מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : חניית אופנועים-טריטוריה

the striker
25-06-2020, 09:16
מה דעתכם ? אני חונה את אופנועי כשאני בעבודה, באותו מיקום (לשם קשירה ואי הפרעה למעבר) כבר כ-8 שנים.
לצערי היום כשהגעתי לעבודה, חנה באותו מקום קטנוע. יש לציין שאת השרשרת בה אני קושר את האופנוע אני משאיר קשורה לגדר באופן סולידי. גם אותו בעל קטנוע משאיר שם שרשרת, ואני מניח שראה את השרשרת שלי במקום.

השאלה המופנית לדעתכם: האם כשאראה את בעל הקטנוע, לגיטימי לומר לו משהו בעניין ושאולי יעשה טובה ויחנה במקום (כמובן ברוח טובה וכבקשה) אחר לאור ההיסטוריה.

יש לציין שמדובר בשטח ציבורי, ואין לי בעלות עליו.

מה דעתכם ? לגיטימי לדבר איתו או לא ?

asafie
25-06-2020, 09:17
מה דעתכם ? אני חונה את אופנועי כשאני בעבודה, באותו מיקום (לשם קשירה ואי הפרעה למעבר) כבר כ-8 שנים.
לצערי היום כשהגעתי לעבודה, חנה באותו מקום קטנוע. יש לציין שאת השרשרת בה אני קושר את האופנוע אני משאיר קשורה לגדר באופן סולידי. גם אותו בעל קטנוע משאיר שם שרשרת, ואני מניח שראה את השרשרת שלי במקום.

השאלה המופנית לדעתכם: האם כשאראה את בעל הקטנוע, לגיטימי לומר לו משהו בעניין ושאולי יעשה טובה ויחנה במקום (כמובן ברוח טובה וכבקשה) אחר לאור ההיסטוריה.

יש לציין שמדובר בשטח ציבורי, ואין לי בעלות עליו.

מה דעתכם ? לגיטימי לדבר איתו או לא ?לא, זה שטח ציבורי, הראשון שמגיע זכה בחניה.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

erani99
25-06-2020, 10:03
לא עולה כסף ולא מזיק לאף אחד שתנסה לדבר איתו, יפה כן ... כי אכן השטח ציבורי ואין לאף אחד זכות בלעדית שם.
לדבר = להגיע להסכמה לגבי המיקום, של שניכם

AsafA
25-06-2020, 10:36
לגיטימי לחלוטין לנסות להסביר ברוח טובה.

the striker
25-06-2020, 10:50
תודה לעונים, ממש מתלבט.
מצד אחד לא נעים לי, שטח ציבורי וכזה.

מצד שני, אם אחליט לשוחח איתו, זה לחלוטין יהיה ברוח טובה וכבקשה.

zx2r
25-06-2020, 10:59
יש מקום לשניכם שם או שזה ספוט לכלי אחד?

asafie
25-06-2020, 11:03
אם מישהו היה פונה אלי בבקשה כמו העלת פה, הייתי מתעלם ממנו וחושב לעצמי שזאת חוצפה, אין לך זכות "לנכס" לעצמך חניה ציבורית.
מה הציפיות שלך מהרוכב השני? שאם הגיע למקום ויש חניה לא יחנה?

erani99
25-06-2020, 11:10
אם מישהו היה פונה אלי בבקשה כמו העלת פה, הייתי מתעלם ממנו וחושב לעצמי שזאת חוצפה, אין לך זכות "לנכס" לעצמך חניה ציבורית.

אפשר לדבר ולסכם לגבי מיקום.. ואולי יש שם מקום ליותר מכלי אחד.
אולי בכלל זה היה חד-פעמי של הקטנוע

asafie
25-06-2020, 11:17
אפשר לדבר ולסכם לגבי מיקום.. ואולי יש שם מקום ליותר מכלי אחד.
אולי בכלל זה היה חד-פעמי של הקטנועלסכם מה? זאת חניה ציבורית והראשון שחנה בה זכה. איך היה מרגיש פות"ש זה אם הבחור השני היה פונה אליו, בנחמדות ומבקש ממנו שלא יחנה שם כי נוח לו ונגיש לו המקום? לא לעניין.

