התחברות

צפייה בגרסה מלאה : התנהלות מוסך הונדה ״מאיר״

Guymito
15-09-2020, 15:25
שלום לכולם,
אני חדש כאן ורציתי לשתף אתכם במקרה שקרה לי אתמול במוסך המרכזי של הונדה ברחוב שבח 5 בתל אביב.
אז ככה לפני כשנה בדיוק קניתי קטנוע מסוג הונדה פורזה 300,
הקטנוע באחריות יצרן כשנתיים ללא הגבלת ק״מ ומד האוץ׳ מראה נכון לכתיבת שורות אלו 9700 ק״מ, מכיוון שעברה שנה הכנסתי את הקטנוע לטיפול 12k (אותו קיבלתי בחינם עם רכישתו) , הגעתי אתמול בבוקר והשארתי את הקטנוע במוסך המרכזי, לאחר כשעתיים התקשרו אליי מהמוסך ואמרו לי שיש בעיה במייסבי הגה ושהם ממליצים להחליף צמיג קידמי בנוסף, שאלתי מה עלות הנזק וביקשו 1100 ש״ח עבור המייסבים (אני מזכיר שהקטנוע באחריות) ועוד כ450 שח בעבור צמיג.
אמרתי להם שהקטנוע באחריות ואני לא מבין למה עליי לשלם סכום כזה(עבור המייסבים), לאחר דין ודברים אמרו לי שיחליפו לי את המייסבים במסגרת האחריות ועל הצמיג עליי לשלם (לגיטימי מכיוון שאני יודע שצמיג הוא חלק עם בלאי), לאחר בירורים החלטתי לקנות צמיג במקום אחר ולא במוסך הונדה , ברגע שאמרתי להם שאקנה צמיג במקום אחר הם הפכו עורם ואמרו שהם לא מחליפים את המייסבי הגה במסגרת האחריות במידה ולא אקנה צמיג ושהם שולחים ״נקודה אדומה״ למשרד התחבורה בגלל הצמיג ושהקטנוע מורד מהכביש , לא התווכחתי יותר מידי וביקשתי לקבל את המפתחות של הקטנוע ולהמשיך לצמיגיה אחרת על מנת להחליף את הצמיג אך לתדהמתי סורבתי על ידי המוסך בטענה שהם לא משחררים לי את הכלי עם צמיג פגום -בעצם אונסים אותי לקנות מהם צמיג, לא הסכמתי והתעקשתי לקבל את המפתחות אך לאחר שהבנתי שזה לא יקרה נאלצתי להזמין משטרה כדי לקחת את הקטנוע שממש נלקח על ידם כבן ערובה.
בנוסף לכל נשמע לי מאוד לא תקין שהם העמידו את החלפת המייסבים במסגרת האחריות עם התניה לכך שאקנה מהם צמיג.
לבסוף לאחר שהגיע משטרה למקום ונלקחו פרטים השוטר אילץ את המוסך למסור לי את המפתחות.
מעבר לכל זה אני מגיע מעולם הרכב ויודע לאבחן צמיגים, הצמיג איתו הגעתי למוסך עבר סה״כ 9700 ק״מ והוא במצב סביר לחלוטין.
אני מרגיש שממש ניסו לעקוץ אותי מעבר לגבול ה״טעם הטוב״ ויצאתי משם מאוכזב וכעוס מאוד.

lokimonster
15-09-2020, 15:37
נחמה פורטה

לי לקחו על בעיית טעינה וטעינת מצבר 420 שקל.
מיותר לציין שהכלי באחריות והמצבר המקורי עדיין עובד מצויין עם ערכים מצויינים נכון לזמן הבדיקה שעשו בחנות למצברים.

לגבי החזר הכי טוב שהציעו לי זו הנחה על צמיגים כאשר על אותו סט אחרי הנחה קיבלתי מחיר נמוך ב300 שקל אצל פואד וכולל הרכבה ואיזון.

בקיצור שכל אחד יסיק את המסקנה שלו.

[

shushu
15-09-2020, 15:54
וואלה שפיץ שהזמנת משטרה,
לא כל אחד היה מגיע לשם.

shushu
15-09-2020, 16:08
ושהם שולחים ״נקודה אדומה״ למשרד התחבורה בגלל הצמיג ושהקטנוע מורד מהכביש ,

אחד השקרים הגדולים, עלק שולחים למשרד התחבורה,
קרה לי אותו דבר עם רכב יוקרה בין שנתיים ששווי מעל מיליון שקל עם 20K "אתה חייב להחליף דיסקים קדמיים אחרת אני מודיע למשרד התחבורה"
וואלה עד היום אף אחד לא בא ושנה אחרי האוטו גם עבר טסט עם אותם דיסקים.

alexsupreme
15-09-2020, 16:46
כל הכבוד על המעשה.
סביר להניח שאתה לא הראשון ולא האחרון.

matanbar26
15-09-2020, 17:01
אולי זה רק אני (ואני אכן מתנצל מראש אם אני טועה) אבל:
1.יוזר שנפתח רק היום.
2.הודעה ראשונה בפורום.
3. סיפור מוזר על הזמנת משטרה למוסך (אני לא מכיר מוסך שהיה מגיע עד להזמנת משטרה).
4. כל זה במוסך מרכזי של היבואן, לא מוסך מורשה או מוסך פרטי.

אז יש סיכוי שאני טועה אבל אני לוקח בערבון מוגבל מה שנרשם פה.

TundraOG
15-09-2020, 17:13
הוא פירסם את המקרה הזה גם בפייסבוק במועדון האופנועים הישראלי.

Guymito
15-09-2020, 17:15
אולי זה רק אני (ואני אכן מתנצל מראש אם אני טועה) אבל:
1.יוזר שנפתח רק היום.
2.הודעה ראשונה בפורום.
3. סיפור מוזר על הזמנת משטרה למוסך (אני לא מכיר מוסך שהיה מגיע עד להזמנת משטרה).
4. כל זה במוסך מרכזי של היבואן, לא מוסך מורשה או מוסך פרטי.

אז יש סיכוי שאני טועה אבל אני לוקח בערבון מוגבל מה שנרשם פה.
האמת שאני מסכים איתך לגבי איך זה נראה אבל מדובר פה במקרה אמיתי לגמרי עם כל כמה שזה נשמע הזוי. אני פתחתי את המשתמש בעיקר בשביל לשתף את המקרה, אגב אני חבר בקארספורום כבר כמה שנים תחת אותו שם משתמש כך שאתה יכול להיות רגוע.

Guymito
15-09-2020, 17:18
כל הכבוד על המעשה.
סביר להניח שאתה לא הראשון ולא האחרון.

בעקבות המקרה הסתכלתי על ביקורות בפייסבוק בעמוד של הונדה וגילתי שאני ממש לא הראשון שמאיימים עליו בהורדה מהכביש או ״נקודה אדומה״, בכל אופן כנראה אני כן הראשון שהלכו איתו כל כך רחוק עד שנאלץ להזמין משטרה.

matanbar26
15-09-2020, 18:47
בעקבות המקרה הסתכלתי על ביקורות בפייסבוק בעמוד של הונדה וגילתי שאני ממש לא הראשון שמאיימים עליו בהורדה מהכביש או ״נקודה אדומה״, בכל אופן כנראה אני כן הראשון שהלכו איתו כל כך רחוק עד שנאלץ להזמין משטרה.

אני אני חוזר בי.
אכן הזייה שמוסך (ועוד מוסך מרכזי) מרשה לעצמו להגיע למצב משטרה מגיעה אליו.
מה הייתה תגובתם לשוטר שהגיע? איך הם הסבירו לו את הסיטואציה?

wa11a
15-09-2020, 18:53
כי רובם אומרים להם ״טוב אתה הבעל מקצוע, תחליפו״.
גם בתחום הרכב יש את השטות הזו, אתה רואה אנשים שבהיסטוריה שלהם כל טיפול מחליפים ברקסים.
מוסכים זה אחד הענפים עם הכי הרבה רמאויות.

