח/אומץ/רישיון, הוא פסול חיתון לטעמי.

לבן זו_ה שעקף אותי מימין במרחק 10 ס"מ מהברך והוסיף באק פייר מהאגזוז החתוך שלו, שיתפורר לך הצמיג.

המשטרה תהיה משטרה, מי שמצפה לאכיפה יעילה כנראה חי ביקום מקביל, רוצים אמצעי אכיפה אלקטרונים ללא משוא
פנים, אוטומטיים לחלוטין ויעילים? ... אני ממש לא בטוח שכן. האח הגדול בכל מקום (תשאלו את נאור).

מה עושים:
נמנעים ממקומות מועדים לפורענות בשעות העומס, מי שמתכוון בשבת ב-10:00 בבוקר לצאת לסיבוב המוות בנס הרים
לשפשף רגליות-לא!
אם הגעת לשם, רכבו מנהלית, לאט, ממוגן עם אופנוע תקין, בעלי אגזוזים רועשים חבל...

אל תרימו ווילי מול השוטר, הוא יתפעל רק מהטמטום.

השוטרים יעצרו אתכם בסופ"ש אפילו כמה פעמים, תהיו מוכנים. כל מה שצריך בחוק ויותר. תהיו נחמדים, אף שוטר לא
כיווץ גבות על מי שברך אותו בוקר טוב, השניות הראשונות של המפגש קובעות את הטון, תהיו חכמים לא חכמולוגים.

צאו לכבישים רחוקים פרטיים, פחות עמוסים.

רכבו תמיד כאילו שוטר מצלם אתכם, יש שם רחפנים/מסוק/מצלמות מוסוות/ מלכודות דמה ושלל אלקטרוניקה חדישה,
יש היום מצלמות שיאפשרו לרופא השיניים שלכם לזהות את הסתימות שלכם...

השוטרים לא פראיירים, רבים מהם מומחי תחום, הם שמעו את כל התירוצים התמודדו מול כל המצבים, רוב הסיכוי שהם
היו בסיטואציה הזאת הרבה יותר מכם. תהיו חכמים.

נתפסתם, עשו לכם עוול, אתם מרגישים שמשהו לא היה בסדר? אל תנסו לספר לשוטר על עיסוקה של אימא שלו, גובה המשכורת
שלו, או זה שאתה המעסיקים הישירים שלו. גם לנסות להוכיח לו מי משתין יותר רחוק לא יעבוד, אף אחד לא משתין רחוק יותר מצוות
יס"מ שעובד בשבת בחום. יש דרכים לטפל בעוולות אח"כ בקור רוח, תחת המזגן ובאמצעות איש מקצוע.

תפעילו שכל ישר, היגיון ותרכבו כאילו אתה הארנבת, כולם מסביב רוצים להרוג אתכם ועונת הציד לא נגמרת. רוכב אופנוע רוכב תמיד
במצב הישרדות.

השושנים
06-06-2020, 11:25
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5743104,00.html

בדרך חזרה מסדום ערד ראינו את זה...כל כך מיותר.

השושנים
08-06-2020, 07:22
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5744246,00.html

אביעד אברהמי
08-06-2020, 07:31
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5743104,00.html

בדרך חזרה מסדום ערד ראינו את זה...כל כך מיותר.

אני מחפש תמונות מזירת התאונה הזו. יש לך? ראית אם מישהו צילם?

השושנים
08-06-2020, 08:10

מצטער אביעד אין, הגענו מכיוון דרום כשכבר היו כוחות הצלה ומשטרה במקום, הצעתי עזרה, אבל ביקשו שנעזוב על מנת לא ליצור עומס על הכביש
הצר. ממה שהצלחתי להבין הרוכב הגיע מצפון לעקומה פשוטה יחסית והמשיך ישר לתוך השטח, את האופנוע לא ראיתי רק את המהומה על הכביש.

Paz
09-06-2020, 19:32

ראיתי תמונה שפורסמה של CB500X , לא יודע אם מהתאונה או אילוסטרציה...