מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : שיפוץ קטנוע ישן

King987
23-07-2020, 20:30
מישהו שאני מכיר מציע לי לקנות גוימקס שנת 2009 אם אני לא טועה עם 5000 ק"מ בערך
הקטנוע עמד 3 שנים בלי טסט הוא היה בחניה מקורה ונראה כמו חדש
עכשיו השאלה שלי איזה חלקים שנהרסים עם הזמן צריך להחליף וכמה יעלה בערך כל הסיפור הזה
כמה עולה בדיקה כללית לקטנוע שיבדקו מה תקין ומה לא וצריך להחליף
כמה יעלה כל הסיפור לסדר את הטסט והאם צריך לבצע איזו בדיקה מיוחדת בגלל שהקטנוע ישן ועמד 3 שנים
תודה

ayalzo
23-07-2020, 22:07
5,000 ק"מ?! נשמע שהוא עמד 11 שנים. לא 3.
זה מספר קצת לא הגיוני.

matanbar26
23-07-2020, 22:11
ג'וי מקס בן 11 שעמד 3 שנים ואני מניח שהתכוונת לרשום 50,000 אלף ולא 5,000 ובלי טסט 3 שנים?
יש סיבה מסוימת שהעסקה הזאת מעניינת אותך?
יש פה גם בירוקרטיה מול משרד התחבורה וסביר להניח שתצטרך יישור קו רציני מאוד.
לא ניתן לדעת עלויות כי מי יודע מה מסתתר מתחת לפלסטיקה.

King987
23-07-2020, 22:15
5,000 ק"מ?! נשמע שהוא עמד 11 שנים. לא 3.
זה מספר קצת לא הגיוני.

ג'וי מקס בן 11 שעמד 3 שנים ואני מניח שהתכוונת לרשום 50,000 אלף ולא 5,000 ובלי טסט 3 שנים?
יש סיבה מסוימת שהעסקה הזאת מעניינת אותך?
יש פה גם בירוקרטיה מול משרד התחבורה וסביר להניח שתצטרך יישור קו רציני מאוד.
לא ניתן לדעת עלויות כי מי יודע מה מסתתר מתחת לפלסטיקה.
הוא קנה אותו ובקושי נסע עליו בזמן שהיה אצלו רוב הזמן עמד פשוט בחניה מקורה
עכשיו ב3 שנים האחרנות אולי אפילו 4 הוא בלי טסט ולא נסע בכלל
זה מעניין בגלל שאפשר להשיג קטנוע שמור במצב טוב בזול
השאלה אם זה שווה את כל התהליך ואם זה באמת יצא זול נגיד לא יותר מ6000 גג 7000
לקנות אותו ב2000 ולהשקיע עליו בטיפולים וכל מה שצריך 4000-5000 כולל כל האגרות והטסט

matanbar26
23-07-2020, 22:29
קטנוע שעומד 4 שנים זה לא הגדרה של שמור, לדעתי זה ההיפך.
אם נניח שהוא לא טיפל בו בכלל אתה תצטרך להחליף את כל הנוזלים, צמיגים ומצבר וזה המינימום של המינימום.
תוסיף את עניין הטסטים והאגרות ואתה כבר באזור ה-2,000₪.
זה ייגמר שם? כנראה שלא.
ואם בדקתי נכון, המחירון של הכלי הוא 4,600₪ אז לקנות ב-2000₪ נשמע אולי מציאה אבל אתה תצא עם חור בכיס.

mudale222
23-07-2020, 22:36
זה 125 או 250? כמה עולה משומש משנה קצת יותר מודרנית נגיד 12-13? בגדול אני דווקא לא חושב שתוציא עליו המון כסף להשמיש אותו.
טיפול גדול + נוזל בלמים + נוזל קירור + צמיגים + מצבר + טסטים... אולי עוד איזה משהו שיצוץ..
אם קצת מזל אזור ה3 אתה סוגר פינה. הכל עניין של עלות תועלת. בכמה כסף אתה יכול למצוא אחד במצב סביר.