TundraOG
15-09-2020, 18:54
אם אתה צריך לטפל בהונדה שלך באחריות, סע לניר במוסך של הונדה בכפר סבא. בן אדם מקסים ובחיים לא שמעתי עליו מילה רעה אחת באף מדיה חברתית.
התקין לי סבל וארגז וסירב בתוקף לקחת תשלום. הלוואי וכולם היו כמוהו.

lokimonster
15-09-2020, 18:56
ממליץ גם על y.d בירושלים
אנשים ישרים וטובים

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

erez59
15-09-2020, 20:03
אם אתה צריך לטפל בהונדה שלך באחריות, סע לניר במוסך של הונדה בכפר סבא. בן אדם מקסים ובחיים לא שמעתי עליו מילה רעה אחת באף מדיה חברתית.
עד כמה שזכור לי, מוסך הונדה שניר עובד בו נמצא ברעננה

Guymito
15-09-2020, 20:23
אני אני חוזר בי.
אכן הזייה שמוסך (ועוד מוסך מרכזי) מרשה לעצמו להגיע למצב משטרה מגיעה אליו.
מה הייתה תגובתם לשוטר שהגיע? איך הם הסבירו לו את הסיטואציה?

האמת שלשמחתי כשהגיע המשטרה נגרמה להם מבוכה רבה, המוסך היה עמוס בלקוחות וזה ממש לא מוסיף לשמם ״הטוב״ ששוטר מגיע ומבקש תעודות זהות ממנהלי המוסך.
לגבי ההסבר שלהם- הם ניסו להראות לשוטר למה הם לא יכולים לשחרר אותי עם צמיג ״תקול״ אך הוא לא ממש התעניין ופשוט הסביר להם שזכותי לתקן היכן שארצה והם לא יכולים להחזיק אצלם רכוש של אדם אחר.

Metronome_
15-09-2020, 20:45
התנהלות מפתיעה, המוסך בשבח אמנם יקר ואף פעם לא הצטיין בשירות יוצא דופן, אבל מה שאתה מספר, נשמע תלוש והזוי לחלוטין.
קשה לי להאמין שזו החלטה ארגונית - ״לעקוץ״ לקוחות, מדובר ביבואן שסהכ יודע לדאוג לשמו הטוב ומטפח מזה שנים את תדמית האמינות של הונדה.
זה סיפור מאוד לא אופייני, שמתאים לאיזה מוסך פרטי מפוקפק, מקווה שיתחקרו את הנושא ויטפלו בו.

matanbar26
15-09-2020, 21:01
הזייה.
אם היית רושם מוסך פרטי, שאתה מתנהל מול הבעלים בחלק מהמקרים זה היה נשמע הגיוני.
אבל מנהלי המוסך והעובדים עצמם הם סה"כ עובדים של הונדה, הם לא "מרוויחים" ממכירת חלקים או צמיגים (לפחות ממה שאני יודע).
מה האינטרס להגיע למצב שמשטרה מגיעה למוסך, מול מלא לקוחות?

TundraOG
15-09-2020, 21:08
עד כמה שזכור לי, מוסך הונדה שניר עובד בו נמצא ברעננה
צודק, טעות שלי. אני מהדרום ולפעמים מתבלבל בין הערים הסמוכות במרכז.

lokimonster
15-09-2020, 21:20
הזייה.
אם היית רושם מוסך פרטי, שאתה מתנהל מול הבעלים בחלק מהמקרים זה היה נשמע הגיוני.
אבל מנהלי המוסך והעובדים עצמם הם סה"כ עובדים של הונדה, הם לא "מרוויחים" ממכירת חלקים או צמיגים (לפחות ממה שאני יודע).
מה האינטרס להגיע למצב שמשטרה מגיעה למוסך, מול מלא לקוחות?תעשה הפרדה מוסך מורשה לעומת מוסך שהוא זכיין של הונדה.
בעקרון זכיין אמור להיות כפוף לנהלי הרשת.
הנהלים אמורים להיות אותם נהלים והכל תחת "המטרייה" של היבואן.

אם הנהלים שונים על הרשת לציין זאת אחרת ישנה פה הטעייה של הצרכן.

במקרה שלי הרשת מודעת ואף מבינה שהייתה פה טעות ולא היה פה מקום לחיוב אבל כנראה שזה לא מזיז להם אחרת כבר היו מחזירים לי את הכסף (לא מלפנים שורת הדין ולא .רוצה "הנחות" משום סוג בדומה לפות"ש מעדיף לרכוש צמיגים במחיר זול יותר ללא הנחה )

והאמת שהמקרה של פות"ש קצת מחזק את התחושה העגומה שלי שהרשת הנ"ל לא שונה בתרבות האירגונית שלה מיבואנים אחרים.

matanbar26
15-09-2020, 22:22
תעשה הפרדה מוסך מורשה לעומת מוסך שהוא זכיין של הונדה.
בעקרון זכיין אמור להיות כפוף לנהלי הרשת.
הנהלים אמורים להיות אותם נהלים והכל תחת "המטרייה" של היבואן.

אם הנהלים שונים על הרשת לציין זאת אחרת ישנה פה הטעייה של הצרכן.

במקרה שלי הרשת מודעת ואף מבינה שהייתה פה טעות ולא היה פה מקום לחיוב אבל כנראה שזה לא מזיז להם אחרת כבר היו מחזירים לי את הכסף (לא מלפנים שורת הדין ולא .רוצה "הנחות" משום סוג בדומה לפות"ש מעדיף לרכוש צמיגים במחיר זול יותר ללא הנחה )

והאמת שהמקרה של פות"ש קצת מחזק את התחושה העגומה שלי שהרשת הנ"ל לא שונה בתרבות האירגונית שלה מיבואנים אחרים.

יש הבדל בין טענה צרכנית/שירותית (אתה טוען X הם Y,בלי להכנס כרגע למי צודק) לבין להגיע למצב שלקוח מזמין משטרה כדי שישחררו את הכלי שלו.
ראבק, איפה המנהלי מוסך שיעצרו את הסיטואציה לפני שהיא מדרדרת ככה?

lokimonster
15-09-2020, 22:32
יש הבדל בין טענה צרכנית/שירותית (אתה טוען X הם Y,בלי להכנס כרגע למי צודק) לבין להגיע למצב שלקוח מזמין משטרה כדי שישחררו את הכלי שלו.
ראבק, איפה המנהלי מוסך שיעצרו את הסיטואציה לפני שהיא מדרדרת ככה?אני מתייחס פה להתנהלות של הרשת.

על נושא הלחץ שככל הנראה ניסו להפעיל.

אני מוצא סוג של הקבלה בין המקרים (כמובן שללא קשר עם נושא המשטרה שזה לכשעצמו הזוי).

בעקרון ישנה חובת דיווח על ידי מוסך על רכב בעל ליקוי בטיחותי (לא יודע לגבי החזקת הרכב בכח) למשרד התחבורה או מי מטעמו.
ומשרד התחבורה אמור לאתר את בעל הרכב.

https://m.ynet.co.il/Articles/411275

Guymito
15-09-2020, 22:46
ראבק, איפה המנהלי מוסך שיעצרו את הסיטואציה לפני שהיא מדרדרת ככה?

שכחתי לציין שגם לפני שהזמנתי משטרה אמרתי למנהלי המוסך (טל וגיא) שבמידה ואני לא מקבל את הקטנוע אני מזמין משטרה והם אמרו לי ואני מצטט ״בבקשה תזמין משטרה, הכי טוב״ , לאחר שהגיעה המשטרה התמונה התהפכה 180 מעלות, לצערי הרב לא הקלטתי או צילמתי את ההתנהלות מולם. תעודת עניות להונדה.

Dresdner
15-09-2020, 23:16
רק אותי מדהים בסיפור הזה שמשטרת ישראל
א. הגיע שקראו לה
ב. עמדה לצד האזרח
כל הכבוד, אני בטוח שבמוסך הזה לא יקחו יותר אופנועים כבני ערובה.

Guymito
15-09-2020, 23:27
א. הגיע שקראו לה
ב. עמדה לצד האזרח

הגיעו ואפילו מהר יחסית (כרבע שעה), השוטר היה ענייני והעמיד אותם במקומם ואני הייתי מרוצה מזה שהם נהיו אדומים מבושה כאשר השוטר ביקש מהם תעודות זהות לעיניי כל הנוכחים במוסך ואילץ אותם להחזיר לי את המפתחות

KKatkov
15-09-2020, 23:28
רק מקריאה... לא שמעתי את הצד של הונדה, כן?
חובתו של מוסך לא לשחרר כלי עם בעיה בטיחותית.
מוסכים פרטיים לרוב פחות מקפידים, כי הם מפחדים לאבד לקוח - אבל גם מוסך פרטי שמכבד את עצמו לא ישחרר אופנוע עם צמיג שבלוי עד שמבצבצים ממנו חוטי ברזל.
מוסכי יבואן מקפידים יותר, כי אם הלקוח יתפרק עם הצמיג הגמור - חיש מהר הוא ישכח שהוא זה שרצה לחסוך פה כסף ולשחרר אופנוע תקול, וירוץ לבית משפט לתבוע את מוסך היבואן על כך שהם מסרו לו אופנוע מסוכן. למה? כי אין מה לעשות, זאת מדינה של ישראלים מכוערים ולאנשים אין מילה ואין לקיחת אחריות. מקרה כזה יעשה ליבואן פרסומת שלילית מאוד, והוא לא מעוניין בכך.

