התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שוטר שעצר אותי בצד

FriendlyR
23-08-2020, 19:10
אהלן. פגישה עם שוטר שהצהיר משהו שאני לא מכיר ובגלל שאני לרוב נמצא בפורום בינלאומי שלא תמיד עולה בקנה אחד עם החוק הישראלי, אני אשאל אתכם
:thumbsup:

אעשה את זה מתומצת ככל האפשר,

כביש טכני ומוכר, יצאתי מפניה לישורת, שם חיכה שוטר על אופנוע שסימן לי לעצור בצד.
כמובן שלא חששתי, ולא הופתעתי, משום שידוע שבזמן האחרון המשטרה מראה יותר "פעילות", העובדה שלא היה אקדח לייזר, והפניה הייתה פניה עיוורת כך שהוא לא ראה אותי מרחוק, הבנתי שסיבת העצירה היא...סתם להציק?

כל אחד מוודא שהמצלמה שלו פועלת,מברכים לשלום, השוטר מבקש רישיון נהיגה ובו הזמן עושה סיבוב סקירה, ומבקש להתניע את האופנוע.

ובגלל הרבה דברים שהתערבבו בוויכוח ביננו, אני אציג את החלק המרכזי בטענה של השוטר, שבגלל חוסר בידע העדפתי לשתוק מאשר לשאול עוד שאלות מתחכמות. בסוף לא קרה כלום, הוא "רשם אותי לעצמו" ואיים שאם שוב הוא רואה אותי בכביש הזה מבלי שטפלתי בנושא, הוא יוריד אותי מהכביש.

השוטר טוען(ואני מצוטט מהסרטון): "כל דבר לא מקורי שאתה שם על האופנוע זו הורדה מהכביש" , ואני, שהולך על פי ההיגיון רציתי לשאול: "אז למה אקרופוביץ,ריזומה,R&G ושלל חברות שמציעות חלקים אפטר מרקט - נמכרות אצל יבואנים? הרי ההנחת יסוד של צרכן זה שאם הוא נמכר אצל יבואן - זה תקין" שואל אתכם, ולא אותו.
אני חשבתי שכל עוד החלקים עומדים בתקנים - הם חוקיים. מחרשה מקוצרת שמאירה היטב את המספר, לא מתקפלת, והמספר מאונך לקרקע - היא בסדר גמור(למיטב הבנתי), אבל השוטר דרש שאחזיר למחרשה המקורית.

אשמח שמישהו יסביר את הנושא.

Tribalmistyc2
23-08-2020, 19:34
כשאתה פוגע באגו של שוטר הרבה אפשרויות לפניו.

על פי החוק היבש אסור לך לבצע שום שינוי בכלי הרכב שלך.
מחרשה יכולה להיחשב שינוי מבנה אם אני לא טועה.
נראה אותך מתארגן על הניירת מול היבואן.
הסיבה שזה נמכר היא כי זה תחום אפור.
חלקו חוקי וחלקו לא חוקי אבל נחזור רגע אחורה.

- תקינה? הניירת אליי ונתראה בתחנה.
חלקת על השוטר.

KKatkov
23-08-2020, 19:35
אהלן. פגישה עם שוטר שהצהיר משהו שאני לא מכיר ובגלל שאני לרוב נמצא בפורום בינלאומי שלא תמיד עולה בקנה אחד עם החוק הישראלי, אני אשאל אתכם
:thumbsup:

אעשה את זה מתומצת ככל האפשר,

כביש טכני ומוכר, יצאתי מפניה לישורת, שם חיכה שוטר על אופנוע שסימן לי לעצור בצד.
כמובן שלא חששתי, ולא הופתעתי, משום שידוע שבזמן האחרון המשטרה מראה יותר "פעילות", העובדה שלא היה אקדח לייזר, והפניה הייתה פניה עיוורת כך שהוא לא ראה אותי מרחוק, הבנתי שסיבת העצירה היא...סתם להציק?

כל אחד מוודא שהמצלמה שלו פועלת,מברכים לשלום, השוטר מבקש רישיון נהיגה ובו הזמן עושה סיבוב סקירה, ומבקש להתניע את האופנוע.

ובגלל הרבה דברים שהתערבבו בוויכוח ביננו, אני אציג את החלק המרכזי בטענה של השוטר, שבגלל חוסר בידע העדפתי לשתוק מאשר לשאול עוד שאלות מתחכמות. בסוף לא קרה כלום, הוא "רשם אותי לעצמו" ואיים שאם שוב הוא רואה אותי בכביש הזה מבלי שטפלתי בנושא, הוא יוריד אותי מהכביש.

השוטר טוען(ואני מצוטט מהסרטון): "כל דבר לא מקורי שאתה שם על האופנוע זו הורדה מהכביש" , ואני, שהולך על פי ההיגיון רציתי לשאול: "אז למה אקרופוביץ,ריזומה,R&G ושלל חברות שמציעות חלקים אפטר מרקט - נמכרות אצל יבואנים? הרי ההנחת יסוד של צרכן זה שאם הוא נמכר אצל יבואן - זה תקין" שואל אתכם, ולא אותו.
אני חשבתי שכל עוד החלקים עומדים בתקנים - הם חוקיים. מחרשה מקוצרת שמאירה היטב את המספר, לא מתקפלת, והמספר מאונך לקרקע - היא בסדר גמור(למיטב הבנתי), אבל השוטר דרש שאחזיר למחרשה המקורית.

אשמח שמישהו יסביר את הנושא.

מבחינת החוק, ניתן להתקין בכלי רכב חלקים חליפיים, כל עוד הם עומדים בתקנים הרלוונטיים.
הבעיה היא - כשמחפשים אותך אז מוצאים אותך.
לשוטר לוקח 5 דקות בדיוק לארגן לך הורדה מהכביש בתירוץ מונפץ כלשהו.
לך יקח כמה ימים של ריצות ועצבים כדי לקבל את הרישיונות בחזרה.
אם תחליט להלחם על הצדק - תגיע גם לבית משפט (בעוד שנה), ואז אולי תופתע לרעה לא רק ממשטרת ישראל, אלא גם ממערכת המשפט בישראל.
וגם נניח שלא תופתע, ותצא זכאי - אז מה? השוטר יודח מתפקידו? הוא ישלם קנס מהמשכורת שלו על הטרדת האזרח? או לפחות, הוא יקבל נזיפה חמורה שתירשם בתיק האישי ותפגע בקידום שלו?
ברור לכולם, ובראש ובראשונה לשוטר, שאף אחד מאלה לא הולך לקרות.
אז אם בא לך להילחם בשביל הצדק - אני ממש בעד, וזה נאמר ללא שמץ של ציניות. אני במקומך הייתי ממשיך בחיי, ובמידה ותהיה לי שוב התקלות עם אותו שוטר - מציג בפניו בנימוס איזה נייר שקר מהיבואן שכל האביזרים הנ"ל תקניים (בהנחה ורכשת אותם מהיבואן, מאמין שיילכו לקראתך ויספקו לך נייר כזה).

מה שקרה כאן זה שלא באת לשוטר בטוב, כי רואים שבאת לרכב ספורטיבי (אלא מה אתה עושה "בכביש טכני ומוכר" עם אופנוע משופצר ובמיגון מלא?). הוא חיפש על מה להשחיל אותך שתלך למקום אחר ותהיה בעיה של שוטר אחר, כי אין לו מצב רוח היום לגרד אותך מהמעקה. כנראה שהאופנוע שלך באמת חוקי ועם אביזרים תקניים, כי אחרת הוא היה רושם לך דו"ח ורק בזה כבר מבזבז לך חצי יום עבודה - גם אם מצדך זה היה בשביל להגיע לתחנה ושהקצין שלו יבטל את הדו"ח המונפץ. בגלל שהוא קלט שעל דוח כזה אפילו הקצין שלו יגיד לו שהוא טמבל, זה הסתיים בהצקה בלבד.

600 ירושלמי
23-08-2020, 20:31
זה לא בדיוק שכל עוד הילקים עומדים בתקנים אז מותר לך לרכב איתם.
יש לכל חלק הגדרות שונות בחוק.
לדוגמא, הזכרת את המחרשה. היא צריכה לעמוד בשתי דרישות:
האחת שיהיה אור מספר עובד.
השנייה ש" לוחית הזיהוי ברכב מנועי חייבת להיות מוארת כך שניתן יהיה לקרוא את הכתוב בה ממרחק 20 מטר במזג אוויר נאה.".

אתה מצדך צריך להכיר את התקנות ולהכין תשובות בקיאות ומפורטות מבעוד מועד. כמו שכתבו- אם ירצה אדון ז*ן, הוא ימצא כל תירוץ להורדה מהכביש, ואם טעה אף אחד לא יעשה לא מאומה.
אתה רק יכול להיות חוקי ככל האפשר, מנומס ככל האפשר, אם בא לך אז חנפן ככל האפשר ולהכיר את התקנות. רק שילוב של כל אלה ישפר את סיכוייך להוריד ממך את הנודניק התורן.

או שתגיד שאתה חבר של שושנים :)

FriendlyR
23-08-2020, 21:58
תודה רבה על התגובות הבונות.
אז קודם, אני מודה בכמה אשמות -

1)כמו שכתב קטקוב, כנראה שבאמת לא באתי בטוב עם החליפה המלאה בכביש הטכני.
2)לצערי, אני נאיבי מידי. ההיכרות שלי עם המשטרה ועם מערכת בית המשפט היא אפסית,תמיד נמנעתי מהתחום האפור כדי לא לתת צ'אנס לאף שוטר. לכן כל מה שהותקן על האופנועים שהיו בבעלותי נעשו דרך יבואן ומוסך מרכזי בשביל להסיר כל ספק(כך חשבתי לפחות) לדעת שהוא יכול להוריד אותי מהכביש בקלות,ובמידה והוא יימצא טועה לא יקרה לו כלום, מאוד מרגיז. (בטוח יש כאלה שעכשיו מגחחים)

לא פגעתי בכבודו,לא דברתי לא יפה, הוויכוח היה בתחום הבריא. לצערי מחרשה זה רק חלק מהדברים שעליהם הוא הצביע(חלק בצדק,כמו אגזוז רועש,אבל את ההסברים אני רוצה לקבל מהיבואן כי יש משתיק בסליפאון) , אז גם אם אלך ליבואן, מה אעשה בזה? אז אקבל מהם הוכחה לקנייה והתקנה דרכם, תמיד יהיה לי טסט שעשיתי לפני חודשיים בשלוף ושהכל נמצא תקין, אבל הבעיות שהוא ראה לנכון כעילה להורדה מכביש - לא נעלמו.

ביום יום אני מזגזג בין ניידות,אופנועי משטרה שעוצרים לידי ברמזור, עד עכשיו לא אמרו לי כלום. חשבתי שהכל בסדר. אז בכזו קלות דעת יכולים להוריד אותי מהכביש אם רק רוצים?אם לא באתי להם בטוב?

אז מה שאני מסיק ממכם זה תמיד לחשוב כאילו אני הלא בסדר, איך שאני רואה משטרה, לברוח באלגנטיות. אם בסופ"ש אני רק שומע מרוכבים אחרים על משטרה באזור - אחורה פנה, או ללחוש לעצמי "אח, בלת"ם" ולשנות כיוון לכביש אחר. אני מתחיל להבין את כל האיחולים שמאחלים לשוטרים.

lokimonster
23-08-2020, 22:05
אופציה אחרת לקנות כפכפים וטימקס גופיה תואמת במקום להתרכז באופנוע יחפשו נשק וסמים.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

ayalzo
23-08-2020, 22:42
העובדה שעברת טסט לא שווה כקליפת השום.
אני קיבלתי הורדה מהכביש יום אחרי טסט.
להיפך,
אם למשטרה היה יותר זמן פנוי, הם היו הולכים למכון לברר איך אופנוע לא תקני (לא מדבר על המקרה שלך) עובר טסט.
(תיאוריה היפוטתית כמובן, גם אם תקציב המשטרה היה פי עשרים, זה לא היה קורה).

השושנים
24-08-2020, 08:19
* גילוי נאות הכותב משרת במשטרת ישראל ומילא תפקידי קצונה רבים ומגוונים.

טיפים לחיים:

1. הכי קל לשוטר להתמודד עם עבריין מוכר, הכללים ברורים לשתי הצדדים, כל אחד מכיר את החלק שלו, והעבריין יודע לבחור את הקרבות.
כשזה נוגע לאזרח רגיל/תמים לפעמים הוא חושב שהוא יודע, הוא מתחכם בדיוק על הדברים הלא נכונים, ורב הסיכוי שהשוטר היה בסיטואציה
הזאת הרבה יותר פעמים ממנו ויש לו הרבה ניסיון עם חכמולוגים שחושבים שהם חכמים!

2. שוטר הוא בן אדם, הוא יגיב בדיוק כמו כל אדם ברחוב גם אם זה בתת מודע, יש שוטרים טובים יותר ויש פחות ויש שוטרים חרא, כן יש.
אל תיכנס לסיטואציה לא מוכרת לך או לתחרות השתנה מול שוטר, צוות יס"מ עצבני משתין הכי רחוק, שוטר תנועה פגוע יעקוץ. לא פייר
אבל ככה גם החיים, אתה צריך את השוטר בצד שלך.