King987
23-07-2020, 22:53
קטנוע שעומד 4 שנים זה לא הגדרה של שמור, לדעתי זה ההיפך.
אם נניח שהוא לא טיפל בו בכלל אתה תצטרך להחליף את כל הנוזלים, צמיגים ומצבר וזה המינימום של המינימום.
תוסיף את עניין הטסטים והאגרות ואתה כבר באזור ה-2,000₪.
זה ייגמר שם? כנראה שלא.
ואם בדקתי נכון, המחירון של הכלי הוא 4,600₪ אז לקנות ב-2000₪ נשמע אולי מציאה אבל אתה תצא עם חור בכיס.
לכמה אתה חושב שזה יגיע?

זה 125 או 250? כמה עולה משומש משנה קצת יותר מודרנית נגיד 12-13? בגדול אני דווקא לא חושב שתוציא עליו המון כסף להשמיש אותו.
טיפול גדול + נוזל בלמים + נוזל קירור + צמיגים + מצבר + טסטים... אולי עוד איזה משהו שיצוץ..
אם קצת מזל אזור ה3 אתה סוגר פינה. הכל עניין של עלות תועלת. בכמה כסף אתה יכול למצוא אחד במצב סביר.
כנראה שכחתי לרשום אבל 125
אין לי מושג בכמה אפשר להשיג אבל לקנות כלי שבור עם הרבה ק"מ זו לא אופציה מבחינתי רציתי לדעת אם זה מציאה וכדאי לקחת את זה ולכמה אני יכול להגיע אחרי כל הטיפולים ומה שצריך
מה שבטוח צריך זה החלפת צמיגים,מצבר,שמן מנוע,שמן בולמים,ניקוי הקרבורטור כנראה
לא עולה לי עוד דברים לראש אבל אם זה לא משהו שכדאי לעשות אז אני כבא אנסה לעלות תתקציב ולקנות משהו יותר חדש
וכמובן יהיה את המחיר בדיקה השאלה אם זה יתקזז עם התיקון
וצריך גרר למוסך שזה עוד 200 בערך +-

matanbar26
23-07-2020, 23:06
סתם זורק עלויות:
מצבר- 400₪
צמיגים-800₪
טסטים+אגרות- כ-500₪-600₪.
טיפול גדול-1000₪+-.
גרר-200₪.

אני כבר ב3,000₪ שקל ואין לי ספק שהכלי ידרוש דברים נוספים.
נניח תסיים את זה ב-4,000₪ שקל+2,000₪ רכישה.
כלומר אתה מושקע בכלי מעל המחירון שלו.
לא רואה סיבה להכנס לזה.
תחסוך כסף, תקנה כלי בשנתון גבוה יותר, כלי שלא עומד וצובר אבק ובלאי באיזה מחסן.

King987
23-07-2020, 23:14
סתם זורק עלויות:
מצבר- 400₪
צמיגים-800₪
טיפול גדול-1000₪+-.
גרר-200₪.

אני כבר ב3,000₪ שקל ואין לי ספק שהכלי ידרוש דברים נוספים.
נניח תסיים את זה ב-4,000₪ שקל+2,000₪ רכישה.
כלומר אתה מושקע בכלי מעל המחירון שלו.
לא רואה סיבה להכנס לזה.
תחסוך כסף, תקנה כלי בשנתון גבוה יותר, כלי שלא עומד וצובר אבק ובלאי באיזה מחסן.
אם זה 6000 כולל הכל אין לי בעיה אם זה באמת המצב נכון שמושקע מעל המחירון אבל במידה ואני קונה הכלי ישאר לתקופה ולא ימכר אחרי שנה

Tilbalisti
24-07-2020, 19:44
הייתי מציע לבנאדם 500 שקל לא יותר

Sent from my iPhone using Tapatalk

matanbar26
24-07-2020, 19:52
אם זה 6000 כולל הכל אין לי בעיה אם זה באמת המצב נכון שמושקע מעל המחירון אבל במידה ואני קונה הכלי ישאר לתקופה ולא ימכר אחרי שנה

אתה מוכן לקנות כלי במצב לא ידוע וגם להשקיע סכומי כסף מעל המחירון שלו?
אני חושב שאתה לא מבין את ההשלכות של רכישה כזאת ואתה "מסתנוור" מהמחיר הנמוך של הכלי.
חבל על הכסף שלך, הכלי הזה שווה כרגע את הברזל/לחלקים ולא מעבר.
אם היית בעל ידע טכני לסדר את הבעיות באופן עצמאי אז כנראה שהעסקה הזאת הייתה יכולה להשתלם אבל במצב הנוכחי אתה תפסיד כסף וזמן.