עכשיו לגופו של עניין, כפי שמתואר פה.
מיסבי היגוי - זה רכיב די עמיד, ולגמור אותם ב-9 אלף ק"מ אפשר באופנוע שטח שמקפץ את הק"מ האלה בסלעים.
באופנוע כביש (ועל אחת כמה וכמה בקטנוע) מיסבים יילכו אחרי 9 אלף באחד מארבעה מקרים:
*המיסב הגיע פגום לפס הייצור - קורה.
* המיסב הודק חזק מדי בפס היצור - גם זה יכול לקרות, פחות מצופה מהונדה. בכלי סיני (או איטלקי) לא הייתי מופתע.
*המיסב לא גורז בפס הייצור ועבד "על יבש".
*תאונה חזיתית שהקטנוע עבר.
שלושת המקרים הראשונים הם תקלה של היצרן, וההגינות דורשת שנציגו ישא בעלויות התיקון. גם אם יש סעיף כסת"ח שאומר שאין אחריות על מיסבים, מה שלא נראה לי רציני - כי כל חלק מכאני באופנוע עובד על מיסבים, כולל חלקי מנוע.
המקרה הרביעי הוא בעיה שלך.

לגבי הצמיג:
אפשר לגמור צמיג גם ב-1000 ק"מ. אבל, צמיג קדמי בקטנוע 300... לא ברור לי מה צריך לעשות איתו כדי שיהפוך תוך 9 אלף לסכנה בטיחותית ממדרגה ראשונה.
אשמח לשמוע האם היה:
*קרע בדופן
*תיקון של מספר פנצ'רים באותו סקטור של הצמיג
*האם בדקת באופן קבוע (אחת לשבועיים לכל היותר) לחצי אוויר (נסיעה על לחץ נמוך גורמת די מהר לשחיקה לא אחידה).

אם אף אחד מהשלושה לא קרה, אני אצא מנקודת הנחה שהצמיג לא היה בגדר "סכנת נפשות" והיה פשוט בלוי במידה סבירה.
אם זה אכן המצב, אז מדובר פה בעקיצה מגעילה, שמביישת גם מוסך מדרכה. אם קרה אחד מהשלושה לעיל, אז הדרישה שתחליף צמיג או שלא ישחררו לך את הקטנוע הייתה לגיטימית, בעיני לפחות.

Dresdner
15-09-2020, 23:43
מוסכים פרטיים לרוב פחות מקפידים, כי הם מפחדים לאבד לקוח - אבל גם מוסך פרטי שמכבד את עצמו לא ישחרר אופנוע עם צמיג שבלוי עד שמבצבצים ממנו חוטי ברזל.
מוסכי יבואן מקפידים יותר, כי אם הלקוח יתפרק עם הצמיג הגמור - חיש מהר הוא ישכח שהוא זה שרצה לחסוך פה כסף ולשחרר אופנוע תקול, וירוץ לבית משפט לתבוע את מוסך היבואן על כך שהם מסרו לו אופנוע מסוכן. למה? כי אין מה לעשות, זאת מדינה של ישראלים מכוערים ולאנשים אין מילה ואין לקיחת אחריות. מקרה כזה יעשה ליבואן פרסומת שלילית מאוד, והוא לא מעוניין בכך.

מיסבי היגוי - זה רכיב די עמיד, ולגמור אותם ב-9 אלף ק"מ אפשר באופנוע שטח שמקפץ את הק"מ האלה בסלעים.
באופנוע כביש (ועל אחת כמה וכמה בקטנוע) מיסבים יילכו אחרי 9 אלף באחד מארבעה מקרים:
* המיסב הודק חזק מדי בפס היצור - גם זה יכול לקרות, פחות מצופה מהונדה. בכלי סיני (או איטלקי) לא הייתי מופתע.
שלושת המקרים הראשונים הם תקלה של היצרן, וההגינות דורשת שנציגו ישא בעלויות התיקון. גם אם יש סעיף כסת"ח שאומר שאין אחריות על מיסבים, מה שלא נראה לי רציני - כי כל חלק מכאני באופנוע עובד על מיסבים, כולל חלקי מנוע.

לגבי הצמיג:
אפשר לגמור צמיג גם ב-1000 ק"מ. אבל, צמיג קדמי בקטנוע 300... לא ברור לי מה צריך לעשות איתו כדי שיהפוך תוך 9 אלף לסכנה בטיחותית ממדרגה ראשונה.
אשמח לשמוע האם היה:
*קרע בדופן
*האם בדקת באופן קבוע (אחת לשבועיים לכל היותר) לחצי אוויר (נסיעה על לחץ נמוך גורמת די מהר לשחיקה לא אחידה).

אם אף אחד מהשלושה לא קרה, אני אצא מנקודת הנחה שהצמיג לא היה בגדר "סכנת נפשות" והיה פשוט בלוי במידה סבירה.
אם זה אכן המצב, אז מדובר פה בעקיצה מגעילה, שמביישת גם מוסך מדרכה. אם קרה אחד מהשלושה לעיל, אז הדרישה שתחליף צמיג או שלא ישחררו לך את הקטנוע הייתה לגיטימית, בעיני לפחות.לפי פיסקה שמצאתי באתר איגוד המוסכים נראה שאם הלקוח מתעקש הם צריכים לשחרר את הכלי ולהודיע למשרד התחבורה ובכך האחריות מוסרת מהם.

mudale222
16-09-2020, 01:32
א. הגיע שקראו לה
ב. עמדה לצד האזרח

זה סתם דיבור חרטא והתבכיינות של ישראלי ממוצע שאוהב להתלונן (כן אני יודע שאתה לא כאן).
בפועל משטרת ישראל (אם כמה שאין בי ולו טיפת של אהבה אליהם), מגיעה מאוד מהר בדר"כ לאירועים והטיפול שלהם לרוב הוגן וסביר.
ואת זה אני אומר בתור אחד שחטף מהם הרבה. ישראלים פשוט בכיינים. יתנהגו יפה לשוטרים ולא יקרו להם כל מיני הפתעות.

בקשר למוסך, זה מעניין, גם לי פעם "תקעו" אופנוע כי הרפידות ברקס עמדו להיגמר, אפילו שישבו לי רפידות בדואר כבר ובסוף שילמתי והחלפתי. מעניין מה היה קורה אם הייתי מזמין משטרה :rolleyes2:
חחחח, זה האחד ההזויים להזמין משטרה למוסך.

2 Strokes
16-09-2020, 02:41
אני אוהב שאתה צודק @KKatkov אבל...
א. אכלת את הראש.
ב. יש לך טעות.

אסור להחזיק רכוש של אדם פרטי ללא הסכמתו, אתה צודק שאסור לשחרר כלי המסכן חיים על הכביש אבל במקרה הזה אין שום סיכון - כלי ב 10k, קטנוע + מישהו שאומר שהוא הולך לטפל במוסך אחר - זכותו, שהם ידווחו וכל אחד עדה את שלו.
מה שאני שומע זו דרך לנסות לעשוק אזרח. המקרה צריך להיות מובא לידי משרדי ההנהלה של הונדה תוך כדי חקירה קלה של כל המעורבים ופיצוי הלקוח - הונדה ידועים בשם יותר טוב מזה. אין לצפות שכל כל הקבלני המשנה שלהם יהיו ישרים (נוכלים קיימים תמיד) אבל המקרה מצריך טיפול ע"י החברה.

Sent from my MI CC 9 using Tapatalk

GFY
16-09-2020, 05:36
מצגיע לך חבר. היה לי מקרה כזה בעבר אם איום "דיווח למשרד התחבורה" שיפסיקו אם זה. זה לא עובד. מגיע לטסטס והכל עובר חלק. אם צמיג צריך להחליף אני כבר קונה צמיכ, מביא לפנצר מכר,שסתום חדש מנקה אם נייר זכוכית בשפה הפנימית. וגם מקבל איזון. כל הכבוד שקראת למשטרה. אני הייתי לוקח מספר מקרה ממהם ומגיד טביעה נגדם. הגזימו לגמרי. וגם זה שניסו לקמבן אותך על תשלום מייסבי היגוי

KKatkov
16-09-2020, 08:12
לפי פיסקה שמצאתי באתר איגוד המוסכים נראה שאם הלקוח מתעקש הם צריכים לשחרר את הכלי ולהודיע למשרד התחבורה ובכך האחריות מוסרת מהם.