600 ירושלמי
25-06-2020, 11:32
אם היית פונה אליי לא הייתי טורח אפילו לענות לך, מצטער.
זה הזוי.
ואם הבחור לא הכי נורמטיבמ הוא עוד עלול להתרגז ולגרום לך לא לרצות לחנות שם.

erani99
25-06-2020, 12:37
לסכם מה? זאת חניה ציבורית והראשון שחנה בה זכה. איך היה מרגיש פות"ש זה אם הבחור השני היה פונה אליו, בנחמדות ומבקש ממנו שלא יחנה שם כי נוח לו ונגיש לו המקום? לא לעניין.

וואלה הגזמתם... ולא לבקש ממנו קודם כל, לדבר איתו ולראות ביחד איך שניהם מסתדר להם מקום שמה.
כולה חנייה במקום ציבורי, לא צריך לעשות מזה סימפוזיון

moonshield
25-06-2020, 12:37
מצד אחד, אני מבין את פות''ש ורצונו לנסות לטפל בעניין בצורה רגועה וחיובית, מצד שני אני לגמרי מבין את הטענות ''הזוי'' בתגובות, ואפרט:
אצלי בעבודה יש חניית אופנועים שצמודה לחניית אופניים. אני מחנה באופן די קבוע באותו מקום ומשאיר את השרשרת שלי קשורה לגדר באותה נקודה. קרו פעמים שכשהגעתי חנה שם אופנוע אחר ואני הזזתי את השרשרת בהתאם. במשך תקופה אחד האופניים החליט שחניית האופניים לא מספקת אותו והחנה את הצעצוע שלו בצורה שמפריעה לי לחנות. בפעם אחת שנפגשתי איתו בחניה ביקשתי ממנו בנימוס שלא יחנה שם כי הוא תופס חניה לאופנוע (לא בהכרח שלי), בעוד המתקן של האופניים ריק. הוא עשה קולות של הבנה, אבל אחרי זמן מה החליט לחנות את האופניים שלו בדיוק במקום שהשרשרת שלי נמצאת. כשזה קרה לפני שהגעתי עם האופנוע הייתי מזיז לו את האופניים וקושר את האופנוע והכל היה בסדר. הבעיה התחילה כשהוא היה מחליט לקשור את האופניים שלו על השרשרת שלי אחרי שאני הגעתי. אחרי כמה פעמים החלטתי שנמאס לי והשארתי פתק שבפעם הבאה שהוא יקשור את האופניים שלו בצורה שמפריעה לי אני לא אתחשב בו בחזרה ואקשור לו את האופניים עם השרשרת שלי, ושיחפש איך לשחרר אותם. כמובן שזה הוביל לכך שמנהל הבניין פנה אלי ורצה להבין מה הסיפור, כשהראתי לו את זה הוא הסכים איתי ופנה לבחור עם האופניים בדרישה שיקשור אותם למתקן האופניים ולא יתפוס חניה של אופנועים. בנוסף בחניה משתמשים גם פקחי החניה של העיריה לחנות את הקקנועים שלהם בין סיבוב דוחות אחד למשנהו. הם חונים את העגלות שלהם כמו פלנגות, איפה שנעצר הקקנוע שם הוא נשאר, לרוב לא בחניה אלא לפני האזור המסומן ובצורה שמפריעה לי (או לכל אופנוע אחר שמנסה לחנות בצורה מתחשבת) להיכנס לחניה. כשפניתי לאחד מה והערתי לו, קיבלתי תירוצים של גנון (אני תכף יוצא, לא תמיד יש חניה למרות שהחניה ריקה וכו') ולכן הבנתי שאיתם אין מה לדבר.
בסופה של מגילה, תחנה ככל שתוכל בחניה המועדפת עליך, אם אופנוע אחר חנה שם תזיז את השרשרת לחניה הבאה בתור ותחזיר אותה למקומה לפני שאתה הולך. לפעמים יש אנשים שמבינים את הרמז (של שרשרת עבה שקשורה שם ונמצאת בשימוש קבוע) ולפעמים יש ח#רות שלא יבינו או יתחשבו גם אם זאת היתה אמא שלהם. אותם אחרונים לרוב יהיו גם אלו שיחנו בחניית נכים או יחסמו חניה פרטית כי "זה רק לשניה", "אני תכף יוצא" וכו' וגם אחרי ששוטר יצמיד להם דו"ח לשימשה הם ימשיכו להיות ח#רות.
עריכה:
לתוהים, אני לא אחנה את האופנוע אם יש שם שרשרת של מישהו אחר, ואני כן אקבל בהבנה אם רוכב קבוע אחר יבקש בנימוס שנסדיר ביננו חניה "קבועה" שתשרת את שנינו.

