מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : הצטרפתי לסטטיסטיקה... עצות לאחר תאונה

mudale222
04-07-2020, 18:00
אז אחרי הרבה הרבה שנים... לראשונה בחיי.. תאונה עם כלי רכב אחר.
יום חמישי בלילה, בצומת של המרכז המסחרי בקריית יובל, היה אדום וכמה רכבים חיכו בצומת התקדמתי לראש הטור וחיכיתי דקה-2, כשהיה ירוק פניתי שמאלה, מונית עם נהג ערבי עברה באדום בצומת ונכנסה בי במהירות די גבוהה (60-70) להערכתי ונעצרה לאחר כ10 מטרים.
תאונת חזית צד, זה שאני חי - בחיי זה נס. נראה לי שמה שהציל אותי זה הסליידרים שמנעו קטיעה של הרגל בצד ימין.
יש לציין שבסדר של הרמזורים הוא לא לפנינו ככה שתירוץ של כתום מהבהב וכו' לא ממש תופס.
פוניתי לבית חולים, הייתי ממוגן קומפלט, כרגע נראה שהכל תקין חוץ מברך ימין שנדפקה וכנראה ייקח כמה שבועות (אולי פיזו) + קצת שפשופים ושרירים תפוסים.
ממה שמד"א אמרו לי, הנוסע שהיה ליד הנהג נפצע גם כן קל מהכריות אוויר ופונה לבית חולים.
אני עם ביטוח חובה + ג'. אין לי פרטים של כלום כרגע. יום ראשון הולך למשטרת התנועה לקחת את הפרטים שלו וכו'.
הבעיה היא שכרגע נראה שאין מצלמות על הצומת ממש, יש 2 אבל כנראה לא רואות את התאונה.
גם לעדים כרגע לא הגעתי למרות שפרסמתי בפייסבוק. האופנוע כנראה טוטל לוסט.
מן הסתם הוא יאשים הוא יתנער מההאשמה... מה יש לעשות כרגע (חוץ מלפנות לצד ג' שלי ואולי לעו"ד)? האופנוע ninja 650 2017 מחירון כ33.

https://i.ibb.co/WK1vyh8/IMG-20200703-121027.jpg (https://ibb.co/WK1vyh8) https://i.ibb.co/hdcjST2/IMG-20200703-121020.jpg (https://ibb.co/hdcjST2) https://i.ibb.co/0QdRM1Z/IMG-20200703-115206-1.jpg (https://ibb.co/0QdRM1Z) https://i.ibb.co/k1Kq69Y/IMG-20200703-121056.jpg (https://ibb.co/k1Kq69Y)

השושנים
04-07-2020, 18:13
תרגיש טוב זה הכי חשוב, תבע את הביטוח שלו וקווה לטוב.
עדיף להיות מלווה בעו"ד רציני.

mudale222
04-07-2020, 18:41
מקווה שבכלל יש לו ביטוח..

lokimonster
04-07-2020, 21:02
תרגיש טוב
אם תרצה אותנו מייצגת עדנה אוריון.
אם תרצה טלפון אשמח למסור.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

xlib
04-07-2020, 21:43
.
מן הסתם הוא יאשים הוא יתנער מההאשמה... מה יש לעשות כרגע (חוץ מלפנות לצד ג' שלי ואולי לעו"ד)? האופנוע ninja 650 2017 מחירון כ33.

אם לנהג הפוגע יש צג ג - הרווחת. להתנער מאשמה במקרה של פגיעת צד? לא שמעתי על כזה דבר.
אם אין לו ביטוח ... מצב פחות טוב. קח עו״ד.

Sent from my iPhone using Tapatalk

600 ירושלמי
04-07-2020, 21:50
אתה כאילו באת מגולומב ופנית שמאלה לכיוון המרכז?
והוא הגיע מכיוון המפלצת?

mudale222
04-07-2020, 22:31
אם לנהג הפוגע יש צג ג - הרווחת. להתנער מאשמה במקרה של פגיעת צד? לא שמעתי על כזה דבר.
אם אין לו ביטוח ... מצב פחות טוב. קח עו״ד.

Sent from my iPhone using Tapatalk

לא יודע... הוא תמיד יכול לטעון שאני עברתי באדום או משהו, לא?

אתה כאילו באת מגולומב ופנית שמאלה לכיוון המרכז?
והוא הגיע מכיוון המפלצת?

