מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ לפני קניה- רכישת VFR 1200 בן 10

קידוזו
26-08-2020, 20:15
אני שוקל להחליף את ארפכשד כי ירדתי מהרעיון של השטח. אין לי משהו נגד אדוונצ'ר ובטח שלא נגד ה KTM המופלא שבאמת עושה הכל - מהר ובטוח. פשוט מתחשק להתנסות בעוד סגמנטים כי הזמן קצר וההנאה מרובה. על הפרק משפחות הנייקדים והספורטורינג. ה VFR עלה בחיפושים ונדלקתי. ספורט טורינג הכי קרובים לליבי ואני די מחבב את העיצוב הנקי של ה VFR. הלכתי כבר בשבוע שעבר לראות דוגמן במצב די טוב והתנוחת רכיבה סבירה והמראה נאה עם הארגזים. התייעצתי עם שני מכונאים אמינים שהבטיחו לי שאין בעיה עם השנים. מדובר בכלי אמין וחזק וצריך ממש להשתדל לרצות להרוס אחד כדי להסב לו נזק. אני מדבר על כלים שעשו ק"מ יחסית נמוך באזור ה 30-60,000 ק"מ.הבנתי גם מקריאה וצפיה שהגיר הדרייבפשט והמנוע מאוד אמינים והאופנוע עבר פיתוח ממושך ומספר שדרוגים כך שהוא די "בשל" מבחינת תקלות ילדות. יש לי חשש קל ממיגון הרוח המקורי אבל יש פתרונות אפטרמרקט. הכוח התנועה, הטווח של המיכל, הריקול והמשקל לא מפחידים אותי ולא עלויות ההחזקה שיהיו כנראה גבוהות. המיועד יעבור בדיקה אצל אחד הבודקים.
שימושים
בעיקר טיולי רכיבה מהירה וארוכה בטיולי סופשבוע. פחות עיר ויותר כבישים פתוחים לעיתים רחוקות עם מורכבת (נניח ביחס של 1-10.) אני מחפש גם יכולת לתאוצה מהירה, סיבובים נמוכים ובלימות חזקות.
הבנתי שנמכרו יחסית מעט כלים כאלה (פחות מ -100) לאורך השנים ולכן אני פונה לקהל הקדוש: איזה עדר עיזים אני מפספס, תובנות שצברתם ושמועות בלתי מבוססות שכדאי לי לבדוק?

AsafA
26-08-2020, 22:48
למה לך לחפש הרפתקאות. קח לך z1000sx חדש או חדש יחסית ותהנה מכל רגע. בנוסף לשיקול האמינות של כלי ישן קח בחשבון גם את העובדה שהטכנולוגיה השתפרה והבקרות תופסות מרכיב מאד משמעותי בבטיחות היום יומית.

קידוזו
27-08-2020, 00:27
ה ZX פחות מתאים לטיול זוגי למרות שהוא ועוד דגמים עדין על הפרק. ב VFR יש בקרת אחיזה, ABS ומערכת בלימה משולבת. זה יותר ממה שיש לי כרגע. אני חושב שההפרש (ABS בהטיה) מבחינה בטיחותית זניח ונראה שהבלמים של ה VFR מאוד חזקים. מבחינת עלות תחזוקה ודלק אני נמצא כיום ברף גבוה ולא צופה שינוי משמעותי.

AsafA
27-08-2020, 01:04
ה-sx בהחלט לא מתאים לטיולים זוגיים.

השושנים
27-08-2020, 07:34
אופנוע ישן הוא תמיד הרפתקה, קח את זה בחשבון, החל מזמינות חלקים ועד מכונאים שלא מוכנים לטפל בלאי טבעי ופגעי זמן
חשב מסלול מחדש.

