מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : מחפש המלצה רכב יד2 משפחתי (5 נפשות סה"כ, 2 כסאות תינוק ובוסטר)

400SM
22-06-2020, 16:13
שלום לכולם
אז לצערי אני לא מבין מספיק בדגמי מכוניות כדי לדעת איפה להתחיל
אבל אני מחפש רכב יד 2 אמין (רכב סוג של שלישי במשפחה כי כבר יש אחד קטן ועוד אופנוע)
משהו שיתאים ל5 נפשות, 2 כסאות תינוק ובוסטר לילד גדול.
חלק אמרו לי לחפש סטיישן חלק האצ'בק, אין לי מושג מה ההבדלים ועוד יותר אין לי מושג איזה רכב לחפש ואיזה דגם. התקציב הוא 30-40 אלף
תודה לצדיקים שעוזרים

KKatkov
22-06-2020, 17:06
שלום לכולם
אז לצערי אני לא מבין מספיק בדגמי מכוניות כדי לדעת איפה להתחיל
אבל אני מחפש רכב יד 2 אמין (רכב סוג של שלישי במשפחה כי כבר יש אחד קטן ועוד אופנוע)
משהו שיתאים ל5 נפשות, 2 כסאות תינוק ובוסטר לילד גדול.
חלק אמרו לי לחפש סטיישן חלק האצ'בק, אין לי מושג מה ההבדלים ועוד יותר אין לי מושג איזה רכב לחפש ואיזה דגם. התקציב הוא 30-40 אלף
תודה לצדיקים שעוזרים

דאצ'יה לוגאן MCV (סטיישן עם בגז' ענק 5 מקומות) או לודג'י (מיניוואן 7 מקומות) עם גיר ידני.
בשני המקרים, הייתי מעדיף את מנוע הטורבו-דיזל על מנועי הטורבו בנזין (הזולים יותר לקניה).
זה הכי הרבה רכב לשקל שאפשר לקבל, אמינות טובה, והם די גבוהים (אפשר לרדת לשבילים קלים בטיולים משפחתיים בלי לגרד את כל האוטו).

מניח שניתן למצוא רכבים טובים החל מ-40 אלף שקל ל-MCV ומ-50 ללודג'י.

עריכה: כנראה שהלודג'י עדיף. יש מבחר עצום, ובמקרה הזה - לא הייתי מוריד מהפרק גם את גרסת הבנזין. על פניו נראה שגם עם 40 אש"ח ניתן למצוא רכבים טובים.

JohnnyDough
23-06-2020, 09:21
נסעתי שנתיים על דאצ'יה סנדרו (אותה פלטפורמה ומנועים כמו הלוגאן והלודגי) ואני לא יכול להמליץ.
זו מכונית מאוד גולמית. היא אולי תהיה אמינה (בהנחה ונמנעים מטורבו בנזין עם קילומטראז' גבוה) אבל היא לא בטוחה בכל הרמות האפשריות. היא לא יושבת על הכביש כמו שצריך, היא סובלת מהיגוי לא מדויק, בלמים די חלשים, תת היגוי חזק, היגוי מומנט מפתיע באגרסיביות שלו (בנסיעה מנהלתית לחלוטין) ומבחני הריסוק של המכוניות האלה הציגו תוצאות רעות, למרות שזה היה מזמן והסטנדרטים היו נמוכים.
הייתי הולך על איזו יפנית משמימה שנכנסת בתקציב. טויוטה אוריס, סובארו אימפרזה, מאזדה 3 האצ'בק וכו.

ayalzo
23-06-2020, 10:30
אני קניתי את הרכב הכי טיפש שמצאתי כחדש (יד שניה 0 ק"מ). הווה אומר, להתרחק ממנועי טורבו ומגיר dsg.
נכון, המנוע פחות שמח, וצריכת הדלק לא מהטובות, אבל עלות הדלק שולית לעומת הזמן והכסף שמתבזבז במוסך (ואין את הצורך לטפל במוסך יבואן "כי הוא מכיר את הרכב"- גיזה שהיתה עם כניסתם של הגירים הרובוטיים. מניח שהיום היא קצת פחות דומיננטית).
אצלי זה היה קיה פורטה. אני בנתיים מבסוט.