בדיוק זה.

matanbar26
04-07-2020, 22:35
אם היו עדים, המשטרה באותו מעמד הייתה אמורה לקחת מהם עדות.
מציע להתייעץ עם עורך דין.
וזאת עצה בדיעבד, אבל שתחזור לרכב, אני מציע (וזאת הצעה כללית לכולם) להתקין מצלמות תיעוד נסיעה.
זאת השקעה חד פעמית שיכולה לחסוך הרבה כאב ראש.

mudale222
04-07-2020, 22:38
אם היו עדים, המשטרה באותו מעמד הייתה אמורה לקחת מהם עדות.
מציע להתייעץ עם עורך דין.
וזאת עצה בדיעבד, אבל שתחזור לרכב, אני מציע (וזאת הצעה כללית לכולם) להתקין מצלמות תיעוד נסיעה.
זאת השקעה חד פעמית שיכולה לחסוך הרבה כאב ראש.

זה הזין הכי גדול. היו לי מצלמות ואני כבר חודשיים לא מצליח למכור את האופנוע בגלל הקורונה אז הורדתי אותם מתישהוא בשביל להעביר לאופנוע הבא.
המסקנה זה אולי למכור פעם הבאה עם המצלמות ולהתקין כל פעם חדשות. כאב ראש מתמשך להזמין כל פעם חדשות, אבל יסגור את הפינה.

Aprilia
05-07-2020, 04:05
אם מה שאתה מתאר נכון, אז חקירת משטרה שתיפתח (והיא תיפתח) תאשר את מה שאתה אומר, וכנראה שיגישו נגדו גם כתב אישום.
ומשם הדרך שלך לנצח אותו ואת הביטוח שלו אזרחית - קצרה.
עכשיו השאלה היא מה אתה מעדיף - להמתין עד שהמשטרה תעשה את העבודה שלה (זה לא קורה מהר) ועד שהוא יורשע (גם זה לא יקרה מהר) ואז לתבוע אותו אזרחית, או להתחיל עם ההליך האזרחי כבר עכשיו, ואז אתה תחסוך זמן, אבל עשוי לקבל תוצאה פחות טובה. זה כבר לשיקולך.

erez59
05-07-2020, 06:03
...להמתין עד שהמשטרה תעשה את העבודה שלה (זה לא קורה מהר) ועד שהוא יורשע (גם זה לא יקרה מהר) ואז לתבוע אותו אזרחית, או להתחיל עם ההליך האזרחי כבר עכשיו, ואז אתה תחסוך זמן, אבל עשוי לקבל תוצאה פחות טובה. זה כבר לשיקולך.
אני שנתיים אחרי תאונה עם משאית שעברה באדום ופגעה בי, אחרי ניתוח ואחוזי נכות ועדיין הנהג העבריין ממשיך לנהוג במשאית מבלי שהמשטרה הגישה נגדו כתב אישום. אל תמתין למשטרה. תפעל מול חברת הביטוח כאילו המשטרה אינה קיימת, כי המשטרה אינה קיימת! האם התאונה קרתה בדרך לעבודה, בזמן העבודה, בחזרה מהעבודה? כי אם כן, מדובר בתאונת עבודה ואז הסיפור אחר לגמרי.

xlib
05-07-2020, 08:19
תרשה לי לתקן אותך. מניסיון שלי ומהסבר של עו"ד שקבלתי בזמנו.

אם מה שאתה מתאר נכון, אז חקירת משטרה שתיפתח (והיא תיפתח)

רק על הנייר.

וכנראה שיגישו נגדו גם כתב אישום.

ממש לא. בהעדר מצלמה, עדים או שוטר בזמן האירוע ובהעדר פגיעות הנפש - נהג לא יואשם.

ומשם הדרך שלך לנצח אותו ואת הביטוח שלו אזרחית - קצרה.
זה בהנחה שיש לנהג ביטוח צד ג. אם יש - אז קודם פונים (בעזרת חברת ביטוח שלך או עו"ד) לחברת ביטוח של הנהג - אולי הוא מסכים שנזק באשמתו? ואם לא - (אין ביטוח או נהג לא לוקח אשמה) - לוקחים עו"ד וממשיכים בתביע.

lokimonster
05-07-2020, 08:34
מהנסיון שלי זה לוקח זמן.
יתרה מזאת שבתחשיב הפיצויים יש מרכיבים כמו משך טיפול פיזיוטרפיה אם נדרש סבל ( בהנחה שאתה עם מקיף מלא) מוניות אובדן זמן עבודה ועוד שפע של מרכיבים שמכמתים אותם לשקלים..

בעקרון ככל שהתיק שתגיש שמן יותר כך הפיצוי יהיה גדול יותר.

ברור לי שאני פותח פה נושא לוויכוח אבל זו המציאות

xlib
05-07-2020, 08:38
מהנסיון שלי זה לוקח זמן.
יתרה מזאת שבתחשיב הפיצויים יש מרכיבים כמו משך טיפול פיזיוטרפיה אם נדרש סבל ( בהנחה שאתה עם מקיף מלא) מוניות אובדן זמן עבודה ועוד שפע של מרכיבים שמכמתים אותם לשקלים..