King987
24-07-2020, 20:43
אתה מוכן לקנות כלי במצב לא ידוע וגם להשקיע סכומי כסף מעל המחירון שלו?
אני חושב שאתה לא מבין את ההשלכות של רכישה כזאת ואתה "מסתנוור" מהמחיר הנמוך של הכלי.
חבל על הכסף שלך, הכלי הזה שווה כרגע את הברזל/לחלקים ולא מעבר.
אם היית בעל ידע טכני לסדר את הבעיות באופן עצמאי אז כנראה שהעסקה הזאת הייתה יכולה להשתלם אבל במצב הנוכחי אתה תפסיד כסף וזמן.

כמה כסף לדעתך אפשר לקבל עליו בחלקים?
חשבתי לקנות אותו אותו ואז לקחת למוסך לבדיקה ואם אני אראה שזה לא משתלם למכור אותו לחלקים וככה ההפסד יהיה קטן אם בכלל
השאלה אם לפני שאני מעביר בעלות וכל זה אני חייב לשלם לו את כל האגרות של הטסטים שלא עשו וכל זה

matanbar26
24-07-2020, 21:06
כמה כסף לדעתך אפשר לקבל עליו בחלקים?
חשבתי לקנות אותו אותו ואז לקחת למוסך לבדיקה ואם אני אראה שזה לא משתלם למכור אותו לחלקים וככה ההפסד יהיה קטן אם בכלל
השאלה אם לפני שאני מעביר בעלות וכל זה אני חייב לשלם לו את כל האגרות של הטסטים שלא עשו וכל זה

למה לעשות כזה דבר?
לא ניתן להעביר בעלות ללא תשלום האגרות והטסטים.
אז במינימום אתה מושקע ב-3,000₪-3,500₪ (מחיר הכלי+אגרות+גרר+ למוסך+ בדיקה במוסך).

למה אתה מתעקש להכניס את עצמך להתעסקות כזאת?
אתה מבין שמעבר לעניין הכספי אתה תידרש להשקיע גם זמן (משרד הרישוי, מוסך) ובסוף תישאר עם חור בכיס.

תעשה טובה לעצמך, תחסוך כסף, תקנה כלי בשנתון גבוה יותר וסע לשלום.

Meirson
25-07-2020, 01:06
יש דלק במיכל? אם לא אני הייתי שם קצת, מחבר כבלים לרכב ומנסה להניע (אם השאירו את הכלי עומד עם דלק הוא יצטרך ניקוי למיכל ולקרבורטור). הניע? נשמע סבבה? לרענן נוזלים, צמיגים ושות' (רצועה?) לקחת לטסט ואני מאמין שאתה תהיה בסדר. אם זה שווה את זה כלכלית זו שאלה אחרת ורק אתה (אחרי שתקבל הצעת מחיר ממוסך) תוכל לענות עליה

Sent from my GM1913 using Tapatalk

King987
25-07-2020, 01:54
יש דלק במיכל? אם לא אני הייתי שם קצת, מחבר כבלים לרכב ומנסה להניע (אם השאירו את הכלי עומד עם דלק הוא יצטרך ניקוי למיכל ולקרבורטור). הניע? נשמע סבבה? לרענן נוזלים, צמיגים ושות' (רצועה?) לקחת לטסט ואני מאמין שאתה תהיה בסדר. אם זה שווה את זה כלכלית זו שאלה אחרת ורק אתה (אחרי שתקבל הצעת מחיר ממוסך) תוכל לענות עליה

Sent from my GM1913 using Tapatalk
אין סיבה שהרצועה תהיה הרוסה לא?
זה לא משהו שנהרס עם הזמן

mudale222
25-07-2020, 16:28
אין סיבה שהרצועה תהיה הרוסה לא?
זה לא משהו שנהרס עם הזמן

יש מצב שהיא מתייבשת ואז נסדקת בקלות בשימוש, סופו של דבר זה סוג של גומי..