3. עברת עבירה כמו גבר, תתמודד עם העונש אל תבכה כמו ילדה, זה המשחק נתפסת שילמת לא נתפסת הרווחת אבל אל תנסה להוכיח
לשוטר שום דבר.

4. מה לעשות בסיטואציה שתיארת: אין לך מה להסתיר תן לו לחפש בכייף, תהיה נחמד "בוקר טוב אדוני השוטר", תהיה פתיחה נהדרת,
אל תציב לשוטר שום חזית להפך תהיה סופר נחמד ומשתף פעולה, תחייך, אף שוטר לא הגיב בסטירה לברכת בוקר טוב, תופתע כשיגיד
לך שאסור ל.... תגיד וואוו באמת לא ידעתי סליחה. תזרום בנחמדות עם השוטר, אין לך מה להסתיר נכון?

5. לספר לשוטר מה עשית לאימא שלו אתמול בלילה ומה אתה חושב על עיסוקה, תהיה טעות, אם תשאל אותו "למה מי אתה" הוא יגיד
ויראה לך. ככה גם אם תנסה להסביר לו שהאגזוז החתוך שלך שלך הוא מקורי מהחברה, רוב הסיכוי שהוא יודע שלא, אף אחד לא אוהב
שקרנים חכמולוגים ועברייני צעצוע.

6. תהיה ענייני איכותי דבר לעניין, להגיד לשוטר "תן לי את הפרטים שלך" יגרמו לו להתאמץ להיות בסדר ברשימת הדו"ח ולא לטעות, זה
לא האינטרס שלך.

7. להיות חכם זה לא אומר להיות פראייר, שקול מילים והמעט בהם, כל דבר יכול לשמש נגדך, אתה לא עו"ד, תהיה נחמד תשתף פעולה
ותשתוק. האינטרס הוא להעביר את השוטר לצד שלך אתם לא באמת במלחמה. אין לך מה להסתיר.

8. זיהית עוולה, תתעד תהיה נחמד ותתעד תנסה להסביר בלי לריב, לא הצלחת תשתוק, אח"כ יהיה לך מספיק זמן להתלונן לקבול ולבצע
כל מה שתחשוב לנכון, בשקט בחכמה רחוק מהסיטואציה.

9. תהיה אתה בסדר, כולם יהיו בסדר, הכל יהיה בסדר.

10. תזכור אתה לא בתחרות מול השוטר, רוב הסיכוי שאם אתה בסדר לא יעשו לך כלום במיוחד עם הצלחת להעביר את השוטר לצד שלך
אבל אם אתה יודע שאתה לא בסדר, אם ביצעת עבירה גלויה או אם השוטר עצר אותה בגלל בעיה אמתית תהיה נחמד תשתוק ותתנהג כמו גבר.

Danny
24-08-2020, 08:43
שושני , כמה שאתה לא אוביקטיבי ,
ככה אתה ( כל כך) צודק. אם היינו מתנהגים כך אחד
לשני ביום יום - בכביש , בתור בסופר , ברחוב , בעצם בכל מקום ,
העולם היה מקום טוב יותר.

ayalzo
24-08-2020, 09:21
מכיוון שזה לא דיון טכני, אין לי מה להרוס יותר מדי, אז אביע דעה.
אנחנו רואים בטלווזיה תיעודים של שוטרים וקצינים שמגיבים באלימות מופרזת לפעמים אבל...
דעתי האישית, ויסלחו לי מספר חברים בפורום (מישהו שמע מנאור בתקופה האחרונה?),
יש גישה בציבור שמותר להתחכם. לי לא נראה הגיוני ששוטר ניגש לאזרח ומבקש ממנו לעשות (או לא לעשות משהו) והאזרח חושב שמותר לו להתווכח. זה גרוע בעיני עשרות מונים יותר מאיזה קצין משטרה שמאבד עשתונות אחרי שתוקפים אותו פיזית.
בתפיסת העולם שלי, המפגש עם השוטר צריך להתנהל ב"כן אדוני השוטר, לא אדוני השוטר". ואם השוטר טועה/משקר, ניתן או ל הגיש תלונה/לערער או לבקש שניה לרענן את זכרונך בעזרת מצלמת הדרך שלך, כי "בחיי שלא שמתי לב/אני לא זוכר שעשיתי את זה".

כל המפגשים שלי עם שוטרים (והאמינו לי, היו לי הרבה. למען השם, הייתי בנהיגה מונעת עוד לפני שהיה לי רשיון לאוטו!!, כולן על טרקטור) הסתיימו בברכת המשך יום טוב הדדית (כולל מקרה קיצוני באיזה שבת בבוקר, עם שני מתנדבים חטיארים משועממים, שפשוט חיפשו להציק. כאילו באמת, אתם רואים ילד על אופנוע דו"ש, ממוגן מכף רגל ועד ראש בציוד רכיבת שטח של הביוקר- יעני רובוטריק, על אופנוע שאפילו יש לו לוחית ומאותתים, ואחרי בדיקת רשיונות כשרואים שהכל תקין עושים לו חיפוש בכלים? מפוררים לו קופסאת נובלס כדי לראות אם יש סמים? ולמען הגילוי הנאות, אותו ילד הוא ללא היתקלות אחת עם מערכת החוק - למעט עברות תנועה, כאמור- ושבמקרה גם בחיים לא נגע אפילו בג'וינט...).

lokimonster
24-08-2020, 09:46
שושני , כמה שאתה לא אוביקטיבי ,
ככה אתה ( כל כך) צודק. אם היינו מתנהגים כך אחד
לשני ביום יום - בכביש , בתור בסופר , ברחוב , בעצם בכל מקום ,
העולם היה מקום טוב יותר.

הוא לא התיימר להיות אובייקטיבי
זו עצת זהב רק שאני הייתי קצת משנה ולמעט לחייך ולהיות מנומס לא להרחיב במילים כי הכל יכול לשמש נגדך בבית המשפט ( משום מה זה מצלצל יותר יפה באנגלית).

ולבסוף התפקיד של השוטר הוא לאכוף את החוק
את הביקורת צריך להטיח בממשלה ושרשרת הפיקוד
השוטר הוא פועל יוצא של מדיניות אקלים והגנום האנושי.

קידוזו
24-08-2020, 20:36
לגבי השינויים בציוד אפטרמרקט. מעריך שאף שופט לא יפסול בפסק דין תקדימי עיסוק מסחרי וותיק של יבואני האופנועים והציוד.
היצרן עצמו לפעמים מציע שדרוגים שלא מגיעים עם האופנוע הבסיסי. אני גם מצדיק ומבין את המחוקק כי ללא הסייג היינו רואים כלים לא בטיחותיים בעליל.

lygav
24-08-2020, 22:05
10 ״טיפים״?
לי אלו פשוט נראים כאיומים, ולא עדינים במיוחד.
וזה עוד נכתב בפורום, ובנימה חברית.

ayalzo
24-08-2020, 23:23
אז.. אל תיקח אותם.

600 ירושלמי
24-08-2020, 23:45
למה לא?
הוא צודק. תשובה אופיינית של שוטר.
תוריד את הראש ותהיה כנוע. על מה ולמה?
"אדוני השוטר?" ממתי השוטר הוא אדון שלי? סליחה, השוטר הוא עובד שלי, אם כבר, בטח לא האדון שלי.
אבל שוטרים הם מעל החוק- אז אתה העבד שלהם והם האדונים.
מפתיע שאתה (אייל) מסכים עם זה.

Tribalmistyc2
24-08-2020, 23:54
למה לא?
"אדוני השוטר?" ממתי השוטר הוא אדון שלי? סליחה, השוטר הוא עובד שלי, אם כבר, בטח לא האדון שלי.

השוטר לא עובד אצלך הוא עובד אצל מי שאתה רק שהוא מעליך.
באנלוגיה קלאסית אתה הכבשה,הוא הכלב ושניכם עובדים בשביל בעלי הבית,בעלי הכסף.
הכבשה נמצאת בתחתית הפירמידה ורק היא כפופה לחוקים

erez59
25-08-2020, 06:23
אגו מנופח, מתחזה לכרית אוויר, אבל בעצם, הוא בסך הכל בלון.
אתה יכול לצעוק, להתווכח, להתנשא ולנסות להתחכם עם שוטר שרושם נגדך דו"ח ו...ללכת לדואר לשלם אותו, או לנסות ולהשתמש באחד מהטיפים ששושני הציע, שבמקרה הזה, הגרוע מכל יהיה, שתלך לדואר לשלם את הדו"ח, אבל עדיין נשאר לך מרווח לא קטן של סיכוי, לצאת עם תוצאה טובה יותר.

השושנים
25-08-2020, 07:47
10 ״טיפים״?

אתה יכול לקבל ויכול לא, איומים??? מי שמכיר אותי יודע, אגב עד היום הגעתי להעיד בבית משפט כ-10 פעמים על עבירות תנועה מסכנות חיים
שש פעמים השופט החמיר בקנס.

למה לא?

כל בוקר אני אומר בוקר טוב לגב' ברכה המנקה, יש ימים שאני עוצר ומקשקש איתה קצת בלאדינו, בחגים אוספים כסף למתנה.
כשאתה מכבד את מי שמולך בלי קשר למעמדו עיסוקו או מצבו האמתי אתה פשוט מכבד את עצמך. אגב בכל פנייה לאזרח אני מקפיד
לדבר בנימוס, להגיד בוקר טוב ולבקש רישיונות בבקשה!

אם להגיד למישהו אדוני נותן לך להרגיש כעבד אז אתה מגיע ממקום מאד נמוך, בארצות הברית שוטר יכול לירות בך ולהמשיך לקרוא
לך אדוני/גברתי.

תגיע אלי לקפה.

ofirus
25-08-2020, 08:23
הבעיה לא בך שושני והלוואי והשוטרים היו כמוך,
הבעיה מתחילה בשוטרים ממורמרים שמגיעים לעבודה ומחפשים איך להזיק כלכלית לאזרח ובכך לתרץ את עבודתם.
קשה מאד לנטרל את החיים האישיים מהעבודה ולעשות סוויטש,כאשר אף אחד לא ניזק אז בעיה,
אבל שמישהו מתחיל להנזק בגלל תסכול,מרמור או אגו של שוטר שמביא מהבית, או מהמשרד זה לא נעים וגם לא במקום,
ישנם אכיפות מוזרות בצידי הדרכים שנובעות משעמום או מ"דרך קלה" להביא דוחות, הרי ביננו זה הרבה יותר קל מאשר להתעסק עם עבריינים אמיתיים.
השוטר צריך להתעסק באכיפה ושמירה על חיי האזרחים ולא לחפש איך לקנוס אותם על שטויות רק כי בא לו,הקנס היא הברירה האחרונה ולא הראשונה ולפעמים הגבול הזה מיטשטש אצל הרבה מאד שוטרים,שמח שאצלך זה לא ככה שושני.

lokimonster
25-08-2020, 08:51
סרחנים תמיד היו ותמיד יהיו בכל ארגון שלא יהיה.

לגבי ארה"ב זו דוגמה קצת מורכבת כי על פניו ישנה שם "פשיטת רגל" מזן כל שהוא.

כל הBLM מתחיל להזכיר את דרום אפריקה והאמת שהיו נצנים של זה יש גם פה שבהם עבריינים מקבלים לגיטימציה ותמיכה של ארגונים (ראו מקרה של סלמון טקה ).

אני מעדיף משטרה חזקה גם אני קצת נדפק מזה ומוכן לקטר על דו"ח לא מוצדק וכן אני בהחלט בעד יד קלה יותר על ההדק כי ברור לי שמי שידע לענות בכבוד לשוטר לכל היותר יקבל דו"ח או יעכבו אותו קצת לאימות פרטים.

600 ירושלמי
25-08-2020, 10:41
ברור לי שמי שידע לענות בכבוד לשוטר לכל היותר יקבל דו"ח או יעכבו אותו קצת לאימות פרטים.

אז פה אתה טועה.
השנאה הגדולה שלי כלפי שוטרים התחילה כשחשתי על בשרי לא פעם את הזלזול, הקללות, הצעקות, השקרים וכו' משוטרים שהתייחסתי אליהם בשיא הכבוד העולה על הדעת.
בשוטר הראשון (ששיקר, הגיע למשפט, שיקר שם ואני יצאתי זכאי)- חשבתי "טוב, סתם ביצה סרוחה".
בשוטר השני שעיקב אותי ל"חקירה" תוך כדי קללות כשאשכרה לא עשיתי כלום ושום דבר התחלתי לחשוד.
בשלישי כבר הבנתי את המגמה והבנתי שכקבוצה- חבורה של חארות עם רגשי נחיתות ותג. ברורו לי שלא כולם כאלה וגם בהם נתקלתי.
אבל זה לא תפוח רקוב אחד בסל. חצי מהסל רקוב לפחות.

lokimonster
25-08-2020, 10:58
ההתקלות הראשונה שלי עם המשטרה הייתה שזרקתי שקיות מים לא זוכר הרבה מזה.
השנייה זה בעקבות אלימות בית ספרית לא ממש הייתי קשור וגם מזה אני לא ממש זוכר למעט החקירה.
השלישית נכנסתי עם הTSW לרחוב בשוק נגד כיוון התנועה ( הרחוב הראשי במחנה יהודה לא זוכר את שמו) העלה אותי לתחנה אמר שאני נראה לו ילד טוב ושחרר אותי לדרכי ללא שום דבר.
היו גם כמה התקלויות אחרות במהלך השנים על רקע תעבורתי רובן מוצדקות מעולם לא היה לי מעבר לדו"ח.
מקווה שגם ישאר כך.