בעקרון ככל שהתיק שתגיש שמן יותר כך הפיצוי יהיה גדול יותר.

כל משכתבת נכון לגבי תביעה של ביטוח חובה, כלומר פגיעת גוף. אני דיברתי על פיצוי בגין Ninja מיסכן.

lokimonster
05-07-2020, 08:45
במקרה של הפיצוי בגין האופנוע עליו לחכות למשטרה שתגיש את תוצאות ה"חקירה".

המון תלוי במסקנות בוחן תאונות הדרכים החל מפיצוי מלא דרך נושא של רשלנות תורמת שאז עשוי להיות פיצוי חלקי וכמובן אם הבוחן יגיע למסקנה שפות"ש אשם ואז בכלל יש מצב שפות"ש יתבע על ידי הרכב הפוגע.

כאמור תמתין עם כל הבעסה שבדבר.

600 ירושלמי
05-07-2020, 11:46
בדיוק זה.

אוקיי, אז באמת התור שלו ברמזור לא היה לפניך אלא אחריך.
אבל אני לא מבין- מה , הוא נסע על 100? איך לא ראית אותו? מסוף הטור עד ליציאה מהצומת זה 10 מטר בלחץ, לא ראית אותו בא?
למה אני שואל? כי על פניו נשמע שלא היית זהיר. וכן, אני יודע שזה לא בדיוק עוזר לך עכשיו.
אני חוצה את הצומת הזאת במסלול שהו הייתה התאונה לפחות 4-5 פעמים כל יום. קשה לי מאוד לדמיין מצב בו אני לא שם לב שאיזה בן *ונה מתפרץ לצומת מכיוון המפלצת.
ואחרי כל החפירה אסביר למה אני שואל-
אם תגיע לחקירה במשטרה ו/או בבית משפט ישאלו אותך אותן שאלות. כדאי שתלמד לענות עליהן מבלי לתת את הרושם שיש לך אשם תורם.

ושאלה אחרונה- מה, מי שעמד אחריך בטור- לא עצרו? לא שאלו? לא נתנו פרטים??

mudale222
05-07-2020, 12:42
אני גם עובר בצומת הזאת הרבה פעמים כל יום ומכיר אותה בעל פה.
הייתי עם הפנים לכיוון שלו, הרמזור התחלף, נתתי מבט לנתיב השמאלי שהוא היותר מסוכן כי הוא הנתיב שמסיים לפני והתחלתי להיכנס לצומת.
הוא הגיע במהירות גבוהה זה בטוח. האם לא שמתי לב והייתי יכול לראות אותו? יכול להיות... עובדתית לא ראיתי אותו.
אני לא יודע מה קרה אם מי שהיו מאחורי כי הייתי על הרצפה, אני מניח שחלק נשארו כמה דקות.
היו שם הרבה אנשים די מהר. השאלה אם הם חיכו את החצי שעה+- עד שהשוטרים הגיעו ואז נתנו להם פרטים או שלא. אני מנחש שלא.

mudale222
05-07-2020, 14:32
טוב אני בשוק טוטאלי.
הלכתי היום למשטרה לקבל פרטים של הנהג, הכניסו אותי לחקירה כי זה עם פצועים, סיפרתי בערך מה היה ואז החוקר אומר רגע יש כאן דיסק עם סרטון.
לא נתן לי לראות אותו, אומר לי וודאי שעברת בכתום מהבהב ומעכשיו אתה חשוד בגרימת תאונה עם פצועים עקב כך שלא נתת זכות קדימה בצומת עם רמזור מהבהב.
הציע לי להתייעץ עם עו"ד ולחזור מחר לתת עדות וזה מה שאני יעשה.
זה פשוט לא הגיוני. היה אדום 100% כשהגעתי לרמזור והלכתי לראש הטור וחיכיתי 2 דקות.
הדבר היחידי שעולה לי לראש זה שהרמזורים בדיוק הפכו לכתום מהבהב כשחיכיתי ואז איך שהרמתי מבט וראיתי כתום התחלתי לנסוע בלי לשים לב שזה מהבהב ולא קבוע ששמתחלף בדרך לירוק.
בחיי אני בשוק.

matanbar26
05-07-2020, 14:43
טוב אני בשוק טוטאלי.
הלכתי היום למשטרה לקבל פרטים של הנהג, הכניסו אותי לחקירה כי זה עם פצועים, סיפרתי בערך מה היה ואז החוקר אומר רגע יש כאן דיסק עם סרטון.
לא נתן לי לראות אותו, אומר לי וודאי שעברת בכתום מהבהב ומעכשיו אתה חשוד בגרימת תאונה עם פצועים עקב כך שלא נתת זכות קדימה בצומת עם רמזור מהבהב.
הציע לי להתייעץ עם עו"ד ולחזור מחר לתת עדות וזה מה שאני יעשה.
זה פשוט לא הגיוני. היה אדום 100% כשהגעתי לרמזור והלכתי לראש הטור וחיכיתי 2 דקות.
הדבר היחידי שעולה לי לראש זה שהרמזורים בדיוק הפכו לכתום מהבהב כשחיכיתי ואז איך שהרמתי מבט וראיתי כתום התחלתי לנסוע בלי לשים לב שזה מהבהב ולא קבוע ששמתחלף בדרך לירוק.
בחיי אני בשוק.