King987
25-07-2020, 17:18
יש מצב שהיא מתייבשת ואז נסדקת בקלות בשימוש, סופו של דבר זה סוג של גומי..
הבנתי
מה שטוב הקטנוע היה בחניון מקורה
השאלה שלי אם אפשר להעביר בעלות לפני שמשלמים אגרות ואת הטסט או שחייבים

Tribalmistyc2
25-07-2020, 17:56
הבנתי
מה שטוב הקטנוע היה בחניון מקורה
השאלה שלי אם אפשר להעביר בעלות לפני שמשלמים אגרות ואת הטסט או שחייבים

חייבים לשלם את האגרות לפני שמעבירים בעלות.
אחרי 3 שנים מעבירים בעלות דרך משרד הרישוי.
או שמעבירים טסט ואז רגיל בדואר אחרי שעובר עדכון במערכת - שבועיים אם אני זוכר

King987
25-07-2020, 18:02
חייבים לשלם את האגרות לפני שמעבירים בעלות.
אחרי 3 שנים מעבירים בעלות דרך משרד הרישוי.
או שמעבירים טסט ואז רגיל בדואר אחרי שעובר עדכון במערכת - שבועיים אם אני זוכר
אז רק את האגרות חייב לשלם בינתיים לא טסט?
כמה זה יעלה?

Tribalmistyc2
25-07-2020, 20:02
האגרות זה אגרות טסט ולא צריך לעשות טסט בשביל להעביר.
יש גם אגרת העברת בעלות.

King987
25-07-2020, 20:15
האגרות זה אגרות טסט ולא צריך לעשות טסט בשביל להעביר.
יש גם אגרת העברת בעלות.
כמה עולה כל דבר?

Tribalmistyc2
25-07-2020, 20:17
טסט - כמה שרשום על הרישיון רכב.
בעלות - 100 +

King987
25-07-2020, 21:32
טסט - כמה שרשום על הרישיון רכב.
בעלות - 100 +
הבנתי
לדעתך גם העלות להחזיר את הקטנוע למצב נסיעה יהיה באיזור ה3000?

lokimonster
26-07-2020, 09:32
אם אתה מחפש כדאיות כלכלית בעסקה אני חושב שהיא גבולית אם בכלל.

אם זה עניין של למידה עצמית של תחזוקה אז לך על זה .

לצורך העניין אני רכשתי דיאלים 125 מפורק ושיפצתי - צחוק הגורל אני רוכב עליו יותר מאשר על הNC750 שלי.

matanbar26
26-07-2020, 09:38
אם אתה מחפש כדאיות כלכלית בעסקה אני חושב שהיא גבולית אם בכלל.

אין פה שום כדאיות, גם לא גבולית.
הפות"ש מסרב להבין שהוא הולך להשקיע כסף מעל המחירון של הכלי גם בלי תקלות (שכנראה ייתגלו).
הוא מתכנן לרכוש כלי שהמחירון שלו הוא 4,000₪ ורק בשביל להחזיר אותו לכביש (אגרות,טסטים,גרר,יישור קו בסיסי) הוא ישקיע עוד 2,000-3,000₪.
כלומר עוד לפני תקלות הוא כבר יהיה מעל המחירון.
זה נראה שלפעמים אנשים בכוח מנסים להכנס להרפתקה שסתם תיצור להם חור בכיס למרות כל נורות האזהרה.

xlib
26-07-2020, 12:30
מצהיר מראש: לא מבין כל כך בקטנועים. מצד שני, מספרים כאן לא מסתדרים. אתה רוצה להגיד שקטנוע בן 11 שנסע די מעט, טוב רק לחלקים ולפסל סביבתי? לפני זמן מה טענו כאן שאופנוע בן 20 שעבר עשרות אלפי קמ - קניה הגיונית מאוד.