Vroom
25-08-2020, 11:41
ההתקלות הראשונה שלי עם המשטרה הייתה שזרקתי שקיות מים לא זוכר הרבה מזה.
השנייה זה בעקבות אלימות בית ספרית לא ממש הייתי קשור וגם מזה אני לא ממש זוכר למעט החקירה.
השלישית נכנסתי עם הTSW לרחוב בשוק נגד כיוון התנועה ( הרחוב הראשי במחנה יהודה לא זוכר את שמו) העלה אותי לתחנה אמר שאני נראה לו ילד טוב ושחרר אותי לדרכי ללא שום דבר.
היו גם כמה התקלויות אחרות במהלך השנים על רקע תעבורתי רובן מוצדקות מעולם לא היה לי מעבר לדו"ח.
מקווה שגם ישאר כך.

פשוט יש לך מזל שאתה "נראה כמו ילד טוב",
אני שומר חוק, אני לא עושה דברים מחוץ לחוק חוץ מלנהוג לפעמים קצת מהר וגם זה כשהכביש ריק, לא עובר באור צהוב, עוצר תמיד בתמרור עצור, לא חוצה קו הפרדה וממש אבל ממש לא עם פלאפון על הכביש
אבל אני לא נראה כמו "ילד טוב", ולא פעם ולא פעמיים שוטרים עצרו אותי *באלימות* סתם כי הלכתי ברחוב עם אזניות,
לא פעם ולא פעמיים פקחים של העירייה אמרו לי ללכת מאיזשהו מקום כי אני פשוט לא בא להם בטוב
כשהם רואים מישהו יותר חלש מהם הם פועלים כמו שצריך, אבל כשהם רואים איזה רוכב טימקס ערס הם משפילים מבט ומסתכלים לכיוון השני
אז לא "אדוני השוטר" ולא כלום, משם צריך רק לדבר איתם באוינק אוינק
(אולי זקן, שיעור ארוך, מגפיים וחולצה של להקת מטאל שחורה זה דבר שהם מפחדים ממנו ויותר חשוב לעצור אותו מאשר ערס שמרים גלגל באמצע הרחוב או שודד זקנות או אונס ילדה בת 16 מחוסרת הכרה)
ויש שוטרים נחמדים שכן מדברים איתם בכיף והם בסדר וכן מתאים להגיד "אדוני השוטר" ו-"בוקר טוב" וכו', אבל כששוטר מתנשא בא וחש את עצמו מלך החוקים אז צריך לדבר איתו בשפה היחידה שהוא מבין: אוינק אוינק

ועוד משהו בשביל להבהיר:
אני לגמרי תומך בזה ששוטרים צריכים להיות סמכות וזה גוף שנועד למשהו טוב, אבל הרוב של מי שהולך לשם זה פשוט בשביל לשבת רגל על רגל ולקבל כסף, חבל

600 ירושלמי
25-08-2020, 11:45
אז יש לי טיפה זמן- בוא אני אספר לך על הפעם הראשונה.
עת השתחררתי מהצבא קניתי XT350 די חדש, מדוגם וחוקי לחלוטין. מאיזושהיא סיבה שאני לא זוכר החלפתי את לוחית הזיהוי לחדשה וחוקית לגמרי.
יום בהיר אחד עוצר אותי שוטר בגבעה הצרפתית תוך צעקות "עמוד בצד" וחסימת האופנוע כאילו הוא בסרט של סטיבן סגל.
מגיע, רוצה רשיונות- מקבל.
רוצה ביטוח (אז עוד היו עושים את זה)- מקבל.
שאלתי מה הבעיה אם אפשר לדעת (בנימוס)- אמר לי לשתוק.
אחרי כמה דקות של בדיקה דקדקנית באופנוע הוא מוציא דף ועט מהניידת, ומעתיק את גודל הספרות על הלוחית. אמר לי שהלוחית בגודל תקני אך הספרות קטנות מדי, שאני אחתום על הדף שבוא הוא צייר את יצירת המופת שלו.
לא זוכר אם היה דו"ח וביקשתי להשפט או שקיבלתי ישר הזמנה למשפט. למשפט הוא טרח להגיע. הביא איתו את הדף החתום (אבל צילום מוקטן). אני מנגד הבאתי קבלה והצהרה מהמקום שהכין לי את הלוחית.
בלה בלה בלה, וויכוחים ושקרים... השופט הבין שהוא משקר, הוציא אותי זכאי וכל אחד המשיך לדרכו.
אני- ימים של סידורים, התייעצות עם עורך דין (שעלתה לי כסף), בזבוז יום בבית משפט ותדהמה שככה המדינה עובדת.
השוטר- קיבל חצי יום חופש מהשטח כי היה צריך להעיד בבית משפט תחת עבודתו הנאמנה.

אז עכשיו תגיד לי אתה- כשזו ההתקלות הראשונה שלי (בכביש) עם המשטרה. מה אני אמור להסיק מכך??

Vroom
25-08-2020, 11:54
אז יש לי טיפה זמן- בוא אני אספר לך על הפעם הראשונה.
עת השתחררתי מהצבא קניתי XT350 די חדש, מדוגם וחוקי לחלוטין. מאיזושהיא סיבה שאני לא זוכר החלפתי את לוחית הזיהוי לחדשה וחוקית לגמרי.
יום בהיר אחד עוצר אותי שוטר בגבעה הצרפתית תוך צעקות "עמוד בצד" וחסימת האופנוע כאילו הוא בסרט של סטיבן סגל.
מגיע, רוצה רשיונות- מקבל.
רוצה ביטוח (אז עוד היו עושים את זה)- מקבל.
שאלתי מה הבעיה אם אפשר לדעת (בנימוס)- אמר לי לשתוק.
אחרי כמה דקות של בדיקה דקדקנית באופנוע הוא מוציא דף ועט מהניידת, ומעתיק את גודל הספרות על הלוחית. אמר לי שהלוחית בגודל תקני אך הספרות קטנות מדי, שאני אחתום על הדף שבוא הוא צייר את יצירת המופת שלו.
לא זוכר אם היה דו"ח וביקשתי להשפט או שקיבלתי ישר הזמנה למשפט. למשפט הוא טרח להגיע. הביא איתו את הדף החתום (אבל צילום מוקטן). אני מנגד הבאתי קבלה והצהרה מהמקום שהכין לי את הלוחית.
בלה בלה בלה, וויכוחים ושקרים... השופט הבין שהוא משקר, הוציא אותי זכאי וכל אחד המשיך לדרכו.
אני- ימים של סידורים, התייעצות עם עורך דין (שעלתה לי כסף), בזבוז יום בבית משפט ותדהמה שככה המדינה עובדת.
השוטר- קיבל חצי יום חופש מהשטח כי היה צריך להעיד בבית משפט תחת עבודתו הנאמנה.

אז עכשיו תגיד לי אתה- כשזו ההתקלות הראשונה שלי (בכביש) עם המשטרה. מה אני אמור להסיק מכך??

שלפחות בפעם הראשונה שעצרו אותך זה לא היה באמצע הרחוב כשאתה בן 15 והשוטר שכולו שרירים עלייך רק בגלל שהעזת לשחק כדורסל ����

600 ירושלמי
25-08-2020, 12:08
גם שם הייתי. מכיר טוב טוב את מה שאתה אומר על גיל 15-16 עם זקן וחולצת מטאל. כל שבוע עצרו אותי לחיפוש בברוטאליות. כמובן שעל לא עוול בכפי. וכמובן שמעולם לא יצא מזה דבר, חוץ מבזבוז זמן שלי.
אז למדתי לפחד מהם, היום סתם מתעב אותם.

lokimonster
25-08-2020, 12:16
לא בשביל משהו
הייתי גם עם שיער ארוך וחולצות של הארלי דייוידסון ועוד כל מני מקושקשות של מטאליקה ושו"ת
(שושנים שלא תיפול מהכסא כשהדונטס בפה שלך - לא התאפקתי)

FriendlyR
25-08-2020, 12:37
* גילוי נאות הכותב משרת במשטרת ישראל ומילא תפקידי קצונה רבים ומגוונים.

טיפים לחיים:

1. הכי קל לשוטר להתמודד עם עבריין מוכר, הכללים ברורים לשתי הצדדים, כל אחד מכיר את החלק שלו, והעבריין יודע לבחור את הקרבות.
כשזה נוגע לאזרח רגיל/תמים לפעמים הוא חושב שהוא יודע, הוא מתחכם בדיוק על הדברים הלא נכונים, ורב הסיכוי שהשוטר היה בסיטואציה
הזאת הרבה יותר פעמים ממנו ויש לו הרבה ניסיון עם חכמולוגים שחושבים שהם חכמים!

2. שוטר הוא בן אדם, הוא יגיב בדיוק כמו כל אדם ברחוב גם אם זה בתת מודע, יש שוטרים טובים יותר ויש פחות ויש שוטרים חרא, כן יש.
אל תיכנס לסיטואציה לא מוכרת לך או לתחרות השתנה מול שוטר, צוות יס"מ עצבני משתין הכי רחוק, שוטר תנועה פגוע יעקוץ. לא פייר
אבל ככה גם החיים, אתה צריך את השוטר בצד שלך.

3. עברת עבירה כמו גבר, תתמודד עם העונש אל תבכה כמו ילדה, זה המשחק נתפסת שילמת לא נתפסת הרווחת אבל אל תנסה להוכיח
לשוטר שום דבר.

4. מה לעשות בסיטואציה שתיארת: אין לך מה להסתיר תן לו לחפש בכייף, תהיה נחמד "בוקר טוב אדוני השוטר", תהיה פתיחה נהדרת,
אל תציב לשוטר שום חזית להפך תהיה סופר נחמד ומשתף פעולה, תחייך, אף שוטר לא הגיב בסטירה לברכת בוקר טוב, תופתע כשיגיד
לך שאסור ל.... תגיד וואוו באמת לא ידעתי סליחה. תזרום בנחמדות עם השוטר, אין לך מה להסתיר נכון?

5. לספר לשוטר מה עשית לאימא שלו אתמול בלילה ומה אתה חושב על עיסוקה, תהיה טעות, אם תשאל אותו "למה מי אתה" הוא יגיד
ויראה לך. ככה גם אם תנסה להסביר לו שהאגזוז החתוך שלך שלך הוא מקורי מהחברה, רוב הסיכוי שהוא יודע שלא, אף אחד לא אוהב
שקרנים חכמולוגים ועברייני צעצוע.

6. תהיה ענייני איכותי דבר לעניין, להגיד לשוטר "תן לי את הפרטים שלך" יגרמו לו להתאמץ להיות בסדר ברשימת הדו"ח ולא לטעות, זה
לא האינטרס שלך.

7. להיות חכם זה לא אומר להיות פראייר, שקול מילים והמעט בהם, כל דבר יכול לשמש נגדך, אתה לא עו"ד, תהיה נחמד תשתף פעולה
ותשתוק. האינטרס הוא להעביר את השוטר לצד שלך אתם לא באמת במלחמה. אין לך מה להסתיר.

8. זיהית עוולה, תתעד תהיה נחמד ותתעד תנסה להסביר בלי לריב, לא הצלחת תשתוק, אח"כ יהיה לך מספיק זמן להתלונן לקבול ולבצע
כל מה שתחשוב לנכון, בשקט בחכמה רחוק מהסיטואציה.

9. תהיה אתה בסדר, כולם יהיו בסדר, הכל יהיה בסדר.

10. תזכור אתה לא בתחרות מול השוטר, רוב הסיכוי שאם אתה בסדר לא יעשו לך כלום במיוחד עם הצלחת להעביר את השוטר לצד שלך
אבל אם אתה יודע שאתה לא בסדר, אם ביצעת עבירה גלויה או אם השוטר עצר אותה בגלל בעיה אמתית תהיה נחמד תשתוק ותתנהג כמו גבר.

אהלן,
בגלל שכתבת "טיפים לחיים" ולא הכל מתקשר למקרה שלי, אגיב באופן כללי,
האופן שבו אתה מתאר איך להתנהג לשוטר, דרך ארץ, זה דבר שלומדים מהבית. אני מתייחס לכל אדם באופן שווה כשאני פוגש אותו לראשונה, לא משנה אם זה שוטר, מנקה, או מנכ"ל חשוב. נימוסים וכבוד לאחר זה בסיס. ואני מסכים איתך לחלוטין בהקשר הזה.