alexsupreme
27-08-2020, 10:12
אני שוקל להחליף את ארפכשד כי ירדתי מהרעיון של השטח. אין לי משהו נגד אדוונצ'ר ובטח שלא נגד ה KTM המופלא שבאמת עושה הכל - מהר ובטוח. פשוט מתחשק להתנסות בעוד סגמנטים כי הזמן קצר וההנאה מרובה. על הפרק משפחות הנייקדים והספורטורינג. ה VFR עלה בחיפושים ונדלקתי. ספורט טורינג הכי קרובים לליבי ואני די מחבב את העיצוב הנקי של ה VFR. הלכתי כבר בשבוע שעבר לראות דוגמן במצב די טוב והתנוחת רכיבה סבירה והמראה נאה עם הארגזים. התייעצתי עם שני מכונאים אמינים שהבטיחו לי שאין בעיה עם השנים. מדובר בכלי אמין וחזק וצריך ממש להשתדל לרצות להרוס אחד כדי להסב לו נזק. אני מדבר על כלים שעשו ק"מ יחסית נמוך באזור ה 30-60,000 ק"מ.הבנתי גם מקריאה וצפיה שהגיר הדרייבפשט והמנוע מאוד אמינים והאופנוע עבר פיתוח ממושך ומספר שדרוגים כך שהוא די "בשל" מבחינת תקלות ילדות. יש לי חשש קל ממיגון הרוח המקורי אבל יש פתרונות אפטרמרקט. הכוח התנועה, הטווח של המיכל, הריקול והמשקל לא מפחידים אותי ולא עלויות ההחזקה שיהיו כנראה גבוהות. המיועד יעבור בדיקה אצל אחד הבודקים.
שימושים
בעיקר טיולי רכיבה מהירה וארוכה בטיולי סופשבוע. פחות עיר ויותר כבישים פתוחים לעיתים רחוקות עם מורכבת (נניח ביחס של 1-10.) אני מחפש גם יכולת לתאוצה מהירה, סיבובים נמוכים ובלימות חזקות.
הבנתי שנמכרו יחסית מעט כלים כאלה (פחות מ -100) לאורך השנים ולכן אני פונה לקהל הקדוש: איזה עדר עיזים אני מפספס, תובנות שצברתם ושמועות בלתי מבוססות שכדאי לי לבדוק?

תזכור שזה כלי של 270 קילו. זה 45 קילו יותר מהבנדיט ו- 30 קילו יותר מהוורסיס 1000.
הטנק שלו הוא רק 18 ליטר והצריכה בערך 1-12 כך שהוא לא באמת ״תיור״ והוא לא באמת ״ספורט״.
מה שכן, זה כלי די אקזוטי, לא כל יום יוצא לך לרכב על v4 עם 170 כ״ס.

יש רוכב ברמת גן או גבעתיים עם אחד כזה בצבע לבן, ואני חייב להודות שהפרינג והצבע שלו פשוט נראים מעולה.
לדעתי זה קצת אופנוע פוזה, כמו mt01 או vmax רק בסגמנט של הספורט תיור ואין שום דבר רע בזה.

KKatkov
27-08-2020, 10:20
אופנוע ישן הוא תמיד הרפתקה, קח את זה בחשבון, החל מזמינות חלקים ועד מכונאים שלא מוכנים לטפל בלאי טבעי ופגעי זמן
חשב מסלול מחדש.

כלי טורינג שמור עם מעט ידיים וקילומטראז' סביר - לא אמור לעשות בעיות מיוחדות או להיתקל בקשיים בהשגת חלקים כשהו "רק" בן עשר.
אתה עברת מקיצון אחד (כלי אספנות בן 40 שדורש תיקונים תכופים של הבלאים בחלפים מיבואים מחו"ל) לקיצון אחר (חדש ניילון עם ירידת ערך של מעל לעשרת אלפים ש"ח בשנה) - זה לא אומר שכל התחום האפור באמצע בטל ולא קיים.
הוא קיים, ודווקא בו ניתן למצוא אופנועים איכותיים בעלות סבירה.

alexsupreme, אני לא מאמין בצריכה 1/12 ברכיבה שפויה (רכיבה חלקה ושיוט עד 150 קמ"ש), כל עוד מדובר בכלי תקין.
1/16-1/15 - אולי, וכנראה אפילו יותר טוב מזה.
יצא לי להיווכח פעמים רבות שהרבה כלים שנחשבים "שתיינים" - בפועל לא כאלה, והם מעלימים דלק רק כי ככה רוכבים עליהם.
כדוגמא אני יכול לתאר את הבנדיט 1200 שהיה לי (1/17-1/18 בממוצע אצלי, בעוד שאנשים רבים דווחו גם על 1/10), R1 ישן של חבר טוב (לדעתי, ישב על איזור ה-1/17 בנסיעות בית-עבודה) ויש עוד כמה.