סתם זורק עלויות:
מצבר- 400₪
צמיגים-800₪
טיפול גדול-1000₪+-.
גרר-200₪.

בדיוק בגלל זה אתה לא קונה ב-4000 כלי עם צמיגים ומצבר חדשים, אחרי טיפול גדול וטסט לשנה.

מכיוון שבמצב נוכחי אין דרך לבדוק בלי לגרור למוסך - מחיר של כזה דבר כמה מאות שח. הצלחת לתקן בזול - הרווחת, לא - למדת כמה דברים מעניינים על תחזוקת קטנוע.

matanbar26
26-07-2020, 12:41
מצהיר מראש: לא מבין כל כך בקטנועים. מצד שני, מספרים כאן לא מסתדרים. אתה רוצה להגיד שקטנוע בן 11 שנסע די מעט, טוב רק לחלקים ולפסל סביבתי? לפני זמן מה טענו כאן שאופנוע בן 20 שעבר עשרות אלפי קמ - קניה הגיונית מאוד.

בדיוק בגלל זה אתה לא קונה ב-4000 כלי עם צמיגים ומצבר חדשים, אחרי טיפול גדול וטסט לשנה.

מכיוון שבמצב נוכחי אין דרך לבדוק בלי לגרור למוסך - מחיר של כזה דבר כמה מאות שח. הצלחת לתקן בזול - הרווחת, לא - למדת כמה דברים מעניינים על תחזוקת קטנוע.

הבעיה זה לא בגיל.
מדובר בכלי שעומד 4 שנים ואין שום דרך לדעת מה מצבו.
לפחות בכלי שנוסע אתה יודע שהוא במצב נסיעה עם טסט.
פה, רק בשביל שהכלי ייסע צריך:
גרר.
טיפול גדול.
מצבר.
צמיגים.
תשלום אגרות וטסטים ל-4 שנים.
וזה רק הבסיס, מי יודע מה עוד הכלי צריך.

כלומר אתה מושקע על ההתחלה מעל המחירון שלו.
איך זה כלכלי?

ההצעה של לפות"ש, אם הוא ממש מתעקש לבחור בין שתי אופציות:
1. לבקש מבעל הכלי הנחה משמעותית (בגדול לא לשלם יותר מ-1,000₪).
2.לבקש מבעל הכלי שיגרור אותו למוסך ולקבל הצעה ליישור קו.

לדעתי לרכוש את הכלי הזה, בלי לדעת מה מצבו זה חתול בשק ורוב הסיכויים שייגמר בעוגמת נפש רצינית וחור בכיס.

xlib
26-07-2020, 16:48
מדובר בכלי שעומד 4 שנים ואין שום דרך לדעת מה מצבו.ל

זה נכון. לכן אמרתי שזה בעיקר הזדמנות חינוכית.

ההצעה של לפות"ש, אם הוא ממש מתעקש לבחור בין שתי אופציות:
1. לבקש מבעל הכלי הנחה משמעותית (בגדול לא לשלם יותר מ-1,000₪).

רכב/אופנוע שלא נוסע לא שווה יותר מ-1000 מלהתחילה.

2.לבקש מבעל הכלי שיגרור אותו למוסך ולקבל הצעה ליישור קו.

הגיוני מאוד. או זה או להוריד הוצאות גרר מ-#1.

600 ירושלמי
26-07-2020, 21:40
א
ני עוקב אחרי השרשור הזה ורק מחכה לראות מי יכתוב את זה:

צודק.
אם יש ידע וכלים- דיינו
אם הכלי נקנה ב1000 שח- דיינו
אם רוצים לקנות כלי הרפתקאות- דיינו

אם מחפשים פה עסקה טובה- זו לא הכתובת. יש סיכוי שבסוף ייצא כלי סבבה במחיר מחירון אבל בשביל מה להמר?