אתה צודק, וזאת הייתה הכוונה.
"לא לשחרר" - משמעותו "ללא דיווח למשרד התחבורה".
מן הסתם, אני לא מצפה שמישהו יעמוד עם אקדח ו"לא ישחרר" את האופנוע פיזית.

moonshield
16-09-2020, 08:45
למען האמת, כשקניתי את ההונדה שלי (מסוכנות משנה) נאלצתי להגיע למוסך המרכזי בשבח כדי לקבל את הסטוריית הטיפולים של הכלי, וכבר שם קיבלתי תחושה שמזכירה את מה שפות"ש כתב (לא זוכר אם זה בגלל משהו שמישהו אמר לי לפניכן, בגלל שנחשפתי להתנהלות הזאת מולי או מול לקוח אחר או סתם בגלל תחושת בטן).
לגבי הנושא עם שחרור הכלי עם ליקוי בטיחותי, עד כמה שאני זוכר המוסך חייב לשחרר את הכלי ולאפשר לך לטפל בו בכל מקום אחר שתרצה, לכל היותר אחרי חתימה על מסמך שמאשר שהלקוח מודע לליקוי הבטיחותי, והשחרור מתבצע על דעת עצמו בלבד ומסיר אחריות מהמוסך (כמו שנכתב כאן לפניכן).
בכל מקרה, כל הכבוד לפות"ש על העקשנות, ואם אתה מחפש מוסך הגון באזור המרכז, אני יכול להמליץ לך על דינמיקה באזור, שהוא גם מוסך מורשה של הונדה (לא קשור למוסך הזה למעט היותי לקוח מרוצה).

Dresdner
16-09-2020, 11:18
זה סתם דיבור חרטא והתבכיינות של ישראלי ממוצע שאוהב להתלונן (כן אני יודע שאתה לא כאן).
בפועל משטרת ישראל (אם כמה שאין בי ולו טיפת של אהבה אליהם), מגיעה מאוד מהר בדר"כ לאירועים והטיפול שלהם לרוב הוגן וסביר.
ואת זה אני אומר בתור אחד שחטף מהם הרבה. ישראלים פשוט בכיינים. יתנהגו יפה לשוטרים ולא יקרו להם כל מיני הפתעות.

בקשר למוסך, זה מעניין, גם לי פעם "תקעו" אופנוע כי הרפידות ברקס עמדו להיגמר, אפילו שישבו לי רפידות בדואר כבר ובסוף שילמתי והחלפתי. מעניין מה היה קורה אם הייתי מזמין משטרה :rolleyes2:
חחחח, זה האחד ההזויים להזמין משטרה למוסך.הנסיון שלי עם משטרת ישראל זה "תגיע לתחנה להגיש תלונה" אף פעם לא הגיעו וגם לקח הרבה זמן עד שענו לטלפון.

600 ירושלמי
16-09-2020, 14:11
2 שאלות בבקשה:
1. בפורום המקביל טענת שביקשו 400 שקל על צמיג. פה אתה כותב 450.
כמה ביקשו על צמיג ואיזה?
2. האם אכן יש בעיה במיסבים?

לא טוען לרגע שהצדק לא איתך, לא משנה מה התשובות שלך. שואל (די) מתוך סקרנות..

Guymito
16-09-2020, 18:42

לגבי הצמיג:
אשמח לשמוע האם היה:
*קרע בדופן

אם זה אכן המצב, אז מדובר פה בעקיצה מגעילה, שמביישת גם מוסך מדרכה. אם קרה אחד מהשלושה לעיל, אז הדרישה שתחליף צמיג או שלא ישחררו לך את הקטנוע הייתה לגיטימית, בעיני לפחות.

אוקיי, אני אתחיל בזה שאני מתגורר בתל אביב, הנסיעות שלי הן סטנדרטיות לחלוטין (אני חושב שהנסיעה הכי רחוקה שעשיתי עם הקטנוע הייתה תל אביב- נתניה), האופנוע לא עבר תאונה אפילו לא הקטנה ביותר ואני נוהג אותו בזהירות יתרה ככה שלגביי מייסבי ההגה זו כנראה המצאה כל שהי או ניסיון להוציא ממני כסף בעבור טיפול שהובטח לי בחינם בעת קניית האופנוע.
לגבי הצמיג- שום קרעים,פנצ׳ר לא היה אפילו פעם אחת ואני בודק אוויר אחת לחודש (מכיוון ששמתי לב שאחת לשבועיים פשוט אין צורך).
לצורך העניין אני במהלך שבוע הבא אלך לעשות טסט שנתי לקטנוע ואין לי ספק שהקטנוע יעבור טסט בלי שאצטרך להחליף צמיג כלל (מבטיח לעדכן).

Guymito
16-09-2020, 18:49
2 שאלות בבקשה:
1. בפורום המקביל טענת שביקשו 400 שקל על צמיג. פה אתה כותב 450.
כמה ביקשו על צמיג ואיזה?
2. האם אכן יש בעיה במיסבים?

לא טוען לרגע שהצדק לא איתך, לא משנה מה התשובות שלך. שואל (די) מתוך סקרנות..

הסיבה להבדלים במחירים היא מכיוון שזה מה שנאמר לי על ידם ״צמיג פירלי ב40% הנחה יצא לך 400-450 שח לפני מע״מ ״.
מדובר במצמיג ״ פירלי דיאבלו סקוטר״ זהה למקורי שהקטנוע הגיע איתו במידה 120/70/15.
לגבי המיסבים - לא הרגשתי שום בעיה במיסבים וגם עכשיו אני לא מרגיש שום בעיה.
ההרגשה הכללית שלי היא שפשוט ניסו להוציא ממני סכום כסף בעבור הטיפול שהובטח לי בחינם בעת קניית הקטנוע .

ayalzo
16-09-2020, 18:49
טסט הוא לא אומדן לכלום.
כמות הפעמים שהוכשלתי על שטויות די דומה לכמות הפעמים בהן עברתי עם ליקויי בטיחות.
כולל פעם אחת בה עברתי טסט ויום למחרת קיבלתי הורדה מהכביש משוטר...

Lepessi
17-09-2020, 09:53
הסיבה להבדלים במחירים היא מכיוון שזה מה שנאמר לי על ידם ״צמיג פירלי ב40% הנחה יצא לך 400-450 שח לפני מע״מ ״.
מדובר במצמיג ״ פירלי דיאבלו סקוטר״ זהה למקורי שהקטנוע הגיע איתו במידה 120/70/15.
ההרגשה הכללית שלי היא שפשוט ניסו להוציא ממני סכום כסף בעבור הטיפול שהובטח לי בחינם בעת קניית הקטנוע .

אל תתפלא.
קרה לי עם רכב במוסך יונדאי רשמי של היבואן, הרכב גמגם בנסיעה והלכתי לבדוק את הבעיה - השארתי אותו ואחרי שעתיים חזרו אליי ואמרו להחליף מצתים ב500 שקל, טוב החלפתי הרכב עדיין מגמגם.
השארתי שוב ואחרי שעתיים חזרו אליי ואמרו שהלך המנוע כנראה שעבר התחממות יתר (WTF?) וצריך להחליף מנוע, אמר לי המכונאי 6500 שקל יש לך מנוע משומש עם אישורים הרצה והכול.

אמרתי שאין סיכוי שזה הגיוני כי הרכב מעולם לא התחמם ומבחינה מכנית הוא בסדר גמור וברור לי שהבעיה הייתה יחסית פשוטה.
הלכתי למוסך אחר שאני מכיר (לא של יונדאי), ביצעו בדיקת לחץ בין הצילינדרים וכמובן שיצא תקין, מעברי מים נקיים ואין שום בעיה של התחחמות, בסוף סידרתי אצל המוסך השני את התקלה ומה הייתה? כבלי הצתה, 150 שקל...

אומנם לא ניסו להשאיר אותי במוסך שלהם אבל אחרי שהחלפתי מצתים ב500 שקל סירבו להחזיר לי את הכסף ששילמתי עם הוכחה כמובן שהרכב במצב תקין ולא מגמגם יותר אחרי החלפת כבלי ההצתה ב150 שקלים לעומת מה שניסו לתקוע לי.

סתם משתף כי זה פשוט אחוות רמאות בין מוסכים וזה כל כך כל כך מתסכל שבא לך פשוט לעוף מפה.