asafie
25-06-2020, 12:58
וואלה הגזמתם... ולא לבקש ממנו קודם כל, לדבר איתו ולראות ביחד איך שניהם מסתדר להם מקום שמה.
כולה חנייה במקום ציבורי, לא צריך לעשות מזה סימפוזיוןבדיוק, אתה אמרת "מקום ציבורי" ולכן הראשון שחנה שם, החניה שלו. לפנות למישהו אחר ולבקש ממנו שלא יחנה שם זה חוצפה.
וכל הרעיון בשאלה ששאל פות"ש זה לעורר סימפוזיון.

Tribalmistyc2
25-06-2020, 13:08
שמע אחי זה שטח ציבורי...אבל אני כאן הרבה שנים אז זו החניה שלי.
אז תעשה טובה תחנה במקום אחר.
ברוח טובה

asafie
25-06-2020, 13:58
שמע אחי זה שטח ציבורי...אבל אני כאן הרבה שנים אז זו החניה שלי.
אז תעשה טובה תחנה במקום אחר.
ברוח טובהזה שטח ציבורי או חניה שלך? זה לא יכול להיות שניהם.

Tribalmistyc2
25-06-2020, 14:22
זה שטח ציבורי או חניה שלך? זה לא יכול להיות שניהם.

בדיוק.

ofirus
25-06-2020, 15:15
אין לאף אחד שום זכות בשטח ציבורי רק חובה והיא לשמור עליו נקי ושלם.
לפות"ש אין זכות בשטח הציבורי וכך גם אין לבעל הקטנוע,כל הסדר שתגיעו אליו אינו בתוקף
ושווה כקליפת השום מתוקף היותו לא חוקי.(תופעת ה"טרמפיסט")
מציע לך למצוא מקום חניה אחר ולא להכנס לעימותים שעלולים להזיק לך. בהצלחה.

ayalzo
25-06-2020, 17:58

מבחינת שטח ציבורי אתה צודק. אבל מבחינת דרך ארץ אני חולק עליך.
אם הייתי מתחיל להחנות במקום חדש, ומישהו היה בא ומבקש ממני יפה (מבקש. לא דורש), וואלה, הייתי בכיף מחפש מקום אחר.
מה יש לו להפסיד? מקסימום הבחור השני לא בנאדם נחמד ויגיד לו לא.
בינינו אם הוא ראה שיש שם שרשרת וחנה בכל זאת, הוא כנראה לא בנאדם נחמד, אבל לשאול לא יזיק.
אבל, אין מקום לשניים?

asafie
25-06-2020, 18:10
אם הייתי מתחיל להחנות במקום חדש, ומישהו היה בא ומבקש ממני יפה (מבקש. לא דורש), וואלה, הייתי בכיף מחפש מקום אחר.
מה יש לו להפסיד? מקסימום הבחור השני לא בנאדם נחמד ויגיד לו לא.
בינינו אם הוא ראה שיש שם שרשרת וחנה בכל זאת, הוא כנראה לא בנאדם נחמד, אבל לשאול לא יזיק.
אבל, אין מקום לשניים?אז אם קשרתי שרשרת על עמוד ברחוב יש לי חזקה על השטח? טוב לדעת...

ayalzo
25-06-2020, 18:26
קרא שוב מה כתבתי. אין שום חזקה על שום דבר. אבל אנשים לפעמים מצליחים להסתדר גם בלי עורכי דין, וגם בלי לדקור אחד את השני.

Tribalmistyc2
25-06-2020, 18:27

גם בן ז*** אפשר לומר בנועם.