אין ברירה, אתה צריך עורך דין.

kaz
05-07-2020, 14:48
תרגיש טוב. מה מקור הסרטון? האם מותר לשוטר לא להראות לך?

600 ירושלמי
05-07-2020, 14:56
בחיי אני בשוק.

אחרי אדום (לפני ירוק) אין כתום מהבהב. יש לעיתים ירוק מהבהב לפני שהופך לכתום ואז אדום.
בצומת הזאת שום דבר לא מהבהב אלא אם הרמזורים תקולים.

זה היה באמצע הלילה? יש המון צמתים שבהם הרמזורים הופכים לכתום מהבהב לכמה שעות של הלילה (בין 1:00 ל5:00, משהו כזה).

Tribalmistyc2
05-07-2020, 15:03
מזל גדול תאונה לא קלה.
תרגיש טוב מאחל רק בריאות וכסף מהביטוח

mudale222
05-07-2020, 15:05
תרגיש טוב. מה מקור הסרטון? האם מותר לשוטר לא להראות לך?

הוא אמר שהוא יראה לי את זה רק אחרי חקירה מלאה ואסור להראות לפני.

mudale222
05-07-2020, 15:07
אחרי אדום אין כתום מהבהב. כתום מהבהב הוא לפני אדום.
לעניות דעתי ברמזור הזה ספציפי אין כתום מהבהב גם לפני האדום.
אני אבדוק את זה היום .

הכוונה בגלל שזה היה בלילה אז הרמזור הופך לכתום מהבהב קבוע ואני פשוט ראיתי כתום מהבהב\ךא מהבהב וישר התחלתי לנסוע בלי להבין שזה התחלף ועכשיו זכות קדימה זה מה שקובע.

lokimonster
05-07-2020, 15:16
בחקירה כשאין לך הוכחות אתה מנסה לערער את הביטחון של הנחקר אני מהמר שלא באמת יש סרטון.

תהיה בטוח באמת שלך ואל תשאיר מקום לספק כי זה ישמש אותם אחר כך.

והכי חשוב קח עוכר דין זה מומלץ כי איתו הם פחות ישחקו משחקים.

600 ירושלמי
05-07-2020, 15:17
הכוונה בגלל שזה היה בלילה אז הרמזור הופך לכתום מהבהב קבוע ואני פשוט ראיתי כתום מהבהב\ךא מהבהב וישר התחלתי לנסוע בלי להבין שזה התחלף ועכשיו זכות קדימה זה מה שקובע.
ערכתי את ההודעה הקודמת.
אני מבין עכשיו שזה היה בלילה. הרמזורים מתחלפים בשעה עגולה (1:00 או 2:00). נסה לברר מתי הם מתחלפים בצומת הזאת ותראה אם זה בדיוק שעת התאונה.
אולי שעיר בגב"ב יוכל לעזור לך עם זה. אני זוכר שפעם הוא עבד במחלקה שאחראית על הרמזורים בעיר.

עו"ד. אין לך ברירה אחרת.

600 ירושלמי
05-07-2020, 15:19
תהיה בטוח באמת שלך ואל תשאיר מקום לספק כי זה ישמש אותם אחר כך.

אבל הוא בעצמו כבר לא בטוח מה האמת:

lokimonster
05-07-2020, 15:32
יש אמת עובדתית ויש אמת משפטית
ואת מה שבניהן

באין ראיות זה מילה שלו נגד מילה של הנהג הפוגע ושם כמדומני ( אם לא הפכתי את המשגים) האמת המשפטית קובעת.

אם אכן יש ראיות האמת העובדתית קובעת.

עוכר דין טוב ידע לעשות מהכל סלט ולערבב את המשתנים בצורה מיטבית למען הלקוח.