Guymito
17-09-2020, 14:16
אל תתפלא.
קרה לי עם רכב במוסך יונדאי רשמי של היבואן, הרכב גמגם בנסיעה והלכתי לבדוק את הבעיה - השארתי אותו ואחרי שעתיים חזרו אליי ואמרו להחליף מצתים ב500 שקל, טוב החלפתי הרכב עדיין מגמגם.
השארתי שוב ואחרי שעתיים חזרו אליי ואמרו שהלך המנוע כנראה שעבר התחממות יתר (WTF?) וצריך להחליף מנוע, אמר לי המכונאי 6500 שקל יש לך מנוע משומש עם אישורים הרצה והכול.

אמרתי שאין סיכוי שזה הגיוני כי הרכב מעולם לא התחמם ומבחינה מכנית הוא בסדר גמור וברור לי שהבעיה הייתה יחסית פשוטה.
הלכתי למוסך אחר שאני מכיר (לא של יונדאי), ביצעו בדיקת לחץ בין הצילינדרים וכמובן שיצא תקין, מעברי מים נקיים ואין שום בעיה של התחחמות, בסוף סידרתי אצל המוסך השני את התקלה ומה הייתה? כבלי הצתה, 150 שקל...

אומנם לא ניסו להשאיר אותי במוסך שלהם אבל אחרי שהחלפתי מצתים ב500 שקל סירבו להחזיר לי את הכסף ששילמתי עם הוכחה כמובן שהרכב במצב תקין ולא מגמגם יותר אחרי החלפת כבלי ההצתה ב150 שקלים לעומת מה שניסו לתקוע לי.

סתם משתף כי זה פשוט אחוות רמאות בין מוסכים וזה כל כך כל כך מתסכל שבא לך פשוט לעוף מפה.

בדיוק בגלל הדברים האלה אני מטפל ברכב שלי לבד, יש לי אלפא מיטו ואני מעולם לא מכניס את הרכב למוסך מהסיבה הפשוטה שאני לא סומך על אף מוסך, גם טיפול טיימינג ודברים מעט מורכבים אני עושה לבד.
לגבי הקטנוע אנהג כך גם רק שפשוט כרגע הוא באחריות אז אני לא יכול לטפל בו לבד כי אני אאבד את האחריות.

Tunfash
17-09-2020, 15:29
מנסיוני עם מוסך ניר ד"ר סייקל הם מאוד אמינים.

קידוזו
17-09-2020, 16:19
גם אני ממליץ על ניר מרעננה. מתייעץ איתו גם שכבר לא רוכב על הונדה וסומך על היושרה שלו בעיניים עצומות. זה המוסך היחידי (!) שהרגשתי בטוח להשאיר את האופנוע ולצאת מבלי להסתכל מה עושים ואיך. הוא עובד בקצב נכון, מרוכז, סביבת עבודה נקיה ומסודרת- כל מה שמאפיין בעל מקצוע. באמת שאין לי מילה רעה להגיד על מוסכים אחרים רק שעל ניר אני מרגיש בנוח להמליץ.

Rousseau
17-09-2020, 18:20
וואו הזוי. לי עדיין יש טראומה מהחוויה שלי ממטרו, והייתי בטוח שהונדה זה שירות אחר. אזכור את האשכול הזה בפעם הבאה שאתחדש...

Guymito
07-10-2020, 15:23
תוכל לקשר אותי אליו?

zx2r
08-10-2020, 13:00

להבא תבקש להראות לך ולמעשה יש כאלו שיראו לך לבד מבלי שתבקש כדי שתדע ותבין על מה ולמה, בדיקת מיסבי היגוי בגדול היא דיי פשוטה על קטנוע עם ג'ק אמצע רק מצריכה רגש.

לגבי הצמיג: ייתכן והצמיג סובל מבלאי מואץ עקב תרכובת רכה ושימוש לא נכון (לחצי ניפוח). אני לא אומר שזה המקרה אני רק אומר שאלו סיבות שיכולות לגרום לקיצור אורך חיים בצמיג, הסיכוי לכך נמוך מאוד כפי שקקטוב ציין אבל בלי תמונה יהיה קשה לנו להגיד לכאורה על מה נפסל.

לגבי התנהלות המוסך: יש מוסכים שיעבדו עלייכם ויש מוסכים שיעבדו איתכם (בחלוקה גסה), אחריות יבואן זה טוב ויפה אבל יש כמה דברים שמוחרגים באחריות ושווה לבדוק לפני. ישנן הרבה "עקיצות" בענף וישנן הרבה אי הבנות בענף, עיניין ה"לא בטיחותי" מעצבן אבל הוקם במטרה מסויימת, תלמדו בבקשה את החוק ואל תתנו למוסכים לערבב אותכם בזה. יש בעיה\מחלוקת? פנו לאיגוד המוסכים ופתחו בתלונה, יש להם מוסד בוררות בין מוסכים ללקוחות בדיוק לדברים כאלה, עד כמה הוא יעיל - אין לי מושג כי אני לא יודע עד כמה מנצלים אותו.
חשים שאתם לא סומכים על המוסך או שאתם מגיעים למוסך חדש? אל תשאירו את הכלי לבד, תבקשו שיראו את מקור\גורם הבעיה\תקלה וצלמו, תבקשו הצעות מחיר לפני עבודה כדי לא לגלות תוספות משונות, תבדקו את הכלי לפני ואחרי ואם אפשר, אל תקפצו ישר ותאשימו, נסו לתת לבעלים אפשרות לתת הסבר הגיוני ואסמכתאות לפני.

מוסך שיעבוד איתכם לא יסתיר מידע ולא ימנע מידע, הוא יכסה על עצמו ביטוחית אבל לא ידפוק אותך בדרך, הוא אולי לא יהיה הכי נקי ומצוחצח בעולם ובלי פינת אספרסו אבל תוכל לשבת על שחור ולראות איך עובדים לך על הכלי מקרוב ובמקרים של טעויות הוא ייקח אחריות... זה לא מגיע תמיד כחבילה קומפלט אבל קיים ברובו בכמה מוסכים בארץ.
יש כאלו שמעדיפים בית מרקחת וגימיקים, קחו בחשבון שזה לא אומר כלום לגבי הגינות הבעלים או מקצועיות העבודה.

עצה אישית - תמצאו מקום\מכונאי שמספק לכם את הביטחון וההרגשה שאתם רוצים לקבל כשעובדים לכם על הכלי (כל אחד והעדפותיו), אין תחליף לזה מלבד לעבוד בעצמך.

snirw
08-10-2020, 17:36
לפני שנתיים היה לי מקרה דומה במוסך המרכזי בשבח, התקנתי לבד פנסי ערפל וידיות חימום ועשו לי קצת רעש על זה ונאמר לי שבפעם הבאה שאני מגיע או שאני יפרק לפני הטיפול או שהם לא יוכלו לשחרר לי את הכלי או לטפל בו.

אמרתי להם תודה רבה ועברתי למוסך אחר, יש לציין לפני כן טיפלתי שם באופן קבוע והדבר הזה התחיל לקרות אם שינוי במנהלי המוסך.

doner
10-10-2020, 00:36
תוכל לקשר אותי אליו?

ניר מדהים, אנושית ומקצועית. כמי שמטפל באופנוע בעצמו ונעזר בו מדי פעם-הבחור מקצוען אמיתי ואחלה בן אדם. תמיד שמח לעזור, גם בטלפון וגם בשעות שהמוסך סגור.
מוזמן ליצור קשר ואעביר לך את הטלפון שלו.

ארז
10-10-2020, 13:24
מאוד נהנתי לשמוע שהזמנת משטרה, עשו לי כזה קטע בעבר, ולא חשבתי על זה אפילו.
אחרי שזה נאמר, לדעתי עשית טעות, הייתי בולע רוק, נותן להם להחליף מייסבים וצמיג, כי החשבון בראש אומר שאם אני לוקח את זה לבדי זה יקר יותר.
אחרי שגם זה נאמר, יש לך אופציה טהורה לתבוע אותם אם הם לא מוכנים להחליף לך מייסבים במסגרת אחריות.
זה בערך כסף על השולחן.

ronen_sch
11-10-2020, 12:59
אני טיפלתי ב 3 ההונדות שהיו לי במוסך ניר , כמוסך מאוד מקצועי , הסיפור הזה דומה בהתנהלות למה שהיה לי בטפול האחרון, טיפול 12, בקבלת האופנוע אמרו בלאי בצמיג, ואמר ללא החלפה לא ישחרר את האופנוע, ביקשתי הצעת מחיר , שנראתה לי קצת גבוהה. סרבתי.
לבסוף האופנוע לא נכנס לטיפול (סרבתי לחתום על טופס כניסה לטיפול לפני הצעת מחיר) ונסעתי משם.
אני מניח שהכוונה טובה, הדרך מאוד לא.