אם אפשר לחלוק מעולה ואם לא - העמוד על בסיס מקום פנוי.
מי שבא קודם תופס.
אולי החדש יתייאש

פיינשמקר
25-06-2020, 20:56
הזוי :)
עצם הפנייה היא בגדר חוצפה. פר אקסלנס.
פות״ש צריך להודות על מזלו הטוב בכל השנים שבהן חנה לבד, וזהו.
חנייה ציבורית כשמה כן היא.

ayalzo
25-06-2020, 21:08
אני אומר בואו נסתכל על זה מנוקדת מבט קצת אחרת.
הגעת למקום עבודה חדש,
אתה רואה שרשרת (לא אלו שרואים שהן קשורות כבר שנים בלי שנגעו בהן), ואולי גם ראית כמה פעמים אופנוע של מישהו שחונה שם בדרך כלל.
האם אתה תקשור את האופנוע שלך דווקא שם? או שתחפש מקום אחר שאולי לא מפריע לאף אחד?
אני הייתי מחפש מקום אחר.
אבל זה אני. מין חוצפן שכזה...

moonshield
25-06-2020, 21:34
אני אומר בואו נסתכל על זה מנוקדת מבט קצת אחרת.
הגעת למקום עבודה חדש,
אתה רואה שרשרת (לא אלו שרואים שהן קשורות כבר שנים בלי שנגעו בהן), ואולי גם ראית כמה פעמים אופנוע של מישהו שחונה שם בדרך כלל.
האם אתה תקשור את האופנוע שלך דווקא שם? או שתחפש מקום אחר שאולי לא מפריע לאף אחד?
אני הייתי מחפש מקום אחר.
אבל זה אני. מין חוצפן שכזה... ^^^^
מה שהוא אמר.
לאן לקחתם את כל הנושא, חוצפה, דקירות ועניינים. לדעתי, הרבה לפני שאני מחפש להיעלב/להיתרעם/להיפגע וכו' אני מעדיף להיות בנאדם וכמעט תמיד אני אעדיף את הדרך לפתור בעיה בלי להיכנס לעימות. כמו שכתבתי, רוב הפעמים אני אעדיף ללכת עוד מטר ולא לחנות לבנאדם על השרשרת, בדיוק כמו שאני אעדיף להגיע לפשרה עם רוכב אחר על חלוקת החניה (הציבורית) על פני להתנהג כמו זבל ולעשות 'דווקא'. זה כמו חניה עם רכב בחניון ציבורי, אפשר להתנהג כמו בנאדם ולחנות בין הסימונים המיועדים לרכב, או שאפשר לחנות כמו #$* על שתי חניות בלי להתחשב באף אחד. אני אישית מעדיף את הדרך הראשונה, לצערי לא כל האנשים חושבים כמוני.

matanbar26
25-06-2020, 22:45
השנקל שלי לדיון.
יכול להעיד על עצמי שאם היית פונה אליי הייתי כנראה זורם איתך (בהנחה ואם שאני מגיע יש חנייה נוספת).
אבל אנחנו ישראלים, עצם הבקשה יכול לעצבן.
בסופו של דבר זאת חנייה ציבורית (שרשרת לא שרשרת) ואין לך בעלות או זכות ראשונים עליה.
ואם כבר חושבים הפוך:
אם אתה מגיע למקום חדש, האם אתה מחפש שרשרות או משהו בסגנון או פשוט חונה איפה שפנוי?

קידוזו
26-06-2020, 01:02
שים שלט- חניה תפוסה.
אם חנון, יוותר.
8407

NAOR2207
26-06-2020, 07:51
הזדמנות מצויינת להכיר חברים חדשים.
דבר איתו. בנועם. תסביר לו את המצוקה שלך. לך תדע ....

the striker
28-06-2020, 10:01
נאור ואיילזו הבינו את העניין, איילזו הגדיל לעשות ונתן נקודת ראות הפוכה כדי שיבינו את המצב לאשורו. גם הגישה של טריבלמסטייק2 מקובלת, לא מחפש לריב ולא לתפוס חזקה על שטח ציבורי.

בסופו של יום אכן מדובר שטח ציבורי, לא שלי ולא של אבא שלי. אבל מודה שגם אני כמו איילזו, אם הייתי מגיע למקום עבודה חדש ורואה אופנוע עומד במקום מסויים, לא הייתי נדחף לו. אבל זה אני.

עדכון, במקרה נתקלתי בבחור, היה באמת בחור נחמד והבין אותי. לא כמו חלק מהמתלהמים כאן בשירשור.