השושנים
23-06-2020, 15:33
יש לי סוזוקי באלנו 2017 ידנית שקניתי חדשה עשתה 110000 ללא שום תקלה. חוץ מטיפולים שוטפים זולים.

אם תמצא כזאת מומלצת מאד.

KKatkov
23-06-2020, 17:02
נסעתי שנתיים על דאצ'יה סנדרו (אותה פלטפורמה ומנועים כמו הלוגאן והלודגי) ואני לא יכול להמליץ.
זו מכונית מאוד גולמית. היא אולי תהיה אמינה (בהנחה ונמנעים מטורבו בנזין עם קילומטראז' גבוה) אבל היא לא בטוחה בכל הרמות האפשריות. היא לא יושבת על הכביש כמו שצריך, היא סובלת מהיגוי לא מדויק, בלמים די חלשים, תת היגוי חזק, היגוי מומנט מפתיע באגרסיביות שלו (בנסיעה מנהלתית לחלוטין) ומבחני הריסוק של המכוניות האלה הציגו תוצאות רעות, למרות שזה היה מזמן והסטנדרטים היו נמוכים.
הייתי הולך על איזו יפנית משמימה שנכנסת בתקציב. טויוטה אוריס, סובארו אימפרזה, מאזדה 3 האצ'בק וכו.

דעתי היא שבטיחות - זה הנהג בעיקר. כל עוד זה עומד בסטנדרטים של התקינה, אני אישית לא מחפש מעבר - ומעדיף רכב ללא "מערכות בטיחות מתקדמות" שמצפצפות ו/או מתערבות לי בנהיגה.
מבחינת "חווית" הנהיגה - מוכר מהלוגאן של אבא. נכון, זה לא רכב "מהנה לנהיגה". זאת כרכרה זולה שתפקידה לשנע אנשים וציוד מא' לב'. אבל... כל עוד אתה מחפש להתנייד ולא לשתולל - אתה לא צריך מעבר למה שיש בדאצ'יה.
אבא שלי על לוגאן MCV 2011 ידנית, עם 285 אלף ק"מ על השעון נכון לרגע זה. מנוע, גיר קלאץ' - עדיין מקוריים. לא אוכל שמן. בכל התקופה היה מינימום בעיות מכאניות, וכל המכלולים העיקריים מפגינים אמינות שלא כל יפנית תראה.

בקיצור, חוזר על ההמלצה. לוד'גי ידני, אפשר גם בנזין, שמורה ועם ק"מ נמוך ככל האפשר (במסגרת התקציב).

JohnnyDough
23-06-2020, 20:09
לא דיברתי על מערכות מודרניות אקטיביות או על חווית נהיגה (בטח לא תמצא כזו באוריס וגם לא ממש באימפרזה).
הסנדרו התנהגה בצורה לא צפויה והיא נפלה במקומות שבהם גם רכבים מלפני 30 שנה לא נפלו בהם. אני לא מדבר על שודים, אני מדבר על דברים כמו כניסה לפניה במהירות של 20-30 קמ"ש בעיר. הוא לא בטוח מבחינה דינאמית, הוא לא בטוח מבחינה פאסיבית. זה לא רכב שהייתי מכניס אליו שלושה ילדים. אמינות? בהחלט (אבל לא כשמדובר בטורבו בנזין פיצי עם קילומטראז' גבוה).
אגב, יצא לי לנסוע בדאסטר חדשה (ידנית, 1.3 טורבו, 4X4) והיא היתה מודרנית לחלוטין מבחינת ההתנהגות שלה. שום דבר ממה שרשמתי על ההתנהגות של הסנדרו לא תקף לדאסטר ההיא אבל איזה אמינות היא תציג? לא ברור...

