מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : משלט 21 נסגר לרכיבת אופנועים

אביעד אברהמי
26-07-2020, 09:36
המגמה הירוקה ממשיכה לסגור על תנועת אופנועים וכלי רכב: משלט 21 - הגבעה המסולעת והמפורסמת בהרי ירושלים - נסגר לתנועת אופנועים ורכבי 4X4; הפרטים והתמונות - בפנים.

http://fullgaz.co.il/%d7%9e%d7%a9%d7%9c%d7%98-21-%d7%a0%d7%a1%d7%92%d7%a8-%d7%9c%d7%a8%d7%9b%d7%99%d7%91%d7%aa-%d7%90%d7%95%d7%a4%d7%a0%d7%95%d7%a2%d7%99%d7%9d/

http://fullgaz.co.il/wp-content/uploads/2020/07/Mishlat-21-004-1080x721.jpg

lokimonster
26-07-2020, 10:19
8481

אזור יפה לטיול חבל שנסגר מאידך מנסים לשמר את הטבע

נ.ב:
מי אמר שרק באופנוע אפשר לעשות ווילי.
אני בימים טובים יותר

השושנים
26-07-2020, 10:37
אחרי דריסת מתרחצים, פגיעה בערכי טבע, השמדת עתיקות, פגיעה בבעלי חיים, ורמיסת הצומח הטבעי והחקלאי, הם צודקים מעשה ראוי.

KKatkov
26-07-2020, 12:54
אחרי דריסת מתרחצים, פגיעה בערכי טבע, השמדת עתיקות, פגיעה בבעלי חיים, ורמיסת הצומח הטבעי והחקלאי, הם צודקים מעשה ראוי.

מה הקשר בין סגירת מסלול שטח אקסטרימי מוכר ל"דריסת מתרחצים" ושאר השטויות?
אתה חושב בני המיעוטים שמשתוללים בחופים עם ה-RZR שלהם, נוסעים משם למשלט 21 ודומיו? אז אתה טועה.
או שמשום שאתה רוכב כביש ולא שטח, אתה לא רואה בעיה עם ההגבלה הזאת (והיא לא הראשונה - היו עוד מכומות מוכרים ואהובים על קהל הג'יפאים/רוכבים, שנסגרו לתנועה בשנים האחרונות)?
סבבה, אז אני אציע לסגור לך את נס הרים - "אחרי ריבוי תאונות עם נפגעים, סיכון מתמשך של משתמשי הכביש, פגיעה במעקות הבטיחות ובתשתיות הכביש, ויצור רעש בלתי סביר לישובי הסביבה ולמטיילים בטבע". אני גם אקרא לסגירה "מעשה ראוי".

איך מרגיש לך? כיף, נכון?
אז אולי עדיף שכולנו נהיה בחזית אחת כנגד הגבלות על נהיגה/רכיבה/ספורט מוטורי מכל סוג, פרט לדברים שבאמת מסכנים את שלום הציבור ופוגמים במרקם החיים (ע"ע RZR על חוף הים) במקום להצביע אחד על השני ולהגיד "הוא ברברי - אבל אני בסדר, אותי לא צריך להגביל"?

erani99
26-07-2020, 12:56
סגירת נס הרים - צעד מבורך !!!

הנה, מרוכב כביש..

וגם אם יהיו הרבה תאונות בפס של בית ג'וברין, שיסגרו גם אותו.
*** גילוי נאות - רוכב כמעט קבוע מהשרון לג'וברין (לא דרך הפס של המצ'וגעים, מנחשון-שמשון ובית שמש עמק האלה..) ***

erani99
26-07-2020, 13:24
אתה חושב בני המיעוטים שמשתוללים בחופים עם ה-RZR שלהם, נוסעים משם למשלט 21 ודומיו? אז אתה טועה.
או שמשום שאתה רוכב כביש ולא שטח, אתה לא רואה בעיה עם ההגבלה הזאת (והיא לא הראשונה - היו עוד מכומות מוכרים ואהובים על קהל הג'יפאים/רוכבים, שנסגרו לתנועה בשנים האחרונות)?
סבבה, אז אני אציע לסגור לך את נס הרים - "אחרי ריבוי תאונות עם נפגעים, סיכון מתמשך של משתמשי הכביש, פגיעה במעקות הבטיחות ובתשתיות הכביש, ויצור רעש בלתי סביר לישובי הסביבה ולמטיילים בטבע". אני גם אקרא לסגירה "מעשה ראוי".

איך מרגיש לך? כיף, נכון?
אז אולי עדיף שכולנו נהיה בחזית אחת כנגד הגבלות על נהיגה/רכיבה/ספורט מוטורי מכל סוג, פרט לדברים שבאמת מסכנים את שלום הציבור ופוגמים במרקם החיים (ע"ע RZR על חוף הים) במקום להצביע אחד על השני ולהגיד "הוא ברברי - אבל אני בסדר, אותי לא צריך להגביל"?

אל תבין'תי לא נכון... אני לא נגד רכיבת שטח. דווקא בעד מאוד. אין לי בעיה עם זה בכלל. (קיבוצניק במקור, ההורים ואחותי עדיין ברוחמה. כשאני פעם ב.. מגיע לביקור, מהבית של ההורים שלי בקצה המזרחי של הקיבוץ אפשר לשמוע ולראות על הגבעות בשדות את הצרצרים מנסים לעלות ולרדת)
ואנחנו במדינה אחת היחידות בעולם שאפשר לדפוק רכיבות שטח בשבילי השדות בכמעט כל הארץ. שילוב של בעלות ממשלתית/מנהל על השטחים החקלאיים ואיסור ירי בנשק נגד מסיגי גבול.
ויכול מאוד להיות שאתה והחבר'ה שומרים על הטבע, אבל יש כאלו שלא.. מעלימים קצת עין, נותנים קצת בגז בתוך שדות חקלאיים עם גידולי שדה עדינים, שמורות טבע כאמור לעיל וכו'.

xlib
26-07-2020, 13:25
אין כל קשר, אבל מראה "פעילות" של משטרה למען משהו.

AsafA
26-07-2020, 13:51
אגב, את נס הרים סגרו בשבתות.
בזמן האחרון יש נוכחות קבועה של בוחני תנועה ומסוקים

erani99
26-07-2020, 13:54
לא סגרו... הוקשחו אכיפות

השושנים
26-07-2020, 13:57

איך מרגיש לך? כיף, נכון?

פשוט ביותר בוא ותראה את כמות ההרס והנזק אחרי כל טיולי השבת לטבע ותבין שיש מקומות שצריך להגן עליהם, זה לא אומר שלא צריך להכשיר במקביל מסלולים שמיועדים רק לצורך זה אבל, כן הנזק שנגרם לטבע בעקבות כמויות ה- 4X4 אופנועי שטח, טרקטורונים ושאר רעות חולות מחייב, כביש נס הרים לא נפגע מהשתוללות הרוכבים רק מעקות "הבטיחות" מתעקמים. ו - Xlib קשה לך להתאפק ולא לדחוף את המשטרה לכל מקום אני מבין, תבדוק מי אסר.

KKatkov
26-07-2020, 14:15
פשוט ביותר בוא ותראה את כמות ההרס והנזק אחרי כל טיולי השבת לטבע ותבין שיש מקומות שצריך להגן עליהם, זה לא אומר שלא צריך להכשיר במקביל מסלולים שמיועדים רק לצורך זה אבל, כן הנזק שנגרם לטבע בעקבות כמויות ה- 4X4 אופנועי שטח, טרקטורונים ושאר רעות חולות מחייב, כביש נס הרים לא נפגע מהשתוללות הרוכבים רק מעקות "הבטיחות" מתעקמים. ו - Xlib קשה לך להתאפק ולא לדחוף את המשטרה לכל מקום אני מבין, תבדוק מי אסר.

מה יש לי "לראות"? אני רוכב בשטח (בשומרון בעיקר).
יחסית לאיך שהפאלאחים המקומיים מזבלים כאן, גם D9 לא יעשה נזק של ממש.
יצא לי לרכב גם בתוך הקו הירוק. לא ראיתי איזה את הנזק הפסיכי שאתה מדבר עליו לא ביער קולה ולא בבן שמן.
אני לא חושב שהטבע הוא מוזיאון. חלקים שהם כן מוזיאון, נקראים "שמורת טבע" ועושים בהם פארק. בכל מקום אחר זה לגיטימי בעיניי לטייל בו (גם בכלי ממונע), לחרוג מהשבילים המסומנים ואפילו לעשות דוכים.

NAOR2207
26-07-2020, 14:19
בעסה
אשריי שזכיתי
https://www.doogigim.co.il/wp-content/uploads/2019/10/3-1.jpg

השושנים
26-07-2020, 15:23
https://www.davar1.co.il/191818/

https://cars.walla.co.il/item/2731968

https://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=689

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3237925,00.html

א הזקן
26-07-2020, 16:28
אתה חושב בני המיעוטים שמשתוללים בחופים עם ה-RZR שלהם,

כדי לדייק בעובדות: במקרים שאני ראיתי מדובר בעיקר בערסים בני דת משה.