סליחה על החריגה מהוראות הפורום:

אספי ופיינשמייקר, ז'דיינו .....

asafie
28-06-2020, 10:09
נאור ואיילזו הבינו את העניין, איילזו הגדיל לעשות ונתן נקודת ראות הפוכה כדי שיבינו את המצב לאשורו.

אכן שטח ציבורי, לא שלי ולא של אבא שלי. אבל מודה שגם אני כמו איילזו, אם הייתי מגיע למקום עבודה חדש ורואה אופנוע עומד במקום מסויים לא הייתי נדחף לו. אבל זה אני.

עדכון, במקרה נתקלתי בבחור, היה באמת בחור נחמד והבין אותי. לא כמו חלק מהמתלהמים כאן בשירשור.

אספי ופיינשמייקר, ז'דיינו .....

סליחה על החריגה מהוראות הפורוםקטונתי מלנסות להסביר לך את הקונספט של רשות היחיד ורשות הרבים, זכויות וחובות במקומות ציבוריים וכו'...
ממש לא מתפקידי לנסות לתקן את החינוך שקיבלת וממש לא התלהמתי.
להבא, אם לא תרצה שיסתרו את דעתך אל תשאל בפורום לדעות של אנשים אחרים.
ובקשר ל"ז'דיין", אני משתדל בכל יכולתי, כמה שיותר.

the striker
28-06-2020, 10:18
תהנה אספי כמה שיותר, במקצועי נתקלתי כבר באנשים, בוא נאמר דווקניים. מבחינתך אפילו לשוחח עם הבן אדם, לא אפשרי, לשוחח, לא לאיים לא להתחיל מריבה, לשוחח.

אז בוא אעשה תיקון, ז'דיין ולא במובן החיובי.

סיימתי, רק רכיבות טובות

asafie
28-06-2020, 10:25
תהנה אספי כמה שיותר, במקצועי נתקלתי כבר באנשים, בוא נאמר דווקניים. מבחינתך אפילו לשוחח עם הבן אדם, לא אפשרי, לשוחח, לא לאיים לא להתחיל מריבה, לשוחח.

אז בוא אעשה תיקון, ז'דיין ולא במובן החיובי.

סיימתי, רק רכיבות טובותנמוך לי מידי, לא אגיב.
שיהיה יום טוב (במובן החיובי)[emoji1317]

ayalzo
28-06-2020, 11:05
בברכת ז'דיינו (אמן ואמן)
לכולנו :)
שבוע טוב.

פיינשמקר
28-06-2020, 13:12
בסופו של יום אכן מדובר שטח ציבורי, לא שלי ולא של אבא שלי.

ופה קבור הכלב.
כי אם אכן אתה מבין את זה, אז למה בכל זאת פנית לקולגה שלך?
פנית אליו מתוך איזו שהיא תחושת ״מגיע לי״ ורצון שהוא יואיל בנימוסו למצוא לחנייה אחרת. יכולת להציע לו לחלוק את החנייה באיזה שהוא סידור. אני מנחש שזה לא עלה על הפרק, נכון?

אני שמח שהכל הסתיים בנינוחות וחברות, אבל התנהגת לחלוטין לא על פי אמות המוסר.
אני מאמין לך שאתה חש שהתנהגת בסדר, אבל זו פשוט היתה התנהגות ה״ישראלי המכוער״ בעטיפה מנומסת.

תעשה עם זה מה שתרצה, קרא לי מתלהם, ווטאבר.

the striker
28-06-2020, 13:53
מצטער, הבטחתי שסיימתי, אבל לצערי איני יכול עוד.

מוסר ? מוסר ? מי שמדבר על מוסר.

כפי שציינתי, לרגע לא הרגשתי ששטח ציבורי שייך לי, ולרגע לא חשתי שמגיע לי. ומי שישראלי מכוער בחסות ה"מוסר", הוא אתה.

מצטער, המוסר שלך עלוב. אני מכיר אנשים כמוך, זהו עכשיו סיימתי.

NAOR2207
28-06-2020, 20:08
יהודים יקרים לנשום עמוק. המשיח כבר פה. לחייך. להעלות תדר.
ואת זה אומרים גם לא חובשי כיפה (https://www.youtube.com/watch?v=gCqxyiahE7E). ואפילו לא יהודים (https://www.youtube.com/watch?v=5LMhbBEhvDI).