600 ירושלמי
27-08-2020, 10:28
לא מסכים עם חוזי השחורות.
כלי בן 10, עם 30-60 אלף קילומטר? למה שיעשה בעיות?
על אחת כמה וכמה vfr, זה אופנוע שלא מגיע לידיים של צעירים פוחזים. זה אופנוע שתמיד נמצא אצל רוכבים בוגרים ושקולים (יחסית, כן?).
אני חושב שזה אחלה כיוון.

השושנים
27-08-2020, 11:08
לא מסכים עם חוזי השחורות.
כלי בן 10, עם 30-60 אלף קילומטר? למה שיעשה בעיות?
על אחת כמה וכמה vfr, זה אופנוע שלא מגיע לידיים של צעירים פוחזים. זה אופנוע שתמיד נמצא אצל רוכבים בוגרים ושקולים (יחסית, כן?).
אני חושב שזה אחלה כיוון.

נתחיל עם גומיות אטמים פלסטיקים ואוו רינגים בני עשר, נעבור למערכת האגזוז שמחלידה וכיום היא בת עשר, הוסף על כך פגעי זמן/מכונאים/בעלים.
מכות שריטות וקילופי צבע, מזרקים עם הצטברות משקעים של דלק ישראלי. ותקבל בעצם כלי שהיבואן כבר שכח, הוא מחוייב רק ל 7 שנים
חלפים אם בכלל, מערכות ישנות ותקבל כלי נחמד אבל שמצריך המון תשומת לב,
כמי שמכיר את הנפשות הפועלות הזמן והמחויבות, לא מתאים לכל אחד בלי קשר איזה אופנוע "טוב" זה.

KKatkov
27-08-2020, 11:32
נתחיל עם גומיות אטמים פלסטיקים ואוו רינגים בני עשר, נעבור למערכת האגזוז שמחלידה וכיום היא בת עשר, הוסף על כך פגעי זמן/מכונאים/בעלים.
מכות שריטות וקילופי צבע, מזרקים עם הצטברות משקעים של דלק ישראלי. ותקבל בעצם כלי שהיבואן כבר שכח, הוא מחוייב רק ל 7 שנים
חלפים אם בכלל, מערכות ישנות ותקבל כלי נחמד אבל שמצריך המון תשומת לב,
כמי שמכיר את הנפשות הפועלות הזמן והמחויבות, לא מתאים לכל אחד בלי קשר איזה אופנוע "טוב" זה.

ושוב אתה מגזים.
האגזוז מחליד? א. לא בהכרח. ב. אז מה?
מכות, שריטות, קילופי צבע - תלוי באיכות הצבע המקורי, וכמה שמרו על האופנוע. אזכיר שלא קנית אופנוע חדש, זה הגיוני שהקוסמטיקה לא מושלמת וזה לא משפיע על איך שהאופנוע נוסע.
משקעים של דלק ישראלי? על מה אתה מדבר? באיזורים נידחים ברוסיה זאת בעיה, אבל בארץ - לא יצא לי להיתקל בבעיות שכאלה.
היבואן לא שכח, כמו שהוא לא החזיק מלאי מלא של חלפים כשהכלי היה חדש, כך הוא עושה גם עכשיו. תתפלא, גם עם הורסיס שלך אפשר להיתקע בגלל חלק שלא קיים בארץ, למרות שזה אופנוע חדש ונפוץ יחסית. זה שהיבואן מחוייב לספק חלקים לא אומר שהוא מחוייב להחזיק אותם במחסן, מותר לו להזמין אותם מחו"ל ולספק לך תוך 21 יום.