סוזוקי באלנו גם יכולה להיות אופציה טובה (יש להם עוד כמה דגמים שאולי באים בחשבון) וכמובן שהימנעות מגירים רובוטיים ומנועי טורבו היא דבר חשוב מבחינת האמינות (למרות שלכל כלל יש יוצאים מן הכלל לשני הכיוונים)

KKatkov
23-06-2020, 20:13
לא דיברתי על מערכות מודרניות אקטיביות או על חווית נהיגה (בטח לא תמצא כזו באוריס וגם לא ממש באימפרזה).
הסנדרו התנהגה בצורה לא צפויה והיא נפלה במקומות שבהם גם רכבים מלפני 30 שנה לא נפלו בהם. אני לא מדבר על שודים, אני מדבר על דברים כמו כניסה לפניה במהירות של 20-30 קמ"ש בעיר. הוא לא בטוח מבחינה דינאמית, הוא לא בטוח מבחינה פאסיבית. זה לא רכב שהייתי מכניס אליו שלושה ילדים. אמינות? בהחלט (אבל לא כשמדובר בטורבו בנזין פיצי עם קילומטראז' גבוה).
אגב, יצא לי לנסוע בדאסטר חדשה (ידנית, 1.3 טורבו, 4X4) והיא היתה מודרנית לחלוטין מבחינת ההתנהגות שלה. שום דבר ממה שרשמתי על ההתנהגות של הסנדרו לא תקף לדאסטר ההיא אבל איזה אמינות היא תציג? לא ברור...

סוזוקי באלנו גם יכולה להיות אופציה טובה (יש להם עוד כמה דגמים שאולי באים בחשבון) וכמובן שהימנעות מגירים רובוטיים ומנועי טורבו היא דבר חשוב מבחינת האמינות (למרות שלכל כלל יש יוצאים מן הכלל לשני הכיוונים)

נהגתי בסנדרו (כשהייתי בביקור ברוסיה) ונהגתי אלפי קילומטרים בלוגאן MCV של אבא.
בשני המקרים - אמנם חווית נהיגה לא הייתה שם, אבל ההתנהגות של הרכב לא הרגישה מסוכנת בשום צורה, גם כשמדובר בכבישים מפותלים.
יכול להיות שנהגת ברכב דפוק - עם לחץ לא תקין בצמיגים, תקלה מכאנית או תיקון גרוע אחרי תאונה?

xlib
24-06-2020, 08:14
לשאול המלצות לאוטו משפחתי בפורום אופנועים זה כמו לבקש מתכון להמבורגר בפורום של צימחונים. בחור ביקש
"2 כסאות תינוק ובוסטר לילד גדול".
זה דורש רכב יחסית רחב, בנזין או דיזל. בכל אלה:

טויוטה אוריס, מאזדה 3 האצ'בק, סוזוקי באלנו - אתה תתקשה לשים 2 כסאות ובוסטר ביחד.

זה תמונת ראי של תשובה של אישה ששואלים אותה "איזה אוטו את רוצה?", והיא עונה "ירוק". ידנית? טורבו? דיזל? איך כל זה יעזור כאשר כמעט כל רכב 5 מושבים הוא פשוט צר מדי. בשביל 2 כיסאות ובוסטר ביחד קונים רכב 7 מושבים. מיצובישי אאוטלנדר לדוגמא.

KKatkov
24-06-2020, 08:34
לשאול המלצות לאוטו משפחתי בפורום אופנועים זה כמו לבקש מתכון להמבורגר בפורום של צימחונים. בחור ביקש

טויוטה אוריס, מאזדה 3 האצ'בק, סוזוקי באלנו - אתה תתקשה לשים 2 כסאות ובוסטר ביחד.