או שגם הם בני מיעוטים?

ayalzo
26-07-2020, 17:12
רק לסבר את האוזן. הקטע שנסגר הוא בתוך שמורה, ואמנם במקטע שהוא שביל סמ"ש, אבל ספציפית העליה למשלט מסומנת כשביל הולכי רגל. אז חוק הוא חוק ולמישהו נמאס שמשתינים מהמקפצה (כל סופש יש שם פקקי תנועה, וביום ראשון כבר עולים ליוטיוב עשרות סרטונים מהמקום).

עכשיו,
הקטע שנסגר הוא תכלס שביל אש. אין ולא היתה שם שום פגיעה בטבע. להיפך.

KKatkov
26-07-2020, 18:03
https://www.davar1.co.il/191818/

https://cars.walla.co.il/item/2731968

https://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=689

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3237925,00.html

מה אתה מנסה להגיד בזה?
שמר דרור עזרא רצה עוד בשנת 2006, כשהייתי בכיתה י"ב, לאסור עלי לרכב בשטח (פרט אולי לשטחים סגורים ושבילים מסומנים שהאדון בטוב ליבו ישאיר לי תחת פיקוח הדוק, ובתשלום אגרת גרטה שקר כלשהי)?
דעתו של אותו אדון לא מעניינת אותי, ואני מאוד שמח שכרגע אין ביכולתו לכפות עלי את ההזיות שלו. אני מאושר שאני חי במדינה, שבא ההגבלות על רכיבת שטח כמעט ואינן קיימות - ומתנגד בתוקף לכל שינוי שאינו פרטני ומנומק היטב (כגון - עתיקות בעלות ערך רב, טבע ייחודי שמצדיק הקמת שמורה וכו').

ותבין אותי נכון, שושני: אני לא משאיר זבל בשטח, וכשאני יוצא עם המשפחה לשבת ליד מדורה בבן שמן (אסור בתכלית האיסור לפי כת האקו-אקטיביזם) - אני יוצא מהיער עם זבל שלי וזבל של אחרים בבגז' של הרכב. אני משתדל מאוד לא לפגוע בגידולים חקלאיים, ולא זכור לי שגרמתי נזק לטבע (מעבר לענף שבור פה ושם - לא תשכנע אותי שזה נזק של ממש) ברכיבות שלי. אני סוגר גז ועובר לאט ליד משפחה מטיילת, עדר צאן או סוס קשור, תמיד אומר "מרחבא" או "שלום" - ולרוב מקבל שלום בחזרה. אני אוהב טבע, ושומר עליו כמו שאני שומר על משאב יקר. אני יכול להקביל את היחס שלי לטבע ליחס למנוע של הדוקאטי שלי: אני אדאג לנקות ולתחזק אותו, אבל אני לא מתכוון להעמיד אותו בסלון ולמנוע מעצמי את השימוש בו רק כדי למנוע ממנו בלאי. מה גם שבניגוד למנוע - הטבע הוא משאב מתחדש.

א הזקן
27-07-2020, 09:10
ותבין אותי נכון, שושני: אני לא משאיר זבל בשטח, וכשאני יוצא עם המשפחה לשבת ליד מדורה בבן שמן (אסור בתכלית האיסור לפי כת האקו-אקטיביזם) - אני יוצא מהיער עם זבל שלי וזבל של אחרים בבגז' של הרכב. אני משתדל מאוד לא לפגוע בגידולים חקלאיים, ולא זכור לי שגרמתי נזק לטבע (מעבר לענף שבור פה ושם - לא תשכנע אותי שזה נזק של ממש) ברכיבות שלי. אני סוגר גז ועובר לאט ליד משפחה מטיילת, עדר צאן או סוס קשור, תמיד אומר "מרחבא" או "שלום" - ולרוב מקבל שלום בחזרה. אני אוהב טבע, ושומר עליו כמו שאני שומר על משאב יקר.

אם כולם היו מתנהגים כמוך היית צודק, אלא שעמישראל מתנהג בד"כ ההפך וזו עובדה. אם הטבע באמת חשוב, יש שתי אפשרויות. או שיהיו צוותים (שוטרים) המסיירים כל הזמן ודואגים שאנשים ינקו אחריהם, מטילים קנסות מרתיעים על מי שמזיק, וכו', או שאתה אוסר על הפעילות הזו לחלוטין. כמובן שהאפשרות הראשונה נכונה יותר וצודקת יותר, אבל עלותה עושה אותה לא ריאלית. האפשרות השנייה "דופקת" את המיעוט שנוהג כראוי, אבל שומרת על הטבע. זה לא התחום היחיד בו היחיד משלם על חטאי השאר. מספיק להסתכל על עלות ביטוח החובה.......

600 ירושלמי
27-07-2020, 11:21
Kkatkov, תרגיע.
גם אני לא משאיר אחריי זבל בשטח, גם אני כשחוזר מ'פיקניק' בדר"כ חוזר גם עם זבל של אחרים, גם אני רוכב בשטח ביראת כבוד לשאר משתמשי הדרך- בין אם הם הולכים על 2 או על 4.

אני לא יודע אם אנחנו במיעוט או ברוב אבל אלה שכן מלכלכים, כן עושים ענני אבק ליד משפחות תמימות, כן הורסים שטחים חקלאיים שלא שלהם, וכן שמים ז*ן אחד גדול על הטבע הם אלה שיוצרים את הרושם שנחקק אצל כל שאר משתמשי הדרך והמטיילים.
ותאכלס? לפני 20 שנה לא היו ערסים וחארות (בטח לא בכמויות שיש היום) בחורשות, ביערות, ובשבילים. היום יש טונה, וזה גובר משנה לשנה.
וישראלי, כמו שהישראלי מבין- אי אפשר לחנך אותו, אפשר רק לסגור לו, לנעול לו, לחסום לו.
נו, אתה יודע.. ברוח התקופה- סגר.

אביעד אברהמי
27-07-2020, 11:52
קשה לי להאמין שיש אנשים ליברלים ונאורים שאשכרה תומכים בסגירה של מקומות ציבוריים בפני הציבור.
קורא פה בשרשור ולא מאמין. רוכבים שקוראים לסגור את נס הרים או רוכבים שמרוצים כשנסגרים קטעי שטח. סליחה על הבוטות, אבל איזו מחשבה צרת אופקים.

כל הגבלה של הממשלה על האזרח, בכל תחום, היא גרועה, והיא צריכה להיות המוצא האחרון אחרי שכלו כל הקיצים. עודף רגולציה אף פעם לא היה טוב לאזרח, והשימוש בו צריך להיות מינימלי - רק כאשר אין ברירה אחרת. כאן, במקרה הזה, בהחלט יש ברירות אחרות. פעולה כזו היא המשך המדרון החלקלק של פגיעה בחופש הפרט, ולכן אני לחלוטין נגד זה.

השושנים
27-07-2020, 12:02
קשה לי להאמין שיש אנשים ליברלים ונאורים שאשכרה תומכים בסגירה של מקומות ציבוריים בפני הציבור.
קורא פה בשרשור ולא מאמין. רוכבים שקוראים לסגור את נס הרים או רוכבים שמרוצים כשנסגרים קטעי שטח. סליחה על הבוטות, אבל איזו מחשבה צרת אופקים.

כל הגבלה של הממשלה על האזרח, בכל תחום, היא גרועה, והיא צריכה להיות המוצא האחרון אחרי שכלו כל הקיצים. עודף רגולציה אף פעם לא היה טוב לאזרח, והשימוש בו צריך להיות מינימלי - רק כאשר אין ברירה אחרת. כאן, במקרה הזה, בהחלט יש ברירות אחרות. פעולה כזו היא המשך המדרון החלקלק של פגיעה בחופש הפרט, ולכן אני לחלוטין נגד זה.

אף אחד לא סגר, מנעו כניסה של רכבים שגורמים נזק, צא למדבר ראה את סימני הצמיגים השחורים על כל סלע כי איזה נובו ריש קנה 4X4
והוא חייב לשבור את הציר על הסלע, דבר עם החקלאים שבוכים על עמלם שנרמס ברגל כבדה מול העיניים.

דבר על החארות הנכנסים דרך השטח לישובים דתיים שטחים פרטיים ועושים בהם כבשלהם, כי לנסיך של אימא מותר הכל, ומי יגיד לי איפה
לנסוע ואיפה לא.