טוב סוג של.

erani99
05-07-2020, 15:36
אכן תתיעץ עם עו"ד... ואל תודה בכלום !!!! בלי הכוונה של ייעוץ משפטי/עו"ד ייעודי לתעבורה !!!!!
אם נכנסת לצומת פנוי (כפי שהבנתי לכל הכיוונים היה צהוב מהבהב) והוא אח"כ דהר פנימה ונכנס בך - אשמתו (לדעתי כן.. לא משפטן תעבורה ולא בוחן)
מניסיון אישי שלי בתאונה בצומת עם רכב:
נתניה, צומת בית גולדמינץ (מי שמכיר), אני נוהג עם אשתי בפוקוס ליסינג מצפון לדרום, עובר את הצומת בירוק וכשאנחנו באמצע הצומת נהגת מחליטה שיש לה גם ירוק ופונה מהמפרץ שלה שמאלה לכיוון הים.. ניכנסה בצד שלי הנהג ומעכה את הדלת שלי וכרית נפתחה בצד שלי.
היא טענה בכל תוקף שהיא נסעה בירוק.. היה שם מישהו שהיה בצד שלה שבפירוש אמר שהיה לה אדום וחשבה שיש לה ירוק (כי לאלו שנסעו ישר מדרום לצפון היה ירוק..) אמר שיש לו מצלמה והיא תעדה את המקרה.. מה שבסוף לא היה והוא לא העיד גם לטבתנו, וגם אין שם שום מצלמה.הזמנו משטרה.
באנו להעיד במשטרה וגם היא (מילה שלנו מול שלה - אם אין כל עדים או צילום שמאושש את טענת אחד הצדדים). לפני שהלכתי להעיד, התיעצתי עם חבר שהוא בוחן במשטרת אריאל, כיוון אותי לגבי התשאול ואכן הבוחן שם במשטרת כפ"ס ניסה להוציא אותי קצת מריכוז וזרק כל מיני שאלות הערות (נסעת ברכב, או נהגת?..תחליט), בסוף קיבלנו מכתב לקוני כי הוחלט שהתיק נסגר מחוסר ראיות.

mudale222
05-07-2020, 16:02
העו"ד צריך לחזור אליי הוא בישיבה\משפט.
דבר אחד וודאי 100% - זה שהיה אור אדום כשהגעתי ומכוניות חיכו בקו הרמזור.
עקפתי אותם ונעמדתי לפניהם וחיכיתי איזה דקה - 2 שיתחלף.
אם זה היה כתום מהבהב כל הזמן ולא אדום כולם היו צופרים לי.
בקשר לסרטון לא מאמין שזה לא אמיתי, הוא הוציא את זה ממעטפה מהודקת שהייתה בתוך התיק של החקירה וגם לפי ההתנהלות והדיבור, אני לא מאמין בכלל שזה טריק חקירה.
התאונה קרתה באיזור 1:00 אני חושב.

ronen_sch
05-07-2020, 17:43
יש לי בצפון רמזור שמחולק לימינה אחד ולשמאלה אחר (צומת T) לא פעם שאני עומד שם נהגים שקועים ברזמור ומתחלף השמאלי קודם וגם אנשים יוצאים מהמרזמור הימני.
המוח שלנו יכול לתעתע בנו בלי שום בעיה, יכול לקרות לכל אחד בקצת חוסר ריכוז,
בכל מקרה אין זה אומר שזה מה שהיה אצךל, קודם כל בריאות, ומקווה שיצא לך על הצד הטוב ביותר.

lokimonster
05-07-2020, 17:46
לא טוען 'זה טריק
טוען שהם עשויים להיות יצירתיים.
בכל מקרה אם אכן יש לו את ראיית הזהב אז זה כאן נכנס עוכר דין

erani99
05-07-2020, 17:52
לא טוען 'זה טריק
טוען שהם עשויים להיות יצירתיים.
בכל מקרה אם אכן יש לו את ראיית הזהב אז זה כאן נכנס עוכר דין

אכן.. נכון.
וגם אם יש להם שמה "ראיית זהב" מבחינתם, לא אומר שאי אפשר לסתור את זה או לסובב את זה לצד השני. ויכול מאוד להיות שהחוקר עשה בדיוק את אותו הדבר לנהג המונית.
הם מנסים לסגור תיקים, שמישהו יהיה אשם. אתה או הוא לא משנה הבדל גזע דת מין צבע צורה..

Aprilia
06-07-2020, 04:40
אני שנתיים אחרי תאונה עם משאית שעברה באדום ופגעה בי, אחרי ניתוח ואחוזי נכות ועדיין הנהג העבריין ממשיך לנהוג במשאית מבלי שהמשטרה הגישה נגדו כתב אישום. אל תמתין למשטרה. תפעל מול חברת הביטוח כאילו המשטרה אינה קיימת, כי המשטרה אינה קיימת! האם התאונה קרתה בדרך לעבודה, בזמן העבודה, בחזרה מהעבודה? כי אם כן, מדובר בתאונת עבודה ואז הסיפור אחר לגמרי.