KKatkov
26-07-2020, 22:05
אם זה היה 250, הייתי אולי מבין בשביל מה להמר. 125-ים זולים יותר, אז הכדאיות של ההימור אפילו פחותה.
אבל אני אזרום, כי אני נורא אהבתי פרוייקטים כאלה פעם.
להלן פירוט מקורב.
אם הק"מ אכן אמיתי, ובתקופה שהקטנוע נסע הוא גם טופל אחת לשנה (נגיד, 300 ק"מ בשנה - לא הייתי מאמין אם לא יצא לפגוש בן אדם שקנה קרוזים כדי לנגב ממנו אבק, לעשות סיבוב 2 ק"מ בשכונה פעם בשבוע ואז להחזיר אותו לחניה ולשים כיסוי) - יש טעם להמשיך לדבר.
רק לוודא שהק"מ אמיתי (בעלים שקנה אותו חדש מהסכנות ועכשיו מוכר לך, ואתה בודק במשרד הרישוי את הק"מ שנרשם בטסטים). אם לא, שהבעלים ימכור לחלקים ב-400 שקל.
מכאן:
קונים קטנוע ב-1000 שקל, כי אף אחד לא ייתן יותר.
משקיעים בו עוד 600/אלפיה על אגרות רישוי (מתחת ל-150 סמ"ק - 170 ש"ח בשנה, מעל קופץ ל-300) והעברת בעלות.
מחליפים צמיגים, את כל הנוזלים כולל נוזל בלם, פילטרים, מצבר, מוודאים שהברקסים לא נתפסים. מגרזים כל מנוף וכבל. מחליפים רצועה, סביר להניח שהיא יבשה למוות. 2009 לדעתי עדיין הגיע עם קרבורטור, אז צריך לנקות אותו היטב כי הוא יהיה סתום.
זה, להערכתי, כ-4 אלף ש"ח במחירי מוסך, וחצי מהסכום בעבודה עצמית.
מכאן הפתעות - אתה יכול רק לקוות שלא תיפול עליהן, כי זה עוד כסף:
טנק דלק - ייתכן ויש בפנים חלודה. אפשר לנסות לשטוף אותו החצוה ולמלא דלק טרי, אבל אם המצב חמור - תצטרך למצוא טנק מפירוק.
חשמל - תיתכן קורוזיה רבה במגעים, בעיקר אם הקטנוע נמצא באיזור השפלה. אם הקטנוע עמד ממש ליד הים, יש מצב שהייתי מוותר מראש.

אז הגענו בהערכה גסה ל-6-8 אלף ש"ח. המון כסף לקטנוע בן 11, אבל מצד שני - בסכום הזה קבלנו אותו אחרי יישור קו מלא, ועם 5 אלף ק"מ בלבד, מה שאומר שמנועו יחזיק עוד עשרות אלפי קילומטרים. אני לא בטוח שקטנוע אחר, בן "רק" 6-7 שנים, עם "רק" 30-50 אלף ק"מ ייתן שירות יותר טוב.
כך שכל עוד מדובר בעבודה עצמית, אפשר לבדוק עם יש עניין בפרוייקט הספציפי ולא רק צורך בכלי תחבורה.
בעבודת מוסך, כנראה שלא שווה - אבל זה גבולי ותלוי במצב הקטנוע בפועל.