כן זה לגיטימי להשאיר את הזבל שלך בשטח כי יש מי שיאסוף, אז ימותו כמה בעלי חיים אז מה בא לי לתת בגז. כן חד משמעית הרווחנו את זה
ביושר, כן חנקנו עם האבק כל חלקה טובה, דרסנו בעלי חיים בסביבה הטבעית שלהם, הפחדנו בעלי כנף עד מוות, מנענו מהם להגיע למקורות מים
כי אנחנו רוצים מסיבה בעין אבואהבוא....מגיע לנו ...הסברה לא הולך, דוחות? משטרה חרא, התנגדות למעצר משטרה אלימה, כאילו הכי נוח לכופף הכל
למה שמתאים לי, וזין על העולם כי לנסיך של אימא מגיע הכל. אין ראיה כללית אין חמלה אין שותפות למאמץ רק אני אני אני ועצמי. חרא על כולנו. יום טוב.

erani99
27-07-2020, 12:04
קריאה לסגירה של כל דרך ציבורית - היתה מבחינתי הלצה (כי אי אפשר באמת לסגור את "נס הרים" או כל כביש ציבורי כן..) או הגזמה... אבל, בכל צחוק יש קצת רצינות: ממש מעצבן כל הפסיכים האלו שטסים שם (לא רק על 2 עם או בלי מנוע, גם על 4 קופרות RS רכבי ספורט משופרים וכו'), אז ירדו חזק שמה על האיזור ואוכפים בצורה ברוטאלית, כי זה מה שהישראלי המכוער יודע לצערי !!!!! (אני אף פעם לא אהבתי את הכבישים שם, חוץ מהסיבובים העיוורים להוסיף את כל הרוצחים לעיל).
ואולי שווה להציע לקחת ממאות אלפי המובטלים החדשים פקחי שטח חדשים ולהכשירם לפיקוח ואכיפת ניקיון סדר ותקינות איזורים ירוקים

אביעד אברהמי
27-07-2020, 12:14
אף אחד לא סגר, מנעו כניסה של רכבים שגורמים נזק, צא למדבר ראה את סימני הצמיגים השחורים על כל סלע כי איזה נובו ריש קנה 4X4
והוא חייב לשבור את הציר על הסלע, דבר עם החקלאים שבוכים על עמלם שנרמס ברגל כבדה מול העיניים.

דבר על החארות הנכנסים דרך השטח לישובים דתיים שטחים פרטיים ועושים בהם כבשלהם, כי לנסיך של אימא מותר הכל, ומי יגיד לי איפה
לנסוע ואיפה לא.

כן זה לגיטימי להשאיר את הזבל שלך בשטח כי יש מי שיאסוף, אז ימותו כמה בעלי חיים אז מה בא לי לתת בגז. כן חד משמעית הרווחנו את זה
ביושר, כן חנקנו עם האבק כל חלקה טובה, דרסנו בעלי חיים בסביבה הטבעית שלהם, הפחדנו בעלי כנף עד מוות, מנענו מהם להגיע למקורות מים
כי אנחנו רוצים מסיבה בעין אבואהבוא....מגיע לנו ...הסברה לא הולך, דוחות? משטרה חרא, התנגדות למעצר משטרה אלימה, כאילו הכי נוח לכופף הכל
למה שמתאים לי, וזין על העולם כי לנסיך של אימא מגיע הכל. אין ראיה כללית אין חמלה אין שותפות למאמץ רק אני אני אני ועצמי. חרא על כולנו. יום טוב.

אתה שולח אותי לראות מה קורה בשטח? אותי?...
שושני, קרוב לוודאי שאני מצצא בשטח פי כמה וכמה ממך - גם בזמן וגם בעומק. הכל אני רואה.
ועדיין, סגירה של מקומות ציבוריים זה צעד דרקוני וזה המשך המדרון החלקלק של הגבלת חופש הפרט. זה נורא בעיניי.

יש מתפרעים? יש חארות? שתתכבדנה הרשויות ואכוף ולטפל בחארות. לא בשומרי חוק ובאנשים עם דרך ארץ.

קריאה לסגירה של כל דרך ציבורית - היתה מבחינתי הלצה (כי אי אפשר באמת לסגור את "נס הרים" או כל כביש ציבורי כן..) או הגזמה... אבל, בכל צחוק יש קצת רצינות: ממש מעצבן כל הפסיכים האלו שטסים שם (לא רק על 2 עם או בלי מנוע, גם על 4 קופרות RS רכבי ספורט משופרים וכו'), אז ירדו חזק שמה על האיזור ואוכפים בצורה ברוטאלית, כי זה מה שהישראלי המכוער יודע לצערי !!!!! (אני אף פעם לא אהבתי את הכבישים שם, חוץ מהסיבובים העיוורים להוסיף את כל הרוצחים לעיל).
ואולי שווה להציע לקחת ממאות אלפי המובטלים החדשים פקחי שטח חדשים ולהכשירם לפיקוח ואכיפת ניקיון סדר ותקינות איזורים ירוקים

אז תטפל בישראלי המכוער ותגביר את האכיפה פי אלף, וכשתתפוס חארות תזמבר להם ת'מאמא. אל תבצע עונש קולקטיבי שפוגע בכולם ומגביל את חופש הפרט.

אלוהים ישמור, מה אנחנו ברוסיה הקומוניסטית?

600 ירושלמי
27-07-2020, 12:44
אביעד, בחייאת.
"תטפל במי שעובר את העבירות ותזיין רק אותו" אפשר להגיד על כל תחום. אין משאבים לזה במדינה. אם בגלל הרשות המבצעת או אם בגלל הרשות השופטת (חוסר הרתעה)- ולא ניכנס לדיון הזה עכשיו.

ולא, אנחנו לא ברוסיה הקומוניסטית. אנחנו במדינה שרוצה ושואפת להיות ליברלית ומערבית. בכל שאר המדינות הליברליות והמערביות אתה לא יכול להכנס עם איזה כלי רכב שבא לך לאן שבא לך. רק בישראל. אז עושים לזה סוף.

ואתה גם רוכב איזה יומיים שלושה בשטח, לא? אתה יודע בדיוק על איזה חארות אנחנו מדברים, ואתה יודע בדיוק על איזה היקפים אנחנו מדברים.
זה לא צרות אופקים, זה להוציא תראש מהתחת ולהתחשב בשאר האוכלוסייה.
ואני לא מתייחס למקום הספציפי שבכתבה. אני מדבר בכלליות על השטח בישראל.

erani99
27-07-2020, 12:49
למעשה - החוליגנים והפחד מלמות מתאונה בדרכים מסויימות, ממדרים הרבה מהאוכלוסייה הציבורית שרוצה להשתמש בדרך הציבורית הזו שאמורה להיות נגישה ובטוחה לכולם.. זה לא סוג של "סגירה"?
אז, זה או לסגור רשמית ע"י הרשויות.. רקאומר

אביעד אברהמי
27-07-2020, 13:45
אביעד, בחייאת.
"תטפל במי שעובר את העבירות ותזיין רק אותו" אפשר להגיד על כל תחום. אין משאבים לזה במדינה. אם בגלל הרשות המבצעת או אם בגלל הרשות השופטת (חוסר הרתעה)- ולא ניכנס לדיון הזה עכשיו.

ולא, אנחנו לא ברוסיה הקומוניסטית. אנחנו במדינה שרוצה ושואפת להיות ליברלית ומערבית. בכל שאר המדינות הליברליות והמערביות אתה לא יכול להכנס עם איזה כלי רכב שבא לך לאן שבא לך. רק בישראל. אז עושים לזה סוף.

ואתה גם רוכב איזה יומיים שלושה בשטח, לא? אתה יודע בדיוק על איזה חארות אנחנו מדברים, ואתה יודע בדיוק על איזה היקפים אנחנו מדברים.
זה לא צרות אופקים, זה להוציא תראש מהתחת ולהתחשב בשאר האוכלוסייה.
ואני לא מתייחס למקום הספציפי שבכתבה. אני מדבר בכלליות על השטח בישראל.

שום דבר ממה שכתבת לא מצדיק עונש קולקטיבי ושלילת חירות פרט. כלום ושום דבר. גם אם תכתוב 5 פעמים בחייאת.

מדינה ששואפת להיות ליברלית ומערבית לא שוללת חירויות פרט כשהיא לא מצליחה לבצע אכיפה בגלל משאבים מוגבלים או לא מצליחה לחנך.

KKatkov
27-07-2020, 14:28

ניסוח יפה ומדוייק. מסכים עם כל מילה.
אבל אתה יודע... אצלינו היהודים, תסמונת שטוקהולם היא בדם.
בשילוב עם הרצון הישראלי התמידי לחנך את הסובבים, זה מייצר את המצב ההזוי שבפורום רוכבים אנשים מצדדים לכאורה בהטלת הגבלות (על אחרים כמובן, לא עליהם).
בגלל זה רוכבי האופניים בעד להטיל הגבלות על אופנועינים וג'יפאים.
רוכבי כביש בעד הטלת מגבלות על רוכבי אופניים ורוכבי שטח.
רוכבי שטח לא רואים בעיה שיחפשו את החבר'ה שרוכבים בנס הרים עם מסוקים וישללו להם את הרשיונות, למתפרעים האלה...

אני עדיין רוצה להאמין שסה"כ יש לנו עם נפלא, שחי ונותן לאחרים לחיות, ושהרושם לעיל מתקבל ממיעוט צעקני שמחפש לייצר תככים וכותרות.

אגב, אם זה לא היה ברור - מה שכתבתי על נס הרים, נכתב כדי להראות את האבסורד שבסגירת דרך ציבורית... לא הנחתי שמישהו יקח את זה ברצינות.

lokimonster
27-07-2020, 14:32
בגלל זה רוכבי האופניים בעד להטיל הגבלות על אופנועינים וג'יפאים.