זה תמונת ראי של תשובה של אישה ששואלים אותה "איזה אוטו את רוצה?", והיא עונה "ירוק". ידנית? טורבו? דיזל? איך כל זה יעזור כאשר כמעט כל רכב 5 מושבים הוא פשוט צר מדי. בשביל 2 כיסאות ובוסטר ביחד קונים רכב 7 מושבים. מיצובישי אאוטלנדר לדוגמא.

בקורולה נכנס, מנסיון של חבר עם 3 ילדים.
אבל אמרתי כבר, דאצ'יה לודג'י. הכי הרבה מקום לשקל שאפשר לקבל.
לדעתי גם רכבים בסגנון הקונקט/ברלינגו/דובלו יעשו עבודה, רק שלטעמי המחיר שלהם גבוה מדי. בלודג'י אפשר להשיג יחס "מצב רכב/מחיר" טוב יותר, ועוד לקבל 7 מקומות.

השושנים
24-06-2020, 09:15

לא יודע על מה אתה מדבר נכנס בקלות

ayalzo
24-06-2020, 15:03
רק צריך לוותר על האיזופיקס. ואגב, מי שחושב שהג'יפונים למיניהם בהכרח מרווחים יותר במשב האחורי טועה. גם בsuv הגדולים לא יכנסו שלושה מושבים אם הקיצוניים מחוברים באיזופיקס.

400SM
24-06-2020, 21:47
אכן עסק ביש, על איזו פיקס אני כמובן לא יכול לוותר..
בנוגע לדאסטר שנרשם פה... נסעת אני מניח על אחת חדשה, מה קורה בארוך טווח זה רק הזמן יאמר. בכל זאת - דאסטר..
הרכב בסופו של דבר לא צריך להיות פינוק. להסיע אותנו מא' לב' בנסיעות משפחתיות. ביום יום לאישתי יש רכב ולי יש את האופנוע אז זה בעיקר לטיולים בסופשים (לא חייב יכולות שטח, אם בא ברוך הבא אבל זה לא צורך).
ופורום אופנועים זה לא רלוונטי. לאופנוענים אין משפחות? אין ילדים? הם לא צריכים למצוא פתרונות שינוע ל4-5 נפשות?

עריכה: למה להתרחק מטורבו וגיר רובוטי? הזמנה לתקלות? לא אמין? כי היום לכל רכב שני יש טורבו
עריכה 2: אני לא מצפה להכניס את שלושת הילדים מאחורה, אין בעיה שכיסא תינוק אחד יהיה מקדימה, אבל צריך רכב שאפשר לבטל בו כריות אויר (בשלי כרגע לא ניתן)

JohnnyDough
24-06-2020, 23:56
רוב הגירים הרובוטיים הם בעייתיים מבחינת האמינות. אלה של קונצרן פולקסווגן (בדגש על 7 הילוכים עם מצמדים יבשים) הם אסון אבל אם לומר את האמת, רוב הרכבים שהם מייבאים לארץ הם אסון (למעט גירסאות דיזל ידניות שמציגות אמינות סבירה פלוס). גם אלה של פורד בעייתיים ביותר (ותזהר מפורד פוקוס עם תיבה רובוטית). אלה של יונדאי/קיה הם קומסי/קומסה.
מבחינת מנועי טורבו, זה תלוי. בגדול, לא הייתי נמנע ממנוע 1.4 שמוציא ~24 קג"מ (בכפוף לחיפוש ספציפי לגבי צרות מוכרות) או מנועים גדולים יותר עם יחס דומה של מומנט/נפח. מנועים קטנים יותר במכוניות גדולות (או מנועים עם טורבו בלחצים גבוהים יותר) הם כבר סימן שאלה. גם מנועי 3 צילינדרים הם סימן שאלה קל עם פוטנציאל לפגיעה באמינות. סקודה אוקטביה משומשת עם מנוע טורבו בנפח ליטר בודד, שלושה צילינדרים ותיבת DSG זה דוגמא למה לא לקנות...

ayalzo
25-06-2020, 08:17
אני רוצה לשבור עוד סטיגמה.
איזופיקס לא חד משמעית יותר בטיחותי. היו כאן דיונים בנושא, ואפשר גם להריץ חיפוש ברשת. היתרון העיקרי של איזופיקס הוא שהוא אמור להיות קצת יותר אידיוט-פרוף.

lokimonster
25-06-2020, 08:37
אם דלק לא מהווה בעייה ממליץ לך על B4.
רכב אמין מאוד רחב וחסון.