תינוק - בוכה מאיפה שכואב לו.
אנשים פה מזכירים את המסכנים המפוחדים ברחוב עם המסיכה חונקת אותם.

the striker (http://fullgaz.co.il/forums/member.php/2522-the-striker) תשמח! יש לך עבודה בזמן שאנשים מודאגים מהעתיד וקרסו כלכלית :)
(ואל תשכח לתת צדקה. צדקה תציל ממוות)

גילוי נאות: כותב פוסט זה רחוק מהפרקטיקה לה הטיף זה עתה

naked
29-06-2020, 23:21
מאוכזב ונגעל מהתגובות והגישה כאן. דבר אחד ברור - רובכם לא הייתם מכבדים בן אדם שמבקש מכם בנימוס לתת לו לחנות במקום שנוח לו והוא רגיל אליו, פשוט כי אתם לא חייבים.
אפסים אחד אחד. מאחל לכם לאבד כל קשר לדו"ג.

ees
30-06-2020, 01:00
מאוכזב ונגעל מהתגובות והגישה כאן. דבר אחד ברור - רובכם לא הייתם מכבדים בן אדם שמבקש מכם בנימוס לתת לו לחנות במקום שנוח לו והוא רגיל אליו, פשוט כי אתם לא חייבים.
אפסים אחד אחד. מאחל לכם לאבד כל קשר לדו"ג.
לא הלכת רחוק מדי?
בן אדם שיבקש ממך "לא לחנות במקום שנוח לו והוא רגיל אליו" בחניה ציבורית? ואם גם לאדם השני אותו מקום חניה נוח עבורו?
יש פה תפישה מוזרה לגבי שימוש בשטח ציבורי. מה השלב הבא? אני בא כל יום לסככה הזאת בים אז תזוז בבקשה? אני מחנה את האוטו כל יום במקום הזה אז תואיל להזיז אותו?
הכל בנועם כמובן, אבל המקום הזה הוא שלי.

asafie
30-06-2020, 05:53
אפסים אחד אחד. מאחל לכם לאבד כל קשר לדו"ג.כי הבקשה שלו היא לא מכבדת, בדיוק כמו הניסוח שלך.
מסתבר שאנחנו חיים בעולם הפוך שבו כל אחד יכול ליטול לעצמו את הזכות על מקום ציבורי, אני לא הייתי מעז מלכתחילה לבקש ממישהו שחונה במקום ציבורי שלא לעמוד שם (פה טמונה החוצפה האמיתית), אבל בעולם שבו לאופנוענים יש את הלגיטימציה לשים מערכות פליטה רועשות מבלי להתחשב בזה הם מפגע סביבתי לציבור ובמדינה שקריוקי מבוקר עד ערב זה בסדר אני מבין איך הגענו למצב שבו אנחנו האפסים...

ואגב, גם לי אין מושג איך אני ואתם באותה הקבוצה, כך יצא...

erez59
30-06-2020, 06:39
ומחר יחנה שם מישהו אחר, גם ממנו תבקש? ומחרתיים עוד מישהו, גם ממנו תבקש?

ayalzo
30-06-2020, 08:41
חברים, אתם קצת קיצוניים בקטע של שחור ולבן. לא כל בקשה היא "חוצפה" מצד אחד, ולא כל אחד שלא מוכן לקבל בקשה הוא "אפס".
הכל עניין של גישה.
אם בחור היה ניגש אלי ומסביר לי בנועם את המצב, ומבקש יפה, תו"כ שהוא מודע לכך שזאת לא חניה שלו, אבל בכ"ז הוא רגיל לחנות שם כבר ארבעים שנה, הייתי מבין. לכו תדעו, אולי גם נצא לרכוב ביחד.

מצד שני, אם אותו בחור ייגש אלי ו"יודיע לי" שהחניה היא שלו, ושאלך לחפש לעצמי חניה אחרת,
ייתכן וזה יגרום לי להשתין לו כל בוקר על האופנוע (אם אגיע אחריו, ולא אספיק לתפוס לו את החניה דווקא). ואז כמובן שזה גם יתדרדר לדקירות ומשטרה וכל התרחישים שאתם מפליגים בהם בדמיונכם.

וזה כאמור דיון תיאורטי, כי דרך ארץ בעיני, היא כשמגיעים למקום חדש, לנסות לכבד את הנהוג בו ולגלות מעט צניעות.