אני רק מחכה לשים את היד על יאווה.
יש לי שמן עשיר במתכון מיוחד לקבוצות רוכבי האופנים שחוסמים כביש צר וזוחלים בעלייה.
ואאלה אני אזחל מלפניהם.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

erani99
27-07-2020, 15:17
טוב, בואו... זה לא שסגרו בכלל את הגישה לשם. עדיין אפשר להגיע רגלית או עם אופניים/כל כלי ממנוע אחר שיוכל לעבור משם.
אז, זה לא סגור בכלל לכלל הציבור. רק לאלו שרוצים לתת בגז עם מפלצת..
ויובל הגיב לכתבה יפה:
נו אז? חסרות עליות בארץ?
תחשבו על זה. לא סגרו לכם את כל המדינה וחילקו רובים לחקלאים ולחוואים עם אישור גורף לירות בכל מי שישיג גבול

600 ירושלמי
27-07-2020, 17:16
מדינה ששואפת להיות ליברלית ומערבית לא שוללת חירויות פרט כשהיא לא מצליחה לבצע אכיפה בגלל משאבים מוגבלים או לא מצליחה לחנך.

אז מה היא כן עושה? מה הפתרון שלך כשאין אמצעים ו/או משאבים לטפל בבעיה?
מה היא כן עושה לטפל בבעיית הרוכבים והנהגים שהורסים לאנשים את השדות והשטחים החקלאיים?
מה היא כן עושה כדי למנוע מאנשים לרכב ולנסוע במקומות בהם יש הרבה מטיילים רגליים אבל מדי פעם עובר שם איזה כלי רכב, ואחד מתוך חמש מכלי הרכב חייב לנסוע בווילי/לעשות מיסוך אבק/ להפחיד את הילדים/ להראות כמה הוא גבר/ להעיף אבנים ואדמה על המטיילים?
הרי זה לא חירויות הפרט, נכון? הזכות לצאת לטבע לטיול רגלי עם המשפחה מבלי לפחד שאיזה ערס ידרוס את הילד זו לא זכות הפרט, נכון?
הזכות לגדל בשטח חקלאי פרטי גידולים ולא לפחד בכל שבת שיבוא הטמבל התורן ויהרוס את האדמה זו לא זכות הפרט נכון?

גרתי בקנדה תקופה. יש שם תרבות רכיבת שטח שאתה יכול לחלום עליה רק בפנטזיות. ואיך רוכבים בשטח? מעעמיסים על העגלה ונוסעים למקום שמותרר לרכב בו. אותו דבר בארה"ב. אותו דבר בעוד הרבה מדינות מפותחות. אבל בישראל רוצה הישראלי לרכב בכל מטר שברא אלוהים כי זו זכותו. זו זכות הפרט.
אבל זכות הפרט של האדם שמולו? על הזין שלו.

דר XR היקר, עברו הרבה מים בנהר מאז אותם ימים לפני 20 שנה שלא לכל ערס היה בחנייה ג'יפ וטרקטורון. ומעבר לתוואי השטח שהם הורסים הם גם מטנפים את הטבע.
ואני לא בא להסביר לך את זה. אתה יודע את זה, פשוט יותר נוח לך משום מה כרגע לצדד בצד הנפגע.

אביעד אברהמי
27-07-2020, 22:22
קודם כל מה המדינה לא עושה: המדינה לא מטילה עונש קולקטיבי ולא פוגעת בחופש הפרט של אזרחיה. אחרת אנחנו באמת טורקיה של ארדואן או רוסיה הקומוניסטית, שבהן המדינה גדולה מהאזרחים.

שמע ירושלמי, בזמנים רגילים, כשאין קורונה, אני בערך 30 יום בשנה בחו"ל - בעיקר באירופה אבל גם במקומות נוספים. אני רואה תרבויות ורואה התנהגויות, ואין צורך להסביר לי מה קורה בחו"ל כי אני יודע טוב מאוד.

ישראלים הם אנשים נטולי תרבות, מי יותר ומי פחות. אני יכול להעיד על עצמי שאני בעל מודעות סביבתית וחברתית גבוהה, ומעולם לא זרקתי פילטר של סיגריה בשטח (תודה לאל, לא מעשן כבר הרבה שנים). כשאני עובר עם האופנוע ליד הולכי רגל אני מאט, וכך גם ליד רוכבי סוסים. כשאני בריכוז של אנשים, למשל משפחות בפיקניק, אני משתדל שלא ירגישו שעברתי ותמיד אומר שלום. כך אני מתנהג גם בכביש בין אנשים אחרים.

אבל לא כולם כמוני, ויש מצב שאפילו הרוב הם לא כמוני ולא כמו רוב משתתפי השרשור או הפורום הזה. ישראלים בהכללה הם אנשים נטולי תרבות ונטולי מודעות סביבתית, ולא משנה מה תיתן להם - הם ינהגו כמו בהמות. אם זה ערסים או בני דודים בשטח, אם זה אותה אוכלוסייה על הכביש עם אופנועים או עם מכוניות או עם משאיות או עם אוטובוסים. וזה לא רק ערסים ובני מיעוטים. תראה מה הולך בתל-אביב עם אופניים חשמליים וקורקינטים. אנשים מכובדים שלבושים יפה עם חליפות, רוכבים כמו חארות על מדרכות בין הולכי רגל, מצפצפים להולכי רגל שיזוזו, נוסעים בכביש בלי לציית לשום חוק, עוברים באדומים, נוסעים נגד התנועה, נוסעים באמצע הכביש, ובגדול שמים זין על הסביבה. כאוס מוחלט. למה? כי הם יכולים. כאלה אנחנו כעם, וזה חרא לא נורמלי ומתסכל ת'נשמה. אז מה תעשה? תאסור רכיבה על קורקינטים ואופניים חשמליים? תאסור על ערסים וערבים לקנות SBS-ים? תאפשר לרכוש אופנוע רק לבעלי תואר שני ומעלה? ברור לך שלא, לא, לא ולא.

אז למה לסגור קטעים ציבוריים זה כן בסדר? כי באוכלוסיית השטח יש גם כמה ערסים שלא באים לך טוב בעין? אז תטיל עונש קולקטיבי גם על אלו שבסדר? אתה מבין את המדרון החלקלק? אגב, אני שם כסף שזו החלטה של פקיד זוטר כזה או אחר, ואני שם כסף שזה לא חוקתי ואם הולכים עם זה לבג"צ ההחלטה הזאת מתבטלת ברגע, רק מי יממן בג"צ? אנחנו כולה רוכבי שטח, לא NGO שתומך בערבים המכנים את עצמם פלסטינים וממומנים מכספים אירופאים ואמריקאים.

בכל אופן, לשאלתך, מה כן? התשובה היא הסברה ואכיפה. ביחד. לפי סדרי עדיפויות ולאורך זמן.
אתה מספיק מבוגר בשביל לזכור שבתור ילדים פמפמו לנו שאסור לקטוף את פרחי הבר. זה היה קמפיין ארוך ואינטנסיבי, והיום - עשרות שנים אחרי - אין אף אחד שקוטף רקפות, כלניות או פרגים בשטח. ההסברה הצליחה, והייתה גם אכיפה (מניח שעדיין יש). חינכת את העם שאסור לקטוף פרחי בר בטבע.
את אותו הדבר הרשויות צריכות לעשות בתחומים רבים נוספים. אם זה נהיגה בכביש והתנהגות בכביש ובדרך, אם זה התנהגות בשטח, שמירה על ערכי טבע ושטחים חקלאיים, מודעות סביבתית, מודעות חברתית, וכו' וכו' וכו'. שוב, לפי סדרי עדיפויות.

אם אין משאבים לעשות את אלו, זו הבעיה של הרשויות ולא שלי האזרח הפשוט שכעת סגרו לו שטח ציבורי ופגעו בחופש הפרט שלו. זה עניין סופר-עקרוני, וזה לא משנה מתי הייתי שם בפעם האחרונה (לפני שנה, וזה היה דווקא בריצה ולא ברכיבה...). הרשויות לא יפגעו בחופש הפרט שלי בגלל אוזלת ידן בטיפול בבעיה כזו או אחרת. ואם אתה נותן יד לפגיעה בחופש הפרט, אל תבכה כשיפגעו גם לך בחופש הפרט בנושאים שיותר חשובים לך, וזה בהחלט יגיע. אנחנו כאזרחים צריכים להשמיע קול צעקה מאוד גדול כנגד המהלך הזה וכנגד כל מהלך שעלול לפגוע בחופש שלנו.

א הזקן
27-07-2020, 23:28
אם אין משאבים לעשות את אלו, זו הבעיה של הרשויות ולא שלי האזרח הפשוט .

למרות שבעקרון אני מסכים עם כל מה שאתה אומר, המשפט הזה (היחיד שצטטתי מהפוסט הארוך והנכון שלך) מוציא את העוקץ מכל היתר.
זו לא הבעיה של הרשויות. הרס הטבע ע"י חוליגנים/ערסים/אחרים נהפך לבעיה של כולנו. בסופו של דבר, גם לך לא יהיה איפה לטייל.