סתם דוגמה שהיתה לי ממקרה אחר עם רכב פרטי, רכב משני שלנו יונדאי גטס ישנה. יצאתי מהקיבוץ בדרך לעשות טסט מתווך ידיעה שבדרך אני מחליף צמיגים (רכב שנוסע כ 2000 קמ בשנה ושנה קודמת אמרו לי לסחוב עוד שנה עם הצמגים והחליף) . בדרך עצרה אותי בוחן + משטרה לבדיקה, והורידו את את הרכב זמנית עד להחלפת צמיגים. שחרוו אותי חנסוע לכל פנצריה בדרך .הצמיג היה באמת במצב לא טוב. (הסיפור המטומטם היה בסוף בגלל ההורדה לקח לי עוד יום של משרד הרישוי ופעמיים טסט , פעם אחת להחזרה לכביש, טופס חדש ופעם שניה לטסט, והכל בהפרש של שעתיים)

zx2r
11-10-2020, 15:06
אני טיפלתי ב 3 ההונדות שהיו לי במוסך ניר , כמוסך מאוד מקצועי , הסיפור הזה דומה בהתנהלות למה שהיה לי בטפול האחרון, טיפול 12, בקבלת האופנוע אמרו בלאי בצמיג, ואמר ללא החלפה לא ישחרר את האופנוע, ביקשתי הצעת מחיר , שנראתה לי קצת גבוהה. סרבתי.
לבסוף האופנוע לא נכנס לטיפול (סרבתי לחתום על טופס כניסה לטיפול לפני הצעת מחיר) ונסעתי משם.
אני מניח שהכוונה טובה, הדרך מאוד לא.

סתם דוגמה שהיתה לי ממקרה אחר עם רכב פרטי, רכב משני שלנו יונדאי גטס ישנה. יצאתי מהקיבוץ בדרך לעשות טסט מתווך ידיעה שבדרך אני מחליף צמיגים (רכב שנוסע כ 2000 קמ בשנה ושנה קודמת אמרו לי לסחוב עוד שנה עם הצמגים והחליף) . בדרך עצרה אותי בוחן + משטרה לבדיקה, והורידו את את הרכב זמנית עד להחלפת צמיגים. שחרוו אותי חנסוע לכל פנצריה בדרך .הצמיג היה באמת במצב לא טוב. (הסיפור המטומטם היה בסוף בגלל ההורדה לקח לי עוד יום של משרד הרישוי ופעמיים טסט , פעם אחת להחזרה לכביש, טופס חדש ופעם שניה לטסט, והכל בהפרש של שעתיים)

מבלי לראות את מצב הצמיג קשה לשפוט האם נדרשת החלפה, יחד עם זאת (וכפי שצויין מקודם) למוסך אחריות מרגע קבלת הכלי על הכלי, במצב כזה מבחינה בטיחותית ומשפטית המוסך אחראי לשחרר את הכלי רק במצב בטיחותי תקין אחרת הוא מסתכן בתביעה.
יש כאלו ש"ינצלו" את זה כדי להפעיל לחץ, יש מוסכים שיסבירו יפה את העיניין ובעל הכלי יצטרך לחתום על טופס המסיר אחריות מהמוסך במקרה שהוא מוציא את הכלי וקורה משהו ויש כאלו שיסכימו לשחרר בלי כלום, הכל תלוי בבעל הכלי ובבעל המוסך. תבדקו טוב את החוקים ומה מותר\אסור לעשות.

מוסך "הגון" יראה את הבעיה ויסביר מה האפשרויות לתיקון, במידה ולא מתאים - נפרדים כידידים, יש כאלו שגמישים יותר ויש כאלו שפחות, אבל ככל שתבינו יותר באיזה מצב הכלי שלכם לפני שאתם מגיעים איתו למוסך תוכלו למנוע מצבים כאלו בעתיד לפני שמגיעה אי נעימות.

ronen_sch
11-10-2020, 15:11
מבלי לראות את מצב הצמיג קשה לשפוט האם נדרשת החלפה, יחד עם זאת (וכפי שצויין מקודם) למוסך אחריות מרגע קבלת הכלי על הכלי, במצב כזה מבחינה בטיחותית ומשפטית המוסך אחראי לשחרר את הכלי רק במצב בטיחותי תקין אחרת הוא מסתכן בתביעה.
יש כאלו ש"ינצלו" את זה כדי להפעיל לחץ, יש מוסכים שיסבירו יפה את העיניין ובעל הכלי יצטרך לחתום על טופס המסיר אחריות מהמוסך במקרה שהוא מוציא את הכלי וקורה משהו ויש כאלו שיסכימו לשחרר בלי כלום, הכל תלוי בבעל הכלי ובבעל המוסך. תבדקו טוב את החוקים ומה מותר\אסור לעשות.

מוסך "הגון" יראה את הבעיה ויסביר מה האפשרויות לתיקון, במידה ולא מתאים - נפרדים כידידים, יש כאלו שגמישים יותר ויש כאלו שפחות, אבל ככל שתבינו יותר באיזה מצב הכלי שלכם לפני שאתם מגיעים איתו למוסך תוכלו למנוע מצבים כאלו בעתיד לפני שמגיעה אי נעימות.

שבאתי ידעתי שיש צורך בצמיג , לא מצב SOS אבל היה לי בתוכנית אבל לא החלפה בהונדה.
לבאתי מהצפון ליום טיפול.

תכננתי לטפל בצמיג אחרי, בהונדה (הנציג) לא הסכים, ביקשתי הצעה למחיר ולבסוף החלטתי לוותר. האופנוע לא טופל באותו ביום.
התחושה שאין לך ברירה אותי קצת הכעיסה.

ברור לי שמוסך אמור להיות אחראי, אבל התחושה שלי היתה של לקוח שבוי.

Lord byron
11-10-2020, 15:42
מיסבי היגוי שחוקים זה גם בלאי סביר.
החברה לא יודעת האם, וכמה פעמים עלית וירדת מווילי.
להחליף מייסבים בחינם זה נחמד ממש, כי זה לא זול.

Dresdner
11-10-2020, 16:05

מוסך "הגון" יראה את הבעיה ויסביר מה האפשרויות לתיקון, במידה ולא מתאים - נפרדים כידידים, יש כאלו שגמישים יותר ויש כאלו שפחות, אבל ככל שתבינו יותר באיזה מצב הכלי שלכם לפני שאתם מגיעים איתו למוסך תוכלו למנוע מצבים כאלו בעתיד לפני שמגיעה אי נעימות.לפי החוק אסור למוסך להחזיק את הרכב כבן ערובה גם בלי צמיגים בכלל.
זה מתנגש עם חוקים אחרים להגנת הצרכן.
המוסך יכול לחייב אותך לחתום על מסמך שמסיר ממנו אחריות והוא מחוייב להודיע למשרד התחבורה.
עובדה שהשוטר שיחרר לו את האופנוע

ayalzo
11-10-2020, 19:28
אני די בטוח שהשוטר שחרר לו את האופנוע מתוך רצון לסיים את הסיפור, ולא מתוך הכרה של החוק.

Dresdner
11-10-2020, 19:39
אני די בטוח שהשוטר שחרר לו את האופנוע מתוך רצון לסיים את הסיפור, ולא מתוך הכרה של החוק.אם היה חוק המוסך היה עושה גוגל כמו שאני עשיתי ובשניה מראה לשוטר אבל הם לא עשו זאת.

ayalzo
11-10-2020, 20:11
קרא שוב מה כתבתי ונסה להבין

Dresdner
11-10-2020, 21:23
קרא שוב מה כתבתי ונסה להבין

הבנתי אבל אם היה חוק המוסך היה מנסה להציל את כבודו ומראה לשוטר כדי למנוע שיחרור, אם שוטר היה רואה שיש חוק כזה הוא לא היה לוחץ לשיחרור האופנוע ונוסע לשוארמה הקרובה

ayalzo
11-10-2020, 22:45
צודק.
טעות שלי....
שחשבתי שמישהו בניכר יבין איך מתנהלים כאן דברים.
כוונתי היתה שזה לא רלוונטי מה החוק אומר. האינטרס של השוטר הוא לסגור את הקריאה עם כמה שפחות בלאגן וניירת. ולכן העובדה שהשוטר אמר כך או אחרת לא מעיד על כלום ולכן אין מה להשתמש בזה כטיעון.
מהצד של המוסך, אגב, אותו הדבר בדיוק. מהרגע שהתחיל בלאגן הם יהיו מוכנים לשחרר לך גם אופנוע שמרחו את צמיגיו בגריז כדי להעלים את הבלאגן.
שוב,
אני בכלל לא מתייחס למה אומר החוק.

ayalzo
11-10-2020, 22:48
נ.ב.
מנהל מוסך ביושבו כמנהל מוסך, גם אם ידע שהחוק בעדו, ירכין את ראשו מול השוטר.
בכביש/ברחוב לעומת זאת, כשהוא יהיה תחת הכובע של סתם ישראלי, הוא יפתח חתיכת ג'ורה על אותו שוטר, על אמו, על סבתו ועל מקצוען...

zx2r
12-10-2020, 10:17
שבאתי ידעתי שיש צורך בצמיג , לא מצב SOS אבל היה לי בתוכנית אבל לא החלפה בהונדה.
לבאתי מהצפון ליום טיפול.