"המון תשומת לב" זאת הגדרה מעורפלת מאוד. יום בשבוע? יום בחודש? יום ברבעון? יום בשנה? כמה זה "המון"?

lokimonster
27-08-2020, 11:49
השושנים בפוסגט וימקס-בימר טראומה.

כלי בן עשר שתוחזק נכון ייתן שירות מצויין וללא בעיות.

וכן יש מצב שיהיו הוצאות בין אם בגלל פגעי הזמן או אירוזיה (שחיקה) טבעית של החלקים.

kaz
27-08-2020, 12:22
הבנתי שיש "דורות" לוויפר, לדעתי 7-8. חלק נחשבים יותר מוצלחים, חלק פחות. מתישהו הונדה הוסיפה משהו שנקרא V-TEC, אנשים או מתים עליו או בזים לו.
שווה להסתכל בפורומים שלהם בחו"ל (יש 2, הגעתי לשם כשחיפשתי מאיפה לקחת קלאץ' הידראולי ל-NC :47b20s0:)

אני יודע גם שלכוון משהו במנוע הזה זה די באסוש, להבנתי המנוע הכי באסוש לעבוד עליו שהומצא אי פעם.

על איזו מהירות אתה רוצה לשייט (תאורטית)? ה- V4 מושך אותך, או שלצורך העניין אם אותו אופנוע היה 4 בשורה לא היה אכפת לך?

(לא מנסה להניא אותך מלקנות, סתם סקרן..)

alexsupreme
27-08-2020, 12:40
הבנתי שיש "דורות" לוויפר, לדעתי 7-8. חלק נחשבים יותר מוצלחים, חלק פחות. מתישהו הונדה הוסיפה משהו שנקרא V-TEC, אנשים או מתים עליו או בזים לו.
שווה להסתכל בפורומים שלהם בחו"ל (יש 2, הגעתי לשם כשחיפשתי מאיפה לקחת קלאץ' הידראולי ל-NC :47b20s0:)

אני יודע גם שלכוון משהו במנוע הזה זה די באסוש, להבנתי המנוע הכי באסוש לעבוד עליו שהומצא אי פעם.

על איזו מהירות אתה רוצה לשייט (תאורטית)? ה- V4 מושך אותך, או שלצורך העניין אם אותו אופנוע היה 4 בשורה לא היה אכפת לך?

(לא מנסה להניא אותך מלקנות, סתם סקרן..)

אתה מדבר על הדגם הקטן של ה800. הפות״ש מדבר על ה1200.
מבחינת צריכת דלק, זה די נכון, אבל תזכור את המשקל. את הצריכה אני מביא מfuelly וכנראה שהרוכבים שם אוהבים לתת גז :)
מבחינת אמינות, הכלים הכי אמינים שהיו לי היו יפנים בני 10+ שעברו יישור קו ישר אחרי הקניה. 0 תקלות במשך 4 שנים.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3944494,00.html
נראה ש1-14 זה סביר מבחינת צריכה.

קידוזו
27-08-2020, 17:58

(לא מנסה להניא אותך מלקנות, סתם סקרן..) לפני שפתחתי את השרשור קראתי בפורומים בחו"ל...ונגעת בנקודה בול. כשאני במוד לשייט אני רוצה כלי שמספק את היכולת והתנאים (רוח רעש תאוצות ביניים) אבל גם משהו שאפשר להינות ממנו בסיבובים ולא כלי לישורות. לא מתכוון לבלות מעל- 200 ומפחד על הרישיון ולכן בודק עוד אפשרויות כולל נייקדים. 4 בשורה גם הולך. היום התיישבתי על 1400 ZZR שדי קרוב ל VFR. משהו בעיצוב הווסאחי המקושקש לא בא לי טוב בעין. המשקל לא מרגיש בעיה.

lokimonster
27-08-2020, 18:19
הzzr1400
זה כור אטומי
טיל מפשעה
אתה תעוף איתו הרבה מעל ל200