1. זה לא אומר שלא יגישו כתב אישום
2. אני מבין את תחושת התסכול שלך מהעניין, אבל מה לעשות, ככה העולם עובד.
3. שים לב מה אמרתי לו - הוא יכול לפעול אזרחית כבר עכשיו. אם המשטרה תגיע למסקנה שהנהג אשם ותגיש כתב אישום ובסוף הוא גם יורשע, זה רק יהפוך את העניינים לקלים יותר מבחינה אזרחית. אבל הוא יכול מתי שהוא רוצה לפעול אזרחית גם בלי להמתין לאף אחד. יש לו את השיקולים שלו, ואני לא חושב שמתפקידנו להגיד לו מה לעשות, אלא רק לשים לו את הקלפים על השולחן והוא יחליט כבר עם מה הוא משחק.

תרשה לי לתקן אותך. מניסיון שלי ומהסבר של עו"ד שקבלתי בזמנו.

רק על הנייר.

ממש לא על הנייר. לפי מה שפות"ש מתאר, לפי הנזק לאופנוע שאנחנו רואים, ולפי זה שהוא נחבל - בהכרח הייתה כאן תאונת דרכים עם נפגעים ונגרמה לו חבלה. חייבת להיפתח חקירת משטרה במקרה הזה כי לכאורה בוצעה עבירה של גרימת חבלה.

ממש לא. בהעדר מצלמה, עדים או שוטר בזמן האירוע ובהעדר פגיעות הנפש - נהג לא יואשם.

פה אתה טועה. יש חקירת משטרה. לא חייבים להכל מצלמה או עדים. יש חקירה. אם בסוף החקירה יראו שיש מספיק ראיות - יעמידו לדין ויגישו כתב אישום. אבל לא תמיד נאספות מספיק ראיות כדי להגיש כתב אישום, וגם לא תמיד הראיות שנאספות מצביעות בהכרח שבוצעה עבירה, אלא ההפך. ככה זה עובד במדינה נורמלית - קודם חוקרים, ואחר כך מגישים כתב אישום אם יש מספיק ראיות. וכן, לא תמיד מגישים כתב אישום כי לא תמיד אפשר. מה לעשות, ככה זה עובד.

זה בהנחה שיש לנהג ביטוח צד ג. אם יש - אז קודם פונים (בעזרת חברת ביטוח שלך או עו"ד) לחברת ביטוח של הנהג - אולי הוא מסכים שנזק באשמתו? ואם לא - (אין ביטוח או נהג לא לוקח אשמה) - לוקחים עו"ד וממשיכים בתביע.

לא צריך וגם אף פעם לא באמת הבנתי את הקטע הזה של "לפנות באמצעות חברת הביטוח שלך לחברת הביטוח של הצד השני". מה חברת הביטוח שלך קשורה? (בהנחה שלא תבעת את המקיף שלך ועכשיו הם רוצים לעשות שיבוב). שיפנה עצמאית לחברת הביטוח/לנהג וידרוש את הנזק שלו. אחרי זה, אם לא יסכימו, שיפנה לערכאות משפטיות אם הוא חושב שיש לו סיכוי טוב. לא צריך לא עו"ד ולא חברת ביטוח כדי להרים טלפון לחברת הביטוח של הצד השני ולהגיד להם שהמבוטח שלהם היה מעורב איתו בתאונה ושלדעתו הוא אחראי לה, ולכן דורש מהם פיצוי כספי. עורכי דין וחברות ביטוח סתם מאריכים את הזמן שהדברים האלה לוקחים.

Danny
06-07-2020, 10:16
העו"ד צריך לחזור אליי הוא בישיבה\משפט.
דבר אחד וודאי 100% - זה שהיה אור אדום כשהגעתי ומכוניות חיכו בקו הרמזור.
עקפתי אותם ונעמדתי לפניהם וחיכיתי איזה דקה - 2 שיתחלף.
אם זה היה כתום מהבהב כל הזמן ולא אדום כולם היו צופרים לי.
בקשר לסרטון לא מאמין שזה לא אמיתי, הוא הוציא את זה ממעטפה מהודקת שהייתה בתוך התיק של החקירה וגם לפי ההתנהלות והדיבור, אני לא מאמין בכלל שזה טריק חקירה.
התאונה קרתה באיזור 1:00 אני חושב.

יש לי נייד של יגאל - בחור מבקרת רמזורים.
הייתי איתו בקשר לגבי ביטול חיישנים
בצומת מגורי. אם זה יכול
לעזור - תתקשר אלי 050-5355600

xlib
06-07-2020, 10:55
לא צריך וגם אף פעם לא באמת הבנתי את הקטע הזה של "לפנות באמצעות חברת הביטוח שלך לחברת הביטוח של הצד השני". מה חברת הביטוח שלך קשורה?

אם לא הבנת, למה לא שאלת? הנה התשובה: זה שירות שאתה מקבל מחברת ביטוח שלך. אתה כמובן מוזמן לא להשתמש בו ולפנות בעצמך או בעזרת עו"ד שלך.