החזקתי כזה עד לפני שנתיים היה מודל 2001 2000 סמ"ק 125 כ"ס.
בתחילת דרכו היה מטופל מצויין עד שהפך לרכב שני ( אישתי קיבלה רכב מהעבודה) ואז יותר עמד משנסע.
למעט טיפולים לא היו בעיות לאורך 165000 הקילומטרים שהוא היה אצלנו.

ציריות (פעמונים) הוחלפו כמדומני פעם אחת - מחלה ידועה בסובארו
משאבת המתזים החלה לנזול עשינו איטום עם אפוקסי ונכון למעמד מכירת הרכב זה עבד.
מפלג החל לזייף הוחלף עלה כ700 שקל.
מתי שהוא הוחלפו הבולמים.
ואולי מנורה פעם באי אילו שנים.

לרעתו - חובב דלק בעיקר בנסיעה עירונית ( בין 8 ל10 קילומטר לליטר תלוי מי נוהג)
צמיגים אומרים שחייב להחליף את כל ה4 ( אני הייתי עושה הצלבות בין הצמיגים הקדמי והאחורי במהלך הטיפולים) בגלל ההנעה ה4X4.
ישיבה מאוד נמוכה ( יש כאלה שאוהבים את זה).

הB4 הייתה אצלנו כ9 שנים ובהחלט הייתה מכונית נהדרת.
ניתן למצוא כאלו בזול.

ofirus
25-06-2020, 12:51
יש לי קיה פורטה 2015 (צורה חדשה) ,במושב מאחור ישנו כסא תינוק ושני בוסטרים שנכנסים ללא בעיה.
אתה מוזמן להגיע אלי לראשון אם תרצה לראות, (לא מוכר רק עוזר לך להחליט) ,
בנוסף יש לה תא מטען ענק שכל עגלה יכולה להכנס אליו, קח גם את הנתון הזה בחשבון.

400SM
25-06-2020, 22:02
דבר ראשון תודה לכולם! מכל הלב!
מגיבוש כל הנתונים יחד עם השיקולים הכלכליים והצורך/דרישות לרכב שלישי צימצמתי לסוזוקי בלאנו סיטרואן C3 או קיה פורטה בהמלצת אופיר שתאמת קורץ לי מאוד.
מה שכן, בחיים לא שמתי לב כמה סוכנויות רכב מציעות היום רכבים למכירה. זה כאילו 90 אחוז סוחרים (פיכסה) ו10 אחוז פרטיים, קצת הזוי לי

ayalzo
25-06-2020, 22:04
הלו הלו, אל תשכח מי הראשון שהזכיר קיה ;) :)

lokimonster
25-06-2020, 22:05
אני בטוח מרגיז מישהו ואני מכיר פה לפחות 2 עם שיטרואן השיט לא טעות.

לך עלצפורטה או זוקי עזוב אותך מצרות פוטנציאליות בדמות אוונגארד

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

קידוזו
26-06-2020, 01:15
יודע להמליץ רק על הימנעות ממנועי טורבו בנפחים קטנים ובינוניים. הסיבה- היצרניות מודדות צריכת דלק זיהום ורעש איך שבראש שלהם (סל"ד וכו') לכן משתמשות בחלק מהנתונים כדי להראות שהרכב ירוק ומצד שני עם הרבה כוחות סוס (כשהטורבו נכנס לעבודה כמעט בכל נסיעה). הכונסים רגישים לשינויי חום וקור ויש תקלות.
עוד משהו, כיום (בניגוד לעבר) המנוע והגיר לא המקור להוצאות הגבוהות ודאגות אלא המחשב והחשמל.