אבל אתה מציג את זה כאילו אחת כמה וכמה, אם זה שוטר, עליי להיות נחמד, למה אם לא אני אקבל בראש, סתם ככה, כי פגעתי בכבודו, כי על כל דבר אפשר כנראה להעניש וגם אם אתה חף מפשע, תצטרך להתרוצץ ולבזבז מזמנך וכספך,כדי שיבטלו לך את העונש, אבל לשוטר זה לא יזיז,הוא כבר שכח ממך ולא יקרה לו כלום. נשמע לך הגיוני?
אני לא רוצה שהשוטר ירחם עליי כי מספיק ליקקתי לו, אם כבר אני מעדיף שייתן לי ולאחרים את מה שמגיע על פי החוק(לא רק בתחום המוטורי) ויעשה את העבודה שלו כמו שצריך בנימוס ודרך ארץ והסבר, ואם אני אלך להתלונן והוא יימצא טועה - שיקבל בראש וחזק.
לא יכול להיות ששוטר עושה מה שבא לו, ויכול להתנהג כמו בריון. שוטר זה לא סתם עוד תפקיד אצל מעסיק פרטי, הוא פה בשביל הציבור.
ולחשוב שאני עברתי מיונים של כמה חודשים כולל שבוע גיבוש בשביל לנסות להיכנס לגוף הזה, מזל שלא קבלו אותי והלכתי לתחום הריאלי, כנראה הפגנתי אנושיות יתרה. לשרת את הציבור והמדינה?פחחח, העיקר שאריח את הפחד של האזרחים ממני, ואם יאמרו משהו לא במקום, אמצא על מה לתת דוח, מקסימום יבטלו להם, זה לא משנה לי,העיקר שיחשבו עליי בדרך לתחנה ופעם הבאה שניפגש יצדיעו ויאמרו: "כן אדוני השוטר!!"

אני רק יכול לקוות שבהמשך אפגוש שוטרים כאלה, שבאמת מאמינים שהתגייסו למשטרה למען החברה.

קידוזו
25-08-2020, 13:09
מצד שני, אם אחד מאיתנו היה שוטר תנועה. אחד שראה לא פעם אופנוענים מניפים לעברו אצבע משולשת, בורחים שמסמנים להם לעצור, דופקים ווילי בשכונה, מרעישים ומשקרים אני די בטוח שהגישה היתה עוינות קלה עד שנאה בכל מפגש עם אופנוען. מכל משתמשי הדרך אנחנו כנראה המזלזלים והמסוכנים ביותר. הכל בהכללה.

Vroom
25-08-2020, 13:14
גם שם הייתי. מכיר טוב טוב את מה שאתה אומר על גיל 15-16 עם זקן וחולצת מטאל. כל שבוע עצרו אותי לחיפוש בברוטאליות. כמובן שעל לא עוול בכפי. וכמובן שמעולם לא יצא מזה דבר, חוץ מבזבוז זמן שלי.
אז למדתי לפחד מהם, היום סתם מתעב אותם.

גם אז וגם עכשיו אני לא פחדתי או פוחד מהם, פשוט אני עצוב מזה שלהיות נחמד נתפס כחולשה ושאנשים רעים מתגייסים דווקא למשטרה

מצד שני, אם אחד מאיתנו היה שוטר תנועה. אחד שראה לא פעם אופנוענים מניפים לעברו אצבע משולשת, בורחים שמסמנים להם לעצור, דופקים ווילי בשכונה, מרעישים ומשקרים אני די בטוח שהגישה היתה עוינות קלה עד שנאה בכל מפגש עם אופנוען. מכל משתמשי הדרך אנחנו כנראה המזלזלים והמסוכנים ביותר. הכל בהכללה.

יש הבדל בין לא לתפוס את האשם לבין לתפוס את מי שכן משתף פעולה ולא עשה כלום
אם אופנוען X עשה ווילי וברח תתפוס את X לא לתפוס את Y ולשחרר עליו את העצבים בגלל משהו סתמי ודפוק
אני גם שונא את הסוג האלו של הרוכבים שהורסים לכל השאר שכן בסדר את הכל, אבל בסוף את מי תופסים? את אלו שלא בורחים וכן מקשיבים לשוטר

lygav
25-08-2020, 13:26
אהלן,
האופן שבו אתה מתאר איך להתנהג לשוטר, דרך ארץ, זה דבר שלומדים מהבית. אני מתייחס לכל אדם באופן שווה כשאני פוגש אותו לראשונה, לא משנה אם זה שוטר, מנקה, או מנכ"ל חשוב. נימוסים וכבוד לאחר זה בסיס. ואני מסכים איתך לחלוטין בהקשר הזה.

אבל אתה מציג את זה כאילו אחת כמה וכמה, אם זה שוטר, עליי להיות נחמד, למה אם לא אני אקבל בראש, סתם ככה, כי פגעתי בכבודו, כי על כל דבר אפשר כנראה להעניש וגם אם אתה חף מפשע, תצטרך להתרוצץ ולבזבז מזמנך וכספך,כדי שיבטלו לך את העונש, אבל לשוטר זה לא יזיז,הוא כבר שכח ממך ולא יקרה לו כלום. נשמע לך הגיוני?
אני לא רוצה שהשוטר ירחם עליי כי מספיק ליקקתי לו, אם כבר אני מעדיף שייתן לי ולאחרים את מה שמגיע על פי החוק(לא רק בתחום המוטורי) ויעשה את העבודה שלו כמו שצריך בנימוס ודרך ארץ והסבר, ואם אני אלך להתלונן והוא יימצא טועה - שיקבל בראש וחזק.
לא יכול להיות ששוטר עושה מה שבא לו, ויכול להתנהג כמו בריון. שוטר זה לא סתם עוד תפקיד אצל מעסיק פרטי, הוא פה בשביל הציבור.
ולחשוב שאני עברתי מיונים של כמה חודשים כולל שבוע גיבוש בשביל לנסות להיכנס לגוף הזה, מזל שלא קבלו אותי והלכתי לתחום הריאלי, כנראה הפגנתי אנושיות יתרה. לשרת את הציבור והמדינה?פחחח, העיקר שאריח את הפחד של האזרחים ממני, ואם יאמרו משהו לא במקום, אמצא על מה לתת דוח, מקסימום יבטלו להם, זה לא משנה לי,העיקר שיחשבו עליי בדרך לתחנה ופעם הבאה שניפגש יצדיעו ויאמרו: "כן אדוני השוטר!!"

אני רק יכול לקוות שבהמשך אפגוש שוטרים כאלה, שבאמת מאמינים שהתגייסו למשטרה למען החברה.

בדיוק.

ואגב לגבי כל האמרות של ״תפוח רקוב״ וכאלה, זה מה שיש לי לומר:

אם יש במשטרה 100 שוטרים טובים, ו 10 שוטרים רעים, וה 100 השוטרים הטובים לא עושים כלום כנגד ה 10 הרעים - אז יש במשטרה 110 שוטרים רעים. פשוט מאוד.

FriendlyR
25-08-2020, 13:27

כשהייתי מאבטח, העבודה הייתה דינמית, לפעמים אתה מהווה חוצץ בין אזרחים לבין מושא האבטחה שלך. יש כאלה שהם בדיוק כמו שוטרים, מתנהגים בלי דרך ארץ, דוחפים, לא מבקשים יפה אלא דורשים.
אבל אם עשית טעות ואולי במקרה רצית לעשות חיפוש על אישה בהריון שחיכתה מחוץ מרפאה בגלל חשד כלשהו ואתה כמו אידיוט נותן לאגו לעלות ונוהג בבריונות - אתה אוכל אותה. אתה מקבל בראש. וזה רק קמצוץ.
אני כל פעם הייתי נחמד, הסברתי יפה, והיו אנשים שקיללו(המון), היו אנשים שהתחכמו(אולי פי 6 מאלה שקיללו) והיו אנשים שהבינו ולא הפריעו. לא משנה מה היה בעבר,כל פעם שניגשתי לאדם, זה היה בנימוס, ברוגע, בלשון בקשה ולא דרישה. כששאל למה, הבאתי לו סיבה, כשלא יכלתי להביא לו סיבה מטעמים שונים, הצגתי את התעודה הנכונה ובקשתי שוב, בנימוס.
זו תפיסה שקשה בהתחלה לאמץ, אבל זו הגישה שצריך כל אדם בתפקיד שעובד עם ציבור. לא כולם מצליחים, ומי שלא הצליח יישחק, יעשה שטות גמורה ולפחות בעבודה שבה עבדתי - היה מקבל בראש.
על איכות האנשים אפשר עוד להתווכח.

השושנים
25-08-2020, 13:57
10 ״טיפים״?

אהלן,

זה אתה הבנת על דעת עצמך, אני אמרתי להקדים בוקר טוב או חיוך למפגש לנטרל כעסים הדדים, כשאתה פותח בטוב, רוב הסיכויים שישאר טוב, רושם ראשוני.
אני לא רוצה שהשוטר ירחם עליי כי מספיק ליקקתי לו, אם כבר אני מעדיף שייתן לי ולאחרים את מה שמגיע על פי החוק(לא רק בתחום המוטורי) ויעשה את העבודה שלו כמו שצריך בנימוס ודרך ארץ והסבר, ואם אני אלך להתלונן והוא יימצא טועה - שיקבל בראש וחזק. בוקר טוב זה לא ללקק זה נימוס בסיסי
לא יכול להיות ששוטר עושה מה שבא לו, ויכול להתנהג כמו בריון. שוטר זה לא סתם עוד תפקיד אצל מעסיק פרטי, הוא פה בשביל הציבור. ומי זה הציבור מלאכי שרת?
ולחשוב שאני עברתי מיונים של כמה חודשים כולל שבוע גיבוש בשביל לנסות להיכנס לגוף הזה, מזל שלא קבלו אותי והלכתי לתחום הריאלי, כנראה הפגנתי אנושיות יתרה. לשרת את הציבור והמדינה?פחחח, העיקר שאריח את הפחד של האזרחים ממני, ואם יאמרו משהו לא במקום, אמצא על מה לתת דוח, מקסימום יבטלו להם, זה לא משנה לי,העיקר שיחשבו עליי בדרך לתחנה ופעם הבאה שניפגש יצדיעו ויאמרו: "כן אדוני השוטר!!" אם זה מה שהצלחת להבין מכל מה שכתבתי אז אני מרים ידיים.

יש המון כאלה.

FriendlyR
25-08-2020, 14:51
יש המון כאלה.
לא שושנים, זה לא שלא הבנתי, הצגתי בצורה ברורה מה נרמז "מעשרת הדברות להיתקלות בשוטר" שכתבת, ומשפטים כמו "על תציב חזית - תהיה סופר נחמד" ועוד שלל של משפטים שאומרים במרומז - תהיה הסביל, למה השוטר חם עליך. וכששוטר חם עליך, הוא יכול בשנייה לכתוב דוח, ואחר כך זה כמו טיל שגר ושכח, השוטר עובר להתעסק בעניינים אחרים ויכול לשכוח ממך אבל הדוח שלו תקוע לך באמצע החיים. ואת המדיניות הזו, ששוטר מבין שאף אחד לא יבוא לו מאחורה בגלל שסתם אופנוען לא בא לו בטוב, אז הוא מאיים עליו שהוא רשם אותו לעצמו ופעם הבאה הוא מוריד אותו מהכביש, זו מדיניות של שריף מהמערב הפרוע.

אחרי שהתייעצתי עם מספר גורמים, הבנתי שאין לי באמת מה לעשות בנידון, כי אין לי דוח עם הטענות של השוטר, אין לי איך להילחם חזרה, אז יש את אסכולה שאומרת לשלם כסף ולהחזיר הכל למצב המקורי ולקוות לטוב(רק חבל שהסליפ און אקרופוביץ הוא באמת חלק מקורי מהיצרן,והוא יכול לטעון שוב, שזה לא מקורי, אבל מה אכפת לו,הוא לא יתמודד עם ההשלכות של הטרדת אזרח) והצד הנגדי שאומר :"מה פתאום? הכל אצלך חוקי - עובדה שהוא לא רשם לך דוח, הוא סתם ניסה להפחיד אותך." ולהסתכן בדוח - שאולי באמת אצא ממנו זכאי. בכל מקרה, לא משנה באיזה צד אני בוחר, זה עוד בזבוז כסף וזמן, ובמקום לרכב להנאה בסופ"ש, זה לחשוש.

ויכול להיות שאתה מסכים איתי על המדיניות הזו ובגלל זה מתעלם. אני לא מאשים אותך אם זו הדרך שאתה נוקט, כי בסופו של דבר כמו קצין בצבא כך גם במשטרה - אסור לך לחלוק על המערכת.
יש מצב שמלכתחילה כתבת את זה בנוסח קצין, כך שבמכוון רמזת, ושאסיק "לבד" כך שזה לא ייצא במפורש שאתה אמרת את הדברים :)

השושנים
25-08-2020, 15:24
10 ״טיפים״?

לא שושנים, זה לא שלא הבנתי, הצגתי בצורה ברורה מה נרמז "מעשרת הדברות להיתקלות בשוטר" שכתבת, ומשפטים כמו "על תציב חזית - תהיה סופר נחמד" ועוד שלל של משפטים שאומרים במרומז - תהיה הסביל, למה השוטר חם עליך. וכששוטר חם עליך, הוא יכול בשנייה לכתוב דוח, ואחר כך זה כמו טיל שגר ושכח, השוטר עובר להתעסק בעניינים אחרים ויכול לשכוח ממך אבל הדוח שלו תקוע לך באמצע החיים. ואת המדיניות הזו, ששוטר מבין שאף אחד לא יבוא לו מאחורה בגלל שסתם אופנוען לא בא לו בטוב, אז הוא מאיים עליו שהוא רשם אותו לעצמו ופעם הבאה הוא מוריד אותו מהכביש, זו מדיניות של שריף מהמערב הפרוע.