לא צריך לא עו"ד ולא חברת ביטוח כדי להרים טלפון לחברת הביטוח של הצד השני ולהגיד להם שהמבוטח שלהם היה מעורב איתו בתאונה ושלדעתו הוא אחראי לה, ולכן דורש מהם פיצוי כספי. עורכי דין וחברות ביטוח סתם מאריכים את הזמן שהדברים האלה לוקחים.

לא צריך עו"ד בשום מקום. אתה יכול ליצג את עצמך. זה לא תמיד רעיון טוב.

פיינשמקר
06-07-2020, 12:00
זה נאמר כבר קודם, אבל חשוב לחזור על כך.
החל מהרגע שהשוטר מודיע לך שאתה חשוד, אסור לך להוציא הגה מבלי שמלווה אותך עו״ד. אף לא מלה אחת, מלבד ״אין לי מה לומר ללא ייעוץ עורך דין״.

כשאתה בחקירה משטרתית, שום דבר שתאמר לא יזכה אותך אבל כל דבר שתאמר יכול להרשיע אותך, גם אם אתה לחלוטין לא אשם. החוקר נגדך בהגדרה, זה תפקידו.

אל תדבר עם השוטרים בטלפון, לא במייל, לא בפינת קפה בתחנה ולא בשום מסגרת או צורה אחרת. העו״ד שלך צריך להיות אחראי על התקשורת מולם והנארטיב שמוצג להם.

mudale222
06-07-2020, 22:43
well, זה היה יום ארוך...
דיברתי עם העו"ד בבוקר, ההנחיות די פשוטות, תגיד מה שאתה זוכר, אל תמציא אל תשנה על תעוות.
שים לב לכל דבר שאתה חותם עליו, תקרא היטב הכל כי לפעמים יכולים להיות שינויים קטנים (לאו דווקא במזיד) שיוכלו לעשות לך צרות רציניות אח"כ.
תתכונן לשלילה של 60 יום על תאונה עם פצועים.
הגעתי לשם מוקדם לפני שהעומס מתחיל. המתנה קצרה של איזה 20 דקות. חתימה על ידיעת זכויות חקירה.
הפעם יותר רציני ופחות ידידותי, שאלות ותשובות, הכל נרשם במחשב. ראיתי את הסרטון.
אין יותר מדי מה להגיד אח"כ. הרמזורים הפכו לכתום מהבהב ואני לא שמתי לב ולא נתתי את זכות הקדימה.
סיימנו. הלכנו לשימוע לפני שלילה אצל הקצין, עוד פעם המתנה.
נכנסתי, בטוח ב100% שאני הולך להישלל לפי איך שהוא פתח... הסתיים בלי שלילה. לפחות בינתיים.
אני מניח שיהיה משפט בהמשך.
סה"כ לקח כשעתיים שם. מתיש. יצאתי, הxevo החבוט שקניתי ב5K לא מניע. ביטוח צד ג שלי חזרו אליי ואני אתם איזה שעה לסדר עניינים.
מנסה עוד איזה חצי שעה להניע. כולי כבר מים מהחום הזה והברך שולחת לי כאבים עמומים כל היום. בסוף גרר למוסך, מונית הביתה.
מתקשרים מהמוסך - יש בעיה באימבולייזר עולה כמו הקטנוע אין מה לעשות בוא תיקח, הוא במקרה מניע עכשיו.
מונית, מגיע - לא מניע, בסוף התברר שבמוסך אחר אולי כן יודעים לטפל.. ב רק אופנועים.
שם אותו אצלם, מגלה שבטיפול האחרון שלו אצלם הקילומטר'ז שלו היה 15,000 פחות. עוד פעם מונית הביתה.
אינטרנט מפסיק לעבוד, שולחים לי וואטסאפ שחבר מהעבודה מת מדום לב.
סה"כ monday corona מושלם.
אז מצד אחד נחמד שלא נשללתי, מהצד השני חרב המשפט עדיין מונפת וחטפתי מכה כלכלית של אופנוע חדש (אם כי ייתכן והוא בר תיקון, צריך לבדוק מה קורה שם, אם יש פגיעת שלדה או לא, עוד כאב ראש להתעסק איתו).