King987
26-07-2020, 22:30
אם זה היה 250, הייתי אולי מבין בשביל מה להמר. 125-ים זולים יותר, אז הכדאיות של ההימור אפילו פחותה.
אבל אני אזרום, כי אני נורא אהבתי פרוייקטים כאלה פעם.
להלן פירוט מקורב.
אם הק"מ אכן אמיתי, ובתקופה שהקטנוע נסע הוא גם טופל אחת לשנה (נגיד, 300 ק"מ בשנה - לא הייתי מאמין אם לא יצא לפגוש בן אדם שקנה קרוזים כדי לנגב ממנו אבק, לעשות סיבוב 2 ק"מ בשכונה פעם בשבוע ואז להחזיר אותו לחניה ולשים כיסוי) - יש טעם להמשיך לדבר.
רק לוודא שהק"מ אמיתי (בעלים שקנה אותו חדש מהסכנות ועכשיו מוכר לך, ואתה בודק במשרד הרישוי את הק"מ שנרשם בטסטים). אם לא, שהבעלים ימכור לחלקים ב-400 שקל.
מכאן:
קונים קטנוע ב-1000 שקל, כי אף אחד לא ייתן יותר.
משקיעים בו עוד 600/אלפיה על אגרות רישוי (מתחת ל-150 סמ"ק - 170 ש"ח בשנה, מעל קופץ ל-300) והעברת בעלות.
מחליפים צמיגים, את כל הנוזלים כולל נוזל בלם, פילטרים, מצבר, מוודאים שהברקסים לא נתפסים. מגרזים כל מנוף וכבל. מחליפים רצועה, סביר להניח שהיא יבשה למוות. 2009 לדעתי עדיין הגיע עם קרבורטור, אז צריך לנקות אותו היטב כי הוא יהיה סתום.
זה, להערכתי, כ-4 אלף ש"ח במחירי מוסך, וחצי מהסכום בעבודה עצמית.
מכאן הפתעות - אתה יכול רק לקוות שלא תיפול עליהן, כי זה עוד כסף:
טנק דלק - ייתכן ויש בפנים חלודה. אפשר לנסות לשטוף אותו החצוה ולמלא דלק טרי, אבל אם המצב חמור - תצטרך למצוא טנק מפירוק.
חשמל - תיתכן קורוזיה רבה במגעים, בעיקר אם הקטנוע נמצא באיזור השפלה. אם הקטנוע עמד ממש ליד הים, יש מצב שהייתי מוותר מראש.

אז הגענו בהערכה גסה ל-6-8 אלף ש"ח. המון כסף לקטנוע בן 11, אבל מצד שני - בסכום הזה קבלנו אותו אחרי יישור קו מלא, ועם 5 אלף ק"מ בלבד, מה שאומר שמנועו יחזיק עוד עשרות אלפי קילומטרים. אני לא בטוח שקטנוע אחר, בן "רק" 6-7 שנים, עם "רק" 30-50 אלף ק"מ ייתן שירות יותר טוב.
כך שכל עוד מדובר בעבודה עצמית, אפשר לבדוק עם יש עניין בפרוייקט הספציפי ולא רק צורך בכלי תחבורה.
בעבודת מוסך, כנראה שלא שווה - אבל זה גבולי ותלוי במצב הקטנוע בפועל.
הקטנוע עמד בחנייה מקורה
אבל כנראה שאני ארד מהעניין יותר מדי כאב ראש אם הייתי יכול לטפל בו לבד או איכשהו לעשות לו בדיקה במוסך לפני הקנייה אז הייתי יותר בטוח לגבי זה

Jack_R1
26-07-2020, 23:28
רק לצורך העניין "חניה מקורה" לא אומר כלום, אפילו לא חצי מילה. זה שיש מעל החניה גג, לא אומר שום דבר על מצב האוורור שלה בקיץ ומצב הרטיבות בחורף, ובלי המידע הזה יכול להיות שמדובר בהר של חלודה מתפוררת בפנים.

King987
27-07-2020, 00:44
רק לצורך העניין "חניה מקורה" לא אומר כלום, אפילו לא חצי מילה. זה שיש מעל החניה גג, לא אומר שום דבר על מצב האוורור שלה בקיץ ומצב הרטיבות בחורף, ובלי המידע הזה יכול להיות שמדובר בהר של חלודה מתפוררת בפנים.
חניה תת קרקעית
בגלל זה הוא גם נראה כמו חדש
אבל זה סיפור גדול מדי בשבילי אם המחיר יהיה ממש זול אחשוב על זה

הפלג הצפוני
29-07-2020, 10:39
2009 לא כזה ישן,חשבתי משנות ה 80

YaronNahum
30-07-2020, 08:51
שאתה אומר חניה תת קרקעית ,
אתה מתכוון לחניה כזאת ?

Sent from...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200730/84f3714135263bd224ce49cfd9579071.jpg