ממליץ לך להתרחק מהזן הזה של הכלים פשוט כי הם עושים את הנזק לרשיון בקלות.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

erez59
27-08-2020, 20:14
לפני כשלושה שבועות רכשתי VFR1200X שנת 2013. שלוש פעמים תדלקתי את מיכל 21 הליטרים, בתקווה שאצליח להגיע ל- 300 ק"מ בין תדלוק לתדלוק, אבל ללא הצלחה. ל- X ל- F מנוע זהה, אך מכוייל אחרת. ה- VFR החליף את ה- ZZR1200 הישן והטוב, ששירת אותי בנאמנות, למעלה משלוש שנים ושלא העמיד אותי אף פעם בשול עקב תקלה, למעט קרע ענק בגלגל האחורי. רוצה לומר, אין מה לפחד מאופנוע ישן ובפרט שטופל כראוי. גומיות, מחזירי שמן, רצועות, שרשראות וגלגל"שים, מוחלפים כשצריך וזה חלק מתחזוקת האופנוע. את ה- ZZR החלפתי רק בגלל תנוחת הישיבה, שהביאה אותי לחטוא כל פעם מחדש וחשבתי, שישיבה זקופה, תפחית את התופעה הזאת... אז חשבתי.

השושנים
28-08-2020, 08:27
לסוג מסוים של אופנוענים יש בעיה, ואתה אני ועוד כמה פה (כולל אלה שמכחישים) שייכים לזן הזה.

לרוכבים ספורטיביים אלה שלא מפחדים מכלום (כמעט) מחפשים מכונה הדומה ביותר למכונת המסלול של הרוכב הנערץ עליהם
להם אין מבעיה לזהות את האופנוע שהם צריכים.

לחיות השטח (אני אוהב חיות לכן אין לראות בשום אופן בכינוי סוג של פגיעה להפך) יש מגוון לא קטן לבחור ממנו.

לרוכבי שמחפשים משהו בולט (לא מצאתי שם אחר תרגישו חופשי) יש מגוון החל מהביוקר ועד מפלצות ברזל גאמגם סטייל.

אופנוע ספורט תיור זאת המלצה של מחלקת השיווק, זה כמו להגיד צמחוני בשרני. אפשר להגיד אולי ספורט רגוע, או תיור מפנק כנף מוזהבת.

יש נייקדים לצעירים, אופנועי חצי הדרך, אופנועי מתחילים, אספנות ומגוון אדיר.

ישיבת אדוונצ'ר עם מנוע חזק שפאן בסיבובים בלי לרדת מאספלט יש את ה-4 בשורה הבימר היקר שהוא מכונת חלומות בול
שלך, או הורסיס שהוא העממי יותר ושותף קל יותר לחיים.

שאר האדוונצ'רים מצויינים אבל הם נמצאים יותר בשטח הלא סלול ומוותרים קצת על כביש.

אני מכיר את האסכולה של אופנוע ישן ומתוחזק ייתן תמורה טובה, ראבק אני המצאתי אותה (טוב לא ממש אבל רכבתי עליה 30 שנה).

זה נחמד לתקופות מסוימות בחיים, כשלא יכולתי להרשות לעצמי מה שאני אוהב אהבתי מה שיכולתי להרשות לעצמי, אז לא בחרתי בפינצטה
את המועמד הכי מתאים, לקחתי מה שהיה הכי קרוב, פשרות...ככל שהפשרת גדולות יותר התסכול גדול יותר. אילוצים!

דווקא פותח השרשור יש לו דרישות ספציפיות והוא נלחם להתאים את האופנוע ללא פשרה, באופנוע ישן לא תמצא את זה, לוקי ואחרים נכוו,
ורבים וטובים מבינים שעדיף לרכוש כלי מדויק וכמה שיותר חדש ולא להיכנס להרפתקה יקרה מסובכת ומשביתה.

יש יחידי סגולה שיש להם ידיי זהב, סבלנות ברזל ופלטינות ברגל, שזה מתאים להם, שהעיסוק סביב האופנוע ממלא להם צורך נוסף
התחושה שאתה רוכב על אופנוע בן 40 ביחד עם הצעירים ברמת הגולן היא תחושה שאין שני לה, הישג אדיר אבל מי שמחפש
רכיבות ארוכות מהירות ספורטיביות וטיפולים שוטפים, לא ימצא את זה באופנוע יישן.