Pentos
06-07-2020, 23:00
תודה על השיתוף. מתבאס בשבילך על המצב המחורבן.
מעניין אם היה אפשר לתכנן את החלפת הרמזורים ככה שברגע המעבר בין מצבים זה יהיה יותר ברור כדי למנוע מצבים כאלו.
בחו"ל ראיתי רמזורים שיש להם רפלקטור כזה כמו של מסיבות, אולי זה יכול להיות פתרון

Tribalmistyc2
06-07-2020, 23:19
בארץ יהיה הכי יעיל לשים מחסום כמו ברכבת עם הפרש של 5 שניות בין ירוק אחד לאחר

קובי
06-07-2020, 23:28
הכל חוויות בחיים חלקן טובות יותר חלקן פחות. אל תדאג יותר מדי, נקווה שיסדרו לך את הקטנוע ותצליח לתקן את הנינג'ה. הלוואי והייתי יכול לעזור. בינתיים תרגיש טוב ותמשיך לשתף.

lokimonster
07-07-2020, 07:28
יהיה בסדר ילד

תתרכז כרגע בהחלמה

matanbar26
07-07-2020, 08:42
סתם שאלה, האם בסרטון רואים שהגעת והיה אדום ואז בזמן שאתה ממתין הרמזור הופך לצהוב מהבהב?
אני לא עורך דין, אבל זה נשמע כמו מקרה שעורך דין טוב יוכל להוציא אותך בזול יחסית.
כמובן שביצעת עבירה אבל יש פה גורם מקל (משמעותית לדעתי הלא מקצועית כמובן).
שוב, זאת רק דעתי ולא דעה מקצועית.

the striker
07-07-2020, 17:13
לפי מה שאני הבנתי, זה יותר אבסורדי. היה ירוק שהתחלף באמצע לצהוב מהבהב .... לדעתי יש לך כאן ספק סביר בטוח. ואם זה נכון (מה שהבנתי), מסופקני שיוגש כאן כת"א.

600 ירושלמי
07-07-2020, 19:10
לפי מה שאני הבנתי היה ירוק שהתחלף באמצע לצהוב מהבהב ....

הבנת לא נכון.
היה אדום. פות"ש עמד בראש הטור.
פות"ש הרים מבט לעבר הרמזור וראה כתום, הסיק מכך שהרמזור הופך להיות ירוק ונסע.
למעשה, פות"ש היה בדיוק במקום הלא נכון בדיוק בזמן הכי לא נכון. אחת ליממה, בשעה 1:00 בדיוק, הרמזורים הופכים לכתום מהבהב עד לפנות בוקר.

Smi1ey
07-07-2020, 20:18
תהייה חזק מודלה... מבאס לקרוא מה קרה.
דבר איתי בפייס לגבי חלקי חילוף אם בכל זאת תחליט לתקן את האופנוע. אנסה לעזור כמה שאפשר.
עוד משו... שווארמה בלאפה + קולה עם סמיילי בירושלים איפה שתבחר אחרי שכף רגלי תדרוך בארץ.

הבנת לא נכון.
למעשה, פות"ש היה בדיוק במקום הלא נכון בדיוק בזמן הכי לא נכון. אחת ליממה, בשעה 1:00 בדיוק, הרמזורים הופכים לכתום מהבהב עד לפנות בוקר.

מה?! איך עד היום לא ידעתי מזה?

Aprilia
08-07-2020, 02:29
אם לא הבנת, למה לא שאלת? הנה התשובה: זה שירות שאתה מקבל מחברת ביטוח שלך. אתה כמובן מוזמן לא להשתמש בו ולפנות בעצמך או בעזרת עו"ד שלך.

לא צריך עו"ד בשום מקום. אתה יכול ליצג את עצמך. זה לא תמיד רעיון טוב.

אז ספר לי באיזו חברת ביטוח אתה, שגם אני אדע איפה נותנים לי שירות משפטי חינם (כשלהם אין שום אינטרס מזה). כל עוד אף אחד לא תובע אותם/מאיים לתבוע אותם, הם לא מיוזמתם יציעו לעשות לי עבודה ולכתוב לי כתב תביעה בחינם נגד הזבל שחתך אותי.

the striker
08-07-2020, 08:39
הבנת לא נכון.

אם כך, בעיה ....
מקווה שירחמו עליו.

lokimonster
08-07-2020, 16:20
זו טעות אנוש
אם אין יותר מדיי הרשעות קודמות אני מאמין שיקלו.

קידוזו
09-07-2020, 23:58
מודלה, מבאס לשמוע על התאונה. שמח שיצאת בריא ועומד על הרגליים. כל השאר, שטויות.
חבר בדרך אלי לקראת דיג עם טנדר איסוזו. חמש בבוקר חושך, צומת ראם לכיוון דרום. רמזור לשלושה נתיבים ישר ועוד רמזור לפונים שמאלה.
מיניבוס נכנס בו חזק כשפנה שמאלה והיו שם פצועים. החבר מהשוק נרדם אצלי בבית לכמה שעות. היה בטוח שהיה לו ירוק אבל התבלבל. קורה גם לנהג מיומן.
בכל צומת מרומזרת כשאני ראשון, אני מכריח את עצמי כמו טמבל לסובב את הצוואר לשני הכיוונים ולהביט במובן מאליו לפני שמתחיל בתנועה.
החלמה מהירה ומלאה ורק בריאות.