אז (לדעתי) בעקרון אתה צודק. אבל בפרקטיקה צריך להיות חכם. ואם אין יכולת (לא משנה מה הסיבה) לחנך ולפקח אז אתה נשאר עם השאלה מה עדיף: עקרונות יפים, נכונים וצודקים או טבע שאפשר יהיה ליהנות ממנו.

ayalzo
28-07-2020, 00:46
אני רק חוזר ומזכיר לך אביעד, שהקטע שחסמו היה אסור לנסיעה, וכל מי שנסע שם, עבר על החוק.

ayalzo
28-07-2020, 00:47
ויש שיגידו שכשעשו שם השקה ללנדרובר זה הגדיש את הסאה. אבל, אני במקרה יודע שתיכננו את הסגירה עוד לפני.

lokimonster
28-07-2020, 06:55
ישראל לא המציאה את הגלגל.
ישנם עוד מקומות בעולם בהם יש איסור כניסה לרכב.

יותר מזה בראה"ב לפני שאתה נכנס לדרך חקלאית והאמת שאפילו סתם יער שנראה נטוש כדיי שתבדוק טוב שאתה לא בשטח פרטי כי אצלם קודם יורים ואחרי זה קוראים לשריף המקומי לפנות את הגופה.

למרות שזה מאוד מצער שסוגרים לחובבי השטח את הדרכים ובמדינה בממדים של המדינה שלנו באמת אין הרבה אפשרויות.

לצערי ישנם לא מעט חוליגנים וחלאות שלא מעניין אותם שהחלקאי עבד על החרישה והוא יחצה את השדה החרוש כדי להגיע למטע בשביל לקטוף פרי בשל מהעץ או איזה כמה אבטיחים כדי לחלק בשכונה.

אני בעד סגירה למרות הצער שבדבר.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

השושנים
28-07-2020, 07:30
אביעד-הסגירה לא באה כעונש על התנהגות אלה פתרון לא מושלם למניעת נזק והרס בלתי הפיך, בגלל כל הסיבות שציינת.
עכשיו אם בשם החופש והליברליות, המדינה (במקרה זה הרט"ג) לא יסגרו רוב הסיכויים שלצאצאים שלך כבר לא יהיה כלום.

אני הראשון שיצא להילחם על הדמוקרטיה והחופש אבל גם על זכויות בעלי החיים והטבע, ואם המחיר יהיה הגבלה בכניסת
רכבים למקומות מסוימים אז בבקשה, בדיוק כמו שיש שכונות שלמות שסגורות לרכב בשבת ואף אחד לא עולה על בריקדות!

lokimonster
28-07-2020, 07:46
אני הראשון שיצא להילחם על הדמוקרטיה והחופש אבל גם על זכויות בעלי החיים והטבע, ואם המחיר יהיה הגבלה בכניסת
רכבים למקומות מסוימים אז בבקשה, בדיוק כמו שיש שכונות שלמות שסגורות לרכב בשבת ואף אחד לא עולה על בריקדות![/QUOTE]

חשבתי שאתה נמנה על אלו שמכים את המפגינים ומלטף את המפגינות
:ugly004:

KKatkov
28-07-2020, 08:04
רכבים למקומות מסוימים אז בבקשה, בדיוק כמו שיש שכונות שלמות שסגורות לרכב בשבת ואף אחד לא עולה על בריקדות!

וואי וואי.
חשבתי שזה פורום של אוהבי אופנועים, גז וצמיגים חרוכים (לפחות בדמיון).
מסתבר שזה קודם כל פורום של אקו-אקטיביסטים ולוחמים למען "זכויות בעלי חיים"...

השושנים
28-07-2020, 08:14
וואי וואי.

כן אפשר לאהוב את שניהם בלי לפגוע אחד בשני. אגב אני לא צמחוני, לא מחבק עצים, רק חושב שיש דברים שצריך לשמור עליהם קצת יותר
למען הדורות הבאים.

600 ירושלמי
28-07-2020, 11:29
וואי וואי.

מה הבעיה בלדאוג לזכויות בעלי החיים?
מה הבעיה בלרצות שהיערות יישארו נקיים?
אז בגלל שאני רוכב אופנועים ומכל הסגנונות הכי מתחבר לשטח אני צריך לנכס לעצמי את השטח ושכולם יזדיינו?
ולא, אני לא צמחוני, ולא מחבק עצים. ואת האמת? אפילו לא נהנה מטיולים רגליים בטבע. אז זה אומר שהאג'נדה שלי צריכה להיות שהשטח שייך לכלי רכב?

כן, אוהב אופנועים גז וצמיגים חרוכים. לא מבין למה זה לא יכול להתיישב בקנה אחד עם רצון לשמירה על הטבע ומעט בעלי החיים שעוד נותרו בו.

אבל אולי זו הבעיה- ההחלטות האלו מתקבלות ושטחים נסגרים כי יש אנשים שאצלהם זה או שחור או לבן. אין אפור. עצוב.

600 ירושלמי
28-07-2020, 11:36
אם אין משאבים לעשות את אלו, זו הבעיה של הרשויות ולא שלי האזרח הפשוט שכעת סגרו לו שטח ציבורי ופגעו בחופש הפרט שלו. זה עניין סופר-עקרוני, וזה לא משנה מתי הייתי שם בפעם האחרונה (לפני שנה, וזה היה דווקא בריצה ולא ברכיבה...). הרשויות לא יפגעו בחופש הפרט שלי בגלל אוזלת ידן בטיפול בבעיה כזו או אחרת. ואם אתה נותן יד לפגיעה בחופש הפרט, אל תבכה כשיפגעו גם לך בחופש הפרט בנושאים שיותר חשובים לך, וזה בהחלט יגיע. אנחנו כאזרחים צריכים להשמיע קול צעקה מאוד גדול כנגד המהלך הזה וכנגד כל מהלך שעלול לפגוע בחופש שלנו.

כל מה שאתה אומר נכון.
אבל אפשר לומר את זה על הרבה מאוד תחומים בארץ. נכון- אין פה תרבות, בטח לא תרבות של לכבד את האחר. נכון, יש פה פגיעה בחופש הפרט. אבל מה הפתרון? להגיד "זו לא בעיה שלי" זה פתרון של גולשי החופש הגדול, זה לא פתרון של אדם שמבין דבר או שניים בתחום והמוח שלו עדיין עובד.
אתה יוצא מנקודת הנחה שהפעולה הזו היא אבן יסוד במהלך ועכשיו יתחילו לסגור שטחים. כשיתחילו לסגור עוד ועוד שטחים לרכיבה מסביב לירושלים אני אעבור מחנה ואתייצב לצד עמדתך בהחלט.
כרגע נראה לי שיש מקום לקצת פגיעה בחופש לשם שמירה על הטבע.

אהה..ואל תסביר לי שאתה מכיר את השטח בהרבה מדינות יותר טוב ממני. מכירים את פועלך. אל תזרה מלח על הפצעים. אין צורך בזה :)

ayalzo
28-07-2020, 12:00
או לגמרי במקרה (מ. אריאל)...
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/116864-%D7%9E%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%A3-%D7%94%D7%9E%D7%90%D7%91%D7%A7-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%98%D7%91%D7%A2-%D7%95%D7%94%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-%D7%91%D7%94%D7%90%D7%A8%D7%A5

KKatkov
28-07-2020, 13:41
מה הבעיה בלדאוג לזכויות בעלי החיים?
מה הבעיה בלרצות שהיערות יישארו נקיים?
אז בגלל שאני רוכב אופנועים ומכל הסגנונות הכי מתחבר לשטח אני צריך לנכס לעצמי את השטח ושכולם יזדיינו?
ולא, אני לא צמחוני, ולא מחבק עצים. ואת האמת? אפילו לא נהנה מטיולים רגליים בטבע. אז זה אומר שהאג'נדה שלי צריכה להיות שהשטח שייך לכלי רכב?

כן, אוהב אופנועים גז וצמיגים חרוכים. לא מבין למה זה לא יכול להתיישב בקנה אחד עם רצון לשמירה על הטבע ומעט בעלי החיים שעוד נותרו בו.

אבל אולי זו הבעיה- ההחלטות האלו מתקבלות ושטחים נסגרים כי יש אנשים שאצלהם זה או שחור או לבן. אין אפור. עצוב.