אחרי שהתייעצתי עם מספר גורמים, הבנתי שאין לי באמת מה לעשות בנידון, כי אין לי דוח עם הטענות של השוטר, אין לי איך להילחם חזרה, אז יש את אסכולה שאומרת לשלם כסף ולהחזיר הכל למצב המקורי ולקוות לטוב(רק חבל שהסליפ און אקרופוביץ הוא באמת חלק מקורי מהיצרן,והוא יכול לטעון שוב, שזה לא מקורי, אבל מה אכפת לו,הוא לא יתמודד עם ההשלכות של הטרדת אזרח) והצד הנגדי שאומר :"מה פתאום? הכל אצלך חוקי - עובדה שהוא לא רשם לך דוח, הוא סתם ניסה להפחיד אותך." ולהסתכן בדוח - שאולי באמת אצא ממנו זכאי. בכל מקרה, לא משנה באיזה צד אני בוחר, זה עוד בזבוז כסף וזמן, ובמקום לרכב להנאה בסופ"ש, זה לחשוש.

ויכול להיות שאתה מסכים איתי על המדיניות הזו ובגלל זה מתעלם. אני לא מאשים אותך אם זו הדרך שאתה נוקט, כי בסופו של דבר כמו קצין בצבא כך גם במשטרה - אסור לך לחלוק על המערכת.
יש מצב שמלכתחילה כתבת את זה בנוסח קצין, כך שבמכוון רמזת, ושאסיק "לבד" כך שזה לא ייצא במפורש שאתה אמרת את הדברים :)

בפעם האחרונה אחרי זה אתה לבד עם עצמך.

שוטר הוא בן אדם עם כל מה שמשתמע מזה, לכן לפעמים הוא גם יחליק לך על עבירה אם באת לו בטוב, למה? ככה! אין לזה חוקיות.

כשאתה נתקל עם שוטר אתה מזהה אותו לפי המדים, כשאתה עושה הכללות אז כל השוטרים "אותו הדבר", אבל כשהשוטר עוצר אותך
אתה רוצה שהוא יתייחס אליך בלי הכללות...לא כתוב לאף אחד על המצח את גיליון ההרשעות שלו, מבחנת השוטר אתה יכול להיות מתקין
מזוזות ותופר טליתות או ראש משפחת פשע, הוא לא יכול לדעת.

עכשיו כשאתה בא בטוב, רוב ההגנות של השוטר נופלות (זו פסיכולוגיה בסיסית) תחייך למישהו שאתה לא מכיר ברחוב, ברוב המקרים
הוא יחייך חזרה, תעשה שלום לאופנוע שבא ממול הוא יחזיר לך שלום למה? ככה!

זה לא חולשה להיות נחמד, זה לא חולשה לכבד מישהו להפך, זו נקודת פתיחה טובה, שוטר מגיע מראש בהרגשה של צורך להיות מוכן
לעימות, כי זאת הסיטואציה היום יומית שלו לריב עם עמך ישראל, כשאתה שובר את התבנית הסיכוי שלך לצאת טוב גדל.

אתה לא חייב לשמוע לי, אתה גם יכול להגיד לו איך שתעצור את האופנוע "יא בן זונה מה אתה רוצה ממני". (על אחריותך).

אם כל השוטרים זונות? אז כל האופנוענים עבריינים?

בקיצור מי שקובע את מהלך העניינים בין השוטר לאזרח זה תמיד האזרח, ואם יש שוטר שלא, יש דרך מקובלת להתלונן עליו.
היה שוטר בי-ם שהיה מציק לאופנוענים (הרבה מאד מכירים אותו) אחרי שיחה צפופה איתי זה הפסיק. תבדוק אותי!

lokimonster
25-08-2020, 15:35
אם זה המזוקן ששם משפחתו מתחיל באות ה' אז הוא ממש לא הפסיק ( תצטרף לפורום רוכבי ירושלים) .

erez59
25-08-2020, 16:45
אם זה המזוקן ששם משפחתו מתחיל באות ה' אז הוא ממש לא הפסיק ( תצטרף לפורום רוכבי ירושלים) .
הגם אתה? ברוטוס!?

ayalzo
25-08-2020, 16:57
כל הדיון הזה חוזר כל כמה חודשים.
יש שתי אסכולות.
אחת בעד יד קשה, השניה עם רגשי נחיתות (סתם צוחק, תירגעו).
לעולם לא תצליחו לשכנע אחד את השני.

lokimonster
25-08-2020, 17:15
הגם אתה? ברוטוס!?sono molto bello

Davvero non brutto

600 ירושלמי
25-08-2020, 17:27

הוא אכן לא הפסיק. הוא חי ובועט.
לא צריך פורום. אני אישית מטייל הרבה במוסכים (כי עבדתי אצל כמה מהם, אז מבקר), כל יומיים אני פוגש מישהו שהז*ן הזה שהשם הפרטי שלו מתחיל בא' הציק לו ונתן לו דו"ח/הורדה מהכביש בגלל רגשי הנחיתות של הערס הזה.

הנה- שושנים רצה לתת דוגמא לדבריו אבל יצא שהביא על מגש של כסף את הדוגמא ליצור חרא שנהנה להטריד ולהציק לאזרחים.

erez59
25-08-2020, 20:07
sono molto bello

Davvero non brutto

Nie wybielaִ‡ twarzy znajomego w miejscach publicznych

lokimonster
25-08-2020, 20:54
Nie wybielaִ‡ twarzy znajomego w miejscach publicznychאל תהיה פולני

השושנים
26-08-2020, 05:58
הוא אכן לא הפסיק. הוא חי ובועט.
לא צריך פורום. אני אישית מטייל הרבה במוסכים (כי עבדתי אצל כמה מהם, אז מבקר), כל יומיים אני פוגש מישהו שהז*ן הזה שהשם הפרטי שלו מתחיל בא' הציק לו ונתן לו דו"ח/הורדה מהכביש בגלל רגשי הנחיתות של הערס הזה.

הנה- שושנים רצה לתת דוגמא לדבריו אבל יצא שהביא על מגש של כסף את הדוגמא ליצור חרא שנהנה להטריד ולהציק לאזרחים.הבאתי דוגמה מצויינת לשוטר שצריך לפעול לגביו על פי החוק, טוב שעכשיו אני יודע שזה ממשיך, כל מי שנםגע ממנו מוזמן להגיש תלונה מסודרת.

lokimonster
26-08-2020, 07:00
הבאתי דוגמה מצויינת לשוטר שצריך לפעול לגביו על פי החוק, טוב שעכשיו אני יודע שזה ממשיך, כל מי שנםגע ממנו מוזמן להגיש תלונה מסודרת.בוא נהיה אמיתיים

במה תעזור תלונה?

אני מאמין שהוא נותן דו"חות על עבירות שנעשו.

וגם אם נוכיח מגמתיות עדיין העברות סביר להניח שבוצעו.

בקיצור בהצלחה

the striker
26-08-2020, 09:07
השוטר הרוש, עדיין חי ובועט, צד אופנוענים להנאתו. למרות זאת אני יכול להעיד, שפעמיים נתקלתי בו, ופעמיים הוא ויתר לי על דו"ח. שתיקה שווה זהב, פשוט לסתום כשנתקלים בשוטר, תנו רישיון והמתינו. לי זה עובד יופי בשנים האחרונות.
מה גם שאני לא איזה עבריין גדול.

Vroom
26-08-2020, 09:24
יש המון כאלה.

הטיפים שהבאת הם נכונים לגבי החיים וכששוטר עוצר אותך על משהו הגיוני,
כשיש שוטר באמוק על לתפוס סתם אנשים, או כי הוא ממורמר; גם החיוך הכי חמוד בעולם והליקוק הכי מלוקק שיש לא יעזרו

השושנים
26-08-2020, 09:38
הטיפים שהבאת הם נכונים לגבי החיים וכששוטר עוצר אותך על משהו הגיוני,
כשיש שוטר באמוק על לתפוס סתם אנשים, או כי הוא ממורמר; גם החיוך הכי חמוד בעולם והליקוק הכי מלוקק שיש לא יעזרו

סבבה איש אז תריב איתו...

Tribalmistyc2
26-08-2020, 09:51
שושני אני לא חושב שמשהו נאמר נגדך אישית.
לא יצא לנו להכיר במציאות ומההיכרות דרך הפורום אתה לא נשמע כמו מישהו שעונה לתיאורים של השרשור.
מבין את הצורך.
אבל אישית הייתי מסנן.

Vroom
26-08-2020, 11:52
סבבה איש אז תריב איתו...

חס וחלילה, אני לא בן אדם כזה
גם אני בטוח שאתה לא בן אדם כזה
אבל עדיין יש הרבה מקרים כאלו שאנחנו עם הגב אל הקיר בזמן שהצד השני חופשי לעשות כל מה שהוא רוצה בלי שייקרה לו כלום
ואני גם יודע שאני לא צריך לבוא אלייך בטענות כי נראה שאתה לא מהסוג שצריך "להטיף" לו וגם מי שצריך ש"יטיפו" לו לא מקשיב בכלל,
זה פשוט מייאש ומתסכל שעוד באים אלינו בטענות במקום באמת למי שצריך משתי הצדדים ופה בפורום אין את הצדדים האלו (גם שוטרים וגם רוכבים)

השושנים
26-08-2020, 12:17
חס וחלילה, אני לא בן אדם כזה
גם אני בטוח שאתה לא בן אדם כזה
אבל עדיין יש הרבה מקרים כאלו שאנחנו עם הגב אל הקיר בזמן שהצד השני חופשי לעשות כל מה שהוא רוצה בלי שייקרה לו כלום
ואני גם יודע שאני לא צריך לבוא אלייך בטענות כי נראה שאתה לא מהסוג שצריך "להטיף" לו וגם מי שצריך ש"יטיפו" לו לא מקשיב בכלל,
זה פשוט מייאש ומתסכל שעוד באים אלינו בטענות במקום באמת למי שצריך משתי הצדדים ופה בפורום אין את הצדדים האלו (גם שוטרים וגם רוכבים)

ברוך הבא לחיים האמתיים. רוצה לשמוע עוד עוול?

אותה ממשלה שבקשה מהמשפחות השכולות לא להגיע לקברי יקיריהן ביום הזיכרון בגלל הקורונה תאפשר לאלפים להגיע לקבר באומן.....

Vroom
26-08-2020, 13:05

אותה ממשלה שבקשה מהמשפחות השכולות לא להגיע לקברי יקיריהן ביום הזיכרון בגלל הקורונה תאפשר לאלפים להגיע לקבר באומן.....

תאמין לי שאני יודע מה זה החיים האמתיים,
וראיתי את הפוסט בקשר לאומן מלפני כמה ימים,
ותאמין לי שעוד מהחטיבת ביניים יש לי את הגישה הניהליסטית-ניטשאנית בקשר לכל זה
אם אפשר להסכים על זה שהמדינה רקובה מבפנים בפנים נלחץ ידיים, אולי יש כמה גרעינים טובים בתפוח אבל זה לא מספיק וחבל שאי אפשר להתייחס לשוטר כאל משהו טוב

600 ירושלמי
26-08-2020, 14:02
לפי דעתי, שושני, ובשיא הרצינות-
אני לא חושב שאתה תמים, לא נראה לי שזו המילה שאני מחפש. נראה לי שאתה פשוט מאמין יותר מדי בטוב לבם של אנשים. אתה אשכרה מאמין שלכל אחד יש טוב לב בפנים ולפעמים צריך 'לעזור' לו להוציא את זה החוצה.
נראה לי שאתה פשוט לא מקבל כמובן מאליו שיש אנשים שהם פשוט חארות, ונהנים להיות חארות. שוטרים או אזרחים או לא יודע מה, זה לא משנה.
אז יש כאלה. והרבה. עכשיו- כשזה אנשים ברחוב אנחנו יודעים איך לא להתערבב איתם. כשזה שוטרים (וכולם פה מספרים לך שנתקלו בכאלה) אז אין לנו דרך להמנע מזה.
אלא אם כן יש לנו תעודת שוטר בכיס ואז אני משער שהיחס שונה.

לא יודע מה הבנת מההודעה הזאת אבל היא ממש לא נגדך, אפילו לטובתך. אם אתה כ"כ מאמין בזה שכולם טובים בגרעין שלהם אז אשריך. קצת מקנא.

NAOR2207
26-08-2020, 14:06
שושני הוא איש חמוד עד שהוא קצת שוטה בטוביה ומטיח אקדח על השולחן
(יש עדים)

giladben.zaken
26-08-2020, 14:23
אחרי שאתה מוריד את הקסדה, פשוט אל תשים מסכה על הפנים.
ככה השוטר יתרכז בעבירה המסוכנת ביותר בישראל, מסיכת פנים, ויישכח בכלל שהגעת על אופנוע.