תכננתי לטפל בצמיג אחרי, בהונדה (הנציג) לא הסכים, ביקשתי הצעה למחיר ולבסוף החלטתי לוותר. האופנוע לא טופל באותו ביום.
התחושה שאין לך ברירה אותי קצת הכעיסה.

ברור לי שמוסך אמור להיות אחראי, אבל התחושה שלי היתה של לקוח שבוי.

ברור, יש לי מספיק חברים שעברו גם את הקטע הזה, שיטת מצליח...

לפי החוק אסור למוסך להחזיק את הרכב כבן ערובה גם בלי צמיגים בכלל.
זה מתנגש עם חוקים אחרים להגנת הצרכן.
המוסך יכול לחייב אותך לחתום על מסמך שמסיר ממנו אחריות והוא מחוייב להודיע למשרד התחבורה.
עובדה שהשוטר שיחרר לו את האופנוע
ידוע וצויין כבר.

סער666
12-10-2020, 15:31
אני אצל ניר (מוסך יבואן רעננה) כבר 4 שנים, מעבר למקצועניות שהיא לא טריוויאלית, הוא גם בן אדם זהב.
אין לי ספק שהוא מחזיק המון לקוחות נאמנים שיילכו איתו ולא עם המוסך, זה אומר הכל.

Dresdner
12-10-2020, 17:10
צודק.
טעות שלי....
שחשבתי שמישהו בניכר יבין איך מתנהלים כאן דברים.
כוונתי היתה שזה לא רלוונטי מה החוק אומר. האינטרס של השוטר הוא לסגור את הקריאה עם כמה שפחות בלאגן וניירת. ולכן העובדה שהשוטר אמר כך או אחרת לא מעיד על כלום ולכן אין מה להשתמש בזה כטיעון.
מהצד של המוסך, אגב, אותו הדבר בדיוק. מהרגע שהתחיל בלאגן הם יהיו מוכנים לשחרר לך גם אופנוע שמרחו את צמיגיו בגריז כדי להעלים את הבלאגן.
שוב,
אני בכלל לא מתייחס למה אומר החוק.קודם כל שוטר הגיע אז זה כבר מנפץ את הסטיגמה.
שנית אם היו מראים לו את החוק הוא היה סוגר את האירוע הרבה יותר מהר.

ayalzo
12-10-2020, 17:33
שוטר תמיד מגיע.
במקרים שאני קראתי הם אפילו הגיעו מהר.

Dresdner
12-10-2020, 18:28
שוטר תמיד מגיע.
במקרים שאני קראתי הם אפילו הגיעו מהר.רק דוגמא אחת שהגיע לתקשורות וסתם מצאתי בגוגל, יש אלפי מקרים כאלו כל שנה, אני אומנם לא בארץ אבל חברים מדווחים שזה המצב.

https://mobile.mako.co.il/news-channel2/Channel-2-Newscast/Article-c2e31fccf89cf31004.htm

ayalzo
12-10-2020, 18:41
אתה לא בארץ ואין לך נסיון, אז אל תכתוב. כאן לא פייסבוק.

Dresdner
12-10-2020, 19:56
אתה לא בארץ ואין לך נסיון, אז אל תכתוב. כאן לא פייסבוק.

זה קטע כזה שעם הוואטס אפ, השיחות טלפון/ועידה פייס בוק ואתרי חדשות אתה לפעמים יותר מעודכן מהתושבים, כן זה מעצבן את הטכנופובים או הפטריוטים שחושבים שרק אם אתה חי במדינה אתה יודע הכי טוב, העולם התקדם וזה נגמר.
יש לי משפחה בישראל, חברים בישראל וקולגות מהעבודה בישראל ובעזרת הטכנולוגיה אני מעודכן.

ayalzo
12-10-2020, 20:15
ואני שמעתי מהטלוויזיה שבגרמניה אין קורונה כי התושבים הם גרמנים וממושמעים.
אגב,
באותה הזדמנות גם שמעתי מחבר שיש לו דוקאטי שהוא כל הזמן מתקלקל,
וגם, לאח שלי יש ימאהה והוא אף פעם לא מתקלקל...
מבין לאן אני חותר? אין בעיה להיות ניזון מנסיונם של אחרים. אבל מקובל (או לפחות היה מקובל) לכתוב כאן מידיעה ולא משמועה (גם שמועות הן לפעמים נכונות, אבל לא תמיד).
עכשיו גילוי נאות קטן,
קצת משכתי אותך בכוונה מההתחלה עם התגובות שלי עד כאן, כדי לכתוב את הדעה הזאת, הפרטית שלי, שבהודעה הנוכחית. חלק כי באמת מורגש לי לאחרונה קצת fxp פה, אבל חלק בגלל מוגבלות אישית שלי לקבל הארות על מה שקורה כאן ממישהו שגר שם (במיוחד על דברים שאני מכיר היטב מהיומיום ויודע שהם אחרת מכפי שנהוג להציגם).

Dresdner
12-10-2020, 22:35
ואני שמעתי מהטלוויזיה שבגרמניה אין קורונה כי התושבים הם גרמנים וממושמעים.
אגב,
באותה הזדמנות גם שמעתי מחבר שיש לו דוקאטי שהוא כל הזמן מתקלקל,
וגם, לאח שלי יש ימאהה והוא אף פעם לא מתקלקל...
מבין לאן אני חותר? אין בעיה להיות ניזון מנסיונם של אחרים. אבל מקובל (או לפחות היה מקובל) לכתוב כאן מידיעה ולא משמועה (גם שמועות הן לפעמים נכונות, אבל לא תמיד).
עכשיו גילוי נאות קטן,
קצת משכתי אותך בכוונה מההתחלה עם התגובות שלי עד כאן, כדי לכתוב את הדעה הזאת, הפרטית שלי, שבהודעה הנוכחית. חלק כי באמת מורגש לי לאחרונה קצת fxp פה, אבל חלק בגלל מוגבלות אישית שלי לקבל הארות על מה שקורה כאן ממישהו שגר שם (במיוחד על דברים שאני מכיר היטב מהיומיום ויודע שהם אחרת מכפי שנהוג להציגם).

כמו שכתבתי הטכנולוגיה זה דבר שקשה לחלק לקבל וזה מרתיח את דמם של חלק שמישהוא שלא גר במדינה יכול בקלות להיות מעודכן ולא בהכרח מהתקשורת ועוד להביע דעה, אתה כנראה מאלו וזה בסדר אני רגיל לזה זאת תופעה נפוצה.

אגב יש לי כמה חברים שוטרים בישראל ואבי לא מזמן סיים יותר מ30 שנה כמתנדב במשטרה לכן אני מרגיש חופשי לכתוב בנושא.

mudale222
12-10-2020, 23:17
רק דוגמא אחת שהגיע לתקשורות וסתם מצאתי בגוגל, יש אלפי מקרים כאלו כל שנה, אני אומנם לא בארץ אבל חברים מדווחים שזה המצב.

https://mobile.mako.co.il/news-channel2/Channel-2-Newscast/Article-c2e31fccf89cf31004.htm

לא מכיר את המקרה. מן הסתם במחוזות שאין הרבה כוח אדם (לא ערים גדולות בקיצור) אז יכול להיווצר יותר בקלות מצב שכל הניידות תפוסות באירועים.
אני יכול להגיד שבירושלים הזמנתי כ10 פעמים משטרה ותמיד הגיעה ובדר"כ תוך פחות מ10 דקות.

ayalzo
13-10-2020, 16:00
כמו שכתבתי הטכנולוגיה זה דבר שקשה לחלק לקבל וזה מרתיח את דמם של חלק שמישהוא שלא גר במדינה יכול בקלות להיות מעודכן ולא בהכרח מהתקשורת ועוד להביע דעה, אתה כנראה מאלו וזה בסדר אני רגיל לזה זאת תופעה נפוצה.