הוותיקים בפורום יזכרו את ג'ורג' (https://www.facebook.com/george.gabay) רוכב ותיק עם אוסף מרשים של כלים ספורטיביים וותיקים מתוחזקים פיקס, הוא אפילו מתחרה איתם
במסלול. אבל זה לא כלים ליום יום זה כלי לסופ"ש שבוע בלבד ולתכלית.

1. ב.מ.וו 1000
2. ורסיס
3. ההצעה של אסף.
4. לא לצחוק ויסרום 1000 הכי חדש שתמצא.

(ג'ורג')

https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/1554502_10152129204673188_1194459429_n.jpg?_nc_cat =102&_nc_sid=e3f864&_nc_ohc=_uvb69G_jIwAX-4mI-n&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=bfbd9fa85c41bf9e8477434357ac8619&oe=5F6D92C4

https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/117671444_3732589540091418_3891079653252199255_o.j pg?_nc_cat=101&_nc_sid=0debeb&_nc_ohc=uYKdaYAMSnAAX-lgtjV&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=4cc07f9148bf64716fa565709cb7fa49&oe=5F6C7768
https://scontent.fsdv2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/65599921_2228115277241553_6691850593843019776_o.jp g?_nc_cat=106&_nc_sid=cdbe9c&_nc_ohc=xrhgidY0W5AAX-H_cf2&_nc_oc=AQlOLb4eJK8sUPbqQqzf766d47p50UuFCHVmzdOY_le ghJJsktoWuJimCb9fpNksVGw&_nc_ht=scontent.fsdv2-1.fna&oh=715aa4645b40e95011825291bc8064e9&oe=5F6D8953

KKatkov
28-08-2020, 08:56
אני בכלל הייתי מציע לפות"ש להסתכל לכיוון של מולטיסטרדה 1200. זה הספורט-טורינג האמיתי של שנות ה-עשרה במאה ה-21.
עדיף על ה-VFR בנוחות (ובסטייל), לא רחוק ממנו בביצועי המנוע וכנראה שייתן לו בראש ברוב כבישי הארץ.
על הדרך, יש מבחר נאה של כלים ישנים-אך-לא-ישנים-מדי במחירים ברי השגה.

השושנים
28-08-2020, 09:37
אני בכלל הייתי מציע לפות"ש להסתכל לכיוון של מולטיסטרדה 1200. זה הספורט-טורינג האמיתי של שנות ה-עשרה במאה ה-21.
עדיף על ה-VFR בנוחות (ובסטייל), לא רחוק ממנו בביצועי המנוע וכנראה שייתן לו בראש ברוב כבישי הארץ.

אמת אופציה שנשכחה ממני לדעתי צפויה בעיית גובה.

KKatkov
28-08-2020, 09:48

אחרי KTM אדוונצ'ר?! אמיתי?

Meirson
28-08-2020, 09:56
תאכלס, אני גם הייתי מעמיד את המולטי בתור מועמד ראוי. ואם אתה רוצה באמת להנות בסיבובים, הייתי משקלל ביישור הקו גם עבודת בולמים איכותית (קרטרידג'ים מקדימה + בולם אחורי שמותאמים למשקל וסגנון הרכיבה שלך)

Sent from my GM1913 using Tapatalk

א הזקן
28-08-2020, 10:04
השנקל שלי....

הקדמה: כשאני לוקח רכיבת מבחן לקראת קנייה של אופנוע, יש לי מסלול קבוע (מיועד לחיפאים בלבד או למי שיכול להגיע מרחוק). מגיע לכביש 2 ורוכב מחיפה עד עתלית כדי לקבל את הרושם בכביש מהיר. אח"כ עולה בכביש בית אורן – בודק התנהגות בעליות מפותלות. אח"כ חוזר לסוכנות דרך העיר, כדי להבין איך הכלי מתנהג ברכיבה עירונית, פקקים, רמזורים וכו'.