הבעיה היא שיש לי אלרגיה למינוח הזה.
זכויות יש לבני אדם. הטבע (כן, כולל בע"ח) הוא משאב (יקר וחשוב אמנם) ולכן אין לו "זכויות" - אלא יש (או לפחות אמורים להיות) חוקים כיצד על האזרח להשתמש במשאב הזה להנאתו בלי לפגוע בו יתר על המידה.
רצוי מאוד שהחוקים האלה יהיו הגיוניים, וכאלה שיאפשרו איזון סביר בין הזכות של האזרח להשתמש בשטחים ציבוריים להנאתו, לבין החובה שלו לא לגרום להם נזק.
אולי אני קצת מנותק, כי אני רוכב בעיקר בשומרון - אבל פרט לבעיית ה-RZR-ים בחופים, אני לא רואה איזה נזק כבד נגרם לטבע ע"י רוכבי אינדורו או ג'יפאים. ולא, אני לא מסכים שקוליס שנשאר באדמה, ענף שבור או סימן צמיג על סלע זה נזק כבד.
אפילו אלך רחוק יותר, ואגיד שאת רוב הנזק והטינופת שראיתי בשטח בתוך הקו הירוק, באיזור מתוייר כמו בן שמן - השאירו לא רוכבים ולא ג'יפאים, אלא משפחות או קבוצות של צעירים שהגיעו בפרייבט וישבו להנאתם ביער. היה מקרה שהתחלתי לאסוף את הזבל שלהם מול העיניים כשהם עוד ישבו ברכב, כדי שייתביישו במקרה שהם עדיין מסוגלים לזה.
מחוץ לקו הירוק, מבינים מהר מאוד שאין הרבה טעם בניסיון האישי שלך לשמור על הטבע במקומות האלה, ואתה עושה את זה רק מתוך הרגל. בהערך אחרי הפעם הראשונה שקפלת את פחית הטונה הריקה חזרה לתיק, ואחרי 500 מטר הגעת למזבלה המצחינה של הכפר - שזה בד"כ מערום באורך של כמה מטרים על אחד השבילים שיוצאים מהכפר, שמכיל זבל מכל הסוגים - כולל שקיות, בקבוקים, עצמות של בע"ח וכולי. לחילופין, אפשר לרכב בתוך הנחלים - לתוך כל אחד מהם במוקדם או במאוחר יורד קו ביוב של כפר.

אז בזמן שנשמעים כאן קולות חזקים בעד הגבלת פופוליסטיות של הציבור למען זכויות של בעלי חיים ועצים, אני הייתי רוצה להאבק על זכויות האזרחים, בני האדם. אותם בני אדם שגוזלים מהם את הזכות להינות מהטבע ומהשטח ע"ג אופנוע או ג'יפ - גם אם הם באופן אישי, לא מייצרים שום פגיעה משמעותית בטבע.

600 ירושלמי
28-07-2020, 15:05
אני חושב (מאמין) שרוב הנזק שנגרם לטבע ע"י כלי רכב זה ע"י ג'יפאים וטרקטורונים למניהם.
לא שאני בא לטעון שרוכבי אופנועים הם אנשים טובים יותר, פשוט עם אופנוע קצת יותר קשה לגרום נזק לטבע.
עם אופנוע אנדורו אתה לא רוכב עם מנגל, גזייה, וכל מה שיש בבית ואז משאיר את השאריות בטבע.

אין לי ספק שיש בקרב הג'יפאים אנשים רבים שמכבדים את הטבע, אבל אני אחזור שוב על מה שכתבתי קודם: בימינו אנו, כל חסר תרבות יכול להכנס לסוכנות הקרובה ולצאת עם ג'יפ, טרקטורון, רייזר או מה שחפצה נפשו. וכשחסר התרבות, שהפעם האחרונה שהיה בטבע זה בטיול שנתי של כיתה ג', נוסע בשבת לשטח הוא שם זין על כולם. עליי, עליך, על המשפחות שמטיילות ברגל, על הנקיון של הטבע, על בעלי החיים וכו'.
עכשיו- חסר התרבות הזה היה לפני 2 עשורים אחד מתוך 50 שמטיילים בשטח, אז זה לא הפריע כל כך יהיה נסבל. בימינו אנו חסר התרבות הזה הוא אחד מתוך עשרה או אפילו חמישה. אז זה מפריע ובלתי נסבל.

כתבת ש"יש לציבור זכות להשתמש בשטחים ציבוריים להנאתו". אז כשקומץ קטן הורס לשאר הציבור את הזכות הזו, מה עושים?
א. נלחמים בתופעה. מציבים ביערות פקחים עם שוטרים, אבל שנינו יודעים שזה לא יקרה. וגם אם כן קשה מאוד עד בלתי אפשרי לאכוף את זה.
ב. בוחרים בגישת "זה לא בעיה שלי". גישה מעניינת אבל היא לא פתרון.
ג. מנסים לחנך את הציבור הישראלי. אישית- אני חושב שהרכבת הזו מזמן יצאה מהרציף.
ד. עושים מה שניתן במסגרת המשאבים המוגבלים שיש כרגע למנוע נזק נוסף, גם אם זה בא על חשבון פגיעה בחלק מהציבור.

שמח בשבילך שאתה לא רואה את הנזק המדובר. בוא תנסה לטייל להנאתך באיזור ירושלים. ספר לי כמה ג'יפים נסעו חצי מטר מהילד שלך על 60 קמש וחנקו את כל המשפחה עם אבק, ספר לי כמה טרקטורונים (וגם רוכבים) נתנו גז בשנייה שעברו אותך והעיפו עליכם אדמה ואבנים. ספר לי כמה זבל (שמשום מה גם תמיד כולל בקבוקי וודקה) יש לכל מטר רבוע ביער. לרוב היכן שג'יפים וטרקטורונים עוצרים כדי "לנוח".

אני לא נגדכם, אם צריך לבחור "שטח או כלום" אבחר בשטח תמיד. אבל חושב שהבחירה היא לא כזו נחרצת ויש איזה אזור אפור בין שני נקודות הקיצון האלו.

ואגב- לבעלי חיים יש זכויות. יש לי הזכות לאכול אותם (ואת זה אני כותה כדי שלא תחשוב שאני איזה יפה נפש), אבל למעט בעלי החיים שנותרו בטבע בהחלט יש זכות לחיות. יש להם גם זכות לחיות בלי שיירו בהם, יתעללו בהם, יחנקו אותם עם שקיות שמושלכות, בלי שיהרסו להם את הבית.
והזכות הזו קיימת. לא מתכוון להתווכח על זה.

600 ירושלמי
28-07-2020, 15:08
ובאופן אישי, ממה שאני מכיר וראיתי ב20 שנות רכיבה בשטח- הרוכבים הכי פחות מטנפים.
בשטח רכבתי עם המון סוגי אנשים וקבוצות. המקסימום שנתקלתי זה אנשים שזורקים את בדלי הסיגריה בשטח.
אבל כמובן שאני לא מכיר את כל העולם. מצער לשמוע שלנסיונך זה בדיוק הפוך.

KKatkov
28-07-2020, 15:24
אני אגיד לך מה הבעיה... שלי, שלך, של כולנו (או של רובנו לפחות. אולי שושני פחות מתאפיין בזה עקב דפורמציה מקצועית רבת שנים).

מישהו טס 60 קמ"ש חצי מטר מהילד שלך?
תזמין לו משטרה.
או ששבור לו את הפנים.
או שתנקב לו צמיג, תנפץ לו את השמשה עם אבן ואז שבור לו את הפנים.

אתה לא תעשה את זה, כי אתה כנראה מפחד מערסים, ותנצל אחד מ-1001 תירוצים כדי "לא להסתבך" "לא לרדת לרמה שלהם" "להגיב באופן מידתי" - מה שנתפס בצד השני כפחדנות וחולשה, ומאפשר לשים עליך קצוץ.
על הדרך, אפשר להיזכר מה קרה לשוטר שטייל עם משפחתו, זיהה ערסים עבריינים שסוחטים קטין, ואז יידו על השוטר אבנים כשהתערב. רמז דק - כנגד אותו שוטר (שנהג לטעמי ב"מידתיות" יתרה, ורק במקרה הירי שלו גרם למות אחד העבריינים) - הוגש כתב אישום על גרימת מוות ברשלנות. כך שתהיה סמוך ובטוח, שהשוטר הבא שיראה עבריינים שסוחטים ילד (את הבן שלך, נגיד) - ידאג להעלים עין ולהמשיך הלאה בחייו.

אז את התסכול שיש לך בפנים על כך שאתה לא מסוגל להגן על עצמך ועל הילד שלך מפני הערס, והמדינה לא מעוניינת להגן עליך גם כן - אתה מוציא בזה שאתה מציע לסגור את השטח לכל הציבור, רק כדי שגם לאותו ערס יסגרו.
אלא מה? אותו ערס ימשיך להסתובב עם ה-RZR בטבע גם אם זה אסור. הוא ינסה לברוח מפקחים, יפעיל כלפיהם אלימות, והם יעדיפו "לא להתעסק" איתו ולהתעלם מקיומו, כי הם אנשים בדיוק כמוך - ובמקום זה יתנו לך דו"ח באיזה תירוץ מונפץ.
אתה, אני ושאר החבר'ה הנורמאליים יאבדו את הזכות שלהם לעשות בטבע שימוש הגיוני וסביר.
הערס ימשיך לחגוג ולטנף.

אז כמו שאומרים - "בבקשה אל תנסה לשפר את חיי, אני בסדר עם הטוב שיש".

600 ירושלמי
28-07-2020, 15:58
להזמין משטרה? הצחקת אותי. חבל על השיחה.