גילוי נאות, הכותב חי במדינה שבה אנשים מוצאים את מותם בגלל ויכוחים על חניה.

פיינשמקר
30-06-2020, 10:21
חברים, אתם קצת קיצוניים בקטע של שחור ולבן. לא כל בקשה היא "חוצפה" מצד אחד, ולא כל אחד שלא מוכן לקבל בקשה הוא "אפס".
הכל עניין של גישה.
אם בחור היה ניגש אלי ומסביר לי בנועם את המצב, ומבקש יפה, תו"כ שהוא מודע לכך שזאת לא חניה שלו, אבל בכ"ז הוא רגיל לחנות שם כבר ארבעים שנה, הייתי מבין. לכו תדעו, אולי גם נצא לרכוב ביחד.

מצד שני, אם אותו בחור ייגש אלי ו"יודיע לי" שהחניה היא שלו, ושאלך לחפש לעצמי חניה אחרת,
ייתכן וזה יגרום לי להשתין לו כל בוקר על האופנוע (אם אגיע אחריו, ולא אספיק לתפוס לו את החניה דווקא). ואז כמובן שזה גם יתדרדר לדקירות ומשטרה וכל התרחישים שאתם מפליגים בהם בדמיונכם.

וזה כאמור דיון תיאורטי, כי דרך ארץ בעיני, היא כשמגיעים למקום חדש, לנסות לכבד את הנהוג בו ולגלות מעט צניעות.

גילוי נאות, הכותב חי במדינה שבה אנשים מוצאים את מותם בגלל ויכוחים על חניה.

צורת ההגשה לא משנה את מהות.
את המהות אפשר להגיש כיריקה לפרצוף, או עטוף בחיוכים ונועם.
פזר על זה סוכר ונצנצים למעלה, זה לא משנה.

הענין כאן מתמצה בטענה פשוטה - ״אני יודע שהחניה הזו אמורה להיות שייכת לכולם, אבל אני מודיע לך שהיא שלי. אז אתה אל תחנה פה.״

מבחן ההגשה לא רלוונטי לחוסר הלגיטימיות של עצם הבקשה. כפי שאמר כאן מישהו אחר, גם ״תלך להזדיין״ אפשר להגיד בנימוס.

erani99
30-06-2020, 10:48
שיח חרשים (עדיף שיח קנביס:biggrin:)
כולה התכוונו שידברו ביניהם ויגיעו להסכמה (ככה אני הבנתי) אם המקום פנוי, לא לבקש ישר "אני הייתי לפני.." או "צ'מע יש פה שרשרת כבר, לא שמת לב?.."
ברור שהמקום ציבורי ולא יעזור הרי כי בסוף יבוא שליח מזדמן ואם המקום פנוי הוא יעמוד שם ושניהם יכולים לחפש.
לאן ירדתם?!?!? :confused2:

עמיר
30-06-2020, 13:16
מצד אחד, כתבו פה כמה ש- "אם אני מגיע למקום ויש שם שרשרת אני לא אחנה שם" זה טוב ויפה, סביר להניח שגם אני אנהג כך.
מצד שני, אם מישהו מגיע למקום מסויים, רואה שיש שרשרת, וחונה שם בכל זאת, אין לבוא אליו בטענות או בקשות שיפנה את המקום.

מה אני הייתי מנסה לעשות במקרה דומה שבו רק דו"ג אחד יכול לחנות שם ואני במצב רוח טוב?
פונה אליו במטרה לראות אם יש פה מצב שאני "מגלה" חבר חדש בקרבת העבודה שיש לו תחומי עניין משותפים לשלי - אם כן, תענוג, אם לא, ניסיתי.

ואם לא אני לא במצב חברותי, לא הייתי פונה אליו ונשאר עם התובנה שבחניה ציבורית פעם אתה מוצא אחלה מקום ופעם אתה חונה יותר רחוק.

600 ירושלמי
30-06-2020, 14:55
נשאר עם התובנה שבחניה ציבורית פעם אתה מוצא אחלה מקום ופעם אתה חונה יותר רחוק.
ובא לציון גואל.
סיכמת את כל השרשור הזה במשפט.

קידוזו
01-07-2020, 00:59
וואלה.
השרשור הזה.
8415