ב-2014, אחרי 3 שנים על סופר טנרה, רציתי להחליף. ה VFR-1200-X (נדמה לי שקראו לא קרוסטורר?) היה אחד המועמדים. סוכן הונדה שכנע אותי לבחון גם את ה-VFR-1200 ה"רגיל", אותו לקחתי ראשון. בעיני (ובעיני בלבד) זו הייתה אכזבה נוראית. כלי לא נוח, קשה לתמרון, חסר מומנט (דרש החלפת הילוכים תכופה בכביש בית אורן) ולא נוח בעליל בעיר. היה בסדר + בכביש 2. ה-X כבר היה יותר טוב והווה מבחינתי שיפור קל (אבל באמת קל) יחסית לסופר טנרה. לא קניתי בגלל תמחור לא הוגן לחלוטין (הוצע לי טרייד לאופנוע בן שנה וחצי עם כ-20,000 ק"מ תמורת הסופר טנרה שלי + 70,000 שקל – טוב שלא בקשו גם כליה ואונת כבד בתוספת). השלישי שבחנתי היה הוורסיס 1000 שכיכב בכל הפרמטרים של רכיבת המבחן (היחיד שעשיתי אתו את כל כביש בית אורן בעלייה בהילוך שלישי, שלוקח בלי תלונות ממהירות 25 קמ"ש ועד מהירויות תלת ספרתיות) ועד היום אני אתו. אשתי אומרת שזה האופנוע הכי נוח שהיא רכבה עליו כמורכבת, וזה כולל גם את ה-R1200GS שהיה לנו כמה ימים בחו"ל.
כמובן שלכל אחד יש הצרכים, ההרגלים והטעם שלו, ולא כל מה שמתאים לי יתאים לאחרים – אבל אולי קבלת, קידוזו, עוד מבט על הנושא.

AsafA
28-08-2020, 14:55
הוורסיס 1000 חולק מכלולים רבים עם ה-z1000sx. היתרון הגדול שלו הוא תנוחת רכיבה עדיפה (בעיר) וכסא מורכב נוח בהרבה.

אגב, אני גם חושב שהספורט טורינג החדש הוא אדוונצ'ר עם גנט 17 וצמיגי כביש.

אם ה-s1000xr של ב.מ.וו נכנס לך בתקציב לא תמצא כלי טוב ממנו למה שהגדרת.

קידוזו
28-08-2020, 15:11
הלו, 176 כשהשמש נמוכה עם מגפי רכיבה מתקרב למימדים של ויקינג.

לפני אפרכשד שקלתי מולטיסטרדה- באמת אחד היפים אבל ירדתי מהסיפור.

השנקל שלי....

הקדמה: כשאני לוקח רכיבת מבחן לקראת קנייה של אופנוע, יש לי מסלול קבוע (מיועד לחיפאים בלבד או למי שיכול להגיע מרחוק). מגיע לכביש 2 ורוכב מחיפה עד עתלית כדי לקבל את הרושם בכביש מהיר. אח"כ עולה בכביש בית אורן – בודק התנהגות בעליות מפותלות. אח"כ חוזר לסוכנות דרך העיר, כדי להבין איך הכלי מתנהג ברכיבה עירונית, פקקים, רמזורים וכו'.