600 ירושלמי
26-08-2020, 14:32
אחרי שאתה מוריד את הקסדה, פשוט אל תשים מסכה על הפנים.
ככה השוטר יתרכז בעבירה המסוכנת ביותר בישראל, מסיכת פנים, ויישכח בכלל שהגעת על אופנוע.
אתה מאיפה צצת?
אתה עוד חי? טוב לדעת :)

alexsupreme
26-08-2020, 14:32
יחס הכח נמצא כולו אצל השוטר במקרה הזה.
תתיחסו למפגש עם שוטר כמו מפגש עם עשיריית ערסים אחרי חצות במקום נטוש.

סביר להניח שזה יפגע בך בצורה כזו או אחרת, המטרה כאן היא לצמצם את הנזק.
להיות אקסטרה נחמד, לבקש בנימוס, לא להתווכח ולהשתדל פשוט לצמצם את אורך המפגש.

שוטר על מדים הוא לא בן אדם.
אתם לא באותו מעמד ומבחינה חוקית אין דבר שתוכל לעשות לו, לכן צריך להתיחס לסיטואציות האלו בהתאם.

giladben.zaken
27-08-2020, 13:44
אתה מאיפה צצת?
אתה עוד חי? טוב לדעת :)
חיי ורוכב אחינו, לנצח על דו"ג.
אחרי כמעט 12 שנים באנדורו, עושה את צעדי חזרה לכביש.

the striker
28-08-2020, 20:10

וגם מאפשרת למדגרות קורונה להתקיים על בסיס קבוע, באזור רחוב בלפור בירושלים.
משלים לך למקרה שנשמט מזכרונך .....

matanbar26
28-08-2020, 21:36
וגם מאפשרת למדגרות קורונה להתקיים על בסיס קבוע, באזור רחוב בלפור בירושלים.
משלים לך למקרה שנשמט מזכרונך .....

אשמח לראות נתונים שמאששים את הטענה ששהייה באוויר הפתוח (גם אם בצפיפות) זה "מדגרה" להדבקה בקורונה.
רוב המומחים (בארץ ובעולם) טוענים שהסיכוי להידבק באוויר הפתוח הוא די נמוך, גם אם מדובר בהפגנה.
עובדה שניתן לראות שרוב הנדבקים מגיעים מערים עם אוכלוסייה מסוימת (חרדים,ערבים) שכלל לא קשורים להפגנות אלא לאורח החיים שלהם (מגורים בצפיפות, אי הקפדה על הנחיות).

lokimonster
28-08-2020, 21:47
כולם חכמים עד שהם נדבקים.
ברי המזל עוברים את זה ללא בעיות מיוחדות
אלו עם קצת פחות מזל מתים לבד בבית החולים.
ואלו שבלי מזל בכלל מתפללים להחלים ולהתחזק.

יש לנו חבר בקטגוריה השלישית.

ממליץ לא לסמוך על הרופאים ובטח לא על הממשלה ופשוט להישמר בכל דרך אפשרית.

the striker
30-08-2020, 09:03
אשמח לראות נתונים שמאששים את הטענה ששהייה באוויר הפתוח (גם אם בצפיפות) זה "מדגרה" להדבקה בקורונה.
רוב המומחים (בארץ ובעולם) טוענים שהסיכוי להידבק באוויר הפתוח הוא די נמוך, גם אם מדובר בהפגנה.
עובדה שניתן לראות שרוב הנדבקים מגיעים מערים עם אוכלוסייה מסוימת (חרדים,ערבים) שכלל לא קשורים להפגנות אלא לאורח החיים שלהם (מגורים בצפיפות, אי הקפדה על הנחיות).

אותו כנ"ל לגבי אומן.

א הזקן
30-08-2020, 16:36
אותו כנ"ל לגבי אומן.

על איזה אוויר פתוח בדיוק רתה מדבר באומן?
https://www.ynet.co.il/judaism/article/SygFayFmD#autoplay

the striker
31-08-2020, 09:20
מצטער, אבל ווינט לא רלוונטי מבחינתי.

matanbar26
31-08-2020, 10:43
לא שזה רלוונטי לדיון בשום צורה אבל כבר העלת את הנושא.
נניח והמדינה הייתה מאשרת ל30-40 אלף איש לנסוע לאומן, מה קורה שהם חוזרים?
הרי מדובר באוכלוסייה שבמקרה הטוב לא שומרת על ההנחיות ובמקרה רע לא באמת יכולה להתבודד בבית עם 5,6,7,8 נפשות.
אז מה בדיוק הציפייה? הרי ברור שלא ניתן לנסוע.
לפני חודשיים המדינה ביקשה לחגוג פסח בבית, לחגוג עצמאות בבית, לא לעלות לקברים ביום הזכרון אבל אומן זה מה שקריטי?
לעומת זאת, ההפגנות שמתקיימות כבר חודש וחי לא העלו את התחלואה ( ניתן לראות שהמספרים די יציבים על אזור 1,800-2,000 חולים ביום).

א הזקן
31-08-2020, 10:44
מצטער, אבל ווינט לא רלוונטי מבחינתי.

אתה מתכוון שמישהו טיפל בסרטון שבכתבה, כלומר "הוריד את המסכות" של הקבוצה שהלכה ברחוב, "הלביש" להם את המסכות לפני הכניסה למתחם ושוב "הוריד" להם את המסכות כשישבו מסביב לשולחנות?

ווללה. אל תאמין.

גם כדור הארץ שטוח.

the striker
31-08-2020, 13:12
אכן, לא מאמין להם. כדאי גם לך להתעורר מהתמימות. כל עוד יש מדגרות המוניות בבלפור, לא תשכנעו אותי שאי אפשר לטוס לאומן או לעשות חתונות המוניות.

חבל לכם על הזמן, כבשים חביבות שכמותכם.

xlib
31-08-2020, 13:36
ווללה. אל תאמין.

גם כדור הארץ שטוח.

אולי זה נראה לך מצחיק, אבל אלה אנשים שמאמינים בכאלה דברים, ש-"כדור הארץ שטוח" לא הכי מגוכח ביניהם. למה הם _חייבים_ (!) לטוס לאומן? אין תשובה לזה ומילה "הגיון" חסרת משמעות עבורם.

matanbar26
31-08-2020, 13:42
אכן, לא מאמין להם. כדאי גם לך להתעורר מהתמימות. כל עוד יש מדגרות המוניות בבלפור, לא תשכנעו אותי שאי אפשר לטוס לאומן או לעשות חתונות המוניות.

חבל לכם על הזמן, כבשים חביבות שכמותכם.

לפחות תגבה בנתונים.
העלת טענה שסותרת את רוב מה שהמומחים אומרים (ואגב את הנתונים עצמם אבל יאללה זורם איתך) אז תביא נתונים, הוכחות שאכן ההפגנות בבלפור וברחבי הארץ הן "מדגרות המוניות".

קידוזו
31-08-2020, 15:10
לפחות תגבה בנתונים.
העלת טענה שסותרת את רוב מה שהמומחים אומרים (ואגב את הנתונים עצמם אבל יאללה זורם איתך) אז תביא נתונים, הוכחות שאכן ההפגנות בבלפור וברחבי הארץ הן "מדגרות המוניות".
הוכחה לחוסר אחריות לא נחשבת?

matanbar26
31-08-2020, 15:18
הוכחה לחוסר אחריות לא נחשבת?

לא.
לטענת הבחור יש "מדגרות המוניות" בבלפור.
אז הוא שהוא בעצמו כבש (כמו שהוא טרח לקרוא לנו) תמים שמאמין לכל דבר שהוא קורא או שיביא הוכחות לטענה.

א הזקן
31-08-2020, 17:24
אז בבקשה נתונים.

https://www.haaretz.co.il/health/corona/MAGAZINE-1.8751319

בכל מקום בו הדת משחקת תפקיד חשוב ו"השלטון" נתפס כפחות רלבנטי ממנהיגי דת יש רמת הדבקה גבוהה.

כאן תמצא את החלוקה בתוך ירושלים (https://www.gov.il/BlobFolder/reports/report-n20-jerusalem-covid19-status/he/research-report_report-n20-Jerusalem-covid19-status.pdf) - אותה תמונה כמו התמונה הארצית.

המפגינים בבלפור אינם מגיעים מכל המקומות בעלי ההדבקה הגבוהה.

אבל, כדור הארץ שטוח, הנחיתה על הירח לא קרתה והקורונה היא פיקציה של התקשורת - סתם שפעת, ואנשים לא מתים, הם רק עוברים לממד אחר.

NAOR2207
31-08-2020, 18:01
השנקל שלי -
מלבד כדו"א שטוח שזה מזיז לי את השיערה בב*&יצה קורים פה דברים פסיכים ברמה שחבלז.
נחיתה על הירח מזיז לי כהוא זה כנ"ל
כולנו כבר יודעים מה קרה ל WTC7
והיכן טמון יורם רובין מאבטח מספר ארבע

בואו אחי הדוגיגים. תשאלו. אשתדל לענות.

600 ירושלמי
31-08-2020, 19:10
בואו אחי הדוגיגים. תשאלו. אשתדל לענות.

כמה ג'ימסון שתית היום?

NAOR2207
31-08-2020, 19:26
כמה ג'ימסון שתית היום?

לאחרונה אני על אוקטן 98. לא מכיר דרך אחרת להתמודד עם הבולשיט הזה.
התחסנת? יופי לך! אז מה אתה מפחד ממני?
שמת מסיכה? אתה מוגן! אז מה אתה מפחד ממני???

באימשך? אני צריך לשים מסיכה כי אתה דפוק גנטית?

alexsupreme
31-08-2020, 19:45
באימשך? אני צריך לשים מסיכה כי אתה דפוק גנטית?

למען האמת, זה באמת עובד ככה :)
אם לשים מסכה היה מגן על בעל המסכה, זה לא היה אישיו שמדברים עליו בכלל. הברירה הטבעית הייתה עושה את שלה.

JohnnyDough
31-08-2020, 21:48
למען האמת, זה באמת עובד ככה :)

למען האמת, זה לא עובד בכלל...
https://www.msn.com/en-gb/news/uknews/jenny-harries-says-face-coverings-evidence-is-not-very-strong/ar-BB18uUoV
זה כמו כיפה, זה מגן על אנשים רק כשהם מאמינים שזה מגן עליהם.

ayalzo
31-08-2020, 22:33
וכל זה בגלל ששוטר עיכב מישהו?
וואו!

NAOR2207
31-08-2020, 23:55
וכל זה בגלל ששוטר עיכב מישהו?
וואו!

בוא. אל תיתמם.
ביום שהמשטרה הפעילה מסוקים ואופנועי ים כדי לקנוס גולשים במים (בתוך המים כן?) - מי שלא הבין שמשהו מאד דפוק פה אני מרחם עליו

NAOR2207
01-09-2020, 00:08
למען האמת, זה לא עובד בכלל...
https://www.msn.com/en-gb/news/uknews/jenny-harries-says-face-coverings-evidence-is-not-very-strong/ar-BB18uUoV
זה כמו כיפה, זה מגן על אנשים רק כשהם מאמינים שזה מגן עליהם.

https://www.politifact.com/factchecks/2020/may/21/facebook-posts/disposable-homemade-masks-are-effective-stopping-a/

https://cdn.euroweeklynews.com/wp-content/uploads/2020/07/Untitled-6-4_Fotor-696x492.jpg?x70146

כבר אין לי שיערות לתלוש

א הזקן
01-09-2020, 08:13
אולי כדאי להבהיר (במיוחד לכל הקונספירנטים). המסכה לא אמורה למנוע הדבקות בוירוס - כל וירוס למי שחובש אותה. היא אמורה למנוע הדבקה ע"י חובד המסכה כ"י עצירת רסיסי לחות המכילים את הוירוס.

בעיני, מי שלא חובש את המסכה הוא אגואיסט שלא אכפת לו להדביק את מי שנמצא בסביבתו.

YaronNahum
01-09-2020, 08:35
https://www.politifact.com/factchecks/2020/may/21/facebook-posts/disposable-homemade-masks-are-effective-stopping-a/

https://cdn.euroweeklynews.com/wp-content/uploads/2020/07/Untitled-6-4_Fotor-696x492.jpg?x70146

כבר אין לי שיערות לתלושברשותך , שני דברים קצרים.
1. את הניסוח על הקופסא כתבה המחלקה המשפטית של היצרן. אם לא היו כותבים ככה , בארהב היו כבר עשרות תביעות נגד החברה ( שמתי מסכה ונדבקתי ) גם אם המסכה מקטינה את הסיכוי להדבק.רק ב90%

2. לגבי מסכה , האם לשים או לא . אתן לך דוגמא אחרת.

אם שנינו הולכים ערומים , אחד משתין , הסיכוי של השני להפגע ברסיסי שתן גבוה מאוד.

אם אני שם מכנסיים , אתה עדיין ערום (או להפך) אם הערום משתין, השני ישאר עם מכנס רטוב , וכתלות מהמרחק , כך גם עוצמת הרטיבות..

אם שני הצדדים עם מכנסיים. מי שמשתין , פשוט מרטיב לעצמו את המכנסיים, החבר שלו נשאר יבש.