להתעמת עם ערסים? עשיתי, עושה ואעשה. אתה לא מכיר אותי אז אל תכתוב לי שאני מתוסכל מכך שאני לא מסוגל להגן על הילד שלי.
ביום כשמישהו יסכן את הילדה שלי במתכוון כנראה שתקופה ארוכה לא אכתוב כאן.
עם זאת:
א. עימותים סתם מחממים את שני הצדדים, בטח לא מחנכים אף אחד.
ב. אף שאני לא מפחד לעמוד מול אף אחד, אני חכם מספיק בשביל לא לריב עם ערס בג'יפ כשיש איתו עוד שלושה חברים שיכורים. אני לא נושא נשק ולא סופרמן. לזרוק אבל על ג'יפ לא מקדם אף אחד לשום מקום.

אין לי שום בעיה לחתוך צמיגים או לשבור פנים כשצריך וללכת לישון טוב מאוד באותו לילה, אל תחליט בשבילי ששנינו באותה סירה.

עכשיו נחזור לנושא- הצורה היחידה שעימותים יפתרו משהו זה אם תלך ליער בסופ"ש עם עוד 6-7 חברים, נשק ואלות ותשברו את העצמות לכל מי שייסע בצורה חוליגנית. כל סופ"ש. עד שהחבר'ה האלה ילמדו שיש את משמרות היער והם יתנהגו כמו שצריך. אבל יודע מה? בוא נשאיר את התסריט הזה להוליווד, יותר יצליח שם.

מה שהבאת פה זה עוד בעיה בחברה הישראלית. בעיה אמיתית, מסכים איתך. אבל כל קשר בינה לבין פתרון הבעיה שעליה אנחנו דנים מקרי בהחלט.

KKatkov
28-07-2020, 16:44
להזמין משטרה? הצחקת אותי. חבל על השיחה.

להתעמת עם ערסים? עשיתי, עושה ואעשה. אתה לא מכיר אותי אז אל תכתוב לי שאני מתוסכל מכך שאני לא מסוגל להגן על הילד שלי.
ביום כשמישהו יסכן את הילדה שלי במתכוון כנראה שתקופה ארוכה לא אכתוב כאן.
עם זאת:
א. עימותים סתם מחממים את שני הצדדים, בטח לא מחנכים אף אחד.
ב. אף שאני לא מפחד לעמוד מול אף אחד, אני חכם מספיק בשביל לא לריב עם ערס בג'יפ כשיש איתו עוד שלושה חברים שיכורים. אני לא נושא נשק ולא סופרמן. לזרוק אבל על ג'יפ לא מקדם אף אחד לשום מקום.

אין לי שום בעיה לחתוך צמיגים או לשבור פנים כשצריך וללכת לישון טוב מאוד באותו לילה, אל תחליט בשבילי ששנינו באותה סירה.

עכשיו נחזור לנושא- הצורה היחידה שעימותים יפתרו משהו זה אם תלך ליער בסופ"ש עם עוד 6-7 חברים, נשק ואלות ותשברו את העצמות לכל מי שייסע בצורה חוליגנית. כל סופ"ש. עד שהחבר'ה האלה ילמדו שיש את משמרות היער והם יתנהגו כמו שצריך. אבל יודע מה? בוא נשאיר את התסריט הזה להוליווד, יותר יצליח שם.

מה שהבאת פה זה עוד בעיה בחברה הישראלית. בעיה אמיתית, מסכים איתך. אבל כל קשר בינה לבין פתרון הבעיה שעליה אנחנו דנים מקרי בהחלט.

סבבה, סליחה שהעזתי לפקפק באומץ שלך.
לך אין בעיה להגן על הילד שלך, רק לי ולחבר'ה שרוכבים איתי (כולל מעבר בשטחי A אגב), יש כי אנחנו פחדנים כנראה.

עריכה: כמובן שאני נכנס לשטחי A רק בעמוד ענן, הרי הכניסה לישראלים אסורה ואני איש שומר חוק. כתבתי את האמור לעיל בלהט הויכוח בלבד.
אילו הייתי נכנס, הייתי הופך מבחינת יושבי הפורום לאחד הערסים שדנים בהם כאן.
או ש... אולי אני בעצם ערס רוסי? איך הדרדרתי, פעם הייתי ילד מחונן ממשפחה טובה...

השושנים
29-07-2020, 08:20
אני אגיד לך מה הבעיה... שלי, שלך, של כולנו (או של רובנו לפחות. אולי שושני פחות מתאפיין בזה עקב דפורמציה מקצועית רבת שנים).

תזמין לו משטרה.
או ששבור לו את הפנים.

אתה לא תעשה את זה, כי אתה כנראה מפחד מערסים, ותנצל אחד מ-1001 תירוצים כדי "לא להסתבך" "לא לרדת לרמה שלהם" "להגיב באופן מידתי" - מה שנתפס בצד השני כפחדנות וחולשה, ומאפשר לשים עליך קצוץ.
על הדרך, אפשר להיזכר מה קרה לשוטר שטייל עם משפחתו, זיהה ערסים עבריינים שסוחטים קטין, ואז יידו על השוטר אבנים כשהתערב. רמז דק - כנגד אותו שוטר (שנהג לטעמי ב"מידתיות" יתרה, ורק במקרה הירי שלו גרם למות אחד העבריינים) - הוגש כתב אישום על גרימת מוות ברשלנות. כך שתהיה סמוך ובטוח, שהשוטר הבא שיראה עבריינים שסוחטים ילד (את הבן שלך, נגיד) - ידאג להעלים עין ולהמשיך הלאה בחייו.

אז את התסכול שיש לך בפנים על כך שאתה לא מסוגל להגן על עצמך ועל הילד שלך מפני הערס, והמדינה לא מעוניינת להגן עליך גם כן - אתה מוציא בזה שאתה מציע לסגור את השטח לכל הציבור, רק כדי שגם לאותו ערס יסגרו.
אלא מה? אותו ערס ימשיך להסתובב עם ה-RZR בטבע גם אם זה אסור. הוא ינסה לברוח מפקחים, יפעיל כלפיהם אלימות, והם יעדיפו "לא להתעסק" איתו ולהתעלם מקיומו, כי הם אנשים בדיוק כמוך - ובמקום זה יתנו לך דו"ח באיזה תירוץ מונפץ.
אתה, אני ושאר החבר'ה הנורמאליים יאבדו את הזכות שלהם לעשות בטבע שימוש הגיוני וסביר.
הערס ימשיך לחגוג ולטנף.

סאוווומווו הרגת אותי עם ה- דפורמציה הזאת הלכתי למרשתת: "ז
חילה היא תופעה תרמו-מכנית בחומרים הנדסיים שמתאפיינת בדפורמציה איטית של חומרים מוצקים כתוצאה מחשיפה ארוכת טווח לרמות מאמץ שהן מתחת למאמץ הכניעה של החומר. הזחילה מורגשת יותר בחומרים המחוממים למשך זמן ארוך, ובטמפרטורה קרובה לנקודת ההתכה. קצב הזחילה תמיד גדל עם הטמפרטורה. ויקיפדיה (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%96%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%94_(%D7%93%D7%A4%D7%95 %D7%A8%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%94))"

ולעינינו, עמך ישראל הפך בשנים האחרונות מסיבות רבות לסכנה הכי גדולה שלנו, כשכל הקווים האדומים נחצו, כשלהיות בסדר הפך להיות פראייר, כשכל

דאלים גבר,
כשהכל מותר ואין שום כבוד לסמכות הורית/מורית/חוקתית אין כבר הרבה ברירות החלש ומי שנתפס כחלש מפסיד, והחלשים או אלה שצעקתם

לא נשמעת הופכים לשקופים. אז אם החזקים לא יצעקו מקומם וילחמו על הזכויות שלהם הם פשוט לא יהיו!

KKatkov
29-07-2020, 09:33
סאוווומווו הרגת אותי עם ה- דפורמציה הזאת הלכתי למרשתת: "ז
חילה היא תופעה תרמו-מכנית בחומרים הנדסיים שמתאפיינת בדפורמציה איטית של חומרים מוצקים כתוצאה מחשיפה ארוכת טווח לרמות מאמץ שהן מתחת למאמץ הכניעה של החומר. הזחילה מורגשת יותר בחומרים המחוממים למשך זמן ארוך, ובטמפרטורה קרובה לנקודת ההתכה. קצב הזחילה תמיד גדל עם הטמפרטורה. ויקיפדיה (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%96%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%94_(%D7%93%D7%A4%D7%95 %D7%A8%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%94))"

ולעינינו, עמך ישראל הפך בשנים האחרונות מסיבות רבות לסכנה הכי גדולה שלנו, כשכל הקווים האדומים נחצו, כשלהיות בסדר הפך להיות פראייר, כשכל

דאלים גבר,
כשהכל מותר ואין שום כבוד לסמכות הורית/מורית/חוקתית אין כבר הרבה ברירות החלש ומי שנתפס כחלש מפסיד, והחלשים או אלה שצעקתם

לא נשמעת הופכים לשקופים. אז אם החזקים לא יצעקו מקומם וילחמו על הזכויות שלהם הם פשוט לא יהיו!