ב-2014, אחרי 3 שנים על סופר טנרה, רציתי להחליף. ה VFR-1200-X (נדמה לי שקראו לא קרוסטורר?) היה אחד המועמדים. סוכן הונדה שכנע אותי לבחון גם את ה-VFR-1200 ה"רגיל", אותו לקחתי ראשון. בעיני (ובעיני בלבד) זו הייתה אכזבה נוראית. כלי לא נוח, קשה לתמרון, חסר מומנט (דרש החלפת הילוכים תכופה בכביש בית אורן) ולא נוח בעליל בעיר. היה בסדר + בכביש 2. ה-X כבר היה יותר טוב והווה מבחינתי שיפור קל (אבל באמת קל) יחסית לסופר טנרה. לא קניתי בגלל תמחור לא הוגן לחלוטין (הוצע לי טרייד לאופנוע בן שנה וחצי עם כ-20,000 ק"מ תמורת הסופר טנרה שלי + 70,000 שקל – טוב שלא בקשו גם כליה ואונת כבד בתוספת). השלישי שבחנתי היה הוורסיס 1000 שכיכב בכל הפרמטרים של רכיבת המבחן (היחיד שעשיתי אתו את כל כביש בית אורן בעלייה בהילוך שלישי, שלוקח בלי תלונות ממהירות 25 קמ"ש ועד מהירויות תלת ספרתיות) ועד היום אני אתו. אשתי אומרת שזה האופנוע הכי נוח שהיא רכבה עליו כמורכבת, וזה כולל גם את ה-R1200GS שהיה לנו כמה ימים בחו"ל.
כמובן שלכל אחד יש הצרכים, ההרגלים והטעם שלו, ולא כל מה שמתאים לי יתאים לאחרים – אבל אולי קבלת, קידוזו, עוד מבט על הנושא.
תמיד עדיף לשמוע על הכלי ממי שרכב עליו. חידשתי לי לגבי המומנט והצורך בדיוק בהילוכים. סרטון מהגרוסקלוגנר * ביוטיוב גרם לי להתלהב מהבלמים וקראתי גם חוות דעת שציינו את העוצמה והרגש לטובה. זוכר משהו מהרכיבת מבחן?
בראשון אני יוצא לרכיבת מבחן על 2 כלים אחרים.

Grossglockner on Honda vfr1200. דקה 14:40 והלאה- הירידה.

קידוזו
28-08-2020, 15:13
לפני כשלושה שבועות רכשתי VFR1200X שנת 2013. שלוש פעמים תדלקתי את מיכל 21 הליטרים, בתקווה שאצליח להגיע ל- 300 ק"מ בין תדלוק לתדלוק, אבל ללא הצלחה. ל- X ל- F מנוע זהה, אך מכוייל אחרת. ה- VFR החליף את ה- ZZR1200 הישן והטוב, ששירת אותי בנאמנות, למעלה משלוש שנים ושלא העמיד אותי אף פעם בשול עקב תקלה, למעט קרע ענק בגלגל האחורי. רוצה לומר, אין מה לפחד מאופנוע ישן ובפרט שטופל כראוי. גומיות, מחזירי שמן, רצועות, שרשראות וגלגל"שים, מוחלפים כשצריך וזה חלק מתחזוקת האופנוע. את ה- ZZR החלפתי רק בגלל תנוחת הישיבה, שהביאה אותי לחטוא כל פעם מחדש וחשבתי, שישיבה זקופה, תפחית את התופעה הזאת... אז חשבתי. תודה :) -וגם לשאר התורמים !

קידוזו
28-08-2020, 15:15
הוורסיס 1000 חולק מכלולים רבים עם ה-z1000sx. היתרון הגדול שלו הוא תנוחת רכיבה עדיפה (בעיר) וכסא מורכב נוח בהרבה.

אגב, אני גם חושב שהספורט טורינג החדש הוא אדוונצ'ר עם גנט 17 וצמיגי כביש.

אם ה-s1000xr של ב.מ.וו נכנס לך בתקציב לא תמצא כלי טוב ממנו למה שהגדרת.
גם הוורסיס וה XR נשקלים חדש או משומש.

kaz
28-08-2020, 15:18
בין כלי טורינג בני עשור עם 150~ כ"ס יש גם את משפחת ה- K1200, אמור לענות גם על דרישות התחזוקה הגבוהה :biggrin:

השושנים
28-08-2020, 16:32
גם הוורסיס וה XR נשקלים חדש או משומש.

רכבתי על הורסיס החדש עם המתלים האלקטרונים, חלום, למרות שגם המתלים הרגילים נהדרים ולא מצרכים שדרוג.

השושנים
28-08-2020, 16:49
8545

AsafA
28-08-2020, 16:54
8545
ורסיס מבית KTM

kaz
30-12-2021, 07:58
לא רציתי לפתוח שרשור חדש בשביל לשאול - מישהו יודע אולי באילו שנים יובא לארץ?

הבנתי שב-2012+ הגדילו קצת את המיכל, וכחול זה מעולה
https://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_vfr1200_12.html