Tribalmistyc2
26-06-2020, 07:55
יודע להמליץ רק על הימנעות ממנועי טורבו בנפחים קטנים ובינוניים. הסיבה- היצרניות מודדות צריכת דלק זיהום ורעש איך שבראש שלהם (סל"ד וכו') לכן משתמשות בחלק מהנתונים כדי להראות שהרכב ירוק ומצד שני עם הרבה כוחות סוס (כשהטורבו נכנס לעבודה כמעט בכל נסיעה). הכונסים רגישים לשינויי חום וקור ויש תקלות.
עוד משהו, כיום (בניגוד לעבר) המנוע והגיר לא המקור להוצאות הגבוהות ודאגות אלא המחשב והחשמל.

טורבו נכנס לפעולה מרגע שהתנעת את המנוע - מה שמשתנה היא מתי מתחילה הגדישה וכמה גודשים.
המנוע והגיר הם ההוצאות הגדולות כי שם העומס.
בגלל אילוצי זיהום לוקחים מנועים קטנים ודוחקים אותם בעזרת מגדש.
מגדש מעלה את הלחצים במנוע וזה מגביר את הבלאי.
לגבי גירים - גירים רובוטיים נוטים ליותר תקלות מגירים אוט' או רציפים (פלנטרי ו CVT).
ולגבי הכונסים - פתח יניקה זה צינור איזה תקלות יש שם?

Dresdner
26-06-2020, 13:20
אני רוצה לשבור עוד סטיגמה.
איזופיקס לא חד משמעית יותר בטיחותי. היו כאן דיונים בנושא, ואפשר גם להריץ חיפוש ברשת. היתרון העיקרי של איזופיקס הוא שהוא אמור להיות קצת יותר אידיוט-פרוף.

הADAC הגרמני עשה מבחנים לISOFIX ובפגיעות צד אין בכלל השוואה, הISOFIX מנצח ובגדול, הסיבה פשוטה, חגורת הבטיחות בגדול נועדה לרסן את הגוף בפגיעה קידמית לא צידית אבל גם בפגיעות הקידמיות ISOFIX מנצח.

Dresdner
26-06-2020, 13:32
טורבו נכנס לפעולה מרגע שהתנעת את המנוע - מה שמשתנה היא מתי מתחילה הגדישה וכמה גודשים.
המנוע והגיר הם ההוצאות הגדולות כי שם העומס.
בגלל אילוצי זיהום לוקחים מנועים קטנים ודוחקים אותם בעזרת מגדש.
מגדש מעלה את הלחצים במנוע וזה מגביר את הבלאי.
לגבי גירים - גירים רובוטיים נוטים ליותר תקלות מגירים אוט' או רציפים (פלנטרי ו CVT).
ולגבי הכונסים - פתח יניקה זה צינור איזה תקלות יש שם?

כבר אין הרבה אופציות אם רוצים להמנע מטורבו ותיבה כפולת מצמדים, לכן מזדה קצת שונה מהעדר עם מנוע 2.5 ליטר בלי טורבו ועם תיבה פלנטרית משודרגת, המנוע הזה יחזיק עשורים

ayalzo
26-06-2020, 16:45
מחקרים אחרים (שאין לי יכולת לקשר כאן כי אין לי מושג איפה הם) דווקא מראים אחרת.
בפגיעות צד, כשהכסאמחובר בצורה הרבה יותר קשיחה, יותר אנרגיה מועברת יותר מהר לכסא. הטלטול שהעולל חווה יותר חזק.

מעניין אותך להעמיק? נסה לחפש דיונים ישנים על איזופיקס בג'יפולוג.
מכיוון שאתה הראשון שזרק לתגובה שלו אותיות באנגלית מבחינתי ניצחת. ואני חי בשלום עם זה שאתה טועה.