בדומה זה עובד עם מסכה והדבקה נגיפית
(לא רק קורונה, כל סוגי הוירוסים). הבעיה היחידה היא שעם רוב הגדול של הוירוסים אנחנו מתמודדים יפה. עם הקורונה , האנשים המבוגרים בחברה , במיוחד , סובלים וחלק משמעותי גם נפטר מזה.

אז אם אכפת לך לשמור על ההורים שלי, דודים שלי, וגם על קרובי המשפחה המבוגרים שלך ושל שאר הקהל הקדוש שנמצא בפורום הזה , אנא שים מסכה.

כמו שכתוב , והדרת פני זקן.

מאחל לך הרבה בריאות וגיימסון.

Sent from...

NAOR2207
01-09-2020, 09:18
אה. אז זה פתאום התהפך? המסיכה נועדה להגן ממך ולא עליך?
אין יותר פאשיסטי נא3י מזה! אתה לא יכול לקחת בעלות על הגוף שלי!

כשזה נאמר ירון, אני כמובן לא מעוניין להוות סכנה בריאותית למבוגרים שלך.
העניין הוא שהחומרים אליהם אני נחשף שיכנעו אותי שהכל בלוף אחד גדול.
אני לא באמת סכנה בריאותית למישהו.

אבל אני מניח שכמו כל הדיונים באינטרנט גם פה לא נסכים.
לפחות איחלת למי שמיתדיין איתך משהו שאתה חושב שטוב (ג'יימסון)
האיחולים והרגשות החמים הדדיים.

צריך להפריד בין הרשויות/המדינה/התשקורת (להלן האויב) שמפמפמת מסיכות
ובין האחים שלי (שאתה והזקן נמנים עליהם) שמשוכנעים שזה הכרחי.
כך שאם יצא לנו להיפגש פנים אל פנים ותאמרו שאתם לא מרגישים בנוח - אני אבלע את הצפרדע ואשים מסיכה.

JohnnyDough
01-09-2020, 09:22
ב16 במאי, ניו-מקסיקו הפעילה חובת מסיכה:
https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/new-mexico/
קליפורניה ב16 ביוני:
https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/california/
נבאדה וצפון קרולינה ב24 ביוני:
https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/nevada/
https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/north-carolina/
אורגון בראשון ביולי:
https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/oregon/
קנטקי ב 9 ביולי:
https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/kentucky/

את ההשפעה אפשר לראות בגרפים בקישורים המצורפים והתאריכים מכאן:
https://www.aarp.org/health/healthy-living/info-2020/states-mask-mandates-coronavirus.html

א הזקן
01-09-2020, 09:28

שקלת אולי את האפשרות שהחומרים אליהם אתה נחשף הם בלוף אחד גדול?

מכיוון שבאינטרנט אנחנו נחשפים לכל סוגי החומרים (אמיתות, שקרים וכל מה שבינהם) כדאי להפעיל היגיון בריא. זה אומר לך שהמסיכה לא אטומה ומסננת (נכנס אוויר לא דרך הפד) ולכן ההגנה שהיא מספקת להדבקה מאחר מוגבלת. מצד שני (אם נלבשת נכון) היא מסננת רסיסי רטיבות מהפה ומהאף ובכך מונעת ממי שחובש אותה (גם אם לא ב-100%) להדביק אחרים.

NAOR2207
01-09-2020, 10:20
שקלת אולי את האפשרות שהחומרים אליהם אתה נחשף הם בלוף אחד גדול?

מצד אחד כל הגורמים הממסדיים, אלו שמרוויחים כסף, נחשפים במערומיהם עשרות שנים. שוב ושוב. ועדיין אתה יונק את הנארטיבים שהם מססמים אותך בהם.
(ילדי תימן/עוזי משולם, יורם רובין מאבטח מספר 4, WTC7, גיל בייטס שנתבע בהודו ואפריקה על ה"חיסונים" שלו)

ומצד שני גיבורים כמו סנודן וויקיליקס עם פיצהגייט וכ'ו. אנשים שוויתרו על הכל למען האנושות
דל ביגטרי, ראשיד בוטר, שי דנון, הרב הגדול דניאל עשור שיבדל"א (היה ממיר נוצרי לפני) ועוד מלא מלא ...

רגע. תן לי לחשוב ..... :c0305:
אה ... לא! אתה הוא זה שטועה.

השושנים
01-09-2020, 10:26
https://static.wixstatic.com/media/ef7bae_58aa0b9a8084407d9ea81363c6ae61f9.jpg

ayalzo
01-09-2020, 12:28
מצד אחד כל הגורמים הממסדיים, אלו שמרוויחים כסף, נחשפים במערומיהם עשרות שנים. שוב ושוב. ועדיין אתה יונק את הנארטיבים שהם מססמים אותך בהם.
(ילדי תימן/עוזי משולם, יורם רובין מאבטח מספר 4, WTC7, גיל בייטס שנתבע בהודו ואפריקה על ה"חיסונים" שלו)

ומצד שני גיבורים כמו סנודן וויקיליקס עם פיצהגייט וכ'ו. אנשים שוויתרו על הכל למען האנושות
דל ביגטרי, ראשיד בוטר, שי דנון, הרב הגדול דניאל עשור שיבדל"א (היה ממיר נוצרי לפני) ועוד מלא מלא ...

אני לא חשוף לשטויות שאתה צורך,
אשמח לדעת מה הסיפור של יורם רובין.

NAOR2207
01-09-2020, 12:48
מאבטח מספר ארבע שנקבר עוד באישון לילה.
הסיפור זכה לעדנה דווקא לא מזמן עם מרדכי קידר ונחום שחף

לדוגמה
https://www.youtube.com/results?search_query=%D7%A7%D7%99%D7%93%D7%A8+%D7% 99%D7%95%D7%A8%D7%9D+%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9 F

א הזקן
01-09-2020, 13:09

אני לא מכיר את מרבית השמות שציינת ואת הסיפורים/אמיתות/שקרים שלהם/עליהם.
כן טרחתי לברר שני דברים ממה שציינת.

הסיפור על התביעה נגד ביל גייטס מצוץ מהאצבע (https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-gates-india/false-claim-bill-gates-faces-trial-in-india-for-testing-vaccines-on-children-idUSKBN22V27F).
לגבי הרב הגדול דניאל עשור – אם אתה מאמין במה שהוא אומר (ראיתי את ההרצאה שלו על כוכב יעקוב ועל שינוי הסדר העולמי ע"י המשיח) יבושם לך. בינתיים שום דבר ממה שהוא אומר לא הוכח, יש הסברים שאינם מערבים יצורים דמיוניים כגון המשיח.
בעיני הבבאבובה הרבה יותר אמין.
לא רואה את הקשר לסנודן וויקליקס, אבל בטוח שהרב עשור ימצא לך קשר כזה (או הבבאבובה).

נסכים שלא להסכים.

גם בקשר לג'מיסון, שהוא נחות ברמות יחסית לימזקי.

ayalzo
01-09-2020, 15:22
מאבטח מספר ארבע שנקבר עוד באישון לילה.
הסיפור זכה לעדנה דווקא לא מזמן עם מרדכי קידר ונחום שחף

לדוגמה
https://www.youtube.com/results?search_query=%D7%A7%D7%99%D7%93%D7%A8+%D7% 99%D7%95%D7%A8%D7%9D+%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9 F

שמח שהעלית את זה. במקרה אני מכיר אותו. לא מיוטיוב, ולא מהתשקורת. מהחיים.
ובכן,
אני יכול להגיד לך שכל הסיפורים שאתה מרמז עליהם הם קשקוש מקושקש מארץ הקשקושים.

מצד שני,
לא פגשת אותי בחיים, ייתכן מאוד שאני דמות פיקטיבית שמושתלת כאן בדיוק בשביל המטרות האלו. לעזור למשטר האפל להלחם בלוחמי הצדק וחושפי האמת....
מאחל לך שתמשיך לצרוך את החומרים שאתה צורך, לא ג'יימסון מגעיל. בוא נאמר משהו סביר, Legavulin לוקח?

NAOR2207
01-09-2020, 16:31
בסיידר.
גם Event201 לא קרה מעולם
טוב

https://www.youtube.com/watch?v=FYMzG8LcmQ4

ayalzo
01-09-2020, 16:57
תיכף גם תגיד לי שיש דבר כזה אלוהים...

NAOR2207
01-09-2020, 19:45
האלטרנטיבה היא שאני סתם אלכוהוליסט סמרטוט, שמה שקורה בעולם זה פשוט "שיגרה חדשה" , ששר התקשורת באמת ישדר גלים מרפאים דרך משדרי ה 5G
שהגעתי לגילי המופלג מכולב (מנותק מחומריות) עד העצם וזה הולך להיות כך עוד מלא שנים.
ושום כוכב יעקב (ניבירו או X בשבילך) לא כבר פה
שלא לדבר על בן יוסף, ובן דוד.

אז אתה מבין שאני מעדיף את האופציה הראשונה.
אני לא סגור על מלא דברים בבחינת הפיין טיונניג אבל לגמרי האופציה הראשונה שאמרת.
שוב, אני רואה (ופתוח) לדברים בטיוב כמו "שבע ארצות" או שיעורים מרתקים בתומר דבורה (הרב מעוז שוקרון) ...
שלא לדבר על מוות קליני ואנשים שמספרים בדיוק את אותן חוויות (גם נוצרים אגב. פיין טיונינג כבר אמרתי)
נגיד זה
(https://www.youtube.com/watch?v=sihB6Lf2-Co)אז דפנטלי האופציה הראשונה. רק תיקון אני לא "אומר לך" שיש. אני אומר לי.

א הזקן
02-09-2020, 09:05
מעניין איך אתה מחשיב את עצמך כפתוח אבל מפסיק לקרוא ברגע שנוח לך, למשל לגבי מוות קליני (הוכחה הפרשה מוגברת של אנדורפינים במוח לפני מוות) או לגבי event 201 שנבדק ע"י אנשים רציניים ללא הנחות קודמות. וחוץ מזה, יש דברים שהיום המדע עדיין לא יודע להסביר (בדגש על עדיין). זה ממש לא אומר שההסברים שאתה מוצא ברשת או נותן לעצמך נכונים. קיום אלוהים יכול, כמובן, להסביר הכול, אבל ההיסטוריה מוכיחה שדברים שהוסברו בעבר ע"י כוח עליון כל שהוא (לדוגמה סופות, ליקוי חמה) מוסברות היום בצורה רציונלית (המתבטאת ביכולת לחזות אותם) ללא צורך לערב את אלוהים בהסבר.

אדם באמונתו יחיה (או שלא) – מצידי אתה יכול להאמין שיש אלוהים והוא יצור ירוק עם אנטנות שחי במאדים (או בגלקסיה אחרת), שיש חייזרים הנמצאים בשטח 52 (או במטה של גברים בשחור) ושהשמש היא מרכז היקום. אתה יכול להאמין שאיידס היא פיקציה שנוצרה כדי לשרת את תעשיות הגומי והתרופות, ושבעצם פרדי מרקורי לא מת והוא חי (יחד עם אלביס וג'יימס דין) בסתר (אגב, מעניין אם בחורות קונות את זה כשאתה מנסה לשכנע למין לא מוגן). מה שאני חושב על האמונות שלך אינו קשור לכלום ולא צריך להפריע לך.

איפה זה כן מפריע? כשבגלל האמונות שלך אתה מסכן אותי ו/או גורם לי להוצאות מיותרות. אם אתה מחליט שהמסכה שתשים לא תגן עלי (ועוד יותר גרוע – הכיפה שתשים כן תגן עלי) זה מסכן אותי לפי מיטב הכרתי. אם אתה משוכנע שהכל פיקציה, מתערבב עם אנשים שחושבים ומתנהגים כמוך, וחוטף covid-19 או איידס – אני לא רוצה לשלם (דרך הכספים הציבוריים) על הוצאות הטיפול שלך.

ואם נחזור למה שהתחיל את הדיון הזה – אומן – דעתי היא שצריך לאפשר למי שרוצה לצאת, ובתנאי שכשהוא חוזר (נכתב משיקולי נוחות בלשון זכר, אבל הכוונה לשני המינים) הוא נכנס למלון שהוא שוכר על חשבונו לשבועיים בידוד ואם חלה, יהיו הוצאות הטיפול על חשבונו. אני מאמין לתשוקה (אם כי לא מבין) לחגוג באומן, אבל אם הוא לא מסוגל כלכלית לעמוד בתנאים – שלא יממש את תשוקתו, בדיוק כשם שאני לא מממש חלק מתשוקותיי מסיבה כלכלית.

NAOR2207
02-09-2020, 12:17
מחד זה מצער אותי לקרוא שאני רוצח ונטל כלכלי.

מאידך בדיוק סיימתי שיחה (עבודה) עם קולגה שכמובן עברה לנושא הזה.
יצאתי מעודד ממנה. יש עוד אנשים עם הגיון.

כמו המיליונים (מיליונים!) שיצאו בסופ"ש להפגנות בכל העולם - שוויץ, בלארוס, אנגליה, מינכן, ועוד. ועוד.

לנוגע באומן - אין רב שלא אומר כי השכינה עזבה את הניכר ועלתה לארץ. אז אני לא עורג לשם.