אגב יש לי כמה חברים שוטרים בישראל ואבי לא מזמן סיים יותר מ30 שנה כמתנדב במשטרה לכן אני מרגיש חופשי לכתוב בנושא.
אני לא רואה את הקשר להתקדמות הטכנולוגית. לא מבין מה ההבדל בין להיות מחובר בזום ובפוש הודעות לחבריך בארץ ובערוצי תקשורת שקריים, לבין לדבר פעם ביום עם חבר כמו שהיו עושים לפני ה"טכנולוגיה". אני לא אפול לבור של יקוש של הטכנופוב.
יש לכתוב מנסיון, ויש לכתוב משמועה. ועובדתית אתה כותב משמועה. אם אינני טועה בחוקי הפורום פעם היה משהו לגבי זה... אבל אולי זה היה בג'יפולוג הישן.
היית מצטט מחקרים שמראים את ההענות של משטרת ישראל לקריאה לעומת הנהוג בעולם המערבי, ניחא... (אני מניח שאתה כבר על זה)

Dresdner
13-10-2020, 16:56
אני לא רואה את הקשר להתקדמות הטכנולוגית. לא מבין מה ההבדל בין להיות מחובר בזום ובפוש הודעות לחבריך בארץ ובערוצי תקשורת שקריים, לבין לדבר פעם ביום עם חבר כמו שהיו עושים לפני ה"טכנולוגיה". אני לא אפול לבור של יקוש של הטכנופוב.
יש לכתוב מנסיון, ויש לכתוב משמועה. ועובדתית אתה כותב משמועה. אם אינני טועה בחוקי הפורום פעם היה משהו לגבי זה... אבל אולי זה היה בג'יפולוג הישן.
היית מצטט מחקרים שמראים את ההענות של משטרת ישראל לקריאה לעומת הנהוג בעולם המערבי, ניחא... (אני מניח שאתה כבר על זה)שמועה זה ידיעה ממקור לא ידוע.

ayalzo
13-10-2020, 17:02
צודק.
אז תערוך לי וכתוב עדות שמיעה.

600 ירושלמי
13-10-2020, 17:12
דרזדנר, אתה קצת נסחף.
נכון, בעזרת הטכנולוגיה היום ניתן להיות חשוף למידע מ20 מקורות שונים, ב5 ערוצי תקשורת בו זמנית. זה עדיין לא תחליף ללחיות במקום כלשהוא.
גם אח שלי חי בחו"ל. לא היה פה 4 שנים. הוא כל היום בקשר עם החברים והמשפחה וקולגות ואפילו מתעדכן בחדשות בישראל (ירחם השם).
והנה, לפני כחודשיים בא לביקור. ביקור צנוע של חודש. נחת עם עיניים פיורות מתדהמה וחזר עם לסת שמוטה.
מה שרואים מכאן לא רואים משם. עם כל הכבוד לטכנולוגיה.

Dresdner
13-10-2020, 17:26
דרזדנר, אתה קצת נסחף.
נכון, בעזרת הטכנולוגיה היום ניתן להיות חשוף למידע מ20 מקורות שונים, ב5 ערוצי תקשורת בו זמנית. זה עדיין לא תחליף ללחיות במקום כלשהוא.
גם אח שלי חי בחו"ל. לא היה פה 4 שנים. הוא כל היום בקשר עם החברים והמשפחה וקולגות ואפילו מתעדכן בחדשות בישראל (ירחם השם).
והנה, לפני כחודשיים בא לביקור. ביקור צנוע של חודש. נחת עם עיניים פיורות מתדהמה וחזר עם לסת שמוטה.
מה שרואים מכאן לא רואים משם. עם כל הכבוד לטכנולוגיה.ועדיין אם חברים אומרים לי שהם מתקשרים למשטרה ואומרים להם שיגיעו להגיש תלונה ביום למחרת אני נוטה להאמין להם, אני בטוח שיש מקרים שהם באים אבל עם מקבוצה קטנה של אנשים אני שומע הרבה תלונות אז כנראה שמשהוא שם חורק.
אני מודע לזה שיש גם הבדל בין תחנה לתחנה כי יש תחנות שיענו לשיחת 100 אחרי דקות ארוכות וכאלו שיענו מיד וגם יגיעו מהר.

Dresdner
13-10-2020, 17:29
ההתפעלות היחידה שלי שאני מגיעה לישראל זה על איך חלק מאלו שאני מכיר מתבכיינים על יוקר המחייה אבל חיים כמו מלכים, חוץ מזה אני לא מופתע בביקורים שלי, הים אותו ים והע....

ayalzo
13-10-2020, 17:55
ההתפעלות היחידה שלי שאני מגיעה לישראל זה על איך חלק מאלו שאני מכיר מתבכיינים על יוקר המחייה אבל חיים כמו מלכים...
ופה חביבי, נתת אבחנה מדויקת.

ronen_sch
14-10-2020, 07:56
אני הייתי משאיר את הדיון בנושא מוסך.
לגבי המשטרה או כמו כל דבר אחר שני אנשים , שלוש דעות.
בתור אחד שמדי פעם מתנדב במשטרה (מתמ"ד מג"ב) ונחשף לקשר, אז כמו בכל ארגון גדול יש ויש מקרים.
לא תמיד יש ניידות פנויות, וחוויה של אחד היא לא של האחר.

lokimonster
14-10-2020, 08:10
זה שרמת המחייה אולי מצויינת זה לא אומר שלא צריך להתבכיין - אני אלוף בזה.

זה מזכיר לי את החלום האמריקאי אבל ברגע שאתה מטייל שם אתה מגלה שיש פארקי קארוואנים בהם חיים אנשים לא מבחירה.
אתה פוגש את הבחורה בת ה20 שמכינה לך את הסנדוויץ שלך עם החלפיניו ורק מחכה לעוף מעיר מולדתה כי אין שם עבודה - עיירות פיתוח בארץ זה הוליווד בהשוואה לחורים שם.

אתה רואה שטחים עם אלפי דונם למכירה ובית חלום באמצע הכלום ליד הנהר.
אתה מגיע לדיטרוייט ואתה רואה נכסים נטושים ושאריות של ימים טובים יותר
סלמס ועזובה

אז כן יש לנו פה גן עדן ועדיין אנו בוחרים לראות את מה שאין לנו ולילל.

אז אישית אני לא מחליף את הצרות שלי בשל אף אחד אחר.
ואני בעד לילל זה עושה טוב לנפש ומפתח את המחשבה.

600 ירושלמי
14-10-2020, 08:44
ההתפעלות היחידה שלי שאני מגיעה לישראל זה על איך חלק מאלו שאני מכיר מתבכיינים על יוקר המחייה אבל חיים כמו מלכים, חוץ מזה אני לא מופתע בביקורים שלי, הים אותו ים והע....

שאני אבין- בכדי לבסס את הטענה שלך, שאומרת שאתה מקבל מידע מספיק מהימן מאנשים כי הטכנולוגיה מאפשרת את זה היום- הבאת כדוגמא את הנסיון האישי שלך שמעיד על כך שהמידע שאתה מקבל מאנשים הוא שגוי???
התבלבלתי :)

Dresdner
14-10-2020, 12:41
שאני אבין- בכדי לבסס את הטענה שלך, שאומרת שאתה מקבל מידע מספיק מהימן מאנשים כי הטכנולוגיה מאפשרת את זה היום- הבאת כדוגמא את הנסיון האישי שלך שמעיד על כך שהמידע שאתה מקבל מאנשים הוא שגוי???
התבלבלתי :)בעניין יוקר המחיה זה מידע סובייקטיבי אבל שחבר אומר לי שהוא הזמין משטרה לאירוע מסויים והם אמרו לו לבוא לתחנה להגיש תלונה מבלי להגיע אז זה כבר אובייקטיבי, אין באמצע.

moonshield
15-10-2020, 19:56
יצא לי להזמין כמה פעמים שוטר כדי שיזיז רכב שחסם לי את החניה (כן, אני מהאנשים האלו), בכל הפעמים שזה קרה המשטרה טיפלה בזה, מטלפון לנהג ועד ניידת ודו"ח, ולמעט פעם אחת של שוטרת לא מבריקה במיוחד, הם גם טיפלו בזה ביעילות ומקצועיות.

ayalzo
15-10-2020, 20:17
כן, אני מהאנשים האלו...

טוב מאוד! אני בעדך.