השושנים
27-06-2020, 15:51
אתה מוזמן לבחון את הסוזוקי-היא לא למכירה אבל לקבלת החלטה בכייף!

Dresdner
27-06-2020, 17:48
מחקרים אחרים (שאין לי יכולת לקשר כאן כי אין לי מושג איפה הם) דווקא מראים אחרת.
בפגיעות צד, כשהכסאמחובר בצורה הרבה יותר קשיחה, יותר אנרגיה מועברת יותר מהר לכסא. הטלטול שהעולל חווה יותר חזק.

מעניין אותך להעמיק? נסה לחפש דיונים ישנים על איזופיקס בג'יפולוג.
מכיוון שאתה הראשון שזרק לתגובה שלו אותיות באנגלית מבחינתי ניצחת. ואני חי בשלום עם זה שאתה טועה.

איך אתה רוצה שאני יכתוב ADAC? בכל מקרה הם הוכיחו במשך עשרות שנים שהם יודעים את העבודה ונחשבים למובילים בתחום בדיקות הבטיחות.

קידוזו
27-06-2020, 23:20
אני בטוח מרגיז מישהו ואני מכיר פה לפחות 2 עם שיטרואן השיט לא טעות.

לך עלצפורטה או זוקי עזוב אותך מצרות פוטנציאליות בדמות אוונגארד

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
ה GS היה זוועה, BX יצר את אגדת הבוקסות הנוזלות אבל ה C5 2000 רכב אמין מאוד. 500,000 ק"מ הם קנה מידה מספיק טוב.
רכבים בני 20 שנוסעים ונראים במצב דנדש.
155 כ"ס, נוחות ללא תחרות, בטיחות גבוהה מאוד, מרווח ובדגם הישן תא המטען ענק.
באיזה עוד מכונית פרטית אפשר להכניס חבית יין קומפלט ולצוף על 130 ללא רעשי רוח וכביש.? אין מתלים כאלה ולא יהיו.
אם הדגם הזה היה ממשיך לרוץ אין סיכוי שהייתי קונה משהו אחר. מבחינת תמורה פור דה שקל שום דבר לא מתקרב.

Tribalmistyc2
28-06-2020, 00:54
כבר אין הרבה אופציות אם רוצים להמנע מטורבו ותיבה כפולת מצמדים, לכן מזדה קצת שונה מהעדר עם מנוע 2.5 ליטר בלי טורבו ועם תיבה פלנטרית משודרגת, המנוע הזה יחזיק עשורים

skyactive -x
בנזין אטמוספרי עם ניצולת של מנוע דיזל או באזור.

JohnnyDough
28-06-2020, 10:30
skyactive -x
בנזין אטמוספרי עם ניצולת של מנוע דיזל או באזור.

הוא לא אטמוספרי. הוא מכיל סופרצ'ארג'ר במימוש קצת משונה ויחס דחיסה של דיזל.
זה מנוע חדש, הוא אחר והוא דור ראשון ככה שלא ברור כמה אמינות הוא יציג.

Tribalmistyc2
28-06-2020, 10:51
הוא לא אטמוספרי. הוא מכיל סופרצ'ארג'ר במימוש קצת משונה ויחס דחיסה של דיזל.
זה מנוע חדש, הוא אחר והוא דור ראשון ככה שלא ברור כמה אמינות הוא יציג.
באותו אופן אפשר לומר שגם מנוע דיזל אטמוספרי מכיל סופר צ'ארג'ר במימוש קצת משונה.
מה שלא נכון לומר

Dresdner
28-06-2020, 12:45
הsky active x קצת מאכזב, הוא עובד וכרגע אין בעיות איתו אבל היתרונות על מנוע בנזין או דיזל במציאות לא כמו שהיה על הנייר.
בכל מקרה עדיין ה2.5 אוטומט אטמוספרי של מזדה זה סוס עבודה להרבה שנים, יש שם הרבה טכנולוגיה חדשה אבל הכל מבוסס על הישן והטוב, אין תחליף לסמ"ק.