בברכת שהאמת (והאהבה) תנצח

קידוזו
02-09-2020, 12:31
האלטרנטיבה ...אז אתה מבין שאני מעדיף את האופציה הראשונה.
אני לא סגור על מלא דברים בבחינת הפיין טיונניג אבל לגמרי האופציה הראשונה שאמרת.
אז דפנטלי האופציה הראשונה. רק תיקון אני לא "אומר לך" שיש. אני אומר לי.

בתור חובב קונספירציות וותיק שלא קונה בולשיט שלטוני בעיניים עצומות מאז שהייתי בשא"ש ואחר כך בגן ועד אחרי הצבא כולל, אני מבטיח לך שרמת הבולשיט בקרב מפיצי קונספירציות גבוהה במאות מונים מכל הסבר "מקובל". מציע דרך ביניים, אכן קשה כי מלאה סימני שאלה אבל דרך שלא מקבלת בולשיט משני הצדדים. צריך להרחיב אופקים ורפרנס ולהחזיק בהסברים חלקיים ותעלומות פתוחות במקום ליפול. הגיון ידע וספק הופך אמונה לבעלת ערך.
לגבי רצח רבין שמקפיץ את כולם. כן, יש דברים בגירסה הרשמית שפשוט לא מסתדרים וגם אני התרשמתי שנחום שחף מקור מהימן. מכאן ועד לטענה שמישהו (שב"כ) תכנן וביצע רצח ראש ממשלה עם מעגל שותפים כשהמניע לא ברור המרחק רב. לא מקבל את הגירסה הרשמית ולא את שלל ההסברים החלופיים. סימן שאלה, נקודה.
לגבי הקורונה- שים מסיכה כשאתה קרוב למבוגרים וזרים ושמור מרחק. גם עבורם. המחשבה שאחיה עם הספק שהדבקתי מבוגר מהמשפחה מטרידה.

NAOR2207
02-09-2020, 13:01
איש. אתה מבין את הגיחוך בזה שמבוגר רודף אחריך ואומר לך לשים מסיכה?
במיוחד בפארקים. במיוחד כשאני עושה (עשיתי) יוגה.
אתה בקבוצת סיכון? אתה לא חייב לצאת לנאפיס/קניון/הקרנת בכורה קולנועית של "היהודים באים"
שב בבית

https://www.youtube.com/watch?v=PBGoWV1E96U

NAOR2207
03-09-2020, 04:35
צפו

https://www.youtube.com/watch?v=NQgiQBcEztI

צפיתם? יופי.

כעת ספרו לי מה הוא אומר כי אני הייתי מרוכז בחתול .

ayalzo
03-09-2020, 06:15
צפו

צפיתם? יופי.

בגדול, אתה הולך למות.

א הזקן
03-09-2020, 07:39
צפו

צפיתם? יופי.

לא ממש הסבר, יותר הגדרה: 11 וחצי הדקות הכי מבוזבזות בחיים שלי.

נאור, שמור את הסרט ותסתכל בו שוב "מספר ימים, מספר חודשים או אפילו מספר שבועות" אחרי החגים. הפעם תתרכז במה שהוא אומר ותוכל להעריך בעצמך את אמיתות הדברים.

כמו שנאמר בבבא בבתרא י"ב ב, "מיום שחרב בית המקדש ניטלה נבואה מן הנביאים וניתנה לשוטים ולתינוקות"
ללא ספק האדם בסרטון אינו תינוק - תוכל להבין בעצמך מהו.

YaronNahum
03-09-2020, 08:57
אה. אז זה פתאום התהפך? המסיכה נועדה להגן ממך ולא עליך?
אין יותר פאשיסטי נא3י מזה! אתה לא יכול לקחת בעלות על הגוף שלי!

כשזה נאמר ירון, אני כמובן לא מעוניין להוות סכנה בריאותית למבוגרים שלך.
אני לא באמת סכנה בריאותית למישהו.

אבל אני מניח שכמו כל הדיונים באינטרנט גם פה לא נסכים.
לפחות איחלת למי שמיתדיין איתך משהו שאתה חושב שטוב (ג'יימסון)
האיחולים והרגשות החמים הדדיים.

צריך להפריד בין הרשויות/המדינה/התשקורת (להלן האויב) שמפמפמת מסיכות
ובין האחים שלי (שאתה והזקן נמנים עליהם) שמשוכנעים שזה הכרחי.
כך שאם יצא לנו להיפגש פנים אל פנים ותאמרו שאתם לא מרגישים בנוח - אני אבלע את הצפרדע ואשים מסיכה.1. זה מעולם לא התהפך. לא למיטב ידיעתי. אולי תבדוק את המקורות שלך. במזרח כבר שנים נהוג שמי שחולה קצת או היה חולה במחלה ויראלית, הולך עם מסכה בכדי לא להדביק את הסביבה. התחשבות הדדית זה נקרא.

2. אם לשים מסכה זה נאצי, פאשיסטי, קומוניסטי . לשים מכנס זה גם ככה ? מה ההבדל ? שחולצה ומכנס אתה רגיל ומסכה לא ?

צריך להפנים. המגיפה הזאת תחולל / מחוללת מהפכה שמחייבת שינויים . לצערי הרב מה שהיה כנראה שלא יחזור , לפחות לא בקרוב.

רק בריאות אושר והרבה ויסקי (בטעם החביב עליך)

Sent from...

NAOR2207
03-09-2020, 09:16
לא ממש הסבר, יותר הגדרה: 11 וחצי הדקות הכי מבוזבזות בחיים שלי.

נאור, שמור את הסרט ותסתכל בו שוב "מספר ימים, מספר חודשים או אפילו מספר שבועות" אחרי החגים. הפעם תתרכז במה שהוא אומר ותוכל להעריך בעצמך את אמיתות הדברים.

כמו שנאמר בבבא בבתרא י"ב ב, "מיום שחרב בית המקדש ניטלה נבואה מן הנביאים וניתנה לשוטים ולתינוקות"
ללא ספק האדם בסרטון אינו תינוק - תוכל להבין בעצמך מהו.

לא יודע, רק ניסיתי להקליל קצת.
החתול באמת גנב לי את כל תשומת הלב :)

1. זה מעולם לא התהפך. לא למיטב ידיעתי. אולי תבדוק את המקורות שלך. במזרח כבר שנים נהוג שמי שחולה קצת או היה חולה במחלה ויראלית, הולך עם מסכה בכדי לא להדביק את הסביבה. התחשבות הדדית זה נקרא.

2. אם לשים מסכה זה נאצי, פאשיסטי, קומוניסטי . לשים מכנס זה גם ככה ? מה ההבדל ? שחולצה ומכנס אתה רגיל ומסכה לא ?

צריך להפנים. המגיפה הזאת תחולל / מחוללת מהפכה שמחייבת שינויים . לצערי הרב מה שהיה כנראה שלא יחזור , לפחות לא בקרוב.

Sent from...

אני באמת כבר לא יודע מה לומר.
אתה יודע מה הולך במלבורן אוסטרליה?

אין מגיפה

בנימה אישית על עצמי - בדיוק בשנה שעברה הפסקתי לשתות, התחלתי להתאמן, נעשיתי קיטוגני והתקלחתי מקלחות קרות.
בערך בסוף דצמבר (למיניינם) משהו השתבש. באנרגיות. התרסקתי לג'יימסון (הפרעות שינה)
ומאז ...
מה שאני מנסה לומר הוא שלדעתי למרות כל מה שמפמפמים לכם בטמבליזיה - הסגר והקריסה הכלכלית לא מוצדקים.
יותר אנשים התאבדו\ נכנסו לדיכאון\ברחו לאלכוהול\סמים מאשר "נדבקו בקורונה"
אני לא מקרה בודד

צריך להפנים שמכפה הזאת לא מסוכנת ברמות שמייחסים לה. לכן רעיונות דרקוניים מתקבלים בהתנגדות נחרצת.
אני מבין איך מסכה עובדת, ואני מתנגדת לדרישה הזויה לעטות אותה בכל מקום וכל זמן.
כל מתחשבי טובת האחרים יעשו טוב אם יפסיקו להטיף מוסר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

וואו בפעם הראשונה אני מסכים איתך. (אני בודק את עצמי מה השתבש)

xlib
03-09-2020, 09:22

Sent from...

צריך להפנים שמכפה הזאת לא מסוכנת ברמות שמייחסים לה. לכן רעיונות דרקוניים מתקבלים בהתנגדות נחרצת.
אני מבין איך מסכה עובדת, ואני מתנגדת לדרישה הזויה לעטות אותה בכל מקום וכל זמן.
כל מתחשבי טובת האחרים יעשו טוב אם יפסיקו להטיף מוסר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

YaronNahum
03-09-2020, 09:48
אני באמת כבר לא יודע מה לומר.
אתה יודע מה הולך במלבורן אוסטרליה?

אין מגיפה

בנימה אישית על עצמי - בדיוק בשנה שעברה הפסקתי לשתות, התחלתי להתאמן, נעשיתי קיטוגני והתקלחתי מקלחות קרות.
בערך בסוף דצמבר (למיניינם) משהו השתבש. באנרגיות. התרסקתי לג'יימסון (הפרעות שינה)
ומאז ...

מה שאני מנסה לומר הוא שלדעתי למרות כל מה שמפמפמים לכם בטמבליזיה - הסגר והקריסה הכלכלית לא מוצדקים.
יותר אנשים התאבדו\ נכנסו לדיכאון\ברחו לאלכוהול\סמים מאשר "נדבקו בקורונה"
אני לא מקרה בודד

וואו בפעם הראשונה אני מסכים איתך. (אני בודק את עצמי מה השתבש)

דווקא את מלבורן באוסטרליה בחרת ? בירת מחוז ויקטוריה ? המחוז שהכי נפגע מקורונה. נכון שלא המימדים של ישראל. אבל עדיין

https://www.health.gov.au/news/health-alerts/novel-coronavirus-2019-ncov-health-alert/coronavirus-covid-19-current-situation-and-case-numbers

הנה נתון של משרד הבריאות האוסטרלי. מוזמן לבדוק.

ורק הערה קטנה,
מצטער עבורך שמשהו השתבש לך , מקווה שהכל יסתדר. אבל הקורונה כאן לא התחילה בדצמבר , יותר לקראת ינואר פברואר. הסגר החל באמצע מרץ.

וצודק , הסגר גם פוגע כלכלית , במקומות מסוימים יותר. בגלל זה אנחנו לא בסגר שוב , למרות 3000 נדבקים חדשים ביום.

עדיין הקנס על אי חבישת מסכה נמוך למשל מהקנס על שימוש בסלולרי בנהיגה. ואני מקווה שתסכים איתי ששימוש סלולרי בנהיגה גם הורג. גם אם לא את הנהג, אז את הרוכב שלידו. או סתם משהו שהולך ברחוב.
Sent from...

NAOR2207
03-09-2020, 10:15
ורק הערה קטנה,
מצטער עבורך שמשהו השתבש לך , מקווה שהכל יסתדר. אבל הקורונה כאן לא התחילה בדצמבר , יותר לקראת ינואר פברואר. הסגר החל באמצע מרץ.

אני יודע.
פשוט החיים שלי היו דבש (חיבוק עצים וזה) ופתאום משהו השתבש. באנרגיות.
אני רוצה לחשוב שאני כנרית במכרה :)

JohnnyDough
03-09-2020, 12:03
אין עטיית מסיכות במזרח. יש עטיית מסיכות ביפן (מדינה אחת שמוכרת במוזרויות הקיצוניות שלה) כחלק מנורמה חברתית של אנשים "חולים" שיוצאים מהבית עם מסיכות. ב"חולים" הכוונה לאנשים עם סימפטומים מובהקים (נזלת, שיעול, גודש, אדמומיות וכו), ה"הגיון" הוא רק בהתגוננות מפני הסימפטומים והנורמה הזו מגיעה כחלק תעשיה שלמה של מוצרי צריכה וטקסי היגיינה שהבסיס שלהם הוא נימוסים והליכות ולא מדע.
אבל כאן עוד הפלגנו למחוזות דמיון לבנטיניים. לקחנו אנשים אסימפטומטיים, שהסיכוי להדבק מהם הוא אפסי (גם כשהם נשאים של המחלה), חייבנו אותם להשתמש במוצר שהתועלת ממנו נמוכה מאוד/אפסית (אפילו כשהם חולים סימפטומטיים) ועוד הגדלנו והכרחנו אותם לעשות את זה במקומות ומצבים שבהם קיים סיכוי אפסי להדבקה בכל מצב (הליכה ברחוב, קניות בסופר וכו). זו הזיה.

600 ירושלמי
29-09-2020, 14:56
[/QUOTE]
היה שוטר בי-ם שהיה מציק לאופנוענים (הרבה מאד מכירים אותו) אחרי שיחה צפופה איתי זה הפסיק. תבדוק אותי![/QUOTE]

אין לי מה להוסיף.
ניכר כי הוא עוסק בעבודת קודש.

https://mobile.twitter.com/misscorina2/status/1310878562845679616?s=19&fbclid=IwAR1X3nnRUIc3ACLoF5V9QHUzkQ9SUNzjRhZwlneE8 qjlgOxDH4uQQOKdu7o