אני חושב שבעברית תקנית זה צריך להיקרא "עיוות מקצועי"... אבל כן, בחיפוש גוגל ראיתי שהמינוח לא נפוץ בארץ.
https://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9formation_professionnelle

ayalzo
29-07-2020, 11:37
ולעינינו, עמך ישראל הפך בשנים האחרונות מסיבות רבות לסכנה הכי גדולה שלנו.

[/FONT][/RIGHT]

אני שונא לתת חומר למטומטמים, אבל יש לא מעט שיעשו אחלה דמגוגיה מהמשפט הזה כשהוא בא ממך.

השושנים
29-07-2020, 12:05
אני שונא לתת חומר למטומטמים, אבל יש לא מעט שיעשו אחלה דמגוגיה מהמשפט הזה כשהוא בא ממך.

שיעשו, מי שמכיר אותי יודע, ומי שיודע מבין ומי שמבין ...

קידוזו
30-07-2020, 00:15
רק לסבר את האוזן. הקטע שנסגר הוא בתוך שמורה, ואמנם במקטע שהוא שביל סמ"ש, אבל ספציפית העליה למשלט מסומנת כשביל הולכי רגל. אז חוק הוא חוק ולמישהו נמאס שמשתינים מהמקפצה (כל סופש יש שם פקקי תנועה, וביום ראשון כבר עולים ליוטיוב עשרות סרטונים מהמקום).
עכשיו,
הקטע שנסגר הוא תכלס שביל אש. אין ולא היתה שם שום פגיעה בטבע. להיפך.
הייתי בשביל הזה וזוכר שהתצפית על כביש 1 מסבירה יותר מכל השיעורים והסרטים את המצור על ירושלים. חניתי קרוב לשם עם הג'יפ והלכנו ברגל. לא בגלל השלט שלא היה לדעתי, אלא בגלל שמדובר בחזירות. יש קטע כזה אצל חלק מאנשי השטח לאתגר את עצמם והכלים בעבירות. כשהם בקטע, הם לא סופרים את הפגיעה בטבע. יש שבילים שארגיש בנוח להשאיר עליהם סימני צמיגים ויש שבילים שבדל סיגריה לא אזרוק בהם. למה? כי בדיוק בשביל זה הגעתי לשם. נקי, שקט ומבודד.

... אני מאושר שאני חי במדינה, שבא ההגבלות על רכיבת שטח כמעט ואינן קיימות - ומתנגד בתוקף לכל שינוי שאינו פרטני ומנומק היטב (כגון - עתיקות בעלות ערך רב, טבע ייחודי שמצדיק הקמת שמורה וכו').- הטבע הוא משאב מתחדש.
אני בטוח שמי שנמצא בדיון הזה לא מזבל ולא מזהם. יש בישראל חופש ואפשרות לטייל בשטח יחסית והנקודה היותר חשובה שהטבע נהרס ולא תמיד מתחדש כתוצאה מטיולי רכובים בשטח. אותי כאחד שלא סופר חוקים מילדות מבאס מאוד לפגוש בכתם שמן או צמיגים באמצע שום מקום במדבר. אני לא מדבר על טמטום כמו קנסות לרוכבי אופניים בסמ"ש להולכי רגל אלא על נזק שנראה לעין.

קורא פה בשרשור ולא מאמין. רוכבים שקוראים לסגור את נס הרים או רוכבים שמרוצים כשנסגרים קטעי שטח. סליחה על הבוטות, אבל איזו מחשבה צרת אופקים. פעולה כזו היא המשך המדרון החלקלק של פגיעה בחופש הפרט, ולכן אני לחלוטין נגד זה.
יש עשרות וכנראה מאות אתרים היסטוריים שלא נסגרו ונהרסו. חופים שהיה מסוכן לישון בהם בלילה בגלל טייסי שטח, נחלים ומעיינות שזוהמו ע"י טיילים ופשוט לא כיף להגיע אליהם. אני לא אומר שצריך לסגור כל מקום בעל ערך אבל כן רואה את התועלת וההגיון בסגירת חלק מהם. לא רואה קשר לצרות אופקים.

שום דבר ממה שכתבת לא מצדיק עונש קולקטיבי ושלילת חירות פרט. כלום ושום דבר. גם אם תכתוב 5 פעמים בחייאת.

אבל המדינה זה אני ואתה וכולנו ועובדה שעם המיסים שאנחנו משלמים לא מצליחים לשמור או להרתיע. יש מי שנבחר ואמור לאזן בין הזכויות. הזכות שלי לרכב באגזוז רועש פוגעת בזכות של דינה ודני להתרבות במושב האחורי בהרי ירושלים בלי רעשים מבהילים. זה לא שחור ולבן.

וואי וואי.
גם אתה מתבאס לראות מעיין הרוס או פסגה מלוכלכת. אי אפשר להתעלם מכוחות ההרס והמודעות הסביבתית הדלילה של הישראלי הממוצע.
נראה לך שאפשר להקים כוח שיטור שירדוף אחרי רייזרים וצרצרים כשלמשטרת התנועה אין מספיק ניידות?

השושנים
30-07-2020, 07:59
8486

דברים שמרגיזים אותי.

ayalzo
30-07-2020, 09:33
גם אני שונא כשהם עושים את זה. במיוחד מוקדם בבוקר.
הרעש של הדפיקות של הקרניים תמיד מעיר אותי...
;)

KKatkov
30-07-2020, 14:11
גם אתה מתבאס לראות מעיין הרוס או פסגה מלוכלכת. אי אפשר להתעלם מכוחות ההרס והמודעות הסביבתית הדלילה של הישראלי הממוצע.
נראה לך שאפשר להקים כוח שיטור שירדוף אחרי רייזרים וצרצרים כשלמשטרת התנועה אין מספיק ניידות?

מי שהורס ומזבל - הורס ומזבל גם כשהוא מגיע ברגל.
זה ממש לא קשור לרכבי שטח מכל הסוגים.

alexsupreme
30-07-2020, 16:04

תזמין לו משטרה.
או ששבור לו את הפנים.

הערס ימשיך לחגוג ולטנף.

מדויק בקטע לא נעים :(

KKatkov
30-07-2020, 17:03
8486

דברים שמרגיזים אותי.

אני בטוח שעשו את זה חבורת ג'יפאים (בסבירות גבוהה - מועדון לנדרובר) או חבורת רוכבי אינדורו שהרגישו צורך לנוח במהלך מסלול קשה ולשתות קצת וודקה כדי להתקרר.

ayalzo
30-07-2020, 20:24
אני בטוח שעשו את זה חבורת ג'יפאים (בסבירות גבוהה - מועדון לנדרובר) או חבורת רוכבי אינדורו שהרגישו צורך לנוח במהלך מסלול קשה ולשתות קצת וודקה כדי להתקרר.

אני לא יודע אם אתה כותב את זה ברצינות. אם כן, אתה סובל מגזענות קשה. גם אם זאת גזענות עצמית.
ולגבי ההודעה מקודם- אם להכליל בגסות, אנשים שמגיעים למקומות ברגל (ולא 20 מטר מהחניון) הם בד"כ בעלי מודעות סביבתית הרבה יותר גבוהה מכל רוכב שטח, או מטייל בג'יפ.

KKatkov
30-07-2020, 21:29
אני לא יודע אם אתה כותב את זה ברצינות. אם כן, אתה סובל מגזענות קשה. גם אם זאת גזענות עצמית.
ולגבי ההודעה מקודם- אם להכליל בגסות, אנשים שמגיעים למקומות ברגל (ולא 20 מטר מהחניון) הם בד"כ בעלי מודעות סביבתית הרבה יותר גבוהה מכל רוכב שטח, או מטייל בג'יפ.

אני מבין שהסרקזם שלי קצת קשה לעיכול, אבל תן קצת קרדיט - כשאני כותב רציני, אני בד"כ לא נוטה לכתוב שטויות.
זה בסה"כ היה ניסיון לעשות "reductio ad absurdum", כמו בפוסט עם נס הרים. שאגב - גם אותו היה מי שפירש מילולית, מה שגורם לי לחשוב שאולי הבעיה אצלי. אולי אני צריך להנגיש את האמירות שלי בצורה פשוטה ולא משתמעת לשתי פנים, לעוסות היטב וברורות לכל דביל, כמקובל בעידן הסרטונים...

אני מניח שגם ה"גזענות" היה בסרקזם לא מובן, מצידך הפעם. אלא אם "בעלי לנדרוברים" או "רוכבי אינדורו" הפכו ל"גזע" בלי ששמתי לב. בעולם הדפוק שלנו, אני בהחלט רואה דבר כזה קורה.

ayalzo
30-07-2020, 21:40
אז סליחה.
בתור ג'יפאי עם לנדרובר ראיתי שחור בעיניים.
(לא חבר במועדון. בשום מועדון לצורך העניין, לא מאמין במועדונים, למעט תמיכה במועדון האופנועים, בלי לקחת חלק פעיל בפעילויות שלהם).